Új privát üzeneted érkezett!

ANDI!!!!!!

Máris jobban lettem egy kicsit!! Kimondhatatlanul örülök a jó hírnek!!
Látod nem volt hiába a sok szorítás értetek!! "Fránya" méhlepény elvándorol! Most már biztos könnyebb lesz Neked, már a tudattól is.
Játszóházat mi szoktuk látogatni hétfőnként.
Tényleg betegek vagyunk a Mariettával. Szegénykém most du is alig tudott aludni, mert fájt a feje a láztól és alig kap levegőt a takonytól. De most úgy tűnik jobban van, a kedve is jobb. Ezért örülök ha láza van, mert bár addig nagyon szenved, de utána hamarabb lesz jobban.
Holnap apa megy dolgozni, úgyhogy várom, hogy holnapra a SÁra is beteg lesz. Én meg tartom magam, bár lázam nincs nagyon ramatyul érzem magam!

ILDI!!

Milyen édes Dávid!! Látod egy szavad sem lehet: szereti a testvérét!!
Szerintem ezekért a pillanatokért éri meg a gürcölés velük. Még az éjszakázásokért is kárpotól- egy kicsit!!

SZANDRA!!

Nálunk is pont így zajlik az esti alvás (pedig nem születtek egy napon a csajok). Amikor abbahagytuk a cicit volt a hát-simogatás és éneklés és ebből mára nálunk is a "megfogod a kezem anya" maradt. És igen mi is szenvedtunk a cicizés alatt is az elalvással, egy fikarcnyit sem volt könnyebb cicivel, mint anélkül.
És amikor megszületett a Sára pár hónapig a Mariettát sem tudtam ráenni a du alvásra és ez meg is látszott rajta, aztán jobb lett. De mi már ott tartunk, hogy egy héten csak 3-4X alszik du.

Észrevettétek, hogy a második gyerekekkel mindig könnyebb!!?? Pedig mennyivel kevesebb idő jut rájuk! Vagy épp ezért?!

Üdv mindenkinek

KRISZTI!!

Az avatarod én is meg akartam dícsérni: nagyon jó!!!

ANETT!

Nektek is jobbulást kívánunk!!
A hiszti nálunk is bepróbálkozott!!! De letörtem: egy nagyon alaptalan hiszi alkalmával bedugtam Mariettát a zuhany alá!! Persze nem hideg víz alá és mindene csupa vízes lett, de használt: azóta csak emlegetnem kell és máris jobban van!
Drasztikusnak tűnik, de csak egyszer kell megtenni és nagyon hatásos. Persze csak igazi hiszti esetén, ez pedig elég gyakori ha testvére születik egy gyerkőnek. Nálunk bevállt. Inkább ezt választottam, mint a verést. Már nagyon túlfeszült nálam is a húr abban az időben.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Este bealudtam a gyerekekkel,így nem sikerült jönnöm...
11 után ébredtem fel,olyan,mintha reggel lett volna :D Fábry közben aludtam be,pedig az Erdeit meg akartam nézni :(

Andi!
Nagyon nagyon örülök,hogy elvándorolt az a lepény és hogy kicsit megnyugodhatsz,Lőrinc nagyon jó kisgyerek é a férjed is segít majd neked,ripsz ropsz el fog telni ez a pár hónap,már tényleg nem sok. Lassan itt a tavasz és utána már június ...
Az a lényeg,hogy nem vagy kényszerpihenőre fogva ill. nem kell befeküdnöd a kórházba hosszú időre...
A játszóházat beiktathatjuk szerintem is,de ha elmúlik a fertőzésveszély,jöhettek hozzák is :D

Anett!
Úgy örülök,hogy jelentkeztél...

Taminak küldünk sok gyógypuszikát,és drukolunk,hogy Szonjus baba ne kapja el ezt a frány avírust!

Köszönjük Réka bébi nevében....és nem is olyan nagy,mint a képeken láccccik....a hugom azt mondta tegnap,hogy a képeken olyan nagynak látszik,de közben meg élőben olyan pici :roll: még nincs 5 kg. :oops: hiába hurkás meg kerek,picike....

Dávid egyelőre nem üti a Rékát,de nem is nagyon hagyom kettesben őket,pont attól félek,hogy megütné...annyira látványosan szeretgeti,hogy félek e mögött van rosszindulat is lakozik,hiába csak dackorban van,jobb a békesség,jobb félni..... inkább megelőzőm a bajt. :? Gyöngyivel pont erről beszélgettünk,mert ő rámerte hagyni a Mariettára a Sárát,de én olyan paramami vagyok....

Olyan egetrengető hisztink még nem volt lekopogom,mindig attól félek,hogy mikor robban :D itthon még hagyján,de társaságba elég gáz :oops:

Ti nagyon ügyesek voltatok a Gyöngyivel,hogy sikerült megfékezni se perc alatt ezeket a "dolgokat" nekem még van mit tanulnom azt hiszem... :oops:

Gyöngyi!
Igen, ezekért a pillanatokért megéri az biztos!

Tényleg könnyebb a másodikkal,vagyis a második nyugodtabb alapból,mint az első,és nem biztos,hogy vérmérséklettől függ,inkább az hogy az anya tapasztaltabb,és nem kapja fel az első nyekergésre,és a gyerek megtanulja megvigasztalni magát...például.
Komolyan ez akkora feladat ez az egész gyereknevelés és olyan szép..................a legjobb dolog a világon anyának lenni!!!!

A fürdetős sztori nem volt semmi :D egyszer apa nálunk is egy pohár vizet akart ráönteni,de menetközben meggondolta (szerintem),mert több volt a padlón,mint a gyereken :D

Jobbulást kívánok a lányoknak!Remélem nem kaptad el!
Apa mit dolgozik?

Szandra!
Az alvásos könyv különben nem nagy szám,csak arra volt jó,hogy rávilágítson,hogy ekkora gyerekenek szüksége van az alvásra...szerintem a többi se mond többet
rendszeresség,következetesség,bioritmus
Végre elaludt a gyerek! -ez a címe
Többféle módszert kínál az összefoglaló alapján,de még odáig nem jutottam :oops:
Most úgy altatom,hogy az ölembe veszem és mesélek,először mesét,majd róla(beleszövöm a családtagokat meg az ő napjait) ez vegyesen mondókával és dallal....közben nem engedem elmenni,ha hisztizik hanem,magamhoz szorítom gyengéden...van mikor kicsit nyafog,de már nem hat meg.
tegnap félóra volt :D :shock:
az a lényeg,hogy eddig elengedtem,ha menni akart,mert kitalálta,hogy inkább az ágyába fekszik takarjam be,jó oda feküdt betakartam,mondtam tovább a mesét,na akkor kitalálta,hogy menjünk inkább a nagyágyra,jó odafeküdtünk,ott folytattam a mesélést,eltelt már egy óra,két óra a Dávid még mindig nem alszik,mivel mászkált hol az ő ágyába, hol a miénkbe hol az ölembe,én meg ha elkezdett sírni engedtem az akaratának..jól van akkor ne aludjál,majd este kidőlsz 8-kor,és hagytam...persze van mikor kidőlt,de a többségében nem, és éjjel is felsírt...
vagy egy másik nap,apa vidd el kocsikázni,hogy aludjon(többségében ez volt :oops: vittük kocsival egy kört,ha apa nem volt itthon kínlódtam,és a végén nem aludt,sokszor volt olyan hogy mire elaludt volna felkelt a kicsi és ordított,na akkor azért nem aludt
nem volt rendszer,és ezt kihasználta....
és akkor jött a könyv,belelapoztam és pont ott nyílt ki,hogy gondoljunk csak bele,hogyha az egész éjszakát átmulattuk vagy átdolgoztuk,és úgy kezdjük a napot,hogy egy szemhunyásnyit se aludtunk?Hullafáradtan várjuk az estét.És mikor végre lefekszünk csak hánykolodunk,egyszerűen nem tudunk elaludni.
Ez történik a kisgyermekkel is.estére túlfárad,túlpörög.
Nem tud ellazulni és elaludni,mert a feldolgozatlan benyomások túlzott ingerületi állapotba tartják.Ha ennek ellenére mégis elalszik sokszor felriad vagy még alva is járhat :( Na ez betette a kaput.
Most biztos mondjátok és joggal,hogy ezt magatoktól is tudtátok volna,de én már mindent kipróbáltam,és már úgy voltam vele,hogy feladom,de örülök,hogy megvettem ezt a könyvet..A módszerekre majd kiváncsi leszek...
És a kicsi megszületése előtt úgye majdnem addig szopizott,augusztus vége felé hagyta abba,utána is fogdosta,és úgy aludt el,utána meg megszületett a hugi,azóta a cici felé se néz,

Na azt hiszem ébredezik,majd folytatom...

Nóra!
Nektek is jobbulást!
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Köszi a dícséereteket, már nagyon régóóta szerettem volna az avatart megcsinálni a múltkor sukerült is magamat eezel valamiért kizárni. Egyszerűen nem tudtam belépni új kódot kellett kérnem :oops:

Andi!
Ez szuper! Látod minden magától megoldódik! Általában :roll:

Ildi!
Nem beszéltem a Gabiékkal mostanában mert valaki mindig beteg.
Most Kevinnel kellett megint itthon maradnom mert éjjel 1/2 2 óta 10-20 percenként hányt. Ráadásul ma lenne neki az első farsangi bál a suliban.Üzent a tanárnő ha jobban van azért menjünk hát nem tudom nem úgy néz ki mint aki 1/2 4-ig sokkal jobban lesz.

Egyébként mondtam én hogy a második bébi teljesen más sokkal nyugodtabb (az anya) :lol:

Na megyek mert Ketrin megy farsangra és be van sózva.
Rokkerek lesznek, ja a Kevin Tini Ninja Teknőc Pont tegnap fejeztem be a jelmezét :cry: szegénykém még jó hogy nem kölcsönöztem így legalább itthon rohangálhat benne ha jobban lesz.

KépKép
KépKép
krisztám
 
 

 
 

Kedves Marietta!
Névnapod alkalmából sok szeretettel köszöntünk. Minden szépet és jót kívánunk!


Kép

Ildikóék

Kriszti!
De jó neked,hogy tudsz varrni!!! :D
Majd tehetnél fel képeket a Rokkerekről és Teknőckéről! :wink: biztos nagyon arik lettek!

Dávid tegnap óta lázas,és tök nehezen tudom levinni neki. Eddig Nurofent adtam és mellette hűtőfürdő.Ma meg beszereztem kupot is éjszakára. Holnap tutti kihívom a dokit. A két keze és a lába jég hideg,de a teste és főleg a feje éget. Így gyanítom,hogy a torka a bűnős.És az orrát is szívnom kellett.
Réka is gyanús...
Most mindkettő alszik,szegénykéim :cry: ,csak nem usszuk meg. :cry: most kapná a két hónapos oltást a héten,de szerintem halasztódni fog. :(

Nóra ! Láttam a kocsitokat a CBA-nál,direkt mellettetek parkoltam,de elkerültük egymást.Hogy vagytok?

Aztán ne írjatok ilyen sokat,mert a végén nem tudom elolvasni! :wink: :D
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Erőm kb 1-2 mondatra elég csak.

Szerde óta betegek vagyunk.Influenzára gyanakszom,de ezt egy doki sem erősítette meg.
Kristóf kezdte,ő már jól van.
Nekem 5. napja lázam van,már alig bírok kikelni az ágyból.
Szépen lassan mindenki elkapta persze.

Tamás volt kint a CBA-ban kajáért (2 láz között),mert az Anyu meg kórházban van.

Amint jobban leszünk jelentkezem.

Ja,Gyöngyiéknél ugyanez a helyzet!!!

Nóra

KépKép
KépKép
krivita
 
 


Sziasztok!!

Igen megerősíthetem a Nóra állítását, nálunk is nagyon influenza gyanus a betegség.
És nagyon hasonlítanak a tünetek a Dávidéhoz!! Neki is jobbulást!
Marietta péntekre láztalan lett, csak nagyon náthás és köhög azóta is. A lázát én is nagyon nehezen tudtam levinni, a Nurofen semmit nem ért csak a Cataflám és a hűtőfürdő együtt ért el alamit. Péntek du. kezdte a Sára a lázat , éjszaka láztalan volt, de óránként kelt, mert nem kapott levegőt az orrán, hiába szívtam. Persze mivel apa nem volt itthon (tűzoltó és 24/48-as váltásban dolgozik, így szombat reggel jött haza), én is belázasodtam estére és egész éjszaka lázasan keltem a gyerekekhez. Reggel amikor megláttam csak sírni tudtam- megjött a felmentősereg!!
Szombat de. Sára egész végig lázas volt a Germicid kúp, a Nurofen és a Cataflám ellenére. Csak kézben volt hajlandó sírás nélkül elenni, de egy percet sem aludt. Aztán délutánra lement a láza és azóta nincs. Nekem még szom.du.is volt lázam, de az éjszaka viszonylag "jól" telt.

Ma taknyosak vagyunk és köhögünk, csajok nyűgösek, de legalább már játszanak.
Elég nehéz volt. Most várjuk, hogy az apa mikor esz beteg???!!!!

Jobbulást minden betegnek!!!!!! Kitartás és gyógypuszi!

Üdv

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Bocsi ILDI!

Köszönjük szépen a köszöntést és a képet!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Húú, csajok! Hát, jobbulást Nektek! Szomorúan olvasom, hogy mennyien betegek lettetek! Remélem, mindenki rendbe jön hamar!
Ildi, hátha Réka megússza ezt a dolgot, bár a tesók mindig meg szokták fertőzni egymást. Majd írj, mit mondott a doki!
Nóri, 5 napja lázas vagy??? Nem csodálom, ha már felkelni sincs erőd! Mind a három gyerek beteg lett?
Gyöngyi, éjszakákért nem irigyellek, lázasan kelni a gyerekekhez épp elég lehetett! :( Gondolom, nap közben sincs túl sok időd pihenni.
Kriszta, nálatok Kevin jobban van már? Mi lett végül a farsanggal?

Többiek?

Mi még jól vagyunk, és szeretném is, ha megúsznánk ezt az influenza járványt! Úgy nem hiányzik most..., de gondolom nektek sem hiányzott! :( :cry:

Mariettának nagyon boldog névnapot kívánunk mi is!


És sok gyógypuszit küldünk minden betegeskedő kicsinek és nagynak!
idna
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Nagyon sajnálom, hogy ennyien és ennyire betegek vagytok! Nagyon nagy jóbúlást kívánunk nektek tényleg tiszta szívünkből!!!!

Én is remélem, hogy megússzuk ezt a fránya influenzát :roll: .

Én mostanában még "éjszakábban" virrasztok. Már négy napja fel kell kelnem az Edóhoz éjszaka is megetetni és nem bírok visszaludni. Amint észre veszem mondjuk írni sem bírok mert szinte minden szavamat ki kell javítanom mert összekeverem a betűket.

Ildi!
Tegnap délután eszembe jutottál. A Tamit háromnegyed kettőtől negyed 4ig altattuk. Csak akkor aludt el amikor teljesen rámfeküdt mint egy kisbaba. Persze mondanom sem kell, hogy háromnegyed órát aludt össz-vissz. Nem rég még képes volt két-három órát is aludni erre mostanában visszaállt a régi egy és negyed órára vagy még annál is kevesebbre :roll: . Csak azt tudnám, hogy ez mitől van? Gyöngyi doktornénink?

Andi!
Nagyon örülök, hogy jobban vagy és szépen vándorólgat az a rosszaság. Biztos, hogy a sok pihenésnek köszönhető mert ennyire kitartóan csináltad. Csak így tovább!!! :P

Gyöngyi!
Egyet értek veled én is, sokkal könnyebb a másodikkal. El sem tudom képzelni, hogy az elsőnél miért jelentett akkora gondot akár egy esti gyors zuhanyzás vagy akár egy wc-re menetel is amikor ezt kettő mellett is simán meg lehet tenni :roll: :) .
Sajnos nálunk is landolt már a Tami a zuhany alatt és sokszor a hisztinél csal elég megkérdeznem, hogy kell e neki megint egy kis vizecske persze egyből meg tud nyugodni.

Így utólag mi is nagyon boldog névnapot kívánunk a Mariettának!

Hát akkor neked nem lehet (lehetett) könnyű két picivel ha a párod így dolgozik. Amikor hazajön akkor gondolom még aludnia sem ártana ha húzós volt az éjszakájuk a munkahelyen. Persze azért kárpótól a dolog amiatt, hogy akkor utána otthon van két napot de sajna a hiszti nem válogat az akkor is tud jönni mikor szólóba nyomja az ember. :roll: :( .

Majd valamikor megpróbálok jönni még és akkor mesélek nektek mert el akarom újságolni, hogy megtaláltam apukámat akit 14 éve nem láttam. Csak egy kicsit hosszú a sztorim és még megyek szundítani egy kicsit.

Mindenkinek jóbúlást még egyszer! Gyógyuljatok meg!

Szandra

szandrakiss
 
 


Kép
Boldog Névnapot Mariettának!

Köszi Andi Kevin már jól van igaz a farsangra nem tudtam bevinni mert du még eléggé szédült. Na szerencsére szobatra már jól volt. Túl jól! :lol: Ma már ment is suliba!

Nálunk én vagyok még mindig göthös egyszerűen nem tudok kikeveredni a náthából pedig dokinál is voltam egy csomó gyógyszert szedek. Remélem már nem tart sokáig.

Minden beteg csemetének jobbulást kívánunk! Kép

Kép
Vigyázzanak rátok az angyalkák a tavaszt lassan a lepkék is jelzik.

KépKép
KépKép
krisztám
 
 


Hogy vannak a betegek?

Mi sajnos nagyon dögrováson :cry: iszonyatos.
Ugyanaz van,mint Gyöngyi nálatok,sírva fogadtam ma apát.
Ja, és ő is elkapta a változatosság kedvéért :cry: egyelőre Rékuci tartja a frontot,neki csak az orrát kell szívni.
A doki Augmentint irt fel a Dávidnak és valami spec. orrcseppet.
Két napja nem volt lázas,de tegnap óta szerencsétlen folymatosan lázas,egyfolytában csak engem akar,hozzámbújni jó szorosan, már a gyógyszer beadásssal is gondunk van,küzdeni kell vele.
Ma már kétszer elaludt magától az ölembe.
Én meg olyan gyönge vagyok,.mint a harmat,és fáj a mellkasom és a hátam,nem merek köhögni,éjszaka olyan hidegrázásom volt,hogy azt hittem nem maradok meg :cry:
Algopyrinen kivül mit szedhetek be?
ilgya1
 
 


Jaj! göthös bagázs!!! Átérzem mindenki kínját, mert mi is benne vagyunk. Szombaton még mindhárman lázasak voltunk (szerencsére apa még bírja). Vasárnap már "csak" náthásak és köhögősek, de hétfőn és ma megint lázasodnak a lányok.Sára nem köhög, de nem tud aludni az eldugult orrától. Neki nagyon sokat segít az arcüreg-átmosás, csak így tud éjjel is visszaaludni és akkor talán alszik 2-3 órát.
Hát sajnos a farsang idén nekünk is kimarad, bár nagyon nehéz szívvel hoztam meg ezt a döntést.

ANDI!

Most aztán tényleg ne menjetek emberek közé!!! Nagyon vigyázzatok magatokra!

SZANDRA!

Én nem nagyon tudom milyen az amikor egy gyerek 2-3 órát alszik, még éjszaka se. Marietta elmúl 2 éve amikor éjszaka képes volt egyhuzamban aludni 3-4 órát. Napközben egyik lányom sem alszik másfél óránál többet. Talán 2-3 hónapos korukban aludtak többet. De még a Sára is kibírja fél órás alvással egész nap, ha jobb volt az éjszakája. Mióta a Marietta jól alszik éjjel nem is alszik napközben, csak minden harmadik nap.Szerintem fogadd el, hogy lecsökkent Tami alvásigénye, ha nem nyafogós. Éjjel jól kialussza magát és gondolom már a tesó kérdése sem foglalkoztatja a tudatalattiját annyira int korábban ezért pihentetőbb az alvása.

Hát igen, az jó ha apa itthon van 2 napig, de ebből a fizetésből nem lehet megélni (nekem több a gyedem mint az apa fizetése) , így ált fusizik, akkor haza se jön csak este, ilyenkor nem látjuk, csak esténként, és minden harmadik nap akkor se. De nem panaszkodom, mert ha itthon van sokat segít.

KRISZTI!
Örülök, hogy Ti már jobban vagytok! Nem volt nagy szomorúság, hogy kimaradtatok a farsangból?

ILDI!!

Nagyon fontos, hogy lemenjen a lázad!!! bár 38 fok felett nem lenne szabad szoptatni, de ezt én sem tudtam betartani 39 fokosan is lógott rajtam a Sára! Figyelj a mégtöbb folyadék fogyasztásra.
És lehet, hogy Neked jó lenne antibiotikum is, mert nehezebben hevered ki ,mivel szoptatasz. Menj dokihoz és írass fel.Lehet, hogy felesleges, de ebben az esetben ez a kisebbik rossz. Mi nem szedünk, mert szeretném megúszni , de a te helyzetedben nem gondolkodnék egy percet sem és beszedném!!!!!!!!

Jobbulást

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Rossz olvasni, hogy mennyire betegek vagytok!!! :cry: :cry: :cry:

Gyöngyi, igyekszünk semmilyen társaságba nem menni most, bár Laci is haza hozhat bármit a munkahelyéről. :(
Lányoknak gyógyulást kívánunk! Te már jobban vagy?

Ildi, :cry: :( Jó nehéz lehet most neked! Gyógyuljatok meg minél előbb!
Én is az Algopyrint tudom, hogy lehet szedni szoptatás alatt, de az tényleg nem ártana, ha Téged is látna doki, bár ha ez influenza vagy egyéb vírus, akkor semmi antibiotikum nem jó rá. A lázadat igyekezz csillapítani!

Nóri, Ti hogy vagytok? Jobban már?

Szandra, nálatok mi újság?

Puszi Mindenkinek és gyógyuljatok meg!
idna
 
 


Sziasztok!
Csak gyors bekukk mert a gyerekek éheznek :lol:

Ildi!

Homeopátiát nem próbáltad?
van kimondott köhögésre vagy lázra is. Szerintem azzal abszolut nem ártasz rékának. Bár ha nagyon szarul vagy antibiotikum ( egyetrértek Gyöngyivel)mert én már karácsony óta küszködöm a náthával. Azóta már 2x kaptam antibiotikumot és még holnap megint vissza kell mennem mert a tüdőm még mindig nem tiszta pedig már 3 hete rá sem gyújtottam. :lol: :D


Gyöngyi!
Kevin nem igazán szomorkodott a farsang miatt mert kapott így isa tanáártól ajándékot lehet hogy az izgalom is túl nagy volt neki és talán azért sem akart menni. Nem tudom bár a hányást nem hiszem hogy lelkiekből vagy izgalomból produkálta volna.

KépKép
KépKép
krisztám
 
 


Sziasztok!
Mostmár kicsit jobban vagyok....
lehet,hogy átmeneti,de délután kiizzadtam...anyósom levitte Rékát egy kicsit,Dávid is elaludt /háromszor aludt ma/és tudtam pihenni. :D
Állítólag Paracetamol tartalmú gyógyit lehet szedni,úgyhogy apát elküldöm a gyógyszertárba holnap,ő azért jobban van/Coldrex csodákra képes :D /ha nem hoz javulást,akkor tényleg elmegyek a dokihoz,mert ez nem állapot. Már ezer éve nem voltam beteg :( de ez most nagyon kijött. :cry: és lelkileg amúgy is mindig megvisel,ha beteg a gyerek(ek)

Szandra!
Nagyon kíváncsi vagyok a sztorira.És hol találtál rá apukádra? És hogy hogy ilyen sokáig nem találkoztatok?Hu de izgi,gyere mesélj már!!!
Remélem helyre állt Tami alvása :D a könyv szerint lehet,hogy elég neki az éjszakai alvás,ha pihentető és végig alussza az éjszakát,akkor megeshet,hogy nem igényli napközben.

Andi!
Köszi a kedves szavakat,igyekszünk gyógyulgatni.
Remélem apa nem hozza haza nektek és megusszátok,nem tudom miért reménykedtem,hogy nekünk is sikerül,mikor körülvagyunk véve bőlcsis,ovis ,isis unokatesókkal :? na mindegyj,de akkor is utálom,hogy nem áll másból a napom,porszívozás,tisztítás,gyógyszer adagolás,orrszívás,tisztítás..........

Hogy érzed magad?Olyan kiváncsi vagyok már a pocakodra,mostmár biztos szépen növöget :D Lőrinc ?Mit csináltok mostanában?

Gyöngyi!
Mi az az arcüreg átmosás?
Szegénykéim,akkor ti is még kínlódtok.... :( csak kilábalunk már ebből a fránya korból.....
a gyerekdoki szerint semmi gyógyika nekem.... fokhagyma ,méz meg ilyenek......de ha nem javulok,akkor elfogok menni doki bácsihoz,
és az az érdekes,hogy nem folyik az orrom,inkább a mellkasom fáj a köhögéstől.Dávidnak meg inkább az orra folyik.
Lázam talán már nincs ,csak éjszaka lehetett,mert akkor remegtem...de napközben nem éreztem...ki tudja? nem votl időm megmérni :oops:

Kriszti!
3 hete???,De ügyi vagy! És ez végleges? :D

Sajnos nem ismerem a homeópátiát és olyan dokit se aki tudna nekem javasolni,hogy éppen mit kéne szednem,mert ott úgye megvan,hogy mit mikor,és mire....
Aztán ne éheztesd itt a jó népet!

Többi távolmaradónak is sok puszi,remélem azért Mindenki jól van!

Ildikó
Kép
ilgya1
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
kállai
 
 


Sziasztok!

Nálunk is betegek a lányok. Tami könnyen átvészelte a torokgyulladást. Sajnos Szonjnál ugyan az a helyzet, mint a többi topik-babánál. Láz, szörnyű köhögés, torokfájás.
Hétvégén elutaztunk Pozsonyba egy barátunkhoz, ott csúcsosodott ki Szonjabori betegsége. Mi balgák nem vittünk babakocsit, így sikerült Szonjust három órán keresztül a kezünkbe cipelni míg ő aludt. Viszont a három óra szabadlevegőn alvás csodát tett. Nagyon sokat javított az állapotán.
A gyerekek doktornője nagyon szuper, általában homeopátiás szerekkel megoldjuk a betegségeket. Csak szuper-vészelyzetnél használunk antibiotikumot.

Andi!
Nagyon örülök, hogy ilyen hamar ilyen jól alakul a helyzet.!

MARIETTÁNaK MI IS BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

Ildi!
Egyátalán ne hidd, hogy jól tudtam kezelni a hisztit. Nekem az a tapasztalatom, hogy a gyerekekkel 99%-ban akkor van baj, ha én nem vagyok rendben. Ha ideges, feszült, rosszkedvű vagyok kegyetlenül tükröt tartanak. Úgyhogy én próbálok magamban rendet rakni. Nem mindig sikerül, volt már olyan, mikor rajtuk töltöttem ki valamit. Én utána becsületesen beszoktam ismerni nekik, ha igazságtalan voltam.
Igaz, a testvér féltékenység, amit helyesebb, ha anya-féltésnek nevezünk, egy más tészta.

Én már többször leírtam ide, és most is megteszem, hogy az a alvásban én radikális változásokat vezettem be miután végig küzdöttem 10 hónapot Tamival. Az aludj jól gyermekem című könyv módszerét követve szigorúan fogtam/fogom az alvást. A kicsit kezdettől fogva az önálló elelvásra próbáltam ösztönözni. Teljesen bevált. Mindketten este fél 9-től, reggel 7-ig alszanak.

Ildi vigyázat: az okosok szerint a gyerekek 2-4 hónapos koruk között tanulják meg a nappal-éjszakát megkülönböztetni. Ha most sikerül Réka babának jókat aludni éjszaka nyert ügyetek lesz.

Nekem fontosak az esték, mert ilyenkor tudok dolgozni a számítógépen.

Szandra! Mesélj!
14 év! nem semmi!

Nóra, Kriszti, Gyöngyi!

Gyógyuljatok ti is hamar meg!

Tami Csipkerózsi lesz a farsangon, ma érkezett meg a ruhája, fent mellékeltem.

Sajnos mennem kell dolgozni!

anett
kállai
 
 


Ajánlom figyelmetekbe, hogy a drága Tamim hogy tartja az ujjacskáit! Őrület! :lol:
kállai
 
 


Sziasztok!

Anett!
Nagyon eszméletlen tündériek a lányok. Hát igen szerintem nyugodtan újra írhatják a Csipkerózsika szereposztását mert én egyértelműen a Tamira szavazok. (Mármint a tiédre :) )

Gyöngyi!
Igen, a baj az hogy ha nem alszik a Tami akkor teljesen diló lesz estére, sőt már délután nem lehet vele bírni. Persze ha látnám, hogy alvás nélkül is elvan akkor nem "erőltetném" de így..... :roll:
Tegnap például 1 és háromnegyed órát aludt. Éjszaka álmában sokszor beszél olyan dolgokat amiket napközben átélt, vagy mondókát mond vagy akár idéz egy meséből. Tényleg az ilyen alvás az pihentető?
Az nem semmi, hogy a párod kevesebbet keres mint amit te kapsz :roll: pedig köztudottan nem valami nagy manit kapunk. :(

Ildi!
A gyerekorvosunk tanácsára mi (homeós cucc) az oscillococsinum-ot (tuti rosszul írtam) kezdtük el szedni. Ezt lehet megelőzésre, ha hallod, hogy sokan betegek (heti 1), vagy enyhe tünetek kezelésére, vagy már kialakult influenza esetén. Ezt én is nyugodtan szedhetem és a Taminak is adhattam belőle egy egész adagot. A poén az volt ebben a cuccban, hogy vagy 100 apró pici bogyó van egy adagban és amikor tegnap kinyitottam, hogy akkor kezdjünk védekezni az influenza ellen akkor ez az egész kiesett a kezemből és vagy fél percen keresztül csak a kis bogyók pattogását lehetett hallani a szobában. :roll: :) . Szerintem még életemben nem porszivóztam annyira alaposan mire mindenhol felszedtem erre a párom közölte, hogy ezek után ide egy vírus sem meri majd betenni a lábát. :) :)

Sztorim:
Aput kb. 14-15 éves koromban láttam utoljára. Még csak két éves voltam mikor elváltak anyuval. Egy ideig anyuval majd apuval laktam, ez 3 évig tartott. Igaz, ez idő alatt vagy 3 helyen laktunk (annyiszor változtak a barátnők) de én nagyon élveztem a helyzetet. Azt tudni kell, hogy eszeveszett módon apás voltam és vagyok is a mai napig. Aztán vissza kerültem anyuhoz, vele nagyon sok vitám volt mindig, kicsit furcsa volt a hozzáállása dolgokhoz és én mint vérbeli lázadó típus (skorpió, skorpió aszcendenssel :) )ezt nem mindig hagytam szó nélkül. Na mindegy.......
Néha nagy ritkán jött apu, vagy mi mentünk hozzá (gyerektartást behajtani). Mondjuk mindig törekedett rá, hogy ha elvitt minket akkor megadja a módját. Persze tudom, hogy sokkal könnyebb megfelelni évente kb kétszer mint egy anyának egyedül felnevelni két gyereket de aki apás az apás. Az volt a baj, hogy anyu nagyon sokat szídta aput és én ezt nagyon nem szerettem. Aztán az apu összejött egy nővel. Elég szolíd körülmények között éltek (szoba konyha) ezért nem is lett volna nagyon lehetőségünk akár több napot együtt tölteni apuval, a csaj meg érezhetően nem nagyon szívlelt minket tesómmal. Itt még sok csűrés csavarás a lényeg, hogy szétmentek (akkor még tudtam, hogy hova költözött apu) aztán megint összejöttek és itt vesztettem el a fonalat. Ez volt 14 éve.

Aztán egyszer csak elhatároztam, hogy megkeresem mert nagyon hiányzik és akkor lettem terhes a Tamival. Megtaláltam a testvérét aki csak annyit tudott róla, hogy valahol Péterin lakik (mi akkor már itt laktunk Vecsésen). Tökre megörültem, hogy ilyen közel van. Anyu egy kicsit elbizonytalanított (amiért szégyenlem is magam rendesen), hogy biztos halál csövi meg ilyenek. Akkor egy kicsit letettem a dologról aztán mégis felkerekedtünk a párommal és elkezdtük kideríteni merre is lakhat pontosan. Mivel Péteri nem egy olyan nagy hely így hamar találtunk egy embert aki ismerte aput és mondta, hogy már elköltöztek innen Ceglédre de többet nem tud. Megtaláltuk a házat ahol lakott így meg volt a régi címe. A cím alapján kértem a tudakozótól egy telefonszámot amit felhívtam és készségesen nem állt a rendelkezésemre a nő pedig elmondtam, hogy ki vagyok és hogy az apukám lakott ott előtte. Gondoltam hátha tud valami infót, általában az ember ha költözik valahova akkor cserél telefonszámot a tulajjal, hogy tudjanak mindenféle dolgot egyeztetni. Azt mondanom sem kell, hogy kevésbé volt jó híre apámnak Péterin.... :roll: :oops: :(

Itt megint megbukott a dolog. Aztán megszületett a Tami és eltelt egy kis idő mire megint apahiányom támadt és felhívtam a ceglédi önkormányzatot, hogy ilyen ügyben mit csináljak. Ők mondták, hogy írjak egy levelet amiben benne vannak apám adatai meg, hogy miért keresem és akkor be kell fizetni egy minimális összegű csekket és akkor elkezdik megkeresni. Ha megvan akkor őt kiértesítik, hogy keresem és, hogy kiadható e az adata. Ha igen akkor kiküldik ha nem akkor pedig azt küldik ki, hogy nem kíváncsi rám. Ez olyan macerásnak tűnt, hogy inkább a családdal és a tesómmal felkerekedtünk és érdeklődtünk Cegléden hátha ismeri valaki. Sajnos nem jártunk szerencsével mert Cegléd korántsem olyan kicsi mint Péteri. Akkor megint alább hagyott a lelkesedésem...
Telt múlt az idő, szerintem nem nagyon telt el úgy nap, hogy ne gondoltam volna apura (igaz ez az egész 14 év ilyen volt, hát igen apa csak egy van). Közben megszületett az Edina is és ez már teljesen arra sarkallott, hogy meg kell keressem mert nem is tudja, hogy van két unokája. Néha felhívtam az öccsét aki szintén nem tud apuról semmit de mindig abban reménykedtem hátha nála jelentkezett.
Aztán csak megírtam azt a papírt az önkormányzatnak. Vártam vártam (jó sok idő volt, szerintem majd 3 hét) aztán jött a csekk, hogy fizessem be. Na mondom jó lesz ha két hónap múlva jön a válasz mert ha csak a csekk ennyi időbe tellett akkor az meddig fog tartani míg megkeresik. Nem is reménykedtem semmiben. Isten igazából attól féltem, hogy nem akarja felvenni a kapcsolatot. Aztán egyik nap jön fel a párom és kérdezi, hogy jó kislány voltam e?, tudtam hogy az önkormányzat küldött levelet. :) :) :)
Pedig nem is telt el csak egy hét azóta mióta elküldtem nekik a csekket. Alig bírtam kibontani olyan ideges lettem. Amikor elolvastam én úgy el kezdtem sírni, hogy csak na..... Párom azt hitte, hogy gáz híreket kaptam de én csak azért sírtam mert meg lett apu címe és a mobil száma. :D :D :D :D :D
Gyorsan hívtam a tesómat akivel megbeszéltük, hogy két nap múlva lemegyünk Ceglédre meglepi szinten. Visszük az uncsikákat :lol: . Már tiszta lázban égtem (nem influenzás) egész úton. Nagy nehezen megtaláltuk az utcát és a házat. Mivel csengő nem volt a kapun ezért felhívta a tesóm aput (én nem mertem annyira izgultam), hogy merre van persze azt nem árultuk el, hogy ott vagyunk. És láss csodát............

Hát ez nem a csók és könny című újság romantikus része, mert apu közölte velünk, hogy kint dolgozik Németországban és csak 3 hét múlva jön haza :( :( :( .
A lényeg a lényeg, hogy már csak 18 vagy 19-et kell aludni és találkozunk mert nagyon örült nekünk. Van egy 11 éves hugicám, még mindig együtt él azzal a drága nővel aki miatt egy csomó ideig nem találkoztunk. Na mindegy, borítsunk fátylat a múltra. Azóta már (mindez múlt hét csütörtökön volt) beszéltem én is az apuval telefonon. Annyira aranyos volt mint mindíg és ő is teljesen be van sózva, hogy mikor találkozunk már. Az uncsiknak nagyon örült. :P

Hát ennyi a sztori, kicsit hosszú, kicsit bonyolult de az enyém.
Most megyek is aludni, hogy már csak 17 v. 16 alvás válasszon el minket egymástól :) . Tényleg ha délutánonként alszok a Tamival az is beleszámít? :) :)

Na puszi. Vissza olvasni már nincs lelkierőm, bocsi a hibákért.

Szandra

szandrakiss
 
 


Kedves Szandra!

Először is örömmel látom nem csak én nem alszom éjjelenként.

Nahát a történeted filmbe illő. Örülök, hogy megtaláltad az apukád.
Annyira durva, hogy elszakadhatunk egymástól...

Jó éjt! anett
kállai
 
 



Sziasztok!

Anett!
Gyönyörűek! :D

Ki a doktornőtök???,Úgy tudom Vecsésen csak két gyerekdoki van,de mindkettő férfi :oops:
Nekünk viszont állandóan antibiotikumot ír fel :oops: ,ha nem hívom ki,akkor felelőtlennek érzem magam,mert ha valami történne,sose bocsátanám meg magamnak :oops:

Kicsit fáradtnak látszol a képen :( biztos jó lehetett Pozsonyban,olyan szép város,habár nem voltam még,de sokan mondták már.

Csipkerózsika meg egyenesen fantasztikus!Épp az ujjait néztem én is :D mint egy kis hercegnő :D
Honnan érkezett meg a ruhája?

Alvás :roll:
Én Dávidnál se tudtam átvinni ezt a módszert :oops: remélem Réka azért más lesz.
Próbáltam de gyengének bizonyultam és feladtam,egyszerűen nem bírtam megállni,hogy ne menjek be hozzá :oops: tudom,hogy most annak iszom a levét,de talán már nem sokáig :)

Szandra!
Ez olyan megható :D
És ő nem keresett titeket? :oops:
Hol fogtok találkozni?
Annyira szép,drukkolok nektek,hogy mostmár sose veszítsétek el egymást!
Anyukád tud róla? És mit szólt?

Puszi I.
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Ildi!
Én sem a körzetis orvoshoz hordom a gyerekeket mert az kiborító egy fazon. Van egy nagyon aranyos doktornénink aki mindig házhoz jön és itt adja be az oltást meg itt vizsgálja meg őket ha betegek. Én ennek nagyon örülök mert ha beteg lenne valamelyik akkor nem szívesen cibálnám az orvoshoz. Meg sokkal jobb ha itt van a doki és nem mint a futószalagon "mi a panasz, oké viszlát", hanem lehet beszélgetni akár egy fél órát is. Azt tuti, hogy ha a rendelőben kéne találkozni a dokival akkor fele annyi dolog nem jutna az eszembe mint így, hogy miket is akartam megkérdezni. A másik, hogy sikerült kialakítani vele egy olyan kapcsolatot, hogy ha bármi kérdésem van akkor is hívhatom. Például múltkor felhívtam mert anyu volt olyannál akinek a gyereke éppen bárányhimlős volt (anyu is volt már) de nem tudtam, hogy attól ő még hordozza e és nem jön ki rajta vagy ilyenkor abszolút nem hordozza, és akkor mondta, hogy nyugodtan találkozhatunk anyuval. Vagy mikor unokatesómék akartak eljönni de a lányának antibiotikumot kellett szedni mert mandulagyulladása volt és felhívtam, hogy (6 napig kellett szednie) az 5. napon találkozhatunk e velük. Mindig nagyon készségesen elmagyarázza a dolgokat és tanácsot ad.
Ha gondolod szívesen megadom a számát ha érdekel.

Apuval kapcsolatban azt nem tudom, hogy ő keresett e minket de mikor beszéltem vele akkor mondta, hogy nagyon szégyenli magát amiatt, hogy eltűnt. Szerintem ez azt jelenti, hogy nem keresett. Tudod van egy szint amikor nem keresel valakit mert.... és van egy szint amikor meg már nincs képed megkeresni mert eddig nem kerested. Szerintem ez a tipikus esete ennek. Mindent milyen szépen meg tudok magyarázni vele kapcsolatban. :) :oops:

Náluk fogunk találkozni. Állítólag a hugom is nagyon várja már a randit. :) :) . Anyunak mondtam már. Meg volt lepődve. Isten igazából nagyon jól esett elmondani neki, hogy milyen normális körülmények között él apu és, hogy van munkája meg minden. Nem szerettem volna ha beigazolódott volna anyu állítása miszerint le van pukkanva. Nem szszívesen hallottam volna a szájából, hogy: ugye én megmondtam. :evil:
Komolyan mondom büszke vagyok apukámra. :) :) :)

Ja a gyerekorvosra visszatérve erre is van egy sztorim:
Mikor a Tami pici volt és hordtam oltásra akkor amint hozzá ért a doki már ordított is (más nem tudott ilyen reakciót kiváltani belőle) még akkor is amikor még nem is tudta, hogy itt akár valami rossz is történhet. Alapban mondjuk nekem sem volt túl szimpi a fazon. Aztán mikor eldöntöttük apával, hogy járunk bébiúszásra akkor az uszis csaj mondta, hogy kérjek a gyerekorvostól egy papírt, hogy egészséges a Tami és akkor mehetünk. (Ez nem ilyen nincs megfázva papír hanem, hogy nincs baj a szívével meg nincs semmi olyan különösebb baja ami miatt hírtelen nagy gáz lehet vele). Elmentem a dokihoz felvázoltam a dolgokat ő pedig nagy kikerekedett szemekkel közölte velem, hogy miért adna ő ilyen papírt. Akár őt ezért le is csukhatják ha mégis lesz valami baja a Taminak meg ilyenek. Mondtam neki, hogy azt talán csak ki meri jelenteni, hogy jelen pillanatban nincs semmi rendellenessége a gyerekemnek (gondoltam itt rendes szívhangra, nem sípol a tüdeje, nem kap 5 másodpercen belül a gyerekem semmi olyan betegséget amit előre lehetett volna látni) erre közölte velem, hogy ő ilyet nem tud garantálni. ANNNNNNNYÁD! Már bocsánat a nyers modoromért de nekem ne mondja azt a gyerekem orvosa, hogy ő nem tudja azt állítani a gyerekről, hogy egészséges. Milyen orvos az ilyen? Akkor miért nem ment inkább számítógép szerelőnek vagy utcaseprőnek az ilyen. Na nekem ekkor lett elegem a dokiból és akkor mentem át ehez a nőhöz. Én akkor is simán kinyírtam volna ha csak úgy szimplán lett volna valami baja a Taminak nem kell ehhez feltétlen usziba járni. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Na most ennyi.

Szandra

szandrakiss
 
 


Sziasztok! Na most kezdek már falra mászni a lányaimtól. Már jobban vannak annyira, hogy civakodnak és kicsit játszanak, de még mindig nagyon nyafkák és bolondok. Napközben nem alszanak (pedig a Sára lázas is), éjjel többször kelnek - hulla vagyok.

SZANDRA!!

Szuper! Elhiszem milyen jó lehet megtalálni apudat. Én is apás voltam, de sajnos apa 5 éve meghalt, nem láthatta az unokáit, pedig mennyire imádta volna őket!!!!

Az ilyen barom dokit tényleg gyorsan le kell cserélni!!!

Az alvás: nem mindegy, hogy semmit sem alszik Tami du, vagy "csak" másfél órát. HA nem alszik egyáltalán, persze az nem jó (most kezd elviselhetővé válni a Marietta, ha nem alszik du) ,de ha elég a kevesebb alvás, akkor nincs mit tenni!! Emlékszem, ennyivel a Sára születése után még nálunk is sok gond volt. Szerintem még nálatok is a testvér-elfogadás időszaka van. Biztos baromi nehéz feldolgozni egy ilyen kicsi gyereknek ekkora változást. Én fél év után kezdtem remélni, hogy visszaállunk a megszokott kerékvágásba Mariettával és akkor lehet valami rendszerhez szoktatni a Sárát is.

ANETT!

Gyönyörűek a csajok és a Csipkerózsa teljesen élethű!! Én mindig fiú gyereket szerettem volna, de már nem bánom, mert csak a lányokat lehet így felöltöztetni.
A Te alvásos történetedre is tudok reagálni:amíg védőnő voltam mindenkinek azt mondtam, hogy igen ha aludni akar éjjel, akkor rá kell szoktatni a gyereket az elalvásra és nagyon következetesen kell eljárni (ahogy Te is írtad) És mégis: a sajátjaimmal nem tudtam megtenni. Nem voltam elég erős hozzá. Nálunk mindkét lány nagyon hamar tudta az éjszaka és a nappal közti különbséget, ezzel nem is volt baj. De mindkettő a cicin aludt el és ez ellen nem tudtam tenni semmit, a másik megoldás a kézben ringatás volt. Mariettánál megpróbáltuk nappal is éjjel is: leraktuk, hogy aludjon egyedül - képes volt másfél órát sírni és nem aludt bele. Viszont cicivel tiz perc az egész. Sárával is ez van : este fürcsi és jóéjtcici - alszik is mint a kisangyal (Ő sokszor alszik el a kiságyában is), de éjjel 2X-3x felkel -csak úgy. Ilyenkor mit lehet tenni? Mariettánál megtanultuk elfogadni, hogy ő ilyen, így Sáránál már nem is próbálkoztunk. Marietta három éves korától alszik egyedül, gond nélkül. Igaz van olyan barátnőm is, aki a kezdetektől két puszival elbúcsúzott a fiától, letette az ágyába és egyedül aludt, zárt ajtó mögött.
Nem vagyunk egyformák és a gyerekek se, de az, hogy én voltam gyenge és következetlen, vagy a gyermekeim ilyenek már sosem fog kiderülni. Pedig viszonylag szigorúnak tartom magam. Mindenesetre írigyellek!!!!!!!!!
De érdekes - kérdezzétek meg- hogy a Nórának pl. eszébe se jutott, hogy ne keljenek fel a gyerekek éjjel.

ILDI!!

Egy csomó mindenre rámondják, hogy szoptatás alatt ne, aztán ugyanolyan hatóanyagú gyógyszert felírnak a gyereknek. Azért mert szoptatsz nem kell szenvedni - sőt!!!

Az arcüreg-átmosásra novemberben találtunk rá, amikor a Mariettának arcüreg-gyulladása volt. Kispesten a gyerekrendelőben csinálta a fülész doktornéni (már megszüntették a fülészetet ott).
Úgy hallottam Gyálon is csinálják 2500 Ft-ért, amit én a itthon naponta 3X csinálok mindét gyereken. Ua elven megy mint az orrszívás, csak az orrnyílásoknak felfelé kell nézniük. Az egyik orrnyíláson fecskendezem be a fiziologiás sóoldatot, a másik orrnyiláson meg kiszívom és eszméletlen mennyiségű trutyit tud kihozni. Sára éjszakánlén annyira bedugul, hogy nem tud szopizni se, átmossuk és szopi után tud aludni. Ha nagyon taknyos, akkor megelőzésre is jó (arcüreggyulladás, középfül gyulladás). Akkor hatásos, ha kiszívod a gyerek orrát és még mindig hallod, hogy nem szelel, vagy szörcsög (mert az orrmandula mögött megreked a trutyi).
Ha érdekel szívesen megmutatom- nagyon egyszerű.

Na ezt a levelet másfél óra alatt szültem meg!!

JUDIT, KATi - mi van veletek? Hogy vagytok?

Gyógyulgassatok!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Háát, csajok, ez az alvás téma már sokszor volt téma :D
Gyöngyi, nem hiszem, hogy következetlen lettél volna. Az biztos lehet, hogy a gyerekek alvásában sok múlik a szülőkön is, és sok a gyerek természetén is. Legalábbis én ezt gondolom. Én szerencsére azon szülők közé tartozom, akinél Lőrinc igencsak jó alvó. Mindig is az volt, 6 hetesen már végig aludta az éjszakát, pedig csak szopis baba volt. Aztán persze voltak éjszakák, amik rosszabbak voltak (oltások, fogzás), de többnyire aludt este 8-tól reggel kb. fél 8-ig. Hogy erre mi szoktattuk-e rá vagy amúgy is így alakult volna, ezt elég nehéz megmondani. Az biztos, hogy kezdettől fogva arra törekedtünk, hogy egyedül tudjon elaludni, és ez Lőrincnél nem jelentett gondot, nem jelentette azt, hogy sírva aludt el.
Alapjában azt gondolom az egészről, hogy úgy kell kialakítani ezt is (mint sok minden egyebet is), hogy az adott családnak megfeleljen és természetes legyen. Aki aludni szeretne és következetes (ez szerintem nem jelent szívtelenséget vagy hogy ne szeretné a gyerekét), az úgy szoktatja és alakítja a napi rendjüket. Nekem is van csomó ismerősöm, akik természetesnek veszik az éjszakai keléseket és bírják is, így nekik meg az a teljesen megfelelő.
Ahogy írod, annyi megoldás, ahány gyerek és ahány szülő, mindenkinek más jön be. :D

Szandra, tényleg nagyon szép és megható a történetetek! Azért nem lehetett semmi ennyit utána járni és keresgélni. Majd írj, hogy alakult a találkozás!
És anyukád nem volt mérges vagy csalódott egyébként, hogy nektek ennyi év után is ilyen fontos az apukátok? Mert írtad is, hogy ő nem volt túl jó véleménnyel róla.
Ezt a homeopátiás doktornénit hol találtátok? Gondolom, ő nem vecsési. Itt én is csak 2 férfi gyerekorvost tudok. Mi tulajdonképpen meg vagyunk elégedve a miénkkel (én is mindig házhoz hívom), az egyetlen bajom az, ami Ildinek is, hogy mindenre antibiotikumot ír. :( Megmondom őszintén, azt meg én nem szoktam beadni, de legalább látja orvos a gyereket, ha beteg. Egyedül a karácsony előtti betegségkor adtam be Lőrincek az antibiot, de akkor 39,6 volt a láza és egész nap csak feküdt vagy ült az ölemben és semmit nem csinált. Na, akkor nem mertem felvállalni, hogy ne adjam be. :(

Gyöngyi, ezt az átmosást is porszívóval csinálod? Nem értem, hogy egyszerre fújod a sóoldatot, a másikon meg szívod is? :roll: Biztos nagyon hasznos lehet! Gyerekek hogy tűrik? Bár Lőrinc az orrposzívózást is megengedi és jön, ha hívom, de ordít közben. Ehhez be kell szerezni valami különleges eszközt?

Anett, gyönyörű szépek a lányaid! :D De ezt mindig megállapítom! :D
Nálatok Tami szereti az ovit?

Ildi, Szandra, Nóri, ti beíratjátok most májusban a gyerekeket oviba??? Hogy tervezitek???

Jutkával msn-en beszéltem , és Dóri szegény valamelyik éjszaka hányt. Remélem, azóta már jobban vannak!

Puszi Mindenkinek!
Andi
idna
 
 


Sziasztok!

Azért válaszolok ennyire gyorsan, mert én nagyon propagálom mindenkinek az átmosást, nálunk nagyon bevált!
Kell hozzá a hagyományos- orrszívó, pár fecskendő és az orvos által felírt sóoldat (mindkettő filléres dolog). A gyerekek fekszenek a földön és mindkét kezemben van valami (orrszívó, fecskendő).Az orvosnál a Mariettát 3-an fogtuk le, de itthon mindkét lány lefogás nélkül hagyja magát, persze megvan a műbalhé előtte, de közben nem szöknek el, a Sára sírogat, mint a normál orrszívásnál.
Jobban leszünk bárkinek szívesen megmutatom a lányaimon!

Én se gondolom, hogy akinek alszik a gyereke éjjel az szívtelen lenne, csak nálunk minden erőfeszítésem ellenére nem jött össze. Mint írtad, igen nem csak a szülőkön múlik, hanem a gyereken is.

Édes vagy, hogy mindenkihez van egy-egy szavad, de TE HOGY VAGY???

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Gyöngyi, én se tartalak gyenge vagy következetlen anyának, ezért is írom, hogy nem feltétlenül a te "hibád", hogy a lányok nem alszanak. Meg amúgy is minden család más, és mindenkinek más jön be :D:D:D

Én is azért kérdeztem az átmosást, mert biztos, hogy jobb, mint az orrcseppezés. Sokkal természetesebb. Én kiváncsi lennék rá, ha majd jobban lesztek. Bár szegény Mariettáék miattunk szenvedjenek...?!

Hát, velünk nincs túl sok érdekes, kissé unalmasan vagyunk. :D De lehet, hogy ez is jó. Sokat gondok arra, hogy remélhetőleg egyre távolabb kerül a lepény a méhszájtól! Ugye, ha már elkezdett onnan elhúzódni, akkor nem mehet vissza????

Jut eszembe! Ma kimentünk Lőrinccel motorozni ide az utcánkba, olyan szép napsütés volt és találkoztunk az egyik itt lakó anyukával és kisfiával (ciniről látásból ismerhetitek), ő szólt, hogy február 26-án, hétfőn 10 órától a Játszóházban farsangot szerveznek! Ők szervezik, a gyerekeken lehet jelmez, ha eltűrik (Lőrinc nem tűri :) ) és vinni kell magunkkal egy kis rágcsálnivalót meg üdítőt, amit a gyerekek ehetnek-ihatnak.
idna
 
 


Sziasztok!

Valamit mindig elrontok, ha az alvásról írok...

Míg Szonját szoptattam, másfél éves koráig, én is keltem legalább egyszer, de az elején négyszer- ötször is. Nála már tudatosan arra törekedtem, hogy önállóan aludjon el. Mára ez sikerült.

Tamival pedig nagyon durva volt a helyzet, mert kb fél óránként felébredt így volt olyan éjszaka, nem is ritkán, hogy több mint 10-szer is altatgattam. Becsületesen bevallom, hogy fizikailag és lelkileg is nagyon elfáradtam. Egy hónapot vaciláltunk Zolival mire elkezdtük az altatós módszert. Ma is azt mondom megérte.

Szandra!
Semmi roszra ne gondolj! :lol: Fotózom, így esténként letöltöm a képeimet, előkészítem és elküldöm a megrendeléseket.
Most is azt kellene tennem... Nemrég jöttem haza.

Ildi!
Mi a pesti doktornőnknél maradtunk. Megvan a régi lakásunk oda vagyunk állandóra bejelentve. Tami ruháját anya varratta meg Dévaványán. Ott vettem meg az anyagot hozzá. Az én barátnőm sem tudta megcsinálni az alvásos módszert, de a kisfia magától hagyta abba a tejcsizést és azóta alszik mint a bunda. Máramikor. :?

Andi!
Biztos szépen vándorol a lepényed. Te olvastad a Lelki köldökzsinor c. könyvet? Állítólag tudjuk befolyásolni mi magunk a lepényt is. ÉN nem nagyon voltam nyitott az ilyen jellegű dolgokra, de ez a könyv megváltoztatta a véleményem.

Gyöngyi!
Az alváshoz még annyit: ez alkati kérdés. Én Taminál nagyon parás voltam. Az az anyuka, aki megengedi, hogy megfogják a babát de belül azt gondoltam, majd én, majd én, majd én... Mindent egyedül. Ráadásül rengeteg szakkönyvet olvastam, ami nem tett jót. Például 6 hónaposan teljes pánikban próbáltam Tamót ülésre bírni, mert úgy gondoltam itt az ideje, hiszen az irodalmak többsége ezen a véleményen van. Szóval kezdett kialakulni egy nem túl jó szimbiózis köztünk, ami odáig fajult, hogy Tami ratam kívül nem kívánt más társaságot. Egyre jobban éreztem valamit nagyon nem csinálok jól. A változás egyik része volt az alvástanulás. Barátaim még a mai napig úgy emlegetik Tamival töltött első évünket, mint egy rémálmot. :oops:

Sziasztok! anett
kállai
 
 


Sziasztok!

Igen és csak írigyelni tudlak ANETT! Ügyes voltál.
De akár alvásról, akár másról van szó, szerintem mindenki sok hibát vét amíg felnőnek a gyerekei!!!!! Sajnos egy gyerekhez sem adnak használati utasítást. Ezek az élmény-cserék nagyon hasznosak, mert látod, hogy senki sem tökéletes és mindenki mindent máshogy csinál - jól. De mivel nincs tuti recept semmire, ezért nem mindig lehet egy már bevállt módszert alkalmazni a saját gyerekemen is.
Az a jó, ha tudunk tanulni a hibáinkból! És amit én is fontosnak tartok, hogy tudjunk bocsánatot kérni a gyerekekinktől!!!!!!!!!! Megértenek minket és talán megtanulják, hogy természetes hogy anya is hibázik, hogy ő sem tévedhetetlen, mint ahogy senki sem.
Melyikőtök anyukája volt erre képes???? Én sokszor hiányoltam az anyámtól a bocsánatkérést, vagy a "légyszívest", a "köszönöm"-öt - nálunk természetes volt, hogy mindig igaza van, még akkor is amikor mindketten tudtuk, hogy nincs igaza!! Nagyon hiteltelen tudott lenni ez a helyzet!
Szóval még ami végkövetkeztetetés:nem olvasták a gyerekek a szakmai könyveket és nem tudják, hogy mikor mit kell csinálniuk!!!
Nekem is nehéz volt elfogadni, hogy a gyermekem nem úgy viselkedik, ahogy elvárom tőle, ahogy tanultam, hogy viselkednie kel!! És itt a kialakítandó kényes egyensúly:mennyire szabad hagyni, hogy a gyerek személyisége érvényesüljön és mennyire lehet ráerőltetni dolgokat nevelés címszóval.

Tudjátok mire jöttem rá: ha ösztönösen és nem tudatosan nevelem, akkor sokkal könnyebb, mert akkor jobban figyelembe veszem a gyerek igényeit és egyedi elvárásait. Minél többet agyalok annál jobban elbizonytalanodom és több a konfliktusunk is.
Jó persze nem azt mondom, hogy vissza kell térni az őskorba, én is betartok szabályokat, de nem gondolom, hogy attól, hogy rákiabálok, vagy kap a fenekére, ha bolond akkor személyiség-zavarai lesznek és lelkileg sérült lesz.
Az a baj, hogy mostanában a csapból is az folyik, hogy mennyire nagy a felelőssége az anyának, hogyan neveli a gyerekeit. Könyörgöm ezt tudja mindenki, de nem lehet a mindennapokban is álandóan ezzel a tudattal létezni!!!! És mi is felnőttünk lelkisérülésektől nagyjából mentesen, pedig nálunk még "divat" volt a lelki terror, és a testi fenyítés is.
Hú de belemelegedtem!!!!

Üdv:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Nem győztem olvasni.... :D de csak erre van időm :( apa itthon van és őt ápolgatom,puszi.

Jövök este,ha tudok.

Ildikó
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Hú,jó sokat írtatok :shock:

Mi lassacskán meggyógyulunk végre.Ma voltunk vissza a dokinál,hétfőn mindenki mehet oktatási intézménybe :D :D :D
Apa meg dolgozni :D
Nagyon csúnyán elbánt velünk ez a fránya vírus,de talán 1-2 évre védettséget szereztünk :roll:
Másról nem is tudok beszámolni,mert 1 hétig csak vegetáltunk.

Ildikó!
Remélem ti is jobban vagytok már.Látom,nálatok sem tesz kivételt,mindenki elkapja.Réka baba?

Andi!
Itt is gartuláció az elmászós lepénynek.Biztosan még jobb lesz!
Én beíratom Viktort tavasszal,de hogy járunk-e,azt még nem tudom.(Hozzáteszem,bár nem ezt kérdezted,ha csak ősszel vagy télen lenne 3,akkor nem tenném).De ez megint gyerekfüggő,persze.

Gyöngyi!
Én Tamarát neveltem eü-s tudásom szerint.A fiúknak már csak az anyukája voltam ösztönösen,ahogy írtad,és sokkal jobb,tényleg.
Ez a 26-i farsang jól hangzik,nem?

Szandra!
Örülök a történetednek :)
Nekem furcsák ezek az Apa-Lánya viszonyok.Az enyém katasztrófa volt :evil: Így nehezen is képzelem el,hogy egy apát így lehet imádni.

Kriszti!
Mi sem megyünk farsangra.Az ovis ma volt,a suliban pedig szombaton lesz.De őszintén szólva,a tömegtől még féltem őket.
De az enyémek sem szomorúak.

Anett!
Voltál már bent a színházban?Persze elfelejtettem szólni :(
Tami tényleg gyönyörűséges!!!Mikor lesz a farsang?

Többiek?
Nagyon el vannak tűnve!!!

Puszilunk mindenkit!!!

Nóra

KépKép
KépKép
krivita
 
 


Sziasztok!

Anett!

Nagyon helyes Tami, igazi kis hölgy olyan, mint a régi filmekben, nagyon tetszik.
Az ujjtartás tényleg nem semmi.

Eddig én is homeopátiáztam , de most valahogy ez a megoldás kimaradt túl erősnek gondoltam a megfázást de a pénztárcám bánja. I. eset 3000,- II. eset 5000,- És ma 4000,- ráadásul egyféle és csak 5 szem van benne! Tiszta röhej, hogy ennyibe kerül, ami hat? Nem is, beszélve a vizitdíjról ma 2x is kellett fizetnem.

Egyébként a hisztivel egyetértek, vagyis nem is leginkább ezzel de a tükörrel igen. Nagyon kegyetlen érzés, amikor rádöbbenünk, hogy a gyerek valójában úgy viselkedik, mint mi.
Legfőképp magunkban kell rendet rakni ez igaz, csak néha nehéz. Túl sok a külső negatív tényező.

Szandra!

Oscillococcinum mi is szedtük, de nem az egész tubust csak ugyanúgy az 5 golyót adtam a gyerekeknek, mint a többi hasonlóból, mi 10 golyót szedtünk. A doki szerint sok az a golyó amit egy adagnak írnak.

Nagyon jó a sztorid nekem is volt hasonló én szintén 3 éves voltam a szüleim válásánál.
Az apám a suliba jött látogatni a nagyszüleimmel ilyenkor rettenetes izgalomban voltunk mert mindig meglepetésszerűen érkeztek Hévizről Tatabányára. Akkor volt gond mikor hazamentünk, mert persze anyám mindig is tiltott bennünket tőle.
Miután betöltöttem a 18-at felvettem a nagyszüleimmel a kapcsolatot és ő általuk az apámmal tudtunk egymásról de ne beszéltünk. Sajnos a papa halálakor találkoztunk csak személyesen amikor nagyon örült nekünk majdnem 20 év után , de aztán az emlékei elnyomtak mindent.
1év múlva meglátogattuk a mamát a tesómékkal unokákkal unokatesókkal egyszerre húsvétkor és elég csúnyán bánt akkor velünk, majdnem hogy kidobott minket a lakásból. Szörnyű érzés volt. Azóta nem beszéltem vele csak annyit tudok hogy nagyon beteg és rettenetesen makacs.

A te történeted még végződhet szépen. Sok sikert!
Ja ha többet alszol sajnos nem, telnek gyorsabban a napok.

Lányok!
Nálunk a gyerekek elég sűrűn voltak arcüreggyulladásosak és a homeos kalium bichromicum nagyon bevált két nap alatt elmúlt nekik.

Az alvással én Ketrinnél a mai napig kinlódom. Na nem mintha nem aludna el de rettenetesen fél sötétben és mindig pánikol hogy ugye még nem oltom le a villanyt. Már az éjjeli lámpával is próbálkoztam, de csak az előszobaival nyugszik meg. Sokszor már felbosszant, hogy 12 évesen még mindig ilyen rossz szokásai vannak, de sajnálom, mert tényleg retteg és nem csak rossz szokás, ha tudtok esetleg tanácsot adni, megköszönném.

Gyöngyi!
Tudod legfőképp a gyermeknevelést az erős személyiség mellett, még nehezíti az iskolában adott, úgymond joga a gyereknek, amit egyre inkább rossz dolognak tartok azelőtt nem volt ilyen. Ma már a gyerekek irányítják a tanárokat, persze tisztelet a kivételnek, hihetetlen hogy mikkel jönnek haza. Pl: egy tanárnak engedélyt kell kérni illetve a beleegyezését a gyerektől ha mondjuk drogozik hogy szóljanak a szüleinek mert egyéb esetben sérti a jogait.
Amúgy is nehéz velük és ilyen hatalmat kapnak 10-12 éves korukban. Csodálkozunk hogy romlik a világ.

Ildi!
Remélem már csak a Zsolti beteg! Gyógyuljatok meg.
Tényleg 3-4 hete nem cigizem igaz, néha próbálkozom 1-2 naponta elszívni egy szálat, de a harmadik slukknál eldobom, mert nem esik jól. Remélem sikerül leszoknom. Szoríts!

Nóra!

Úgylátszik idén nem hatja meg a gyerekeket a farsang. Biztos az időjárás miatt.

Azért teszek fel képet Kevinről:

KépKép
KépKép
krisztám
 
 


Sziasztok!

Tök jók a témák. Sajnos most én is csak olvasgatok de holnap apa itthon lesz és akkor délután írok egy litániát. Addig is legyetek jók.

Küldök nektek képeket:
Az utolsón az én önellátó nagylányom pótolja a kálciumot a szervezetében :lol: . A többi az pedig teljesen magáért beszél.

Kép


Kép


Kép


Kép


Kép


Kép


Kép

Jaj itt nem a szülői ágyban vannak a gyerekek ez csak valami félreértés lehet. :oops: :wink: :D :D


Kép

Szandra

szandrakiss
 
 


Sziasztok!!

Jaj SZANDRA: isteniek a képek, gyönyörűek a csajok, mint Anettéknél és mint nálunk is csak én nem tudok képet feltenni.

KRISZTA

A suliba bele se merek gondolni. Nekem már az is sok volt, hogy oviba ment a Marietta és kikerült a szemem ellenőrzése alól!
Igen ez már túlzás, nekem se tetszik, hogy nem az anya dönt a gyerek jogairól (persze nem a trehány anyákról beszélünk), hiszen a gyerek attól gyerek, hogy "korlátolt felelősségű". De azt is túlzásnak tartom, hogy üsse a tanár a gyereket. Mintha nem lenne középút, vagy mintha nem lennének pedagógiai eszközök a tanárok kezében.
Emlékeztek, amikor majdnem börtönbe csuktak egy házaspárt, mert nem adatta be a második gyereknek a kötelező védőoltásokat (elsőnél szövődmények alakultak ki). Szerintem túlzás ennyire korlátozni a szülő jogait, hiszen a legjobb belátása szerint akart dönteni - bár én nem értetem vele egyet, de akkor is szörnyű, hogy elvára a társadalom, hogy felelősséggel neveld fel a gyerekeidet, de ha hozol egy döntést, akkor rád ugranak.

Most jöttem a dokitól: jobb oldalon nagyon nincs tüdőhangom, bronchitisem van és antibiotikumot is kell szednem (már nem tudok aludni a köhögéstől). Szörnyű!! A gyerekek megúszták antibiotikum nélkül én meg nem.

Anyatársak ne hanyagoljátok el magatokat!!!!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Végre ide is eljutottam! :lol:
Sajnos mostanában nem volt sok időm,mert Levi 2 hétig beteg volt,aztán azóta meg forog jobbra-balra! :wink:
Szerencsére már jól van,nincs semmi baja! :lol:
Azt mondták a kórházban,amikor a zárójelentést kaptuk,hogy ha mégegyszer sípolós légzése lesz,akkor csinálnak neki egy tehéntejfehérje allergia vizsgálatot! :roll:

Pár napja meg teljesen átfordul a hátáról a hasára és vissza! :lol:

Andi,
Olvastam a jó hírt,örülök neki,hogy most már nyugodtabb vagy!
Reméltem is,hogy nem lesz semmi bajotok!

Gyöngyi,
megkaptam a jelölést az iwiwen! :D
Nagyon szépek a lányok,aranyosak vagytok együtt! :D

Szandra,
Nagyon jók a képek!
Edó is milyen szép,formás baba!

Kriszti,
Olvastam,hogy szeretnél leszokni a cigiről.
Én is dohányoztam Levi előtt,de azóta csak szilveszterkor gyújtottam rá,mert nagyon megkívántam,de kb 2-3 slukk után eldobtam,mert borzalmas volt!
Azóta megin nagy volt a vágy a cigi után,de amíg szoptatom Levit nem akarok cigizni!
Sőt nem is szeretnék rá vissza szokni,de félek,hogy nem fog menni és újra rágyújtok! :(
Neked van vmi,ami bevált/beválik esetleg cigi helyett?

Most mennem kell,úgy hallom Levivel nem bír az apukája! :wink:

Jobbulást kívánok minden kis betegnek!

Jó éjszakát mindenkinek!
Kati és Levi

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Megkaptuk az oltást Kép hipp-hipp hurrá!(két hós)
Állítólag ez a csecsemőknél három hétig tart ez a nátha:( szívjam az orrát aztán kész.-ez a doki bácsi tanácsa.
Dávid jobban van,tegnap óta láztalan,de az orrát még szívom neki.
Én is jobban vagyok márcsak az orrom fujjom,és apa is kezd alakulni.
Már csavarogtunk is...
Délután apukámat mentünk felköszönteni /múlt héten elmaradt/
holnap meg a hugom kis/nagyobbik/ fia 6 éves. (Norbi-Kriszti tudja :wink: )
Ja és álarcosbuli lesz :D majd csinálok fényképeket.

Szandra!
A lányaid csodaszépek!!!!! Kép olyan jó,hogy tettél fel róluk képet.
Látom Edonak még nincs kifúrva a füle,Taminak mikor furattátok és Edonak mikor fogjátok?
Hogy hasonlítanak némelyik képen,nagyon aranyosak. :D
Milyen kis vidám kisbaba az Edo,mindig ennyit mosolyog?
Taminak volt már levágva a haja?


A dokinéni számát megadhatod,de igazából a családom miatt "ragaszkodom" a doki bácsinkhoz. Anno még őket is ő gyógyította,stb...... :oops: értitek?? :oops:
És ez vecsési? Vagy pesti?

Nem semmi a dokis sztorid,de ki volt ez? Írd priviben,ha akarod. :wink: annyira reménykedek,hogy nem az én dokim :oops: pedig gyanítom.

Már csak pár nap :wink:

Gyöngyi!
Én kiváncsi lennék erre az átmosásra,nem tudom mikor tudnád megmutatni...mondjuk nem biztos,hogy én megtudnám csinálni a Rékának. Dávidnak is jó lenne biztos,de ő már két emberes.Igaz ő nem füles./lekopogom./
Szerencsére már nem szürcsög annyira a Réka,és érdekes,hogy csukott szájjal alszik és akkor se szürcsög,sőt enni is eszik,és cumizik is,akkor nem,mikor csakszimplán fekszik,akkor igen. Ha szívom neki,akkor jön belőle. :? A doki bácsi szerint nincs gond,szívjam és kész.ki érti?????

Nem baj,ha belemelegedsz az írásba,sőt....
olyan jó olvasni... :wink:

Nevelés :D
Az egy dolog,hogy jobb ösztönösen csinálni,mint tudatosan,de akkor is néha elbizonytalanodik az ember,és kihez fordulhatna,ha nem egy olyanhoz,aki már átélte az adott korszakot és sikeres stratégiát dolgozott ki "ellene" :?: :D
erre jók ezek a forumok,persze nem lehet mindent tökéletesen csinálni,hiába akarja az ember,de jó megosztani a tapasztalatokat,vagy éppen megnyugodni,jé az ő gyereke is ezt csinálja??
én valahol azt olvastam,hogy szülői gyengeség,nevelési elvünk megbukása,ha megütünk egy gyereket (asszem a Kismamában volt egy cikk erről :oops: )azt már végső elkeserédésben teszi az ember,gondoljunk bele mekkora a fizikai fölény,stb....
de tényleg nem könnyű dolgok ezek...mi is kaptunk a szüleinktől a fenekünkre,sőt a sarokban is álltam nem egyszer,és én sem érzem magam lelki sérültnek...sőt a mi korosztályunk szerintem sokkal jól neveltebb,mint a mostaniak,és nem bántásból írom :) de ha megfigyelitek a mai iskolásokat,rémálom....

Gyógyulj meg gyorsan!!!!Akkor jól kifogott rajtad ez a dög vírus :evil:

Hogy hogy nem tudsz képet felrakni? :?
segítünk csak szólj!


Andi!
Tényleg olyan keveset irsz magatokról...mi van veled?Jól vagy? Nem vagy már aluszékony?
Tudom,hogy utálod már ezeket a kérdéseket,de minket érdekel...

Ovi :D
Én szeretném beíratni a Dávidot legalább délig.Igaz ő októberi,de akkor is. Először a Nóra verziót találtam szimpatikusnak,hogy ha őszi akkor ne,és amúgy is itthon vagyok,és várjunk,de azóta beszéltem ovónő ismerőseimmel /rokon/ és ők javasolták,hogy ha lehet inkább most.(Nem lesz jó neki 4 évesen bekerül majd a 3 évesek közé,(itt pár hónap is számít) vagy egy összeszokott társaságba teszik,akkor meg azért lesz nehéz a beilleszkedés.Tudom,hogy Kristófnak nagyon jó volt így,de ő olyan típus,Dávidot nem tudom elképzelni,hogy anyáskodjon a kisebbek felett :oops: )
Nem tudom hova veszik fel,de el fogok menni először a Fő úti oviba és körülnézek. Nekem az egyik fontos szempont az ovónők hozzállása,és az hogy mennyire foglalkoznak a gyerekekkel.
(Legyenek kint rajzok,munkák a falon,amit a gyerek készítenek,meg ilyenek-meg az is számít,hogy milyen gyakran cserélődnek ezek :roll: vigyék őket gyakran bábszínházba,kirándulni és tanuljanak sok verset,mondókát,stb)

Mi lehet,hogy elmegyünk a játszóházas farsangra a Dáviddal.
Ki jön még?

Te be szeretnéd a Lőrit? ÉS hova? Néztél már valamit?


Anett!

Ügyes voltál és kész. :wink: sőt a Zolinak is kijár a dícséret,hogy bátorított úgymond. :D
Nekünk még kivitelezni se lehetett rendesen,
mert eleve velünk alszanak egy szobában...mi van ha éjjel felébred? a "beszoktatás" idején?csak nem hagyhatom órákig sírni....
Nálunk nem lehetett sírni hagyni,mert apa nem tud pihenni.másnap dolgozik,és vezet egésznap, nem mehet fáradtan dolgozni,stb....

Úgy látszik nálunk Réka jó alvó lesz,mert képes 5 órát is egyhuzamban aludni már :D ,igaz ez néha délelőttre esik :) de már ez is valami. :wink:


Kriszti!
olyan jó,hogy mostanában ilyen gyakran jösz.

Már fizettél vizitdijat? :oops: nem semmi....jól kitalálták,nem eleget kell így is várakozni a rendelőkben? szemét banda!!!!!!oldották volna meg másképp,hogy pénzhez jussanak az orvosok. :twisted: :evil:
Na meg az is röhej,hoy minden féle kód meg mit tudom én mik kellenek egy beutalóra,nem is lehet kézzel írni...be kell mennem a Réka csipőszűrő beutalójáért a rendelőben,röhej....fizet az ember a dokinak,hogy kijön,erre még be is kell menni....
:x

Szorítok a cigi miatt! :D

Nem tudom mi lehet a Ketrinnel,miért kezdett el félni,vagy régen is félt a sötétben?És mitől fél mit mond? Nem lehet elmagyarázni neki,hogy az nem is létezik,amitől fél.....


Nóra!
Örülök,hogy jobban vagytok! Ez a pár év védettség jól hangzik :D
remélem sűrűbben fogsz jönni ezentúl 8)

Réka még egyelőre egész jól bírja,mostmár gondolom nem lesz rosszabb :oops: remélem.

Jutka!
Remélem ti is jól vagytok,és Szivike nem hányt többet.
Az adóbevallás is kész,gond nem lehet. :D


Kati!
Gratula Levikének a forgáshoz,nagyon ügyes kisfiú. Örülök,hogy kikeveredtetek végre ebből a betegségből.


Puszika,így is jó hosszúra nyúltam. A családom kidőlt már,megyek én is lefekszem.

Sziasztok!
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Alig van időm így most is megpróbálom rövidre fogni (ha sikerül). :roll:

Teljesen egyet értek veletek nevelés ügyben. Kicsit túl sok mindent engednek meg a gyerekeknek manapság és elfejeltődik az a szó, hogy TISZTELET! pedig nagyon fontos egy egész életen át! Itt nem csak a szülő irántiról beszélek hanem később a barátok, nevelők, tanárok, szerelmek, munka..... és még sorolhatnám. Sajnos tényleg nem csak rajtunk múlik főleg mikor rossz példát lát a "büdös kölyke" az iskolában és azt hiszi az a követendő példa. :roll: . Képes évek munkája pár nap alatt szinte romba dőlni, ha valaki "gyenge" és hagyja a gyerekét érvényesülni és nem próbálja meg ésszerű kereteken belül kordában tartani. Nem azt mondom, hogy feltétlen mindent csak veréssel lehet megoldani de egy fenékre csapástól szerintem sem lesz lelki sérült egy gyerek. Inkább tőlem kapjon pofont mint az élettől. Remélem értitek, hogy mit akartam írni. Úgyis értitek....... :) Úgy vélem a véleményem nagyon nagy mértékben egyezik a Tietekével.

Most így mindenről írok ami eszembe jutott már egy csomó ideje! (Persze csak röviden!!!!!!)

Az alvással kapcsolatban az a véleményem, hogy baromi gyenge vagyok (a folyamatot végig vinni nincs erőm mert nagyon sajnálom mikor csak egy kicsit is sír) viszont a "végterméket" tudnám élvezni. Bár most egy kicsit azért ügyibb vagyok az Edóval mert sosem engedem cicin elaludni hanem mikor kezd elálmosodni akkor beteszem az ágyába és akkor még egy 5 percig elmagyarázgat aztán szunya. Én ezt az ő ügyességének tudom be.

Anett!
Annyira jó lehet, hogy ilyennel foglalkozol. Miket szoktál fényképezni? Ezek megjelennek valahol? Mi a párommal csak hobbiból szeretünk fotózni. Sokszor szoktunk kimenni a reptérhez és most mindig gépeket fényképezünk. Egyszer csináltam egy szuper képet egy mentő :( helikopterről. Az nagyon meredek lett. De szerintem csak a tudatlanságomnak köszönhetően sikerült mert nem állítottam el semmit a gépen annyira gyorsan jött a helikopter.

Andi!
Én minden képpen szeretném a Tamit ősszel oviba vinni mert a gyerekorvosunk is ezt tanácsolja hiszen annyira érett a Tami, hogy már nyugodtan elkezdheti a társas élet "nehézségeinek" a tanulását, alkalmazkodást. Alkatilag is elég fejlett és nem szeretném, hogy (ha 4 évesen) ő legyen a legidősebb a csoportban mert inkább előre mint visszafelé fejlődjön. Remélem te is érted. Nemrég voltunk a Toldy oviban körülnézni. Nagyon barátságos kis ovinak tűnik a másik fele meg az, hogy jó ha a közelben van mert ha apa dolgozik akkor nincs kocsim és Edinával télen nem akarok sokat gyalogolni.

Anyukám szerintem inkább féltékeny apu miatt mert soha nem érti meg miért vagyok ennyire oda érte mikor egész életünkben nem foglalkozott velünk. Sajnos nekem elég rossz emlékeim vannak anyuval kapcsolatban, ami ha nem is a mindennapokban de a lekem mélyén mindig jelen vannak. Na ezt is jól megmagyaráztam. Hát ma nem vagyok a szavak embere. Sokat tanultam aputól és anyutól nevelés ügyileg mert apunak elég volt ha csak "úgy" nézett és tudtam, hogy hol a határ viszont anyu rengetegszer!!! elvert minket ami most már tudom tényleg gyengeségből volt! :roll:

Nem baj ebből is tanult az ember nem is keveset.

Kriszta!
Sajnálom, hogy nálad így alakult a szülői viszony. :( . Isten igazából én is isten igazából nagypapát szeretnék csak a gyerekeknek mert a férjem apukája is már rég meghalt és így sajnos a két manó azt sem tudja, hogy mit jelent az a szó, hogy papa.
Amiatt nagyon szorítok, hogy sikerüljön teljesen elhagynod a cigit. Szerintem a gyerekeid is nagyon örülnének neki. Mivel láttam keresztapámon, hogy 30 év cigizés után egy nap alatt le lehet tenni ha "muszály". Igaz ő is a gyufaszálat rágta vagy fél évig és a ropival csinálta a "szívó" mozdulatokat mert már emiatt volt ki, hogy nem tudott mit kezdeni a kezével.
Anyósom nagyon erős dohányos és nagyon bosszant mikor lemegyünk hozzá és 3 perc lentlét után ha feljövök át kell öltöznöm mert nem bírom a saját szagomat.

KITARTÁS!

Most mennem kell mert apa lázadóra vette a figurát! Minden képpen megpróbálok nem csak olvasni mert tökre hiányoztatok!

Ildi!
A másik topikon nagyon dicsérik a képeket amiket el szoktam "lopni" tőled! Még sok ilyet!!!! :oops: :D :D :D :wink:

Sziasztok
Szandra

szandrakiss
 
 


Sziasztok!

Bocsi,éppen fürdésidő van,de valami nem hagy nyugodni:

Szandra!
Nekem külön véleményem van a Toldyról,csak akkor írom le,ha rosszat is szeretnél hallani...

A Toldy ovit a következő tanévben (tehát szeptembertől) átköltöztetik a Brunszvik helyére(ami a piacnál van),mert újjáépítik.A hírek szerint 2 évig fog tartani.
Bocsi,ezt jó,ha tudod,hogy esetleg körül tudj nézni.

Igyekszem jönni,megígérem!!!
Most is örültem,hogy végre valamihez hozzászólhatok :lol:
Az alváshoz már kevésbé tudnék!Már több,mint 1 éve topiklakó vagyok és tudom,hogy senki nem altat úgy,ahogy én,így abból kimaradok :lol:

Puszi!

Nóra

KépKép
KépKép
krivita
 
 


Nóra!
Te hogy altatsz? :D
ilgya1
 
 


Nóra!
És meddig lesz meg a Brunszvik? Csak két évig,amig renoválnak a Toldyba? :oops:
eredetileg oda irattam volna a Dávidot,(Brunszvikba) csak úgye megszűnt. :oops:
Nekünk ez lenne a legközelebb,és ott is jók voltak a pedagógusok. :D

Ide irod vagy priviben a véleményedet az oviról? :oops: én is akarom tudni...

Szandra!
Máskor is jöhetsz ilyen rövidre sikerült hsz-el!!!
Képeket teszek fel :D

Kép

további szép hétvégét Mindenkinek!

Ildikó
ilgya1
 
 


Szia Ildi!

Hát,Viktort a mai napig úgy altatjuk,hogy mellé fekszünk a franciaágyra.Délután is.
Ez így volt a többieknél is,amíg igényelték.
Míg kicsik voltak,addig cicin aludtak el.
Este cicin elalvás volt a mi ágyunkon,aztán betettük őket a kiságyba,majd az első ébredéstől köztünk aludtak.

Éjszakai felébredés 1 éve nincsen már,de...
Viktornál jöttünk rá:valamennyi fény kell.15W-os pici lámpa világít a mi szobánkban.Azt kell mondjam,hogy sztem minden gyerek felébred éjjel,csak Viktor pl vissza is alszik,mert felnéz,meglát minket és kész.

Bocsi,én megértem,hogy utálnak másik szobában aludni és csak a felnőtt mellett van biztonságérzetük.
Azt is megértettem,hogy pár hónaposan kellett az anyai közelség.

Betegségen kívül SOHA nem éjszakáztam egyikkel sem!Igaz,hogy Tamara 8,Kristóf 16,Viktor pedig 20 hónapos koráig cicizett éjjel is,de ez 3x5 perc ébrenléttel járt.

És mindegyiknél elmúlt,nem volt nevelés,könyvek...stb...egyszerűen kinőtték.

Bocsi,ez hosszú lett :roll:

Toldy óvoda:majd megvárom,mit ír Szandra.

A Brunszvik tényleg megszűnik,most jár az utolsó csoport.Mi csak vendégek vagyunk,ahogy jövőre a Toldy lesz.Én 2 évet hallottam,utána állítólag végleg megszűnik az épület,mint óvoda és MűvHáz lesz belőle.

Ma már másodszor írtam!!!!!! :shock:


Nóra

KépKép
KépKép
krivita
 
 


Sziasztok!

Nóri!
Nagyon kiváncsivá tettél az ovival kapcsolatban. Sajnos én nem sok mindent láttam az alatt míg körbenéztünk apával csak amiatt volt szimpi, hogy egy csoportban nem jártak olyan sokan mint Pesten egy ismerősöm kislányánál, ahol 32 gyerek van két ovónénire. Nagyon örülnék ha elmondanál minden rossz tapasztalatot ezzel az ovival kapcsolatban. Sajnos elég zöldfülü vagyok még ebben a témában. Upszika azért ez elég meredek lesz ha csak ilyen messze lesznek ovik. Mi itt a lakópark szélénél lakunk és kocsi nélkül (ha apa dolgozik akkor nincs) elég gáz akár a Halmiba akár a Brunszvikba elcaplatni télen. Nyáron még jól is esik a séta de télen....! A másik, hogy szeptembertől megyek suliba és heti egy napot be kell(ene) menni és úgy gondoltam, hogy akkor anyósomat kérem meg, hogy hozza el a Tamit az oviból de szerencsétlen már így is kiköpi a tüdejét ha el kell menni a templom térig. Más ovi nincs is a közelben mi?

Andi!
Ti mit csináltok?

Egyébként Nóri az alvásra visszatérve a Tami mai napig velem alszik el a saját ágyában. Alszik egy pár órát (ez lehet kettő vagy akár nyolc) felébred és szól nekem, hogy menjek át érte és akkor én átcaplatok és felveszem, visszacaplatunk a "nagyok" hálójába és ott alszunk reggelig. Ha apa éjszaka dolgozik akkor már csak szimplán az én ágyamban altatom, hogy még caplatnom se kelljen, meg imádom mikor ránézhetek mikor alszik. :roll: :) :) :) .

Ne gondold, hogy a ti alvásotok annyira "rossz"! Mindenki úgy ahogy helyesnek látja, pontosabban (én nem így látom helyesnek) ahogy a gyereke igényli!

Egyszer egyszer mi is elhatároztuk apával, hogy na már most itt rend lesz és megtanítjuk a Tamit cici nélkül elaludni de mikor szegénykém ülve aludt el a kiságyban akkor azt mondtam, hogy én még egy ilyen éjszakát nem akarok és ennyi lett a leszoktatás :? . Délutáni alvásnál szintén úgy alszik, hogy a mi ágyunkban közöttünk és mikor elaludt akkor kimászunk mellőle. Szerintem ez az Edókával sem lesz másképp mert így még egész emberesen elalszik velünk. Hogy ki mit gondol (főleg anyukám) az baromira nem érdekel mert szerintem nem ez a legfontosabb kérdések egyike az életben. Akinek nem tetszik tehet egy ............! :roll: :)

Remélem érted, hogy mit akartam írni!

Szandra

szandrakiss
 
 


Sziasztok!

Annyi minden jót írtam , de elszállt és nincs lelkierőm újra leírni két oldal volt :cry:

KépKép
KépKép
krisztám
 
 


A múltkor lemaradtak a képek:


Kép
Kép

KépKép
KépKép
krisztám
 
 


Nóra!

[quote]M írta:a már másodszor írtam!!!!!!
-jé, tényleg!!!!! :D és ezentul ennél alább nem adhatod! :wink: hihhii

Alvás :?
Neked szerencséd volt,hogy nem kellett éjszakáznod,de ha megnézed Anettéknál muszály volt valamit bevetni,hogy ne bolonduljon meg...
nálunk is velünk egy szobában vannak a gyerekek,de sokszor jó lett volna,ha Dávid szépen megtanul elaudni magától(,mint a Lőri.)és csak este leteszem és alszik. Ott is maradtam volna vele,amig elaszik.
Annyira bizonytalannak és bénának érzem sokszor magam,persze hogy el akarom olvasni az összes erről szóló szakirodalmat,könyvet :oops:

Biztos szülőtől is függ,de én mindkettőnél ezt szeretném/szerettem volna elérni,Rékánál eddig működik,Dávid már ekkora korban is cicin aludt el. (Réka sose,ha be is alszik,mikor megmozdítom ,felébred)
Szóval az én tapasztalatom szerint gyerekfüggő is.Biztos sokat tehet a szülő,de ....
aztán lehet,hogy első gyereknél nehezebb,mert tapasztalatlan az ember,habár a hugomnál mindkét fiánál katasztrófális volt. Jól el filozok itt egyedül.... :D

Réka maga a nyugodtság megtestesítője,Dávidtól fürdeni nem tudtam elmenni,egésznap hurcoltam,Réka meg olyan sokszor mintha itt se lenne. Épp mondtam egyik nap a Zsoltinak meg se érdemeljük,hogy ilyen jó gyerekünk legyen.
Tegnap is vendégségbe voltunk,olyan édes volt,csak mosolygott mindenkire,ha olyan kedve volt szundított egyet,ott rohangáltak körülötte a gyerekek,de se egy felriadás,se semmi.

Dávid ma megint lázas volt :cry: én nem értem???És olyan bágyadt,egésznap aludt volna,úgy sajnálom szegényt!
/Nem tudom mi lesz ebből :oops: /

Kriszti! Ne bosszankodj,mert a végén rágyújtasz :wink:
nagyon aranyos a TiniKevinnindzsateknőc :D

Hív apuci,mennem kell :?

Sziasztok!
ilgya1
 
 


Sziasztok Lányok!

Itt vagyok , nem tűntem el.
Egy kicsit megváltozott itt minden. Üdvözlök minden kedves új Babát és Anyukát!

Nagyon hosszú ez a se tél, se semmi. Ilyenkor már rég túl voltunk egy hét sielésen, de így, hogy még kedvcsináló hó se essen!

Telik az idő, most már jobban vagyunk, de sajnos vannak olyan sebek amik soha nem gyógyulnak be.

Holnap teszek fel képeket a Vikiről.Karácsonykor pózolt nekem a kiscsaj, elég jól beleélte magát és jól is sikerültek.

Most megyek, puszi NekteK.

Betti! BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!

Sziasztok
Szilvi
nsyl
 
 


Betti drága!

Igen igen,sok boldog névnapot kívánunk mi is!

Kép
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Húú, nekem nagyon sokat kellett visszaolvasnom! Hétvégén Szoboszlón voltunk Anyukáméknál, és bár internet ott is van, de időm nem volt rá.... gondolom megértitek! :wink:

Aláshoz még:
Én is Ildivel értek egyet, hogy biztos sokat számít a "nevelés", szoktatás is, de ez is nagyban gyerekfüggő lehet.
Például én ezt a cicin elalvást nem is ismertem, amíg sok ismerősömtől nem hallottam, hogy mióta nincs szopi, azóta alvás sincs. Mi nem tudatosan nem altattunk cicin, hanem újszülött kora után, Lőrinc már sose aludt bele a szopika. :o Büfizett, nézelődött, aztán ha elkezdett ásítozni, betettük a kiságyba és elaldudt szépen szó nélkül. De az nem volt mindegy, hogy hátra vagy hasra tettük, mert neki csak a hasra tevés jelentette azt, hogy aludnia kell (háton pici korától nem tudott elaludni. Ma sem, de ma már magától fekszik hasra :D )
A kiságyban vagy velünk alváshoz: itt mi szoktattuk a saját ágyhoz, főként azért mert én rettegtem tőle, hogy ráfekhetek, vagy rádobom álmomba a takarót a fejére - ez volt a fő indok. A másik csak annyi, hogy ha nem muszáj, nem akartuk magunk közé szoktatni (ez persze nem jelenti azt, hogy sosem aludt még köztünk!) De szerintem ez is gyerekfüggő lehet, mert nekem a húgom is, öcsém is egész nagy korukig átvándoroltak éjjel anyukámék közé, én viszont nem. De később még Lőrinc is lehet ilyen, ki tudja!
Mióta Lőrincnek nem rácsos ágya van, azóta esténként mellé szoktam pár percre feküdni, de addig nem fekszik le, csak nevetgél, magyaráz. :) Ahogy kimegyek, lefekszik és elalszik.
Ahányszor nyaralni voltunk, ott ugye egy szobánk volt az üdülőben, és vicces, de mi kimentünk az előszobába este, amíg Lőrinc elaludt, mert amíg a szobában voltunk, felállt és minket szórakoztatott... :D :D :D
Ildi, neked még annyit akartam írni, hogy Lőrincnek is délelőttre esett a 4-5 órás alvásideje csecsemőkorának kezdetén. Valahol azt olvastam (nem tudom hol), hogy a csecsemőknek egy napon egyszer van olyan periódusuk, amikor 4-5 órát kaja nélkül alszanak, és ha az embernek szerencséje van, akkor ez éjszakára esik. Na, nálunk délelőttre esett, viszont mikor erre rájöttem, onnantól én délelőtt felkeltettem, ha több mint 3 óra telt már el az előző szopihoz képest. Ezért nagyon sokan megszóltak, mert minek az alvó gyereket felébreszteni, és igazából kicsit nehéz volt, mert nekem is könnyebb lett volna csinálnom a magam dolgát, mint felébreszteni, de pár hét alatt valahogy átállította magát arra, hogy éjjelre került ez a 4-5-6 órás "szünet". Félre ne érts, ezt nem azért mondom, hogy így csináld, csak arról jutott eszembe, amit írtál.

Ovi: Én is mindenképp beíratom Lőrincet. Ő amúgy is csak decembertől vagy januártól járhatna, így azt nem tudom, hogy vinni is fogom-e, majd meglátom akkor milyen lesz.
Tapasztalataim szerint nem feltétlenül és nem mindenkinél a gyerek kora az, ami megnehezíti a beszoktatást. Nekem több kiscsoportom is volt már, és nem egy olyan alig 3 évesem, aki szó nélkül beszokott. És olyan bölcsődéből érkező 4 évesem is, akivel másfél évig (!) kínlódtunk, pedig a bölcsisek tényleg nagyon könnyen szoknak be.
Azt hozzátenném, hogy hiába vagyok óvónő, teljesen más a saját gyerekemet beszoktatni, mint a másét. Elméletben (és gyakorlatban is) kiválóan tudja az ember mit kell csinálni, de a sajátodat akkor is nehéz "elengedni", ha sír, meg akkor is, ha magától akar menni. Legalábbis velem ez nagyon így van/lesz. Mi pl. nagyon ritkán bízzuk másra Lőrincet, általában mindenhová visszük magunkkal, mert akkor vagyok nyugodt, ha velem van. Pedig akiket ismer és szeret, azokkal könnyen és szívesen elvan.
Azt viszont érdekelne, hogy (Ildi, Szandra) mit csináltok, ha nem veszik fel Dávidot és Tamit? Merthogy Ti is otthon lesztek kistesóval...., mint akkor már én is. És tudtommal így elég nehéz bekerülni oviba a nagyobb gyereknek, legalábbis itt Vecsésen!!!

Hogy hova íratom, azt még nem tudom, egyetlen ovit sem ismerek itt, csak Nóri elmondásra tudok alapozni én is, amit tőle hallottam már. :lol: :lol: :lol:
De az is fontos, amit Ildi ír, a szakmai, pedagógiai dolgok, de nyilván az is, amit Szandra mondd, mert néha nálunk is elviszi a férjem az autót, és a gyereket olyankor is el kell hozni az oviból. Szóval, hogy hova, azt még nem tudom.

Most be kell fejeznem, mert kimegyünk apa elé az állomásra, de este jövök még, nem tudtam mindenre reagálni.

Puszi, Andi
idna
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy csak vmit bénázok, de febr. 5-i üzenet az utolsó? Azóta senki sem írt?
Andi!
Kitartást Neked, majd telefonálok.
A betegeskedőknek gyógyulást, jobbulást.

Mi már az utolsó heteket töltjük. A naptáros " hivatalos" számítás szerint márc. 2-re vagyok kiírva, tehát már csak kb. 1.5 hét, de az orvos az UH-os leletek alapján a márc. 16-ot jelölte ki, akkor pedig még 3.5 hét van hátra.
Már nagyon izgulok, pláne így, hogy azt sem tudom, hogy a 39. héthez közeledek, vagy a 37-hez?
Mindegy, mert már összekészültem nagyjából, biztos, ami biztos, szereztem éjszakai pesztrát a gyerekeknek, és mindenki telefonügyeletben van.
A fiú nevekkel még hadilábon állunk, 3-4 még mindig verseng egymással. Nagyon izgi, fiú lesz, vagy lány?
Pénteken megyünk a kórházba CTG-re és UH-ra, akkor talán több kiderül. Szombaton pedig, ha minden ok, megyünk az ovinak a báljára. Nagy mulatság lesz! Én ülök, mint egy bálna, a többiek pedig szórakoztatnak. De egy ideig úgysem jutunk el sehová a férjemmel.

Most mennem kell, vki sír.
Üdv.
judit
judi
 
 


Sziasztok!

ANDI!

Az állomásra mentek?Ezek szerint már ilyen "virgonc" vagy! De jó!!!
Biztos jobb így, hogy nincs a teljes ágynyugalom, -bár aki kibírja az autózást ezeken a magyar utakon!!!???

Jelentem meggyógyultunk - végre, csak én köhögök még.

Szent ég nem jut eszembe semmi teljes agy-csőd vagyok. Később jelentkezem
Üdv

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?