Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Drágáim!!!

:)

Majd írok is!! De egy kissé el vagyok havazva!!! :)

Kép

Kép Kép

Kép

Kép

Kép
mot
 
 


Sziasztok

Jeep
Udv itt, vegre egy ujtabb apuka.Aztan ham ar anyuka is raer kuld Ot is :wink: Gratulalok a babahoz!!!
Remelem azota a kekules mar nme tert vissza.Nalunk islyennem volt,megcsak aszja sem szokott kekulni,de ahogy latom azert nem ritka eset.

Tinu
Nagyon kis gondolkodo a noszemely :D

Orsi
Biztos alkati kerdes,nekem az elsovel a rossz kezdes miatt nem jott osssze a kizarolagos szopi.Most a jo kezdes a korhazban segitett,de a mennyiseg az nehezen no nalam. Ez is olyan hogy nmevagyunk egyformak,van akinek a teherbeeses nem megy konnyen vanakinek a szules,szopi...
Edesa gyerkoc,ja es nekunk is volt ilyen butorunk mint nekete regebben :wink:
Igen a pihenes nagyon szamit,ejjel nekem is nagyonsok van,szinte feludules a szopi 8) En most extran pihenek napkozbe,n jo a szopira fogni :wink:

Bunny
Jaj de jo ez a tablazat teljesen megnyugtatott!!!
Es foztel is valamit vagy maradtal a lapozgatas mellett hajnalban?? :lol:

Nika
Gergo is igazi pasi! :P

Snoopy
En kerdeztem a a15 dkg-t de koszi nagyon a kimerito valaszt.Igazabol (Bar nem nyomaszott a dolog,de azert rakerdeztem) nagyon megnyugtattal.
Teljesen felismertem az izgaga szopit,plane ha a teso is ott van a kozelebe akkor inkabb ot nezne :) Ilyenkor bevonunk a szobajaba es a fotelban szepen nyugiban eszik.
mivel ejjel nem ebred tobbszor es nappal sem balhezik a szopik utan igy tuti eleg neki a tej.Az is igaz hogy mar nem 20 perc kell az eveshez hanem eleg 15 is :)
Es O is naponta 6dkg-t hizott eddig,szoval csak ezert furrcsallottam.De amig megvannak a neez peluzsi es kakik is naponta jo sokat ,addig nem parazok :wink:
Szegyen,gyalazat,de eddig nme igen mertuk a hosszat,kinote a ruhati,gondoltuk akkor biztos no :shock: :lol:
Tegnap lemertem es 60 cm (51-el szuletett ) es a feje most 39 cm,ami szuleskor 34 volt,ugyhogy ez is rendben van.Hasrol mar probal fordulgatni de meg a legnehezebb popt nem sikerult atteni :lol:

Beszti
Neked is koszi :wink: Fejlodik szepen,ezerrel gagyoraszik es Alex rohangalasait is elenken figyeli mar egy ideje. :lol: A szines csorgoket is szereti.


Timi
Huha ez akkor izgi suli volt :D

Jeep
Az nem bizti hogy hasmenes,csak mivel tobbet eszik a baba igy tobbet es folyosabat is kakil. Ha aranysarga aza jo szin,de ha neha zold sem gaz meg.
Amig nem nyalkas a kaki addig minden Ok.

Winnie
Ha eves utan meg sirna akkor ehes lenne,ha megelegszik es elalszik,megnyugszik tole akkor eleg neki amit adsz.

Mot
Jok a kepek :wink:

Lanyok,Fiuk
Nem reklam,de elado a 9-18 kg-s ulesunk 5000 Ft-ert. Nagyon jo, de van a csaladban tobb igy felesleges.Megtalaljatok a kinal rovatban vagy akit erdekels szoljon.

Udv
kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Most találtam rá erre a topicra, visszaolvastam egy pár oldalt és nagyon sok kérdésemre választ kaptam :lol: .
Ha nem baj jönnék közétek!

Igaz már van két nagyobbacska (14 és 12.5 évesek :lol: ) de már olyan rég volt és most annyira más minden. Mintha Mese lenne az első.

Nagyon szépek a babák, tényleg!!!!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 

 
 

Sziasztok,

Már jó pár napja nem írtam, de elolvastalak benneteket.


Jeep,Üdv körünkben, és igazad van abban, hogy néha nagyobb feneket kerítenek a dolgoknak mint amekkora.


Kismama,
Örülök, hogy jelentkeztél, és Gratulálok az Esküvődhöz!!!!, Nagy esküvő volt, vagy csak szűkkörű?

Bunny, én még akkor írtam de elszállt, szóval Boldog féléves évfordulót kívánok Márénak!:)


Velünk most nem történt semmi érdekes, nem költözünk, nekünk inkább csak szekrények kellenének, hogy elrakjuk a sok felesleges holmit:)

Danika szépen fejlődik, vagyis nézelődik, mindent megfog és szorít, sajna a hasonlevés és fordulás nem a kedvencei közé tartozik.

Nika, szép Gergő, igazi kispasi.


A többi kép is nagyon tetszik, de most megyek mert Dani kezdi az unatkozást.:)

csernusn
 
 


Sziasztok!

A tegnap délután-este horror volt. :( Tündi séta után, kb. 2-től este 10-ig kb. ha kétszer fél órát aludt. :roll: Próbálkoztunk mindenfélével altatás ügyileg, mert ásítozott non-stop, csak aludni nem tudott. Bevetettük a Gripe Watert, az se igazán használt. Folyton mellre tettem, már tiszta fonnyadt voltam estére.
Reggel 6-tól meg mindig meg a rugkapa, arctorzulás, nyöszörgés, szóval szeretett volna trotttyantani, de nehezen megy. Ezen mi tud segíteni? Nem székrekedés, hanem egyszerűen nehezen szabadul meg a mellékterméktől. És közben szenved ezerrel. Lehet, hogy az Infacol erre jobb? Na, miután megvolt kb. 3 adagban a nagy mű, utána meg 1 órán át szopizott. Eddig csak egy mellet szívott, de most mindkettőre rá kellett tenni. Lehet, hogy ez az egész nyűglődés a fejlődési ugrás lenne?
Szerencsére most elaludt. Bár tegnap délelőtt még mindig okés volt, akkor is szépen aludt az ágyikójában, csak délután kezdődött a műsor. Na csak azért írtam le ilyen részletesen, mert nem szokott ilyesmivel szórakoztatni minket. Eddig csak egyszer volt ilyen nyügi, ami után felment a lázam. Csak tudnám mitől?

Lassan nekem is el kell kezdenem a tejgyűjtést, mert kb. 1 hónap múlva megyek szakképzésre egy egész délelőttöt (két etetés). Nekem is jól jönne valami részletes útmutató, hogy csináljam a gyűjtést és utána az etetést. Nem akarok elrontani valamit.
Szóval 3 napig gyűjtögethetem a fejt tejet a hűtőbe és utána megy a fagyasztóba. Aztán mikor kell, akkor aznap meleg vízben kiolvasztani és beletölteni a cumisüvegbe, azt is melengetni és úgy adni a babának? Jól értettem?

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!
tinu:
Mi tegnap ugyanígy voltunk a nem alvással, csak annyi különbséggel, hogy nálink sírás is volt.
Az utazóágyunk beakadt, nem bírtuk összerakni Apuékkal. Apu gondolt egy hatalmasat, és vízvezetékszerelőt hívott a kiságy szereléshez.... :D Azon szurkoltam, nehogy darabokra szedje az ágyat. Végül nagy nehezen összeraktuk, beragadt a gomb, de ha nem vagyok ott, pont akkor szedik szét, amikor már végre össze lett rakva... A szerelő bácsi ugyanis kissé illuminált állapotban volt. A fizetsége pedig pálesz és disznósajt lett..:)

Annának megnőtt a kajaigénye, most fejek ezerrel, hogy ki tudjam elégíteni....

kismama:
Sok boldogságot nektek!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Tinu!

Nem feltétlenül kell három napig gyűjteni, de addig lehet max. Szóval én kétdecisével tettem el a tejet, így ha már két deci összejött, akkor ment a pohárba és irány a fagyó.
Az olvasztás úgy van, ahogy írod, meleg vízben felolvasztod, majd a cumisüvegbe öntöd, és azt felmelíged kellő hőmérsékletre.
A mikrós melegítésről meg csak annyit, hogy a II. gyerekklinikán is mikróban melegítették a koraszülötteknek a tejcsit. :( Egyébként forró vízben is nagyon hamar felmelegszik, sűrűn kell nézegetni. De a legjobb egy cumisüveg melegítő...

Csigi mindjárt éhen hal. Megyek. (két órája evett :oops: )

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Mági: akkor nálatok is növekedési ugrás van, nem? :o Csak lehet benne valami. Nálunk is sírt a kis dög, de azért szerencsére nem állandó jelleggel, de folyamatosan szórakoztatni kellett, nyugtatgatni, szoptatni stb. Ráadásul nekem jól jött volna egy kis koraesti alvás (ilyenkor pótolom a hajnalit), na az se ment, a derekam majd leszakadt (nem tudok kényelmes testtartásban szoptatni). Szóval én is igen-igen nyűgös voltam.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Anyatejet én is Medelás zacsiban fagyasztottam az elején, de aztán nővérem mondta, hogy ha a későbbiekben majd mindenféle gyümölcsöt-zöldséget is akarok fagyasztani Márknak, akkor esetleg érdemesebb Aventes poharakban fagyasztani, mert azok később felhasználhatóak, míg a zacsik nem. Az áruk pedig majdnem hasonló (10 db Medelás zacsi 1700 Ft, Aventes poharat pedig vett a párom 20 db-os dobozban 3xxx Ft-ért (nem emlékszem a pontos összegre).

Én 24 óránként lefagyasztottam a tejet (amíg csináltam, mostmár van elég, illetve eddig mindig sikerült 1 nap alatt összegyűjteni annyit amit elég volt itthonhagyni ha mentem valahova), de jó tudni hogy tovább is lehet a hűtőben tartani.

Aki viszont azt terverzi, hogy fagyasztott tejet fog adni a babának, érdemes előre kipróbálni, hogy megeszi-e egyáltalán a baba, illetve a friss tejnél is azt, hogy cumisüvegből elfogadja-e.
Fagyasztott tejnél már többször hallottam, hogy a baba nem fogadta el, és aztán anyukát kellett gyorsan megtalálni, hogy a babó ne haljon éhen (nálunk egy balatoni parti esetén fordult elő, hogy apuka hazavitte a babát, anyuka meg maradt velünk bulizni, aztán apuka kénytelen volt visszajönni babával együtt, mert a gyerkőc üvöltött a lefagyasztott tejtől).

Én eddig csak friss tejet hagytam itthon, de a legelső alkalom előtt kipróbáltam hogy Márk egyáltalán elfogadja-e a cumisüveget. Szerencsém volt, mert elfogadta, viszont abból kb. negyed óra alatt evett meg 50 gr-ot, míg ciciből ezt 1-2 perc alatt kiszívja... Meg nekem úgy tűnt hogy alapvetően kevesebbet is eszik belőle, mert amikor itthon hagytam, megevett kb. 80 gr-ot cumisüvegből, de ahogy hazaértem mohón vetette rám magát :-)

Üdv az újaknak!

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!

Mandula!
Örülünk minden betévedőnek! :)

Mot!
A nagy feketében pici rózsaszín lehetne találóskérdés is, de mindenesetre nagyon csinos kép! :D

Winnie!
Igazán üres cici sosincs. Mivel szopi-fejés közben is termelődik tej, ezért a hosszú szopi után is nyerhet még belőle a baba valamennyit és még valamennyit és még valamennyit.
Fejéskor ezt úgy tudod kihasználni, hogy az egyiket fejed, közben a másikban is termelődik és valamennyire összegyűlik, így amikor átteszed rá a mellszívót, akkor kimutatható mennyiséget tudsz fejni. Ha a "másik "oldalt eleget fejted, akkor visszatéve az egyikre ismét tudsz kifejni. Erre egy jó fejési ütem lehet az a sorrend, amikor az egyikkel kezded, fejed 7 percig, aztán át a másikra, ismét 7 perc, vissza az egyikre 5 perc, másikra 5 perc, egyikre 3 perc, másikra3 perc, egyikre 1 perc, másikra 1 perc. Ennyi idő alatt annyitejet nyersz amennyit csak lehet. Ha tartósan marad a fejés szopi nélkül, akkor időnyerésre felhasználható az egyszerre két mellett fejő szerkezetek használata. Ilyen egyelőre medelában van és elektromosban. Kéziben és bérelhető nagy teljesítményűben is. Mivel fejsz jelenleg?

A mikroban melegítésről: eddig aki azt mondta nekem, hogy tejet ne tegyek mikroba mindig megkérdeztem, hogy miért. Az egyetlen reális válasz az volt, hogy nem egyenletesen melegít, ezért az egyik helyen felforralja a ejet, máshol meg hideg marad. Ez két dolgot jelent, egyrészt, hogy mindig össze kell rázni, keverni, hogy egyenletes legyen és úgy próbálni, hogy jó-e. A másik, hogy a felforralt részen minden élő immunanyag kidöglik belőle. Ez azoknál a gyerkőcöknél számít, akik csak ilyen tejet esznek. Nekik ne pusztítsuk az immunitást. A többieknek, eakik néha kapnak, azoknak kb mindegy egyszer-egyszer és az alkalmai etető személynek nagy könnyebbség a pepecsmentesség.
Ugye Rékapanka minél többször kapja frissen fejve? ugye a hűtőben is pusztul a fehérvérsejt, a fagyi meg az ellenanyagnak sem tesz különösebben jót.

Timi!
Ez a cicizavar jól hangzik! :D :D :D

Mágnes!
Valóban egy gyors hét után jöhet egy lassú nyugodtan. Gyermekcsét még azért érdemes hetente mérni, de nyugodtan számolj az ilyenekkel. A havi egy mérést ráér 3 hónaposan bevezetni. Tudod, ha addig nem volt vle gond, akkor egy hónapig is életben marad hasonló körülmények között.. :wink:

Kismama!
Gratulálok az esküvőhöz!:D, képek?
Gyönyörűek a képek! :D
Nekem is a cumivarázslatos teccik nagyon.
Sajnos a szopi elején lehet fájdalmas jó cicibekapás esetén is a szopi, de az ember hozzáedződik... :?
Ha viszont cumizavaros, akkor lehet, hogy elkel néhány tanító praktika a leküzdéshez. Szopis tanácsadó segített ilyenben?

Jeep!
Miből gondolod, hogy hasmenés? Igazán csecsemőnél nehéz megmondani, a szag és színkülönbség számíthat, de a zöld és a kicsit változott szag nem jelent semmit, csak több első tejet, vagy mondjuk ha náthás betegség leírtotta a laktázt a baba bélfaláról, akkor vissza kell nőnie, meg ilyenek. A nyálka és a vér a kakiban már tényleg gyermekorvos bevonását igényli. A füst soxor valóban nagy. Érdemes a józan eszünkre hallgatni, anyáknak az ösztön is segít, csak hagyjuk szóhoz jutni. Soxor érdemes visszagondolni az ősidőkre, amikor még gyűjtögető-vadászó életet folytattunk és a legtöbb jelenség beleillik az akkori evolúciós állapotunkba...
Folyadékpótlás? egy folyton szopó dednél? Fél éves kor után. Még akkor is lesz, hogy a láz, hasmenés miatt kiszáradófélben lévő gyerek csak cicit akar, semmi mást. Akár betegség alatt egy falatot sem eszik, ha szophat is...
WHO ajánlás (Magyar Gyermekorvosi Kamara egyetért): 6 hónapos korig kizárólag anyatej. Igény szerinti szopi esetén a híg-sűrű arány is az igényhez igazodik.

Tejtárolás: részlet a honlapunkról:
Az anyatej tárolási módja attól függ, hogy mennyi tejet szeretnénk raktározni és azt mikor kívánjuk felhasználni. Rövid időre, vagy koraszülött babáknak a palackos tárolási mód megfelelő, hosszabb időre a zacskós, vagy poharas megoldás célravezetőbb. Jó, ha tudjuk, hogy hol, mennyi ideig lehet tárolni az anyatejet károsodás nélkül:

A megfelelő csíramentességű mellszívóval (mellszívó sterilizálása) lefejt anyatej steril tárolóeszközben az alábbi módokon és ideig őrzi meg felhasználhatóságát:
Szobahőmérséklet (18-23 oC): 8 óra
Hűtőszekrény belsejében (4oC): 8 nap
Külön külső ajtajú fagyasztó (-16oC): 6 hónap
Fagyasztó láda (-18oC): több, mint 6 hónap

oC jelentése Celsius fok

Orsi!
Köszi a dícséretet, ha egy-két lapot visszaolvasol ott a kép nagyban is :D
Akár fejés, akár szopi az elején híg elsőtej, a végén zsíros hátsó tej. A frakcionált fejés megitatása hizlalókúra. Korababáknál szokták csinálni. Ha a ded mindkét fajtából szopik, akkor nem hízókúrás babának felesleges. Szopiszünetben inkább első termelődik szopiidőben inkább hátsó. Tehát szopi után mindig hátsót fejsz. Viszont ha mindig fejsz, akkor a melled azt hiszi, hogy több tejre van szüksége a babának és nem akarja, hogy csak hátsót egyen többet, ezért elsőt is többet fog termelni. A babád hasába viszont nem fog mind beférni és mivel az elején ő kezdi ezért elsőből lesz benne több. Ekkor zöld lehet a kakija és kevésbé gyarapodik. Amit tennék a helyedben. Ha aggódom, hogy elfogy a tejem, akkor sem szopik után fejnék, vagy nem mindig, hanem néha szopik előtt, annyit amennyi utána szokott lejönni. De akkor lehet, hogy a babó nehezen csillapítja a szomját, ha csak hátsóhoz jut. Szóval szerintem kár bekavarni. Ha úgyis egy mellből etetsz, akkor a másikból fejj csak. Elsőt-hátsót, mindegy. Legközelebb meg fordítva. Három óra alatt a mellben a tej beállítja az arányt. Amikor viszont már mindent elborított a fagyasztott tej, akkor szerintwm érdemes elkezdeni leadni. Hogy más babáknak is jusson anyatej, akik nem olyan szerencsések, mint Bálint.

A babák nem mindig éhesek, ha keresik, van hogy tele a has, de jólesne egy kicsit szopizni valamit, komfortszopi. Ha viszont farkasok éheznek az ember hasában akkor az ordítás az egyetlen választható megoldás. Nem biztos, hogy cizellálni is van lelkierő, mint keresés...

Tinu!
Növekedési ugrásra hajaz. Meg 6 hetesek is vagytok....
Türelem, kitartás, cici-cici, majd beáll újra.

Hanga már olyan nagy lány, hogy nem tűnik el a mosható pelusban, úgyhogy ha itthon dekkolunk, akkor áttértünk arra.
Innentől ruhában lelassul a mozgásfejlődése :D , mert ez azért nagyobb bugyor, nehezebb megfordítani. Mi szeretünk hason dekkolni, bár olyankor 3x annyi nyál folyik ki, mint egyébként. Fordulunk is :D :wink: Érdekes minta alattunk, kar behúz, fej elránt, felbillenünk és máris háton vagyunk.... :D

No megyek valami láthatóan hasznosat csinálni....

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Jeep!

Elfelejtettem
ww.tiva-med.hu, ha felkeltettem a figyelmeteket....

Érdemes körülnézni, a termékek előtt mindig van valami kapcsolódó hasznos info, meg egyébként is sok mindent beleírtam, pl a szoptatás fül alá (közvetlen ismeretek), amik hasznosak lehetnek.

Hali!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Snoopy,

És Ti mutattátok (forgattátok a hasáról a hátára) Hangnak, vagy magától jött???

csernusn
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a válaszokat!

Snoopy, jelenleg úgy fejek, hog közel 20 perc egyiket medela elektromossal, másikat aventes kézivel, így jelenleg összesen olyan 100-110 ml jön le, majd utána még kézzel fejek 10-30 ml-t mind a kettőből...

Hát, frissen fejtet az az igazság, hogy nem nagyon kap a kicsilány, erre nem gondoltam, mivel megy a hűtőbe az egész, "first in, first out" funkcióban működik, azaz a legrégebbi figy először, de 2-3 adagynit gyűjtök a hűtőben, azaz fél-1 napon belül megkapja... ha elérem a kéthárom adagot, akkor megy 100 ml a fagyiba.

Tinu, ilyen nyöszörgés, torna nálunk is rendzseres, majd minden kaja után tornászik hatalmasat, meg nyom ezerrel.... most a délelőttöt is végigpukizza.... aztán egyszer csak trottyant egy akkorát, hogy rögtön mehetünk mosakodni, mert tiszta kaki lett minden.... Nekünk most legújabban a hasi masszírozása vált be hasfájás ellen, emellett sokszor kiságyban is el tud aludni... A Gripe Watert én pont ma akarom kipróbálni....

most éjszaka megint bekapcsoltam a légzésfigyelőt, most nem volt jelzés. Az is ehet, hogy ahogy nő a baba, biztosabb...

Kismama, gratula!

MAndula, üdv!

A képek meg tök jók!!! :) :) :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Szistok,
vagyok ám, de Ákos mellett egyenlőre még úgy lopom a szabad perceket. Papa is dolgozik ezerrel, úgyhogy foglalt állandóan valamivel mindkét kezem.
Lassan kezdünk egymáshoz szokni, szopi van szépen, csak túl mozó a drága, és ha teleeszi magát, hiába van böfi, van bukta is utána.
Eddig még csak 2x fejtem, mert nem érzem úgy szopi után, hogy feszülne. Lehet hogy ez hiba, és minden szopi után kéne fejni???

Kérdés: mindenhol azt olvastam, hogy mellszívót nem szabad ilyen sterilizáló oldatban fertőtleníteni, csak kifőzni. Namost nálunk annyira kemény a víz, hogy fehér lesz kifőzés után minden, gusztustalan, és a cumit sem adom így a szájába a gyerkőcnek!
Ti mit használtok fertőtlenítésre?????

Hát Ákos még nem igazán nyerte vissza születési versenysúlyát, de eszik szépen, rendszeresen, van kakai mindig a pelusban, nyugodtnak látszik, csak estére fogy el a türelme, de akkor mindig van másfél óra üvöltés, meg de. egy óra. Különben nézeget, alszik, nyüszög. Szóval én a méicskéléssel nem hülyítem magam minden nap. Néha lemérem mennyit eszik, szerintem egy két hetes babának 3 óránkéti 80-100 között egész jó, vagy???? Ha többet hagyok enni, kibukja!
Éjszakák jól működnek, akkor nincs gond!

Na, most csak ennyit, mert lassan ébred a legény!
Vendég
 


Most ment el a védőnő és megkérdeztem ezt a trottyantás segítést. AZt mondta, hogy erre nem jó a Gripe Water, meg a többi szélgörcs elleni sem, mert ez ugyebár nem az. HAnem a hasmasszír, tornáztatás. De ezt is majd szépen megtanulják és majd ügyesebben csinálják, ha kicsit idősebbek lesznek (mármint a kakiástl :) mindenféle cirkusz nélkül). Én azért lehet, hogy kipróbálom a szélcsövet, mert olyan rossz nézni azokat a pofákat, amiket vág és hiába tornáztatom, nem mindig jön ki akkor, van mikor egy óra múlva tud csak megszabadulni a cucctól.

Kép
Kép
tinu
 
 


deszilvi:
Én a Chicco sterilizáló lötyivel sterilezem a mellszívót. Van sterilizáló gépünk is, de a löttyel sokkal szebben és tisztábban ki tudom sterilezni, mint a géppel. Nálunk is kemény a víz, és befehéredik a cucc, ha a gépbe teszem. Én még nem hallottam, hogy ne lehetne a lötyivel, persze jó alaposan el kell mosni, de Pannának még semmi baja nem volt vele eddig.

dorka:
Én is aventes poharat használok, nekem nagyon bevált, jól zárható, ráírható a dátum, tök jó:)

Komolyan mondjátok, hogy szobahőmérsékleten eláll a tejcsi 8 órát??? Hogy én mennyi jó tejet kiöntöttem!!! :x

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


csináltam új Ákos vonalzót,kívánsi vagyok jó lett-e?

Kata: átment a privi üzenet?

Kakamatyi téma: Torna bejött nálunk, akkora kakkerok vannak utána. Tegnap fürcsi előtt volt torna, hát mielőtt beletettem volna a vízbe, egy nagy rottyantás, és beletolt a kádba egy akkora adagot, hogy az csak na. A röhögéstől mozdulni sem tudtunk a férjemmel, Ákos meg csak nyugodt arcal bámult, hogy "na most mi van ilyenkor, lesz fürcsi vagy nem?" Lehetett új vizet csinálni! Mókás a csávó!
Ma peluscsere előtt csináltam, és vártam kicsit, a hatás ma is megvolt, de ez jó helyre landolt!

Cumi van nálunk is, de nem fogadja el mindig. Ha igaen, akkor vizsont rögtön lenyugszik tőle!
Vendég
 


Mandula
Udv es gyere amikor tudsz :D Nagytesok hogy fogadtak a kicsit?

Magnes
Nem semmi ez a vizvezetekszerelo :lol:
En is most vadaszok utazoagyra,de a legtobb elromlik ahogy hallom :cry:

Snoopy
Hanga nagyon ugy ia forgassal.Mi meg nem,de nem is aggodk Alex is 6 hos volt.Nyugodt babaknal ez ma csak igy van :lol:

Szilvi
Nem jott at.
En is Chiccora szavazok,neknuk az jott be anno. Vagy ha van mosogatogepetek akkor nem kell fertotleniteni.

Kakira tenyelg jo a masszazs,a Dentinoxnak van maszirozo kremje,az allitolag nagyon jo hasfajos babaknak is.

kata

Kép
Kép
kataa
 
 


snoopy, winnie27, bnéhtimi, kataa, csernusn:

Köszi az infókat és az üdvözleteket, okosodunk szépen.

A hasmenés (színe barnássárga, csak a gríz hiányzott belőle) megoldótott, reggel már a szokásos jött. Olyanok ezek a meglepetések, mint a kanyaró: egyszer át kell esni rajta. Egy ismerős anyuka mondta, hogy még hónapok múlva is jutott minden napra valami újdonság az első gyerekénél. Valaki meséte, hogy a Spock könyvben azt olvasta, hogy ne aggódjanak nagyon a szülők, a gyerekek sok mindent kibírnak.
Trust in God and keep your gunpowder dry!
(Oliver Comwell)

KépKép
jeep
 
 


Sziasztok!

Hú, de sokan és sokat írtatok! Üdv. az új belépőknek; grtula az esküvőhöz; tündériek a képek! Nem is tudok annyi mindenre reagálni, mint amennyire már gondolatban megtettem. Többnyire megtette más írásban. Szóval csak ömlesztve írok. Most van egy kis időm, Bálint elvan az apjával.

Hú, de nyűgös volt egész nap. Biztos ez a hülye idő.
Bármit csináltam ciciztettem, cipeltem a fenekét, énekeltem, a cumi nem kellett neki, bekapcsoltam neki a Babazenét, cirógattam a nyakát, amit nagyon szeret, semmi sem használt. Végül hagytam ordítani a kiságyban és kb. 10 perc után álomba sírta magát. Volt is lelkiismert furdalásom. Milyen anya vagyok én, hogy bőgetem a gyerekem. :?

Egyébként Bálint már sokat beszélget, figyel. Folyton jár keze-lába, viszont fordulni még abszolút nem akaródzik neki. Próbálom guríthatni lepedővel, meg hasra, oldalra fordítani, de semmi. Hason feküdni például kifejezetten utál. Ha jó hangulatban van max. 5 percig bírja, de akkor is izeg-mozog, nem tud nyugodtan feküdni.

Nem tudom, veletek előfordult-e már, de a pinduriból már kétszer lövellt ki nagy erővel a kakifolyam, persze nem a pelenkába. Tegnap a fenekét felemelve gyorsan alá akartam tenni a tiszta pelust, mire sugárba kinyomott egy nagy adagot. Ment a szőnyegre és a fotelra is. Persze utána megkönnyebülten vigyorgott. A kezdeti megilletődés után egyébként én is csak nevettem. Hogy fér el egy ilyen kicsi babában ennyi anyag, és mekkora nyomás uralkodik odabent?!

Próbálkoztam már az anyatejgyűjtő állomáson leadni tejet, de elriasztottak a szinte már műtéti sterilitást követelő fejési feltételek. Így inkább az Eszterlánc anyatejmissziót választottam, ahol a keresőt a kínálóval összehozzák. Két anyukának is adtam 60 ill. 80 tasakkal (Medela) és nagyon örültem, hogy segíthettem és hogy nem veszett kárba annyi tej, munka. Egyikük vissza is jelzett, hogy nagyon szépen visszahízta tőle a picije a betegsége alatt elvesztett súlyát.
Szerintem a védőnők felelőssége is, hogy nem ajánlják az anyukáknak ezt a lehetőséget, hanem rögtön tápszárt javasolnak pótlásnak. Persze biztosan a legtöbb anyuka fél az idegen tejtől, de szerintem ezen a személyes találkozás, látva a körülményeket segít.

További szép napot!
Orsi

Kép
heorsi
 
 


Orsi: én nem gondolom, hogy jó vagy rossz anyaságról lenne szó, inkább idegrendszerről, én képtelen vagyok hagyni sírni a gyereket. Szerintem még 1 percig se bírom. Persze ha éppen öltöztetem, akkor igen, addig, amíg rajta nincs a ruha. De ha a la natur sír, akkor egyszerűen annyira felzaklat engem, hogy szerintem még a kezem is remeg ilyenkor. Addig nem nyugszom, míg el nem hallgat. De ehhez biztos baba is kell, mert a barátnőm mesélte, hogy náluk a gyerkőc akármit is csináltak vele, 2 hónapig csak üvöltött, mikor ébren volt. Na, ezt én biztos nem bírtam volna ki. Tündi azért nem ilyen ordítógép.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Bunny,

Nagyon elkésve kívánok féléves szülit Máténak! Ismét internetmentes napjaim voltak...

Jeep,

Tök jó, hogy ennyire képben vagy! Én párom is kezd nagyon művelt lenni baba -ápolás,-ellátás terén. Már a szakzsargont is nagyon vágja: "komfortszopi" és egyebek. :))

Snoopy,

Hanga nagyon ügyes, hogy már fordul, nálunk még a hason létet sem bírja Jázmin.

Volt már szerencséd szopisztrájkhoz? Egyáltalán létezik ilyen? Mert ha igen, akkor az én drágám kicsit belelovallta magát, már kb. 3-4napja ki kell cseleznem ,ha meg akarom etetni. A cicit nem fogadja el, pedig egyértelmű, hogy éhes; cumisüveget nem akarok adni neki; így tegnapig befeküdtem vele az ágyikóba, s mikor láttam az éhség jeleit, megpróbáltam kezecskéi helyett a cicit helyezni a szájába. Így evett. Mára viszont rájött a turpisságra, s már így sem akar szopizni.Szóval éjszaka hajlandó csak rendesen enni, félálomban.
Szóval én is elkezdtem fejni, mert napközben alig eszeget. Remélem nem fog sokáig tartani ez az állapot.

Kismama,

Gratulálok az esküvőhöz és a szopihoz is. Patrik nagyon édes!

Kép
Kép
szana80
 
 


[quote="tinu"]O írta:tinursi: én nem gondolom, hogy jó vagy rossz anyaságról lenne szó, inkább idegrendszerről, én képtelen vagyok hagyni sírni a gyereket. Szerintem még 1 percig se bírom. Persze ha éppen öltöztetem, akkor igen, addig, amíg rajta nincs a ruha. De ha a la natur sír, akkor egyszerűen annyira felzaklat engem, hogy szerintem még a kezem is remeg ilyenkor. Addig nem nyugszom, míg el nem hallgat. De ehhez biztos baba is kell, mert a barátnőm mesélte, hogy náluk a gyerkőc akármit is csináltak vele, 2 hónapig csak üvöltött, mikor ébren volt. Na, ezt én biztos nem bírtam volna ki. Tündi azért nem ilyen ordítógép.


Nálunk már 2x volt úgy, hogy hiába csináltunk bármit, csak nyafogott és nyöszörgött, de azonnal elaludt, amint hasra fektettük. De az ritka eset, mint a fehér holló.

KépKép
jeep
 
 


Jeep: Tündi is hason alszik. Nappal az ágyában, éjjel pedig az én hasamon. :D De van, mikor nem lehet hasra tenni, mert még nem készült fel lelkileg az alvásra, vagy mi. Azért alvásközelibe le kell nyugtatni és csak úgy tud nyugton hason feküdni. Viszont aludni meg úgy tűnik, hogy inkább csak úgy tud. Háton egyáltalán nem (túl sokat hadonászik szerintem), oldalt fekve meg kiesik a szájából a cumi. :roll: Ha már alszik, akkor utána oldalra lehet fektetni, elvan. De ilyet csak akkor teszek, ha éjjel lehengergetem magamról a nagy ágyra, mert ki kell mennem pisilni. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Bocsi de nevek nélkül válaszolok mert Patrik órdít:

köszi a gratulációkat!!
most csak polgári esküvő volt meg utána egy kisebb buli,a templomi majd később lessz.
a szopi tanácsadó mutatott pár "fogást" nemis rosszak.hozzáteszem a csecsemősnővérek marha hülyén mutatják meg hogy hogy kell :cry: ez szomorú.

jövőhéten megyek dokihoz.nemtudjátok van olyan fogamzásgátló amit szoptatás közben lehet szedni.mert páromat nemlehet rávenni hogy bezárja a kisfickóját.
de én nemgondoltam volna hogy ennyire JÓÓÓÓ lesz szülés után a szex. :oops: !!!!!!!!!!csak az első volt picit szar de utánna már nem.ugyhogy még nászészakánk is volt,de még milyen :oops: :oops: :oops: :P !!

na mek mert a törpim türelmetlen!!!!
kismama18
 
 


kismama:
nászéjszaka.....de jó nektek.... nekünk még mindig rossz..): Már egy éve nem volt részünk igazi szexben...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Snoopy!
Igazán nagy élvezettel olvastam a szoptatással kapcsolatos írásod (a tegeződés kölcsönös lehetne részemről!?), mert most született 12 napja Laura unokám. Lányos anyuka lévén nekem jutott az a felemelő dolog, hogy az első fürdetést én végeztem és a szoptatás, fejés mikéntjét megmutathattam a lányomnak. Öröm látni, hogy a mai anyukák öszinte rajongással akarnak szoptatni. A lányom barátnőinél is ezt tapasztalom. Egy kicsit elszomorított amit a nagymamák szoptatási szokásairól írtál. Van benne sok igazság, de ez mind nem írható csak a mi rovásunkra. A fiam születésekor 3 napos korában a Klinikán a csecsemő orvos amikor meglátta, hogy 100 gr-ot szopott, többször odaállt az ágyamhoz és 10 perc után szinte letépte a ciciről a picit, azt az iszonyú fájdalmat soha el nem felejtem (közel 30 éve volt!). Már akkor kialakult bennem, ha lesz tejem addig szoptatok, amig a kicsi igényli. 9 hónapos korában maga választott el magát, a lányom 11 hónap után is szopott volna, de bárhova mentünk jött utánnam és gombolgatta a blúzom. Tündéri volt. Hát , ilyen is volt a nagyik életében. Jó, hogy manapság igazán szívesen szoptatnak az anyukák. Bátorítok mindenkit, hogy ha kevés a tejcsi ne keseregjen, mert
ha nem ideges, pihen, kellően táplálkozik, és a fejést is komolyan veszi, akkor sok örömbe lesz sokáig része. :D
roni nagyi
 
 


Nahát de jó! Kispapák, kismamák, nagymamák! :)
Az én lányomat ma fürdette először a Mamája. Ügyes kislány volt, nem sírt, hadd legyen sikerélmény a Maminak :)

Sajnos szopi terén nekem a táplálkozással van gondom mindig. Nincs időm enni, főzni meg pláne.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


egy kérdés, ill sok kapcsolódó, akik adtok Gripe Watert, hogyan adagoljátok? mert elvileg kaja közben vagy után kéne. Na most kaja után már nem nyitja a száját, ha jól lakott :) vagy beletölhetem a tejcihez és megkaphatja a cumisüvegben? és 5 ml, vagy egy kávéskanál, mert ez baromira nem ugyanaz :) :) :) asszem az 5 ml-t választom. és adjátok 6-szor, vagy eleinte kevesebbszer? és mellette el kell / lehet hagyni az Infacolt?

KÖszi!

még egy: kakinál mit tornáztok? bicikli a lábbal, meg ilyenek?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


MÁgi, nálunk apa a kizáólagos fürdető, én még nem is fürdettem.... :shock: :shock: :shock: :? :wink:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


MÁgi, nálunk apa a kizáólagos fürdető, én még nem is fürdettem.... :shock: :shock: :shock: :? :wink:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Mielőtt zseninek kiáltjátok ki Hangát mindenkit megnyugtatok, hogy a fordulás csak az egyensúlyérzék gyakorlatlanságából és a nagy és nehéz fejből adódik. Azaz tök véletlen és csak felborul. Ráadásul tapasztalati tény, hogy mivel nem megtanulja a gyerek a forgást így úgy el is felejti a mikéntjét, mint a szél. Hamarosan ha egyensúlyozni tud a tökkel már nem fog felborulni és így megfordulni sem. Majd akkor is szólok, ok?

Roni nagyi!
Örülünk Neked! :D
Pontosan ez az, amit írni akartam, hogy a nagyszülői gyakorlat azért olyan, amilyen mert egészen más dolgokat tanítottak a védőnők és a gyermekorvos, de akkor az volt a lényeg, hogy anyuka vissza tudjon menni dolgozni. Így kifejezetten hasznos volt, hogy a gyerek leszokott a ciciről. Amiről az időre szoptatás, a hamari hozzátáplálás, a minden szopi mérése hamar tett.
Az egyetlen esély a mindenkori fejés volt.

De hirdetem mindenkinek, hogy azért kellett minden szopi után fejni, mert a gyerekeket 3-4 óránként lehetett csak mellre tenni. Az igény szerinti szoptatás a ygermekorvos igényét tükrözte, nem a gyerekét.
Ha a csecsemő akkor kerül mellre, amikor szopizni szeretne (komfortszopi is!!!!!), akkor a kereslet-kínálat tökéletes lesz, nem kell fejni. Aki nem fej, annak pont annyi teje lesz, mint amennyi a gyereknek kell. Aki fej és beletölti a gyerekbe amit lefejt, annak a beletöltés idején kevesebb teje fog termelődni és a fejés idején több, mint amennyire a babának szüksége van. Aki fej és nem tölti a gyerekbe, annak tartaléka, teli fagyasztója, vagy gyermekének tejtesója. De ha elkezdi a gyerekbe tölteni, akkor fejni kell, hogy a megfelelő termelés fennmaradjon.

Winnie!
Múltkor, hogy eleget kap-e a gyerek. Tudod, csak az jön ki, ami bemegy. Ha kevés lenne, akkor nem jönne ennyi ki. Azaz csak az a baba tud ennyit kakilni aki jól van tartva.

Mellszívó fertőtlenítés:
Vízkő tényleg nem nagyon nyerő. Tégy egy kis citromsavat a vízbe forraláshoz, tuti jó, híre-hamva sem marad.

A fertőtlenítő folyadék lemosása a vízből, egyéb hozzáérő tárgyakról visszapótolt bacikkal egyenértékű. Legalább csak hideg vízzel öblítsétek. Az angolok szerint a meleg fertőzöttebb lehet. Megoldás még a víztisztító. De ennyi macerához képest a kifőzés már nem is tűnik annak....

Kismama!
Cerazette pl. :wink: :D 8)

Sírás és idegállapot. A gyerkőc pont arra a hangfrekvenciára van belőve, amit az anyja nem bír elviselni. Jó esetben nem az ablakon akar kiugorni, hanem inkább megnyugtatja. :D

Szana!
A szopisztrájk irdatlan ordítással jár szopipróbálkozásra és nemigen lehet átverni kizárólag csak félálomban. Ilyet Prücs csinált pár hónaposan 40 fokban, úgy hogy eőtte SEMMIT nem fogadott el soha, csak a cicimet. Itt nem volt sok választás. Bár egy kicsit pánikoltam, de aztán sikerült pár kiskanál forralt vizet beleimádkozni és akkor megtört a jég, rájött, hogy nem török az életére és hajlandó volt visszatérni a cicihez.
Hanga csak egy kicsit idősebb, mint Minike, néha ő is csinál ilyet, ilyenkor csak teljesen nyugodt körülményeket teremtek és ott próbálkozom. Tesók kizárva, félhomály, nagyágy fekve. Hátha nektek is csak izgágaság. Szurkolok. tudod a nappal éhező baba éjjel többször kel és bepótolja.

Remélem minden idetartozó gondolatomat elmondtam....

Jóccakát
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Winnie: hát csak akkor adok Gripe Watert, ha balhé van - szerintem nem kell automatice adni. Ilyenkor tehát etetés után van (vagy épp egy hossz etetés közben :oops: ) és ébren van, mert fáj neki a poci. Én egy kanállal adok, mittomén az hány ml. Még sose adtam 6x, mert nem volt rá szükség, eddig a max. a napi 4 volt. Mellette nem érdemes mást adni, mert ugyanarra hat. Akkor miért is adnál mást? Ráadaásul nem véletlen van rajta, hogy hányszor lehet adni egy nap, szerintem annyira nem jó túlzásba vinni, mégis csak idegen anyag. Akkor meg ez vonatkozik a többi szerre is.

Kép
Kép
tinu
 
 


Mágnes!

Pedig tessék enni! Picurkának ennyit ki kell bírni.
Ill. pont a hozatós, melegítős hamik azért jók, mert még ha ébren is van a picur, akkor is lehet melegíteni és enni. Félkézzel, ölben babával is.

Szana!

Nálunk Nátán sztrájkolt (5 hónapos volt), de ő akkor már a szopipozícióba fordítástól is ordított, cicit a szája közelébe se lehett vinni. 2 napig nem fogadta el, aztán egyszer csak megint és onnantól nem volt gond (végül 21 hónapos koráig szopizott).
Próbálj testhelyzeteket változtatni, hátha az segít.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Snoopy, Beszti!

Nagyon köszönöm a válaszokat!
Pontosan ez történik, a pózba fordításkor üvöltés...Pózváltásokkal próbálkoztam én is, de egyenlőre nem az igazi; pár alkalom után már az új sem tetszik neki. Azért eddig még sikerült megoldanom, hogy valamennyit egyen napközben ciciből; nem használtunk sem cumisüveget, sem mást. Illetve egyszer kanalat, de azzal nem lehet mennyiséget belejuttatni a picurba.
Éjszaka persze nincs gond, mert akkor félálomban van...

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!

Segítsetek nekem!

Mit tegyek, hogy a gyerekem elfogadja cumisüvegből a tejcsit??? :?: Eddig azt hittem, hogy a fagyasztott tejet nem szereti, de most próbálkoztam frissenfejttel is, és az sem kell neki. Csak üvölt, már vörösödik, ömlik a könny a szeméből, ami véletlenül lemegy a torkán, azt vagy lenyeli, vagy kiköpi....

MIt tegyek? :(

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Orsi
Leon is nyugos volt tegnap,pedig O aztan nem szokott.11tol estig csak 1 orataludt.A tobbit kezben es cicin toltotte.Meg jo hogy jott apa mert mar kezdett nehez lenni.Ugyhogy csak a frontra fogom en is :wink:
nagyon jo hogy adsz le tejet,van akinek tenyleg segit.Mi kaptunk Alexnla az Anyatejgyujtobol 5 honapig.Persze megvolt az ara mert volt tole neha hasfajas is...
Azota mar megvaltozott a velemenyem csak ismerostol fogadnek el...erre jo az Eszterlanc.

Tinu
En sem birom sirni hagyni,max par percet amig vlami halaszthatatlan dolgom van.PErsze konnyen beszelunk mert nem sir sokat. :D

Roni nagyi
Jo is az ilyen nagymama. :D Anyukam sajnos nem tudott sokaig szoptatni de engem is arra biztatott hogy sikerulni fog.

Winnie
Alexnak en is csak balhe eseten adtam a Gripe Watert,sha mar mindent bevetettel eves utan es meg mindig altod rajta hogy szenved eleg akkor adni.
Tornaztatni ugy kell hogy soxor felnyomodalabad,biciklizteted,kezeit is mozgatos, hason maszirozod a hatat,meg haton a hasat.stb..
En sem furdettem meg,ez apa elojoga :wink:


Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Timi
Es ha olyan cumisuvegbol adnad amibol omlik a szajaba?
nalunk ugy van hogy a potlast 3as cuival adom ,igy sem talalja meg a cicihez sozkott baba a technikat de legalabb nem is kell neki csak folyik a szajaba. Mire eszbe kap hogy ez nem a szokasos modszer mar meg is ette :D
Persze tudom az okozhat cumizavart,de ugyis csak parszor lenne amig iskolabn vagy,nem hinnem hogy ez bezavarna.
Remelem valami bevalik.

Kép
Kép
kataa
 
 


Timi:
Én is arra gondolok, amire Kata, lehet, hogy a luk mérete nem jó neki. Igaz, én 1-es méretel adom neki, hogy küzdjön kicsit a kajáért, de tegnap azzal is ügyetlenkedett, nem jött rá, hogy ez nem cici. 10 perc bénázás után végre ráharapott :D Szerintem nézd meg más lukú cumival. Nagyon jó a MAM cuclija, azt Panna legalábbis nagyon szereti.

Nálunk a fürdés közös móka.:) Apa alvázat mos, és pedig felül fürdetem. Az olajozásnál pedig fordítva.:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!!

Két napja mintagyerek a lányom!!! :)

Nyugodt éjszakák és nappalok! Óriás kakival! Greap Water-t vetettünk be! TAlán az ?

Na mindegy!!!

Mindenkinek millió puszi!

Szoptatás továbbra is bimbóvédővel 3-4 óránként 90-120 között!

Puszik!

Súly: 3,98! :)
mot
 
 


Kép
mot
 
 


sziasztok,

ma voltunk megint kontroll vizsgálaton ( a 6 hetesnél vízsérvet? meg valami vesecuccott találtak, mindkettő újszülöttkori valami), de már minden rendben van:) 6100 grammra mérték, ez elég szép súly szerintem.

Nálunk nincs cumizavarja daninak, ő iszik teát néha cumiból, mikor hasfájós volt meg székrekedéses akkor sokat is, meg cumizik is, és ma kipróbáltam, hogy adtam neki tejcsit cumisüvegből és gond nélkül megitta, igaz csak 20 ml-t( ennyinél már kijönne, ha nem fogadná el??), és most a cicimen van.

Roni nagyi,
az én anyukám is 3 hónapig szoptatott, de ő is azt mondja hogy szopiztassak ameddig csak tudok. Ő pl tehéntejet adott utána nekünk hígítva, mert a tápszertől ment a hasunk, vagy hánytunk???:)

daninak gripe watert mi minden evés után adtunk, max 6szor. éjjel nem. tudjátok az érdekes, hogyha egy baba hasfájós, akkor éjjel miért nem az, sőt nekünk akkor se gw-t nem kapott, de még büfiztetni sem bufiztettem???

tegnap együttfürcsiztem Danival.Bikinivel a fürdőkádban. ő meg lubickolt, el akarjuk vinni babauszira, csak kiopróbáltatni vele tetszik-e neki:) ehhez készülünk elő:) Nagyon aranyos volt:)

csernusn
 
 


tünde, jót küldtél:))))

csernusn
 
 


na, jönnek az aggodalmak: ma reggel leesett a köldökcsonk, és jó ronda alatta, váladékos, lehet kitörölgetni, holnap meg doki, ha ilyen marad. Pelus széleinél meg piros kiütéses lett a bőre, pöttyös. Védőnő szerint valami gomba. Hát levert a víz! Szóval holnap mehetünk dokihoz.

Fertőtlenítő: nekem is chicco oldatom van, de a mellszívóra rá volt írva, hogy vegyi sterilizálót ne használjunk, csak kifőzést. Már hófehér az egész, pedig még csak 3 napja használom. A cumit ásványvízben merem csak kifőzni, mert azt olvasta, hogy ha oldatban fertőtlenítjük, szájpenészt kaphat a baba. Ez hülyeség?

Kata: ok, hogy Leon idősebb, de honnét tudod hogy kevés neki a vacsi, és kell tápi is?

A cumi bezavarhat a szopitechnikába?

na lépek mert üvöltés van....
Vendég
 


Magnes
Elso babanal meg nalunk is kozos volt a furcsi :lol:

Mot
Szoval majd 4kg-s sulyzo mar megy neked :wink: :lol:

Szilvi
Koldokcsonk:Allitolag gyakori ez ne aggodj,remelhetleg magatol mulik el.Ha megsem akkor van valmi kezeles ra mire 2-3* kell jarni,legalabbis a baratnomnel igy volt par honapja.
A Chiccot nem kell lemosni,mert akkor pont elvesziti a steril hatasat.
Ha kifozol barmit akkora citromsav tenyleg megoldja avizkoves problemat.
Hat en onnan tudom, hogy ehes hogy egyertelmuen jelzi.Nem alszik el es csak rangatja a cicit,cuppog.Mar kiismertem hogy nala ez az ehseg jele.Delutantol en surun szoptatok mert kevesebb ,es neha keves neki az elalvashoz,de heti kettonel nincs tobb ilyen.
Nem jott meg at a privid.

Kép
Kép
kataa
 
 


Na most jott at Szilvi.

Kép
Kép
kataa
 
 


még valami: hát nem túl zsíros a tejcsi amit kipréselek magamból szopi után...valaki írta, hgoy szinte úszik a zsírréteg a lefejt tejcsin. Hogy lehet ezt elérni?
Vendég
 


Hát lehet hogy hülyeséget csinálok ezzel a fejés dologgal, mert Ákos nost uzsizott, és csak 30-at szívott. Most vagy lusta, vagy cumizavar, vagy kevés van, mert de. fejtem!
Hát ezek után kicsit tartok az estétől! Remélem elég lesz neki!

A chiccora rá van írva, hogy fél óra áztatás után, le kell öblíteni vízzel! Most akkor mi van?
A brendonban van valami zacsi, amit a mikróba kell tenni. Használ ilyet valaki?

Mot: kis békuci Krisztina nagyon tündéri!

Kismama: utólag én is gratulálok az esküvőhöz, nem is írtad, hogy lesz boldogító igen. Azért ez is klassz lehet, hogy ott van szerelmetek gyümölcse is az esküvőn!

Niki: boldod névnapot a férjednek! :lol:

Tünde: boldog névnapot a nagylegénynek! Jó ünneplést! :P
Vendég
 


kata:
A chiccot nem kell lemosni??? Én mindig lemosom, a kórházban is aztm mondták, hogy hideg vízzel. Nem szlopálja be a vegyszert a gyerek?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[quote="deszilvi"]P írta:deszilvielus széleinél meg piros kiütéses lett a bőre, pöttyös. Védőnő szerint valami gomba.


Nálunk is előjött a pelenkakiütés. Egyszer bekentük Sudocrem-mel és eltűnt. Azóta is csak ezt használjuk. Próbáld ki egy apró kiszereléssel.

KépKép
jeep
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?