Új privát üzeneted érkezett!

Megírná valaki, kihez menjek, aki lelkiismeretesen megnézne, és kiderítené, mi van velem?? Előre is köszönöm.

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá
 
 


Hoppá privi ment!
mamint
 
 


Sziasztok!

Csakegy!

Nem fogják engedni, h. a sajátodat használd, mert a bentieket sterilezik!
Egyébként ez egy érdekes dolog, mert nálunk a Gergő állítólag kapott teát, meg tápot, amíg én az intenzíven üdültem. A lapjára legalábbis rá volt írva! :wink: Na ehhez képest még benn, amikor a 3. napon hisztis lett, és azt mondták, h. sok neki a 100 g egyszerre, ne hagyjam teleszopizni magát, inkább fejjem le és sokszor adjak kevesebbet. Megtettem, de érdekes módon a fiam csak fuldoklott a cumisüvegen, pedig meg is lett neki melegítve a tejcsi! Azóta sem hajlandó üvegből inni! Nem tudom elképzelni, h. a papíron lekönyvelt 40g tápot és 20g teát hogyan varázsolták bele! :twisted:
Szerintem ne így állj, hozzá! Lesz tejed, nem fog éhenhalni, az első napokban pár gramm is elég! Ha meg netán kap teát párszor, azzal sem fogják elrontani! Az a lényeg, h. te amint tudod tedd mellre, ha csak pár cseppet szopizik, már az is inger a további tejképződéshez!
Ne vegyél előre cumisüveget, ha majd esetleg mégis kellene, ráértek elmenni venni!
Én, ha bármit be kell tölteni a gyerekbe (pl. Augmentin szirupot), az Infacol cseppentőjét használom (arra nagyobb szükségetek lesz úgyis, ha hasfájós lesz!). Azzal sokkal könnyebb, mint kanállal!

Hoppá!

Ha egyszer rendszeresen megjön a mensid, mi a fenének kellene belenyúlni Norcoluttal? Ezért mondtam, h. oda sem figyel a problémádra, csak a standard kezelését nyomatja mindenkinek! :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

 
 

Múlt héten két nap is megpróbáltam benézni,de vagy nem engedett be a babnet,vagy nem küldte el a hsz-t! :evil:

Kincs
Örülök,hogy átjárható vagy!Azért hívtalak,mert közel voltam a kórházhoz,gondoltam ha még kint vagy megnézlek :oops:
Grat,hogy ilyen jól viselted!!!Én bár nem tudom milyen,de félnék tőle tuti! :oops: :?

Csillagfény
Nagy-nagy gratuláció!!!!! Kép Képet,szüléstörténetet várjuk ám!

Ginuska
Teljesen normális ha néha padlón vagy.Én is :( :oops: ...tudod!De ha teljesen lekötöm magamat,és pörgök ezerrel nem búslakodom.Ha hullára fárasztom magam még aludni is sikerül. :) Nem a legjobb problémamegoldás,de egyenlőre működik. :wink:

Kavicska
Biztosan nem cserélik össze!
Igaz,nekem is eszembe jutna a lehetőség. :oops:

Mamint,mniki
Nagyon szépen alakul a görbétek!!!

Hát most ennyi a kapacitásom.Elnézést akit kihagytam,nem szándékosan tettem,csak nem tudom mit akartam még írni :oops: Ez a pörgés átka :?

KépKép

KépKép
okr
 
 


Köszi lányok,
Mamint, magkaptam a privit is, megint csak at tudom mondani, nagyon kkedvesek vagytok, hogy így segítetek. A terheléses cukor és inzulinvizsgálatra kell beutaló, vagy szóljak a házidokimnak? Ő elküldhet?

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá
 
 


Sziasztok!

Hű, termeltetek ám! :wink:

Rambóka
, nem tesztelek! Össze-vissza ugrándozik a hőm. A tüdőszűrőről pedig kiderítettem hogy ettől az évtől nem kötelező - ronda vagyok de most kihagytam... :oops:

Babancs, nagyon szép a pocid! Enyém nem sokkal volt nagyobb a végén!

Niki, drukk!!! Mikor tesztelsz? :wink:

Mamint, gyógyulj meg gyorsan! Egy kis gyógyító sugár: ++++++++++++++++++++++++++++++++

Csakegy
! Szerintem se állj hozzá úgy hogy nem lesz tejcsid! Enyém elég sokára indult be mert császáros voltam, Dorka nem kapott tápszert a kórházban (cumival tömték be a száját egyszer de nagyon kiakadtam rajta :evil: )és nem volt semmi gond! Ha meg mégis adnak neki pótlást bent akkor sem tartom valószínűnek hogy abból a cumisüvegből adnák amit beviszel!
Ennek ellenére szerintem nyugodtan vegyél cumisüveget, mert legkésőbb ha már elkezdted bevezetni a gyümit, főzeléket, fogsz neki inni adni is. Én az Aventet ajánlom. Nem a legolcsóbb de azt mondják hogy a cumija nagyon hasonlít a mell alakjához és így nem szoktatja le a babát a szopizásról. (mi próbáltuk a NUK-ot is, azt el sem fogadta Dorka)

Mi voltunk ma wc szűkítőt venni a csajnak - próbálkozunk a szobatisztasággal. Kis lépcsős, kapaszkodós így egyedül is fel tud csücsülni. Reggel teljesen be volt zsongva hogy induljunk már mert ő a nagy wc-re akar ülni! :lol:
Ebédre hazaértünk, telefonon "főztem" és én is aludtam Dorkával másfél órát. Annyira jól esett!!!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Köszi mindenkinek!

Igazából én is úgy vagyok ezzel, hogy valszeg tényleg csak akkor kéne venni cumisüveget ha tényleg kell... akkor viszont a férjemre hárul majd ez a feladat... aki bizony be van tojva attól, hogy majd neki kelljen válogatnia...

Úgyhogy nekem addigra el kéne döntenem, hogy ha kell majd akkor milyet... mert akkor elég lesz a kezébe nyomni a cetlit :)))))))

Egyébként meg marha jól állunk a bevásárlással... már légzésfigyelőnk is van:) (már csak a tanfolyásra kell elmennünk)... na meg van 3!!! kiságyunk... amiből az egyiket el kéne adnunk.... (fene gondolta, hogy ajándékba is kapunk egy hiper-szupert...)... babaruhából meg vagy 20-30 darabot összeturkáltunk már... talán 4000 Ft-ért... (eszméletlenül jó márkás cuccok... vettünk 2db 50-es rugdalózót is, hátha:) mivel súlyra adták így kb. 100-200 Ft lehetett darabja... (az Üllői úton van a turi, a Nagyvárad tér mellett... nagy angol zászlók vannak az üvegén... csak ha valakit érdekelne... nagyobb gyerekekre is eszméletlenül jó ruhák vannak kilónként 1800 pénzért!!!!)

Ráadásul a védőnő bejelentkezett razziára, hogy megnézze, hová kerül majd a baba (ez már a 2. razziája...) Mondtam neki, hogy február végén még fogalmunk se lesz róla... majd berakjuk egy dobozba és abban alszik... fogalmunk sincs... de azért csak kijön majd... Hát ha ez boldoggá teszi.... (egyébként nem akarom elkiabálni, de szerintem mázlink van vele... eddig végig jófej volt, soha nem paráztatott, azt is szó nélkül tudomásul vette, hogy kivonultam a Sote diabetológia karmai alól... nem ijesztgetett, simán elfogadta a dolgot... viszont ad egy csomó infóanyagot és lehet tőle kérdezni... ja, és mindig mosolyog... úgyhogy most optimista vagyok... ki tudja... lehet, hogy majd még hasznát is veszem?)
Vendég
 


Okr, a pörgés jó figyelemelonó, de azért ne vidd túlzásba! :)

Hoppá, sajnos csak szakorvos adhat beutalót. Ha elmész endokrinológushoz ő pl ad. Ettől még elmehetsz a házidokidhoz, és megbeszélheted vele, ő esetleg adhat egy beutalót belgyógyászatra, és az ő kérésére talán megcsinálják. Nem szokták szívesen. (mert drága) :(

Anyoo, köszi, már érzem is, hogy jobban vagyok! :)
Dorkának gratula a nagy előrelépésért!

Képzeljétek, házidokim: Most jelenleg ketten csinálják a rendelést, egy fiatal nő, és egy idős, nyugdíj előtti. A fiatal teljesen képben van a pcossal kapcsolatban, azaz a metformin neki is új volt, de amikor odaadtam neki Tűű irományát látszott rajta, nem kételkedett, és a gépbe be is vezette a papíron írtakat, a metformint, az adagolását, sőt még a kódot is. És persze azt, hogy a diagnózis: pco.
A gyógyszerfelíratást mindig úgy intézem, hogy odatelefonálok, az aszisztens pedig felíratja a dokival, másnap megyek érte.
Múltkor éppen az idős doki volt bent, amikor telefonáltam (gondolom, mert az ő neve volt a vényen). Tegnap a fiatal doki volt, és mondta, hogy az idős doki átírta a pco-t cukorbetegségre! :shock: Biztos a metformin miatt hitte azt. ;) Vele ez ügyben még nem találkoztam, sőt ősszel láttam utoljára, amikor a beutalót kértem. Nem baj, nem izgatom magam, úgyis nyugdíjba megy.
mamint
 
 


sziasztok!

Csak beugrottam. :)

Espero !
édes kis hajas:-)) :P

Rambóka!

köszi megprószálom.

7 kincs!

ügyes vagy! én utáltam ezt.

dobok képet Manófalva lakójáról , aki 2 perc alatt 60 g-ot bepuszil :P Kép

mir
 
 


Sziasztok Csajok!

Ma egész nap aludtam.
Kelés volt 9 után, reggeli, takarítás, ebédfőzés, Fél kettőkor vissza az ágyba és 7-kor keltem fel! :shock: Pedig nagyon sok programom volt (tervezve :shock: ).

Mamint!
Nagyon jó, hogy ilyen háziorvosod van! :)
Azzal pedig ne foglalkozz, hogy milyen kóddal írja fel az idős doki.
Én amikor elmentem a diabetológiára gyógyszert felíratni, a fiatal doki, lepődött meg, hogy PCOSra metformin (de felírta, az idősebb utasítására).

Csakegy!
Miért ne lenne tejed? Lehet, hogy hirtelen fejőstehén lesz belőled! :lol: Csak győzze a babócád kiszopni az egészet :wink:

Kriszta! :D
Pusszancs!
Sz.rakodik a babanet! :? Állandóan.... Én is pörgetem magam, asszem ezért van az, hogy hétvégén ilyen irdatlanul tudok aludni. :shock:

Anyoka!
Őszintén, nem tudom te hogy vagy vele, de én a rendszeres menszinek is nagyon örülök! PÉvel egyetemben! :)
Ez az utolsó görbém luteális fázisa volt igazán szép, az azelőtti mindig cikk-cakkos volt. Az ember kínjában már nagyon kis apró dolgoknak is tud örülni. Kép

Mir!
Aranyos a kisfiad! :)

Csináltam vacsorára túrógombócot. A párom teljes extázisba jött tőle. :lol:

Kandika, Backa! Merre vagy?

Lafi!
Mikor érsz haza? Csak holnap leszel?

Képzeljétek kaptam Lafitől két tollat, egy tigrisest és egy sellőst! Kész őrület, annyira élvezem. Nagyon puccos! :D

6cn.
Vendég
 


Kavicska: lesz tejem dögivel :) Én nem attól tartok :)))) Csak a kórházban ha bepánikolnak, hogy nem eszik a gyerek 2-3 napig ... De tejem az lesz dögivel (csak hát ki tudja mikor indul be... majd iszom az első pillanattól a kecskerutát, hátha az azonnal beindítja + homeós gyógyik :)... tök picik a melleim, még terhesen se nőttek egy cseppet sem... viszont totál mirigyesek... úgyhogy bízom benne, hogy nem véletlenül :)))) Dolgozzanak is végre ezek a mirigyek :)))))))

Ja... én nem tudok aludni... már vagy egy hete... ha összeadnám mennyit aludtam, kb. 6-8 óránál tartanék... a durva viszont az, hogy ehhez képest teljesen OK vagyok... kicsit fel vagyok pörögve asszem :) (ráadásul ott van az a rohadt kötelező reggelizés... ami miatt minden nap fel kell kelnem... még akkor is, ha pont akkor már tudnék aludni... )
Vendég
 


Mamint, köszi a gratulát! A pelus ma egész délután száraz volt, csak a wc-be pisilt! :lol: :lol:

Mir, Vince gyönyörű!!! :lol:

Kavicska, igazad van! Én most annak örömködtem hogy a ferti nem szaggatott vonallal jelölte a PÉ-t hanem gyönyörű piros vonalam van! :lol: :lol: Az élet apró örömei... :lol:
Túrógombóc... Nyami! Reggel mézes kenyér... Tudsz élni! :wink: :wink: :lol:
Jujj de aludnék én is!!! Az a másfél óra is nagyon jól esett, asszem megyek és folytatom amint a csibe elaludt (most pancsiznak Apával) Nem tudom mi van velem de folyamatosan aludnék!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Csakegy
Most attól félsz,pótlást kap a babád a kórházban?Gyere ide,itt tuti nem kap! :) Jó,csak vicc volt!
De itt valóban nem adnak sem cumit,sem pótlást..legfeljebb ha nagyon muszály,de akkor is pohárból.

Anyóka
Talán babát vársz????Én akkor szoktam folyton álmos,fáradt lenni :D
Gratula a száraz pelushoz!!!!!
Mi a nyáron szoktunk rá a bilire.Most már éjszaka sincs pelenka. :)

Kavicska
Pusszancs neked is! :D
Én is 9-kor keltem! :D :D A gyerkőc nagyiéknál marad,hogy ne kocsikáztassuk oda-vissza.Nem akartam már vitázni,így maradt.Sajnos belázasadott,így asszem máskor hozhatom vita nélkül fél napra is! :wink:
Túrógombócot én is kérek!!!!Itt aszaltszilvás husi van,meg (stílulososan) palócgulyás.Küldök egy adagot a gombócért cserébe! :lol:

Mir
Nagyon szép kisfiú Vince!!!!Én is én is akarok egy ilyet!!!!!! :D

mamint
Csak addig pörgök amíg bírom szusszal! :D

hoppá
Üdv a táborban! :)

KépKép

KépKép
okr
 
 


kínozzatok még azzal a gombóccal... de már csak 6 hét és elkezdek dőzsölni :)))))
Vendég
 


Jó reggelt! :)

Tegnap du. kiütöttem magam, 12 előtt (éjfél) nem volt alvás! :shock: :lol: :lol:

Ki merre van csajok? Azt látom, hogy eltüntetek! :)

Csakegy!
Szóval úgy gondolod, hogy 6 hét múlva majd nagyokat eszel? :lol:
Hadd nevessek! Lesz időd?
Emlékszem Norka, Rambóka mit mesélt a láncetetésről! :lol: De ez csak addig müködik, amíg a kedves párod is otthon van! :)
De én egyáltalán nem akarok neked rosszat! Bírd ki ezt a pocakos időszakot, hogy ne legyen semmi bajotok. :) Utánna kirugsz a hámból! :)

Gabika!
Ugye még nem szültél? Mostmár te vagy a következő és rajtad a topik szeme! :) (ami a babavilágrahozatalt illeti)

cupp.

7 cn.
Vendég
 


Mi újra utazunk.Konzultációs hetem lesz a következő hét!
Puszika mindenkinek!!!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok !

Hoppá :P Szerintem se vedd be Norculutot, ha van rendszeresen mensid, véleményem szerint felesleges !!!

Anyoo, szerintem szerda / csütörtök magasságában tesztelnék.
Hőm 1 tizedet lement, de mivel az enyém is eléggé ugrál, nem érdekel. Meg egyébként is, most már tényleg csak pár nap :wink:

Kavicska, tényleg jó sokat aludtál ! Csoda, hogy éjfél után már tudtál aludni !! Nekem betegnek kell lennem ahhoz, hogy napközben le tudjak feküdni, illetve, hogy aludjak. De gondolom ez változna, ha többműszakban dolgoznék, vagy a baba miatt éjjel is fent kellene lenni. Na, majd megtudom... :)

Mir, Vince baba nagyon szép !! Olyan édesen alszik, igazi fiús vonásai vannak !

Mamint, irigyellek a körzetid miatt, már előre frászban vagyok, hogy ott kell ülnöm 2-3 órát, hogy kiadja a receptet, meg megírjon pár beutalót :(

Képzeljétek, tegnap kutyasétáltatás közben egy csomó kullancs ránk telepedett, másztak a nadrágokon :twisted: Még jó, hogy én világos gatyában voltam, így egyből észrevettük és rohantunk ki a mezőről. Szép lesz, ha nyáron sehova nem lehet majd kimozdulni.
A kutyból is kiszedtünk 1-2 szép egyedet :?

Lafi, holnap megyek tornázni !
Tényleg, lányok ! Rajtunk kívül senki nem akar járni erre az Arwen tornára ?

mniki
 
 


Sziasztok!

Okr, nem hiszem. Hőm össze-vissza ugrál, ma már barnázok is... holnapra sztem meg is jön... :(

Niki, Neked nagyon drukkolok! :lol:
Arwen tornára nagyon jó lenne járni, de nem tudom hogy tudnám megoldani Dorkával. Mikor van a torna pontosan és merre?

Apa palacsintát süt, isteni!!! :lol: Szegény nem győzi úgy sütni ahogy fogy (tesóm segít enni :lol: )

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Mir, nagyon cuki ez a kép! Én már nem is aggódom, hogy szép lesz e a babám, a pco garantálja! ;)

Anyoo, MNiki, drukkolok nektek! Egy legalább két személyes zebracsorda jöhetne már a topikba! ;)

Mniki, én is félek a kullancsoktól. Nálunk elég sok van. Még sosem volt bennem, de nagyon félek. Vagy inkább írtózom a gondolattól, hogy egy állat "éljen" bennem. Fúj!
Azt hallottam, hogy az enye tél miatt borzasztóan sok lesz idén, mert nem fagytak meg. :(

Az új körzeteim tényleg egy áldás! :) Kavics, az idősebb nem csak a kódot írta át, hanem kitörölte a pco-t!!! :shock:
mamint
 
 


Sziasztok!

Mir, Espero!
Gratula!!Babák gyönyörűek!

Kavics!
Nem semmi, milyen fincsiket tudsz enni.Diéta nuku?? :D

Anyooka,Mniki!
Mennek a drukkok+++++++++++++++++

Hoppá!
Üdv a csapatban!
Szerintem se vegyél be norcolutot, az csak akkor kéne, ha már hónapok óta nem lenne mensid.

Csajok, én tegnap hagytam abba a Duphastont, erre éjjel minden kijött belőlem,ma meg egész nap émelygek.Pedig a 12. hét után azt hittem vége lesz.Erre most visszajött a 14. hét végére :(
ezoterike
 
 


Köszönöm a drukkokat de ez a hónap nálam már nem esélyes... Iszonyú migrénnel megjött... :(
Niki, remélem ebben nem fogsz hasonlítani rám! Drukk-drukk!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Anyoo :cry: :? Neked is 12 nappal az ovuláció után szokott megjönni ?
Az a baj, hogy én is úgy kezdem érezni, hogy pár nap van hátra, nagyon lobbanékony lettem és zabálhatnékom van, az meg csak egyet jelenthet. :? A fenébe !!!

Az Arwen torna hétfőn és szerdán 1/2 6-tól 1/2 7-ig van a Blaha közelében.

Ezoterike :( Drukkolok, hogy ez csak egy eltévedt rókakoma legyen :wink:

Mamint, bennem már volt kullancs, de szerencsére nem csípett meg. Tavaly a sógoromat meg is csípte, komoly AB kezelést kapott miután kijött a folt rajta.. Remélem mi jól átnéztük magunkat. Apjukat este majd elkapom, hogy vizslasson újra át :lol:

Zsizsik, látom be vagy jelentkezve. Hogy vagy ? Milyen a járógipsz ?? Puszillak!

mniki
 
 


Sziasztok!
Ma nincs nagy nyüzsgés! Kép

Anyoka!
Tényleg megjött? :( Részben jó, mert 28-29 os ciklusod lett, de duplán nem jó, mert nem szerencsés, ha ennyire rövid a luteális fázisod! :(

Ahogy elolvastam, hogy nálatok apa palacsintát süt, rá félórára be is kavartuk, fincsi túró töltelékkel, sok mazsolával benne, vanillia cukor és citromhéj :) Nyami! :lol:

Ezoterike!
Az elmúlt két hétben elkapott a gépszíj, nem tudok ellenállni! :shock: Nincs diéta! :?

Mamint!
A fiatal majd visszajavítja! :lol: :lol:

Mniki!
Arwen torna az szadi? Mint a callanatics? Vagy jobb annál?

Ma este 9-től a National Geografic Channel műsorán lesz az ikerbabák a pocakban (nem szó szerint ez a címe a műsornak)
Vendég
 


Niki, eddig csak lh teszteltem, ez volt a 2. hőmérős hónapom. A + lh teszthez képest mindig 14 napra jött meg, viszont a ferti szerinti PÉ-hez képest mindkétszer 12 napra.
Te inkább ne kövess! :wink: Nálad még van esély a zebrára!

Kavicska, luteális fázisnak 14 napnak kell lennie? Mi lehet az oka ha rövidebb és mi a következménye?

Palacsinta :lol: :lol: Mi is túrótöltelékkel ettük, csak a mazsit hagytuk ki belőle... Most meg előbb jöttünk meg a péktől, finom friss kakaós csiga, még meleg, töltelék folyik belőle... Nesze Neked PCO!!!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok!

Most találtam meg ezt a fórumot, és sajnos engem is érint a pcos. Kedvesemmel kisbabát szeretnénk, de sehogysem akar összejönni. :( Már több mint egy éve szedek gyógyszert meforal 500- ast 2x1 szemet. Van olyan akinek ezt írta fel az orvosa? És lehetséges természetes úton a teherbeesés, vagy csak orvosi beavatkozással? Annyi rosszat olvastam már, hogy teljesen kétségbe vagyok esve :?
tyche
 
 
 


Szia Tyche! Üdv közöttünk!

Én sem vagyok még itt régi motoros, jönnek majd nálam okosabbak is!

Első körben ajánlom Neked a www.pcos.hu-t, ott nagyon sok hasznos infót fogsz találni! És írj meg magadról mindent, mi történt Veled eddig! A lányok biztos fognak segíteni Neked!

Ne ess kétségbe, lehetséges természetes úton teherbe esni! Sokunknak sikerült már itt! Fel a fejjel! :wink:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok!
Bocs, ha most nem reagálok mindenkire, mert péntek reggel voltam fent utoljára és annyit termeltetek....asszem a munkahelyen majd elolvasok mindent, mert most csak átfutottam.

Kavicska örülök, hogy tetszettek a tollak :D , most értünk nemrég haza, eddig voltunk a szülőknél, ma anyósnál, tegnap anyuéknál.


az Arwen nem annyira nehzé, vannak benne nehéz elemek, de nem kell mindent megcsinálni, ha nem akarod. Én élvezem.Tanuljuk a jó levegővételt. Kifejezetten ajánlják a lombikosoknak, pcosoknak...stb.
nekem tetszik, néha kicsit meghalok a végén, de jó.nem kell ugrálni és nekem ez fontos....a súlyomnak ez jobb.
a csaj, aki tartja, tanácsokat is ad véreredmények, orvosok terén meg nagyon sokat segít mindenkinek, próbál időt szánni mindenkire.jó fej, a társaság is.

Niki, én is megyek holnap :D

Üdv az újaknak és így előljáróban:anyoooka által ajánlott honlap nagyon jó, csomó mindent megtudhattok. Itt mindenki segít nektek bármiben!És ne aggódjatok, lehet gyereketek!!! :)

pussssz
Vendég
 


ja és valahogy sikerült anyóslátogatást kibírni, bár nem volt egyszerű...
Vendég
 


Nézitek a National Geographicot?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Szeretném de szerintem ki fogok dőlni... Iszonyúan fáj fejem... :cry:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Nézem!!!

Most kaptam, felrakom, nagyon jók:
> > - Átmegyek öt percre a szomszédba, keverd meg félóránként a levest...>

> - Nincs szükségem életbiztosításra. Azt akarom, hogy mindenki valóban szomorú legyen, ha meghalok.


> - Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó.
> Ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.


> - Maga mióta dolgozik a vállalatnál?
> - Mióta megfenyegettek, hogy kirúgnak.

> > - Ismertem egy olyan csúnya not, hogy mikor a fényképét e-mailben elküldte, felismerte az antivírus.


> - A no olyan, mint az olimpiai érem. Harcolnod kell érte, aztán egy életen át lóg a nyakadon.

> - Dédanyám olyan öreg volt, hogy mikor rászóltam, viselkedjen korához illoen, meghalt.


> - A férfiak olyan logikátlan teremtmények, akik a szállodában otthon akarják érezni magukat, míg otthon szállodai szolgáltatásokat várnak el.

> - Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést.

> - Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot.

> - Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött.

De olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valószínuleg örökké fogok élni.

> - Az áram alatt lévo alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása!

> - Ma úgy vagyok a munkakedvvel, mint egyszeri lány buli után. Vagy megjön,vagy nem.


> - Megházasodott a munkamorál. Elvette a munkakedvem.


> - Mostanában annyit dolgozok, hogy kezd az ivás rovására menni!


> - Elmentem lángososnak. Végre egy zsíros állás!

> - Olyan nincs, hogy nem látsz semmit, mert akkor meg a sötétet látod.

> - Minden rosszat el tudok képzelni magamról, de hiába.

> - Annyit olvastam a szesz és a dohányzás káros hatásáról, hogy elhatároztam,abbahagyom az olvasást!

> > - Amíg keresed az igazit, jól érezheted magad az esélyesekkel is.

> - A szenilitásban az a legjobb, hogy saját magad elol dughatod el a karácsonyi ajándékokat.

> - Ha véghezviszed a lehetetlent, a fonököd felveszi a napi teendoid közé...

> - Feleségem egy fonyeremény, meg is ütöttem!


> - Mindig így fogsz szeretni?
- Mindig. Csak lehet, hogy nem mindig téged!

> - A szex kedvért megnosülni olyan, mint venni egy Boeing 747-est az ingyen mogyoró miatt.

> - Amíg a körömlakk meg nem szárad, a no gyakorlatilag teljesen védtelen...

> - Akkor van mindenki a helyén, ha a férj autót vezet, a feleség háztartást, az anyós meg áramot.

> - Sok káros dolog lehet kellemes, de a szex nem rontja a fogakat.

> - Ha még egyszer élnék, ugyanezeket a hibákat követném el, csak hamarabb.


> - Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

> - A párom azzal vádol, hogy sose figyelek rá. Vagy valami ilyesmivel.

> - Jani bácsi! Használt az erosítoszer, amit a múlt héten írtam fel magának?

> - Nem bírtam letekerni a kupakját...

> - Az idegbaj öröklodo betegség. Én is a gyerekektol kaptam.

> - Emlékszem az idei nyárra - egy szép keddi napra esett!
Vendég
 


Sziasztok! Kép
Éppen reklám van a NGCen. Kép

Annyira aranyos a műsor, csak egy baj van vele. :? Azt érzem, hogy nagyon kell egy baba! :? Kép

Lafi!
Ismertem a szösszeneteket, de mindig tudok rajtuk nevetni! Kép
Vendég
 


Sziasztok,

Elnézést előre is, de én is kérdezni jöttem ide hozzátok. :oops:
Röviden ez történt velem eddig:

31 éves vagyok. Kb 3,5 éve nem szedek fogigátlót.
Az utóbbi időben tudatosult bennem, amikoris 100 %-os erőbedobással akartunk babát és sajna nem sok sikerrel, hogy ez nem fog összejönni orvosi segítség nélkül. Először kb 2 éve mentem nőgyógyászhoz a rendszertelen mensim miatt. Akkor volt, hogy 45-50 napig nem jött meg. Kaptam Closty kúrát (3 hónap) azóta rendben van, igaz nem napra pontosan jön meg, de 29-32 nap között mindig van. Előtte két nap pecsételő vérzés, de van amikor csak barnázgatás, utána 1-2 kemény fájdalmas, nagy mennyiségű vérzéses nap, majd kb 1-2 levezető kevés vérzéses nap.
Most a debreceni Kaáliba kezdtünk el járni, mert úgy gondoltam, hogy a 3,5 év az már nagyon hosszú idő és ők talán hamarabb tudnak majd segíteni, mint egy mezei nőgyógyász.
Túlvagyok a 3. (nálam 4.) napi hormon vizsgálaton. Az eredményeim a doki szerint tökéletesek: sTSH: 2,28 mU/L, E2: 34,22 ng/L, FSH: 7,26 IU/L, LH: 4,3 IU/L, PRL: 6,29 ng/L. :D
Volt 12. napi UH az is normállis volt. De, hogy mit nézett konkrétan az nem tudom, mert azt velem nem tudatta a doki, csak az asszisztensnek diktálta a dokumentációba. :evil:
Volt spermavizsgálatunk 32 millió, amiből jó a fele, a doki szerint az inszemhez elég jó. :roll:
Mostanában kezdtem el olvasgatni, hogy mi is az a PCO. Úgy érzem az összes tünettel rendelkezem amivel csak lehetséges. Túlsúlyos vagyok (20 kg), nem vagyok túl szőrös, de az átlagnál talán jobban. A bőröm az utóbbi időben (mióta abbahagytam a fogigátlót) elég pattanásos. Azelőtt büszke voltam az arcbőrömre, mert minidg olyan szép volt most pedig csapnivaló, és semmit nem tudok vele kezdeni. A sós kaja után az édeset mindig kívánom, vagyis nagyon édesszájú vagyok. A fejbőrömön van egy 20 Ft-os nagyságú terület ahol kihullott a hajam, ami azóta sem akar visszanőni. :cry:
Elmentem terheléses vércukorra, nem a doki küldött, magamtól mentem. Eredményeim katasztrófálisak lettek: éhgyomri: 5,9 (rá egy hétre 4,8) 30p: 9,4, 60p: 6,7, 120p: 4,9. Az éhgyomri általában 4,5-4,9 között szokott mozogni. Az inzulinterhelést még akkor nem tudtam, hogy kellene méretni, de itt a mi kórházunkban nem is csinálták volna meg, mert a hormonvizsg miatt is Debibe kellett mennem. :evil:
Volt HSG-m, ott minden rendben volt. 19-én megyek UH-ra.
Kérdés: egyértelműen az inzulin vizsgálattal lehet kimutatni a PCO-t? Nem volt totál tesztoszteronvizsg, DHEAS, SHBG vizsgálat, mivel jók voltak a 3. napi leleteim. Szerintetek csináltassak? És ezeket is a 3. napon?
Köszönöm aki megtisztel a válaszával. :)
alisma
 
 


Jó reggelt mindenkinek!!!!

Kedves Alisma,
Én nem nagyon értek ehhez a területhez, de vannak itt dokilányok, ők segítenek majd neked.

Láttam a NGC-n a babaműsort, olyan édes volt!!!!Érdekes dolgokat hallottam az ikrekről.De annyira kijött, hogy én is szeretnék már olyan pici babát, babákat....
Vendég
 


Sziasztok!

Én is elkezdtem nézni a NGC-t de 3/4 10-kor kidőltem... :(
Nagyon tetszett és beállok a sorba: szeretnék egy picurt!!!
Ja és bal kezes vagyok... (fantomikertesóm volt?! :shock: :wink: )

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Jó reggelt !

Jelentem, én is néztem az NGC-t, de bevallom 10-kor elaludtam :lol:
Ugyanakkor baromira idegesített a gyakori és hosszú reklámblokk.
Amikor az első 10 perc után nyomtak egy 4 perces reklámot, azt hittem lehidalok :x
Fantasztikus felvételek voltak, ilyenkor az ember csak úgy sóvárog..

Anyoo, szerintem a 12 napos luteális fázis teljesen jó. Normálisan 12-16 nap között mozoghat, erről többször is olvastam.
Tetszik a vonalzón a teki !!

Alisma, Tyche
Üdv a "táborban"

No, dobok egy görbét, amitől azért nem vagyok oda-vissza, mert szerintem a hőmnek feljebb kellett volna mennie, ha babás lennék..

Kép

mniki
 
 


Ja, valaki el tudná magyarázni ,hogy miért szaggatott vonalat tesz a ferty ? szerintem még magasra is húzta az alaphőmet :roll:

mniki
 
 


Sziasztok!

Na végül én sem tudtam megnézni, mert beájultam! :cry: Ugyanis tegnap hajnal hatkor keltem a börze miatt és úgy tűnik ez sok volt a szervezetemnek. De remélem ismétlik vmikor!

Anyoooka!

Ezek a lépcsős wc-re szoktatók nagyon tutik! És ezek szerint megfelelő motivációt jelentenek a célcsoport számára! :lol:
Sógornőmék ezt a problémát úgy oldották meg, h. – számomra rettentően giccses - praktikeres, tengeri kagyló mintás wc ülőkét vettek + szűkítőt + gyerek fellépőt, nem maradt el a hatás! :lol:
Milyen a telefonon főzés? :shock:
Mikulást sajnálom, átadhatná már a helyét a nyuszinak v. a gólyának! :(

Csakegy!

Én Aventeset vettem. Két nagyon jó ötletük van, a tejgyűjtős szettjük (Via szett) ennél a fagyasztóedényekre közvetlenül rácsavarható a fejő, a cumis rész, és a varázsitató rész is. Ezáltal egyből a fagyasztópohárba fejhetsz, ill. fagyasztást-felengedést követően ugyanabból az edényből tudsz etetni. De ez csak akkor kell, ha rengeteg tejed van és rendszeresen fejsz! Lehet hozzá kapni pót fagyasztópoharakat tetővel. Mondjuk a poharakat később tudod használni gyümölcslevek és pürék fagyasztásához is.
Én nem ezt vettem, hanem az ún. „tanulóüveg szettet”, ebben van egy cumisüveg variábilis(állítható kifolyású) cumival (vettem hozzá külön újszülöttnek való cumit is), plusz egy varázsitatónak nevezett csőrös feltét (ha ezt használod akkor nem okoz cumizavart, ill. később is jó, amikor már nagyobb a gyerek!). Így újszülött kortól sokáig jó. De mondom, eddig nem sokat használtuk. Szerintem menj be egy bababoltba, kérj Aventes tájékoztatófüzetet és jelöld be benne a kiválasztott verziót, írd mellé az árát is (lehetőleg a helyet is, ahol kinézted a legolcsóbban!). Így, ha te nem is tudsz elmenni esetleg vmi miatt, a párodnak csak rá kell bökni, h. ezt kéri!
Dőzsöléssel kapcsolatban: az első hetekben (de néha még most is!) 1 óra körül jutottam el odáig, h. reggelizzek! (meg, h. fogat mossak és egyáltalán belenézzek a tükörbe! :oops: ) :wink:

Ezoterike!

Ugye nem hirtelen álltál le a teljes adagról, hanem fokozatosan hagytad abba?

Kavits!

Egész bűnözési hullámot indítottál el! :twisted: Beszállhatok? :lol:
Én a karácsonyi pompás gyümölcskenyér muffinba transzportál verzióját csináltam meg tegnap, anyuéknál meg rizsfelfújt volt. Uhhogy széjjelbűnöztem magam a hétvégén! A macskák bagzanak, a kutyák tüzelnek, nekünk is jár vmi, nem? :wink:

Tyche!

1. Mielőtt felírták neked a metformint, ki lett zárva minden más ok (Pl. pajzsmirigyproblémák, hiperprolaktinémia, Cushing szindróma)?
2. Lehet, h. kevés a 2X500 mg és emelni kéne!
3. Utána kéne nézni, h. nincs-e petevezető elzáródás, méhsövény v. endometriózis a háttérben, nem beszélve arról, h. a párod kiskatonáit sem ártana megszámolni!
4. Az egy év alatt a metformin mellett történtek-e stimulációk akár Clostival, akár hormonokkal?

Alisma!

Én a helyedben megnézetném máshol is a petefészkeimet, bár nem minden PCOS-nak policisztásak a petefészkei! Kíváncsian várom, h. a debreceni Kaáliban mit fognak javasolni!
Legalább egy éhomi inzulint próbálj meg kiharcolni!

Mniki!

Ha ennél feljebb megy az már hőemelkedés! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Vannak drága játékok többezerért, és van a Babylove-os fülpucoló kiürült doboza. Ez utóbbit nagyszerűen lehet püfölni és dobálni anya ölében ülve az asztalnál. (Ha nem adok a kezébe vmit, akkor a billentyűzetet amortizálja!) :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok,


Nagyon köszi a válaszokat. :)

Elnézést :oops: de nem egyértelmű a számomra, hogy a cisztákat mivel tudják kimutatni a méhen belül. Méhüreg tükrözéssel :cry: talán, vagy egy szimla UH is kimutatja?
Majd írok, hogy mit mondott a doki az UH után.
alisma
 
 


Niki! Hová menjen feljebb még a hőd? :wink: Drukk-drukk! Vagy érzed már a mensi előszelét? (mondtad hogy Neked is 12 nappal PÉ után jön meg)

Rambóka! Én is abban reménykedem hogy ismétlik!
Igen, ülőke kellő motivációnak bizonyul, de az első nap volt csak igazán sikeres + tegnap ébredéskor - este és hajnalban összesen 4 deci lötty elfogyasztása és éjszakai száraz pelus után - sikerült belecsurgatnia. De kéri hogy menjünk! :lol:
Telefonon főzés: rendeltem magunknak fincsi ebédet! :wink: :lol:
Mikulás ideje már tényleg lejárt de most nem vagyok elkenődve, mert időt akarok hagyni a metforminnak. Na és a kínai fogamzásnaptár szerint márciusban fiút hozunk össze... :) Apa meg nagyon azt szeretne a lánya mellé hogy ne legyen teljes elnyomás alatt! :lol:
A macskák-kutyák és a mi bűnözésünk összefüggésén nagyon jót röhögtem! (én is szétbűnöztem magam a hétvégén... :oops: )

Kép

Kép
anyoooka
 
 


sziasztok

köszi mindenkinek.
vállamon lóg most úgy írok nektek.

igen a Pco csak garantál :lol:

Rambóka,

köszi.

majd még jövök

mir
 
 


Sziasztok

Kavicska
Még egyben :) ,de már minden bajom van...tegnap óránként-félóránként jöttek a fájások(titokban reménykedtem hátha szülünk már)..bevagyok dagadva,diétázni kéne megint,de nincs hozzá erőm....szakad belőlem a viz,izzadok ezerrel....nem tudok aludni,sehogy se kényelmes, legszivesebben állandóan bögnék +aludnék.
Szóval ezért se jövök mert csak panaszkodnék,elég ha szegény férjemet idegelem,aki meglepően jól viseli :shock: :lol:

Mindenkinek küldöm a drukkokat ,amihez éppen kell! :) :wink:

Pussz
Vendég
 


Alisma!

Na akkor kezdjük az alapoktól!
Először is a női nemiszervek felépítése nagy vonalakban a következő:
Van egy hüvelyed, ez a méhszájon keresztül összeköttetésben van a méheddel, a méh két felső végén nyílik két vékony cső kétfelé, ezek a petevezetőid. Azonban a közhiedelemmel ellentétben ezek nincsenek közvetlen összeköttetésben a petefészkekkel, csak egy bojtszerű tölcséres végződésük van, ami peteéréskor rátapad a petefészkek felszínére és a csillók mozgása folytán beszippantja a kiszabadult petesejtet.
A méh feladata a megtermékenyült petesejt befogadása és a gyermek kihordása.
A petefészkek hormonokat termelnek és más hormonok közreműködése segítségével petéket érlelnek.
A méhedben nincs ciszta. Ott is lehetnek gondok pl. méhfejlődési rendellenességek, méhsövény, ezeket méhtükrözéssel ill. rtg-es átjárhatósági vizsgálattal tudják tisztázni.
A ciszták a petefészkekben képződnek az érésnek induló, de be nem érő petesejtekből. Az a probléma velük, h. maguk is hormonokat termelnek, melyek nehezítik a teherbeesést.
DE!: Nem az a megoldás, h. sebészileg v. égetéssel eltávolítják őket, hanem meg kell keresni az okot, ami miatt kialakul ez az állapot! A policisztás ovárium nem önálló betegség, hanem egy tünetcsoport része!
Olvasgasd a www.pcos.hu -t és ha kérdésed van, nyugodtan kérdezz!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak! :)

Szerintem van valami a levegőben!!! Én is csábulok...csokis dolgok előnyben :oops:

Még mindig betegen. :(

Ella, kitartást, majd csak kibújik a kismanó!
mamint
 
 


sziasztok!
bűnözés: nekem is volt benne részem hétvégén :oops:
nemtom, vhogy ennem kell folyamatosan. pedig eddig nem volt ez :? :( nem kívánós vagyok, hanem evős. bármit megeszek.

jaj, ma reggel minden indok nélkül rámjött egy síróroham. ez mostmár így lesz a terhesség alatt?? :? :lol:
nem tudtam miért sírok :oops: de kellett. pffff.....

ja, ha vki jó sorozatot akar nézni szerezze be a Lost Room-ot. csak 3 részes, egy rész másfél óra, és sci-fi-krimi....szerintem nagyon tuti. régen láttam ilyen jó kis filmet. (legalábbis én szeretem az ilyet)
dimet
 
 


Ella
Csak azt kívánom, hogy a hamarosan megszülj és ezt a sok kellemetlen nyavaját átvegye egy teljesen más érzés :wink: Kitartás.. !!

Anyoo, tulajdonképpen elég sok bajom van (fejfájás, pocifájás, zabálhatnék, hőhullám), ami nálam elég egyértelműen a mensi közeledtét jelzi. Viszont még nem barnázok, ami lehet akár jó jel is :wink:

Rambóka, köszi :) Valahogy mindig azon parázok, hogy túl alacsonyan marad a hőm pé után :roll:

mniki
 
 


Helló mindenkinek,

na akkor ha ilyen meggyónós hangulat van, akkor elárulhatom nektek, hogy pénteken én is elcsábultam.... a normál diétás étkezésem után este hirtelen ötlettől vezérelve berendeltem magamnak a hálóba a férjem által egy doboz konyakmeggyet, és több mint a felét bevágtam.... :oops: :oops: :oops: Mire a férjem észbe kapott, és kikapta a kezemből, már alig volt benne....

Nos, aki eddig nem tudta volna, az AVandamet SEM tolerálja a csokit !!! Eddig én azt hittem, hogy nem okoz problémát, bár az is igaz, hogy heti egy kockánál többet nem ettem már 2 hónapja....
Ilyen rosszul már régen voltam !!! Majd'elájultam, hasmenés, de valami.... nem is részletezem.... talán mára már megint jobban vagyok, köszönhetően a salátának,amit legeltem egyész hétvégén....
Szóval ennyit a bűnözésről.... nem akartma megírni, mert szégyellem magam..... a családom is a sárga földig leb.....ott, hogy nem vagyok normális....

Dimetke, szia !!! Ne pityeregj, illetve csak ha jólesik...!! :lol: :lol:

Ennek köszönhetően már - 3 kg-nál tartok.... amióta fekvőbeteg vagyok.... !
zsizsik
 
 


Szép Napot !

Köszönöm a bíztató szavakat :)

Rambóka
Nem, nálam semmi olyasmi vizsgálatokat nem végeztek mint amiket felsoroltál. Egyszerűen csak 3D-s uh-ot csináltak havonta és elvileg kielemezték, hogy hogy változik a petefészkem. Először meforal 850 est kaptam, de azt lecsökkentette, mert rosszul voltam tőle. Annyira levitte a cukrom, hogy majdnem ájulás lett belőle. Nézték azt is, hogy van e peteérésem, és nagyon megörültem mikor mondták, látnak egy 1,5 centiset. Ezután írták fel a clostyt (menzesz 5.ik napjától öt napig.. És még valami szurit is kellett volna kapnom ami segíti a tüszőrepedést. Hormon készítményt nem szedhetek, a protein S hiányom miatt :?
Most pedig, kezdtem reménykedni mikor a 45.ik napon sem jött meg a mensim, hogy talán van bent valaki, de mégsem, mert tegnap megjött. (Eddig mindig rendeszeresen 30-32 napos volt a ciklusom.) Ha elmúlik megyyek vissza dokihoz..
tyche
 
 
 


Ella, kitartás! Már nincs sok hátra! :wink:

Niki, ezek lehetnek ám koraterhes tünetek is! Hajrá zebra!!! :lol: :lol:

Dimet, igen, ez egyre inkább így lesz! És nem csak a szülésig! :wink:

Zsizsik, igazat ír Mamint hogy valami van a levegőben! Mindenki odavolt az édességért a hétvégén... (a meforal egész jó haverságban van vele, semmi gondot nem okozott - sajnos, így még nagyobb akaraterő kell :evil: )

Kép

Kép
anyoooka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?