Új privát üzeneted érkezett!

Persela!

gyonyoruek a gyermekeitek! Lena nagyon hasonlit Rad, Mark pedig az apjara, es helyes fiu nagyon. Annyira gyorsan nonek!:))

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok Drága lelkeim!

Tél végi depi monnyon le! :evil: Nemsokára itt a tavasz, meglátjátok, a kedvünk is jobb lesz! Főbálkirálynő Lmarie, juj, nagyon szupi lenne s tanálka nálatok, egy emelet cipeldét megoldjuk:-))) Nekem a 10-e (szombat) nem jó, a nemzeti ünnepre pedig elhúzunk vidékre a nagyszülőkhöz!

Jud, JOBBULÁST, szegény kis pocok, nem lehet valóban az uszoda a ludas...? Olyan rossz látni, átélni, hogy az ember gyereke beteg, rosszul van, fájdalma van.....:((( Hajrá, Barni, gyógyulj meg minél hamarabb!

Adri, szerintem hagyjad, hadd próbálkozzon az üléssel, ha magától szeretné, az a legjobb! Kis ügyes!

Hiúzka, jó ez az ortopéd orvos... még szerencse, hogy időben kiderült, hogy nem 10 hós!!!

Perselával tanálkoztunk egy röpke időre, a következőket mondhatom: a jóasszony tiszta csinos, kétgyerekes strapát nem is láttam rajta, Lénocska meg egy drága kis falat tündér, olyan szépen fel volt öltöztetve, hogy csuda! (Én is szeretnék egy kislááááányt:-))))

Bocs, hogy én is eltűntem megint, de vendégjárás volt, és kellőképp lefáradtam. Utolsó etap hatkor ment el ma, utána az egész család kidőlt, apa, anya, gyerek....:-))) Azon meg már nem szeretnék idegskedni, hogy csütörtökön és péntek reggel pöpecre takarítottam a lakás minden zugját, polcát, sarkát, és ebből ma már semmi nem látszik, mintha az ujjamat se mozdítotam volna....ááááá! (Na de egy valami mégis: Képzeljétek meglett a két éve nem látott fényképezőgépünk, amely már legendává vált, hogy miként tűnhet el egy 46 nm-es lakásban!) Hát kérem szépen...lehet röhögni, hun volt...besz...rás. Férjem kapott marketinges activiitit (összes kérdés szakmai), ezzel sose játszottunk, csak egyszer szörnyülködtem a kérdéseken, nagy horkantásokkal, és valahogy belecsomagoltam a fényképezőt rajta a két éve üldözött tokaji bulis képekkel, amelyekért az egész baráti társaság tíz körömmel kapar:-))))
:D :D

Somi nem kispályázik, napi egy almát (levét) bepusszant, anyukám kiakadt, hogy csak pár kanálkával, de annyira jóízűen ette, hogy ráhagytam. Ma sajtoltam neki egy kis répalevet hozzá, ez is eltűnt utolsó cseppig. Nagyon muris a kismaszat, felfedezte a bal fülét, ma legalább háromszor rajtakaptuk, ahogy összeráncolt homlokkal csürte-csavarta-gyűrte azt a szegény fülét:-))))

Na megyek, lyányok, pedig rajtam van a mesélhetnék... meg kell ágyazni (ne is kérdezzétek, párom képes a fotelben aludni reggelig, ha én nem...ááááááááá)

A héten akkor összehozhatnánk egy babasétáltatást?

Pusz!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok!

Nem tüntem ám el, de ez a költözködés nagyon lefogalalt..

Csütörtökön voltunk az Örsön oropédián, de nem vagyok jó véleménnyel a nőről.
Közölte másfél hónap alatt nem 1 kilót kellett volna híznia, szte adjak neki tápszert az sose árt!!!:(
Annyira kiakadtam ezen, mert milyen jogon mond ő ilyeneket, nos nem kaartam veszekedni azt mondtam megbeszélem a gyermekorvosunkkal...

6hét múlva kontroll.

Nem tartja szte még a fejét, pedig ilyenkor már kellene..Ez hol van leírva, ki mondja?????????
Amikor hason van emeli a feját , de neki ez kevés..rakjam többet hasra szte..naponta kb. 1órát is el van hason.

:(

Amúgy jól vagyunk..majd hamarosan rakok fel képeket is!

Még 1-2hétig igaz Fóton vagyunk a festések miatt..kata, ha gondolod talizhatunk addig.:)

Mikor lesz a legközelebbi tali, majd szóljatok, mert mi is mennénk.:)

Puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 

 
 

Pelle, köszi...! :lol: Lányok, ne higyjetek neki, csak jó a sminkem...! :lol: :lol: :lol:

Sziszike, végrehogytégedislátunk!!! Hülyékkel nem foglalkozni, fejlődjön csak az a gyerek a saját ütemében! Te meg azért már csak vagy annyira tapasztalt, hogy észrevennéd, ha baj van!

Lányok, itt sűrű pelyhekben esik a hó, valami gyönyörűűűűű!!!!

Na pussz, a gyerekem ordibál, hogy "Hahó, valaki!!!"... Mennem kell... :wink:

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Szép, havas napot!

Pelle, halasztanunk kell a babakocsis talit, mert nálunk egész de. hulla hó, gondolom így nálatok is :lol:
Persze szép meg itt volt már az ideje egy kis télnek, de én már azt hittem, akkor legalább a tavasz is előbb megérkezik, ha már ilyen enyhe az idő :?

Nálunk is megy a fülgyűrögetés, igaz, inkább rángatja, fülbevalóstól :shock: főként amikor kezd elálmosodni.
Nem akarlak rábeszélni, Maja, de szerintem már püré formában is kipróbálhatjátok az almát, répát, ha ennyire ízlik neki. De ha még várni akarsz, akkor sem maradsz le semmiről. :) Mármint Somi nem marad le.

Sziszike, jó hallani rólatok. ne foglalkozz az ortopéd orvossal, mi többiek is kielemeztük már, h kicsit "furcsa" dolgokat mondanak, mindkettő, aki az Örsön rendel. Legalább már 4-en panaszkodtunk e témában :? Ne adj neki tápszert, ha nem éhes és van tejed, majd hízik később :)

Adri és

Kép
adri29
 
 


sziasztok!

gyors bekukk... :wink:
Na a sétánkat jól elintézte az idő! :o Hátha a hét második fele... :lol:
Tegnap elfogadta Bia a tápit. nem kapott minden szopi után "csak" 3x. pedig két ciciből evett még is kevés volt. Hát mit mondjak csak pislogott az üvegre és nyalogatta először , milyen képet vágott!!! :roll: De utánna beccuppantott 2*30ml és 1*50ml. Nem mertem többet adni neki. Nem tudtam hogy reagál rá. Ma még viszonylag eszik így ma még nem kapott.
Mindenkinek köszi a drukkot.. :lol:



Kép

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


milyen csalóka ez a fotó- "úgy nézki mint egy jó lakott óvodás" :oops: :lol:pedig nem így van..
ccuncogó67
 
 


Sziasztok!

Tegnap elfelejtettem hozzászólni cicus, illetv házi kedvenc ügyben. Otthon, szüleimnél 7-8 évig volt meg egy-egy cica, családtag volt mind, mégis a leginkább a kutyusunk elvesztése viselt meg minket. Vigécke négy évig volt velünk (gyönyörű rövidszőrű magyar vizsla), ha eszembe jut, most is el szoktam pityeredni, beteg lett, el kellett altatni... Azóta sincs más kutyi, pedig ennek már lassan tíz éve! Cicuska van másik, most egy testvérpár, de mivel mi már Pesten lakunk, így hozzájuk nem kötődöm úgy. Nekem az a non plus ultra, hogy egy nap legyen egy kis kertes házunk cicával, kutyával, remélem, a gyerkőcök sem repülnek ki a házból, mire sikerül összehozni, he-he:-)))

Adri, ma megpróbáltam a pürét!!! Sütőtök-krumpli, és nagyon ízlett neki, először, gondolom, az állaga miatt, csak tartotta a nyelve végén, aztán szépen lenyelte, evett kb. 12 somikanállal, gondoltam, elsőre elég ennyi!:-) Utána adtam neki felforralt-lehűtött vizet, Ti is adtok püré/főzelék után? Mivel minden 3. kanalat én eszem nagy látványos hammmokkal és totál megszomjaztam, gondoltam, biztos ő is, de ivott is szépen.

Oké, sétát áttesszük a jobb időre!!!!!!!:-)

Tündi, Bianka nagyon szépen fejlődik!!!!!!!!

Sziszike, ortopédorvos monnyon le! :evil:

Persela, a beírásodra eszembe jutott, unokatesóm mesélte, gyerkőc 3 éves volt, az éjszaka közepén kiabál:
- "Valakiiiiii!"
Unokatesóm (az apa) nagy sóhajjal felkel, kitápászkodik az ágyból, átmegy. Kisfiú továbbra is: valaki jöjjön mááár, és mikor meglátta az apját: - Nem tevalaki, anyaaaa!:-)))

Van egy hetveniksz éves bácsi,aki a munkahelyemen kisegít, amolyan mindenes, előző ciklusban volt az osztály bemutatkozni új főnöknek, mindenki mondja nevét, titulusát, sorra kerül ő: xy vagyok, a VALAKI
Néz rá a manusz, hogy az meg mi. Bácsi megszólal: hát valaki vigye már el a postát, valaki nem akar ásványvizet hozni, valakinek kéne fénymásolni...he-he-he

Pusszantááás! :D

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Itt egy kis gézengúz:

Kép

Nem értem....ez a játék tegnap is ugyanilyen ízű volt...:-)))
Kép

Anya elolvad, ha rámnéz...:-)))))
Kép

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Nem is néz ki jóllakott ovisnak! Csak szép, egészséges gyereknek :lol: Tündi, amúgy biztos kevés a tej? Mert 30 ml-t lehet, h akkor is megeszik még, ha amúgy a tejből is jóllakott, csak hát cumit raknak a szájába, miért ne.. De lehet, h hülyeséget írtam most :shock: Bár biztos érzed, én is éreztem, meg méltatlankodott is Kamilla :? csak ha egyszer elkezdi az emberfia, már nincs megállás, mert mindig azt hiszed, h nem volt elég neki, aztán megkínálod még tápszerrel. Á, ez lehet, h tényleg hülyeség, mert ha nem éhes, nem eszi meg úgysem. Na, jól elbeszélgetek magammal :(

Ma mi is sütőtök-krumplit ettünk, mivel a meggy-krumplit kiköpte nagy fintorok közepette és nem is nyitotta többet ki a száját. Gondoltam beújítok, mert unom már azt a 4 félét, amit ebédre eszik. Na hát ő még nem unja, ez biztos :)
Aki adott már meggyes krumplit, h csinálta? Tettem kicsi cukrot is bele, h ne legyen savanyú :?

Babarizsnek ezeket a tejpépeket hívják vagy létezik ilyen zacsiban, rizs formában? Amikor azt írják a nagykönyvek, h gluténmentes gabonákat lehet még csak adni, ezekre a pépekre gondolnak vagy van olyan gazdaságosabb kiszerelés, amit én főzhetek itthon?

Ezek a "valakik" nagyon hasznos emberek egy-egy cégnél, mert valakinek a kis munkákat is el kell végeznie, csak úgy lesznek a nagy munkák, és egyesek úgy érzik, nekik derogál, ha fénymásolni kell :? Tisztelet a kivételnek...nyilván nem a főnök fog kávét főzni :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!!

Arik vagytok..van elég tejcim és kakis, pisis pelusunk is és sztem nincs semmi baj avval, ha 1,5hó alatt 1kg-ot hízik, csak bántó az egész...
Ráadásul, majdnem kitörte a nyakát, úgy emelte, fulldoklott, ez volt az utolsó csepp..szóval rendesen kiakasztott, most azt nem tudom mehtek-e máshova kontrollra, meg is kérdezem, majd a gyermekorvosunkat, mert ezt a nőt kihagynám szívem szerint.

Puszika.

U.I._: A képek nagyon jók!!

U.U.I..-Valaki betudná nekem válltani a pampers pontokat??


SZISZIKE.

Kép
sziszike1000
 
 


Hopp, közben jöttek képek is :) Nagyon helyes ám, és nem is kis Buddhás. Gyönyörű szeme van.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Mik azok a pampers pontok és hol lehet beváltani őket? Segítek, ha tudok.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Adri: igen-igen én is pont ezen gondolkozom.... még evett volna többet is de nem mertem neki adni.:roll: :oops: gondoltam ha 100ml kiszopizik akkor nem adok pótlást....szerinted?

Soma nagyon aranyos!! :lol:az első képen az a fintor.. :wink:
Méri: huha jó kis bálos történet, köszönjük :lol: Tettél már fel fotót?? légyszi... :wink:
Sziszi: Már hiányoztál.. :wink: nekünk is meggyült a bajunk azzal a nöcivel.. :x .mi sem megyünk oda vissza.. :wink:
Judit: mi újság? gyógyulgat Barni? még hogy, rosszul csinálsz valamit...ez nem így van :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Halihó!

Mi is itt vagyunk, csak nem volt idő írni csak olvasni... Fogacskákkal küzdünk, de csak halkan mondom, hogy a 4. és 5. fogunk is látszik már egy ici-picit. Bence is nyűglődik, amióta a foga jön én is úgy altatom, hogy beteszem a kiságyba cumi, kicsi ének, simi és aztán magára hagyom, különben nem alszik el. Játszik, néha kiabál akkor bemegyek és előbb-utóbb sikerül elszundítani. Mi mindig is keveset aludtunk nappal, így most fel sem tűnik hogy még kevesebb (hihi)

Pelle Soma gyönyörű, annyira jók a képek. Többiek is csodaszépek :)

Adri amit írtál a szopi utáni tápról szerintem így van a babák mindig tudnak enni. Bence csak akkor hagyja abba ha már nagyon dugig van. Amúgy én is akartam kérdezni ezt a gluténmentes rizst. Mert nálunk a délutáni kajcsi nem akar menni. Mi is kaptunk HA-s pépet vaníliásat első héten megette most már napok óta ordít ha kínálom akár gyümölccsel akár nélküle és csak tápszert hajlandó enni cumisüvegből. Én ráfogtam a fogára, de nem tudom mi ez nála. Délelőtti gyümi, déli főzelék az megy. Bár mi a paradicsomos krumplit köptük ki :) Jó messzire. A kedvenc a sütőtök és a cékla, ja meg az almás krumpli. Répát nem nagyon merek neki adni mert nagyon megfogja. Sót én is teszek kicsit a kajába de cukrot még nem mertem.

Méri nálunk is a minimum a 3 kakis pelus amióta ilyeneket eszünk minden kajcsi után van szinte termés :) Tali jó ötlet 14-15 nekünk se jó de amúgy bármi lehet.

Bence is akar ülni, én hagyom, hogy felhúzza magát, aztán visszadöntöm ne legyen túl sokáig úgy.

Sziszike ortopédiára szerintem mehetsz a Heim Pálba vagy Bethesda? Nem vagyok benne biztos, de próbálj meg mást.

Valamelyik éjjel egyébként én sem bírtam, hogy Bencus már sokadszorra ordítva ébredt és én is magyaráztam neki mérgesen hogy hát most már nem értem mi a baja, na erre még jobban rázendített szegénykém. Hát akkor próbáltam megnyugtatni megnézegettük a világító dolgokat a konyhában (hűtőlámpa, cumisüvegmelegítő, konektor) ettől jobb kedve lett én meg totál elszégyelltem magam, hogy milyen anya vagyok én, de hát én sem voltam jó formában. Férjem is mondta, hogy gondolta kijön segíteni, de aztán hogy elhallgatott Bencus visszaaludt ő is. Hát ez van, néha tényleg nem bírja az embör lánya :) Van hogy mérges vagyok miért nem eszik és akkor ott téblábolok most mit adjak neki, ha nem kell amit kikészítettem? Aztán rájövök,hogy mindegy mit, csak neki jó legyen.

Na megyek megnézem a tár.hu-n a képeket!
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Hahó Lányok!

Mi is jól vagyunk. Most voltak itt anyósomék.
Hipp-hipp-hurrá! Annyi kaját hoztak, hogy egész héten nem kell főznöm.

Szerintetek kell erőltetni Eriknél a hason fekvést? Szegény nagyon utálja, azonnal sír mihelyst átfordítom. Kicsit aggódok, hogy nem elég ügyes, mert már fel kellene szépen emelnie a mellkasát és a fejét intenzíven jobbra-balra forgatni (olvastam), de ő gyakran csak túrja az orrával a pokrócot és nagyon panaszkodik, hogy fordítsam már vissza. Előbb-utóbb mindenki megtanul járni... baj ha Erik 1-2 hónappal később fog az átlagnál?

A hétvégén nagy átjáróház volt nálunk. Szombaton bableves partit rendeztünk a munkatársaimnak, vasárnap pedig jöttek a barátaink maradékot enni. Még mindig volt belőle -a férjem nem tud keveset főzni- elvitettem az anyósommal, mert mi már rá sem tudtunk nézni.

Erik kezd ébredni, majd még jelentkezek.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Hallo Lanyok!

Vera: je;lentem hazaertunk, nem most, mar 3kor. Visszafele mar nem volt semmi az utakon!

Tundi: szep ez a gyerek, nincs vele semmi gond, latnad Zsombi combjat, na az jollakott.

Sziszike: jo hogy ujra vagy! Nem is ertem miert nem orditottad le a fejet a csajnak, ha valakinek, akkor Neked lehet 3 gyerekes anyuka! Hulyenek nezik az embert???:) Hihetetlen. Miert nem szallunk szembe soha az orvosokkal? Annyira presztizs meg mindig ez a szakma, pedig ma mar joval tajekozottabbak az emberek, mint 20-30 eve.

Gabi: ne siettesd a dolgot, Erik szepen el kezd majd maszni, jarkalni. EN is igy voltam Zsombival, most meg rohangalok mar utana es visszasirom ezt az idoszakot, mert persze mit talal meg?? Na mit, az osszes kabelt, vezeteket, huzgalja a fiokokat, ami odacsipi az ujjat!??? stb..

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Akkor egyezzunk meg abban tali ugyben, hogy 15 e elott, es nem hetvege. 11-12-13-14 ? Legalabbi en ezt javaslom, 7en ugyis van tali a fahazban.

Az ortoped orvosokkal nem kell torodni, nalunk is mindig mindenbe belekotottek, a vegen mar nem oda vittem kontrollra ahova jartunk, es mit mondott az orvos? Semmi baja, mit keresek itt?!

Amugy nalunk sem tartotta sokaig a fejet, hason orditott par perc utan. De pelenkazasnal erdemes par percre hasratenni, de ha sir akkor visszakell forditani. Nekem ezt meg a kovetkezoket mondta a gyogytornasz:
Par darab ulve huzas, illetve hasratenni, es ket kezzel a valla ala nyulunk es megemeljuk egy kicsit (hogy lassa a celt, miert erdemes emelgetni), majd vissza. Igy erosodik a tartoizom, es o is elvezi.Amugy meg elfogja kezdeni tartani a fejet, minden babanal mashogyan fejlodik.

Hat en nem igazan tudtam errol a gluteinmentes sz...rol, szoval ma szetfoztem egy marak rizs, pici cukorral, teljesen szetturmixoltam, meg egy banan hozza, a kolyok meg ugy ette, mint meg eddig semmit. De az ebedre is a csirkemelles-repas-krumplis pepbol masfel aventos poharal vagott be, en meg mar attol feltem szetpukkad :P
Szoval akkor nem lehet meg adni 7 honaposan rizst?

Ja ne is remenykedjetek, bali kep nuku, ami keszult olyan szornyu, hogy nem vagyok hajando mutogatni, szorriiii.

Erdekesseg: ma volt az elso hivatalos roman nyelvoram. :P :P :P Most hogy majdnem harom hetig otthon leszunk. :twisted:

Meri

KépKép
lmarie
 
 


Nyugi, Méri, én úgy tudom, 6 hóstól már adható gluténtartalmú gabona is, nekem a barátnőm néhány éves kölke 6 hós korától evett ilyet. Bár azt hiszem, h ő sem tudott erről a gluténmentes-étrend-fontosságról vagy miről.
Kami 5 hós, ezért kérdeztem, h milyen gabonát lehet adni neki, ami gluténmentes. Gondoltam 1 hónapig még figyelek erre, aztán én is trutyizok neki rizst is.
Szóval vki tudja, melyek a gluténmentes gabonák? Kukoricadara jó? Csak mert uncsi, h minden kajájának krumpli az alapja :(

Én csak annyit tudok románból, h a névelőtt hátracsatolják a főnév után, talán ul a hímnemű. És fordítottam már románról-magyarra, mert a szavak nagyon hasonlítanak a spanyolra. Egyszer megbíztunk vkit, h a román doksit fordítsa le magyarra, h mi azt átfordíthassuk spanyolra, aztán bekértük inkább a román verziót, és az alapján fordítottunk, mert annyira érthetetlen volt a magyar. :shock:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok Csajszik! :lol:

Megvagyunk ám mi is, nem olyan könnyű megszabadulni tőlem :lol: :lol: csak nagyszülőzni voltunk a hétvégén. Tudjátok, a non-stop Lillácska-kényeztetés. :wink:

Jó sokat írtatok, de most jegyzeteltem, úgyhogy reagálok is. :)

Fogyás-téma: személyi edző tényleg nem hülyeség. Egyrészt motiválja az embert, másrészt sorozatosan lemondani az alkalmakat cikis, harmadrészt tényleg teljesen személyre tudja szabni az edzést... nem a legolcsóbb mulatság, de ha valakinek belefér a költségvetésbe, akkor szerintem nagyon megéri. Én régebben jártam személyi edzőhöz, és időközben jó barátnők is lettünk. 8)

Emese, 230... én mindig csak pillogok ilyen számok hallatán, Lillus soha de soha nem evett ennyit egyszerre.

Éjszaka átalvása: Lillus azóta alszik többet, mióta már más kajákat is eszik, én nagyon vártam már ezt annak idején, és bejött tényleg. Mondjuk így is az szokott lenni, hogy este 9-10 körül lefekszik, és 5-6 körül kel szopizni, akkor még visszaalszik kicsit, kb. 3/4 8-ig. Emese, Zsombi szerintem még "ráér" átaludni az éjszakát, még pici, persze azt megértem, hogy Te már totál "kivagy". Esetleg próbálkozz be egyszer-egyszer szopi helyett a cumival, hátha így visszaalszik egy ideig.

Tiltott kajcsik: igazából én nem vontam meg magamtól semmit, amit megkívántam, bár igyekeztem azért figyelni, szóval mindenből ettem, csak a "necces" kajákból kevesebbet... Illetve olyan szempontból egyszerűbb volt a dolgom, hogy a karfiolt, káposztát, stb-t én nem szeretem, és így ezek után nem is vágyakoztam. :lol:

Méri, nekem is nagyon tetszett a bálos sztori, élvezet volt olvasni! :wink:

Tali jó ötlet! :wink: Mi is a hétköznapra szavazunk.

Elsijud, sajnálom a cicát... :(

Pelle, víz-téma: én mindig úgy szoktam, hogy nem-szopi típusú étkezés után (nna ezt jól megasszondtam) mindig megkínálom Lillust egy kis vízzel, aztán vagy kér, vagy nem, változó. Vettem a DM-ben "varázspoharat" (a DM saját márkás termékét, olcsóbb, mint az Avent, és szerintem ugyanazt tudja), egész ügyesen használja Lillus, bár még azért segítek neki. :wink:

Somiról nagyon aranyosak a képek, olyan kis huncut!!! :wink:

Adri, én is próbálkoztam meggyes krumplival, de a Kisasszony nem óhajtotta elfogyasztani. (Mondjuk lehet, hogy tehettem volna bele cukrot...) :? Jól megfőztem a meggyet és a krumplit is, és összepempősítettem, illetve a krumpli főzőlevével hígítottam.

Az én okos könyvem azt írja, hogy nem feltétlenül kell nagy változatosságra törekedni babakaják terén, egyen a baba azt, amit szeret. Aztán a védőnőnk is ilyesmit mondott. Persze valami változatosság nem árt, csak nem kell törekedni mondjuk olyan szintű változatosságra, ahogy mi, felnőttek eszünk.

Gabi, Lillus is alig maradt meg eleinte hason, mérgelődött nagyon, olykor bömbizni kezdett, stb. De nekünk is mondta a dokinéni, hogy időnként tegyük hasra Lillust. Mi úgy csináltuk, hogy időről időre kicsit többet hagytuk hason, és ezáltal Lilla is egyre többet bírt. :roll:

Nikike, Lilla is imádja a zsinórokat, konkrétan a laptop kábeleit szeretné mindig megrágcsálni, persze nem engedem neki.... :)

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

jaj de örülünk a talinak, végre mi is mehetünk már! Zsombi többször is bizonyitotta már, hogy semmi okom az aggodalomra, szereti az uj környezetet. ma oltást is hösiesen viselte, épp hogy csak párat nyüsszögött. aztán ma szinte egész nap aludt. Tiétek gyeröknél is igy volt?

akkor két héten belül két tali is lesz!? bár ahogy irtátok az uzsokison multkor is nagyon sokan voltatok, mi inkább a Méri-félére szavaznánk, ha lehet!

Tündi, Bia nagyon cuki, szerintem is csak akkor adj tápszert, ha szemlátomást nem lakott jol!

Sziszike, jo hogy ujra itt vagy!

Pelle, Somi azon a képen amelyiken rágja a kis játékát, nagyon hasonlit rád. még csak képen láttalak, de teljesen olyan!

Kép
hiuzka
 
 


Mindenki csak örül a talinak, de nem ír napot, h mikor legyen. Abból, amiket Méri is felsorolt, jó nektek a kedd, márc. 13?
Én erre szavazok :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Nikike, amit elmentetek vége lett a télnek. Hó elállt, hőmérő 3 fokot mutatott. :?

Gluténmentesek: rizs- és kukoricapehely.
Gluténre érzékenyekből lesznek a lisztérzékenyek. Sajna egyre több van, volt valami műsor a tévében és abban mondták.

8 hósan meg jöhetnek: zab, árpa, rozs.

Az én babakajás könyvem meg azt mondja, hogy ahogy a felnőttek, úgy a gyerekek is szeretik a változatos étrendet. :lol: Szóval ezt megint mindenki eldönti, meg megfigyeli, hogy a manójának mi jön be.

1x kelős éjszaka nálunk álom. Most olvastam egy másik topicban, ahol gyermek kel vagy 10x éjjel, hogy anyuka tanácsot kért, hogy mit tegyen. A tanács meg annyi volt, hogy gyereknek valszeg erre van szüskége tartson ki. Egyébként anyuka is erre jutott.
Én is kitartok, mert sírni nem akarom hagyni éjjel. Ma próbáltam neki vizet adni. Hát tolta el ezerrel. Aztán odaadtam a cumit, amit napközben megtalált és simán tudja a szájába pakolni már (jelzem sosem cumizott). De az sem kellett. Cici az jöhetett. De néha elég egy kis felvétel, visszarakás.

Marciba belebújt a kisördög kajálás terén. Egyszerűen minden kanalas cuccot, ami nem főzelék eltol, ellök. Remek módon néztünk ki kaja után mindketten úsztunk a 7 gabonás, joghutos pépben. :o

Üdv:
Vendég
 


sziasztok!

Vera: jo kaja lehetett!:) Mi meg most reggeli kozben neztunk ki viccesen. Tusszentett egyet teli szajjal!:)

Meri nekem is jo a 13, en azt vartam, hogy Te kituzol egy datumot!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Vera a rizspehely az a Sinlac vagy van más is?

Kép
mildiko
 
 


Az utóbbi időben sok mindent felfújnak a táplálkozás terén, őrületbe kergetve ezzel a "mindenevőket", de ez a liszt-, tej- és tojásérzékenység tényleg nem vicc.
Az unokanővérem kislánya tojásérzékeny volt, szerencsére kinőtte x év múlva, de ehhez pl. az kellett, h az oviban előre megkapták a heti menüt, és ha vmi olyan volt soron, az unokatesóm főzött és bevitték az oviba, a gyerek azt kapta délre. Nem ehetett sütiket és spec.boltban kellett neki vásárolni, azért szegény, amikor mindenki két pofára tömte a sütiket, ő ehette a répás tortáját :(

Egy ismerősünk meg huszonévesen lett liszt- és nemtommi érzékeny, szegény, amikor hozzánk jöttek, szinte semmiből sem tudott enni. Persze én nem tudtam, h ez a helyzet, de amikor másodszorra jöttek hozzánk, akkor meg kiment a fejemből, h rákérdezzek, mit is ehet, így akkor is koplalt nálunk. Azt mondta, ha megy vhová, néha direkt visz magával olyan kenyeret, olyan ételt, amit ehet :?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Én a 21. hétben vagyok, és nagyon érdekelnének a szerdai előadások a faházban.
Meg tudná nekem valaki írni, hogy mikor milyen téma lesz? Vagy hogy honnan tudhatnám meg?

Előre is köszönöm:
gombika
gombika
 
 


Én bioboltban vettem Sunval rizspelyhet.
De a Hollénak is van ilyen cucca.

Sinlacot mi nem használtunk.
Vendég
 


sziasztok!
Tündi: nekem azt mondta anno a dokinő, hogy 80ml felett ne adjak pótlást, inkább egyen 3 óra múlva újból, ill. adjak forralt vizet, hogy telítődjön, metr az ő nézete szerint így jobb mint keverni (mármint anyatejet táppal a gyomorban).

Voltunk hétvégén állatkertben kisorrszarvút nézni, csak épp nem lehetett megnézni :( De legalább a zsiráf tetszett a törpinek :)

Tegnap este kiborította nagyszülőket, 2 órán keresztül üvöltött nekik, semmivel sem tudták megnyugtatni, hát igen, a dög szülők el merészeltek menni színházba.. érdekes, a múltkor még nem volt mekkora balhé, mi lesz márciusban?!?

Vaníliás pépet mi is kiiktattuk, 1-2 hétig ette, azóta csak keni szét, bármit teszek bele-vele.
Valószínűleg a múlt heti májtól, vagy az előtte napi éttermi etetőszék nyalogatásból sikerült összeszedni valamit, mert azóta a soha-nem-volt-bukós gyerekünkből órákkal kaja után is jön vissza; a napi 5-6Xkakiról nem is szólva.. de láza nincs, így nem vittem dokihoz. Volt már ilyen valakinél?

!Nagyon szépek a babáitok!!!

Bosnyák téri, vagy patakparti sétához mi is csatlakoznánk..
Szép napot mindenkinek!
Itykó

Kép
[/url]
ityko
 
 


Gombika, a 251-7333 / 1299-es számon tudsz érdeklődni! Azt hiszem, 10:00-től 14:00-ig lehet elérni a kórházi védőnőt ezen a számon.

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Nagyon izalmas a hozzátáplálás téma. Én azt tervezem, hogy mindenképpen várok vele amíg betölti Erik a 4 hónapot. Nagyon vicces volt elképzelni, hogy Nikike Zsombija teli szájjal hapcizott... jöhetett a családi mosdás, öltözködés, nagytakarítás. Nem biztos, hogy a babák értékelik még a nagyon nagy változatosságot, elvégre előtte csak anyatejen éltek.

Voltunk a Minimanóban, visszavittük a bérelt mérleget. Apósom eszkábált egyet. Most már nem méregetem állandóan, ezért nem kell olyan profi. Ha már ott jártunk, akkor vettünk Eriknek egy játszószőnyeget, egy pelenkázótáskát (régóta kerestem már ilyet) és egy könnyű, összecsukható babakocsit, amivel szükség esetén BKV-ni is tudok. A régi babakocsink háromkerekű (lehet vele futni... én még nem futottam), viszont olyan nehéz, hogy lehetetlenség felemelni gyerekkel együtt, ráadásul a sarki boltba sem férek be vele, mert mindig a földre pakolják az árut :twisted: . Szegény Eriket így vagy a pénztáros nénire bízom, vagy a kiflik elé nagy nehezen betolom, aztán ott hagyom amíg mindent be nem szerzek. Az új kocsival könnyebb lesz, csak sajnos nem lehet vízszintesre hajtani a háttámláját.

Pelle: mi is lehet, hogy beneveznénk a babakocsis sétára. Az jutott az eszembe, hogy mi egyébként is sétálhatnánk néha együtt, mert szerintem nem lakunk messze egymástól. Hozzánk a 80-as troli végállomása 10 percre van gyalog (Tőletek is a másik irányból kb. annyi talán) és ott a patak parton egész kellemes kis sétát lehet tenni.

Méri: nekünk is jó lenne a tali. Az Adri által javasolt időpont például perfekt.

Pár pénzügyi kérdés:
Ha az ember második babát vállal úgy, hogy nem megy vissza dolgozni, akkor hogyan számolják a táppénzt, GYED-et és TGYÁS-t. Lehet-e egyáltalán GYED-ről GYED-re menni és a megéri-e?

Másik: Valaki intézett-e közületek babakötvényt? Hogyan kell? Kell-e egyáltalán igényelni vagy automatikusan jár?

Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


sziasztok

Akkor kinek jo a marcius 13?
Majd eszkabalok terkepet, ha otthon leszek.Pokrocot nem kell hozni, az van, meg habszivacs is.

Penteken megyunk haza, az uj kocsinkkal, ami az enyem lesz otthon. 8) (megvettuk a ceg 10 eves volvojat,olcson es szerintem isteni, csak megkell szoknom, hogy automata :P )
Nagyon felek az uttol, mer t nagyon rosszul birom az autokazast, mindig beteg vagyok, ez meg nem kisut lesz, + macskat is visszuk.Huhhh

Adri: igen moge teszik a hatarozott nevelot, az ul a himnem! Ugyi vagy!!!
Koszonom a megnyugtatast, akkor rizst tovabbra is adok, ugyis imadta!
Ja en amugy tej es tojaserzekeny voltam kiskoromban, illetve a tojasra mai napig, ha ugymond fertozott.Amit az atlag ember szervezete eszere se vesz, csak en vakarom szet magam.

Ityiko: nem biztos, hogy osszeszedett valamit, en is pont a majat viszontlattam. A napi 5-6 kakis pelus pedig nalunk normalis. (felteve ha nem megy a hasa a babadnak, arra azert figyelj.)

Ja es mi is mindig iszunk a kajak utan, nagyon szomjas szokott lenni.

Gabi: Babakotveny: hat nem egyszeru elintezni, de ha megvan minden papir akkor ok, de csak az intezheti el, akinek folyositjak a csaladi potlekot, szoval ha a te nevedre megy akkor csak te, ez fontos!!!
Kivalasztasz egy bankot. Kellenek az alabbiak: gyerek adokartyaja, lakcimkartyaja, szuletesi anyakonyvikivonata, igazolas, hogy ki kapja a csaladi potlekot te szemelyi papirjaid.
Banknal erdemes korbenezni, mertkulonbozo ajanlatok vannak. Mi anno a cib et valasztottuk, mert volt az akciojuk, hogyha minden honapban legalabb 2000 ft befizetsz, akkor magasabb kamatot kapsz. Ami viszont nagy atveres, hogy azt mondjak a befizetett osszeg 10% ot kamatozik allamilag garantaljak, (max 120 000 lehet 1 evben befizetni), de a 10% max 60 000 forint befizetesig ervenyes. Vagyis ha 120 000 fizetsz be akkor mindjart csak 5% lesz belole ugye. :cry: :x
igy mi azt a lehetoseget valasztottuk hogy eves szinten csak 60at fizetunk be, es inkabb nyitottunk neki egy biztositast, es arra fizetunk. Na ennyit a kormanyunk nagylelku ajanlatarol, es az aprobetus reszrol ami kimaradt a babakotveny kampanybol. :evil:
Ja es kaptunk egy kapucnis torolokozot (amit mar reg kinott mostanra) a banktol. :?
Meri

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

Köszi, hogy, így örültök nekünk.
Adri- Pampers.hu-n van vmi nyereményjáték..eddig csak azt nem tudtam eladjam-e a pontjaimat vagy beválltsam, mert én nem tudnám, csak, aki okt1-ig született, azt hiszem. köszi. Március 15ig lehet beválltani csak az a baj.

Nekünk jó a 13-a.:)

Második babánál a Gyedet/Gyást, úgy számítják: mindig az előző évet nézik, ha abban az évben 1 napot is dolgoztál a melo helyeden, akkor az számít csak hivatalos jövedelemnek.
Ennek veszik a 70%-át.
Viszont, ha okosabb akarsz lenni: index fórumra menj fel: szakbarbárt keresdd pl.:)

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


sziasztok!

Meri: szep az uj wiw-es keped! Lehet hogy bali??
En mindenkepp mennek 13-an. Egy dolog johet kozbe, Apa szabadsagon lesz es talan talalunk valamikor 2-3 napot videkre menni. Ez nalunk eleg spontan, nincs fix idopont, tehat most csak azt mondom, hogy megyek. Jelzem elotte, ha megis ugy jonne ki a lepes, hogy nem.

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok.

Sziszike, Kami nevében beváltjuk neked, megnéztem, máj.15-ig lehet. Úgyhogy a talira hozzd el a pontokat, meg h milyen ajándékot szeretnétek és ha jól néztem, postán kell beküldeni. Most jut eszembe, kaptunk is ilyen adatlapot meg prospektust postán, csak félreraktam, mert ilyen gyakran nem veszünk pamperst. Csak mellékesen megjegyzem, talán a Liberonál is volt ilyen, és mintha sokan panaszkodtak volna, h nem kapták meg az ajándékot :? De lehet, h ez csak szóbeszéd, és 2-3 ember volt az a csomó.

Természetesen nekünk is jó a kedd, ha már én ajánlottam :lol: Mi csk csütörtöktől megyünk vidékre, hála a 4 napos hétvégének, juhhéé.

Mi még nem váltottunk ki babakötvényt, mert a férjem nem hisz a dologban, elég szkeptikus mindennel szemben, ami a kormánytól jön. :shock: Meg hogy mit ér majd az az összeg 18 év múlva...meg a kamatok neki is feltűntek...nem tudom, azért a semmitől több, úgyhogy majd még futunk egy kört ez ügyben.

Ez a szakbarbár tényleg ért a dologhoz, én is kiszámoltattam anno, h mennyi lesz a tgyásom, gyedem, és annyit kapok. Gabi, a válasz engem is érdekel, mármint hogy h az érdemesebb: nem megvárva a nevetségesen alacsony gyest és még gyed alatt másik babával terhesen kiíratni magam, visszamenni min.fél évre dolgozni, vagy tökmindegy. Ez így leírva elég szörnyen hangzik, mintha számító nőszemély lennék :shock: De az a 75ezer körüli gyed is elég kevés, ha majd gyest kapnék, tuti nem tudnánk megélni lakáshitel mellett. Tehát vagy visszamegyek dolgozni Kami 2 éves korában, vagy gyorsan jöhet a tesó, csak én sem tudom, h akkor táppénzre, vagy mire írnának ki folytatólagosan :?

Gabi, tényleg aranyos ez a hozzátáplálás, nálunk nem hapci szokott lenni, hanem hirtelen kiveri a kezemből a kanalat. Semmi kapálózás előtte, hanem egyszer csak bumm, és a ruhájára pötyög a kaja. Gondoltam varrok neki bombabiztos előkét, ami betakarja az egész gyereket és csak a szeme és szája látszik ki lyukakon:lol:
de van benne bosszúság is, mint Marci vagy Csabus új szokásai, tegnap nem akart almás-krumplit enni, tettem bele répát is. Na így is csak fintorgott. Vacsira beletettem még több répát, így meg zabálta. Szerintem ő bármit megenne, csak répa is legyen benne :shock: de a meggy-krumpliba csak nem rakhatok répát :(

A popsikenőcs tényleg min. 500 Ft lett :( még jó, h hónapokig elég az a nagy tégely. Engem úgy idegesít a Bepanten reklám: elhatároztam, h manócskámnak csak a legjobbat veszem, ezért kenem a popsiját bepanthennel. Persze, mennyibe is kerül a kis tubus?! na nem mintha sz..-abbul érezném magam, mert én nem azzal kenegetem a fenekét. Mert ha legalább arcról lenne szó :)

Adri és

Kép
adri29
 
 


Hahó!

Voltunk ma a doktornéninél szurin. Erik végigüvöltötte az egészet, az apja is és én is teljesen kikészültünk mire hazaértünk. Itthon aztán aludt pár percet, majd evett és most már több mint egy fél órája az új játszószőnyegén hancúrozik.

Adri: én vettem egy nagy tubus Bepanthent több mint 2000-ért amikor Eriknek nagyon piros volt a feneke. Szart sem ért (a reklámban szereplő Orsikát és édesanyját sokat emlegettem is... nem túl kedves jelzőkkel illettem őket). A nagy tubusos Neogranormonn-ról sem tudok jobbakat állítani. Nekünk a Penathen krém vált be, amit sajna csak Ausztriából tudtunk beszerezni. Azóta is csak a csodakrémnek emlegetjük.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


SZiasztok!

Na, Léna megkapta ma az első szuriját, szegénykémet kétszer kellett szúrni, mert elsőre nem jól sikerült, a doktornéni káromkodott magában, mint egy jó kocsis, és sűrűn kérte a bocsánatot szegény kis csajszitól... De szerencsére alig sírt, csak amíg szúrták, aztán ölbe kaptam és már rendben is volt minden. Most reménykedem, hogy ő is olyan lesz, mint a bátyja, és nem lesz tőle lázas!

Egyébként a kiscsaj 5820g hivatalosan, meg lettünk dicsérve, hogy milyen szép fejlett, nyílik a kis értelme is, már nem alussza végig a napot, sőt lassan könyörögnöm kell neki, hogy csak egy kicsit pihenjen már, viszont egy órán keresztül képes néma csöndben nézegetni a járókájában az állatait meg a feje fölött lógó halacskákat. Imádom, hogy egy igazi kis mosolygombóc, állandóan vigyorog, van, hogy csak úgy magában, nézelődés közben, hangosan nevet! Remélem, szerdán a talin is ezt az arcát fogja mutatni!:-)

Popsikenőcs: sokáig tök jó a sima gyógyszertári, utána én a Sudocream-et használtam a Márknál, még mindig azzal kenem be, ha néha melegkiütése lesz a pelusban, egy éjszaka alatt elmulasztja. Mondjuk azt is az arany árában mérik, de mivel én nem használom naponta többször, jó sokáig elég egy dobozzal. Egy időben én is Bepanthent használtam, de hamar meguntam, hogy egy 1700.-os tubus egy hétre elég. Majd ha 100000.- lesz a gyes és 50000.- a családi pótlék per gyerek, akkor veszek olyat...

Na megyek, amíg alvás van (na nem én alszom már megint), rendbe rántom kicsit a lakást, mert olyan kupi van, mintha egy óvodányi gyereket láttunk volna vendégül...

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

Vera köszi a választ. Ezentúl rövideket írok, hátha arra majd mindig kapok választ :)

Méri nekem/nekünk is jó a 13-a, addigra már autóm is lesz. Jövő héten szervizelik úgyhogy nem tudom még hogy megyek Uzsokis találkára, de valahogy csak elmegyünk, hacsak nem esik a hó, vagy szakad az eső :(

Adri meggyes-krumpliba répát? Szerintem akár ki is próbálhatod. Anyukám azt mesélte a nővérem nem ette meg a krumplit és az akkori időben azt mondta neki az orvos hát tegyen bele cukrot. Tett egy kicsit és a tesóm megette :) Na hát ennyit a táplálkozásról.
És a 4 féle kajcsi szuper! Bence csak 3 dolgot eszik meg sütőtök, cékla és alma krumplival meg egy-két gyümölcs. Viszont ebből szinte minden megfogja, szóval elég nehéz kitalálni mit adjak neki.

Na tessék már megint hosszú lettem. Azért remélem elolvastok :)

Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztoook! :D

Itt mosó masa mosodája, he-he! Felgyűrtem az ingujjamat, na jó, csak vicc, benyomtam a cuccot a tárcsába, és nekiláttam, kimostam a paplanokat-párnákat (nem a huzatot), kifehérítettem a fehéreket, kipuceváltam a szőnyegeket. Lakásunk most a következőképp néz ki (mert még 1 adag ruhát is mostam): mindenhol ruhák,ágyneműk száradnak, jóformán csak a csilláron nem, közben ki is takarítottam, és olyan jó finom, friss illat van mindenhol, meg persze az ablak is nyitva, szép idő van! Eközben odatettem az ebédet, elmosogattam, törülgettem, porszívóztam,sepertem, szóval megyek szülni:DDDDDDDDDDDDD

Perselám, Lénocskának nagy puszi! Bocs, hogy nem válaszoltam(még) az sms-edre, de szomorú hírt kaptam egy ismerősömtől, és azon rágódtam hazafelé jövet Somival. Örülök, hogy lepókhálóztad a blogod! Már el is olvastam....! Nagyon szépen megfogalmaztad az anyasággal kapcsolatos érzéseid két gyerkőccel, sőt, mondhatnám, marketingből ötös, tényleg kedvcsináló a kistesóhoz!:-)))

Ne is mondjátok ezt a GYED-et.... Bevallom őszintén, egyelőre kicsit depissé tesz, mert már úgy megszoktam, hogy mennyi a havi fizetésem, meg hogy egyáltalán van annyi pénzem, hogy nyugodtan vehetek egy-egy könyvet vagy ruhát - 4 és fél évig dolgoztam Somika előtt. Nem is tudom, hogyan tudnak boldogulni az egyedülálló anyukák, pláne, ha az apuka mondjuk nem is fizet semmit.

A 13-a szuper!!! Somikám aznap lesz fél éves:-DDDDDDD megünnepeljük a kis barátaival:-)))) (Hihetetlen, hogy megy az idő!!!)

Kép

Gabi és többi sétálós jelentkező! Én már annyira mennék Veletek trécselős-sétára!!!
A hatékonyság érdekében körbeküldhetnénk a mobilszámunkat egymásnak priviben, hogy jobban haladjunk, én is napi egyszer nézek be ide! Mit szóltok?
Részemről már minden bokrot ismerek a házunk körül, ezért ácsingóztunk el a városligetbe, hosszú patakparti sétákra! Meg hát jó lenne nem csak a kis maszatgyurkával társalogni közben, ha éppen nem alszik pár percre a kocsiban:-))))

Adri, tényleg, visszamentél egy-két órát dolgozni? Jót röhögtem a Kami-féle előke javaslon:-)) :D :D :D :D

Gabi, szuperjól bevásároltatok! Képzeld, én is esernyőkocsikat nézegetek, mert ki bírja ezt muszklival...:-))) Milyen típust találtatok?

Lehet, hogy már mondtam, bocs, ugorjatok, de vettem egy anyukatárstól állítható szélességű fehér, tök szép, klassz, erős, mindkét oldalra nyitható Brevi biztonsági rácsot, a konyhaajtóba szeretnék majd feltenni, hogyha nem tudunk nagyon figyelni, a gyerkőc nehogy letenyerelje a forró sütőt vagy megkóstolja a domestost a mosogatócsap alatt. Még most nem kell, de olyan jó áron kínálta, 3.500 pinzírt, hogy muszáj voltam megvenni. Gyedből élünk:-))))

Csajok, én most bontottam egy Hippet Sominak, mert olyan vacak répákat sikerült vennem, hogy egy szál répából ha három cseppet tudtam kinyerni...áááá, szóval kosárdobás kukára, Hipp üvegecske leugrasztása a polcról.

Puszi, megyek a kismanuszomhoz játszani:-)))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Most írtam egy kilométernyit.... Hova lett?!? :shock: :shock: :shock:

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Huh, oké, már látom, megijedtem az imént, hogy feleslegesen írkászom én itt a kedvös anyatársaknak!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok !

Jesszus pepim, menyit írtatok ! Csak gyorsan átfutottam .

Pelle !! Nagyon jók a képek !!! :lol: Gyönyörű ez a nagy fiú !!!

A 13.-i tali szuper nekünk is !!!

Sziszike !! Evvel az ortopéd orvossal ne is törődj !! Valami borzasztó !!!
Mi is azért mentünk inkább Vácra , mert a lányok csupa rosszat montak róla , gondoltam egy idegeskedést kihagyok !!!
Találkozhatunk , ha még itt vagytok Fóton !!

persela ! Jó volt olvasni felőletek is !! Igyekszem megnézni a képeket !! :lol: Nagyon rendes a kis csajszi , hogy így elnézelődik !!

Méri ! Vigyázzatok az úton, sok a figyelmetlen ember !!! Nem semmi lesz , de nem egyedül jöttök , ugye ??? Vissza olvastam , nem . :wink:

Nálunk még mindíg nyügösen telnek a napok , remélem most már változik !
Elkezdtem a fogyókúrát és a tornát , keményen csinálom már vagy 4 napja , de nem tudom meddig fogom bírni .

Sok puszka mindenkinek !!! Vigyázzatok magatokra !!

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


sziasztok!

Pelle: hogy Somi mekkora mar??? Hihetetlen es milyen ugyesen ul! Tenyleg repul az ido!

Kati: mit jelent a "kemenyen" es mibol alla fogyokura??? En epp most neztem a tukorben egesz jo kis kerek se....m lett a futastol, taposastol. Jaj meg hetfon olyan stepp oran voltam, hogy azt mondtam ez minden penz megert! Egy pillanatban azt hiszem total ereztem, hogy elszabadult az endorfin a szervezetemben, mert legszivesebben kiabaltam volna hangosan a zenet, meg hogy igennnnnnnnnnnn, ez azzzzzzzzzz! Vegul bent maradt, mert azt hiszem hulyenek neztek volna. Az ora vegen mondtam a csajnak, hogy ilyet mar kb. 2 eve nem ereztem, mintha diszkoban lettem volna, total felporogtem, annyira elveztem:)))) Persze rohogott!

Gabi: tenyleg jol bevasaroltatok!

Persela: publikus a blogod? Mintha regen mutattad volna. En is szivesen elolvasnam a ketgyerekes mamma eletet, mert epp nagy dilemmaban vagyok ez ugyben, vagyis mar jo ideje folyamatosan!:)

Seta: telefonszam kormailt jo otletnek tartom! Ki kezdi???

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Nekünk is jo a 13-a! Már elöre örülök mert Zsombi még nem nagyon találkozott más kisbabákkal rövid kis 2 honapos élete során. Az Uzsokis találkára is jöttök azért? Hányan szoktak ott lenni kb?

A sétához sajnos nem tudunk csatlakozni mert nekünk a Normafa van közel.

HAJRÁ, sportolók! Én is már kb egy hete györtöm a szobabiciklit...

Most megyek is mert ma még nem volt:-)

Puszi

Kép
hiuzka
 
 


Hello!

Megjöttünk. Jó volt, gyerkőc jól bírta az utat. Anya sokat segített, tudtam pihenni.

Gyerkőc mintha egy picit jobban lenne. Kaki talán már nem olyan vészes és mintha a trutyi is kevesebb lenne a torkában. Néha van még láza és a hangja sem jött még vissza teljesen. Nem tud sikongatni. Nem gondoltam volna, hogy egyszer még azt fogom várni, hogy végre sikongatni tudjon. :)

Jó sokat írtatok. Jó volt olvasni, bocs ha nem reagálok majd mindenre.

Először is már olyan régóta meg akartam kérdezni, hogy Méry Bazsinál elmúlt a "mélyalvós" időszak?

A paradicsomos krumpli nálunk is a kukában végezte. A gyülölcsök jöhetnek - az almás-körtés frutapura a kedvenc -, és a sütőtököt is imádja. Krumplit még nem kapott. Be kéne szereznem egy mit mikor ehet könyvet, mert nem bírok ennyi infot megjegyezni, gyűjteni meg lusta vagyok. Tudtok ajánlani?
Én kicsit lusti vagyok. Mivel még csak keveset eszik inkább kész pempőket adok neki. :oops: Csak banánt, almát meg sárgarépát főzicskéltem.
Nálunk a berregés a legújjabb. Amikor csak a nyála fröcsög még elmegy, kaja közben már nem olyan vicces. Az étlap látszik már a szőnyegen és a terítőn is. Be is szereztem egy túrbó folttisztítót.

Soma nagyon szép gyekőc, nagyon jók a képek!

Séta szuper. Én is én is.

13-a már lehet, hogy nekünk is jó. Szerintem már itthon leszünk. Szlovéniába megyünk, de csak akkor ha lesz hó. Anyósomék mennek, óriás apartmanban kaptak csak helyet, ahová mi is beférünk. (Ezt lehet, hogy írtam már, akkor bocs...)

Kati ügyi vagy, kitartás. Az eredmény majd doppingol!

Most lépek.
Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok lányok és gyermekeik!

Beugrottam, hogy elújságoljam:
legközelebb megpróbálom elolvasni az elmúlt néhány millió hozzászólásotokat és én is meséljek... 8)

Persela!
Már kiszúrtam írásod, hogyan reagált Léna a szurira.
Mit jelent az, hogy mellészúrt???? :shock:

Nah, megpróbálok holnap olvasni-írni és elbűvölő lenni - miután eltörögettem az autószereldében, a szereldések összes ujjacskáját... :evil: :twisted:

Üdv.: Ildikó és RL
rebeka luca
 
 


Na egy villámgyors, amíg eszem...

Nikike, persze hogy nyilvános a blogom: http://anyasag.blogter.hu Mostanában nem sokat írok, de majd megpróbálom aktivizálni magam...

Ildi, válaszolok az emiledre holnap/holnapután, ma már nincs kedvem belekezdeni egy hosszú irományba, csak kaja, aztán irány az ágy!

Képzeljétek, csönd van a lakásban!!! És mielőtt azt hinnétek, hogy megbolondultam, közlöm, hogy nem, csak mostanában érik be nálunk egy jóslat és ettől én sűrűn hullatom a hajam: történt ugyanis, hogy amikor a Márk megszületett, egy barátnőnk megnézte a horoszkópját (Mérleg egyébként, Ikrek aszcendenssel), és közölte, hogy ez a gyerek, ha egyszer megtanul beszélni, mindkettőnket túl fog beszélni a párommal (ami azért nem könnyű...). Nos, amikor este 10-kor, az ágyban fekve, alvás helyett még mindig csicsereg a fülembe, mint egy reggel 8-kor feltett, végtelenített lemez, akkor azért sűrűn szoktam rimánkodni egy kis csöndért... :lol: :lol: :lol: Hát ezért van most boldogság:-)

Na kaja kivégezve, pussz mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Szép napot, épp idetűz a nap! (Na jó, az idetűz lehet, h kicsit erős :lol: )

Judit: örülök, h már jobban vagytok. Az éjszakákat remélem már nem pelenkázások sorával töltitek.

Amúgy bébikaját főzicskézni nem nagy kunszt, én fagyasztani szoktam mindenből, és akkor délben csak ki kell venni kockákat és összeturmixolni. naponta én sem főznék, főleg nem fél répa, fél krumpli adagokat. Mindenhol az van, h szabad fagyasztani, úgyhogy én egyszerre nagyobb adagokat párolok és megy a fagyaztóba. Persze nem minden, csak főleg zöldségek.
Ja és a paradicsomos krumpli azóta kedvenc lett amióta kis szőlőcukrot teszek bele, épp csak annyit, h a savanykás ízből édeskés legyen :)

Tök jó, h mindenkinek jó a séta, de hol legyen és milyen módszerrel. Mert szóba került a Liget, de pl. Pellének az Örsről nem kis távolság, a Bosnyák és a patak környéke meg Nikikééknek, és sorolhatnám. Vagy a táv egy részét kocsival gondoltátok megtenni? A másik, h mikor találunk olyan időpontot, amikor mindenki két etetés közt van még órákig? Mert klassz, h 4 óránként esznek már, de mire odaérünk, plusz a visszaút, szóval h senki ne fusson ki az időből :?
Erre a találós kérdésre kérjük a megoldásokat, akinek van ötlete, azt ajándékkal díjazzuk :lol:

Persela, hány órát alszol egy nap? Vagy Léna hagy éjjel,és akkor már Márk is nyugovóra tért? Én csak csodálni tudlak, h bírod energiával.

Tegnap megint voltunk operát nézni, Carmen volt műsoron. Olyan bénaság, de ami leginkább megmaradt bennem, h van az a rész benne, ami anno az ajax tisztítószer reklámjának a zenéje is volt. Vmi ilyen volt a refrén: a feketeség meghátrál...ajax-szal szebb, ajax-szal más. Ez a darabban hosszú percekig ismétlődött, természetesen más szöveggel, én meg nem tudtam elvonatkoztatni ettől az ajaxtól :(

Adri és

Kép
adri29
 
 


sziasztoook!!! Jud, de jó hírek and welcome back! :D :D

Másik fórumon írta egy lány, hogy az ő tescojukban most van 7 db body 1700 Ft-ért akció, megnéztem a tesco.hu honlapján, de mivel nem láttam, inkább nem megyünk el megnézni:-)

[b]MOBILSZÁM KÖREMIL[/b]

Lányok, akkor én összefognám a projektet!
Aki szeretne eme topik telefonos-emiles körláncába bekerülni, légyszi, küldjön nekem e héten priviben
- emilcímet,
- mobilszámot és/vagy vezetékeset
- Bp-en kerület számát/település nevét,

összeállítom és elküldöm magunknak, jó lesz így? :D


Hiuzka, állítólag most nem lesznek olyan sokan az uzsokis talin, mert két csoportra osztotta a múltkor a nőci a bandát két időpontra!

Nikike, hogy megy a kompozás, pakolja már a polcokat Zsombi?

Sok puszi!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


sziasztok!

Jud: tok orulok, hogy itt vagytok es nagyjabol minden ok! En sajna nem tudok NEked ajanlani leirast hozzataplalasrol, mert en ehhez eleg spontan vagyok, kiserletezem a gyerekkel, amit megeszik johet. Mindig van valami uj, es en is sokat adok uveges kajakat, most varom, hogy kiuruljon a melyhutos resz, aztan ujra fozok majd.
Azt akartam meg kerdezni, hogy tervezel olyat, hogy az Esztergomi repulonapra jottok gyerekkel? Azt neztem, hogy majus 19-en lesz. Mondjuk oda tuti 2 kocsival megyunk, mert ha Zsombi nem jol turi, akkor mi tiplizunk haza:)) Ez is jo volt tavaly, meg Besenyeit is meg tudtk varni.
Junius 23-an viszont Ketpon lesz a falunap, ami tavaly is baromi jo volt. Az egyelore azt beszeltuk attol fugg, hogy a gyerek hogy birja a meleget/napot. Szeretnek menni.
Bocs az off-ert.


Persela: en is oszinten csodallak, a blogot olvasva bennem is sokszor megfogalmazodik, hogy az anyasagban kiteljesedtem, bar korabban sem voltam egy karrierepito ember. Attol tartok csak, ha egyszer nem tehetjuk meg, hogy itthon legyek a gyerekkel, esetleg gyerekekkel, akkor kicsit huzos lenne a hirtelen valtas, munkabaallassal, ezert edzem a gondolatimat ez iranyba, bar nem sok kedvem van hozza.

Adri: nekem tok mindegy hova kell menni, kocsival egyelore a vilag vegere is elmegyunk, ugyhogy en szivesebben alkalmazkodom, viszont nem fer be senki, max kicsi babakocsival, veszek en is esernyore csukhatot, mert a batarbol elegem van!

PElle: koszi, megy privi. Zsombi mar regota pakol, allolampakat akar magara boritani, resen kell lenni:)))

mondjuk azt akartam kerdezni, hogy ma nem jo senkinek, mert annyira szep ido van, tuz a nap!??? Felebred a gyerek, en utnak indulok!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?