Új privát üzeneted érkezett!

Manó :D
még soha életemben nem láttam ilyet Mon. No-ban van, azt tudom, de itthon nem láttam.
Ha megyek ilyesmi boltba megkukkantom.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Beütött nálunk a ménkü. Emese benyelte a hasmenéses bacit. Tegnap 6 higf@sás, 2 hányás, ma a folytatás kissé kiméletesebben, éjjel viszont 40 fokos láza volt, és ma is egész nap mindig mértem többet-kevesebbet.
Ami ennél is szörnyübb, hogy önszántából nem iszik (nem is eszik, de az kisebb baj), ezért erőszakot kell alkalmaznunk. Szegény nagyon meg van rémülve a vislekedésünkön, nem bántottuk még soha. Dezső nyomja felülről az italt+ gyógyszert, én meg alulról a kupot :cry: :cry: :cry: Nagyon félek, ha nem javul a helyzet, be kell vinni kórházba, infuzióra. Ramaty állapotban van.
Lelkiekben felkészültem, hogy én leszek a következő áldozat...

Bocs, majd visszaolvasok békésebb időkben.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


jobbulást Nektek!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Szép jó reggelt mindenkinek :)

Tegnap voltam dokinál, és kértem UH ot is , mert már nagyon rég láttam a manókat. De jól éreztem amit éreztem, mind a kettőnek a fejecskéje fent van egész magasan és a 4 lábacska folyamatosan lent dobol amitől nekem 5 percenként kell pisilnem :oops: Már próbáltam nekik megmagyarzni, hogy jobb lenne ha megfordulnánka, de nem igazán akarnak.... :roll:
Meg is lettem dícsérve, hogy csak 8 kg nál tartok jó a vérnyomásom, zárt lent minden. Azt mondta, hogy kevés ikres kismama tartja ilyen jól magát...hát itt kicsit elpirultam. :oops:
Férjem aggódva kérdezdte, hogy meddig leszek még ilyen aktív, mert Ő már nagyon izgul, hogy nem mindig tudom magam takarékra tenni s folyton jövök megyek ő meg félt. A doki azt mondta, hogy a 28 29 héttől biztos már jobban fogok fáradni, de a szervezetem úgyis jelzi majd, ha gond van.
Jövő héten kell mennem megint vérvételre azt a hülye cukrot meginnom, és 3 hét múlva pedig a korházba UH ra, azt már nagyon várom, mert nagyon aranyosak az UH ok a Margitban és mindent jó alaposan sokáig elmagyaráznak :lol:

Wish Kiscsillag :)
megkérdezdtük a korház dolgot...
Azt mondta hogysajnos Ő se tud konkrét választ adni arr hogy most bezárják-e vagy sem, csak azt hogy Ápr 1 lesz meg a d9ntés, de azt nem tudja elképzelni, hogy ha Ápr 1 én hoznak egy düntést akkor már 2 tól senki nem fog ott szülni, mert ennek van egy nem is rövid átfutási ideje, míg ezt ha kell végig kell csinálni.
Azt mondta Ő csak azt nem érti, hogy a János venné át a Margiból a betegeket( szülészet), de a jános kissebb is meg sokkal rosszabb és elavultabb mint a Margit, és hogy ez ilyen módon egy hülyeség mert max a jánosban majd a folyosón és az alagsorban fogunkk szül ni, mert máshol hely nem igazán lesz.
Tehát sajnos sok konkrétat nem igazán tudtunk meg.
Nekem is Sztanyik az orvosom és nagyon nagyon meg vagyunk vele elégedve. Kiscsillag Privibe megírtam a számom, csörögj rám majd :lol: .

Tudnátok abban segíteni, hogy benyeltem a férjecskémtől a törökfájásos megfázást, mit lehet bevenni? Én igaziból semmit nem nem vennék be csak teát innék, de Ő rgazkodik a bogyókhoz....Ti mit szednétek?

Kép
Judit
pbj12
 
 


Sziasztok :)

Melcsi,Emesének jobbulást kívánok :wink: és Te meg vigyázz magadra,hogy nehogy elkapd Tőle!
Úgy sajnálom az ilyen pici kisbetgeket :( egy felnőttet is megvisel egy ilyen csúnya hányós,hasmenés betegség,hátmég egy picit :shock:


Pbj,most megnyugodtam,ahogy írtad,hogy 8 kg-nál tartasz,és az orvos megdícsért :P :P :P 8) 8) 8)
Igaz,1 hét van közöttünk,de én is 8 kg híztam ezalatt a 23 hét alatt.
Igyekszem vigyázni,de néha rettenetesen éhes vagyok,és a vasszöget is megenném :) :) :)
Örülök,hogy babáid jólvannak, :D én is nagyon kiváncsi vagyok már rájuk, :P a jövőhéten megyünk Uh-ra a Praxisba.
Nem modták,hogy kb.milyen súlyúak és hosszúak?
Torokfájásodra egyél mézet ,sok C-vitaminos gyümit.
Gyógyszert én nem tudok mondani mert :roll:

Tegnap du. vendégségben voltunk,és lányok,olyan fincsiket ettem,de meg is lett a gond,mert az aszalt szilvás csirke és a brokkoi saláta megtette az eredményét :shock: :shock: :shock: :shock:
Úgy felfújódtam,hogy mozdulni sem bírtam 8)

Erika,megy a drukk,hogy a beültetésen minden rendben legyen,és a babakezdemények szépen fejlődjenek :)

Manó,nagyon szép az a játszószőnyeg :) :) :) :)

KépKép
napszemcsi
 
 


Napszemcsi,
sajnos nem mondta hogy mekkorák a babák, csak lemérte a fejecskéjüket és azt mondta, hogy agyon jó 6,5 cm volt mert mind a két baba ugyan akkora. A könyv szerint ha nézem ( bár az nem tudom milyen pontos 25 hét végére 35cm és 850g a súlyuk, de ez nem tudom mennyire fedi a valóságot :oops:

nekem is kezd a kajával kicsit bajom lenni, mert kenyérből meg kalácsból szinte bármennyit meg bírok enni, Viszont azt már kitapasztaltam hogy 6 után nem szabad ennem, mert különben este nem tudok aludni mert visszanyomják a kaját a manók :cry:
pbj12
 
 


pbj12 írta:
Tudnátok abban segíteni, hogy benyeltem a férjecskémtől a törökfájásos megfázást, mit lehet bevenni? Én igaziból semmit nem nem vennék be csak teát innék, de Ő rgazkodik a bogyókhoz....Ti mit szednétek?

ha nincs lázad, akkor felesleges bármit is bevenni, ha Te nem akarsz.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi :( Nagyon sajnálom!! Jobbulást a kislánynak!! Vigyázz Magatokra!! Remélem azért Te nem kapod el!! Drukkolok, hogy ne keljen kórházba menni!!

Pbj :) Örülök, hogy minden rendben Veled és a Picúrokkal is!! :) Tényleg ilyen jól viseled? A pocid elég nagy már? Én nagyon félek még mindig, hogy nagyon nehéz lesz! :( A magán dokinak minden alkalommal kell fizetni?? Felhívlak késöbb! És jobbulást Nektek is!!

Megint segítségeteket kell kérjem! Így reggelente egyátalán nincs étvágyam. :( 10 óra fele nagynehezen lenyomok egy joghurtot, de nem kívánom azt se, csak muszájból. Szerintetek ha nem eszem reggel az ártalmas lehet a kicsikre?? Nekem nem árt, sőt! Majd megyek dietetikushoz is, de addig nem tudom mi a jó!?

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Orsi

Igen én is valahogy így gondoltam, hogy amíg nincs lázam addig csak teázom, ha meg komolyabbra fordul a helyzet max akkor.

Kiscsillag,
Igen a magánrendelésére járok és ott fizetni kell 4-5 hetente megyek, de azt mondta hogy a a vége felé 3 majd 2 hetente kell menni. kb fél órát szoktunk bent lenni.
Ma csinálok képet és felrakom, csak kell hozzá egy kis segítség, de szerintem, meg mások szerint is hatalmas 108 cm, de nekem ez szinte csak has :P

Kép

Judit
pbj12
 
 


kiscsillag írta:Szerintetek ha nem eszem reggel az ártalmas lehet a kicsikre?? Nekem nem árt, sőt! Majd megyek dietetikushoz is, de addig nem tudom mi a jó!?

nem lehet, ne aggódj! :D

és tényleg próbálj meg nem minden apróságon parázni, mert különösen ikrekkel annyi, de annyi mindenen lehet majd aggódni... de nem érdemes.
ne hasoníltgasd össze a méreteiket már pocakban sem, mert a mérés ált. pontatlan, 1-2-3-5 mm ide vagy oda, sokszor semmit sem számít.
a súlybecslést meg most felejtsd el mint bármiféle támpontot.

és tényleg lazíts egy kicsit!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


pbj12 írta:Orsi

Igen én is valahogy így gondoltam, hogy amíg nincs lázam addig csak teázom, ha meg komolyabbra fordul a helyzet max akkor.

ha láz lenne, akkor azt csillapítani kell, mert szülést tud megindítani.
algopyrin mehet terhesen.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kiscsillag :D
még valami.
sokszor én sem reggelizem, csak 10 felé, amikor már az irodában is túlvagyok az első rohamon.
van egy bnőm, aki 60 kgról induklt, 6 kg-t hízott a terhesség alatt, és szült 2 gyönyörű 2700 grammos babát....
a babákra nagyon igaz, hogy elveszik, ami nekik kell, szóval a nemevés miatt inkább aggódj magad miatt, mint a gyerekek miatt.
(most meg ebben a korban az ő tápanyagszükségletük ca. 0... szóval tényleg sehova nem számít, hogy mikor eszel)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi :)
Jobbulást Emesének. Reméljük te nem kapod el.

Judit :)
Köszi az infókat, majd én is rákérdezek a dokimnál. Remélem megússza a Margit ezt a bezárási hercehurcát.
Annyira értelmetlen az egész. Elkezdték ugye az átépítést az ágyszámcsökkentés miatt, erre előfordulhat, hogy bezárják őket. Ha így lesz, akkor az átépítés kidobott pénz az ablakon...
A babákhoz gratulálok, szépen növögetnek :)
Én köhögésre hársfateát szoktam inni, ha a torkom is fáj, akkor teszek bele kamillát is. Meg C vitamin és méz, szerintem más nem kell.

Manó :)
Hívd fel őket, hogy van-e nekik ilyen játszójuk. Ha nincs, akkor esetleg az ebay-en tudsz venni.

wish
 
 


Orsi :) Neked a fiúkkal volt puffadás vagy nem is puffadást érzek,hanem teltségérzetet :shock:
Lehet,hogy nőttek és feljebb nyomják a gyoromat?
Tegnap azt hittem,hogy az aszalt szilva és a brokkoli okozta ezt az érzést,de ma is érzem.
Ilyen hirtelen nőhetnek,vagy úgy helyezkednek,hogy nyomják a belső szerveket felfelé???, :roll:

KépKép
napszemcsi
 
 


Orsi vagy Melcsi

Talán Ti tudtok nekem segíteni, Melcsinél tudom, hogy a férje alkalmazottja, ezért lehet, hogy járatos vagy a témában.

Ha a munkáltató nem tb kifizető, kell-e szerepeltetni TGYÁS-t, GYED-et, GYES-t stb. a 0708-as bevallásokon, valamint a NYENYI-ben?

Én is családon belül vagyok alkalmazott. Könyvelőkkel vitázunk arról, hogy egyesek szerint kell bevallásban szerepeltetni, viszont a munkáltató nem kap a tb-től semmilyen adatot arra vonatkozóan, hogy az illetőnek mennyi táppénz, GYed stb lett kifizetve. Akkor hogyan tudná ezt a munkáltató a bevallásokban szerepeltetni? Ugyanez a helyzet a táppénznél is, a munkáltató csupán arról kap egy határozatot, hogy mennyi az 1/3 rész, amit neki kell fizetni, de konkrétan nem tudhatja, hogy a táppénzen levő munkavállalónak mennyi került kifizetésre, mennyi SZJA-t vonatak le tőle, stb.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


napszemcsi, kiscsillag
én már elfogadtam, hogy a babók teljesen átalakították az étkezési szokásaimat. Eddig délelőtt nem ettem, este viszont ilyen vacsi, olyan joghurt. Most délelőtt még fér belém bármi, ebéd már kevesebb, legkevésbé a vacsit kívánom. Minél előbb ejtem meg, és kb. a felét a szokásosnak. Én úgy érzem, a babák kitöltik az egész gyomorüreget is. Irigyel is a férjem, hogy milyen ügyesen diétázom! :P
Mostanában meg az egyik baba a jobb bordám alá imádja befészkelni magát. Úgy kell "visszaterelni", hogy na de kérlek... ! :wink: Egyébként már elvesztettem a fonalat, hogy melyikük hol van, mert a doki mondta, hogy helyet cseréltek. Nagy élet van odabent! :wink:

kiscsillag,
én kb. 16 hétig alig valamit tudtam enni. Egész napos étvágytalanság jött rám, és nem vót mit tenni. Egy nem kívánt falatot sem tudtam volna magamba diktálni. De én hiszek abban, h azért a szervezetem tudja, mikor mi kell neki.
A férjem szokott viccelődni, hogy egyél, hát te már 3 helyett eszel! :lol: , én meg szépen megmagyaráztam, hogy szerinted mennyi táplálékra van szüksége egy borsószemnek?

GRAVIDA:
nem emléxem, ki kérdezte, én azt szedem. Illetve most már inkább csak 3 naponta. + vasat (ferrograd folic 1 szem esténként)

orsi,
jól csinálod az orvosok versenyeztetését! :D Legalább nem bízzák el magukat!

potykaM,
jaj de édi az a macifekvő! :)

Én egy hálózsák aljú ruhácskát vettem tegnap a MiniManóban a leánykám névnapjára! (Tegnap volt.)

melcsi,
jaj, te szegény (meg persze Emese)! Vigyázzatok magatokra!

Tegnap voltam szülés előkészítőn. Elmondták, hogy aztán nehogy azt higgyük, hogy az epidurális érzéstelenítés kívánságműsor és bárki kaphat. Majd az orvos eldönti... Köszi. :shock:

kata,
a méhszáj egyból eltűnik, ahogy a baba megindul lefelé. Hát... beszéld meg vele, ha úgy látod, itt az idő.
Az egyik rendelésen olyan ari volt egy lány. Ő is már mindenperces volt. Kérdezték tőle, hogy fél-e a szüléstől. És olyan megnyugtatóan válaszolt, hogy miért félne, a baba úgyis kijön. Teljesen rá volt már állva, hogy úgyis megtörténik, aminek meg kell történnie.

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok!

Orsi - köszi előre is. :lol:

Melcsi - sajnálom, :( jobbulást Nektek, és drukkolok, ne kapd el!

Pbj - klassz, hogy minden rendben volt Veletek. A babócák meg majdcsak megfordulnak, de akkor meg fent fognak dobolni a lábacskáikkal, bár talán az jobb lesz mintha a hólyagot püfölnék. :lol:

Napszemcsi, Pompika - mi is rögtön beleszerettünk, hátha sikerül valahol találnunk. :lol: :wink:

Kiscsillag - az elején nekem sem volt étvágyam az örökös hányingertől, és én is alig tudtam leerőltetni valamit, mondjuk pl. a gyümi, főleg a narancs az jólesett egy kis joghurttal. de ha az sem ment le, abból sem lett bajom, csak a gyogyik előtt azért kellett pár falat. A vitaminnal azért a fontos dolgok bementek. Aztán később az étvágyam is megjött mikor már tovaszállt az a fránya hányinger. :lol:

Wish - köszi, de mi az az ebay? :roll:

Kép
potykamanó
 
 


Melcsi! Jobbulást Emesének! Nagyon rossz, mikor erőszakkal kell itatni őket, de különben tényleg kszárad. Hátha nem kapod el... Nálunk is beteg volt mindenki, de én nagyon jól megúsztam hozzájuk képest!

Pompi! Azért a méhszáj nem tűnik el rögtön... Tapasztalat! :lol: Pedig nekem nagyon rövid és könnyű szülésem volt. ()És akkor miért lenne olyan sok császár a nemtágulás miatt? És az a legfőbb bajom, hogy a műtét miatt nagyon szűk, a méhfeltöltésnél is alig ment fel a cső... :cry: (kicsit elszabták, de eddig meg az volt a jó, h tartotta a babát, rosszabb lett volna ha a záró funkció nem működik). De vasárnap úgyis megpiszkálják, állítólag majd utána nyílik. Úgyhogy ha vasárnap nem írok, akkor már maradtam a kórházban, bébilesen. :lol:
(Egyébként szerintem a doki azért akar inkább császárt nálam, h vigyázzon a méhnyakra, mert azért mégiscsak rákmegelőző állapotom volt, még egy műtétet már csak radikálisan bírna el.)

Erika! Nagyon szorítok, írdd majd meg, hogy vagy, és hányan lapulnak a pocakodban! :lol: Remélem nagyon sikeres lesz a mai nap!

dkata
 
 


Manó :)
www.ebay.at vagy www.ebay.de, vagy www.ebay.co.uk
Ez egy olyan veboldal, ahova mindenki felteszi, amit el szeretne adni és aztán lehet rá licitálni. Regisztrálni kell magadat és utánna mehet a licit. Ha nem tudsz németül, akkor a ebay.com -on regisztrálj, az angolul van. Bármelyiken regisztrálsz, mindegyik másik országéban tudsz utána vásárolni.
Mondjuk így: http://search.ebay.at/search/search.dll ... =17&fsoo=1

Macis most nincs fenn, de érdemes nézegetni. Ja, és azért javaslom az európai ebay oldalakat, mert onnan olcsóbb a postaköltség :)

wish
 
 


Mindenkinek köszi a jókivánságokat.
Pörike mára jobban lett, az éjszaka nyugodtan és lázmentesen telt, hajnal 5-kor pedig állt a kiságyában és MAGÁTÓL INNI KÉRT! Bár még mindig nagyon bágyadt, és fogyott 2 nap alatt 60 dekát :cry: , ma már mosolyogni is láttuk, incselkedett a bátyjával is, szóval talán tulvagyunk a nehezén. Sajnos még mindig megy a hasa, de ma még nem hányt, láza sincs, és iszik! Most alszik szépen :D
Kiscsillag!
Ne aggódj, a baba elveszi ugyis ami kell neki.
Emesével 3 kilót hiztam össz, a gyerek meg 3800 g. volt + a cucc.
Most 23 hét után 1 kilónál tartok.
Manó!
Nagyon édes az a játszó. Ha tudzs bővebbet, ird le légyszi, mert engem is érdekel.
Zsuzsi!
Nem tudom ezeket, a könyvelőm tudna válaszolni, de az biztos, hogy Dezső bevallásához nem kért tőlem semmilyen adatlapot vagy mást, ugyhogy azt gondolom, a munkáltatónak erre vonatkozóan nem kell kitöltenie semmit.
Orsi!
Mi van ha én is elkapom a betegséget, és 40 fokos lázam lesz :?: :?: :shock:
Dokinéni azt mondta, 2-3 nap a lappangási idő, tehát azt gondoltam, ha nem kapom el holnapig, akkor biztos meguszom. Használok maszkot, Emese nagy csodálkozására. Nem tud tütükézni tőle.
Pbj!
Nagyon örülök, hogy minden rendben van odabent!
Zsuska!
Olvasom, hogy mocorgást érzel! Nagyon boldog lehetsz! Ez a legcsodálatosabb a babavárásban. :D
Napszemcsi!
Biztos nagyon gyorsan nőnek.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


kata,
jó, hát biztos többet tudsz a méhszájról, mint én... 8)
Pedig olyan szemléletesen elmondták-bemutatták tegnap egy pulóverrel... :roll:
Azért ne félj annyira a császártól, nekem két ismerősöm is van, akinek semmi gondja nem volt vele, sőt, még örültek is, hogy így esett a dolog.
Mi meg hát akkor... várjuk a vasárnapot! Lélekben veled leszünk! Ne izgulj nagyon előre. Majd mi izgulunk értetek! :wink:

KépKép
pompomlány
 
 


Kiscsillag én szedek Gravidát :) de a terhesség elején csak 3mg-os folsavat szedtem és 250mg Magne B6-ot.
Talán a 12.héttől kezdtem el szedegetni a Gravidát,és azóta napi 1 szem+folsav+Magne B6.
vasat nem szedek,azt mondta az orvos,elég ami a Gravidában van.
A terhesség elején én fogytam,kb 1,5kg és olyanokat kívántam,amit éppeszű ember csak nagyon ritkán :D csípős jöhetett minden mennyiségben,kocsonya,ha rágondoltam akkor már a Pavlovi reflexeim beindultak :)
Tejet,joghurtot úgy a 12.hét körül kezdtem el nagyon kívánni,akkor együltő helyemben lemet 0,5l tejecske. :wink: :wink: :wink:
Egyél nyugodtan amit kívánsz,csak a nasikat mellőzd
:wink:

Kata,38.hét,nagyon ügyik vagytok :P :P :P :P :P mostmár bármikor kibújhat a kis Édes :D

Pomi,merre jársz,olyan ritkán kukkantasz be :( biztosan jó lehetett az a szülésfelkészítő.
Majd 2 hét múlva rákérdezek a dokinál,hogy a II Nőin van-e lehetőség résztvenni ilyen tanfolyamon:)

KépKép
napszemcsi
 
 


Pompi, Napszemcsi! Aranyosak vagytok, köszi! Most megint "jól" vagyok, így h a vasárnap ki van tűzve! Meg h ez a baba már tovább bent volt, mint a nagyfiam. Olyan fura! Van egy kicsi, meg egy nagy! :lol:
Milyen jó lesz, mikor én szorítok értetek - úgy látom, egyszerre. Kíváncsi vagyok, ki lesz az első a "nagy hullámból"! :lol:

Melcsi! De jó, h jobban van Emese!!! :lol: :lol: :lol: Nekem azt mondta a doki, max 3 algopirin mehet naponta + HŰTŐFÜRDŐ! Semmiképp ne menjen a lázad 38,5 fölé, akkor azonnal menj be az ügyeletre!

dkata
 
 


napszemcsi írta:Orsi :) Neked a fiúkkal volt puffadás vagy nem is puffadást érzek,hanem teltségérzetet :shock:
Lehet,hogy nőttek és feljebb nyomják a gyoromat?
Ilyen hirtelen nőhetnek,vagy úgy helyezkednek,hogy nyomják a belső szerveket felfelé???, :roll:

nekem ez nem volt :lol: én csak hallottam erről a sztorikat, de én az uts. pillanatig ugyanúgy tudtam enni, mint előtte, sem gyomorsav nem bántott, sem a helyszűkével nem volt gond.
de babák, ha pozíciót változtatnak simán tudnak úgy helyezkedni, hogy egyik pillantról a másikra nyomnak valamit, amit előtte nem.

Zsuzsi :D
logikusan szerintem nem, mert semmit sem a munkáltató von, ha ő nem tb kifizető hely, de utánanézek én is, mert azért a nyakam nem tenném rá :)

Pompi :D
nem versenyeztetem én őket, csak felkészülök arra, hogy akármelyik helyen szülhetek.
Veszprémben nincs orvosválasztás, itt ügyeletesnél fogok szülni, de azért jó, ha van 1 válaszott orvos, aki utána figyel az emberre.

Melcsi :D
akkor szedsz lázcsillapítót. semmi gond nem történik, azért van 1-2 beteg terhes :wink:
huhh én a maszkot nem venném azért fel.
totál feleslegesnek tartom, mert amikor a lányka megbetegedett, akkor is érintkeztél vele. A ruhádon is ott vannak a bacik, hiszen emeled azért a babót, a bútorokon is rajta lesz, mind1, hogy van-e az orrod előtt valami.
(kórházban, steril környezetben van a maszknak szerepe, de normál háztartásban semmi)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat nagyon hasznosak! Örülök, hogy vagytok! :)
Szerencsére hányingerem egyátalán nincs és az édességet sem kívánom abszolút!! A kávénak a szagától is rosszul vagyok viszont.

Melcsi :) Nagyon örülök, hogy jobban van picúr!! :)

Pbj, Wish :) Van már dokim. Pontosabban doktornőm! Köszönöm a segítségeteket! :) Remélem a kórházzal sem lesz semmi gond. Én azt hallottam, hogy a Tarlós nem fogja hagyni, hogy bezárják az osztályokat. Reménykedjünk!!! :)

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Kata :) igen a május vége,június közepén indul majd a nagy hullám :) :) :) iker hullám :D :D :DPbj vezet, Pomi babái idősebbek egy pár nappal,Katyerinával egyidősek vagyunk.
Én is nagyon izgulok,hogy hogy lesz:9hogyan időzítsük a felújítást,a bevásárlást stb...
Orsi :) Te ezeket a dolgokat hogyan időzítetted?
köszi a tanácsokat apuffadásról,biztosan nagyon fent voltak,mert mostanara megszűnt a dolog,és normálisan kapok levegőt is,és a teltség érzés is elmúl :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Tegnap tényleg a dokinál hagytam a kiskönyvemet! :oops: de fel se mertem hívni, h ilyen béna vagyok... És képzeljétek, felhívott, h ottmaradt és ELHOZTA nekem, nehogy kelljen, aztán nincs nálam...
Most ment el a védőnő, csak úgy beállított - tudni akarta, egyben vagyok-e még. Aranyos volt, azt hiszem a 3 közül eddig ő a legjobb, és ikerbabái vannak! :lol:
Úgyhogy ma és tegnap csupa pozitív élmény ért! :lol:

Napszemcsi! Ott a pár napos eltéréseknél aztán igazán nem tudni, ki indítja majd a sort! Főleg ikreknél, mert vannak ám szimpla-pocakos kismamák is júniusra... De klassz, mennyi baba!!!

Már várom Erika beszámolóját...

dkata
 
 


Kata!
Te csupa rendes egészségügyi emberkével vagy körülvéve :D 38 hét! Meglátod, még az a 2 hét is szép csendben eltelik :wink:
Császár ügyben csatlakozom Pompi ismerőseihez, nekem is valóban pozitiv élmény volt, de ezt már irtam. Vasárnapig még jelentkezel, ugye? Nagyon izgulok Értetek!
Kiscsillag!
Nekem azt mondta Krizsa, hogy a Gravida meg az Elevit igen jó étvágyat csinál, tehát nem javasolta. Viszont a folsavat, magnéziumot igen.

A kicsi lányom farkas éhes lett délre, és megevett 1 főtt krumplit. Sajnos kis részét viszontláttuk, de a nagyja bent maradt.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Erika!
MA kaptad vissza a bébinekvalókat?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Napszemcsi :)
Nekem van, hogy a baba annyira nyomja a gyomromat, hogy nem tudok enni, csak keveset. Égni ritkán szokott, akkor is inkább a fűszeres és a savanyú kaják miatt. Narancsléből pl már csak a milde jöhet. Aztán ha megszületett a baba az sem. Pedig nagyon szeretem :?

Melcsi :)
Reméljük, hogy nem kaptad el. Annak örülök, hogy Emese jobban van :)

Kiscsillag :)
Én Gravidát eszem az elejétől és magne b6-ot és a második harmad középtől pluszban vasat is és magne b6 helyett egy másik magnéziumkészítményt, amit az orvos felírt.
Az elején én sem ettem sokat, egyrészt az émelygés miatt, márászt nem nagyon esett jól semmilyen kaj. Sokszor csak álltam a tömött hűtő elött, hogy ebben nincs semmi amit megennék :) Aztán késöbb volt olyan is, hogy hajnali négykor felébredtem, hogy éhen halok :) Ja, és az édességet én sem kívántam egyáltalán.
Rita doktornőt válaszatottad? Ezek szerint már beszéltél is vele? Örülök, hogy sikerült dönteni :)

Csajok, ma kaptam irdatlan mennyiségű ruhát. Még nem néztem át, de a mennyiségből ítélve (három közepes zsák) nem hiszem, hogy sok mindent kellene vennünk még mellé (jó, hogy már minden unokatesóm szült két gyereket :D ). Még nem néztem át, mert csak egy zsákot hoztam fel a kocsiból, a többi a férjemre vár. De tök jó, hogy gyűlnek a cuccok.

wish
 
 


Sziasztok!

Nagyon megijedtem... :cry: Ma szinte egész nap iszonyúan szurkált a hasam. alig bírtam ülni a fenekemen,az is nagyon kényelmetlen volt. Nem menszis görcs,hanem szúrós,feszülős,nyomós érzés. És most elmentem pisilni és a bugyimon láttam egy kis barnás folyást. megnéztem a pisim az nem volt olyan meg bocsánat a gusztustalanságért,de a wc-papír sem,csak a bugyimon láttam. Mi lehet ez lányok??? Valami baj van szerintetek??? ÉN MOST NAGYON MEGIJEDTEM!!!! :( Volt valakinek ilyesmi és mégsem lett semmi baj? Segítsetek kérlek!

Kép
andrea23
 
 


Andrea!
Nyugi, sokaknak volt már ilyen! Orvosod van már? Ha igen, hívd fel! Ágynyugalom, tessék pihenni. Ha piros, azonnal orvos! Ha nincs még orvosod, de erősödne, ügyeletre menj! Progit szedsz? (Nekem felemelték mikor volt egy kis barnám.)

dkata
 
 


Dkata!

Kedden megyünk az orvosomhoz. Csak a Duphaston-t és az Elevitet szedem. Bár reggel mikor bevettem a Duphaston-t rá 10 percre hánytam.Úgyhogy szerintem az kijött. Szerinted mi lehet a baj?

Kép
andrea23
 
 


napszemcsi írta:Orsi :) Te ezeket a dolgokat hogyan időzítetted?

mire vonatkozik a kérdés? :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mennyi Duphastont szedsz? Mert ha pl. 3x1, akkor kettő benned van. Ha ma nem maradt benned, akkor vedd be újra. Nekem 3x1-ről 3x2-re emelték. És nálam 2 beágyazódni készülő baba vlt, az egyik tapadt csak meg rendesen. Anikónak meg kicsit később azért volt, mert még a méhlepény nem vette át a progitermelést és már nem volt progipótlás. De nem tudom, h attól h reggel kijött belőled, okozhat-e ilyen hamar galibát... A beágyazódástól is lehet - és akkor nincs semmi baj. Hüvelykúptól, hámsérüléstől is lehet... szóval ezt nem lehet tudni, melyik, azért kell az orvos, mert ő megnézi uh-n a babát, meg látja ha gáz van.

dkata
 
 


3*2 Duphaston-t szedek. Akkor sajnos keddig izgulhatok,hogy minden rendben van -e odabennt! Köszönöm a válaszodat! Most megyek lepihenek. Jó éjt! És simit küldök a Pocidra... :lol:

Kép
andrea23
 
 


3*2 Duphaston-t szedek. Akkor sajnos keddig izgulhatok,hogy minden rendben van -e odabennt! Köszönöm a válaszodat! Most megyek lepihenek. Jó éjt! És simit küldök a Pocidra... :lol:

Kép
andrea23
 
 


Aranyos, vagy, köszi a simit, Neked is! De ha megismétlődne, ne várj keddig!!! Holnap reggel telefonálj.

dkata
 
 


Andrea!
Nekem is volt barnám, kb. 3 hétig is eltartott, 1 kis vérömleny volt az oka. Ugyanolyan volt mint Neked, csak nem volt szurkálós érzés. Nagyon nyugtalan voltam, élénk levélváltásban Harcival, aztán a dokim meglátta az okát, és akkor legalább afelől megnyugodtam, hogy mi okozza. Szerintem is pihenj minél többet, az nem árthat, és hivd fel addig is a dokidat, aki berakta, hogy mit tanácsol.
Wish!
Nagyon szerencsés, hogy a rokonok már mind szültek :wink: Látod, minden rosszban van valami jó. :D

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Na végre ide jutottam.

köszönjük szépen a drukkokat.
ügye 3 babócát szerettünk volna vissza kérni, a Mágus is 3-at javasolt, merthogy a 4. még nagyon a dolgok elején jár, így már 3 babóca lapul odabennt, remélem, hogy már jól befészkelte -befészkelték magukat. Igaz én nem igazán feküdtem, csak ott azt a fél órát. mert utána még mentünk biciklis boltba és beteglátogatóba, igaz szép komótosan sétálva - és még jól is esett a séta, remélem hogy nekik is. úgyhogy igazán még csak most fogok lefeküdni,
Ügye szerintetek sem ezen múlik, mert én végülis jól érzem magam néha érzem a hasam, de ez meg volt előtte is. És hát most a beülti sem volt olyan leányálom. De túl éltem és jól vagyok.
Ügye nem baj hogy sétáltam és csak most fogom igazán magam vízszintesbe helyezni?
És még azt szeretném kérdezni, hogy ügye az normális ha nem érzek majd esetleg semmit vagy esetleg teljesen máshogy fogom érezni magam mint Ákosnál? Ekkor is lehet hogy sikeres a dolog?
Mert Ákosnál miután megkaptam a beülti után délután a tüszőrepi másik felét onnantól kezdve a melleim fájtak és az egész közérzetem rettenetes volt.

Sziasztok

Erika

előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat

Kép

Kép
erika13
 
 


Andrea

nekem is volt barnázás, sőt vérzés is. ne idegeskedj, a barnázás egyáltalán nem baj, nekem a doki rögtön rávágta, amikor hívtam, hgoy biztosan nem szívódik fel jól az utro.

Erika

gratulálok a 3 babócához :D
mostmár egészen biztosan tudom, hgoy semmi nem múlik a fekvésen, pihenésen.
a barátnőmnek 4 sikertelen lombikja volt, végig feküdte mind a 4-szer a 2 hetet. aztán most volt az ötödik, egy fagyis transzfer, egyetlen embriója ébredt fel. végig dolgozta a 2 hetet reggel 8-tól este 6-ig minden nap. és ez most mégis sikerült! úgyhogy a pihenésből ne csinálj lelkiismereti kérdést!

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok

Zsuzsi
köszi szépen a választ, akkor nem aggódom annyira a fekvésen.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


napszemcsi, 8)
ari vagy, hogy hiányolsz! Köszi! :P Mostanság van egy kis munkám a szám.gépen, a férjemék vállalkozását szeretnénk egy kicsit felturbózni, ezért írok ritkábban, de minden nap ugyanúgy elolvasok mindent, ahogy eddig is!

erika,
ne izgulj, minden rendben lesz! Inkább fogd fel jó jelnek, hogy ilyen jó erőben voltál! Én az ET utáni napon autóztam be a belvárosba nyelvvizsgázni, azokon a remek utakon. Akkor volt bennem egy kis félsz, de megérte, mert mindkettő sikerült! :D

Csináltam egy kis összesítést, hogy ki hol tart, mert nekem is nagyon hiányzik a táblázat (de hát olyan ügyes azért nem vagyok. Csak egy kis hét+napos sorrendet összeírtam gyorsan. Remélem, nem hagytam ki senkit!

1. dkata 38
2. wish 33+3
3. Anikó 28+3
4. Hajni 27
5. pbj 24+3
6. pompi 23+6
7. napszemcsi, katyerina 23+3
8. melcsi 23+1
9. icsilya, potykamanó 21+4
10. emma 17+1
11. bzsuzska 16+3
12. zsuzsi 14+2
13. kiscsillag 7+6
14. andrea 7+4

(bocsánat bármi elírásért vagy kihagyásért, remélem nincs...) Pussz: Pompi

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi

Köszönjük ezt az áttekintőt, tényleg jó így együtt látni mindenkit. Öten vagytok, akik teljesen egyszerre, 1 héten belül fogtok szülni :D

Lányok,

az AFP-nek mikor van meg aze eredménye?
Ha leveszik reggel a vért, másnapra megvan az eredmény?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi,
nekem anno 10 napot mondtak az SZTK-ban. (de a 8.on már megvolt)

KépKép
pompomlány
 
 


zsuzsi73 írta:az AFP-nek mikor van meg aze eredménye?
Ha leveszik reggel a vért, másnapra megvan az eredmény?

10nap - 2 hét :)
általában.

Erika :D
tuti nem a fekvésen múlik :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


andrea :( Remélem jobban vagy mára!! Nagyon, nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!! Ha nem múlik irány a doki azonnal vagy legalább hívd fel!!!

pompomlány :) Köszi szépen a "táblit". :) Hogy vagytok a csöppökkel? Tényleg "csak" a 12. hétig ennyire rossz?? Utána valóban könnyebb és jobb lesz??

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Köszönöm a választ.
Egészen biztosan nincs meg 1-2 napon belül az eredmény?
Nekem ez fontos, ui. a dokim elmegy hosszabb időre szabira, s akkor csúszik az UH min. 2-3 hetet.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok

Köszönöm szépen a válaszokat!

Sziasztok

Erika

mindenkinek ++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép
erika13
 
 


zsuzsi73 írta:Köszönöm a választ.
Egészen biztosan nincs meg 1-2 napon belül az eredmény?
Nekem ez fontos, ui. a dokim elmegy hosszabb időre szabira, s akkor csúszik az UH min. 2-3 hetet.

Zsuzsi

nálatok lehet, hogy emgvan :)
mert pl. a géndiagnosztikán másnapra megvan... kérdezz rá.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: