Új privát üzeneted érkezett!

Lola! Próbálj megnyugodni, bár tudom, h nehéz... Nekem annak idején 7+3-nal volt szívhang, de az első nem Kaális uh-n 1 héttel a számítottnál kisebbnek mérték, vissza is soroltak 1 terhességi héttel. Mégis megnőtt. Nagyon-nagyon szorítok!!!

Kiscsillag! Még nem gratuláltam, pedig még annak idején "olvasó" fázisomban nagyon drukkoltam Neked meg Zsebinek. Szóval GRATULÁLOK!!! A pocakot imádom, mivel sokat fekszem előírásra, nem nehéz... A lányok vigyorognak is rajta, h folyton beszélgetek vele... de hát olyan jó...

Napszemcsi! Nekem is van ilyen agyonnyomomagyereket parám... :lol: De tán' csak nem. :lol: Mikor oldalra fekszem, szólok neki, h helyezkedjen el, és megkérdezem, jó-e neki így, és fészkelődünk. :lol: Milyen cukik lesztek, 10 hét múlva hogy fértek el! :lol:
Aranyos vagy, h írod, nem marad rajtam felesleg, de eleve + 20 kiló többlettel kezdtem a terhességet, mint a nagyfiamnál... De min. 15 kg felesleg van rajtam. Szerencse, h nem lett több. :lol:

Zsuzsi! Én is véreztem egy picit, azért nem hagytam abba a progit. (Meg nekem a sikertelen terhességek valszeg progi hiány miatt voltak. És 2 petezsák volt az első uh-n, de már ott látszott, h egyikük nem ágyazódott be jól - lehet h ezért véreztem.)

Voltam ma dokinál, minden oké volt. A gáz, h megvizsgált, zárt a méhszáj, de mire hazaértem, vérezni kezdtem. Most fekszek, háthaa abbamarad. A Streptococcus szűrésem meg 2 hét alatt nem készült el, azt jó lenne megvárni. Nem értem, mihez kell ennyi idő, de a doki is ki volt akadva, h mostanában semmit nem csinálnak meg a laborok időben. :(

dkata
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

miért parázol a koraszüléstől?
ha a fiúkkal a 35 hétig húztad, miért a min. 30 hét van most kitűzve?

Zsuzsi

a fiúkkal is volt minimumterv :lol: ott 28ról indultunk, mert ikrek :D :D
hogy miért parázom...magam sem tudom, van még 1 örök fóbiám, de arról inkább nem is írok.
szóval lehet, hogy attól hogy nagyon sok korababát ismerek és tudom, mekkora veszély ez egy gyerekre. tényleg magam sem tudom....
de 1 parám hadd legyen már nekem is :lol: :lol: ilyenkor mindig érzem, hogy normális vagyok én is, mert bár nagyon sok mindent lazán veszek aggódom én is valamin :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lola :D
jah, még 1 dolot akartam írni.
Spontán baba azért a ciklus akármelyik részén foganhat ám.
Szóval ha abból indulunk ki, hogy 31. napon jelzett haványan a teszt, akkor bőven lehet, hogy csak a 17-18. nap környékén volt a megtermékenyülés, vagy a beágyazódás csúszott, és akkor már rég nem annyi a terhesség valós kora, amit az uts. menstr. alapján számolnánk.
A szabálytalan alakú petezsák meg már itt asszem rutinkérdés, elég sok embernek volt.

és tényleg nagyon drukkolok!!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Sziasztok :D

Lola,drukkolok ezerrel,hogy minden rendben legyen :wink: :wink:

Orsi, :) azt miből érzed,hogy a méhszájnál rugdal a Kicsike?
Neke néha szokott olyan érzésem lenni,mint amikor megjön a vérzés,és a nem tudom,hogy most a hüvelyem vagy a méhszáj,de mintha tágulna vagy nem is tudom :roll:
Gondoltam,hogy a babák súlyától lehet,de nem mindíg érzem.

Kata,bocsika,de hol van az a súlyfelesleg :?: :?: :?: :lol: talán az ujjaidon??? :D :D :D :D
Vigyázzatok magatokra :wink:

Nálunk megvolt a szív Uh :)
A doktornő nagyon kedves volt, :wink: alaposan megnézte a babák szívét,és azt mondta,hogy nem lát semmi rendellenességet a pici szivükön :D
Nagyon kedvesen azt kívánta,hogy legyen egy-egy 2,5kg babánk a terhesség végére :wink: :)
Nagyon bízom hogy min.26.hétig benn maradnak és szépen gyarapodnak,növekednek addig :wink:
De a tegnapi ikres fimlben az anyuka a 38.hétig hordta a babákat.

KépKép
napszemcsi
 
 


Napszemcsi :D
ezek szerint neked még nem rugdalta a méhszájad egyik sem :D :D
most naturális leszek, de máshogy ezt nem tudom leírni. Olyan, mintha a hüvelyed végét a belső részét rugdalná valaki. Tehát nem csak simán alul rugdos a gyerek, hanem totál a hüvely folytatásánál.

a menstruáció szerű érzés is elég normális, de ha görcsöd lenne akkor azonnal konzultálj dokival, ez fontos.
nekem a derekam szokott fájdogálni néha.

örülök, hogy az UHn minden ok volt. és ugye min. 36 hetet akartál írni??? :shock:

egyébként én is 2 kiló feletti babákat szoktam minden ikresnek kívánni.. 40. hetet senkinek sem, mert fizikailag az már nagyon megterhelő lenne. (nekem a 34. hét végétől kezdtek el gondjaim lenne, onnantól volt szó szerint már terhesség - bár nem tudom, ebben mekkora szerepe van annak, hogy akkor kötelező volt a fekvés, amit előtte nem sűrűn műveltem.)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kiscsillag!
Micsoda hírek! Gratulálok és nagyon boldog babavárást kívánok neked. Használd ki mindn percét mert én már most kezdeném előlröl hiányzik a pocakom és a mocorgás. Csodás érzés volt.

Mi jól vagyunk egész jól alakulnak a npok. :) Vannak síros időszakok de mindig oka van. Fürdeni imádnak a kicsik és én is imádom őket furdetni. A párom sokat segít és telejsen megváltozott. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Napszemcsi!
Fúúúú erről azérzésről tudnék mesélni amit Orsi is írt.Sokszor éreztem én is mintha ki akarna jönni balázs annyira alul mozgatta valamijét. Kellemtelen érzés én is mindgi azt hittem kidugja a kezét. :) Persze nem tudja de nagoyn rossz volt. Féltem én is a méhszáj nyílásától

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi


de azt tudod ugye, hogy az ember a félelmeivel teremt valóságot?
amúgy most, amikor a kórházban voltam, láttam koraszülötteket, s azóta én is másképp állok a témához, mint azelőtt.
viszket a hasam. ez már annak lenne a jele, hogy nyúlik a bőr? mivel kenjem? és a mellemet? az meg nagyon fáj, feszül.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :D
persze, tudom. az önbeteljesítő jóslatok :)
de én inkább az a mindent végigzongorázós fajta vagyok, hogy ha beüt a krach akkor legyen válságtervem.
no, meg hát senki sem tökéletes :lol:

szerintem a bőr ilyenkor a hason még nem nyúlik, a melled nőhet. bármilyen hidratáló krém jó lehet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lola!
Nagyon drukkolok a jövő heti UH-ra. Biztos jó lesz, és már dobogni fog a pici szive, lehet hogy mégis csak később fogant és ennyi az egész.
Sajnos tegnap csak a félidőtől tudtam nézni az ikres filemt, mert 1 nagyon fontos Jackie Chan ment az RTL-en :evil: és nekünk igénytelenség miatt csak 1 tévénk van, bár néha elkelne 2. És mivel a hapsik erőfölényben vannak egyelőre, ugy mindig én maradok alul és mehetek netezni :evil:
Ma reggel meg lusta voltam felkelni olyan korán.
De nagyon szép és érdekes volt amit láttam belőle. Nem is tudtam, hogy a császárnál a vágást előbb felrajzolják :shock:
Azért abban maradtam magammal, hogy 1 nőnek azért 1 gyerekre van tervezve a méhe. És sajnáltam azt a szegény babát, akit mindig megvert a tesója. Viszont egyszerre lesz 2 gyereke annak, aki mindezt átéli :D
Elgondolkoztam azon ,milyen furcsa az emberi sors. Ott vannak pl. a kutyák, macskák, akik akkor is végighordják a kölyköket, ha 10 van bennük, mindegy hogy mennyit fogannak. Az embernél meg az iker, vagy a többes mindig jelentősen röviditi a méhben töltött időt. Az evolució nagyon is törékennyé tette az emberi fajt.
Sajnos az állatokról szóló filmnek meg csak az elejét láttam, de érdekes volt, hogy az embriókezdemény milyen egyforma embernél-állatnál egyaránt.
Kata!
Neked van felesleged? És az merre található?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


sziasztok!

holnap megyek Uh.-ra,este majd megírom,hogy mi volt... :wink: Kérem szépen a drukkokat! :oops:
Olvasó üzemmódban vagyok most. Igérem,ahogy lesz több időm írok is majd rendszeresen.

Kép
andrea23
 
 


Drága Lola!

Borzasztóan szégyellem magam... Én elfelejtettem hogy a pocakodban csodababó lakozik. :oops: . Így meg tényleg ne izgulj. Hiszen a megtapadást nem tudjuk mikor történt. Kitartáás!!!

Kata!
Irigy, irigy irigy... Én is ennyi felesleget szeretnék pont mint te!!!! :wink: :lol: Én csak 13 hete fekszem de az alattomos kilók rendesen kúsznak rám.. Elég elkeserítő! Neked nem fáj a derekad a fekvéstől? Nekem néha úgy lüktet a farokcsontom hogy csak na. ELég rossz érzés.

Andrea!
Hajrá! :lol: Várunk a jó hírrel!!!!

Zsebike!
Jó babázást!!!

Puszi: Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


biztos hallotatok már a toxoplazma betegségről?mennyire kell ettől félni?nekünk nincs macskánk,amúgy se voltam soha nagy állatsimogató.
ha arra gondolok,hogy nálunk az ügyfeles wc-ben nincs kézmosó,örülök hogy itthon vagyok most.az ember óhatatlanul bekap egy két falatot,és előtte megfogtam a kilincset,papírokat

Kép


Orsi :D
dr. Hidassal felvettem a kapcsolatot! :D Jövő hétfőn megyek! :D
Ha érdekelnek részletek (helyszín, ár) szólj, leírom priviben.

Lola
Én is elfelejtettem, hogy spontán a babóca! Mi az et-14-től számított 7,5 heti UH-ról tudunk csak beszámolni, az meg teljesen más tészta. Drukkolok neked!

Kép
Kép
emma1976
 
 


lányok!
nagyon aranyosak vagytok!köszi a biztatást!én nagyon bízom.émelygés van,bizonyos ételek megkívánása is.este tegnap vajas mézes kenyeret ettem.amit kb 5 évente szoktam!
mérges voltam,hogy belémverték az ideget.
bzsuska!bizony spontán baba.abban az ótiási hosszú 2 hetes aerobikos időszakomban lett!és lehet hogy jóval a 14. nap után!
andi!teljesen tudom mit érzel most!drukkolok!szerintem hétfőn mi si ott leszünk 8.00-kor az ajtóban!!!!
melcsi!köszi neked is!
én meg elaludtam!!meg kéne dvd-n szerezni a filmet!
anyukámnak lett igaza,korán mentem!!

Kép


Katyerina!
nagyon sajnálom hogy így bántak veled a kirendeltségen!szerintem ne menj többet!orvosi igazolással küldj valakit magad helyett!nem ér annyit!ja és az álláskeresés terheseknek kész röhej!
sajna tudom mi megy,mi azért megpróbálounk toleránsabbak lenni a terhesekkel,kismamákkal,gyerekesekkel.
de nálunk se jellemző mindenkire!!!!
aztán magamon is érzem hogy hétfőn reggel másképp reagálok,mint péntek délben,mikor már herótom van a hülye kérédsektől!szóval mi is emberek vagyunk,és sokszor én is érzem magamon a kiégés jeleit!éppen jókor megyek szülni!lehet hogy aznap 20 ember már kikészítette az ügyintézőt,és te rajtad csattant az ostor!

Kép


Sziasztok!

Hát egy kicsit elvesztem, de nem tudtam jönni, mert folyamatosan vacakolt az internetünk. Nem lehetett belépni, de ha engedett akkor sem nyíltak meg az oldalak.

Próbáltam visszanézni, de kicsit futólagosra sikerült annyit írtatok azóta.

Zsebike - de jó hogy már Téged is látni itt! Nagyon drukkoltam Nektek! Ügyes voltál! Nagyon szépek a babáitok! És olvastam a kis születés történet versikét Aranyos! :lol:

Orsi - láttam a piros felsős pocakképet Rólatok! Hát nagyon csini vagy! És milyen jól áll az a piros felső.
Engem picit meglepett a parád és megnyugtatott! :) Azt hittem Te semmitől nem félsz! Olyan hősnek tűntél itt nekem az idők kezdete óta aki mindenben totál magabiztos! És ezt persze csodáltam, én aki olyor be tudok tojni! :lol:

Pompika - Látom Te is megjelentél a pocakoddal! Szép nagyra nőtt! Csinoska! :lol:

Már én is készülök, hogy legyen végre ilyen fotónk.

Lola - szurkolok, hogy minden rendben legyen Veletek. Tarts ki! És pozitív hozzáállás! Mikor kell menned legközelebb?
Toxoplazma - hát én félek minden ilyen nyavajától. De még az elején (6 hetesen) csináltak nekem egy szerológiai vizsgálatot kenetből nézték az összes ilyen fertőző bajságot és ott kiderült hogy nálam a toxoplazma is áétvészelt. Ezen az emberek nagy többsége átesett már, nagyon gyakori jelenség. Pedig nekünk sincs macskánk. De a barátnőméknél van bent a lakásban.
Kutya nálunk is van, úgy tudom attól is lehet ilyen bajság de
azok kint vannak az udvaron.
Viszont így hogy már átvészelt betegség, azt mondják nem kell félni, mert ebben az esetben nem lehet baj. De azért nem megyek azóta sem a barátnőmhöz, és érzékenyen is érintette a dolog, de nem akarok macskát a közelemben. És lehet hogy ezt eltúlzom, de féltem magunkat.

Kata - De jó, hogy ilyen ügyesen bírjátok! Nagyon drukkolok Neked, hogy még kitartsatok! Ezt a Streptococcust kérni kell vagy automatice megcsinálják az utolsó hetekben,ez kötelező szűrés?

Melcsi - én korán keltem, de csak kb. fél 7-től láttam, mondjuk az éppen 12. hetet mesélték, így a lényegről nem maradtam le. Engem is az a jelenet "akasztott ki", amikor az egyik babó fejbe rúgta a tesóját. Jujj, az nagyon durvának tűnt, úgy sajnáltam a másik picúrt!

Zsu - Ti hogy vagytok? Még mindig fekvés van? Vagy az is lesz végig?

Andrea - természetesen megy egy zsáknyi drukk Nektek az uh-hoz!

Zsuzsi - Ti hogy vagytok? Fekszel?

Napszemcsi - Örülök, hogy rendben vannak a szivecskék!

Magunkról annyi mesélni valóm van, hogy megvolt az AFP ami teljesen jó volt, már csodálkoztam is, hiszen mindig találtak valami eltérőt ami miatt küldözgethettek még ezer helyre. Így többet nem kell mennünk a genetikai tanácsadóba, amit azért utáltam, mert az is minimum két órás várakozás volt alkalmanként!

Viszont a vérképben a Lymphocita 22,50% A normál: 25-40 helyett. A védőnéni azt mondta ez valami lezajlott fertőzés jele lehet, de tegnap voltam az orvosomnál aki azt mondta nem kell vele foglalkozni. Szerintetek mennyire van ennek jelentősége, vagy volt valakinél ilyesmi?
A másik, hogy az orvos szerint elég nagy a császár esélye több tényező miatt is, többek között a korom, a miomák, a farokcsontra nem mondott semmit.
Azt még nem hallottam, hogy a mioma is ok lehet a császárra?! Tudtok erről valamit? Igaz hogy a legutóbbi uh-on már négyet islátott az orvos, de mind kicsi (2-3 cm-esek).

Mennem kell! Mindenkienk további szép napot mégha borongós is az idő!!!

Kép
potykamanó
 
 


lola29 írta:biztos hallotatok már a toxoplazma betegségről?mennyire kell ettől félni?nekünk nincs macskánk,amúgy se voltam soha nagy állatsimogató.
ha arra gondolok,hogy nálunk az ügyfeles wc-ben nincs kézmosó,örülök hogy itthon vagyok most.az ember óhatatlanul bekap egy két falatot,és előtte megfogtam a kilincset,papírokat

Azért ennyire nem kell aggódni.
Nekünk van 3 macskánk :D és világ életünkben volt macskánk, ennek ellenére én sosem voltam toxo fertőzött :D
Neked kiszűrték, hogy nem voltál? (ezt vérvételből lehet meghat.), mert elvileg azt csak 1szer kapja el az ember.
Alapos kézmosságal bármit lehet, amivel óvatosan kell bánni: nyers hús, földes zöldség.

Emma :D
persze, hogy érdekel. Én novermber óta készülök felhívni :oops: :oops: :oops:

Potykamanó :D
Pont azért írtam le, mert úgy gondolom, hogy a gyerekkel kapcsolatod dolgok 95%hoz totál lazán állok, de van 2 terület, ami még engem is beparáztat... vagyis hogy amitől rossz érzéseim lesznek.

ha alacsonyabb a lynphocita nem kell foglalkozni vele. Különösen ha éppen csak hat. érték alatt van.
szóval telejsen jó.

én kíváncsi vagyok hova fog alászállni a vérképem a terhesség végére :Dbár most még egészen tartja magát, bár minden véminőségi faktor alsó határértékes.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


helló,köszi a gyors válaszokat!
potykamanó!hétfőn kell mennem újra,most hívott a doki, hogy vagyok.mondta mehetnék holnap, de nincs értelme.várjunk hétfőig!
Orsi!nem szűrtek nekem ilyet!

Kép


Lola :D
ha leveszik a sok vért a terhesség elején, akkor szólj, hogy nézzék meg.

Örömmel tudatom Veletek, hogy átestem a rózsaszín tűzkeresztségen... és túléltem :lol:
na jó, nem kell hatalmas dologra gondolni, egy 37es fehér-rózsaszín csíkos sapiról van szó, ahol ráadásul a visszahajtás fehér :D

azért így 2 gyerek után lenne kérdésem :lol: ... mekkora egy normál újszülött feje?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok!

Ha már a félelmekről volt szó. Az influenzától mennyire kell félni? Én attól is tartok, nagyon nem szeretném elkapni. Ha terhesen szedi össze valaki, az milyen veszélyt jelenthet?
Ilyenkor már késő a megeleőzés? Hallottam, hogy valami homeopátiás bogyó is jó erre, talán az oscillococcinum?!

Kép
potykamanó
 
 


Napszemcsi, Melcsi! A súlyfelesleg olyan szép egyenletesen elosztva van rajtam... :lol: kivéve a mellemen. Hogy lehet, hogy én még nőt nem hallottam arról panaszkodni, h "sajnos híztam 5 kilót, és mind a mellemre ment", csak olyat hallok, hogy a derekamra, fenekemre, combomra... :lol: :lol: :lol:

Napszemcsi, Zsuska és aki még fekszik, vagy már alig bír feküdni! Nekem a terhesség eéejétől úgy fájt a derekam, h a bal oldalamra fordulni se tudtam. Most kb. 1-2 órát bírok a jobb oldalon, aztán pisilés-séta éjjel is, mert úgy zsibbadok. Ami megmentette az életemet, az a szoptatós párna, amit a fejem alá és a derekam köré teszek. Olyan mint egy babzsák, oda gyűröd, ahová akarod. Én a pocak alá is teszek párnát, és akkor az oldalt és hanyatt fekvés között van még egy kellemes pozíció. Csak ajánlani tudom. Később meg a babának lehet jó kis fészket csinálni vele, a keresztfiam szerette. (Aki meg akarja, szoptatáshoz is használhatja...)

Potykamanó! De jó, hogy minden rendben! A Strepptococcus szűrést szokták csinálni, de szerintem nem automatikus, én kértem a dokitól, nem tiltakozott, és azért is vetettem le előbb, ha a baba hamarabb jönne. Pl. a keresztfiamnál nem csinálták, szerintem orvosa válogatja. Szerintem kérdd, h csinálják meg (36. hét körül szokták - én a 34.-en levetettem), mert ha a baba megfertőződik, neki nagyon sokat árthat (császárnál és sima szülésnél is) - így meg kap antibiotikumot.

Napszemcsi! Vitaminok: Én is szedem az Elevitet, azt mondta a doki szedjem is, így nem kell külön vas. A szoptatás alatt is szedni fogom. Meg C vitamint + a Magne B6, amit már csökkentenem kell.

Andrea! Várjuk a jó híreket az uh-ról!

Lola! A tiédről is!

Erika! Szorítok a tüszőkhöz! Növögessenek, nem baj, ha kevesebb, de legyenek jók, és legyen köztük a biztos befutó! :lol:

Orsi! Na mi lett a vizsgával? És a gyerkőcöket otthon tartottad? Én próbálok olvasgatni, de mindig csak a szülés jár az eszemben, abból is az, amikor megpillantom a kis drágámat... úgyhogy elkalandozok. Tennél ide egy ebay linket, én is nézelődnék.

Még el akartam menni a Brendonba, mert párásítót akartam nézni, de a párom nem vitt el. :( Vezetni meg egyedül mászkálni meg már nem akarok, mert hihetetlenül szétszórt vagyok.

Zsebi! A szopit gyakoroljátok? Vagy adod nekik üvegből? Sok tejcsit Nektek, hogy növögessenek a Manók! És kérünk ám képet, ha majd épp ráérsz!

dkata
 
 


Potykamanó :D
az influenza elvileg semmilyen veszéllyel nincs a terhesekre - értem ezalatt a vírust.
amire mindig figyelni kell terhesen, hogy az ember lehetőleg ne legyen lázas, mert az okozhat gondot.
az oscillo jó megelőzésre, a fiúkkal mi szedjük is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata :D
vizsga eredményét majd meglátjuk... de nagyon nem érdekel, mert ha neki is kell még 1szer ugranom, akkor sem azavr, mert tetszik, amit tanulok és úgy gondolom, minél többször látom, annál jobban megmarad.

ebay... mi érdekel pontosan?

alvás: én a fiúkkal is úgy aludtam nem tudom ugyan mikortól, hogy volt 1 plusz takaró az ágyban azt használtam úgy, ahogy Kata a szopis párnát - nekem volt az is, de azt nem tudtam olyan jól alakítani :D. szóval én a plusz takarón fekszem oldalt/félig hason állapotban, pocakot is azt támasztja alá.

párásító: én a neten rendeltem, egy elég egyszerű hauser, valami 9e Ft volt, Uhs és hidegpárásító természetesen... és halkabb, mint a Tefal baby :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Van párásítónk, csak nem "vízkőtelenítős", erre nem figyelt a férjem, mikor vette. És ha csapvizet teszek bele, telefújja az egész lakást szép fehér vízkőréteggel... :cry: ami elég gáz. Lehet, h forralt és lehűtött víz kicsit segítene rajta, de szerintem gáz, ha nem tudom simán használni. Azt hiszem a miénk az első is Hauser volt, de kb. 3 nap alatt tönkrement, azt cserélte be a párom erre a nagyon klassz szerkezetre... Most kéne egy 3. :lol:
Az én gyerekem fejkörfogata azt hiszem 34 cm volt, valahol azt olvastam, h a végére kb. megegyezik a pocak és a fejkörfogat. (Még az jutott eszembe, h a bpd-ből kiszámolható: K=2r*pi - de így nekem kb. 30-31 jön ki 96-97-es bpd-re). Abbahagytam a hülyeséget, itt a link:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
A 34 cm 40 hétre születettnél teljesen jó, ahogy látom.


ebay - rátaláltam, de melyiket használjátok? Háti hordozót szeretnék nézni, ami a csővázas hátizsákra hasonlít, kiránduláshoz. Ez a párom heppje, h ő majd viszi a gyereket abban. Kíváncsi leszek... :lol:

dkata
 
 


Kata :D
az ebay.de-ről a legkönnyebb Mo-ra rendelni. én 80%ban onnan bonyolítom a dolgaim.
ez a hátihordozó nagyon jó, nekünk van deuter márkájú. Ez ebayen olcsóbb, mint nálunk.

hátihordozók a németen:
http://baby.listings.ebay.de/Kinderwage ... ngItemList

köszi a fejkörfogatos infót. a bpd szerintem csalóka lehet, mert sokszor nem köralakú a feje a gyereknek...
de végülis akkor ez a 37es sapi kicsi nem lesz :D :D :D (ez volt a fő problémám.... belátom, elszoktam ezektől a méretektől)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Majd beleszoksz! Most óriásbébid lesz! :lol: Így hogy írod, én is vettem 37-es siltes sapkát, de azon nem gondolkodtam, mikor lesz jó, de én nagyon sapkapárti vagyok, nyáron nap ellen, aztán meg fülvédelemre: Ádám nagyon fülfálós volt. (Nekem viszont még soha nem volt sapkám... :lol: ) Nézem a hordozókat, köszi!

Ilyen párásítód van?
http://www.hauserelectronic.hu/hun/term ... lkat_id=33

dkata
 
 


Orsi! Vizsgával kapcsolatban egyetértek: én is novembertől elmegyek az összes számvitel vizsgára, amíg nem sikerül. :lol: (Az tuti, h nekem elsőre nem fog.)

dkata
 
 


Szerencsére mi a fülbajokat megúsztuk, így ha nem fúj a szél vay nincs extrahideg a fiúk nem hordanak sapkát, persze nyáron van rajtuk vászon kalap.

ugyanilyen a párásírónk. én ezt a vízköves szétszórós dolgot nem tapasztaltam - igaz nem is üldözöm a porszemeket :D nem vagyok az az alkat-

a fiúkhoz képest valószínű óriásbébi lesz, hiszen a fiúk 1 hónaposan voltak 3 kg felett :D :D no, meg ők rövidek is voltak picúrnak... bár rövid még Lili is lehet az

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én se vagyok portörölgetős alkat, ezért is akadtam ki a fehér portól, ami belepte a lakást (a tévét, videót, polcokat napi szinten kellett törölni). Akkor nálatok jobb a víz :cry: én meg így jártam.

Utólsó kérdés, mint bőrgyógyászcsemetéhez, és leszállok rólad :lol: : tele vagyok "futószemölccsel". A nyakamon kezdődött, de mivel piszkálom, viszem át mindenhova. Mit lehet ezzel kezdeni? (A hugomnak leégették, de neki terhesség nélkül jött elő.) Megőrülök tőle, tiszta érdes a bőröm tőle, a láncom is beleakad... :cry:

dkata
 
 


hmmm... megkérdem. a sima szemölcsöt tudom, de a futóra így hirtelen semmit.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Drága Zsebike!! :) Én is tiszta szívből gratulálok Nektek a gyönyörű babukákhoz!! :) Sok boldogságot, jó egészséget, sok-sok tejcit kívánok!!! Én egyelőre szenvedek sajnos. :( Hiperstimuláltak, kórházban is voltam. Ez a 4. hete, hogy rosszul vagyok. :( Nagyon remélem, hogy hamarosan túlleszek ezen a nehéz időszakon és Én is boldog kismami lehetek. :) Milyen értelemben változott a párod??

Még azt szeretném kérdezni, hogy mindenki veszélyeztett terhes vagy van aki dolgozik?? Én szeretnék menni, de felkelni is alig bírok még. :( Így veszélyeztetettre vett a körzeti. 100%-ék táppénzt fogok kapni? Valaki nemtudja véletlen??

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Kiscsillag :D
nem automatikus veszélyeztetett a lombikos. A hiperstimu miatt majd kiderül, hogy Veled mi lesz.
mit értesz 100% táppénz alatt?
pihengess sokat, hogy múljon a hiperstimu... szívtak is le folyadékot?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kiscsillag! Szerintem a táppénz az táppénz: 70%. (Az eleje a betegszabi 80% - 15 napig, ha kórházban vagy, 60%). 100% táppénz szerintem munkahelyi baleset meg hasonlók miatt lehet.

dkata
 
 



Kata

milyen számvitel vizsga előtt állsz? ami 5 órás?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Kiscsillag :D
Tudom, most nem lehet, a legkellemesebb, engem is megérintett a hiperstimu szele, 2 napig voltam baromi xarul. De az vígasztaljon, hogy ez azért segített a kicsikének a megtapadásban :D
Én dolgozom, ameddig jól érzem magam

PARÁZÁS-téma
Tudjátok, hogy nekem fő mumusaim a hormonszintek, ezen belül éppen a holnapi AFP. Képzeljétek tesómmal elővetettem az eredményeit: nagyobbik lányával 0,6, kisebbikkel 0,5 lett!!! És mindkettő makkegészséges, és őt nem ijesztgette halálra a dokija, csak annyit mondott, hogy kicsit alacsony. Nem is tudta, hogy ilyen eredménnyel más doki már szuratni küldi a gyanútlan kismamát.
Szóval azon gondolkodtam, hogy nem lehet, hogy genetikailag mi ilyenek vagyunk???? Kicsit másképp működünk, mint a nagyátlag?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma! Igen, benne van h másképp működünk! Nekem a fiamnál, aki első hónapban, mikor akartam azonnal megfogant - eszembe nem jutott semmi hülyeség - utólsó napig egyetemre jártam, vizsgáztam, semmit nem halasztottam. És akkor nagy szünet, válás, méhnyakrák megelőző állapot, műtét, 3 vetélés -> és egyenes út vezet a para-mama szindrómához. :lol: Aki meg lombikos, azért. Mert nem csak úgy lett, mint másnak, hanem küzdöttünk érte, h LEGYEN.

Zsuzsi! Ja, az 5 órás. Azért csak novembertől, mert akkor talán itt tudom hagyni valakire annyi időre a gyereket. A másik: valszeg csak addig tudok tanulni, míg napi 2x alszik, utána csak éjszaka. Túlzásba vinni meg nem akarom, mert gyerekezni szeretnék!

dkata
 
 


Sziasztok!

Kata - köszi, én is fogom majd kérni ezt a Strepptococcus szűrést, itt Kecskemétiektől még nem is hallottam, hogy csinálták volna, de én szeretnék minden lehetséges bajt kiszűrni!!! Talán én is éppen azért mert hosszas küzdelmen vagyunk túl és nagy sokára jött össze a terhesség.... :roll:

Orsi - oscillo.. infót köszi. akkor azért nem kell rettegnem az influenzától. Jó tudni! :wink:

Lányok ezt a TGYÁS-t mikortól kell igényelni? Nem tudok erről még semmit, csak azt hallottam, hogy azt nem mindegy hogy mikor igényli az ember. Még szülés előtt kell intézni?

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó :D
a TGYÁS = szülési szabadság hétköznapi nevén. 168 napig jár és a várható szülés időpontja előtt 28 nappal lehet legkorábban igényelni, de a szülés után is intézhető bőven.

Az, hogy mikor igényled csak akkor fontos, ha múlik ezen bármi, de mivel Te táppénzen vagy (jól emlékszem, ugye? :wink: ) ezért az idei jövedelmed semmiképp sem fog számítani, hanem a tavalyi, azon meg már nincs mit korrigálni.

de :D a TB aztán nekem totál vak lyuk... a fő szabályokat tudom, és ezer millió kiskapu van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Manó

ha táppénzen vagy, érdemes szüléskor elkezdeni a TGYÁS-t, mert a táppénzzel így tovább húzhatod az időt.

Kata

hát, már előre is részvétem, nagyon nehéz vizsga volt, 38-ból 5-en mentünk át elsőre. éppen 60%-kal.
neked amúgy mikor kell a kórházba bevonulni? vagy ez így nincs meghatározva?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Kata :D
azt mondta anyu, hogy ha nyakon van szerinte nem futószemölcs, merthogy a lokalizáció itt nem stimmel. (futószemölcs az arcon, kézfejen van).
szóval így jó lenne egy bőrgyógyász.
a másik, amit mondott, hogy furószemölcsbe nem akad bele a nyaklánc, mert az éppen hogy csak kiemelkedik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

és szerinted a szemölcsöt el lehet valamivel tüntetni (pl. valami ecsetelővel), vagy bőrgyógyásszal kell eltávolítattni? nekem a középső ujjamon van pár hónapja egy szemölcs.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Persze, hogy el lehet. Kitartó munka :D
a technika. Ecsetelni kell (csakhogy itt azért kellene egy bőrgyógyász, hogy terhese mivel lehet). a Duofilm recept nélkül kapható.
A lényeg, hogy CSAK a szemölcsre kell 1 csepp ecsetelőt tenni és hagyni, hogy kifehéredjen. Fürdés után pedig amikor felpuhul habkővelmeg kell dörzsölgetni, és utána jöhet az ecsetelés.
ezt minden nap és jó eséllyel elmúlik.

a bőrgyógyászhoz akkor kell fordulni, ha ennek ellenére nem múlik, vagy nőne.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Köszi! Majd szülés után, mert Ádámot meg vinnem kell a pattanásaival. Egyébként a húgomnak is a nyakán volt... Sok apró, bőr színű kiemelkedés. Abban reménykedek még, h a hormonoktól van, hátha a terhesség után rendeződik. Csak már a hasamon, mellemen is találtam (ahova viszem a kezemmel), és akkor a gyerek is összeszedheti tőlem.

Potykamanó! Én is úgy csinálom, ahogy Zsuzsi mondja, mert a gyed már maximalizált, 4 hét is 4 hét.

Zsuzsi! Nekem 1 éve kellett volna vizsgázni a csoportommal, akkor volt az az eset, h a 2 tanfolyam vizsgáit egyszerre íratták, és nekem inkább a munkaügyi kp által támogatottat kellett írni. Azóta meg babaprojekt, fekvés... Van olyan csoporttársam, aki most megy negyedjére!
Bevonulásról nem volt szó, akkor kell menni, ha úgy érzem szülök, vagy ha egy vizsgálatkor kiderül, h nem jó vmi.

Orsi, Zsuzsi! Priviben küldhetnétek egy jó könyv+ példatár listát, ami egész a kezdetektől kiokít, ami nektek bevállt. Azt sem tudom, hogy álljak neki. Tanácsok is jöhetnek. :lol:

dkata
 
 


Kata :D
hát pedig nagyon atipusos.... anyu erre tuti azt mondaná, hogy nem laposszemölcs.

számvitel: van az MKVOKnál egy kék vastag könyv Számviteli példatár 2006 a címe, de minden évben van új az aktualitásokkal.

http://szamviteloktatas.hu/

itt a szakkönyvek között van, de szerintem minden mkvoks könyv szakmailag nagyon jó.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok, valaki kérdezte a toxopazmát.
Én azt tudom róla, hogy akinek negativ, annak a terhesség alatt vigyázni kell a macskákkal meg a nyers hussal, mert a babára ártalmas a friss fertőzés.
De aki már átesett rajta, annál semmi probléma nem merülhet fel.
nekem is negativ, ezért nagyon vigyázok. Pöri viszont barátkozna a cicákkal, de nem hagyom kibontakozni :oops:
Orsi!
Emesém 35 cm-s fejjel született. Biztos nem lesz kicsi a sapi :D
Potyka!
Teljesen jó az AFP-d? Gratulálok :D
Kata!
Nekem a talpamon vannak szemölcsök, még Emesével maradt rám. Akkor azt mondta 1 gyógypedikürös, hogy semmivel nem szabad kezelni amig terhes meg szoptat az ember. Azóta sem kezeltettem, igy most is megvannak, de már jó barátok vagyunk :D
Kiscsillag!
Muszáj Neked dolgozni? És mit mondott Krizsa, beszéltetek már?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Helyzetjelentés: egy babánk van, 5.1 mm-es és vert a pici szívecskéje. Hihetetlenül jó érzés volt látni. És picit megnyugodtam,hogy egy baba van és nem több. Úgy érzem,hogy jobb ez így nekem. Köszönöm szépen a drukkokat,bejött! :wink: :lol:

Kép
andrea23
 
 


gratulálok itt is Nektek!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: