Új privát üzeneted érkezett!

Hellóka!


Megpróbálok gyorsan írni, bár Noi már tépkedi a zsinórokat...Szóval, mi megint náthásak voltunk, Máté megúszta eddig. Noi popója tök piros, és csak cici kell neki, így gondolom megint bújhat egy új fog. Ja, meg járok 1 héten 2-szer angolra, tök frankó, mert 6-kor kelek. ez azért nem könnyű, főleg, ha éjszaka se alhatok. Bár én akartam. Addig Anyu szokott jönni, Noi simán elvan a tápszerrel ha közbe esik egy kaja. Máté meg lassan kezdi az ovit, tökre várja. Én is...

Ex: Petinek jobbulást. Jó, hogy a fiad így is kajás, hogy beteg. Nekünk is van pár tök jó turis rucink. Nekem is... :D

Kitti, Reni: És a bölcsiben nem cukrozzák, meg sózzák nagyon a kajákat, innivalókat?

Asszem ennyi voltam, Noi állandóan bemászik, és lerántja az egeret

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Szisztok Csajok,

az utóbbi időben nem vagyok vmi aktív :( , de mindig közbejön valami.
Tegnap egész nap suli volt (szokásos, reggel fél 6-kor el itthonról és este 8-kor érkezés :( ). Ráadásul férjem eljött értem, mint mindig és az alig 2 éves autónk szarban hagyott bennünket. A drága nem akart elindulni a vasútállomásról... Akkumulátor, úgyhogy ma befektettünk :( . Na szóval kb. fél 9-re sikerült hazaérnem, úgy hogy a nővérem eljött értem, apukám pedig felmentőseregként ment a férjemhez, még szerencse, hogy autószerelő...

Kitti, Colett: jó, hogy jelentkeztetek :) .

Reni: mindig tudtam, hogy te egy konyhatündér vagy :) . Férjed pedig édesszájú, mint általában a férfiak :) .

Használt ruha: Szombathelyen is van egy jó turkáló, ahol nagyon jó minőségű bébirucik kaphatók, csak az a baj, hogy nem nagyon tudok elmenni, mert péntekenként jön az áru, de már nyitás elött sorbanállás van és mire én odakerülnék kiválogatnak mindent, babával pedig nem igazán tudom ezt megoldani. Addig volt jóvilág, amíg a pocakomban volt :) .

TV: én háttérzajnak használom a tv-t, engem megnyugtat. Amióta a habszivacs a nappaliban le van téve a szőnyegre, szinte a tv elé, azóta azonban már nem kapcsolom be olyan gyakran, mert Marci nagyon közel van hozzá és azért azt már én sem kockáztatom meg, hogy ilyen közelről nézze, de persze nem lehet kivédeni.

Ex: Peti mandulagyulladása miatt :( . Anyukád hogy van? Nem elég a szívprobléma, apukád halála is gondolom nagyon megviselte :( .

Mi jól vagyunk, Marci már nagyon aktív (sikerült is lefordulnia a pelenkázóról a kiságyba, már csak a fenekét tudtam megfogni, de nem sikerült az esést megakadályoznom, de szerencsére az ágy végébe szoktam összehajtogatni a plédeket és puhára esett, meg nem is nagy a különbség a pelenkázó és a kiságy között, de azért megijedtem :( ) . Szóval most már tényleg egy fél pillanatra sem vehetem le a szemem róla.

Most megyek, mert egy kicsit aludt, de felébredt és a férjem szórakoztatja, de egy kicsit nyűgös.

Szép estét mindenkinek :) !

Eni

Eni
marcy
 
 


Marcy, anyukám jól van. Tudom, nem jó a kicsire hárítani mindent, de ha Ő nem lenne, azt hiszem a mostaninál jóval lentebb lennénk lelkileg. Szóval a kis vigyorzsák tartja bennünk a lelket, hiszem, hogy apukám se szeretné, ha szomorkodnánk, begubóznánk azért, mert ő elment. Beszélünk róla sokat, mondom mindig, hogy onnan fentről néz minket, ott nem szólja meg senki, ha nézi a focimeccseket, ultizhat kedvére, stb. :D És majd jót fog nevetni, ha látja, hogy mi lesz itt márc. 15-én...

Egyébként boldog hófordulót Marcinak! Most esett le, hogy akkor Marci a házassági évfordulónkon jött a világra.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

 
 

Sziasztok.

Eni, puszi Marcinak a hófordulója alkalmából! Úgy nőnek ezek a gyerekek mint a gomba!:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Ma elég későn tudtam csak jönni, de egész nap egyedül voltam Kornéllal. A férjem még most sincs itthon. :(

Eni: nagyon boldog hófordulót Marcinak!

Kitti: üdv újra itt. Jó ismét olvasni. gratulálok Ádinak, hogy szépen beilleszkedik az oviba! Nagyon szép kisfiú. Igazi csibész! (Akár csak Kornél)

Ex: :( mandulagyuszi miatt! Tényleg úgy van, ahogy írod. Nagyon sok helyzetben "segít" a pici. Az ember ha csak rájuk gondol, már vidámabb, még a nagyon szomorú helyzetekben is! Sok erőt és kitartást, mert az mindig kell!

Colett: új fog? Mi még mindig csak álmodunk róla! :lol: Máténak biztos tetszeni fog az ovi! uris ruhánk nekünk is nagyon sok van. Itt is van nagyon sok jó turi, de nálunk is az a baj, hogy mire babával beérek, addigra a jobbakat elviszik. De azért még így is ki lehet fogni.

Egy kérdés: Kornél négykézlábra állás helyett újabban azt találta ki, hogy hidat csinál. Lábújjhegyre áll, és kinyomja magát. Csinálta valakinél? Mászni nem igazán akar, csak tolat. Igaz így is bejárja szinte az egész lakást, de elég mókás, mert ha valami előtte van és el akarja érni, akkor meg kellene fordulni, de ugye ezt ő még nem tudja, s ilyenkor segítségért kiált!

Van valaki köztetek, aki szeretné a babát majd valamilyen idegen nyelvre tanítani? Ha igen, akkor mikor?

Na megyek aludni. Apa majd jön valamikor! :cry:

Jó éjt! Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Ex!
Jobbulást kívánok Petikének!!!

Gabella!
Egy sütis trükk: ha a sütés után még benn hagyod a sütőben öt percre, nem esik össze a tészta, bármilyen legyen is.

Kitti!
Sajnos a bölcsibe- (és oviba-) menéskor túl kell esni a beszokós betegségeken… :roll: Amíg a szervezete nem ismerkedik meg a bacikkal, addig lesznek beteges időszakok, remélem, minél hamarabb túlestek rajta! Jobbulást a fiúknak! Ádi továbbra is édes, és jó nagyot nőtt!

Marcy!
Boldog hófordulót Marci babának!

Colett!
Drukk a fogzáshoz!!!

TV-zés: mi is csak este nézünk, amikor Kende már alszik (illetve apa nézi, amikor én netezek… :D) Engem is idegesít, h ha valahova megyünk, és szól a tévé, ha nem kapcsolják ki, akkor teszek egy megjegyzést, amire általában kapcsolnak... Nem azért megyünk X-hez, Y-hoz, hogy tévét nézzek, hanem a beszélgetés miatt.

Ma megvettük az autósülést Kendének végre, miután már a hordozóban úgy nézett ki, mint egy kötözött sonka… :D

És egy kép a szájában lévő gyöngyszemekről:

Kép

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Ex!
Mennek a gyógypuszik Petinek! A fogatlan Petikről jut eszembe, hogy az én Petim ma kétszer is úgy ráharapott az ínyével az ujjamra, hogy majd csillagokat láttam. Mi lett volna, ha már foga is lenne!
Én is kíváncsi leszek március 15.-re :!: :!: :!:

Képzeljétek, ma meglátogattuk a nagyimat. Két hónapja fialt meg a kutyusa és Petinek megmutattuk a kiskutyákat. Azt az örömöt le sem tudom írni. Mosolygott és olyan sikongatás féle hagyta el a száját. Apukám a háttérből figyelte, aztán össze-vissza csókolgatta Petit. Remélem az idén fial mégegyszer a kutyánk, hogy a totyogó Peti megkergethesse őket vagy a kutyusok Petit! :lol:
Szóval délután jó nagyot sétáltunk. Egy utcában lakik a nagyim, anyósomék és a barátaink, így mindenkit útba ejtettünk!

Marcy!
Boldog hófordulót Marcinak! Kép
ma nálunk is volt kopp. Petit leraktam a játszószőnyegre, az ágy elé. Kétszer már az ágy alól húztam ki, mert alátollatott, aztán rájött, hogy gurulva könnyebb közlekedni és szépen addig gurult, amig a szekrénybe nem ütközött (koppant). Még jó, hogy neki fel sem tűnt!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Colett, akkor nálatok is zajlik az élet. Az ovi biztos tetszeni fog.

Marcy, boldog hófordulót Marcinak!

Ex, jobbulást Petinek. Ez most már a második mandulagyuszi?

Kitti, akkor Ádi jól viseli a bölcsit. Jobbulást neki is. Nálunk a nemevéssel az a gond, hogy Márk inkább olyan nyúlánk fajta, ráadásul örökmozgó. Nagyon jók a képek.

Reni, annyi nutellát megenni azért nem semmi. Az én párom egyáltalán nem édesszájú, egy évben egyszer ha megeszik egy kis csokit. Nálunk még a csokimikulások és nyulak is mindig megromlanak. Én meg persze a savanykásabb édességeket részesítem előnyben.

Anita, azt a hidat úgy csinálja, hogy a fenekét nyomja ki hasonfekvésből? Olyat Márk is szokott. Az az érdekes, hogy Márk szinte soha sem tolatott, most már kúszik, ami nagyon közel van a mászáshoz. Ezt nagyon élvezi, végigkergeti a játékait a lakásban, és jókat vigyorog nekik. Azt hiszem ebben a témában nem alulmotivált :D

Nyelvtanulás: Igen, én mindenképp szeretném nyelvekre tanítani, mert az szerintem a legfontosabb dolog. Saját tapasztalatból mondom, nem lehet túl korán elkezdeni az idegen nyelveket. Mi már az idegennyelvű oviban is gondolkodtunk. Van egy angol nyelvű itt a közelben, vagy meg kell érdeklődni, hogy német kisebbségként milyen lehetőségek vannak. Kicsinek a gyerekekre csak úgy ragad a nyelv, nem kell vért izzadniuk, és természetesen fogják használni. Én másodikos voltam amikor elkezdtem németül tanulni, és bár később a tanítás össze-vissza lett, sokáig nem is használtam, megtanultam más nyelveket közben, és még mindig ez a legmélyebb, legtermészetesebb nyelvtudásom. A gimnáziumot kéttannyelvűben végeztem (francia), és meglepő módon az a leggyengébb tudásom.
Ez a nyelvtanulási dolog is sokszor vitát tud kiváltaniaz emberek között.


Lezajlott a nagymamám 88. szülinapja, és Márk mindenkit elbűvölt. :)
Anyósomról viszont nagyon rosszak a hírek. A szövettan eredménye még nincs meg, de a doki azt mondta, mire kiszedik a daganatot a torkából 5% esélye van, hogy megmaradjon a gégéje. Akkor meg csak ilyen mikrofonnal fog tudni beszélni. Ő akinek soha nem állt be a szája. :cry: :cry: :cry: :cry: Apukám is jól kivan lelkileg, mert nemrég halt meg egy gyerekkori barátja, miután cukorbetegsége miatt le kellett vágni a lábát, és most meg egy másik jó barátjának is ugyanaz a baja, mint az anyósomnak. A pasinak 5 gyerek van, a legkisebb 4 éves! Nagyon sok negatív energia van mostanában a levegőben.

Andi

amandi
 
 


Ex!

Lehet, hogy tahóság, de pölö apuékhoz havonta egyszer jut el az unokája, akkor ne a TV-t nézze, hanem a gyereket. Mellesleg meg ott van a lánya, és a veje, vagy a másik lánya is meg a barátja. Baráti társaságban hála az égnek nincs TV nézős, de ha előfordul, természetesen ott nem fizikálisan kapcsolom ki, de ha egy utalásra nem történik semmi, akkor megkérem őket. Ha egy vendégségbe, vagy családi eseményen a TV a fontosabb, akkor hatalmas hiányérzetem van, és rosszul érzem magam, egy idő után magamban behisztizek, és lassan elhúzzuk a csíkot. Ez Kinga előtt is így volt. Persze, ha minden héten vasárnapi ebédelni vagytok a Tatádnál, meg gyakran látod őket, az megint más, meg ott azért a kort is tiszteli az ember.
Eddig egyedül apu nézett ránk, mint UFOra, de megszokta. Húgom barátjának a szülei meg nem akarták érteni a csíziót, de aztán az anyja kikapcsolta a TV-t, és jé tudtak beszélgetni az emberek. Peti mondta, hogy utánunk bevezették, hogy ebédkor nem megy a TV. :-P és visszahozták a régi beszélgetős ebédeket. Van három gyerekük, mindhez van egy csatolt fájl, havi egyszer jönnek össze, akkor azért lehet témát találni.
Nem ragozom tovább, ahogy mondani szoktuk ahány ház annyi szokás.
Azért látom nem vagyok ezzel egyedül.

Örülök, hogy anyukádnak az unokája segít kicsit enyhíteni a fájdalmán.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Ma a párom dolgozik, így elhatároztam, hogy ma nincs semmi házi munka, csak Petizek!

Én sem szeretem ha megy a tv vendégségben! A barátnőm mániája, hogy amikor itt van (ami egyébként nagyon ritkán fordul elő), rátelepszik a távirányítóra. Már volt, hogy nekiszegeztem a kérdést, hogy most tévézni jött vagy beszélgetni?! Persze anyukáméknál simán megy a tv alapzajnak, de velük szinte minden nap találkozunk. De ha családi ebéd-vacsora stb van, akkor likvidáljuk.

Láttátok tegnap este a Magellánt? A kora babákról volt szó benne. Hát, én végig bőgtem (Peti csak meresztette a szemét, hogy mi bajom van és miért puszilgatom folyamatosan), főleg amikor hatvanpár dekával született kétnapos babát mutattak, akihez beraktak az inkubátorba egy diktafont, amin az anyukája mesélt neki és a baba el-elmosolyodott. Tegnap Csandy Gergője is eszembe jutott! Hogy miből lesz a cserebogár. Gergő is nagyfiú lehet már!

Tegnap együtt fürödtünk Petivel. Nagyon élvezi. Előbb mindig én mászok a kádba, közben az apja tartja Petit, aki már nagyokat visong! :lol:

Kitti!
Ádi nagyon édes a képeken. Igazi nagylegény már!

Norwell!
4 gyöngyszem van?

Azt hiszem én csatlakozom Petihez és egy picit szunyálok!

Így van rátapadva a tvképernyőre a reklámblokk alatt:
Kép

Így trónol a konyhában, amikor együtt főzünk:
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Hali!

Most írok, Peti alukál. Ma egész aluszékony volt, remélem, ez már annak a jele, hogy gyógyul...mert azt csak alvás közben lehet, és most úgy látom, hogy jót alszik.

Wawel, nálunk van egy turi, annak van olcsóbb és extra része, utóbbiban én még a hét utolsó napján is találok szuper ruhácskákat.
A legutóbb egy helyen az olcsó részen kutakodtam, anyós már meg is csinálta Peti takaróját és kapott egy kispárnát is.
Hidat Peti is csinált, sőt mai napig képes rá, csak úgy feszít!
Idegen nyelvet én nem tervezek Petinek kicsinek tanítani, ha úgy alakul majd talán az oviban lesz lehetősége rá. Úgy gondolom, hogy ez addigra már annyira alap lesz, hogy még fizetni sem kell érte... Egyébként azt hallottam, hogy kicsi korban csak akkor van értelme a nyelvtanulásnak, ha valamelyik szülő külföldi, mert pl. heti egy alkalom a mi gyerekeinknek nagyon kevés, hogy beléjük ivódjon a nyelv művészete.
Én angolt csak az általánosban kezdtem el, az megy a mai napig. Mást nem is tervezek, az biztos, hogy elsőre Peti is angolos lesz.

Norwell, eszméletlen, hogy már ennyi foga van Kendének. :) Nekünk már vagy egy hónapja gyerekülésünk van, miután a hordozó csak 74 cm-ig volt megfelelő... :o

Reni, "harapni" Peti is tud! Imádja az államat...
Ma nálunk is volt kutyavizit, megint beengetük anyósom kutyáját a műhelybe, mikor mi indultunk már onnan hazafele. Hát Peti is vigyorgott, mint a tejbetök. :D
Koppanások nálunk is vannak, mikor este Peti beleveri a fejét az ágy végébe, ő nem kel fel, de rám a szívbaj jön.
Amit a barátnődről írsz, na az tényleg taplóság, főleg egy "idegen" helyen és úgy, hogy csak ritkán taliztok...
A Magellánt én nem láttam...most az se tudom megmondani, hogy mit néztem este. :o

Amandi, igen, ez már a második mandulagyuszi. Ill. az előzőben csak gennypöttyös volt a mandulája, de szerintem az is gyulladásos betegség lehetett.

Juca, igen, ahány ház... :) Mondjuk én TV mellett is nagyon jókat tudok dumcsizni. :D

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Na egy kép az én kis önimádó fiacskámról (bocsi a minőségért, telefonos).

Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Juca, a durva az, hogy amkikor havonta egyszer lejutunk babástól a családomhoz, nekem az apám az aki simán nézi mondjuk a forma1et ahelyett hogy velünk töltené az időt. Ez egyébként már a férjemnek is feltűnt. Komoly, nem?

Reni, az a kis alkalmatosság amiben Peti ül a képeken az bébikomp vagy csak egy bébiszék. Mi ma vettünk Ádinak egy bébikompot akciósan, tudom hogy megoszlanak erről a vélemények, de persze nem fog benne tölteni csak max napi 30 percet. Egyelőre úgy tűnik nagyon élvezi a dolgot, teszek majd fel képet.

Csajok, kinek mekkora most kilóra hosszra a bébije? Mióta nem voltam picit elvesztettema fonalat...Köszi mindenkinek aki megírja!!!

Ja, a lényeg. Képzeljétek Ádám egy hete elkezdett nagyon komolyan beszélgetni. Az első értelmes szava - mondjuk azóta sem mondta, szerintem véletlen volt: "Apababa". A baba azonban azóta is mindennap használatos kifejezés már a szótárában. A kis egocentrikus!

Én mindig úgy félek hogy elkényeztetem. Nekem nagyon szegény és nehéz gyerekkorom volt egy alkoholista apa és egy idegroncs anya mellett és túlontúl igyelszem Ádinak megadni mindent. A fiam Milupán él, ha beszabadulok egy bevsárló központba, neki veszek játékot és ruhát minden alkalommal, nem magamnak, mindene megvan, ami csak kell egy babónak és még több is. Pedig tudom, hogy nem ez a célravezető és következetes gyereknevelés dehát mit tehetek? Annyira szeretem és nem akarom hogy bármiben is hiányt szenvedjen. Szerintetek nagy hülyeséget csinálok? Őszintén!:-)

No megyek, mert vendég van nálunk!!!
Párom haverja jött beszélgetni.
Ádika épp horpaszt, rossz volt ugyanis az éjszakánk, ma már harmadjára alukál.

Pusz mindenkinek.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Reni!
Hat gyöngyszem van, felül négy leledzik, de azok ekkora képen nem látszanak, a nagyobbat meg már nem tudtam feltenni... Már látom is magam előtt, hogy mi lesz a fiadból: Forma-1-es versenyző!!!! :D

Ex!
Hát igen, aztán rá van írva, hogy 13 kg-ig... Mondjuk a miénk Brevi, és az azért elég keskeny, a téli cuccban meg aztán egyenesen szűk Kendének.
Édes a fiad a tükrös képen! :)
Kende is imádja a kutyáinkat (két foxi, egy kan és egy nőstény)!!! De ők kinti kutyusok, én egyelőre nem engedem hozzányúlni, de ha kimegyünk az udvarra, vagy akár csak a teraszajtónál meglátja őket, már mondja: ha-ha-ha... Ez egyelőre a kutya... :D

Kitti!
Gratula Ádám első szavaihoz, épp a múltkor jutott eszembe az a mondás, hogy az ember a gyerek első évét azzal tölti, hogy "mondd, kisfiam...", a következő tizenötöt meg azzal, hogy "hallgass már el..." :twisted: :D
Nem az a szeretet, ha valaki anyagilag megad mindent a gyerekének, és közben meg nem foglalkozik vele, de Nálatok ez a veszély nem áll fenn. Az, hogy mindig veszel neki valamit, most még nem veszélyes, akkor kell vigyázni vele, amikor már tudja, hogy ő ezt vagy azt megkaphat, és ha hisztizik, el is éri ezt... Ilyenkor kell igazán következetesnek lenni, mert ha csak egyetlenegyszer is engedsz, véged... ;)

Ma Kendének egész nap hőemelkedése volt, iszonyú nyálcsorgással vegyítve, úgyhogy most már aztán jó lenne, ha vmelyik fogacska meggondolná magát... Attól tartok, az éccakánk sem lesz jobb...

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Kitti: nem hiszem, hogy ezzel most elkényeztetnéd. Én is ilyen vagyok! Ha valahova betévedek, az első dolgom mindig az, hogy a gyerekosztályra megyek és vásárolok ezerrel. Már próbálok róla leszokni, de az az igazság, hogy olyan kis tündéri dolgok vannak, nincs szívem otthagyni őket! Meg (ahogy korábban is írtam) sokat járok turiba is, és nagyon jó minőségű cuccokat lehet ott is találni. S persze ismét szinte csak a a picinek veszek! Én máshogy kényeztettem el, és most annak iszom a levét. Ha leraktam a földre és sírdogálni kezdett, én felvettem (megvolt a tanulópénz) Most persze ugyanezt szeretné elérni, így aztán nem maradt más hátra, mint hogy hagyom sírni egy kicsit. Pedig ott vagyok mellette, játszom vele, de csak az ölemben akar játszani. Na, én ezt hívom elkényeztetésnek. (Pedig azt hittem magamról, hogy ekkora bakikat nem fogok elkövetni, de igen... :cry: ) Pusztán szeretetből.

Kornél egyébként két hete volt 8250 g és kb 73-74 cm. Ezt azért nem tudom pontosan, mert nem mérték, de én ennyire saccolom.

Reni: Édes Peti, ahogy üldögél és nézi a tv-t. Érdekesek ezek a reklámok! :D Na, ha főzés közben nálam így ellenne Kornél, a két kezem összetenném!


Ex. tündéri a kis Peti! Kornél nálunk is szereti nézegetni magát a tükröben és vigyorog nagyokat!

Nálunk az első szavak szintén megvannak, bár mindet mérgében mondja! El is neveztem kis puffancsnak! Ha dühös, akkor mondja, hogy mammammma.
Borzalmas éjszakán vagyunk túl, és úgy tűnik a nappal sem lesz jobb. Felébredt a drágám, mennem kell.

Üdv: ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Kittii!

Még nem kaptam üzenetet, várom :wink: hol tartotok dögrovásilag?

Norwell!

Kinga beszéde: aja, aba, baba, mama, dingdingding (felháborodás maximuma), pfő (nyálköpéssel fúha) brümmm (autó vagy valami nagy dolog készül) kb. ennyi. Most éppen ébő hallik.

Nyelvtanulás: Most megint én leszek az egyedüli, aki más véleményen van. Csak anyanyelvitől, de lévén családban nincs. így előbb megtanulja az anyanyelvét, írni is meg olvasni is, és csak azután jöhet nyelvtanulás. Én az óvodai heti egy alkalmat mondjuk nem tekintem annak, de a Bözsi néni rossz kiejtésést egy ideig eltart mire kikoptatja. Én is kéttannyelvűs voltam (angolos).
Van ismerősi körben egy érdekes példa. Anya amerikai, férjhez ment egy magyar fickóhoz. Ideköltözött, és úgy megtanult magyarul, hogy magyarokat kenterbe vág (pölö nem vagyok én egy matyóhímzés :shock: ) szakfordít, mindkét nyelvből profikat aláz le. Fiai két nyelven beszélnek a kezdetektől. Majd házasság megromlott, és jött egy olasz fickó. Újabb házasság, harmadik fiú. Itt élnek Magyarországon. Legkisebb alig idősebb Kingától, nála még nem ismerem a nyelvi dolgokat, de a két idősebbről tudok. Beszélnek anyanyelvi szinten angolul, magyarul, majdnem tökéletesen németül, és most már olaszul. Viszont a helyesírásuk, és írásban a ragzásuk csak magyarul jó, angolul a betűket keverik, a másik két nyelven ragzani nem tudnak. Ebben csak az az érdekes, hogy az idősebb beíratkozott német kéttannyelvű gimibe, ahol most nulladikban masszívan elromlott a magyar helyesírása, tovább romlott az angol, viszont pöpec lett németből. :-) Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a korai nyelvtanulásnak előnyei vannak, mert hihetetlen a befogadóképességük, viszont később nem tanul meg jól írni, de ami a gázabb olvasni. És ez önmagában nem olyan gáz, viszont ez a srác azért ront el feladatokat, mert felületesen olvas, rosszul ragzik, és nem is azt csinálja, amit a feladat kér. Éppen ezért gyengébb egy picit matekból, fizikából, ésatöbbi, pedig értelmes. Viszont a kiejtése minden nyelvből anyanyelvi, és akkor mondhatjuk, hogy kánya bánja a többi hibát!
Summa summárum Kinga előbb magyarul tanuljon meg írni olvasni, aztán jöhetnek a nyelvek komolyan. Persze Kofával együtt döntünk, így a tényállás még változhat. Ő is kéttannyelvűs a változatosság kedvéért.
:lol:

tjuca
 
 


Sziasztok!

A változatosság kedvéért ismét én! :lol:

Juca nem vagy egyedül a nyelvtanulásos dolgoban. Az tény, hogy 6 éves kor előtt az agyuk nagyon befogadó képes. Igazából a kérdést azért tettem fel, mert egy ismerősöm (aki magyar, de élt kinn Ausztriában, így beszéli a németet majdnem anyanyelvi szinten) szeretné a gyerekét megtanítani németül. S én merőben nem értek egyet azzal, hogy az anyukája tanítsa másik idegen nyelvre. Szerintem az anya és apa feladata az, hogy az anyanyelvét, a magyart tanítsa meg a gyereknek maradéktalanul. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem szeretném, ha Kornél tanulna angolt (én is azt tanultam, így kapásból ez adódott, németül sajnos meg se tudok szólalni), de még várunk vele. De ahogy látom eddig mindenki várna vele legalább óvodás koráig, így azért ebben egyetértünk. :lol:

Na, szebb napot, mint amilyen nekem kinéz! Szerintem holnap eső lesz! :lol:

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Tündérpöcök!
A mi bölcsinkben reggel 8-kor van a reggeli amit Panna most még kihagy mert otthon reggelizik ugyanis 9-re viszem.Természetesen amikor dolgozni fogok akkor ő is fog bent reggelizni.
Tízóraira gyümölcsöt kapnak 1/2 10-kor, ebédre pedig főzeléket.Uzsonnára ami, 3-kor van megint főzeléket kap természetesen ezt is csak addig amíg ilyen kicsi, később ha már biztonságosan fog tudni rágni akkor ő is "rendes" uzsonnát kap majd.

Nem emlékszem, hogy ki kérdezte a bölcsis sózást, cukrozást.
A mi bölcsinkben külön ember foglalkozik azzal, hogy megfelelően és egészségesen legyen összeállítva a gyerekek étrendje.
Nagyon odafigyelnek arra, hogy a ne cukrozzák és ne sózzák nagyon az ételeket.
Többek között emiatt is hagyom ott nyugodt szívvel a gyerekemet.
Meg azért mert többször ott maradtam hallgatózni, hogy hogyan beszélnek a gyerekkel és nekem tetsző dolgokat hallottam.
Szerencsénkre olyan gondozó nénikdolgoznak ott akik tényleg azért lettek gondozók mert szeretik a gyerekeket.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Nem tudok most írni sokat, mert főzni kell menni. Holnap próbálok jönni időben!

Pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

Kitti: Panni 7920 gramm és 65 cm. ja és üdv újra itt.

Reni: nekem is eddig a konyhában elüldögélt Pancsi a hordozóban, de most már be kell kötni, mert különben kicsúszantja magát: addig feszíti magát amig ki nem esik belőle. Ja az új tudomány meg, hogy felül benne és kinézeget. Majd rakok fel képet!

Nyelvtanulás: fogalmam sincs. én tanultam oroszul (ált isk + gimi 9 év) amiből semmit nem beszélek, olaszul (gimi 4 év) amit értek, de nem beszélek és angolul (21 évesen kimentem másfél évre és ott angol anyanyelv tanerőktől tanultam) amit felsőfokon beszélek.
Ha végül úgy is döntünk, hogy már kiskorban kezdje, akkor is csak anyanyelv tanerőtől szeretném.
Ja és érdekes sztori: Londonban egy olasz hzaspár gyermekeire vigyáztam, akik már kint születtek: apuka és anyuka csak olaszul beszélt a gyerekekhez, bébisintérhez persze angolul és oviban/bölcsiben tanultak meg angolul a kölkök. Eredmény (meglepő!) minkét gyerek akcentussal beszélte az ......olaszt! És általában ha a szülők olszul szóltak hozzájuk angolul válaszoltak. Csak érdekességként.

TV,
én sem szeretem ha valahol vagyunk és az megy. Mondjuk ha zenecsatorna, akkor alapzajnak elviselem. Engem inkább az zavar, hogy egy idő után automatice elkezdem nézni :)
Anyuéknál viszont állandóan HírTV megy, olyankor azért megkérem őket, hogy politika helyett inkább az unokával foglalkozzanak.

meteor
 
 


Sziasztok Lányok.

Norwell, a mindent megadok neki dolgot természetesen úgy értettem hogy mindemellett ráadásul abszolút ő a főnök a családban. Nem tudom mi lesz ebből ha nagyobb lesz, de annyi biztos hogy ez így tarthatatlan. Következetesebbnek kellene lennem. :evil:

Juca, még mindig dögrováson van az egész familia. Reggel levittem a már alig taknyos Ádit a bőgődébe ahonnan haza is zavartak bennünket azon mód, mert az összes gyerek olyan taknyos hogy félta gondozónéni, Ádi megint rosszabbul lenne. A sors fintora, amultkor mikor talizni akartunk, Kinga volt beteg, most meg a fiam. Ha meggyógyulunk megbeszéljük. Napok kérdése.:-)

Anita, a helyzet az hogy sokáig Ádám is ölbe baba volt, egyébként most is itt ül és a távirányítót bütyköli, :twisted:
Szóval azért erről már leszokott, a bölcsi segített, mostmár egyedül is elvan akár egy órát is, persze jó sok játékot kell köré rakni.

Katus, kicsit irigyellek hjogy ilyen jól megy nálatok a beszoktatás. Ádit én még egy percre sem hagyhattam ott, itt ez a szokás. A baj csak az, hogy a munkahelyen már nagyon várnak. Ha magammal viszem riportra abban nincs köszönet, a bébi szitterünknek pedig így is havi 10-15 ezer forintot fizetek ki, ennél többet egyszerűen nem tudok kigazdálkodni erre a célra.Úagyhogy imádkozom, hogy hamarosan igazi bölcsis lesz Ádi, legalább délig. Én ugyanis kötetlen munkaidős vagyok.

Egyelőre ennyi voltam.:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Asszem a tesz-vesz-en megnyertem egy aukciót...

http://aukcio.nlcafe.hu/item164085290_8 ... somag.html

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Csak eljutok idáig is nagy nehezen. Peti a déli 2-3 órás alvását lerövidítette 45 percesre, pedig akkor akartam főzni, mivel a délelőtt elment 2 napi pempő és gyümi gyártással. Most sikerült elringatnom a hordozóban (hogy ez idáig hogy nem jutott eszembe?). Éjjel is legalább 10-szer felkelt. Mostmár lehet, hogy tényleg a fog lesz a lúdas, mert a nyáladzása is másabb, mint eddig. Valahogy sokkal töményebb.

Nyelvtanulás: engem apukám óvódáskoromban kezdett oroszra tanítani. (Ő perfekt) Jól is ment, haladtam is. 15 évesen nyelvizsgáztam. Aztán felmentést kaptam az orosz órák látogatása alól( amit ki is használtam), bár a nyelvet otthon még gyakoroltam és középiskolásan még minden nyáron sikerült nyelvterületre kijutni. Aztán elkerültem otthonról ,a nyelvet nem gyakoroltam. Most már gyakorlatilag 12 éve "felejtek". Kellene egy alapos frissítés!!!
Szóval, Peti szerintem legkorábban az iskolában fog intenzíven nyelvet tanulni.
Korábban már írtam, hogy anyukámnak két húga is az USA-ban él. Az egyiknek van két gyereke, akik a szeretleken és a köszönömön kívűl mást nem tudnak magyarul. Szerintem és ezt más is így látja a családban, a nénikém szégyelli a magyarságát!

Kitti!
Peti bébitaxiban ül. Nagyon szeret benne lenni. Hát még majd ha leveszük a hintát alóla és gurulni is fog!
Peti méretei: 71 cm és 9300g. (50cm, 3400g a születési adatok)

Gabella!
Jó vásárt csináltál!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni, elég kemény, ahogy ezek a babók kinőttek a sárból. Az én Ádámom jelen pillanatban 70 centi és 9100 gramm, ehhez képest kereken 3 kilóval és 51 centivel jött a világra. A kis Gömböcöm! :D

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!
Akkor mi vagyunk a kivételek, mert sosem tartoztunk a nagy súlyúak közé, mos meg, hogy az anyatejcsin kívül mást nem nagyon hajlandó enni, eléggé megálltunk a hízásban. Márk valamivel több mint hét és fél kiló, és ehhez lehet olyan 68 cm kb. Pontos adat jövő hét kedden lesz, akkor megyünk dokinénihez.

Gabella, tényleg jó vásárt csináltál.

Én lassan kezdek gyanakodni, valaki kicserélte a fiamat. Eddig jó alvó volt, nem volt vele gond, most meg éjjelente dáridózik. Én meg zombi vagyok. :twisted:

A nyelvtanulást természetesen én is úgy értettem, hogy minden körülmények között anyanyelvi tanárral, ez minden korra vonatkozik!

Nagyon leálltunk mostanában az írással, lányok, hol vagytok?

Andi

amandi
 
 


Reni!

Elfelejtettem írni, hogy nem biztos, hogy jó, ha Petit olyan magasan hagyod a hordozóban. Ha csak a fénykép kedvéért, akkor nem gond, ha viszont amúgy is szokott ott lenni, akkor véletlenül addig lökdösheti magát, míg lebillen. Kinga egyszerűen kilöki magát mindenből, alig lehet beszíjazni.

Kitti!

Kezdő paraméterek nálunk is ugyanazok, viszont szerintem a lányom nem nagyon nehezebb, mint 8 kiló, a hosszáról meg fogalmam sincs. Pedig eszik rendesen, csak le nem áll egész nap. Már gondolkodtam rajta, hogy akár áramot termelhetne :lol: ráakasztok valami dinamót 8)

tjuca
 
 


Sziasztok!

Ma hívtak a temetkezési kft-től, ha minden igaz, szerdán végre kiderül, hogy mi történt apukámmal. Remélem, nem húzzák még egy hetet a dolgot...
Peti javulgat, ma már kifejezetten jó kedve volt, az alvásaiból mindig mosolyogva ébredt. Ma egyedül szívtam az orrát, és képzeljétek, így nem ficergett, és nem is bömbizett. :) Mivel ma már jobban van, ellenőrzésre csak szerdán fogom levinni.
Ja, és Petinek immáron a harmónikaajtó se akadály! Ma kicsuktam tesóm szobájából, de a harmónikaajtó résnyire nyitva marad mindig a cica miatt, erre az én gyerekem kinyitotta annyira, hogy ő is beférjen. :D

Tündérpöcök, Petinek is van bébikompja, ő imádja. Tatáméknál abban szokott teperni, igaz, egyfolytában max. 15-20 percet van benne.
Peti két hete majdnem 9 kg és 75 cm volt. (született 3,36 kg-val és 53 cm-mel, ami inkább 51 cm)
Beszédhez gratula. Nálunk még csak a ba-ba, esetleg az a-ba megy. :D
Kényeztetés: igazából szerintem még annyira nem gáz, de később biztosan lesz elég gondod Ádámmal (meg bárki másnak a saját gyerekével), hogyha bementek vásárolni, akkor levesz a polcról valamit, és kisírja magának, közben meg hülyének néznek az emberek... :o

Norwell, nálunk anyósom kutyája kinti kutya. Összenyalja Peti kezét. Igazából úgy vagyok vele, hogy ez semmivel se több baci annál, minthogy a gyerekem körbeteper a lakásban (ebben benne van az előszoba is, ahova ugye cipőbe megyünk be), aztán betömi a kezét a szájába...

Juca, abban igazad van, hogy nyelvtanulás csakis olyan embertől legyen, aki tényleg tud adott nyelven beszélni, írni! Ez szerintem is fontos. Egyébként alapvetően én is úgy gondolkodom e téren, ahogy Te.
Ilyen dinamós gondolatom nekem is volt néhány hónapja... :D

Wawel, az szerintem nagy marhaság, ha egy szülő nem az anyanyelvre tanítja a gyerekét. Azért írtam, hogy csak akkor van ennek értelme, ha a szülők eleve kétnyelvűek, tehát a gyereknek elvben lehet két anyanyelve (vagyis egy anya- és egy apanyelve).

Katus, jó, hogy ilyen lelkiismeretes gondozónők vannak a bölcsiben, ahova Pannus jár. Ritka az ilyen, legalábbis én ritkán hallok ilyenről.

Meteor, régebben volt a tévében egy műsor a Starussburgba vándorolt zámolyi romákról, hogy a gyerekek ott a suliban franciául tanultak meg, és otthon is idegen nyelven beszéltek, aminek az volt az oka, hogy a szüleik így nem értették meg őket. Rafinált nép a gyereknép. :D

Gabella, hát úgy néz ki, hogy egyelőre te állsz nyerésre. Ha megfogadsz egy tanácsot, kérd azt, hogy pl. pufi borítékban küldje el ajánlott levélként (így max. 5-600 Ft a postaköltség), de ha nem fér bele, akkor a posta üzleti csomagként (dobozba téve) 1320 Ft-ért szállítja, és ebben benne van az értéknyilvánítás és még néhány extra szolgáltatás. Csak ebben az esetben a leves drágább, mint a hús...

Reni, hát nálunk is alakul a fog, nem tudom, mennyi idő lesz, mire meglátom, de a fenékpirosodás már múlik, csak épp lövésem sincs, hogy innentől mennyit kell várnom...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Elég forgalmas hétvégénk volt.

Anita, ismerős a sztori. Kírával is nagyon sokat szenvedek mostanában. Hiába ülök le vele játszani, egy-két perc után úgy elkezd bőgni, mintha valami hatalmas nagy baj történt volna. Amint felveszem az ölembe, minden rendben, és egy órát is elvan egyhelyben. Csak legyek alatta :-)

Ráadásul nekünk még az is nehezíti a helyzetet – ellentétben sokatok sztorijával -, hogy ha véletlenül egy ici-picit is megüti magát, vagy csak kibillen az egyensúlyából és megijed, rögtön sírni kezd, és akkor tényleg nincs szívem otthagyni szenvedni, hanem felveszem és megvigasztalom. Gondoljátok, hogy így egyre rosszabb lesz?

Viszont én a vásárlásban abszolút vissza tudom fogni magam, és tényleg csak azt veszem meg (legalábbis többnyire), amire tényleg szükség van. Az már más kérdés, hogy ha valami kell, akkor abból próbálom a jobb minőségűt venni.

tandika
 
 


Tandi!

Ha koppan, akkor mondjad vigyorogva, hogy mennyire ügyes volt. Ha azt látja, hogy van keresnivalója a bömbivel, akkor hamar megtanulja, hogy a vigasztalás automatizmus. Azt látni fogod, hogy mikor több kettőnél a helyzet, és akkor meg fogod vígasztalni, na de hogy akkor is felkapd, ha csak megbillen? Így tanul majd meg a kisasszony ügyesen közlekedni.

Ex!

Nekünk ugyan nincsen harmonika ajtónk de van nagyon nagy tükörajtó, amit talán még nehezebb megtolni, mint egy harmonika ajtót, ami könnyen jár. Mostanában Kinga kitolja az üvegajtót, és kincset zsákmányol. A mai, egy becsomagolt cellux ragasztó, és egy szintén becsomagolt spárga volt. Persze legalulra olyat raktam, amit kiszedhet, de nem gondoltam, hogy ennyire korán kinyitja azt az ajtót, néha még nekem is nehezen megy :shock: haha ilyenkor nagy nyögést hallok, tehát tudom miben mesterkedik :twisted:

jó éjt mindenkinek...

tjuca
 
 


Juca, egyáltalán nem vagy egyedül! Az én véleményem szerint kb. 8-9 éves kor alatt nem szabad idegen nyelvet tanulni. Kivéve persze az anyanyelvi szülő esete…
És Anita, én is úgy gondolom, hogy az anya tanítsa az anyanyelvet.

Kornél tényleg jó „magas”. Súlyra Kíra is van annyi, sőt, szerintem több. A mi itthoni mérlegünk csk kb. mér, azon tegnap (a 7. Hófordulóján) 8400 g-ot mértünk. Szerdán megyünk tanácsadásra-szurira, majd küldöm az infókat, hogy mennyi a pontos adat. Viszont hosszra biztos nincs több szerintem 70 cm-nél.

Kitti, pontos infók a fentiek szerint szerdán! (születési adatok: 54 cm, 2900g)
És a Törpének jobbulást. Ne lógasd az orrod, nemsokára ő is „teljesértékű” bölcsis lesz!

Ex, jó, hogy Peti jobban van.

Reni, nyáladzással kapcsolatban: Kírának is mindig változott a nyáladzás mennyisége és minősége, de ami a legérdekesebb volt, hogy egyszer csak szinte teljesen „elmúlt”. Szinte egy csepp nyála sem folyt vagy 10 napon keresztül (kivéve ha direkt köpködött :-) ), aztán kijött a foga. Most újra nyálzik. Úgyhogy várjuk a másodikat. :-)

tandika
 
 


Beszéd: nálunk még mindig elég “babás” a szókincs. Gyakorlatilag ugyanazokat a szótagokat mondogatja, mint két hónappal ezelőtt (főleg hééééé és höööööö, esetleg heeeöööööö), csak sokkal jobban elnyújtja, és így tud hangsúlyozni :-) :-)

Dinamóig mi még nem jutottunk gondolatainkban, mert a mozgásfejlődésünk ott leparkolt, hogy négykézláb hinta-előre hátra, ill. kúszás hátrafelé, de csak 10 cm-ekben mérve. Viszont azon már többször gondolkodtam, hogy a nyálat nem lehet-e valahogy hasznosítani :-)

Na, lelépek, mert mindjárt itt az első ébredés, és még le sem feküdtem. :shock:

Jóccakát mindenkinek!!!

tandika
 
 


Sziasztok!

Tényleg megnyertem a ruci-csomagot, és már írt is a csaj, postaköltségestől 1980 Ft-ot kell neki küldenem, és már jön is a csomi. Legalábbis remélem, aztán legfeljebb többet nem teszveszezek.

Mesit nem mértük már január közepe óta, betegen nem akartam tanácsadásra vinni, ahol elvileg egészséges babák vannak. De olyan 9 kiló körül van és olyan 72-74 cm körül. Beszédnek még csak annyi nyoma nálunk, hogy halandzsázik ezerrel, és ha készülünk szopizni, mondja, hogy emme, hemme. És néha a pápát már tudatosan mondja, vagyis annyi benne a tudatos, hogy az integetéssel együtt mondja.

Most megyek, mert éhes a csipet-csapat. Ma szeretnék kicsit többet írni, aztán lehet, hogy nem jön össze.

Pusszanat! Szép napot!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Végre volt egy jó éjszakánk. Peti fél 10-kor elaludt, 5-kor szopizott és még 3/4 8-ig aludt és közben egy nyikk sem volt! Hajnal 5-ig nekem is sikerükt egyhuzamban 6 órát aludnom!!!! Olyan jól esett!
Mostanában ha Peti nem alszik bele az esti szopiba, akkor balhé van a kiságyban. Így arra vetemedtem, hogy egy picit, amíg letusolok, hagyom balhézni, aztán megint szopipóz, de már a tv előtt. Forgolódik a tv és a cicim között kb. 5-10 percet és egyszer csak becsukódik a szeme és már alszik is!
Lenne egy kérdésem, lehet hogy sokan ezért megfognak vetni, de szerintetek hogy érjem el, hogy Peti 1 éves korára már csak reggel és este szopizzon max.? Idáig az ebéd és vacsi utáni szopit hagytam el, akkor vízzel kínálom, több-kevesebb sikerrel. Ilyenkor kap főzeléket. De összességében még napi fél deci vízet sem iszik meg. Kínáljam többször vízzel napközben? Még 4-5-ször szopizik(hajnalban, reggel, délelőtti gyümi után, délutáni gyümi után, lefekvéskor és néha még vannak potyaszopik.)

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Kitti: új és friss adatokkal tudok szolgálni. Súlyra kb 8400 g lehet (ha egyenes arányosságot tételezek fel az eltelt idő és a súlygyarapodás között :) ), hosszra /tegnap mértük/ 73 cm. (születési: 3700 g és 56 cm)

Reni: a kérdésedre nem tudom a választ, de ha valaki tudja, engem is érdekel. Nálunk is hasonló a felállás, azzal a különbséggel, hogy reggel és délelőtt csak szopi van, délben viszont már elhagytam, ugyanakkor délütán és este még van szopi. De nálunk igényli is, így majd szépen lassan kialakul. Ha Peti is igényli, akkor szerintem ne kapkodd el! Vízet Kornél se iszik sokat, illetve bugyborékol a poharában! :lol:
A bébihordozóbol Kornél kimászik, így én már csak az etetőszékében ültetem vagy a játszószőnyegén hagyom. De a legérdekesebb, hogy úgy mászik ki, hogy ülésbe húzza magát, és fejjel előre kiesik. Még nem ütötte meg magát, és szerencsére nem is sír, ha valamijét beüti. Igazi stramm kiskölök. De azért jobbnak látom a hordozót hanyagolni!

Tegnap borzalmas nyűgi volt, remélem ma jobb lesz.

Gabella. a rucikat én is megnéztem. Szerintem is jól jártál vele.

MIndenkinek szép napot: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Hello Csajok!!

Ezt mindenképpen meg szeretném Veletek osztani,hátha valaki hasznát veszi majd.

Találtam egy SZUPER tojásmentes piskóta receptet!
Most ki is próbáltam és alig birom abbahagyni a kóstolgatást(merthogy elvben meg norbizok,de nemsokára itt a Tapicsek szülinapja és muszály volt kipróbálni a receptet ugye)

Én fele adagot csináltam egy gyümitortaformában,és igy is jó vstag lett,és nem kell bele annyi cukor amennyit ir szerintem.

Tjuca:mehet a blogodba ha tetszik :D :D


Tojás és tej nélkül süthető piskóta (sárga)

5 dl 100%-os almalé
25 dkg cukor
1 citrom héja és leve
2 cs. van. Cukor

Ezeket belezuttyintom a turmixgépbe és jó habosra turmixolom. Ezután hozzáadom

50 dkg liszt,
2 cs. sütőpor,
1 csipet só,
2 mokkáskanál szódabikarbóna keverékét,
majd végül 8 ek. Olajat.
Jó habosra keverem, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Ez egy gáztepsi mennyiség.

Puszi

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil!

Köszi a receptet! Én mindenképpen kipróbálom!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Végre nekünk is volt egy normális éjszakánk. Már 9-kor kidőlt tegnap, egyszer még felkelt enni 11-kor, és aludt reggel fél nyolcig. Legalábbis addig elvolt magában a kiságyban. Meg is látszott rajta, hogy kialudta magát, mert most délelött nem volt nyügi, nem is aludt el, csak most.
Tegnap kiszúrta magának a kutyát a konyhában ( egy 50 kg-s bobtail :) ), és odaspurizott hozzá. Volt nyalakodás, aztán Cathy bajban volt, mert nem akart rálépni, ezért kicsit messzebb ment. Olyan aranyosak voltak. Midezt 2x is eljátszották.

A hordozó nálunk sose volt nagy szerelem. A miénk elég szűk és mély az oldalfala, ezért már kezdetben sem szerette, mert ha ébren volt, neki már akkor folyamatosan járt keze-lába. Ha most meglátja, akkor viszont elkezd örülni, hogy megyünk valahová :) Lassan nekünk is meg kell válnunk tőle, mert a kisebb méretű szkafandereket kezdjük kinőni, a nagyok meg már akkorák, hogy azzal együtt nem tudom becsatolni a gyereket. :shock: És Márk csak 7,5 kiló ! Hol van ez a 13-tól, meg az 1 évestől?

Azt modjátok, hogy kimászik belőle, ha otthon használjátok. Miért nem kapcsoljátok be az övet, ha minden kötél szakad? Én az etető és a pihenő székben is mindig bekötöm, mert képes bárhonnan kimászni.

Reni, a kérdsedre én sem tudom a választ, én még azt se tudtam elérni, hogy említésre méltó mennyiséget egyen rendseresen gyümiből vagy főziből. Egyszerűen nem köti le az evés, minden érdekesebb.

Az én körkérdésem, a cumival ki hogy áll? Márk kezdetben cumizott, bár akkor is mindig kiesett a szájából. 3 hósan elkezdett öklendezni tőle és többé nem kellett neki. Az ujját se szopta soha, csak rágcsálás volt, mostanában az is elég ritka. Most van egy cumi a járókájában, de neki az ugyanolyan, mint bármely más játék, rágóka. Sokszor nem is a cumi, hanem a fogóka részét rágcsálja :D

Andi

amandi
 
 


Pil, de jó, hogy jelentkeztél! remélem jól vagytok.

amandi
 
 


Ime egy kép bizonyitéknak! :D :D

A lyukakk azért,mert néztem ragad e még,a hiány meg amit már eleszegettünk :oops:

Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Amandi!

Nálunk a cumi éjjeli nyöszörgés elleni nyugtató. Napközben pedig eszembe sem jut odaadni neki, ha mégis előkerül valahonnan, akkor max. rágókázik a műanyag részével.

Hordozó: én mindig bekapcsolom Petit. És ha a konyhában van velem, akkor mindig a konyhaasztalon van. Még nem akart kimászni. Nem szívesen rakom le a földre, de ha már muszáj lesz, akkor nem lesz mese. Általában elrágókázik benne vagy figyeli a mosógépet, de én folyamatosan bohóckodom neki. Ha kezd nyugtalan lenni, akkor megkapja őkelmét az apja (ilyenkor rúgjuk ki a páromat az ágyból).

Peti még "értelmeset" nem mond. Általában sikongat, vagy visít. Ha a bébitaxiba rakjuk, akkor berreg. Ez valami ösztön lehet, mert még nem sokszor ült kocsiban, mivel nekünk nincs. Hacsak nem aszociál a séta közben látott kocsikkal.

Nagy kérdés: ki mikortól ad a babáknak tejterméket és milyet, valamint tojássárgát. Csak azét kérdezem, mert ahány táblázat, annyiféle adat. :roll:

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok.

Lassan már kezdem megszokni hogy zombi vagyok a nem alvástól. Ádi egy hete beteg, ma éjjel 7szer !!!! szívtuk a nóziját. Mivel a múlt héten a háziorvosa csak annyit mondott, szívjuk a slejmet és adjunk neki sok folyadékot /már ha elfogadta, bele nem önthettem/ ma elmentünk a gyermekkórházba. A diagnózis: vírusos torokgyulladás, ami elég erős megállapítás ahhoz képest hogy egyszerű nátha. csalódtam picit a gyerekorvosunkban, nem látta át a helyzetet. Kaptunk antibiotikumot baba kataflant, és szemcseppet is, mert beledörzsizte a vírust a szemébe és most az is váladékozik.:-(
Most próbálkozik aludni szegényke én meg dolgozgatni próválkozom.Fáradtan nagyon nehéz.

Pil, tökjó a süti recepted, ha lesz időm, okvetlen kipróbálom a napokban. Ebből már Ádi is kaphat, minden új ízt értékel.

Rena, Ádi is még viszonylag sokszor szopizik egy nap. Reggel, délben, délután és este is többnyire így jutunk el félálomig amíg be lehet őt tenni tentizni. Most egyébként esztétikai gondom van a cicimmel.

Képzeljétek, mióta kevesebbet eszik az Ádi íly módon, enm arányosan csökkent a kebelméretem, hanem a jobb cicim kb. másfélszer teltebb, mint a bal. Szerencsére nem lóg vagy ilyesmi, de idegesít, hogyha a jobb cicim lefejem teljesen, akkor is jóval nagyobb mint a bal. Nálatok mi a helyzet ezen a fronton?
:oops:

Ja és mégegy hír: Ádi kinőtte a hordozóját és a héten mi is beruházunk egy autós ülésre, majd teszek fel képet a komoly nagyfiamról amint autós ülésben nyomja.:-)

No most megyek, mert nyafizik, megpróbálom elaltatni őt.

Pusz mindenkinek

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Pil!

:lol: http://kovacs-telekes.org/juca/blog/?p=214#comment-139

:Reni!

Kinga reggel és este szopizik, meg éjjel egyszer max. kétszer. Magától nem kért kaja után, én meg értettem, és nem adok neki tejet. Lassan elhagyjuk a reggelit is, mert nekem egyre kevesebb a tejem. Az a biz. kereslet-kínálat :wink:
Egy évesen szeretném, ha már csak este szopizna, esetleg egyáltalán nem, de úgy látom a cél közös.

Az éjjeli mizériát úgy tűnik ikerül megoldanunk, részletesen leírtam a blogban.

Amandi!

Cumi nem volt, pedig voltak kritikus pillanatok, mikor jó lett volna, de Kinga távköpőverseny-nyertes. Az ujját sem szopja, néha a takaró sarkát, de ez sem gyakori. Így e témában nem tudok nyilatkozni.

Ma voltam a nőgyógyásznál letisztáztunk néhány dolgot a kistesóprojekttal, és velem kapcs. Van egy nagy tüsző, de megígértem, hogy nem küldjük rájuk a kisfickókat, hiszen még meg sem jött :schock: valamint a szoptatás alatt még várunk egy kicsit, amikor már csak éjjel eszik. Rákérdeztem, hogy hol fog dolgozni, mire ő: valahol biztosan, mert rengeteg betege van, de nem tudja. A Margitot mégiscsak megszüntetik, és ő is mindenről csak a sajtóból értesül :shock: :schock: :shock: Egy nagyon nyugodt ember, ezt is nyugodtan mondta. Értem én, hogy anyagi feszkója nem lesz, de azért mégis gáz érzés lehet azt mondani, hogy fogalma sincs hol fog dolgozni, na meg ugye a folyamatban levő ügyek.... Tehát már ezért is várunk egy kicsit. Április egytől nincs kórháza :twisted: hát még jó, hogy nem akkor szülök. :evil:

tjuca
 
 


Kitti!

Unokatesóm feleségénél volt ugyanez. A harmadik baba és a negyedik között több, mint 6 év a korkülönbség, a negyediket szoptatja, és kb. annyi hónapos lehet, mint Ádi, így nem tudok nyilatkozni, viszont a három után 6 évig volt eltérés a két mellének mérete között. Azt hiszem csak a melltartóval csalt, más nem történt. Az uncsitesóm szereti, és elfogadta a változást. Persze erről a témáról nem kérdeztem, de ha gondolod megkérdezem. Védőnő mit mond?

tjuca
 
 


Sziasztok!
Most van egy kis időm írni.
Gabi!Nyugodtan teszveszez,én amit eddig megnyertem aukciót mind megjött.A sógornőm jobbára innen szerzi be a kiscsajnak(Dávid uncsitesója,8 hós) a rucijait,és egész jókat szokott kifogni.Én a vaterát is meg szoktam nézni.Ott is szoktak jó rucik lenni.Onnan már többet én nyertem,és azok is megjöttek.A piskótáról még annyit(látom már volt egy-két tipp)ha megsült lisztezd be a tetejét és fordítsd le,és így hagyd kihülni.Nem esik össze,és elég sima is lesz a teteje,ha be akarnád vonni csokival.Cukrász vagyok és ezt én így tanultam,de eddig mindig bejött,bármilyen piskiről volt szó.
Amandi!Minekünk van cumi,mivel nem sokáig volt cici.Rendszerint evvel alszik el,és ha nyügibb ez a nyugtató.
Pil!Cukrász vagyok,de látod még én is sok mindent nem tudok.Ezt a receptet én is kipróbálom.Azért jó tudni,hogy csak-csak benézel!
Ex!Jobbulást a kis beteg Petikének!!Dávidnak is van kompja és most már elég rendesen teker vele.Már nincs előtte akadály.És persze nagyon szereti,ha meglátja már kéretőzik bele,és megy macskázni az ajtóhoz.
Reni!Én 7 hósan kezdtem Dávidnak a túrót,danoninót,persze a tejet előbb kapta,már említett okból kifolyólag.Tojássárgát is kb.ilyenkörül kezdtem adni neki.Tegnap meg már az apjától szalonnás hagymás tojást kunyizott,persze csak tojást kapott,de az rettentően ízlett neki,ment is vissza repetázni.

Az én gyerekemnek meg be nem áll a szája.Az a legmenőbb,hogy nem és de.Azonkívül baba,papa,mama,tete,Ninni(sógornőm kislánya,Cintia)meg két napja,deje(gyere)ideideide.Az idét 3-szor kell elmondani a hatás kedvéért.Az este látta csinálom a papiját és akkor is rákezdte,deje ideideide.Tök cuki volt.Bár én sokat pofázok neki.Anyu is ezt csinálta a hugommal és Vera már 1 évesen folyékonyan beszélt.

Most volt egy kis nyugalmam,de véget ért, már 3 napja nem alszunk éjszaka.A nappal még haggyán,de éjjel.Nálatok meddig tartott ez a fogmizéria?Enni sem nagyon akar.Pár falatokat és kész.Viszont inni rengeteget iszik.
Na megyek mert már türelmetlen a fiatal úr.
Sziasztok! Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok!

Tandika, szerintem az, hogy megvigasztalod, nem baj. Viszont nem biztos, hogy célravezető, hogy minden alkalommal odarohansz hozzá, mert ahogy írod, nem kizárt, hogy rosszabb lesz. Egyébként szvsz megszokná egy idő után, hogy nem mész oda hozzá, vagy odamész, de csak megsimized, stb.

Tjuca, na nálunk eddig Peti max. a fiók kinyitásáig jutott el, a szekrényt nagyon ritkán nyitja ki, ha igen, az is véletlen (egyelőre).
Nálunk egyelőre tutira nem lesz kistesóprojekt...a srácokat beereszjük, de úgyis szembetalálják magukat a fogigátló hatásával. :D

Gabella, akkor elég olcsón adja fel...majd írd már meg, hogy miben adta fel, kivi vagyok. :)

Reni, ha olyan van, Peti jelen körülmények között hétvégén csak reggel és este kap tápszert. (Hétközben ebéd után is.) Pedig vízből ő is nagyon keveset fogad el (vagy bármi másból). Viszont rájöttem, hogy apróbb adagokban, pohárból egész ügyesen kiissza! Szóval most ez lesz a próbálkozás tárgya, hogy kb. 20 ml-t beleöntök egy műanyag pohárba (ami az öcsémé volt anno), és abból adom neki oda.
Tej, tojás stb. adása anyai megérzés. Peti eleve tejalapú tápszert kap, és egy hónapja kapott sima tejet is (tejbegríz gyanánt), na meg ott a babapiskóta, amiben meg tojás van. Igazából a mérték a lényeg szerintem, mint minden más új kajában.

Wawel, én anno még etetésnél is beszíjaztam Petit a hordozóba (amikor még belefért), mert ő is mindig előre dőlt volna. Igaz, ezt most a gyerekülésben is gyakorolja... :o

Pil., na ezt idővel én is kipróbálom, ahogy a csipetcsapatot ismerem, natúrba is elfogy. Petinek meg rendes tortája lesz...hál' Istennek továbbra se érzékeny semmire sem!

Andi, Peti a mai napig cumizik, de nálunk csak nyugtatásra kell neki. Ha elalszik, akkor mindig kiköpi. De ha épp nem az időszak van, ő is eljátszik vele, néha bedugja a szájába (természetesen fejjel lefele), aztán kiveszi, dobálja, rázza, stb. Aztán majd meglátjuk, hogy mikor szokik le róla.

Tündérpöcök, a vírusra az antibiotikum csak akkor hat, ha felülfertőződésről van szó. Egyébként nem biztos, hogy tévedett a dokitok: Petit karácsonykor elvittük az ügyeletre mert köhögött és hányt, diagnózis, megfázás, vírusos torokgyulladás. Az ünnepek után levittem a saját orvosunkhoz, mert továbbra is köhögött, na akkora lett neki gennyes mandulagyulladása. Szóval nálatok is felülfertőződésről lehet szó...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Csajok,

most jöttünk meg a sétiből, szuper idő van, napsütés ezerrel :) :) :) .

Pil: jó hogy jelentkeztél és megosztottad velünk a receptet, én is ki fogom próbálni. Szurkoljatok, hogy sikerüljön, kétbalkezes vagyok :( .

Cumi: kezdetben az elaltatáshoz Marci is igényelte, de manapság már nálunk is csak játékszámba megy, hasonlóan ahogy néhányan írtátok, ha a kezébe adom, akkor rágja a műanyag felét :) .

Cici kérdés: én amikor még nem szültem, akkor arra voltam büszke, ha nem is nagy, de legalább feszes :) . Most már az sem :( . Méretbeli különbséget nem látok.

Éjszakai felkelés: néhány nyugodt éjszaka után az utóbbi másfél hétben ismét óránként kelünk. Jön a 2. fogacskája Marcinak, már nem kell sok, hogy kibújjon.

Hordozó: már nekünk is nagyon kicsi, de még nyúzni kell, mert Marci még nem ül.

Én a babakocsit cserélem le kb májusban egy könnyű, könnyen kezelhetőre, ami az autó csomagtartójába is befér. Eddig ez nem volt szempont, de ha jön a jóidő, akkor már szeretnénk kimozdulni Marcival :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Pil, szuper ez a kép a sütiről, de nem akarnál inkább Ameliről képeket felrakni? Engem spec. Lehet, hogy jobban érdekelne :-) De azért köszi a receptet, ez is egyszerűnek tűnik, tehát lehet, hogy még én is ki merem majd próbálni…

Reni, szerintem most még lehet, hogy korai erőltetni ezt a szopi-dolgot. Ezek a gyerkőcök még 1-2 hét alatt is olyan sokat változnak, nemhogy 4 hónap alatt! Addig még magától is alakul a dolog. Mindenesetre szerintem az estit kellene utoljára elhagyni. Márcsak amiatt is, hogy akkor talán könnyebben alszanak el, ha még aznap egyszer utoljára… :-)

Kírát is már csak akkor teszem a hordozóba, ha etetem. Ha már nem kér többet, akkor „egyszerűen” hidat csinál, hogy ki akar jönni. Bekötni nem is nagyon tudnám már, mert nagyon rövid a madzag (kihíztuk? :shock: ) , meg nem is merem, mert ha fuldoklik, akkor ne kelljen még a csattal is kínlódni! De az jó benne, hogy állítható, így eléggé hátra lehet dönteni, úgyhogy szerintem kiugrani nem tudna belőle, max. lejjebb csúszik, ha sokat tornászik. De ezért persze nem hagyom ott egy percre sem úgy, hogy nem látom. Neki még egy kis ideig ki kell bírnia benne, mert még nagyon nem ül annyira stabilan, hogy etetőszékbe tudnám tenni!

Reni, Andi, éjszaka miatt irigykedem. Nálunk volt 1 jó nap, vasárnap, de most ismét hajnalban kelünk.

tandika
 
 


Andi, próbáltad már, hogy evés közben kicsit szórakoztatod (hogy Te érdekesebb legyél, mint a környezet). Hátha többet enne. Ez nekem egyébként nagyon ellenkezik az elveimmel, mindig úgy gondoltam, hogy evés közben koncentráljunk az evésre, de sajna rájöttem, hogy gyereke válogatja. Az enyém is folyamatosan nyög, és egyfolytában menni akar valahova, csak ne kelljen ott ülni. Úgyhogy feladtam az elveimet, és elkezdtem neki zaba közben verselni meg énekelni. Ezzel is voltak problémák az elején, mert ez meg úgy bejött, hogy egy időben mindig prüszkölte szét a főzeléket örömében. De hamar rájött, hogy a prüszköléssel egyidőben abbamarad a vers is. Úgyhogy most már tök jól működik a dolog, csak néz rám, mosolyog és nyeli, mit kacsa a nokedlit. Mi most jutottunk el oda, hogy a fogára való főziből olyan 180-200 g-ot megeszik.

Cumi nálunk fordítva volt: az első néhány hétben nem, de amikor a legrosszabb hasfájós időszakunkat éltük, akkor muszáj volt „nyugtatónak”. Azóta nálunk az a helyzet, hogy nappal egyáltalán nincs cumi, csak alváshoz, de akkor is ha elalszik, kiköpi, és úgy alszik tovább. Éjjel is csak az elalváshoz kell, kiköpi, és úgy alszik tovább. Ha éjszaka eszik, és utána visszateszem az ágyába, akkor van, hogy el se fogadja. De ha véletlenül nappal mégis rátalál valahogy, akkor sem szívja, csak forgatja a kezében, vagy valamelyik végét rágja.

tandika
 
 


Reni, én most még úgy gondolom, hogy az olyan tejtermékekkel, mint tej, túró, tejszín megvárom mindenképp az 1 évet. De joghurtot szerintem fogok adni valamivel előbb, mondjuk 10-11 hónaposan. Szerintem mi előbb nem próbálkozunk, végülis, nem hiszem, hogy neki hiányzik.

Kitti, mielőbbi gyógyulást Ádinak! Azért a túl sok orrszívással vigyázzatok, mert nagyon irritálja a nyálkahártyát. Nem használsz vmi orrsprayt? Lehet olyat kapni, ami csak sósvíz, meg van olyan homeopátiás orrspray, ami csecsemőnek is használható. Ez utóbbi nagyon óvja a nyálkahártyát is. Egyébként akartam írni, hogy „vírusra antibiotikum???”, de látom, már Ex megelőzött, és megfejtette a problémát… :-)

Reni, Juca! Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezhetem, mi az oka, hogy ti nem akartok 1 éves kora után már szoptatni? Mert én pillanatnyilag úgy gondolom, hogy minél tovább. Persze azt én sem szeretném, hogy 1 év múlva ilyenkor még mindig hatszor szopizzon egy nap, de a reggeli-esti nekem bőven belefér akár kétéves korig is.

Veráska, boldog hófordulót Dávidnak! Édes lehet, hogy már ennyit gügyög! :-)

Na, eltűnök, mert látom, már csak én írogatok itt magamban! :oops: De muszáj volt behozni a lemaradást, bocsi!

tandika
 
 


Tandika!

Nagyon egyszerű, szeretnék tesót. Meg úgy látom, hogy Kinga nem is fogja sokáig igényelni a tejcit. Először a főzelék után nem ivott, aztán már az uzsit is kihagyta. Így gyakorlatilag max. négyszer szopik, de inkább háromszor. Három napon próbáltam "itatni", de csak ki akart ugrani az ölemből. Éjjel bezzeg csak ivott volna, na azt meg én nem akartam. Így alakult a helyzet. Szerintem kb. 15 hónapos kora után a tej már nem kaja, csak komfort, azt meg pótoljuk. És akkor visszatértünk az eredeti okhoz, szeretnénk tesót :lol: lehet, hogy titkon Kinga is szeretne? Ezért sztrájkol??? :twisted:

tjuca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?