Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Megjöttünk, itt vagyunk, itthon vagyunk. :P :P

Hát lányok, ez a 12 meg még rá az 1,5 óra elég gyilkos volt... :lol: :? :?

Minden ok, csak Frankfurton nem rakták fel a babakocsit a gépre, igy állitog a ma reggeli géppel küldik utánunk...és kihozzák házhoz.
Ajánlom is nekik, mert ne akarják hogy elkezdjek kianiul káromkodni :lol: :lol: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Na majd jövök, csak még nem vagyok képben igazán..
Léna meg annál inkább :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Éjfélre értünk haza és már reggel 7 kor riadóztatott minket..
3/4 9 kor meg már hozta a kabátját :shock: :shock: :shock: :shock:
Hát ennek a gyereknek semmi nem elég??????? :evil: :evil: :? :? :? :? :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:
Egyébként nem is értem miből van Léna...hazafelé direkt szivatóra tettük, hogy nem hagytuk indulás előtt aludni este..csak 6 órát, utána még 6 ot ébren tartottunk, hogy majd de jó lesz...majd mennyit fog aludni a nagy gépen... :roll: :roll: :roll: aha...pont igy volt..aludt 2!!!!!!!!!!!!! utána meg ugrált meg rohangált meg minden egyéb...
Azt hittem eret vágok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na pusz majd jövök.....csak ma még regenerálódunk, meg megyünk anyóshoz ebédre, meg mosok mint állat :twisted: :twisted: :twisted:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Ayse, hol vagy, hogy vagy? Sokat gondoltam rád az este, meg arra, hogy milyen nehéz is lelkizős, érzelmes embernek lenni.
Meg hogy milyen fura, hogy ahányan vagyunk, annyi oldalról látjuk a dolgokat. És igaza van Jucinak, ha bárki is nem úgy látja, ahogy te, attól az a te szempontdból, meg másokéból is talán, úgy van és komolyan kell venni.

Zsóf, szegény Gergővarjú, jobbulást neki! És milyen megbizható férfi lesz, ha még most is emlékszik Zsuzsára és feleségül is vette gondolatban :)

Barbi, Kuha, megann, köszi a csirkeinfót, mindjárt a sütőben landol a kérdés tárgya.

KépKép

KépKép
majola
 
 


Hongkong:

Kép

M.

Kép

Kép
megann
 
 

 
 

Megann,
Üdv újra itthon! :)
Ez az összes kép, amit megmutatsz nekünk? :wink: :) :wink: :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


hello mindenkinek!
ma majdnem elmentünk mi is a MűvészetekPalotájába,de beszéltünk apóssal,aki éppen az ikrekhez igyekezett(Bence jó beteg lett,nem is eszik semmit,anyja elvitte a ....már nem is tudom melyik kórházba és még após szerint is felháborítóan kevés információval engedték utjukra őket) és mondta,hogy mi ne is menjünk,mert még felülfertőzi Marcit,bár látni azóta sem látta,azért mi megijedtünk,hogy talán akkor még ciki elvinni közösségbe.....pedig már tényleg nagyon jól van!nyulak voltunk!
viszont helyette gondoltunk egyet és elmentünk Fogaskerekűzni és Nosztalgia Gyermek vasútazni,visszafelé meg villamosoztunk!nagyon élveztük mi is és Kisnyuszi is,alig várom ,hogy tavasz legyen,akkor még jobb lehet,bár nagyon menő fűtés van a Nosztalgia vasúton!:)
most meg már alszanak is a nyulak! :wink:
tegnap anyuméknál vendégeskedtünk és átadtuk neki a szülinapi meglepit!a hétvégén megyünk Szombathelyre egy szállóba családi szülinapozni!nővéremékkel együtt,bár ők most jól lebetegedtek,úgyhogy kiváncsi leszek,ráadásul anyu sincs a legjobban...legfeljebb megyünk apukámmal négyesben és majd mi jót bulizunk helyettük is! :twisted:

remélem Ayse és aki még megbántva érzi magát,megbocsájt és tüske nélkül maradnak velünk,részemről megpróbálok javítani a rossz érzéseiken én is úgy vagyok vele,hogy attól mert nem értem és én nem így látom még elfogadom,hogy megbántva érzik magukat,azt meg orvosolni kell,de a mi részünkről is!
tényleg ne haragudjatok!

Megann,képeket még,még,mééééég! :P és milyen érdekes,hogy bár a soraidat olvasva téged teljesen lenyűgözött a hely,e kép láttán nem rohannék Hongkongba!így vagyok NewYorkkal is,biztos látnom kell élőben,hogy megértsem mért vannak elájulva az ilyen városoktól!mert,hogy általában elájulnak tőlük,úgyhogy biztos megvan a varázsuk!

Bodza,Majola
gyönyörű képek,gyönyörű családotokról!olyan jó nézni benneteket(is)!

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Sziasztok!

Megann!

Üdv újra itthon!!!

És naná, hogy képeket még-még - még-még!!!!


Nyúlné! Hát Ti aztán tényleg Nyulak voltatok!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi voltunk a Művészetek Palotájában, nagyon jól éreztük magunkat.
És nagyon vagesz volt, mert odaértünk fél 10-re, és sehol senki nem volt még, akkor kezdtek szállíngózni a népek, úgyhogy Gergőé volt az egész terep.
Nálunk a csúszda a nagy sláger kb. egy hete, úgyhogy most is azon lógott.
Múlt vasárnap mégcsak egyedül sem tudott felmászni a három lépcsőfonok, az itthon csúszdán, de mára már fejjel lefelé csúszik, meg lefekszik, meg az egyik lábát kilógatja és hasonlók.
Én csak hüledezek. :shock: :shock: :shock: :shock:
Arról nem is beszélve, hogy ma felmászott itthon a dohányzóasztalra, és azon bámult ki az ablakon, és nézte, amint apaj kiállt a garázsból a kocsival. És mondta, hogy autó!!!! Úgyhogy mostanság rosszul vagyok... :evil: :evil: :evil: :roll: :roll: :roll:
Szóval, a Műv.Pal.-ban a csúszda volt a sláger.
Már majdnem indulni akartunk haza, amikor végre befutottak Barbiék is!! :lol: :lol: 8) 8) 8)
Férjek nagyon rendik voltak, mert rohangáltak a gyerekek után, mi meg jót dumáltunk Barbival.
De aztán Gergő hulla lett hirtelen, úgyhogy fájdalom, de el kellett jönnünk...
Persze, a kocsiban jól kialudta magát, és most, hogy mi is lazulnánk egy kicsit apával, most nem lehet lelőni.. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Barbi!

Megnéztem a mi cipőnket, amiről dumáltunk, naná, hogy hülyeséget mondtam...
A mienk valami "no name", Carlo... :oops: :oops: :roll: :roll: :roll:
Ahhoz képest így is 8.000 pénz volt tavaly...

Kép
kuha
 
 


Anyám, most olvasom, hogy mekkor f@.....szságokat írtam...
Bocsi sok hibáért... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
kuha
 
 


és talán még pár gondolat,bár mindig félek,mert én tényleg nagyon rosszul fogalmazok...
próbálom ugye a megbántottak oldaláról nézni a dolgot,de közben azon is gondolkodtam,hogy a mi oldalunkat is nagyon rosszul látják!persze most a magm nevében írok!
amikor felhívok pár embert,hogy esetleg van e kedvük átjönni hozzám,azt már nem kell elmagyaráznom,hogy mért jutnak elsőként az eszembe,nem arról van szó,hogy csak őket szeretm és kész,de ezt már túlbeszéltük!bevallom őszintén nekem nem azért nem jut eszembe Ayse,Jucc vagy akár Prüntyi,mert én nem bírom őket,hanem mert én nem feltételeztem,hogy az én társaságomat hiányolnák!nem arra gondolok,hogy utálnak vagy hallani sem akarnak rólam,de biztosan nem én állok a szivükhöz közelebb!
lehet,hogy sokat tudok össze-vissza csacsogni ,de alapvetően azért nehezen bontakozom ki és tele vagyok gátlásokkal,görcsökkel,így tényleg,ha valakivel megosztottam gondom-bajom az azért volt,mert rákérdezett,hívott,érdeklődött.a neten én nem tudok így kitárulkozni,ahogy Aysenek is írtam,attól is tartva,hogy ki mindenki olvashatja a soraimat!
ebből lesz az ördögi kör,mert nyílván azokat érzem ezek után közelebb magamhoz,akik már több mindent tudnak rólam,és így rájuk gondolok,amikor magányosan ülök otthon és társaságra vágyom és igen,a kör sajnos be is zárult volna,mert a saját nyomorunkban nagyon el tudunk merülni és észre sem vesszük,hogy mások is jajgatnak,hol némán,hol hangosabban!
de szerencsére ez most jó hangos volt és összekapva magamat megpróbálok tényleg helyrehozni egy-két(remélem nem túl sok
:lol: )sebzett szivet!
görcsbe is rándult most a gyomrom,mert Hari már nem is tudom mikor hívott,csak hogy élrdeklődjön,hogy hogy vagyok én meg rövid csevegés után letettem a telefont,mert dolgom volt és azóta is hívom,hogy folytassuk!
úgyhogy igen,iszonyat figyelmetlen vagyok,de remélem tudok javítani rajta!

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Kuha
mi is mindig(kétszer)elsők voltunk és a nagy tömeg elől már menekültünk is haza!és a csúszda nálunk is a Number1!!!!!úgyhogy jobb is,hogy nem mentünk,mert ott veszekedtek volna a sráciank :lol: :lol: :lol: :twisted:
majd legközeleb összehozzuk,csak mi viszünk box kesztyűt is! :twisted:
na mentem nyulazni....

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Akiknél volt már fosós-hányós virus: kell rá valami gyógyszert adni? Én csak lázcsillapitot adtam, mert 38,3 volt, de mást nem. Julcsi eszik azért valamennyit, meg iszik rendesen, csak épp bágyadka, meg ugye néha fosik. Van valami más teendőm szerintetek, vagy csak várjam ki a végét?

És még egy: Annának állandóan váladék termelődik a szemében. Volt valakinél ilyen, amikor még picik voltak a babák? Kamillával tisztogatom, de mit tegyek még?

KépKép

KépKép
majola
 
 


Nyúlné, mi van Harival? Vagy valaki, aki többet beszélt vele :wink:

KépKép

KépKép
majola
 
 


Majola, Jack nem kapott semmilyen gyógyszert, kivéve este reggel normaflor-t. Ha Julcsi iszik rendesen, és nem acetonos a lehellete, akkor remélhetőleg nem lesz gond.

Nekem anno a védőnő azt mondta (és azóta olvastam róla máshol is), hogy váladékozó szemre jó az anyatej, cseppenteni kell bele egy picit.

Juci, Jack is nagyon anyás, itthon is szeret az ölemben ücsörögni miközben olvasunk, Barbiéknál viszont feltalálta magát, csak a végére fáradt el, meg persze az a fránya 9. fog is bántotta.

Ayse, annyit gondoltam Rád, azt hiszem, most már jobban értem, hogy mire gondoltál, és nagyon sajnálom, hogy miattam (is) szomorú vagy. Én sem igazán tudom kifejezni amit szeretnék így írott formában, bár szerintem ha találkoznánk, akkor sem erről beszélnénk, valahogy, amikor összejövünk, nem jönnek fel ezek az ellentétek, mert el vagyunk foglalva a gyerekekkel, és inkább babás dolgokról beszélünk, aztán itthon jut eszembe, hogy ezt is, meg azt is meg akartam kérdezni.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


[color=darkred]Megann[/color], Welcome home!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Majola!

Én is hallottam már az anyatejről. Egyébként mi, mikor hazajöttünk a kórházból, 2 napra rá lett ilyen váladékos a szemünk. Illetve Gergőnek. Én is kamillával törölgettem, de a dokink sikítófrászt kapott tőle, és azt mondta, hogy CSAK sima forralt vízzel szabad tisztogatni, és mindig belülrő kifelé kell megtörölni. Egyébként ezt is hallottam azóta több helyről is.
Nem tudom, hogy nektek ez miféle váladék, Gergőnek elég rendesen termelődött, egy-egy alvás után össze is ragadt a szeme. De azért leírom, hogy mi a Neomicin nevű szemcseppet kaptuk (sajnos csak receptre kapható, de ha rendi a patikus, akkor kiadja előre, és ráér később vinni a receptet), és ez kb. 2 nap alatt helyre vágta Gergő szemét.

Fosós-hányós vírusra sok mindent nem tudok mondani, csak azt, hogy ugye minnél több folyadék. Ésnekünk azt mondta a doki, hogy ilyenkor mindig a következőt adjuk neki: ha van otthon, akkor mindig tegyél a folyadékába szőlőcukor port. (Ha nincs, gondolom a sima szőlőcukor is megteszi).
Most megnéztem, amit mi kaptunk, mikor Gergő beteg volt: Glucosen a por neve, és 1 dl vízhez kell adni 1 kávéskanálnyit.
Semmi íze sincs, max. talán egy ici-picit édesebb a folyadék tőle.
Ezt is receptre írta nekünk fel, de szerintem anélkül is simán lehet kapni.

Kép
kuha
 
 


Manka!

Ezt az acetonos lehelletet már többször olvastam, de az mire utal egész pontosan??? Esetleg a kiszáradásra?

Kép
kuha
 
 


Igen, igaza van Kuhának, a cukros víz jobb ilyenkor, csak Jack azt nem volt hajlandó meginni.

A kamilla allergén, azért nem ajánlatos ilyen pici korban.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Kuha, igen ez a kiszáradásra utaló jel, Jacknek már ilyen volt a lehellete, mikor bevittük a kórházba, mert belőle minden kijött.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Kuha, remélem máskor is bejöttök majd a Müpába. Apa mit szólt hozzá, tetszett Neki?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Mi is voltunk már kétszer, de a mai nem jött össze, Jackkel leragadtunk a játszótéren, pedig készültünk.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ilyen sorminta még biztosan nem volt, apa elvitte Jacket, megyek beleülök egy kád vízbe :D . Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Csak még ezt! Jack megkaparintotta a lisztet, amíg én kikevertem a muffin tésztáját :lol: :evil: :lol:
Kép Kép Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!

Ezt még pár nappal ezelőtt írtam... azóta halogattam a hosszasabb hozzászólást, meg nem is volt nagyon alkalmam, de ma Zsuzsa megint Anyukámnál alszik, úgyhogy most van időm érdemben irni.

Kuha!

Köszi szépen a bókot Zsuzsa hajára! :) Nekem mondjuk inkább rendetlennek néz ki, de meghajolok a ti véleményetek előtt, mert a divathoz sose értettem... és ha már te is meg Nyúlné is dícséritek, akkor biztos jó...


Benianyu:

Örülök hogy kilábaltál a kórságból! Babatalira én szinte bármikor vállalkozom, Zsuzsa 11 naposan ment az elsőre. Ha olyan állapotban vagyok, akkor bizony megyek, mert otthon bezárva bekattanok.


(Ennyit írtam mielőtt a tali-téma előbukkant...)


Talik:

Hmm... én is ingadozom, mert imádok talira járni és most jó sokról lemaradtunk, vagy azért mert kicsik és zártkörűek voltak, vagy azért mert betegek voltunk. Én bevallom nagyon férfiasan, hogy bizony irigykedem mikor talit látok, mert mennék! De abszolút megértem a másik oldalt is. Én pl a gyerekek 6 hónapos kora óta nem vállaltam talit, és nagyon is tudatosan. Nem merek. Nem merem bevállalni a lakásba a totyogókat. Mikor egyszer Cleo itt volt Majával, tányér tört és csak Cleo fürgesége mentette meg Maját szerintem attól hogy mondjuk megvágja magát vagy megsérüljön. (Nálam a fürgeség ugye szóba se jött akkor már.) Most is Barbinál olyan felfordulást hagytunk/okoztunk (főleg mi ketten Zsuzsával) hogy szégyellem is magam miatta. Előtte meg Juciéknál... szóval most már egy 4-5 személyes tali is olyan eszméletlen takarítómunkával jár, hogy nem csodálom, hogy nagyobbakat senki nem mer bevállalni. És onnantól kezdve hogy létszámkorlátozás van, elég kínos nyíltan szervezni őket... hogyan? Az első öt aki lecsap a lehetőségre? Vagy ABC-sorrendben? Szerintem sincs rá igazán jó megoldás, mert az utólag kiderülő taliknak tényleg ilyen titkolózós "szaga" van, de az előre meghirdetett talik meg szerintem lehetetlenek... szóval szerintem most már legyünk türelemmel míg végre újra jóidő lesz és korlátlan talikat lehet tartani a szabadban.

Hogy kik kerülnek meghívásra, illetve az amit Ayse kifogásolt, hogy úgy érzi, többet ad a topikba mint amit kap... erre nem tudok mit mondani, mert én per pillanat úgy érzem, hogy nagyon sokat kaptam, főleg mikor Zsuzsa beteg volt, olyan hihetetlen mennyiségű támogatást, jókívánságot és törődést, ami annyira de annyira jól esett és olyan sokat számított... és emellett szerintem eltörpül az, hogy ki hol milyen talit tartott amire nem tudtunk elmenni vagy nem voltunk esetleg meghívva.

De én tartom magam ahhoz, hogy a jelenlegi szerencsétlen helyzet a babák korából és a rossz időből kombinálódik, és ha várunk egy pár hetet, rögtön megoldást fog jelenteni az, hogy a talik helyszíne lehet kint is, és akkor már annyian jönnek amennyien csak akarnak.

Azt is hozzáteszem viszont, hogy a kicsi taliknak is van varázsa, tényleg sokkal beszélgetősebbek, intimebbek, és jó lenne ha minél több minitali is szerveződne. Mert ha mindenki szervezne minitalit, akkor tuti hogy mindenki eljutna ilyenekre. Szerintem. (Ez mondjuk vonatkozik rám is... )


Bodza!

Most éppen egész jól viselem a terhességet, egy-két hete nagyon kiborultam, ideges és türelmetlen voltam, és volt hogy Zsuzsa kikapott tőlem amit meg is bántam. :( De most sokat vigyáz rá Anyukám, és David átvállalta az éjszakai keléseket vele, úgyhogy most kipihentebb vagyok. Gyűjtöm az erőt Szilvivire.

Kimozdulós program: szívesen csatlakozom... majd... a két gyerekkel. :) Én már alig várom a játszóteres időszakot, örülök hogy ilyen enyhe az idő, remélem nemsokára még enyhébb lesz és akkor mehetünk majd a lányokkal a szabadba.

Két gyereket cipelni fel és le az emeletre, nem csodálom hogy ideges vagy tőle. Én is hihetetlen ideges tudok lenni már most ha úgy érzem hogy erőmön felül kell megküzdeni a körülményekkel, borzasztó frusztráló... remélem Saci minél előbb megtanul lépcsőzni. :(


folyt.köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Majola!

Mihamarabbi gyógyulást Julcsinak!!! :(

A márciusi babatalira valszeg mi nem megyünk sajna... leginkább miattam, mert szerintem a lányok jól bírnák, csak én dőlnék ki.


And:

Mi is múlt héten kaptuk a 15 hós oltást, és Zsuzsának múlt héten volt is egy kis hőemelkedése, tegnap vagy tegnapelőtt azt vettem észre hogy a füle alatti nyirokcsomók megduzzadtak, és most meg kicsit pöttyös lett az arca. Remélem ez mind az oltás mellékhatása... ezenkívül berekedt... de láza nincs, úgyhogy remélem ez is valami átmeneti dolog. :?


Zsuzsa!

Tényleg olyan hihetetlen jól nézel ki a képeken! Én csak remélni tudom hogy szülés után pár hónappal ilyen jól nézzek ki. Julcsi mint mindig tüneményes és Annababa szépen kikerekedett már azóta is mióta legutóbb láttam!

Látom hogy ezen a képen is szoknyában van Julcsi, meg amikor ott voltam akkor is. Te milyen gyakran öltözteted szoknyába? Mert most már anyukám is "megszólt" és vett is Zsuzsának szoknyát, hogy csini legyen. Én itthon tényleg hagyom őt harisnyában meg melegítőben szaladgálni, amúgy meg nadrág van rajta az idő miatt.

Lányos anyukák!!!

Ti milyen gyakran adtok szoknyát a csajokra? Csak én vagyok ilyen lezser/fiús?


Göndörzsóf! :)

Ne má összevesszenek ezen a kislányon! :)


Kuha!

Te letakartad a csirkét? Mert ez olyan egyszerűnek hangzik, lehet én is bepróbálkozom vele. Köretnek mit adtál hozzá?


Megann!

Welcome home! :) Ugye hogy megvártunk téged egyben? :lol:


Majola:

Zsuzsának volt kb 5-6 hónapos koráig visszatérően ez a váladékozás, szemészeten is voltam vele, és azt mondta a doki bácsi (aki a kamillázás gondolatától is sikítófrászt kapott mert az szárít és csak szilánkosra csinálja a csipákat), hogy a legeslegfontosabb, mindegy hogy milyen hiperszuper cseppet kapsz rá, az az hogy mielőtt belecsepegteted a szemébe, szépen ki kell nyomkodni a váladékot a könnycsatornából, mert különben nem tisztul!!! De ha nincs csepp, akkor is a nyomkodás fontos, mert az a trutymó ott pang és felül tud fertőződni. Attól van, hogy szűk a könnycsatorna, könnyen eldugul, pang a váladék és bacik termelődnek benne. Szóval óvatosan az ujjbegyeddel nyomkodd ki a szeme sarkából a váladékot (a saját szemeden kisérletezhetsz hogy mekkora nyomás kell), és max forralt vizes gézzel/vattával töröld le.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok lányok!

Tegnap a Lurdy házban kötöttünk ki végül, és a játszóházban...de jó volt!
Kép
Kép


Ma meg anyósomnál voltunk 3-as szülinapot ünnepeltünk...

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Róki, én nagyon ritkán, szinte csak ünnepekkor...mert félek, hoogy megfázik...na de majd nyáron!!! reszkessen az összes fiú!

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Rólunk:

Képzeljétek, Zsuzsa elkezdett szavakat kombinálni!!! :) Mondjuk az ő "szavai" sokszor még csak az első szótagból állnak, de ma pl sikerült azt mondtania, hogy "throw ball" (dob ladba) miközben labdázott! :) A "more milk" (mó mük! = még tej!) már egy ideje megy neki. :) Én mindig annyira elérzékenyülök mikor valamilyen fejlődést látok a kis elméjében, annyira nagy élmény nekem. Most már nemcsak főneveket mond, hanem mellékneveket is, meg igéket (pl go, da(rk), hot, co(ld) meg ilyenek - de csak az első szótagokat). De már vannak szavak amiknek kimondja a végét is! (Pl ki tudja mondani végig hogy book, cook, corn, moon, stb). Ami azért nagy szám mert így lényegesen könnyebb rájönni hogy mit akar. Viszont s, f, sz, z betűket még egyáltalán nem tudja kimondani, és a cs betűt is max szavak elején, a végén nem.

Ezenkívül végre-valahára megtanulta hajtani az autóját, tudjátok azt a ráülőset... mutatni kellett neki, mozgatni a lábait, de végre ráérzett. Ahhoz képest hogy Léna már hónapok óta teper... ezen a téren jól le vagyunk maradva.

A következő nagy szám, hogy megérkezett végre az a fémvázas hátihordozó amit még tavaly augusztusban vettem neki, csak úgy volt hogy David hozza haza Amerikából mikor megy látogatóba a családjához. Aztán ugye az egész elmaradt a szemműtétje miatt. Na mostanra sikerült utánunkpostázni a családnak a hátihordozót. :evil: Hiperszuper, nagyon jó darab, én rögtön bele is szerelmesedtem, de hát most abszolút nem aktuális a használata.

David hétfőn kezdi az új állását, jól megkomplikálja az életünket... egyrészt nagyon örülök neki, mert az egyik magyarországi angol nyelvű hetilapnak a szerkesztői állása, tehát a presztizsértéke igen nagy... igen ám, de ez az a cég akiknek együtt fordítottunk/lektoráltunk évekig, és tudjuk nagyon jól, hogy anyagilag nem állnak olyan jól, és nekünk volt hogy több mint félévnyi számlával lógtak. Szóval anyagilag nem tudom, jól járunk-e, de David ilyen állásra áhítozik már évek óta, egy ilyen szerkesztőire, és hát nincs belőlük túl sok Magyarországon. Fel akarják venni rendesen, legálisan, fizetéssel, és állítólag még a státuszát is segítenek elintézni (ennek a részletei még ködösek, de vágyálmaimban az él, hogy egyrészt ők állják a költségeket és másrészt olyan gyorsan el lehet intézni hogy a szemműtétje előtt el legyen intézve a TB és ne kelljen azt zsebből kifizetni). HA tényleg rendesen fizetnek, nem úgy mint a számlás bedolgozóknak, és HA a tartózkodási engedélyt sikerül időben elintézni hogy ne kelljen kifizetni a szemműtétet, akkor nagyon is megéri ez az állás.

A fent említett rizikói mellett viszont még azt is jelenti, hogy David nem fog tudni itthon maradni segíteni Szilvivel, és még az is előfordulhat, hogy a szüléshez sem fog tudni bejönni ha épp csütörtökön szülök, mert az náluk a nagy határidő, akkor nem tud szabadulni. Ezenkívül nem tudom, hogy fogom megoldani az utolsó félévemet a pszichoterapeuta tanfolyamon, mert amellett hogy minden második szerdán be kell járni, 4 esettanulmányt (tehát 4 darab klienst) kéne produkálnom a következő pár hónap alatt... és anyukám nem mindig megbízható ilyen szempontból, nem mindig tud tényleg vigyázni Zsuzsára mikor megígéri és számítanánk rá.

Szóval még nem tudom, örüljek-e vagy sem...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Zsuzsa új frizurája:

Kép

Ezután átmentünk anyukámhoz ebédelni, ahol kapott szép szoknyát Zsuzsa csakhogy a nagyi lássa, hogy lányosan is tudunk öltözködni, de erről természetesen nem készült kép. Pedig nagyon csini volt!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Manka!

Jack a liszttel haláli!!! Gondolom, hirtelen nem kaptál röhög görcsöt!!! 8) 8) 8)
Én is muffint csináltam ma! :)

Oké, remélem, Robinak is lesz kedve menni legközelebb is a Műv.Pa-ba!!!


Prüntyi!

Nekünk is készült ma egy ilyen mozgólépcsős képünk, Gergőt alig lehetett elcsalogatni onnan!!

Róki!

HI-hi! Ez a kérdés bennem is felmerült!!! Nem-nem, nem kell letakarni a csirkét!!! Csak úgy!!!
És én rizi-bizit csináltam mellé, mert már nagyon kívántam!!!!
De szerintem krumpli pürével is nagyon tuti!!

Kép
kuha
 
 


Róki!

Éljen David új állása, és hát tényleg, ha másért nem, márcsak azért megérné, ha mindezt a procedúrát elintéznék nektek!!!

Zsuzsa haja pedig nagyon-nagyon tetszik!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha
 
 


Sziasztok!!!

Még élünk ám, bár nem nagyon hiányzunk senkinek. Nyúlné sem hívott vissza!! :lol:
Csak vicc volt, de mivel csak ezt az oldalt olvastam még el, így gondoltam neki reagálok.
Nyúlné! Én legalább annyit hívtalak azóta, mint te engem :roll:
Viszont valaki szánjon meg minket és ha lesz megint tali, szóljatok!!!
Mi majdnem mindig itthon ülünk és én már teljesen magamba fordultam. Hát még szegény Lili! Na jó, nem, de tényleg sokat ülünk itthon, és szegény alig találkozik gyerekekkel.
Amúgy semmi extra nincs nálunk, Lili nő, fejlődik, beszélni nem akar, de azt nagyon! :lol:
Én fogorvoshoz járok egy jó ideje, az összes fogam elromlott. Még hátra van egy húzás (vésés?) kedden, aztán talán vége. Utána már nagyon szeretnénk menni össze-vissza, sok-sok gyerek és anyuka közé! Szóval ha valahol nem jönne össze a létszám, gondoljatok ránk!
Megpróbálok feltenni képet is, hogy lássátok mennyit változtunk. Mármint a Lili.

Kép
Kép
hari
 
 


Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
hari
 
 


Hari!!

Annyiszor gondoltam rátok! :) Persze a telefont én se vettem fel... de pont egy-két napja jól megbeszéltük Cleóval hogy fel kéne már hívni, hogy mi van veletek!!! :lol: Örülök hogy jelentkeztél, gyere gyakrabban!

Múltkor előkapartam régi képeket még a legeslegelső őszi babás taliról, és Jucc kivételével már senki de senki nem ír ide azok közül akik itt voltak... pl te is. :) Majd felrakom őket, mert a másik gépen vannak.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Nem olvastam még végig, bocsi, csak most van egy kis időm!

Majola!

Petinek születésekor már a kórházban is váladékozott a szeme, meg utána is még pár hétig, de csak az egyik. Mi már a kórházban kaptunk rá valami szemcseppet (a nevét, ha agyonütnek sem tudom most megmondani :oops: ) Amit utána a gyerekorvos is felírt és mire elfogyott, szépen rendbe is jött a szeme. Napi 2x kellett cseppenteni belőle. Arra emlékszem, hogy kék színű doboza volt, de a nevére nem :( Remálem rendbe jön hamar Anna baba és Julcsinak is jobbulást!

Most itta tartottam az olvasásban!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Hari:

Ez a leányzó tiszta anyja! Kivéve a középső képen, ahol tiszta apja. :lol:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rókica, jól látod :lol: Mármint, hogy melyik képen kire hasonlít :lol:
Csajok, bocsi, egy-két oldalt olvastam most és látom, hogy a legrosszabbkor hozakodtam elő ezzel a talis dologgal. Bocsánat, tényleg nem tudtam mibe tenyerelek...
Igazából csak tényleg nagyon szeretnék babák közt és mamák közt lenni, azért írtam. Tudom, hogy sose jövök, de nekem sehogy nem megy. Ha ébren van Lili, akkor nyomkodja a gépet, nem hagyja, hogy én élvezkedjek, ha meg alszik napközben, akkor próbálok én is pihenni, mert még mindig eléggé le vagyok amortizálódva. Este meg 9 körül fekszik, de kb. 1 órás küzdelem után, úgyhogy ha végre elaludt, akkor próbálok fürdeni, enni, kikapcsolni egy fél órára, meg ugye apácskával is foglalkozni. Közben festegetek is, ha tudok, egyrészt élvezetből, másrészt a pénz miatt. Így már egyáltalán nem jutok gép közelbe. Ráadásul általában apa használja.
Most is a véletlen műve, hogy itt vagyok, mert napközben nem aludt el a lánykám, így most fél 7-kor lefektettem, mert már kómás volt. Apa meg elment anyukámmal vásárolni és még nem ért haza.
De most már igyekszem átszervezni az életemet, hogy legalább 1x egy héten jöhessek. De ez a fogorvos dolog is nagyon megkeserítette az életemet, mert hetente 1x 3 órán át fúrták faragták a fogaimat és kb. kellet is az egész hét, hogy elmúljanak a fájdalmaim a következő kezelés előtt. Ráadásul végig az járt az eszemben, hogy másfél év után végre kimozdulok úgy, hogy a Lilit anyukámra hagyom, erre hova megyek???? Hát fogorvoshoz. Én sem vagyok normális. De most már tényleg hamarosan kész leszek és végre nevethetek. Mert már azt sem mertem, annyira szétmentek a fogaim. Na mindegy, a lényeg, hogy igyekszem rendbeszedni magam és felvenni a fonalat babanet ügyben.

Rókica, aranyos vagy, hogy megvártad a visszatérésemet és csak most fogsz szülni :lol: Én is nagyon sokat gondoltam ám itt sokakra, és jól esik, hogy akkor ezek szerint mi is eszébe jutottunk egyeseknek. Persze mi különleges esetnek számítunk, mert azt hiszem nálam többet senki nem szenvedett itt a többieknek. Mármint a panaszáradataimra gondolok, meg hogy mennyit segítettetek nekünk. Úgyhogy minket nem könnyű ám elfelejteni :lol: Meg ugye azért mikor már nagyon szorul a hurok, akkor mindig megjelenek.

Összefoglalva: mostantól igyekszem hetente jönni és minden tali-meghívást szivesen veszünk, rettentő hisztiket tudunk produkálni, meg hasonlóak. Mellettünk tuti nem unatkozik senki :twisted:

Kép
Kép
hari
 
 


Hari!

Üdv újra itt, és tényleg jöhetnél sűrűbben. Jó,jó, olvastam az indokaidat, de azért mégis... :lol: :lol:

Lili gyönyörű, csatlakozni tudok Rókihoz, tiszta anyja ez a lány. A második képhez nem tudok mit szólni, én eddig csak téged láttalak...

Kép
kuha
 
 


MindenkiHarijaaaaaaa!
de jó,hogy jöttél és ,hogy semmit sem változtál :twisted: ,annál többet Lili,már ami a babából lánykává fejlődést illeti,a huligánság nála is a régi!szuper!köszi,hogy nem haragszol és tényleg jó lenne,ha többet,legalább hetente egyszer jönnél!és sok képet tennél fel és jó lenne összefutni az új fogsoroddal is! :lol:
jól látom,hogy Lilinek fufruja is van?nagyon csinos frizurája van az ifjú hölgynek!
Zsuzsa új frizurája is nagyon tetszik,és nem kell szoknya a csajszis kinézethez,pláne,ha valaki ennyire csajszis! :wink:
Prüntyi,óriási a labdás kép,mint valami talajtornász!!!!!! :P :P :P
és hát Jack is hatalmas a lisztes képeken!ártatlan bárányka pofi mögött mekkora huligánság! :twisted: :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Szia Hari, én is gondoltam rád sokszor. Jó, hogy megint jössz! Micsoda szép kislány lett Lili!

Róki, azt hiszem, akkor volt először szoknya Julcsin, amikor itt voltatok. És azóta sokszor. Eddig ő is szabadidőrucikban szaladgált itthon, de hirtelen nem tetszett és rákaptam a szoknyára. Azért is, mert találtam a szekrényben egy csomó Franciaországból örökölt téli kötényruhát és olyan helyesek. Ja, és a harisnyára adok bugyit, igy nem fázik meg.

Kuha, Róki, Manka, Viki, köszönöm a tanácsokat. Kicsit elkeseredtem, mert Julcsit már gyógyultnak gondoltam, erre ma ötször fosott szegénykém, és nagyon aluszékony volt.
A Normaflor nem receptköteles, ugye?
Kamilla: tiszta gyagya vagyok, mert én is tudtam, hogy allergizálüó, meg szárit, csak a kórházban ezt adták és mondták, hogy használjam, és el sem gondolkodtam rajta. Majd veszek szemcseppet és követem Róki tanácsát. Eddig is jól kitörölgettem, lehet, hogy ezért stagnál a helyzet, rosszabb sem lett.

Ayse, gyere lécci!!!!!

KépKép

KépKép
majola
 
 


Sziasztok!

Most csak annyit gyorsan, mert még nem fürdött :oops: , hogy
Szia Hari! De szép Lili!

És
Majola
Normaflore-t recept nélkül is veheted és ajánlani merem. Iszik eleget Julcsi? Diéta megy?
Egyébként Rokit annyival egészíteném ki, hogy állítólag van egy dugulás ilyenkor a könnycsatornában azt kéne kinyomni.
A technika az amit írt Rokica is, és ha szerencséd van és ügyes vagy kitudod nyomni a dugulást és onnantól nyert ügyed van! Legalábbis nálunk így volt.
Az orrnyereg fölött-mellett a szemzugnál kell keresni.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Hari! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

De jó, hogy újra itt vagy! Én is sokat gondoltam rátok! Lili gyönyörű nagylány lett! Mesélj, mi van veletek, gondjaid megoldódtak? Gratula az új fogsorhoz! És ne ülj otthon, kerekedj fel, hozzánk is jöhetsz bármikor!

Nyúlné! :D

Jobbulást az ikreknek!

Rókica! :D

Szilvi is milyen szép arcú kislány! Szerintem hasonlít Zsuzsára. Tök jó, hogy feltetted az Uh-s képet. Csak nem vesznek össze Zsuzsán a fiúk! Majd Bubus udvarolhat Szilvivinek! :D :D

Zsuzsa! :D

A szomszéd lány kisfiának is váladékozott hetekig a szeme, törölgette, aztán egyszer csak elmúlt. Fosós -hányós vírusra, mivel vírus, nem tudsz semmi gyógyszert adni, szigorúan diétáztatni kell: első nap gyerektea kevés cukorral, pirítós, ropi, következőn mehet hozzá főtt krumpli, répa, reszelt alma, következőn natúr joghurt, sovány túró, főtt csirkehús.

Manka! :D

Jack-pék nagyon édes!

Megann! :D

Várjuk a képeket és a részletes beszámolót!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Ayse! :D

Várunk!

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Sziasztok! :) :) :)

Hari,
Üdv újra itt! :) :) Végre :!: :!: Lili tényleg gyönyörű kislány! :)
Sajnálom a fogorvosos mizériádat! :( Most már talán hamar túl leszel rajta! :) Igyekezz ennél kicsit gyakrabban jönni! :wink:

Manka,
Jack szenzációs a lisztes sorozaton! :)

Megann,
????? mosol? teregetsz? vasalsz? :oops:

Kuha,
Éljen Gergő csúszdázása! :) Meg, hogy Barbiékkal is összefutottatok! :) Reméljük, Gergőapa máskor is rááll erre a programra. :)
Jó kis életveszélyes mutatványokra kész Gergő is. Vigyázz, nagyon találékonyak ezek a kis csibészek. Ha felrakom az asztalt és a kisszéket, hogy Dani ne álljon rá, akkor simán odaviszi a játékos dobozát a polchoz és arra áll rá. :wink:

Rokica,
Nagyon tetszett ahogy leírtad a gondolatmenetedet babatali témában.
Gratula Zsuzsa szavaihoz és David állásához! :)

Zsuzsa,
Jobbulást Julcsinak! A Normaflore Beninél is bevált. Fontos, hogy nagyon sokat igyon Julcsi és ahogy Zsóf is írta diétázzon. Talán a ropi nem lesz ellenére.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Az első perctől barátság a kinai srác unokahugával :P
Kép
Diszmandarinfa :P tele volt vele minden...Léna imádta :?
Kép
Egy kinai kisfiu felfujható sipolos malacot ajándékozott Lénának a kinai ujévi vásárban :P
Kép
Léna még mindig imádja szaglászni a virágokat...az ujévet mindenki hatalmas virágáradattal ünnepli :P
Kép
Ismerkedés a Starbuks caffe ablakából :P
Kép
Mosoly
Kép
Mosoly még mindig
Kép

Kép

Kép
megann
 
 


Sziasztok!

Először is azzal kezdeném, hogy felhívtam Ayse-t, remélem sikerült megbeszélni és tisztázni a dolgokat. :)
Remélem a tüske eltűnt és jön este hétvégi élménybeszámolóval. :wink:

Zsóf!
Múlt héten mi is az egereset láttuk és Nolcsinak jobban tetszett. :D
Jobbulást Gergőnek!

Megann!
Üdv újra itthon, kérünk méééééég képeket!!!!! :D :D :D

Zsuzsa!
Julcsinak még több gyógypuszit küldünk, a normaflore tényleg jó, meg a smecta por, ami az ásványi anyagokat pótolja, hasfogó szintén nem receptköteles.
Leonnak is nagyon sokáig váladékozott a szeme, forralt vízzel töröltem ki neki, meg szemcsepp. Néha elmúlt, utána visszajött, de kinőtte.

Nyúlné!
Te írásodat olvasva buzdultam fel, hogy telefonon beszéljek Ayse-val, próbálom én is megérteni, átérezni a helyzetet, remélem valamennyire sikerült is. Szóval jó, hogy leírtad, mit gondolsz.
Kár, hogy nem jöttetek délelőtt a MP-ba.

Évi!
Sikerült valami cipőt venni? :wink:

Manka!
Jack :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gondolom Te nem nevettél ennyire, de nagyon rendesen elintézte a lisztes zacsit....... :P

Róki!
Most látom csak a kis képet Szilviről, nagyon édes :D
Zsuzsa haja meg nekem is nagyon tetszik, egyátalán nem rendezetlen.
Az első őszi talin ott volt Nyúlné, Benianyu, Bodza, And, Zsóf meg én is :P Mi még írunk :wink:

Prüntyi!
Tüncsi láthatóan élvezte a játszóházat :D

Hari!
Sziaaaa!!!!! :D
Jó hallani felőletek, írj gyakrabban!
Lili nagyon nagylány lett és tényleg tiszta anyja :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Meggyőztetek, maradok :D

Barbi felhívott, megbeszéltük. Nagyon becsülöm érte, mert én nem tettem volna meg.

Néhány kép a hétvégi farsangról, kicsit sok lett, nem tudtam választani
(aztán lehanyatlok iszonyúan fáj a fejem)

Lili mint Csiplerózsika

Kép

Kép

Kép

Kép


Andriscica

Kép


Ez az én farkam? (minden áthallás nélkül :wink: )

Kép

Kép


Anyukámat nem ismerte meg parókában, és kicsit félve nézegeti :D

Kép

Apukám Őrült professzornak öltözött, amihet csak kis átalakítás kellett (kívülről)

Kép

Öreg szülék

Kép

Szerelmem, Caesar

Kép

Valami nem stimmel a képen, karikázd be! /3 pont

Kép

ayse
 
 


Megann!
Na végre képek! :D 8)
Hú de jó a virágos képet nézegetni, bárcsak már nálunk is nyílnának a nárciszok :roll:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Benianyu!

Azért egy kicsit örülök, hogy nemcsak Gergő ilyen rafkós... :lol: :lol: 8) 8) 8)

Na, figyi, kb. erről beszélek (először a teknősbékát csúsztatjuk, aztán jöhet Gergő is, persze fejjel lefelé...) :

http://s69.photobucket.com/albums/i59/K ... 3235-1.flv

A minőség nem a legjobb, de félhomály volt... :oops: :oops:

Kép
kuha
 
 


Boldog szülinapot Lilinek! Kép
(ha most van)
Kriszti

KépKép
Kép
csikken
 
 


Ayse!
1 perc híján egyszerre írtunk :D
Nagyon jók a farsangi képek, Lilinek passzol a Csipkerózsika, Andris meg igazi kis kerek, gömbölyű macsek :D
Ti is nagyon helyesek vagytok Apával! Neked van szemüveged? :roll:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Évi!
Gergó a csúszdán :shock: :shock: :shock:
Nem csodálom, hogy megijedsz, nagyon bátor!

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?