Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

sajnos egyre kevesebb időm lesz mostmár közétek jönni ugyanis hamarosan indul a munka.

Reni!
A dokis sztorin teljesen kiakadtam.Szegény Petike!
A ruhákról tegyél fel majd képet ha lesz időd.

Wkata!
Panna a legkisebb a csoportba, a következő gyerek 1 éves a többi pedig idősebb nála.Ezért nem is tudják egyenlőre letenni a földre mert félő, hogy összetapossák.
Most próbálnak majd valami elkerített részt csinálni neki, mert ugye nem lehet egész nap az ágyban vagy valaelyik gondozónéni kezében.

Ma 9-re megyünk és ott is fog ebédelni a bölcsibe utána megyek érte.
Tegnap 2 órát volt egyedül és megevett egy egész banánt.A végén egy kicsit sírt de hamar meg tudták nyugtatni.
Remélem hamar bele fog rázódni, hiszen egyébként egy nagyon kiegyensúlyozott mosolygós kislány.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok,

csak gyors bekukk.
Voltunk tegnap méretzkedni 7920 gramm és 65 cm a manó. Én pedig már biztos voltam benne, hogy 8 kiló fölött van. hát cipelés közben többnek tűnik.

Aztán végre volt egy jó éjszakánk. Valszeg azért mert napközben fél órát aludt délelőtt, aztán séta közben pont amikor elaludt odaértünk a dokinénihez így ébresztettem. Így elaludt este fél nyolckor, volt egy ébredése 10kor, akkor hosszabban cicizett, aztn egy fél 3kor és így aludt reggel 7ig.
Szuper volt!

Kikérdeztem dokinőt a védőoltásokról. Ő azt mondta, hogy mivel Pancsi még nem megy közösségbe., ezért csak egy éves kor után ajálja őket, meg így kevesebbszer kell beadni és olcsóbbak is. A meningococcus ellenit nem javasolta, a pnemot igen (ez tényleg 17e körül van és kétszer kell adni), a bárányhimlő ellenit csak ha oviba kerül. Kullancs ellenit sem javasolta, de abban nem biztos, hogy hallgatni fogok rá, mert azért itt a Gellérthegy környékén, meg a Tabánban van, a kutyából legalább is szedtem már ki jó párat.
Ráadásul anyumék Solymáron erdő mellett laknak.....

Bocsi most nincs időm reagálni, mert közben a Kisasszony elkezdett veszekedni, de később még jövök.

meteor
 
 


Sziasztok!

Meteor! Az a 80 g hiányzik csak a 8 kilóhoz, ami mondjuk amúgy is ingadozik szopi után, pisi előtt, úgyhogy lehet, hogy fél órával előbb már 8 kiló volt! :-)

Tandika! Anyu egy hónappal ezelőtt volt 46 éves. Szóval nem is annyira az öcsém a késői gyerek, mert őt anyu 38 évesen vállalta be, viszont velem még szüléskor nem volt egészen 17 :shock: :? :oops: :roll: A hugom 3 évvel fiatalabb nálam, aztán Palika már csak féltesó, de 22 évvel fiatalabb nálam, így simán az én fiam is lehetne, de nekem 22 évesen még meg se fordult a fejemben, hogy gyereket akarjak. 2 év múlva meg már akartam, aztán már jött is! Szóval anyut idegenek szokták a nővéremnek nézni, a nagymamámat anyukámnak, mert ő meg pont 40 évvel idősebb nálam, szóval akár lehetne is. És igaz, hogy 69 éves létére nem olyan, mint a reklámban Jane Fonda, de nagyon jól tartja magát!

Bocsi a kisregényért! Husival egyébként szerintem Marci nincs is elmaradva, mert a csirke és pulyka bevezetése igazából 7 hónaposan ajánlott. Legalábbis a táblázatom szerint. Mert ha ugye 6 hósan kezdjük a hozzátáplálást, előbb a gyümölcsök, zöldségek jönnek, a husi csak jóval utána, mikor már rendesen eszik a csemete, nem?

Sajna, gyerkőcök nem nagyon javulnak. Irtóra tele a kis orruk egész éjjel, nem győztem szívni. És a torkukra is lemegy, Mesi egyre rondábban köhög, Lackó meg be van rekedve. Doktornő meg csak köptetőt adott, Mesinek rinathiol van, Lackónak meg ipekakuána vagy hogy kell írni, de nem igazán érnek semmit. Nincs valami tippetek, hogy mi a tuti köptető? Esetleg 9 hónapos kaphat már lándzsás utifüvet?

Most el kéne indulnom, mert elhatároztam, hogy tortát sütök apánknak! De minden receptbe mandula kell, itt meg nem is lehet kapni... Szóval simán kihagyom! :-)

Pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Sziasztok!

Katus: Nagyon-nagyon ügyes Panna! Biztos vagyok benne, hogy nem lesz vele gond a bölcsiben! Ez legalább a dolgok pozitív oldala, de gondolom így is nagyon nehéz otthagyni őt!

Reni: biztos nagyon szépek a ruhák! Igen-igen, rakjál fel képet róluk!

Meteor: a védőoltásokról a doktornő nekem is pont ugyanezeket mondta! Kornél nehezebb Pancsinál! Érzem is a súlyát, bár szerintem a legkevésbé nekem tűnik fel, mert folyamatosan én cipelem a seggét, ha kell! Viszont hosszabb Pancsinál, de nem is baj, ha esetleg magas lesz!

Amandi: nagyon ügyes Márk, hogy nem kér enni. Nálunk Kornél este eszik, s pl tegnap is 11-kor felkelt még kérni, igaz után aludt hajnali 4-ig, akkor visszaaltattam, majd reggelig aludt. De nagyon változatos éjszakáink vannak.

Itt esik az eső, séta egyelőre tolódik. Viszont itt virgonckodik az ölemben. :lol:

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Visszatértem.

A lány nagyon nyügi volt, így félbehagytam a vasalást és korábbra hoztuk a gyümölcsevést. Másfél közepes almát sikerült eltűntetni.
Tegnap megpróbálkoztunk a körtével, az is ízlett neki, de az Corás volt, míg az alma garantáltan bio, a balatoni kertünkből, így inkább azt adtam neki.

Azóta itt üldögél a ölemben :)

Gabella,
hát nem tom, nekem Jane Fonda egyáltalán nem tetszik abban a reklámban. Tényleg karcsú meg minden, de a arca szerintem rettentő ráncos. Olyan mű az a nőci.

Reni,
igenigen, én is szeretném látni a ruhákat. Divatbemutatót kérünk!!!

Katus,
gratula Pannának, nagyon ügyes kiscsaj. Azért ha tudsz gyere még!

Anita,
nálunk is totál változatosak az éjszakák. Minden este úgy alszom el, hogy reménykedem abban, hogy kevés ébredésünk lesz, aztán hol úgy van, hol nem.

Nálunk még nem esik, de nem tudom el merjek e indulni. Meg még egy picit kómás vagyok , megyek megiszom a második teámat.

meteor
 
 


Segítsetek!
Nagyon szép nagy magasra sikerült a torta, de félek, ha kiveszem, összeesik. Van erre valami trükk? Gyorsan írjatok, mert 5 perc múlva teljesen megsül!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Mostmár mindegy, de nem esett össze! :-)
gabella
 
 


Megpróbálok vonalzót feltenni a változatosság kedvéért.
http://babafalva.hu/tickers/889.png
klarka
 
 


vagy esetleg így?
Kép
klarka
 
 


Háhá, sikerült!!!
klarka
 
 


Sziasztok!

Remélem nem haragudtok meg, de nem fényképezem le egyenként a ruhákat, hanem felrakom az oldalt ahonnan vettem. Görgessétek lefelé és akkor egyenként láni a rucikat. Nagyon jó állapotban vannak. Némelyik olyan, mintha nem is hordta volna senki!
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... &rd=1&rd=1

Kukival még szenvedünk. Bár már éppen csak nyöszörög, amikor visszahúzom és átmosom neki. Szegény mazsolám! Ma adtam neki először májat, jó sok gyümivel és krumplival. Benyomta. De nem lesz túl gyakran a repertoáron, mert mert kb. 2 havonta ha főzők a férjemnek májat. Tízóraira kipróbáltuk a gesztenyét meggyel. Nagyon bejött, Tátogott, mint egy madárfióka.

Rita!
Szép súlyban van Pannus! Régen raktál fel képet róla!

Katus!
Ügyes kislány Panna, hogy ilyen jól viseli a bölcsit. Hajrá neked is!!!

Csajok!
Nektek tévéznek a babák? Nekünk jóformán egész nap megy a tv háttérzajként, bár pár napja nem kapcsoljuk be, csak ha valóban nézni akarjuk, ugyanis Peti reklám és hiradófüggő lett. Ha elé állunk, el kezd balhézni! Tegnap csodálkozó tekintettel bámulta a kikapcsolt tv-t, nem értette, hogy mi van!

Reni
Kép
prenata
 
 


Rita, Kíra a 6 hónaposon 7960g volt (és 67 cm), de mérlegelés közben elkezdett sírni, mérgében kinyújtotta a lábát és mindenét megfeszítette, és így hirtelen felugrott 8000-re. Azt mondta a védőnéni, hogy „kisírta magának, hogy 8000-et írjunk be”. :-) :-)
Csodálkoztam, hogy a meningo ellenit nektek nem javasolták. Azt hittem, azt most már mindenhol javasolják. És gondolom, nem véletlen van rajta ilyen nagy támogatás (az csak 3ezervalamennyibe kerül).
Viszont Pancsi nagyon szereti az almát, ha rögtön az első héten másfelet bevág :-)

Lányok, valaki (sajna már nem emlékszem) írta a múltkor, hogy pont a fog kijövetele előtti éjszaka nyugis volt, érdekes módon. Mi most ugyanígy jártunk. Este 9-től reggel 2-ig alvás, szopi, szó nélkül visszaalvás (ez mostanában nagy szó!), reggel fél 7-ig!!! Reggelre kibújt az első fogunk, igaz, hogy még nem láthattam, de éreztem :-) Ennek örömére 8 után még visszaaludtunk együtt, 10-ig!!! Szupi volt! :-)

tandika
 
 


Gabella, sajna nem láttam a Jane Fondás reklámot (nem vagyok vmi nagy tvnéző, mi?), de el tudom képzelni a nagyidat. Az enyém már elmúlt 69, most már a 72-t töltötte, de ő is nagyon aktív, 1 évvel ezelőtt még rendszeresen járt mindenféle nyugdíjas-megmozdulásokra énekelni meg táncolni :-) Jó, ha ennyi idősen ilyen életet él az ember. Nagyon ügyes vagy torta-ügyben, mindig csak ámulok-bámulok, hogy ti milyen bátrak vagytok, én még sose mertem ilyennek nekiállni. A Juca-féle kókuszosat majd egyszer kipróbálom, mert az tényleg egyszerűnek tűnt, de azt meg egyedül fogom enni, mert a párom nem szereti a kókuszt.
Gyogyiban biztos meg tudják mondani, hogy mit kaphat még a pici köhögésre. Csak vigyázz a köptetővel, egy ismerősöm a múltkor 4 napig etette vele a gyereket, aztán elvitte dokihoz, aztán a doki közölte, hogy ERRE a fajta köhögésre az a köptető éppen nem jó…

Katus, azért gyere, amikor csak tudsz. Nem muszáj mindig olvasni, ha nincs időd, de legalább magatokról írj!!!

Reni, tv nálunk kezdettől fogva olyan tekintet-odatapasztós hatással volt Kírára! Mondjuk mi egyébként sem tv-zünk sokat, csak a Barátok köztet nézzük meg minden nap, de akkor jó esetben Kíra már alszik, meg esetleg vmi rövid hírösszefoglalót, de így meg főleg figyelünk rá. (Ezért nem ismerem a Jane Fonda reklámot) Viszont nálunk a kikapcsolt tv is bejött!!! :-) Gondolom, tükröződnek benne a dolgok, és a tükröt is nagyon szeretjük!

tandika
 
 


Gabella!

Én már adtam Petinek lándzsás útifű szirupot. Igaz, nem használt semmit!

Rita!
Én is csodálkozom, hogy a meningococcus elleni oltást nem javasolta a dokitok, a pneumo ellenit pedig igen! Én most már egyre bizonytalanabb vagyok az oltások terén!

Tandika!
Gratula Kírának az első fogacskához.

Már csak a két Peti fogatlan?

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Reni, egyelőre még mi is fogatlanok vagyunk. Az éjszakák nálunk nem igazán rémesek, egyszer kelünk olyan 5 körül, és utána csak 8 körül. Azt azért hozzá kell tenni, későn fekszünk, olyan fél 10 körül.
A tv nálunk is megy háttérzajként. Kezdetben azért kellett a zaj, hogy legyen valami alap, és ne ijedjen meg mondjuk egy-egy hirtelen tányércsörgéstől, wc lehúzástól. Mostanra meg már reklamál ha teljes a csend. És Márk is reklámfüggő, olyankor megmerevedik, és hozzá se lehet szólni. Ha elé állsz, akkor nyújtogatja a nyakát, forgolódik. Most már megpróbálok meséket berakni neki a dvd-be. Ma a vizipók-csodapók volt a menü, na ez nem kötötte le :D

Az oltásokra anno nekem szó szerint ajánlani nem ajánlott semmit a doki, csak elmondta, hogy mit mikor ad be. Volt olyan, ami 1 éves kor alatt olcsóbb, arra azt mondta, a szülinap elött fel szokta írni. A kullancsosra emlékszem hogy az nálunk elég rosszul jön ki, mert 1 évesen már júl. van, és az ismétlőt 3 hónap múlva kell beadni, akkor hat csak, és addigra meg már lassan vége is a szezonnak. Szóval most még én se tudom, mit fogok majd beadatni.

Gabi, ha jól tudom, akkor úgy nem esnek össze a sütik, ha nem nyitogatod a sütőajtót, és a sütőben hagyod kihülni.

Tandika, gratulálok a kis fogacskához!

Andi

amandi
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Gratula a tortához! Milyet sütöttél?

Reni!
Megnéztem a rucikat, nagyon-nagyon szépek!!! Nekem a legjobban a (ha jól láttam) George márkanevű pulcsi tetszik, de mind szupi!
Egész meghoztad a kedvem az e-bay-en való vásárláshoz...

Tandika!
Gratulálok az első fogacskához Kírának!


Oltásügyileg most már tökéletesen össze vagyok zavarodva. Asszem átnézem majd Juca blogját, meg megkérdezem majd a védőnőnket. A dokinéniben sajnos kevésbé bízom, mint a védőnőnkben.

TV - minket nagyon lebeszéltek róla többen is. Elvileg túl sok ingert adnak egy ekkora baba agyának, amit az nem tud feldolgozni. Viszont nagyon érdekli, leköti, látszólag jól érzi magát tőle, de később nyugtalansággal, lelki gondokkal, esetleg tanulási nehézségekkel fizeti meg az árát az egész család. NEM TUDOM, hogy ebből mennyi igaz, mivel nem vagyok pszichológus se orvos, de mi mindenesetre betojtunk, és mivel férjem hírfüggő, azóta főleg rádiózunk, illetve az esti hír- és politikai műsorokat szoktuk (szokta, mert én akkor házimunkázom általában) nézni, amikor Maki már alszik.

Mostanában megint nagyon nehezek a napjaink, de még nem értem miért. Talán egy picit a fog is belejátszik, de nem az a fő motívum szerintem, mert azt nagyon egyértelműen szokta jelezni. Sokat sír álmában is, meg keveseket alszik, viszonylag keveset eszik (önmagához képest), de látható tünet nincs, nem lázas vagy ilyesmi. Dokihoz vinni értelmetlen sajnos, így csak várok és aggódok. Remélem, hamar jobban lesz.

Mindenkinek puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Amandi: Marcy, 7 gabonásat én a tesco-ban vettem. Lehet, hogy most nagy butaságot kérdezek, de nekem gyanús, hogy ti nem a baba tejpépet, hanem natúr gabonapehely-mixet vettetek?
Igen, mi natur gabonapelyhet vettünk, mert csak hallottam a 7 gabonás pehelyről, de nem igazán tudtam, hogy kinek a terméke, csak annyit tudtam, hogy a Tesco-ban lehet venni, de nem találtam.
Ezt a 4 gabonásat úgy szoktam adni Marcinak, hogy megfőzöm, borsóval, vagy spenóttal keverem, leturmixolom és átpasszírozom. Általában még almalevet is keverek hozzá, mert túl sűrű lenne különben. Marci nagyon szereti :) .

Reni: még nem volt időm megnézni az oldalt, de talán este :) .

Tandika: én írtam, hogy mielött kijött volna a fogacskája Marcinak, az elötte levő éjszaka teljesen nyugodt volt :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

A két Peti és a két július 5-én született fiúcska fogatlan, ugyanis Kornél sem büszkélkedhet még egyetlen foggal sem. :lol: Már kezdek valami összefüggést keresni! :D

Reni: nagyon szépek a ruhák, nem csoda, hogy a férjed is teljesen el van ájulva tőlük!

A TV háttérzajként nálunk is megy, és igazából teljesen hozzászokott a zajhoz. El is alszik úgy, hogy esetleg vendégek vannak nálunk és a nappaliban beszélgetünk. Én sem tudom, hogy igaz lehet-e, hogy később bajt okoz. Én azért annyira nem tartom vészesnek, ugyanis a reklám színes, zenés, majdnem hogy természetes, hogy leköti őket. Persze nem egész nap, főleg este megy a TV nálunk. Egyébként meg biztos vagyok abban, hogy ha jön a jó idő, majdnem mindenki inább kint lesz a babóval, sétálni, játszóterezni, főleg azért, mert már többen közülük akkor tipegnek is! Így aztán a mostani ellensúlyozva lesz!


Tandika: gratula Kírának az első foghoz!

Gabella: milyen lett a torta? Milyen alkalomból készült, ha nem vagyok indiszkrét?

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem sok erőm volt jönni...
Peti köhög, azt hiszem a hétfő esti előtérben való hordozás nem tett neki jót. Most kap Rhinathiolt, estére meg Sinecod cseppet. Láza egyelőre nincs.

Norwell, hát nálunk még van nagyszülő. Két mama és egy tata...

Reni, hát szadista egy dokit fogtatok ki. Nálunk egyéves korig nincs húzogatás! Én nem is piszkálom Petiét... De már írtam, hogyha örökletes a fitymatúltengés, akkor lesz vele gondunk, de nem hiszem, hogy egy kicsi gyereknél így kéne megoldani valamit.
Húsgyárban én még nem jártam, de tudom, hogy mi hogy készül. Ha ebből indulnék ki, semmi husit nem ennék, max. házi készítésű hurkát-kolbászt, stb. :D
A meggy-gesztenye pepecsig én még nem jutottam el...
TV: nálunk csak este megy, de Petit kikapcsolt állapotban is érdekli. :D Háttérzaj nálunk a rádió, most is az szól.
Fog: mi még nem növesztettünk egyet sem...majd.

Klarka, próbálkozz a babafalvás vonalzókkal, azzal biztosan könnyebb lesz. Lehet kérni, hogy küldjék el a vonalzó kódják, na azok közül a Phbb kódot kell bemásolnod a Profilodban az aláíráshoz. Látom, sikerült, de ahogy írtam, az aláírásodhoz tedd be, és akkor mindig megjelenik a hozzászólásod végén.

Bim-bam, én Petinek még forralom a vizet, nekem ez nem megterhelő...kicsinek kapott babavizet, na attól fájt a pocija. :o
Vonalzós tippet neked is ajánlom.
Védőnőhöz no comment...nekem nagy szerencsém van, a védőnéni és az orvosunk is nagyon rendes.
Tejpép: Petinek minden bejön...nem kövér, de bélpoklos. :D A tápszerek ára nagyon sokat emelkedett, igaz, a Milupásban nincs nagy árkülönbség a HA-1 és HA-2 között, de a januári emelés óta kb. 1200 Ft-tal többet fizetek két dobozért, mint addig. Ja, és nem igaz, hogy nincs rá támogatás, legalábbis a miénkre még így is van!

Gabella, a mentőt hagyjuk... Nálunk a sugárút számozása elég érdekes, mert a páratlan oldalon mi vagyunk az utolsó előtti ház, a másik oldalon meg 100 fölött van az utolsó ház száma...ide is alig találtak, a sziréna hangjának meghallásától eltelt pár perc, mire az orvos felért. Szegény öcsém rohant eléjük (asztmás)... Rossz kimondani, de nem ezen múlt.
Lándzsás útifüvet azt hiszem Reni adott Petinek, én az enyémnek köptető gyanánt Hedelix cseppet vettem anno (borostyánkivonat).

Veráska, látom, akkor a doki nálatok is "örökség". Igaz, nálunk csak én és a tesóm jártunk ahhoz, akihez most Petit viszem.

Marcy, ez a könyv valahol nekünk is megvan. Látom, Marcinak is elég nagy a nyelve. :D Nem akarlak bántani, de a máj Marcinak még fontos lenne. Ha nem akarsz vele pepecselni, van olyan babakaja, amiben van. Ahogy írtam, egy héten egyszer kell max. hogy kapjon.
Fejbeverés nálunk is van, este akkorákat szokott koppanni, hogy csak na, én felriadok, de a fiam meg se nyekken.

Tandika, nálunk a négyhós kortól főzi, hathós kortól husi a módi, tápis babáknál. Addig kizárólag anyatejeseknél, ha szükség van rá, ehhez jön +2 hónap, de akkor van kb. 8 hét eltérés a gyümi-főzi és a husi adása között.
Nálunk a védőnő azt mondta, hogy egy nap min. egy evőkanál husit egyen meg Peti, és max. egy héten egyszer kaphat csirkemájat.
Oltás: nálunk a dokinéni még egyről sem beszélt, hál' Istennek nem híve a "mesterséges" immunizációnak, csak akkor, ha tényleg szükségesnek látja.
Süti: a bögrés tényleg egyszerű. Még anno Pilchard tett fel egy sajtos csiga receptet is, na az bonyibb, de nekem sikerült megcsinálni, pedig én anti főző és anti sütő vagyok. :D

Katus, azért gyakran próbálj jönni közénk, ha már dolgozol! Ügyes lányod van!

Meteor, lehet, hogy a nap végére már elérte Panni az "álomhatárt".

Wkata, én Peti korában tévéfüggő voltam, vagyis inkább Skála-kópé függő, ha az ment, és elkapcsolták, hisztiztem. De gondolom, más is bejött alapból, és jó tanuló voltam, a végén még a diplomát is a kezembe nyomták. Én ebben a dologban nem igazán hiszek...mert most még megszabhatjuk a gyerekünknek, hogy ezt igen, ezt meg nem, de 100%-ig biztos vagyok benne, hogy később, amikor majd csendben felkel és sunyiban bekapcsolja a tévét, mi nem mindig fogunk erre felkelni, tehát inkább napközben nézze és tudjam, hogy mit, mint este csinálja (úgyis fogja, de előzzük meg, ha lehet).

Wawel, a zajhoz Peti is hozzá van szokva. Anno 3 hósan végigaludta a szüleim aranylagziját minden nyekk nélkül!

Na mára ennyi.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Lányok!

Csak egy kérdésem lenne most:
ha át akarunk menni Csehországba, akkor milyen irat kell Misinek?

Köszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok Lányok!

Képzeljétek mától van internyetünk, úgyhogy mostmár én is leszek megint!:-)

Katus, mi is megkezdtük a bőgődét de igen hamar be is fejeztük mert Ádi a második hétre beteg lett. Egyébként meg még egy percet sem töltött nélkülem a bölcsiben, mert itt anyás beszoktatás van, tehát ott kell dekkolnom a folyosón amig a gyerek benn van, hogy bármi előfordul, legyek ott ha kellek. Úgyhogy már elültem a fenekem a kispadon.
Ádi egyébként egész jól viseli, csak hogyha most kihagy egy hetet a betegség miatt akkor megint kezdhetjük előlről az egészet.

No, megpróbálok visszakapcsolódni!
Délelőtt írok még, pusz mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Kata,
Csehországba is útlevelet kell csináltatni a gyereknek, mert ugyan EU, így a felnőtteknek elég a személyi, de mivel a gyereknek olyanja még nincs kell az útlevél.
Állítólag okmányiroda 3 nap alatt megcsinálja, csak ha jól tudom mindkét szülőnek ott kell lennie és alá kell írnia a kérelmet.

Reni,
nagyon szépek a ruhák!

Juca,
most próbálkozom épp a bögrés-kókuszossal. Kisebb adagot készítek egyenlőre, mivel csak fél csomag kókusz volt itthon, de szórtam a tetejére apróra vágott csokit és aszalt sárgabarackot is.
Majd referálok!

Ja és kedden megcsináltam az epermisut. Még nem tökéletes, de első próbálkozásnak nem volt rossz. Volt itthon egy doboznyi konzerv eper, azt akartam már valamire elhasználni.
250gr mascarponéhez tettem 2,5dl natúr joghurtot és két kanál cukrot. EZ így tök jó keverék lett, de akkor még tettem hozzá likőrt, meg az eper levéből...szerintem így már kicsit híg volt.
A babapiskótát forralt tejben elkevert Baileys, vagyis esetemben Tiramisu-likőrbe áztattam, az rettentő fincsa volt, erre jött a massza, rá az eperszemek, még egy sor piskóta újabb massza, eperszemek és kakaópor a tetejére.
Legközelebb annyit fogok változtatni, hogy joghutból csak két decit rakok bele, eperlevet nem, viszont eperszemeket igen és azt is beleturmixulom a krémbe. Egész szem eprek meg csak a tetejére mennek. Abból például ki lehet rakni szívecskét vagy akármi.....
Egyébként fini volt, egész család evett belőle.
Majd a blogba is beírom, hogy ott is meglegyen!

meteor
 
 


Sziasztok!
Tandika! Mesivel voltam szerdán doktornőnél, ő mondta, hogy a tüdeje tiszta, torka se piros igazán, és valszeg a lefolyó váladéktól köhög, úgyhogy köptetőt mondott, hogy vegyek rinathiolt vagy mucoprontot. Na én rinathiolt vettem, de úgy látom, nem sokat használ, ezért gondolkodom a lándzsáson, mert az Lackónak régebben bevált.

Reni! Tök jók a rucik! Ezt mind az összeset küldték neked csomiban? És mi pénzt fizettél érte?

Képzeljétek, nekem meg anyu egyik barátnője hoz folyton ilyen kis használt ruhákat. A cégnél, ahol dolgozik ilyen külföldi bálás ruha a géprongy, az esztergályosok ezekbe törlik a kezüket. Böbe meg szépen át szokta válogatni, és tök szépeket talált már benne. Nem is tökéletesek! Na de én örülök ezeknek :-)

Torta. Az alkalom az volt, hogy a párom tegnap volt 29 éves. Olyan tortát sütöttem, hogy csak na! Nem volt bonyolult, mindjárt leírom, de van az az alap süteményes könyv, a 800 süteményrecept, abból csináltam.

Csodatorta:
6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral és 6 evőkanál vízzel habosra kavarjuk, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet és a 6 tojás felvert habját. Nagy tortaformában sütjük, mert meglepően magas lesz, mintha legalább 12 tojásból sült piskóta lenne, csak nem olyan folytós. Bármilyen krémmel tölthetjük.
Én egy csokipudingot főztem meg fél liter tejjel és egy tojássárgájával, és hozzákevertem a 10 dkg porcukorral kikevert 10 dkg vajat, (botmixerrel szép simára kevertem), aztán csokimáz, ami 15 dkg csokimikulás volt 5 dkg vajjal. Egész jól sikerült, bár fotó nincs, mert lemerült az aksi, és a tortát meg már félig megettük. :-)

Most nem tudom, mit akartam még, de ezt elküldöm, mielőtt pelust ürítek... :)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Juca,
el is készült a süti, hát ez valami isteniiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!

meteor
 
 


Sziasztok!

Kitti!
Jó, hogy újra itt vagy! Ádi a bölcsiben nyalt be valamit? Vannak hasonló korú gyerekek a bölcsiben?

Gabella!
Kb. 16ezer volt a ruha, plussz 8ezer a postaköltség. Nekem nagyon megérte. Az őszi-tavaszi ruhatárunk már legalább megvan, csak nyári rucikat kell még venni.

A Magyar Konyhában ezt találtam:

Epres titamisu

25 dkg eper
1dl 100%-os narancslé
1-2 evőkanál cukor
1-2 evőkanál konyak
kb. 16 babapiskóta
a mascarpone krémhez:
3 tojás
3 csomag vaníliás cukor
50 dkg mascarpone sajt
a tetejére:
kakaópor
az öntethez:
25 dkg eper
2-3 evőkanál cukor


Az epret kicsumázzuk, megmossuk, majd a narancslével, a cukorral és a konyakkal turmixoljuk. A krémhez a tojások sárgáját a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd a hideg mascarponéval simára eldolgozzuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Egy kb. 2 literes, babapiskótányi széles, téglalap alakú pudingformát sütőpapírral vagy zsírpapírral kibélelünk. A sajtkrém felét belesimítjuk. A fele babapiskótát egyesével az eperszirupba forgatjuk, a krémre rakosgatjuk. Erre ismét krém, majd áztatott babapiskóta kerül. Alufóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, eperöntettel körbelocsoljuk. Utóbbi úgy készül, hogy a kicsumázott epret a cukorral turmixoljuk, átszűrjük.

Párom az éjjel dolgozot. Reggel fél 7 körül, mintha csengettek volna, de én átfordultam a másik oldalamra, mert azt hittem, hogy álmodok. Erre megszólalt a mobilom: Vilma, engedj be!!!!!!!! A férjem nem vitt kulcsot. Persze, a gyereket is felkeltette. Nagyon örültem neki!

Reni
Kép
prenata
 
 


Zaj témával kapcsolatban!

Lackót mikor hazavittük a kórházból, elhatároztuk, hogy nem fogunk mellette néma csendben mászkálni, lesz háttérzaj, és normál hangon beszélgetünk. Erre a pici drágám hasfájós lett, és alig vártuk, hogy elaludjon, onnantól ha aludt, a légy is lábujjhegyen járt. Pár hétig... Ő is reklámfüggő volt, olyan szinten, hogy egy pár hónapig csak reklámra tudott elaludni. Volt egy reklámos videókazettánk is vész esetére... :D

Mesinél már nincs ilyen gond, mert Lackó akkor se marad csendben, ha kérjük. Most a nyugalom kedvéért, mivel nincs oviban, szinte egész nap megy a minimax, Mesi is néha figyeli, főleg a Bing és Bong tetszik neki, jó zenés.

A zajt meg remekül bírja, 4 és 5 hónapos korában elvittük lakodalomba, mindkétszer olyan éjfél, 1-ig voltunk, olyan hangos volt a zene, hogy beszélgetni nagyon nem lehetett, de picuri drágám remekül aludt a babakocsiban. A csodálkozó vendégek meg ott csodálták csapatostul! :D

Megyek, mert álmos a csaj, de még lehet, visszajövök. Lehet, függő vagyok??? :D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Reni! Te Vilma vagy?

Zaj: Nálunk egyáltalán nem megy a TV mi sem nézzük, igazából csak azért van, hogy néha egy-egy filmet megnézzünk DVD-n, esetleg egy-egy műsort, de nagyon ritkán. Így Kinga sem. Alapzajnak van más. Viszont emberek jönnek mennek, mi is jövünk megyünk, ma pl. bálozunk (ez már a 3.). Én egyébként lehet, hogy tahó vagyok, de ha vendégségben megy a TV kikapcsolom, mert az a fixa ideám, hogy én érdekesebb vagyok a TV-nél. Ha nem, akkor nem megyek. Ja biztos Kinga is fog TV-t nézni, de szeretném, ha ez nem unaloműző lenne, hanem, ha szeretne valamit nézni, akkor célzottan azt nézné. Persze a távirányítóra ugrik, meg a telefonomat csapkodja a földhöz, meg bekapcsolja a DVD-t, valamint kikapcsolja a számítógépet. Tehát gombfüggő. Egyedül körömvágáskor néz TV-t, akkor valami reklámblokkot.

Meteor!

Örülök, hogy ízlik a kókuszos, várom a tökélyre fejlesztett epermisut, de én inkább tavasszal igazi szamócából... Ja és én a barna sütiket jobban szeretem, mint a gyümölcsösöket. Csoki csoki csoki. Az én nevem Gombóc Artúrné, csokit adjál vagy egy kis parfét :-)

Reni!

Örülök, hogy megjött a csomag!!!

Lányok, ha valaki e-bayezni akar, azt előbb kiképezzük :twisted:

tjuca
 
 


Milyen édit találtam?

http://cgi.ebay.com/HUGE-Lot-Girls-SPRI ... dZViewItem

Kiképeztek engem is? :D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella!

Tényleg édi, de CSAK Amerikába küldi :-( Bár megnéztem a Reniét, és ő is csak oda küldte elméletileg (lehet nem tudta először, hogy mi a különbség Hungary és a hungry között). Erre rá kell kérdezni.

E-bayezni csak domborkártyával vagy internetes kártyával lehet pay pal rendszerrel. Ez olyan, mint a bóti vásárlás, a kártyádról lehúzzák, nincs átutalási költség, ingyenes, viszont az eladó 3$-ral kevesebbet kap, ez a "kezelési költség". Ha nincs ilyen kártya, akkor nem tudsz e-bayezni, vagy legalábbis kell keresned egy ilyen kártyát, ami macera.
A licitálásnál úgy kell számolnod, hogy belekalkulálod a szállítási költséget. Nézz után neten, hogy mennyibe kerül (nekünk kb. 12 volt, Reni hajóval kérte, neki 8 ezer Ft) Tehát azt mondod, hogy neked ezek a cuccok kb. 20 ezret érnek (most csak mondtam valamit) levonod a postaköltséget (mondjuk hajó) és azt mondod, hogy 8 ezret kockáztatsz. Beírod a gépnek, hogy maximális licit 8 ezernek megfelelő $ (fingom nincs mennyi most az árfolyam). A többiek is kezdenek licitálni, és a gép a 8000-ig automatikusan ráemel az utolsó licitre. Most 1 licit van 0,99$ még van 9 nap.
Ebben a gépes licitálásban az a jó, hogy nem kap el a hév, ha elfogy a kereted, akkor nem kezdesz rálicitálni, mert praktikusan akkor rá sem nézel a gépre!!! hanem csak a 10. napon megnézed, hogy megnyerted-e vagy sem. Ez nagyon fontos! :-)

Szóval, ha komolyan gondolod, és van domborkártyád v. internetes kártyád, és még a nő hajlandó elküldeni Magyarországra... csak akkor kezdj bele a regisztrációba.

Ha tranzakcionáltál, mindenképpen kérdezz rá az eladónál a biztosítási számra, mert ugye érdemes biztosítani!!!, hogyha esetleg eltűnne a csomag legyen meg. Általában becsületesek az eladók, de érdemes csekkolni a referenciáját, ami ennél az illetőnél 99,9%-osan jó. A miénk nagyon rendes volt, csak mindig napokba telt, mire elolvasta a leveleit. Az amcsik egyébként ált. becsületesek, tehát, ha valami hiba van a cuccon, azt odaírják, segítenek, ha nem vagy profi angolos, és mindenre azt írják, hogy ÁJEM VERY HÁPPÍ. Amikor ezt 127-szer olvasod, akkor már kezd kicsit irritálni, de ez ne ijesszen el a dologtól.
Lehet tőlük kérdezni, általában válaszolnak. Ja és mind leírja az elvárásait.
Hirtelen ennyi. Azt számold bele, hogy ezek a culák kb. 6 hét múlva érnek ide, de nekünk két hónap volt a 4-10 nap helyett :-(

A többit, majd Reni, mert ő az uccsó nyertes 8)

tjuca
 
 


Ex, jó, hogy itt vagy. Mielőbbi gyógyulást Petinek!
A meggy-gesztenyéig én sem jutottam még el, főleg, hogy elvette a bátorságomat, hogy az anyatejes gesztenye nagyon nem jött be. :? De azért majd egy-két hét múlva megpróbálom.
Te csapvizet forralsz vagy ásványvizet?
Nálunk a husival nem kell ilyen sokat várni, de én is kb. egy evőkanálnyit adok naponta. Májat én még nem adtam. Az miért fontos?? :?:

A mesterséges immunizációnak én sem vagyok általában híve, ezért nem szeretném pl. a bárányhimlő elleni oltást beadatni. De a veszélyesebb betegségeknél, mint pl. agyhártyagyuszi, ami halálos kimenetelű is lehet, és volt is jópár példa rá az elmúlt években, nem szeretném vállalni a kockázatot. Inkább legyen egy-két felesleges oltással több, minthogy ő legyen az a 10 vagy 100 ezerből 1.

Tv: a tévéről én is azt olvastam, hogy csecsemőkorban nagyon káros (tehát nem a 2 éves gyerekről van szó, aki már úgyis bekapcsolja!), mert az agy nem tudja feldolgozni azt a sok egyidőben érkező ingert, és ez nyűgösséghez, éjszakai nyugtalan alváshoz meg ilyesmihez vezethet. De nekem a legfőbb bajom egyébként az vele, hogy szerintem ez a villódzó fény nagyon rossz a szemnek, én legfőképpen ezért nem engedem.

Szerintem ha semmit nem adnánk a gyerkőcnek, aminek az előállítása nem felel meg az elképzeléseinknek, akkor tényleg nem adhatnánk semmit. Aki húsgyárban volt, az húsféléket nem akar, aki tejgyárban, az tejterméket, aki babapiskóta-gyárban, az pedig azt… Én mindent szeretnék neki adni, ami szerintem finom, és aminek az összetevői között nem szerepel vmi nagyon gázos dolog. Ezt most jól megmondtam. :-)

Kata, Misinek kell útlevél. Mindhármótoknak egyszerre ott kell lenni az okmányirodában, a fényképet megcsinálják helyben. És azt hiszem, két évig lesz érvényes.

Tündérpöcök, üdv! Megvan a teljes berendezés? :-) Mesélj!

Zaj: mi csak az esti elalvás után igyekszünk csendben maradni. Nappal csak addig, amíg rendesen elalszik. Kb. 10-15 percig. Utána még porszívózni is szoktam mellette.

tandika
 
 


Aham... :-) Feldolgozom az infokat!

Angolból kb. 0 szinten vagyok, de kártyánk van dombormintás, és apa épp megint angol tanfolyamon van, úgyhogy ha ráindulok, akkor megoldjuk.

Én csak a képeket nézegetem! :-) Végül lehet, nem is pályázom meg, de esetleg ellesem a cuccok vonalát, és majd alkotunk anyuval :-)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella!

Juca tulajdonképpen leírta a lényeget. De azt tudnod kell, hogy én nem tájékozódtam kellőképpen és végül Jucáék húztak ki a slamasztikából. ( nem volt jó a bankkártyám a paypal fizetésre).
Ja, és nekem megígérte az eladó, hogy elküldi a biztosítási számot ( mármint a csomagét), de nem küldte el és amikor írtam neki (többször is, két címre is), nem válaszolt az emailjeimre. Végül a csomag megjött, akkor adta fel amikor megígérte. Csak szerintem, ő jól végezte a dolgát, a többi meg nem érdekelte. Vagy pedig nem olvassa az emailjeit! Mielőtt még megjött a csomag írtam a feedbackjébe egy negatívat, de arra sem reagált. ( nem voltam szemét, csak annyit írtam, hogy még nem jött meg a csomag és nem válaszol a levelemre!) Hátha erre észbekap.
Viszont a pozítivum. A két Los Angelesben lő nagynéném észbe kapott és az egyik adott fel csomagot használt gyerek ruhákkal. ( a barátnőjének 3 fia van.) A másik nagynéném áprilisban jön haza és megígérte, hogy ő nyári cucckat fog hozni!

Reni
Kép
prenata
 
 


De jó! Én is szeretnék ilyen nagynéniket! De nekem csak egy van, az is itt a faluban, és munkanélküli... :?

Szerintem én nem fogok bele, a tesz-veszre is regisztráltam, de azóta meg be se néztem.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Reni!

Jogos a negatív feedback, miért nem reagált. A mi ellink kerestette a cuccunkat, mert ugye az is rizikó, hogy csak ő tudja kerestetni, te nem.

Viszont a mi LAVLI ellink miután elküldtük neki a smugmugos linket a lányunk mindenféle fotóival, amin sokon az ő cuccai láthatóak, lefagyott és nem írt. Kofa logikus magyarázata, hogy ellit lebénította pár szoptatós fénykép :-) Biztosan annyira LAVLI, hogy meg sem merte nézni, és utána szavakba sem merte önteni, mit érzett mikor meglátta a LAVLI mellemből táplálkozó EXTRALAVLI dedet. :twisted: :twisted: :twisted: Mindenesetre gondolom a férje elől gyorsan letörölte a linket, az Emilt, és biztos ami biztos az egész vinyót. :twisted: :twisted: :twisted:
Hát így esett, hogy a mi LAVLI ellink nem írt nekünk miután mi elküldtük a ref. fotókat, csak azóta is LAVLI gondolatok támadnak fejében, mikor visszaemlékezik az elérhetőségeinkre, és az addig megbízható vincsijükre.

tjuca
 
 


Tényleg édesek ezek a rucik, de én azért sem mernék rendelni, mert a szösz tudja, hogy a 12 hósnak mondott az valóban mekkorára jó.
Merthát Meskete is jó húsban van, aztán lehet, hogy nyárra már végképp nem lesznek ezek a cuccok jók neki.

Én azt találtam ki, hogy van két egész jó baba-használtrucás a közelünkben, majd ott fogok körülnézni. Ha valami nem jó mégse a gyerekre ott legalább ki tudom cserélni!

meteor
 
 


Rita!

Én direkt a méret miatt rendeltem 12hóstól 24 hósig. A 12 hós cuccok 1-2 hónapon belül már jók lesznek Petire. A 24 hós cuccok pedig jövő télre szerintem. És pont jó, hogy azok a vastagabb kantáros nacik. Ja, és a 24 hós nadrágok is patentosak a lábuk között.

Ma kipróbáltuk a spenótot. Első kaja, ami nem jött be Petinek. Szegénnyel így is megetettem egy fél üveggel, de végén már összerázkódott minden kanálnál!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni, Ádi a legkisebb a bölcsiben a maga csaknem nyolc hónapjával.:-)
Egyébként szerintem ott kapott be valami bacit.

Már megvan minden bútor nagyjából be is rendezkedtünk és boldogok vagyunk a két szobás lakásban.Ez a 30 m2 höz képest valóságos palota és nagyon élvezzük. Az első napokban gyakori volt a férjemmel együtt a felkiáltás: "Babó, én a másik szobában vagyok!" "Tomi, a hálóban leszek!" Arról nem beszélve hogy végre nem egymás hegyén hátán élünk.
Szóval tökjó. Ami viszont nem jó: valami különös átok sújt bennünket mostanában, képzeljéek most meg édesanyám került kórházba nyaki csigolya meszesedés miatt.:-(

No megyek rendet rakni, a fiúk alszanak mert mindketten betegek, gyanítom Tomi Ádámtól kapta el.


Juca, majd írok privit hamarosan...tudod, a randink.:-)

Na, mentem egyelőre.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Csak röviden:

spenót: Panna úgy néz ki, hogy mindenevő mert tegnap kapott krumplival és csirkemellel.Úgy habzsolta mint Popey, szóval nagyon bejött neki.
Ma pedig mangót kapott banánnal délután, hát abból sem maradt.

bölcsi: tegnap és ma ott is ebédelt Panna és azt mondták, hogy nagyon jól evett aminek én nagyon örülök.
Sem tegnap sem ma nem sírt egyáltalán illetve ma egy picit de csak azért mert bekakált és így jelezte, hogy cseréljék ki a pelust.
Szóval nagyon boldog vagyok remélem ez a jókedv nem csak átmeneti állapot.
Jövő héten kedden már ott fog aludni ebéd után, na arra leszek még kiváncsi.

Most búcsúzom mert holnap utazunk Székesfehérvárra anyósomékhoz, mindenkinek kellemes hétvégét kívánok.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus!

Ügyes kislány Pannus nagyon. A bölcsiben is pohárból itatják?
Peti ma rájött, hogy akkor a legjobb berregtetni a száját, amikor itatom. Spenót evés közben is gyakorolta! A kis drága!

Juca!
Az amcsik köztudottan prűdek. Azt mondta a nagynéném pl., hogy tangás lányok a tengerparton csak a Baywatch-ban vannak, a valóságban nincsenek! Mindenesetre érdekes!

Beata!
Olvasol még minket? Belaktátok már az új kéglit? Kolosnak boldog névnapot kívánok utólag is!

Venczkóné Niki!
Te is jól eltűntél! Jól vagytok?

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni, Ádám is berregtet kajálás és ivás közben. A bőgődében tanítgatják pohárból inni, de még nem nagyon megy neki.

Juca, amcsikról: a kolleganőm férje Kanadából jött és valami hihetetlen konzervatív és prűd. A barátnőm pl. nem vehet fel miniszoknyát a férje jelenlétében és a kisbabájukat féléves koráig nem vehette senki a karjába az anyján kívül, még az apa sem.Fura nem?

Ami engem illet totál kivagyok, hulla fáradt, az nem elég jó szó arra amilyen a fizikai állapotom.Ádi náthája miatt egy hete nem alszom, óránként szívni kell az orrát amit nagyon utál, nem tud aludni rendesen a takonytól, így én sem. A férjemnek ma este 38,5 ös lázat mértünk. Már mindkét fiút bedugtam az ágyba, és én is lassan követem őket, pihenek amennyit tudok.

Holnap megyünk Békéscsabára a kórházba meglátogatni anyukámat és jó lenne pihenni egy kicsit autóba ülés előtt.

Jó hétvégét mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Kitti, örülök, hogy tudsz már jönni. A fiúk miatt viszont :evil: :evil: :evil: Jobbulást mindkettőjüknek, és persze a mamádnak is.

Katus, Panna tényleg jól veszi az akadályt, remélem így is marad.

Az amcsik valóban nagyon prűdek, és borzasztóan ellentmondásosak. Hirdetik a nagy amerikai álmot, hogy bárkiből bármi lehet, ugyanakkor ha valaki egy kicsit is kilóg a sorból, akkor annak nagyon megkeserítik az életét. Első találkozásra úgy tűnik, hogy milyen barátságosak, valójában pedig nagyon is elutasítóak. Amikor kinn voltunk az egyik barátunk elkezdett egyikükkel beszélgetni a buszmegállóban, beszéltek már jó ideje, minenféléről, de az amcsi vérig sértődött, amikor meg merte kérdezni a nevét! :roll:

Nálunk a helyzet változatlan, Márk még mindig nem akar enni, egyszerűen nem köti őt le ez a project . Kiváncsi vagyok, mit fog rá mondani a doki, mert ez így tarthatatlan.
Holnap lesz a nagymamám születésnapja, ott lesz az egész nagy család. Remélem ott majd a megilletődöttségtől enni fog.
Az anyósomnak ma befeküdt a kórházba, megműtötték a dudooral a torkában. Kiderült nem ciszta, hanem daganat, csak még nem tudják, hogy milyen természetű. Csak hogy nálunk is történjen valami "vidám" dolog.

Lányok, mindenkire rájött a sütögethetnék? Én ha gyors, egyszerű, és könnyen ehető sütit akarok, akor muffint sütök. Azt el sem lehet rontani.

Andi

amandi
 
 


Sziasztok!

Tényleg szépek a ruhácskák. Azért mi maradunk a hazai használtnál. Főleg, hogy uncsitesótól kapjuk tonnaszámra. Ő pedig az ő két uncsitesójától kapta. Baromi nagy szerencsénk van, tisztában vagyok vele. :-) Bár minhárom gyerkőc fiú, úgyhogy lányruhákat kellett újítanunk, de elég sokat kaptunk eddig rokonoktól ajándékba. Szerintem kb. százezreket spóroltunk ennyi ruhával. Ha nekem mindent úgy kellett volna beszereznem, akkor a legkisebbeket kivéve biztos hogy nem tellett volna mindenből újra, mi is a turiban kötünk ki. Így ez kitolódott egy-két évvel későbbre, amikor már fontos lesz, hogy fiú vagy lány. A ruginál tökmindegy :-)

Kitti, jobbulást a fiúknak meg anyukádnak!
Naponta mennyi időt töltesz a bölcsiben a kispadon? És a manó tudja, hogy ott vagy, vagy csak vész esetén mondják meg?

tandika
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat, ezek szerint útlevél kell.
Elkezdtem a magyarország.hu-n ügyintézni, foglaltam is időpontot, de feldobtak egy ilyet:

"Felhívjuk figyelmét, hogy az ügy intézéséhez az alábbi iratok szükségesek:

- a szülőknek a közjegyző, a gyámhatóság vagy az útlevélhatóság előtt tett nyilatkozata
- a kiskorú születési anyakönyvi kivonata
- a szülő (törvényes képviselő) állandó személyazonosító igazolványa, vagy más,
a személyazonosságot igazoló érvényes hatósági igazolványa,
- a gondnok-, illetőleg a gyámkirendelő határozat, vagy az intézeti gyám igazolása az intézeti gyámság fennállásáról"

Szerintetek az első pont mi a túró? Milyen nyilatkozatot kéne tennünk és hol, hogyan?????
Az a baj, hogy péntek este kéne határt lépnünk... Férjem volt osztálytársa él Brno-ban, cseh a felesége, most várják a második babát. Még a szülés előtt hirtelen rohanjunk ki őket meglátogatni - beszélték meg fiúk. Úgyhogy várnak is minket, meg hát ki tudja, következő héten lehet hogy már babáznak, amikor nyilván nem mennék a nyakukra. Így is kicsit aggódom, remélem, Lucinka is hozzájárult a meghívásunkhoz és ez nem Tomi magánakciója...
Szóval sürgős help kéne a már útlevéllel rendelkező törpicsekes családoktól!!!

Köszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Végre elkészült az ebéd ( zöldségleves májgaluskával, tejfölös-gombás csirkemell sós palancsita csíkokkal), Petinek kétfajta főzeléket gyártottam két napra. Mondanom sem kell, hogy a pempőzés több idővel és mosogatnivalóval jár, mint a felnőtt kaja készítés. Még sütit is akartam sütni, de reggel megtaláltam a szobában a dohányzóasztalon az üres nutellás üveget, na gondoltam, megvolt a páromnak az édességadagja, így nincs süti!
Peti most durmol!

Tandika!
Petinek van 3 unokabátyja: 4, 5 és 8 évesek, de nem kaptunk még tőlük ruhát. Viszont egy ismerős ismerőse már két zsáknyi ruhát elküldött a kisfiáról, amik 2-3 éves korára lesznek jók Petire.

Csajok!
Mindenki hétvégézik?

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni!

Egy egész nutellát benyomott?
Apu egyszer nagyban meséli, hogy volt valami napkitörés, meg a mágneses tér... zavart érzett az erőben
kiderült, hogy bevágott egy üveg nutellát, meg ivott sört, meg talán még joghurtot is evett. Így értehtő volt, hogy arra gyanakodott, hogy a Föld kicsit kileng :twisted:

Lányok!

Blogban praktikus fogamzásgátlási módszer, nőbarát, hormonmentes.

Lépek, mert megyünk Kinga keresztapjához.

tjuca
 
 


Juca!

Még jó, hogy ufókat nem látott apukád! :mrgreen:
Ige :roll: n, egy egész üveg (450g-os) nutellát evett meg a párom, és reggel meg is jegyezte, hogy a nagyobb kiszerelésűt kellett volna megvenni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Reni, te mindig olyan menüket rittyentesz hétvégén hogy csak nézek.:-) Én bacon szalonnába göngyölt csirkemájat csináltam, Ádámnak pedig külön csirkemájat répával. Nagyon fincsi lett bár csak zóna adagot evett belőle, mert fáj a torka így fél lenyelni a falatot. Ma mindennek csak a felét ette meg.
Mi nem tartunk itthon édességet, csak gyümit, mert a párommal mindketten addig ennénk amíg el nem fogyna, legyen az nutella csoki, süti vagy bármi más. :roll:

Tandika, változó hogy mennyit töltök a kispadon, a leghosszabb idő eddig négy és fél óra volt, már kezdek belegárgyulni. Dehát majd csak beszokik mostmár a babó és mehetek dolgomra. Csak vészhelyzet esetén szólnak, hogy menjek be a csoportba, ilyen eddig nem igazán volt.

Katus, Ádinak is bejön a bölcsid koszt, már kapott karfiolfőzeléket, krumplifőzeléket, kukoricafőzeléket, mindezt sonkával, vagy husival mixelve, tetszett neki. Ami viszont fura ebben a bölcsiben, hogy reggel ugye úgy viszem le nyolckor hogy előtte megreggeliztetem. Tízóraira csak valami lájtos gyümölcslevet kapnak, az ebés pedig délben van. Hát az én fiam nem birja ki ezt az időt evés nélkül. A ti bölcsitekben hogy kapnak a gyerekek enni?

Amandi, a helyzet az hogy az utóbbi napokban Ádi is éhségsztrájkol, ez nem tudom mennyiben függ össze a náthával, lehet hogy nagyon. De egyelőre nem féltem a kis gömböcömet, kilenc kiló tíz deka ugyanis.

Ja, rakok fel róla friss fotókat Nektek. Kép Kép

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kép Kép

Hát, egyelőre ennyi, megyek a fiúkhoz, Spongya Bobot néznek, csatlakozom.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Jaj, a locsipocsis képről megfeledkeztem. Kép

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Voltam Petivel tegnap dokinál, mandulagyulladása lett. Kaptunk Augmentint...jövő héten kedden vagy szerdán viszem ellenőrzésre.

Kitti, üdv megint itt. :)
Bölcsőde: hát igen, a közösségbe kerülés hátulütője általában az, hogy a gyerek 99%, hogy összeszed valamit. Egyébként jobbulást Ádinak és a férjednek és a mamádnak is.

Wkata, Meteor jól írta, útlevél kell Misinek, de mindketten el kell menjetek az Okmányirodába. Én ajánlom, hogy kérjetek időpontot, hogy ne kelljen sokat várni. Ja, és állítólag már újfajta passzportot kap a gyerek, majd be kell érte személyesen menni, de ahhoz már az egyik szülő is elég.
De látom, hogy már intézkedtél. Ne aggódj, csak TI kelletek az ügyintézéshez.

Gabella, én turizok Petinek. Két hete nyílt egy a belvárostól nem messze, olcsó és szuper rucik vannak.
Ezek szerint Mesi nálatok is "zajfüggő". A lagzit Peti is végigszundította, és nálunk is csodálkoztak, hogy meg se rezzent.

Reni, ez jó sztori. :) Csak a gyerekébresztés ne lett volna.
A spenót Petinek bejött. Ma kapros tökfőzeléket kapott pipivel (üveges babakaja), azt is betolta. Nem válogatós.
Látom, a férjed jó étvággyal van megálva. :D

Juca, nem akarlak megbántani, de hogy megy egy idegen ahhoz, hogy másnál kapcsolgassa a TV-t????? :o Megértem, hogy zavar, stb., de ez tahóság. Ha jönnek hozzánk, én kikapcsolom a miénket, mert beszélgetünk, de pl. ha a tatáméknál van "buli", akkor a férjem meg egy másik rokon (és régebben az apukám) mindig TV-t néztek vacsi közben...
Anti kámaszutra :D

Tandika, Peti csapvizet kap. Ha ásványvizet kapna, azt már nem forralnám, de nem akarom, hogy ásványvíz-függő legyen. :D A csapvíz nálunk nagyon jó, a tápszerhez egyékbént is melegíteni kéne, onnan meg kb. 1 perc a bugyborékolás...
Máj: van benne valami spéci, ami kell a babának, valamilyen vitamin, de nem akarok baromságot írni.
Ha egy gyerek csak kétévesen kapcsolgat, az kissé le van maradva. Majd meglátod, ha a lányod nekikezd aktívkodni, mikre lesz rázizzenve. :D

Meteor, a vásárlással én is így vagyok. Peti a kora szerint még nincs 9 hós, és már kinőtte a 74-es ruhák nagy részét. :o (A többi is csak a szabása miatt jó még.)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?