Új privát üzeneted érkezett!

Kata!

Köszi!
Apa épp most vitte el manót sétálni, így én egy kicsit ledőlök!
Talán túlélem már :D

Andy

Kép
oriandy
 
 


Üdv!

Oriandy, Petinek nagyon tetszett a virág, kb. két percig bámulta a monitort! :)
Peti kéthós korától nyolchós koráig végialudta az éjszakákat, azóta megkergült, volt két hetünk, amikor kb. 4-5X kelt fel éjszaka. :o Azóta kb. fél ötig alszik, akkor a férjem is felkel, és kiteszi mellém, na ott tenti van hétig-nyolcig kb. Ja, és egy szobában van velünk, szóval félni nem félhet, mert ránk lát, ha épp kinyitja a szemét.

Venczkóné, köszi. Az, hogy nem tudod felvenni a fonalat, nem gáz, majd megismered az újakat...

Wkata, én nem tudom, hogy mennyi egy baba alvásigénye, de azt igen, hogy Petinek három hós kora körül volt olyan, hogy napközben csak ebéd után és séta közben aludt 1-1 órát, meg este mondjuk tízet, és tök jól elvolt. Aztán "megjavult". :) Tegnap meg kifejezetten alvós napja volt, 0-24 óra között aludt 0-7-ig, 10-11 között, 13:30-tól 16-ig, és 22-24 között, ami 13,5 óra, és ahogy írtam, ez egy nagyon alvós napnak számít!
Én az ilyen táblázatokra már nem adok, csak magamra hallgatok, meg a gyerekre...mert úgyis látom, hogyha fáradt, akkor elaltatom, mert ha Ő nem akar aludni, akkor tőle a fejemre is állhatok, akkor se hunyja be a szemét! Akkor inkább játsszon, minthogy hallgassam a visítását "nem akarok aludni" címmel, nem?

Enyim gyereket most altatta el anyukám, fél háromkor volt ebéd, kivi vagyok, mikor fog felkelni, mert uzsi lenne szűk két óra múlva...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Hellóka!

Hát, miket olvasok? Már nem tóm ki írta, de csak úgy megemlítem, hogy a Noi lassan 10 hós lesz, és sikerült egyszer végigaludnunk 1 iccakát....Ráadásul ugye nekem is van még egy gyermek, aki nem hagy d.u. se pihenni, mert ő szanálja a d.u. alvást már. Szóval úgy várom az ovikezdést, hogy csak na. Na ennyi a panaszkodás, külömben minden o.k., Noi édes, vigyorgós, és most megint nagyon cicifüggő. Én nem is tóm, hogy aki tápit ad, az, hogy oldja meg az éjszakai nyugtatást. Nálunk 1-szer, de van, hogy 2-szer is csak az jön be. Se cumi, se simi nem elég neki. Igaz, Mátéval is ez volt.

Kórház: Igaz, rég volt téma, de azért leírom. Mátéval már az első éjszaka együtt aludtunk, aztán az utolsó előtti nap hulla voltam, és betoltam éjjelre. Kaptak jó kis cukros vizet, amit én kiöntöttem, bár azt se tudtam van e tejem. Viszont azt tudtam, hogy a baba indítja be, így mellre raktam sokszor. Noival már rutinosan, betoltam az első 2 éjjelre. Szóval nálunk simán velünk lehettek végig, és reggel 6-kor volt fürdetés.


Szupermami: Én egy kis sminket használok. Szempillát festek, meg néha egy kis szemcerkát is használok, szürkét. Amit utálok az a hajam, sehogy se tóm, mit műveljek vele. Most akarok fodrászhoz menni, de tóm, hogy aznap jó lesz, aztán...Ja, és én azért megvédem a R:R.-t, mert akármilyen, mégis összehozott pár kazit, amik nélkül nem lennék meg. Meg, szerintem mindenkinek más a fontos, ő már csak ilyen. És tudom én, hogy a maga módján imádja a gyerekeit.

Na, más nem jut eszembe, léptem. Majd próbálok gyakrabban jönni, uram szabin lesz! Ja, Andy üdv., helyes a fiad!

KépKép
KépKép
colett77
 
 

 
 

Sziasztok!

Vera!
Szerintem próbáld meg a 90 napos diétát mert a nagy súlyfeleslegből látványos a fogyás ezzel a diétával.
www.mindmegette.hu

RR: én meg azt hallottam, hogy mindíg magával viszi a gyerekeit ahová csak lehet.
Csak azt nem szerettem benne amikor azt mondta, hogy egy 158 cm-es nőnek kb 45 kg-nak kell lennie.
Szerintem ez egy kicsit túlzás főleg amikor az ember már megszült 2 gyereket.
Persze ezzel nem azt akartam mondani, hogy egy 2 gyerekes anya elhízhat.

smink: én mindíg sminkelek (alapozó, szemhéj púder, szemcerka, spirál, enyhe pirosító, rúzs amit mindíg lenyalok)
De ma már megengedem magamnak az a "luxust", hogy ha csak a boltba szaladok le akkor natúr arccal megyek és a gyerek sétáltatáshoz sem kenem ki magam.
Miniszoknya szóba sem jöhet nálam pedig bomba lábam van csak hát a viszerek. :cry:
Tűsarkúban fáj a lábam de azért van 1-2 pár, persze csak alkalomra veszem fel őket.
Inkább a sportosan elegáns ruhákat kedvelem mert a munkahelyem is ezt kívánja. ( sportos legyen ha putriba kell mennem kutatni, elegáns legyen ha bent vagyok az irodámban.(

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus!

Én lehet, hogy megint elkezdem a 90 napos diétát. Ma néztem a Két testőr című műsort a Tv2-ön és erről is szó volt benne. Az egyik fickó 2 hónap alatt ( aki egyébként táplálékszakértő vagy mi a nyű) 12 kg-ot fogyott tőle!

Hát, ha már a sminkről van szó: amíg dolgoztam én is használtam minimális sminket ( szemspirál, szemfesték). Csodálkozom utólag, hogy kora reggel, hogy nem húztam magamnak dupla szemet a fáradtságtól. 5-kor keltem, 3/4 6-kor indultam, mivel Pesten a 20-kerben laktam és a 15.-ben dolgoztam, másfél órát ingáztam oda, és ugyanennyit vissza. Néha most is kifestem magam, de nálam ez hangulatfüggő elsősorban.

Reni
Kép
prenata
 
 


Hát, lányok!!

Ezt nem hiszem el!
Tudni kell hogy Dani imád fürdeni (gondolom ezzel nincs egyedül :D), és az elöbb apa engedte magának a fürcsivizet, megy "úszni". Dani mit csinált? Odamászott a fürdőajtóba és ott sírt, de keservesen, hogy ő akar bemenni!
Nem semmi ez a gyerkőc. Amúgy ma igen nyüszi...
Lehet hogy lassan kibújik a 8. fogacska???

Kép
oriandy
 
 


RR: engem a nyávogása borít ki! Az valami borzalom.

Reni
Kép
prenata
 
 


Smink?

Hát, én mostanábn nem igen használok. Max. ha valamilyen alkalom van, vagy épp olyan hangulatban vagyok, de akkor is csak szolidat. Amúgy a férjem nem is nagyon szereti. Ő a természetes szépségre esküszik. Na persze egy kis szolíd szóba jöhet, de semmi túl erős és élénk szín. Különben is, sokszor séta elött örülök ha a gyereket össze tudom "szedni", amilyen kis sajtkukac, nemhogy akkor még 10 perceket álljak a tükör elött sminkelni!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Helló Lányok!

Na, visszatértünk a rokonoktól. Mondanom sem kell mindkét nap borzalmasan aludtunk a kis takonypóc nem hagyott nekünk nyugtot, ráadásként még a hely is szokatlan volt neki. Szerencse, hogy nappal a két nagynéném bevállalta Ádit pár órára, így tudtunk aludni 2-3 órát.

Voltunk wellness központban is úgyhogy picit sikerült kipihenni az elmúlt heteket, bevallom, nagyon jólesett. Meg aztán ki voltunk szolgálva kaja ügyileg így semmire nem volt gondom, még csak nem is mosogattam.

Ági, Petinek nagyon boldog hónapfordulót. Bele gondolni is furcsa hogy 3 ilyen hónapforduló és egyéves lesz...ez durva. Megöregedni is ilyen hamar fogunk?

Látom, a smink és topmama témára mindenki reagált szinte.:-) Engem nem az irritál, ha valaki anya létére bombázó, hanem az, ha úgy osztogat párkapcsolati és nevelési, meg életvezetési tanácsokat más anyáknak, hogy neki 24 órás bébiszitter szolgálata, háztartási segítsége, luxusautója és kötetlen időbeosztása van...a nagy magyar átlag sajnos nem így él s emiatt válik az illető hölgy még ellenszenvesebbé a többi kismama szemében... :roll:

Na megyek, mert Ádi nyavalyog, jövök még. Náthából kezd kijönni de most meg a felső metszőfoggal kezdtünk szenvedni.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Andy!
Bocsánat, akkor valószínűleg felületesen olvastam, amit írtál, és azt hittem, legalább ti normálisan alszotok általában.
Ma végül délelőtt sikerült normalizálni az alvásmennyiségünket, három órát aludt az eddig szokványos 3/4 óra helyett délelőtt, és én is vele aludtam, így később már kiláttam a szememből.
8. fog???? Eszerint Daninak már 7 van? Akkor sztem ti vagytok a rekorderek a topicban egyelőre! :-)

Colett!
Tudom, hogy Noi se könnyű eset alvásilag, nekem pont ma fogyott el a cérnám...
Nagyon sok nehéz éjszaka volt mostanában, és ez most már megviselt. Általában úgy szokott lenni, hogy néhány nehéz éjszaka után jön egy jobb (1-2 felkeléssel), és akkor összeszedem magam. Most ez hiányzott, aztán délelőtt legalább valamivel jobb lett.

Még alvástémához: főleg az a bánatom, hogy NEM ÉRTEM - más, amikor jön a foga, vagy van vmi egyéb - pl. a kórházban most abszolút nem vártam el, hogy normálisan aludjon (egyszer sikerült pedig a háromból). De ilyenkor mindig kétségbe esem, hogy mi lehet a baj...
Ami még ijesztő: lehet hogy tényleg nincs semmi baj! Anyósom szerint a férjem is rendkívül keveset aludt a többi babához képest. Ráadásul nagyon nehezen alszik el mindmáig, úgyhogy lehet hogy ez is örökletesen gáz nálunk... Mindenesetre azt már megbeszéltük, hogy anyukájával kellett volna mélyinterjút készítenem a párválasztás előtt... Most már mindegy :lol:
Nekem ez azért fura, mert én leteszem a fejem, elvackolom magam és alszom. Férjem meg átdolgozott nap és esti sportolás után is nagyon nehezen képes csak elaludni.
A lényeg: iszonyatosan fárasztó - de hiszen ezt mindannyian ismeritek, akinél ez probléma. Ha nem lett volna most hétvége, és nincs itthon a férjem, mint rendszerint, akkor most végleg kinyúltam volna, az biztos.

Ex!
Utólag is boldog hófordulót Petinek!!!

Diéta
Hát, én elkezdtem feladni, ami nem azt jelentette, hogy zabáltam volna, csak éppen nem diétásan ettem, amíg munkadömping volt, tehát csak tartottam az elért súlyt.
Aztán most a jó kis betegség legalább ezt megoldotta, a folyadékvisszapótlás mellett is fogytam még most egy kicsit, így már csak 4 kg-ra vagyok a kitűzött súlycéltól. Viszont az mind a hasamon ül, legalábbis ahogy én látom. Ez most ad egy kis lendületet megint, hátha még valamennyit le tudok belőle kínlódni.
Viszont most van egy újabb bánatom: extrém módon kiszáradt a bőröm - nektek volt ilyen? vagy ez a betegségtől lenne, és néhány nap alatt helyre áll vajon? Nekem amúgy átlagos bőröm van, tök normál, helyenként zsíros, kevert, de most egyszerűen mindenhol krémezkedésre szorulok :cry:

Na, visszabújok a félkész táblázataimba...

Mindenkinek puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Nem maradok csak gondoltam beköszönök, mielött elmegyek "aludni"!! :)
Mindenkinek jó éjszakát!
Holnap jövök!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Kép Mi 2en

Sziasztok!

Most csak próbálok képet feltölteni...

Mári

Kép
mári
 
 


Kép Reggeli

és egy utolsó, egyedül, apa segítsége nélkül :)

jó éjt!

Mári

Kép
mári
 
 


Üdv!

Colett, nálunk Peti kéthós kora óta nincs éjszakai evés. Nem is igényli...nálunk a cumi bőven elég, ahogy írtam, jelenleg kb. fél hatig kitart, aztán meg alszik mellettem ráadásnak 2-3 órát.
(Most nem tudom, mi lesz, mert az én fiam 1,5 órája :o vacsizott, addig alukált.)
Én jól megvagyok R.R. nélkül...nekem nem is szimpi, igaz, semelyik fitenesszcica sem az... :)

Katus, én szeretem a minit, és még visszerem sincs! :D Csak nagyon nagy popsim...de a férjemnek tetszik.

Oriandy, ma nálunk is nyügiség volt...de én már nem tudom mire fogni, mert fogunk továbbra sincs, még egy rece se! A fürcsi nálunk is nyerő egyébként, akármi is legyen, és a fürdő is, a múltkor a férjem lefotózta, ahogy Peti a fürdőajtó "szellőzőrésén" leskelődött befele, mert az öcsém bent volt, égett a lámpa bent, és ez a fiatal urat nagyon ingerelte.

Tündérpöcök, mi hamarabb fogunk megöregedni, megőszítenek a fiaink bennünket, na meg a lányaink is (már akinek az van). :P

Wkata, na nálunk ez pont fordítva van, a férjem az egész napos meló után és a nélkül is képes két pillanat alatt bealudni, nekem meg akkor is nehéz eltentizni, ha egész nap talpon voltam előtte. Peti meg tök vegyes...

Mári, milyen kis pufók baba lett Vencel! Ezek szerint normalizálódott a helyzet, már ami az allergiáját illeti?

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Jó estét!

Ex!
Megnéztem Peti képeit. Időnként szembe jut! :oops: Mármint, hogy azért nem raksz fel képeket, mert van Peti képtár!
Jaj, és utólagosan boldog hófrdulót Petinek!

Mári!
Nagyon tündéri Vencel!
Kis húsika!!!!

Nálunk nincs semmi újság. Illetve annyi, hogy Peti a bébikomppal felfedezte, hogy bejárható a lakás, kinyithatók a szekrényajtók, sőt eltalálalta a tv-n a gombot, amivel ki tudta kapcsolni! :shock: Annyira aranyos, egyre jobban imádom és hálát adok az égnek, hogy van nekünk!!!

Erről jutsz eszembe, a keresztelő! Szerintetek gáz, ha az öcsém barátnőjét hívjuk keranyánk ( öcsémnek már 7 éve barátnője s öcsém lesz a kerapa). A párom a húgát szeretné, de szegény csajnak a saját gyerekére sincs elég ideje, jóformán az anyósom neveli a gyerekét. Nekem a keresztszülőség nem az ajándékozásról, hanem az emberi kapcsolatokról szól!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Gyönyörűen havazik! Bár nem hiányzott már, így március elején!

Éjszakai alvás: nálunk Kornél 2 és 4 hónapos kora között átaludta az éjszakákat, utána 1 vagy 2 kelés van. Kivéve az utolsó 3 napot, amikor hasonló dolgo fordult elő, mint Andyéknál. Kb 1,5 órás ébrenlét hajnalban és utána ájult be. Én a betegségének tudtam be, illetve a szorngásnak. Talán így együtt. Viszont ma megajándékozott egy este 9-től reggel 6-ig alvással! :lol: Őszintén szólva nem fáraszt engem, hála istennek, bár két gyerek mellett valószínűleg kész lennék. Igaz én nap közben nem alszom így sem. De az akkor is más, mert pihenni viszont tudok. Lányok, ez is el fog múlni, kitartás! Olyan gyorsan felnőnek, és már nem is fogunk emlékezni az ébren töltött éjszakákra!

Reni: nem gáz, ha a tesód párját kéritek meg. Mondjuk ez érdekes téma volt nálunk is, ugyanis teljesen hasonló megfontolásból (nincs idő semmire sem a párom tesójáéknál) a húgom lett a keresztanya és a párját fogjuk hívni keresztapának, bár ő nem lehetett az, mert a pap nem engedte, mivel nincsenek összeházasodva. Még keresztelői tanú sem lehetett. Bár ebből sem csinálok problémát. A párom testvérékről csak annyit, hogy annak ellenére, hogy ők 10 km-re laknak tőlünk, amikor Kornél megszületett 5 azaz öt percre futottak be, meg se nézték, mert aludt, azóta 2x látták (hasonlóan 5 perce). S Kornél már 8 hónapos lesz! A saját lányuk 6 éves, de nincs rá idő, mert annyit kell dolgozni! Mondják ők, két autóval, családi házzal. A páromnak eszébe se jutott, hogy ők legyenek a keresztszülők. Bocs, ha hosszú voltam, de ez most kikívánkozott!

Fürdés: Kornél is imád fürdeni. Nálunk inkább az okozza a problémát, amikor befejezzük. Akkor szokott néha egy kissé hisztizni, mert még maradna a vízben! Igaz kis vízi brekkencs!

Juca: sokat gondoltam rátok a hétvégén. Nagyon remélem, hogy minden rendeződik és csak egy félreértés lesz!

Mári: nagyon édes, szép baba Vencel! A második képen nagyon zsivány! :wink:

Kitti: irigy-irigy a welness központ miatt! Remélem valamikor majd mi is eljutunk oda! Örülök, hogy sikerült pihennetek!

Diéta: nekem is kellene, de még nincs erőm! Én azt hiszem a 90 naposat nem kezdem el, de a másik, amit írtatok,, azt ismerem és valószínűleg majd az lesz. egyszer a terhesség előtt már csináltam. Majd újra kezdem. Rajtam +6-8 kg van, attól kellene megszabadulni. Bár terhesség előtt is ennyi volt rajtam. Ez legalább pozitív!

Szép napot mindenkinek: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Lányok!

Előtúrtam minden iratot, és én írtam el egy sorral a bevallásom. Így az összes befizetett adó átkerült a befizetendőbe. Most galoppozhatok be önrevizionálni. De mi ez ahhoz képest, hogy bengessm ki, de azonnal különben lecsípik a fülem! :twisted:

Vencel nagyon husi! :lol:

Most megyek és relaxálok a felmosófával. Ez az APEH sztori nem tett jót, ez is egyfajta fogyóprogram (ingyen, gyorsan, hatásosan) :twisted:

tjuca
 
 


Sziasztok Csajok,

csatlakozom azokhoz, akik kezdenek kidőlni :( . Eddig teli voltam energiával, de kezd elfogyni. Marcinak tegnap kibújt a 2. fogacskája. Éjszakánként folyamatosan kelünk óránként, már nem bírom. Nem is az ébredés a rossz, hanem a 10 kilójának az emelgetése az ágyból ráadásul hálózsákban, aminek szintén van súlya. Minden reggel úgy fáj a derekam, hogy nem tudom elmondani :( . Aztán napközben elfelejtem az egészet, de a következő reggel ismét összetörten ébredek.
Na de nem panaszkodom :) !

Reni: olyan érdekes, hogy azt írtad, egyre jobban imádod Petikét. Én is így érzek, ahogy egyre nagyobb lesz Marci, egyre inkább mindig vele szeretnék lenni :) . Nem lehet ezt igazán szavakba önteni, szóval az a lényeg, hogy én is úgy érzek, ahogy te. Egyre nehezebb a suli miatt is itthon hagynom, pedig most már sokkal jobban elvan nélkülem, mint pici korában. De mégis, olyan rossz hallani, amikor beszélek a férjemmel telefonon, hogy ő otthon dögönyözi én meg hol vagyok :shock: :shock: :shock: .

Mári: nagyon édes Vencel, tényleg kikerekedett :) :) :) .

Bocsi, mennem kell, mert Marci nem szeretne tovább a járókában lenni :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Visszajöttem, Marci úgy döntött, hogy megtréfál, elhitette velem, hogy ő bizony aludni szeretne, aztán miután szopizott kipattant a szeme és most itt teper a habszivacson :lol: .

Képzeljétek: Marci tegnap kapott először husikát (krumpli, sárgarépa és csirkehusi egy kicsi ízesítéssel) és nagyon ízlett neki :lol: :lol: :lol: .
Ezt leszámítva egy kis visszaesést tapasztalok evésügyileg. Nem tudom minek köszönhető, de nagy nehezen tudom csak belediktálni a gyümölcsöt. Az én nagyétkű kisbabám sztájkol :( . Régen úgy nyelte a kajcsit, hogy öröm volt etetni. Kb. 5 perc alatt végeztünk, nem kente össze magát, ha elég volt, elkezdte rángatni az előkéjét. Remélem visszatérnek a régi szép idők és csak átmeneti a megtorpanás.

Juca: szuper, hogy megoldódott a rejtély :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Eni!

Nem tudom, hogy a fogaktól van-e, de nálunk akkor csökkent az étvégy, amikor jött a foga. Volt hogy egész nap alig evett (szinte semmit). Meg is rémültem, hogy mi lesz így vele, de semmi vész, másnap vagy harmadnap bepótolta. Kipukkadásig ette magát! :D

Reni!

Szerintem se gáz, hogy ha a tesód barátnője lesz a keresztanyu.Igaz nálunk a tesómnak már felesége van, de a sógoromnak is "csak" barátnője és ha ők lettek volna, nem is lenne kérdés...
Nálunk ez úgy dőlt el, hogy sokáig nem tudtuk (30 hetes 4D-s uh), hogy kisfiúnk lesz, avagy kislányunk...
Megbeszéltük a tesóinkkal, hogy ha nekik így megfelel: Az én tesómék lesznek a keresztszülők, ha fiú baba lesz, a párom tesójáék, ha lány babónk lesz. Így nem tettünk különbséget, mert nem tudhattunk milyen nemű gyerkőcöt hordtam a szívem alatt!!! Ezek után természetesen a második gyermekünknek a sógoromék lesznek a keresztszülei. Ők is régóta vannak együtt, de mivel a csajszi még tanuk, szó sincs házasságról. Szerintem nálunk előbb lesz meg a második baba, mint nekik az esküvő.

Jut eszembe!
Akinek 1 babója van! Ki mikorra tervezi a tesót és mi a véleménye az egyik kicsi a másik pici dologról? Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség?
Akinek már van tesó, írja le tapasztalatait!

Andy


Kép Inkább mászóka, mint babykomp!

Kép
oriandy
 
 


Juca!

Most olvasom, amit írtál! Húúúúúúúúúú!
Kicsi parán vagyok! Épp az elöbb írtam én is meg az adóbevallásomat, de nem tudom megnézni, mert már leragasztottam! Csak remélni tudom, hogy én nem szúrtam el! :?
Eddig apum csinálta és most is segített, de idén egyedül írtam meg. Ha minden igaz én kapo vissza :wink:

Szorítok, hogy minden OK legyen a végén!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Először is Petinek boldog hófordulót, bocsi, de hétvégén én nem tudok jönni.

Főleg, hogy pénteken behalt a winchesterünk. Épp előtte letöltöttem a gépről vagy 60 képet, azok is mind oda vannak :twisted: Szóval Laci itt küzdött vele, de sajna, nem sikerült életet lehelni bele. Aztán meg egy kolléga gépe volt itt, azon kellett mindent újra telepíteni, úgyhogy nem fértem ide, tegnap meg a net állt le. Szóval minden ellenem volt.

Veráska! Köszi, én is nagyon büszke vagyok a csajszimra, és annyira hihetetlenül örültem, mikor megtudtam hogy lány! Biztos, a fiúnak is örültem volna, de ugye olyanunk már van! :)

Nekünk mindkét gyerek könnyen összejött, Lackóval novemberben abbahagytam a gyógyszert, karácsony körül kezdtünk élesben, januárban még megjött, februárban már nem. Mesivel májusban bogyóleállás, aug. 17-én első éles próba, aztán 18-19-21-22-én, és szept. elején máris + tesztem volt. Szóval Mesi lehet, hogy elsőre összejött.

Smink. Nagyon nem sminkelek, sőt néha már úgy érzem, nagyon igénytelen vagyok... De ugye se munka, se szórakozási lehetőség, se semmi, az a legnagyobb esemény, hogy fizetéskor megyünk Orosházára vagy Szentesre nagybevásárolni, de oda meg már nincs is kedvem kenekedni, max. egy szájfény, és kész. Múltkor ahogy a lagziba mentünk, előkerestem a kencéimet, és 90%-át ki kellett dobni, mert beavasodtak... Még egy igényes ruhám sincs, a régi kosztümjeimet meg mind kihíztam. Nem leszek már 54 kiló, nem is akarok.

60 kiló szeretnék még lenni, (most 66 vagyok, kb.) de nem sietek, mert még a szopi tart, nem akarok semmi fogyi-programot bevezetni. Nálunk még éjjel 1-2 szopi mindig van, és napközben is 3-4 alkalom, szóval az elaltatással együtt olyan 6 x szopizik a csaj. Gondolom ezért még meg se jött szülés óta. Na nem mintha hiányozna.

Vencel baba és Dani is nagyon cuki a képeken! Azta, most jövök rá, hogy itt a fiúk többségben vannak! Kinga, Noi, Panni, Panka, Mesi és nem is tudok több lányt... (Bocsi, akit kihagytam!!!!!!!!!!!!!)

Gyerekek már gyógyultnak vannak minősítve, Lackó ma ment már oviba is, ma ovimozi lesz, szerdán meg farsang. Remélem, nem szed össze megint valami izét...

Most megyek, elaltatom nőcikét, aztán még jövök! Puszka!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Andy! Ideális korkülömbség nincs. Én nagyon féltem attól, hogy ikreim lesznek, vagy véletlen hamar jön a kistesó, hogy két egyáltalán nem önálló gyerekkel nem tudnék boldogulni. Nálunk 3 és fél év van köztük, de néha még ez is kevésnek tűnik, Lackó nagyon hisztis, akaratos, irigy és féltékeny. Talán idővel jobb lesz.

Keresztszülőség... Hát, az a helyzet, hogy mi egyáltalán nem vagyunk vallásosak, így keresztelője nem lesz a gyerekeknek, hacsak majd ők nem akarják egyszer. Azért kinevezve van a párom huga Lackó keresztanyjának, az én hugom meg Mesiének. Keresztapa nem lett, mert a sógornőm összeveszett a barátjával tavaly, és az én hugom is szétmenni készül a vőlegényével... Szóval így állunk. A 14 éves csajokat még nem akartuk keresztszülőnek kinevezni, nem is beszélve az öcsikémről, aki első osztályos! :-)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi!

Mi idén év vége felé szeretnénk próbálkozni (jaj de hülye szó ez...) a tesóval és jön amikor jön. Dani végül is elmúlik kettő mire meglesz a kistesó, de félek kicsit. Sokszor még vele is nehéz, nem még egy tesóval. De vissza nem akarok menni dolgozni, mert a munkahelyem Veszprémben van és azért 90 km-re a családtól...
Az meg megint nem jó, hogy itt keresek valamit, mert olyan túl sok lehetőség egyenlőre nincs és ha meg atlálok valami jól, azt nem igen tudnám otthagyni rövid időn belül, hogy újra szüljek. nagy korkülönbséget meg nem szeretnénk.
Szóval, így állunk! Kicsit félek is tőle, de kíváncsi is vagyok, dani hogy viszonyul majd a tesóhoz.

Amúgy angyalom már fél 10 óta alszik kint a levegőn. Igen jól bírja! :D

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok,

Andy,
akkor ezek szerint nálatok nem esik a hó. Nálunk már minden tiszta fehér. A gyerek meg nyügös is volt egész délelőtt, most sikerült végre elaltatnom, úgyhogy most megyek is vasalni.

Juca,
örülök, hogy Apeh kérdés megoldódott!

Második gyerek téma:
mivel én idén leszek 34, ezért mi mielőbb szeretnénk tesót. Én egyenlőre azt mondtam a férjemnek, hogy nyáron szeretnék egy kicsit élni, úgy, hogy se nem szoptatok, se terhes nem vagyok, hogy nyugodtan ehessek tatárbifszteket és ihassak néha pálinkát. (Imádom a jófajta pálinkát, de már másfél éve nem ittam és már hiányzik) és ősszel vágjunk bele a gyerekprojektbe.
Remélem gyorsan összejön és akkor nagyjából két év lesz a manók között.
Aztán majd kiderült hogy bírom.

Viszont, ezt nem fogjátok elhinni, most hívtak a Corából, hogy az email alapján kivizsgálták a panaszom és jogosnak találták, ezért egy visszárú bont kapunk ami 60 napig érvényes és levásárolható és elnézést kérnek.

Most tiszta jókedvem lett és megrogyott bizalmam visszatért!

meteor
 
 


Épp az előbb írtam, hogy még vagy 6x szopizik Mesi, de ma egyszerűen nem akart szopizni. Pedig így szoktam elaltatni, de most akár milyen álmos volt, nem akart szopizni. Megdörzsölgettem a második fogacska helyét is, de nem az a gond. Nem tudom, mi van. Lehet, túl nagy a nyugi, és hiányolja Lackót? Végül 2 óra kínlódás után beleraktam a bébihordozóba, bekapcsoltam neki a minimaxot, benyomtam neki a cumit, és 5 perc alatt el is aludt. Remélem, ő nem szokik le a szopiról, mert akkor be kell fogadnom egy új babát, ugyanis még rengeteg tejcsim van, ezért is kell nappal is adni neki, mert elázok...
:oops: :? :)
gabella
 
 


De csak 20 percet aludt... :cry: :cry: :cry: Mi lesz így velünk???

Itt nem esik a hó, tegnap esett, de szerencsére nem maradt meg.

Ebédelni kéne valamit.

Rita! Tök jó! Mégiscsak tudnak rendesek lenni a corások!

Ex! Fizetéskor remélhetőleg megyünk Szegedre! Vagyis én tervezem! Metro, Cora, C&A, mittomén! :-)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Senki?????????????????? :(
gabella
 
 


Dani 3 órát aludt kint a babakocsiban...
Nem tudom így hogy lesz délutáni alvás, mert ha késöbb teszem le, akkor meg este nem akar majd elaludni, amúgy meg nem bírja ki estig..
Ördögi kör! :D

Most meg tisztába tettem és erre tessék... Kakil.
Nem rossz! :D

Daninak én is be szoktam kapcsolni a minimaxot. Nagyon szereti. Igaz nem köti le maga a mese, csak a zenés részek érdeklik. Legalább fejlődik a zenei érzéke :D

Most inkább bekapcsolom neki a babazenét. Azt is imádja.
Ja, és peluscsere megint!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Nálunk esik az eső, így a babakocsizás kilőve. De nagyon nyűgi a drágám. :-(

Mesi is a zenés részeket szereti, Thomas a gőzmozdony zenéjét különösen. Lehet, angolos a lány!

A Zeneovi c. CD nincs meg valakinek? Nagyon érdekelne!

Próbálok megint egy szopizást beiktatni, nem tudom, elfogadja-e. Drukkoljatok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Lányok!

Ki milyen pelust használ? Mi a pampers-t. Szernitem jó, én meg vagyok vele elégdve. És azért az sem utolsó, hogy van az a hűségprogramja. Már egy játékra való vonalkód összejött, de azt mondták, majd a beérkezéstől számított 2-3 hónapon belül küldik.
Szóval nem kapkodják el azért.
Most gyűjtök a másik játékra, de még nem tudom melyikre.
Ti?

Kép
oriandy
 
 


Na erre még gyorsan reagálok.

Mi most konkrétan a DM-es Babylove pelust használjuk, tökéletesen jó minőség, és az ára is jó. De teljesen változó, milyen pelusunk van. Nekem nincs minőségbeli külömbség a libero, a pampers, a disneys huggies, a babylove és még a jobbik tescos között. (Többiről nem tudok nyilatkozni.) Általában azt veszem, ami ár alapján a legkedvezőbb, vagy amiből éppen a megfelelő méretű és kiszerelésű kapható.

A liberóval is kihasználjuk a gyűjtögetést, még egy játékot állítólag kapunk kb. 10 hósan. A pampers pontokat is gyűjtögetem, a csiguszt már megrendeltem januárban, de még csak egy levél jött, hogy beértek a pontok, és majd küldik. Kedves topictársak az nlc-ről mindig kisegítenek, ha éppen kevés pontom van. Majd pampersre megint igényt fogok tartani, hogy a második játékot is megrendelhessem, de május közepéig még lehet, hogy fogok is olyat venni.

Mesi nem akart ám szopizni, most mászkál, és a cumi a szájában van...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi!

Nekem ezek vannak meg:

Babazene 1 és 4
Válogatás Magyak gyermekdalok
Hónapsoroló
Nagy mondókásalbum
Rajzfilmslágerek
Walt Disney dalok

Andy

Kép
oriandy
 
 


Na, most szívrohamot kaptam majdnem, Mesi odamászott a hifihez, és bekapcsolta a Rómeó és Júlia CD-t, nem is lett volna gond, csak teljes hangerőn... Ő meg meg se lepődött, csak vigyorog! :D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Én a zenélő csodamasinát rendeltem meg szintén januárban és szintén egy levél jött, hogy beértek a pontok. A második játék eleve kevesebb pont lesz, és ha utána nekem lesz még kódom, szívesen átadom! De addig én is gyűjtögetek! :wink:

Kép
oriandy
 
 


Mára elköszönök, mert 1 óra múlva mehetek az oviba, de még addig kéne vasalni, teregetni, Mesi viszont nem akar aludni, az a 20 perc alvása volt egész nap... Asszem, megebédeltetem.

Pusz mindenkinek! (Tuti most fog jönni mindenki, mikor én lelépek! :D )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


:D :D :D

Dani az apja borait szokta lerámolni a borosállványról!

Most épp táncol a zenére!


Újabban pedig ezt csinálja: (igaz kicsit homájos a kép, mert belemozdult...) Kép

Kép
oriandy
 
 


Gyors bekukk,

hóesés elált, Pancsi meg felébredt.
A vasalalással így csak féli készületem el, de legalább a konyhát sikerült rendbe rakni, sőőőt meg is ebédeltem.

Most megyek is újabb rumlit gyártani, mert a Kisasszony ma kap elősször főzelésket: krumplit, egy kis almával, ki vagyok váncsi, hogy hogy fog neki ízleni.

Pelenka: mi korábban Pamperst használtunk, de miuátn csomószor kijött belőle hátul a kaksi áttértünk Liberora. Mivel nálunk csomószor a férjem vásárol, így nem szeretek változtatni, jobb ez így, hogy pontosan tudja mi kell :)

Ja és éccakák kapcsán: nekünk volt egy kis javulás most: az utóbbi pár napban már csak kétszer kelt Pancsi az eddigi három helyett: hajnali egy és öt körül, kihagyta az este 10-11 körülit, ami nagyon baba, mert eddig pont akkor ébredt amikor én végre elaludtam.

Most megyünk kajázni, később referálok!

meteor
 
 


IGEN NAGY MA A PANGÁS!! :D

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Ma egész nap nem engedett be a babanet és nagyon lassú!

Juca!
Tök jó, hogy "csak" elírásról van szó! Nem irigykedem a parázós hétvége miatt!
Tényleg, van még tejcsid? Korábban írtad, hogy Kingának napközben már nem kell a cici. Akkor mit iszik és miből?
Nálunk még mindig gond a folyadék. Peti 1-2 kortyot iszik pohárból, aztán megragadja a poharat és elhúzza a szájától, de ha kanalazom neki a vizet, úgy elfogadja. Egy ismerősöm szerint a vizzel van a gond és tegnap hozott Petinek üdítőt. Az ő 8 hónapos fia komálja. Hát, Petinek az sem jött be. Na persze, Peti 4-5-ször még szopizik.

Pelenka: mi Lidlist és Liberót használunk. Pampers nagyon nem jött be.

Rita
Látod, (néha)van igazság!!!
Hogy ízlett Pancsának a pempő?


Marcy
Nálunk is van úgy, hogy Petinél alábbhagy az étvágy minden ok nélkül, másnap pedig eszik rendesen. Rejtély!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni!

Éjjel nem nagyon van már tej, csak az esti grand vacsihoz. Nappal délelőtt 8 tájben iszik egyszer, aztán délben főzelék, uzsira gyümölcs, aztán este megint főzelék és tej. Tegnap egyszer evett éjjel, mert Kofát küldtem rendtételre. Ugyanis a kisasszony engem rág a szó szoros értelmében.

Nálunk a Huggies (Disney) a jól bevált pelenka. Keskenyebb és vastag a ragasztócsíkja a többi pelushoz képest. Az én halszálka (még most sincs 8 kiló és 71,5 cm) lányom olyan, mint a csík, ezért külön jó ez a rögzítőpánt megoldás.

Ma egyébként padlizsánkrém volt az ebéd, csúszott a gigáján rendesen. :twisted:

tjuca
 
 


ja és vizet iszik, meg a pempőibe több vizet teszek, ezzel csalok

tjuca
 
 


Juca!

Én is kezdem vizezni a pempőket! Mit ki nem találunk! Kofa hogy altatja vissza Kingát éjszaka?

Friss képek Petiről:
Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Most uzsiztunk: vajas zsemle és virsli, egy kis kiwi utána.

Imádja ez a kis lurkó!

Dani teát iszik. Természetesen babateát (MILUPA), mert először hasfájós volt és jó volt rá a gyógynövényes azóta semmi mást nem fogad el. Annyit elértem hogy átszoktunk a gyümi teára és az is már csak light-os 3 dl vízben 1 kanál tea.
A vizet kiköpi. Amúgy már ihatnak 100%os gyümileveket is, Dancus a multit szereti.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Reni!

Hát egy ideig kiveszi az ágyból, aztán mikor KInga annyira felpörög, hogy már habzik a szája (de tényleg dagad az ér a nyakán stb.) akkor vissza az ágyba. Tegnap két puffanás (hátraveti magát, meg hasra, ez igazi hiszti, ami a nagykönyvben meg van írva) után aludt tovább és reggel vigyorogva kelt miután ezt kétszer megcsinálta. Ilyenkor azért nem merjük egyedül hagyni, mert rémisztő. Viszont akkor is visít, mikor a kezünkben van. Azt hiszem lassan itt az ideje Ferber bácsi módszerének, mert Kinga nem éhes, nem szeparációs szorong, hanem hisztizik, hogy nem az van, amit megszokott!!! :roll: Viszont nekem nincs tejem egynél több alkalomra éjjel, meg lássuk be éjjel aludni kell és nem enni. Én már beláttam, be fogja látni a lányom is!!!! :twisted:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Dani igen nyügi, elviszem pancsizni aztán ha tudok még jövök!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Norwell, én csak úgy adok Kírának kenyércsücsköt, hogy ott vagyunk mellette, és csak pár percre. Amikor már annyira szétáztatja, hogy nagyon darabok is kezdenének leszakadozni, akkor elveszem. De mindig, amikor odaadom neki, úgy örül, hogy azért az arckifejezésért megéri egy kis izgalom :-)

Nekünk lehetne bébikompunk (öröklött, szinte új), de én sem kértem. Egyrészt helyhiány miatt, másrészt annyi rosszat olvastam róla.

Rita, én ha mennék, akár nyaralni, akár telelni, biztos, hogy magammal vinném…

Reni, izgi ez a „gyerek-mentes” program. Én is múlt pénteken voltam így először, bár én a páromra hagytam a bébit, hogy a babát váró barátnőmmel kettesben találkozhassak. Kíra jól viselkedett, elengednek legközelebb is :-)

Képzeljétek, most hétvégén főztem először úgy Kírának (spenótot evett, ízlett neki nagyon), hogy ugyanazt ette, amit mi, csak persze neki kivettem belőle, mielőtt jól befokhagymáztam, meg mielőtt felöntöttem tejjel… :-) Ha mindennap így lenne, hogy ugyanaz a menü, csak kicsit másképp, egész elviselhető :-)

Reni, Kíra az elején a répát kifejezetten utálta. Egyszer kipróbáltam a húsleveses-husis-répás turmixot, legalább egy méterre köpte. Én egyszerűen odateszem vízben főni a répakarikákat, egy kis olivaolajat zuttyantok bele, de általában többféle zöldséggel keverem. Nálunk most a borsó-répa-husi a nyerő, de brokkolival is szeretjük. Az igaz, hogy nekünk házi répánk van…

Most mennem kell, de majd holnap folytatom a „visszaolvasást”. Ez az első hétvége, amit kihagytam a bneten, és tessék, ennyit még sose írtatok eddig péntek-szombat-vasárnap :-) :-)

tandika
 
 


Sziasztok!

Juca! Örülök, hogy tisztázódott az APEH dolog, viszont ha így esik a hó, nemigen fogunk fagyizni menni március elején a gyerekekkel. Nem baj, majd építünk nekik hóembert! :D :D :D

Eni, én is legalább annyira ki vagyok dőlve Ádám fogzása miatt, mint Te Marci miatt. Nekünk most épp a felső jobb ,metszőfogunk jön, és szinte óránként kel Nyuszus. Reggelente akár egy zombi, olyan vagyok. Egyébként Ádinak is nagyon rossz az étvágya, így volt ez az előző fogik kibújása előtti napokban is. És valami iszonyatosan kicsípi a kaki a popóját, nem lehetek elég gyors...Ez a fogzásos kaki nagyon gázos. :oops:

Andy, lehet, hogy mi vagyunk itt az egyetlenek a férjemmel, akik így éreznek, de mi egyelőre nem akarunk második gyereket. Ennek egyik oka az, hogy én most nem engedhetem meg magamnak hogy még tovább kimaradjak a szakmál, mert az az én területemen már öngyilkosság lenne. Másrészt nagyon hiányzik a pörgés, mondjuk ki, én nem vagyok tipikusan családanya típus. A férjemnek pedig mindegy hogy egy gyerekünk van vagy száz, csak jusson elég időnk egymásra. :D Minden téren. :oops: Viccet félretéve, lehet hogy egyszer majd lesz kistesó, de csak évek múlva.

Reni, engem sem engedett be egész álló nap a babanet ezért írok csak most. Járt még így valaki?

Juca, pelenka ügyben is egy hullámhosszon vagyunk, nálunk is a Huggies vált be a legjobban.

Annyira izgi, hogy lassan a babók mostmár "normális" kajákat is esznek! Ádám ma a bőgődében kelbimbó főzit ebédelt virslivel mixelve és úgy bezabált belőle, hogy csak na!!!!


Jó éjt mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Juca!
Az éjjeli etetéseket én is szeretném elhagyni, de egyszerűen nem nyugszik meg cici nélkül... Tegnap nem is tudom, hányszor cicizett, úgy tűnt, vagy milliószor... :roll: Ez sztem a fogzás miatt van, általában így csinál, mielőtt kijön a foga, hogy egész éjjel cicin lóg... Kende is elkezdett hisztizni! :D Egyelőre csak nappal csinálja, így még egész elviselhető... ;)

Rita!
Örülök, hogy egy kicsit kárpótolnak Benneteket!

Reni!
Hehe, Peti egy fenékkel akar két "lovat" megülni! :D

Andy!
Édes Dani a képeken!

Mári!
Jó, hogy jelentkeztél!!! Vencel jó nagyot nőtt! :)

Éjszakai alvás: nálunk is cici van éjjel, tegnap asszem, egész éjjel cicin lógott... :roll: Valszeg fogzik, mert hőemelkedés és nátha is van... Ma délután elég nyűgös voltam (igen, én :D), ugyebár aki éjjel legény, az nappal fáradt... :twisted: Kíváncsi leszek a ma éjjelünkre...

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Üdv!

Reni, nem a képtár miatt nem teszek fel ide képeket, mert ami ott van, néha abból teszek ide is. :) De oda se jutok sűrűn, mármint, hogy töltsek a képtárba új képeket fel...
Az, hogy a tesód bnője lesz a keresztanya, szerintem egyáltalán nem gáz, sőt. Ahogy írtad, a kapcsolat a lényeg, tehát ha egyszer véletlenül szétmennének, a kapcsolat akkor is megmarad!
A folyadékkal mi is hadilábon állunk...lehet víz vagy akármi, csak a tápi a nyerő, de azt max. 3x kap egy nap.

Wawel, itt nem esik, pedig jó lenne...én imádom a havat. Ma felavattam Petivel a sportkocsit, Petinek tetszett. Nekem meg könnyebb volt így.
Nálunk egy pár lesz a keresztszülő, ők sincsenek összeházasodva, különböző vallásúak...és nem volt gond belőle! A névadó szülők is ők...

Juca, na hál' Istennek...drága félreértés. :o

Marcy, hát nálunk is volt ilyen, hogy öt perc alatt beevett Peti egy doboz bébiételt, de most ennek 2-3X-osa szükségeltetik néha. De megeszi, szóval nem sztrájkol, csak le van lassulva. :)

Oriandy, ezt a testvértémát már régebben kiveséztük, és mint mindenben megállapodtunk abban, hogy kinek a pap, kinek a papné, és hogy minden nagyban függ az anyagiaktól, hogy ki hogyan jön ki a legjobban, mármint ami a gyerekvállás idejét illeti.
Na mi épp Pamperst nem használunk, ugyanis Peti allergiás rája. :) Mi diszkontpelust használunk (vagy Lidl-es kiscsomagosat vagy lilacsomagos Tescosat, ha épp olcsón van), szerintem nem éri meg csak azért drágát venni, mert van hűségprogramja. :o És nekünk az olcsó is tökéletesen megfelel, szerintem a régiek közül nekünk volt a legkevesebb "balesetünk". :D

Gabella, hát ez rossz hír, mármint a vicsimeghalás. Nálunk is volt ilyen egy párszor, legutóbb kb. 3 éve, mikor az angol szóbelimet csináltam, jött a telefon, hogy ne legyek ideges, de elszállt a merevlemez itthon, rajta egy rakat képpel, köztük pl. az eljegyzési képeinkkel. Még jó, hogy utóbbiak közül kemény 4 db-ot feltettem a képtáramba, na meg elő is hívattuk akkor a jobban sikerülteket, de azért szíven ütött. (Na jó, a végén a nyelvvizsgám is összejött.)
Ha úgy jöttök, esetleg talizhatunk, ha be tudtok szorítani a vásárlások közé.
Műszakilag Peti is a toppon van, tegnap este a DVD lejátszót szemelte ki magának, igaz, csak a hangerő gombját, bekapcsolni még nem tudta, az a gomb feljebb van.

Meteor, örülök, hogy megoldódott a Corás ügy. Mi jövő hét táján megyünk ki, megérkezett a bizalompontos fotóalbumunk. :)
Hál' Istennek az én korom eléggé kicsi, hogy sietnem kelljen "ketteskével", nálunk inkább a férjem kora az, ami aggaszt...mert én szülnék 10 év múlva is, de akkor Petitesó érettségijén a férjem 60 és 70 év közt lenne félúton. :o

Na lépek, Peti nyügi...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?