Új privát üzeneted érkezett!

szana80:

Mi a 'gyógyszopi' fogalmat vezettük be, már a gyermekorvos is ismeri :-)

tinu:

Ádámot megpróbáljuk az oldalfekvésre szoktatni, mert nem mindig büfizik. Az igaz, hogy 5 órás alvásokat csak hason produkált. Ha minden OK, akkor a reggeli ébredés és full kiszolgálás után szeret heverészni a hasamon. De csak akkor, ha van bámulnivalója.

Képek Ádámról:
[url]gillich-csikos.hu[/url]
(nem akarom floodolni a fórumot)

KépKép
jeep
 
 


[quote="jeep"]K írta:jeepépek Ádámról:
[url]gillich-csikos.hu[/url]
(nem akarom floodolni a fórumot)


Talán most:
http://gillich-csikos.hu

KépKép
jeep
 
 


Huha most megfogtatok,mert en mar 4 eve hasznaltam a fertotlenitot,de hatarozottan emlkeszem hogy nem kellett lemosni,most akkor lehet hogy nem is Chicco volt? Bocsesz de nem emlekszem :oops: .Most semmit nem fertotlenitek,amig volt mit addig is csk a mosogatogepre biztam :wink:

Szilvi
Hat nekem sem uszott a zsir a tetejen amig fejtem,ezen ne aggodj ,a babanak az a jo ami beloeled jon mindegy milyen :P
Az hogy csak 30-t evett nem baj,majd eszik kesobb tobbet.Ha eleg volt neki nem sirt akkor jollakott ettol is.Akos (ja boldog nevnapot neki! )tudja mi a jo :wink:
Ja meg a pelnkagmobarol,ha tenyleg az es nem csak pelenka kiutes,de a vedono csak tudja.Volt egy ismerosnek es egyertelmuen a pelenkatol.Visszakuldte a gyartonak es reklamalt,kapott is cserebe par masik csomagot :wink: De azokkal mar nem volt baj.

Jeep
Jok a kepen nagyon!!!

Kép
Kép
kataa
 
 

 
 

Sziasztok!

Fertőtlenítés: mi is chicco folyadékot használunk. Én - amit a baba a szájába vesz, a kórházban is ezt mondták asszem - azt minden alkalommal fertőtlenítem, ez a cumi és a bimbóvédő. A többit, cumisüveg, mellszívó naponta egyszer fertőtlenítem, kül meg szappanos meleg vízzel kimosom. és én meleg vízzel öblítem le fertőtlenítés után...

Gripe water, köszi a válaszokat, mivel nálunk is elég brutál hasfájás van, minden kaja után kemény torna, nyomás, ezért asszem én is adom 6-szor, és szerntem eleve bele a tejcibe...mondjuk két kis aventes kanállal.... Niki, Ti meddig adtátok?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


még egy - hülye - kérdés: mikortól fontos, hogy a piciket a nevükön szólítsuk? mert mi egyelőre kiscicától kezdve kismanóig, stb mindennek hvjuk, csak a nevén nem..... :shock: :?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


winnie,
Mi egy üveggel használtunk el, de mi két hónapos korától kezdtük, vagy talán egy héttel előtte. Előtte infacoloztunk, de azt mivel evés előtt kellett mindig elfelejtettük, vagyis én, szóval elég összeissza adtuk... Én választottam inkább, hogy sírt a mellkasomon utána bealudt és így voltunk el.

Mi prütyprütynek hívjuk, meg kismanó, de ezek mellett Dani, sőt a beceneveket, csak magunk között hívjuk, ha hozzábeszélünk akkor a nevén nevezzük. Érdekes ez most tudatosult bennem.


Jeep,
A gyógyszopi az a komforszopi vagy micsoda???

csernusn
 
 


Ja én nem fertőtlenítem pl a cumiját, csak forróvizezem. Az baj??? Mást meg talán eddig nem kell még.... A cumisüveg ment a mosogatógépbe.... MEddig kell egyáltalán ez a proci???

csernusn
 
 


jut eszembe, nekünk is van mosogatógép, csak még nem üzemeltük be az új lakásban. lehet, hogy akkor egyszerűbb lenne az életem? :) :):):)

Niki, eddig nekünk is Infacol volt, de ettől uganúgy folyamatosan tornászik....
Én leginkább kiscicázom a picurkát, ha hozzá is beszélek :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ha nyugtatom akkor nyuszika.

csernusn
 
 


Csernusn!

Valóban sok anyuka panaszkodott a tápszerek okozta hányás, hasmenés miatt. Sokan ezért adtak tehén v. kecske tejet, forralt vízzel hígitva. Mi is gyakran adtunk át lefejt tejet a rászoruló kisbabáknak, bár a begyűjtő jött, de nagyon ritkán és nem volt csak a hagyományos jeges hűtő, később már adtak kis hűtőt, jól is fizettek. Ezért ismerettségi alapon lettek a "tejtestvérek", mert panaszkodtak, hogy felhígitott tejet kaptak és sokat szenvedtek a babák a hasfájás miatt.
A családomban most is van ilyen, mert a két lánytestvér közül az egyiknek sok a teje, a másikat így kisegítheti és még garantáltan a családban is marad, alig van néhány hónap a két baba között. :D

Szeretném, ha válaszolnátok arra, hogy mivel állítjátok el a csuklását a babának? Mi még 1 csepp citromlével tettük, ami nagyon hatásos volt. Nekem is tanácsolta a védőnő, hogy kínáljam meg a picit, de olyan hírtelen, mohón szívta tele a pociját, hogy el nem fogadott egy kortyot sem, sőt még a büfit is sajnálta kiengedni, aminek bizony mindig sírás volt a vége. :cry:
roni nagyi
 
 


Helló, deszilvi!

Sok anyuka felteszi a kérdést, hogy az én tejem miért ilyen? Azzal tudlak megvígasztalni, hogy a baba fejlődése a legbiztosabb mérce, meg kap mindent, amire neki szüksége van.
Nagymamám aki 12 gyermeket hozott a világra, elmondta, hogy a gyermekei szépen fejlődtek, pedig volt, hogy nagyon "hígnak" találta és volt, hogy 3 éves korig szoptatott, csak a következő baba "jelentkezése" állította le. A régi, nagy tapasztalatú bábák szerint a természet tudja a maga dolgát és el is rendezi, mert mindenki más fajtasággal rendelkezik.

Sokszor tanácsolták, hogy egyen naponta rendszeresen meleg főtt ételt, tejfőlt, túrót, szoptatás előtt legalább fél órával igyon 2-3 dl levest (a sokak által nem szeretett rántott levest) és naponta 5-6 alkalommal bors v. fodormenta teát. Persze akkor, amikor én is ezeket ittam, még nem volt a mostani teakeverék, sokak szerint ez is jó, csak tejterméket ajánlatos enni naponta (bár ezt sem bírja, eheti mindenki).

Megerősíteni tudom azt a véleményt, hogy amikor nekem is csökkeni kezdett a tejem,( pedig szoptattam és fejtem), és a sok munka, a fáradság kimerített, bizony a hétvégeket én is inkább pihenéssel és nem rohangálással tőltöttem, hála, a férjem nagyon sokat segített. Igyekeztem a táplálkozásomra is figyelni és babával törődni még többet.
Nevetségesnek tűnik, de kerültem az idegesítő mamatársakat, akik tele voltak panasszal, szinte vibrált a levegő körülöttük, szinte úgy éreztem, hogy még a tejcsi sem olyan, ha velük vagyok.
Rá jöttem hamar, hogy a jó, vidám anyukák inkább inspiráltak, nem beszélve a sok nevetésről. :lol:
roni nagyi
 
 


Sziasztok,

Roni nagyi, (kell ez a nagyi szó ide, vagy büszkén viseled? :) )

Akkor itt jó kismamák vannak, mert szerintem senki sem panaszkodós, és szeritnem lelkiekben is támogatjuk egymást és bártorítjuk és segítünk.


Én kíváncsi vagyok milyen lenne, ha az egész fórum találkozna tavasszal valahol:) 30 kismama, 30 baba és hozzá a hátizsákok, stb.:))) elég vicces lenne.:)

csernusn
 
 


Timi
Mi ujsag cumisuveg ugyben???

Tunde
Te is reg irtal,remelem jol vagytok!!

Winnie
Jol csinalod,a mellszivot eleg naponta egyszer fertotleniteni.Gyorsan uzemeltesd be azta mosogatogepet es minden gondod megoldodik :D
Tesom korababainal a korhazban mondtak hogyeleg a mosogatogep legforrobb programja.Pedik Ok ugye extra sensitivek voltak.
Mi is tobb neven hivjuk Leont,szerintem ezzel nincs gond. Majd kesobb kell tobbszora neven szolitani es hallgatni fog ra.

Niki
A fertotlenites addig kell amig ugy erzed,de nalatok is van mosgatogep akkor az is eleg.
Hat nem is tudom hanyan vagyunk mar szerintem annyira sokan nem,de a babatali jo otlet :wink:
Tenyleg fontos a sok biztatas megerosites.En anno utaltam amikor megkerdeztek megaz utcan is ismerosok hogy :Eeees van eleg tejed?? PErsze talan azert zvart mert nem volt :roll: Bezzeg most nem kerdezik :?

Roni nagyi,
MI amikor tejet kaptunk soxor volt kulonbseg hogy mennyi zsir all atetejen.En a baratnommel aki egy honappal elottem szult hasonlitottuk ossze.Neki sokkal zsirosabb volt mint nekem.Lehet hogy nem helyt allo de ha valaki alapbol is kicsit husi annak zsirosabb a teje.
Jolett volna Alexnal is valaki aki kozvetlen tejet,az avicces hogy a vedono is le akart beszelni a tejrol hogy inkabb tapszer mint mas ismeretlen teje..Hat igy utolag lehet igaza volt...
Csuklasra nem jo a citromle mert allergizalja ababat.Megkell varni amig abbamarad, nem zavarja ez annyira a babat mint a mamat.
Osztom a velemeny hogy csak pozitiv emberekkel jo egyutt lenni.Mindig ne csak babasan,ja es nem jo ha mindig a gyerkoc a tema,legyen mas is amirol el lehet beszelgetni :)

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Jeep!
Ádám tiszta apja!

Mot!
Cuki a csupi pici lány nagy fülbevalóval!

Elfekeüdt kobak: Kicsit (nagyon!) nyugtalan vagyok amiatt, hogy a pinduri csak háton hajlandó aludni. Ez önmagában még nem lenne gond, de felfedeztem, hogy az egyik oldalon ellaposodott kicsit a kobakja. Mindig egy oldalra szereti fordítani a fejét és ahogy növekszik a koponya ott nyilván nem tud arányosan, ahol állandóan nyomódik. Pedig a kiságyban is forgattam, mert azt mondták, hogy a kisbaba mindig kifelé szeret nézni. Hát Bálint nem, hiába van ott néhány figyelemfelkeltő játék is. A hasonfekvést abszolút nem bírja, csak vergődik, oldalt fekve kicsit jobb, de csak háton tud elaludni. Most igyekszek álmában elfordítani a fejét és kitámasztom törölközővel, meg párnával, aztán majd próbálom forgatni is és hasra tenni, hátha egy idő után megszokná és még szépen tudna nőni a fejecskéje (áll. egy éves koráig nő intenzíven).

Oltás: Bálint tegnap volt három hónapos naptári nap szerint. Heteket tekinte több, de én már elvesztettem a fonalat. Most fogja megkapni a három hónapos oltást. Bízom benne, hogy nem fogja nagyon megviselni, a kéthónapos kori oltás is minden nyűglődés, láz nélkül lement.

Timi!
Mi NUK 2 cumit használunk, Bálint azt szerette (inkább múltidő, mert amióta tud szopni csak ritkán használjuk), mert viszonylag könnyen jött belőle a tejcsi.

Fertőtlenités: Hát lehet, hogy ez a módszer kőkorszaki, de én hypos, mosogatószeres tálban áztatom a fejő masinát és a többit, majd meleg vízzel leöblítem és tiszta konyharuhára teszem száradni. A vizet naponta cserélem. Ami nyállal érintkezik naponta 3 percig kifőzöm. A bimbóvédőt (kezdetben és is próbáltam használni) Neogranormonos vízben áztattam.
Nekem így mondták a kórházban a csecsemős nővérek.

Kép
heorsi
 
 


Bocs, Neomagnol!

Kép
heorsi
 
 


csernusn:

A komfortszopi fogalmát már korábbról ismertem, de volt amikor nem csak hangulatjavító intézkedésre volt szükség, hanem csuklás elmúlasztására, szomjoltásra, vagy más igény kielégítésére. Erre találtuk ki a 'gyógyszopi'-t.

KépKép
jeep
 
 


Kataa, Niki és Mindenki!

Igazán boldogan és büszkén viselem a nagyi nevet, hiszen sokáig vártam az első unokám megszületésére, és már 17 napos!

Nem akarok okoskodni, vagy főleg tanácsot adni senkinek, hiszen én régen voltam gyakorló kismama, bár a testvéreim és azok gyermekei Édesanyámat, aki 84 éves 10 dédunokával örvendeztetik.
Az érdeklődésem, tájékozódásom a friss, mai gyakorlat iránt,remélem nem tolakodó és bántó. Nekem is frissíteni kell, és külön köszönet Azoknak akik véleményüket elmondják.
Több fórumon próbálkoztam, de ilyen közvetlen, kedves,jó hozzá-állású, őszinte szavakkal csak itt találkoztam. Gyönyörűek a babák, és csak gratulálni tudok! :!:

Nem tudom hol vannak a Nagyik? Büszke nagyszülők tudom legszívesebben az unokáikról mesélnek! :lol:

Van fórumuk, ha tud bárki erről kérem tájékoztasson :!:
roni nagyi
 
 


Hát lehet, hogy én vagyok hanyag, de megmondom őszintén, mi jó, ha egy nap egyszer sterilizáljuk a cumit és a bimbóvédőt. Meg is őrülnék, ha minden egyes szopi előtt kéne, vagy ha kiköpi a cumit, utána rögtön sterilizálni. Nem is értem, ti hogy bírjátok... :shock: :oops: Én a mellemet sem mosogatom minden szopi előtt.
Én most az orrszívóval szenvedek, mert hiába vettem egy kicsi kefét, túl rövid a nyele és nem ér el a végéig. Reménytelen a tisztítása. Ráadásul én nem is nyúlok semmiféle mosószeres vízbe, mert ekcémás a kezem, épp elég neki az a rengeteg kézmosás napközben. Szóval marad a "házirabszolgám", a férjem, de most épp nincs itthon. Az agyamra megy ez az állandó tisztogatás.
A Chiccora az van ráírva, hogy le kell öblíteni, tegnap vettem én is.
Lehet, hogy végül csak ráfanyalodunk arra a szélcsőre. Iszonyú nyugtalanul alszik Tündi, hányja-veti magát alvás közben, hajnalban meg elaludni sem bír. Ráadásul most még ki se jött az a kaki, cserébe viszont összepisilte az ágyat. :?
Most végre elaludt, úgyhogy megpróbálok fejni, mert már gyakorolni kell a suli miatt. Pénteken megyün nőgyogyihoz, oda viszek tejcsit, hátha közben ríni kezd, meg ki is kell próbálni, hogy elfogadja-e cumisüvegből. Egyébként kb. milyen melegre kell melengetni a cumisüvegben a tejet? Kb. langyosnak érezzem a kezemen? Vagy melegnek? Ha meleg víz alá tartom, akkor kb. mennyi perc? Tudom, hülye kérdések...

Kép
Kép
tinu
 
 


Szijjasztok!

Tinu!

Nekem Lilla szinte forrón itta cüvegből a tejet. És ha kicsit is kihűlt, már abba is hagyta a kajálást. ha rámelegítettem, folytatta.

Csigi meg...brrrr....

Kata!

Semmi újság! :? Próbáltam mindenféle cumival, mindenféle mérettel. Ha éhes, akkor üvölt, ha nem, akkor kiröhög. Ha gyorsan megy, akkor inkább megfullad, de le nem nyeli. Igyexik minden egyes szájába tévedt kortyot a nyelvével kitolni. Nagyon ügyesen tudja már. Az atyaúristen is tejes tud lenni. :( Most teáztatom, vagyis próbálom azzal rávezetni. De azt sem issza, bár most már nem sír, ha meglátja az üveget. Így a hétvégén elmarad a suli, mert nem akarom magammal cipelni. Most még megtehetem, de muszáj lesz járnom. :(

Sterilizálás!

Anyatejgyűjtő szerint napi egyszer elég a mellszívót is sterilizálni. Nekem is hófehér lett, törölni lehetett róla a vízkövet. De mikrós sterilizálóban (gőzben) jól működik a dolog.
A cumit én ritkán sterilizálom. :oops: Ha leesik, akkor megmosom, ha csak "sokat állt" lenyalom. :lol: Lilla dugdossa Csenge szájába...stb. Bár tudja ő is, hogy a cumi részét nem fogdossuk, így azért óvva van valamennyire. :D

Most el...pakolok!

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Sziasztok!

Segítsetek nekem légyszi! Miért van, hogy egyszer több másszor kevesebb a tejem? Lehet, hogy csak én érzem így? Miből lehet megállapítani, hogy elég-e a babámnak? Úgy szeretnék sokáig szoptatni (sajnos a két nagyot nagyon rövid ideig sikerült) de néha olyan bizonytalan vagyok :( .

Még egy kérdés: mikor érdemes kilövetni a baba fülét?

A cumisüveget Mese sem szereti, igaz nagyon ritkán van rá szükség!

Bocsi a sok kérdésért!

Roni nagyi! Nem tudok ilyen fórumról, szerintem indítsál egyet :) ! Biztos sokan írnának.

Szép napot mindenkinek!

Teszek fel én is egy képet a legkisebbről: Kép

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

A topictali ötletet én is nagyon támogatom, valamikor tavasszal egy szép hétvégi napon :)

Tinu, nálunk cumi egyelőre nincsen, a bimbóvédő sterilizálása meg egyáltalán nem macera. A chicco folyadék 24 órán át használható, így minden este 1 lábasba rakok 1 lityi vizet, meg a folyadékot, és szopik után csak beledobom a cuccost, majd kiveszem :)

Melegítés: én szintén egy lábasba meleg víz, és bele az üveget. Kajci előtt az ujjamra szoktam csepegtetni egy cseppet, és elvileg akkor jó, ha nem érzem se melegnek, se hidegnek... de gyakorlatilag van, hogy nálunk is túl meleg, vagy még túl hideg, de kiscica már üvölt, és megkapja úgy...

Orrszívó: azt hogy kell, és mikor :oops: ? engem még nem vitt rá a lélek. A dokinő még korábban azt mondta, hogy orrcseppet adjak, ha annyira el van dugulva, hogy nem tud kajálni. na ennyire még ne mvolt eldugulva. Meg még a kórházban mondták, hogy nekik valamennyire öntisztul az orruk a sok hapcival, na nálunk vannak hapcik. Akkor mikor kell orrot szívni? tudonm, előbb-utóbb muszáj lesz, de már előre sajnálom a tortúrától, azzal a porszívóval...

Timi, drukkolok, hogy megoldódjon ez a cumisüveg probléma, és tudjál menni iskolába. Mit tanulsz?

Roni nagyi, szerintem is a topicindítás lenne a legjobb ;) bár kitudja, talán az nlcafe-n van ilyen topic, ott is baromi sok topic van...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie: hát nem tudom, kell-e orrszívózni, eddig kétszer csináltam. Sokat szörcsög, belenéztem a nózijába és volt benne cucc, gondoltam, kiszívom. Előtte a védőnő megmutatta, hogy kell. Azt mondta, hogy hátra folyik nekik a váladék. Lehet, hogy nem kell orrszívózni, csak ha nagyon dugul, én sem fogom túlzásba vinni.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja, akartam még írni, hogy mi szoktuk T-rexnek is becézni Tündit, mert úgy tud horkantgatni, mint a Jurassic Parkban a dínó. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok:

tinu:
mostmár én is napi egyszer sterilezem a mellszívót. Korábban volt olyan is, hogy nem volt készen sterilezve, így kiamardt egy fejés.
A cumi nálunk is napi egy steril, ha leesik, víz alá benyomom.

Mi Pannát így, Annának, Pankának, Süninek meg Nyuszikának hívjuk.Apának ő a csibéje..:) Ja meg szoktam Nyunyózni...:)

Mandula:
A védőnőtől érdeklődtem fülvbevaló ügybe, mivel a kórházban elmaradt. Nálunk a védőnő szúrja, és azt mondta meg szokta várni az 5 kilós határt,mert a cimpa jobban kivehető és megfogható akkor. Szóval nekünk még van egy hónapunk.
Gyönyörű a kicsi lány!

A tali szerintem is jó ötlet lenne, mennyi baba és mama lenne egyszerre egy helyen!! :)

Orrszívót én sem merek még használni, remélem egy darabig nem is lesz rá szükség.Az elektromoson gondolkozom...

roni nagyi:
nem tudnál az unokádról feltenni képet? Kíváncsi lennék rá!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Tinu:
Bálint is sokat horkangat és néha horkol mint egy vénember. Nekünk a védőnő azt mondta, hogy valószínűleg az orrmandulája megnagyobbodott. Nektek mit mondtak erre?
Néha nehéz eldönteni, hogy ki kell-e szívni az orrát, nekünk elektromos orrszívónk van, de ha nem szedi ki a cicakakát teljesen fülpiszkálóval kitörölöm.
A mellemet én is csak a napi fürdésnél mosom szappannal, egyébként csak max. tiszta vízzel. Állítólag nem is szabad sokat mosni szappannal a mellet, mert rontja a természetes baktériumflórát és nagyon szárít.

Mandula35, Deszilvi:
Szerncsére nekem nagyon sok tejem van továbbra is. Szerintem próbálj meg fejni napi kétszer, egyik mellből a nap elején másikból a nap végén. Így szerintem több tejed fog termelődni és amíg a kifejt melled újból megtelik, addig tudsz szoptatni a másikból. Persze ez csak az én privát véleményem.
Egyébként éjszaka álltalában mindenkinek több teje van. Igyál sok folyadékot, de ezt biztosan tudod.
Emese nagyon aranyos!

Winnie:
Jó, hogy tettél föl képet a vonalzó mellé és Avatarnak!

Hasfájás: Nálunk csak hajnalra volt és tornáztatással megoldottuk. Én úgy gondoltam ne foglaljam el a tej helyét bármilyen más szerrel. Mondjuk nálunk nem volt olyan durva és kb. kéthónapos korára Bálint kinőtte.

Csernusn,Niki:
Hová viszitek Danit úszni? Mi is gondolkodtunk, hogy Bálinttal mennénk. Ahogy nézem a két csöppség egyidős. Köszi a választ.

Kép
heorsi
 
 


Fürdetővödör ...

Sikerült kölcsönkérni egy fürdetővödröt, hátha jobban megkedveli a vizet. Igaz, mostanában néha sikerül csöndban fürdetni, de minden trükköt be kell vetni. Szóval a kérdésem az, hogy hogyan kell fogni a baba fejét? Kialakult valami, de lehet hogy van jobb. Itt megnézhetitek:
Kép http://gillich-csikos.hu/MVI_0297.AVI
Lehet hogy túl magas volt a víz, mert csak akkor engedte el magát, ha tartottam a fenekét. Elég nagy zsúfoltság volt ott a vödörben.

KépKép
jeep
 
 


Orsi: horkantgatás - nem kérdeztem ezt a védőnőtől, csak azt, honnan tudom, hogy náthás-e, ugyanúgy folyik-e a nózija, mint a felnőtteknek. Erre mondta, hogy hátra folyik a váladék, úgyhogy elvileg nem folyik ugyanúgy. Ennyire emlékszem. :oops: Annyi marhaságot szoktam tőle kérdezni, de úgy tűnik, kicsi a memóriakapacitásom. :lol:

Jeep: hát haláli ez a videó. Hogy bámul Ádám! Hihetetlen édes! :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


[quote="tinu"]J írta:tinueep: hát haláli ez a videó. Hogy bámul Ádám! Hihetetlen édes! :lol:


Lehet hogy még nem tudta eldönteni, hogy sírjon, vagy nevessen ebben ez ismeretlen helyzetben. Remélem az utóbbi, de akkor majd a füdőszobában kell fürdetni.

KépKép
jeep
 
 


Orsi,
Leon is haton laszik es mindig nezme hogy egyszer igy egyszer ugy legyen a feje.O sem szeret hason. De ha teged zavar es elaludt forditds hasra amikormar nem ebred meg ra.Egyebkent ne aggodj,nagy fiam is haton aludt es teljesen normalis fejformaja van :D
Harom hos oltas nem okozott semmit nalunk.Nagyon jok ezek az uj olrasok,Alexnal meg majnem mindtol belazasodott.

Roni nagyi
Jaj elso unoka tenyleg nagy szam,anyukam is igy elte meg ,neki rogton duplan jottek mert ikrek voltak.De most a 6.fiu unokanal is ugyanolyan rajnogassal van :P

Tinu
A Csopihez van kefe a boltban es az nagyon jol vegig eri az orrszivot,ehhez gyartottak kulon.
A kezeden melegnek kel hogy erezd a tejet,ha esetelg valmi nem jo akkor Tundi ugyis jelezni fog.

Timi
Sajnalom hogy eddig meg nincs megoldas.Hat igen cicis babak nem preferaljak az uveget,csak ha kezdetektol az van.Nalnuk ezert is van a nagy luku cumi mert nem tudja megtalani a technikat...De hogykesobb mi lesz amikor mar esetleg csak uveg lesz abba bele sem gonodolok mert kiver a viz...

Mandula
Emes nagyon aranyos!!!
Hat ha iszol eleget meg eszel esa baba a szopik utan nem sir az ehsegtol akkor bizti elega tej.Plane ha meghizza a minmumot akkor kar aggodni ezen.

Winnie
Orrszivozni csak akkor kell ha taknyos a bab vagy nagyon be van dugulva az orra.Mi eddig egyszer csinaltuk neki de nem fajt mert nem sirt.

Jeep
Tenyelg edi a video.Sosme tudtam elkepzelni ebben hogyan furdetik a babat,nagyon komoly melo :D

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Hello!

Tudna valaki számítástechnikai zseni, hogy miért van az, hogy mondjuk nézem a képeket a gépemen, és mikor egyet kattintok, kettőt ugrig. De pl ha valamit megnyitok, akkor is duplán nyitja meg. Nem tudom így érthető-e. Elvileg vírus nincs a gépen.

A beutalónak és a receptnek van lejárati ideje?

Más: képzeljétek tegnap hogy jártunk. Elvittük Lénát sebészetre. Kiálltuk a becsekkoláshoz kellő sort, erre közölték, hogy nincs is sebészi rendelés, ráadásul időpont is kell. :twisted: :twisted: Persze gyerekdokink nem mondta, sőt mikor rákérdeztem, egyértelműen mondta, hogy csak oda kell menni és kész. Kaptunk jövő hét kedd reggelre 9:20-ra. Erre mikor megyünk kifelé, ránéztem a rendelési időpontokra, és ki van írva, hogy kedden tizenegytől van rendelés :twisted: :shock: Hát most nem tudom mi van.
Bosszúból :wink: elmentünk az Ikeába, vettünk frankó fogast meg tükröt az előszobába, mert már tök ciki, hogy lassan három éve lakunk itt, és eddig nem volt semmi amire a kabátunkat fel tudtuk volna akasztani. :oops: :oops:

HOrkantgatás, horkolás: ez attól is lehet, hogy mikor bukik, vagy bukik és nem jön ki, hanem visszanyeli, akkor egy kis tej visszajöhet egész az orrnyílásig, majd visszábbfolyik. Plusz a nyál, ezek együtt okozzák ezt a hangot.
Mi is eddig vagy kétszer porszívóztuk ki, és sokkal több trutyi jött ki, mint ami látszott.
Egyébként röhej, hogy Léna még vigyorog is közben, Gergő meg üvölt.
Szerintem az elektromos nem annyira hatásos, viszont pl ha náthás a gyerek és mondjuk utaztok vele, akkor jó szolgálatot tehet.

Orsi! Léna is csak háton alszik. Gergő viszont meg csak hason volt hajlandó.

Jeep :) Most kinek a keze van ott és ki videóz ? :) Amúgy tök olyan, mintha épp belefolytanátok a vízbe :wink: Én nem fürdettem még vödörbe, de én úgy láttam, hogy hátul fogják a nyaknál támasztva a fejet.

Roni nagyi! Üdv itt. örülök neked. Büszke lehet rád a lányod (fiad?) hogy ennyire lépést akarsz tartani a mostanában lévő gyerekápolási elvekkel. És abszolut tiszteletem a tiéd, hogy elfogadod, hogy lehet másképp is, mint ahogy anno nektek mondták, elvárták.

Egyébként tök fura, hogy így változnak a nézetek. Pl nagymamám négy gyereket szült. Első kettőt otthon, bábával, félhomályban, rögtön szopi, testközelség, háborítatlanul. Másik kettőt kórházban, borotválva, orvosnál, szinte sterilen, gyereket elvitték, stb. És a gyserekek között két év van. Nagymamám szerint pont azokat hozzák most vissza ami anno nála volt a két elsőnél. És tényleg így van.
Röhej még az egészben, hogy anyu mesélte nagymamámnak, hogy kendőben hordom a gyereket, meg hogy hogy néz ki, milyen érdekes stb... és ő meg mondta, hogy ő is így hurcolta őket, csak ugye nem ilyen-olyan szövésű anyag volt... Na ennyit az "új" hordozókendőről. :) :)

mandula! Nagyon édes Emese! :)

Próbálok majd képeket is, most jelenésem van , pussz, cic
cicmerák
 
 


bakker, jó magyarosan jólmegaszondtam :oops: :oops: :oops: :oops: bocs
cicmerák
 
 


[quote="cicmerák"]J írta:cicmerákeep :) Most kinek a keze van ott és ki videóz ? :) Amúgy tök olyan, mintha épp belefolytanátok a vízbe :wink: Én nem fürdettem még vödörbe, de én úgy láttam, hogy hátul fogják a nyaknál támasztva a fejet.


Az anyuka fogta a fejét, én a fenekét (a másik kezemmel locsolgattam egy kicsit) és a nagymama videózott. A nagyi aggódott a legjobban (szorítjuk a nyakát, stb.).

KépKép
jeep
 
 


[quote="cicmerák"]T írta:cicmerákudna valaki számítástechnikai zseni, hogy miért van az, hogy mondjuk nézem a képeket a gépemen, és mikor egyet kattintok, kettőt ugrig. De pl ha valamit megnyitok, akkor is duplán nyitja meg. Nem tudom így érthető-e. Elvileg vírus nincs a gépen.


Volt már egy ilyen egerem. Elromlott a gombja (rosszul érintkezett). Próbáld ki egy másik egérrel.
Kép

KépKép
jeep
 
 


Kata: nekünk Pisze van. Ahhoz is jó az a kefe? :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


jeep! köszi, ilyen egyszerű lenne? :oops: :oops:
ugye nem sértettelek meg, hogy azt mondtam fojtogatjátok? nem volt szándékomban..

nagyi félt, h szorítjátok a nyakát? mikor anyu először látta, hogy kiszívom a gyerek orrát, azt mondta, hogy kiszívom az agyát és elkezdett sírni :roll: :roll: :lol: (mármint anyu sírt, nem a gyerek)
cicmerák
 
 


cicmerák:

Dehogy, nem is gondoltam sértődésre. Elég furcsa tartás, de ez tűnt a legbiztonságosabbnak addig, amíg nem tudja tartani a fejét.

Az egércsere nem biztos hogy bejön, de érdemes megpróbálni. Ha mégse', akkor:
Kép

KépKép
jeep
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hozzászólást!

Cicmerák:
Szerintem is az egér rossz. Nálunk is volt már ilyen, nagyon bosszantó tud lenni. Lehet, hogy az egér kitisztítása is segít.
A beutalónak és a receptnek ha jól tudom egy hónap a lejárati ideje, ha van rajta dátum.
Holnap megyünk vissza az orthopediára. Remélem nem lesz semmi baj a csípőjével. Megmutatom a hátát is, mintha kissé féloldalas lenne :? Remélem mi jobban járunk mint ti. Rákérdeztem, visszarendeléskor nem kell beutaló. De a leírtak alapján és tapasztalatból is ebben nem vagyok biztos.

Ma reggelre robbanásveszély volt mindkét cicimben. Próbáltam a pindurit megtömni, de az egyik mellem kiszívása után kitette a 'megtelt táblát'. :roll:
Kénytelen voltam korán reggel ráfejni, pedig még olyan álmos voltam. Milyen érdekes, hogy szinte már kékes színe van ez elején a tejnek és olyan mint a víz, attól pisil Bálint olyan sokat. Néhányszor már sikerült leslagolnia. :D
A délelőtti szopinál meg egyszerre volt éhes és egyszerre kellet kakilnia. Mindkettő viszont nem ment. A szopi mégjobban beindította a bélműködését. Szóval elég érdekes volt az egész: szívott kettőt, aztán trotyi, megint kettőt, nyöszörgés, trotyi, de ha elvettem a cicitől, hogy előbb essünk túl a kakin, elkezdett sírni. Jól megcincált. :D

Kép
heorsi
 
 


Sziasztok,

Orsi,
Én a pólus Hotelbe akarom vinni, mert az elég közel van hozzánk, pontos részletek még nem tudok, csak hogy elvileg 6000 négy alkalom, persze ha frissítik az oldalt.:) MErt elég olcsónak tartom. egyébként rákerestem a babaúszásra a neten és azok kozül válogattam.

Lassan Daninak is kell menni a 3 hós oltásra, a 2 hósat később kapta szóval ezt is később fogja.

ÉRdekes Ma reggelre nekem is úgy be votlak durranva a cickóim,igaz Dani 1/2 9-kor evett utóljára és 5-kor kelt.
Csak továbbra is maradjon így.

jeep,

aranyos a videó, a kis pöttöm, hogy meg van illetődve:)
Egyébként nekem Dani biztosan nem szeretné, mert imád a vízben úszkálni. Nektek még fiatal a babátok, anno nekünk kb két 3 hetesen kezdte el a vizet élvezni, azzal egyidőben, hogy elkezdtük énekelni neki a Micimackót közben.:)


Recept,

én is úgy tudom, hogy 30 napig érvényes.


Lányok akik már nem írtok!!!!Mi van veletek olvsatok még minket????

csernusn
 
 


Ja azt akartam kérdezni, hogy újpest környéki anyuka nincs közöttünk? MÁrmint rajtam kívül:)

csernusn
 
 


helló!!!

képzeljétek megvolt az első igazi mosolya a pici fiamnak :P :P :P :P :P :P :P !!!!!!!és csak az enyém volt :oops: :oops: !!!de bizti kap apa is mikor haza jön :o !!!!!!

kedden voltunk doki néninél és már 5100gramm a drága :roll: !!!!egy hét alatt 360grammot hizott.nem kis teljesítmény!!pedig nemis látszik dudicak,csak egy kis tokája van de olyan ari vele :D !!!nálatok mi a helyzet növés terén?????

egy kérdés:hol tudok vonalzót csinálni??????????????tudom hülye kérdés de én is kicsit hüle vok hozzá!!!! :shock: !ugyhogy aki dudja lécci részletesen irja le nekem!!!!köszike!!!4
kismama18
 
 


Sziasztok,
Ádám anyuka vagyok, mindenkit szeretettel üdvözlök:-)) Apa már nagyon unszolt, hogy regisztráljak:-) Pedig ő olyan okosan kérdez. :-))

Nagyon sokat segítettetek, köszönöm:-)

A vödrös fürdetés közvetlen közelről is "fojtogatásnak" tűnt, de hihetetlen volt látni, ahogy ellazul a kis teste és még a kezét is beleengedte a vízbe:-)) Amikor először láttam egy képet, h hogyan tartják a vödörben a babát, én is elszörnyedtem, főleg amikor azt állították, h még élvezi is :-) Ma újra megpróbáljuk:-)

Ti mit csináltok ha csöpög a melletekből a tej? Nagyon zavar. Naponta 3 pólót és egy csomó pelenkát használok el. Ma már melltartó+betét volt, de azt olvastam, h ez nem jó, mert levegőztetni kell/ene a mellet.
Fejnem kellene? Még nem teszem:-)
Használ vki tejgyűjtő kagylót?

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Íme a kisunokám:
Kép
Hát nem gyönyörű a kis Laura ................ :?:
roni nagyi
 
 


Kiscsiko!

Üdv! :)
Nekem is tejes lenne sokszor mindenem, de én használok melltartóbetétet (a DM-ét szeretem). Nem marad nedves, ha már annak tűnik, akkor csere. Akkor van ciki, ha véletlenül nélküle megyek el... :D (Időnként még előfordul, hogy szopik között is kiváltódik a tejleadó reflexem (tapasztalataim szerint ha nagyobb lesz a babám, akkor már ilyen nem fog előfordulni), és olyankor ha teltebb, akkor elég sok folyik.)
Azt hiszem Snoopy írta, hogy tejkagylóval szoptat, azaz szopi közben a másikból folyót felfogja.

Roni nagyi!

Nagyon aranyos Laura! :):)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Köszi Beszti, nekem is DM-es van, jónak tűnik egyébként, csak picit kényelmetlen:-)
Éjszaka is használod?

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Kiscsiko!

Igen, sőt éjszaka néha nagy szükség van rá, egyszer már azzal együtt is elázott a melltartóm teljesen... :lol: (Én már megszoktam, ha jól számolok a 4 gyereket eddig 57 hónapig szoptattam összesen, igaz a szopik vége felé már nem kellett betét, akkor már szopi közben sem folyott a másik).

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Régen írtam, bár ha tudom olvaslak benneteket.
Újaknak üdv a körünkben! :)

Bunny! Máténak így utólagosan is boldog féléves szülinapot! :D

Nem nagyon tudok jönni, mert Fanni minden pillanatomat lefoglalja.
Már nagyokat kacag és "magyaráz". A fürdést is imádja már, jókat lubickol a vízben.
Egyszerűen zabálni való.

Múlt héten megkaptuk a 2 hónapos oltást. Egy picit sírt, de semmi extra nem volt.
Mondta a dokinő, hogy adjunk neki éjjelre azért a biztonság kedvéért lázcsillapítót, de valahogy nem láttam értelmét ha nincsen láza. Néztem sűrűn, de szerencsére semmi nem volt. Aznap és másnap sem. :)
Volt méreckedés is. oltás előtt. 5800 gr volt és 60 centi.

Ma pedig fürdetés előtt lett mérve és kereken 6 kilósak vagyunk! :shock: :D
Mikor cipelem, meg is érzem a súlyát!

Melltartóbetét. Én is használom és éjjelre is, mert van, hogy elkezd csöpögni, bár annyi nincsen, hogy esetleg felfogjak bármit is. Pusztán a póló kímélése a cél.
Amúgy nekem is kissé kényelmetlen, mert Fanni nagyon meggyötri a mellemet és ha hozzáér bármihez is a bimbó, igen fájdalmas.

Niki: XIII.kerületben lakom, vagyis Újpest mellett!

Holnap megyünk csípőszűrésre. Remélem minden oké.

A babás fotók szépek!

Most megyek, csoda, hogy ennyire is futotta....
Szép napot mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!

Először két kérdés: ha egy baba éhes éjszaka, akkor sír, ugye? mert most 5 és fél óra után kapott kaját, de már én adtam neki, mert cuppogott, tátogott, de még nem sírt... vagy ilyenkor hagyhatom, amíg nem sír?

A másik, meg a hasonfekvés... nekünk tök furi, mindennap egy pár percre többször hasra rakjuk, de érdekes, nem teszi le a fejét :shock: hanem folyton emelgeti, így viszont elfárad, és sír, de akkor sem pihen meg... pedig a hasfájásra jó lenne neki néha egy kicsit hason lenni..... :?

Snoopy, még tartom magam, hogy nem adok cumit, de kipróbáltam a Te módszeredet, azaz a kisujjamat, ha nagyon muszáj, eddig bevált :)

Szopi: tegnap volt avédőnő, ő is azt mondta, hogy nagy a mellbimbóm, kicsit a szájához, és ha beveszi, szinte fuldokol tőle.... és hogy próbálgassuk!!!! na most én próbálgatom, de borzasztóan sír tőle, én meg úgy sajnálom.... :( nem gáz ez neki, hogy folyamatos rossz élmény társul neki kaja előttre? ez az örökös szenvedés, és üvöltés, borzasztó :( mondta a védőnő, hogy legyek erőszakos, de nincs szívem. Vagy kéne, mindenáron?

Melltartóbetét, én használok, de fejés után hagyom kb fél órát szabadon a ciciket...

Hú, akartam még valamit, de elfelejtettem...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


még annyi, hogy Orsi a múltkori történeted hatására én is beélehúztam, most már napi két zacsit fejek az egy helyett :) bűr most lehet, hogy visszaállok egyre időlegesen, eddig 100 körül fagyasztottam, most átállok 150-re... de az általad említett 70-140 zacskós mennyiség termelésre késztet :lol: :lol: :wink:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Cic: Ákosnak is köldöksérve van, tegnapelőtt mondta a védőnő, tegnap volt a doli, ő is mondta, holnap meg megyünk sebészetre. Nálatok mizújs ez ügyben? Próbálom nem paráztatni magam ez miatt, de azért nagyon aggódok miatta, ráadásul tiszta váladékos a köldöke, lehet ilyne lila genyóval kenegetni. Szegénykém úgy néz ki mint egy pecsét-tintapárna!

Ákos kinőtte az első méretű pelust. Napok óta tök bénán tudom csak ráadni, és bevágott a combihoz, ma kipróbáltam egyel nagyobbat, és tök jó!

Hát én csak egyszer fejem ki egy nap a cickókat, de úgy érzem, estére már nincs benne annyi, ezért napközben nem merem fejni. Reggelre viszont durrannak a didik.
Ma vett a férjem ilyen mikrós zacskót sterilizáláshoz, na ez egész jónak tűnik, nem lett hófehér a cucc. 20x lehet egy zacsit használni, és 3 van egy csomagban. Remélem ez tényleg beválik, mert ez a kifőzés nem jött be! A chiccoval meg most kicsit bátortalan vagyok!


Most nem tudok reagálni mindenkire, mert 3 napig nem volt net, és jó nagy a lemaradásom, nameg papának kell a gép, de tök jó témák vannak, és tök jó, hogy ennyi új "versenyző" is csatlakozott hozzánk. Nagyon szimpi mindenki, üdv nektek!
Jóccakát mindenkinek!
Vendég
 


Kicsit ki vagyok akadva a Pampers 2-es méretű pelusára. Tegnap kétszer, ma egyszer kellett azért átöltöztetnem a gyereket, mert kifolyt belőle a pisi. :twisted: Basszus, már nincs mit adnom a gyerekre, mert minden a szennyesben... Most adtam rá egy alvós zsákot, remélem, holnapra megszáradnak a kimosott ruhák. Érdekes, hogy az 1-essel nem volt ilyen gond. Asszem áttérek egy másikra, csak ezt még elhasználom.
Tünci ma elérte a 4 kg-t!!! :D Igaz, én szopi után szoktam mérni, mert akkor fürdetünk.

Én is melltartóbetétet használok. Muszáj is, mert reggelente van, hogy elindul a tejem zuhanyzásba menet. Az vicces szokott lenni. Két kezemet tartom a két mellem alatt és tétován állok, hogy most akkor mi legyen? :lol:

Winnie: Tünde sose sír azért, mert éhes. Azért én még megetetem... Szóval miért is kéne megvárni, hogy sírjon a kajáért? Az én babóm szerintem éjjel se az éhségre ébred, sokkal inkább a bélmozgásra. De felébred kb. 3 óránként és akkor megetetem.

Kismama: Tündi a múlt héten kb. 270 g-ot hízott és a védőnő már érdeklődött, hogy miért hízott ilyen sokat. :shock: A te védőnőd nem tette szóvá? Aztán persze mikor megtudta, hogy szopi után szoktam mérni a gyereket, akkor már mondta, hogy igazából akkor nem tudni, hogy ténylegesen mennyit hízik, mert nem a tiszta súlyát mérjük. Engem nem izgat a dolog, a lényeg, hogy hízik.

Roni nagyi: az unokád egyszerűen gyönyörű!!!

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?