Új privát üzeneted érkezett!

Erika!
Drukk hegyeket küldök feléd. :)

Melcsi!
Nem lehet egyszerű egy beteg gyerköccel, de örülök hogy megúsztátok a kórházat. :)
Pincurak már milyen hatalmas a pocakodban. Hihetetlen hogy repül az idő.

Kriszta!
Hát az átaluszák az úgy néz ki hogy 8-kor kapnak enni rá pont egy órára repetáért sírnak egyszerre mind a ketten akkor megkapják újra az adagot (90) annit ezsnek belőle amennyi jólesik aztán alszanak 1-2-ig majd 5 kor kelnek ismét. Szóval én az 1-2 között kelést számítom éjjelnek.
A fejés hát alapjáratonnincs vele bajom gyorsan megy, csak vannak napok amikor nem annyira akar összejönni az adag és akkor kicsit rosszabb, de ma reggel 20 perc alatt kijött 270 ml. 180 a minimum amit ki kell préselnem mert annyi kell a két gyerköcnek. Azért már a fagyiba is van aranytartalék. :)

Torna honap úgyis megyek dokihoz és akkor konzultálok. Máshol nincs rajtam plusz csak a pocakom van. Az is azért idegesít mert ha szabcsi ruhába vagyok minden kedves látogató megkérdezi miért ilyen még a hasad (nem tudom mit gondolnak az emberek az ember kilenc hónapig növeszti a hasát két gyerekkel és hat héttel szülés után ismét kocka has?) De annyira kétségbe se vagyok esve mert egy két szövetgatyát leszámítva minden ruhám jó rám. :)

Te akkor pótoltál a tejcsi mellé tápszer vagy hogy votl ez nálatok? Igen szoktam próbálni a szopit, de csak ha van segítségem mert ha egyedül kell azzal "bajlódni" akkor borul az egész napirendem.

Akkor megmutatom milyenek az öt és fél hetes ikreim, reggeli után jólakottan nézelödve:

Balázs:
Kép

Eszter:

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
nagyon nagyon szépen köszönjük a drukkokat!!!!!
Hihetetlenül édesek - gyönyörűek - Eszter és Balázs!!!!
Mégegyszer Nagy Nagy Gratula Hozzájuk!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Halihó!

Zseboroszlán

Gyönyörűek az ikreid!!!

Pocakkal ne törődj, használj fáslit rá, és lemegy!

Erika
Hogy vagy? Hogy érzed magad?
Mi holnap megyünk a dokibához! Félek eg ykicsit,d emajd kiderül!

Kép
anid
 
 

 
 

anid írta:Pocakkal ne törődj, használj fáslit rá, és lemegy!

ikerterhesség után azért nem ilyen egyszerű a képlet. :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Tornáról mi a meglátásod? Szopi ellett???? Illetve csak a hasizomról? Azért nem gondolom hogy Rubint Rékát szeretném nyomatni. hihi

Köszönöm a dícséretet a gyerekeimről.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Anid
köszi jól vagyok, hol így hol úgy, de messze nem olyan rosszúl mint Áksonál voltam ilyenkor, úgyhogy most be is vagyok sz.....va hogy mi lesz jövő szerdán a vérvételen, Mert most inkább semmit sem érzek.
De Harcika azt írta, hogy minden terhesség más, és így reménykedem.
a holnapi nagy naphoz!++++++++++++++++++++++++

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


zseboroszlán írta:Orsi!
Tornáról mi a meglátásod? Szopi ellett???? Illetve csak a hasizomról? Azért nem gondolom hogy Rubint Rékát szeretném nyomatni. hihi

Köszönöm a dícséretet a gyerekeimről.

császáros sebre azt szokták mondani, hgy 6-8 hétig direktbe nem igazán jó terhelni.
vagyis a hasizomgyakorlatokkal én még azért várnék.

viszont, ahogy most 5 hetesen szülés után kinéz ez még azért nagyon messze van a végleges állapottól... olyan 4 hó környékéig még látványosan húzódik vissza.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Értem akkor hagyom hordom szorgalmasan a haskötömet és várom a csodát.:) Bár engem maga a pocakmaradvány nem zavarna csak a kedves ismerösök akik megkérdik hogy miért ekkora még a hasam? Ez a tipikus hassimogatós emberek mikor még bent laktak.

Mostanában nem tudlak elérni MSN-en pedig igyekszem. Jó lenne dumálni egyet.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
hétvégén bekapcsolva az irodában hagytam a gépem, tegnap meg elaludtam...
bocs :oops: :oops:

miért ekkora??? vazze... szüljél ikreket, utána én kérdezek ilyen okosat :twisted: :twisted: :twisted:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi :-) Ha nem írod alájuk a nevüket, én akkor is megmondtam volna melyikük ki. (Persze a ruhácska is sokat elárul :-)) Balázs annyira fiús arcú, Eszti meg gyönyörű kislány. Igazán büszke lehetsz rájuk, magadra és a párodra is. Szép babákat hoztatok össze. :lol:

Orsi :-) Már kérdezni akartam, hogy jól vagy? Fiúk mit szólnak a tesóhoz? Vagy még nem fogják fel? Csak 6mm-re nőttem, így 1 hónappal elhalasztva a projekt.

Kriszta :-) Sajnos én is így vagyok Danival, ahogy te. Egyik nap átalussza az éjszakát (mondjuk azt, hogy nincs fent 1-2 órát), másnap meg kel többször is, aztán meg fent van 1-2 órát. És a nappali viselkedéséből (reggeli ébredés, napközbeni alvás, evés mennyisége, délutáni-esti nyűgösség) sosem tudom kitalálni milyen lesz az éjszaka. Hát ez van.

Melcsi :-) Hogy tudtátok Pörikét erőszakkal megitatni? Még jó, hogy a kórházat kihagytátok. Jobbulást mindenkinek.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


woodi írta:Orsi :-) Már kérdezni akartam, hogy jól vagy? Fiúk mit szólnak a tesóhoz? Vagy még nem fogják fel? Csak 6mm-re nőttem, így 1 hónappal elhalasztva a projekt.

okos döntés szerintem.

fiúk lassan mintha kezdenék érteni, vagyis inkább Levi, ő érti, hogy baba van a pocakban, pici baba. de azt, hogy testvér van ott is, azt nem. Testvér az a másik :lol: :lol:
Máté érti, hogy a pocakra vigyázni kell, de ezt a baba-témát annyira nem kezeli.
majd beérik :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Woodi!
Ugy itattuk, hogy az uram fogta Pörit, én szétfeszitettem a száját (2 kézzel) Ő meg a maradék kezével beleöntötte a gyümölcslét, a gyerek meg próbálta kifelé köpni. Ám a kifolyt mennyiséget is megbecsülve, azért lenyomtunk a torkán 4 decit ezzel a módszerrel, de muszáj volt, inkább ez mint a kórház, lekötözés és infuzió. Urolsó pillanatban javitottunk a helyzeten.
Ha fent van éjjel Dani, akkor utána nappal ugyanolyan éber mintha aludt volna?
Zsebike!
Hatalmasat nőttek a bébikéid! És bizony, teljesen látszik, ki a fiu, ki a lány! Gyönyörüek!
Jó fejek a kérdezősködők! Nem láttak még frissen szült kismamát???
Anid!
Nagyon szoritok!Te is a Mágushoz jársz?
Kriszta!
Uj siléc, mmmm :D Hát akkor tessék elkoptatni az élezését vagy mijét! A gyermeket ki őrzi mig tágitjátok a tüdőtöket a hegytetőkön? Láttam olyan apukát 1x, aki a hátán vitte csomagban a gyereket, persze lightosan csak.
Mi jövőre készülünk, Apa már tanitani akarja Pörit, van ilyen célra póráz is, nehogy megszaladjon a kis bátorka. Majd én elkapom alul :D

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Halika!
Melcsi
Igen, én is Mágus rajongó vagyok/vagyunk!
Sajna csak augusztusban kezdődik a program!

Orsi/Zsebi
Persze, tudom, hogy császár után nincs nagy torna, a fáslit (apa ezt vette haskötő helyett) a haskötő helyett használtam, illetve hűtűpáránát!
6hét után elkezdtem ahasizmozást, de újból véreztem,ezért gyorsan abbahagytam, maradt az egész a szoptatás végére!

Zsebi
A kritizálóknak,hogy legyen nekik is két pocaklakójuk!! :twisted:

Kép
anid
 
 


Melcsi :-) Brutál módszer, de rendkívül hasznos. Vajon miért nem akarnak ilyenkor inni?
Dani ha éjjel fent van, nappal is ugyanolyan éber. De még nem jöttem rá, miért is van fent 1-2 órát. Bár mostanában mintha ritkulna, pl az elmúlt 2 éjjel is csak megébredt, keresett engem majd odébb fordult és aludt. Igaz ezt többször (3-4x) megtette. Szerencséer én is hamar vissza tudok aludni.
Képzeljétek! 6 napot bent voltam a munkahelyemen (kicsit segíteni) és bizony az agyam 14 után már nem nagyon akart forogni, itthon meg eszembe sem jutottak a benti dolgok. Nem tudom, hogy ezt most a 'nem alszom végig az éjszakát' rovására írjam, vagy bennem változott meg valami. Korábban otthon is tovább pörgött a benti munkán az agyam.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Woodi,

Nem örülök hogy ti is még mindig ugyanilyen alvási problémákkal küzdötök :evil: Szép kilátások nekünk :(:(:( Sajnos több ismerősöm is van hasonló cipőben 2 éves gyerekkel is....
Máté is tök virgonc napközben akkor is, ha éjjel fenn volt másfél órát....mondjuk én gyanítom, hogy tegnap napközben 3,5 órát aludt anyósoméknál, ez túl sok volt neki, ezért volt éjjel megint olyan éber....de a kaja nálunk sem befolyásol semmit...sajnos....

Szerintem a munkahelyi dolgok nem a kialvatlanság miatt nem izgatnak, egyszerűen mások lettek a prioritások :):):)

Bocs, de mi volt 6 mm? Miben sántikálsz ? :):)


Zsebi,
Hát azért ez még mindig elég jó helyzet 6 hetes babóknál.....remélem igy is fog maradni :):)
270ml fejés.....anyááááám, ez nekem sosem sikerült volna......én a második héten is csak 80-90 ml körül tudtam fejni egy éjjel, mikor a kórházba vittem be...tök jó neked, na és persze a manócskáknak a legjobb hogy ennyi tejci jut nekik :):):)
Gyönyörűek mindketten, látod, érdemes volt ennyit küzdeni értük :)
A 'kedves' ismerősökkel meg ne foglalkozz, valószínűleg halvány gőzük sincs.....nem is érdemes magyarázkodni....
Ahogy Orsi írja, még rengeteget fog alakulni, egy csomó dolog meg alkati kérdés is...de persze ha van kedved meg energiád tornázni majd, az biztos nem fog ártani, de csak ha a doki is engedélyezi :)

Melcsi,

Anyósomék is jönnek velünk, ők lesznek napközben Mátéval, majd sétálnak, meg szánkóznak, és délben fel is jönnek a sípályára, a 'kocsmába' ebédelni velünk :)
Nem akarok beleszólni, de a gyerkőcöknek el kell múlnia 3 évesnek, hogy el tudd kezdeni síelni tanítani őket....kell nekik egy kis ész hozzá....de akkor viszont egy szezon/hét alatt úgy megtanulnak mint mi felnőtt fejjel 5 év alatt sem....na persze csúszkálni, bohóckodni biztos lehet Pörivel már jövőre is, de komolyan tanítani szerintem nem....

Voltunk szemészeten, szeptemberben még egy kontrollra kell mennünk, de 'javult' a helyzet, kisebb a különbség a két szem között.... szerintem nincs semmi baja, de a kontroll sosem árt...

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
Nem is akartuk azért még komolyan tanitani, de a szoktatás nem fog ártani, akkora az önbizalma, mindig azt hiszi, hogy Ő sose eshet el :lol: ezért mászik fel nagy elánnal mindenre.
Ahogy nő Máté, biztos tovább javul a szeme is.
Anid!
Akkor hajrá augusztusban!
Woodi!
Persze hogy brutális volt, de az még rosszabb lett volna, ha lekötözik. A férjemnek igaza volt.
Fogalmam sincs miért nem isznak betegen. Lehet hogy párhuzamot vont a nyelés és a hányás között, mert egymás után jött ugye...
Szerintem Téged most egyáltalán nem foglalkoztatnak munka-ügyek, és ez jól van igy. Nem a kialvatlanság az oka.

Ma voltunk zenebölcsiben (ez azért kissé komolytalan kifejezés rá :lol: ), és nagyon tetszett Pörinek, élvezte a gyerektársaságot. Néha bekapcsolódott a mutogatós dalocskákba is, amiket persze jól ismer itthonról, és rázta a fenekét. Igazán jól szórakozott. Sajnos csak a szokásos ovis dalok voltak, népdal semmi :(
Itthon megtaláltuk az elveszettnek hitt hangvillát, azzal mászkál egész nap, minden butorra ráállitja, és hallgatja sőt énekli a "zenei A hangot" :lol: :lol: :lol: , és mondogatja lelkesen, hogy lilla,lilla (hangvilla)
Sajnos a külső méhszájam kb 2-3 mm-nyire kinyilt, ugyhogy többet kell pihennem, emelgetni sem szabad(na) Pörit. A bébi jól van, nagyokat mocorog és szépen fejlődik odabent.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Anyukák!
Tőletek kérek segítséget hátha járt így valaki. napokig tök jól tudok fejni 200 ml siméán megvolt tegnap üóta meg egyszerűen nem tudom mi van nem bírok fejni csak max 180-at de éjjel is amikor úye jobban szokott termelődni. Pedig pihenek és úgyan úgy ezsem iszom mint eddig! Nálatok volt már ilyen? Segítsetek mert nagy szükségem van a tejre és nem tudom hogy így mi lesz. Nem akarok tápot adni nekik. :(

El vagyok keseredve egyszerűen már nem tudom mit tegyek....

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
teljesen normális, ennyi ingadozás bőven belefér.
Nekem olyan is volt, hoy majdnem a felére visszaesett a tej mennyisége egyik napról a másikra.
Nekem akkor a 2 óránkénti szopisegített, de teljesen szabályosan 4-5 hetente bejött ez a kezdetek óta.

szerintem először fejben fogadd el a tápszer lehetőségét, utána meg fejj. Remélhetőleg nálad is visszaáll 1-2 nap alatt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Köszönöm a nyugató szavakat. Moist estére kicsitt már jobb a helyzet. Én is most 2 óránként fejek és úgy látszik ez bevállt nálam is. De tényleg fura hogy hol igy an hol úgy. Még azt se mondhatom hogy amikor nem pihenek akkor van kevesebb mert akkor nekem mindig több a tejem. űAikor pihenek akkor van ez a kevés nem tudom. Csak helyrejön.

Megpróbálok barátkozn a tápi gondolattal bár már azt is nehé7 volt elfogadni hogy nem szopiznak.

Ma is próbáltuk fejenként háronmegyed óra alatt sikerült 20 ml-t megenniük. Magyarán mondva az előtejet ami szinte a szájukba folyik. Mondjuk Eszti üvegből is fél óráig nyammogja a 100 ml-jt. Ez van.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
nem függ semmitől :D legalábbis én nem vettem észre semmit.
nekem teljesen ciklusan volt 4-5 hetente, van aki azzal magyarázza, hogy a normál ciklussal van összefüggésbe, ami lehet, hogy meg sincs, akkor akkor is hat a szervezetre.
(olyan mint mondjuk terhesség alatt a meg nem jövő mensi idejében a barnázás)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi :-) Nem lehet az, hogy amikor kevesebb, az jóval dúsabb? Ilyenkor kevesebbet is ennének, mert nem olyan híg. Persze én csak találgatok, mert ugye nekem még annyi sem volt, mint Krisztának. De jó, hogy Orsi itt van és mindig s legjobbkor válaszol. :lol:

Melcsi :-) Hát igaz, jobb, mintha lekötözik, mert akkor bizony ordít minden ekkora gyerek. Jujj, még belegondolni is rossz. Persze azt se jó nézni, amikor hány és könyörög némán a szemével, hogy anya segíts. Dani szeemiből ezt olvastam ki és azon kívül, hogy magamhoz öleltem, nyugtatgattam, mást tenni nem tudtam. Mi utána hűtött italt adtunk neki nagyon apró kortyokban. Először csak egyet, majd vártam 5-10 percig. Aztán a következőt, de már kevesebbet vártam, majd 2 kortyot és így tovább. Szerencsére ő elfogadta. Igaz voltunk vele ügyeleten is, ahol kapott hányáscsillapító kúpot. Szóval minden megrázó esemény ellenére ügyesek voltatok és remélem kicsi ányodban már emléke sem maradt.

Kriszta :-) Dani alvási szokását ne vetítsd ki magatokra. Nem biztos, hogy Máté is olyan marad 21 hónapos korában is, mint amilyen most. A tejleállítással én is próbálkoztam, nem ment én viszont teljesen zombi lettem. aztán azt mondtam, hogyha kéri hajnali 1-2-kor is a tejet, akkor adok neki. Így ő is elalszik utána, meg én is. (Mindez volt kb. fél évvel ezelőtt.) Aztán szépen leszokott erről, magától. Most elalváskor kap, meg hajnali 4 felé. Igaz közben megébred, meg fent is van, de nem kéri a tejet. Állandóan változnak és gondolj csak vissza, hogy azért mindig van kicsi eredmény.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Woodi!
Szerencsére 2 napig tartott a komoly horror, a 3. napon pedig szinte visszatért Önmagához, a következőn pedig ismét a régi betyár, pajkos kis Pöri lett :D
Ugy volt, ahogy irod, odasimult hozzánk, és nézett könyörgő szemekkel, nyögött közben a rosszulléttől, és olyan de olyan szomoru volt, szörnyü látvány volt. És nem tudtunk segiteni, sőt kinoztuk mi is. Ő pedig megsimogatta az arcunkat, mintha megköszönte volna még azt a keveset is.
Ő talán már elfelejtette, én még most is sirni tudnék az emléktől.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok Csajok!

Előkerültem én is :oops:

Szóval beköltöztünk, ill. önkényes lakásfoglalók lettünk. Aztán volt egy kis csőtörés, szétverték a házat, tegnap pedig megadta magát a vadiúj, nem épp olcsó mosogatógép. :roll:
De hát ez van, majdcsak alakul a helyzet valahogy...

Jó híreim is vannak, Andornak megszűnt a pisivisszafolyás, és szépen visszahúzódtak a veseüregei, húgyvezeték és vesemedence is gyönyörű, nem kell több antibiotikum :lol: ill. nem kellene, de mivel a böcsiben folyton összeszed valamit, így 2 hetente mindig kell adni neki gyógyszert. :cry: De majdcsak megszokja a bacikat és megerősödik. Nyomom bele a béres cseppet és a vitamint. A lényeg, hogy a nagy bajokon már túl vagyunk.

Melcsi,
betegségnél én is gyógyszeradagolóval nyomtam a szájába a teát és a gyümölcslevet. Mondjuk Andor a gyógyszeradagolóból minden mennyiségben elfogadja a cuccot, mert tudja, hogy attól jobban lesz. Ja és ha lázas, hozza a vizes borogatást és rakja a kezére, meg a fejére. Olyan kis okos.

Zsebi,
gondolj arra, hogy a tápi max. csak kiegészítés lenne, és az anyatejcit még sokáig-sokáig kapják tovább. Ez a 20ml pedig tényleg nem sok. Próbáltad az urtica urens 5CH homeós bogyeszt? Nekem nagyon bejött a Lactoherb teával együtt.
És gyönyörűséges az aprónép :D

Woodi,
mi az ami 6mm :?: :?: :?:

Kriszta,
megnéztem a fotóalbumot, nagyon édes a kis betyár!

Pusz mindenkinek:
Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Lara,

Gondoltam rátok hogy biztos mostanában költöztök, ezért nem hallunk felőletek !! Tök jó hogy végre túl vagytok rajta :):):)
Persze ilyenkor szinte normál hogy 1-2 hiba előjön....én 15 éves voltam, mikor új lakásba költöztünk, igaz az panel volt, de olyan sztorik voltak az első évben, hogy jobb nem is részletezni:(

Az meg egyenesen szuper hogy Andornál ilyen jól alakultak a vese/pisi dolgok !!!:):) örülök hogy ezt a történetet le tudjátok zárni :):) Reméljük mostmár 'csak' a szokásos bölcsis/ovis betegségek lesznek, abból is minél kevesebb !

Zsebi,
Orsi már válaszolt, és bízom benne hogy azóta rendeződött a tejcsi kérdés...nekem az homeos urtica urens segített egy kicsit, azt kúraszerűen 4-5 napig lehet szedni, ha úgy gondolod hogy fokozni kéne a tejtermelést. De őszintén szólva azért a tápszer sem olyan nagy tragédia ám....Tudom, én is utáltam magam, de volt olyan időszak, mikor 1/3 pótlást kapott Máté, aztán sokáig 1/5-öt, és mégis szép, erős, okos (stb) gyerek lett belőle :):) A lényeg hogy elég táplálék jusson nekik és fejlődjenek :) Bármennyi anyatejet kapnak, az mindenképp nagyon jó nekik !

Szerintem még azért ne add fel a szopit, ha kicsit nőnek és erősödnek a picik, biztos hogy fognak tudni szopizni, de gondolj bele, most még kisebbek mint sok egyedüli gyerek a születésekor (vagy nem ?? nem is tudom mekkorák most ??).....Emlékszem mikor mi hazaértünk a kórházból, Máté is csak 20-30 ml-t tudott szívni és mikor a sárgaság után 70-et kellett neki egy adagban, az olyan soknak tűnt.....aztán csak belejött ő is....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Lara :-) Titokban többen bízunk abban, hogy most, mikor végre beköltöztetek, akkor szervezel egy lakásavató talibulit. :wink: Kanapé nem kell, földre leülünk, párnát meg viszünk.
Andornak nagy gratula, hogy végre vége ennek az egész veseproblémának és ilyen szépen helyrejött a kis szervezete.
Az egyebekről :wink: :lol: meg majd szóban.

Zsebike :-) Mailben (fremailes címedre) elküldöm a tejszaporító golyók receptjét. A homeós dokinénink javasolta (akinél te is voltál). Azt mondta ez tutti recept.[/i]

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Lara!
Gratulálok a lakáshoz, érezzétek jól Magatokat benne, és szaporodjatok, kell 1 kistesó Andornak!
Örülök, hogy végre meggyógyult a veséje!
Emesének ez volt az első betegsége, de ezt kikapta rendesen :cry:
Zsebike!
Nem tudok hozzászólni a tej témához, nekünk csak 2 hónap jutott elég kinkeservvel. Az az igazság, hogy mikor eljött a tápszer ideje, valahogy mindketten megnyugodtunk, Ő gondolom azért mert végre rendesen ehetett, én meg azért, mert láttam hogy rendesen eszik. Ha kell is pótlás, de fenn tudod tartani a tejedet is, akkor igazán nyert ügyed lesz, de az biztos, hogy minden elfogyasztott cseppje kincs a babának, ameddig csak van. Ha meg nincs, attól még egészen biztosan szépen és egészségesen fejlődnek tovább a tápival is! Mátémnak még enniy sem jutott mint Emesének, de elmondhatom, hogy nagyon egészséges emberke lett, kb 2 évben 1x ha beteg, már sok éve. És Pöri sem beteges.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok :)

Beleszólhatok még ilyen hosszú hallgatás után? :oops:

A tejcsi ügyhöz: A Van egy lány, aki régebben a Dévai topikra írt, Ők is sokat kűzdöttek a tejjel. Most javasoltak neki egy kapszulát, ami neki nagyon bevált. MilkMore a neve és a ww.boldogmama.hu oldalon van róla leírás.
Azt mondta, hogy bár nem olcsó, nagyon megérte, mert egy nap alatt úgy bedurrantotta a melleit, mint semmi más (homeo, tea).

Egyébként jól vagyunk, nagyjából készen a bébi fogadására (még mosnom-vasalnom kell). Nevünk még mindig nincs végleges :)

Puszilok mindenkit, még pár hét és átköltözöm közétek :lol:

wish
 
 


Sziasztok

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a drukkokat!
a Progester. 190.80
a HCGBETA 96.48 lett.
22-én megyünk népszámlálós kukucsra!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Lara!
De jó hallani felöled. :) Örülök hogy beköltöztetek és reméljük hogy a házban mostmár nem leszenk bajok.
Az meg külön boldogság hogy Arnoldnak végre vége a kálváriájának. :) Kistesó????????????????????????????



A homeot már próbéltam 3X% golyót szedtem nem igazán láttam változást. A laktoherbet meg szoktam nyomatni egy héten egyszer annyi elég is. De mára már elfogadtam ezt is nem tudok rajta változtatni ha idegesítem magam akkor még annyi sincs és azóta 220-at kifejek minden alkalommal.

Azt meg hogy tápi pótlást kapnak is egyre inkább elfogadom bár azóta sem kellett hozzányúlni a tápis dobozhoz mert a nap folyamán mikor többet fejek akkor abból tudok pótolni a kevesebbhez. De az ikresekkel tárgyalva nagyon sokan még ennyi anyatejet sem tudnak adni a babáknak az egyik sok helyen mindig tápit kap( felváltva) szóval nekem még jó a helyzetem. :)

Woodi!
Lehet erről is szó hogy zsírosabb akkor a tej....
Köszi a receptet holnap vásárolok be hozzá. :)

Kriszta!
Megmondom őszintén a szopit feladtam.... lehet most sokan elítélnek ezért de így baromi jó napirendünk van mindenre van időm és a párom is sokkal többet tud segícteni mintha szopiznának. Szóval nekünk ez most bevált.
Tegnap még palacsintát is volt időm sütni. :)

Melcsi!
Tudom hogy azért mert tápszeres pótlást kapnak nem leszenk "rosszabb" gyerekek... nekem a lelkemben voltak ezzel gondjaim nem éreztem magam jó anyának mert nem adok nekik tejet, így volt ez a szopival is. Aztán ma már tudom hgoy én mindent megteszek azért hogy ameddig és amennyit tudjak nekik adni a többit meg pótoljuk ha arra lesz szükség.
Igazából ez az érzés azért is alakutl ki bennem mert mióta megszülettek mindenki állandóan azt kérdezte van tejcsi elég mindkettőnek mert tudod az a legjobb nekik és cikinek tarotttam volna azt mondani hogy nem pótolni kell.l A PIC-en is megalázva éreztem magam mikor kicsit rosszabb napom volt (akkor úgye még a tej se jött úgy) és nem tudtam eleget vinni és pütollni kellett. A nővérkék olyan hangsúlyal tudták kérdezni anyuka nincs több tej??? Legközelebb igyekezzen. És sírtam hisz igyekezetem volt 50 percig nyomkodtam a mellem hogy meglegyen az adag.... de ez már a múlt.

Wish!
Köszi neked is megnézem azt is... hihi én mindent beszedek megiszok megeszek aztán ha valakinek segítség kell nemtudom mi használt lehet hogy egyszerűen a hitt hogy lesz elég....

Babaszob képet is láthatunkmajd?

És még mindig rólunk
Ma voltunk ortopédián és képzeljétek Balázsomnak combig gipszelték a lábát. A pocakomban nem fért el és kényszertartásban tartja a lábát. Hát nem vagyok tőle feldobva de legalább helyrejön a lába most még kicsi és nem később fog gondot jelenteni. Sajnálom szegényt. Olyan aranyosan szoktt már kalimpélni az álványos játékoknak és most alig bírja emelni.... :([/quote]

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


bocsi a szófosásért, de ezek most kikívánkoztak

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebike!
Szegény Balázs! :cry: Meddig lesz gipszben? Még mindig jobb igy az elején, később nehezebben viselné, ha már jobban mocorog.
Na persze a tejtémát én is ugy értettem, hogy az anyának rossz a lelke miatt, csak valami mást irhattam.
Egyébként engem is kifejezetten feszélyezett a kórházban, hogy állandóan a tejről érdeklődött a személyzet, amikor állandóan a fejőgépen voltam, mint 1 tehén :lol: . Persze hogy az a legjobb a babának, dehát nem mindenki szerencsés. Aztán fejtem itthon is (bár nem volt értelme), a gyerek nyámmogott rajtam fél órákat eredmény nélkül, közben nem ugy nőtt ahogy kellett volna. És amikor végre rátértünk a tápira, egyből béke lett, nyugodtak lettünk mindketten, szépen növekedett, és elfogadtam, hogy jobb igy, görcs nélkül, Ő meg gyönyörü egészséges baba lett.
Persze mindenkinek az volt az első kérdése, hogy szopik? Én meg mindenkinek mondtam (ugy a 3. lekicsinylő szájhuzást követően) hogy igen, szopik. Hát nem kényelemből tértem át a tápira, mert sokkal nehezebb a mama dolga azzal, de kellett.
Régen pedig, mikor Máté volt baba, csak 3 hónapig ment a feltétlen szopás, sőt a 6. héten már adni kellett gyümölcslevet. A 4. hónapban pedig főzeléket, szóval minden más volt. Érdekes átélni, kevesebb mint 1 generáció csak a különbség és teljesen mások a táplálási és nevelési elvek. És azok a gyerekek is felnőttek minden gond nélkül.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Wish!
Azért ne a szülőszobán találd ki a nevét :lol: mint az én anyukám! Engem fiunak vártak ugyanis, ezért nem volt lánynevük, és a doki feltett kettőt, és azért lettem én Melinda mert a Noémi nem tetszett az anyukámnak :lol: :lol:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!
Akkor már most is előre vértezd fel magad a hülye tejes kérdésekre. Bár remélem most szerencsésebb leszel és lesz bőségesen. :)

Nekem tegnap nagyon jó napom volt 260-akat fejtem ki és éjjel 310 ml-t elaléltam a boldogságtól.:) Úgyhogy mehetett a fagyiba is a tejcsiből.

Mert bárki bármit mond hogy fejéssel nem lehet a tejmennyiségét fokozni igen is lehet ezt csinálom 7 hete.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Szia Zsebi :lol:
Mennyit esznek most a babáid? Az enyémek 80 és 120 g. között húznak be egy egy alkalommal, de én csak az első 3-4 hétben fejtem, már nem. Éjszaka hány óránként etetsz?
Jól vagytok?

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Zsebi, most olvastam vissza. Minden kérdésemre leírtad a választ.
Puszi a kis Balázs kis lábára.

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Viki!
De jó hallani felölde is. Képeket szeretnék látni. :)
Igen azenyémek is 80-120 kzaött esznek. Bár inkább már a 100 csak két napja az Eszti 50-nél bemakacsolja magát és nem akar tovább enni aztán rájön hogy ja hoppá kevés van a pociban és megeszi.

Hát ez változo sokszor 4 óránkén esznek éjszaka, de van hogy három . Ma volt a rekord este 7-kor ettek és hiába vártam hogy kelljenek éjfél után ébredtek. :) :) de utána meg háromkor már csivit volt. Ma napközben általában három három és fél óra.

És nektek hogy alakul?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Zsebi és többiek!
Képek a www.nadiek.mindenkilapja.hu-n
igen kezdetleges honlap képtárában találtok.
Utólagos nőnapot mindenkinek.
üdv
wolves
 
 


Zsebi,

Hát én biztos nem foglak elítélni :):):) Nagyon szuper, hogy ennyi tejed van és ilyen szorgalmasan fejed !!! A Manóknak ez a legjobb, és ha neked is jó igy, akkor minden rendben van...Abban igazad van, hogy a párod az üveggel jobban tud segíteni ! Komolyan irigyellek hogy mindenre van időd !! Hogy lehet hogy nekem semmire sem volt....biztos elrontottam valamit :(

Szegény Balázs.....nem lehet valami kellemes neki a gipsz....bár szerintem a mamiknak rosszabb mint a babáknak ilyenkor....Legalábbis nekem is igy volt a kengyellel.... Meddig kell rajta maradnia a gipsznek ? Hol voltatok ortopédián, Újpesten ? Ha kell maszek ortopéd orvos, én nagyon jót tudok ajánlani.....A rendelője a Kádár utcában van, majdnem a Nyugatinál. Nekünk nagyon bevált...ha szükséged lenne rá, akkor szólj és küldöm a telcsiszámát...

Erika,

Ez nagyon szuper hír, ügyi vagy, drukkok mennek a kukucskáig !!! :):):):):)

Wish,
Húúú, már tényleg a finishben vagy és én még mindig ülök a máltai térképeken.....
Hogyhogy még nincs nevetek ? Nincs közös nevező ? Persze lehet hogy a szülőszobán kitalált névnek is van romantikája ??
Olvastam a másikon a kórház mizériát...van már megoldás ?

Én a múltkor elkiabáltam hogy ezen a télen nem voltunk betegek...Zoli sajnos kedd óta lázas influenzás....38-39 fokos...ma már kicsit jobban van...Egyelőre mi nem kaptuk el Mátéval, de nagyon izgulok...Ma vettem Cebion cseppeket hogy kicsit turbósítsunk. Meg nagymamákhoz hordom Mátét hogy elszeparáljuk apától...drukkoljatok hogy nehogy má' tavaszra legyünk betegek...szopiztatok is ezerrel....pedig amúgy épp leszoktatóban voltam.

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
Remélem Ti megusszátok a betegséget, annál is inkább, mert nemsokára mennétek sielni, nem?
Jól teszed ha elszeparálod Magatokat amikor csak lehet, kisbabáknak nagyon rossz lehet betegnek lenni.
Szerintem nem rontottál el semmit, vannak babák, akik állandó babusgatást igényelnek, és vannak akik szépen elnézelődnek (de később minden lében 6 kanalak lesznek bezzeg :wink: ), a babák nem egyformák. De azt ki tudják használni, mert gyorsan rájönnek, hogyha a mama minden rezdülésre ugrik :D
Viki!
De jó hogy jelentkeztél! Ti hogy vagytok? Strapa?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:vannak akik szépen elnézelődnek (de később minden lében 6 kanalak lesznek bezzeg :wink:

azt hiszem erről kisregényt tudnék írni :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta!
űSzerintem sem rontottál el semmit. Nem egyformák a babák. Illetve én mindig azt mondom erre, hogy azért az egy gyerekeseknek könnyebb egy kicsit "elkapatni" a gyerekt. Nrkem ha evett Eszti (mert ő kezdi ő a balhésebb) akkor utána hiába sír tombol nem tudom felvenni hisz Balázs a kezemben van csak magyarázok neki és megnyugszik. Kénytelen volt megtanulni. Bár mostmár egyszre esznek. És már ez is változott sokszor már Balázs a balhésabb ha a hasáról van szó.

Hát most kedden megyünk vissa és akkor megnézik hogy rögtön kap új gipszet vagy egy kis szünet. De azt modnta a doki néni hogy átlag négy hét gipsz szokott kelleni és tornáztatás. Hát madj kiderül. REmélem hamar lekreül róla. Bár ahogy te is írod engem jobban megvisel mint őt.Első nap kcisit nyüszibb volt tőle de ma már nem is veszem észre rajta.

Anyukák!
Ha a Balázsnak két napja csak egy nap egyszer van széklete (igaz akkor kiadós) az normális? Vagy mit csináljak hívjam a dokit? Eddig minden rendben volt vele tegnap kezdődött és most is egész éjjel semmi.

Mikor tűnik el az ember hasáról az a barna csík ami a tehresség alatt alakul ki?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Ja és Kriszta!
A párodnak jobbulást és durkkolok hogy a törpöd ne kapja el.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!
Az inszeminációs és a téli babás topicból vagyok.
Zsebi:
Nem bírtam ki és megkukkotam a kis Zsebiket. Nagyon édesek, gratulálok hozzájuk!!! Remélem jól vagytok!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok

Zsebi
terhességi barna csík: sajna nem tudom, mert nekem nem lett, de tudomásom szerint csak halványodni fog, teljesen eltünni soha
Szegény Balázska! És hol gipszelték be a lábikáját?
Mi Ákost a Heim Pálba vittük fel, mert ő sokáig magzati pózban tartotta a lábacskáit (még 3 hónaposan is) de azt mondták hogy ez normális és tornáztatni kell, meghogy van egy kis eltérés a két csipője között és tornáztassuk, és most kéne vissza vinni megmutatni-kontrollra, de valszeg nem fogjuk elvinni, mert tök normálisan jár, semmi baja.
Kaka: szerintem ez is babára válogatja hogy melyik mennyit kakál. Szerintem a lényeg hogy napjában 1x tutira legyen, mert majd később lesz olyan is hogy napokig semmi, erre is azt mondták hogy normális, mert bármit csináltunk vele semmi, pedig dugdostuk a hőmérőt is meg minden.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


lányok, én terhes vagyok!!!!!!!!

szoptatok ezerrel (Kriszta!), elléggé le vagyok gyengülve is, a napokat sem számoltam, és 8 hete egy manó csücsül a hasamban
:-)

éppen másfél év lesz közöttük a korkülönbség, nagyjából, mint Melcsinél, örülök meg minden, de kicsit félek is, hiszen Hani még most sem alszik jól, addigra csak megoldódik.

..ha egy üzlet beindul...:-)

ZSebike igazi tündérkéid vannak!

mindenkit puszilok
r.
renoka
 
 


Reno!
Gratulálok és nagyon boldog babavárást kívánok. Hiába ha egy gépezet beindul akkor onnan nics megállás. :)
Tök szupi. Emlékeszem még mikor azon keseregtünk hogy nekünk nem lesz soha és tessék lassan te is két gyerekes anyulka leszel. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Mágnes!
Köszönöm szépen a dícséetet. :) Remélem jól telnek napjait. :)

Erika!
Köszönöm neked is hogy leírtad a tapasztalatodat. Hát akkor nem várom hogy eltűnjön a csíkom. Talán egy kicsit azért halványodott. De a köldököm is nekem sötét lett az is olyan marad?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Zsebi
köldök: nekem a laparos műtétemnek a helyei már jóformán nem is látszanak - csak ami a púpomnál van annak a vastagsága látszik de világos, és a csaszis vágásnak is vannak olyan ici-pici szakaszai amik már alig látszanak, talán van rá remény hogy jó halványak legyenek,

Renoka
nagy nagy gratula a pocaklakóhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Reno :P
Ez fantasztikus! Szívből gratulálok! Tudta az a picúrka, hogy hová megy, mire érkezik, biztosan minden megoldódik :lol:
Puszi,
Fanni
fanni73
 
 


Kriszta :)
Még nem tudom mi lesz a megoldás, többváltozós a dolog. Ha nem tudok a margitban szülni, akkor a MÁV-ba fogok menni. Ez szerintem viszonlyag hamar eldől, és bízom benne, hogy meg tudok egyezni még egy MÁVos dokival, ha nem akkor marad az ügyeletes orvos. Nem izgatom magam különösebben rajta, mert úgysem tudok mit tenni. A baba meg fog születni ez biztos :)

Ja, van már nevünk! Balázs lesz a mi kisfiunk is :)

Reno :)
Gratulálok :)

Zsebi :)
Ritka széklet: http://www.babanet.hu/faq/gasztro09.php
Az unokatesómnak azt mondta az ő gyerekorvosuk, hogy 4-5 napot simán várhat vele, ha úgy látja hogy a gyereket nem bántja.

wish
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: