Jó reggelt!
Kaja..................(Benianyu!)
Nos az ugy volt, hogy képzeljétek, most gyengébb idegzetűek ne olvassák...
Nos hát a hongkongi éttermek egyhén szólva is olyan távol állnak a HACCP től, mint ide a hold...
Koszosak, dzsuvásak, redvásak, és minden amit el tudtok képzelni
Én egyszer próbáltam meg mindösszesen elmenni klotyóra...és hát a nyitott konyha mellett mentem el...és bocsi de komolyan felfordult a gyomrom attól amit láttam...
Ugyhogy megfogadtam akkor hogy nem megyek el az asztaltól...
Ennek ellenére a kaja kifogástalan volt
, komolyan mondom hogy egyszer sem volt semmi gyomorbántalmunk, vagy egyéb...
És ami még csodálatra méltóbb hogy Lénának sem
Léna általában a Starbuks caffeben reggelizett....miután a szállodában megitta a tápiját..
Itt általában kapott még joghurtot, vagy spenótos-sajtos pitét, vagy szendvicset...
Aztán délelőtt ropihegyek
a szokásos csipkebogyóteájával öblitve..
Aztán ebédre üveges bébiétel, amit itthonról hoztam, meg még ha kért akkor a mi ebédünkből is kapott...
Aztán kakaó, gyümölcs és a vacsorát azt mindig az étteremből ette helyi speckókat..
Ott is vannak levesek, igaz nem olyanok mint itthon, meg mindig van rizs, ezért a kaja alapja már adott volt..
Ebbe mindig apritottam neki valamiféle husit(kacsa pl mindig volt az asztalon), vagy halat, és mindig volt zöldség is...igy azt is apritottam bele igy neki ez volta menü...
Természetesen kigyólevest nem adtam neki
De én ettem...és mondhatom hogy nagyon fincsi..olyan mint a csirkehús..
Kinai öregek hideg téli napokon(ez nálunk a +7 fokot jelenti
), mennek kigyolevest enni, mert utána nem fáznak és nagyon jó a bőrnek....
Volt még ott valami zsigerszerve is a kigyónak, szintén nagyon egészséges...
És van kigyópálinka....
Vigyzázat nagyon gusztustalan: a kigyókat egy az egyben beáztatják valami féle lötyiben(gondolom valami alkoholtartalmú dolog), ott áznak nemtudom mennyit..elszinezik a lötyit olyan barnásra..és ez a kigyópálesz amit szintén isznak főleg az öregek, mert ez a hosszú élet titka...
Kinai srác anyja is issza
Na azért ez már igazán fúú úúúúúúúúúúúúúúj, még a látvány is...
Majd rakok föl képet.....
Nos ezen kivül uton utfélen lehet venni különböző sütikéket, édességeket mindenféle élelmiszerekből legyártva, azokat is megkostolgattuk..
A kedvenc italunk:
kávé+tea egyben...hoztunk is haza néhány dobozzal
Olyan tejeskávé szerű lesz belőle, de nagyon fincsi...
Természetesen ott a 15 fokra lelégkondizott éttermeikben kb fél kiló jéggel isszák ezt az emberek...de lehet kérni forrón is..
De nem jellemző..
Ami nagy döbbenet volt: HOGY NINCS ÉS NEM IS LEHET KAPNI SAJTOT....
Az olyan helyken mint a starbuks caffe, lehetett kapni sajtos szendvicset, hogy honnan szedték hozzá a sajtot, nem tudom...én sehol nem találtam és kinai srác mondta ne is keressem mert itt nem esznek sajtot az emberek, nincs..
Hát jó....pedig Lénának akartam venni
Na most uzsgyi leszedek egy adag függönyt, aztán még majd jövök....
M.
M.