Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

jó rég nem jelentkeztem, ígyhát most kívánok nektek nagyon boldog új évet!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a talin, úgy tûnik, hogy én már soha nem jutok el közzétek...

Amúgy mi jól vagyunk, most már nekem is jó nagy a pocim, persze így a 32. héten milyen is legyen? Már jó lenne úgy két hónappal elõrébb járni...
Tominak levágtuk a haját, így oda a fürtös baba, de nagyon ari lett, szegény már "nehezen" viselte a hosszabb haját, állandóan a szemébe lógott, reggelente meg úgy nézett ki mint Einstein Kép
Évi,
nagyon ügyi vagy!!!
Anikó,
ti meg továbbra is gyönyörûek vagytok! Olyan kíváncsi vagyok a pocidra, felcsigáztál!
Evey,
gyerekek nagyon helyesek, jó volt látni a nyarat a képeken. Rossz fát tettem a tûzre, hogy hanyagolsz?Kép
Bigacsiga,
nagyon tetszettek a képek, persze a csúcs nálam is a "fetrengõs", én is hagytam volna õket gurulni Kép

Na, most ennyire tellett, kicsit álmos vagyok, pedig mostanában gyakran pihizek délutánonként, mikor Tomi alszik. Nem tudjátok mi ez az álomkór? KépKép
Jaj, majd elfelejtettem. Még decemberben voltunk dokinéninél (tudjátok, költöztünk, és elmentünk "ismerkedni"). No, én meg mondtam (persze, nem nagyon kellett, mert látta a dokinõ), hogy Tominak állandóan folyik a nyála, pedig úgy tûnik, hogy minden foga kint van. Ez utóbbit õ is megerõsítette, és azt mondta, hogy lehet, hogy az orrmandulája nagy, így nem kap elég levegõt az orrán kinyitja a száját, és azért folyik a nyála. Azóta figyelem, tényleg elég gyakran nyitva van a szája, viszont például éjjel nem "horkol" (volt egy idõ, mikor jó hangosan Kép aludt), hiába van a szájában a cumija.
Volt valamelyikõtöknak hasonló tapasztalata? A gégészeti beutalót megkaptuk, de még nem mentünk el, tudjátok, hogy hogyan is néz ki egy ilyen vizsgálat?

Na, most már tényleg elhallgatok, puszi,
Erika
kerika
 
 


Sziasztok!

Akkor most én is ide írok, legyen itt is forgalom.Kép

Edóka! Még egyszer köszönet a buliért, mi is nagyon jól éreztük magunkat.Kép Luca csak a sárga gyurmát tépegette többször apró darabokra, kéket meg pirosat nem láttam a kezében.Kép Még nem kérdeztem Zsófit kulcs ügyben, de a sajtos tallér meg a babakocsi nagyon gyanús.Kép A lényeg, hogy megtaláltad.
Én is örültem volna, ha még többen el tudtak volna jönni, persze akik ott voltak, azokkal nagyon jó volt találkozni.Kép
Már végigolvastam a történetet, tényleg hasonlít... remélem, a vége is... Amit a reményrõl írtál, az igaz.Kép
A meghívással is élek, ha szükség lesz rá. A többiektõl, akik nem értik mirõl írok, ezer bocsi, most nem magyarázom meg. Talán majd késõbb a levlistán.

Snoopy! Én is sajnálom, hogy csak futólag találkoztunk, és Zsombi nem csábíthatta el Lucát. (Viszont ülhetett az ülésébenKép) A máltaira nagyon szívesen elmegyünk, ha egy kicsit jobb idõ lesz.

Virág! Fogadért KépKép. Örülök, hogy nem dobnál kiKép, majd megbeszéljük... Az odajutást még meg kell szerveznem.

Évi! Gratula a vizsgádhoz, tudtam én, hogy ügyes vagy! Kép

Norcsi! Én is hiányoltalak már párszor magamban.. Nagyon eltûntél. Jelentkezz néha! (Mondom ezt én, aki szintén elég ritkán írok).

Zsóka! Ábelnek boldog névnapot, neked pedig küldök egy kis jókedvet, hátha segít KépKépKépKép (nekem is kellene mostanában....).

Evey! Én is örülök, hogy láttalak.Kép off: A férjed nem tud véletlenül egy kis fénymásolós-faxos munkát? Ha igen, szóljatok.

Én még mindig a múlt heti erdélyi utat próbálom kipihenni (ami egyébként nagyon jól sikerült, még az utazás sem volt olyan vészes, mint elõtte gondoltam). Még mindig nem sikerült minden elpakolnom, elmosnom, kimosnom. Igaz, ráérek, nem sürget senki, de nem is csinálják meg helyettem. Megyek is, vár egy nagy kupac a mosogatóban...

Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Már rég nem jártam erre, de mindenkinek BÚÉK.

Köszi a sok üdv-öt!Kép

Lenocs
A párom kislányával nagyon jó a kapcsolatom. Valószínûleg szerencsés, hogy már 2 éves kora óta ismerem és a szülei nem sokáig laktak együtt a születése után így arra nem emlékszik. Most egy kicsit össze van zavarodva, mert született egy kistestvére és néha azt mondja neki két anyukája és apukája van. 3,5 éves egyébként. Azt nem is tudom, hogy kezeljem amikor engem is anyunak szólít. Mindig mondom neki, hogy én nem vagyok az anyukája, de nem tudom mi a helyes.

Évi
Gratulaaaaaaa az 5öshöz!Kép))

Erika
Megnéztem volna Tomit Einsteinként, biztos nagyon ari volt.Kép

Virág
Jobbulást a fogaidnak.

Most elég sokat van velünk a gyerkõc, ami jó, mert jól eljátszunk együtt és tényleg aranyos, de sajnos állandóan foglalkozni kell vele. Ez nem lenne baj, de még pisilni is nehezen tudok elmenni. A papájával igaz elvan egy darabig, de azért legtöbbször engem is kér, hogy ott legyek ilyenkor is. Tudtok valami jó játékot amivel eljátszana egyedül is? Vagy ez azért van, mert nemrég született kistestvére?

Loncsi
Névtelen
 

 
 

Sziasztok,
jókedvet kösözönm mindenkinek, de ma nem használt KépKép

Viszont: Bálin Zsidó Közösségi Ház angoltanf-t szervez kismamáknak. Jövõ csüt-ig lehet még ejeltnkezni, minden nap 10-12 óráig.
Helyszín: VI: Révay u. 16.

40 órás tanfolyam 24000 ft, a játszóház díja a tanf idejére 7000 ft.
heti 2x2 óra Kedd-Péntek délelõtt.

ja, tel.: 311-9214.

Én úúúúúúúúúúúúúgy mennék, komolyan mióta Ábel megszületett, ilyesmire várok. De még kenyérre sincs pénzünk. KépKépKépKép


pusz
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Mellégépelésekért bocs. Bálint Zsidó Köz. Ház a nevük.

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Virág, Pele!
Hát persze, hogy Viktor a fõnök! Kép Kép

Andi!
Sejtettem, hogy nem vársz sokáig az olvasással! Kép
A sárga gyurma megvan szépen külön.

Snoopy, Evey, CsKati, veletek is jó volt találkozni!

Virág! Még hogy én nem alszom, de Te 4.20-kor mit kerestél itt? Jójó, tudom, mit... Kép
Gábort pusszantjuk, és legközelebb nem hagyjuk, hogy ilyen hamar elraboljon! Inkább hozzon magával olvasnivalót! Kép

No sziasztok, hó ide vagy oda, holnap is munkanap lesz!
Nekem tetszik ez a nagy hó, csak a Trabantnak ér a hasa aljáig! Kép

Edó
edóka
 
 


Zsóka!

Ne hagyd el magadat! Kép
Részletfizetés sem lehetséges? Vagy az is megterhelõ?

Olyan jó, hogy végre valaki kitalálta ezt a játszóházas nyelvoktatást! Jöhetne vidékre is az ötlet! Én is úgy döntöttem, hogy angolul tanulok. (abszolút kezdõ -na jó, értem, ha a gép kiírja, hogy Error)
Persze minden nyelviskola napközben tanít, nagyszülõk távolsága miatt maradna a bébisintér, amire nem futja. (A nyelviskola mellett.) Próbáltam a Munkaügyi Központnál érdeklõdni, hátha fizetnék egy részét... Csak heti 5*4 órás tanfolyamot finanszíroznak, és csak bizonyos nyelviskolákat. Na, lõttek!
Így végül egy "estire" íratkoztam be, kb. 120 órás, heti 2*3 óra, de negyed 6-kor kezdõdik és háromnegyed 8-ig tart. (Viszont ez vidék: jobban jön ki egy óra, mint Bp.-en) Mivel apája hatig szokott dolgozni és bébisintér nem jöhet szóba, hetente kétszer viszem a gyereket, lepasszolom a férjemnél, aki felöltözik és hazajönnek busszal. Mert pusztán 1 óra a diffi. Ma lesz az elsõ alkalom és pont most jött a hó. Áshatom ki az autót. Bocs! A Wartburgot! Kép (Ez nálam már terepjáró kategória)

Ha valakit érdekel, majd beszámolok. (Ha eljutok odáig, mert itt még mindig esik a hó.)

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Évi, Loncsi, Andi,
köszi. Kép Már nem fáj. Elmentem egy hipnoterápiás fogdokihoz. Reméltem, ez majd jobb lesz. Sem fájni nem fog, sem félni nem fogok. És csak egy ezres a húzás. Már éppen kezdtem nyugodt lenni (pedig még semmit nem csinált Kép), amikor aszonta a lelkem, hogy 4 fogat kell húzni, de amit a legsürgõsebb, azt õ nem vállalja, most azonnal menjek a szájsebészetre. Hurrá! (Tele lett a gatyám.) Mondtam a páromnak, hogy akkor mi most hazamegyünk, de õ nem így gondolta, úgyhogy elmentünk a szájsebészetre, ahol röpke 35 percen keresztül vésték ki azt az egyetlenegy fogat... Ezt még elviseltem, de ha eddig nem tudtam volna, akkor most megtudhattam, mi a magyarok Istene, amikor kiment az injekció hatása. Tiszta seb a szám belül, alul, a szájpadlásom, a nyelvem, és ahol az asszisztensnõ kihúzta a szájszögletemet, ott is, de nem akárhogyan. Mindezt ingyen persze. TB, te drága. Szerintetek ez ugyanígy lett volna egy anyagilag érintett orvosnál is? Egy félórás szenvedést feltétlenül ennek kell követni? Az orvos hibája, vagy nem lehetett volna ezt kiküszöbölni? (Mert én inkább fizetek, ha ezt megúszom.)

Évi,
Vizsgához: hát megy ez neked! Kép Ügyi vagy, gratulálok!

Snoopy,
az a kislegény fejest? Ne viccelj velem! Kép (Persze elhiszem, csak mégis hihetetlen.)

Ágota,
majd ha jön Pele, neki biztos lesz egy jópár ötlete.

Erika,
Einstein Kép

Edó,
fáradt volt már a Maci, de ami engem is meglepett, hogy hazafelé 10 percen belül elaludtam a kocsiban, pedig én eddig nem tudtam ülve aludni, szóval én is fáradt voltam. Kép Ja és a 4.20 nincs olyan korán, ha az ember lánya 6 és 7 között fekszik le aludni. Kép

Pussz mindenkinek:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Szerintem továbbra is itt vannak a legnormálisabb emberek (bocsi, én leredukálódtam erre a topicra másfele nem járok, ezért dumálok ígyKép). Lehet, hogy engem hiányol Névtelen? Igaza van, elég ritkán írokKépKépKépKépKépKépKép

Edóka! Nagyon köszi a bulit mégegyszer! Jó volt újra találkozni veletekKép csak tényleg nagyon rövid voltKép
Ami a kupit illeti, jó nagy volt a szám, hogy majd segítünk pakolni, rendetteni, aztán úgy elhúztuk a csíkot, még egy tányért sem tettem arrébKép Most ég a pofám rendesen...

Virág! Fogad brrrr KépKépKépKép Evey már írta, visszafelé kicsit rövidebb volt az út, sötét ide vagy odaKép

Zsóka! Ez a nyelvtanfolyam nagggyon jól hangzik, remélem lesz majd ilyen ha már végre kivégzem ezt a nyüves mérlegképest. Jókedvet küldök én is KépKépKépKépKép A részletfizetést azért kérdezd meg szerintem.

Évi! Szuper vagy!!!!! Gratula!

Erika! Alexnak (akkor 7) tavaly elõtt nyáron vették ki az orrmanduláját (emléxel? vagy nem voltál még itt?). Neki is állandóan nyitva volt a szája. A vizsgálat annyi volt, hogy a dokinéni belenézett az orrába, szájába, fülébe. A mûtét utáni ébredés szörnyû volt, ha tudtam volna elõre mire lehet számítani nem ijedtem volna annyira meg. Dehát Tominak lehet, hogy nem is lesz szükség mûtétre. Majd írj, hogy mi volt a gégészeten.

Snoopy! FejesKépKépKép
Lenocs! Vizsgákhoz egy kalappal!

Kendõ: nekem is saját gyártmányú van. Pele kölcsönadta az õ "eredetijét", azzal mentem anyagboltba. Még a színe is passzol, feleannyiból kijött. Bocs Liesel, dehát tudod ahol tud ócsít az ember lányaKép

Anikó! Nagyon szépek vagytok! Igazán küldhettél volna pocakos képet is. Én is idén fogok szülniKép Hogyhogy nem emlékszel a vizsgálatokra? Hiszen nem volt az olyan régen... na jó bevallom én sem emlékszemKépKépKép Mi mindig az épp aktuális vizsgálaton beszéljük meg a következõ idõpontját. Jövõhéten megyek AFP-re.

Eléggé szétszórtan helyezkedünk itt a topicban országos viszonylatban, nem tudom hol mennyi hó esett, de az tuti, hogy itt Szszmiklóson hatott édes jó anyukámék átka. Amikor tavaly nyár elején(!) megmutattuk nekik, hogy hová is szeretnénk költözni, már (kedvesen, aranyosan) dörzsölgették a kezüket, hogy csak essen le a hó...! Le is esett. Mi egy dombon lakunk, zsákutcában, csak mi és az iker szomszédaink jönnek ide. Szomszédék felszenvedték magukat, hólánccal másfél óra alatt tegnap. Mi megálltunk a lenti utcában és felsétáltunk. Ma hótaposót akartam venni Alexnak, de csak olyan eszméletlen ronda volt, hogy inkább nem vettem meg. Jó anya mi, inkább fagyjon le, ázzon át a térdig érõ hóbanKép Jókor jut eszembe a beszerzés..

Egyébként mi megvagyunk. Csak tegnap kaptam idegbajt mikor az iszonyú hóesésben beszenvedtem magam a városba, mentem suliba. Már teljesen lefagyott a lábam, ahogy beléptem a suliba megkönnyebbültem, hát a liften meg várt a kiírás, hogy a mai óra elmarad. Azt hittem megüt a guta. De legalább elmentem jelentkezni a vizsgára, már csak ezen a héten lehetett. Szerintem sose leszek mérlegképes könyvelõKépKép Megint csak két lehetõségem van próbálkozni, aztán ismét szülök, szoptatok... ha véletlenül sikerül is a vizsgám szóbelizni akkor sem tudom mikor jutok el. Jó, tudom más is csinált már ilyet pici baba mellett, de én nem olyan fából való vagyok...KépKép

Túl sok lett így a végére a kék fejecske, pedig amúgy jó kedvem van. Most mesélte Alex, hogy megszületett az osztálytársának a kistestvére ma délután, Gergõnek hívják (a mienk is Gergõ lesz, ha fütyis lesz)KépKépKépKép

Sok pussz:
Kati
cskati
 
 


Sziasztok Lányok!

Itt vagyok.....

Virág! Dehogy haragudtam meg azért amit a dokiról írtál. Amûgy nagyon rendes volt és az a mai napig is velünk, szóval õ az üdítõ kivétel. FogadKép Miért vártál vele ennyit?

Jó, hogy tudtatok talizni, remélem a következõre mi is eljutunk.

Kati! Biztosan fog sikerülni a vizsga. Ügyi csaj vagy te. Mi is így meg leszünk lõve kocsiügyileg ott fenn a magas Pilis-tetõn. Szegény Liesel és Ibolyék.

Liesel! A karikáûs kendõt ha elpostáznád használati útmutatóval együtt, nagyon hálás lennék. Költségeket állom természetesen. A babahordót meg ha arra járunk, szólok és kipróbálom. Köszi.

Zsóka! Fel a fejjel!!!!

Évi! Ügyi vagy, gratula. Gyógyuljatok meg!!

Juca! húha, izgi, mindjárt szülni fogszKépKép Orrmandulában nem vagyok járatos.

az én bánatom az, hogy Panka semmilyen zölséget és gyümölcsöt nem eszik meg ésnagyon hamar kifárad, sokat alszik. Szerintem vérszegény. Most kap multivitamint. Van ötletetek arra, hogyan adjak neki dudvákat?

Zsófi /holnap2 hónapos/ továbnbra is kis hasfájós és éjjel bulizik, éjfél körül fekszik. Holnap kapja az oltásait is, remélem jól viseli majd.

Örülök a nagy hónak, szeretek benne topogni, Panka meg utálja és a lesózott járdán akar kizárólag haladni. Még ilyetKépKép

Anikó!Arik a képek.

Na eldugulok, megyek kocka-pokerezni a párommal. Mindenkinek a legjobbakat:

PZSM
PZSM
 


Sziasztok!

Na, akkor én is ittKép Hû, ezer éve nem írtam már, pedig minden nap olvastam.

Bábi körbegurulja a szobát!!!!! Nagyon helyes!Kép És egyre inkább kommunikál a tesókkal, magyaráz nekik.

Edó!
Nagyon klassz volt a buli! Áronék hazafelé a kocsiban azt mondták, hogy inkább forduljunk visszaKép

Ágota!
Azért túl sem kell stimulálni a babákat! Különbözõ az inger iránti igényük. Egyébként többnyire nagyon élvezik, ha pl. ott vannak, amikor fõzöl, mosol, stb és kommentálod a dolgokat. Ami spec. játék lehet: kukucskálás, csikizés, mondókázás (kerekecske, csip-csip, ilyesmik). Nem kell ám nagy dolgokra gondolni, neki még minden újdonság és érdekes.

Évi!
GRATULAAAAAA!!!! Nagyon ügyi vagy!

Erika!
Pedig helyes lehetett a kis Einstein...Kép

Andi!
Fölhívlak holnap! Találkozhatunk is ám, bár asszem meg kell várnunk az olvadást. Ti hogy tudtok most közlekedni?

Loncsi!
Kistesó biztos közrejátszik ebben a viselkedésben. Ha ez vígasztal, a saját gyerekeinktõl sem tudunk elmenni pisilni, nekem legalábbis rögtön ott teremnekKép De hát majd csak vége lesz ennek is egyszer...Kép

Virág!
Akkor csak mindig be kell szereznünk egy fõnökötKépKép Jobbulást itt is!

Juca!
Eljutottál a tanfolyamra? Milyen volt?

Kati!
Legnormálisabb emberek ügyben egyetértünkKépKép
A havat itt is meg lehet nézni, kb. hasonló jellegû utcában lakhatunk. De legalább a mi autónk följött. Mindenesetre kedden nagyon kétesélyes volt, hogy haza tudunk-e jönni. Azért sikerült, bár itt a falu felé már csak 1 autónyi nyom volt.
Nagyon szép a táj, és mindenféle gyönyörû madarak jönnek az etetõre!
SuliKép
És mi a lánynevetek?

PZSM!
Hanna is ilyen "télellenes"Kép Anyja lánya!
Zöldség: nálunk Áron az, aki nem eszi az ilyesmit, de azért néha ki lehet kísérletezni valamit. Pl. rántott répát megette vagy pizzán a zöldséget. Ja, és a multivitamin nagy étvágyat csinált neki, akkor könnyebb volt elsütni ezeket.
Hasfájáshoz kitartást, most már talán nincs sok hátra!

Talin páraknak már mondtam, elhatároztuk, hogy elköltözünk. Depi ellen költözés...Kép Az a helyzet, hogy még ha csinálnék is jogsit, akkor sem lenne esélyünk még 1 autóra, így meg nagyon kevéssé vagyok mobil és ez zavaró. Ha valami gond lenne, még orvoshoz sem tudnám elvinni a kölkeketKép Párom Dunakeszi felé kacsingat, nekem Szigetszentmiklós tetszik, aztán majd meglátjuk. Mondjuk tavasznál elõbb úgysem tudjuk meghirdetni a lakást, szóval addig csak tájékozódunk. De ha tud valamelyikõtök valami alkalmi vételt, akkor szóljon!KépKép

Boldog új évet mindenkinek és sok puszi: Pele
pelcsi
 
 


PZSM,
azért, mert hiába kapok injekciót, iszonyúan fáj a fúrás és a tömés, így hát marad az, hogy megvárom, míg kihúzzák. Kép OK, nem a legintelligensebb megoldás. Kép Most elhatároztam, hogy kihúzatom, amit ki kell, aztán altatásban kifúratom-betömetem-implantáltatom a picike számat Kép, amihez kell keresni egy altatásos-részletfizetéses fogászatot. Ilyen van, csak csillagászati árakon, de én már azt sem bánom, csak legyen végre rendben a pofázmányom. És végre nyugodtan merjek mosolyogni.

CSKati, Pele,
köszi. Kép

Csak hogy ne unatkozzak, tegnap reggelre bedurrant a torkom. Nagyon fáj, alig birok nyelni. A francba is, vége lehetne már ennek a beteg idõnek. Kép Na pussz Kép:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Virág! Még olvasni is szörnyû volt.Kép Amikor Zsófit szültem, és annyira fájt a derekam, hogy elnyomta az összehúzódásokat is, akkor viccelõdtünk a szülésznõvel, hogy még mindig jobb, mintha pl vesekövem lenne, vagy a fogamat vésék, mert ennek legalább a végeredménye jobb.
Torkodnak jobbulást! Kép

Cskati! A legnormálisabb emberek szerinem is itt vannak, akkor is, ha valami miatt keveset írnak.Kép
A itteni hóhelyzet hasonló lehet, mint nálatok, el tudod képzelni... Autóval járható (már) az út, de én nagyon okos, megpróbáltam a legnagyobb hóesésben, szûz hóban (ráadásul babakocsival) bejutni a városba. Kész horror volt. A kocsit csak húzni tudtam nagy nehezen magam után, Luca félúttól már üvöltött, mert zavarta, ahogy a hó esett az arcába. Persze senki sem segített. Én csakazértis elmentem táncolni, és holnap is készülök.Kép

Zsóka! Pénz ügyben mi sem állunk jobban.Kép Én is szeretnék valamit tanulni, ha Luca másfél éves lesz, keresek egy tanfolyamot, amit támogatnak. Ez nem olyan? Akkor csak a 10%-ot kellene kifizetned. Szerintem érdemes utánanézni. Jól hangzik, hogy vigyáznak a gyerkõcökre, nekem is ez a legnagyobb gondom. Végsõ esetben az Örsön van a bölcsinek babyhotel része, oda adom be Lucát pár órára, ha tetszik neki.

Pele! Nálunk is sok a madár, etetem is õket szorgalmasan. Luca is nagyon szereti õket, csak azt nem érti, miért repünek el, ha õ odarohan...
Taliban én is benne lennék. Kép Ha már úgyis mindegy, költözzetek hozzánk közelebb.Kép

Puszi mindenkinek
Andi

Andi
andi3
 
 


Belázasodtam. Kép

Andi,
azért még mindig jobb volt, mint a 4. szülésem. Kép Írok egy mélt neked. Ha mégsem írnék, reklamálj! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Belázasodtam. Kép

Andi,
azért még mindig jobb volt, mint a 4. szülésem. Kép Írok egy mélt neked. Ha mégsem írnék, reklamálj! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Pele
Köszi a bíztatást!!! Akkor marad a pisi kísérettel.Kép

Virág
Ez a fognyûvõ szájsebész dolog elég durván hangzik. Gyógyulnak már a sebid? Tudok egy jó öblögetõt, ha kell.

PZSM
Nálunk a gyerkõc imádja a spagettit, abban van legalább paradicsom, répa, bár nem tudom mennyi idõs Panka.

Nálunk is esik a hó, igaz itt csak 2-3 centi, de ahhoz képest, hogy Angliáról van szó ez nagy szám.Kép
Mindenki csak csúszkál! Bezzeg, ha nekik is 50cm-es hóban kéne Ladázniuk, mint a szüleimnek.Kép

Loncsi

Loncsi
Névtelen
 


Szóval itt vagyok , ragyogok....
Sziasztok!
Most jelentkezem és a párom rögtön szereli is a gépet , legközelebb jövõhét végefele lesz lehetõségem itt megjelenni.
Gergõ oviba jár és november óta ott is alszik.
A Karácsonyt kezdõdõ tüdõgyuszival kezdte , de szerencsére idõben elkaptuk!
Blankának a Jézuska hozott két fogacskát.Apán pont most próbálgatja!Kép
Hevesen ismerkedne Marcicicával , de ez azért nemigen jön össze , mert a macsdka már kevésbé olyan lelkes!Kép
Különben ha meglátja akkor nyalja a száját és cuppog (mármint Blanka), lehet , hogy a macskával kéne kezdeni a hozzátáplálást?! KépKépKép
Hát ennyi volt engedve!Egy hétre búcsút mondok!
Mindenkinek kellemes napokat!
Kanga
Kanga
 


Sziasztok!

Még egy normális ember jelentkezik. Kép (És szerény is.)Csak betartottam az egy hónapra vonatkozó ígéretemet...

Köszönöm a fényképeket mindenkinek, a lurkók édesek és gyönyörûek! De ezt talán nem is kell mondani, aki személyesen is ismeri õket, tudja!

Edóka, nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk menni hozzátok! Pedig az út akkor már/még nem volt havas, de a kocsink döglõdött. Hétfõn megcsinálták, épp jókor a nagy havazás elõtt.

Virág, jó sok szenvedés jutott ki neked a fogaddal! Most meg a torkod. Halmozod az élvezeteket? Gyógypuszik mennek.

Évi, nagyon ügyes vagy, gratulálok! Csak így tovább!

Zsóka, küldök pozitív hullámokat, jó?

Ágota, én azt csináltam a gyerekekkel, hogy hanyatt feküdtem, fölhúztam a térdem és az ölembe ültettem õket, úgy, hogy a hátukat a combomnak támasztották. Így elég sokáig el lehet lenni velük, énekelgetni, beszélgetni. Vagy lefektettem õket hanyatt és megtornáztattam õket, emelgettem a végtagjaikat, közben mondogattam, hogy föl, le, elõre, hátra, össze-vissza. A masszírozás is jó hatású. Vagy ültesd a csöppséget a bokádra, fogd a kezét, emelgesd a lábad, úgy hintáztasd.

Erika, 32. hét? Nagyon repül az idõ!

Kati, leszel te még mérlegképes könyvelõ! A Gergõ szerintem jó választás. Kép A hegyen lakást meg a havat illetõen egy cipõben járunk, vagy egy hótaposóban.

Anikó, ne tudom, felétek, mi a szokás, de amikor én szültem, itt a Margitban minden 6-os végû héten volt vérvétel és minden 8-as végûn UH.

PZSM, a költözést mikorra tervezitek? Légvonalban igen közel leszünk, be kéne szerezni 1-2 helikoptert és garázs helyett repteret építünk, rendben?

Pele, olyan ügyes ez a Bábi! Azért nem lehet könnyû kerülgetni, hehe! Azért nem irigyellek, hogy megint költöztök.

Na, ki hiányolta a havat? Nálunk hétfõn annyi hó esett, hogy miután este lesöpörtem az utat, reggelre ugyanannyi volt rajta. Eszembe jutott Emese, aki imád havat lapátolni... Kép Söpörni se volt rossz, alaposan kimelegedtem.
A gyerekek gyakorlatilag hóemberré váltak, állandóan kint vannak. Még lavinapróbát is játszottak, vagyis beásták egymást a hóba.
Kedden reggel szinte biztos voltam benne, hogy nem fognak tudni iskolába menni, mert itt egyszerûen nem takarítják le rendesen az utat, mi autóval nem tudunk kimenni a faluból, az S-kanyarban nem bírna felmenni a kocsi. De úgy látszik az utasokkal teli busznak jó a tapadása, meg a sofõr is érti a dolgát, mert kicsit döcögve ugyan, de el bírt menni. Így aztán Isti nem úszta meg a matek dogát. (Talán nem is baj, szerinte ötös lesz.)
Szóval mi élvezzük a havat. A bevásárlás sem gond, tegnap a gyerekek hazafelé jövet megálltak a piacon, vettek gyümölcsöt, hoztak kenyeret, tejet. Olyan édesek voltak, ahogy a rájuk bízott pénzzel gazdálkodtak! Ma este a férjem ment Gergõvel, hátizsákkal a Tescoba, sõt, ha a busz nem járna, azt mondta, akkor elmenne gyalog, kb. 10km.

Na, lassan megérkeznek, készítek nekik forró teát.
Puszi
Iboly
iboly
 
 


Sziasztok!

Még egy normális ember jelentkezik. Kép (És szerény is.)Csak betartottam az egy hónapra vonatkozó ígéretemet...

Köszönöm a fényképeket mindenkinek, a lurkók édesek és gyönyörûek! De ezt talán nem is kell mondani, aki személyesen is ismeri õket, tudja!

Edóka, nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk menni hozzátok! Pedig az út akkor már/még nem volt havas, de a kocsink döglõdött. Hétfõn megcsinálták, épp jókor a nagy havazás elõtt.

Virág, jó sok szenvedés jutott ki neked a fogaddal! Most meg a torkod. Halmozod az élvezeteket? Gyógypuszik mennek.

Évi, nagyon ügyes vagy, gratulálok! Csak így tovább!

Zsóka, küldök pozitív hullámokat, jó?

Ágota, én azt csináltam a gyerekekkel, hogy hanyatt feküdtem, fölhúztam a térdem és az ölembe ültettem õket, úgy, hogy a hátukat a combomnak támasztották. Így elég sokáig el lehet lenni velük, énekelgetni, beszélgetni. Vagy lefektettem õket hanyatt és megtornáztattam õket, emelgettem a végtagjaikat, közben mondogattam, hogy föl, le, elõre, hátra, össze-vissza. A masszírozás is jó hatású. Vagy ültesd a csöppséget a bokádra, fogd a kezét, emelgesd a lábad, úgy hintáztasd.

Erika, 32. hét? Nagyon repül az idõ!

Kati, leszel te még mérlegképes könyvelõ! A Gergõ szerintem jó választás. Kép A hegyen lakást meg a havat illetõen egy cipõben járunk, vagy egy hótaposóban.

Anikó, ne tudom, felétek, mi a szokás, de amikor én szültem, itt a Margitban minden 6-os végû héten volt vérvétel és minden 8-as végûn UH.

PZSM, a költözést mikorra tervezitek? Légvonalban igen közel leszünk, be kéne szerezni 1-2 helikoptert és garázs helyett repteret építünk, rendben?

Pele, olyan ügyes ez a Bábi! Azért nem lehet könnyû kerülgetni, hehe! Azért nem irigyellek, hogy megint költöztök.

Na, ki hiányolta a havat? Nálunk hétfõn annyi hó esett, hogy miután este lesöpörtem az utat, reggelre ugyanannyi volt rajta. Eszembe jutott Emese, aki imád havat lapátolni... Kép Söpörni se volt rossz, alaposan kimelegedtem.
A gyerekek gyakorlatilag hóemberré váltak, állandóan kint vannak. Még lavinapróbát is játszottak, vagyis beásták egymást a hóba.
Kedden reggel szinte biztos voltam benne, hogy nem fognak tudni iskolába menni, mert itt egyszerûen nem takarítják le rendesen az utat, mi autóval nem tudunk kimenni a faluból, az S-kanyarban nem bírna felmenni a kocsi. De úgy látszik az utasokkal teli busznak jó a tapadása, meg a sofõr is érti a dolgát, mert kicsit döcögve ugyan, de el bírt menni. Így aztán Isti nem úszta meg a matek dogát. (Talán nem is baj, szerinte ötös lesz.)
Szóval mi élvezzük a havat. A bevásárlás sem gond, tegnap a gyerekek hazafelé jövet megálltak a piacon, vettek gyümölcsöt, hoztak kenyeret, tejet. Olyan édesek voltak, ahogy a rájuk bízott pénzzel gazdálkodtak! Ma este a férjem ment Gergõvel, hátizsákkal a Tescoba, sõt, ha a busz nem járna, azt mondta, akkor elmenne gyalog, kb. 10km.

Na, lassan megérkeznek, készítek nekik forró teát.
Puszi
Iboly
iboly
 
 


Kukucs Lányok!!KépKép

Remélem zavarok....Elõre is bocs a kapkodásért, de 3 hónap kihagyást megérez az ember, no meg ez a gép se mai darab...Ja, és nincs hosszú i..

PZSM: nagyon nagy gratula a kicsi Zs-hezKépKép

Pele drága, hát Ti is?? Merthogy mi is költözködésre vetemedünk megint..elegünk volt ebbõl a kedves kicsi kis faluból...

CsKati, itt is, még1xKépKépKép

Id, végre tudok levelet irni!!!!!!!KépKép

Évi, gratulálok az 5-öshöz..Kép

Virág, Te szegény, részvétem a fogad miatt!!Kép

Snoopy, még1x köszi a CT-s tanácsokat, szerencsére nem kellett Tomit altatni. Jól kooperált, igazán nagy fiúként viselkedettKép És hál'Istennek nincs hörgõtágulataKép

Szóval nem unatkoztunk, Tomi volt nagyon beteg, egy ideig igazán ramatyul volt, megijesztett minket rendesen. Jelenleg (kopp-kopp) jól van, élvezi a havat.
Hannus is itthon-tanuló lett, tudjátok, a gyerek sziv, csak mert a kedves szülõ ki merte nyitni a pofáját..tetszik neki, ui. a saját tempójában halad, no meg nem kell fél hétkor kelni..Kép
Karolina megtanult olvasni!!!! Olyan cuki, ahogy fogja a nagy mesekönyveket és olvas!Kép
Jancsi pedig kis komisz legény lett, hatalmasat fejlõdött, persze a beszéde nem mérhetõ Kittiben vagy Liliben..de lassacskán megértjük.KépKép
Sajnos a kocsinkat ellopták november elején, igy a régi gépünk autóvá változott, már amig a biztositó nem fizet..Õk pedig nem kapkodják el..
Ja, és jubiláltunk is: tavaly voltunk 10!!! éves házasokKépKép Zalán meg tavaly lett 30, igy komoly generációs különbség lett közöttünkKépKép
Közben kiderült, hogy a kismanókánk fiúKép Bevontuk a névválasztásba is: Apa arra kérte, hogy akkor rúgjon, amikor a neki tetszõ nevet hallja..Elkezdtük felsorolni a neveket (ami nekünk tetszett)...a Marcit választottaKépKép Lassan mi is beérünk a célegyenesbe, hiszen a 34. hét közepén járok...kezdek betojni!!! Egyébként minden OK, a külsõ méhszáj egy cm-re nyitva van, de ez -állitólag- normális.
Remélem a többi kismama társam is jól van..

Utólag kivánok mindenkinek boldog új évet, bár a 8 napból kifutottam....

Puszi mindenkinek:

Verus, aki csak reménykedik abban, hogy a normálisok közé tartozik..KépKép

Kép
verus
 
 


Csajok,
nagyon kedvesek vagytok, jobb kedvem lett máris! Kép

Sajna a nyelviskola nem megy, most ahogy állunk, még a részletfizetés sem menne. Egyszerûen másra kell a pénz. vki írta a munkaügyi kpont támogatását, sajna õk csak bizonyos nyelviskolákat támogatnak.- Tavalyí nagy levelezésben-telefonálásban voltam egy iskolával, nem csak nyelvet oktattak, de egy idõ után csak a mély csend. Fel kellene õet hívni... Mndenesetre lehet, hogy a nyelvoktatásunk megoldódik, hála Virágnak Kép. Ez a özeljövõben kiderül. Oda is lehet vinni a kölkeket, és annál is inkább vinném, mert ahogy értelmeztem, a kölkekre nem magyar anyanyelvû vigyázna, meg lehetne bundázni, hogy ne szóljon hozzájuk magyarul egy szót sem. Kép Hadd ragadjon rájuk is vmi. Kép
Megyek dóóóóóóóógozni, tegnap (ma) hajnali 3-kor feküdtem le, Zoli le sem feküdt, hulla vagyok, de hát nincs mese, kell a pénz...
puszi mindenkinek
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Vége az ünnepeknek és óriási lett a forgalom... És ez jó... És mennyi rég nem látott és olvasott ember... KépKép

Verus! Jó, hogy végre jelentkeztél, igaz hébehóba (inkább hóba) hallottunk rólad. Szörnyû lehet, hogy Tomi ennyit beteg. Jobbulást neki és kitartást az otthontanuláshoz mindenkinek. És miért is vagy betojva rutinos kismama???? KépKép

Kati! Végre te is írtál. Igaz, hogy válaszolni akartam a szilveszter elõtt írt leveledre, de aztán elmaradt. Leszel te még mérlekképes könyvelõ KépKép Ha más nem gyerekkel a csecseden KépKép Mi is a legnagyobb hóban vettünk hótaposót Lilinek, elõbb eszembe sem jutott, hogy õszinte legyek. De, hogy milyen rém rondák voltak, dínós, meg autós, nehezen találtunk egy kislányosat is, de utálom, mert semmi tartása és Lili folyton elesik benne.

Évi! Én is gratulálok neked, ügyi vagy. Jobbulást nektek.

Edó! Mi nem tudtunk elmenni a talira, a párom teljesen lebetegedett ápolni kellett, aztán vasárnap már elhagytam a lakást, mert az õrületbe kergetett a sóhajtozásával és a halálra várt arcával. De azért imádom. Mellesleg minden férj ilyen, ha beteg???? KépKép

Loncsi! Jó csúszkálást neketek a 3 cm-es hóban. Nekünk itt már rendesen tapad Kép

Pele! Nálunk most van egy nagyon jó állapotban lévõ tetõtér 6 milláért, a gazdája vesz egy elárverezett házat és megéri neki ennyiért eladni. Állítólag jó állapotban van és kb. 100 nm. Ha idejössz lakniKépKép Itt is van gyógyszertár KépKépKép Meddig tart a dadogós idõszak? Mert engem már kezd idegesíteniKép És gratula a forgás-prögáshez Kép

Én is gondoltam azokra, akik imádnak havat lapátolni, hogy még most is imádják-e.Kép

Virág! Hát ez nem kis tortúra. Küldök kis mosolygós fejecskéket KépKép

Mi jól vagyunk, kicsi nagyokat rugdos. Kivéncsi vagyok ki lakik a popcakomban, de csak majd, ha kibújik, akkor fogom megtudni. Nálunk a nevek Hédi a lánynév és Ármin a fiú. Eleddig. Bár a Gergõ névvel mi is kacérkodunk, jól menne a Gerendás névhez, csak az exemet (akivel 2 évig voltam együtt) így hívják ezért óckodom tõle. Rajtam kívül senki. Szerintetek? És köszönjük a fotódicséreteket KépKép Hamarosan küldöm a pocakos képet is.

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok Lányok!

Én is bejelentkezem, bár gyakorlatilag 3 hónap maradt ki nálam is, ha néha be is kukkantottam, nem igazán vagyok képben.

Kati, most látom csak a nagy hírt Kép. Gratulálok!

Zsóka, remélem megoldódik valahogy ez a nyelvtanulás, vagy inkább összejön valami jól fizetõ munka. Nincs most Zolinak rendes munkája, az a baj? Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de tényleg abszolút nem vagyok képben. Depi ellen KépKépKép

PZsM, itt is nagy gratula a kis Zsófihoz!

Hóügyileg mi is olyan cipõben járunk, mint Kati, Andi3, meg a hasonló helyeken lakók. De legalább szép. Madáretetõt mostmár majd mi is kirakunk, egy barátunk meg is ígérte, hogy csinál egyet. Gyakorlatilag egyedül vagyok itthon a két kismanóval, a férjem hetekre elmegy külföldre (de legalább van most munkája, mert ez is bizonytalan volt), aztán közben néhány napra hazajön, hogy bevásároljon nekem meg fát hordjon. Egy kandalló fûti a lakást meg éjszakai áramos radiátorok. Úgyhogy van itt munka bõven, most még a hólapátolás is. De nemcsak ezért jeletkezem ritkán, hanem mert a számítógép még nem költözött át az új (félig kész) házba (ott még telefon sincs), az még itt van az anyóséban, éa hiába szomszéd ház, nem lehet csak úgy otthagyni a gyerekeket, most is bébiõrrel hallgatom, hogy nem sírnak-e, aztán rohanok vissza.
A gyerekekrõl:
Bálint az õsszel teljesen megtanult beszélni, olyan édes, ahogy magyaráz. Imád játszani, még ha lázas beteg vagy összeesik a fáradságtól, akkor is azt sírja, hogy "játszani, játszani". Borzasztóan örül a kistesónak, féltékenységet eddig nem tapasztaltam nála, hacsak azt nem, hogy néha javasolja, hogy "tegyük el Bencét a kosárba". Folyton szalad megnézni, játékokat hord neki (néha szegény Bence ki se látszik a sok játék közül), még a kedvenc kutyáját is odaadja, ami nagy szó, hintáztatja, simogatja. Úgy örülök, hogy egy ilyen kistestvérrel ajándékozhattam megKép! Van, hogy egyedül akar játszani, hogy ne legyek ott, olyankor elküld, hogy menjek Bencét vigasztalni (noha nem is sír). Unatkozni nem lehet mellette. Azt tudja, hogy a WC, bili mire való, de nem hajlandó alkalmazni õket (28 hónapos). Mire számítsak, meddig tart a pelenkás korszak? Ugyanakkor utálja, ha a fenekét mosom. Tegnap segített havat lapátolni, meg hamut szórni.

Bence nagyon sírós baba volt, nem voltam ehhez hozzászokva, mert Bálint nem ilyen volt. Az elsõ hetekben gyakorlatilag vagy aludt, vagy evett, vagy sírt (leginkább ezt csinálta). Mostmár nem sír annyit, gyönyörû mosolya van, sokszor van "jó hangulata", ahogy Bálint mondja.
1 hónaposan hasról hátra fordult, elõször nem hittem a szememnek, de utána sokszor megcsinálta még. Mostanában nem szokta ezt gyakorolni, valószínûleg a nagy sírás is kell hozzá, mert annak hevében sikerült.

Gyorsan még megkérdezem, fõleg Ibolytól, hogy mit csináljak, ha nem akar nõni "elõírásszerûen"? 8 hetes koráig rendesen gyarapodott, utána 12 nappal egy grammal sem volt több, mint az elõzõ méréskor. Ekkor adtak egy mérleget, hogy mérjem, mennyiket szopik, de egy napig csináltam, mert elkeseredtem, hogy 40-eket mértem, jó esetben a két cicibõl összejött 100. Utána csak azt mértem meg, hogy egy hét alatt mennyit nõtt, ez 85 gramm volt, azt hiszem ez nem túl sok. CSak szopizik, ha megéhezik, megetetem, egy hosszút alszik napközben, aztán több rövidet, este 9 körül alszik el, éjjel egyszer kér enni, aztán meg hajnalban. Játszócumit sem használ. Pihenni sokat nem tudok, de legalább rengeteget iszom mindenféle teákat, hogy folyadék az legyen. Mit csináljak, ha ezután sem nõ rendesen? (Egyébként Bálintnál meg az volt a gondom, hogy 3 hetesen mínusz 40 dekánál tartott, majd 4 hetesen is, ekkor kezdtem tápszerrel kiegésziteni a szopizásokat, bár ekkor még nem voltam babanetes). Most 2 és fél hónaposan körülbelül 5200 g (3730-al született).

Na ennyi jutott most eszembe röviden, rohanok vissza a kicsi fiaimhoz!
Puszi Nektek,
Ági
Ági
 
 


Anikó, az Ármin nagyon szép név Kép
Ági
 
 


Sziasztok!

De jó, hogy megvan sok elveszett bárányka!!Kép

Virág!
Jobbulást újfent! Ha addig meggyógyultok, vasárnap pl. eljöhetnétek!! Még akkor is lesz hó!Kép

Kanga!
Várunk vissza!!!

Veruuuuus!
De jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy Tomi jobban van! AutóKép És hol lopták el?
Gratula a jubileumhoz meg Marcihoz!
És Ti hová akartok költözni? Vagy úgy vagytok, mint mi, hogy "máshová"?Kép Na, majd megint dobozolunk együtt, mint tavalyelõttKép

Zsóka!
Azért pihenj is! Örülök, hogy jobb a kedved! Mit dolgozol?

Anikó!
100 nm 6M-ért nem hangzik rosszul! De a párom azt mondja, Dunaújváros nem szerepel a tervei közöttKép Azért köszi.
Nevek nagyon szépek!! Nekem a Gergõ is tetszik.

Ági!
Örülök, hogy írtál!!! Nagyon édesek lehetnek a tesók!
Bence súlya önmagában nem rossz. Vannak olyan hetek, amikor nem vagy csak kicst gyarapodnak a babák, de a havi átlag 45-50 dekának illik meglennie. Nagyon figyelj a helyes mellretevésre, mert ha nincs jól cicin a baba, akkor nem jut elég tejcihez. A szoptatási pozíciók topikba Menta rakott fel errõl képeket. Teljes testével forduljon feléd (pocak a pocakhoz), a bimbóudvarból is kapjon be egy kb. 2,5-3 cm sugarú kört. Egy szopi legalább 20 percig tartson, hogy elegendõ hátsótejhez is jusson Bence. És megpróbálhatsz több szopit beiktatni, tehát hogy te kínálod meg. A tejleadó reflexet szoktad érezni? Elegendõ pisis-kakis pelusa van?
Az egyes szopik méricskélése szerintem csak idegesítõ, inkább hetente egyszer mérd meg Bencét.

Puszi mindenkinek és jó éjszakát: Pele
pelcsi
 
 


Loncsi,
köszi. Kép Pele Ákosa hozott nekem hétfõn Chlorhexamedet (ez egy piros színû kicsit szörnyû ízû lötyi), remélem, használ. Te milyen öblögetõt ajánlanál? Írtad már, hogy Angliában éltek? Mert nekem ez most az újdonság erejével hatott. Mit dolgozik a párod ott?

Kanga,
végre elõkerültél. Kép Látni akarom már Blankát! (Meg persze Gergõt is.)Kéne megint egy tali. Kép

Iboly,
neked is köszi. Kép Fantasztikus kisfiaid vannak! Bár a legnagyobb, mint Andiéknál megállapítottam, nem is olyan kicsi. Kész fiatalember. Kép Jófejek, na.

Verus,
köszi. Kép Figyusz, én próbálom, de nem tudom megjegyezni, mekkorák most a gyerekeid. Kép Lécci a nevek után zárójelbe tenni, hogy hány évesek, ok? Kép (És bocsi) A Marci szép név. Kép Autó Kép 34. hét. Nem irigyellek. Megértem, hogy be vagy tojva. Kívánom, hogy legyen fájdalommentes szülésed. Kép

Zsóka,
tényleg, mit dolgoztok?

Anikó,
köszi a mosolyikat. Kép Ami meg a beteg férfiakat illeti, közmondásos a szenvedésük. Kép Ármin, Hédi, szép nevek. (Bár a Hédi nekem nem favorit, de lehet, hogy ha lány, illene hozzá. Kép)

Ági,
de jó, hogy te is írtál! Fantasztikusak Bálint beszólásai! Kép És tök jó, hogy nem (vagy csak egy icipicit) féltékeny.

Pelcsi,
én nem biztos, hogy nemet mondanék egy 100nm-es 6 milás házra... Kép Ok, Dunaújváros, dehát nincs az olyan messze. Kép
Vasárnap: Lehet. Még megdumálom a családfõt. Kép

Jobban vagyok, éjjel nem ment fel a lázam, torkom nem fáj már annyira, csak enni nem esik jól, mert minden kapar. Ma már muszáj volna elmenni nagybevásárolni, konzerveken élünk már mióta. De legalább van mit enni... Hogy ne érezzem magam teljesen jól, a kihúzott fogam melleti fog szétvágta a nyelvem. Kép Le van tojva.

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok lányok!

Elõször is Boldog Új Évet mindenkinek!

Virág! Lehet, hogy elirigyeltem tõled a megpróbáltatásaidat. Három-négy hete én is fájdalomcsillapítókon élek, annyira fáj a fogam, pedig elég magas a fájdalomküszöböm. Tegnap este már annyira fájt, hogy felhívtam a fogorvosomat, de az asszisztense vette fel, merthogy õ persze külföldön van. Mindenesetre úgy néz ki, én sem úszom meg életem elsõ gyökérkezelését, de már nem érdekel, csak lennék túl rajta. A párom meg teljesen behisztizte magát, hogy megint egy 20-as el fog menni fogászatra, miért nem jó nekem az SZTK, meg hogy húzassam ki... Hiába magyarázom neki,hogy az SZTK-ban általában elbarmolják az ember fogát, meg hogy inkább egy gyökérkezelés, tömés, mint egy pótlás. Már anyagilag is. Egyébként tény, hogy nem tudom, mibõl fogunk ezek után megélni ebben a hónapban, de maximum nem eszem...Kép Abban úgy is király vagyok. És rengeteget lehet vele spórolni.Kép

Ági, Verus, CsKati, Kanga, Iboly! Jó volt végre hallani rólatok! Kismamákoknak gratula (már a fiatalabbjánakKép), meg csak nyugiiiiiii.

Zsóka! Ne légy már depi!!! Még a végén én is elkapom.Kép

Anikó! Férfiember meg betegség??? Jesszus, te nem láttad még az én páromat haldokolni.Kép Olyankor még a mézes teát is képes meginni (fõleg, ha bemesélem neki, hogy nem, nem mézet tettem bele, csak cukor van benne, bocs, lehet, hogy túlcukroztam.Kép) Ja, meg ilyenkor gyötri a belsõ láz, és szerinte minden hõmérõnk rossz, amikor 40 fok helyett csak 36,5-öt mérnek.Kép Ilyenkor rendszeresen végrendelkezik, stb.

Pele! Bábi ügyi! Költözéssel kapcsolatban: ti mennyiért akarjátok eladni a házat?Kép amúgy az a 100 nm télleg nem hangzik rosszul 6 millkáért... Hajjaj, álmok, álmok, édes álmok...Kép

Nálunk is nagy volt a hajtás karácsony elõtt. Ezerrel készítettem az ajándékokat, Baileys-t csináltam, üveget marattam, szappant, gyertyát öntöttem, fûszerolajat, mézescsemegét készítettem, bonbont kavargattam, decoupage-oltam, stb. Jó volt... Aztán 23-án még a párommal volt egy kis balhénk, a kedves testvére átvágta ezerrel, mire hazaértem, túl volt egy fél üveg whisky-n, faltól-falig, aztán még össze is vesztünk a tesója miatt, a végén meg öngyilok akart lenni, éjjel fél egykor úgy hívtam át apámat, hogy állítsa le. Szerencsére lehiggadt, és belátta, hogy nem akartam én neki rosszat, csak félreértett... Aztán a karácsony már egész jól telt, az ajándékoknak nagy sikere volt.
Bori kb. százféle vinnyogó szörnyedvényt kapott: Tinky-Winky figura, ami énekel, beszél, mikrofonos magnó (kb. 5 napon keresztül hallgattuk Bori repertoárjainak remixeit, és reremixeit totál hangerõvel, totál hamisan... Isteni volt.Kép), olyan baba, amit ha megpöccintesz, már hangosan üvölt... Na, ebbõl véletlenül kiesett az elem.Kép
Azért kapott értelmes dolgokat is, játszóházikó, játékkonyha (ezt tõlünk), edények, kiskosár, Babar mesekönyv, mesekazetta...
Na, nekünk meg volt nagy meglepi. A nagyim 20-án jött ki a kórházból, így nem volt ideje se ajándékot venni, ennek ellenére egy hatalmas doboz várt minket. Kiderült, hogy még októberben, amikor itt volt egyszer vigyázni a Borira, a kisasszony csoki vágyát kielégítendõ, lementek a sarki közértbe, ahová szinte mindennap járunk. Vettek ezt-azt, aztán fizettek. Mivel itt mindig van valami nyereményjáték bizonyos összegû vásárlás felett, a pénztáros szólt neki, hogy írja rá a nevét, címét, és dobja be. Õ nem akarta, de a pénztáros ráírta neki. Két hét múlva nyert egy tévét, ezt kaptuk mi.Kép Nem semmi az öreglány, mi??? Mondtam neki, hogy vegyen már egy lottót is...Kép
Szilveszter öregesen telt, mivel karácsony elõtt egy náthát nyalt be Bori, szilveszter elõtt meg egy hányós-fosós vírust.
27-én elkezdett miértezni... Azóta meg egyre gyakrabban... Jaj, nekem...

Na, megyek, megpróbálom felhívni a fogorvost, drukkoljatok.

Puszi:

Dia
Dia
 


Sziasztok!
Elõre bocsi, de ma hosszú leszek, végre van idõõõõõõmKép

Pele, PZSM- építkezõs topicrész had guruljonKép
Nálunk is költözzünk el de azonnal van a mûsoron. Nekünk a méretekkel vannak problémáink,(meg a penészes falakkal, de ez titokos, mert nem veszi meg senki sem). A probléma az, hogy sógoromék nem akarnak költözni (A ház másik fele az övék), õk ketten vannak még csak, meg nincs rá pénzük (itt jegyzem meg, hogy soha nem is lesz, mert mindekettõ lusta mint állat). Azért megkérdezem, hogy szerintetek 15 millióbol nem tudnak maguknak egy lakást-házat venni?! Szerintem aki akar, az pár millkóból is megoldja, hihetetlen puccos népség, de az õ szidalmazásuk más topicba való. Szóval nekünk is van 2 ingatlanból (örököltem egy panelt) kb. 22M, a mamámat viszont vinnénk. Ha rajtam állna, palotát csinálnék ennyi lóvéból, de sajna nem én vagyok itthon a pénzügyminiszter. Szóval ez van, én dunakeszit nézegetem, férjem XV. kert. Ja, ha valaki könnyûszerkezetes házat szeretne, az szóljon, mert a tesóm pasija azokat épít, nagon jó áron és gyorsan (ez itt a reklám helye). Így nekünk tul.kép. csak telek kéne, az meg csak a halál f--n van elérhetõ áron...

kérés:
Úgy szeretném látni a gyerkõceiteket (meg persze benneteket is), küldenétek nekem is képeket róluk (nagggyon kíváncsi vagyok)!
köszi

Margit kórház
Én is ott szültem, de az idõpontok rendszeressége nekem sem tûnt fel. A tömeg a terhesgondozóban viszont annál inkább!
Legélénkebben a terheléses cukorvizsgálatk élnek bennem, amikor a tömeg miaatt plusz órákat kellett az öklendezést visszatartani a váróban, brrrr

Virág
Na, fogorvos témában ugyanilyen vagyok! Ha menni kell, én is körbenyalom a szaknévsort, hogy hogyan tudnám altatásban megúszni az egészet. Aztán a drága realista-pista (és tényle pista, hehe)férjem két kézzel ránt vissza a földre... Amúgy az uccsó pár év tapasztalata, hogy az ilyen megkerülõs viselkedésem általában 2x annyi plusz munkával meg plusz szenvedéssel jár.
Amúgy nekem még nem húztak, szerintem az sokkal jobban fájhat, mint a többi. A gyökér kezelés pölö nem fáj, csak az utána tölött otthoni szájnemösszecsukás.

hó:
Naggyon imádom!!Panna nem annyira, ha esik ki sem akar menni. A szánkót pedig tolni szereti, nem ücsörögni rajta, vagy húzni.

sulim: Éva, nagyon gratulálok, ügyes vagy!!!
Az elmúlt egy hetem könyvek fölött kómában telt, eredmény ma lesz: Annyira kivagyok már a sok összeizgulástó, hogy enni sem tudok.
Azért va így bezsúfolva - nem az én fene szorgalmam miatt, hogy hamar túl legyek rajta- hanem távoktatásnál nincs váasztási lehetõség, megkapjuk a vizsgarendet, aztán csókolom. Senki nem mer háborogni, pedig szerintem nem létezik, hogy megengedhetõ a 24 órán belüli 3!! vizsga. És jövõhéten lesz egy szigorlatom (módszertani-áááá), meg ha megbuktam a plusz vizsgák, szóval elegem van!
Én csak a kettesekért (na jó, inforatika, meg a statisztika jóóóól megy) kûzdök, de elhihetitek, hogy ez nálunk majdenm mindenkinél így van.

Zsóka:
Ha még gyesen vagy, akkor vannak olyan tanfolyamok, amiket fizet a tb helyetted. De ezt biztosan tudod...

Sziasztok, mindenkinek minden jót!
cupp
L.
lenocs
 
 


Sziasztok!

Fejes Mazsolától: Kép
Szerintem csak rosszul lépett, és beleesett. A feje a legnehezebb és húzta lefelé. Így úgy látszott, hogy fejes után van Kép

Hó:
Ma nem volt hajlandó elmenni a buszmegállóig. Szánkót elõ!
Sportos volt kihúzni a HÉV-ig, de ott legalább hó volt. Az árpád hídnál jó sokat gyalogoltunk, egyik kezemben a szánkó (kétszemélyes Kép), a másikon Zsombi vezetve.
Legalább Prücsök aludt és nem rugdosott oldalba.

Verus!
Jó újra hallani rólatok, pláne, hogy Tomi ilyen ügyes nagyfiú volt, ráadásul nincs is akkora baj!
Nehogy már be legyél tojva a szüléstõl! Kérsz EDA-t? Szívesen! Kép

Virág!
Fogászat keresés hogy megy?

Tök jó, hogy így fellendült a topik! KépKépKép

A profilban van Mazsiról egy nyári fotó, a friss kismamák között témába vágott, azért.
Lenocs! A profilokat meg tudod nézni?
Nincs kedved regisztrálni?

Most megyek valami kaját csinálni!
Mindenkinek jó étvágyat!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok,

húúú, tegnap este jártam erre, és azóta mennyit írtatok! Nagyon jóóóóóó!

Verus,
jó volt hallani felõletek. Te félsz a szüléstõl? Akkor nem véletlenül érzek én is hasonlókat?
Tominak sok puszi, remélem, hogy vége a betegeskedésnek.

Ági,
jó, hogy te is írtál. Ügyi vagy, hogy ilyen jól elboldogulsz egyedül, bár ahogy olvasom, Bálint "megkönnyíti" a dolgodat. Már én is szívesen venném, ha a babuskánk "kívül" lenne.

Snoppy,
akkor te ügyibb voltam, ma ui. én elindultam Tomival az Akadámia u-ba, a metrótól gyalogoltunk, ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy szinte araszoltunk... közben meg szakadt a hó és nagyon fújt a szél Kép no és azért nagyon nem is cipelhettem a fenekét. Ettõl függetlenül bármit mondtam, nem volt hajlandó szedni a lábacskáit.

Lenocs,
sajna most nincs friss képem a gépen Tomiról (pedig már Virág is bejelentkezett úgy egy hónapja), de igyekszem pótolni, és akkor semmi nem ment meg a szívtiprótól Kép
Vizsgákhoz kitartást!

Virág,
jobbulást Kép
A fogorvost egészen 5 évvel ezelõttig én is gyûlöltem, de akkor ráakadtam egy "álomfogorvosra" (unokatesóm nála dolgozik), soha nem kell várni, semmi fájdalmat nem érzek, tényleg így van!, és gyönyörûen dolgozik, no meg gyorsanKép meg persze elég borsos áron Kép de úgy vagyok vele, hogy nem ezen spórolok.

Anikó,
szép neveket választottatok, mi még mindig nem döntöttük fiúnév mellett (van tippetek, hogy miértKép ), de mondtam Gábornak, hogy lassan ideje lenne, mert mindjárt a szülõszobán találjuk magunkat.
Hótaposót mi is most szereztünk be, nem vagy egyedül Kép

Kati,
köszi az infókat orrmandula-mûtétrõl, most már rémlik, hogy olvastam anno, és akkor is horrorisztikusnak tûnt ....

Tomi(20 hó) nagyon élvezi a havat, mindegy, hogy szánkózunk, gyalogolunk, lapátolunk, lényeg, hogy kint legyünk a levegõn, az nem baj, ha anya meg odafagy a betonhoz Kép Mindig vöröslõ arccal jövünk haza.
Lassan kezdjük szokatni, hogy éjszaka is a "nagy" ágyban aludjon, remélem, tetszeni fog neki, mert délutánonként már bele sem feküdne a kiságyba.

Azt hiszem, kicsit én is hosszúra sikeredtem, csók nektek:
Erika
kerika
 
 


Lenocs!

Itt vannak az én képeim:

[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/283/813.html?1041531262" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/283/813.html?1041531262[/url]

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Lenocs,
kattints a nevünkre fent, a legtöbb helyen van fénykép. Most ennyi, sietek, majd jövök még.

Virág
Virág (fiore)
 


Helló Mindenki!

Virág, semmi gond! Akkor ez lemaradt: Hanna 9 éves, Tomi 7 éves, Kari most volt 5 éves, Jancsi 22 hónapos.

Lányok, bevallom õszintén nem magától a szüléstõl félek, hanem, hogy mi lesz akkor itthon, Jancsi hogyan éli meg, hogy nem vagyok itthon..stb...stb..Persze, tartok attól, hogy majd pont ez a szülés lesz a legnehezebb, mivel ezidáig mindegyik szülésem rövid és könnyû volt..de szerintem az alkati dolgaim nem fognak már változni..(itt azt értem, hogy jól és könnyen tágul a méhszájam). És mivel már egy faros szülésen is túl vagyok, max. a császár lehet nekem már új és riasztó, de annak is a következményei..

Pele, ahaKépKép Csak INNEN el!!! Ritka egy rosszindulatú falu ez, és az a baj, hogy szivem szerint panaszkodnék, de kár belekezdeni, mert sosem érnék a végére..Kép az életemben ennyi sz*rt nem kaptam a környezetemtõl, mint itt, ez alatt az egy év alatt..Kép
Már alig várom, hogy együtt csomagoljunkKépKépKép
Ja, a kocsi halottak napján a temetõ parkolójából tûnt el...Kép

Snoopy, Jancsinál már nem volt idõ rá..remélem most sem leszKép Bár azért a szülõszobáig szeretnék eljutni..Jellemzõ anyámra, hogy haza hozott mindenféle dolgot a szülõszobáról, nehogy egy váratlan esetben meglepetésként érjen minket Marci..Kép)

Erika, nálunk is mindenki élvezi a havat, csak gyûlik a kertben a sok hóember, meg hószellem..Kép Meg a nagy hókupac, amit szegény férjem lapátolgat össze minden reggel, hogy ki tudjunk állni a kocsival. Igazi hóhányó!!KépKépKép Persze az asztmája meg érzi a sok fizikai munkát, de most már csak alábbhagy ez a nagy havazás...

Mennem kell aludni, rám lett szólva!!!! És én egy igazi szófogadó leány vagyok, puszi mindenkinek, jó éjt!!!

Verus

Kép
verus
 
 


Evey, nem tudok többet mondani az orrdugulásról, csak annyit, hogy elmúlt.
Spricceltem Sterimarral, porszívóztam, orrcseppet kapott és elmúlt. Azóta is ott a nedves törölköző a radiátoron és az orrkiszáradás ellen (ha sikerül) beolajozom vattával az orrát éjszakára. Hiszen tudod: kiszáradás után jön az orrgyulladás, majd a nátha.

Köszönöm, Pele az ötleteket. Kb. Ezt csinálom én is, csak úgy tűnt eddig, hogy unatkozik. És az a legnagyobb problémám, hogy nem tud eljátszogatni egyedül 5-10 percnél tovább (6 hónapos). 10 perc múlva jön a nyöszörgés. Ilyenkor odamegyek hozzá, játszom vele egy kicsit, megint ott hagyom, de akkor már azonnal nyöszörög vagy sír. Az egyetlen, amit szeret és bármeddig elvisel, az a cipelés. Na de, ki bírja egy 7,5 kg -os gyerek cipelését egész nap?

Üdv: Ágota
Ágota
 


Sziasztok Lányok!

Fogadjunk, hogy már engem is eltûntnek nyilvánítottatokKép. Persze, ha valakinek egyáltalán eszébe jutottamKép.
Az ünnepeket viszonylag nyugisan túléltük, a párom 2 hétig(!) itthon volt, a lányom azóta is apaimádatban szenvedKép. Timit az is elszórakoztatta, hogy sokat autóztunk, mert mi látogattuk végig a családot, mivel én nem akartam nagy vendégséget rendezni (sütés, fõzés, romeltakarítás gyerekkel a nyakamba és a pocimban...brrrr). Viszont így mindenki minket ugrált körbe, csak az autóban ücsörgés volt már nekem egy kicsit kényelmetlen.
Most bezzeg már elmennék egy kicsit csavarogni, de a férjem minden nap ki- és beássa magát a kertbe a hóláncos terepjáró ladával, így ez az enyhülésig ki van csukvaKép. Most örülök csak igazán, hogy a pocaklakónak elvileg még 8 hete van odabent, talán akkorra már nem hóekével kell a kórházba menni.
Egyébként a marslakó jól van, nyüzsög ezerrel, hál' istennek a méhszájam nem nyilt ki így a gyógyszer is kimaradt az életembõlKép. Jövõ héten megyek megint UH-ra, most már tényleg szeretném tudni a baba nemét, mert eddig csak össze-vissza beszéltek, a férjemet meg muszáj felkészíteni a nevekkel, különben képes lesz a szülõszobán "lebélázni" vagy "lajosozni" szegény gyereket, ha netán mégis fiú lesz.
Verus, de jó rólad is hallani! AutóKép. Egyébként én sem a szüléstõl félek, hanem hogy lesz-e elég idõm vajúdás közben Pesten még anyámhoz leadni Timit és hogy hogy viseli majd szegény az anya és apa hiányt. Persze azért az is izgat egy kicsit, mi lesz, ha nem áll irányba a kis sajtkukac, mert még 32 hetesen is forog, mint a ringlispír.
Ági, nagyon irigyellek, hogy Bálint ilyen féltékenykedés mentesen éli meg a kistesó dolgot, szerintem nekem erre esélyem sincs Timi vérmérsékletét nézveKép
Virág, te szegényKép. Én egész gyerekkoromban fogorvosokhoz jártam, aztán egyszercsak elmúlt ez a széria. Azóta, ha valaki eszembe juttatja a fogorvost, mindjárt aggódni kezdek, mi lesz, ha megint szállóvendég leszek a fogorvosi rendelõben? Még egy pár évig futni hagyhatnánakKép.
Erika, rólad is régen olvastam, de csak megkerültélKép. Az én lányom is imádja a havat, de a legtutibb nálunk az "õnagysága terpeszkedik a szánkón én meg húzom" verzió, de így legalább nincs idõm odafagyniKép.

No most mennem kell, mert a leányzó felébredt.

Üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Megvolt mára a kalandunk: Csomád után autókánk bemondta az unalmast a préri közepén. Úgy lemerült az aksi, hogy se világítás, se fûtés, betolni sem lehetett. Ott ültünk a töksötétben, rohadt hidegben az autóbanKép Gyerkõcök sem voltak elég melegen öltözve, mivel fûtött autóhoz készültünk, meg mi is nagyon fáztunk. Aztán kb. 1 és 1/4 óra múlva megérkezett az öcsém, és hazahúzott. Persze az sem volt egyszerû, mert az utcába nem tudott fölhúzni, úgyhogy gyalog jöttünk föl, de elõtte még félre kellett tolni a kocsit a nagy hóban, hogy ne az utca közepén álljunk.
Aztán itthon fölfedeztük, hogy a cirkó valamikor kikapcsolt, és tök hideg a lakásKép
Asszem ennyi fázás elég volt most egy idõre!!!

Virág!
Jobbulást ismét! Remélem, hatnak a gyógyik!

Dia!
Amúgy télleg jó a 100nm, de párom a mostani mhelyén szeretne maradni. Az meg bonyolult lenne DunaújvárosbólKép
A miénk egyébként nem ház, hanem egy 5lakásos társasházban az egyik lakás. Plusz nagy közös kert. Kb. 7M-ért adnánk. Ha tudtok vevõt, meghálálnánkKépKép
PárodKép, azért örülök, hogy kibékültetek! Nagyid meg télleg lottózhatnaKép

Lenocs!
Akkor menjünk 1ütt Dunakeszire!Kép Legalább lesz ismerõs!

Snoopy!
SzánkózásKép

Erika!
Látod, Hannus meg a másik véglet, aki ki sem akar menni. Névválasztást kíváncsian várom!

Verus!
KocsiKép Akkor költözéssel 1 cipõben járunk.
Biztos rendben lesz minden, amíg te a kh-ban leszel! Hannus is egész jól viselte a távollétemet. (Csak Ákos lett egyre leharcoltabbKépKép)Persze bejöttek minden nap.

Ágota!
Ez nem unatkozás, ez teljesen normális!!! Egy féléves baba általában még nem játszik el pár percnél többet egyedül. Ráadásul rettenetesen hamar telítõdnek az ingerekkel, mert még éretlen az idegrendszerük, ezért van az, hogy egyre hamarabb kezdenek el nyöszörögni, ahogy új játékokat adsz nekik. Ilyenkor persze, hogy anya a megnyugvás!Kép Gondoltál már egy kendõ beszerzésére? Azzal még simán lehet cipelgetni egy 7,5 kilóst, és nem fárasztó. Az én legkisebbem 10 kg körül van, és bizony gyakran kell cipelniKép

Momo!
De jó, hogy megvagy! Azért remélem, menni fog minden a szülésnél!

Jó éjt mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 


Dia,
fogad? Szegényem. Kép Együttérzek veled. Kép Miért: hát igen. Tegnap voltunk gyerekmatinén a Régi Zeneakadémián, hát nem volt kifejezetten kisgyerekeknek való, sõt, és Abus folyamatosan: -Miért van a kicsi zongora a kezében a bácsinak? -Az hegedû. -De miért? -Mert azon játszik. -És miért van a kezében? -És miért olyan hangos? Unalmas. Unalmas. Unalmas. Ki akarok menni. Kép Aztán elaludt.

Ja, Ruben 2 napja: -Anya, ha ezer pénzem lesz, tudod, mennyit adok nektek?
-Mennyit, fiam?
-Az egészet! (Elszontyolodva) De nekem sose lesz ezer pénzem... Kép
-Már hogyne lenne, 1000 Ft az nem olyan sok, lesz annyi!
(Felvillanyozva) -És tudod, mennyit adok nektek, ha százmilliókétszázezer pénzem lesz?
-Na mennyit?
- A felét! - Persze csak ha nem lesztek akkor még a mennyben. KépKépKép

Lenocs,
én komolyan gondolom az altatást. A férjem nem örül neki. Szerinte el kéne mennem az SZTK-ba ingyen megcsináltatni. Csak azt felejti ki a dologból, mert õ rettentõ naiv, hogy ott spórolnak az injekcióval, a kedvességgel, az anyaggal stb. Ja, és a szájsebészet hatására tiszta afta a szám, ,mert úgy látszik, a fertõtlenítõvel is spórolnak. Kép Nagyon fáj a szám. Ákos hozott nekem tegnap este az aftákra valami szuper ecsetelõt, Macika beecsetelte, de reggelre újak jöttek ki. Elegem van ebbõl a rohadt egészségügyi rendszerbõl. És fáj a szám. És a húzás fáj nekem a legeslegkevésbé. Azért várom meg azt. Kép

Snoopy,
most kaptam valami nagyon kedves srác telcsijét (fogorvos, félreértések elkerülése végett), még nem hívtam fel. A szegedi altatásos fogászaton összeszokott altatótíííííííííííímmel dolgoznak, ráadásul 20 perc altatás 15ezer, úgyhogy kiestek a kegyeimbõl. Kép Megnézem közelebbrõl ezt a nagyonkedvesfiatalembert, és megpróbálom megdumálni, ha szimpi. Kép

Erika,
milyen tarifái vannak a fogdokidnak (csak úgy kb)?

Verus,
köszi. Kép

Momo,
"Persze, ha valakinek egyáltalán eszébe jutottam" Ne gyagyásodj! Kép Nekem eszembe jutottál! Már csak 8 hét... Kép De jó! Addig szerintem eltûnik a hó. Kép

Pele,
itt is KépKépKép Sajnálom! Örülök, hogy HAZAértetek. Kép Puszi mindenkinek:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Na, itt vagyok én is!!!

Verus, Kanga de jó, hogy újra jelentkeztetek! Nagyon hiányoztok a csapatból, tessék most már gyakrabban írni!!!

Pele, ez rémálomKép Mármint a kocsi. Én egyszer nyáron robbantam le a Trabanttal két város között a töksötétbe. Mondjuk ott én voltam a hibás (elfogyott a benzinKép) Még jó, hogy diszkónap volt, és srácok hazahúztak. De ezt télen mínuszokba, fél méteres hóval, és 3 gyerekkel, na ez igen félelmetesnek hangzik. Én úgy vagyok vele, hogy most ha nem muszáj nem autózunk, nem is volt Csongi mostanában a mamáéknál, pedig már nagyon hiányzik neki, emlegeti õket.
Remélem azóta azért felmelegedtetekKép

Virág, amióta egyszer kihúzták a fogam, és még két hétig istentelenül fájt a helye, azóta inkább gyökérkezelés, fúrás, mert az utána legalább nem fáj. Én uuuuutálom a foghúzást! JobbulástKép

Momo, na, biztos el is felejtettünk mi?! Ne hülyéskedj már!
Nyugi, biztos minden rendben lesz, ne idegeskedj!

Verus, mi történt Tomival? Remélem azóta már sokkal jobban van. Az én Csongim is nagy betyár, egyre nagyobb marhaságokat tud kitalálni. Pl. látta az unokatesójától, hogy mászik fel a gázcsõre, és talált a konyhában egy helyet, ahol õ is meg tudja tenni. Õ is elkezdett szövegelni, bár ragozni még nem ragoz (AnikóKép), de olyan, mint a kismajom, utánoz mindent. De a legjobban azt tetszik, amikor kínaiul szövegel, gesztikulálva hozzáKép
A kocsi, hát nem semmiKép Én biztos gutát kaptam volna.
Költözködni azóta utálok, amióta fél évi pesti tartózkodásom alatt 4 albérletbe költöztem. De ilyen utálatos helyen, ahogy írod, én sem maradnék.

Ági, örülök, hogy végre Te is elõkerültélKép Jó, hogy Bálint ilyen klassz kis kölyök, és minden elismerésem, egyedül két gyerekkel, félig kész lakásban... Nem semmiKép

Anikó, az Ármin nagyon szép névKép A Hédi kicsit furcsa nekem, bár nem tudok jobbat mondani, mert a lánynevekkel mindig hadilábon álltamKép Kérünk pocakos képet!!!!!!!!!!

PZSM, hogy vannak a lányok? Panka féltékeny még? Milyen egy kicsi és egy pici???

Dia, nem semmi temperamentumú férjed van! FogfájásKép Az én férjem a kivétel betegség ügyben, nem az a szenvedõs fajta. Inkább én vagyok olyan.
De látnátok apukámat! Már egy kis nátha, és a "halálán" van!

Erika, Csongi is ilyen kis hóimádó. Mindig úgy jövünk fel, mint egy kis hóember!

Kata, gratula a kis ovishoz! A mûtéthez egy kalappalKépKépKép

Snoopy, Pele, lenne egy kérdésem. Csonginak antibiotikumot kell szednie: Ospamox. Úgy volt írva, hogy 2x 5 ml. Én úgy láttam az adagolókanálon, hogy 2,5 milis, így két kanállal adtam neki. Aztán 3 nap után felfedeztem, hogy valószínû 5 milis a kanál. Szóval azt hiszem kicsit túladagoltamKép Milyen hatása lehet ennek?

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat, nagyon jól esettKép Ja, és lehet folytatni, mert azóta még két 5-öst begyûjtöttemKép
Éppen azon dilemmáztam, hogy megéri-e ennyit tanulni, mert aki a vizsga elõtt nap olvasta el, az is összekapart egy kettest. Senki nem fogja nézni, hogy milyen jegyei vannak az embernek, csak a papír a lényeg.
Viszont én nem tudok úgy elmenni, hogy ne tanuljam meg rendesen, mert akkor úgy érzem nem tudok semmit. Ez nem maximalizmus, inkább félelemKép Szerintetek?

Nos, egyelõre ennyi, a levlistára még írok majd, mert van valami amirõl ki szeretném kérni a véleményetek, de az nem publikus!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

De jó, hogy ilyen sokan elõkerültek az "elveszettek" közül. Momo! Igen, nekem is eszembe jutottál, de a hiányolós listámat nem akartam leírni, hátha kifelejtenék valakit. Azért megkérdezem: ANCSA! Hol vagy?

Évi! Gratula a többi ötöshöz is! Én is hasonló vagyok vizsga ügyben, nem nagyon szerettem úgy elmenni, hogy nem készültem rendesen.
Luca is jól beszél valami kínaihoz hasonló nyelvet, biztosan jól megértenék egymást Csongival.Kép

Verus! Jó, hogy jelentkeztél. Kép Azok alapján, amiket meséltél, nem csodálom, hogy költözni akartok. Autólopás Kép. Marcihoz gratula, és ne izgulj, biztos nagyon ügyesen megoldjátok majd a szülés körüli dolgokat. Örülök, hogy Tomi jobban van.

Ági! Nagyon aranyosak lehetnek a fiúk. Félig kész ház, fahordás, hólapátolás... átérzem a helyzeted... A különbség annyi, hogy napközben csak Luca van itthon, este és hétvégén vagyok kétgyerekesKép.

Pele! Autós kalandért Kép. Remélem, nem fáztatok meg a nagy hidegben. Még jó, hogy hazajutottatok. Bemelegedett már a lakás? Ha igen, küldhetnél egy kis meleget.
Valamikor felhívlak, megint lenne pár kérdésem.

Most be kell fejeznem. Puszi mindenkinek
Andi

Andi
andi3
 
 


Kedves Lányok,
kilométeres levél következik (elõre is bocs)

Na, szóval ágyban párnák közt fekszem, egy kicsit megemeltem magam a ,,pici" fiammal, elkezdett fájni a hasam, úgyhogy kénytelen voltam elmenni vele a dokihoz. Úgy megvizsgált, hogy egész nap nagyon nyomorultul éreztem magam utána, mint szülés után közvetlenül. Laza a méhszájam, úgyhogy fekvés, rendszeres kontroll és Panangin. ez így önmagában nem vészes, de hogy magyarázzam el Ádinak, hogy anya nem vehet fel, ha megütötted magad, vagy várjunk még egy kicsit a pelenkázással/fürdetéssel, amíg apa ráér?!
A doki azt mondta, hogy a januárt még ki kell húznom. Jó vicc, csak márc. 8-án kéne szülnöm.
Ráadásul vizsgázni sem tudtam emiatt elmenni, kénytelen vagyok 3 megmaradt vizsga miatt halasztani.
A jó hír viszont az, hogy a Pocaklakó jól van, nagyon élénk, rendkívül sokat mocorog. Találtunk neki szép lánynevet, ami rajtunk kívül nem sok embernek tetszik, úgyhogy most el sem árulom Kép, 1-2 ember már úgyis tudja közületek is.
Ja, és még az is jó hír, hogy eddig összesen 7 kg-ot híztam csak, nem kívánom most kétpofára az édességet és nem is vizesedem (lekopogom).
Most sem otthonról írok ám, anyóséknál raktuk össze a gépet (közel laknak hozzánk, 2 perc gyalog), mert otthon nincs vezetékes telefonunk, de hamarra ígérik a kábelnetet, ezért addig nem is akarjuk bevezettetni.
A postafiókom (jamina@netandgo.hu) él. Van valakinek net & go-ja? Eszméletlen, milyen körülményes beállítani...
Talikra tutira nem megyek egy darabig, de lécci, küldjetek szegény szerencsétlen ágyhoz kötöttnek képeket, jó?
És lenne még egy kérésem: újra telepítettük a Windowst, úgyhogy a címeitek sincsenek meg. Valaki küldene egy címlistát? Elõre is köszi!

Megpróbálom magam átrágni az utsó pár nap történésein, aztán majd annak szellemében újra írok-

Sok puszi mindenkinek (+ a pocakoknak):

Jamina
jamina
 
 


Sziasztok Lányok!

Verus! Annyira örülök, hogy jelentkeztél végre!! Sajnálom az autót, de örülök, hogy Tomi megggyógyult. Mi volt a nagy baj? Költözési híredet már vártam, azok után amit meséltél....Hová akartok menni? Tudod nagyon példakép az, ahogyan éltek, mert sajna annyi szõrnyûség ér benneteket és ennek ellenére ilyen jól megvagytok a pároddal, sokan tanulhatnának tõlletek. Nekem sem volt EDÁ-ra idõm Zsófival,Kép meglátod minden rendben lesz. Akinek a mamája szülésznõ...KépKép

Jamina! Jobbulást, hát nem irigyellek. Én végig ezért imádkoztam, hogy csak feküdnöm ne kelljen. De fõ a baba egészsége, ugyhogy kitartást. Van segítséged?

Évi! Nahát egy zseni van köztünkKép Mindenbõl ötösre vizsgázni kisgyerek mellett. Ügyi vagy!!
Én is jelentkezem tavasszal fõsulira, remélem menni fogKép
Jól vanna a csajok, Panka akkor a legakaratosabb,-hisztisebb amikor Zsófi is megállás nélkül sír. Akkor én is be szoktam szállni harmadiknak a nyávogásba, így úgy megrökönyödnek, hogy abbahaggyjákKép

Lenocs! Hát ez elég jó kis költözés lesz! A levlistába írhatsz a tesódékról is ha akarsz.

Ági! Na végre! Akkor neked sem kell elhízástól tartanod a nagy semmitevésben. Párod megjavult? Anyós? Nekem is fura, hogy Zsófika nagyon sírós baba, Panka meg kis nyugis volt. A szopizás meg fog menni csak ne add fel. Gyakrabban tedd cicire, hátha elfogadja és hagyd ott sokáig, mert lehet, hogy õ hamar végez de csak az elõtejbõl lakik jól. Forgás:nem semmi!

Pele! Erre szokta mondani okos anyósom, hogy" nyáron kenyeret, télen kabátot otthon ne hagyj" van benne valami.. A lényeg, hogy jól végzõdött. Próbálom a zöldséges variációt.

Loncs! Köszi, már 2 éves Panka, ugyhogy ehet, de az fõzve van sok vitamin nemigen van benne. Én nyersen akarnám, hogy egye a vitamint.

Dia! Férjed Kép BoriKép

Zsóka! Azért ne hajszold agyon magad, meglátod minden rendbe jön.

Mi jól vagyunk továbbra is, csak tegnap lettem kicsit rosszul, gondolom a sok éjszakázástól /mert Zsófi 1 elõtt nemigen alszik, szilveszterkor is hajali 4-ig bírta Pankával együtt/ meg is ijedtem, ma aludtam délután is.
Zsófi megkapta a 2 hónapos oltást, szegénynek úgy fájt utána a lába, hogy üvöltött egész napKép Panka egyre szebben beszél és már nem féltékeny, helyreállt a béke. Zsófi 5400 g, 3400-al született 2 hónapjaKépKép
vasárnap Anikóékkal megyünk 5 napig pihenni a Kolpingba Páhokra, remélem sikerül kikapcsolódni.

Na megyek, megjöttek a családtagok:

puszi:PZSM
PZSM
 


Sziasztok,

húú, szörnyû napunk volt ma, Tomi hajnalban felébredt (sose szokott) és kb. egy óra múlva volt hajlandó visszaaludni. Ez nála azt jelenti, hogy egész nap tiszta nyûgös, hisztis, semmi nem jó neki. Anyóséknál ebédeltünk, Tomi ott aludt délután, állítólag vki ott is felébresztette a csengetésével, így a nyafi este is tartott... Irtó nehéz ilyenkor vele Kép Már alszik szerencsére, remélem holnapra kialussza magát.
Jamina,
jó, hogy a babóca rendben van, vigyázz nagyon magatokra!
Nekem is nehéz Tominak magyarázni, hogy anyára nem mászunk, anyával nem birkózunk, csak apával.
Egyébként olyan édi, mert mondogatja, hogy anya pocijában van Luca (fiúnevünk továbbra sincs) és azt is, hogy majd azt fogja eleinte mondani, hogy oá, oá Kép
Verus,
autóKép Egyébként meg csatlakozom PZSM-hez, tényleg csodálatra méltó, hogy mennyire jól megvagytok Zalánnal, és ,ennyi mindenen mentetek már keresztül. Költözés: én örülök, hogy túl vagyunk rajta, most egy darabig nem kívánkozom vissza a dobozokhoz.
Pele,
költözésrõl neked is hasonlókat írnék... Autó: húú, ez meleg lehetett... pontosabban hideg Kép Remélem, megúsztátok betegség nélkül.
PZSM,
jó pihenést nektek, bátrak vagytok, hogy így nekivágtok a "világnak".
Évi,
mondtuk mi, hogy nagyon ügyi vagy, gratula!!!!!!
Momo,
csak nyugi! Biztos minden menni fog a "nagy napon" is, még mindig remélem, hogy találkozunk KépKép
Virág,
jó beszólások Kép Azért reménykedj, hisz sok pénznek a fele is sok Kép Tarifákról majd pontosan érdeklõdom, mert egyrészt nyáron voltam utoljára, másrészt mindig úgy mondja András, hogy Csillára (unokatestvérem) való tekintettel Kép Plusz a volt fõnökömet is hozzájuk irányítottam, õ meg idõrõl-idõre felbukkan és ez tetszik nekik.

Na, megyek, kipihenem ezt a mai napot, puszi:
Erika
kerika
 
 


KErika,
a Te fiad, meg az én fiam nagyjából egyidõs (20hó); de az enyém még az égvilágon semmit sem mond, csak zagyvál. Azt azért meg tudja mutatni, hogy hol lakik a kistesó, de ennyi. Érdekes, hogy szülni is kb. egyszerre fogunk Kép, fiúnéven nekünk nem kell gondolkodni, egyértelmûen jány.

PZSM,
segítség az van, de nem sok. A két kisebbik sógornõm, bár inkább csak a legkisebb, meg a férjuram, de õ sajna nem sokat van itthon, mert ugye valakinek a betevõt is meg kell keresni. Van, hogy itt alszunk anyóséknál, holnap pl. laborba kell mennem, és hogy ne kelljen Ádit korán felébreszteni, most itt alszunk, anyós vigyáz rá reggel.
Azért jobb szeretném, ha nem lennék senkire szorulva, nem az én mûfajom Kép.

Olyan furcsa, hogy már csak egy pár hét, és kibújik. Nagyjából minden megvan, csak még egy bundazsákot kell vennem (mikor ádi született, már huszonfokok voltak, nem kellett kicsi bundazsák). De azt hiszem, nem vállalok több terhességet, max. 6-8 év múlva, esetleg.

Annyi mindent tudnék még írni, de már nagyon álmos vagyok. Sokszor éjszakázom: este simán elalszom, aztán ha hajnalban felébredek (pl. pisilni kell), szinte sosem tudok visszaaludni. Lehet, hogy olyankor kéne neteznem? Kép

Legyetek jók:
Jamina
jamina
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy megúsztuk a tegnapi kalandot betegség nélkül(kop-kop). Éjjel még lement a párom, és a valamennyire feltöltött aksival felhozta az autót, merthogy hiába toltuk félre, azért csak az útban állt. A csomagtartó meg befagyott, Ákos nem tudta kivenni a cuccunkat, csak ma délben. A popsitörlõ, a fogkrém, a dezodor, a testápoló csonttá fagytak. A gyerkõcök halálra röhögték magukat a kõkemény fogkrémen. Én már kevésbé azon, hogy a hobbiboltban vásárolt szalvétalakkom is megfagyott, és ettõl tönkre is mentKép
Viszont ma voltak nálunk Virágék szánkózni (sötétben a -15 fokbanKép), és mellesleg nagy gofripartit is rendeztünk!Kép Amúgy bárkit szívesen látunk hasonló célból!

Virág!
SzövegKép

Évi!
Párom sajnos elaludt a gyerekekkel, nem tudom most megkérdezni az AB-ról, de ha felébredt, meginterjúvolom!Kép

Andi!
Szerencsére már meleg van, igen! Hívhatsz bármikor, szerintem most nem fogunk nekivágni semmilyen útnakKép Csak Ákos bejusson dolgozni!!!

Jaminaaa!
De jó, hogy írsz!!!!! A fekvés már kevésbé, de nagyon szurkolunk, hogy kihúzd az idõt!!!

PZSM!
Hihi, ezt az együttnyavalygást én is szoktam próbálniKépKép Nem semmi Zsófi hízási ütemeKép
És tessék aludni minden nap délután, de legalábbis pihenni egyet!!!!Két gyerkõcnek van szüksége az erõdre!!!

Erika!
AlvásKép Luca szép név, anno Áronnál nálunk is versenyben volt.

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 


Évi!

Elõkerült a nagyon álmos páromKép Szerinte ha eddig nem jelentkezett semmi gond, akkor most már nem is lesz.

Puszi: Pele
Pele
 


Évi!

Szerintem nem adagoltad túl, mert gondolom csak a 2,5 -ig töltötted kétszer és csak akkor 5 ml ha megpúpozod a kanalat.
Különben már én is gondolkodtam rajta, hogy ki volt az a marha aki ilyen mércét talált ki. Amikor egyszer megemlítettem a dokinak õ azt mondta, hogy nem ezzel kell beadni a gyereknek ez csak a mérce. Hát nem is lehet ezzel beadni fõleg olyan gyereknek nem aki össze is szorítja a fogait. Kép
Én azokat szeretem amikhez olyan kis csörös pici pohárszerü dolgokat csomagolnak, azokat el is szoktam rakni és amikor ilyen kanalas hülyeség van inkább azzal mérem ki.

Ja és ne aggodjatok lesz ennél még rosszabb is. A tabletta. Mi most azzal szívunk. C vitamint kell szednie a mûtétig, persze elég nagy dózisban és ahhoz hogy ne távozzon belõle fél óra múlva a nyújtott hatású a legjobb, de abba meg nincs rágótabletta.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Virág!
Fogad Kép Szegény Te! Nekem is fogadalom, hogy rendberakatom a fogaimat, nem tudom, mikor gyûlik össze elég bátorságom hozzá...
Ruben Kép Kép

Pele!
Ti szegények! Kép Ma beszorítottuk magunkat a Trabantba hatan, azon viccelõdtünk, hogy biztos nem fagynánk meg ilyen dermesztõ hidegben sem, mert bemelegítjük egymást.
azért nem hiányzott volna ilyen eset...

Andi!
Írsz egy magánmélt nekem??? Hm?

Pocakosok, kitartás! Kép

Iboly!
Kicsi a világ! Ma derült ki, hogy egy kedves ismerõsünk szomszédja az a család, ahol a 12 éves fiú meghalt, aki leesett a galériáról Kép


Más:
Meghalt a Habilitációs Központ egyik neveltje a múlt héten. Viki volt (õ is), huszonéves, tüdõgyulladásból nem gyógyult fel.
Megható volt, ahogy a társai gyászolták. Csak ültek némán, zenét hallgattak, egy pisszenés se volt. Késõbb ebédnél is csendesek voltak.
Az egyik fiú mondta a mellette ülõnek, hogy Viki most már örök boldogságban van és ott táncol! Tudom, hogy táncol!
Érdekes élmények ezek, még ha nem is túl vidámítóak.

Egy kis vidámság a végére:
Imre egyik nap dolgozott bent az én munkahelyemen, festés után felfúrt szekrényeket, egyebet a helyére. Pár fiú rögtön ott termett és nézték, mint csinál. Az imént említett fiú mondta a társának:
Oda nézz, milyen jó fúrója van!!!!
Kép

Párom utólag otthon: És még nem is mutattam meg mindent! Kép

Edó
edóka
 
 


Basszus, nem lehet ennyi mindenhez hozzászólni! (De jó, hogy fellendültünk! Kép)

Évi,
köszi és gratulaaaaaaa! Szuper csaj vagy te, hallod. Lassan kedvet kapok tõletek a pszihológia szakhoz. KépCsak nincs angol középfokúm... Talán Svédországban. Kép

Jamina,
te szegény! Kép Nem szép dolog csigázni itt a jónépet! Tessék azonnal kirukkolni a lánynévvel, irgumburgum! Kép (És ha megígérem látatlanba, hogy tetszeni fog? Kép) Képeket küldök majd. A karácsonyra kapott digit. gépünk tegnap este másodszorra ment tönkre. Remélem, megint kicserélik. Kép)

PZSM,
Zsófi Kép Jó pihenést! Kép

Erika,
köszi. Kép

Pele,
amikor visszaültem a kocsiba, -18 volt.

Edó,
Kép Imre Kép

Abus párnapja:
-Gyere, Abus, menjünk aludni. - mondtam, majd a kezébe nyomtam egy plüssfigurát. - Fektesd be az ágyba, és altassuk el.
- Jó.
Bóbita, Bóbita, Bóbita ezerszer. Abus még mindig nem alszik.
- Mi a baj, kismanóm?
Abus elõveszi a plüssizét, nézegeti, forgatja, majd az mondja:
- Nem akar elaludni. Nem csukja be a szemét. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Virág!
Remélem azóta is keresel csukott szemû figurát! Kép
Hajra a szimpatikus srácokkal!

Pele!
Brrrrrrrr. Úúúúúúúúúúúútálom a fagyoskodást! Szegények! Kép

Évi!
Megnéztem az adagolást: ha Csongi több, mint 4 kg, ami minden bizonnyal stimmel, akkor semmi baja nem lesz tõle. Csak úgy lett kezelve, mintha súlyosabb beteg volna, mint amilyen. Kép

Zsombi nem kínaiul, hanem franciául beszél. Egy-egy magyarnak imponáló szót azért belekever...

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!

Virág, Pele! Tegnap mi is szánkóztunk, még pár fokkal hidegebb is volt (Mátrafüreden), de nagyon élveztünk!

Edóka! Írok hamarosan, ígérem. Kép

Gyógyszerszedés: Zsófi szerencsére bármekkora gyógyszert, kapszulát lenyel, még tetszik is neki. Amikor kicsi volt, a kanalas általában a ruhámon, meg a szõnyegen landolt, és minden ragadt utána. Lucával nincs gond, ha olyan kedve van. (Ha nincs, inkább várok egy kicsit.)

Jamina! Jó, hogy jelentkeztél! Pihenj sokat! Elárulod a lánynevet?? Na??Kép

Erika! A Luca név nekem is tetszik.Kép

Puszi
Andi
andi3
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?