Új privát üzeneted érkezett!

potykamanó írta: és nem is tudom, hogy a jobb időkben még mekkora lesz a méretem?! :oops:

én anno a fiúkkal mindent tudtam az elsőtől az uts. hónapig hordani, vagyis pl. combra nem híztam semmit... tehát én most is teljesen nyugodtan veszek vékonyabb rucikat, mert bízom benne, hogy most sem jön rám több annál, mint ami feltétlenül szükséges.

ma már szinte teljesen betartottam a CH-diétát... hát azért nekem is vissza kell rázódnom :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuska! Ne viccelj! Az a túlhordás azért még odébb van!!! :lol: Bár a nem túl jó méhlepény miatt én már mennék szülni... de az, h itt van a pocakban, az is nagyon jó, még mindig...
Gratulálok a mocorgáshoz! Nagyon jó érzés!!!

Kellemes meglepetés volt a védőnő, majd' 1 órát voltam nála. :lol: Azért benne van a zabszem a fenekemben, gondoskodott róla! Azt mondta, nekem nem nagyon várhatók nagykönyv szerinti 20 meg 10 perces fájások, valószínűbb, h egyből beindul 3 percesekkel és nagyon kell húzni a kórházba - mindig tartsak vkit készenlétben. :roll:
A szomszédasszonyom 26-ára volt kiírva, és most tudtam meg, hogy 14-én megszületett a bébi, már itthon is vannak! Azért kicsit már cserélnék vele... És ma van az a nap, 37+4, amikor a nagyfiam született! Minden nap megkérdezi, mikor megyek már szülni. :lol: Most már pozitívban leszünk, azt hiszem. :lol:

Pompi! Jó hogy előkerültél! :lol:

dkata
 
 


A hasam olyan szinten van lent, h hozzáér a combomhoz, ha leülök... húúúúúúúúúúúúú :roll:

dkata
 
 

 
 

Zsu - tök jó hogy már Neked is mocorognak odabent! Igen! :lol: már tologattam egy-két kört a konyha kövén! :wink:

Orsi - ...de ez a gatya has alatt csatos volt, fölötte volt a gumírozás a szára bő fazon volt, vagyis szerintem a combjánál nem is lett volna gond, de honnan tudjam, hogy a pocakom hogy fog gömbölyödni majd és a csatos rész miatt pl. melyik méret kellett volna, hogy nem-e később a has növekedése miatt az szorítana, és hogy a gumírozott rész miatt is melyik lesz majd a kényelmesebb a kisebb, vagy az egyel nagyobb?! Ezért végül fel sem próbáltam. Én sem híztam ránézésre, de mégis egyik gatyámat sem tudom has alatt begombolni, mert ha begombolom fájdalmasan nyom. De persze még hízhatok is később, ki tudja, bár én is próbálok ügyelni erre. És nekem nincs ám olyan tapasztalatom mint Neked, hiszen első babóca! :wink:

Kép
potykamanó
 
 


Kata - miből állapította meg a védőnéni, hogy ez majd így lesz Nálatok? Ezt meg honnan tudta így megjósolni!? Egyébként tök jó, hogy végre bevált, mert ha jól értettem Ő volt a 3. akivel próbálkoztál?!

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó! A vedonok jonnek-mennek az eletemben, nem én váltogatom őket... :lol:
Abból állapította meg, amiből én is, h nekem az első is villámgyorsan jött - észre se vettem, h szülök- csak mondták. És a méhnyak mindössze 1 cm, műtötték (azaz v. egyáltalán nem tágulok, akkor császár, v gyorsan tágul). A lényeg, h nálam a burokrepesztésig az első szülésnél sem fájt semmi- azaz mire rádöbbenek h szülök, már lehet h 3 perces fájások lesznek. :lol: De mind más, csak épp számítani kell rá (meg mindig jobb kilatas egy gyors szülésre számítani, mint egy lassúra - aztán majd elmesélem. :lol: )

dkata
 
 


potykamanó írta:de mégis egyik gatyámat sem tudom has alatt begombolni, mert ha begombolom fájdalmasan nyom. D:wink:

én sem tudom egyik nadrágom sem pocak alatt begombolni, pedig extra csípőnadrágjaim is vannak.
de a kismamanaciknak más a szabása.

Nekem ca. 5 márkától vannak nadrágjaim, és mindegyiknek más a fazonja... de egyikkel sem volt ilyen gondom :)
(én legjobban a körbe pamutpasszés-visszahajtós fazon szeretem... de sajnos olyan elég kevés márkának van)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta:A lényeg, h nálam a burokrepesztésig az első szülésnél sem fájt semmi- azaz mire rádöbbenek h szülök, már lehet h 3 perces fájások lesznek.

megnyugodtam, hgy nemcsak én nem vettem észre a szülési fájásokat :D :D
aznap amikor a fiúk megszülettek nekem a ctg szerint konkrétan 100as fájásaim voltak és 3 ujjnyira tágultam ki anélkül, hogy bármit is éreztem volna :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Most megnyugtattál, mert én 30-50-esekkel voltam a múlkor a kórházban, nem tudtam, milyen egy "rendes", ezért jó h bementem, nem erősödött tovább... már a végén azt hittem, csak én pánikoltam, de 1 órában volt 8 ilyen is- csak jó h bementem.
Most konkrétan szintén pár percenként keményedik a hasam... lehet h elugrom a dokihoz, ha nem múlik el. Ezt olyan nehéz eldönteni... a bébi meg tótágast áll a hasamban. :lol: de nem fáj.

dkata
 
 


Potykamanó! Rám is jó minden nadrágom, pedig láttad mekkora a pocakom... Egyetlen gatyó nem volt jó, amit a tesómtól kaptam (pedig olyan gyönyörű szürke szövet volt felsővel meg blúzzal!!!), az szabott volt elől és hátul gumis. Pont jó volt rám, névnapomra vette, de visszavittem mert leülni alig tudtam benne már akkor (4 hónapja...). Nekem is pamutos az összes! Van, ami körben, van ami csak az elején. De ez végig mind jó volt. Ha ilyet veszel, az kitart méretben és kényelmes! Nekem is van egy ilyen pocak alatt csattos fajta, de nem szorít, pont ott van benne egy gumi, ami nekem kezdettől a legnagyobbra van állítva.

dkata
 
 


Erika! Holnap tessék írni, hányan álltak párba! Ügyes vagy, gratulálok!!!

dkata
 
 


Sziasztok

Köszönöm szépen mindenkinek a tüsző növesztő drukkokat, 4 petesejtem lett!!!!!! a Mágus is nagyon örült neki!

Emma
nagy nagy gratula a szuper jóóóóóóóóóó hírekhez!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika :D
gratulálunk! várjuk a holnapi randis híreket!!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Erika!
Nagyon ügyesek vagytok, igazán szép a 4 petike.
Küldöm a ++++++++++++++++ energiákat a randira! :D
Kiscsillag!
Sajnos nincs nekem olyan, én elég kezdő vagyok még mindig, ezt a babanetet is véletlenül találtam anno :lol: De privit tudsz irni, mindennap várom ám!
Emma!
Nagyon-nagyon szuper hirekkel érkeztél! Jól tetted, hogy elmentél és megnyugodtál végre :D
Lola drága!
Veled érzek. Nagyon sajnálom, hogy nem pozitiv irányba változott a dolog. :cry: Nagyon sok erőt kivánok a folytatáshoz. Neked is leirom: minden nap eggyel közelebb kerülsz a babához.
Kata!
Tényleg, még a végén tulhordod :shock: Izgulok Értetek!
Zsuzsiknak boldog babavárós névnapot kivánok!

Lányok, nem tudja valaki, hol lehet olyan betétet kapni, ami jelzi a magzatvizszivárgást? Ma reggel majdnem frászt kaptam, felkelés után a WC-re menet ugyanis egy kis csorgásban legurult egy csepp valami... De mivel folytatás nem volt, attól félek, öregszem, és vizeletcsepegés volt :oops: :oops: Felhivtam a védőnőt, ő mondta hogy lehet gyógyszertárban kapni, de 3-at is felhivtam és egyik se hallott róla. Utána felhivtam 1 gyógyászati segédeszköz boltot, ahol tudták mi az, de nem tudnak beszerezni. Pedig nagyon szeretnék, vagyis muszáj lenne utánajárni. Rémes lenne a vizeletcsepegés, de még szörnyübb, ha a magzatviz szivárog! :shock:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
itt nálunk a gyógyszertárban láttam.
dobj egy címet és holnap elküldöm postán.

és ne aggódj!!! OK???

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok,

köszönöm én is a névnapi köszöntést, bár én nem vagyok Zsuzsi :D

Zsuzska,

neked nagyon boldog névnapot kívánok!
Az alföld egy áruház?
ahova megyek a 4D-re, ahhoz az Intézethez közel van? márc. 28-án megyünk a 4D-re, akkor mindenképpen megkeresem ezt a boltot.
Pontosan mikor, melyik nap érezted először, hogy megmozdult?
Lehet, hogy rövid időn belül én is megérzem?

Orsi

hát az a honlap is csúcs volt, amit tegnap éjjel küldtél.
én tökéletesen beérném, ha csak 2-3 féle jó gatyát, szoknyát látnék. nekem nagyon tetszenek azok a nadrágok, ami farmer, van rendes korca, + egy pamut is, amit fel lehet húzni. na, ez lenne az én álmom, remélem létezik a valóságban is, nemcsak a katalógusokban.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :D
azért ki lehet fogni ám 1-2 jó dolgot :D csak nem mindig megy azonnal, hogy azt veszi az ember, amit kinézett :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata,
köszi! :) Nem értem, mit aggódnak a többiek túlhordás-ügyben, azé erről még szó sincs! :roll:

melcsi,
már akartam írni, csak nem nagyon szeretek ilyeneket nyilvánosSan: nekem minden nap kicsúszik valami kis váladék, de azt olvastam, hogy ez terheseknél természetes, sőt, ilyenkortájt egyre jellemzőbb. Én nem aggódtam emiatt, mert a leleteim is jók lettek ez ügyben (se fertőzés, se baktérium, ilyesmi...)

zsuzsi, aki nem is zsuzsi :wink:
én a C & A-ban vettem két gatyót kb. másfél hónapja: egy farmert, aminek ilyen pamut vagy milyen betétes a dereka, nagyon kényelmes, meg egy vékonyabb alkalmit - azon nincs derékbetét, de nagyon jó nyúlós az anyaga. Meg még régebben (mikor az ET után dagadt a hasam, szintén a C & A-ban szereztem egy vékony sportos gatyót. Szerintem ezekben kihúzom az egész terhességet. A kedvencem a farmer, tényleg nagyon praktikus. Csak magamra húzom, mint egy tréningnacit, "és már indulok is...!" :P

erika,
nagy drukk a négyesfogathoz! ++++++++++++++++++++++++ :D

KépKép
pompomlány
 
 


Hahó Lányok!mindenkinek köszi a gratulát! Azért még hagyunk egy kis esélyt arra, hogy lányzó, vagyis én, férjemet már nem lehet eltántorítani attól, hogy kisfia lesz :D

Melcsi
A másik topikban irogattuk a csajokkal, hogy néha van vízszerű löketes folyás, tök átlátszó, és mindenki megijedt, hogy magzatvíz -de nem az! A csajok 80% átélte ezt. Én rohantam a wcre csekkolni, hogy ugye nem vér??!!

Kismama-cucc
Mhelyen közelében 3 helyet fedeztem fel:
http://www.waiting.hu
http://www.christinamoda.hu
www.2in1collection.hu

Osi
Tegnap voltam Hidasnál! Leírom priviben.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma! :D
Gratulálok a fiucskához! Kép

Melcsi! :D
Nekem is volt ilyen észrevételem! :shock: Kicsit hamarabb ugy a 20-21 hét környékém!Ugy megilyedtem,hogy nem mertem felállni a wcről!Aztán rájöttem és az orvost is megkérdeztem,hogy ez attol van (most lehet nem leszek érthetö) szorongatom alul magam tudat alatt hogy a "baba ki ne csusszon" és a váladék ami amugy is több fennt van és amikor leülsz pisilni akkor elenged ez az izomzat és kicsorog ami ott feleslegesen van!!!Én még most is szorongatom! :oops:

Mano! :D
Szuper a babakocsi!

Kata! :D
Ez az idö már több mint megnyugtato!!! :D
Remélem jol vagy!

Kébzeljétek lányok bezárják a Shöpit április elején!
Mi lesz velem!!!! :( :(

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Pompi

köszi a tanácsot, C&A van a közelemben szerencsére, megnézem majd ott is.

Emma

neked megmozdult már a kisfiad?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok :)

Pomi,nem jelentkeztünk még,azaz,én március közepére kértem időpontot a léghajóra,de mivel ott hosszú ünnep lesz,a szervező nem tudta pontosan megmondani,hogy lesz-e tanfolyam. :!: :?:
valőszínűleg március végén fogunk menni :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Sziasztok :)

Emma :)
Gratulálok a kisfiúhoz :)
Nekem is ilyentájt mondták, hogy fiú, de addig nem hittem el 100%-ban, amíg meg nem erősítették a 4d uh-on :) Azért egy jó UH-os orvos valószínűleg nem téved.

Anikó :)
A dokid melyik kórházba megy át? Nem kérdezted még róla?
Arról még mindig semmit nem lehet olvasni, hogy a Margit szülészete bezár-e. Tegnap voltunk szülésfelkészítőn, ott sem mondtak/tudtak róla semmit.

Kata :)
Drukkolok nagyon, te már tényleg nagyon a finishben vagy. Kicsit írigy is vagyok ;)

Valamelyik éjjel, amikor óránként megébredtem, gondoltam rá, hogy de jó lenne egyhuzamban sokat aludni megint, aztán megvígasztaltam magam, hogy legalább még szoptatni nem kell felkelnem, azaz összességében még mindig jobb a helyzet, mint amikor majd megszületik a baba :)

Rucik: Nekem három pamutbetétes gatyám van, mindegyik jó egyelőre, szerintem már nem kell másikat venni helyettük. Felsőt én nem vettem, hordom a régi pullóvereimet, itthon meg a nagyobb pólókat.

Folyás: Valahol mondták (talán a védőnő), hogy természetes jelenség. Ő ugyen nem a tudatalatti szorongatást mondta oknak, mint Anikó dokija, hanem azt, hogy nyugalmi helyzetben összegyűlhet a hüvelyben a váladék és amikor feláll az ember, vagy wc-zik, akkor kicsorog.

Megjegyzem ma éjjel én is pánikoltam egyet, mert kétszer felébredtem, hogy megy a hasam, aztán arra, hogy keményedik és fáj. Elős gondolatom az volt, hogy úristen, hasmenés+ fájás együtt nem túl jó jel, de aztán kitapogattam, hogy a baba még mindig keresztben fekszik a bordáim alatt, így megnyugodtam. Persze azért a lelkére kötöttem ismét, hogy még 4-5 hétig jó lenne, ha odabenn maradna.

wish
 
 


Wish! Azért ha sokat keményedik a pocid, főleg ha este felébredsz rá, akkor inkább néesd meg. (Nekem pont azt mondták, ez a mérce - ha keményedik a hasam, le kell feküdni, és ha el tudok aludni, akkor oké - ha nem akkor irány a kórház.) És ha 2 órán át tart, akár rendszertelenül - akkor is.

Melcsi! Én is ott álltam ma reggel, h ez most magzatvíz szivárgás, v mi? Tudom nálam már más, de ha magzatvíz, el kéne indulni... Én sem tudom milyen az, mert nekem repesztették a burkot. És a barátnőm mesélte, h neki csak szivárgott, mert a baba feje teljesen elzárta az utat. Aztán a szülés után a szülésznő letolta, h miért nem szólt, ha pisilni kell, mert 2x kellett alatta lepedőt cserélni, pedig a magzatvíz jött akkor (mekóniumos volt, láthatta volna).

Igazad van Pompi, olyannyira nincs még szó túlhordásról, h én számítás szerint márc. 8-ra vagyok kiírva. De az SZTK visszasorolása miatt szerintük márc 15 (ami lehetetlenség) - amit állítólag pont azért csináltak, h a végén ne legyen túlhordás (szerintem meg egyszerűen hülyék).

Alig várom a holnapot - akkor kell mennem a dokihoz. Csak már holnap lenne! Hajnalban felébredtem - a szomszédban pont sírt a baba - hát be is keményedett a hasam rendesen! 6 napos - milyen édes lehet! :lol: Wish, utánam Te jössz? Meg Anikó? Utána meg nagy hullámban sokan. Most nincs táblánk. :cry:

dkata
 
 


Már rég akartam kérdezni - nálam a babánál minimális vesemedence tágulat van. Van valakinek tapasztalata? Már a kezdetektől látták (nálam ebből sejtették először, h fiú, mert náluk gyakoribb), és ahogy nő a baba, nő vele a tágulat is. Állítólag kicsi tágulat, mert nem is mérték mekkora, de azért aggaszt. Születése után elmúlhat (kint mások a nyomásviszonyok) de ha nem akkor nem tudom mi a teendő. Illetve mindenképp kérek még a kórházban egy uh-t. Aztán nem tudom mi lehet ebből. :cry:

dkata
 
 


Kata :D
nekem elfolyt a fiúkkal... de az egyben jött ki Máté burkából az egész :D nem lehetett nem észrevenni :)

vesetágulat: igazából a születés után kell majd UHk járni, hogy lássák mi a helyzet vele.
a vesetágulatos fiúk hajlamosabb a húgyúti fertőzésekre, így náluk a higiéniára extrán oda kell figyelni.
de :) mindennel ráérsz majd a születés után foglalkozni, akkor ajánlatos elmenni egy szakemberhez, aki megnézi, hogy az ekkorával mit is kell tenni, mire is kell figyelni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


A védőnővel azt beszéltem, h még a kórházban a születése után nézzék meg - mert ugye utána nekem kell visszavinnem + sorbanállnom az uh-n az újszülöttel. Tehát akkor megnézik először + szólok a gyerekorvosnak a kontrolllok miatt. Ó, de izgulok már... tudom h unalmas, de nincs kinek mondanom, bár a tesómat is napi 2x hivosgatom, h izgulok... :lol:
Igen, ha egyben elfolyik a magzatvíz, azt lehet h észreveszem... :lol: csak ezek a fájások készítenek ki, h nem tudják h mit akarnak vis én nem tudom, h mit akarnak. :oops:

dkata
 
 


szerintem vesetágulat ügyben inkább vidd szakemberhez, mint mezei gyerekorvoshoz... sokkal jobban értenek hozzá!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Csak kell beutaló.
De szerintem az első uh után keresek egy magánorvost (sajnálatos tapasztalatok).

dkata
 
 


Kata :D
jah, persze beutalóval :D (erre nem is gondoltam :oops: )
de majd az első UH után úgyis látjátok mi a helyzet (egyébként az, hogy nem mérik mindenképp jó jel, mert akkor tényleg nagyon pici lehet)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

köszönöm szépen a drukkokat
nagyon ügyesen randiztak most a lányok és a fiúk (jobban mint kb. 2 éve) mára a 4-ből 3 megtermékenyült, csütörtökön kapom őket vissza, úgyhogy még holnap telefonálnom kell.

Orsi
azt szeretném megkérdezni, hogy ha véletlenül megtermékenyül a 4. is (szerintem ő volt csütörtökön a pici - fél) akkor 2db-ot le szoktak fagyasztani? Vagy inkább mint Ákosnál is kérjek vissza 3-at. Vagy mi az esély arra hogy ha le is fagyasztanak 2-őt azok fel is ébrednek?
Vagy jobb inkább most 3-at?
Mert én Ákosnál is 3-at kértem vissza, igaz ennyit is javasolt a Mágus és a biológus is (igaz ekkor másnapra csak 1, és 2 nap múlva volt 3, míg a beültire lett 4 megtermékenyült). És én most is a 3 felé hajlok.

Kata
a holnaphoz ++++++++++++++++++++++++++++++++

Wish és Mindenkinek
+++++++++++++++++++++++++++++

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika :)
Ezek eddig jó hírek :) Drukkolok, hogy szépen osztódjanak tovább :)

Kata :)
Nem sokat keményedik, csak éjjel felébredtem rá, de aztán nem is volt több.
Mostanában egyébként arra is felébredek, ha odébb mászik egy pók a falon. Nagyon éberen alszom. Biztos készülök rá, hogy egy baba nyikkra is felébredjek :)

Nem tudom, a ti kórházatokban mi a szokás, de nálunk direkt kihangsúlyozták, hogy minden babának csinálna koponya és hasi uh-ot a születés után 2-3 napon. Itt Pesten ezt a legtöbb kórházban csinálják, lehet, hogy nálatok is. Szerintem kérdezz rá, mert akkor hamar kiszűrik, hogy mi van a vesetágulattal.
Egyébként ha jól tudom, antibiotikumot adanak rá, hogy a visszafolyó pisi miatt ne gyulladjon be a vese és ha nem csökken a tágulat magától, akkor megműtik, de nem tudom arra mikor kerülhet sor a legkorábban. Meg egyébként is az mág nagyonmessze van. reméljük, hogynem is lesz szükségetek rá.

A szülésfelkészítőn nekünk azt mondták, hogy ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a magzatvíz szivárog-e, vagy a hüvelyből a felgyülemlett hüvelyváladék jött ki, akkor egy párnára tegyünk egy tiszta lepedőt, üljünk rá terpeszben bugyi nélkül és ha továbbra is nedvesedik, alattunk a lepedő, akkor az a magzatvíz lesz.

wish
 
 


Sziasztok

Wish
te melyik kórházban fogsz szülni?
mert én Ákost a II-es klinikán szültem, de én nem hallottam róla hogy csináltak volna a babáknak bármilyen UH-ot is.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Segítsetek lécci!
Nem tudja véletlen valaki, hogy a veszélyeztetett terhességet meg lehet -e szakítani. Vagy ha valaki veszélyeztetett akkor végig az kell hogy legyen? És akkor 9 hónapig a táppénzt kapom és utána a gyest vagy gyed??

erika Wish a Margit kórházban fog szülni. Feltéve ha addig nem zár be, de reménykedünk!!

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Sziasztok

Kiscsillag
tudomásom szerint azért mert valaki veszélyeztetett terhes azért még nem szakítják meg, mert nem azért az mert a babával van gond.
és tudtommal akkor végig az (vagyis veszélyeztetett), és táppénzen van, én legalábbis Ákossal végig táppénzen voltam, szülés után kaptam azt a 168-nap valamit vagy mit , és utána most a gyed-v. gyes, nem tudom melyik, csak az az érdekes hogy soha nem ugyanannyit kapok, van hogy 10.000Ft eltérés is van.

Sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Wish! Tetszik ez a magtatvíz-teszt! :lol: Alvás téma: Én már beleedződtem a nemalvásba. :cry: A 2 és fél óra a max, amit egyfolytában aludni tudok (ennyi idő alatt zsibbadok el teljesen, v megyek pisilni) - ez optimálisnak tűnik a szopihoz! Viszont nekem Ádámmal az első 2 hétben előfordult, h ébreszteni kellett, h ordít a gyerek, jó lenne ha felébrednék! Szép kis anya voltam/vagyok/leszek! :lol: Pedig a gyerek 1 méterre figyelt tőlem a kiságyban, és halláskárosult se vagyok... csak cseppet ki voltam ütve...

dkata
 
 


Lányok

olyan boldog vagyok! ma megjött a down-os vérvétel eredménye,
kockázat: 1:10000
életkor szerint számított kockázat: 1:479
mostmár arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy kisfiú vagy kislány-e.

Ja, és ami még hab a tortán, ezt Orsi neked írom, kaptam ma egy csúcs gatyát!!! Farmer, jó sztreccses, divatos, és olyan pamut korca van, nagyon csini. Voltam ma ui. a védőnőnél, s kérdeztem tőle, hogy tud-e itt, a mi városunkban kismama butikot, rávágta, hogy persze, a Rákóczi u. 6 sz. alatt. én meg a Rákóczi u. 3 alatt lakom. Hát nem vicces? és tényleg nem tudtam róla, hogy van ilyen bolt, szemben velünk. mindenesetre holnap lécci kicsit nézz körül az outlet-ben, ha ott jársz.

Én is azt néztem épp, hogy Kata után Wish jön és utána nagy hullám indul el.
20 hét körül sokan vagytok.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


erika13 írta:akkor 2db-ot le szoktak fagyasztani? Vagy inkább mint Ákosnál is kérjek vissza 3-at. Vagy mi az esély arra hogy ha le is fagyasztanak 2-őt azok fel is ébrednek?
Vagy jobb inkább most 3-at?

2-t is fagyasztanak, de én is a 3-ra szavaznék.
ha az az egy ennyivel később termékenyül meg, nem is biztos, hogy fagyasztható állapotba kerül, 1-t nem fagyasztanak... ezért szerintem a fagyasztásra játszani rizikós.

erika13 írta:mert én Ákost a II-es klinikán szültem, de én nem hallottam róla hogy csináltak volna a babáknak bármilyen UH-ot is.

pedig tudtommal ott rutinból csinálják, legalábbis nálunk Levinél is volt, pedig ő nem volt a PICen, normál csecsemőosztályos volt.

kiscsillag írta:Nem tudja véletlen valaki, hogy a veszélyeztetett terhességet meg lehet -e szakítani. Vagy ha valaki veszélyeztetett akkor végig az kell hogy legyen? És akkor 9 hónapig a táppénzt kapom és utána a gyest vagy gyed??

miért akarod megszakítani???
ezer más okkal is kiírhat az orvos táppénztre.
Ha a feltételeknek megfelelsz, akkor szülés után jár 168 nap tgyás, majd a gyerek kétéves koráig gyed, majd 3éves koráig gyes.
a táppénz ezeket nem befolyásolja.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zsuzsi73 írta:Ja, és ami még hab a tortán, ezt Orsi neked írom, kaptam ma egy csúcs gatyát!!! Farmer, jó sztreccses, divatos, és olyan pamut korca van, nagyon csini. Voltam ma ui. a védőnőnél, s kérdeztem tőle, hogy tud-e itt, a mi városunkban kismama butikot, rávágta, hogy persze, a Rákóczi u. 6 sz. alatt. én meg a Rákóczi u. 3 alatt lakom. Hát nem vicces? és tényleg nem tudtam róla, hogy van ilyen bolt, szemben velünk. mindenesetre holnap lécci kicsit nézz körül az outlet-ben, ha ott jársz.

mindenképp körbenézek, de még nem biztos, hogy megyek holnap, de akkor ajövő héten tuti :D
azért kicsit jellemző, hogy csak a szomszédban lévő boltot nem találja meg az ember :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, nem is mondtam. voltam ma dokinál (megint van folyásom, meg tegnap éjjel 2szer bekeményedett a hasam)
kaptam kúpot, de a méhszáj zárt (ezen paráztam már 2 napja) :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Erika! Gratulálok a befutó petikékhez! Továbbra is drukkolok!

Kiscsillag, te vissza akarsz menni dolgozni? Mit csinálsz, ha nem titok?
Ha végig táppénzen vagy, akkor a szülésig azt kaphatod, utána 168 nap TGYÁS (szülési szabadság). Ezt uúgy számolják, mint a táppénzt. Utána van a GYED, a gyerek 2 éves koráig, ez már felülről korlátos, max 90 ezer ft körüli.Utána GYES, ikreknél 6 éves korig. Itt a link, ahol pontosan elolvashatod:
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

dkata
 
 


Erika :)
Ahogy Kiscsillag mondta a Margitban szülök elvileg.
Lehet, Ákosnak is csináltak UH-ot, csak nem mondták, mert minden rendben volt? Nem tudok pontos kórházakat mondani, de más kismamáktól is hallottam már, hogy az ő kórházukban is csináltak.

Orsi :)
Nem csodálom, hogy az ikrek mellett már keményedsz, bár gondolom, hogy aggódtál miatta. Mindensetre jó, hogy minden rendben.

Kiscsillag :)
Én megszakítottam a táppénzt, mert mondták, a munkahelyemen, hogy vegyem ki az idei szabijaimat és ami tavalyról megmarad, mivel így jobban járok. De nem szólt miatt a háziorvos, hogy ez így nem lenne jó. Szóval szerintem meg lehet szakítani nyugodtan.

Na igen, ha Kata megszült, kezdhetek én izgulni :) Aztán szépen lassan sorra kerül mindenki :)

wish
 
 


Zsuzsi! Gratulálok! Ezek tök jó hírek!!! Milyen kis kíváncsi vagy, még azt is tudni akarod, h fiú v lány?! :roll: :lol:
Orsi! Te is ijesztgeted magadat?! Én is megyek holnap a dokihoz, kíváncsi vagyok...
Végigaludtam a délutánt! Jó volt! Most ment el a szomszédasszony anyukája, elmesélte a lánya szülését, meg h sokkal nehezebb volt, mint az első, de neki is nehezebb volt a második... és milyen rossz nekem, h még előtte állok... Na, akkor most inkább aludnék még egyet, elég mára az ijesztgetésből! :oops: Nincs elég para bennem?
Hogy fogom tudatni veletek, ha mgszületett a bébi? Én nem bízhatom a férjemre, az enyém nem ilyen híradós típus....

dkata
 
 


Wish! Én meg "gyűjtöm" a szabimat a gyes-es időszakra (most ugye lehet dolgozni mellette, remélem ez nem változik addig), és az jó lenne, ha ugye még gyes-en vagyok, de nem kell dolgozni, és pénz is van (én közalkalmazottként 3 év alatt gyűjtögetek egy pár napot...) :lol: - ez az 1 jó benne. :lol:

dkata
 
 


Sziasztok

Mikor Ákos született és még utána bent voltunk 5 napot a kórházban, senki nem mondta hogy csináltak volna vele bármit is, kivéve a vérvétel, azt láttam, és a zárójelentésén rajta van hogy csináltak hallásvizsgálatot stb., a születése után nézték többszőr is vércukor szintjét, de UH-ról senki sem beszélt.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Zsuzsi :)
Lemaradtál az elöbb... Gratulálok az eredményhez!
Egy hünap múlva, ha a baba is akarja már tudni fogjátok, hogy kisfiú, vagy kislány. Egyelőre többa fiú most a topikban, ha jül számolom :)

Kata :)
Ha gondolod elküldöm priviben a mobilszámomat és küldhetsz nekem sms-t ha megvan a pici.
Én is gondolkodtam rajta, hogy megtartsam-e a szabikat, de azt hiszem én most jobban jártam azzal, hogy kivettem őket. 11 napot kellett így kivennem, ez egy fél havi teljes fizu, ami azért jól jön most és még marad benn így is az idénre 23 napom.

wish
 
 



Kata :)
Küldöm :)

Zsuzsi :)
Nem tudom miért írtam neked annyi ü-t ó helyett. Bocsi :oops:

wish
 
 


wish írta:Orsi :)
Nem csodálom, hogy az ikrek mellett már keményedsz, bár gondolom, hogy aggódtál miatta. Mindensetre jó, hogy minden rendben.


dkata írta:Orsi! Te is ijesztgeted magadat?!


ha csak folyás lett volna, vagy csak keményedés, akkor nem izgatom magam, de a kettő együtt már azért az én figyelmem is oda terelte :D :D
de bízom benne, hogy a keményedés csak élettani :D és eddig tényleg 1 db sem volt, szóval rosszul nem állunk.

elkezdem rendesen szedni a magnéziumot :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

írd meg léci a kúp nevét, amit felírt neked a doki, ui. holnap megyek én is dokihoz ugyanebben az ügyben, kíváncsi vagyok, ugyanazt kapom-e. Látod Orsi, ezek a félelmeid miatt vannak - mármint a keményedés.

16 héten nincs esély, hogy látom a nemét? sokan megtudtátok akkor. és én a 16 hétre terveztem a köv. UH-t. Wish azt írta, még 1 hónap, mire látják. Amúgy az enyém is kisfiú lesz :D érzem :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: