Új privát üzeneted érkezett!

Katlina
Vedd úgy hogy nem is írtam semmit a diétáról. 8) Azt nem tudtam h még szinte nem is híztál.
Szerintem is inkább alkati kérdés ki mennyit hízik pocakosan de azért odafigyelve talán kicsit jobb eredmény érhető el.
Én 56kg-ról kezdtem a terhességet és kb 70kg fejeztem be. Ha nem diétázom akkor sztem 75-80 lett volna. Most még mindíg szoptatok és 58-59 körül mozgok. A bőrömön viszont semmi se látszik. Egy csíkom sincs, ami megint alkati dolog..szerintem

Ewa
Hát én nem törekedtem arra hogy Timi ugyanazt egye mint mi. De ő annál inkább. :D

Hexe
Én is nagyon utálom vagyis inkább utáltam a foltos rucikat, morzsát a földön és egyéb ételmaradékot...
mára már nem annyira izgat.. takarítok..
Na jó eddig is takarítottam csak míg ketten voltunk mindíg rászóltam apjukra hogy ne morzsáljon, mert őt nem tanította meg az anyukája normálisan enni :evil:
Timire meg hiába szólok :x Sokszor egy falatot a szájába tesz egyet ledob a földre, egy a szájába, egy a földre. :? :roll:

Én ma tojáslevest ettem és kelkáposztafőzeléket fasírttal.

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Ewa, Hexe, ti vagytok az én embereim! Azt hittem, csak én vagyok kificamodott ízlésű, hogy nem volt bajom a cukros lötyitől! Még mondtam is, miután megittam, hogy ezután már csak ilyet fogok inni reggelente... :D

Az enyém Lilcsi amúgy már 8 hónaposan spagettit evett, klasszul össze lehet azt törni..! Ma meg a palacsintát szippantotta be úgy, mint a cunami.

Diétáznom nekem is kellett, 6-7-8 hónapban csináltam is, utolsó hónapban már nem foglalkoztam vele. Így szedtem össze 14 kg-t én is. 84 kg-mal szültem, 76-tal jöttem haza, aztán 2 hét alatt lement még 3 kiló. Akkor megijedtem, mi lesz azzal a picike tejemmel is, és elkezdtem zabálni. Ami mai napig is tart, és már 78 kg vagyok :( :( . Hízok Lilcsivel együtt, csak nőni nem növök úgy, mint ő.

Ildikó: a privát üzijeimet Judit sem kapta meg, tehát nem biztos, hogy benned van a hiba!
Mikor találkozunk máááár??

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


hát igen az orvos engem is kifaggat mindíg,az első 3hónapban szednem kellett a Dufastont mert hogy volt egy vetélésem nem sokkal előtte,a háziorvos nem akarta kiírni mert nem vittem neki szakorvosi papírt,erre én felhívtam az orvost hogy most mit csináljak mert nem hagyhatok ki egy szemet sem,30kilómétert azért meg csak ne kocsikázzak egy doboz gyógyszerért ha nem fontos.Ő erre elkérte a háziorvos telszámát,hogy beszél vele ez mind előttem a rendelőben történt.Úgy lebaszta a háziorvost hogy mit képzel magáról hogy rögtön kiírt 2adag gyógyszert és a szakorvosi papírt sem kellett bevinnem neki.Akkor döntöttem úgy hogy maradok nála,mert emberséges.



Már mindjárt mehetek bébi nézőbe,már alig várom!
katlina
 
 

 
 

Klikk a szóra! Akinél elírtam valamit az szóljon!!:)

TÁBLI
szilbee
 
 


Terhesség alatti hízás:
Hát nekem az egyik hónapban, középidő táján megszaladt a súlyom. Négy kilót szedtem fel abban a hónapban. A védőnő jó leszidott, pedig igazán egészségesen ettem, én is úgy voltam már vele, hogy mit ne egyek, úgy hogy a picúrnak ne ártsak. Meséltem Mosonyi dokinak az esetet, ő csak annyit mondott, hogy az egész diétázás hülyeség, mert összességében nézve nem híztam sokat. szóval abba is hagytam a sajt-alma evését és visszaálltam a barnakenyérre, meg a zöldségekre...stb.
szilbee
 
 


Sziasztok

Ma elmentünk megnézni a szandai bölcsit. Nagyon klassz, szép környezetben van, jó levegőn és aranyosak a gondozónők. Beszéltünk a vezetővel, aki felvette Marci adatait. Hát nem hittem el, de tényleg előre kell a munkáltatói igazolás. Vagyis előnyt élveznek azok, akiknek van munkahelyük ahova visszamennek dolgozni. És amíg nincs munkahely, nincs bölcsi sem. Azt mondta, a 40 helyre mi vagyunk a 32. jelentkezők. Én szeretném, ha Marci ide járhatna, mert szimpatikus volt ez a hely, de hogy hogyan fogom ezt megoldani, azt még nem tudom. Szeptemberig még sok idő van, de egyelőre tök bizonytalan minden :(
Amúgy épp kint voltak a gyerekek az udvaron, Marcika egyből szaladt oda a "nagyok" közé, simán otthagyott minket :) Nagyon édes volt, minden érdekelte. Látszik, hogy szereti a gyerektársaságot.
Legalább sétáltunk is egy nagyot ebben a szép tavaszias időben.

Szilbee! Nagyon szépen megcsináltad a táblit! Milyen sokan lettünk.

Petri, ismerős amit írtál, Marcika dettó ugyanezt csinálja, mármint szereti dobálni a kaját. Amikor már nem eszik, csak ledobja, el is szoktam venni tőle. Engem is bosszant, de majd csak kinövi.
Ma sajttal töltött pulykát ettünk petrezselymes krumplival, és ő is evett belőle. Remélem, később se lesz válogatós.

Üdv
Judit
judit_79
 
 


hát úgy néz ki Katánk lesz!!!!!!!!!
katlina
 
 


Csövi csajok!

Kis csaj, kis csaj és mondtam KATLINA!!!!!!!!GRATULÁLOK!

A hízásról annyit, hogy Imikével én is szedtem a Dufasztont, és a magnézium citrokumot. Áttértem a megne b6 -ra és hopp 4 kg plussz. Nekem is diétáznok kellet volna, de utánna alig híztam, és visszatértem a megszokott gyógyszerre.
Tegnap meg még a pulcsimat is levettem a mázsáláskor, mert gyapjúpulcsiba mentem, de hát a birkán is a bunda a sok. Nem is volt olyan horribilis
Lányok! Ti nem éreztétek úgy a terhesség alatt , mintha egy fajmegmentő programban vennétek részt?Hát én úgy érzem.

Elin!!!
Bocsika mindig elfelejtem: persze, hogy megvan a videó a kis tündérkédről, de nemcsak amikor hazajöttetek, hanem a kórházi is.
Igen jó lenne találkozni, akár a héten is. Mi ráérünk.

Remélem mindenki kihasználta ezt a szép napot.
Mi is odavoltunk, ebben a szép időben, leadtunk az adópapírjainkat. Még hintáztunk is, vagyis Imike. Én már elég nevetségesen néznék ki a hintán.

Judit ti tutira nagyot sétáltatok!
Nekem is szimpi a szandai bölcsi. Annak idején nekem is kellett vinni a bölcsibe a munkáltatói igazolást, de nekem csak egy igérvényhez hasonló papírom volt, mert nem volt biztos, hogy felvesznek, és azt is elfogadták. Végül aztán mégsem vettek fel. Azt viszom tudom, hogy ha felajánlassz valamilyen segítséget, pl. varrás, fénymásolás, papíripari temékek biztosítása nagyobb lehet az esélyetek.
Amúgy meg nagyon érdekes, hogy kell a munkáltatói igazolás, de ha most keresed a munkát kénytelen vagy lepasszolni, mert hát mégsem mehetsz gyerekkel állásinterjúra. Nekem szerencsém volt, mert Ancsika úgy járt bölcsibe, hogy és folyamatosan tudtam munkát keresni. Április 2-án lejárt a gyes-em és én 3-án kezdtem a munkát. Nagy szserencse.

Remélem nem volt annyira zavaros.

Valentínnapi meglepi kajcsim: kínai, ahogy csak én tudom.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!

Gyönyörű az idő :D Mi is nagyot sétáltunk, 2 órát a Tisza parton és utána, mikor felébredt Zsófi szerencsére még nem volt rögtön éhes, úgyhogy megnéztük a mászókákat a játszótéren a ház előtt, hogy majd hol fog játszani ha nagyobb lesz. Beleületettem a hintába, hát ennivaló volt :lol:

Katlina: GRATULÁLUNK! Én 12 kg-ot híztam szép fokozatosan, ez azóta is rajtam szinte, de "igyekszem is tartani", azaz jókat eszek a tejcsi miatt, mint Elin :-)

Petri: Látod, milyen okos kislányod van? Magától tudja, hogy hogy kell enni :-)

Ildi: milyen ötleted van babakötvényre? mi még nem váltottuk ki.

Hexe: én egyelőre nagyokat derülök a foltos és csupacsupa baby-papis picurkán, ahogy elégedetten mosolyog nekem :-)

Szilvi? tényleg klassz a tábli!

Judit: bölcsi téma, tényleg elkeserítő :-(
ewa
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi is sétáltunk egy nagyot Franciskával,isteni idő van.Még jó mert a tegnapi szobafogság nagyon rosszul érintett!

Judit!
A nagy korkülömbség,úgy lett nálunk,hogy nem jött össze az első házasságom. Egy kicsit féltem,hogy milyen lesz majd a két gyerek viszonya ,de kellemeset csalódtam,nagyon jól kijön a két gyerek egymással! Imádják egymást,a nagy mindíg istápolja ,szeretgeti,a kicsit. Ha apa szolgálatban van ,ő segít a fürdetésnél,és szivesen vigyáz rá ha főzök,vagy mosogatok!

Ildi!
ha már ilyen profi lakás nepper vagy ,megoszthatnál velem is egy -két dolgot. Tulajdonképpen minden érdekel,mennyi most a szocpol. két gyerekre? Hogy lehet úgy lakáshitelhez jutni,hogy nincs önerőd? Én teljesen "hülye "vagyok ehhez.Igaz még nem is érdeklődtem utána,de már gondolkozunk nagyon egy saját lakás nagyon jó lenne.Minden érdekel,úgyhogy írd le lécci amit tudsz!Privit is írhatsz!Előre is köszi!

Szilbee!
Láttam kijavítottad a táblit.Nagyon köszönöm!

Ja!Mi ma milánói makarónit ettünk! :)

Pusza mindenkinek lányok!
Vendég
 


Jaj de isteni idő volt!!! :lol:
Mi 2x is kint voltunk, összesen 4 órát. :D
Nagyon élveztem én is.. 8)

hintáztunk, csavarogtunk, beszélgettünk, sétáltunk...

Katlina
Gratulálok a puncishoz :lol: Mi lesz a neve? (bocs ha már írtad)

Ma nem főztem, apa hozott menüt. Zöldségleves és sült csirkecomb volt rizi-bizivel.

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Sziasztok!
Na, ma mi is kicsavarogtuk magunkat! Mondjuk, tegnap is voltunk, csak hát esővédővel nem az igazi...

Ildikó! Azt már el is felejtettem, hogy a kórházban is meg lettünk örökítve! Úgy látszik, akkor még nem nagyon voltam magamnál. :lol: :lol:
A Babakötvényről tényleg írhatnál, mert mi olyan bizonytalanok vagyunk...vagy nem?

Képzeljétek, van már nekünk is kis barátunk :!: :!: Emlékeztek még, hogy nemrég kérdezte egy lány, Eve26, hogy ismerjük-e Rotyis doktort? Na, ők itt laknak nem messzi tőlünk, és már járunk együtt sétálni, ügyet intézni. Olyan jó, mostmár nem kell irígykednem a Szecskás lányokra :wink: !
Ma készítettem róluk képeket, nézzétek ezt a szépfiút, Mátét!!

Kép
Kép Éva és Máté
Kép Máté és Lilcsi
8 nappal fiatalabb, mint Lilcsi, és olyan ügyes, hogy nem ismeri sem a cumit, sem a cumisüveget!! Még üvegből is tud inni, mint a nagyok!! Tanulhat majd a lányom tőle... :lol:

Lilcsi meg új módit vezetett be. Mikor nem kellett már neki a szendvics, amit elépakoltam, a katonákról leette a felvágottat, a kenyeret meg dugdosta az én számba. Jó, mi? Legközelebb már lehet, hogy a sült csirkecombból csak a csontot kapom?

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Jaj! Katlina! Gratulálok Kata babához!!
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Elin!

Azon a játszótéren-parkban a víztoronynál ugye? Ott mi is szoktunk sétálni!!! Nincs messze a Csokonaitól sem! Mikor mentek arra? Találkozhatunk???
ewa
 
 


Ewa, azt hittem, ti is Szecskások vagytok-igaz, csak a táblit kellett volna megnéznem :roll:
Holnap megyünk a Corába, és másik Évával úgy beszéltük meg, pénteken, ha jó idő lesz, a Tisza-part lesz a cél, délután, ha addig nem jön közben semmi. Ha gondolod, persze, hogy jöhetttek! A végén még egy egész karaván leszünk!
A Csokonain van egy másik kismama ismerősöm is, ő októberben szült. Egy szőke lány, Réka. Őt nem ismered? Volt kolléganőm.
Mailben elküldöm a számomat.

Megyek, mert a Született feleségekről le nem maradnék - pedig milyen messzi vagyok tőlük.... :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Katlina!
De jó, hogy megmutatta magát a kisleány! :D

Elin!

Tudjátok már hány körül lesztek a Tisza-parton? Nem'tom hogy alakul a péntekünk, de lehet mi is kijutunk...
Apám, milyen nagy ez a Máté! :o
szilbee
 
 


KATLINA!
GRATULÁLOK!!!
:lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég
 


Csövi csajok!

Egy kicsit én is tartottam a nagy korkülönbségtől,nálunk 7 és fél év. Amikor Imike megszületett és jöttek a látogatók, akkor Ancsika egy kicsit befordult, mert mindenki azt mondta neki, hogy ő még nem tudja úgy tartani meg stb... Szegényt úgy sajnáltam, mert nagyon szeretett az öcsi mellett lenni. Én persze ,egemgeddtem, hogy felvegye egy kicsit, vagy a fürdetésénél segítsen. Nagyon ügyes volt és mindig ott akart lenni ,mellette.
És ez azóta sem változott csak már kölcsönös a rajongás. Van úgy, hogy csak Aninak engedi, hogy bepelenlázza, vagy éppen minden reggel megkérdezi, hogy Ancsikám hol van.
Imád Ani szobájában lenni.

Hajni holnap írok a lakással kapcsoaltban, és a bébikötvénnyel kapcsolatban is.

Most lépek jó éjszakát mindenkinek!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Helló mindenkinek!

Ildikó! Előre is köszi a segítségedet a lakással kapcsolatban. Remélem hamarosan szükség lesz rá.

Szilbee! Nagyon klassz a táblázat. Ezt kihagytam: 40.hétre születtek a lánykáim. Bocsi :oops:

Katlina! Nagyon szép név a Kata. Mi lánykánk is Szonja Kata, ne tudtunk dönteni.

Szép időt és szép napot mindenkinek![/url]

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Sziasztok Lányok!

Remélem ma is szép időnk lesz,bár én már annak is örülnék ha nem esne az eső!Valahogy nem bírom ha nem tudunk lemenni,ilyenkor néha nyűgösebb vagyok mint a csajom!
Most alszik Franciska,de amint felkel kajcsi és megyünk csavarogni!

Pusza mindenkinek,és szép napot
Vendég
 


Lányok!

A bébikötvény, automatikusan jár minden 2006. január 1-je után született bébinek.
A Magyar Államkincstár külön a baba nevére kötött egyszámlán kezeli, melynek semmilyen anyagi vonzata nincsen.
Amenniybe a szülő, vagy bárki aki segíteni akarja a bebi anyagi gyarapodását, lehetősge van Start betétszámlát kötni, melyre az Államkincstár átutalja a kincstári számlán összagyűjtött kamattal növelt összeget.
Erre a számlára minden évben max: 120 ezer Ft-ot lehet befizetni, de nemcsak a szülőnek, hanem rokonnak, ismerősnek is. Amenniyben a befizetés meghaladja ezt az összeget, akkor a bank visszautalja a befizetőnek.
Röviden ennyi.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Ildi!
Megkaptam a privit!Küldtem én is egyet neked!
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap elfelejtettem megírni a menüt.
-karfiolleves
-tepsiben sült almás palacsinta

Mai menü:
-almaleves
-serpenyős csirke borsós-újhagymás mártásban rizzsel

Más!
Bekukkantottam egy másik topikba is, ahol megerősítettek abban, hogy a mostani gyed-et fogom kapni, ha a gyes-be szülök, mert szerencsére nem minimálbéres a melóhelyemmel a szerződés. Ez tök szuper. Már teljesen bezsongtam tőle. Azért még megkérdezzük az OEP-től, de ez azért nagyon kecsegtető. :D

Tegnap mi is kétszer mentünk ki a levegőre. Olyan jó volt. :D Nem is emléxem rá, mikor volt ilyen fincsi melengető a nap mostanában...
szilbee
 
 


Most találtam az OEP honlapján!

[quote]T írta:isztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a 2006. évre vonatkozó adóköteles pénzbeli ellátásokról (táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj) és levont adóelőlegekről szóló adatlapon szereplő „sor megjelölések” tévesen kerültek feltüntetésre. Az adatokat az APEH 0653 számú bevallási nyomtatványán helyesen az alábbi sorokban kell feltüntetni.

Más bérjövedelem 4-es sor
Egyéb jogcímen kapott jövedelem 16-os sor
A levont adóelőleg összege 42-es sor


Bocsi az OFF témáért!
szilbee
 
 


Én még nem mertem nekiugrani az adóbev-nak! Most akkor mi van :?: :?:

Szilbee: Délután 2 után megyünk a Tisza-partra, ha megyünk. Más jelentkező?? :lol: :lol:
Amúgy nem olyan nagy ám Máté! Lilcsi sokkal nagyobb! 2 kg van köztük, a lányom javára :P

Kisasszony megint keresztülhúzta a számításaimat. Kint voltunk a Corában, és visszafelé a kocsiban elaludt. Kaja előtt. :cry:

Ja! 1 hónap szenvedés után kibújt végre az 5. fogacskája! A jobb felső 2.

Judit! Látom, Levente sem anyás :lol: :lol: ! Vagy álmos volt ő is már?

A kaját én is elfelejtem mindig! Húsleves volt, meg vadasmártás tésztával és p.hússal, ahogy kell. Tegnap nálunk is almaszósz volt, rántott párizsival.

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Ezt nézze meg, aki nevetni akar!
http://www.xuol.net/hosted_pages/Z4Y4keqTV6w
Én sírtam a nevetéstől...
elin
 
 


köszönjük a gratulációkat,igaz egy picit megijedtünk mert hát talán egy kisfiúval könnyebb mint egy leánykával.Utána rájöttünk hogy hülyeség mind a kettőnek megvan a maga szépsége!!!!!!
katlina
 
 


Katlina! Frikk Ancsát nem ismered véletlenül? Csak mert ő is sülyi...
elin
 
 


No!
Meregerősítést kaptunk az OEP-től! Jöhet a kistesó-project!!!

Ma megittam az utolsó KV-mat, este megiszom az utolsó pohár boromat és előveszem a homepátiás szereket (betegség esetére) valamint nekilátok az elevitnek is. :lol:
szilbee
 
 


Ezeken kívül majd mégvalamit is csinálnod kell... :lol: :lol:
elin
 
 


Elin!
... utána jó nagyot aludni... ;) :P
szilbee
 
 


KAtlina
Hát ezt nem értem... :oops:
Miért lenne könnyebb vagy nehezebb egy kislánnyal?

Szilbee
:P :P :P

menü: zöldbab leves, rántott velő sült krumplival

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Szilbee!

Léccci írd meg kivel beszéltél at OEP-nél, lehet, hogy nekem is tud segíteni?

Ja és gratula a bébigyártáshoz.


Katlina!
Ne gondold, hogy a fiúkkal könnyebb. Pl. Nekem már kettő elmúlt és még mindig pelusunk van, annyira anyás, hogy a wc-re is együtt megyünk. Az esetek 99%-ban csak nekem engedi a pelenkázást, Na és a leg rosszabb eddig az volt amikor a fütyit megjavították. És el ne felejtsem amikor a szemöldökét szétverte a harmonikaajtóban, akkor csak én mehettem be vele a műtőbe, mert nem volt műtőssegéd, amikor összevarták a szemöldökét.

De ugye nekem van mind a kettő és imádom őket, főleg azért mert a csajszi is nagyon anyás. Bár most már a párommal sokkal bizalmasabb néhány dolgoban.

És ugye a harmadik is fiú lesz. Én egy kicsit reménykedtem, hogy esetleg lány lesz, de a párom kezdettől fogva, azt mondta, hogy fiú. Aztán mindegy volt, fő, hogy egészséges.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Elin!
AZ öccsét ismerem ő nálam a kocsmában dolgozik,Ancsát nem ismerem!


Ildi,Petri

Amúgy azért gondoltuk hogy a fiúkkal könnyebb mert csak azok vannak körülöttünk,jelenleg 4kisfú van a családban,kislány csak egy de őt ritkán látjuk és így nincs viszonyítási alapunk.De Katának is nagyon örülünk!!!!!

szilbee!!
Remélem hamarosan összejön a kitesó :D


menü:Lasagne(ja és menzai kaja ami megfelel "diétának"is :D )
katlina
 
 


heló,én is csináltam mércét de nem tudom hogyan rakjam fel,nem vagyok egy nagy számítógép zseni :oops:[/b]
katlina
 
 


Sziasztok!


Judit:
Köszi a meghívót. Lehet, hogy csak a hétvégén fog regizni, mert most suliban van és nem tom van-e net a közelében.

A kajálással kapcsolatban bebiztosítottam magam. Jó nagy tálcás etetőszéket vettünk. :lol: Csak hát még nem használjuk, mert még nem szeretem ültetni. A gerincének nincs még szüksége a felesleges terhelésre. Majd ha magától ül, akkor már beleültetem.
Otthon is a lencsét használod vagy szemüveget?

Ildi:
Írtam privit. A pókert sajnos nem látom, mert nálunk nincs Sport1 és az ismétlések a Sport2-n délelőtt 9-kor vannak. Hát nem érek rá 9-kor tv-zni. De majd figyelem mikor lesz éjjel!

Katlina:
Gratula a csajszihoz! :lol: :P :D Szép nevet választottatok. Majd meglátod, milyen jó, hogy kislány.... :lol: Lehet neki frizut csinálni ( Lilinek egyelőre még nincs haja :cry: ), lehet öltöztetni, stb...

Ewa: A maszatos kis pofikán én is sokat nevetek, akkor per-pillanat tetszik, de amikor mososk, már kevésbé! :lol:

Elin: Húúúúúúú, de ismerős nekem valahonnan Eve26. Tök édik a gyerkőcök a hintába. Szép dolog is a szerelem! :lol:

Szilbee: Nagyon komolyan beindult a babaproject nálatok! Drukkolok! Ha nem baj, akkor szívesen elkérném ennek a tepsis almás palacsintának a receptjét! Nagyon felcsigázta a bélbolyhaimat! :lol:
Köszi az abev-es infót. Jaj, nagyon neki kellene fogni megcsinálni, de nem visz rá a lélek. Annyira túl van bonyolítva. :roll:

Köszi mindenkinek a kaja tippeket. Tök jó! A kelkápi főzi már megtestesítve.
Holnapi ebéd nálunk csiri pöri nokival, csemi ubival.... :lol:

Hexe

Kép
diehexe
 
 


Sziasztok!

Hexe! A jó nagy tálcás etetőszék még nem biztosíték, nekünk is az van :lol: Még sose takarítottam annyit, mint mostanában. Folyton lehet valamit suvickolni.
Én általában estefelé kiveszem a lencsét, amúgy azt hordom nap közben, bár mostanában kicsit kevesebb ideig, mert hamar kiszárad a szemem. Egy ideje gondolkodom a műtéten is. Neked hányas a szemed?

Szilbee! Sok sikert kívánok az új bébihez! A tepsis almás palacsintának a receptjére én is kíváncsi lennék, mert jól hangzik :D

Elin! Nem Levente, Marci. A Levente a Szilbeeé :) Lilcsike nagyon cuki élőben is, és huncutul mosolyog. Marci is fáradt volt már mire hazaértünk, mert elég korán kelt ma reggel. Ő meg hisztizett evés közben (helyett) úgyhogy lefektettük aludni, és csak akkor ebédelt miután felkelt a délutáni alvásból. Amúgy bírja a vásárlást, szeret nézelődni.
Hát mostanában elég anyás lett, illetve az a lényeg, hogy a közelében legyek. Akkor elvan, csak ne menjek ki a szobából. WC-re mi is együtt járunk. Ha magamra csukom a WC ajtót, akkor kuksizik befelé a szellőzőrácson.

Katlina!
A mércének a kódját kell ide bemásolni és akkor megjelenik a mérce. Milyet csináltál, babafalvásat?

Ma délután még a bölcsi játszócsoportjába is elmentünk, mert tegnap szóltak, hogy ma lesz. Minden hónapban egyszer van.
Klassz volt, jól eljátszottak a manók, lehetett pakolni a rengeteg játékot.

Jó éjt mindenkinek

Judit
judit_79
 
 


Katlina!

Tudom, hogy nagyon örültök a picinek.

Lányok!

Az együttalvásról csak annyit, hogy Imike szokott köztünk aludni, és Ani is sokat aludt a mi ágyunkban, de engem ez egyáltalán nem fusztrált.
Amikor betegek, főleg most már csak Imike biztos, hogy velem alszik. Ha belegondolok olyan gyorsan felnőnek és annyira kevés időt tölthetünk azzal, hogy szeretgessük őket. Olyan jó egy alvó picihez odabújni.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Katlina
vonalzó: fölül a segédletek azt lenyitod, ott kiválasztod a profilt és ott bemásolod a kódot az aláíráshoz. HA nem világos írj

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Szilbee! Nagyon irígy vagyok rád! Ugye nem baj? :cry: Jó lehet így nekikészülni. És jó lesz, mert olyan még úgy sem volt, hogy legyen egy 0perces kismamánk, egészen a fináléig :lol: !

Judit! 1000 bocsi, hogy leLeventéztem Marcit! Édes lehet, ahogy kukucskálja egyenlőre csak anyát pipilés közben! Lilcsi csak ül az ajtó előtt és énekel nekem...
Lilcsi is alvás után evett. 2,5 órát aludt. A 30-40 perc helyett. Ha nem alszik, az is bajom, ha sokat alszik, az is bajom... hülye vagyok??

Hexe: szerintem sem gyártottak még olyan etetőszéket, ami maszat- és morzsabiztos lenne! Tudod, ki is lehet abból hajolni, a háttámlájába is lehet kapaszkodni, meg a hevederekbe is (persze csakis maszatos kézzel), a tálca és a baba közé is be-becsúszik 1-1 falat....szóval lesznek variációk a takarításra, abban bizti lehetsz!

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok!

Szilbee: ez tök jó!!! és ahogy Elin is írta, jó lesz végigkísérni :-)

Ildi együttalváshoz: Te vagy az én emberem! én szintígy vagyok

Babakötvény: Ildi, bankok között tudsz különbséget?

Elin: ha az ismerősöd kislánya Janka, akkor ismerem őket és a szomszéd lépcsőházban laknak, ha nem akkor nemtom :)

Tegnap Zsófi is extra sokat aludt és nyüszi nyuszika is volt, viszont nekünk elég vacak éjszakánk volt előtte. 2*2 órát sétáltunk, bebarangoltuk az egész belvárost, Tisza és Zagyva partot. A két alvás közötti 1,5 órát itthon pedig a kengurúban töltötte a drága, úgyhogy estére már azt volt könnyebb felsorolnom, hogy mi nem fáj :-) még jó, hogy gyógytornász a férjem, kaptam kis gyógymasszázst :lol:

Foltocskákhoz, kajáláshoz, szeretem szépen öltöztetni Zsófit, de úgyis 1-2 hónap 1 ruci.. :wink: bár mi is szeretnék majdan kistesót, aki örökölhetne..
ewa
 
 


Csövi csajok!

Ewa csak az OTP-s babakötvényt ismerem, az a számlavezető bankunk. Szerintem ugyan olyanok a feltételek.

Szerintem nagyon fontos, hogy a kisgyerek, teljes biztonságban érezze magát a családban, mert így biztosított az egészséges testi és szellemi fejlődése.
Mi úgy vagyunk vele, hogy ameddig igényli a testközelségünket, akkor miért ne biztosítsuk azt neki. Van úgy, hogy éjszaka felébred és keres. Akkor vaqgy én, vagy apa, odatesszük magunk közé vagy Imike mászik át hozzánk.
Annak idején amikor a családoknak csak egyszobás házuk volt és rengeteg gyerekük, ők is egy szobában laktak. Szerintem semmilyen hátrányuk nem származik belőle.
Egy idő után úgysem fogja már igényelni annyira a szoros testközelséget, de amíg igen azt meg kell adni neki.
Amikor Ancsika iskolás lett nagyon gyorsan leválasztódott és nagyon élvezte, hogy külön szobában alszik.
Ha belegondolunk az a szorors kötelék egyre lazábbá válik, és már tíz évesen elég ciki egy kézfogás, vagy a szülő mellett állni a buszon stb..
Gondolom ezt ti is tudjátok.

Eléd pocsék lett az idő, de muszály elmenni a boltba.

Hajni megkaptad a privit? Még keresem a megoldást.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Ezt csak elmesélem, mostanság Zsófi rettentően élvezi, ha nyújtogatjuk neki a nyelvünket, megpróbálja elkapni és közben végig kacag, akár 20 percet egyfolytában :D Gondolom minden babának volt ilyen időszaka, de olyan édes! Én sose hittem volna, hogy egy kisgyerek ennyire sok örömet tud okozni!

Nemtom hogy fogunk mászni, mert mi állandóan lépegetünk és nem igazán hajlandó sokat a földön maradni...
ewa
 
 


Úgy döntöttem főállású borszoka leszek! :D
Reggel mondtam a páromnak,hogy azt álmodtam ,hogy holnap nem kell dolgozniuk és így ma már jöhetnek haza(kinevetett).Kb.egy órája felhívott és mondta hogy jön haza mert nem kell holnap dolgozniuk! :D

Kép

Kép
katlina
 
 


szerintem nem nagyon jött össze ez a vonalzós dolog :oops:

Kép

Kép
katlina
 
 


Katlina alias Boszika :wink:
Úgylátom próbálkozol a vonalzóval..

A második Vonalzó link (PHPBB): kódot kell bemásolni az aláíráshoz.

NA megint milyen tak.ny idő van. :evil:
Ma mentünk volna beadatni Timinek az agyhártya gyulladás elleni szurit. De elnapoltam..több okból is.
Tegnap észrevettem Timi hasán és pár piros pöttyöt. :?
Arra gondoltam hogy a reggeli téliszalámitól van. Ugyanis azt adott neki az apja :roll:
Este már az egyik lábán is volt pár pötty..
Ma reggel nem lett több de mintha kis pici hólyag nőtt volna a piros folton. Tegnap 2x láttam vakarózni, ma még egyszer sem. Láza nincs és semmi egyéb tünet.
Nem mertem elvinni tanácsadásra nehogy bárányhimlő legyen. A dokinőhöz se mertem elvinni mert nehogy összeszedjen egy kis influenzát.
Szal most várok... délután a hazajön a szomszédasszonyom akkor majd áthívom nézze már meg. Ő a gyerekdokink asszisztense.

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


"A bárányhimlő kórokozója - az övsömörhöz hasonlóan - az emberi herpeszvírusok csoportjába tartozó varicella-zoster vírus."

Nekem kb két hete volt a számon herpesz.
Szerintetek ennek van köze hozzá vagy ez teljesen más?

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Petri!

Szerintem mindenképpen lássa orvos a gyereket, az is lehet, hogy ételallergia. Ami nem azt jelenti, hogy mostantól allergiás lesz. Lehet, hogy csak a színezékanyagra érzékeny. Imike pl. a kecsöp/ magyarul/ -re érzékeny. Ha kajcsizik belőle, akkor mindig ott marad a szája szélén egy piros folt.

Az, hogy herpesz lenne, azt nem gondolom. Nekem a férjemnek van herpesze, de mi még sosem kaptuk el tőle, valószínű, hogy olyankor te is nagyon vigyázol.

Hajni!

Azt elfelejtettem mondani, hogy két gyerek után a szocpol, ha új lakást vesztek 2 millió 8 százezer, használt lakásra nem tudom, lehet, hogy már nem lehet igénybe venni. Van ismerősöm az Önkormányzatnál, aki nagyon szívesen ad tájékoztatást.

Aki már felvette a szocpolt, és esetleg nagyobb lakásba akar menni arra is van lehetőség. Ugyanis minden teher árvihető az újonnan megvásárolt ingatlanra. Az a lényeg, hogy nagyobb legyen a megvásárolni kívánt ingatlan, minimum 12 2m -rel.
Igaz egy kicsit időigényes. Nekünk majdnem egy év volt, mire a tulajdonunkba került a ház. Ez is csak azért, mert mindenhova telefonáltam, szó szerint zaklattam őket.


Csá megyünk kajcsizni: paradicsom leves, túrós csusza

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok lányok!

Egy kicsit el voltam tünve, de úgy látom annyira nem is hiányoltatok. :(
Olvasni viszont olvastalak benneteket. Jegyzetelni nem jegyzeteltem, mert akkor megint nem marad időm írni.

Cukros víz: Hát nekem sem volt vele semmi gondom. Elég gyorsan megittam. Sőt én sokkal rosszabbra számítottam, mert mindenki azzal jött, hogy képtelen volt meginni, mert annyira rossz.

Terhesség alatti hízás: Én 66 kg-mal kezdtem és 78kg-mal fejeztem be. Szerintem ez a 12 kg nem volt sok, de a védőnőm, mikor az egyik hónapban 3-4 kilóval voltam több, akkor már egyből diétára akart fogni. Pedig ez már a 8. hónapban volt és előtte meg alig híztam. Sőt az első 3 hónapban még fogytam is. És nem a rosszul létektől, mert egyáltalán nem voltam rosszul. Na mindegy.

Szilbee: Drukkolok a babaprojecthez. Olyan izgi. :lol: Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én nagyon szerettem terhesnek lenni. Az utolsó két hétbe annyira nem, de a többiben nagyon. Mi is szeretnénk egy kistesót Nellike mellé. De megvárjuk, hogy kb. 2 éves legyen és majd akkor ráhajtunk mi is ezerrel. :lol:
A tepsis almás palacsinta engem is nagyon érdekelne, mert nagyon-nagyon jól hangzik és a palacsintát meg imádjuk. :lol:

Katlina: Gratulálok a kislányhoz. Nagyon irigyellek ám. :)

Ildi: Engem a szocpol érdekelne nagyon. Nem nagyon vagyok ebben képbe, meg még nem is jártunk utána. Írhatsz privit is. Előre is köszi. :)

Magunkról is írok egy kicsit.
Nellike már szinte szalad :lol: , olyan kis ügyi. Már nagyon ritkán esik el.
Fogunk már 8 van, pontosabban 9, mert képzeljétek úgy nőtt ki felül a foga, hogy az első 2 nagy fog helyett neki van 1 nagy és 2 kisebb. :? Hál'istennek egyiket sem vettük észre. Egyikkel sem volt nyűgös és lázas sem. Egyedüli mellékhatás a rengeteg nyál. :D Remélem a többi is így fog kibújni. (kop-kop-kop)
Annyira huncut már, hogy azt le sem lehet írni. Olyanokat csinál, hogyha nem látnám el sem hinném.

Kaja: Mai menü: Sült csirkecomb (meg mell, mert én csak azt eszem meg) kukoricás-borsós rizzsel.

Kép Kép

Pusszantás nektek.

Kép

Kép
agica1119
 
 


Elin!
Én is hirtelen olyan irígy lettem, mikor Dorkáék (sógornőm) nekiláttak a baby-factory-nek. De nekem sem az a rosszindulatú irigy érzésem volt. Iszonyat boldog voltam tőle! De ugye aki már megtapasztalta az áldott állapotot, az igencsak vágyakozik, hogy átélhesse mégegyszer.
Azért azt nem árt tudnotok, hogy Leventére is 11 hónapot vártunk. Sz'al lehet, mire megszületik a kistesó, Lilcsi már kész nagylány lesz! :) Nem vagyok az a szapora típus, pláne ha már nagyon szeretnék teherbeesni. :? :P
Ilyen shit időben nem hiszem, hogy kijutunk ma a partra. :? :evil:

Katlina!
:lol: Hiába! A női megérzésnek nincs párja... vagy talán az anyai... Kívánom, hogy minden szép álmod így teljesüljön! :lol:

Petri!
Mekkora a pötty? Nem lehet hogy csak pók? Nem látom, hogy milyen így nem egyszerű... Tennél fel képet?

Ildi!

A párom a helyi kirendeltésget hívta. Ott mondták neki. Meg a leendő sógornőm megkérdezte a könyvelőjét, mert ugye az ő apájának a cégénél vagyok. Szóval nem tudok neked konkrét embert mondani. :?

Almás-tepsis palapicsinta:
Tészta:
20 dkg liszt
3 tojás

kevés ásványvíz / szódabikarbóna
ízlés szerint cukor

Feltét:
5 alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj

A tészta alapanyagait csomómentesen összedolgozzuk. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, majd 1 cm vastag cikkekre vágjuk. Összekeverjük a cukrot és a fahéjat.
A tésztát egyenletesen elkenjük egy sütőpapírral/silikon lappal kibélelt tepsin. Eloszlatjuk rajta az almacikkeket. Meghintjük fahéjas cukorral és előmelegített (240 fok) sütőben 10-15 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. :!: Csak frissiben jó, mert utána olyan lesz, mint a csizmatalp...
szilbee
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?