Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Hat ti aztan rendesen termeltek lanyok,visszaolvasni se tudom,nemhogy irni.De azert gondolok ratok!!!!
most szenvedunk eppen mer tesik az eso es nem mehetunk ki. :cry:

Puszi
momo35
 
 


sziasztok!bocs hogy nem irtam de tegnap mire sikerült volna a netem beállt!

eszter nagyon örülök hogy itt vagy szerintem ez a legjobb gyogy mod!és remélem tudod mi itt vagyunk neked és bármibe számithatsz ránk!nagyon szeretünk!
huh de tutik ezek a képek!elöször én is azt hittem hogy rossz képet raktál fel mert hogy kislány van rajta!de azért mexikoinak jobban nézett ki bálint!utolagosan is nagyon boldog névnapot kivánok neki
Kép

gyöngyi jajj ugy örülök neked!de szuperek a képek!mindkét kislányod gyönyörü!olyan jo hogy végre bemutattad nekünk Sárikát!mostmár akkor megint jössz többet?jupijjéééé

koda imádnivalo még mindig marci és ez a tigris jelmezz csucsédes!

rimar juhuuu te is itt!dejooo!igen már meggyogyultunk!elöször jol beparáztam de aztán megnyugtatott a doki hogy mindenkinek ez a baja most!nem semmi nöci vagy hogy még baba mellett is festessz!ügyi vagy

verzsike jobbulást neked!remélem már jobban vagy a lázad meg sikerült lecsillapitani!itt is a paracetamolt engedik csak várandosan!

balimama azt hittem hogy bejelented hogy mégis jön a baba mikor megláttam az elsö kisbabás képet!de sajnos nem:( de uj honap uj remény

titi tudod én kép mániás vagyok!ufgyhogy szeretnék ám a uj hajadrol is:)
de jo hogy kezd apukád rendbe jönni nagyon örülök neki és szoritok hogy igy is maradjon

ildiko remélem hamar meglesz az uj géped hogy sokat tudj jönni:))

na kit hagytam ki?annak ezer puszi pluszba

nálunk ma volt farsang meg holnap lesz mert itt délelött kell beöltöztetni gyerekeket!és szülök nincsenek jelen max ha beöltöznek!hát mi természetesen koszovoi katonának öltöztünk!apika küldött neki ruhát és még nimrod felirat is volt rajta meg kfor embléma!kifestettük arcát terep mintásra!hátizsák helyett meg katonai kforos kistáskát vitt!aztán olyan édesen ment be a terembe lövöldözve hogy gyerekek megijedtek mert nem ismerték fel a sok sminktöl!holnap meg rapper lesz nagyon dögös rucit kaptam neki!késöbb majd hordhatja is ha belenöt!fényképeket majd hozok két hét mulva mert nem tudom gépre rakni csak ha férjem elküldi a kártyaolvasom!

puszi mindenkinek

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Sziasztok!

Hazaértem az UH-ról. Elvileg minden ok, csak azt mondta a szonográfus h a nyaki redő 2,8 mm ami eléggé a határon van. De szerinte nem kell aggódni, mert már a 13. hétben vagyok és ezt a múlt héten kellett volna megcsinálni (nem tudom a doki miért mondta h most?), meg nagyon szépen látszik az orrvonala, ami megnyugtató ebben az esetben. Azért holnap felhívom a dokit, amúgy is akartam vele beszélni a megfázás miatt, mert nem akar jobb lenni.

Egész végig ficánkolt a bébi, még azt is megmutatta, h kisfiú lesz. Meg se tudta kérdezni a doki, akarjuk e tudni, mert a vak is láthatta, h vana lába között valami, annyira jó pózt vett fel.
A CRL 66 mm, aBPD pedig 25 mm, bár fogalmam sincs, hogy az micsoda. Valaki tudja?

Mindjárt megpróbálom felvarázsolni a képet is.

Puszi
verzsike
 
 

 
 

A bébink:

Kép
verzsike
 
 


Erzsike!
Ez nagyon szuper!!!!
Ne aggódj minden tökéletesen rendben van.
A CRL az ülőmagassága, a BPD, pedig a fején a két falcsont távolsága (fejátmérő)

Nagyon gratulálok!!!!
Gyógyulj meg!

Éva

Kép
balimama
 
 


Verzsike
Nagyon édi a kisfiad a képen! :D Gratulálok! Te mit vártál kisfiút vagy kislányt?
A CLR:az ülőmagasság, A BDP: fejátmérő,
TAD,TH: mellkas átmérő, FL: combcsont hossza.
A 2.8 normális én úgy tudom 3-ig jó.

Virág
Nagyon jó lehetett Nimródka katonaként, tiszta apja! :D
A tigris az én nagyfiam volt, csak Koda tette fel, mert nincs kicsinyítő progink.
Sütöttél mostanában valami finit?

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


vááooo erzsike!ez komoly?szegénykémnek akkor nem lesz jo a rozsaszin body:( de sebaj kisfiut szerettél volna és a kivánságod teljesült nagyon örülök neki!

bufooo baccus!ezt akkor jol elcsesztem de mentségemre legyen szolva hogy marci és dávid hasonlitanak egy picit és jelmezbe meg nem nagyon lehet külömböztetni öket!tök mindegy neked is ugyan azt mondom mint amit kodának irtam csudaédes a kosztüm gyerekkel együtt!

puszi mindenkinek

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Sziasztok!

Ági most írta mailben:
Lányok, nekem a fogamat, vagyis inkább az inyemet most
szedték szét (felvágták és csíkot raktak bele, hogy
tisztuljon)... Holnap megint kell mennem :( Bőgve jöttem ki
a fogászatról, szegény Karcsim azt se tudta mit csináljon
velem...

Úgyhogy me nem fog jönni, megpróbál holnap, ha a foga engedi.

Bufo! Köszi szépen az infot, már én is végigtúrtam a nete, bár már feküdöm kellene... A legtöbb helyen a 3-at írják, egy helyen találtam 2,65-t. majd holnap megmondja a doki.
Világéletemben kisfiút szerettem volna, de eddig mindenki azt mondta kislány, úgyhogy már teljesen ráhangoltam magam... De nagyon örülök. CSak most nem tudjuk mi legyen a neve, csak a lánynevünk volt biztos...

Virág! Azért biztosan rá fogom adni egyszer a bodyt, ha rámegy, mert azt mondta a szonográfus, hogy igencsak nagy és aktív baba...

Puszi mindenkinek
verzsike
 
 


Na végre lányok, hogy ideértem közétek!

Annyira jó, így látni a topikot, hogy így pörög, és a "régiek" is visszatértek közénk!!! Szupi!!!

Virág, de jó, hogy Te is jelentkezel!!! Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok a fotókra! Olyan kár, hogy csak 2 hét múlva tudod küldeni a képeket. :(

A hajamról... semmi extra, csak festetni voltam, de ha szeretnéd, hát holnap csináltatok magamról képet.

Verzsike, jaj, de jó!!! Ez a kép egyszerűen fantasztikus! Tiszta kisember! Annyira jól látszódik a kis arcocskája! Az az édes pici nózija!!! Oda vagyok ezért a képért!!! És hogy már látszik a kukija???!!! :)
Kislány bodyt kaptál Virágtól? :)
A nyaki redő miatt ne aggódj, 3-ig tényleg rendben van az érték! De ha megnyugtat, tényleg hívd fel a dokit. Csak utolérd!
A többi érték is tökéletes!!! :)

Jaj, lányok, annyira kis puncist szeretnék!!! Most, hogy kislány lakozott bennem!

Képzeljétek, vettem megint LH tesztet, és ma pozitív lett, a hőm viszont még nem esett le. És megjelent a tojásfehérje is... nagyon kíváncsian várom a holnapi hőmet... lehet, hogy nem is fog leesni, hanem rögtön felugrik. De akkor is jó volt a tegnapi, és majd a holnapi együttlét is. Csak megjöjjön a pé vasárnapig. Hétfőn ugyanis utazik a párom! De addigra tuti meglesz.

Képzeljétek, a férjem március 17-én is utazik 4 napra, úgyhogy ha most nem jön össze a baba, akkor a március tutira ugrik! :( Hacsak nem jön meg most hamarabb. Na, de most nem kombinálok, majd meglátjuk, mi fog történni.

Na, megyek, megnézem a "Jóban, rosszban"-t, aztán zuhi, mosogatás... a szokásos esti teendők.

Tényleg, lányok, nem írnátok valami tök egyszerű süti receptet? Valami csokisat, édeset, mert ha jön apa, akkor sütnék úgy, hogy tudjon vinni magával.

KépKép
titi_27
 
 


Jaj, Ági, jobbulást kívánok!!!

Nekem is volt már ilyen, bár nekem a bölcsesség fogam miatt, mert nem akart kibújni, és akkor vágták fel az ínyem... hú, kutya sz@r. És mehetsz majd cseréltetni a csíkot most vagy 3x?

KépKép
titi_27
 
 


titi miért nem csinálsz kokusz kockát csokis is finom is és viheti magával mert nem krémes!piskotát beleforgatni csokimázba aztán kokusz reszelékbe ennyi!

ági jobbulást neked remélem hamar rendbe jössz!

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Virág, a múlt héten kókuszgolyót küldtem neki... :( Nem akarok most megint hasonlót csinálni. Túrkálok egy kicsit a neten, hátha találok valami jó kis receptet.

KépKép
titi_27
 
 


ha nem gond hogy nagyon édes akkor csinálj neki macskakakit
az olyan hogy csinálsz egy sürü csokimázt cukor egy tojás margarin kakaobol aztán lassu tüzön kell fözni az a lényege ugy fél oráig
közbe összetöröd a kekszet aprodarabokra!belekevered a csokiba és kanállal kis halmokat raksz a masszábol egy zsirpapirra másnapra megszilárdul!a neve azért ez mert olyan az alakja:))

van még pár ötletem ha nem találsz semmit

linzer,ischler,meggyespiskota,almás mákos megyes pite
nézz be az nlc-re a sütik képekkel topicba ott tuti találsz kedvedre valot!

ja valaki kérdezett tesomrol azt hiszem,de lehet nem itt!mindenesetre leirom hátha itt!tesom itt marad velem végig felmondott a munkahelyén majd lesz neki másik mikor hazamegy!

valaki azt is kérdezte mit sütöttem mostanság!huha nem is tudom hétvégén dunahullám tortát,elötte valamikor donutsot,csináltam rumgolyot,palacsintát,mákosgubát,muffint,barnapiskotát vaniliaszosszal,többire nem emléxem!

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Virág, pont én kérdeztem a tesódat! Köszike a tippeket!!! Ez nagyon egyszerűen hangzik! De nem ég oda, ha ilyen sokáig (fél óráig) főzöd a csokimázat? Ez nagyon egyszerűen hangzik! Köszike!!!

Amúgy még csokis muffint gondoltam, még sosem csináltam, tepsim sincs hozzá, de szerintem veszek hozzá, és azt csinálok. Gondolom, az sem nehéz, nem? Azt még a párom is megenné, és gondolom, laktató is.

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!

Titi! Csokis muffin? Van egy receptem, olvasztott csokival készül, gyorsan kész van és elég sokáig eláll. Vagy csokikrémeset szeretnél?
A biztonság kedvéért nem kellene ma is beiktatni egy együttlétet ma este?

Bizony Virágtól egy rózsaszín szegélyes bodyt kaptam, de ez egyáltalán nem baj. A bébi az uh-n terpeszülésben teljes tisztán bemutatta, hogy már igenis nagyfiú. HA ezen látvány után mégis kislányt szülnék, akkor azt kellene mondanom vannak még csodák...

Puszi
verzsike
 
 


Titi! Nagyon egyre gondoltunk... Akkor beírom neked a receptet, nagyon fini.
verzsike
 
 


Csokis muffin (12 db), de szerintem ennyinek nem is érdemes nekifogni, mert ennyi még melegen elfogy, annyira fini.
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsoki (én Tibit szoktam, de semmiképpen ne tortabevonó legyen)
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg narancsdzsem (helyette én 2-3 ek itthoni baracklekvárt szoktam)
- 3 evőkanál narancslé
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 15 dkg liszt

A sütőt elő kell melegíteni 175 fokra.
A tésztához először gőzön megolvasztani a csokit és a vajat, majd langyosra hűteni.
Elektromos habverővel kikeverni a tojásokat a cukorral , majd bele a lekvárt, a narancslét és a vajas csokit.
Végén belekeverni a sütőporral elkevert lisztet.
Kb 25 perc alatt sül meg.

A tésztát megcsinálhatod előre is, egy napig lefedve eláll a hűtőben, bár hidegen egy picit nehezebb elosztani a formákba.
verzsike
 
 


Verzsike, szupi! Leírod a receptet?

Gondolkodtam én is az együttléten, de annyian azt tanácsolták, és olvastam is, hogy 2 naponta!!! Szerintem a pé még csak holnap lesz!

Lányok, egy tök hülye kérdés, ne nevessetek ki kérlek szépen benneteket!!!

Hogy a fenébe történik a spermák vándorlása a petesejthez?! Amikor az uram katonái belém nyomulnak, mi történik aztán? A java kifolyik... (hú, ne haragudjatok, de muszáj megkérdeznem), hogy jut el mégis a maradék a megfelelő helyre? Mennyi távot kell nekik elkúszniuk befelé? Van valakinek erről infója?

KépKép
titi_27
 
 


Szupi Verzsike!

Köszönöm! És a muffin formába teszel olyan papírt? Azt is lehet kapni? Hol?
Kb ez a mennyiség mennyi muffinra elegendő?

KépKép
titi_27
 
 


Ja, bocsika, a mennyiséget leírtad!!!

KépKép
titi_27
 
 


Titi! Teszek bele papírt, az intersparban vagy a kaisersban bizti lehet kapni.


A kérdésedre talán válasz:
Két szerelmes találkozásának csúcspontja, amikor milliónyi hímivarsejt elindul az úton, hogy egymással versenyezve jussanak el a petesejthez. A petesejt egy hónapban csak egyszer teszi meg az utat a petevezetékhez, ahol a spermiumokra vár. Néha az is előfordul, hogy a hosszú utat túlélt hímivarsejtek már várnak rá. A megtermékenyítés nagyjából egy napot vesz igénybe. Ez idő alatt a spermiumoknak rengeteg akadállyal kell megküzdeniük: először is a távolsággal, ami az ő méretükhöz képest nagyon nagy, mindenféle fizikai és kémiai csapdákat kell kikerülniük, és át kell verekedniük magukat a méhnyakon. A szerencsések, akik eddig eljutottak, egy mindent eldöntő választással kerülnek szembe: vajon melyik petevezetékbe ússzak be, melyik rejti a petesejtet? Végül a sejt közelébe jutó alig 500 hímivarsejt közül is csak egynek, egyetlen egynek sikerül célba érnie, hogy a petesejt belsejébe jutva megtermékenyítse azt.

Valamelyik kismama újságban olvastam részletesebben is, meg volt kép is, azon látszik, tényleg igen negy utat tesznek meg. Látható rajta, hogy miután eljutottak a petevezetékbe, onnan már nem tudnak kifolyni, mert az majdnem vízszintesen helyezkedik el a testünkben.
Ha megtalálom, majd megpróbálom neked betenni a képet.
verzsike
 
 


Erzsike, tökéletes a fiad :D :D - hú, de szuper kép :D :D csak ámulok, s bámulok, hogy milyen aranyos

Ági, áááááá nagyon sajnállak!!! remélem gyorsan begyógyul, és nem lesznek nagy fájdalmaid!!!

Titi, egy puncist én is szeretnék :) - de ha kukis jönne, annak is örülnék, csak már itt lenne!
Az együttlétről pedig az a véleményem, hogy ha ma kedvetek lesz, akkor hajrá, ha pedig ma elmarad, akkor mindenképp csábitsd holnap is el apát :D :D

KépKépKép
ildiko74
 
 


Verzsike, köszike!!! Nekem eszembe sem jutott, hogy odabent már azért nem függőleges a helyzet! :) Hogy milliónyi hímivarsejt özönlik ki egy alkalomkor???!!! És csak 1 szükséges a babához!!! :)

Ildikó, de jó, hogy itt vagy! :)
A férjemmel a holnapban maradtunk (tudom, hülyén hangzik), mert sokan azt mondták, hogy kell 1-2 nap a regenerálódásra. De biztos vagyok benne, hogy holnap lesz pé, már fájdogál is a hasam alja, meg a hőmből gondolva is, szerintem holnap lesz itt az alkalom. De még meglátjuk. Ha fenn bírok maradni hajnalig, amikor jön lefeküdni, vagy fel bírok kelni, akkor ráveszem. A legjobb volna reggel, vagy hajnalban! Talán reggel korábban kelek! :)

Lányok, én megyek aludni, vagyi lefekszem, hátha később sikerül felkelnem a párom lefekvésekor!

Jó éjt mindenkinek, és köszönöm a jó kis recepteket!!!

KépKép
titi_27
 
 


Titi, akkor nagyon szép reggelt kivánok!!

puszi mindenkinek

KépKépKép
ildiko74
 
 


Jut eszembe, Ildikó, hogy tudtál napközben írni? Ja... dilis vagyok, gondolom, a kollegád gépéről... de ari vagy, és még így is jösz közénk!!! :)

Otthon is van netetek?

Olyan jó, hogy most már esténként is tudok írni. Eddig csak napközben tudtam, de most már bibibi, van külön gépem. Na jó, ezt már annyit írtam, csak nem bírok betelni vele.

Na, most már tényleg csendben maradok, megyek aludni!

Csak alig bírok elszakadni tőletek!

KépKép
titi_27
 
 


Napközben amikor időm van, és éppen szabad gépet látok, gyorsan leülök irni :D :D
Több kollégám is van, és szerencsére nincsenek egész nap a gép elött :D

Titi, aludd ki magad, hogy reggel tudj felkelni, mert szükség lesz a pihent állapotodra! :wink:

Jó éjt mindenkinek!

KépKépKép
ildiko74
 
 


Jó reggelt lányok!

Nahát, én vagyok az első???!!! :)

Képzeljétek, a hőm még mindig nem esett le! Én ezt már nem értem! Az LH teszt pedig tök pozitív volt tegnap.

A párom hajnal 4-kor jött lefeküdni, bepróbálkoztam nála, de azt mondta, baromi fáradt, úgyhogy elaludt. Reggel meg esélyem sem volt felébreszteni. Gondolhattam volna, hogy úgysem úgy lesz, ahogy én akarom, de emiatt már nem bosszankodom. A fene tudja, mikor van a pé-em, úgyhogy maradunk a ma délutáni együttlétnél, ahogy előzetesen be lett tervezve. Ez van lányok! Megszokhattam volna már, hogy nem én döntök!

Ildikó, tök jó, hogy napközben is tudsz jönni írni!

Kép

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!

Én a másik topikból jöttem át.

Titi
Megpróbálok segíteni. A megtermékenyítéshez elég ha a spermiumok 10%-a éri el a nyakcstornát. Az út amit meg kell tennie az kb 23cm és (méhnyak, méhüreg, méhkürt) és ez kb 45 percet vesz igénybe. Mindkét méhkürtöt átlagosan 1000-2000 spermium éri el. A spermiumok a méhkürt részében 48-72 óráig életképesek. És ha megtermékenyült akkor kb a 7. napon ágyazódik be.

Ági

Kép
[/url]
ági2
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hgy bekukkantottam, de azért kíváncsi vagyok a másik topik alapítóira (TIti, Verzsike, Eszter).

Titi! Annyira szurkolok neked, hogy sikeres legyen a hónapod!!! Na meg persze a többi babáravágyónak is !!!!
Igazából én is sütireceptet szeretnék neked küldeni, ha nem bánod.

Csokis Muffin

1/4 csésze cukor
1 tojás
1/4 csésze tej
1/4 csésze olaj
3/4 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
3 ek kakaópor
1/2 csésze olvasztott csoki

A csész az a 2-2,5 dl-es bögre és mindent ugyanazzal a bögrével méred. Robotgépbe összekevered a hozzávalókat és mehet is a muffin papíros sütőbe. Általában 3/4-ig teszek masszával egy papírt és kb. 12 db lesz belőle. 20 perc alatt 200 fokon kész is.


De van itt másik csokis sütim is, amit még sütni sem kell, csak őzgerinc forma kell hozzá. Én azt a hosszab bordás típusút használom, de nem a szögleteset, hanem ami olyan félkör vagy milyen alakú.

Kekszes süti

Hozzávalók: 0,5kg háztartási keksz
20 dkg kristálycukor
1 db Ráma
5 dkg kakaó
2 ek liszt
0,5 dl rum vagy 1 db rumaroma
1 dl tej
20 dkg dióbél

A kekszet durvára összetörjük és a diót csak késsel daraboljuk össze.
A Rámát a 2 ek liszttel, a kakaóval, cukorral és a tejjel lassú tűzön a cukor és a vaj elolvadásáig lassan felmelegítjük, majd beletesszük a darabolt diót és apránként a darabolt kekszet.
A tűzről levéve belekavarjuk a rumot. Egy nagy nylon zacskót kettévágunk és beletesszük az egyiket a formába és ráöntjük a massza felét. Becsomagoljuk és jól belenyomkodjuk a formába, majd kiborítjuk egy tálcára. Ugyanezt megcsináljuk a massza másik felével is. Az a lényeg, hogy langyosan formáljuk.
Egy éjszakán át szilárdulni hagyjuk.



Szép Napot Mindenkinek!
Kép
Vendég
 


Verzsike! Nagy jó a kép a kisfiadról. Gratulálok a fütykösöshöz!!!! :lol: :lol: :lol:

Eszter! Te hogy vagy?

Puszi mindenkinek!!!
Vendég
 


Titi:)

Én is hoztam olvasni valót neked:



"""""A nő élete során mintegy ötszázszor kap lehetőséget arra, hogy életet adjon. Vajon mi magyarázza ezt a magas számot, amely oly hatalmas a valóban megszülető néhány gyermekéhez képest? Ráadásul ennél is több petesejt érik meg hiába, hiszen születéskor a nők hárommillió petesejttel rendelkeznek. (Kamaszkorra már csupán négyszázezer marad.) Alacsonyabb szintű létformánk mellett egykor talán több utódunk született. Lehetséges, hogy az evolúciós folyamatok ilyen lassan reagálnak a megváltozott körülményekre? Vagy a természet szeretné megadni a lehetőséget, hogy akkor foganjon gyermekünk, amikor azt a legjobbnak látjuk? Esetleg a szelekciót szolgálja a tény, hogy havonta csak egy sejt, a legéletképesebb érik meg? Minden ciklus során több száz sejt indul fejlődésnek, de csak egy érik meg. Eszerint a petesejtek éppúgy versengenek, mint az o­ndósejtek?

A menstruáció 3-6 napja alatt az agyalapi mirigy már utasítja a petefészket, hogy kezdje meg a tüszők érlelését. Közülük csak egy érik meg, belsejében a kiszabadulásra váró petesejttel. A nő két petefészke közül havonta csak az egyik dolgozik. A munkát azonban nem igazságosan osztják meg, hiszen nem felváltva termelnek petét. A kutatók nem tudnak választ adni e szerepcsere okára. Eközben a petefészek másik hormonja, a progeszteron a méh nyálkahártyáját készíti elő a petesejt fogadására, arra az esetre, ha a sejt megtermékenyülne, míg a méhbe ér.

A testhőmérséklet csak a tizennegyedik napon emelkedik – akár 37 fok fölé is –, a nők ebből tudhatják, hogy ciklusuk termékeny időszakában járnak. Olyannyira, hogy többnyire az együttlétet is jobban kívánják, mint máskor. A petesejt elindul a petevezetéken át a méh felé. A következő huszonnégy óra döntő jelentőségű, ennyi idő alatt kell spermiummal találkoznia, ahhoz, hogy a szeretkezésből gyermek szülessen. A nő azonban jóval hosszabb időn át megtermékenyíthető, hiszen a spermium három-öt napig életképes, akár ennyi időt is várhat a nő testében. Ezért a természetes fogamzásgátlás hívei ne csak a tizennegyedik napon, de már előtte is tartóztassák meg magukat. Akik azonban felkészültek a gyermek fogadására, próbálják minél inkább megközelíteni a középidőt, hiszen az akkor érkező spermium a „legjobb minőségű”. A nők termékeny időszakában könnyebb a spermiumok útja. Ilyenkor a szeretkezéstől számított negyedórán belül elérik a célt. A fogamzás akkor jöhet létre a legnagyobb eséllyel, ha az aktus ideje pontosan egybeesik a tüszőrepedéssel és a petesejt petevezetékbe kerülésével. (Ennek felismerésére épül a hőmérőzés módszere). A méhnyak fertőzött o­ndósejtet nem enged be, s további „társak” pusztulnak el a hüvelyben, illetve a méhnyakban. A bejutott, körülbelül 150 millió o­ndósejtből alig száz kerül a petesejt közelébe.
A méhbeli környezet a 15. és a 28. nap között válik ideálissá a magzat fejlődéséhez. Ekkor azonban többnyire az derül ki, hogy a szervezet hiába készült, nem alakult ki terhesség, mivel a petesejt nem találkozott spermiummal. A méh falának megvastagodott rétege így feleslegessé válik, és görcsös összehúzódások segítségével vérzést okozva kilökődik. A termékenység az emberéhez hasonló ciklikusságot csak egyes majomfajoknál mutat. Ennél az állatnál ismert olyan működés is, amikor az ivarsejt-termelődést éppen a közösülés váltja ki. (Ez mindjárt ésszerűbbnek tűnik…)

A nőgyógyászok, szexuálpszichológusok ismerik azt a jelenséget, amikor az egyik vagy másik fél teste nem engedelmeskedik, önkéntelenül is védekezik. Mivel a hormonrendszer idegi és pszichés hatás alatt is áll, a megtermékenyülésnek a kedvezőtlen fizikai adottságok mellett a zaklatott, bizonytalan párkapcsolat, vagy az önmagunkból hiányzó harmónia hiánya is akadálya lehet, de az okok kutatásánál fontos kérdés az is, hogy az együttlétek felszabadult örömet okoznak-e.
"""""


Később jövök még!

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Sziasztok Lányok!

Olyan fincsi recepteket írtatok, ogy kedvet kaptam a sütéshez!!
Ezzel csak az a baj, hogy nálunk csak én eszem meg a sütiket, viszont a lányaim is szeretnek sütni. Hízni meg én fogok :wink: !

Mennyi okos dolgot találtatok!

Titi!
Szerintem ne szomorkodj a tegnap este miatt! Tudod, hogy Neked a 18. nap körül szokott pé-d lenni!
Egyébként meg nem is biztos, hogy leesés lesz a görbéden pé-nél.
Szerintem érdemes lenne egymásra tenni a görbéidet. A szülés előttieket is. Ez nem az én okos ötletem, hanem Ildikőtól lopiztam, de biztos, hogy nálad is vannak olyan törvényszerűségek, amik utalnak a pé-re.
A tojásfehérje nálam 2-3 naig van és az utolsó napon van pé.

Éva

Kép
balimama
 
 


Drága Koda!

Köszönöm, mindjárt olvasom!!!

Virág, kívánságod számomra parancs! Igaz elég béna kép lett... de még meleg, kb 10 perce készült!

Kép

KépKép
titi_27
 
 


Éva, igen, valahogy én sem aggódom még, hisz a 18 nap környékén szokott lenni a pé, csak a tegnap LH teszt szerint kb ma-holnap kellene!
Amúgy azon gondolkodtam már én is, hogy lehetséges, nem lesz leesés. Eddig 1x fordult előt olyan, hogy rögtön felment, nem ment lejjebb.

Láttam a másik topikban, hogy Ildikó olyan ügyesen összekopizta a két görbéjét. De hogy a fenébe csinálta azt, nem tudod véletlen?
(Amúgy képzeld, nekem a szülés előtt csak 1 görbém volt, ugyanis az első hőmérőzős hónapban várandós lettem! :))

KépKép
titi_27
 
 


Koda!

Kimerítő választ adtál Titi kérdésére!
valaki azt mondja meg, hogy miért pont nekem nem sikerült eddig egyetlen árva spermiumot sem elkapnom az elmúlt másfél évben! :cry:
Ez persze csak vicc volt.
Túl vagyok az utolsó vérvételen (vizitdíjastól!).
Remélem volt értelme ennek is meg az előző 9-nak is!

Éva

Kép
balimama
 
 


Tényleg Éva, most voltál! És milyen volt a helyzet a vizitdíj miatt?! Mikorra lesz erről eredményed? Létezik, hogy tényleg csak 3-4 hét múlva? Nekem azt mondta a dokim, hogy csak február végén érdeklődjem. :(

Verzsike, jut eszembe, felhívtad a dokit? Vagy ma fogod?

KépKép
titi_27
 
 


Titi!
Nagyon tetszik a kép!! Tessék ilyen sokat mosolyogni!
Fogalmam sincs hogy csinálta Ildikó a görbét, de szerintem figyel és hamarosan megtudjuk!

Megyek és főzöm az ebédet. Bár úgysem hiszitek el, a kisfiam csak rántotthúst és sültkrumplit eszik. Szerencsére azért a gyümölcs és a tejtermék is megy, de zöldséget soha!

Éva

Kép
balimama
 
 


Titi!
Jó sokat álltam sorba, mert a vizitdíjat a laborban szedték!
Egyébként hétfőn délután készen lesz az eredmény, de nekem most csak prolactint néznek.
Az előző haviban volt pajzsmirigy hormon is, az legalább egy hét, amíg elkészül.

Éva

Kép
balimama
 
 


jajj neee!eltüntek!vááá!kezdem ujbol!

sikerült felraknom a képeket!jupijééé

Tegnapi kiskatonám az oviba
Kép

Hazafelé
Kép

Itthon
Kép

Mai rapperem
Kép

Kedvenc képem
Kép

Ovonénivel
Kép

szép napot mindenkinek puszi

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Éva elhiszem Neked, az én férjem ugyanis szinte csak azt kívánja... rántott husi+sült krumpli. Szinte minden nap elfogadná! (Pedig ő nem is gyermek már! :)

Olyan jót mosolyogtam Éva az előző hozzászólásodon! :)
Jaj, bár volna már végre valami konkrétum és megoldás arra, hogy mihamarabb rendeződjék benned minden, és babás légy.

KépKép
titi_27
 
 


Virág, hát nem lepődöm meg így, hogy megijedtek az osztálytársai! Nagyon komolyak a katonás képek!!!

No de a rapperesek sem semmik! :)

KépKép
titi_27
 
 


köszi titi!

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


köszi titi:)
nekem meg a hajad szine tetszik!olyan gáz hogy enyémet nem lehet szökére :cry:

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


na most meg elment az elsö is holott még ahoz irni akartam ezért hosszabb a második:)

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Virág, nekem meg a tied tetszik! Ha tehetném, és újra kezdhetném, a szőke előtt befestettem volna ilyen szép vörösre. Most már azért nehéz variálni, mert utána abból csinálj szőkét!
Mindig tetszett az a bizonyos padlizsán szín. Tudod, az olyan bordós lilás...

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!

Csak 1-1 gyors mondatra van időm,mert annyi a meló. :cry:

Ági!

Nagyon sajnálom,ami a fogaddal történik,remélem nem fáj elviselhetetlenül.Ha tudsz gyere és mondd el,mi történt vele.Nagyon sokat gondolok rád.

Verzsike!

Nagyon gyönyörű a kisbabátok ,szuper,hogy ilyen jól látszik az Uh-on,és,hogy kisfiú,gratulálok.Azóta remélem tudtál beszélni a dokival is és megnyugtatott a méret miatt.Majd mesélj mit mondott.Jobban van a náthád?

Kép

Kép
anubias
 
 


Titi!

Tök jó a hajad. :D Jajj úgy szégyellem magam,tegnap szinte nem is beszélgettünk,csak én beszéltem,mintha egy csapot nyitottál volna ki,bocs. :oops:

Koda!

Nem volt időm elolvasni,de alíg várom,hogy otthon elolvassam,mert nagyon jó kis összefoglalást találtál. :wink:

Bufo!

Tigrincs nagyon tetszett,jól sikerült. :wink:

Virág!

Nagyon édi Nimi mindkét jelmezben.Én is megkívántam a sütiket,én azt hiszem a macskakit próbálom ki,mert az olyan egyszerű.

Éva!

Nagyon kiváncsi vagyok a vérvételi eredményekre,biztos nincs hiába,meglátod.

Én most az okokat keresem,percenként változik a véleményem mindenről.Az biztos,hogy nagy út áll előttem,most rohanok,de majd leírom miről mit is gondolok,mert azt hiszem,ha csak simán teherbe esnék megint nagy eséllyel kötnék ki ugyanitt.

Azért nem írtam mindenkinek,mert rohannom kell. :oops:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziasztok!

Én is kedvet kaptam a sütéshez, csak nem tudom, mikor lesz időm :D - de a párom nagyon örülne neki...

Virág, nem semmi a kiskatonád :D :D - különben a kedvenc képed tetszik nekem is a legjobban :D :D
Olyan jó, hogy minden nap kapunk képeket valakitől :)

Titi, nem tudom miért irtad, hogy nem lett jó a képed.... nekem nagyon tetszik :D
szerintem az LH teszt most nem jó értéket mutatott.... a görbédről még nem úgy néz ki, hogy pé-d volt.

Koda, köszi az olvasnivalót :)

Éva, Titi, a görbéimet úgy tudtam egymásratenni, hogy kaptam a fertitőll 5 VIP-es napot - és egyet játszadoztam :D

puszi

KépKépKép
ildiko74
 
 


Eszter, most látom, hogy közbe te is irtál - és ennek nagyon örvendek! Már azon gondolkoztam, hogy nem szeretném, ha magadba zárkóznál! - de igy szuper, hogy tévedtem :D

KépKépKép
ildiko74
 
 


ja titi elfelejtettem irni hogy lassu tüzön kell csinálni és folyamatosan keverni kell ez a titka hogy olyan kis franko állaga lesz és nem ég le!
isteni finom nekem ez a kedvenc sütim és eddig akik megkostolták egyböl beleszerettek!

eszter ildiko köszi a dicséreteket!

ildiko látod ezért kérek én mindig képeket mert ugy imádom nézegetni és igy azért látatlanba is olyan mintha ott lennék avgy ti itt!

na rohantam puszancs

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: