Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Évi!
Nagyon jók lettek a képek,s tündéri kislányotok van :D S ezek a torták nyam nyam..........!Nagyon megéheztem egy kis édességre a látványuktól :lol: Nektek is jobbulást,gyógyuljatok meg gyorsan :!:

Edoci!
Remélem,nagyon jól telt a hétvégétek :!: Nagykátán laktam mielőtt Pestre költöztem.Nagykáta egy pici város,ahol szinte mindenki ismer mindenkit,s ezért rossz,hogy itt még nem igazán van ismerősöm :( Hát remélem igazad lesz,s hamarosan találok itt is barátokat :!: Milyen ügyes Máté :!: Gratulálok Neki :P S ez a kép Róla :?: Olyan édes :!:
Köszönöm szépen,hogy ilyen gyorsan leírtad nekem a diétát,azt hiszem holnaptól el is kezdem.
Viki!
Remélem,nálam is beválik a diéta :lol:Szerencsés vagy,hogy csak 3 kiló maradt rajtad a szülés után :!:
Sedith!
Köszi szépen a címet,megpróbálok eligazodni,s ha nem megy ,szólok :!:
Boeske!
Pénteken mennek a drukkok :!: :!: :!:

Farthy!
Ne aggódj minden rendben lesz,s biztos,hogy nagyon jó anyuka leszel :D Szerintem mindenki ugyanígy félt,mint Te :!: Ha egyszer elhatározzuk,hogy gyermeket szeretnénk,mindig van valami ami miatt idegeskedünk.Először azért,hogy hamar összejöjjön,utána,hogy egészséges legyen,s minden rendben menjen a szülésnél.Aztán,hogy úgy fejlődjön,ahogy kell és így tovább..............ezer dolgot lehetne felsorolni.De ez így van rendjén!

Szép estét Mindenkinek!

KépKép
picurka79

Remélem, hogy ez tényleg így van, már hogy mindenki ennyir izgul az első baba előtt. Igaz, biztosan utána is. Már azt várom nagyon, hogy belekezdjünk a projektbe, és nézhessem a terhességi tesztet!:-) Utána meg, hogy fiú-e vagy lány...:-) De persze ez még arrébb van, de már a tervezgetés is olyan izgalmas.

Ti idén mikor óhajtatok nekiállni a konkrét babacsinálásnak? Nyáron, ősszel, téne, vagy most tavasszal?
Vendég

Halihó Mindenkinek!

Mi már javulgatunk, bár Peti náthája most tart a köhögésnél, ez még el szokott tartani egy hétig, de ez már a vége.
Én is jobban vagyok, köszönöm a biztató szavakat! :D

Jevi! Óóó de finomak lehettek a torták, biztos tetszett a kis szülinaposnak.
Jan-ban van a szülinapod?? Mikor? Utólag is Isten éltessen! Akkor tényleg összesűrítették neked az ünnepek. Én februári vagyok, 28-án leszek 29 éves. :roll: (Anyukám és a nővérem meg Éva)

Boeske! Továbbra is drukkolunk! Pénteken amikor megcsináltad a tesztet, feltétlen nézz be, és írd meg mi volt!!!

Farthy!
Mindenki izgul szerintem már a tervezgetésnél is, amikor meg kész tény lesz, hogy család lesztek akkor még jobban. De ez kellemes izgalom!

Edoci!!
Nagyon ügyes Máté, kicsit irigyellek, én már nagyon szeretném ha Peti is bilizne. Mi csak most jutottunk el oda, hogy jelzi a kakit, de még csak utána :roll:
És azt is inkább mutogatja, mert a beszéd még mindig nem akar igazán beindulni.

De majdcsak alakul, járunk Kecskeméten egy fejlesztő csoportba, illetve egyedül foglalkozik Petivel egy nő. Csütörtökönként megyünk, ez lesz a 2. alkalom. Remélem használni fog.

Puszi mindenkinek rohanok!
Vendég

Sziasztok!

Edoci!
Igen, nagyon élvezte, hatalmasakat kacagott rajta, bár a kép nem jó, akár sírásnak is lehet nézni! :)
Máté nagyon ügyes, Viola nem igazán akar bilizni, én meg nem erőltetem!

Kacika!
Én jan. 9.-én voltam 29 éves, neked viszont akkor előre is gratulálok, mert később esetleg elfelejtem! :oops:
Szerintem abszolút ne aggódj a beszéd miatt, ez teljesen változó, a fiúk általában később beszélnek! Valaki javasolta ezt a fejlesztő csoportot? A szomszédunkban is van egy Petivel egy idős kissrác, és ő sem beszél még semmit!

Boeske!
Péntek- :D

Farthy!
Szerintem is természetes, hogy izgul az ember, én is már olyan izgatott vagyok, pedig csak szeptembertől készülünk igazán! Én is gyógyszert szedek, de mivel nekünk rögtön összejött Violka is, én azt gondolom, akkortól nem szedek majd gyógyszert! De én is elmegyek előtte dokihoz, és megbeszélem vele! Sajnos akinél Violkát szültem, meghalt nemrég, most újat kell keresnem! :(

Üdv mindenkinek: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Jevi 26!

Én is úgy szeretném, ha valamikor ősszel állnánk neki. Én nem tudom, hogy vajon mennyi idő kell ahhoz, hogy teherbe essek. De valahogy úgy érzem, hogy nem sok:-) Remélem, így is lesz. Bár gyógyszert én is szedek, mivel kicsit magas a prolaktinom, viszont a gyógyszer mellett meg már kicsit alacsony , és ez állítólag jó hatással van a fogamzásra.
Nekem jó nőgyógyászom van, eddig mindig elégedett voltam vele, úgy érzem, mindent meg tudok beszélni vele.

Nektek mi a véleményetek a szülészeti magánklinikákról?
Vendég

Boldog Vlentin napot mindnekinek! :lol:

Bár nem vagyok kifejezetten híve ennek az ünnepnek. Szerintem majmoljuk vele az amcsikat. Bocsi ha valakinek ezzel a lelkébe tapostam, nem akartam!!

Szóval gyógyulgatunk, gyógyulgatunk. És végre ebben a szép időben sétálni is lehetett.
Ti hányszor szoktátok kivinni a gyerek(ek)et, ha mondjuk az idő engedi?
Nálunk délelőtt is, és du is muszály, mert idebent nagyon unja már magát Peti.
Alig várom már a tavaszt.

Mindenkinek további szép napot!
Vendég

Sziasztok!

KAcika, további jó gyógyulást Petikének! :)

Edoci, nagyon ügyes Máté, hoyg már egyedül bilizik! :) Anno, én is kérdeztem a bilitémát, emlékeztek? Nos, azóta vettünk egy nagyon olcsó bilit, úgyhogy semmi extra, zenélés vagy ilyesmi, nem játékszernek szánom, hanem pisilésnak. VAgy kétszer próbából ráültettem. Élvezte is meg nem is. Folyton le akart szállni róla, hoyg megvizsgálja, mi az. Végülis nem is próbálkoztam azzal, hoyg belepisiljen, hisz talán órákig kellett volna melletet várnom. Meggyőzött ő is, hoyg éretlen még erre. Ráér majd.

Picurka. Milyen jó lenne, ha csatlakoznál te is a diétához! Ha még nem kezdted el, akkor kezdd kérlek, pénteken, hoyg ugyanolyan napunk legyen mindkettőnknek. :)
Sikerült felvennia kapcsolatot az anyukával? itt van még egy másik link is: http://kata616.blog.babaszoba.hu Amikor megjelenik a napló, a Szerzőnél megjelenik egy név. Nos arra rákattintasz, és akkor megnyitja a levélküldő ablakot. Sok sikert!

Évi, tényleg Klassz tortája (tortái) voltak Violkának! Rendeltétek őket vagy ti sütöttétek? Én most magam akarom sütni a Kriszta tortáját, és gondoltam a sünire is, de a mi famíliánknak túl kicsi lenne. :oops: Ez még azért nincs eldöntve.

Farthy, mindenki izgul, mielőtt teherbe esne. És azután is. És amikor megszületett a gyerek, és mindig, mindig izgul. Az anyák már csak ilyenek. Először, jaj, bárcsak megfoganna, aztán jaj, nehogy valami baj adódjék, egészségesen fejlődjön, aztán, jaj, a szülés komplikációmentes legyen, utána meg jaj, hoygan fogom ellátni a babát, a háztartást, mindent, jaj, nem fázik, nincs melege? Nem lesz beteg? Kivigyem, Ne vigyem?
Igen, lehet így együttesen picit nevetségesen hangzik mindez, de meglátod, így lesz! :)
Hidd el, én most a második babám előtt úgyanúgy izgulok, mint Krisztával. Sőt, talán még jobban is. Nálam most az a kérdés, hoygan látok el egy kicsit terhesen? Ha nem szabad majd emelgetnem, hogyan fogom őt ölbevenni, mert szüksége lesz még jó ideig erre? Hogyan bírom majd az éjszakákat egy kcsivel, egy picivel? Hogyan fog kinézni a lakás? Stb., stb.
Az első babánál az a jó, hogy végülis nem tudod, mi vár rád. Hiába olvasol ezer könyvet, cikket, elmondják százan az élményeiket, te is elképzeled valamilyen módon, de hogy pontosan mi lesz, fogalmad sincs. De ez így jó. Lehet, hogy soka nem vállalnának gyereket, ha tudnák, mi vár rájuk. Ne érts félr, én nagyon szívesen gondolok vissza a szülésemre, már ott egy órával a szülés után azt mondtam, jöhet a következő, de szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem adódott semmi baj, és nagyjából pont ilyennek képzeltem.
De nem tudhatom, hoyg mit rejteget a második terhességem, a szülés, mert állítólag két egyforma lezajlás nincs még ugyanannál az embernél sem.
A magánklinikákról én nem sokat tudok. Itt nálunk (Romániában) vannak, de nem annyira a közelünkben. Szerintem az ellátás tökéletes lehet bennük, de biztos nagyon megérezné a zsebed. A dokik felkészültségéről meg nem tudom, mit gondoljak? Minden klinika próbálja megszerezni a legjobb dokikat, mert megfelelő fizetést is tud adni, vagy ezeken a helyeken csak olyanok kapnak munkát, akik máshol nem? Mondom, ezt nem tudom, és nem is tisztem eldönteni. MIndenesetre járj utána alaposan a dolognak, ha magánklinikán szeretnél szülni. :)

Na, szörnyen hosszúra nyúltam, elnézést, de ez valahogy csak jött és jött belőlem.

Lányok! Nincs kedvetek leírni a szüléstörténeteteket? Persze, aki már szült egyszer. :roll: Valahogy jobban ráhangolódnánk, úgy érzem, az egészre.

Boeske, nagyon izgulok a péntek miatt! :wink: :wink: :wink:

puszika mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kacika, azalatt írtál, míg én is. Örülök, hoyg gyógyultok. Mi az utóbbi héten keveset voltunk kint, tképpen csak kétszer. Én Krisztát még egyszer viszem ki normális körülmények között (megfelelő iső, "betegségi" állapot), még nem nyűgöl az ajtónál, hoyg ki szeretne menni! :P Tavasztól kezdve viszont biztos, hoyg többet fogunk kimenni, sőt, ha megtanul járni is, és kifejezni az igényeit, biztos, hoyg többször is igényelni fogja.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok

Picurka
Na,elkezdted a diétát? :D

Farthy
Mi is augusztus-szeptember környékén kezdjük a babaprojektet.Én még így a második előtt is izgulok sok mindenen.Szinte mint az elsőnél. :lol:
Magánklinika:Én még egyikben sem voltam,a Telki Magánklinika honlapját néztem meg,de iszonyú drága.Egy ismerősöm szült ott 3 éve,akkor 500 000 ft volt egy szülés.

Sedith
Bilizés,igen,emlékszem erre a témára.Mátét eddig úgy kellett rákönyörögni a bilire,most meg egyik pillanatról a másikra levetette magáról a pelust és azóta is szól.Meglásd Krisztánál is egy-kettő eljön ez az idő! :D Jól olvasom hogy Romániában laktok?Merre felé?(Ha szabad megkérdeznem) :oops:

A betegeknek jobbulást és kitartást!

Viki :?:
Merre vagytok?

edoci

Sziasztok!

Először is egy jó hírrel kezdem:Megjelent az első fogacskánk :P :P
Szegénykém most olyan nyűgös,de hát ezen az időszakon is túl kell esni :D
Farthy!
Nálunk áprilistól indul a babaprojekt :D Szerencsés vagy,hogy jó nőgyógyászod van :!: Tudod ez mekkora nagy kincs.A szülészeti magánklinikákról nem tudok Neked véleményt mondani,ugyanis még soha nem jártam ilyen helyen,de nem is szándékozom elmenni :!: Biztos,hogy nagyon jók,de az is tuti,hogy a családi kasszát megviselné.Nehogy félre értsétek,én a legjobbat akarom mindenből a leendő és a meglévő gyermekemnek,de hát valahol meg kell húzni a határt.
Kacika!
Mi délután szoktunk levegőzni,s már én is várom a tavaszt,hogy többet kint lehessünk :D Örülök a gyógyulgatásnak :P
Edoci!
Még sajnos nem tudtam elkezdeni a diétát,mert a férjem minden nap meglep valami édességgel :( Borzasztóóóóóóóóóóóóóóó
Péntektől azonban elkezdem :!: Komolyan :D
Sedith!
Rendben!Csak a Te kedvedért,várok péntekig :P S így együtt diétázunk :P :P :P :P
A kapcsolatfelvétel folyamatban van,köszi mégegyszer a segítséget :!:

Most rohannom kell!
Puszi Mindenkinek!

KépKép
picurka79

Sziasztok!

Hát, nézegettem én is a magánklinikák árait, nem semmi! Több százezer forint egy szülés mindennel együtt. Igén, én is azt hiszem, hogy ezt a pénzt lehet másra is fordítani. Mert ezek az összegek valóban írtó magasak...

Hát, mi úgy vagyunk a babaprojekttel, hogy ha meglesz a ház, lassan nekiállunk. Igazából házat idén akarunk venni, jó lenne, ha sikerülne. Én ugyanis már nagyon szívesen abbahagynám ősszel a gyógyszer szedését...:-) De félek, hogy esetleg tolódik az egész.
Miért van az, ha az ember eltervezi, hogy babát csinál, utána már minden egyes nap csak erre tud gondolni? Mert én így vagyok ezzel. Ha belegondolok, hogy esetleg az egész tolódni fog, olyan lassan megy az idő, és legszívesebben már most terhes lennék...
Ez lesz majd az első babánk, mégis úgy szeretném, pedig még nem tudom, milyen érzés.
Vendég

Seith, Picurka79: Köszönöm a bíztató szavakat, már ami az izgulást illeti. Látom, nem vagyok efyedül, ha rágondolok az egészre. Sőt, nektek meg már tapasztalatotok is van. Nagyon kedvesek vagytok!
Vendég

Sziasztok!

Sedith!

Én szívesen leírnám a szüléstörténetemet,de sajnos nem igazán szép :( Pontosabban a szülést gyönyörű emlékként őrzöm,csak az előtte lezajló események nem túl biztatóak :!: Ha így is érdekel,elmesélem!
El ne felejtsd:HOLNAP KEZDJÜK A DIÉTÁT :P :P :P
Farthy!
Szurkolok,hogy sikerüljön az idén házat vennetek,s minél előbb elkezdhessétek a babaprojektet :D Gondolom,nagyon rossz érzés lehet,hogy már szeretnéd a babát,s még várni kell elég sok időt :!: Most halkan felteszek egy "buta" kérdést:Nem lehetne előbb a baba,aztán az új ház :?: Nálunk ugyanis így volt.

Szép napot Nektek!

Sziasztok!

KépKép
picurka79

Sziasztok!

Jöttem volna tegnap este, de nem volt jó a babanet, nem tudtam belépni! :evil:

Edoci!

Köszi a hiányolást: megvagyunk! :)

Farthy!

Szerintem is természetes, hogy lázban vagy, meg izgulsz! Én is :wink: Sőt lehet, hogy még jobban, mint az elsőnél, mert ua.mint Sedithnél, mit fogok csinálni a 12 kg-os kisfiammal, aki van, hogy egész nap el tudná viselni, hogy cipelem a popóját! :) Meg mi van, ha esetleg be kell feküdni a kórházba, mi lesz addig Petivel, meg hasonló gondolataim vannak, de lehet, hogy én aggódom túl a dolgokat! :oops: :)

Most mennem kell, mert felébredt, és hiányol!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziaasztok!

Sedith! Köszi a bíztatást, most már azt hiszem tényleg gyógyulttá lehet nyílvánítani Petit. Rossz mint annak előtte :lol:

Ma du megyünk fejlesztőbe, valaki kérdezte már korábban hogy ajánlotta e valaki nekünk. Nos igen, 2 éves kora körül elmentünk a korai fejlesztőkhöz, hátha tudnának a nem beszédre valamit mondani, esetleg fejleszteni. Kiderült az is hogy Peti ...hát nem hiperaktív, de erősen túlmozgásos, így ezért sem ártanak a különböző gyakorlatok amik segítenek neki koncentrálni.

Húú mennem kell , megjött a sógornőm,majd még jövök.
Vendég

Sziasztok!

Hát, végül megcsináltam a tesztet, és most egyértelműen POZITÍV. :D

Nagyon örülök. Egyelőre remekül érzem magam, csak állandóan ennék, és estére már hulla vagyok. Szerencsére a srácok mostanában egyidőben alszanak délután, ilyenkor én is bedőlök az ágyba.

Én is leírtam már a szüléstörténeteimet, majd előkaparom.

Most megpróbálom a babavárás minden pillanatát kiélvezni, ki tudja, lesz-e még alkalmam rá az életben.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

JAJ, BOESKE, GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ÉS ANNYIRA ÖRÜLÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖK, MINTHA MAGAM LENNÉK MÁRIS TERHES!!!!!!!!! MIT TERHES? ÁLDOTT ÁLLAPOTBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
NAGYON SOK-SOK ÖRÖMÖT, GYÖNYÖRŰ, KOMPLIKÁCIÓMENTES VÁRANDÓSSÁGOT KíVÁNOK NEKED/NEKTEK! :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, majd jövök részletesebben is! :) :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Boeske!

Nagyon nagyon gratulálok még egyszer! Problémamentes babavárást kíváno! :)

Csajok már van egy Pocaklakója a topiknak, ez szuper!!!!!!!!!!!!

Majd én is előkeresem a szüléstörténetet, ne ijedjetek meg, mindenkinek ilyet kívánok!!!!!!!!!! De majd jön...................

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

[quote]v írta:iki27
Régi felhasználó

Üzenetek: 1375

HozzászólásElküldve: 2005 Szeptember 22 Csütörtök - 16:01 Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Tegnap délután jöttünk haza a kórházból, kicsit besárgult a baba így holnap mehetünk megint vérvételre vele.

A szopival elég sokat szenvedünk, de azt hiszem lassan menni fog, csak a kórházban adtak neki tápszert cumisüvegből és hozzászokhatott, hogy az könnyen jön.

Bocs, de nem igazán tudtam visszaolvasni még, csak a táblázat alapján Duduklynak gratulálok!

Ha érdekel valakit egy rövid szüléstörténet, ami tényleg rövid:

szept.15-én reggel voltam POSE vizsgálaton (ekkorra voltam kiírva) azt mondták, jöjjek vissza hétfőn, addig úgysem lesz ebből semmi.

Este 21.00-kb-23.00-ig 10 perces fájásaim voltak, de nem voltak sem túl erősek, nem erősödtek és nem is sűrűsödtek, majd elmúltak. Lefeküdtünk aludni. 16-án 03.13 órakor fájásra ébredtem, ami jóval erősebb volt bármi eddiginél, majd valami rózsaszín vízszerű dolog távozott belőlem. Azt hittem magzatvíz, de utóbb kiderült nem az volt. 5 perc múlva jött a következő fájás és a nyákdugó, a következők már 3 percesek voltak, majd 2 percesek. Amire a kórházba értünk 04.05 óra volt, 2 perces fájások és 3 ujjnyira nyitott méhszáj.

A dokim 15 percen belül ott volt, már nem volt idő semmire az EDA előtt, mert később már nem adták volna be. Szóval EDA, infúzió, borotválás, és 05.57 órakor felsírt a kisfiam.

Szóval Nekem ennyi, nem mondom, hogy nem fájt, de legalább gyors volt.

Viki
6+0

Hát ennyi volt röviden! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

a borotválás után volt még burokrepesztés, de ezt már akkor is kifelejtettem! :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Boeske!
Én is nagyon gratulálok, és problémamentes, szép időszakot kívánok Neked! Gondolom örülnétek egy kislánynak... :wink:

sedith!
Igen, rendeltük a tortát, először a napjára csak egy kisebbet, akkor csak hármasban voltunk, aztán hétvégére a süniset! Én nem igazán vagyok egy cukrászbajnok!
Egyébként most szombaton lesz egy kis gyerekzsúr, arra én sütök, háát, majd meglátjuk, hogy sikerül!

Diétázóknak sok sikert, én is gondolkodom rajta... :wink:

Picurka!
Első fogacska? Bocsi, de mennyi idős is a te picid? Ha jól nézem, nem egy éves múlt? :oops: Lehet, hogy tévedek...

Tegnap volt nálunk egy kis barátnője Violkának, jó volt a hangulat! (bocsi Viki, te másodszor látod... :oops: ):

Kép

Kép

Kép

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Jevi!

Nem baj, sőt!!!!!!!! Boldog gyereket jó látni akárhányszor! Márpedig a Te kislányod nagyon jókedvű a képeken! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok

Boeske
Nagy-nagy gratula a pocaklakóhoz még egyszer! :D

Picurka
Gratula a fogacskához! :D

Viki
Tényleg jó gyors szülésed volt! :D

Én is megpróbálom összeszedni a szüléstörténetemet. :D

Jevi
Nálunk tegnap tesóm kisfia volt,én is feldobok pár képet róluk.
Hasonló jó hangulat volt mint nálatok a két leányzónak! :D
Kép Kép Kép

Na megyek mert extra nyűgös Máté.Ha zöld nadrágot akarok ráadni,az nem jó neki,mert kék kell.Hozom a kéket,ráadom,erre visít hogy a zöld kell neki inkább.Ugyanez az innivalóval,stb... :evil: :evil: :evil:

edoci

:oops: Most nézem megint nem jó a dátumozás a gépen :twisted: :twisted: :twisted: Ezek elvileg tegnapi képek. :oops:

edoci

Én is bemásolom a szüléstörténetemet, de megsúgom előre, az enyém elég hosszúra sikerült! Még olvasni is! :oops: :oops:

"Szülésem előtti napon elmentem matracot és kiskádat venni, amiből nem lett semmi, mert péntek lévén, a párom hamarabb hazament és én nem tudtam. Nem hívtam be újra a városba. Annyi értelme volt a kiruccanásnak, hogy sétáltem egyet. Kb. du. 3-ra értem haza. 4-kor volt egy erős fájásfélém, olyasmi, amit még eddig nem éreztem. Felcsillant mindkettőnk szeme, hogy na, vajon elkezdődött? De hiába vártuk a következőt, hosszú órák teltek el eseménytelenül. Este fél 8-kor, István akkor épp próbált a hegedűssel, újra éreztem egy olyasmit, mint délután, de István még nevetett is, hogy ha nekem 3 és fél óránként jelentkeznek a fájdalmak, akkor abból mikor lesz baba? De a következő már valami 20-25 percre jelentkezett. Egészen 9 óra 6 percig volt vagy 3-4 fájásom, szabálytalan időközönként. És ezek nagyon fájtak, de abszolút tűrhetőek voltak még. Beszélgettünk, viccelődtünk, találgattuk, vajon tényleg eljött az idő? Akkor eszünkbe jutott, hogy már túl késő van ahhoz, hogy aznap megszülessen, s rájöttünk, hogy április 1-jei baba lesz, ha valóban meg akar születni most. De mondom, ekkor még nem voltam biztos, hogy igazi fájásokat érzek.
A 9 óra 6 perc azért fontos időpont (számomra) mert ekkortól kezdve a következő rá 8 percre jött, és a többi, kb egy órán át, szintén 8 percre. Ekkor megfürödtem, renbe raktam magamat, Istvánék közben zenéltek. Fürdés közben valamivet anyhültek a fájdalmak, de a 8 percet betartották. 10 után jött egy 5 percre, de ekkor már szinte az egész időmet a vécén töltöttem, mert állandóan úgy éreztem, kakilnom kell. ment is a hasam, elég jól. Közben még mosolyogtam is magamban, hogy milyen jó nekem, csárdásra vajúdok, nem is rossz. Istvánék tulajdonképpen nem is tudták, hogy én akkor hogy állok, mert siettek, hogy át tudjanak venni mindent.
Mikor végre felálltam a vécéről, mondtam neki, hogy szerintem be kellene mennünk, mert ez csakis a szülés lehet. Furcsa, hogy állandóan a derekam fáj, és székelési ingerem van, de ha nem az, legfennebb hazaküldenek. István egyből olyan izgatott lett, hogy azt se tudta, hová tegye magát, Szerintem addig ő sem igazán élte bele magát, hogy lesz valami. Fogtuk a csomagokat, még átnéztem mit kell betenni, hazavittük Tündét egy másik faluba kb. 15 km-re, s a visszafelé úton már hol 5, hol 3 percenként jelentkeztek a fájdalmak. De a hasam akkor sem fájt. Bementünk a kórházba, mondtam mi a helyzet, megvizsgáltak, mindent rendben találtak, de még csak 1 cm-re voltam nyílva. De azt mondták, ebből szülés lesz, tehát benttartottak. Átöltöztem, leborotváltak (bár ne tették volna), megcsinálták a beöntést és felvittek. Kb. háronnegyed egykor értem a vajúdóba, egy újdonsült anyuka akkor jött ki a szülőszobából: megszülte április egy első babáit, Botit és Zsombit. István is feljöhetett, de csak a folyosóra engedték be, a vajúdóba és a szülőszobába nem. De nekem úgy is fontos volt, hogy ott tudtam 50m-re magamtól.
Érdekességképpen mondom el, mert a továbbiakban van jelentősége, hogy utánam 5 perccel érkezett szülni egy másik nő, akit kismamatornáról ismertem, de ő már előrehaladottabb álklapotban volt. Már 5 centire volt nyitva, és előttem vitték fel tolókocsival. Mire felértem már 8 centis volt, és 2 előtt 5 perccel megszületett a kislánya, Anita.
Annyira irigyeltem a két anyukát, hogy nekik már lejárt, azt se tudtam, hogy mit tegyek. Hol imádkoztam, hogy hamar lejárjon, hol hasi légzéseket végeztem (különben ez valamennyire segített), hol mondogattam a relaxációs gyakorlatban tanultakat, tiszta káosz volt a fejemben. Megpróbáltam felállni az ágyról, de nehezen ment. Állandóan pisilnem és kakilnom kellett, egyszer el is mentem a vécére, de nem szóltam senkinek. Ezután már nem tudtam járni, csak féloldalt fekve tudtam elviselni valahogy a fájdalmakat. Rámkötötték a Ctg-t és mondták, hogy próbáljak mge nem mozogni. Persze, hogy nem ment. Aztán levették rólam, és elmentek. Azt hiszem, több, mint egy órát arra felé sem jöttek, annyira rosszul esett ez, hogy feltápászkodtam, s elindultam őket megkeresni, de nem találtam senkit. Aztán kb. félóra után bejött a kicsi ügyeletes doktornő, megnézett mit csinálok, s mondtam, hogy hát nézzenek meg, hogy állok, mennyire vagyok tágulva, mert már elviselhetetlen a fájdalom. Vitt is át a szülőszobába, ez kb. négy körül lehetett, és mondta, hogy 5 centi. Jézus Mária, gondoltam 4 centi több, mint három órát vett fel, még van 5 centi, mikor jár már le? Úgy letörtem, mint a bili füle. Visszafeküdtem, de akkor már nem tudtam magamban tartani, és hangosan vajúdtam. Nem kiabáltam, de hangot adtam ki. Kb. negyed óra múlva egyszer csak éreztem, hogy kell újra kakilnom, és hogy annyira kell nyomnom. Ezt valahogy legyűrtem, de jött a második is, és akkor elkezdtem kiabálni, hogy nyomnom kell. Egyből ottermett a szülésznő, valamit csinált és már el is múlott. Mondta, hogy megvárunk még két fájdalmat, s aztán irány a szülőszoba. Felnyúlt - gondolom tágított - és mondta, hogy nyomjak. Szegény fejem, még pisiltem is közben, de azt mondta, hogy ne törődjek vele.
A második fájdalom után valóban átsegített a szülőszobába, s mondta, hogyha azt csinálom, amit mondanak, könnyen és gyorsan lejár minden. Hát én igyekeztem, és igaza is volt.
A szülésznő beültözött, jött a dokinő, az asszisztensnő, a babás ápolók, és már láttak is hozzá. A lábaimat valamivel megkötözték, de nagyon jó volt, mert bele tudtam abba feszülni, mondták hogy húzzam, szorítsam kétfelől a vasat. A doktornő állandóan a hasamat csipkedte - finoman persze- s mondta: most jön egy fájdalom, készülni!!!
Fejet mellre, mély levegővétel, szájat becsukni, nyomni, és a levegőt úgymond a végbélnyíláshoz küldeni. Nagyon fájt, de valójában nem tudtam, hogy mikor mi történik. Az utolsó előtti nyomásnál el kezdett zúgni a fejem, elernyedtem, nem tudtam, hol vagyok, az ájulás küszöbén voltam, és akkor jutott eszembe kétoldalt a fogóka, amitől húznom kell magamat. Így tértem magamhoz. S mondták, hogy na, még egy fájás és egy jó tolás és meglesz a baba. Úgy is volt. Csak akkor éreztem, hogy valami zutty, kijött belőlem. Pár másodpercre rá pedig felsírt Kriszta, s én elgyötörten, de kimondhatatlanul boldogan felsírtam, hogy megvan? Elvágták a köldökzsinórt és megmutatták onnan a lábam közül. A hasamra nem fektették, de ott mellettem kezdték el törülgetni s én csak az erős hangját, illetve a hosszú lábfejét láttam. Azelőtt való nap megnéztülk a Hamupipőke rajzfilmet és abban volt, hogy a cipellőt próbálták ráadni különféle lábakra. El sem hiszitek, de nekem akkor ez jutott eszembe. Kriszta is úgy mozgatta a lábujjait, mint azok, a mesében! Hát nem vagyok én őrült, ilyesmik jutottak akkor eszembe!?
Mikor megtörülték, odahozták, és kb fél percig gyönyörködhattem benne, majd elvitték, gondolom a vizsgálatokra. Majd jöttek, elkérték a ruháit és 1 óra 15 perc után hozták vissza és akkor próbáltunk először szopizni.

Mialatt a manómat törülgették, beadtak valami injekciót, ami segített a placenta "megszülésében", aztán valami apró pici szúrásokat éreztem, ez volt az érzéstelenítő, és utána következett az összevarrás. Ez kb. 40 percig tartott és nem fájt, csak egy picit a végén. Kaptam még valami méhösszehúzó szurit, és attól olyan fájásaim lettek, mint szülés előtt. Volt is olyan fantomérzésem, hogy na, most kezd erősödni, és nekem még mindig vajúdnom kell.
AmikorIstvánnak jelentették, hogy megvan a kislánya, el sem hitte, azt mondta, nem létezik, hát Edith mikor szült, 'sze nem hallottuk a hangját!! De Kriszta már megvolt és hál'istennek mindketten egészségesek lettünk. Aztán két órát nem volt szabad aludni, aközben fogtam neki sms-eket írni, majd hozták Krisztát és a többi már összefolyik a fejemben. Csak azt tudom, hogy másnap, hajnali 4-kor sikerült először elaludnom, úgyhogy 48 órát voltam ébren szinte egyfolytában, péntek reggeltől, vasárnap reggelig.
Hát, ennyi. S már akkor mondtam, jöhet a következő baba!)))))))))))))

Amikor 9-én vissamentünk a kórházba, képzeljétek, az a nő is ott volt, aki előttem szült 2 órakor. Ugyanazzal a problémával ment vissza, szobatársak lettünk, egyformán haladt a gyógyulásunk és egy napon engedtek ki mindkettőnket. Végül már ugyanaz az orvos is kezelt minket. Hát nem érdekes? Bár vidámabb körülmények között találkoztunk volna! Ja, és a férjeink tiszta fehérbe öltözve, szinte minden nap bejöttek a szobánkba és ott ültek estig. Ők voltak a fődokiink, pedig oda nem szoktak látogatót beengedni, de az ápolónők nem szóltak semmit. Igaz, adtunk nekik egy kis zsebpénzt. De megérte, mert én nem tudom hogyan bírtam volna ki főleg az ünnepeket István nélkül.

Nos, abbahagyom, mert a regényemért valószínű már az irodalmi Nobel-díjra is jelölni fognak, vagy aztán ti átkoztok el, hogy mennyi olvasnivalót adtam!!!

Puszi és kívánom, hogy mindenkinek, aki még nem szült, legalább ilyen jó élmény legyen a szülése!
Edith"

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok lányok!

Hát, bizony lehet, hogy nálunk tényleg csúszik az egész babaproject. Most pont abban az időszakban vagyunk, hogy gondolkodunk a jövőt illetően, hogy házat vagyünk-e vagy építkezzünk. Ha házat veszünk, akkor az hamar megvan egy építkezéshez képest, s jöhet a baba, ha viszont építkezünk, akkor az kitolódik majd' egy évvel, viszont új házunk lesz. De akkor baba mikor lesz? Épp minap beszélgettünk róla, hogy esetleg jövőre szülnék, s ez most annyira megmaradt bennem, hogy már nemigen szeretnék ettől a tervtől eltérni, de ha muszáj lesz, kénytelen leszek... pedig oylan nagyon szívesen várnám már a babát. Érdekes, sokáig más dolgok kötöttek le, s most egyszerre olyan erős lett bennem ez az érzés.

Igen, én is gondoltam rá, hogy esetleg előbb jönne a baba, aztán a ház, illetve az építkezés alatt lennék terhes. Nincs előírva, hogy mit hogyan kell csinálni. Nekem már az is jó lenne, ha abbahagynám idén a gyógyszert, mert ez akkor már az első lépés lenne a tervünk felé. Csak ezt akkor tenném csak meg, ha a kedvesem is azt mondja: "rendben". Illetve nyilván őnélküle nem hagyom abba, és ő akkor érezné magát biztonságban, ha meglenne a ház, tehát akkor jöhetne a baba is.

Mindenesetre, ha esetleg mégse szülnék jövőre, akkor is benézegetek ide, mert az eredeti tervem az volt. Figyelemmel kísérem, hogy veletek mi történik:-) Aztán ki tudja? lehet, hogy jövőre hagyom abba a gyógyszert, terhes is leszek, és még abban az évben szülök is év végén. Bármi lehet:-) Persze, a biztos lenne a legjobb. Én is készítgetném ezeket a cuki kis vonalzókat:-)
Vendég

bocsi, hogy ismeretlenként írok ide! csak annyit szeretnék:

BOESKE!!!!!!! NAGYON GRATULÁLOK A POCAKLAKÓHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D

puszi

Miraemma és Sebestyén
Kép
miraemma

Sziasztok!

Sedith!

Nem semmi! A hosszúság és s részletesség sem! :) Azért jó, hogy nem maradtak benned rossz emlékek!
Nekem a gátmetszéssel voltak küzdelmeim aszülés után, de akkor ugye már megvolt a baba, így nem igazán érdekelt, hogy meddig fog még fájni! A varrás pedig nekem baromira fájt, megkockáztatom azt is, hogy jobban, mint az egész előtte! Pedig kaptam vagy 8 érzéstelenítő szurit, de azok is fájtak! Ennek ellenére tök jó lenne mindent még egyszer ugyanígy végigcsinálni! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok lányok!
Bocs,hogy rég voltam itt,de elég beteges időszakot éltünk át.Olvastam a bíztatásokat!Köszi mindenkinek.Januárban megkezdtük a 3. baba projektet.Hamarosan(néhány nap) már tudom,hogy hogyan állunk.Fura jelek vannak.Mellfeszülés,nagyon enyhe émelygés és mértéktelen tejkívánat(amúgy nem nagyon szeretem a tejet).Az előzőek lehetnek a mensit megelőző időszak miatt és lehet,hogy csak nagyon reménykedem.Akinek már sikerült annak szívből gratulálok!
kicsimilán

Edoci!

Jók a képek! :D

Kicsimilán!

Szorítunk, hogy sikerüljön! Aztán gyere ám a hírrel, ha esetleg teszteltél! :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki, azért írtam le ilyen részletesen, mert bár egy fórumra írtam annak idején is, magamnak is szántam. Ahányszor elolvasom, újra átélem minden pillanatát. És egyetlen részletről sem akarok soha elfelejtkezni.
Én szóltam előre, hoyg hosszú lesz! :P :P :P

VAlaki kérdezte (azt hiszem, Kacika), hogy hol lakom. Erdélyben, Marosvásárhely közvetlen közelében, egy Marosszentgyörgy nevű nagyközségben. Vannak itt ismerőseid? Érdekes lenne, ha lennáének közös ismerőseink! :)

Kicsimilán, szorítok, hyg te is kétcsíkos legyél! :)

Most mennem kell, lányok, mert a férjem vacsoráért kunyerál. Én meg ettem ma a gyümölcsöket. :P

Ja, Picurka, akkor holnaptól startolsz te is. Különben, amennyire féltem a gyümölcsnaptól, olyan jól bírtam. Igaz, hoyg ebédre sósat ettem :shock: , de jól elvoltam az édes gyümikkel is. Citromos-fokhagymás avokádót ettem délre. Még sosem próbáltam így, d enagyon ízlett.

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Szeretnék hozzátok csatlakozni. Bár én 2007-ben szeretnék szülni de erre már nem sok esélyem van de 2008-nak is örülnék. Még nincs babám az első lenne.

Kicsimilán,
Sok szerencsét ha tesztelsz!!
Kép
Vendég

Sziasztok!
Bocsi, hogy én is belekotyogok, de Mirán felbuzdultam én is.

Boeske!
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D
(Bár ezt írtam a téli, meg a januári topkban is, de ki tudja, hogy olvasod-e még őket. :roll: )

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Én már régebben írtam ide, de aztán elmaradoztak az írásaim, de most szívesen csatlakoznék újra hozzátok, persze ha vissza fogadtok!
Magamról annyit, hogy 30 éves vagyok és van két lányom, Bianka Bodza 3 éves, és Dominika Jázmin 11 hónapos.
Mi szeretnénk vállalni még egy babát, mert mindketten a Férjemmel egy szép nagy családra vágyunk!
Most megpróbálok vissza olvasni, hogy képben legyen mindenkivel, de ha írtok pár sort magatokról, azt is megköszönném!
arivirág

Sziasztok!

Kicsimilán!
Drukkolok!

Pandácska!
Neked is drukkolok! Összejöhet még a 2007.

Arivirág!
Gyere-gyere!

Viki!
Én is ilyen gyorsan szültem. Barnát 2 óra 20 perc, Márkot 2 óra 40 perc alatt. (Már attól számítva, hogy felébredtem álmomból.)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske,
Köszi :D Hát jó lenne még 2007-ben de ez nem olyan egyszerű...
Vendég

Sziasztok!

Hű,de sokat írtatok,amíg nem voltam itt :D Látom kezd fellendülni a topic :P

Kacika!
Remek hír,hogy Petikéd újra a régi,örülök,hogy meggyógyultatok :!: Hogy viselkedett a gyakorlatok alatt?Ez volt az első alkalom,vagy már voltatok máskor is?/ha már írtad,bocsi :oops: /

Boeske!
Annyira örülök a pozitív tesztnek :D Gratulálok,s kellemes babavárást és jó egészséget kívánok Nektek!Milyen érzés a topic első pocakosának lenni :wink: Pihenj sokat és élvezd a pocakosság minden percét!Találtam egy aranyos képet,remélem tetszeni fog. Kép
Évi!
Nem tévedsz!A kislányom már elmúlt egy éves,de akkor is most jön az első foga :!: Nem tudom mi ennek az oka,de az a lényeg,hogy ez állítólag normális :P
Nagyon édesek a képek!

Viki!
Nálam is nagy fájdalommal járt a gátvarrás,s én azt mondom,hogy sokkal fájdalmasabb volt,mint a szülés,ráadásul a varrat kiszedése sem volt egy kellemes dolog.

Edoci!
Szuperek a képek :P

Kicsimilán!
Üdv itt!Szurkolok egy erős pozitív tesztért!
Pandácska!
Üdvözöllek Téged is,s ne add fel a 2007. még lehet a Te éved :!: Izgulok érted :!:

Arivirág!
Téged is üdvözöllek!Akkor írok egy pár sort magunkról,hogy megkönnyítsem egy kicsit a dolgod:Nekem 1 kislányom van,Fanninak hívják.Koraszülöttként jött a világra,most 14 hónapos.Szeretnénk neki egy kistesót,áprilisban kezdjük a babaprojektet.Röviden ennyi,ha van kérdésed,szívesen válaszolok :P

Sziasztok!

KépKép
picurka79

Picurka, mennyivel előbb született a kislányod a kiírt dátumtól?
Én is nagyon féltem a második terhességnél a koraszüléstől, mert nagyon korán elkezdett nyílni a méhszáj, de szerencsére kihúztuk a 39.hétig!

Boeske, látom Te már babát is vársz!
Gratulálok, és problémamentes terhességet kívánok Neked!
Neked 2 fiad van, akkor gondolom most jöhetne egy kislány is, nem?
Én örülnék, ha most majd össze jönne egy fiú nekünk is, persze az sem baj ha lány lesz megint, csak kipróbálnám, hogy mégis milyen fiút nevelni!
arivirág

Sziasztok

Arivirág
Üdv újra köztünk! :lol: Már pont hiányolni akartalak,hogy a régen írt mamik meer vannak? :lol:

Pandácska
Neked is üdv közöttünk! :lol: Gyere te is gyakran! :lol:

Sedith
Én kérdeztem :oops: ,csak kíváncsi voltam.Nekem Nagyváradon vannak ismerőseim és ha Gyulára megyünk onnan át szoktunk ruccanni csavarogni,kirándulni... :D

Kicsimilán
Rólad is jó már hallani végre! :lol: Drukkolok!!! :D

edoci

Picurka,
köszönöm :D

Edoci,
:D
Kép
Vendég

Sziasztok!

Én tegnap megjártam a fogorvost, de szerencsére nem volt vészes! :)
Peti ma annyit evett ebédre, hogy azt hittem szét fog durrani, de nem :D most alszik! :) (megevett 3 nem kis méretű sárgarépát, meg két szintén nem kicsi csirkeszárnyat a husilevesből, meg egy meggyespitét utána :shock:

Szia Virág!!! :D Jó újra hallani felőled! :D

Pandácska!

Üdv. köztünk! :)

Picurka!

Én is mondtam a dokinak, hogy ez nagyon fájt és ráadádul már semmi értelme nem volt (röhögött) de ugye a szülésnek értelme, hogy a baba kijöjjön, de a varrásnak??????????? :lol: Amúgy a varratszedés nekem már nem fájt egyáltatlán, viszont a gátseb még hetekig! :( De akkor is nagyon megérte!!!!!!!!!!!!!!!!! És boldog vagyok hogy minden olyan simán ment Petivel! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!!

Hát csak pár napra tűnik el az ember, és máris mennyi minden történik!!

Először is Boeske!! Szívből gratulálok, problémamentes babavárást kívánok!!

Pandácska, Arivirág, Szilpa, Kicsimilán, Mira, mindenkinek üdvözlet köztünk, gyertek bátran!

Farthy! Mi azután építkeztünk, hogy Peti már megvolt. Nem volt gond!!! Az anyai ösztönöket szerintem nem szabad elnyomni! Persze tudom hogy van sorrend, meg olyan hogy anyagiak, de nálunk sikerült baba mellett, igaz tul.képp a férjem intézett minden, sokszor jött később haza mint szokott, de végülis megérte, tavaly szeptemberben költözünk az új házba.

Az én szüléstörténetem..... 2004. dec. 13-án befektetett a kóházba a dokim toxémia gyanúval.
Toxémia nem lett, de dagadt mindkét lábom nagyon.
Közben ő 14-én elutazott, de előtte bemutatott a helyettesének.
Kislánykorom óta féltem a szüléstől, és ezt csak erősítette az, hogy a dokim "lepasszolt".
Végül 16-án hajnalban fél 5 körül enyhe fájásokra ébredtem, kimentem wc-re, akkor elfolyt a magzatvíz. Visszaérve a szobába, a szobatársaim kérdezték, mi újság? Mondtam nekik, hogy szerintem elkezdődött. Visszafeküdtem, ők meg szóltak a nővérnek. A nővér felkísért a szülőszobára, ahol az ügyeletes doki megvizsgált, és mondta, hogy igen, ebből egyszercsak szülés lesz, a méhszáj ekkor még csak 1 cm volt. Felhívtam a férjemet, aki rögtön loholt is be a kürházba.
Reggel 8 ig, igen vidáman telt az idő, orvosokkal férjemmel vidáman cseverésztünk, viccelődtünk, nem volt gond.
8 körül bekötötték az első oxitocint. Onnantól elkezdett fájni, 1-2 óráig még nem vészesen, csak mint a menstruáció. 11 körül kedtett úgy erősebben fájni. Enni inni nem volt szabad.
Ekkor még azt mondták, hogy 3 körül ebből gyerek lehet.
Ekkor voltam 2-3 cm.
Persze 3 ra semmi nem történt, akkor este 6 ot mondtak.
Este 6 ra sem történt semmi, de akkor már nagyon nagyon fájt, és közben kaptam még egy oxitocint. 6 kor megvizsgált a dokim, és azt mondta hogy ha fél 7 ig nem lesz előrehaladás, megoperál.
Egy mm-t nem tágultam, így némi adminisztráció után 7 körül felvittek a műtőbe, altatásos császárral született meg Péterkém 19.28 kor.
Sajnos nem láttam rögtön, csak a reggel 6 os szotatásra hozták ki. Gyönyörű volt,és aludt.
Nagy valószínűséggel a 2. babó is császár lesz, ennek ellenére nagyon szeretnénk már a kistesót.
Remélem olyan hamar összejön mint Peti.

Ja, és nagyon nagyon hamar felépültem a császárból, úgyhogy utólag azt mondom, nem baj, hogy így történt.

Puszi mindenkinek, és kellemes hétvégét!
Vendég

Picurka!
Szereti Peti nagyon ezeket az órákat, fejlesztő pedagógus foglalkozik vele, játszanak. Én is ott vagyok, ha bármi adódna. Most voltunk 2. szorra, de nekem is, és Petinek is tetszik:-)
Vendég

Sziasztok!

Arivirág!
A kislányom a 30. hétre született,1440g volt a súlya.Nekem sajnos az orvosok hibájából már nem lehetett késlelteni a szülést :(

Viki!
Szerencsés vagy,hogy ilyen jó étvágya van a kisfiadnak :D Nálunk az evés rettentő nagy tortúra,alig eszik,s így sajnos a súlya sem gyarapszik :( El vagyok keseredve miatta :( Már többször említettem az orvosnak,de Ő azt mondja,úgyis eszik annyit,amennyire szüksége van!Hát én nem tudom :oops: Ha nem változik a helyzet,elviszem egy teljes kivizsgálásra.

Többiek merre vagytok?Hiányoztok ám nagyon :P

Kellemes Vasárnapot Mindenkinek :P

KépKép
picurka79

Szia Picurka, úgy látszik vasárnap csak mi vagyunk!

Peti elaludt, így van pár (2-2.5-3, mikor hogy) szabad órám.
Amúgy az evés nagyon sok helyen gond ám. De nekem egyszer egy doki azt mondta, hogy higgye el kismama, nincs az a gyerek, aki terített asztal mellett éhen hal.
Gondolom mivel Fanni koraszülött volt, pici súllyal, még jobban szeretnéd ha jól enne- bár pont az ilyen kis miniknél szokott ez gond lenni sajnos.
Petinek is van hogy nem kell az ebéd vagy a vacsi, régen gyötörtem magam, és őt is vele, ma már nem érdekel, a legközelebbi étkezésnél jobban esik neki. Úgyis vagy 5 ször esznek még. Szóval próbálj meg ne aggódni, talán ha látja majd hogy neked sem olyan fontos, lehet hogy jobban fog enni.
Nagyon rafkósak tudnak ám lenni :lol:

Üdv MIndenkinek!!
Vendég

Sziasztok!

Ha lehet csatlakoznék hozzátok!!! 27 éves vagyok és van már egy 10 hónapos hercegnőm. Szeretnék egy hugicát neki 2008 tavaszára!!!

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok

Kicsilány
Üdv közöttünk,gyere te is gyakran és mesélj magatokról! :D

Picurka
Most mekkora Fanni?Tesóm kisfiának is hasonló gondjai vannak az evéssel,ő egész nap csak szó szereint pár falatot eszik.Neki is azt mondták hogy :"egy gyerek nem hal éhen,tudja hogy mennyire van szüksége" :? és hogy adjon neki vitaminokat.Most vitte vérképre,egy kicsit vérszegény,arra kapott vasat.Nézte a doki a percentiljét Fanninak?

Na megyek,csak beugrottam, én takonykórral küzdök :( ,Mátét meg dokihoz akarom vinni.
Szép napot mindenkinek! :D

edoci

Sziasztok!

Kicsit sok mindennel elmaradtam, és most nehéz lenne mindenre reagálni!

Edoci, jó és gyors kilábalást a takonykórból!

Üdvözlöm én is az újakat vagy a régi újakat! :) :) :)

Kicsilány, téged külön üdvözöllek! :) Gondolom, megismersz! Alizbaba Kriszta barátosnéjának anyukája. Még írtunk egyszer ugyanarra a helyre, csak aztán én átmentem a táposokhoz. Tök jó lenne, haegyszerre pocakosodnánk ismét! :)

Sajnos, rohanok... :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

MI is élünk ám, csak Peti megint rászokott a hajnali 5 körüli kelésre és ez egy kicsit kikészít, így nem jövök sokszor! :(
Persze ő már alszik megint, meg gondolom délután is fog, szépen viszaszokik a napi 2 alvásra megint, nem tudom mi van, miért van, lehet megint a foga jön!? Na mindegy!

Edoci!

Gyors gyógyulást!

Kicsilány!

Légy üdvözölve! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: