Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

El sem hiszem lányok, milyen jó éjszakánk volt! Tegnap Dani nagyon sokat aludt nappal (de. 3 órát, du. másfelet), mégis este 8kor kidőlt a vacsin, és aludt reggel fél 7-ig. Kétszer ugyan feksírt, kereste a cumit, de aludt is tovább. Szóval, szupi volt. Végre nem érzem magam fáradtnak!

Ági!
Lehet, hogy a testvér témát régebben már kiveséztétek, de én csak nemrég érkeztem közétek és gondoltam megkérdezem. Elkezdtem olvasgatni az előzményeket, de azért annyi időm mégsincs, hogy 230 oldalt végigolvassak, miről is volt szó korábban. A pelenkát meg nem azért vesszük, mert van hűségprogramja. Pampers-eket kaptunk mindenkitől, aki jött babalátogatóba annó és mivel nekünk bevált ezt használjuk azóta is. Ezek után megtudtam, hogy van hűségprogramja és elkezdtem gyűjteni a kódokat. Ennyi a történet. Nem azért veszek drága pelust és nem is a flanc kedvéért, hanem ezt kezdtük el használni és én meg vagyok elégedve vele. Gondoltam, hogy kipróbálunk majd másikat is, de mostmár (9 hónap után) tényleg gondoltam arra, hogy csak a hűségprogram után!


Andy

Kép
oriandy
 
 


Kitti!

Teljesen megértem az érveiteket a tesóval kapcsolatban.
Amúgy nekem is nagyon hiányzik a munkám! Imádtam azt csinálni, mondhatom, hogy az volt az életem. Elég nehéz is belegondolni, hogy talán soha többet nem fogom ugyan azt csinálni. Mindig is gyerekekkel szerettem volna foglalkozni. Nekem nem is munka volt ez, hanem inkább egy gyönyörű hivatás. De az anyaság tényleg lemondásokkal jár. El kell döntenem, mi a fontosabb. Természetesen a környékünkön is van olyan kórház, ahol van koraszülött intenzív, de meggondolom, visszamegyek-e műszakozni.
Láttam pár kolléganőn hogy sokszor nem szívesen jött be dolgozni, mert a kisgyereke otthon sírt este hogy anyu te megint miért mész el, és ez így van a hétvégével és az ünnepekkel is. Persze, valakinek akkor is kell dolgoznia, aláírom, de úgyérzem nekem fontosabb lett a családom, hogy inkább velük legyek. Lehet hogy butaságnak vagy önzőségnek tűnik, de nem akarok sem 1, sem 2 gyerek mellől műszakba járni.
És akkor itt jön a következő, amibe valaki úgyis bele fog kötni: igen, igen szerencsére megtehetem, hogy itthon maradok egyenlőre, valamit tanulok majd és máshol helyezkedek el a gyermekvállalás után. Nem szeretek erről írni, mert nem akarom, hogy azt higgye valaki, hogy felvágok vele! Eszemben sincs!
Szerencsére olyan munkahelyem van nekem is (ahonnan ugyan el kellett jönnöm azonnal táppénzre ahogy kiderült hogy terhes vagyok), hogy majdnem több fizetést kaptam úgy hogy itthon voltam, mint amikor dolgoztam, és a férjem sem keres rosszul. De ezt a témát le is zárom, nehogy azt higgyétek, hencegek vele!

Tehát csak ennyit akartam!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Andy!

Mi a húsvéti nyúllal szeretnénk indulni tesóügyben. Mivel Kingára sokat vártunk, így nincsenek illúzióim, de hátha. A szoptatás alatti vetéléstől félek, mert nekem olyanom is volt, mármint vetélés Kinga előtt, és nehezen éltem meg, nehéz volt túltenni magam rajta.
Szóval remélem nemsokára jön majd a gólya hozzánk :twisted:
Kis korkülönbséget szeretnénk, ennyi. Érzek magamban elég energiát, kedvet, erőt, és késztetést.

Pelus: mi jópárat végigpróbáltunk, és igenis van kül. a pelusok között. A Huggies D. sorozata azért jön be, mert keskenyebb, magasabb, mint a többi (Libero, Baby Love...). A Pampersből a newbornt használtuk. Nyáron 45,2 fokban. Nagyon jól szellőzött a gyereken, csak kifelé is. Ezért nem kedveltem :twisted: valamint pöttyös volt tőle Kinga feneke, meg dereka. Mivel ilyen hiperérzékeny a bőre, ezért elhagytam. A többi márkából kifolyt a lé ollé, így maradtunk Huggiesnál.
Én örülnék a legjobban, ha azt adhatnám rá, ami a legolcsóbb, de nekem a kis Drágám drága :twisted: :twisted: :twisted:
Egyébként meg mindenki azt használja, ami nekije a legpörfiktebb :lol:

tjuca
 
 

 
 

Csajok, szorítsatok!!!
Ádámot ma hagytam ott először a bölcsiben. Tizenegyre megyek érte. Annyira aggódom miatta!!!!Nem mintha nem bíznék a gondozónőkben, csak tudom, milyen kis érzékeny lélek.:-(
Majd referálok, hogy sikerült az első nap.
Szép napot Nektek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Hajrá Kitti, hajrá Ádám!

Katus, veletek mi a helyzet? Panna visszatért a böécsibe? Hogy bírja?

Nálunk az a hír, hogy a Kisasszony tegnap a 11 órás gyümölcs (és utána szopi) után 2kor főzit kapott: krumplit reszelt almával. Magában a krumpli nem ízlett, de almával dúsítva betermelte.
Utána ismét szopi, majd délután mé egy rövidke, este meg egy hosszú, így fél 9től reggel fél 7ig szunya volt, egy darab hajnali fél1es ébredéssel.
Juhééé! Bár bevallom, fél7től mostanáig éfdesdeden heverésztünk az ágyban, mert engem kicsit megnyomott ez a havas idő és "csak még 5 perc" fekiálltásokkal eddig húztam a felkelést!

Ja és még az a hír, hogy Pancsi megkezdte a mászást. Egyenlőre a hátrafele tolatós módszert alkalmazza, de a haladás a lényeg :)

meteor
 
 


Sziasztok!

1 hét kihagyás után most vittem el Pannát a bölcsibe.Amikor beléptünk elkezdett mosolyogni ami engem nagyon megnyugtatott.
A dada néni azt mondta, hogy akkor most ott alszik ebéd után.Remélem nem lesz semmi gond, majd beszámolok.

Most egy kicsit pihenek mert én még nem gyógyultam meg teljesen.
Ha jól emlékszem akkortudtam utoljára pihenni egész délelőtt amikor kismama voltam.
Bámulom a tv-t és teát szürcsölök.

Kép

Kép
katus73
 
 


Kitti!
Ne izgulj simán fog menni minden.Azért szorítok nektek.

Andy!
Egyáltslán nem felvágás az, hogy otthon maradhatsz ameddig jólesik.Ez lenne a normális bárcsak én is ilyen helyzetben lehetnék.

pelus: mi a lidl-s kiscsomagos pelenkát használjuk, nekünk nagyon bevált az áráról nem is beszélve.
Amíg picik voltak a lányok és anyatejes folyós volt a kaki, addig én is pamperst ( kifolyt belőle a kaka) és Huggiest használtunk ( nagyon jó volt soha nem folyt ki).
Most már tökéletesen megfelel a lidl-s pelus amióta nagylányosat kakil.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Gratula Pancsinak! Innen aztán nem lesz megállás! :wink:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Kép Ezt csináltam én, amikor még dolgoztam!

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Ma nem értem rá, mert bandáztunk! Egy anyuka jött a lánykájával, aki 11 nappal fiatalabb Mesinél, és elbeszélgettük, babáztuk, sütiztük az időt... :-)

Jó volt egyébként!

Ez a lidl pelus jónak tűnik, asszem, kipróbáljuk! A maxiból mennyire jön ki egy db?

Ex! Ha tényleg megyünk Szegedre, előtte írok ide! Jól megdolgoztattad az agyamat, de leírom, ha én 10 év múlva szülnék, mire az a bébi érettségizne mi durván kétszer olyan idősek lennénk, mint most. Elárulom, közel a 60-hoz. Szóval akkor a párod nem sokkal van még a 30 fölött, de te még nyilván a 20-hoz vagy közelebb, mint a 30-hoz.

De jó, akinek van hova visszamenni dolgozni! Biztos nekem is hiányozna, ha lenne egy ilyen hely... De sajnos nincs, és elképzelésem sincs, hogy mi lesz 2 év múlva, mikor el kell indulnom munkát keresni... :cry:

Megyek, mert álmos a csajom, én meg éhes vagyok! Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi!

Az szuper! Mi is szoktunk összejárni az anyukákkal akiknek hasonló korú gyerkőceik vannak. Szerintem jó dolog, mert legalább mi jól kibeszélgejük magunkat a gyerekek, meg mégis csak kis közösségben vannak. Együtt szoktunk sétálni is, aztán elmegyünk valamelyikünkhöz és ott folytatjuk a játékot.

Szép délutánt mindenkinek!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Hajrá Ádám baba!!!

Gabella!
37 Ft/db a Lidl-s maxi pelus. Ez a kis csomagos. (zöld)
Nekem még van itthon kb. 500 db pelus, de a jövő hónaptól szerintem már elkezdem a maxi pluszt bespájzolni.

Oriandy!
Szép hivatásod van! De én nem bírnám csinálni. Pár hete volt egy film az újszülöttekről, na én azt is végigbőgtem!

Marcy!
Mi zújs? Kibújt Marcinak a 2. fogacska?
Nálunk még semmi. Bár Peti lassan a ruhát is lerágja rólam. (szó szerint.)

Reni
Kép
prenata
 
 


Azt még én sem tudom, mit fogok csinálni, ha vissza kell mennem dolgozni!
Szeretnék valami tanfolyamot elvégezni pl. masszázs, manikűr-pedikűr és talán ezt csinálni, de még pontosan nem tudom.
Egy baj van, errefelé igen sok a masszőr és abból talán nem élnék meg, és mivel kisváros a mienk nincs túl sok lehetőség. Pláne az én szakmámban.
Andy

Kép
oriandy
 
 


Én mostanában azon a 21 hétre született babán döbbentem le, és bőgtem egy sort. Mikor Lackó született, képes voltam még egy popsikenőcs reklámon is szipogni... :D

Reni, köszi az infot! Asszem, tényleg benézünk a lidibe is hétvégén.

Andi! Mi sajnos nem járunk össze, itt a faluban nem divat, de asszem, bevezetjük! Szabadszálláson folyton bandáztunk, és hiányzik nagyon! Ott csapatostól sétáltunk is, itt meg mindenki be van gubózva...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella!

Mi az, hogy nem divat? Teremtsetek divatot! Ti éltek ott, tudod, egy ... százat csinál :twisted:
Itt sem divat vonattal átbumlizni a város másik végébe baba-mama klubba, én tojok rá, összeszedem a gyereket és megyünk :lol:
Nem csodálom, ha mindenki magába fordul egy idő után.

tjuca
 
 


Így van!
Csináljatok divatot belőle!:D
Mi a baba-masszázson találkoztunk, először csak azok után mentünk együtt sétálni, de késöbb megbeszéltük, ki mikor ér rá és uzsgyi! Nekünk is jó a levegőn lenni, és a gyerekeknek is!
Én sem nagyon szeretek egyedül sétálni, de előfordul, hogy senki nem jön...

Andy

Kép
oriandy
 
 


Ezt hogy nem divat, nem úgy értettem, hogy én is olyan vagyok, mint a többiek, de én hiába dumálok, hogy társaságot akarok, meg csapatostól járkálni, ha másnak erre nincs igénye. Valahogy egy faluban más az élet! Fogalmam nincs, hogy miért, de annyira rohan mindenki, hogy el se hiszitek. Az hidegen hagy, hogy lépten-nyomon megszólják az embert mindenért... Lényegtelen, a lényeg az, hogy Edittel most megbeszéltük, hogy jövő héten meg mi megyünk! Ennyi kell! A családomból meg néha már elég. Mármint a szülőkből, nagymamából.

Mesi is jól érezte magát Zsókával, most nem is kínlódott az elalvással, 5 perc szopi után beájult.

Jó nektek, hogy vannak ilyen programok, hogy baba-mama klub, babamasszázs, babaúszás, játszóház, miegymás! Én is úgy mennék!!!!!!!!!!!!! De itt nincs :( Esküszöm, ha bekerülünk egyszer egy városba, tuti szülök még egy gyereket, hogy ezeket a csodákat is megtapasztaljam! (Na jó, nem csak ezért vállalnám... :wink: )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi!
Nálunk is van baba-mama klub, de a féloldalam se kívánkozik oda. A védőnőnk (aki tarja) nagyon gáz! A kismamák nagy része pedig többet áll kint az épület előtt dohányozva, mint bent a babákkal. Szóval, én ilyen társaságra nem vágyom. Nálunk sajnos, ilyen a baba-mama klub.
Remélem közülünk nem dohányzik senki!?

Reni
Kép
prenata
 
 


Gabi!

A közeletekben nincs olyan város, ahol ezek esetleg vannak? Nagyon sajnállak! Azért valahol én is egyedül vagyok Danival, mert nemrég (szülés elött) költöztem ide Sárvárra és nem sok ismerősöm van. Csak a kismamák. Meg a szomszédok, szóval ha ők nem érnek rá, van hogy napokig rám se nyitja senki az ajtót.
Más lenne Veszprémben, mert ott rengeteg barátom van és ott a tesóm felesége a kicsivel. 4 hónap van köztük és olyan jó lenne ha együtt nőhetnének fel, de 90 km az 90 km.
A férjem meg elég sokat dolgozik, tehát tudom, mi az egyedül lenni! :(
Andy

Kép
oriandy
 
 


Nem dohányzom! :-) Csak apánk bagós sajnos.
gabella
 
 


Reni!

Én nem!!!!!

Kép
oriandy
 
 


Na, Dani lassan igényli a délutáni csicsikát!
Elmegyünk sétálni! Süt a nap!
Majd jövök!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Orosháza ittvan 15 km-re, de vezetni nem tudok, buszozni kéne, télen meg ahhoz nincs hangulatom, majd a jó időben lehet, hogy elindulunk!

Mesi meg ébredezik...

Holnap is benézek! Pusza!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


HELLÓ LÁNYOK.

Köszönet mindenkinek a szorításért, jelentem, könnyek nélkül túléltük a dolgot. :))
Képzeljétek, amikor mentem érte és meglátott, épp játszott a szőnyegen. Rámnézett és akkorát vigyorgott!!!És amikor felvettem, össze vissza "puszilgatott", szó szerint be akart kapni, simogatta az arcom és csak nevetett és nevetett!!!!! :D :D :D
Annyira édes volt. Aztán én ebédeltettem meg, nagyon megéhezett, úgy nyomta befelé a tökfőzeléket mintha az élete múlna rajta. Aztán hazajöttünk és azóta egyfolytában alszik. Már két órája.:-)

Reni, baba-mama klubbilag nekem is a védőnővel van bajom, ezért nem is mentünk soha. Meg hát itt vagytok nekem Ti!:-)

Juca, Te nem vagy semmi, már ami a vonatozást illeti. Én is szeretnék ilyen pörgős lenni, de túl lusta vagyok a fenébe is. :evil:

Rita, nálunk mostanában úgy megy a felkelés reggel, hogy Ádi nyöszörög hatkor az ágyában, hogy vegyem ki. Közénk teszem, rövid szopi után ő bámészkodni kezd én meg visszaájulni...Fél óra múlva vagy az apja orrát csavargatja, vagy az enyémet, hogy mostmár unatkozik és szeretné ha felkelnénk. Általában a férjem az, aki felpattan kávét főzni, Ádit pedig kirakja a nappaliba játszani. Nekem olyan van "még öt percem" a kávéig. Én imádok így ébredni, olyan idilli. Már ha aludtunk előtte valamicskét éjszaka... :roll: Mostanában ez ritkaság.

No megyek, mert van még dolgom, este még bekukkantok.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


HELLÓ LÁNYOK.

Köszönet mindenkinek a szorításért, jelentem, könnyek nélkül túléltük a dolgot. :))
Képzeljétek, amikor mentem érte és meglátott, épp játszott a szőnyegen. Rámnézett és akkorát vigyorgott!!!És amikor felvettem, össze vissza "puszilgatott", szó szerint be akart kapni, simogatta az arcom és csak nevetett és nevetett!!!!! :D :D :D
Annyira édes volt. Aztán én ebédeltettem meg, nagyon megéhezett, úgy nyomta befelé a tökfőzeléket mintha az élete múlna rajta. Aztán hazajöttünk és azóta egyfolytában alszik. Már két órája.:-)

Reni, baba-mama klubbilag nekem is a védőnővel van bajom, ezért nem is mentünk soha. Meg hát itt vagytok nekem Ti!:-)

Juca, Te nem vagy semmi, már ami a vonatozást illeti. Én is szeretnék ilyen pörgős lenni, de túl lusta vagyok a fenébe is. :evil:

Rita, nálunk mostanában úgy megy a felkelés reggel, hogy Ádi nyöszörög hatkor az ágyában, hogy vegyem ki. Közénk teszem, rövid szopi után ő bámészkodni kezd én meg visszaájulni...Fél óra múlva vagy az apja orrát csavargatja, vagy az enyémet, hogy mostmár unatkozik és szeretné ha felkelnénk. Általában a férjem az, aki felpattan kávét főzni, Ádit pedig kirakja a nappaliba játszani. Nekem olyan van "még öt percem" a kávéig. Én imádok így ébredni, olyan idilli. Már ha aludtunk előtte valamicskét éjszaka... :roll: Mostanában ez ritkaság.

No megyek, mert van még dolgom, este még bekukkantok.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


helló!

A bölcsit mi is könnyek nélkül éltük túl ( de utálom ezt a többes számba való fogalmazást), szóval Panna nem sírt csak akkor amikor egy 1 éves kislány megkarmolta az arcát :evil: .
Sajnos ilyen az élet a kicsiket könnyebb bántani.
Ebédre sokat evett és utána kint aludt a levegőn.
Amikor mentem érte már éppen emelgette a fejét a kiságyban, olyan édes volt.

baba-mama klub: nálunk is van de én sosem voltam.Egyébként én is be vagyok itthon savanyodva ha nem lenne a babanet és a skype akkor már biztosan befordultam volna.
Mondjuk az én helyzetem hamar megoldódik hiszen jövő héttől vissza fogom sírni ezt a "savanyú idillt".

Kitti!
Látod megy ez mint a karikacsapás, amióta hazajöttünkén sem tudom magamról levakarni Pannust.
Hétvégén megyünk lakodalomba ide Csabára, egy gyomai fiú G. Misi veszi el a barátnőmet.

Kép

Kép
katus73
 
 


Lányok!

A bölcsi hogy van? Mekkora gyerekeket tesznek egy csoportba?
Hány hótól lehet legkorábban vinni?

Andy

Kép
oriandy
 
 


Na, azt hiszem mára ennyi voltam!
Készülődök, mert megyek este edzeni egyet. Kell a diéta mellé egy kis mozgás is. Ma apáé a gyerek!

Sziasztok!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok.

Andi, a mi bölcsinkben úgy van, hogy féléves kortól másfél éves korig, majd másfél éves kortól három éves korig vannak egy csoportvan a gyerkőcök.

Katus, ma délelőtt egyébként nekem is nagyon fura volt, hogy szabadon teszek veszek itthon, egyedül és még a kiságyban sem szuszog senki...nem tagadom, kicsit szomorú voltam.
De a lényeg, hogy a gyereket nem viseli meg a bölcsi dolog, lekopogom, egyelőre úgy tűnik. Hétfőtől kezded a melót?

Pusz.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Készen lett Petinek kb. négynapra való kajája... Karfiol-krumpli-répa-pulykacomb hagymával vegetával. Fincsi lett, most hűl, aztán lebotmixerelem, és megy a fagyiba.

Oriandy, azért írtam, hogy nemrégen veséztük ki a témát, kb. 20 oldallal ezelőtt. :D Én sose olvastam vissza a régebbi hsz-eket...és le is írtam, hogy nálunk mi a terv, vagy mi nem. :)
Na mi hál' Istennek senkitől sem kaptunk pelust...még jó is. Mi inkább ruhát, játékot vagy pénzt kaptunk, utóbbiból vettem Petinek a pelenkát. De a kezdetekben egy jó ideig nem volt erre szükség, mert még terhes sem voltam, mikor a Tescoban mindig voltak "akciós" (tehát kiszakadt, és leragasztották, de jóval olcsóbb volt) pelusok, abból bevásároltunk, és a garázsban tároltuk.
Szerintem a fizutémát senki sem veszi hencegésnek...én is leírtam nem is egyszer, hogy GYES-en vagyok, de nem azért, hogy valaki megsajnáljon. :)
Egyébként minden tiszteletem a tiéd, hogy bírtad a munkádat, én lelkileg kb. kismilliószor törtem volna össze, pedig nagyon hidegvérű vagyok.

Juca, ezek szerint Kinga sem pempörszös bébi...érdekes, mert a védőnőm pl. nagyon meglepődött, mikor Peti pelenkakiütéses lett tőle. :o

Meteor, alakulnak az éjszakák, és ahogy olvasom, Pancsi mozgása is, éljen!
Én most vagyok kiakadva, egy hete kaptam egy csekket, hogy előfizettem két példányban negyedévre a Nők lapjára. Felhívom a terjesztőket (ők küldték a csekket), hogy én nem fizettem elő, erre mondták, hogy akkor tárgytalan. Erre ma bedobták a két példány Nők lapját! :o Megint telefon, a végén mondta a csaj, hogy írjak mélt, meg is tettem, nem tudom, mi lesz a vége, de én nem fogok egy vasat se fizetni!

Gabella, a Lidl-es kiscsomagos maxipelus 14 db-os és 519 Ft.
Hogy ne erőltesd túl a buksidat, leírom, hogy én decemberben múltam 24, a férjem meg nyáron lesz 37.
Érdekes, amit írsz, nálunk van minden, és sehova se viszem Petit, de így is elég szocializált. Most készültünk volna játszóházba, de beteg volt, így elmaradt...sajna az anyagiak nagyon lekorlátozzák a lehetőségeinket.

Reni, nálunk a férjem a kocadohányos, de ő itthon sose gyújt rá (meg is fojtanám), és a jelenlétemben is engedélyt kér rá, mert tudja, hogy nem szeressem.

Kitti, megy ez a bölcsis dolog Ádámnak, stramm kiskölök! :)

Katus, jó, hogy Pannus így éli meg a bölcsit, kis vidám lányzó...
Lagzi miatt irigy...én szeretem a lakodalmakat!

Mára ennyi voltam.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Ex!
Ma nálunk is karfiol-répa-krumpli-húsi volt a menű. Az este nagyon rám ijesztett Peti. Elkezdett fuldokolni a pempőtől ( ami teljesen pépes), már lilult a feje, mire gyorsan kikaptam a hordozóból és fejjel lefelé fordítottam. Nagyon beparáztam. Rám jött a sírás, erre Petinél is eltört a mécses! Nem tudom, hogy mi lehetett, miért nem nyelte a kaját. Bár, kezdem megfigyelni Petinél, hogy ha már nem kéri a kaját, ő akkor is tátja a száját, csak mint akit a hányinger kerülget, úgy összerázkódik.

Nem tudja valaki véletlenül, hogy hol lehetne utánanézni annak, hogy egy 8-9hós babának kb. mennyi szilárd kajcsit kellene enni egy nap?

Ma megint ketten éjszakázunk Petivel. A párom dolgozik. Megyek én is letentézek.

Jó éjt!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!
Mesi visszaaludt, bár ő már felkelt fél 6-kor. Sajnos nekem már nem lehet visszaaludni... Mindjárt ébresztem Lackót, és indulás az oviba. Ma van a farsang.

Ex! Igazad lehet, hogy városban se biztos, hogy járnék ilyen helyekre, mert ugye anyagilag mi se vagyunk toppon. Nem akarok kötözködni, de babakajába vegeta? Abba van egy csomó mű izé, nem? Én ha Mesi is kap a kajából, csak pici sót rakok bele, mást nem. Felénk nem sokszor van kiszakadt csomagos pelus... Egyszer láttam egy huggiest, de még leértékelve is drágább volt, mint a pampers... Úgyhogy akkor is mentem a DM-be inkább.

Képzeljétek, olyan öreg vagyok már! Irtó sok ősz hajszálam van már! Hihetetlen! Most egy helyen találtam vagy 10-et... Ezeket már csak nem tépem ki! Hétvégén hajfestéket veszek... Franc, hogy már 30 éves korom előtt így nézek ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na megyek, ébresztem a csemetét! Majd még jövök, ha el nem alszok!

Pusza!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok.

Ismét egy szörnyűségesnek mondható éjszaka után próbálom kipöckölni a szemeim és nappal is létezni valahogyan...
szinte semmit nem aludtunk, itt már nem segít a kávé.
Ez a szemfog nagyon megkínozza Nyuszuskát. Meg minket is. Apukája az éjjel kiköltözött a nappalink kanapéjára annak reményében, hogy fog tudni aludni...hát, nem sikerült neki. Naaagyon kimerültek vagyunk mindketten.

Gabella, én még csak 22 vagyok, de már most szoktam kitépkedni ősz hajszálakat. Nem túl biztató. :evil:
Egyébként az Auchanban szoktam venni a Huggies pelenkát, 4-es méretet Ádinak, s talán 50 forint összesen a különbség a phampers javára. De a Huggies nekünk sokkal jobban bevált. még egyszer nem folyt ki belőle semmi!

Reni, engem is érdekelne mi mindent ehet már a baba, de ilyen jellegű táblázatot sehol nem találok és olyat sem, hogy mennyi energiára van szüksége egy nap egy ilyen korú babának, úgyhogy az ilyen irányú infókat várom én is!
Egyébként ádi tegnap mikor vacsiztunk, köztünk csücsült a sarokülő garnitúrán és mire észrevettük, elcsent egy szelet paprikát és majszolni kezdte. :roll: Pedig szerintem az ő esetében a zöldpaprika még nem legális.

No mentem dolgomra!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Gabella!

Húha 10 őszhajszál (nekem általános végén már több volt) :shock: :twisted:
Mi lesz Lackó a farsangon?

Off uff. Olyan tapló dolognak tartom, hogy a farsangi bált nagyböjtben tartják. Ha múlt hét keddig csinálták volna, akkor is jó lett volna, és nem lenne a szájamban rossz íz. Erre nekem is fel kell készülnöm sajátgyerekeknél. Ugyanúgy, mint minden nap van húsmentes menü egy héten, de tuti nem pénteken van az ovikban, meg iskolákban. Ez ismétlem nem pénz kérdése, és azzal a nem hívőket nem bántják meg, ha ezekre a dolgokra egy picit figyelnek, ha nem, akkor viszont ott a tüske. Bocs az offért.

Baba-mama klub ingyenes ropidonáció mindenkinek kedve és lehetősége szerint.
De nem csak ez a kapocs van köztem és a társadalom közt, mindig megyünk, de ez a blogban látszik. 15 km megtehető vonattal, bár nem tudom ott milyenek a közlekedési (v)iszonyok. Én Nyugatiig perfekt vagyok, onnan meg BKV. Most éppen önrevizionálnom kell, de bemegyek ajándékért, találkáért stb. Pestre, tavasszal az állatkertbe kocsmába.
Én egyszerűen nem vagyok bezárkózós típus, és igen néhány program pénz kérdése, de nálunk a legtöbb nem. Ha barátok jönnek főzünk, ha mi megyünk mi esszük ki őket. Fifti fifti, viszont a hozadéka nagyon jó! És bizony itt Dunakeszin is vannak bandák, és ennek nagyon örülök, mert biztosan nem bírnám a magányos kósza életmódot.

Lépek, még rengeteg dolgom van.

tjuca
 
 


A kapásból 10 ősz szálat egy 3 négyzetcentiméteres területen találtam, ezért kenődtem el. Amíg csak összesen volt ennyi, nem zavart, lazán kitéptem, de ennyit??? :?

Juca! A 15 km az jó, tényleg, busszal egész tűrhetően oda lehet érni, csak éppen a 45 személyes buszon 100-an szoktak lenni, biztos nem díjaznának engem babakocsival... Vonat is van, naponta kb. 3-4, és ezt a baromi hosszú utat több mint fél óra alatt teszi meg... Kis piros... Biztos ismeritek.

Hát, a farsangot se tudtam, hogy meddig kell tartani, azt hallottam hogy a múlt pénteken kezdődik a böjt, de én ehhez nem értek. És azt se tudtam, hogy vallási alapja van, hogy pénteken tészta vagy süti van a menzán... Vagyis már nem annyira, de még a mi időnkben úgy volt. Koleszban is. Valóban figyelembe vehetnék, bár engem nem zavar, én nagyon nem vagyok vallásos. Meg se vagyok keresztelve.

Mesi nyafi! Kidobom!!!!!!!!!!! Amit reggel írtam, hogy alszik, az kb. 20 percig tartott. Most is álmos, de nem tudom elaltatni. Kimenni meg nem tudunk, esik az eső... :(

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja, egy katica jelmezt vittünk az oviba, ami már 10 éve bírja a strapát, új cuccal nem küzdöttem, mert a kis szégyenlős lehet hogy nem is hajlandó felöltözni, de a biztonság kedvéért elvittük.

Mesi az ülőkében ül, hol elalszik, hol felébred... Nem tudom, meddig játszik ilyet.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Katica!

Tök jó, ha lesz kép, kérünk!!! KInga kiskacsa volt vagy inkább koszribák :lol:

tjuca
 
 


Gabella!

Nem lehet, hogy Mesi most akar lemondani a délelőtti alvásról?

tjuca
 
 


kidühöngtem magam a böjt témán a blogban :twisted:
tök jó, hogy a koliban erre odafigyeltek, nekem egyik suliban sem :-( pedig tök pitiáner dolog, mi lenne, ha ramadán lenne Magyarországon A BÖJT (gondolom azt betarta(t)nák, mert sokkal keményvonalasabbak, pedig az nem egy lightos "böjtike")

tjuca
 
 


Sziasztok Lányok,

bocsi, hogy egy kicsit eltűntem, de tegnap a nővéremmel mentünk nézegetni még mindig ülőgarnitúrát, kilincset az ajtóra... stb, stb.
2 és fél órára apukámra bíztuk Marcit, hát mit ne mondjak, nagyon élvezik egymás társaságát :) . Nem hiányoztam Marcinak és ez megnyugtat :) .

Reni: köszi a kérdésed, továbbra is küzdünk az éjszakákkal. A 2. foga Marcinak már szépen kint van, de továbbra is kelünk óránként. Csatlakozom Kittihez, kezdünk kidőlni.

Andi: még csak most néztem, hogy Sárváron éltek. Akkor viszonylag közel vagyunk egymáshoz. Szombathely-Sárvár 20 perc autóval :) .
Hasonlóan érzek, mint te, mert nővérem sajna májusban Mosonmagyaróvárra költözik, pedig most várja a kisfiát és mi is együtt lehetnénk egész nap, de az élet így alakult. Én is megpróbálok minél többet barátnőkkel találkozni, de sokszor előfordul, hogy betegek a gyerekek :( és emiatt halasztgatni kell :( .

Ősz hajszál: amikor az első 3 megjelent rosszul voltam, ma már nem foglalkozom vele... Saját hajszínemre (sötétbarna) festetem a hajam és próbálom leplezni :) .

Bagó: utálom!!! Szerencsére a környezetemben senki nem dohányzik :) .

Én is csatlakozom, kiváncsi lennék, mennyi a napi adagja egy kb. 7-8 hónapos kisbabának. Én mondjuk egyenlőre tartom magam a HIPP-es adaghoz. Kb. 200 ml egy evés és napi ötször. Persze a reggeli és esti szopi mennyiségét nem tudom...
Ma borsófőzeléket csinálok Marcinak és mivel nagyon bejött neki a pipihusi, ezért azzal dúsítom :lol: .

Tegnap jött meg a Liberos kis szines zörgő virág, Marci nagyon értékeli :) . 5 figurát kellett visszaküldeni + egy kérdőívet kitölteni.

Csajok: ki hova megy nyaralni a nyáron??? Van már tervetek? Mi úgy gondoltuk a férjemmel, hogy 1 hetet eltöltünk a Balatonon anyukámékkal, de el kellene menni hármasban is valahova. Horvátországban még nem voltunk, ezt arra tartogattuk, ha már kisbabánk lesz és közelebbre szeretnénk menni, de én Olaszország szerelmese vagyok :) .

Marcit közben elaltattam, most már leszoktattam a ringatásról (nem bírom már a kis sózsákot). Együtt lefekszünk, simogatom, aztán lassan elalszik :) .

Most kiestem a ritmusból, más nem jut eszembe :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Végre van időm leülni a gép elé!
Tegnap este elmentem egy barátnőmmel edzeni kicsit és úgy elfáradtam... De jól esett!
Daninak nem lett volna rossz az éjszakája, csak pont amikor ő is megébredt, felébredt az alattunk lakónak a kisfia is aki úgy üvöltött, hogy Danit alig bírtam visszaaltatni. Csak egy kis tápival sikerült . De akkor beájult és aludt egészen reggel 7ig egy pisszenés nélkül. Ja! És én vele aludtam az ő szobájában a nagyágyon, mert az esti elalvást nem komálta.
Most meg megint kint alszik a levegőn 1 órája. Én voltam már boltban és lassan kész az ebédem is. Máglyarakást eszek. Végre valami fincsi kaja. Ma szénhidrát napom van.

EX!

Hát, köszi! Azért ne hidd, hogy én még sosem mentem haza sírva!
:(
Elég sok szörnyűséget láttam és, ezek után mentem el szülni.
Nagyon sokszor küzdöttünk egy baba életéért de hiába! És bőven volt sírás ottbent is a csajokkal. Nehéz ezt csinálni, de ha van egy kis sikerélmény is az sokat segít az ember lelki világának. Pl. 1 évesen viszontlátni egy annó 450 gr-al született gyerkőcöt akinek hál' istennek kutya baja!

Annyian dícséritek a Huggis pelust! Hát, lehet hogy mi is ki fogjuk próbálni!

Na, most megyek, elindítom a mosógépet, meg ráteszem a máglyarakásra a habot.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Nem panaszkodásként, de már vagy 15 éve nem voltam nyaralni, és még az országból se tettem ki soha a lábam... :(

Mi a liberotól először egy kis teknőc féle rágókát kaptunk, aztán 10 pontért a textilkönyvet, és még lesz majd egy nyuszi-figura is valamikor. Jó minőségű, szép játékok!

Juca! A koliban lehet, hogy csak praktikus okokból volt tésztaféle. Mindenki sietett a vonathoz, buszhoz, és a fánkot, buktát, miegymást el is tudtuk csomagolni, ha tészta volt, azt meg gyorsabban megettük, mint egy sülthúst...

Nagyon műveletlennek érzem magam, hogy ezt nem tudtam, de én is pénteken szoktam lájtosat főzni, most szilvásgombóc van tervben... (Megnézem a blogod!)

Bocsi, de lenne egy kérdésem azokhoz, akik vallásosak! Gyerekkorotok óta így neveltek titeket? Mert én úgy emlékszem, nálunk olyan kerülendő dolog volt a vallás a 70-es 80-as években. Nem voltak templomi esküvők, a gyerekeket nem keresztelték, névadó volt a divat... Én pl. a Bibliát csak a középiskolai irodalomórákról "ismerem", ott tanultunk róla... Szóval nem neveltek vallásosan, így felnőttként sem érzem hiányát, csak egy templomi esküvő kedvéért nem akartam eljátszani azt, ami nem vagyok. Sok ilyet láttam, és nagyon csúnya dolog! Akkor inkább maradok ilyen kis "hitetlen". Bár ez se jó szó, mert nem ateista vagyok, csak bizonytalan!

Bocsi, nem akarok ezzel senkinek rosszat, csak érdekel!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Juca: én napközis voltam, amikor ált. iskolás voltam és ott mindig figyeltek erre :) . A mi családunk nem túl vallásos (bár voltam elsőáldozó, bérmálkozó és akkoriban szerettem is), de ezekre mi is figyelünk :) .

Gabella: Katica jelmez nagyon aranyos, én is várom már ezeket a pillanatokat :) . Én imádtam a farsangokat és imádtam, ha anyukám kreatív jelmezt gyártott :lol: . Voltam kagyló, Dr. Bubó...

Kép Amikor még kagyló voltam :)

Eni

Eni
marcy
 
 


Gabella: mindig küldenek a Liberosok vmit, amiből tudod, hogy mit hány pontért lehet igényelni, vagy honnét lehet ezeket tudni??? Honlap??? Bocsi, nem igazán vagyok képben ilyen téren...

Eni

Eni
marcy
 
 


Azt elfelejtettem az előbb, hogy mi is karfiolfőzit eszünk ma! :lol:
Jól összebeszéltünk, mi?

Kép
oriandy
 
 


Andi: képzeld, nálunk is máglyarakás az ebéd (nyamm-nyamm) és frankfurti leves (virsli nélkül :) , férjem na meg az én kedvemért :) ) . Tegnap csináltuk anyukáméknál :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Eni!

Mi Horvátországba készülünk valamikor a barátainkkal.
Csak még ahhoz kell Daninak útlevelet csináltatni.

Belföldön pedig egy hosszú hétvégre szeretnénk elmenni hármasba. Talán Mátraházára, vagy még nem tudom. Mi ugye együtt ünnepeljük a szülinapunkat. Együtt a kis család, így arra gondoltunk, akkor utazunk el valahova.

Andy

Kép
oriandy
 
 


IMÁDOM A FRANKFURTI LEVEST!!!!!

Csak én ma nem ehetek, de köszi az ötletet! Csinálok majd az egyik husis napomon! :D

Kép
oriandy
 
 


Lányok!

Én csak arra tudok hivatkozni, amit a mi védőnőnk mondott: A babó adagja az egy üvegnyi bébiétel! És ugye 5-ször!
De Dani nem igen tartja be az előírást :D
Van amikor megeszik 300 ml főzeléket, és van hogy csak 100-150 ml-t! Változó, éppen mi az ébed és mennyire van ínyére!
Emellett ő eszik egész nap, mert ha én eszek akkor ő is kér belőle, legyen az főtt kaja vagy gyümölcs, tehát nem 5ször eszik hanem sokszor, de az 5 alkalommal a rendes adagot, a többit én nasinak tudom be! És mégis, látjátok, nem fog rajta a kaja! :D :D

Kép
oriandy
 
 


Gabella!

Nincs abban semmi rossz, hogy kérdezel!
Engem így neveltek, de lássuk egy kicsit a családfámat.
Anyám jobbközép, ahogy a szó poz. értelmében mondják kereszténydemokrata (mondjuk a jóféle MDF, ami nem a szocikhoz húz, hanem konzekvens középjobbos). Szülei katolikusok, mama katlikusként szerelmes volt egy református fiúba, de annak anyja szétmarta őket :shock: papa görögkatolikus, de mivel Hatvanban telepedtek le, római templomba járt. Apu ateista, politikailag MIÉPes. Keményvonalas. Mama szoci, pártnagyasszony volt. Papa aki most halt meg vörös, munkáspárti, Türmer elvtárs szerinte hülye (ebben igaza van) de Jano (Kádár elvtárs) sem volt különb nála. Csak miheztartásképp, hogy jobban árnyaljam a képet.
Anyám szüleinek a szüleinek lesöpörték a padlását, de megmaradtak a vallásuknál. Anyám szüleit 56-ban majdnem elvitték Recskre, csak az Isten volt velük, papa a temetőbe menekült, mama három gyerekkel a szüleihez. Miután berontottak az üres lakásba, és szétlőtték a bútorokat, a lépcsőházban lakott egy pártnyanya, aki azt hazudta az ÁVÓsoknak, hogy Dunántúlon vannak egyik barátjuknál. Így menekültek meg a munkatáborból. Egyébként az országban egyedüli város volt Hatvan, ahol a szerzetesekkel együtt egy csomó családot egyszerre vittek el. :cry: Nagyanyámék megúszták.
Anyu férjhez ment apuhoz, mert szerette. Nem volt templomi esküvő, így a válásuk után anyu egyházilag független maradt. Ragaszkodott, hogy vallásosan neveljenek, és apám anyja a pártban betöltött pozíciója miatt nem mert minket piszkálni, bár neki ugye csípte a csőrét, hogy mi misére és hittanra járunk.
Felnőttünk, és húgom is és én is tartjuk a vallásunkat, mert ha Isten velünk, ki ellenünk? Sokszor vannak "véletlenek", csak mi Istennek tulajdonítjuk.
Aztán megismerkedtem a "véletlennek" köszönhetően Kofával. Ő is ateista. Megbeszéltük, rendben vagyunk. Gyerekeink vallásos módon nőnek fel, és a templomban úgy esküdtünk meg Isten színe előtt, hogy Kofára írta a pap a szöveget. Neki egy nyilatkozatot kellett tenni, hogy nincs megkeresztelve, és a gyerekeket a kat. egyházi tanítás alapján nevelem. Ő sem akart hazudni. Biztosan elő fog jönni, hogy a gyerekek kérdik, hogy is van ez, akkor legjobb tudásunk szerint válaszolunk, mint most is. A hit egyébként nem nevelhető, de egyféle út, és értékrend igen.
Remélem sikerült választ adnom a kérdésedre.

tjuca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?