Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Gyorsan behoztam a hétvégi lemaradásomat.
Minden születés- és névnaposnak sok boldogságot kívánok!

Képzeljétek, hogy már kezdem azt érezni, hogy gyereket várok :) Kisebb szúrások-görcsök jönnek-mennek. Holnap megyek ultrahangra (kép majd jön), jövő héten meg AFP-re. Ja, meg ma készülök életem első kismama-tornájára. Hétvégén sétáltunk egy nagyot és sütöttem két gyönyörű kenyeret.

Remélem, mindannyan örömteli élményekkel teli hétnek nézünk elébe.

Nyuszifülű, menj csak el szépen dokibácsihoz. Nekem volt/néha van folyásom, de görcs sose volt. Amikor kérdeztem a dokit (az éppen aktuális UH alkalmával), azt mondta, hogy terhesség alatt ezeket nem szokták kezelni. Most bevallom, hogy 2x csináltam tejsavas öblítést, és ennyi. Viszont ha fájdalom is van, el kell menni, nehogy komoly baj legyen belőle!

Ági

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Nyuszifülű,
Kriszti azon a honlapon található meg, amelyet Jucu már többször is ajánlgatott: http://www.gportal.hu/portal/elenorkismamaruha/ Én is rendeltem tőle két gatyót, tényleg nagyon klasszak, szépen és megfizethető áron dolgozik.
Ilyen görcsöléshez hasonló izém nekem nem volt, úgyhogy erről nem tudok mit mondani. Olyan volt, még a babavárás elején, hogy csípett meg viszketett, kb. egy hét alatt magától elmúlt, de persze a pisimből kimutatták a bacikat, úgyhogy most szedhetek antibiotikumot. :( Egy kis para, de hát muszáj elmulasztani, akkor is, ha tünetmentes vagyok. Ha görcsöket meg egyéb furcsákat érzel, és a napokban amúgy nem mennél dokihoz, akkor szerintem inkább keresd fel csak emiatt, pláne mert különben agyonizgulod magad miatta, ő meg valószínűleg egyszerűen megoldja.

italoman

Sziasztok!
jucu, mikor elküldted az iwiw-es meghívót írtál személyes üzenetet? Mert az nélkül nem megy el :) .
Azért vagyok ilyen keveset, mert végre itthon van apu, és én vagyok nála az ügyeletes, mert anyu nem kapott szabit. Szóval most mindennap köztünk, és a szüleim között ingázom.
Nálam a napokban nincs rosszúllét, reggel vagy este hányok, de nappal egész jó a közérzetem. :) Én elég ritkán érzem a baba mocorgását :( , lehet hogy nyugis babó lesz :D Na de az étvágyam kegyetlenül megjött. 3-4napja nagyon sokat eszem, vagy nem is sokat, de mindig van valami a számban.
Holnap védőnőhöz megyünk, szerdán AFP-re. Szeretnék uh-t is.
Üdv az újjaknak, küldjék az adatokat a táblához.
Megy mindenkinek a drukk, aki ma van orvosnál. Kép

Kép
mona76

Nyuszifülű!

Szerintem mindenképpen menj el dokihoz, döntse el ő, hogy van-e baj, és mit kell vele tenni. Nekem többször volt a terhességek alatt ilyesmi és mindig elmentem kikezeltetni, mert az alulról felszálló fertőzések a burok idő előtti megrepedéséhez vezethetnek. A szülés közeledtével pedig azért fontos, hogy ne legyen semmi gond, hisz a szülőcsatornán áthaladva a baba is fertőződhet. Majd számolj be, hogy mi volt!

Times!

A barátnőm nővére az ikerfiait hüvelyi úton szülte, az egész az első fájásoktól kezdve kb. 3 óra volt. Persze ennek feltétele, hogy mindkét baba fejfekvésben legyen.
Egyébként lehet benne valami, hogy a 2., többedik baba a már "kitaposott ösvényen" jön és könnyebb, de ez a vajúdásra nem feltétlenül igaz. Én mindkét gyerekkel 10 órát vajúdtam, Balázsnál nagyon lassan tágultam, viszont a kitolás Tominál fél óra volt, Bazsónál 2 nyomás. Kíváncsi vagyok erre a harmadikra...

bee
bee73

Sziasztok!
Boldog szülinapot a szülinaposoknak!!!! :lol: Ma voltam a Női II Klinikán az AFP vérvételen, de elkeverték az első 5 cső véremet, amit a 12 héten vettek le, és levették mégyszer az AFP után.Tehát ma 1 buci és 5 kicsi kémcső véremtől szabadultam meg. És ráadásul lehet, hogy ezt a kórházat is bezárják, úgyhogy még nem tudom hol fogok szülni. Különben jól vagyok nekünk is jól telt a hétvégénk. Fincsikét főztem aztán sajnos rókakoma kopogtatott, pedig már azt hittem vége, aztán sétáltunk 1 nagyot a tó körül és jobban lettem.Szombaton végigültem a sulit egész jól.Azt hittem rosszabbul viselem, igaz keveset ittam, hogy ne kelljen soxor kimennem óráról.Március 2-án megyek uh-ra aztán bejelentkezem valahova 4D-re úgy hallottam, hogy elég nagy különbségek vannak az árakban. Ti mit tudtok erről? Mindenkinek szép napokat!
ZEZE

Kép
Kép
zeze

Bee!
Megkérdezhetem, hogy mindkét gyerkőcnél gátmetszés volt, vagy simán, ma beszéltem 1 anyukával a kórhában aki az 1. babáját gát metszéssel a 2-kat kérte, hogy ne legyen és simán ment csak hosszabb volt a kitolási szakasz, és a gyógyulás (ülés pisilés, és gondolom a normális szexuális élet visszaállása) is könnyebb és gyorsabb így) Engem sajnos mindkét szülésemnél metszettek igaz, hogy meg sem kérdeztek, nem is gondoltam hogy esetleg anélkül is kérhetném a dolgot.
Zeze

Kép
Kép
zeze

zeze, én sokat nemtudok a 4d-ről, pedig mi is szeretnénk menni, kicsit késöbb. Valaki tudna Pesten ajánlani helyeket ahol csinálják?
Az AFP után milyen vizsgálat jön? Szerintetek nagyon bunkóság, hogy váltottam orvost, de hónap végén még a régihez megyek táppénzespapírért? Vagy ezt ne tegyem? :roll:

Kép
mona76

Kedves Mona76!

ha szeretnéd én megadom az én dokim számát, bár ő pesten van a VIII.kerületben. csinál 4D, meg fel is veszi DVD-re mindent.
Simán menj le a régi dokihoz papírért, ez jár neked. nem bunkóság orvost váltani, a muszáj is nagyon Úr, meg ha nem volt jó a régi doki akkor miért maradnál nála, főleg úgy hoyg most tök sokszor lesz/van szükségünk a jó orvosokra.
Amúgy olvastam egy krémről amit a 7-ik hónaptól lehet kenegetni a gátszakadás ellen, ez vmi lazító krém. Majd megkeresem hol láttam.

Pusz

Kép
sziszike77

Köszi sziszike, akkor akár priviben, megadnád a számát? De ez a doki kívülálloknak is csinál 4d-t?
jucu, leírnád megint annak a mellre való krémnek a nevét, és hogy hol vetted? Mert fogalmam sincs hol keressem vissza. :roll:

Kép
mona76

Mona76
írj priviben és nyomom a számot

Kép
sziszike77

Sziasztok!

Ezer bocsi! :oops: :oops: :oops:
Most már tutira ment meghívó,csak előtte a szerkesztésre nyomtam nem küldésre:-( :( :lol: de megoldottam kicsit késve is.

Krémet kérdezte valaki.Én DM-ben vettem olajat Baby love ,de nem igazán vált be.Ki van repedve a mellbimbóm és kiszáradt mint a cserepesvirág :? Anyukám a sima lanolinos babaolajat javasolja .Mert ugye fáj a cickóm,és tényleg mintha hámlana :cry:

Ma sokkal jobban volt már a Dius :-)
Igaz 2 óta alszik ,de legalább kialussza a betegséget.

Mona
Jobbulást apudnak ,végre otthon van.Most már csak erősödnie kell.
Hányinger reméljük hamar elmúlik.De jó te lehet ,hogy szerdán megnézheted babókádat :wink: AFP hez drukk!

Sziszike
Felvettelek :-)

Kép

Kép
jucu

Sziasztok Kismamik!

Minden Zsuzsannának nagyon boldog névnapot kívánok!

Képzeljétek, hogy nekem a farcsontom fáj, meg esténként a derekam is. Éjjel alig merek megfordulni, nehogy becsípődjön valami ideg, és csak úgy ropog. Amúgy minden rendben. Szerdán megyek AFP-re és az ált. vérvételre. Épp arra gondoltam, hogy amíg reggel mindenki sorbanáll vizitdíjat fizetni, én majd beelőzök. Csak nehogy koppanjak!

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Először is még el nem felejtem Boldog Névnapot a Zsuzsiknak!!!!!

Nekem is fáj esténként a derekam, úgy nyögök, mint aki 20 évet öregedett.

Jucu, de jó, hogy írtad a mellbimbó hámlást. Egy hete én is nézegetem, de nem jöttem rá, hogy mi ez. Akkor nem vagyok ezzel egyedül?! Mit veszel végül rá?

Mona, az AFP után genetikai ultrahang jön, amire az AFP eredménnyel kell menni a 18-19. héten!
Apropó AFP, erre be kell jelentkezni, vagy csak simán vérvételre kell reggel menni éhgyomorral?

Jaj bocsánat, gyógyulást kívános a beteg gyerkőcöknek!

Kép
nap12

Bocsi s=k :oops:

Kép
nap12

Bocsi, s=k :oops:

Kép
nap12

Ráadásul kétszer, megvagyok kergülve! :lol:

Kép
nap12

Nap

Még nem döntöttem krémről.ÉS nem is bírtam elhagyni a lakást,várom a párom és ha hazajön lemegyek körbenézek mert nem állapot ,hogy sebesre vakarom szó szerint.
Ne nevessetek ki, de volt hogy arra keltem fel álmomból éppen vakargatom a cicim :oops:
AFP-re meg a nődokid ad majd időpontot neked.

Márkaanyu
Akkor neked is drukkolunk szerdára!
Sztem nem kell fizetned.Viszont körzetinál állítólag kell majd nekem is csütörtökön amikor táppénzes lapomért megyek.Majd kiderül,de már nem idegelem magam rajta.

Képzeljétek most kelt fel a lányom. :( 2-6-ig aludt,mi lesz velünk este ????Szerintem éjszakai busójárás lesz :D :D :D
Na pusz adok enni neki,mert "éhenhalok anya" kiabálást hallom egyfolytában :lol:
Jucu

Kép

Kép
jucu

Zeze!

Mindkét gyereknél volt gátmetszés, nem kérdezték szeretném-e, de úgy tudom, itt nálunk minden 1. és 2. szülésnél csinálják. Szerintem ez kórházfüggő is. Most meg azt se tudom hol szülök, mert a mi kórházunkat úgy néz ki, hogy bezárják. Mindenesetre harmadjára kihagynám a gátmetszést, ha lehet. Tominál sokat szenvedtem vele. A felszívódó varratok nem szívódtak fel, másik része meg nem lökődött ki és begyulladt a varrat. Elég jól bírom a fájdalmat és nem akartam, hogy a doki hisztisnek tartson, ezért 10 hétig bírtam. Csak úszógumin tudtam ülni. Aztán visszamentem és újra felnyitotta. :cry: Balázs után szépen begyógyult, pedig akkor repedtem is. Mindenesetre meg fogom kérdezni, hogy 3. babánál muszáj-e vágni.

Lányok!
A cicivel kapcsolatban: az 1. terhességemnél sokat kenegettem a ciciket, felpuhítva ezzel a mellbimbót. Az akkori védőnőm nem szólt, hogy inkább edzeni kellene őket pl. durvább frottírtörülközővel, hisz pár hónap múlva nagy igénybevételnek lesznek kitéve. Én mindig kentem, puhítgattam, aztán amikor Tomi megszületett, felcsatlakozott és szívta de nagyon, az agyonpátyolgatott cickóim meg már a 3. napon úgy kirepedtek, hogy minden szopinál kapartam a falat a kíntól. A mostani védőnőm mondta, hogy inkább edzeni kell őket, hogy bírják a strapát. Nálam bevált, közel se szenvedtem annyit. Persze ha hámlik vagy viszket kenni kell, de ügyelni kell arra, hogy ne puhuljanak nagyon fel.

bee
bee73

Bee,
volt valami speciális krém, amellyel kented, vagy egyszerűen csak testápolóztad?

italoman

Sziasztok!

Pesten mindenkinek kortól, és afp eredménytől függetlenül csinálnak genetikai uh-ot???

Nálunk Győrben nem!!!!
Itt csak akkor van, ha nem stimmel az afp eredmény, amin múlt héten hétfőn voltam, de még nincs eredményem!

Így nálunk a következő vizsgálat a 26. hét környékén a terheléses cukor vizsg., azt viszont mindenkinek megcsinálják, reggel 7-re kell menni és egy pohár cukros vizet kell inni :? , ja de előtte vérvétel, aztán inni, majd 2 óra múlva (addig persze se enni, se inni nem lehet) újra vérvétel....

Kép
Kép
times

Ja és a gátmetszés, aztán én nem is tudom, hogy volt-e, nekem a Gergőnél minden olyan gyorsan történt, említettem már, hogy fél hatkor mentem be a szülőszobába fél 8-kor már a kezemben volt a kisfiam. 3 nyomás is kint is volt!!!!
Azt tudom, hogy a doki mondta utánna, hogy sajnos kívül és belül is sokat kellett varrni, felszívódó varrataim voltak, és már másnap nem is nagyon éreztem, két nap múlva a látogatók azt mondták, hogy nem hiszik el, hogy szültem...
Sőt a 3. nap mikor reggel a sebtisztításra mentem, már a nővérke is megkérdezte, hogy ma már megyünk haza, mire mondtam neki, hogy még két nap, szóval szerencsére gyorsan gyógyultam...

Kép
Kép
times

Márkanyuka!

Nálunk ki van írva a vérvételnél, hogy kismamák soron kívül bemehetnek! Ki is fogom használni a lehetőséget csütörtökön vagy pénteken. (még nem tudom, melyik nap sikerül eljutni)

Mellbimbó...

Nekem is sokszor kirepedezett, igaz, inkább szoptatáskor, de én is érzem most is, hogy szárazabb.
Anno Garmastan-nal kenegettem, ami elvileg gyulladásra való, de szerintem a felszíni sérüléseket is hamarabb meggyógyította. Ez egy nagyon sűrű kék színű :) krém direkt mellre. Ártani nem árthat.

Betegség...

Nálunk is lebetegedett mindenki. Beni enyhe orrfolyásából torokgyulladás lett lázzal, apa is gyengélkedik, remélem nem megy holnap dolgozni...
Az orvosi rendelőben meg én is leizzadtam rendesen, ezt el kell, hogy meséljem... Rendelési idő vége előtt fél órával még kb. 15-en voltak előttünk. Az én kisfiam, ahogy beléptünk a váróba, elkezdett ordítani teljes hangerővel (eléggé tömegiszonyos), nem sikerült megnyugtatni. Mindenki minket nézett, képzelhetitek... 10 perc ordítás után bekopogtam a dokihoz, hogy nem jönne-e ki rendelés után házhoz, mert másfél órán át ordítani fog a fiam és tuti belázasodik.. Erre gyorsan megvizsgálta. Kifelé igyekeztem nem körülnézni és nem meglátni a többi anyuka rosszalló tekintetét:) Ez van, a fiam akaratos és hisztis és nem lehet leállítani:)
És 6000-et fizettünk a patikában...

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok Mamikák!! :lol:
Repedeztek ám........ :shock: :shock: Mindenhol :shock: :shock:
Kell megilyeszteni a még tapasztalatlan kismamikat??? hi Hi Hi :lol: :lol:

Ó hogy mi történt ma:
- elmentem a kurkászbácsihoz. Kaptam hüvelykúpot, tényleg van valam enyhe kis fertőzésem, és kiderült (FIGYELJ ILDI!!!) Hogy a hasfájást, ami szúrkál úgy hogy majd bele.......! Szóval a hasfájást az is okozhatja, vagyis kivetítődik (nem vagyok szakszerű) a székrekedés okozza. Írt fel székletlágyítót is. Szóval majd mondom a tapasztalatokat. Egyébként állandó hasfájással küzködöm, pénteken kezdem szedni....
- na szóval. A gyógyszertárban kiváltottam a kúpot. Vettem még ezt azt, eljöttem, bevásároltam, felszálltam a buszra, és jöttem haza........ Mikor leszálltam láttam 2 nem fogadott hívás. Hát anyukám drága: Most figyu::: :shock: A patikából eljöttek hozzánk (ahova hivatalosan is be vagyok jelentve), személyesen, és bocsánatot kérve hozták a jó kúpot. Nem figyelt a csaj, és rosszat adott ki, az is hüvelykúp volt, de nem használt volna semmit sem az én bajomra. Szóval kijöttek házhoz, hozták a jó gyógyszert, és még visszajárót (1200 FT-ot) is. Most mondjátok meg, ezek szerint még mindig vannak lelkiismeretes emberek??? És igen vannak!!!!!! Csak a környezetünk tesz minket azzá amik vagyunk, és egy teljesen természetes dolgon így elcsodálkozunk??
Hát ezen nagyon elcsodálkoztam. Jobban jártak volna ha marad minden így, de lelkiismeretes volt a csaj, és személyesen eljött hozzánk. :shock: :shock: :shock: És elhozta a jó gyógyszert..... :lol: Le a kalappal!!!!

Franciska veled is történnek ám az izgalmak!! :):):):)

Cici: végig még 5 hónapot nől és fáj, vagy abbahagyja egyszer??? Apácskák örülnek ennek a legjobban, enyém per pill csak nézheti mert úgy fáj hogy hozzá se lehet érni......

Csók
Nyusz
nyuszifülû

Nyuszifül
Tényleg nagyon jó fejek dolgozhatnak felétek a patikában.

Ja és egyáltalán nem akarunk titeket megilyeszteni, de nem fogod érezni, amint a kezedben lesz a picur, mindent elfelejtesz, látod én sem emlékszem, hogy volt-e gátmetszés!!!!

Kép
Kép
times

Times csak vicceltem ám!!! :oops: :oops: :oops:
Olyan gyorsan le fog minden zajlani, hogy észre sem vesszük.....

JUCU!!! IGEN IGEN IGEN MOST JÖTT A MEGHÍVÓ KÖSZI KÖSZI KÖSZI!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pusz
Nyusz
nyuszifülû

Jó reggelt kismamik!

Legalábbis jobbat mint az enyém. Ragaszkodó jószág ez a róka, már reggel meglátogatott. :cry:

Nyuszifül!
Látod milyen jó, hogy elmentél a kurkászbácsihoz? A gyógyszerésznéni előtt meg le a kalappal! Bezzeg itt nálunk még bocsánatot se nagyon kértek, amikor anno a szemcseppem helyett vmi orrcseppet adtak tévedésből. Az első csepegtetés után mentem vissza, amikor majdnem szétmarta a szememet az orrcsepp. Annyit mondtak, hogy ja, tévedés történt.
És tényleg nem akartunk senkit megijeszteni, de hát a tények azok tények. És a végén a kis csöppség, akit a kezünkben tarthatunk minden szenvedést megér! :lol:

Ildi!
Többnyire csak testápolóztam, ha repedt volt körömvirág kenőccsel kentem, a terhesség vége felé pedig az akkori védőnő tanácsára Bepanthent használtam ( csak a mellbimbóra.) Utólag visszagondolva, nem tudom ez utóbbi mire volt jó. A Garmastan és a Bepanthen a szopcsi alatt berepedezett mellbimbóra nagyon hatásos, előtte azonban azok is csak puhítanak.

Franciska!
Jobbulást Beninek és az egész családnak! Az én Bazsóm vasárnap belázasodott, tegnapra viszont még csak hőemelkedése sem volt. Úgyhogy egyelőre hanyagoljuk a dokinénit.

bee
bee73

Sziasztok!
Nekem is a védönő bepanthent javasolt a cicire.
Nyuszifül, jó hogy felétek ilyen gyógyszerészek vannak. Én mikor kértem másféle vastablettát, mert ettől nagyon székrekedésem van, azt mondta minden vaskészitmény ezt a hatást fejti ki. Vagy igy élek, vagy veszek mellé korpatablettát. Átkozottú "kedves" volt. :?
bee, sajnálom hogy ragaszkodik hozzád a róka. Én már rájöttem, hogy ha nem reggelizem időben, akkor hányok, szóval mikor felpattannak a szemeim, rögtön bekapok valamit, és akkor jól vagyok. Próbáld meg, hogy nem várod meg míg éhes leszel. :wink:
Nekem is fáj a farcsontom, néha úgy érzem magam mint egy 70éves. :?
Sajnálom a beteg gyerekeket, küldök nekik energiát+++++++++++++++
Én most jöttem meg a védőnőtől. Semmi különös nem volt, 15percet voltam bent nála. Érdeklődött van-e panasz, elmondta milyen vizsgálatok jönnek, vérnyomást mért, és elköszöntünk. Örülök, hogy nem erőlködik hogy kijön hozzánk, mert hogy még nincs kész a ház, dobozok között élünk. Április körül már nagyon szívesen várom. :wink:

Kép
mona76

Kaptam tőle egy tájékoztatót.
16.hét: AFP vizsgálat
18-19.hét UH az AFP eredménnyel
24.hét: 2. laborvizsgálat vérkép, vízelet, vércukorvizsgálat
29-31.hét: UH
32.hét: 3. laborvizsgálat:-vérkép, és vízeletvizsgálat
-ellenanyag szint ellenőrzés
35.hét: Magzatmozgást regisztráló táblázat vezetése
36.hét: 4.laborvizsgálat:-vérkép és vízeletvizsgálat
-vérzési és alvadási idő vizsgálat
-prothrombin szint és INR ellenőrzés
-4. UH
-NST hetente
37.hét: hetente flowmetria

Kép
mona76

Nyuszifülű

mi a kúp neve, amit kaptál?
én holnap megyek dokihoz, ugyanezekkel a tünetekkel, mint Te.

Bee

most indulok ebben a pillanatban a védőnőhöz, remélem már ott van a vérvétel eredménye.

Ja, és lányok, köszönöm a névnapi köszöntéseket :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Csók Zsuzsi! :lol: :lol:
Akkor nem vagyok egyedül.... :lol:

Gyno-Pevaryl a neve a kúpnak ( 3db-os) , kaptam még nevolac-ot (remélem jól írtam). Ezt egyébként vény nélkül lehet kapni.
Remélem javulni fogunk. .... :lol: :lol:
Úgy megcsípett a doki, hogy ugrottam egyet egy sikoly kiséretébe, ő is ugrott egyet hátra, azt mondja ne ilyesztgessem már, mondom neki én??? Én jobban megilyedtem mint ő. :):):) Ku..-ra fájt. Olyan volt mintha a méhem kellős közepébe belecsípott volna. Egyébként azt mondta minden ok, nem szivárgunk sehol. Jól áll mindenünk.
:)
Ja és Boldog névnapot a Zsuzsiknak!!!!
És az Aladár és az Álmos apukáknak! :):):)
Csók
Nyusz
nyuszifülû

Sziasztok farcsontfájósok, és mindenki!
Valaki egy tök jó linket küldött annak idején amikor panaszkodtam a farcsont fájásomról ha emléxik még legyszi küldje el mégegyszer mert sokakat megnyugtatana, és ott volt jótanácsként írva, hogy éjszakára kispárnát kell tenni a kismami lába közé, ha oldalt fekve alszik és így kevesebb a terhelés a csípőn éjjel és tud pihenni. Vagy valami ilyesmi blabla volt, d enekem tutir a bejött, reggel nem fájdalomra ébredek. És napközben ha áll akkor egyenletesen kell terhelni, mindkét lábat, ha kocsiba ül popsi alá zacsit tenni, hogy csússzon,és amikor kiszáll kétlábbal egyszerre a földre lépni, és ezeket beikattam, és jobb.
Begépelem webcímekkel, hol lehet Mo-n 4D csináltatani
Bp.
www.noi 1.hu
www.brendon.hu
www.gendiagnosztika.hu
www.szbstudio.hu
www.matyasfoldklinika.hu
Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinika 1125 kútvölgyi út 4.
tel. 1325-1100/7100
www.medconnexus.hu
www.ops-khp.hu
www.ultrahang.com
www.medical-center.hu
Vidék:
Pécs:www.geocities.com/szuleszet/klinika.html
Sopron:www.sopronkorhaz.hu
Szombathely:4D rendelő 30/9560-711
Miskolc:30/229-9325
Szolnok:20/583-7185
Veszprém:30/476-510
Debrecen:52/431-620,20/424-7948
Szeged:62/545-493
Pécs:www.ultrahangcentrum.hu
Kaposvár:www.Seffer.hu
Szekszárd:www.medi-centrumszekszard.hu
Győr:30/373-2106
Keszthely:30/452-55018 www.vizermed.hu
Csemegézzetek és javaslom mentsétek el.
Puszi Zeze

Kép
Kép
zeze

Sziasztok lányok

Sajna nálunk helyzet rosszabb lett , Dius úgy néz ki visszaesett.Tegnap este 6-kor felkelt ,de már 8.15 kor aludt és ezt egyhuzamban reggelig.
Ma már megint lázas és csúnyán köhög,úgyhogy kapott antibiotikumot.
Nem bírjuk pótolni a hiányzást ,mert 1 sor után sírva fakad ,hogy fáradt le akar feküdni.

Közben hívtak be kéne mennem melózni,de nem tudom itthagyni a gyereket.

Mindenkinek szép napot mára ,vigyázzatok pocaklakókra és magatokra.
Puszi Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok Mamikák!! :lol:

Jucu reméljük Dius hamarosan jobban lesz. :wink: Vigyázzál magadra te is!!!!!

Farcsont fájás. Hm..biztos a farcsont? De ezt miért csinálja,?? Én azt hittem hogy aranyeres leszek, nekem is fájt. :cry:

Valamelyi topicba, vagy itt, vagy valahol máshol olvastam, hogy valaki írta, hogy nem szabad fekete teát, sem gyümi teát inni, csak zöld teát. :shock: :shock: :shock: Valaki tudja hogy ennek milyen tudományos háttere van?????? :shock: :shock:
Pedig a legjobb egy óriás csésze eredeti minőségi Earl Grey tea...Hmmmm.....guggy...guggy...guggy....... :lol: :lol:

Ezer csók és ölelés
Nyusz
nyuszifülû

Most ugyi nem arról szól a kismamaélet hogy semmit nem szabad enni amit szerettünk, és minden "egészséges" dolgot tömjünk magunkba,?????
Eddig nem szerettem a gyümölcsöt/zöldséget egyedül a dinnyét, sárgadinnyét....hm....nyam nyam nyam... :lol: Most már eszem almát, körtét stb....., mostanába 100%-os gyümilét veszek, egy pohárral bírok belőle meginni, a többi megy a klotyóba.
Jajjjjj és ki is ajánlgatta a greapfruit levet?????????? Azta mindenségit.....ha még ittatok.... :? Elég konkrét.......
:wink: És még hogy nem szabad sajtot enni és lágytojást. :shock: :shock: Mi van a lágytojással???? Elég sűrűn ettem eddig, mi bajunk lesz??? :shock: Most csináltam magunknak galibát????
Annyit tudok hogy MÁLYVÁT tilos.
Valami infó????? :lol: :lol: :lol:
Azt együnk ami jól esik nem??? Hű most belapátolnék egy nagy adag birkapöcit......olyan jó kis csípőset.....
Na....közeledik az ebédidő.... :lol: :lol: :lol:
Jó étvágyat Csajszikák!!!!!!!!!!!!4
nyusz
nyuszifülû

nyuszifül azért nem ehetsz lágytojást mert semmiféle nyers élelmiszert nem lehet enni, mivel károsíthatja a babát!
Nem sajtot nem ehetsz, csak penészes sajtot, mert abban is mindenféle baci lehet.
Grapefruit levet én tanácsoltam mert jó kis savlekötő, egy nap egy grape és tök jól érzed magad tőle ,legalábbis nálam bevált. Ha végképp nem tudod megenni tegyél rá egy kis mézet.
sajnos tényleg nem lehet mindent ennünk ami eddig volt a palettán, sőt most jön még csak a java, mert rostban gazdag ételeket kell nyomni, azért hogy elkerüljük az erőlködést a wc-zésnél.
Én sem figyeltem a kajára anno, de amióta kisbabát várunk mindent nézek. Nem eszem olyan kaját ami teli van E adalékanyaggal, nem iszom olyan italt (cola) ami cukros, tök finom mostmára sima szénsavmentes víz, nem zabálok töményszámra csokoládét, és kizárólag barna kenyeret eszem. Nagyon hamar felpattanak a kilók egyébként és utána rohadt nehéz lesz leadni, mert a szülés után nem kezdhetsz el koplalni mert jön a szoptatás időszaka, amikor is a babának szüksége lesz rád.
Nem vagyunk egyformák én így gondolom h ennyit meglehet tenni ezért a kis gyémántért, megvonnom magamtól a jókat amit eddig imádtam de találok újabb örömöket más kajákban :D
Pusz

Kép
sziszike77

amúgy van egy nagyon szupi könyv a Terhesség ABC-je kb 5000Ft és nagyon jól levan írva benne minden. Táplálkozás, mikor mi fejlődik ki a babának, éppen milyen vitamin bevitel a fontos, és milyen változások lehetnek az adott héten, hónapban ,trimeszterben.

Kép
sziszike77

Sziasztok!
Na sikerült végigolvasnom az elmúlt négy nap hsz-ait. Nem semmi mennyiség volt...

Zsuzsannák&Juliannák BOLDOOG NÉVNAPOT kívánok!!!

Linda! Edit!
Üdv a csapatban!

Hát a szüléstől én is nagyon félek. Én ugyanis az orvosok réme vagyok, mert már attól parázok mindig, hogy mi lesz, ha fájni fog. Ennek következtében az összes porcikám feszült, aminek az a következménye, hogy még az is fáj, amit ellezult nyugis állapotban meg sem éreznék. Az orvosom viszont az abszolut természetes, háborítatlan szülés elkötelezett híve... és én is elismerem, hogy ez a legjobb út a babának is... csak azt nem tudom én hogy fogom kibírni... Szóval egyenlőre örülnék a császárnak...
De augusztusig próbálom megnyugtatni magam, és megbarátkozni a fájdaliomcsillapítás nélküli szüléssel, és megtanulni olyan dolgokat, amik segíthetnek nekem majd a szülés közben a fájdalom enyhítésében és elviselésében.

Gyakorló Anyucik!
Mik azok, amik ez utóbbiban segíthetnek az írtózatosan félő kismamákon szülés közben?

Nap!
Nekem a védőnő fog írni beutalót az AFP-re.

Mona!
Az Istenhegyin is van 4D-s Uh.

Pfarnciska!
Gyógyulást a családnak.

Jucu!
Diusnak minél előbbi gyógyulást.

Nyuszifül!
Én úgy tudom, hogy csak lágy sajtokat nem szabad enni.

Azt tudja vki. , hogy Rio Mare olajos tonhalat szabad-e enni?
Merthogy az is nyers... ugyan nem hús..., de nem tudom, hogy a haltól is el lehet-e kapni a toxoplazmózist ??? Mert halat viszont jó lenne enni....
mirosz

Jaj, lemardt a vonalzóm és már olyan rég láttam, hogy muszály még egy hsz-t küldenem.

Kép
mirosz

Sziszike!
Szerintem tök igazad van a kajálással kapcsolatban is és abban is hogy rajtunk marad minden fölös kiló, amit majd idő hiányában nem igen tudunk leadni. És szoptatáskor jön meg még igazán az étvágy legalábbis én így voltam vele. Jobb most odafigyelni, nekem az utolsó hónapban cuppant még föl 5 kiló, úgyhogy inkább az elején próbálok odafigyelni.

Mirosz:
Én a félelmeimet úgy próbáltam legyőzni, hogy minden hasznos infót begyűjtöttem ezzel kapcsolatban és olvastam és terhestornára jártam ott kellőképpen felkészítettek , hogy melyik izom hol van mit kell tornáztatni, hogy könnyebben szülessen a babó, és megtanítják a helyes légzést is, igaz hogy a szülésznő végig mondja majd, hogy mikor hogyan vegyél levegőt, igazából az egész szülés közben csak az ő hangjára figyel az ember, legalábbis én így voltam.
Jucu:
Sajnálom hogy rosszabbul vagytok!Jobbulást kívánok!
Sajna nem tudom szedni a Gravidát, mert ahogy lenyelem 5 perc múlva futás a mosdó :shock:
Zeze

Kép
Kép
zeze

Sziasztok Kismamik!

Minden szülinaposnak útolagosan sok boldogságot!
A névnaposoknak boldog névnapot!

A betegnek javulást!

Én még nem nagyon szedtem fel kilót. Sajnos .Pedig jobban szeretném. Nekem inkább 4 kiló ment le a sok rókázástól. De remélem már nem sok idő amig megmozdul és akkor véget ér ez az időszak is.
Ezt a grapefruitot én is kipróbálom. Mindegy, hogy gyümölcsben van ívólében fogyasztom?

Az AFP-re tényleg kell kérni beutalót?

Zeze
nekem azt mondta a védőnő, ha nem megy az egyik vitamin próbáld meg a másikat. Próbáltad az elevitet?

Én intim mosakodógélt használok már régóta. de azóta semmi gondom nincs pedig régebben nagyon sokat szenvedtem fertőzésekkel. Lehet most ebben az állapotban nem fog segíteni, de eddig még semmi gondom nem volt.
Kép

Linda
linda79

Zeze,
remélem, erre a "szeméremcsontos" linkre gondoltál: http://www.szuleteshete.hu/index.php?id=95 :wink:

Nyuszifülű,
Sziszikének teljesen igaza van mindenben, amit leírt. Nem arról van szó, hogy mindentől meg kell fosztanunk magunkat, de fontos odafigyelni arra, mit eszünk. Engem jól megijesztett a védőnő, mert a kerülendők között felsorolt nagyjából minden kaját, amelyet szeretek, az ehetők között meg az összes számomra ehetetlent. :( De nyilván ő is tudta, hogy nem fogok mindent betartani, viszont arra jó volt, hogy azért nem ész nélkül falok (csak néha :lol: ), és bizonyos dolgokon változtattam: nálam is bejött többek között a szénsavmentes ásványvíz meg a rozskenyér, igyekszem gyümölcsöt és zöldséget enni, de már alig várom a tavaszt, hogy ehető ízük legyen, akkor majd biztosan jobban fog menni, és jöhetnek a jó kis saláták is.
Egyrészt a többletkilók miatt fontos ez, másrészt azért, mert létezik az úgynevezett terhességi mérgezés (vagy toxémia), amely a várandósság vége felé gondokat okozhat, ha nem figyelünk. A védőnő azt mondta, nem tudni, ki hajlamos rá, tehát inkább mindenkit elhalmoznak tanácsokkal, merthogy abban viszont biztos, hogy odafigyeléssel megelőzhető.

Linda,
szerintem a valódi gyümölcs mindig jobb, mint az ivólé - egyrészt annak biztosan 100% a gyümölcstartalma, másrészt tutira nincs teletömve cukorral meg ki tudja, mi egyébbel.

italoman

Sziasztok!
Hűű mennyit termeltetek, de jó.
Kaja? Én is kicsit változtattam az étrendemen, szmvíz, barna kenyér, sok gyümölcs, zöldség, de sajnos a székrekedésem igy is mindennap meg van, esküszöm néha rosszabb talán mint egy szülés :oops: a védönő szerint egyek korpát :)
Köszi mirosz, igen valószínű odamegyünk.
Ja igen és a lényeg, megjött minden leletem, és minden rendben van, hepatitis b, toxoplasma, vércsoport, és terhességi szűrővizsgálat.

Kép
mona76

Zsuzsi!
Remélem jelentkezel, ha megvan az eredmény!

Sziszike!
Tökéletesen igaz, amit a táplálkozásról írtál, de sajnos ezt nem mindenki tudja követni. Én a terhesség előtt teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret ettem, most a "szagától" is rosszul vagyok. Imádtam a gyümölcsöt, tejterméket, most 10 perc múlva kihányom.
A szénsavmentes víz és a gyümölcslé sem marad benn, kizárólag a szénsavas és a tea, de abból is csak kis mennyiség. Próbálok egészségesen táplálkozni, de olyan kevés étel van ami jól is esik és benn is marad. Így nagyon nehéz! :cry: Már kajára gondolni is utálok, mert szinte semmi nem esik jól.

Bee
bee73

Bee

na, a védőnőnél volt az eredmény, negatív.
Kockázati tényező: 1:10000
úgyhogy megnyugodtam :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Bee

most néztem vissza, neked is 1:10000 :D

Kép
zsuzsi73

hali, kaja témához...én mindig is barna kenyeret, sok zöldséget, gyümölcsöt ettem, szénsavmente ásványvizet ittam...na, az első 2 hónapban semmi ilyet nem tudtam megenni, meginni... csak fehér kenyér, no zöldség, no gyümölcs, és a víztől undorodtam, csak rostos....most meg végre minden visszatért, de a húst nem nagyon kívánom, persze azért eszek, mert kell :)
ja, és régebben édességet is többet ettem, mostanában meg nem. de ez jó :)
de igazándiból mostmár mindent megeszek.[/img]
dimet

ja, és a 15. hét 5. napon tartok:) vonalzómentesen :D
dimet

Sziasztok lányok!

Mirosz, Linda!
Az afp-vel vigyázzatok.Én most voltam és nem adhatott a védőnő beutalót,csak az orvos adhat,mert kell a naplószám!!!!

Mirosz!
Szerintem kár előrre belelovalnod magad a fájdalomba.Szerintem ez nem olyan fájdalom,amit nem lehetne kibírni.Teljesen más mint a migrén v. a vesegörcs.Ez magával fog ragadni.Tudnod kell tudatosan,hogy minden egyes fájdalom közelebb visz a babádhoz.Az igazán nehéz része pedig olyan elsöprő,hogy nem lesz időd ilyeneken gondolkodni.
Nekem sokat segített a kedvenc cédém,amit fullon hallgattam.Amikor fáj énekelj.

Sziszike
Én is csak azt tudom tanácsolni,hogy ha hajlamos vagy egy kis hízásra is,akkor érdemes most lemondani a legtöbb nyamnyamról még öt hónapig,mint a felkapott 20 kilót éveken át nem leadni.Tapasztalat.
Én most egy egyszerű odafigyeléssel egy nagyobb reggeli -gyümölcs vagyora és 3 kilót fogytam,pedig nem vagyok hányós és semmit sem vontam meg a cukron,tésztán kívűl.

A legfontosabb,mindenkinek gratula a jó eredményekért.Bárcsak én is tudnám már!!

Üdv.Edit
tuza edit

Képzeljétek most tudtuk meg hogy a dokim, az István korházban és Tárkin vezet szülést. Nos a kettő közül kell választani. Eszeveszetten keresem róluk az infót. :wink:

Kép
mona76

Nyuszifülű!

Szerintem semmit nem lehet ennyire kisarkítani, hogy nem szabad inni pl. gyümölcsteát terhesen. Nem bírom, mikor ilyen hülyeségekkel riogatják szegény kismamákat:)
A lágy tojásnak mondjuk lehet reális háttere, de én is ettem már a terhesség alatt... és emiatt nem vagyok hajlandó parázni! Így is annyi minden miatt lehet...

Nekem mondjuk eleve van jócskán túlsúlyom, úgyhogy nagyon nem kéne híznom... Míg az első hányingeres hetekben csak a kóla ment le (ilyen is van:)), most tuti nem tudnám meginni... És szintén nem tudok megenni semmiféle kenyeret, már a barnát sem, mert undorodom tőle:) Igaz, hogy kétszerannyi főzeléket eszek, mint kéne, dehát ez van. Ja, és húst sem eszek, de azt már lassan 10 éve...

Szóval, ahányan vagyunk, annyiféleképpen éljük meg a terhességünket, én igyekszem lazán állni a dologhoz.

Jucu!

Diusnak jobbulást! Hány éves is?

Beni már jobban van, mától apa is itthon van betegszabin. Én meg suliban. De jó ott. Kell ennyi "szabadság" az anyaságból...

Kép
Kép
pfranciska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?