Új privát üzeneted érkezett!

wawel!

Nem nagyon kísértem figyelemmel, hogy pontosan hogyan jött szóba a tandíj, én a következőt tudom:
Én 2006. szeptemberében kezdtem el egy másoddiplomás képzést, de mivel gyeden(gyáson) voltam, ezért tandíjmentességet kaptam, ami egyébként a gyermek 3ÉVES koráig jár! Ezt a tanulmányin mondták nekem.
Decemberben olvastam a Kismamában, hogy gyerünk anyukák, tanuljunk, mert ingyen van és persze akkor még szó sem volt arról, hogy eltörlik.
Erre a januári kismama végében látom, hogy elnézést kér a szerkesztő, de sajnos közben egy tollvonással eltörlik a lehetőséget. Még csak időt sem adtak arra, hogy esetleg tiltakozzanak az anyukák. Mai állás szerint tehát aki 2006. december 31. előtt megkezdte tanulmányait kismamaként, az befejezheti tandíjmentesen.
Ne is menjünk bele a témába, mert az könnyen politizáláshoz vezethet és mi, anyukák maradjunk a topic témájánál...

Lehet, hogy elmegyünk gyorsan sétálni, mert itt nem esik az eső.

Eszter
klarka
 
 


Azért még nézzetek ti is utána, de én így tudom.

Megpróbálok képet feltenni.
Ma délelőtt készültek. Kép Kép
klarka
 
 


Na, ez sikerült, akkor még teszek fel. Kép Kép




Remélem tetszenek..
klarka
 
 

 
 

Ügyi vagyok, sikerült kétszer ugyanazt feltennem...

Mégsem megyünk sétálni, mert elaludt a drága. Nagyon sokat alszik ebben a nyomott időben. Tietek?

Eszter
klarka
 
 


Klarka, nagyon édes a kis lurkó!

Reni, hát szép súlyban van Peti! Márk még mindig alig haladja meg a 7,5 kg-t, úgyogy ő az a nyúlánk fajta. Nem is baj, ha az apja alkatát örökli, és nem az én duciságomat. :) A magasságára én azt mondom, ha már lesz akkora, mint az apja, 175, akkor az már okés, de ha magasabb lesz, az csak szerencse. (én mindössze 152 vagyok :D ).

A tandíjról: aki dec. 31 elött megkezdte a tanulmányait, akkor annak marad a mentesség, a többieknek meg nem. Érdemes viszont a kiválasztott iskolánál érdeklődni, mert pont ma olvastam a babanet nyitólapján a cikket, hogy a különböző intézmények milyen kedvezményeket adnak a diákoknak (tandíj bizonyos %-ának elengedése, ingyenes tankönyvek, babamegörző, szoptatós szoba, stb. )

Márk ma extra nyűgös, lehet hogy ez tényleg a foga.

Andi

amandi
 
 


Sziasztok Lányok,

nekem is pocsék a kedvem, azért nem is írtam többet délelött, most is csak röviden :( .

Bim-ban: üdv a csapatban :) .

Klarka: nagyon helyes a kisfiad :?: , ugye kisfiad van??? Bocsi, de most nem vagyok formában...

Tanulás: én is úgy tudom, ahogy Klarka írta, de itt már semmi nem biztos...

Katus: Panna nagyon ügyi, tényleg úgy lesz, ahogy írtad, talán téged jobban meg fog viselni ez az egész, mint a kis Pannát :) . Ügyes kislágy :) .

Néhány szó rólunk:
Voltunk tanácsadáson, Marci méretei: 9800 g és 74 cm . (Múltkor nem tévedett olyan sokat a mérleg, amikor 10 kg-nak mértük...).
Sétáltunk egy nagyot, de most nem tudom mi van vele, sírdogál itt mellettem, úgyhogy megyek is.

Sziasztok
Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok! Bemutatkozzunk akkor.Első gyermekünk.Spontán szültem a budapesti István kórházban a 39hét végére.3kg és 50cm.-rel született.Minden rendben volt a 12napig amikor a kicsinek légzésleállása volt ébren.Az volt a szerencsénk,hogy Anyukám itt volt és tudot segíteni.4napig voltunk a kórházba ahol nem találtak semmit.2hósan mentünk vissza kontrolra ahol úgyanez volt a helyzet.Idegeskedésem miatt csökkent a tejcsim és a végére csak 4hósanvolt neki.(mindent kiprobáltam)Sajna nagy bánatomra azóta tápszeres. A mi életünkhöz a légzésfigyelő ellengedhetetlen.Tudom,hogy azt mondják akinél előfordult annál már nem fog de a kisördög nem alszik.... De ennek ellenére gyönyörűen fejlődik.Most71cm ésmajdnem7.5kg.Forgolodni már tud a mászással probálkozik kisebb-nagyobb sikerekkel.A tápszer mellet eszik gyűmit és főzit is.Csak kézben hajlandó elaludni mert az 1-2 hónapban el se akkartam engedni.Leszoktatni erről azóta sem tudom.Ha van valami tipp akkor szivesen venném.Fényképet majd felteszek ha Apa vissza hozza mert elvitte őket naptárt akkar csináltatni.Magunkról:1978-as születésű vagyok a párom 1975-ös.12-éve vagyunk együtt és ha minden igaz akkor az idén végre össze is házasodunk.Jó mi.......? :lol: :lol: Nagyon aranyosok vagytok,,,,,,,,,,,,,,,,,,hogy itt nem pfujjolgatok az újakra.Puszi.Csilla
bim-bam
 
 


Üdv.

Lányok, köszi.

Juca, részvétem. És ne mondj ilyet, a halál minden esetben nagyon fájdalmas, akárkiről legyen is szó!

Este próbálok jönni...csak küldtem füstjeleket. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Bim bam! Én is 78-as vagyok, 09,11
Kívánvcsi vagyok mit csináltál 22 évesen (van egy lány, aki 22 évesen szült, és így jött a körkérdés) Kinga is 3 kg volt, csak ő 51 cm, de az még lehet mérési hiba.
Miért fújjolnánk. mInden új arc színesíti a fórumot, ha meg mérgezi, kiesik. 18. kerületben merre laksz? Imrén v. Lőrincen? Férjem odavaló, és a Karinthyba járt, ezért kérdem.

Na most ennyi, lépek, mert buli van. Hagytam gondolkodni az etetőszékben a kisasszonyt, mert azzal játszik, hogy ráharap a kanálra és nem tudom kiszedni a szájából. A megemelt hang nem jött össze, jött a 2-es fokozat gondolkodásra bíztatás, és most lett meg az eredménye. 8)

tjuca
 
 


Sziasztok!

Klarka: távol álljon tőlem, hogy politizáljak. egyszerűen csak azért írtam, mert korábban már volt szó a továbbtanulásról, és mivel friss az info, gondoltam megosztom veletek. Egyébként az om honlapján van rajta, de tömören a lényeg: aki államilag finanszírozott képzésre megy és gyesen, gyeden stb van, annak nem kell a képzési díjat fizetni (tandíj), de sajnos a költségtérítésere ez nem vonatkozik. Aki már elkezdte és mentes volt, annak továbbra is az!

Juca: Kornél is be szokta kapni a kanalat. Hála istennek ezt most már elhagyta, de én sem tudtam kiszedni a szájából. Nehézkes volt az etetés, de már leszokott róla. :)

Csilla: ez a légzésleállás borzalmas lehetett. Nálunk is van légzésfigyelő, és pont a múltkor láttam, hogy 1 éves korig ajánlják is. Engem spec. nagyon megnyugtat.

Most épp apa játszik a picivel. Képzeljétek, lehet vele labdázni. Odagurítjuk neki, és ő visszadobja. :lol:

Na, majd még olvaslak benneteket!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Visszaolvasok...

Juca, egyáltalán nem vagyok édesszájú, sőt! :) Nekem nem volt édes a mangó, nekem a banán se édes...legalábbis az nem, amit én szeretek.
Jól sejted, hirtelen volt a halál...ez tényleg nagyon-nagyon nehéz. Főleg, hogy még próbáltuk/próbálták újraéleszteni.

Wawel, nekünk anno a cumisüvegből tápival nem volt nyerő a brokkoli, de kanállal nagyon nyelte.
Nekünk nincs légzésfigyelőnk, de akinél van, ott tényleg egyéves korig ajánlák, eddig 6 hós korig volt, de mikor Peti a gyerekkórházban volt, ott beszélgettünk az anyukákkal, hogy aki invesztál, annak érdemes 1 évben gondolkodnia.

Katus, látom, jól sikerült az első bölcsis nap. Menni fog a többi is!!!

Gabella, a tejpépben és a tejalapú tápszerben általában módosított tejfehérje van. Vagyis utóbbiban biztos, előbbibe talán már nem átalakítva teszik bele.
Nálunk már 3-4 hónaposan mondta a dokinéni, hogy jönnek Peti fogai :o, csak ki nem találtak még azóta sem. :D

Tandika, ahogy írtam, nekem ez a "felüdülés". Én a "rosszabb" eset vagyok, nem nagyon sírok. Csak ha épp olyanom van. Épp Peti fürdetésekor gondoltam bele, hogy tegnap ilyenkor még élt apukám...most meg már nincs. :(

Bim-bam, üdv közöttünk.

Amandi, akkor nálatok is zajlik az élet. Anyukámat 1,5 hete katéterezték, a szívizmából vettek mintát...

Reni, jézus, kis hurkás a névrokon.

Klarka, köszi a képeket.

Marcy, hát Marcika se sovány... :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Ex!
Nagyon-nagyon átérzem a helyzeted, apukám 2005 májusban hunyt el, páromé meg már tíz éve nem él, tehát a kisfiamnak nincs nagypapája… :cry: Őszinte részvétem és mielőbbi megnyugvást kívánok Neked és a családodnak.

Katus!
Örülök, hogy Panna ilyen jól fogadta a bölcsit, és teljesen megértelek, hogy így megvisel az elválás… De vigasztaljon a tudat, hogy jó kezekben lesz a kicsi, akinek nagyon boldog hófordulót kívánok!

Juca!
Már a múltkor is akartam írni, csak mindig elfelejtettem (a blogba is, de oda is elfelejtettem…), naszóvalhogy a kókuszos trutymancsot megcsináltam a múltkor, és rettentő fantáziadúsan szórtam bele étcsokidarabokat, háááááááááááát, hogy az milyen isteni lett!!!! :D Isten éltesse a húgodat!

Gabella!
Benne van a mangó a tábliban, megnéztem, de csak 18 hós kortól… ;) De én kaptam a védőnőmtől is egyet, és az meg asszem egyévestől írja a mangót… Egyébként én is először etetek, utána szopiztatok, mert szopi után nem akart enni…

Bimbam!
Üdv köztünk! Szörnyű lehetett átélni a légzésleállást... :(

Amandi!
Üdv a fogzók körében, kitartás, remélem, hamar kijön a fogacska!

Klarka!
Édes a babád nagyon!

Marcy!
Jééééézus, mit csinálsz Te ezzel a gyerekkel??? :D Gyönyörű nagy fiú!

Reni!
Peti súlya sem semmi! :D Hiába no, jóltáplált ő is! :)

Tegnap tönkrement a villanysütőnk, miközben dupla adag narancsos-csokis muffin várt türelmesen a papírkájában arra, hogy szolizhassanak... :twisted: Még az a szerencse, hogy van egy másik, sima palackos gázzal működő gáztűzhelyünk, de az meg nem melegedett fel elég hamar, így a muffinok szépen kisültek a papírból... :evil: Irtó mérges voltam. De azért a muffin elfogy ám! :D

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok! Megpróbálom feltenni a vonalzómat.

http://lilypie.com/FAQ_0.html.
klarka
 
 


Hát ez nem jött össze...
klarka
 
 


Sziasztok! Tudtam jönni egy kicsit.Már elalut de majd 10körül felkel.Nektek átalussza azéjszakákat?Pfú nagyon szép gyermekeitek vannak.Alig várom,hogy fel tudjam én is tenni a képeket. :P Tjuca:mit csináltam 22évesen?Visszaszámolva dolgoztam és tanultam egy magán isibe.Pestimréről pötyögök gondolom a férjed lőrinci?Csajok ti milyen vizet adtok a manóknak?Felforraljátok vagy veszitek?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Én is szeretnék vonalzót de eddig nekem se sikerült.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Jó estét Mindenkinek!

A lényeget nem írtam meg ma. Amikor a védőnőnél voltunk, olyankor a doki is ott van és a gyereket pucérra kell vetkőztetni, hogy megvizslassa. Megkérdeztem tőle, hogy mikorra kell tudni teljesen visszahúzni Peti fitymáját. Erre fogta és teljesen VISSZARÁNTOTTA. Annak ellenre, hogy senki nem kére ezt! Ez másodperc töredéke alatt történt, köpni-nyelni nem tudtam. Peti egy pillanatra felsírt és annyi volt. Dokinéni annyit mondott, hogy most már könnyebb lesz.. Délutántól a gyermekem időnként felsírt olyan keservesen és vigasztalhatatlanul, hogy gondoltam, hogy valami nagyon fájhat, Csak pont ez nem jutott eszembe először. Kicsit mérges vagyok a férjemre, mert legalább neki eszébe juthatott volna, hogy pelenkázásnál visszahúzzuk és lemossuk langyos vizzel, ha már nekem nő létemre nem jutott el a tudatomig. Este a fürdésnél amikor visszahúztam azt hittem, hogy elájulok olyan eleven piros és véres is volt egy picit. Nem csodálom, hogy felsírt, mert rettentően csíphette neki pisi. És nem akaródzott visszahúzodni. A gyerek ordított, én vele sírtam. Végül a férjem húzta vissza. Én nagyon megijedtem! Nagyon mérges vagyok a dokira, mert először is nem kértem, hogy húzza vissza, de ha már megtette, legalább 1-2 jó tanáccsal elláthatott volna, ha már én ilyen nagy ökör állat vagyok, hogy magamtól nem tudom nő létemre. Már előre félek az éjszakától és a holnaptól, hogy mi lesz. Szegénykém fürdésnél akkorát pisilt, hogy szerintem odáig visszatarthatta a fájdalom miatt! Lehet, hogy holnap minden pelenkázásnál beleütettem egy lavór vízbe, talán úgy könnyebb lesz. Csak nekem van ilyen vadállat gyerekorvosom, vagy ez normális szerintetek?????!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Bim-bam-Csilla, üdv köztünk!
Házassággal kapcsolatban: tudod, jobb későn,… :-)

Amandi, tökéletesen átérzem a helyzetet. Mi hat hónapon keresztül minden áldott nap így kínlódtunk az elalvással, aztán az elmúlt két hétben Hawaii, szopi közben elalvás, betevés a kiságyba és szundi tovább :-) De most 3 napja megint elmúlt a varázslat, úgyhogy kínlódás újra :-(
Egyszer majdcsak jobb lesz!

Gabella, nekünk dokinéni a 3 hónapos oltáskor mondta, hogy két hét, és lesz két alsó fog. Azóta eltelt 4 hónap és sehol semmi…
Pedig hétvégén az egyik fogacskánál már egy nagyon erős fehér csík látszott, és az ujjammal éreztem is a kis hegyes csücsköt, de mostanra „visszafejlődött”. Nem tudom, ez hogy lehet. Biztos igazodik az ínye a nagy feszítéshez.

Katus, Panna tényleg szuper-ügyes! Nem gondoltam volna, hogy ilyen pici gyerkőc ilyen jól tudja venni az akadályokat egyik napról a másikra. Így tovább, Panna!!! :-)

tandika
 
 


Reni, Peti tényleg nagyon nagy! Bár ahogy írod, hogy mennyi gyümit és főzit eszik, hááát… nem csodálom :-) Kíváncsi leszek, mi jövő szerdán megyünk mázsálásra!
Oltásokkal kapcsolatban: a mi dokinénink is azt mondta, hogy a meningococcus ellenit mindenképpen ajánlja, de nálunk már a 4 hónapos kötelező után. Nálunk általában 5 és 7 hónaposan kapják a gyerekek. Szerintem nem érdemes húzni az időt, ha mindenképpen be akarod adatni, akkor már legyen védett minél előbb.
A pneumococcusra pedig azt mondta, hogy azoknak a gyerekeknek ajánlják, akiknek nagyon gyenge az immunrendszerük, tehát állandóan betegek, meg ahol sok bölcsis-ovis korú van a családban, mert tőlük lehet összeszedni, meg ahol van a családban fülbeteg-fülfájós, mert a pneumococcus leggyakrabban a fülben okoz gyulladást. Tehát nekünk nem ajánlotta. Kíra mégis megkapta, mert arra gondoltam, hogy ha tavasszal, akár a játszótéren elkap valamit, akkor nem a dokinéni vállalja a felelősséget, én meg soha nem bocsátanám meg magamnak, hogy ezen akartam spórolni, mert (tényleg) nagyon drága.

Juj, Reni, most olvastam az esetet a dokival. Nem értek hozzá, hogy normális-e, de még így is összeszorul a gyomrom. Legalább felkészíthetett volna lelkileg előtte. Azt tudom, hogy a kisöcsémnek le volt nőve, és egy kicsit vágni kellett, de akkor már nagyobb volt valamivel, tutira elmúlt már 1 éves. Addig vártak, hátha rendeződik a dolog, de nem így lett. Legalább túl vagytok rajta, reméljük, hamar gyógyul szegénykének :-(

Rita, gratula az első foghoz Pancsinak! Mindig előttem van a kép, ami a Meglepiben volt, és megpróbálom egy fél foggal elképzelni! :-)

Klarka, nagyon édes ez a gyerkőc! Őt is el tudnám képzelni egy reklámfilmben!
Tök jó nektek ez a rácsos járóka. Én nem tudok ilyen járókás képeket készíteni, mert a mienk hálós, úgyhogy csak felülnézetből fotózható :-(

Marcy, a ti majdnem 10 kilótokról nem is beszélve! Mivel tömitek ezt a gyereket??? :-)

Wawel, légzésfigyelővel én is így vagyok: nagyon megnyugtat. Annak ellenére, hogy eddig sose tartottam semmi szörnyűségtől, nem szívesen mondanék le róla még az elkövetkező pár hónapban. Majd talán nyáron.

tandika
 
 


Sziasztok!

Ági!
Nagyon sajnálom, ami történt veletek, sok-sok erőt kívánok a gyászmunkához, túléléshez. NÁlunk is hasonló volt, csak 1991-ben.

Reni!
Nem, szerintem sem normális az ilyen eljárás, a te dokid eléggé vaddisznó módjára kezelte ezt a kérdést. Nálunk is felmerült már ez, hogy ő vissza akarja fejteni, ismerős kisfiúnál meg is csinálta (anyuka hozzájárult, mondván, a gyereknek lesz egyszerűbb onnantól). Egy napig fájt neki a pisilés utána, aztán minden rendeződött. Mi megbeszéltük, hogy nem hagyjuk, mert férjem családjában ez minden fiúnál gond volt, és többségüknél az idő oldotta meg (és a kitartó apránkénti visszahúzás a tisztálkodásnál), ami nekünk szimpatikusabb a drasztikus beavatkozásnál. Ha visszatér a dokinéni a témára, mondani fogom neki, hogy külön kérem rá, hogy ne csinálja meg. A férjed empatikusan segítsen kicsit a lurkónak, vigasztalja szerintem. Utólag már ne légy mérges, inkább enyhítsétek a fájdalmát. Ja, annak a kisfiúnak éjszakára adtak Panadolt, mert igen-igen sírt, és attól jól tudott aludni, valszeg fájt szegénynek a pelusban a meggyötört kis alkatrésze.

Bim-bam!
Üdv itt!

Klarka!
Lilypie vonalzóval nem vagyok képben, de mintha html lenne a vége. Szerintem a profilodban be kéne jelölnöd a html engedélyezését. A babafalvásak phpBB engedélyezéssel mennek ha jól emlékszem.
Remélem, nem viszlek ezzel be az erdőbe...

Katus!
Panna nagyon klassz csaj, ügyesen veszi az akadályokat! Minden társa idősebb nála, vagy vannak velekorúak is a bölcsiben?

Most megyek holnapi baba-eledelt gyártani, de hulla vagyok teljesen. Maki mostanában minden éjjel bulizik, és mivel a férjem álló nap dolgozik, ilyenkor kiügetek a hálóból a nyüszögő/üvöltő gyerkőccel, és a nappaliban igyekszem megnyugtatni. Fél óra - egy óra megy így el átlagban éjjelente. Nem éhes, nem fáj semmije, csak nem tud visszaaludni és nyugtalan. Ez lenne a szeparációs félelem megnyilvánulása? Nem tudom, mi lehet. Fárasztó állatira, ugyanakkor sokkal jobb, mint mikor a fájdalomtól ordít szegény, olyankor a szívem is megszakad, most csak a hátam.

Jó éjt,
Kata

Kép
wkata
 
 


Prenata!

Nekünk első héten kijött a gyerekorvosunk ugye, mint mindenkihez és amikor megkérdeztük, mit kell csinálni, nem mondott semmit, csak büszkén visszahúzta a fitymát. De úgy erőből. Hál' Istennek Andrisnak nem lett baja, de azonnal orvost váltottunk, mert egyébként sem volt szimpi a nő.
Akkor kezdtük el azt, hogy, mivel amúgy is a férjem fürdet, minden alkalommal picit visszahúzta a baba fitymáját, de csak egész picit és mára már szép "laza" és már látszik a makkja-ha írhatok ilyen diszkréten.:)


Klarka
klarka
 
 


Sziasztok!

Reni! Nem semmi, mekkora ez a gyerkőc! A doki meg egy kicsit nem tökéletes, amit művelt vele! Én úgy tudtam, hogy 1 éves korig nem is szabad erőltetni, és 2 éves koráig jó, ha vissza lehet teljesen húzni a bőrt. Lackóval ez így is volt, sose erőltette a doki, csak megnézte, hogy áll. Az öcsémnek volt, hogy 2 évesen a doktornő hátrahúzta, de neki már muszáj volt, és mondta azt is, hogy kamillás vízben fürödjön. Szegénykém, már előre mondta, hogy útálom kamímát, mert tudta, hogy megint huzkodás jön. Azóta meg már elsős nagyfiú.

Eni! Marci is hatalmas!

Mesi nem is óriásbébi már mellettük! 9 hónaposan nincs ekkora! Jé, pont ma 9 hónapos! :-)

Ági! Gyere csak nyugodtan, ha sírni nem megy, akkor beszéld ki magadból a bánatod! Nagyon együtt érzek! Két éve apósom is percek alatt halt meg, 49 évesen, pont ottvoltunk náluk, és a párom próbálkozott élesztgetni, a mentő meg nagyon soká ért ki... Előtte még játszott Lackóval... Apu már nem találkozhatott az unokáival, ő 9 éve halt meg, önszántából... Az akkor 17 éves hugom találta meg. Nem részletezem inkább... Szóval nagyapja az én gyerekeimnek sincs, bár az öcsém apját még így emlegeti Lackó, bár most válnak, és anyunak új pasija van... Kacifántos a helyzet!

Bim-bam, klarka! Üdv közöttünk, jó kis társaság ez, engem is befogadtak! :-)

Mesit tegnap nem vittem el a dokihoz, mert éppen akkor aludt el végre, mikor a rendelés volt. Lackót elvitte az apja. Viszont az éjjel megint rosszabbul volt Meske, nagyon tele van az orra, és köhög is, gondolom a lefolyó trutyitól, úgyhogy nincs mese, ma elviszem a doktornőhöz, nehogy valami izé visszamaradjon. Jön anyu mindjárt, ő ellesz addig Lackóval.

Nem forog az agyam, az izé helyére nem ugrik be a megfelelő szó, fél hat óta nem akartak visszaaludni kölyköcskék. Álmos vagyok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Klarka, bocsi, bekavartam, te nem is vagy új! Viszont nagyon édes a manócskád a fotókon!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Szép napot! Megmondaná valaki,hogy kell a vonalzót készíteni.Eddig nem jött össze.Előre is köszike.Prenáta nállunk is vissza húzta a dokinéni a fütyköst de jó,hogy nem igy.Egy kicsit berepet neki de nem volt vészes.Megkérdezhetem,hogy melyik településről irsz csak kiváncsiság képpen.Kicsi koromban sokat nyaraltam arra.(Kántorjánosi,Ura,Nyirbátor,Nyiregyháza...)Arokonaim erre laknak.Oltások:nállunk a kerületben tavaly az agyhártyagyulladásos ingyen volt igy beadattam.Avédőnő igaz le akkart beszélni róla de a dokim tanácsolta.AvédőnőmEgy á__at.Tudom,hogy nem szép dolog ilyet irni de még csak 3alkalommal volt kinnt és akkor is csak politizált. :) Képteljétek el Noel úgy döntött,hogy mostmár egyedül ül.tegnap a változások napja volt:pohárból ivott és nem fuldokolt eddig nem tudott.Az előre mászás már nagyon megy neki igaz azzal is csak pár napja próbálkozik. :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Sziasztok!

Szerencsére éjjel nem volt gond. Peti egy nyikk nélkül aludt reggel 6-ig, akkor szopizott és még 8-ig aludt tovább. Viszont a pelusa, ami reggelre szinte legördül róla, úgy tele van pisivel, hát most nem volt. Nem tudtam neki visszahúzni a fitymáját. Gondoltam beleültetem egy lavór vízbe. Alulról már leölteztettem és ráraktam az ágyra és sikerült neki odaprodukálni az éjjel elmaradt pisit! Hát, keservesen ment a visszahúzás a vízben is, egy picit felsírt. Legközelebbi pelenkázásnál megpróbálom kamillateável átmosni!

Csilla! Én Záhonyban lakom.

Wkata! Mi is szépen fokozatosan húzkodtuk idáig Petinek és már félig szépen visszajött neki és abból nem érzett semmit, mert ugyebár fürdés közben csináltuk. Ezért sem értem meg ezt a szadista dokit. Láthatta, hogy már félig visszajön!

Most már ilyen virgonc:
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Jó reggelt mindenkinek,

Reni,
ez a doki nem normális. Már bocsi, de valszeg az a baj, hogy nő és nem tudja átérezni. Egy pasi doki nem hiszem, hogy ilyet tenne egy kis lurkóval.
Azért ilyen szempontból örülök, hogy lányom van :)

Ma 6 hónapos Pancsi és megyünk mázsálásra. Ki vagyok váncsi, hogy hány tonna már :) Így emelgetés alapján 8 kiló biztos van.
Tegnap cipeltem le a hordozóval az emeletről, hát rettenet nehéz volt.

Nagypapa kérdés:
Sajnos Guszti apukája sem él már és az én apukám is majd 20 éve elment már. De mivel a szüleim már korábban elváltak és anyu újra férjhez ment, így Pancsinak mégis van nagypapija a mostohaapum személyében, aki teljesen imádja a csajt.
Sőt mivel az ő édesapja még él, így dédpapija is van + 3 dédmamival is rendelkezik.

Az éjszakánk ma nem volt túl jó. Fél kilenc körül aludt el a lány, reggel fél 9ig szunyizott, de közben 5 ébredés volt. Az utolsónál reggel 6kor már betettem magam mellé az ágyba és szerintem enek köszönhetően aludt ilyen sokáig.
Viszont elég sokat köhizik mostanában, úgyhogy örülök is, hogy megyünk doki nénihez, megmutatom majd neki.

meteor
 
 


Boldog 6 hós fordulót Pancsinak!

Megjöttünk a dokinénitől, Mesinek a tüdeje tiszta, torka csak picit piros, így antibigyó nuku, csak új orrcseppet írtak fel, és megy tovább a köptető.

Nem kötelező oltásokat mi nem adatjuk be. Sajnos leginkább az ára tart vissza, nem valami elhatározás...

Mázsálásra sajna a héten nem megyünk, mert ugye betegen nem lehet, meg pont a tanácsadás idejében kell mennünk Szentesre szerződést aláírni. Vagy ezt már írtam? Bocsi.

Peti nagyon cuki-pofa a bébitaxin! :)

Ja! Nálunk a helyzet az, hogy van két mama meg egy dédmama. Csak nem túl könnyen mozgósíthatóak, mert nekem 7 éves öcsém van, Lacinak meg 14 éves ikerhugai. És ha anyu nem ér rá, öcsikémre az én mamám ér rá, és akkor ő se ér rá dédunokázni. Így jár, akinek fiatal anyukája van... De ma elmosogatott nekem, így csak főznöm kell! Megyek is! Pusza!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja, hála a megszűnt ingyenes oktatásnak, nekem egy diplomám sincs, de úgy látom, már nem is lesz... :(
gabella
 
 


Sziasztok! Aki adott már a babónak tejpépet annak hamar elfogadta?3 fajtát kipróbáltam és egyik sem jött be. :oops:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


bim-bam! Nekem azonnal elfogadta Mesi, szopizta a kanalat! :-) Legjobban a Mildipép vegyes gyümölcsös vagy a barackos tetszik neki, de jó volt a Hipp barackos is. És volt itthon olcsó fajta dm-es vaniliás, az nem nagyon jött be, legnagyobb részét Lackó ette meg.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella, Meteor! Boldog hófordulót a lurkóknak!!! :-)

Gabella, szép nagy család vagytok! Ez igen! Hét öccs! Jesszus! Nekem csak 2 van, de a kettő együtt néha így is sok :-)

Nekünk szerencsére még élnek a szüleink, úgyhogy teljes létszámban megvan a 2 nagymama, 2 nagypapa és ezenfelül rendelkezünk még 1 dédimamával és egy dédipapával is :-)
Meg 6 uncsitesóval. Igaz, ebből 5 az enyém, és csak egy Kíráé, de korban inkább hozzá állnak közelebb, mint hozzám :-)

Csilla, mi tejpépet még nem próbáltunk. Folyadékkal kapcsolatban: eddig én bébivizet adtam, most áttértünk a Szentkirályi ásványvízre, mert azt olvastam egy összehasonlításban, hogy az a legjobb a csecsemőknek. Egyelőre még forralom. Egy-két hónapig, gondolom...

Vonalzót én a babafalva.hu-ról szedtem. Ott kitöltöd az adatokat, és a végén a kétféle kód közül nem a html-t választod, hanem a másikat.

tandika
 
 


Bim-bam!

Én először a sima rizses tejpépet adtam Petinek úgy, hogy almát kevertem hozzá, mert azt nagyon szereti. Aztán később elhagytam az almát belőle. Most is "ízetlen" gabonásat és hétgabonásat eszik. Az utóbbiban nincs tejpor. Ja, és higabbra csinálom neki, mint kellene, mert úgy jobban szereti!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!
Ex,Juca!Őszinte részvétem!

Reni!
Ez borzasztó,amit a doki Petivel csinált.A mi dokink azt mondta nem kell húzogatni,csak tényleg annyira amenyire megy és tovább nem,mert másfél éves korára lehet majd teljesen hátrahúzni a bőrt.Amíg felfele pisil nincs gond.Még azt is mondta ha olyat csinálok mint Petivel a doki akkor sokkal rosszabb mert a seb miatt még könnyebben letapadhat és akkor le kell fejteni a bőrt róla.Jaj szegénykém!A te helyedben biztos nekiestem volna a dokinak.Nincs más lehetőségetek,hogy másik dokihoz hordjátok?Nekem már szülés előtt megkérdezte a védőnő,hogy a körzetihez viszem,vagy máshova.Én maradtam a körzetinél,mert egy aranyos,idős doki.Már a páromat is hozzá hordta az anyósom.Remélem ez az idióta nem csinált még nagyobb bajt a kis törpicseknek.Most olvastam amit utoljára írtál.Ha már félig vissza tudtátok húzni a bőrt,akkor nem értem,hisz még csak 7 hós.Kamillatea jó ötlet mert nekem a védőnő azt mondta egy héten legalább egyszer( mikor visszahúzom neki a bőrt )azzal mossam le.Meg szeintem adhatsz neki egy kis panadol babyt,hogy egy kicsit enyhítse a fájdalmat.Látom a bébitaxi nálatok is nagy szerelem.Dávidnak már le kellett venni a hinta részét,és már száguldozik vele.

Katus!
Látom Panna egész jól veszi az akadályt.Ügyes kiscsaj!

Klarka!Szép a kis tökmagod!És ez a mosoly!

Bim-bam!Üdv!Látom azért nektek is volt miért izgulni.Nálunk pont fordítva van én vagyok 75-ös a párom 78-as.

Marcy és Reni!Hát nem semmi!Mit csináltok ezzekkel a lurkókkal?Az én fiam még csak 8 kiló(kereken) és 73 cm.Ennyit tesz a tejcsi!Na meg a tápszer is amit az én gyerekem nagyon utált.

Azt hiszem ennyi!Nem sok mindent tudtam visszaolvasni mert holt fáradt vagyok.Nem tudom a foga jön-e vagy valami más fáj neki.Az éjszaka vagy ezerszer felsírt és csak kínlódott.A kezemben aludt vissza mindig,de ha letettem kb.10 percig aludt és kezdtük előről.Úgy sajnálom!Nem bírom ha egy gyerek szenved!
Na sziasztok!Mindenkinek szép napot!
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Nem 7 öcsém van, hanem 1, aki 7 éves! :D Asszem, félreérthetően fogalmaztam! :D:D:D:D:D:D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Köszi Gabella.Valamit ki kell találnom mert eddig amit próbáltunk nem vált be.A főzikbe is sokat vállogat.Mostmár megeszi a krumplisat is amit eddig nem evett.De inkább a gyümiket falná.Milupásat eszi meg de a szilvásat abból se.Képzeljétek eddig a Humana 1-es tápszert irta ki a doki ami 700ftkörül volt most a 2.Elmentem én kis naiv a gyógyiba 5000ft-al és közölték,hogy egy doboz ebből 2400ft.Majd szélütést kaptam. :oops:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Ja, én sima csapvizet adok Mesinek forralva, de nálunk szerencsére jó minőségű a víz, Szabadszálláson Lackónak az óbudai gyémánt babavizet adtam, azt hiszem, mostanában az fut Norbi néven...

Megyek, mert "Meskete föébledt magától"

Ja, a pontosság kedvéért! Én 77.11.14. a párom 78.02.15.

Nekem van egy hugom, ő 80.08.27. meg a kis féltesóm, aki 99.10.11.
A párom hugai: a nagy, 80.09.19. a "kicsik" meg 92.11.24.

:D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Bim-bam! Van valamilyen kuponom, amivel dm-ben olcsóbban lehet venni tápszert. Majd megnézem, milyen van, és ha gondolod, elküldöm. Támogatást úgyse adnak már rá, szóval a gyógyszertárban se olcsóbb, ezek szerint. Vagy nem tudom,mert nem élünk vele.

Tényleg mentem! Puszka!
gabella
 
 


Gabella,Meteor! Boldog hófordulót!!!!

MINDENINEK BOLDOG VALENTIN NAPOT!!!!!!!!!!!!!

Tejpépet először Dávid csak a banánosat ette meg,most azt már nem szereti,helyette kipróbáltuk az összes félét és a Mildis málnás és barackos jött be(ez mindegyik rizspép),és a Milupás sztracsatellás meg a körtés-kétszersültes.Amúgy Dávid már 3 hós kora óta eszi ezeket a pempőket.

Vizet mi először a humanas babavizet vettük(elég drága),de most a Norbis aqua gyémánt babavizet szoktuk venni.

Még nálunk is 2 papa és 2 mama a felállás,és van még egy dédimama is,sőt az ükmami csak azt szerette volna megérni hogy lássa Dávidot.3 hós volt Dávid, mikor meghalt az ükmami(94 éves volt).

Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Ja, igen! Boldog Valentin-napot mindenkinek, aki ünnepli! (Mi nem...)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


És persze köszi a köszöntéseket is, de már tényleg eldugulok! :D
gabella
 
 


Sziasztok!

Veráska: nagyon örülök annak, hogy már rendszeresen olvashatlak!

Reni: szerintem borzalmas, amit a dokinő csinált. Nem irigylem szegény Petit és persze téged sem. Biztos nagyon fájhat neki, de stramm egy kiskrapek! És írtó édes!
Egyébként én is kérdeztem a mi doktornőnket, de ő azt mondta, hogy annak ellenére, hogy Kornélé is nagyon szűk, nem kell vele csinálni semmit, majd 1 éves kora körül ismét visszatérünk a témára. Kérdezte, hogy a pisi megy-e rendesen, mondtam, hogy igen, ezért nem foglalkozik vele.

Kornélnak 1 dédimamája és 1 dédipapája van, illetve 2 nagymama és 1 nagypapa.

Mesinek és Pancsinak boldog hófordulót! Pancsi méreteire kiváncsi leszek! Olyan kis édes hurkás!

Mi ünnepeljük a párommal a Valentin napot. Már el is készítettem az "ünnepi vacsorát". Tejszínes sajtoskemell, amiből lehet kis szíveket formázni! nagyon romantikus! :lol:

Képzeljétek, Kornél megevett ebédre egy 3/4 üveg bébikaját a csirkemelles sárgarépapüréből! Ez azért érdekes, mert eddig csak negyed vagy fél üvegeket fogyasztott el!

Na, megyek, mert a drágám hisztizik!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Friss képek!

Kép

Kép

Megyünk szopizni, mert a kis taknyos-orrú nem akart kanalasat enni...

Puszi!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella, a hiba nem az ön készülékében van!!! Csak nem tudok olvasni :-) Mert fél szemem mindig a gyereken, a másikkal meg csak minden második szót olvasok, úgy látszik, bocsi! :oops: :oops: :oops: És ha nem vagyok túl indiszkrét, anyukád hány éves? Mert az én öcsikém (a kisebbik) 16, de már így is olyan soknak tűnik köztünk a korkülönbség! :roll:

Reni, ez a hétgabonás, amiben nincs tejpor, milyen márka és mi a neve? Mi eddig az anyatejcsin, gyümin és saját-készítésű főzin kívül mást nem ettünk, de most kezdek gondolkodni, hogy valamit még kipróbálok. Aztán ha nem jön be, akkor hagyjuk.

tandika
 
 


Tandika!
A 7 gabonás Milupás,kék doboza van és mivel nincs benne tejpor így vagy tejjel vagy tápival lehet megcsinálni.Pontosan már nem tudom mi volt a neve az biztos hogy úgy kezdődött 7 gabonás.Mi is vettünk már.Ki nem köpte a Dávid de annyira nem is rajongott érte.Szerintem kipróbálhatod nyugodtan valamelyik tejpépet is.Egy kis változatosság Kíra babának.Valamelyiket biztos meg fogja enni.Tuti!Azt te tudod milyen ízeket kedvel.Bár már írtam a Dávid először a banánosat szerette,de most már nem eszi meg.
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziaszotok Lányok,

Gabella, Rita: Mesinek és Pannának boldog hófordulót :) !

Reni: szegény Petike, nem irigylem, de ami igaz az igaz, adott pillanatban semmit nem tehettél, utána pedig már hiába minden... Maximum dokit válthatnál, de gondolom nincs túl nagy választék :( .
Mi is húzogatjuk fürdés közben Marcinak, egy kis helyen nincs letapadva csak, nem tudom, mikor sikerül a holtpontról kimozdulni :( . Időnk van bőven, én inkább nem is kérdezem a dokit egyenlőre.
Ahogy olvasom, neked sikerült vásárolni abból a hétgabonás pehelyből???? Nekünk az, amit anyukám hozott és 4 féle gabonából tevődik össze nagyon bevált, Marci imádja keverve borsóval, spenóttal :) :) :) .

Marci és a kilók :D : fogalmam sincs, hogy mitől ilyen kis masszív, de éppen tegnap nézegettem, amikor pelusoztam és öltöztettem, hogy igazából még csak nem is hurkás. Cimbicombija van, de egyébként teljesen normál testalkat. Legalábbis szerintem :) .
Anyatejcin nőtt fel 5 és fél hónapig, azóta hozzátáplálás van, a húst még be sem vezettem :) .

Ma be kellett mennem a munkahelyemre, délelött ott voltam, addig a nővérem elvitte Marcit babamasszázsra. Már nem szoktam vinni masszázsra, de a védőnő megkért, hogy a szakdolijához kellene fotó és néhányan visszamondták és hogy átvinném-e.

Most csak ennyi, mert Marci sírdogál, jöhet a délutáni alvás :lol: .

Eni

Mellékelek én is néhány képet :) , tegnapi termés :) !

Kép Marci és a könyv :) . Kedvenc mesekönyve a Suzy és Tekergő :)

Kép Imádok anyával fotózni, olyan mulatságos :)

Kép Ha játékra kerül a sor, anya mindig kéznél van :)

Eni
marcy
 
 


Meghülyült a bnet.Azt írta ki elküdve 2006.dec.28.1 óra 45.Akkor lassan boldog új évet!
Az én hugom is szept.lesz 17,én meg ápr.leszek 32.Az anyukám meg okt. lesz 52.Mindenkinek milyen kis csitri tesója van.Eddig azt hittem csak nekem.
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Veráska, köszi az infót. Gondolom, a tejpépet ezek szerint csak vízzel kell keverni...
(Szerintem tök jó azoknak a családoknak, ahol összejött ilyen "késői" gyerek. Mármint az elsőhöz képest késői) :-)

Eni, Marci nagyon édes! És szép hosszú nyelve van!!! :lol: :lol:

Van annak valami elvi oka, hogy még nem vezetted be a husit? Azért kérdezem, mert amikor mi 3 hete ettünk főzit, akkor voltunk tanácsadáson, és azt mondta a doktor néni, hogy mostantól már kezdjük el a husit, majdnem minden nap kapjon, hogy ne legyen vashiányos. Mert az igaz, hogy a zöldségekben nagyon sok vas van, de annak csak egy minimális része épül be a szervezetbe, a husiban pedig kevés vas van, de az olyan szerkezetben, hogy szinte teljes egészében beépül. Így ha minden nap kap egy picike darab husit, akkor az már elég.

tandika
 
 


Tandika: férjem vegetáriánus, nem szeretnénk, ha Marci is az lenne (majd ha elég nagy lesz hozzá, akkor eldönti), de nem szeretnénk túlzásba vinni sem. Én sem eszek túl sokat, hetente egyszer 1 csirkemellet eszek, felvágottat egyáltalán nem. Marcikának is inkább fehér húsokat és halat szeretnék adni, hetente egy-két alkalommal. A máj nálunk szóba sem jön.

Veráska: nekem egy csomószor csinál olyat a babanet, hogy nem azt az oldalt tölti le, amit szeretnék. Kevesebb hozzászólást, amikor tudom, hogy nem az volt az utolsó, amit olvastam és akkor újra kell frissítenem, akkor már általában jó. Az is lehet, hogy nem a babanet hibája, hanem az Opera-é, én azt használok, de mostanában, már sokat szarakodik, úgyhogy kezdek rászokni a Firefox-ra.

Szegény Marci a játszószőnyegén volt éppen a nappaliban a TV állvány elött, amikor akkorát koppant a feje, de meg se kottyant neki :lol: . Erős kis kölök :lol: :lol: :lol: .


Este még próbálok jönni.

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Tandika!
Veráska már megelőzőtt a 7gabonással kapcsolatban. Peti is eszik minden nap húsit, vagy húsis bébiételt, amikben egyébként nagyon minimális a húsi. Ha én csinálom a főzit, akkor egy teskanálnyi húsit rakok hozzá.

Marcy!
Nálunk a férjem nagy húsimádó(zabáló)! Felvágott és szalonna hegyeket eszik. Sokkal olcsóbb lenne őt ruházni, mint etetni. Viszont én is minimális húsit eszem, kb. heti 20-30 dkg pipi vagy pulykamellet. Éves szinten kb. ugyanennyi felvágott csúszik le, de egyre finyásabb vagyok, főleg amióta jártam húsüzemben. Hát, virslit biztos nem fog kapni Peti.

Veráska!
Sajnos, dokit nem tudunk váltani, mert ez az egyszem doki van az 5000 fős kisvárosunkban!

Juca!
Megjött a csomag! Nagyon szuperek a cuccok! A férjem teljesen el van ájulva tőle.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Nálunk a nyüglődés folytatódik. Ami érdekes, azóta viszont nem kel hajnalban enni, csak reggel. Ki érti ezt?
Tejpépből én először rizsest vettem, mert az elég natúrnak tűnt, és ha mondhatom azt, egészen bevált, gondolom, mert az íze hasonlít az anyatejhez.

Marcy, 7 gabonásat én a tesco-ban vettem. Lehet, hogy most nagy butaságot kérdezek, de nekem gyanús, hogy ti nem a baba tejpépet, hanem natúr gabonapehely-mixet vettetek? Mert abból én is csak 4 gabonásat láttam.

Reni, ez a dokis történet borzasztó. Eddig nálunk is az volt, hogy minden alkalommal megvizsgálta neki a doki, óvatosan meghúzkodta, de nem szólt semmit. Legutóbb aztán mondta, hogy huzogassuk mi is.

amandi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?