Új privát üzeneted érkezett!

KrisztaKép
Hát én is elég lassan haladok. Az a baj, hogy nem csak rajtam múlik a dolog, hanem az ügyfeleken is és õket meg nem nagyon izgatják a határidõk.

LinaKép
Hát nem lehet elég korán kezdeniKép Biztos nagyon aranyosak voltak a gyerekek. És merre lesz az új lakás, persze csak ha nem titok.

GyöngyöskeKép
Tanár ügyben sajna nem tudok segíteni. Este majd még megkérdezem páromat, hátha õ tud valakit.

DodusKép
Ez az idõ tényleg elég álmosító. Nekem sem volt kedvem semmihez egész nap.Kép

Puszi, Panka

panka

Sziasztok Lányok

Kriszta, nem vagyok ügyes, feledékeny inkább mert a megoldás itt volt az orrom elõtt, néhány éve kalákában ujjítottuk fel és büszkén mondhatom, betelepülõként két napot én is dolgoztam ott. Gáspár egy 18 éves múlt Dacia, most ez van, õ a 15. a sorban, néhányat elfogyasztott a házunk, természetben és pénzben is. Nem láttam a beirásodat, mert közben én is írtam, ezért most válaszolok csak.

Gyöngyöske, sajnos nem tudok.

Ja Panka, érthetõbben fogalmaztam most már, néha olyan mintha a gondolataimat mások is ismernék, igy suta a szöveg amit írok?

Egyébként tényleg csöndes a topik, illetve nagyon furcsa a babanet, nekem is kirt valami hülyeséget, de én legalább nem dupláztam KépKépKép-lehet nekem egy hi.hi.hi., vagy nem?-

Zoli.
bbendi

Bocsi Lányok, nem dupláztam, de kíváncsi vagyok a postám miatt.
Panka küldtél E-mailt 15:12:36, vagy 13:59:09 -kor????

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Tegnap Hanga Kincsõ átfordult a hasáról a hátára. Apuci figyelte, a mutatvány után apa és lánya csak vigyorogtak egymásra.Kép Kép

Ma éjjel 01.45-kor megszületett a nõvérem kisfia, Bálint, 52 cm és 3300 gr! Kép Szépen gyarapodik a családunk. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske!

Gratula a kiscsajos produkciójához.Kép Kép
Külön garatula a nõvérednek a kissráchoz. Kép Kép
Kritóf is forog már minden irányba, és nagyon tetszik neki. Nem is lehet már régen ott hagyni bárhol akár egy pillanatra is. Kép
Ráadás képpen lett még egy szövegláda a családban. Eddig csak Kinga nyomta egész nap a szöveget, pár napja Kristóf is csatlakozott a "bõbeszédûek" társaságához. Kicsikém remekül elbeszélget legyen az hajnal 4 vagy délután 5. Kép Mondja és mondja, és még sikongat is hozzá örömébe, hogy egyet ért magával. Kép Kép
Úgy látom, hogy Hanga és Kristóf egy méretûek. Õ is most 6,5 kg, és 66 cm. Szegény azért elég megsínylette a decemberi betegséget (kórházat), de mostanra azért egész jól összeszedte magát.
Ti hova akartok menni ortopédiára?

Most jut eszembe!! Még el sem meséltem, hogy vasárnap Szikszón voltunk babaúszáson. Szuper volt. Igaz, hogy a víz hidegebb mint a barlangban, mert ezt az uszodában tartják, de a foglalkozás sokkal jobb volt. Csoport foglalkozás van korosztályonként. Külön Kirstófnak egy fél óra, külön Kingának ameddig bírja. Mindenkire egyénileg is odafigyelnek, minden mozdulatot mutatnak és mondják, hogy mit csinálj. Kingának is nagyon tetszett. Már majd megfagyott, lila volt a szája, de a vízbõl nem akart kijönni. Vele is kellett csinálni a következõ korosztály gyakorlatait.
Igaz, hogy egy kicsit messzebb van mint a barlang, de azért oda fogunk kijárni.

Dodus!
Köszi a levelet. Utána nézek annak, amit kértél. Már én is nagyon várom, hogy költözzünk és kölön örülünk, hogy legalább már titeket ismerünk. Nem is fogunk egymástól messze lakni, majd megyek hozzátok picibabázni. (Remélem minél hamarabb).Kép Kép

Kata!
Jobban van már DÓrika? Remélem igen.

Sziasztok
Kriszta
dkriszta

Kriszta!
Köszi a gratulációkat.
Nyáron mi is voltunk a szikszói usziban és Gyöngy nagyon -nagyon élveze.Kép Azért volt szimpatikus, mert nagyon tiszta és nem egy felkapott hely, kevesen vannak. Nyáron pedig ki lehet menni napozni, a gyerkõcöknek futkározni, lapdázni afûben. Mi is odafogunk járni Hangával, csak kapja már meg végre legalább a 3 hónapos oltást. Ha minden igaz, akkor hétfõn ezen is túl leszünk.
Hanga is dumagép, õ is elszórakoztatja magát a kiságyba. gondolom néha vicceket mesél magának, mert jókat kacarászik is közben. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Ma is túléltem a terheléses vércuki vizsgálatot. Most már csak holnapig kell izgulnom, hogy ez az eredmény is jó legyen és akkor ez volt az utolsó vérvétel a terhesség alatt.Kép De jó is lenne.

ZoliKép
Sajna már nem emlékszem rá, hogy tegnap küldtem-e mailt nekedKép és már megnézni sem tudom, mert töröltem õket.

GyöngyöskeKép
Gratulálok a forduláshoz, és a nõvérednek is nagy-nagy gratula.

KrisztaKép
Babaúszásra mi is szeretnénk majd járni. Akkor itt Szikszón minden vasárnap van? Hány órától és mennyibe kerül? Ja és mennyi idõs korától lehet vinni a babát?

LányokKép
Ti a szülés utáni idõszakban milyen betétet használtatok? Próbálta valaki a Tenát?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Panka és Marika!

Gondolom ez a betét téma mind a kettõtöket érinti. Ha tanácsolhatom vigyetek magatokkal a korházba otthon gyártott betéteket. Ez vattából és gézbõl áll. Egyszerû megcsinálni és sokkal kényelmesebb mint amit ott adnak. Veszel steril gézt, a vattának nem muszály sterilnek lenni. Egy normál méretû (kb egy betét méretÛ) vattát szépen körbetekersz 1-2x gézzel és kész. Puhább és nem bántja a varratot. Bentre kb. 30-40 db elfogy. Itthonra már jobb a betét. Én sima vékony szárnyast használtam. A Tenát nem használtam, így nem is ismerem.

Az úszásról: Vasárnap 9-tõl van. 600 Ft-a babának plusz nektek kettõtöknek 600 Ft a belépõ. Viszont a babával csak egyikõtök mehet a vízbe. Viszont addig az ember párja nyugodtan használhatja az uszodát. Úszó sapka viszont kötelezõ. Jut eszembe még nekem is vennem kell mindenkinek. Kép HOgy mennyi idõs korától lehet ide vinni azt nem tudom, de vasárnap megkérdezem neked. A barlangba 6 hetes kortól lehet.

Puszi, Kriszta
dkriszta

Sziasztok!

Most kaptam Killes-tõl egy Csecsemõmasszázs leírást. Akit érdekel annak másolok.
Elég érdekes dolgok vannak benne...Kép

Kimerültem, utálom az ügyfeleket, fáradt vagyok, nyûgös vagyok, a szemem majd' kiesik...következõ életeimben alvósbaba szeretnék lenni vagy porceláncica vagy könyv vagy ......PÉMZÜGYMINISZTER!Kép
neva
neva

KrisztaKép
Köszi a felvilágosítást.

NevaKép
Engem érdekelne ez a leírás. Én is kezdem hasonlóan érezni magam.Kép

Panka

panka

Sziasztok!

Kriszta! Köszi az infot, az ilyenek nagyon érdekelnek engem isKép

Gyöngyöske! Gratu a forgáshoz, az ilyen pillanatokért gondolom érdemes élniKépKép Bálint szép nagy baba lettKép Remélem könnyû szülés voltKép

Panka! Remélem nem lesz semmi gond a vizsgálatnál. Ha jól tudom olyan 36. hét körül még egysezr megszurnakKép

Neva! Téma természetesen engem is érdekelKép

Puszika mindenkinek, Marika
Marika (hriczom)

Marika!

Most jöttem a kórházból. Sajnos Hollósi hétvégéig szabin van, így a nõvérem másnál szült, de gyorsan és könnyen. Azt persze mondanom sem kell, hogy gyönyörûséges bébi.Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Martin ma rendesen elindult anyukáméknál, így most már a kétlábon járók táborába tartozik!Kép Ugye milyen ügyike? Nagyon büszke vagyok rá! Õ az én 11 hónapos nagyfiam!Kép Bár anyukám szerint már rég "elindult", mert szerinte ezt akkor mondják a babákra, ha már 2-3 lépést mennek egyedül, ez ugye pont szenteste volt. Én meg azt hittem, akkor mondják, ha már akármennyit tud menni. Tulajdonképp mikor szokták mondani?

És ma újat is tanult: már a fejét is meg tudja mutatni! A repertoár: fütyi, láb, pocak, fej.

GyöngyöskeKép

Én is gratulálok a forgáshoz! Nagyon ügyes a leányzó! És gratula az újabb családtaghoz is! Jó egészséget kívánok babának, mamának egyaránt!

PankaKép MarikaKép

Én is az otthon gyártott vatta bucikat tudom ajánlani, mint Kriszta, mert sokkal puhább mint bármelyik betét! Nekem két csomag steril vatta és két steril géz fogyott el. Én azért vettem steril gézt, mert a normáltól viszketek, ez valahogy puhább.Kép Volt Tena betétem is, de azt inkább úgy használtam, hogy a vatta alá tettem, ha esetleg az átázna. Nem tudom, itt a kórházakban mi a szokás, de nekünk nem engedtek bugyit sem felvenni (hálósat sem), mert minél jobban szellõzik a seb, annál gyorsabban gyógyul, és ne szorítsa oda a betétet. Az elején meg úgyis csak úgy megy az ember, mint egy pingvin, úgyhogy simán tudod tartani a betétet is.Kép Nekem ez bejött, tényleg villámgyorsan rendbejöttem.

És amit még nagyon tudok ajánlani: a gátmetszést olyan sokszor kell zuhanyozni, ahányszor csak lehet! Én naponta kb. 20-25x álltam a zuhany alatt, mert olyan jól esett, és így nem keményedett bele a cérna sem, nem volt gáz a varratszedés sem. Azelõtt fõleg nem árt jó hosszan megáztatni a varratot!

Az elsõ nap pedig majd kérjetek rá jeget! Csodát mûvel!Kép Bár akkor ezt nehéz elhinni!Kép

Most megyek, mert a férjem elüldöz a géptõl! Puszi, Lina
Lina

MarikaKép
Itt a terhesgondozóban 32. hét után nincs vérvétel, ez tuti. És múlt héten a dokim is azt mondta, hogy ha ennek jó az eredménye õ sem küld többször. De majd kiderül. Már egy szúrás ide vagy oda olyan mindegy.

LinaKép
Gratulálok nektek. Nagyon ügyes nagyfiad van. Most már akkor nem fognak annyira nyugisan telni a napjaid.Kép

Puszi, Panka

panka

Steril vattára gondoltam, nem gézre.Kép

Lina
Lina

Sziasztok Lányok

Gyöngyöske gratulálok, sok boldogságot a kisfiúnak és családjának.

Panka azért kérdeztem a levelet, mert üldözési máiám vanKép,jöt két idõponttal valami csatol fájlos leveled, de nem nyitottam még meg, félek a vírusoktól.

Lehet hogy írtam már, mi is voltunk szikszón, valóban közel van és jónak tûnik a hely is, de nekünk még hideg volt-van, majd tavasszal megyünk. Az az egyetlen negatív oldala volt nálunk, hogy a gyerekeknek kell orvosi igazolás arról, hogy nem betegek a felnõttektõl nem kértek. Illetve még egy amit láttam, nem volt minden babán úszópelus???

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Kicsit kivagyok, mert tegnap óta szétrobban a fejem, ráadásul Martin 4-tõl cirkuszolt, de nem jöttem rá, hogy miért.Kép Most hulla vagyok, de mindjárt megyek mosogatni.

ZoliKép

Igen, Panka küldött tegnapelõtt 2 aranyos dolgot is, és tegnap is párat. Nekem mindig jelzi a Norton, ha vírus jön, tegnapelõtt is jött valami, de szerencsére leírtotta, de szólt is elõtte!Kép Jól meg is ijedtem...

Én nem tudom, mi van az úszással, mert mi nem járunk, de nekem azt mondta a védõdõ, hogy van valami olyan reflexe a babáknak, ami miatt nem kakilnak a vízbe. A pisijük meg olyan kis semmi, hogy amiatt nem kell aggódni, de az is ritka, hogy belepisilnek. Mondjuk azt nem tudom, ebbõl mennyi az igaz, de engem is érdekelne a dolog, hogyha megyünk úszni nyáron mondjuk, akkor most kell úszópelus vagy nem? Úgyhogy, akik járnak úszni, írjátok meg lécci!Kép

Majd jövök még ma, ha lesz erõm. Puszi, Lina
Lina

Lina!

A fejfájással akkor társa leltem benned. Kép Én is hajnal óta szenvedek. Kristóf is felébred negyed 6-kor és neki állt beszédórát tartani. Erre felébred Kinga is és nagy nevetve közölte velem, hogy JÓ REGGELT, KINGA IS FELÉBRED. Hát erre mit lehet mondani. Kingát visszatertem aludni, utána lerektam Kristófot is aki még egy jó negyedórát mondta a magáét. Nagyon aranyosan eltudja szórakoztatni magát, de miért pont hajnalba????????????????? Kép Szerencsére még mind a ketten visszaaludtak. Csak én nem.Kép

Az úszással kapcsolatban:
Mi végig jártunk Kingussal és most Kristóffal és még egyszer sem volt, hogy valamelyik is bekakilt volna. Még azt sem éreztem soha, hogy bepisikéltek volna. Olyan volt már, hogy ahogy kimentünk a vízbõl és levettem róluk a fürdõbugyit akkor egybõl lekezdett Kristóf pisilni nagy vigyorgások közepette. HOgy lekopogjam eddig egyikõjük sem volt beteg csak azért, mert úszni jártunk.

Tegnap megkapta Kristóf a 4 hónapos oltásokat. Szegényt 3x is szurták. 2x a kötelezõ + az agyhártyagyulladás ellen. Még ez lesz a jövõ hónapba is. Egy kicsit zokon vette, de hamar megvígasztalódott.

A talival kapcsolatban nekünk a február 1-i szomban nem jó, mert nagy örömömre bálba megyünk. Kép Kép Kép
Olyan jó már végre valami szórakozási idõpontot várni. Kimozdulni egy kicsit a mindennapi monotonból. Kép Csak még azt nem tudom, hogy helyes "kis" idomaimra mit fogok ráhúzni?!?! Kép Kép Kép

Puszi, Kriszta
dkriszta

hajnalba=hajnalban
dkriszta

Hát ma mindenki elveszett?Kép Tessék írni azonnal!

Pusz, Lina
Lina

Sziasztok Lányok
Lina csak azért kérdeztem a levelet, mert érdekes két dátumod volt a küldés, a vir.irtó sajna nem mindegyik verziót ismeri fel azonnal, jobbnak látom ilyenkor meg
kérdezni más úton a küldõt.

Lina, dkriszta. Nem tudom, hogy ki mikor mit kértek az úszáshoz, csak azt írtam meg ami velünk történt.Lehet, hogy csak a fejlesztéssel kapcsolatos foglalkozásokra kell, nekünk külön felhítvták a figyelmet arra, hogy legyen a gyereken. Van valahol telefonszámom, Lina ha kéred elküldöm, szerintem minden úszást ez a hölgy vezet, tõle érdeklõdhetsz.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

ZoliKép

KösziKép, de egyelõre nálunk nem aktuális az úszás, mert a csecsemõúszásból már kinõtt Martin, már nincs meg a búvár-reflexe, esetleg majd nyáron megyünk vele strandra pancsikolni.Kép De az még messze van.

Tényleg, most, hogy Martin lassan 1 éves lesz, több ismerõsöm is elkezdett nyúzni a bilis témával, hogy lassan lehetne ismertetni vele a gyereket. Szerintem (és anyukám szerint is) ez még korai lenne, hisz még fel sem fogja, hogy mûködik a dolog. A szakirodalom szerint is 1.5-2 éves kor a leghamarabbi idõpont, hogy szobatisztaságra lehet szoktatni õket. Szerintetek mikor kell egyáltalán megmutatni neki a bilit? Esteleg nyár végén, amikor már 1.5 éves lesz, mutogassam neki? Vagy ráér a 2 éves kora utáni nyáron elkezdeni? Tudom, ez nem egy éegtõ probléma, csak eszembe jutott.Kép Meg kezdek kiakadni azon, hogy bezzeg xy már bilire ülteti a 7-8-9 stb. hónapos gyerekét. Hát, én nem fogom, amikor tök felesleges. Mert az szerintem nem szobatisztaság, ha a gyerek 1 óra után belekakil a bilibe. Speciel Martin nem is ülne rajta szerintem ennyi ideig, és neki van igaza!

Ma már olyan sokat ment két lábon, édes nagyon, egyre biztosabb! Már visz is magával dolgokat. Jelen pillanatban épp hozza nekem a labdáját! És képzeljétek, csak akkor mutatja meg, hogy hol van a feje, ha úgy kérdezem tõle: "Martin, hol az OKOS fejecskéd?"Kép

Az én kevésbé okos fejecském viszont továbbra is fájKép, ebbõl kifolyólag ma nem tanulok. Épp elég volt, hogy kisuvickoltam a lakást. Megnézte egy ingatlanközvetítõ ma délután, és azt mondta, hogy szerinte nem fog rajtunk maradni. Remélem is!Kép

PankaKép

Azt hiszem, te kérdezted, hová költözünk. A Népkerthez közel, a Bocskai utcára. Jó közel leszek Hozzád, majd megyek babázni!Kép Martin meg majd minden huncutságra megtanítja a kicsifiút késõbb!Kép

Puszi mindenkinek, Lina
Lina

Sziasztok!

LinaKép
Ez szupi. Az nagyon közel van hozzánk, 2-3 utca. Családi házba költöztök vagy bérházba? Már nem emlékszem rá.Kép

Nincsenek túl jó híreim. Az éhgyomori és a 120 perces cukrom jó lett, de a 60 perces a dokim szerint magas. Hétfõn megyek a fõorvosnõhöz, nagyon kíváncsi vagyok, hogy õ mit fog mondani.
De ez lenne a legkevesebb. Amíg a dokimra vártam barátnõmmel meglestük picurt, hogy minden rendben van-e. És a magzatvizem a felsõ határnál van. Dokim szerint ez lehet a cukor miatt is, de lehet méhen belüli fertõzés is. Ezért hétfõn újabb vérvétel, toxoplazmát és CMVt fognak nézni. Ennek jó 1 hét múlva lesz csak eredménye. Ez csak azért bosszant, mert a legelsõ terhesgondozáson szóltam, hogy nézzünk már egy toxot, mert van macskám, de kiröhögtek, hogy miért jobb nekem, hogy tudom, hogy átestem-e rajta vagy sem. És most elkezdett járni az agyam, hogy ugye volt az a magas lázam a terhesség elején, így egybõl jobban izgulok a toxo miatt.
És ezzel még mindig nincs vége. Babucinak vesemedence tágulata van, amit eddig is néztünk mindig uhon. De eddig mindig benne volt a normálban. Most meg 3 hét alatt 6mmrõl 9,2mmre nõtt, ami már nem a legjobb. Így hétfõn genetikai uh. És ha nem fog változni a pyelon mérete, ha megszületik egybõl hasi uhot kell majd neki csinálni.

Hát így "röviden" ennyi. De ez egy napra azért pont elég volt. Majd még a hétfõ is jó lesz. Ugye gondoltok majd ránk?
Ja és a több magzatvízre azt mondta a dokim, hogy e miatt most már sokkal többet kéne pihenni. Úgyhogy hétfõn kész tények elé állítom a fõnökömet.

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, de olyan jól esett kiírni magamból. Még senkinek nem tudtam elmondani, mert Laci még nem ért haza, telefonban meg nem akartam neki elmondani. Szüleimnek meg anyósoméknak meg még nem akarok semmit mondani, mert az idegeskedésükkel csak jól felbosszantanának engem is.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

PankaKép

Nagyon-nagyon szorítok! Próbálj meg sokat pihenni, itt a hétvége, irány az ágyikó! Szerintem nem lesz semmi baj.

Biztos az az egy hét lesz a legnehezebb, amíg meg nem lesz az eredmény, de majd akkor is nagyon szorítunk! Egyébként én nem értem, hogy miért nem csinálnak a terhesség elején CMV és toxo szûrést kötelezõen, nekem sem volt.Kép Épp errõl beszéltünk egy másik topicban. Bár arra tényleg nincs megoldás, ha az ember nem védett, mert legfeljebb annyit tudsz tenni, hogy vigyázol magadra. Ezt meg szerintem megtetted eddig is.

Amúgy szerintem, ha nagy gond lenne, az már a 4D-s UH-n is kiderült volna. Ott nézték a pici veséjét? És a magzatvizet? Nem volt az olyan régen, úgyhogy ne aggódj. A cukor miatt meg fõleg ne, szerintem az nagyon jó, hogy a 2 órás értéked rendben van.

Szóval fel a fejjel, semmi idegeskedés, sok pihi, és minden rendben lesz, majd meglátod!

Puszi, Lina

Ui: Amúgy nem kertes házba megyünk, csak nagyobb lakásba, 3 szobás, 73 m2-es, most szüleimé, csak õk kiköltöznek Monokra, a házukba. De nagyon jó, mert szerencsére leváltak a Mihõrõl, és egyedi fûtése van, ráadásul a háziorvosom alattunk fog lakni 2 emelettel. Ez az igazi "házi"orvos, nem?Kép Ráadásul, mivel ott nõttem fel, ismerek nagyrészt mindenkit, mivel 4 emeletes a ház, és szintenként csak két lakás van. Mi nem nagyon gondolkozunk kertes házban, inkább ezt szeretnénk nagyon jól felújítani, és berendezni.
Lina

Sziasztok Lányok
Panaka egy kicsit szeretnélek megnyugtatni, Bendinek is volt sokkal jelentõsebb tágulata a szinte tucatnyi eltérés, tünet melllett, s ahogy nekünk elmondták korábban valóban úgy történik a veséivel most minden. Tehát egyszerûen fogalmazva "kinövi", egyre kisebb a tágulat. Az egyik vesénél, ha jól emlékszem már teljesen normális az érték. Azt mondta a dokink, hogy egyszerú nyomonkövetést érdemel csak. Októberben voltunk utoljára has-koponya UH-n - addig havonta -, most kedden megyünk majd, tehát egyre ritkábban kell ellenõrizni is. Mint írtam sokkal nagyobb volt, ezért próbálj valamennyire megnyugodni, természetesen sokat gondolunk, rád s mindenkire, beszélgetünk itthon a történésekrõl.
Ha a hasi UH-ról kérdezel, vagy nem ismered részletesen, írhatok róla, vagy kérdezd meg Nevát, emlékezetem szerint õk is voltak már, nem egy szõrnyûség.

Zoli.
bbendi

Sziasztok!

Panka!
Most olvasom a beszámolódat, biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz. Ha valami nagy gond lenne babucival az már hamarabb kiderült volna. Most biztosan a sok munka és a kevés pihenés érezteti hatását. Tessék most már sokat-sokat pihenni és vigyázni a kisfiura.
A cukor biztosan rendben lesz, egy érték nem érték.

Lina!
Nagyon ügyi lehet Martin, már alig várom, hogy láthassamKép Most már akkor külön szobája lesz uraságnak?

Pihizzen sokat mindenki a hétvégénKép Vigyázzatok magatokra és a babákraKép Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Látom teljes csend van a hétvége óta! Nálunk minden oké, bár azt nem mondhatnám, hogy sokat tanultam volnaKép, de majd bepótolom. Hogy vajon mikor???

Martin szerencsére jól van, újabb foga még mindig nincs. Ma volt itt a védõnõ, és megcsodálta az új tudományt, hogy tud egyedül járni. Hát, komolyan olyan édes, ahogy egyensúlyozva megy, és sosem esik le, legfeljebb leül. De olyan is van, hogy leguggol, és újra feláll közben. Kedves védõnénink hozott egy rakás prospektust nekem, és tápszer valamint tejpép mintákat, örülök neki nagyon, majd kipróbáljuk.Kép A prosik között vannak receptek is, elég érdekes, hogy mi mindent lehet tápszerrel csinálni a babáknak, pl. palacsintát. Eszembe nem jutott volna.

Még egy pozitívuma, hogy azt mondta, hogy fogytam!Kép Ez amúgy nem igaz, mert pénteken megint ráálltam a mérlegre, bár féltem attól, hogy szívinfarktust fogok kapni, ha meglátom a végeredményt. De nem is lett olyan vészes annak ellenére sem, hogy végigzabáltam elõtte több mint 3 hetet. Ezt szó szerint kell érteni, mert eltûntettem több kiló szaloncukit és sütikét is, elõszeretettel este az ágyban.Kép Szóval 59.5 kilót mutatott a mérleg. De most megint fogyi van ezerrel, majd idõnként beszámolok róla, hol tartok.

PankaKép

Nagyon gondoltam Rátok a hétvégén is, és ma is, majd lécci gyere, és írd meg, mi történt ma!

MarikaKép

Igen, a fiatalúrnak külön szobája lesz, egy jó nagy. Majd késõbb a tesójával osztozhat rajta. De amúgy itt is külön szobája van, mert kitúrt minket a hálószobából, és 6 hónapos kora óta egyedül bitorolja. Mi meg a nappaliban alszunk az ülõgarnitúrán, ami sajna nem igazán kényelmes, de Martin jobban alszik, ha egyedül van a szobában. Ugyanis, ha látja, hogy ott vagyunk, mikor reggel felébred, akkor rögtön cirkuszol, hogy vegyük ki, másrészt pedig õ is olyan, mint én, minden zajra felébred, így jobb, hogy mi nem vagyunk ott. Bár én az elején nagyon féltem, hogy mi lesz, ha nem hallom, ahogy lélegzik, de tényleg mindenkinek jobb így.

Puszika, Lina

Ui: És tessék jönni írni! Vagy könyörögjek???
Lina

Sziasztok!

LinaKép Nem kell könyörögni! Nagyon ügyes lehet a fiatalúr, az alapján, amiket írtál róla. Gratulálok hozzá! Ha lesznek képek ugye küldöd õket? M.I. elég szemét volt a vizsgán, nem is olyan sort kaptunk, mint az elõzõ turnus. De remélem megvan.Kép

PankaKép Én csak ma olvastam, hogy mi van Veletek. Nagyon szorítok Értetek. Úgyis minden okés lesz. De inkább drukkolok a többiekkel együtt. Egyébként Te jól érzed Magad? Ugye már nem dolgzol a héten? Egyszerûen nem hagyjuk Neked!!! Pihenj sokat és írj, ha megvannak az eredmények, vagy más fejlemény van!

KrisztaKép De jó lesz Nektek! Hová mentek bálba? Valami csini rucit vegyél Magadnak! Ha lesznek képek rólatok - jó lenne, ha lennénekKép - akkor majd tedd fel nekünk a netre, hogy meg tudjunk csodálni!

Ahogy Linának is írtam, a pénteki vizsga nem volt semmi! Egész másfajta kérdéseket kaptunk, mint amire számítottunk. Mára ígérte az eredményeket, de a múltkor is három nappal késõbb lett meg. Ma már hívtam egyszer õket, de legközelebb csak szerdán fogom. Addig minek zavarjam az adminisztrátorokat.

Mindenkinek puszi,
Dodus
Dodus

Sziasztok!

Ma végre Hanga megkapta a 3 hónapos oltás. Igaz, hogy pénteken már esedékes lenne a 4 hónapos, de csúszik egy hónapot a betegség miatt. Jelenleg 6770 gr, és 63 cm-t mértek. Bár én 65-66-t mértem, de egy csecsemõt elég nehéz pontosan megmérni. Kép Megdicsérte a doki bácsi, hogy szépen fejlõdik.

Kriszta!

Gyönggyel magánrendelésen voltunk az ortopéd dokinéninél, idõpontot kell kérni, nem kell várni. Kép A Szentpéteri kapuban van a rendelõje, ha gondolod megadom a számát.

Panka!
Mi volt a vizsgálaton? Fõnöknek bejelentetted, hogy meddig dolgozol?

Dodus!
Csak sikerül az a fránya vizsga.

Lina!
Martin nagyon ügyes, hogy már így megy. Kép Tegnap este a lányok viszonylag hamar (1/2 9-kor) elaludtak, így maradt energiám tanulni egy kis statisztikát 1/2 12-ig. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Szijjjjjasztok!

Úgy hiányoztatok! Kép Néha bekukkantottam de nem sok olvasnivaló volt.
Ma adóbevallottam Áfát. Persze mindig van újabb munka. Most pl.mérleget kell készíteni hitelkérelemhez! Nem õrültek, januárban mérleget?!
De ez már így lesz febr.15-ig! Aztán máj.31-ig....stbstb. MókuskerékKép
Remélem mindenki jól van.
Panka! Sokat gondoltam rád. Ha Kékes fõorvosnõhöz kell menned akkor jó kezekben leszel, légy nyugodt. Minden rendben lesz.

Babamasszázs leírást próbálok másoltatni és talin megkapja aki kér.
Vigyázzatok magatokra
neva

Sziasztok!

Köszönjük a sok drukkolást, biztos ennek is köszönhetõ, hogy egész jól alakult a mai napunk. A labornak csak kb. 1,5 hét múlva lesz eredménye és képzeljétek az ÁNTSZ-be kellett menni levetetni a vért, mert a megyei kórházban csak 1-2 hét múlva lett volna a CMV-hez teszt. A cukrom fõorvosnõ szerint teljesen jó, azt mondta, hogy a 60 perces értéknek nem sok jelentõsége van. UH-on most a magzatvíz mennyisége normális volt, a tágulat az egyik vesén 5mm, a másikon 9,7mm. Dienes (õ a fõ-fõ uh-os) szerint ez még nem vészes, majd ha 2-3 napos lesz a baba kell egy hasi UH-ot nézni. Úgyhogy most várjuk a labor eredményét, meg mostmár hetente 2× kell nézetni a vizeletemet. Dokim azt mondta, hogy 2 hét múlva csinálunk még egy kontroll labort (remélem nem a terheléses cukorra gondolt megint), utána lassan NST, azután meg majd lesz valahogy (szó szerint így mondta). Addig is igyekszem többet pihenni, igaz a fõnökömmel még nem beszéltük meg hogy hogyan tovább. Hát röviden ennyi. Mégegyszer köszi, hogy gondoltatok ránk, nagyon jól esett.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziaztok Lányok

Örülök Panka KépKépKép
Zoli
bbendi

Panka!
Ez jóKép Örülök! Dienest ismerem jó fej és jó szakember.
neva

Sziasztok!

Egy kicsit nyomott hangulatban vagyok. Ma temetésen voltunk. Egy nagyon régi jó barátom papáját temették. Szinte olyan volt, mintha az én hozzátartozómat siratnánk. Ismertem már több mint 20 éve. Ráadásként ügyfelem is volt. Elég szomorú a dolog, hisz még csak 51 éves volt. Hát ilyen az élet. Kép Kép
Na de ennyit a szomorú dolgokról.

Panka!
De jó, hogy rendben vagytok KépKépKépKép

Neva!
Úgy látom, hogy mindenki hitelt akar fel venni. Napok óta én is mérlegeket gyártok. Elég érdekes kérés. Hát ez van. Lehetne már június, hogy egy kis pihi is legyen. Kép

Gyöngyöske!
Légszi írj telefonszámot. Itt mennyi a vizsgálat?

Dodus!
Biztos sikerült a vizsga. Én is gondoltam rá, hogy suliba kéne még menni, de még nem tudom, hogy hogyan kéne mindezt kivitelezni. Kép Kép
A bált már nagyon várom. Azt hiszem, hogy a nagy ruhavásárlásból "csak" egy szép blúz lesz, mert ha megveszek egy szép ruhát, késõbb már nem lesz rám jó (remélem), mert azért nem nagyon akarnám ezt a testsúlyomat megtartani. Azért lassan én is fogyásnak indultam. Még nem túl látványos, de azért...Kép
Valahol el kell kezdeni!

Lina!
Biztos nagyon édes Martin ahogy totyog. Én is imádtam Kingának ezt az idõszakát. Olyan tüneményesek. Kép Kép
BIzony kell a gyerkõcöknek a külön szoba. Kristóf sem aludt nyugodtan, amíg egy szobába voltunk. Engem is a frász kerülget, de muszály külön szobába altatni. Pláne, hogy én még este szoktam nekikezdeni könyvelni, meg pakolászni.

Kata!
Mi van veletek? Dórika meggyógyult már? Ugye nincs semmi baj?????????????REMÉLEM!!!!!!!

Marika!
HOgy van a pici lányotok a pocakodban?

Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát
Kriszta
dkriszta

Sziasztok!

Képzeljétek, megvan a vevõ a lakásra!Kép Egy szimpatikus fiatal pár, hétfõn már a szerzõdés is meg lesz kötve! Úgy örülök, hogy ilyen jól alakult! De arra megint rájöttem, hogy Martint egy cukrosbácsi is elvihetné jelen pillanatban, mert tegnap is vigyorgott a vevõkre, és a srácnak kéredzkedett az ölébe, pedig akkor látta elõször. Szóval nagyon gyorsan barátkozik.

Most megyek tanulni, de majd benézek még ma, írjatok jó sokat! Ja, Martin megint újat tud, de nem örülök neki: a kaját kifújja a szájából, mint egy paci, szinte prüszkölve. De nem azért, mert nem ízlik neki, csak viccbõl, és vigyorog hozzá.Kép Ezzel mit lehet tenni? Vagy majd kinövi?

KrisztaKép

A ruhákkal én is így vagyok, ezért nem is vettem magamnak semmi új ruhát, hogy legyen motivációm, hogy lefogyjak. Most, hogy már nem szoptatok, a cicim is kezd összemenni, de a régi melltartóimba még nem férek bele. De szerintem Te a talin sem úgy néztél ki, mint aki nem sokkal azelõtt szült! Tényleg, hogy álltok a tejjel, szoptatsz még? Kell pótolni?

PankaKép

Örülök, hogy minden oké, az eredményhez is nagyon drukkolok. Tessék sokat pihenni!

GyöngyöskeKép

Tényleg nagyon szépen fejlõdik a pici! A hosszukat mérni megKép, hát nem egyszerû! Mi jártunk úgy, hogy az egyik hónapban megmértük, és a következõ hónapban kevesebbet mértünk 1 centivel, pedig nõtt a gyerek!Kép

DodusKép

Szerintem tuti, hogy sikerült a vizsgád! Ügyes csaj vagy Te! Bár a saját vizsgámban lennék ennyire biztos!

Kata007Kép

Hol vagytok? Minden oké?

NevaKép

Jó munkát, és gyere, néha azért mesélj, mi mindent csinál már Laura!

MarikaKép

Te dolgozol még? Kisasszony jól van a pocakban? Sokat mocorog?

Puszika, Lina
Lina

Sziasztok!

Lina!
Laura legújabb ténykedései - anyuci nagy bánatáraKép
Pár napja sikkongat. Elõször maga is meglepõdött, aztán gondolom tetszett neki azóta gyakorolja. Tegnap estére már zsongott a fejem. Néha úgy erõlteti a hangszálait, hogy nyög hozzá.
Másik a fújom a nyálat hadmûvelet.Kép Alsó ajkát beszívja majd az összegyüjtött nyálat kiköpi, persze hasonlóan mint Martin a kaját. Ezt folyamatosan. Szóval ha nem sikít akkor így cuppog a szájával. Kép
Forgás még mindig nem megy.
Viszont szombat óta eszik csirkehúst. Az étvágyára nem lehet panasz. Súlyát 6,2 kg-ra saccolom bár most nem mértük.
Egyelõre ennyi majd még beszámolok a produkciókrólKép
neva

Sziasztok!

Hát ilyet! Neva tegnap reggeli írása óta sehol senki?! Na ne csináljátok már! Biztos azért nem írtatok, mert más sem írt. Remélem most megtöröm a jegetKép

Nálunk nincs semmi érdekes újság. A halaink közül a férjem szerint egy ismét szülni fog. De valszeg azokat a pici halakat is megeszik majd a nagyok. Ilyen az élet.Kép A nagy hal megeszi a kis halat.

Könyvelõ lányok! Segítsek mérleget csinálni?Kép Persze lehet, hogy inkább kárt csinálnék, mint hasznot...

Vettem két nadrágra való anyagot és elvittem a varrónõhöz, akihez régebben jártam. Már fel voltam rá készülve lelkileg, hogy ott kell könyörögnöm, hogy ne egy hónap múlva legyenek kész, mert mindig nagyon sok a munkája. Erre azt mondja, hogy másnap már mehetek is próbálni, mert egyáltalán nincs munkájaKépKép Ami neki persze rossz, de nekem meg jó, mert így hamarabb kész lesz a nadrágom. Nem tudom, hogy azért mentek el tõle a kuncsaftok (pedig elég szép számmal voltak) mert kiváltotta az engedélyt és drágább lett, vagy tényleg az olcsó ruhák miatt, amiket venni lehet a városban. Remélem azért nem lett nagyon drága.

NevaKép Ez a Laura már nagyon nagy csajszi lett! És mi mindent tud már. Nagyon várom, hogy láthassam. Hogy áll a könyvelés? Picit ki tudtad már magad pihenni?

KrisztaKép Milyen bálba mentek? Valami elitbe? Megértelek, hogy nem akarsz beruházni egy új ruhára, mert aztán csak lógna rajtad. Bevenni meg nem az igazi egy szép estélyibõl. Meg amilyen árai vannak...

LinaKép Ez csuda jó hír, hogy már megvannak a vevõk! Nem könnyû dolog eladni manapság. Mi autót próbáltunk, de hónapokig semmi sem történt. A végén beadtuk kereskedésbe. Persze egy lakást nem lehet beadniKép Hogy áll a büntetõ törvénykönyv? Most azt tanulod ugye? Nekem még mindig semmi eredmény.Kép

KataKép Régen hallottunk már felõletek. Mizújs nálatok? Gondolom van elég dolgod, azért nem jössz és írsz. De mihelyst lesz egy icipici kis idõt, ugye írsz??

PankaKép Nagyon örülök neki, hogy ilyen jó hírekkel jöttél! Nagyon szorítottam Értetek én is, meg a párom is! Az a másfél hét már semmi és egy fél már el is telt belõle. Tuti nem lesz semmi probléma azzal a teszttel. Pihenj sokat, ahogy a doktorbácsink is mondta! Biztos nem véletlenül mondta!

MarikaKép Nálatok minden okés? Megirattad a dolgozatot a diákjaiddal? A múlt héten pont akkor keveredtem a sulitokhoz közeli villamos megállóba, amikor a gyerkõcök hazafelé mentek. Hát... Olyan fazonok is voltak ott, hogy sötét utcán megijednék tõlük. Teljesen szkinhedeknek néztek ki. Te - gyönge nõ létedreKép - hogy bírsz ezekkel a srácokkal? Még dolgozol? Védõnénivel sikerült végre a randi?Kép

ZoliKép Gáspár hogy viseli a téli, havas utat? Gyerekek jól vannak? Fürdetésben már profi vagy?Kép

Remélem mindenkinek kedvet csináltam az íráshozKép

Puszi Mindenkinek, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Nálunk minden oké, én is csak vártam, hogy valaki írjon végre, mert én ugye írtam tegnap, mint mindig.Kép

DodusKép

Szééép, hát ezért kellenek Nektek a kis halak? Hogy ne kelljen enni adni a nagyoknak?Kép Mi ez, egy önfenntartó akvárium?Kép

Az új nacikhoz gratula, viseld õket egészséggel! Én annak is örülnék, ha a régieket hordani tudnám! De ami késik, nem múlik. Legalábbis remélem.

A vizsgához szorítok!

Kata007Kép

Remélem, nincs semmi baj, nem azért nem írsz! Este is gondoltam Rátok, és aggódtam is. Ugye jól vagytok?

Puszika, Lina
Lina

Sziasztok!

Ma itthon fogok pihizni.Kép Mondtam a fõnökömnek, hogy a családi béke miatt muszáj ma itthon maradnom.Kép

DodusKép
És azt nem lehet, hogy addig valami külön edénybe teszitek a halakat? Biztos szupik lesznek az új nacik. Errõl jutott eszembe, hogy nekem is fel kéne már hívni a varrónõmet. Vizsga eredménye biztos meglesz hamarosan, és biztos, hogy jó lesz. Jó esetben ez volt az utolsó vizsgád, ugye?

LinaKép
Ez az önfenntartó akvárium nagyon tetszik.Kép
Martin cuki lehet ezzel a kajafújással. Szuper, hogy ilyen gyorsan sikerült eladni a lakást. És meddig kell kiköltöznötök vagy inkább úgy kérdezzem, hogy mikor fogtok a szomszédba költözni?Kép

NevaKép
Laura biztos nagyon aranyos. Hogy szalad az idõ, pár hét múlva már 1/2 éves lesz.

KrisztaKép
Biztos jól fog esni egy kis kikapcsolódás.

Többiek merre jártok? Ugye mindenkivel minden ok?

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!

Panka!
Örülünk a jó híreknekKép Pihizz ma sokat. Azért néha nézz ide is beKép Meddig dolgozol még?

Sajna én már csak ezen a héten akartam dolgozni, de a helyettesítõ tanár csak februártól tud jönni, így még a jövõ hét is elõttemKép Pedig akkora már annyi mindent betervezetem. Azért jó látni/hallani, hogy szükség van rámKép
Tegnap pocaklakó nagyon rossz kislány volt, egész nap felvolt és az anyját rugdostaKép Biztosan érzi, hogy jön a félév és a nagy drukk.
Tegnap délelõtt minden osztályom dogát írt, én meg délután végig azt javítottam. Álmomban már a számok, gyökök és egyéb jelek kergettek. Végre vége és beírtam mindent, csak még egy jó pár ember nincs lezárva(mert még annyira javítana, kérdés, ha félév alatt nem tanulta meg, egy délután mi megy a fejébe?)
Védõ nénivel mára új idõpontot beszéltünk megKép Hát, kiváncsi vagyokKép

Dodus!
Én még mindig csak azt tudom írni, hogy mert sajnáltad tõlünk a halakat, azért pusztítják egymástKép Azért egy kicsit (nagyon) sajnálom õketKép Remélem a gatyók tökéletesen fognak rajtad állniKép Diákok, pont azok akik úgy néznek ki, nagyon rendesen is tudnak viselkedni, sajna ez nem mindenkire és nem mindig igaz, de néhány fura kinézetû srác jobban vigyázz rám, mint bárki másKép

Lina!
Martin nagyon ügyesen fejlõdik, ez olyan jóKép Lakásból csak márciusban költöztök? Ha kell segíteni, csak szóljKép

Neva!
Elképzeltem azt a pici kislánytKép Biztosan sokat nõtt már, de akkor is elég muris kép van elõttemKép
Te se dolgozz sokat!!!

Puszika mindenkinek, Marika
Marika (hriczom)

MarikaKép
Pocaklakó tegnap nekem is ezerrel rúgdosta a babaházat. Lehet, hogy volt valami a levegõben?
Munka: eldöntöttem, hogy most már kemény leszek és febr. 15. után egy napot sem vagyok hajlandó dolgozni. Csak a fõnökömmel kéne már megbeszélni a dolgot, de õ mindig kitér a válasz elõl.

Panka

panka

Sziasztok!

Hétfõn Hanga belázasodott az oltás után, de szerencsére nem volt szükség hûtõfürdõre, elég volt a kúp + vizes borogatás.

Kriszta!
Az ortopéd dokinéni telefonszámát mailben írtam, remélem megkaptad.

Gyöngyöske
gyöngyöske

MarikaKép
Szerintem amikor a védõnénid rosszat álmodik, akkor azt látja, hogy a kezedben egy határidõnaplóval kergetedKép
Dodus

Sziasztok!

De jó, hogy van ma itt egy kis élet!Kép

GyöngyöskeKép

Örülök, hogy minden oké. Martin sosem lázasodott be oltás után, bár utána rögtön adtam neki kúpot, és éjszakára is kapott. Viszont neki a DI-PER-TE oltás mindig begöbösödött, akármennyit is borogattam. De ha jól emlékszem, akkor egy hét után mindig szépen felszívódott.

MarikaKép

Ez jó, hogy már nem sokáig dolgozol, majd meglátod, olyan jó lesz otthon pihengetni. Bár, ha nem tudsz magaddal mit kezdeni napközben, akkor jöhetsz gyakorolni Martinon!Kép Sosem árt egy kis gyakorlás, mert kezdetben ettõl csak könnyebb a pelenkázás és az öltöztetés is. Most kész kabaré, állandóan felpattan és csupasz fenékkel rohangál. Mindig attól félek, hogy odapisil valahová!Kép Legutóbb a mérlegben sikerült neki, de szerencsére egy textil peluson üldögélt.

PankaKép

Látom, Te nem bírsz a fenekeden üldögélni! Bár a február 15. sincs már olyan messze, de azért addig ne erõltesd túl magad! Azért ránk még egy kicsit várni kell a, mert április végén költözünk csak, addig nagy felújítás lesz. Ma megkaptuk a költségvetést is a szakitól, aki a brigádjával csinálni fogja a felújítást, és sokkal kedvezõbb, mint vártuk! Pedig minden alapanyagból a legdrágábbat számolták, úgyhogy még abból is lehet lefaragni, mert ugye azokat nekünk kell kiválasztani. Most már el is lehet indulni majd csempét nézni, tapétát, stb. Isten veled Btk.!Kép Mikor fogok én tanulni??? De az a baj, hogy kedvem sincs.

Ja, azt még nem is meséltem, hogy Martin az utóbbi idõben tisztaságmániás (ezt egybe kell írni?). Például, ha fürdik, akkor ugye nem ül le a kádban, hanem áll, és a körömkefe a kedvence. Szép módszeresen halad körbe, és szó szerint sikálja a kád peremét!Kép Mondtam már neki, hogy remélem, ha nagyobb lesz, akkor is segíteni fog.

Puszika, Lina
Lina

Sziasztok!

[Hármas lett a vizsgám!]Kép Annyira örülök neki! Ez a mosolygó fejecske nem tud annyira vigyorogni, mint ahogyan én most. Nagy kõ esett le a szívemrõl, hogy végre vége a vizsgáimnak!

NevaKép Én is szeretném azt a leírást a babamasszázsról, ha lehet. Ha nem túl hosszú, akkor úgy is csinálhatnánk, hogy elküldöd, én begépelem és szétküldöm. Ez persze csak egy 5letKép

Mindenkinek további szép napot!
Ma este ünnepelünk!Kép
Dodus
Dodus

Már megint nem sikerült a formázásKép Én vastaggal akartam, de a gép nem.
Dodus

LinaKép
Úgy irigyellek. Én is nagyon szeretem a lakásfelújítást és az ezzel kapcsolatos dolgokat. Párom legnagyobb bánatára. Ugyanis mindig kitalálok valamitKép

DodusKép
Nagyon ügyi voltál. Gratula a vizsgához.
A formázásod azért nem sikerült, mert {} helyett [] használtál.

GyöngyöskeKép
Örülök, hogy jól vagytok.

Puszi, Panka

panka

Lina!Kép
Annak idején Gyöngy sem lázasodott be egyik oltástól sem, elõször 11 hónaposan, majd 1 évesen volt lázas, azóta nem Kép Le is kopogom, kop-kop. Oltás után mindig elmaszíroztam a szuri helyét, hogy jobban felszívódjon a hatóanyag és borogattam pár napig, ill. oltás után adtam neki 1 fél kúpot.
Most Hangát a büszke apuci vitte be a doktor bácsihoz, a maszírozás elmaradt, hiába borogatom, sajna bekeményedett az oltás helye, ráadásul csak délután jutott eszembe a 1/2 kúpot beadni, de már késõ volt, mivel akkor már elkezdett belázasodni (37,9). Estére 38,5 lett. Kép

Dodus!
Gratulálok a sikeres vizsgához! Most már jhet a jól megérdemelt pihenés.Kép

Lányok és Zoli!
Tudtok ajánlani jó párologtatót? Igaz tettünk a radiátorokra "hagyományos" párologtatót, de nem sokat ér. Kép Az üzletek kínálatában el lehet veszni. Van valakinek már kipróbált, jól bevált?
gyöngyöske

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?