Új privát üzeneted érkezett!

Márkanyuka

Szép a pocód!
Nem tudom ,hogy megnyugtat-e, de nekem is ma nagyon fáj a szeméremcsontom, nekem akkor szokott fájni, ha sokat állok...

Kép
Kép
times
 
 


Sziasztok!

Annyira jók a pocis képek. Hamarosan én is rászánom magam egyre. Amúgy egyiken sem röhögtem, ne izguljatok. Majd az én bálna méretű hasamat figyeljétek. Hozzá teszem nekem ez már a harmadik szóval nem nagy küzdelem a kicsinek kitágítani a fészket.

Rákszűrés. Szerintem nem olyan veszélyes. Nekem mondjuk az első alkalommal vette le amikor kilenc hetes voltam. Nem volt semmi gáz.

Köszi Jucu!!!! Gondolom rám céloztál. Milyen volt az ebéd apucival???

Mona! Én is irigy vagyok a kertetekre. Mennyire jó lesz ott a kicsinek. Sajna mi csak álmodozunk egy házról. Azért jó, hogy van hol laknunk.

Franciska! Ez igen kínos kérdés. Szerintem, amíg nem vagyunk benne nem is igazán tudja az ember elképzelni milyen lehet. Én biztosan erősen megfontolnám, hogy megtartsak-e egy beteg gyereket. Persze ez a betegségtől is függ. Hiszen egy vak vagy egy süket gyerek is beteg de az egész más mint egy értelmileg fogyatékos vagy egy mozgáskorlátozott stb… Szóval az adott helyzet szerint tud az ember csak dönteni. És mivel nem vagyunk egyformák a lehetőségeink sem egyformák. Remélem értitek. Amúgy a téma tényleg nagyon kényes.

Az Afp-ről egyre több rosszat hallok. Amúgy én jobban bízom az ultrahangban főleg a 4D-ben Szerintem a 18 héten mindenki menjen el és nézessem meg ott a babát. Számomra az sokkal megnyugtatóbb mint ez a vérvételes balhé mait számos országban már nem is alkamaznak.

Barbuli! Gartulálok!!!

Hamarosan mindenki megtudja a babája nemét, és a táblázatot is ki lehet vele egészíteni. Meg a nevekkel is. Lányok ki hogy áll a névválasztással????

Zeze! Boldog Születés napot!!!!

Robcsi! Én azt halottam, hogy a hízás genetikai dolog. És valóban minden terhességnél hasonlóan működik. Persze lehet egy kis odafigyeléssel befolyásolni. Mondjuk aki cukros lesz és diétáznia kell az biztos nem hízik annyit. A vitaminok pedig direkt hizlalnak. Én nem szedek semmit ezért. Persze a fogyózás sem tesz jót mert hiánybetegségek alakulnak ki a babáknál. És ugye ezt senki nem akarja. Szóval csak okosan a kajával.

Katica! Én üdvözöllek. Jó kis pocak csapat ez, te is elférsz. Mi az előző babánkat sokáig „Lutyőnek” hívtuk mert a férjem nem volt képes elhatározni magát egyik név mellett sem. Bezzeg most határozott elképzelései vannak.

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
bebi
 
 


Márkaanyu

Édi a pocód. :lol: 1kg kekszből hmmm,nyami én is megkívántam.

Elolvastam másik topicot.A sírás folytogat
Szomorú ami történt.Nagyon remélem erősek lesznek mindketten és a baba legyőz mindent.

Ildi
Holnap gondolok rád is!

Ma sikeresen elintéztem táppénzes papírleadásom TB-be,utána apával kettecskén ebédeltünk.
Felhívott a főnököm,hogy holnap be kéne ugranom dolgozni.
Kicsi plussz jól jön .-)

Viszont a feszülés a pocimba nekem sem akar múlni.Amikor megyek mintha kövek húznák lefelé,nagyon rossz.
14-én megyek dokihoz akkor meg is említem neki.
De azzal nyugtatnak a barátnőim,hogy a méhszalag nyúlása miatt érzem. :oops:

Jucu

Kép

Kép
jucu
 
 

 
 

Anikó!

Köszi ebéd jó volt,Gyurci kedvencét kértem az nem megterhelő.
Pici sültkrumpli,rajta tükörtojás és rá reszelt sajt,mellé meg sült virsli.Fini volt,igaz már kettőkor jojózott a szemem az éhségtől,de megérte.
Mivel céloztam rád?CSak nem panelidiótára gondolsz?Jaj már,akinek nem inge ne vegye magára kedves kismama.Hiába érzékenyebbek vagyunk,hidd el nem rád céloztam vele. :wink:
Bolond vagy te ,nem vagy bálna és már neked is látszi rendesen pocód./ami fiúsnak tűnik :lol:
Holnap van sulid?

Kép

Kép
jucu
 
 


Sziasztok csajok!!

Zeze BOLDOG SZÜLINAPOT!!!


Katica Szerintem is gyere,engem is aranyosan fogadtak a lányok.Csak az a nagy baj,hogy könnyen a függőjük lehet az ember :lol:

Barbuli,remélem lányt szerettél volna?Ha nem akkor szívesen cserélek veled :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ildi nagyon szorítok a vizsgálat miatt!!!!!

Na hát én is elkezdtem az izgulást az afp miatt.ma kaptam meg az eredményt és nekem nem sokat mond.Úgyhogy tovább izgulhatok jövőhét csütörtökig.

Ja köszönöm a Kriszti elérhetőségét,szimpi!!Nem tudom,hogy ki adta meg,de szerintem minden újabbnak ajánlhatná az illető. :wink:

Na szép álmokat csajszik!!!
tuza edit
 
 


Edit

Javaslom mindenkinek!
:lol: Én most megyek jövőhéten hozzá,melegítőnacit szeretnék venni.
Ne izgulj eredmény miatt,bizti jó lesz.
Jucu

Kép

Kép
jucu
 
 


hali lányok!!!
boldog szülinapot szülinapos kismama :D
ma voltam afp-n. és holnap lesz eredménye az integrált tesztnek. izgulok. az afp engem sem zaklat fel. majd az uh-n látszódik minden.
nekem is feszít ma a pocim. meg olyan szar a kedvem, pedig nincs rá indokom.
ma ráálltam a mérlegre. pff.........monjuk még mindig plusz 3 kilónál tartok, ami nem is látszik rajtam, de akkor is. ha így haladok az evéssel.... :D mondjuk egészségesen, okosan eszek. kivéve mikor nem..... :oops:
tényleg, már kérdezni akartam. jár még vki a bajcsyba dokihoz????
és szép a pocakotok. na, majd felteszek én is egyet.
pápá
dimet
 
 


Szerintem a feszülő pocakkal most mindannyian küzdünk, többek között én is, mint amikor tele eszem magam és mozdulni sem tudok. Viszont valamiért úgy érzem, hogy kevesebbet mozog a picúr, szerintetek lehetséges??? Vagy már a hájrétegtől nem érzem?? :oops:

A ti bőrötök nem változott rossz, vagy jó irányba???
Nekem napok óta olyan az arcom, mint 15 éves koromban, tele vagyok pattanásokkal, zsíros a bőröm, sőt, ahol még régen sem volt pati, most ott is előjött! Mellkasom, hátam, tisztára kivagyok.... Nem is tudom hírtelen mivel kezeljem, egyenlőre leradíroztam, de ahogy látom ezeken már csak a sósav segít :cry:
Szóval nem tudom mi váltotta ki ezt, de remélem nem tart sokáig!

Jó vacsizást lányok!!!

Kép
h.bogesz
 
 


Az újaknak felrakom ismét egy szuper kis oldal webcímét, ahol betekintést nyerhettek a pocaklakó minden hetébe: (mozgó képes)

http://www.ehd.org/resources_bpd_illust ... anguage=38


Kép
h.bogesz
 
 


Szia Bogesz!
Ez a bőr probléma érdekes, a Gergőmmel olyan volt az arcom, mint egy babáé, sehol semmi bőrhiba, se pattanás, se egy piros folt. Most viszont... Olyan vagyok mint Szörnyella de FRÁSZ.....
Én is nagyon bízom benne, hogy hamarosan helyre állnak a hormonjaim és elmúlik minden. Amúgy én is radírozom, igaz csak hetente egyszer, de minden nap tonikkal tisztítom, majd hidratáló krémmel bekenem, hátha...

Kép
Kép
times
 
 


Sziasztok!

Én is szorítok mindenkinek, akit illet!

Jucu!
Ne olvass elszomorító dolgokat, annyira le tudja hangolni az embert...
Bár nagyritkán én is szoktam...

Márkanyuka!
Szép pocid van már :) Azt hiszem, te momentán nem tagadhatod le a tényeket :) Az én pocim is hasonló méreteket ölt. Bár, van amelyik gatyában nem is látszik annyira. Eddig konkrétan egyvalaki vette észre. Bezzeg, ha jövő héten letesszük a nagykabátot!

A ti gyerekeitek nem szoktak néha nagyon kiakasztóak lenni?
Mert Beni ma az volt. Meg én is talán érzékenyebb a szokottnál. Nem is sorolom, a lényeg, hogy 2 óra hisztizéses, nem szótfogadós sétálás után a ház előtt még jól megfetrengett egy pocsolyában, utána bent fél órát üvöltve hisztizett. Már rég volt ennyire raplis. Mindenesetre azóta nyugi van. De délután már nem vittem ki, pedig szép idő volt. Úgy éreztem, mindig annyit megyünk erre-arra, hogy nem volt elég ideje itthon regenerálódni, anyával összebújósan mesekönyvet nézegetni, nyugisan eljátszogatni...
Nahát, ez egy ilyen délután volt.
És nemsokára randizok ugyanezzel a hapsival az ágyban :)
Szegény apa meg éjjel javíthatja a dolgozatokat :(

További szép estét és holnapra gyönyörű napot!

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Sziasztok!
Katica!
Üdv a csapatban!

Zeze!
BOLDOG SZÜLINAPOT!

Barbuli!
Gratula a kiscsajszihoz! Remélem követem a nyomdokaid... ugyanis mi nagyon kislányt szeretnénk.Választottatok már nevet?

Mona!
Tényleg a ti fiacskátoknak mi lesz a neve?

Márkanyuka!
Én holnap fogok 1kg kekeszből kókuszgolyót gyáratni a keresztfiunk szülinapjára, mert ez a kedvence.

Dimet!
Ha nem maradok a helyi kórházba akkor én is a Bajcsyba fogok menni. Te kihez jársz?

Bogesz!
Nekem már kb 1 hónapja kijöttek a pattanásaim az arcomon és a mellkasomon és azóta sajna nem nagyon tudok megszabadulni tőlük.

Kép
mirosz
 
 


nekem is iszonyat a bőröm.... :? még az arcom hagyján, de a mellkasom és a hátam.... :shock: és hullik a hajam, ezerrel....nekem a pco miatt voltak problémáim:állvolban pattik, és hajhullás. babásodás előtt elmúlt. sőőőt, mindneki azt mondta, hogy ha babás leszek bedúsul a hajam és extra szép lesz a bőröm....na, nekem nem :( de mindegy, a babával rendben legyen minden.
mirosz, priviben megírom.
tornáztam megint rékára. szerintem nagyon lájtos, aki eddig nem tornázott életében az is simán meg tudja csinálni. és csak 20 perc.
dimet
 
 


Sziasztok!

Jucu! Nem vettem magamra. Nem vagyok olyan, csak kötözködtem. HIHIHI!!!
Menjük ma le délelőtt, hátha jó idő lesz megint. Fiús poci?? De jó! Apa örülni fog.
Megyek suliba ma is és holnap is. Nem élvezhetem a jó időt. A gyerkőcök meg anyunál lesznek, szóval a vasárnapom is szabad. Takarítok, főzök, esetleg tanulok is. Bár az utóbbihoz nem sok kedvem van. Apa dolgozik. Pedig milyen jó lenne egy kis édes kettes, vagy kettő és feles. Ahogy ő szokta mondani.

Márkanyuka! Neked is jó nagy pocod van. Nagyon édes.

Feszülő poci: Normális. Fájó derék és szemérem csont szintén. Főleg akinek második vagy harmadik terhessége. Szerintem az első fáj a legkevésbé. Persze van kivétel.

Franci! De az enyém is néha kiakasztó. A tied is épp a dackorszak kezdetén van. Az enyém már jócskán benne van. És mondhatom néha egész nap csak hisztizik. Van amikor meg kisangyal. Amúgy a mi hormonszintünk is változó, néha túlfeszülnek az idegek. Kitartás húsz év és jól nevelt felnőttek lesznek.

Szép napot! Állítólag jó idő lesz a hétvégén.
Kép

Kép
Kép
Kép
bebi
 
 


Kösz, Bebi, ez igazán megnyugtató volt :D :D :D

Dimet!
Az én hajam is hullott Benivel de nagyon. Szinte már kopasznak tűnő foltokat is véltem látni itt-ott. De a szülés után úgy nőtt vissza, mint a bolondgomba :) Most még nem kezdett el hullani... Talán megúszom.
(Lehet, hogy a pocaklakó fiú-hormonjai a ludasak? Bocs, ez nagyon találgatás volt :))

Kisfiam tegnap közölte velem: " Anya szopija nagy lett." Aztán elújságolta apának is, biztos, ami biztos :)

Nálunk nagyon borult idő van. Remélem felétek jobb. De ha esetleg mégsem, akkor is szép napot!

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Sziasztok

Anikó!

Sajna ma délelőtt nem tudok lemenni,mert helyettesítem az új kolleganőt és jönnek az olaszok is.:-(
viszont szombaton egyedül vagyok ,mert apáék mennek Agárdra fürcsizni a termálba :wink:
Vsiszont akkor vasárnap ebéd után lemehetünk sétizni.12.30kor vége lesz Halász Juditnak és utána mehetünk.
Vagy jövőhéten otthon vagyok minden nap szinte :wink:

Times

Hiszen neked dupla hormon jut :wink:

Franciska
[quote] írta:s nemsokára randizok ugyanezzel a hapsival az ágyban

ezen jót mosolyogtam.:-)

Kép

Kép
jucu
 
 


Sziasztok!

Franciska, nálunk is napok óta ez a helyzet. Mondjuk én ráfogom, hogy jönnek az örlői, de tegnap is amikor indultunk haza a melóhelyemről olyan iszonyat hisztit levágott, hogy csak na, nem volt hajlandó öltözködni, elvette a Labellómat, nem akarta visszaadni. Szóval engem is lefáraszt rendesen.
Akkor hazajön az apja, miért nincs rend, napjában kb. 3-4* pakolok el a gyerek után, de 2 perc múlva a lőtéri kutya nem mondaná meg, hogy ott 1* is össze lett pakolva.

Nekem a terhesség alatt olyan szép lett a hajam mint még előtte soha, aztán amikor Réka 3 hónapos lett, elkezdett szinte csomókban hullani. Minden az én hajammal volt tele. 1 hajmosás 2 marék kihullott haj. Már azt hittem megkopaszodom, mire vége lett. Olvastam én róla, hogy a hormonális változások miatt lehet hajhullásra számítani, na de ennyire :shock:

Kitartás még a mai borús naphoz, a jövő héten már közel 20 fok lesz, mindenki mutogathatja a pocakját a szép időben :D

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Sziasztok!

Ti milyen későig fent vagytok, nekem már 8körül aludnom kell, ragadnak le a szemeim, és nem bírnék ébren maradni :?
mirosz, úgy döntöttünk Dániel lesz a drága /bár hetente felmerül valami más/ de ez mindkettőnknek tetszik :) . Lánynevet még nem is választottunk :roll: , de azért a biztonság kedvéért, majd lesz raktáron egy. :)
Mikor még nem volt 3 hónapos a babó, elújságoltuk a családnak, persze aztán megtudta az egész rokonság, most azzal hogy fiú lesz a kicsike, úgyanigy tettünk, és megfogadtuk, hogy a nevet nem mondjuk meg senkinek, csak ketten fogjuk tudni, na és persze ti. :)
Nekem is az arcom nagyon ragyás lett, útoljára kb,14 éves koromban volt pattanásom, de most 2naponta kijön egy. És olyan fúra dúrva tapíntású lett az arcbőrőm :cry: . De viszont azt vettem észre, hogy hála isten a szörtelenítést nem kell olyan gyakran, mert nekem sokkal lassabban nő. :D
Nálunk esik az eső, ilyenkor a kedvem is mindig olyan bórús, de mikor jóidő van semmi bajom., és sok-sok energiám van :)
Nagyon jók a pocis képek, és egyre jobbak lesznek. :)
Kép
ne ilyen legyen a hangúlatotok, mindenkinek szép napot kívánok :!:
h.bogesz, majdnem elfelejtettem, mi van a melóhelyeddel? Feljelentetted őket, dolgozól, beszéltél azóta a főnököddel?

Kép
mona76
 
 


Kép

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Úgy örülök, hogy végre találtam egy olyan topikot, ahol hasonló cipőben járó kismamák vannak, mint én... 16 hetes terhes vagyok, egy nagyon régóta várt babával, úgyhogy a boldogságunk leírhatatlan!
Sajnos pont emiatt- a hosszas procedúrák miatt- állandó aggódással teli az életünk is.. Szerencsére az eddigi vizsgálatok szerint minden rendben van, de én már csak akkor nyugszom meg, ha a kezemben lesz az egészséges baba!!

Sajnos nem volt időm visszaolvasni a hozzászólásokat, de láttam, hogy a pocakról volt szó. Én a védőnő szerint 1 kg-ot -az én mérlegem szerint semmit sem - híztam. Véleményem szerint a pocim sem nőtt. Bár azt hozzá kell tennem, hogy nem vagyok egy vékonyka, és a csípőm is elég széles. Szerintetek ez normális???
Arra gondoltam, hogy esetleg megbújik a medencémben, vagy ez hülyeség?? Ráadásul én azt sem érzem, hogy rugdosna. Bár a védőnő szerint ez nem baj, de akkor minek idegesít ilyen kérdésekkel???

Amúgy eddig a terhességem maga volt a tökély, és csak abban bízom, hogyha gond lenne már lenne jele..
Doki és kórházváltás előtt állok ( eddig a Bajcsyba jártam), és csak a jövő héten megyek az új dokihoz, úgyhogy senkit nem tudok megkérdezni az aggodamaimról.

Köszönöm nektek előre is a segítséget!!

Szép várandóságot mindenkinek!

Szeretettel: mirr-múr
mirr-múr
 
 


szia mirr-múr!
Legyél aktív tagja a topicnak :wink:
Kérünk vonalzót, uh-os, és pocis képeket, mert imádjuk őket nézegetni :D Kép

Kép
mona76
 
 


Kedves mona76!

Köszönöm a kedves fogadtatás, aranyos vagy!!!
Igyekszem aktív tag lenni! ( Bár vonalzót fogalmam sincs hogy kell csinálni, és pocis képem sincs, de ami késik nem múlik!) Viszont van a babáról 12 hetesen egy gyönyörű 4D-s felvételem, majd felrakom!
mirr-múr
 
 


Az előzző oldalon le van írva a vonalzó készítése :wink: Azzal kezd, hogy rákattintasz valakiére, és onnantól pedig ahogy írtuk. :wink:
Elég nehézkes, de biztosan sikerülni fog. :wink:

Kép
mona76
 
 


Köszi, majd igyekszem! :)
mirr-múr
 
 


Mona, írni akartam, hogy mi lenne, ha létrehoznánk valahol egy közös e-mail címet, ahová mindenki be tud lépni. Oda tennénk fel mondjuk egy excel táblát, amiben minden jelenlegi és jövőbeni adat fenn lehetne. Ide meg továbbra is feltennénk egy kisebb táblát.
Meg oda esetleg lehetne küldeni terhességgel kapcsolatos anyagokat és ott 1 helyen megtalálnánk.
Mondanám, hogy akár egy ingyenes oldalon is csinálhatnánk valamit, de én ehhez nem értek, és ez az e-mailos dolog egyszerűbb.

Szavazzuk meg :P

Szia mirr-múr! Ha kell priviben segítek neked vonalzót gyártani!

Kép
Kép
robcsi03
 
 


robcsi rendben van, én benne vagyok :D

Kép
mona76
 
 


Robcsi!

Megköszönném a segítséget! Várom a privit!!
mirr-múr
 
 


Dimet!
Én is hozzá mennék a Bajcsyba, de majd este még írok privit ezzel kapcsolatban.
Te mit tudsz a Bajcsy szülészetének felszereltségéről, ill. mennyire vannak felkészülve ha vmi. gond van születés után a babával?
Milyenek a szülésznők?

Mona!
A Dániel név nekem is tetszik, de a mi keresztnevünkhöz nem nagyon megy. Meg bízom benne, hogy lány névre lesz szükségünk.

Mirr-murr!
Üdv köztünk! A hsz-od szerint sorstársak vagyunk, mert nekünk is hosszu, lelki szenvedésekkel teli út vezetett a várandósságig. És én is így érzem, hogy csak akkor hiszem el, hogy ez igaz, ha már itt fekszik a kiságyban.

Megvan a tegnapelőtti AFP-m eredménye, de csak azért mert bementem az erdményért a laborba. A védőnőnek uis. csak kb, két hét múlva küldték volna ki. Az eredmény nem mond semmit, mert más mértékegységben van megadva, mint amikről itt a fórumon már olvastam, de megpróbálom kinyomozni a váltószámot.
mirosz
 
 


Dimet!
Én is hozzá mennék a Bajcsyba, de majd este még írok privit ezzel kapcsolatban.
Te mit tudsz a Bajcsy szülészetének felszereltségéről, ill. mennyire vannak felkészülve ha vmi. gond van születés után a babával?
Milyenek a szülésznők?

Mona!
A Dániel név nekem is tetszik, de a mi keresztnevünkhöz nem nagyon megy. Meg bízom benne, hogy lány névre lesz szükségünk.

Mirr-murr!
Üdv köztünk! A hsz-od szerint sorstársak vagyunk, mert nekünk is hosszu, lelki szenvedésekkel teli út vezetett a várandósságig. És én is így érzem, hogy csak akkor hiszem el, hogy ez igaz, ha már itt fekszik a kiságyban.
Tényleg, neked biztos van tapasztalatod a Bajcsyról. Légyszi írj róla! Jöhet priviben is!

Megvan a tegnapelőtti AFP-m eredménye, de csak azért mert bementem az erdményért a laborba. A védőnőnek uis. csak kb, két hét múlva küldték volna ki. Az eredmény nem mond semmit, mert más mértékegységben van megadva, mint amikről itt a fórumon már olvastam, de megpróbálom kinyomozni a váltószámot.

Kép
mirosz
 
 


hali, megvan a gyulai afp és integrál teszt eredménye. minden szupi!!!!!!!!!!!! ah. örülök. (csak a fogam ne fájna).

mirosz, a bajcsy felszereltsége jó nagyon, nézd meg a web oldalukat. van mindenféle alternatív módszer is. a szülésznők, akit eddig láttam szimpik voltak.az 5. hónapban kell majd választani szülésznőt. és ajánom neked, hétfőtől indul megint szülésfelkészítő tanfolyam. 2 hetente. apás buli :D a dokim is ajánlotta, ha apás szülést szeretnénk,mindneképpen menjünk el.
van ingyenes kismama torna is, de arra most bonyolult let regisztrálni és még orvosi beutaló iskell. úgyis ad a doki, de ez olyan körülményes......
mirosz, mennyi az eredméyned?? segíetk a mértékeségben. de ha azt moindták,hogy jó, akkor jó az a lényeg :D
dimet
 
 


Mirosz, ezt most találtam (ezek MOM-ban vannak megadva)

0.7 alatt alacsony

07-1.4 normális

1.6-2.5 mérsékelten magas

2.5 magas

Én 1 hete voltam AFP-n ma felhívtam a labort, de még semmi eredmény, majd talán hétfőn...

Kép
Kép
robcsi03
 
 


csajok, ti mikor kezdtek el vásárolni? Én már annyira várom, pedig ez nem mostanában lesz, mert még nincs kész a ház a mi ruciaink is alig fér el, és dobozok között élünk. Ha ilyen helyen nézelődöm, mindig elérzékenyülök :( Ahéten voltam az intersparba, és ott is annyira szép baba dolgok vannak, persze csak nézelődtem, de majdnem elbőgtem magam :cry:
Honnan lehet tudni, hogy mennyit eszik a csemete, ha szopizik? Nektek lesz légzésfigyelőtök? Olvastam egy másik topicban, hogy sokszor ad téves riasztást, és a frászt hozza a szülökre. Hát nemtudom :roll:

Kép
mona76
 
 


Létrehoztam az e-mail címünket

2007augibabak@gmail.com

Jelszóért mindenki írjon légyszi privit, nehogy valaki kimaradjon.

Szerintem mindenki írja meg, hogy mit tegyünk még bele Mona táblájába.

Ide lehetne küldeni fini recepteket, meg amit megosztanátok velünk és nem kell a topikból visszakeresgélni.

Kép
Kép
robcsi03
 
 


robcsi, én sajnos egyáltalán nem ismerem ezt a gmailt, ez nem is lenne gond, de hogy lehet ide eljutni, hogy tudom megnyítni?

Kép
mona76
 
 


Bocsánat:

http://mail.google.com/

ez a nyitó oldal, ide kell beírni a felhasználónevet: 2007augibabak és utána a jelszót

Kép
Kép
robcsi03
 
 



Kép
Kép
robcsi03
 
 


[url]mail.google.com[/url]

talán így már sikerül

Kép
Kép
robcsi03
 
 


ja, a táblázatba:
én 30 vagyok, az első baba, és 2006. augusztusában indult a babaprojekt. de ez nem így ment konkrétan. :lol: ez hosszú. :D
ja, és budapest.
dimet
 
 


Vásárlás?

Nekünk nagyon sok minden nem kell, igaz a babakocsinkat le kell cserélni, ikerkocsira, + kell még egy bébihordó, és még pár ruhácska. (Bútorokkal okésok vagyunk, mert a párom gyerekbútor asztalos) De vásárolni a genetikai uh után szeretnék, először nézelődünk, aztán vásárolunk.
Igaz sok kismamától hallottam, hogy a 30. hét előtt nem vesz semmit babonából, igen de akkor már nyár lesz és nagy pocakunk, nem tudom kinek lesz kedve még akkor ilyen dolgok után rohangászni. Ja és persze rá lehet bízni a férfiakra....
Jó nem akarom őket bántani, mikor a Gergőm megszületett, zokszó nélkül ment és vette, amit felírtam neki. (csak a betéttel volt gond, azt aztán anyuval vetettem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Ja és erről jut eszembe a kórházi pakk, csak hogy egy kicsit nevessetek, mikor szülni mentünk, nekem még semmi nem volt összerakva (37hét + 5nap). Így akkor gyorsan csomagolás, persze fürdés. S szerintetek mi maradt otthon?????
A BABA CSOMAG semmit nem vittem édesemnek, milyen anya vagyok.... (igaz adnak egy ajándék csomagot, de nem biztos, hogy azonnal..., és nem biztos, hogy elég lesz...) :oops:

Kép
Kép
times
 
 


Sziasztok!

Mi még nem tudjuk,hogy mi lesz a baby neme,de ha fiú lesz,Gergőnek hívjuk majd,ha pedig lány akkor Boglárkának.Apának csuda kényes ízlése van,neki nem tetszenek az új csengésű nevek.Na nem mintha nekem igen,de 15 lány név közül amit felírtam ezt az egyet hagyta meg :? .

Mona,mi az első gyerkőcnél 7hós pocilakós korában kezdtünk vásárolni.Na de akkor aztán beleadtuni anyait-apait.Azért most jó,hogy szinte alig kell venni majd valamit.
Én sajnos nem sokáig tudtam szoptatni(3hétig,mert problémák voltak a hasi sebemmel),de vettünk mérleget,és mértem állandóan.
Légzésfigyelőnk is volt,bár az első 2hétben megbolondított,mert tévesen is riasztott.Felhívtuk a gyártót,és készségesen kicserélték,mert volt vele valami gond.Utána már jó volt.Megnyugtató érzés ha van

Kép
Kép
huni
 
 


Sziasztok!

Robcsi! Köszi előre is a segítséget, nemsokára mennek priviben a kért adatok!

Mirosz! A Bajcsy kórházról sok jót mondanak, és sok rosszat is, de ez egyénfüggő. A szülőszobák gyönyörűek, de a kórtermek annál rondábbak. Sajnos nekem bent kellett feküdnöm, és a higiniés körülmények egyszerűen szörnyűek voltak!! Elnézést a kifejezésért, de inkább gusztustalannak mondanám... Állítólag a fizetős szobák szépek, jár hozzájuk külön mosdó, úgyhogy én ezt javaslom, ha emellett a kórház mellett döntessz!!!! Én a dokimmal sem voltam megelégedve, ráadásul az EDA sem biztosított, és én így szeretnék szülni. Ha van kérdésed, szívesen válaszolok priviben, itt nem akarom untatni a többeket az én élményeimmel

Mona76! Én is hasonló cipőben járok!! Már úgy vásárolnék, de egyenlőre csak nézegetek, mert egy csomó dologról még fogalmam sincs:) Amúgy a gyönyörű, tágas lakásunkat mi is eladtuk, most egy kis lakásba kényszerültünk, mert a házunk még csak most épül. Ráadásul csak év végére lesz kész, úgyhogy itt, a piciny lakásban még a kiságyat sem tudom hova fogjuk rakni...
Úgyhogy bababútorunk majd csak az új helyen lesz...

Szerintetek ha a mi szobánkban alszik majd a baba, akkor is kell légzésfigyelő??
mirr-múr
 
 


Üdv Mirr-Múrr!Gábor 7hós koráig a szobánkban volt,és volt légzésfigyelője.1-1 1/2éves korugig ajánlott,de most vettük ki alóla nem rég,mert le lett cserélve a kiságya "nagyfiúsra" :D

Kép
Kép
huni
 
 


mirr-múr

Üdv köztünk!!!
Az első babámmal a 16. hétre már 2 kg híztam, de nem nagyon látszott rajtam sem. A pici mozgásokat pedig csak a 19. héten éreztem először, szóval nem hiszem, hogy gond lenne.... A magzat mozgás érzékelését azért kérdezik, mert abból - állítólag - következtetni lehet a szülés várható idejére...

Most viszont már iggggen nagy pocóm van, és már tudnak ramazulit csapni a pocakomban, igaz még kívülről nem érezni, úgyhogy apuka még nem élvezheti a dolgot, de majd az is bizti hamarosan bekövetkezik....

Kép
Kép
times
 
 


Vásárlással én is úgy vagyok, hogy mi Rékával 26 hetesen voltunk 4d-sen, ott derült ki, hogy lány. Addig már vettem 1-2 ruhácskát, de utána is inkább unisexeket vettem. Én először 56-62-es rucikat vettem, aztán amikor megszületett és kezdte kinőni a legkisebb méretet, akkor vettem mindig a következő adagot.
Szerintem a legkisebb méretből nem érdemes sokat venni, mert egyrészt hamar kinövik, másrészt, úgyis mindenki hozni fog 1-2 rugit, bodyt.
Légzésfigyelőnk nem volt, akkor nem is akartam, de most úgy vagyok vele, hogy jó lenne, viszont a férjem nem akar. Majd meglátjuk mi lesz. Én úgy hallottam, hogy az Angelcare légzésfigyelő nagyon megbízható, nincs nála téves riasztás.
Mérleg: teljesen meg voltam veszve, hogy nekem digitális mérleg kell, amin tudom méricsgélni a gyereket. Hát a 2 kezem elég lenne hozzá, hogy összeszámoljam hányszor mértem le. Persze ehhez hozzátartozik, hogy jó evő volt, látszott rajta, hogy hízik ezért nem paráztam.
Egyébként érdemes utánanézni, hogy ahol szülni akartok mit adnak a babának. Mikor Réka szültett pelenkát nem kellett vinni és azt hiszem kb. 8 db betétet is kaptunk. Most már vinni kell mindent, kivéve a ruhát, a kórházban ők stylistolják őket :D

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Anno mikor Gábort szültem(Cegléden),mindent adtak a gyerkőcnek.Ha elfogyott a pelus csak szólni kellett.Azokat a nagy durung betéteket viszont nem használtam el :lol: .Aztán,hogy a mai világban így van-e még...

Kép
Kép
huni
 
 


A légzésfigyelőről sok vegyes infót hallottam....
Én is kaptam egyet, de nem is használtuk...
Mikor haza jöttünk a Gergőmmel a kórházból az ágyunk mellett aludt bölcsőben, majd két hónaposan került a kiságyába külön szobába, de nem tettük be alá a légzésfigyelőt, nyugisan végig aludta az éjszakát, igaz én 2*-3* átmentem megnézni esténként, hogy minden ok???
Aztán meg vissza is adtuk a légzésfigyelőt, s szerintem most sem fogok használni, ha csak vmi oka nem lesz....
Most úgy tervezzük, hogy az ikrek szobájába apuka csinál nekem egy heverőt, és ott fogom majd őket szopiztatni, meg ott is fogok velük aludni, egy darabig, amíg apuka el nem alszik addig persze mellette szeretnék lenni, aztán átsurranok a picurokhoz...
De bébiőrt azt mondjuk használtam a Gergőmnél is és gondolom most is fogom.

Kép
Kép
times
 
 


Mérleg
Azt viszont meg én használtam sokat, 2 hónapig volt, de igazándiból csak azért, mert a Gergőm nagyon aluszékony volt, a kórházban is átaludta az éjszakát és lusta volt enni, pedig tejci volt rendesen, (4 gyerkőcnek való) egy kicsit vissza is esett a súlya a 3. napra, így azt tanácsolták - mielőtt tápszert adnának - próbáljam két óránként kelteni és etetni, és megmérni mennyit evett.... Ez bevált két nap múlva már nehezebb volt mint a születési súlya, ezért itthon is használtuk, hogy nehogy gond legyen, de ez csak gondolom a saját magam megnyugtatása miatt volt jó....
De ha tudtam volna, hogy a védőnő minden héten bekukkant hozzánk, akkor nem is béreltem volna, most lehet, hogy nem is fogok, viszont vmi mellszívón gondolkodom....
Gyakorlott anyukák ti milyet használtatok, nekem a kézivel nem nagyon ment, igen ügyetlen voltam, pedig muszáj volt mert rengeteg volt a tejem és még szopizás után is folyt a cicimből, így kellett egy kicsit csapolni... :lol:
Most meg azt gondolom, mivel kettő picurom lesz, jobb, ha ügyesebben tudnék fejni vmivel...

Kép
Kép
times
 
 


Kedves Times és Többiek!

Köszönöm az üdvözlő szavakat!! Komolyan, még csak ma találtalak meg titeket, de máris olyan jól érzem magam veletek!!:) :lol:

Ezek szerint akkor 56-62-es méretig csak pár ruhácskát vegyünk neki? Én is unisex-ben gondolkodom, mert szeretnénk egy ellenkező nemű tesót is majd vmikor...
mirr-múr
 
 


Sziasztok!

mona76 egy pár adat,ami lemaradt:nemn tervezett baba, Fóton lakom, Újpesti szülőotthonban szülök és 32 éves vagyok.Köszi szépen!! :lol:

Én eddig a bőr problémát megúsztam,de nekem rettenetesen zsírosodó lett a halyam.2-3 naponta muszáj megmosnom.

Az email cím nagyon jó ötlet,de én valamiért most nem tudok belépni,meg sem nyitja a nyitó oldalt.Ötlet?

Én már "vásárolgattam" . Mi úgy gondoljuk,hogy egy pár ruha meg pelenka,textil pelenka, cumisüveg,meg ilyesmi,úgyis kell.Így mostantól minden nagybevásárlásnál veszek valami fontosat,így nem olyan megterhelő mint egyszerre.A végére,7. hónapra tervezem a kiságyat,babakocsit.
Ja és nagyon jó babaruhákat lehet kifogni,akciósan,amit nem lehet otthagyni.Most vettem egy krémszinü,elöl patentos,az újja világos zöld,gyönyörű himzett babával az elején.900-ft-ért.60-as, nem lesz kicsi.Na hát a 3.gyereknél,aki a valóságban ugye az ötödik gyerek, lényeges szempont az ár.
tuza edit
 
 


Times,én ebben sajna nem tudok neked tanácsot adni :( .Nekem is kézi mellszívóm volt,de nem használhattam sokáig...De majd most remélem nem lesz semmi probléma,és én is szopiztathatok sokáig

Kép
Kép
huni
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?