Sziasztok!
Ancsi!
Őszinte részvétem.
Meli hogy van?
Göndörzsóf:
Konkrétan melyik nagy üzletre gondolsz? Én leginkább a Tescóba járok, a többi hipermarket kinálatát nem ismerem annyira, de a Tescóban még nem láttam növényi sajtot... Nem is a bio-n lenne a hangsúly, hanem a tejmentességen. Azért gondolkozom csak bióban, mert a vegánok se esznek sajtot...
Szója joghurtot most láttam először a Tescóban, vettem is egyet hogy ízlik-e Zsuzsának. De eddig még ezt se láttam ott, pedig figyeltem. Gondolom ők se kapnak/rendelnek mindig. Mondjuk nem is akarok belőle rendszert csinálni, amúgy is mindenben van szója adalékként, és félek a magas hormontartalmától. (Most hogy olvasom mint a megszállott az összetevőket, el vagyok hűlve hogy MINDENBEN van ízfokozó, mindenben van szója, mindenben van tartósítószer, állományjavító, stb, stb... és ezzel tömjük tele magunkat...)
Vettem tejmentes pudingport, megpróbálom rizstejjel elkészíteni, hogy milyen lesz.
Tegnap csináltam SK rizstejet, iszonyat macerás, nem is lett belőle sok, és nézem hogy ezzel szemben a bolti (ami mondjuk 5-600 forint egy liter) az dúsítva van olajjal és kálciummal.
Kuha!
Nektek is gyógyulást!
Duda:
Csak annyi ötletem van, hogy a gyerek is érzi, hol engedheti el magát. Nem a szó rossz értelmében, de szerintem "idegennel" inkább visszafogja magát és viselkedik. A felgyülemlett energia meg frusztráció az pedig természetesen a szülőn csapódik le. Szerintem ez lehet a hisztik hátterében.
Én nem tapasztaltam ezt Zsuzsánál mikor bölcsibe járt akkor se, de lehet csak idő kérdése lett volna...
Majola:
Háááát... akkor az most már lehet hogy ottmaradnak a zacsik!!! Legalábbis egy ideig! Te pedig vigyázz nehogy ha most hirtelen abbahagyod a fejést, baj legyen belőle! Mondjuk ha még egy ideig egyben maradok, akkor szívesen kimegyünk értük. De hát most már igencsak mindenórás vagyok.
Párodnak tényleg elég sajátos humora van.
De azt hiszem, Julcsi jól veszi a kanyarokat, biztos egyrészt örökli is az apjától, másrészt eltanulja tőle.
Juci:
Ez is igaz amit írsz, csak szerintem egy másfél éves gyerek még nem érti. De ettől függetlenül szerintem is érdemes minél előbb elkezdeni pontosan elmondani neki, hogy mi történik, hogy biztonságban érezze magát, illetve legyen támpontja, mert egyszer majd megérti, mit jelent az, hogy "majd jövök". Anyukám is mindig mondja, addig iszkoljak ki míg nem figyel Zsuzsa, de én elbúcsúzom tőle, megmondom neki, most nagyival marad, és én majd jövök érte. Nem akarom, hogy az alakuljon ki benne, hogy az anyja egyik pillanatról a másikra egyszer csak minden szó nélkül eltűnik.
Csikken:
Köszi az érdeklődést!
Nem, még nem szülök. Tegnap egész nap anyukámnál voltunk, és éppen elromlott nála a net. Estére meg már olyan fáradt voltam, hogy megnéztünk egy sorozatot Daviddel, és ágyba dőltünk.
Ígérem, ha van valami, vagy bejelentem vagy valamelyikőtöknek küldök egy SMS-t hogy mi indulunk.
Kiderült mitől volt a kiütés Rolinak? Tudod, nekem most minden az ételallergia körül forog...
Zsuzsa napi köszöntéseket köszönjük! Kapott névnapjára egy babát, cumival, kis csőröspohárral meg ilyesmivel, hogy legyen mivel babáznia ha megszületett Szilvi baba!
Majola!
Boldog névnapot neked is!!! Van még Zsuzsánk?
Szex:
Szerintem teljesen normális hogy egy 18 éven alulinak szexuális élete van. Persze hazabeszélek, mert én 16 évesen kezdtem, volt egy barátom (szintén 16 éves volt) akivel évekig együtt voltunk, nagy szerelem volt, jó kapcsolat, és szexuális. És igenis volt hogy készítettünk egymásról képeket. Mondjuk nem mutogattuk másnak, elraktuk emlékbe szépen. Nekem legalábbis még megvannak valahol.
Szerintem az lenne hülyeség, hogy ezt illegálissá tenni. Elképzelitek hány gimnazistát lehetne akkor letartóztatni/megbüntetni? Amerikában igenis volt olyan példa, hogy az egyik még 18 éven aluli, a másik 18 éves elmúlt (konkrét eset, egyik harmadikos, másik negyedikes gimis) és a fiút letartóztatták mert nemi erőszaknak számított a szexuális kapcsolatuk. És természetesen nem a kiskorú lány perelte őt be, hanem valami nagyon "jóakarója". Szóval ez meg a másik véglet.
NEm tudom, hol kéne meghúzni a határt, a 14 év szerintem is kicsit korán van, de tény hogy ilyen korban már van olyan tini aki szexuális életet él. Büntetni kéne?
RÓlunk:
Mint Cleónak is panaszoltam tegnap, egyre nehezebben bírom a bálnaságot, kifejezetten hisztis vagyok... nincs türelmem Zsuzsához, energiám meg végképp... Ennek ellenére szívesen mennék vele ide-oda, mert régen is így szórakoztattam magunkat, hogy állandóan mentünk szopis csoportba, babatalira, bevásárolni, zenebölcsibe, stb... de most már mire elindulnánk, az összepakolásba és a gyerek felöltöztetésébe annyira kifáradok, hogy már nem is élvezem a programot, csak ideges leszek, mert a felét tuti elfelejtem, mindent leejtek, nekimegyek, kétszer kell csinálni. Na... mondom, hisztis vagyok.
Szóval most már jöhetne Szilvi baba, csak még mindig lenne mit elintézni.
És félek, ha ő kibújt, egy ideig nehezebb lesz, nem könnyebb. De akkor legalább már nem leszek ilyen bálna, legalábbis pár hét alatt talán rendeződnek újra a csontjaim olyannyira hogy kicsit fürgébb leszek ennél.
Ma felhívtam Veres doktort az allergia vizsgálat eredménye miatt, hát az még pont nincs meg, de a vérkép többi része jó. Nem vashiányos pl.
És most már az otthoni mérlegen is 10,2 kg Zsuzsa, tehát tuti hízott. Mikor hazajöttünk a kórházból, akkor az itthoni mérlegen 9,5 kg volt.
Úgyhogy
nagyon-nagyon szépen köszönjük Majolának az anyatejet, mert szerintem ez volt itt az áttörés, és a gyors visszahízás titka.
And!
Jó látni téged is újra errefelé! Remélem minden rendben...