Új privát üzeneted érkezett!

Jut eszembe!

Még régebben valaki írta, hogy nem kapott csomagot a kórházban!
Regiszrálj a www.felicitas.hu oldalon és hívd fel őket a megadott számon és küldenek neked is! Szerintem sok hasznos dolog van benne! 8)

Kép
klmaria
 
 


A beutalódon nincs rajta a telefonszám, vagy valamelyik naplószámos papírodon? Kérd a portát és onnan kapcsolják biztosan!
Egyszer láttam dolgozni egy kissé molett rövid vörös hajú hölgyet.
Egyfolytában elrohangált a pultból, félrerakta a kagylót és udvariatlan volt mindenkivel. Lehet, hogy csak rossz napja volt, szerencsére legközelebb már a kedvencem volt, az a szőke hölgy Várkonyi doki mellől! :lol:

Kép
klmaria
 
 


Jaj bocsi! Már fáradt vagyok, természetesen az 5. emeleten lévő információs pultra gondoltam! :wink:

Kép
klmaria
 
 

 
 

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni a finishelők véleményeihez. Már mi is a 37. hétben vagyunk és már nagyon-nagyon izgulok. :oops:
Főleg a mai nap után. Ma voltunk a 2. NST-n és most is magasnak találta a doktornő a baba szívverését. Megint hívta a várkonyit és csináltak egy áramlásvizsgálatot. Végül azt mondták, hogy kérnek egy vérvételt és hétfőn menjünk vissza. Elég ijesztő volt mikor ott álltak mindketten fölöttem és azt mondták, hogy akkor majd hétfőn meglátjuk, hogy mi legyen.

Anyu szerint lehet, hogy megindítják a szülést. Ezek után már én is csak erre tudok gondolni. :o

Nem volt esetleg valaki hasonló cipőben közületek?
A védőnőm azt mondta, hogy szerinte ez normális NST lelet, ehhez képest az orvosom nem így gondolja.

Jó olvasni, hogy ilyen sokan irígyeltek minket, akik szülés előtt állunk, bár ez most még számomra kicsit érthetetlen. :D
Remélem, ha túl leszek rajta én is hasonlóan tudok majd visszaemlékezni mindenre! :D

Jó éjt
Márti
Vendég
 


Kép
Vendég
 


lehet elég tudatlan vagyok, de mondjátok már meg mi az a naplószám??? Hol kell azt kereni, vagy ki adja azt? Minden papíron rajta van?

Egy képet én is felteszek, olyan édesen tud aludni, nézzétek csak...

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!

Kisasszonyom reggel fél 6 óta kukorékol így gondoltam benézek korán reggel. Olyan édesen gagyarászik itt melletem az ágyon :D
Tegnap voltunk a Várkonyinál ellenőrzésen és az éves rákszűrést is elintéztem. Tök jó érzés volt, hogy emlékezett ránk :D még a váróba is kijött a kis autóversenyzőt megnézni. Mondta is, hogy látszik rajta, hogy nem kórházban született, olyan szép és formás :wink: kapott róluk a két gyerkőcről egy fényképet emlékbe és köszönetképpen Hálisten minden rendben van odabenn, már ciklusom is van azt mondta úgyhogy irattam bogyót is , lehet megint szedni. Sajna már nincsen tejci ezért szedhetem a régi gyógyszeremet :cry: de azért örülök, hogy 3 hónapig csak és kizárólag anyatejet kapot.

Nálunk is a járókában van mikor a konyhában vagyunk, tele van aggatva neki mindenfélével, olyan ügyesen bökdösi a csörgőt is már, néha hangosan kacag hozzá :D :D megbírnám zabálni. Előtte mi is a hordozót használtuk és abban volt, jó nagyokat tudott benne aludni az asztal tetején .

Annyira tündéri fotókat tudtok feltenni, olyan gyönyörűek és szépek a babók. Igaz már egyszer írtam, hogy a Flórban csak gyönyörü babócák születnek :wink:

Most megyek, mert báttyó is felkellt, csinálom neki a kakaóját aztán készülünk az oviba.

Szép napot nektek.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Kispraga!

Küldtem privit!

Móni

Kép
móni30
 
 


Sziasztok!

Zabálnivaló gyerkőceitek vannak! :D :D :D

Hála az égnek, elmúlt valamennyire az aranyér-parám, egy tüneményes orvossal hozott össze a sors, nagyon rendes volt, nem is fájt a vizsgálat, és szerencsére azt mondta, hogy úgy néz ki, nagyobb a füstje mint a lángja. Felírt egy kúpot amit gyógyszertárban kevernek, és azt mondta, hogy még ha nem is lesznek panaszaim, akkor is látni szeretne 3 hónap múlva. Ja, és akkorra leszek szíves megtudni Kismanó nemét is, kíváncsi, hogy fiú vagy lány. Persze azt is megbeszéltük, hogy valószínűleg ha normál úton szülök, akkor megint kell majd "randiznunk". És meg lettem dícsérve, hogy jó erős a gátam, rendben van az izomzatom a "déli végeken", ami nem elhanyagolható dolog apa szempontjából sem... :oops: :lol:
Mindez az "alvégi" torna eredménye, amit ő kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánl. Viszont az activiát nem javasolja egy hétnél tovább enni, akkor is csak napi egyet, mert nagyon meg tudja változtatni a ph-t a vastagbélben, ami nem kellemes dolgokkal jár együtt. Ő inkább a búzakorpa+kefír párosítást szokta ajánlani, ha székrekedése van valakinek. Bár azon jót nevetett, hogy nálam csak a barackbefőtt tejjel kombináció indította be a folyamatokat... :oops:

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 


Itt van egy kép Bogiról, az én nagylányomról! :D

Kép
andibab
 
 


Sziasztok!
Nos, tegnap mégsem voltunk csípővizsgálaton, mert a védőnénink elfelejtette elintézni nekem a beutalót. A másik gyerekorvos meg azt mondta, hogy ő nem fog tudni adni beutalót, mert nem ő a mi orvosunk... :evil:
Nagyon remélem, hogy nem lesz gond azzal, hogy nem pont akkor megyünk, amikor ezt a vizsgálatot kéne csinálni. 28ára lett időpontunk. Akkor már 9 hetesek leszünk, és ha jól tudom ezt 6 hetes kor tájékán kéne megcsinálni. Nem?
Akkor megyünk majd egyúttal a koponya meg hasi uh-ra is. Nagyon kíváncsi leszek. Ja! És pluszba még előtte 26-án kap a csaj szurit. Kettőt is. :? Szegénykém!

Lilimanó nem mindig ilyen mosolygós ám! Nem tudom már, hogy ki kérdezte, de pont a napokban eléggé nyűgös volt. Lehet, hogy a születésekor kapott szuritól, mert az most nagyon be van durranva neki. Bár ennek mi örülünk, ugyi?! :wink:

Kép
Kép
giga1
 
 


sziasztok!

hát ha érdekel valakit amit most találtam

Mi az a vizitdíj?

Február 15-től 300 forintot kell fizetni a háziorvosi, vagy szakrendelői vizsgálat előtt, illetve 300 forint napidíjat minden kórházban töltött napért. Az európai országok kétharmadában van hasonló díj. A havonta fizetett tb-járulék mellett ez a pénz a gyógyítás költségeihez való hozzájárulásnak, önrésznek is tekinthető. Bár az analógia nem teljes, de hasonló elven működik az autósok casco biztosítása. Rendszeresen fizetnek biztosítást, de ha összetörik az autót, a javítás költségeinek egy részét nekik kell fizetni.



Mennyit kell fizetni?

Alapesetben 300 forintot. 600 forintot, ha nem saját háziorvosunkhoz megyünk, ha máshová megyünk vizsgálatra, mint ahova a beutalónk szól, vagy beutaló nélkül megyünk a beutaló-köteles vizsgálatra. 1000 forint a vizitdíj, ha például fület akarunk mosatni az éjszakai ügyeleten, amit napközben a rendes szakrendelésen is megtehettünk volna.



Mikor és hogyan kell fizetni?

A vizitdíjat az orvosi vizsgálat előtt kell befizetni a háziorvosnál, a szakrendelő vagy kórház fogadópultjánál, esetleg a vizitdíj-automatánál. Az itt kapott bizonylattal mehet a beteg az orvoshoz. A kórházi napidíjat a kezelés végén, az ott töltött napok száma alapján kell fizetni (ez maximum 6 ezer forint lehet).

A vizitdíjat egyelőre a legtöbb helyen készpénzben fizetjük, csak néhány nagyobb kórházban működik vizitdíj-automata. Van olyan lehetőség is, hogy regisztráljuk magunkat egy telefonszámon, s a díjat ezután mobilszámla egyenlegünkből vonják le. Ilyenkor csak be kell mondani a telefonszámunkat a kórházban, kapunk egy bizonylatot és mehetünk az orvoshoz. Van olyan kórház is, ahol vizitdíjbérletet vezettek be.



Miért kell megőrizni a vizitdíj befizetéséről kapott bizonylatokat?

Ha egy évben több mint húsz alkalommal fizettünk vizitdíjat, a további orvoslátogatásokért fizetett pénzt visszaigényelhetjük az illetékes önkormányzatnál. Ennek igazolására kell bemutatni a vizitdíj nyugtákat.



Mi van, ha nincs nálam pénz, amikor baleset ér?

Ha valakit súlyos baleset ér, az első az életmentés és állapotának stabilizálása, ilyenkor nem kell fizetni.



Ha egy nap több vizsgálatra kell mennem, annyiszor 300 forintot kell fizetnem?

Nem. Ilyenkor csak egyszer kell befizetni a vizitdíjat. Ha viszont valaki beutaló nélkül akar több vizsgálatra menni, esetleg éjjel viccből hívja ki többször az ügyeletet, mindahányszor meg kell fizetnie a 600, illetve 1000 forintot.



Ha csak gyógyszert akarok feliratni, akkor is fizetni kell?

Igen. Célszerű ezért egyszerre több gyógyszert vagy több havi adagot feliratni. A krónikus betegeknek a háziorvos három havi gyógyszeradagot is felírhat, a recepteket havonta válthatják be. A cukorbetegeknek inzulinadagjuk felíratásáért nem kell fizetniük. Az általános szabály az, hogy vizitdíjat az orvos és a beteg, illetve az egészségügyi szakdolgozó és a beteg „gyógyító, diagnosztikai célú találkozásáért" kell fizetni. Vizitdíjat kell tehát fizetni a vérvételkor, vagy akkor is ha az embert visszarendelik kontrollvizsgálatra. Nincs vizitdíj, ha csak a táppénzes papírunkat akarjuk átvenni.



Fizetni kell, ha lázas vagyok és a lakásomra hívom a háziorvost?

Igen, 300 forintot.



Kinek nem kell vizitdíjat fizetnie?

Több mint 2 millióan alanyi jogon mentesülnek a vizitdíj alól, további közel 2 millióan támogatást kapnak. Teljes mentességet élveznek a 18 év alattiak, a hajléktalanok, a rákosok, a cukorbetegek, nem kell fizetni a katasztrófa-egészségügyi ellátásért, meghatározott szűrővizsgálatokért, a terhesgondozásnál vagy a szülészeti ellátásban és még számos más esetben. A mentességek részletes felsorolását megtalálja itt>>>

A rendszer leegyszerűsítése érdekében a nehéz szociális helyzetben lévőknek ugyan be kell fizetni a vizitdíjat, az ő ellátásukat azonban havi 200 vagy 300 forinttal, azaz egy teljes vagy részleges vizitdíj összegével megemelik. Ide tartoznak a kisnyugdíjasok, a gyesen lévő kismamák, a munkanélküliek vagy a segélyből élők.

Ha ebből a körből valaki indokolatlanul megy ügyeletre, vagy beutaló nélkül jelenik meg vizsgálaton, neki ugyanúgy meg kell fizetnie a 600 vagy 1000 forintos emelt díjat. Egy kivétel van, a 18 év alattiak után még ezekben az esetekben sem kell fizetni a szülőknek.



Van kedvezmény a kórházi napidíjra is?

A kórházban fekvésért a 18 évesnél fiatalabbak, a szülő nők és a beutalóval rendelkező hajléktalanok nem fizetnek. Annak az állandó kezelésre szoruló betegnek viszont, aki amúgy a háziorvosnál vagy a vizsgálatokon mentesül a vizitdíj alól, a kórházban fekvésért fizetnie kell.

üdv,Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Giga
mi is 28-ra kaptunk időpontot, mi is túl leszünk már a hat héten...
Neked mondtak időpontot, hogy mikorra menjetek?

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!

Tegnap Laura a szuritól napközben picit aluszékonyabb és nyüszisebb volt, de estére úgy felélénkült, hogy fürcsi és evés után még az ágyban is vigyorgott meg dumált egy órán keresztül.
Pimpoka Lelle nagyon édesen alszik a képen. Szép formás babus.
A naplószám a beutaló felső részében szerepel, és ez az szám amit a rendelőben lévő napló alapján írnak rá, amibe a gyerekek érkezésük szerint kerülnek bele. Ebben van, hogy miért volt a gyermek orvosnál, tünetek, milyen gyógyszereket kapott, stb. Remélem érthető voltam! :D
Andibab örülök, hogy nem olyan komoly az aranyér problémád. Bogi még mindig egy kis angyalka.

Pilla
Vendég
 


tusi25: mikor még a nőgyógyászaton feküdtem szülés előtt, a szobatársamnak volt ilyen magzati tachicardiája, de nem csináltak vele semmit, csak megfigyelésre befektették (elég magas volt a baba pulzusa, alaphangon 190 körüli...). Amíg én ott voltam, nem szült meg, azt tudom.
Szóval az esetleg benne van a pakliban, hogy befektetnek megfigyelésre és naponta többször néznek szívhangot.

Flórácska megint nagyon sokat bukik, már várom az ultrahangot, hátha kimutat valamit.
Olvasgattam a csecsemőkori refluxról, egyértelműen arról van szó, de azt találtam, hogy amíg nem veszít a súlyából és kiegyensúlyozott, addig nincs baj... mondjuk nem mérem, lehet, hogy kéne?! Éhesnek biztos nem éhes, mert addig el sem alszik, amíg nincs tele a poci, és mivel időnként lefejt tejet kap, látom, hogy nagyjából mennyit eszik... hát sokszorosát annak, amit kibukik. :)

Én is teszek fel képet, ki ne maradjunk! :)

Kép
Vendég
 


Verna
Flóra babának jó nagy szemei vannak! Nagyon édes!
Mennyit eszik cumiból Flóra? Mi most szerintem kicsit visszaestünk, de gyarapszik rendesen Lelle, csak nem eszik meg 190 grammot, hanem csak 100-120at. Nálatok, hogy van ez?

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!
Pimpoka!
Nagyon édes a babód meglehet őt tényleg zabálni!! :lol:
Gratulálok hozzá és kívánom,hogy mindenn rendben legyen továbra is!!!!!! :lol:

Andibab!
Örülök,hogy nincsen komolyabb baj meglátod majd a kúp segíteni fog!Az aktiviát én is csak egy hétig szedtem naponta eggyet!Nekem jó vólt nagyon!Azóta nem rendszeresen eszem de heti egy-két allkalommal biztos eszek eggyet eggyet!!
Annyi nem árt!!
Nagyon szép a lánykád!Igazi kisangyalnak (tünik)!!!! :lol:

Tusi!
Hát bizony számíthatsz rá ,hogy megindítják ha addig be nem indúl magátol!!!!!! :P
De attol neparázz!!!! :wink:
De az is lehet,hogy csak befektetnek ,hogy megfigyelés alladt legyél!NYUGI!!!!!!!!!! :wink:
:lol:
Én a 38. héten szültem a lányomat Zsanit!!!!!!Itt már nem oszt nem szoroz az a 2 hét!!!!!!!!!!


Giga! micsípő vizsgálaton nagyon későn vóltunk majdnem betőltödtük a 3-om hónapot!Azért vóltun olyan későn mert addig a háziorvos mindent renben talált csak kitalálta,hogy mégiscsak mennyünk el egy ultrahangra!Ott mondták,hogy az utolsó pillanatban mentünk ,(mert ugye 3-om hónapos korig csinálnak csípő ultrahangot!)!De hálla istennek minden rendben talált sőt ott helyben megcsinálta nekünk a vese ultrahangot is!!!!!Úgyhogy mi még jól is jártunk nem kellett 2X mennünk!!Nyugi nem vagy elkésve!!!!!!Szerintem!! :P :wink:

Na megyek ,kicsit takarítok ha tudok!!!!!!!!! :? :lol:

Pocaklakóknak és persze anyukájuknak üzenem,hogy kitartás!Jönnek a frontok és mindenki túl lessz rajta eggy kettő!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Na mire én megírtam addig már válaszóltak is a kérdésekre! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Nagyon édesek a babácskák! :lol:

Verna, ameddig Flóra kiegyensúlyozott, nem veszí a súlyából, rendesen alszik, biztos, hogy nincs baj. Csak egyszerűen sokat eszik, és gyorsan, ezért bukik. Sára is van, hogy rengeteget büfizik vissza. Az egyik ismerősömnek refluxos a kislánya, de őbenne semmi kaja nem maradt meg, kis súllyal született, de 3 hónapsan is csak néhy kiló volt, és állandóan sírt. Ezek után állapítoták meg nála a refluxot. És szegénykének az egész nyelőcsöve ki van marva. Szóval a te általad leírtak alapján Flórácska csak jó étvággyal evő baba.

Mi két hónaposan mentünk csípőficam szűrésre, szóval szerintem nem gáz, ha nem pont hat hetesen mentek. Tegnap voltunk kontrollon, minden rendben volt, és marha sokan voltak...Ja, és találkoztunk Jurkó doktornővel, és a kisbabájával. Nagyon édi baba.

Andibab, örülök, hogy nincs komolyabb baj.

Márti, remélem, minden rendben lesz, és hamarosan találkozhatsz a kis pocakosoddal. :lol:

Kati, itt van két kép, ezen látszik, hogy felül még milyen sok, és hosszú haja van, oldalt meg igencsak megfogyatkozott :roll: :lol: :lol:

Kép Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


ichtus!
Nagyon aranyos a babód és az a haj szerkezet!!!!Tök tuti!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Klmaria,
én nem kaptam csomagot a kórházban! :wink:
De már regisztráltam magam és írtam nekik e-mailt.Vagy az nem jó?
Köszi a segítséget!

Katica,
Így is még rengeteg haja van Sárikának! :lol:
Nagyon édes ilyen frizuval is! :lol:

Tiop,
Köszönöm a képeket!
Kettőt küldtél?Mert annyit kaptam!

Kép
mano83
 
 


sziasztok,
gyögyörűek a babák! Lelle milyen nyugodtan alszik, megnyugtató , mint akváriumot nézni, nekem :D

Klamira, köszi szépen.
Móni 30 köszi, ott talizunk.

andibab, nekem is székrekedés gondom van terhesség alatt, de lehet benne valami amit a doki most mondott neked, mert anyósom korpás kenyeret eszik kefirrel, azt én is rászoktam és azóta könnyebb a dolgom. Egy szelet kenyér és egy doboz kefir, ezzel kezdek reggel, de előtte még iszok egy pohár narancslevet.

Kép
Kép

kellemes délutánt midenkinek
kispraga77
 
 


andibab!
Örülök, hogy nincs komolyabb baj! 8) Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni! Nagyon aranyos Bogi mosolya! :wink: Gondolom levesz mindenkit a lábáról.... :lol:

Ichtus!
jujujujuj! Most találtam meg a neked szánt levelet, mert leesett az előszobaszekrény mögé :shock: Én meg azt hittem, hogy a párom feladta :oops: De holnap postára adom ajánlva! 8)
Sárikának jó a frizurája! :lol:

verna
Ne aggódj én is bebeszéltem magamnak, amiért sokat bukik, de ne olvass ilyen dolgokról, mert mindent úgy fogsz értelmezni, hogy ráillik és biztos az a baja, én is ilyen vagyok :lol: Ha szépen gyarapszik, akkor semmi gond! Csak neked tűnik soknak ami visszajön.
Nálunk hiába büfiztetem meg, eltelik egy kis idő és rendszeresen az apukájánál kibukik egy nagy adagot! :lol: Ki is akad rajta, hogy mindig őt hányja le :P

mano83
Biztos elég az e-mail is! :D

Sajnos a délutáni séta eső miatt elmarad, még jó, hogy délelőtt voltunk. :x

Kép
klmaria
 
 


Pimpoka!
Mi 4-re megyünk uh-ra és utána kell átmennünk a csípővizsgálatra.
Nem tudom, hogy mikor jutunk át oda!

Apropó!
Mennyit kell várni ezeknék a vizsgálatoknál? Működik itt az időpontos rendszer, vagy itt is csak annyira, mint fenn a nőgyógyászaton? Lehet, hogy odamegyünk 4-re és csak 5 felé jutunk be?
Csak azért kérdezem, mert akkor nem a férjemet hívom el, mert neki nincs ehhez türelme... :roll:

Kép
Kép
giga1
 
 


Manó! Priviben küldtem képeket, onnan is le tudod majd menteni!

Remélem odaért?!
Vendég
 


Sziasztok!

Húú , lányok, ami ma a kórházba volt reggel, azt nem kívánom senkinek. A vizitdíj és egyéb adminisztráció miatt a recepción a büféig állt a sor , és 4 ! sor volt. Több mint fél óra volt, mire kiálltuk a sort, aztán mehettem nst-re. Szóval ha reggeli időpontotok van bárhova is, mindenképpen számítsatok a recepció előtti káoszra.

Velünk minden rendben, a doki szerint már nem lesz következő héten nst... mert addig megszülünk. Hát én néztem rá nagy szemekkel, mert semmi elő- megérzésem nincsen. Annyira hihetetlen, ő biztos benne, hogy szülünk én meg , mintha kínaiul beszéltek volna hozzám.
Szóval kicsit izgatott vagyok, de azt hiszem ez most természetes.

Szép estét mindenkinek!

KépKép
tüccs
 
 


andibab!
Még annyit megpróbálhatsz,hogy vajas lekváros kenyeret( tejjel) eszel vacsira!Ez is jó vólt nekem!!!!! :lol: De jó a szílvalekvár magában is!Egy kiskanál lekvár egy pohár tej!Langyosan! :wink:

Mano!
szívesen de majd még este küldök egy párat,valahogy nem ment ell az egész!! :? :oops:

Én hallodtam.hogy az a babó aki sugárban hány mindenn kajcsi után(lehet,hogy nem mindegyik után)ő Refluxos!Na meg persze nem hízik úgy ahogy kellene!! :roll: :?

Akartam már kérdezni ,hogy láttátok-e vasárnap National Geographic-on este 21-kor kezdőtt Élet az anyaméhben-Ikrek!
Nagyon tetszett ,olyan szép vólt az egész!!!!!Mutadtak mindent,hogy hogyan fejlődnek és hogyan születnek meg!Kettes ,hármas,négyes ikrek vóltak!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk a 4 hónapos oltáson, most alszik mint a bunda. Szegénykém korán is kelt reggel meg ez a hülye idő is zavarhatja, mert nem igazán aludt sokat a délelőtt folyamán csak be-be hunyt 10 percekre. Nőttünk megint 2 cm két hét alatt, hízni most nem sokat híztunk, de így is 5900 g a súlyunk.
Kaptunk Nesté Sinlac pépet, kiváncsi leszek :? van valakinek ezzel kapcs tapasztalata?

Giga,
Nekünk fél 3-ra volt időpontunk és 10-15 percet vártunk mielőtt behívtak minket :)

Kispraga, Andibab,
nekem is gondom volt az aranyeremmel, én ún. multirostot szedtem a terhességem alatt és megvoltam vele elégedve, mundjuk szülésnél kifordult az egész, de az pár nap alatt rendbejött, ha gondoljátok priviben írok róla bővebben.

Verna,
nálunk is hasonló a helyzet, mostanában elég sokszor visszajön belőle a kaja hiába böfiztetem meg, kajci után másfél két órával is van, hogy visszabukik. Ennek ellenére nagyokat alszik és szépen gyarapszik. Szerintem sem kell aggódnod e miatt :wink:

Tiop,
dikonéni és a védőnő is azt mondta, hogy próbáljak meg neki narancslevet adni.

Ichtus,
nem semmi Sára frizurája :) hol csinálnak ilyet :wink:

Timi

Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Mégvalami. Szült valaki a 2-es szülőszobában? Ha igen esetleg nincs róla képe?

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Köszi mindenkinek a megnyugtatást bukás ügyben. :) Közben beugrottam a védőnőhöz receptért, és vele is beszéltem erről... azt mondta, büfiztessem még gyakrabban... hát ennél gyakrabban már nem nagyon tudom... :?
Egyébként amit olvastam a neten, az számomra megnyugtató volt.

Valaki múltkor kérdezte a különbséget a bukás és a hányás között, ezt találtam:

"Néha a szülő nem biztos abban, hogy amit lát a csecsemőnél, az valóban bukás-e, vagy inkább hányás?
A böfizés mosolygó, békés csecsemőnél történik, a hányás viszont mindig erőlködés, öklendezés, rémült arckifejezés kíséretében történik."

pimpoka: Flóra is kb. ennyit eszik cumiból, és szerintem ciciből is, mert egy evésnél egy cicivel jóllakik (fejés alapján tudom, hogy 100-120 grammnál biztosan nincs több egy ciciben).
De most is evett összesen vagy 20 percig + a büfiszünetek, aztán jóllakottan bealudt. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Tiop,Krisztinka,
Köszönöm a képeket! :lol:
Legalább lesz mint mutogatnom az ismerősöknek még így is,hogy a sajátjaimnak annyi lett!

Tüccs,
nem semmi lehetett azt a nagy sort kivárnod! :shock:
Megértem,hogy izgatott vagy,én is az lennék a helyedben!
De végül is + - 2 hét nem számít!
Szorítok nektek és várom a fejleményeket! :D

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Olyan sok szép képeket tetetek fel ,olyan szépek a babák :D
Nem tudom a szülés elö jelle e de anyira fáj alul minden mintha izom lázam lenne ?: :shock: Szinte alig tudtam az éjel pisilni ki menni,már várom a végét :? Az iny gyuladás is ki jött :? Szoval már egy picit sok,alig tudok az ágyban meg fordulni,az étvágyam meg hatalmas :(

Ababa szobában már minden a helyén,már csak a manoka hiányzik :D
Sikerült olyan fürdetö kádba való szivacsot kapnom,nagyon klasz,és csak 1500-ft volt :D
Ti medig vasaltátok a kis ruhákat :?:
Lenne egy fura kérdésem, azokhoz a kiknek fiu babájuk van ,mikor fürdetjük a kis kukiját csak le kell öbliten és kész :?: Lehet hogy buta kérdés :shock: :roll:


Kép
pipacs80
 
 


Pipacs,
csak egyszerűen megkell mosni, mármint lemosni, egyéves kora előtt nem szabad huzogatni, mert az a vékony börke beszakadhat .és az nagyon fájdalmas.
Ezekszerint fiúcska lapul odabenn :wink:

A nagykönyv szerint a hatalmas étvágy a szülés kezdete is lehet

Remélem tudtam segíteni :)

Nagy-nagy drukk neked és könnyű, gyors szülést kívánok.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


nektek is rosszul mutatja az időt :roll: egyórával többet mutat mint ahogy elküldöm :roll:

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Szióka!
Pipacs!
Nekem 8 éves a fiam ,Én a kezdetektől fogva úgy fürdettem meg,hogy amíg a kuki engedi addig felhúztam és leöblítedtem!Persze óvatosan nehogy baja legyen!!!Annyit mindenféleképpen kell csinálni mert egyépként teljesen letapad!!!!!Nem rángattam és nem erőltedtem!Nekem is valaki azt mondta nehúzzam fel valaki meg azt,hogy húzzam(Értem én doki,védőnő)!Hát mentem a saját fejem után!!! :roll: :wink:
Gratula a kukishoz!Meglátod milyen édes lessz majd amikor megszületik !!!!!!!!!Sokkal jobban ragaszkodnak az annyukhoz a fiúk mint az apjukhoz!!!!!! :wink: :lol: Persze szeretik az aput is csak a fiúk anyássabbak! :lol:
Már nincs sok hátra!KITARTÁS!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Tüccs, hát ez nagyon izgi! Akkor lehet, hogy jövő héten már babázol? Aztán majd küld egy SMS-t ha beindultak a dolgok.
Szorítok nagyon! :)

Én se bánnám, ha mehetnénk szülni! Inkább mint hogy be kelljen feküdnöm megfigyelésre, ahogy azt többen is írtátok. Azt nagyon nem szeretném!!! :(

Nagyon édik a babák! :D
Olyan furi,hogy nemsokára nekünk is lesz egy ilyen kis manónk. Már nagyon kíváncsi vagyok rá! :D

Jó éjt
Márti
Vendég
 


Sziasztok :D

Már ezer éve nem jártam erre, sajna a saját topikomra is alig jut idő a 2 gyerek mellett.

Giga és akit még érint
A csípőszűrésre a bejelentkezés sorrendjében lehet bemenni, mármint az ortopédián, mert az uh-n időpont van. Ezért érdemes (persze ha megoldható) reggel bejelentkezni, mert akkor az elsők között leszel. Viszont ez is relatív, mert hiába vannak nagyon sokan, elég gyorsan megy a dolog, úgymond futószalag szerűen. És ne ijedjetek meg (aki első babás), nagyon meg fogják tekergetni szegénykék lábát, csípőjét, nekem mindkét gyerek üvöltött, de sajna így kell vizsgálni. :( Aztán hamar elfelejtik. :)

Jó babázást mindenkinek a pocakosoknak meg kitartás! :D

Orsi

avocado
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Klmaria, semmi gond, már én is elfelejtettem. De köszönöm, ha feladod.

Pipacs, az az izomláz féle alul nekem is ismerős, én is éreztem pár héttel szülés előtt, egyre fokozódott, ahogy közelgett a szülés. Készül a szervezet. :lol: De utána egyből megszűnt.

Avocado, hogy vagytok? Tényleg rég voltál erre. Négy nap van a lányaink között :lol: Emlékszem, szeptemberben öten is szültünk. :lol: Milyen topicod van?

Mi szerdán voltunk csípővizsgálaton, most már kell időpontot kérni, de olyan hülyén van megoldva, hogy csak két hetente szerda délután lehet, mikor rendelés is van. Minket fél négy és négy közöttre hívtak, négy után pár perccel értünk oda, vártunk egy kicsit, aztán megkérdeztük, hogy volt e már a nevünk, volt, így behívtak. Nem kellett sokat várni, de nagyon sokan voltak. Tényleg futószalagszerű, pörög az a doktor.

Tegnap elkezdtem naplót írni Sárikáról, már születése óta akartam, de most jutottam odáig. :oops: Remélem hosszú életű lesz. Szeretném sokáig vezetni. Ti írtok naplót?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!
Tusi!
Nyugi ha be is kell feküdnöd hamar elfog menni az idő nem lessz időd nagyon unatkozni!Sok kismama van bent akik már pl-ul a 6-ik hónaptól ott vannak,neked meg már igazán nincs sok hátra!Tudom ez az időszak a legnehezebb de gondolj arra,hogy most mindent a baba érdekében tesznek és ez a legfontosabb!Persze a te egészséged sem elhanyagolható!Bent a korházban biztonságban vagy,hogy ha valamit hírtelen tenni kell akor ott vagy helyben és egyből tehetik a dolgugat!De az is lehet,hogy befekszel és egy két napmúlva beindúl a szülés!Tudod a hormonok kiszámíthatatlanok!NYUGI!! :wink: Pár nap és babázhatsz te is!!!!!!!!!! :lol:

Ichtus!
Én mind a három gyerkőcröl keztem naplót vagyis Baba naplót vezetni!Nemtudom,hogy egyről -e beszélünk de abba lehet képet is tenni meg ilyenek!A fiamnál úgy 4-5 évesen írtam bele utóljára ,utánna következik nállunk a dobozka amibe beleteszek mindent ami vele kapcsolatos!!Amit az oviban készített nekem stb........!Ugyan így teszek az Anettnál is és Zsaninál is!!!!!Szerintem nagyon jó dolog ez mert az ember elfelejti a dolgokat és nemlehet már vissza hozni azt amit elfelejtasz4Ezt jól megmondtam!!! :oops: :?
Így legalább akármikor megtudom nézni ami érdekel!!! :P :wink:
Jól teszed,hogy elkezted!!! :wink:
Én pl-ul most néztem vissza,hogy ilyenkór amikor Roli is és Ani is 7 hónaposak vóltak ők mekkorák vóltak!Ezt is jól megaszontam! :oops: :?
Valahogy ma nem megy az írás!

Abba is hagyom ,ne írjak több hülyeséget!!!! :oops: :?


Pocakosok NYUGI!!!!!!!!!!![/url]

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Tüccs!
Hát ez már tényleg nagyon izgi!
Szorítok neked, hogy minden rendben menjen!
Nagyon szép szülést kívánok neked!

Kép
Kép
giga1
 
 


Tiop, ismerem a babanaplókat, de én kézzel írottra gondoltam. Ill. gépen írom, mert a férjem tördelő, és ha jó sok iromány összegyűlt, képekkel együtt betördeli, és újságszerű lesz :lol: ezt ötlöttem ki tegnap.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Ichtus!
Én is írok naplót, de én csak egy szép kis keményfedeles füzetet vettem, és én azóta írom, hogy megtudtam, hogy terhes vagyok. Persze nem minden nap írok, sőt volt olyan hogy egy teljes hónap is kimaradt. Ilyenkor nagyjából leírom a dolgokat visszamenőleg.
Emellé meg elteszek neki egy csomó mindent. Azt a kis ruhaegyüttest, amiben hazahoztuk, meg a köldökéről a kiscsipeszt, a kórházi karkötőjét, a kistábláját a kocsiról, ja és egy kicsi dobozba még a leesett köldökcsonkját is eltettem. Lehet, hogy kicsit morbid, és azt sem tudom, hogy ez megmarad-e egyáltalán. Szóval én is gyűjtögetek. Majd bekerül mellé még néhány fénykép.
Ez szerintem is egy tök jó dolog. Majd akkor odaadom neki, ha majd ő is terhes lesz. Remélem majd értékelni fogja. :D

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Jó régen írtam... :oops: Mentségemre szóljon, hogy Csanád fiam elindult! :lol: Még kicsit dűlöngél, mint egy kis részegember, de egyre ügyesebb. Már a kanyarodást, forgást is gyakorolja... :lol:

Tusi, biztosan jó kezekben leszel, ha befektetnek. Drukkolok, hogy minden rendben legyen! Ki a védőnőd, Andi vagy Adrienn? Hát mire lesz valami a klubból, Te is babával fogsz jönni! :lol:

Gratulálok az átforduláshoz minden babónak! Nagyon ügyesek! Csanád hasról hátra fordult 4,5 hónaposan 3x, de azt valahogy el is felejtette, aztán kereken 6 hónapos volt, mikor hasra fordult és vissza is. Másnap már gurult! :lol: Gyorsan rájött, hogyan kell helyet változtatni... :lol:

Ichtus, Sárika frizkója nagyon tuti! :)

Hú, ennyi is voltam, mert Csanád nem hagy... Állandóan idejön és belecsapkod a billentyűzetbe... :lol:

Sziasztok!

Kép
csanómanó
 
 


sziasztok!

bocs, h mindig csak akkor nézek be mikor kérdésem van (és visszaolvasni se nagyon tudok :( ) de Lili mellett egyszerűen még sz...ni sincs időm. annyira lefoglal a kis béka :)

szóval olyan kérdésem lenne a lányos anyukákhoz, hogy ti hogy takarítjátok a kis punciját? mert az elején azt mondta a védőnő, h hagyjam ott belül a magzatmázat, de mostmár ki kell takarítani valahogy. olajos vattát ajánlott, de az elég gáz, mert beleragad a vatta alig bírom kiszedni. ráadásul tökre félek h nem jól csinálom és valami baja lesz :(


murphyke

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, de ma nekem sincs időm, mert épp takarítok, megy egy nagy kondér babgulyást raktam fel hétvégére a vendégeknek.
Murphyke a puncit én kamillával takarítottam. Vettem kamillát és megfőztem a csomagoláson lévő elkészítési útmutató szernit. Kis steril vattadarabot belemártottam és azzal pucoltam ki. Kb. 2 hónapos kora óta viszont a popsitörlő kendővel tisztítom neki, illetve, ha nagyon összekakilja magát akkor jól megmosom babatusfürdős vízzel és utána tiszta vizes steril vattával.
Remélem tudtam segíteni!

Pilla
Vendég
 


Lányok, köszi a hajas dícséretelket!Én is nagyon szeretem a haját :lol:

Murphyke, én sosem tisztítottam babaolajjal a punciját. Simán popsitörlővel, meg fürdés után megtörlöm a kifogóval, amivel egyébként is törlöm Sárikát.

Szép hétvégét mindenkinek!

Finishelőknek kitartást!!!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Murphyke!
Én is popsitörlőt használok. Ha kakis, és itthon vagyunk, akkor mi minden esetben a fürdőszoba felé vesszük az irányt és a mosdócsap alatt alaposan megmosom a fürdetőkrémmel, utána meg csak megtörlöm a törölközőjével. Egyébként mivel imád fürdeni ezt is imádja. Ha Lili szeret fürcsizni, ajánlom nektek is!

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Nekünk is az a problémánk, hogy három napja nem nagyon akar enni, vagyis eszik, de eddig kb 5-10 perc alatt szopizott 80-100 grammokat, most egy óra alatt, a doktornőnk meg azt mondta, hogy ne hagyjam háromnegyed óránál tovább szopizni, így most naponta 450-500 grammokat eszik. Eddig megette a 600-650 grammot.
Nem tudom mit csináljak, ráadásul mostanában felébred 2- 2 és fél óránként és éhen akar halni, próbálok neki teát adni, de az csak egy pár percig felel meg neki.
Azt mondják, hogy a front miatt ilyen, de én annyira félek, hogy nem eszik eleget. Bár gyarapszik a súlya hetente 30-40 dekát.

Más téma: Ti hogy öltöztetitek fel a picurkákat ilyen időben a sétához?
Nem akarom se túl öltöztetni, se alulöltöztetni.

Kép
tami2900
 
 


Segítsetek, nekem azt mondták a kórházban, hogy a csípővizsgálatra nem kell időpontot kérni!
Azt mondta egy hölgy az ortopédián, hogy minden páros hét szerdán lehet menni, és nem adnak időpontot.


Ha kell írjatok meg egy telefonszámot légyszives, mert nekünk is kellene menni.

Mi egyből meg akarnánk csinálni a hasi uh-t, arra kell időpont? hol lehet kérni???

Kép
tami2900
 
 


halihó!
Nunus ügy:Én popsitőrlővel töröltem mindég ki a nunusát ,fürdés után persze a saját fürdőlepedőjével.Szép óvatosan. :P

Öltöztetés most:Rövidujjú bady,harisnya,hosszú ujjú rugi(téli),kocsi cipő vagy vastagabbfrotir zokni,sapka,overál és egy kis takaró! :lol: :wink: :roll:


A csípő ultrahangra kell időpontot kérni de a sima vizsgálatra arra nem tudom! :? :roll: Nekünk megcsinálták a hasi ultrahangot is ott helyben igaz nemadtak rólla papírt mert azt nem kérte a dokink csak az ultrahangos doktornő mondta hogy hamár ottvagyunk megnézi azt is!!!!!!

A körzeti orvós ír beutalót és neked kell a korházat felhívni,nekem a körzetim adott telefonszámot:Ez a Korház telefon száma:06-28 472-233 de itt gondolom adnak egy melléket!Dr Palotai Andrea szakorvos végezte a vizsgálatot!! :P :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?