Sziasztok!
A 16-dik kerületbe való költözés még folyamatban levő terv. A sulim miatt most nem foglalkoztam ezzel, és a megváltozott helyzet is lassítja az ügyet.
Kópé! A fiad az, aki óvodás, ugye? Mert én úgy érzem, a fiúkat gyakrabban "ismerik félre" az óvónők/gondozónők, mint a lányokat.
A Tihany téri oviban nekünk jó volt, bár érdekes, hogy Ica néni volt az, aki sokkal jobban megszerette végül a gyereket. Érdekes, mert azt hittem, hogy Mariann néni fogja... Most lesznek úja "kiscsoportosok" ezek az óvónők, és mindenkinek jó szívvel ajánlom őket.
(A magánéletünk szokásos viharait éli, sose lehet tudni, mikor szaladunk zátonyra...
)
Hát mégis lenne igény a "katolikus Waldorf iskolára"???
Ez jó hír!!! Akkor már csak meg kellene csinálni!
Csak nem voltam benne biztos, hogy a katolikus világnézetből következően ("igen, tanuljon a gyerek mihamarabb fegyelmet, szoktassák be, törjék csak be, úgyis az lesz majd az életben") vagy egyszerűen csak az alázat (számomra) végletes értelmezése miatt, de vajon mennyi Anyuka gondolja azt, hogy a katolikus iskolák a hagyományos, poroszos módszer következetessége miatt jobbak az államinál.
Komolyan gondolom, hogy ha katolikus berkekben lenne igény a személyközpontúbb nevelésre... nem, rosszul mondom, mert az van. A katolikus iskolák nagyon gyermekcentrikusak szerintem (így belülről), csak a módszerből nem engednek! Belemennek egy hajszába, amiből éppen ki kellene lépni! Hogy a jó hírnevet a gyerekek agyondolgoztatásával érik el. Mondván, hogy a szülők ezért adták ide a gyereket, hogy erős iskolába járjon.
Pedig ebből a kutyaszorítóból ki kellene lépniük. Ha a Waldorfosok bebizonyították, hogy lehet embert nevelni más módszerrel is, akkor már nem kellene az Egyháznak sem elleneznie ezt a módszert (hangsúlyozom, nem a világnézetet kellene beépíteni!) Csak az a baj, hogy ez a hatalmas hajó olyan nehezen fordul...
Láttátok az új újságot? Majdnem elbőgtem magam örömömben, amikor megláttam!
www.familynet.hu Remélem virágozni fog a kezdeményezésük, mert ránk fér már egy kis törődés!
Klara, mindjárt visszalapozok az 52. oldalra.
Ilon
És mégegyszer köszi, hogy kibeszélhetem magam nektek.