Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kaptam egy kis szabadidőt, apa kivitte Mesit a babakocsiban aludni. Most nézem a tegnapi Everwoodot.

A Csak csajok műsorban tényleg kiakasztó a Vanda, a Nóra még csak-csak. A Bakos Móni viszont nagyon szimpatikus volt szerintem, nem tudom, hova tűntették. Lilut azt tudom, hogy nem azért nincs, mert nem vált be, hanem azért, mert elutazott valami egzotikus országba forgatni a rettegős műsort.

Ezt a cukrot-sót-banánt ajánló doktornőt nem láttam szerencsére, pedig eddig úgy tűnt, hogy normális felfogású vendégeket hívnak. Mikor a Rubint Réka volt a társ műsorvezető, én se szerettem nézni, okosabb akart lenni mindig a vendégeknél, és ha nem volt igaza, olyan megbántott arcot vágott, hogy elképesztő. Olyan érzésem volt, hogy ő azt képzeli, szült két gyereket, akkor máris a téma szakértője. Pedig nagyon nem...

Bocsesz, visszaolvasni nem sikerült, annyi időt azért nem kaptam, és egy porszívózást is beígértem.

Puszka mindenkinek! Ja! Majd én is fotózok hurkákat, hogy bekerüljön a klubba duci-juci-Meskete. :-D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hú pedig azt hittem Lilu már a múlt :evil:

Wawel!

A fickók később érnek, majd Kornél megzabolázza a kisasszonyt, ha már az anyjának nem megy :lol:

Tandi! Gabella!

Ezennel megalapítom a csikóhalak klubbját. Kinga ugyanis sovány, de zsíros. Na jó nem sovány, csak izmos, de ez látszik az avatarban is. 8)

tjuca
 
 


klubját, elírtam :?

tjuca
 
 

 
 

Sziasztok!

Nektek hogy viselkedik ma a gyerkőc? Képzeljétek, az enyém még azóta is alszik(!) 3 és fél órája. Máskor egész nap nem alszik ennyit. Sőt! 2 nap talán, de nem biztos. A levegőben van valami? Vagy csak megérezte, hogy turbó-takarítanom kell, mert 3 napra jön az anyósom meg az apósom, ma este!

Nem győzöm behozni a lemaradást. Főleg, hogy két hete elromlott a porszívónk, tegnap végre vettünk újat. Úgyhogy Gabellához csatlakozom, megyek porszívózni! :(

tandika
 
 


Mese is alszik, bár ő még csak 1 órája. Ő vasárnap délután aludt 3 és fél órát a jó időben.

Szerintem ne takaríts sokat, inkább holnap fogd be anyósodat is segíteni! 8)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Lehet valami tényleg a levegőben, mert Pancsi is már vagy két órája szuszmorékol. Alig győzökn rászólni a kutyára, hogy ne hisztizzen, nehogy felébressze. Érzi, hogy hamarosan érkezik haza Guszti és ilyenkor valami elképesztően idegesítő hangon nyifog. Olyan nyüsz-nyüsz hang, de valami rettentő magas frekvencián, az őrületbe kerget vele :)

Tandika,
Kíra tényleg szupercuki húsos :)

Gabella,
szerintem nem is kell Meskéről külön fotó, a klubtagsága így is garantált a duckókhoz :)

Anita,
igen éjszaka is velünk voltak. Az első éjszaka nem, akkor csak egyszer behozták hajnalban kajázni.

Reni,
boldog hófordulót.

na megyek, mert korai volt az örömöm a kisasszony eddog bírta a szunyát, most sírva ébredt!

meteor
 
 


Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket Peti nevében!

Peti fél 4-kor aludt el reggel fél9-től. Eddig bírta az elem! :lol: Végül is nem volt gond vele, mert elgagyarászott, eljátszadozott. Délután itt volt anyósom. Utoljára október végén volt itt. Na jó, karácsonykor elvittük Petit, de én megfogadtam, hogy többet nem megyek( csak ünnepekkor), jöjjön ő. Már korábban írtam, hogy a sógornőm a 4 éves kisfiával ott lakik és délig jár csak óvódába a kisfiú, mert anyuka papíron gyesen van, hogy ingyen tanulhasson, kevesebbet adózzon stb. Szóval anyósom van leterhelve a gyerekkel, háztartással, kerttel stb. Én meg gonosz vagyok! :evil: Tudom, hogy sok a dolga, de ha az egyik unokára jut napi 12 óra, akkor a másik is megérdemelné, hogy legalább egy héten 1 órácskára eljöjjön hozzá..Nincs igazam?!
Persze mentünk egyideig rendszeresen, de ráuntam állandóan azt hallgatni, hogy Lacika így, meg Lacika úgy, ahelyett, hogy inkább a másik unokával is foglalkozott volna!
Hozott Petinek 10 üveg bébiételt, de olyanokat, amik 8 hós kortól vannak. Nem baj, bespájzolom későbbre!
Ma almát, körtét, meggyet sütöttem Petinek. Krumplival és húsival kapta főzinek. Csúszott rendesen. Nálunk valahogy jobban bejönnek a sült gyümik. Talán azért, mert így édesebbek.

Tandika!
Kíra igazi hurka-bébi!

Jövő héten megyünk a védőnőhöz mázsálásra, akkor majd én is rákérdezek a meno.....ccoccus elleni oltásra.

jaj, de finom a szopis párna :
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Kórház témához még annyit: nálunk reggel 5-től este 10-ig voltak kint a babák. Gondolhatjátok, szegényeket még aztán fürdették! De nekem a második éjszaka kihozták a babák, hogy anyuka csináljon vele valamit, mert állandóan sír. Mi tudtam vele csinálni, mivel, hogy még nem volt tejem, hát sírtam vele én is! Gondolom, örültek a szobatársak. De aztán ők is megkapták a babákat és szinkron sírás volt!
Hogy én milyen tudatlan voltam a legelején! Iszonyat! Ha a védőnőre, vagy a dokinkra hallgattam volna, Peti tápis baba lenne. Nekem nagyon nehezen indult meg a tejem. Peti 3 hetes korára csak 10 dkg-t hízott és persze a doki, rögtön tápit írt fel neki, ami bontatlanul most is a polcon csücsül. Amikor mondtam a dokinak, hogy Peti napi 10-12-szer szopizik, nem az volt a válasz, hogy hajrá anyuka így indul meg igazán a tejtermelés, hanem hogy úristen anyuka, ez a gyerek el fogja áztatni a mellbimbóját!
Szerencse, hogy nem hallgatam csak magamra és szépen beindult a tejcsi.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Huh, kitakarítottam... :lol:

Ilyenkor tök jó érzés. Csak az a baj, hogy kb. holnap délelőttig tart a rend.

Gabella, anyósom így is túl sokat segít. Már amikor itt van. Mert nincs itt túl sokat, az igaz, dehát 250 km azért elég nagy távolság. Nem tudom, nálatok hogy van, én hiába mondom, hogy ne hozzon magával egy fél kamrát, mert nem fogunk éhen veszni a hétvégén, azért úgy jön, hogy nem győzöm a sok cuccot hova pakolni. :-)

A nagyobbik probléma viszont, hogy nagyon kellemetlenül érezném magam, ha jönnek vendégek, akik kb. negyedévente egyszer jutnak el hozzánk, és kupi van meg kosz. Ezt persze a pasik máshogy látják. Legalábbis a párom nem érti, hogy miért kell ekkora felhajtást csinálni, hiszen "csak" a szülei jönnek. :roll:
Ezen egy kicsit össze is kaptunk reggel. De amikor végeztem a takarítással, akkor megbocsátottam neki... :-)

tandika
 
 


Sziasztok!
Keresünk babakozmetikai termék fotózásához babákat 10 hónapos korig. Casting péntek délelőtt. A részletekért kérlek ezen a 2 számon érdeklődjetek. Köszönettel: Mariann (0630/977-2562) & Böbe (0630/971-5440)
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, a férjem melómentes napja annyira jót tett számára, hogy hajnali egykor szakadt el a gép elől, na akkor én meg már édesen aludtam, Petivel a hasamon. :)
Petinek piros a torka, most megint kap kálciumot, Cebion cseppet, Sinecodot, és délelőtt egyszer Rhinatiolt. Meg szívjuk a nóziját... Még jól bírja.
Éjjeli ébredés tegnap is megvolt, fél négytől négyig szórakozott az én kicsi fiam az ágyában a plüssjátékaival, de legalább nem sírt...ja, és nagy szakértelemmel tekergette a kiságy kivehető rácsát, még jó, hogy a fal felől van, más esetben egyszer csak azt vennénk észre, hogy kimászott a gyerek. :D :D
Ma kituriztam Peti év végére való téli dzsekijét egy cuki bojtos sapkával együtt. Hatalmas összeget fizettem érte: 210 Ft-ot hagytam ott.
Ja, és bejelentkeztem a mérlegképes könyvelői számvitel-elemzés vizsgára, egy vagyon: 20 rugó a regisztrációs díj, és a vizsgadíj pedig 13500 Ft. Ha más nem, az ára a motiváló erő.

Juca, a fogzással nem keserítettél el. Igazából nem az zavar, hogy felkel, hanem az, hogy az én fiam (meg gondolom, más gyereke is), ezeket olyan időre tudja időzíteni, hogy még nekem is fel kell hozzá ébredni... Remélem, érthető. Régebben nem volt ez gáz, de azért szokatlan számomra ez a kelős dolog, mert volt fél évünk, amikor átaludta az éjszakát. :o
A toxémiáról nem tudok szólni, de én még nem hallottam olyat, akinél csak emiatt vágtak volna. G.Z.-t meg hagyjuk, nem tudom, mi volt a csaszijának az oka, de valahol azt írták, hogy azért vágták, mert 12 órát vajúdott...na oda ne rohanjak, van akinek több jut. De ő tudja, nem (csak) az én hasamon van seb.
Szerintem tápszert nagyon ritkán adnak a babáknak a kórházakban, a cukros víz meg azért kell, hogy a vércukruk ne essen le. Ha tápszereznék őket (sűrűn), akkor nem az lenne az általános, hogy egy babát kisebb súllyal adnak haza, mint amivel született.
Ha elalszik, én rajta hagyom a nagyágyon Petit, pedig legalább 3x magasabb, mint a ti ágyatok. Csak odateszem mellé a szopispárnát, habár a múltkor későn hallottam meg a felkelés neszét, és már azon is mászott átfelé. :o De éberen pl. én se hagyom ott, mert két pillanat alatt Petyuspotty a dolog vége.
Pelenkázás: nekem még csak fekve megy. Mert még pisis pelussal hagyján, de ha kakis... :D
Az örökmozgásra vonatkozó "beszólást" mi is megkaptuk egy hete is és tegnap is.
A Klubhoz mi is csatlakozunk, Petinek nagy hasa van, jó a súlya is, de nagyon magas. Szóval hurkásnak egyáltalán nem mondható.

Tandika, Peti a gesztenyés kaját jelenleg főzi gyanánt kapja, de azért, mert van benne husi. Ha majd én kotyvasztok neki gyümivel, azt értelemszerűen gyümiidőben fogom neki odaadni.
Ja, a tápit én nem így értettem. Egyébként Peti két hós kora óta napi 5X eszik, négyhós koráig mindig tápit kapott, onnantól kezdve, mivel a kanállal evésre igazából csak kb. 5-5,5 hósan érzett rá, a tápit gyümivel dúsítva kapta. Most ott tartunk, hogy igazából csak reggel és este kap tápit, na meg hétközben ebédre egy keveset, hétvégén meg nem.
Lehet, hogy elítélsz, de én hagynám az üveget, erőltetéssel nem biztos, hogy eredményt érnél el. Nálunk a kanállal volt ez, erőltettem, nem kellett, így maradt a tápival kutyulás és üvegből etetés. És lőn, mégis megtanult kanállal enni a fiam, mostmár ha akarnám, se fogadná el üvegből.
Szopival kapcs. maximálisan egy véleményen vagyunk!!!
Kira, kis hurkás. Esküszöm, irigyelem a hurkás babákat. Nálunk a Klinikán van az, hogy a simán szülő, nem első babás anyukát, ha minden rendben van az újszülöttel, két nap alatt kiengedik. Nekem ebben csak az a nem szimpi, hogy aztán, ha besárgul a gyerek (márpedig az újszülöttek többsége általában átesik rajta), akkor meg rohanjon vele a szülő a gyerekkórházba.
Nálunk ma az öcsém porszívózott, és még fel is szőnyegtakarított a saját és a mi szobánkban. :) Pedig mondanom se kell, alapból nem egy "házitündér".
Ja, nálunk ma olyan átlagosan alvós nap volt, aludt a fiatalúr tíztől háromnegyed tizenkettőig, aztán háromtól kb. ötig, de azóta még fent csicsereg.
Veled ellentétben nálunk nincs nagy vikszolás, ha vendégek jönnek, max. porszívó, és tessék lássék rend.

Reni, hát nálunk sosem volt ilyen, ahogy írtam, két hós korától egészen az utóbbi időben bekövetkezett ébredős éjszakákig alvás volt, még irigykedtek is rám egy páran. :) Na mindegy, most ez van.
Szarrá ázás: mi tegnap öcsémmel kivittük a reklámújságokat, akkor még nem nagyon esett. Hazaértünk, elmentem anyámmal a Pennybe (gyalog kb. 5-6 perc oda), akkor sem esett nagyon, de hazafelé! Na csupa eső voltam, folyt mindenhol.
Nálunk is kész káosz a pelenkázás. Ma reggel pl. az volt a módi, hogy mindent ledobált a pelenkázóról a kiságyába két-három lengetés után. Hozzáteszem, ezekért először el kellett nyúlni, szóval majd' kitörtem a derekát a gyerekemnek.
Én is boldog hófordulót kívánok a fiadnak!

Veráska, rég láttalak! Édes Dávid nagyon és mekkora a haja, nekünk nagyon halovány a színe. A műtétet és a tejcsit sajnálom. A bnőmnek egy sima nátha tett be, na meg a sok ideg. Tejet Peti is kapott már tejbegríz gyanánt, igaz, akkor laktózmenteset, de rájöttem, hogy simával is adhatnám, mert a tejpépben is sovány tej van. :o
A babapiskóta nálunk nagyon nyerő, napi 2-3 db simán lemegy a torkán.

Andi, a tápszerhányásnak szerintem Veráska Dávidjának esetében egy oka lehetett, az mű. Ahogy írta, minden OK volt a fiával, szerintem egyszerűen nem ízlett neki, és a visszaadásának a legegyszerűbb módja az volt, hogy kihányta.

Mári, dehogy felejtünk el! Hogy áll Vencel az allergiával?

Norwell, zuhi miatt irigy-irigy. Mi most "spórolós" időszakunkat éljük, én Peti után fürdök a kádban, csak hetente 1-2X tusolok. Pedig utóbbi jobban bejön(ne).
Nem tudom, én meglepetten tapasztaltam, hogy az én türelmetlennek hitt fiam képes kanállal vacsorázni. Igaz, utána kap tápit, de gyorsan és szépen megeszi az esti főziadagját (fél doboz, tehát kb. 90-100 gramm). Tényleg nem gondoltam, hogy képes lesz rá bömbi nélkül.

Katus, a magabiztosság azért néha kell. De mi tervezünk, a gyerek meg végez. Nem kell mondanom, hogy a többség nem szándékosan végzi be a terhességét egy vágással a hasán. :o
Hm, de sok oltást kap Pannus. Én már írtam, hogy mi csak a kullancs ellenit adatjuk majd be.
Egyébként szvsz épeszű anyuka már "felkészülten" megy be a kórházba, értsd: tudja, hogy cukros vizet (tápszert) kap a baba, xy csecsemősnővér nem épp anyukabarát, stb.

Marcy, én is így mértem Petit, amikor nem jutottunk el "időben" a tanácsadásra. És nálunk is mindig bejött, mert közeli eredményt adott. Igaz, mostmár merülőben van a mérleg elemje, ki kéne cserélni.
A nénit megértem, tényleg nagyon szép szempillái vannak a fiadnak!
Hm, már fentebb írtam, hogy nálunk általában a cukros víz a szokás az összeomlás elkerülésére. De ahogy Juca írta, ellenőrizni ezt nagyon nehéz...

Meteor, képzeld, nálunk a kórházban a babákat hajnali egy körül fürdetik. Emlékszem, mikor bent voltunk a szülőszobán, meg is kérdeztük a szülésznőt, hogy mi ez a nagy sírás-rívás, mire közölte, hogy ilyenkor van fürdetés. :o És utána kettő táján hozták ki a babákat az anyukáknak.

Wawel, nálam a szombat lesz a kotyvasztós nap, igaz, nem sütit fogok csinálni. :D Lesz töltött gomba, és vettem két camambert (vagy hogy a fenébe írják) sajtot, azt fogom kirántani a férjemnek. Mondtam anyukámnak, hogy legalább ötször átpanírozom, és utána sütésig beteszem a hűtő legfelső részébe, aztán meg reménykedek, hogy ne folyjon ki belőle a sajt.
Akkor te nem valami baba-mamabarát kórházban szültél. Ahol Peti született ott a császárosoknak a műtét után kb. 6 órával már kiviszik a babát, és amit átkerül az anyuka a gyerekágyas osztályra, reggel 10-től (akkor van a babavizit) este 10-ig kivihető a gyerek, hajnali kettőkor is van szopi és reggel hat táján is.
Tányérba belenyúlás és kanálelvétel szándéka nálunk is megvan, de én nem szoktam hagyni. Igaz, a reflexeim nem mindig elég gyorsak. :D
Nekem ez a szemmozgatás rész magas... :o

Na azt hiszem, behoztam a lemaradásomat.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

képzeljétek hova megyünk ma: erre a babakozmetikai castingra. Pedig nem is itt olvastam róla, hanem az unokatesóm szólt, akinek a fia már pár reklámfilmben szerepelt. Kiváncsi leszek milyen lesz, majd beszámolok.
Lehet, hogy a végén Pancsi fogja megkeresni a nyaralás árát? :)

Más: ezek az éjszakai fürdetéses sztorik elég durvák. A Péterfyben ahol én szültem este 8 és fél 9 között volt a fürdetés. Betoltuk a babákat, gyorsan mi is lezuhanyoztunk és mentünk is értük.
Egyébként én béna anyuka voltam, mert semmit nem tudtam előre a nővérekről meg a kórházról. Az orvosom jó fej volt és amikor a terhesség alatt egyszer kétszer mennem kellett vasinfúzióra akkor az épp ügyeletes nővér is szimpinek tnt, szóval én nem nagyon kérdeztem utána. Pedig a barátnőm is ott szült tavaly, de annyi nekem elég volt, hogy azt mondta mindenki jó fej volt.

Tényleg ti az elején hogyan oldottátok meg a reggeli zuhanyzás/öltözés kérdéskört?
Asszem én még olyan villámzuhanyzásokat soha nem adtam elő, mint amikor pár hetes volt még csak a maki :)

Na most megyek mert itt van a kaputelefonszerelő és egyszerre kell menedzselnem a kutyát, hogy ne ugrálja össze, Pancsit, hogy ne sírjon ha fúrnak és a szerelő embert :)

meteor
 
 


Sziasztok!

A férjem kiborít amilyen kajákat rendel a héten! Fánk, pizza, palacsinta! Diétázz Renáta!
Megint kaki éjjelünk volt. Peti csupán 8-szor kelt fél 1 és 8 között! A legújabb módi éjszaka, hogy oldalra fordul bebújik a rácsvédő alá, megkapaszkodik a rácsba és rángatja, hangokat ad ki hozzá és az esetek többségében mindezt csukott szemmel csinálja. Én meg döntsem el, hogy alszik, álmodik vagy ébren van?! Lehet, hogy Peti egy alvamozgó?!
Ja, és amikor visszafordítom a kiságy közepére, akkor elkezd morogni!

Hajrá Panni! Lehet, hogy sztár leszel!

Reni
Kép
prenata
 
 


Üdv!

Meteor, én sose zuhanyoztam reggel...igaz, szoptatós anyukáknál más...legalábbis a bnőm anno mondta, hogy nem bírja a saját "szagát", szóval akkor más lett volna.

Lányok, aki számítógéppel töltötte ki az adóbevallását és van lakáscélú hiteltörlesztése, annak rendesen működik a program??? :twisted: (Már ha van ilyen fórumozó.)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex!

Először nekem sem müködött, nem adta hozzá a kedvezményekhez az összeget, csak miután kitöltöttem 0653-01-A nyilatkozatot!

Reni
Kép
prenata
 
 


hali!

csak egy kérdés:

reni!
írtad a múltkor, h sütve adod Petinek a gyümiket. hogy csinálod? mármint a sütést. mibe teszed bele, mennyi ideig stb...

este jövök, most megyek főzni

pussz

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Tandika! :) Nekem is ilyen anyósom, ha eljön, mindig egy halom kaját, gyümölcsöt, mindenfélét hoz. De én pofátlan módon roppant élvezem, hogy mosogat, főz és takarít. Nagyon nem használom ki, mert kb. egy évben 2-3x jön. De nem is neheztelek, elvégre 14 éves ikerlányai vannak, továbbtanulás előtt, és nagyon nehezen kezelhetőek, kamaszodnak rettentően.

Tök jó ez a reklám-casting! Csak hát nekünk Bp. nagyon messze van. Pedig sokan mondogatják, hogy Mesi olyan babás, hogy reklámfotózásra kéne hordani, vagy a tévében mutogatni. Na ez kimarad. Én ugye elfogult vagyok, de vadidegenek is leállnak csodálni, hogy milyen kis szemes, nyugodt, gyönyörűség. Olyan jó érzés, hogy folyton dícsérik! Fura, mert ugye én nem vagyok egy feltűnő jelenség, de a gyerekeink nagyon jól sikerültek! :D

Dokinál voltam ma Lackóval... Most megyek főzni, mert végre kiscsaj elaludt.

Ja! A fotó!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella!

Hát Kinga nálunk is sikerstoty hozzám képest mindenképpen. Mindenki azt kérdezi kitől van a szem, hát anyós-após koprodukció, de nagyon különleges. Castingra mi nem mennénk, mert Kinga nagyon önfejű, nem akkor vigyorog, amikor kell, hanem amikor akar. Ezen kívül elmász, meg nem is szeretném "szerepeltetni". Egyébként átlagos kis lurkesz, csak a haja, meg a szeme dob rajta sokat :lol: Kép

tjuca
 
 


meg még egy, csak mert én is elfogult vagyok
:twisted:
Kép

tjuca
 
 


Norwell!

Eleinte sütőzacsiban sütöttem, de most már áttértem a jénaira. Egy jénai tálba felkarikázok almát, körtét, szilvát, barackot stb. (ami van itthon), lefedem és kb. 20percre előmelegített sütőbe (180-200 fok) betolom. Jól levet engednek a gyümik és nagyon édes így!

Reni
Kép
prenata
 
 


Kinga-bébi nagyon édes! Csak olyan furák nekem a szőke, kékszemű babák! Gondolom, érthető, miért! :-D

Csajok! Nem akarok pofátlan lenni, de annyi segítséget kaptam már a babaneten meg az nlc-n, hogy ismét próbálkozom.

4 db dm pontra lenne szükségem március elejéig, mert kaptam a bababónusz programban egy kupont, amivel a betelt pontgyűjtő után 21 % kedvezményt adnak, de március 31-én lejár, és csak havonta 1x megyünk dm-be, tehát majd a márciusi fizetéskor, és szeretném kihasználni ezt a kedvezményt. A pontokat meg majd "megadom" következő hónapban, vagy küldök érte cserébe valamit. Ha valamelyikőtök tud ezügyben segíteni, dobjon már egy privit! Köszi! Most nem mondom a többi nyűgöm, de lehet, hogy lesz majd még ilyen segélykérés-félém.

Puszka!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Juca!

Nagyon csábosan néz Kinga az első képen! De nekem nem újdonság rendszeresen nézem a friss képeiteket! :oops:

A szőke kék szemű babák nekem is furák, annak ellenére, hogy Peti is az, pedig sötét hajjal született! Az én családomban mindenki kreol bőrű és barna szemű-hajú, kivéve az öcsémet, aki szőke, barna szemű és olyan a bőre, mint egy rézbőrű indiánnak. Nagyon helyes csávó, gyakran rajtam keresztűl akarták a csajok behálózni. Szerencsére nincs tisztába a "csáberejével". 7éve egy nagyon aranyos lány a barátnője. Visszatérve Petire nekem meg sem fordult a fejemben, hogy nem barna szemű-hajú, kreol bőrű baba lesz, hanem az apukája fajta. Szőke, kék szemű és sajnos, érzékeny bőrű!

Meteor!
Én a reggeli zuhi alatt a babát a kiságyban hagyom. Ébredés után még kb. 1 órát képes elfoglalni magát, ha körberakon játékokkal!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Lurkó alszik, apa itthon van (Ő is alszik)! :D
Még szerencse, hogy mindenki elfogult a kisbabájával szemben! Én is az vagyok! Hihetlen kék szemei vannak Kingának, mintha Kornélét látnám, majd igyekszem felrakni róla én is képet, hogy elhiggyétek! :lol:

Hajrá Pancsi! Ügyes legyél ám!

A reggeli, meg az esti zuhikat én is úgy oldottam meg, hogy megtanultam szinte röptömben elintézni. Most már nasokkal jobb a helyzet. Kornél szépen lefoglalja magát, bár ez 1 hete nem igazán működik, mert valamiért nagyon nyűgös (vagy csak nekem tűnik úgy). Viszont hihetetlen módon elkezdett négykézláb hintázni, s néha az egyik lábát már előre húzza, aztán hasrapotty!

Gabella: Mesi is jó húsban van! Mi csatlakozunk a csikóhalak klubjához. Pocak az van, de egyébként csupa izom. Hurka minimális. Kornél súlya is szép, de hosszú baba. Ezt viszont nem tudom kitől örökölte (nem az anyjától, az biztos. Komoly 160 cm-rel rendelkezem!)

Nálunk a kórházban hajnalban fürdették a babákat a 6 órás szopi előtt. Tényleg nem babababrát kórház, de ez inkább a csecsemősök miatt van, akik borzalmasak voltak, egy-két kivétellel.

Na, lépek, mert jönnek hozzánk.

Ja, EX: először nekem sem működött, de a kiegészítő lapon, amit Reni írt be kell írni a jövedelem korlátot! Akkor jó lesz! Hajrá adóbevallás!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Anita, tegnap azt hiszem, elfelejtettem megkérdezni, hogy Ajkán van babaúszás???

Reni, nagyon ügyi vagy, hogy ennyi akadályoztatás ellenére tudtál szoptatni!

Reni, én nem tudom Kírát otthagyni még egy zuhanyozás erejéig sem! Úgyhogy inkább este fürdök, amikor apa már itthon van. A bébi-víben, mint Ex. :-) Nekem csak az első néhány hétben volt napi 8x zuhanyozási kényszerem, de szerencsére akkor még volt mellettem segítség, úgyhogy könnyen megoldottam :-)

Rita, drukkolunk és várjuk a beszámolót!

Anita, ha Ajkán szültél, az egyik barátnőm anyukája is ott csecsemős, ő biztos aranyos volt! :-)

Nálunk este 11-kor vitték el a babákat éjszakára, de lelőtte egyszer már elvitték 9-kor is, akkor fürödtek, aztán jöttek vissza... Reggel pedig 5-kor érkeztek. De én pl. Kértem, hogy ha már kezd beindulni a tejcsi, akkor hadd maradhasson éjszakára, így utsó éjjel már velem volt.

Az evéssel nálunk is gondok vannak az utóbbi napokban. Még a gyümi se kell, pedig az nagy favorit volt eddig. Úgy érzem, mintha mostanában nem lenne ideje enni. Folyamatosan ki akar mászni a székből és kiverni a kezemből a kaját. Vagy elgondolkodva figyel valamit a konyhában, de akkor meg nem nyitja ki a száját. Nagyon ellenkezik az elveimmel, de sokszor nekiállok mondókázni, és akkor szinte észre sem veszi, úgy eszik meg 6-8 kanállal. Aztán kezdődik a műsor előlről...

tandika
 
 


Ex!

Azért kell császározni, mert ha megugrik az amúgy is magas vérnyomás, akkor félő, hogy gond lesz a gyerekkel, ha elhúzódik a szülés. Meg ált. a toxémia (mérgezés) a végén olyan brutálba csap át, hogy egy amnioszkópia után már nyissz is. Ilyenkor egyébként az anyának megmakkan a mája, veséje (fehérje a vizeletben) szíve (magas vérnyomás), az egész anyagcseréje (ödéma), és a szervezet arr áll rá, hogy a magzatot "megmentse". Hamarabb elérik a méhlepény, tiszta meszes, és a végén kevesebb a magzatvíz, kevésbé fejlődik a baba. Gyakra előbb születnek a toxémiások gyerekei. Ezeket ellenőrzik, és ha több kettőnél "kikapják" a gyereket. Mivel elkezdtem nyílni, és a nyákdugó is elment, ezért kaptam egy lehetőséget. Így is bejött, amitől félt az orvos a max. vérnyomásom 190/ valamennyi lett :shock: na ekkor jött, hogy EDA azonnal vagy császár. (EDA mellékhatása, hogy lenyomja a vérnyomást, normál esetben adnak mellé vérnyomás emelőt, és a delikvens mit sem érez). Azért lehetett EDA, mert nagyon jól haladtam, és kb. ugyanannyi negatívuma volt ott, mint a csaszinak, mert akkor Kinga már útban volt, szóval a császár sem volt 100%-osan jó megoldás. Végül megszületett Kinga és az orvosom a hat hetes kontrollon csak annyit mondott, hogy ha most mennék nem kockáztatna :lol:
A toxémia kb. olyan nyissz arányt képvisel, mint az első faros gyerek 8)

Lányok!

Köszi a dícséretet. Szerintem minden baba szép, vagy legalábbis vannak szép/különleges "egységei". Petinek nagyon különleges a szeme, Mesének nagyon szép a bőre, olyan, mint hófehérke, a hurkás azért néz ki jól, mert meg lehet harapni, az izmos, meg azért, mert olyan kis filigrán.
Ja és most néztem régi képeket, ami tök egyedi Kingánál, az a homlokán egy ér (majd sminkelheti), meg az égig érő homloka :wink: amikor megszületett, még arisztokratikusan hosszúkás is volt, úgy nézett ki, mint egy padlizsán :lol:
Szal minden kölyök mehet szépségversenyre, jó referenciák vagyunk. Panninak meg nagyon szurkolok, hogy őt válasszák ki.

tjuca
 
 


Sziasztok Lányok,

Reni: most már biztos, hogy a foga jön Petinek, nálunk is ez volt elötte, éjszakánként kb. 10-szer felkelt Marci. De érdekes volt, mert amikor tényleg kibújt a fogacska, az azt megelőző éjszaka teljesen nyugodt volt :shock: . Ki érti ezt???

Kórház: a szombathelyi kórházban a nap 24 órájában velünk lehetett a baba, csak a vizsgálatokra kellett áttolni. Egymás mellett volt a babák szobája és a kismamáké és át lehetett húzni a babát. Ha úgy döntött vki (pl. én), hogy éjszaka is szeretné, ha mellette legyen a baba, akkor a felette lévő lámpának világítania kellett.

Rita: nagyon irigyellek, hogy el tudtok menni erre a baba castingra, ha nem szombathelyi lennék én is vinném Marcit. A sok előnye mellett ez hátránya is a kisvárosnak...
Én is szurkolok, hogy kiválasszák Pancsikát :) . Várjuk a beszámolót :) .

Tusolás: nekem Marci születése óta csak villámgyors zuhikra telik az időmből, pedig előtte imádtam fürdeni jó meleg kád vízben.

Katus: már akartam kérdezni, hogy milyen az anyajegyed helye???

Takarítás: éppen most fejeztem be :) , nemsokára jön a barátosném :) .

Elfogultság a babával szemben: mint minden anyuka ÉN IS :D :D :D !!!

Szőke haj és kék szem: kiskorunkban ez volt a favorit, szőke hajú kék szemű fiúk voltak a nyerők :) :) :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Juca: neked is akartam írni, csak kiment a fejemből, mert már de. olvastam a blogot.
Olyan jó, hogy mindennek így utánajársz (lásd cipő) és utánaérdeklődsz, várod a válaszokat és a véleményeket :) .

Elolvastam a 2 cikket, amit feltettél :) , de igazából nem lettem okosabb. Itt megint szerintem a szülő vérmérséklete lesz a döntő. Én úgy gondolom, hogy ha már Marci állni fog, akkor az elején egy kicsit hagyom, had érezze mezítláb biztonságban magát a talajon, de aztán jöhet a cipő valószínű már a lakásban is.
Azt hiszem, hogy Mo-on a Siesta cipőket ajánlják elsőre, azoknak olyan a kialakítása, ami megfelel a babáknak.
Biztos van más márka is, ami szuper, de nekem ezt ajánlották (pl. ortopéd szakorvos) a legtöbben :) .

Szóóóval, szuper a blog :) .

Eni
marcy
 
 


Juca és mindenki aki érintett oltásügyileg: éppen tegnap kérdeztem a védőnőt a meningitis oltás ügyében, hogy mennyibe kerül és mit kell róla tudni.
2 oltást kap a baba és db-ja 6.000 Ft (nem kereken, csak kb.). (Katus: ennyibe került tényleg??? Csak hogy ne rossz információt adjak...).
Megkérdeztem a pneumococcus elleni védőoltást 1 éves kor alatt 3 alkalommal adják be és db-ja 14.000 Ft :shock: .
A bárányhímlő elleni azt hiszem 2.000 Ft körül van.

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Nem olvastam vissza csak Marcynak írok az oltásokról.

Megmondom őszintén nem tudom, hogy melyik agyhártya gyulladás ellenit kapta meg Panna. :oops:
1 éves kor alatt 2 db oltást kap ebből melynek darabja 3200.-Ft., most kapta az elsőt és 2 hónap múlva kapja a másodikat.

A bárányhimlő elleni oltás 6000.- vagy 7000.-ft.

Lehet, hogy vannak városok ahol támogatják a nem kötelező védőoltásokat nálunk pl. az önkormányzat kifizeti ( legalábbis 3 éve kifizette) az agyhártyagy. elleni oltás felét.
Csak az a baj, hogy a férjem elhagyta a blokkot. :cry:

Kép

Kép
katus73
 
 


Ex!
Az agyhártya oltást azért kapja Panna mert korán megy közösségbe és emiatt nagyobb veszélynek van kitéve.

A himlő ellenit pedig azért mert ktának nagyon csúnya kiűtései voltak és ezt nem szeretnénk még egyszer átélni.

A kullancsot is meg fogja kapni később.
Ez van, én így látom jónak.

Marcy!
Ma vették ki a varratot de megint leragasztották ezért nem láttam de a doki azt mondta, hogy nagyon szép.
Vettem rá egy zeraderm nevű krémet (nagyon drága volt) és azzal fogom kenegetni naponta 2x, több hónapon keresztül.Állítólag csodát tesz.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok lányok!

Most gyors leszek.

Tandika: igen, van Ajkán babauszi, illetve csak én hívom így, mert igazából ez az ún. HRG. (hidro-rehabilitációs gimnasztika) Két gyógypedagógus tartja. Kornél nagyon élvezi a gyakorlatokat. Aztán majd ha ennek vége, akkor is folytatjuk, de akkor már becsempészek neki egy-két "úszós" dolgot is. ÉN 10 évig úsztam versenyszerűen anno, igaz nem lettem edző, de barátnőim igen, és ők segítenek majd. Szerintem nagyon jó dolog, bár van, aki ellenzi. De ez is olyan, mint a többi. Mindenki maga tudja. Én egyelőre több előnyét látom, mint hátrányát.

Katus: nekem is hasonlókat mondott az agyhártyagyulladás elleni védőoltásról a doktornő. Kornél egyelőre azért nem is kapja, mert nem jár közösségbe. Ezért is írtam a múltkor, hogy a Ti esetetek speciális. Valószínűleg én is csinálnám, ha bölcsibe kellene vinnem. Nekem 8.000 Ft-ot mondott a doktornő.

Marcy: "Szőke haj és kék szem: kiskorunkban ez volt a favorit, szőke hajú kék szemű fiúk voltak a nyerők " .
Akkor Kornél menő csávó! Igaz a haja nem teljesen szőke, de majdnem! :lol:

Képzeljétek, ott tart a fiatalúr, hogy négykézláb állásban már az egyik kezét felemeli. Hihetetlen tempóban sajátítja el a mászás tudományát. (Szerintem) Nem tudom, mikor lesz ebből mászás, de két napja még négykézlábra sem állt! Most meg egyfolytában! :D Lehet, hogy Kingát akarja utólérni? :D

Ex: megy a progi?

Üdv: ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Tegnap este nem volt babanet! :evil:
Ma éjjel Peti egyszer kelt csak, cserébe 3/4 7-től fent kukorékol. Én meg várom, hogy 8 óra legyen, hogy nekiállhassak porszivózni. Bár, most esik le a tantusz, hogy a mosógép fél 8-tól megy! :oops: Azt sem illett volna bekapcsolnom, na mindegy!

Oltással kapcsolatban: én úgy tudom, hogy pneumococcus elleni közel 17ezer darabja, legalábbis a honlapjukon ez van!

Rita!
Hogy sikerült a casting? Lesz sztár bébink?

Gyertek, írjatok!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok Csajok,

ma én is korai vagyok, mert megyünk Mosonmagyaróvárra nővéremék házát megnézni, hogy haladnak a munkálatokkal :) ! Már nagyon várom!
Mondjuk pont most van olyan köd, hogy 50 m-ig sem látni, de majd csak felszáll, kb. 1 óra múlva indulunk.

Marci és férjecském még az ágyban szunyál, mindig mondom, a férfiaknak jobb dolga van :D !

Reni: amikor Katus írta, hogy náluk mennyibe kerül egy másik oltás, már akkor gondoltam, hogy na ezt is városa válogatja, de hogy miért??? Nekem tényleg ekkora összeget mondott a védőnő, hacsak el nem értettem a 7-et 4-re, mert éppen kint sétáltattam Marcit, amikor visszahívott és fújt a szél. Mindegy, mind a kettő sok... :shock: .

Antia: Kornél persze, hogy Kingát akarja utolérni, hiszen nem akar lemaradni a kis menyasszonyától :wink: . Tényleg ő is nagyon nagy tempóban halad, Marci is igyekszik :) .

Na most megyek összekészíteni a családot az útra :) .

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Marcy! Nem szeretnék vitatkozni, de mi most váltottuk ki a második meningococcus elleni védőoltást, háromezervalamennyi volt, tehát a kettő együtt kb 7000 Ft.

A pneumococcus elleniből viszont egyet már kaptunk, tehát azt is tudom, hogy darabja 16ezervalamennyi, majdnem 17. Az oltásrend pedig úgy van, hogy 6 hónapos korig kell 3 db, 7 hónapos és 1 éves kor között kell 2 (mi ezért most adattuk be, hogy már eggyel kevesebb kelljen), és 2 évesen kell egy emlékeztető, tehát a kétéveskorival együtt kell 3 db. De mire a kétéveskorira sor kerül ,lehet hogy fogja az állam támogatni. Vagy ne reménykedjek? Mert Ny-Európában és Amerikában már rájöttek, hogy fontos, és ott már fizeti a TB.

Bárányhimlő ellenit szerintem Kíra nem kap.

A kullancs ellenit is lehet, hogy megkapja, de arról azt hallottam, hogy csak 1 éves kor után lehet, de ezt orvostól még nem kérdeztem.

tandika
 
 


Katus, én is hallottam egy krémről (gondolom, ez az, amit Te vettél, csak már a nevére nem emlékszem), hogy csodákat tesz, még a csaszi utáni nagy sebet is szinte láthatatlanra eltünteti, csak arra kell vigyázni, hogy a heg keletkezése után fél éven belül kell használni, mert csak akkor ér valamit!

Kíra tegnap óta ismét többször átfordult a hátáról a hasára, úgyhogy most már mondhatjuk, hogy megy neki… :-)
Viszont már egy hete 5-6-kor kelünk reggel. Nem tudom, meddig bírom még ezt :-(

tandika
 
 


Sziasztok!

Tandika: fel a fejjel! Kornél is csinált olyat, hogy 6 órakor kelt, de hamar leszokott róla. Ráadásul pont annyi idős lehetett (vagy valamivel fiatalabb), mint most Kíra, aztán rendeződött a dolog úgy 1 hét után, és most 8 körül kelünk.

Én csak 1 éves kora után adatom be az agyhártyagyulladás ellenit. Nekünk legalábbis a doktornő ezt javasolta.

Most sütöttem lúdláb tortát. Életemben először, kiváncsi leszek. Bár nem tudom miért nem mertm eddig, mert nem egy bonyolult dolog.

Marcy: majd kérünk ám infót, hogy milyen a tesódék háza. Legalább addig is álmodozom! Bár a neten már megkerestem álmaim házának alaprajzát, nem nagy 85 nm, de nkünk bőven elég lenne. Már csak telek kell hozzá, de annak iszonyú ára van itt Ajkán is (hát még Pest környékén - gondolom).

Meteor: mi volt? Már kifúrja az oldalamat a kiváncsiság!

Látszik, hogy ismét hétvége van, nagy a pangás! Gyertek lányok!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Mi most jöttünk meg a sétából. Kivétlesen jó idő van felénk, süt a nap. Csak Peti anyásab ma, mint máskor és a párom dolgozik. Így én ma babázok ezerrel!

A családi ház nekem is álom. 9 év múlva jár le a hitelünk, aztán nem tudom mi lesz. Szerintem lassan el kell kezdeni gyűjteni Peti továbbtanulására. A párom nevet, de szerintem ha így halad az oszág muszáj lesz.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok.

Nálam sem volt jó tegnap este a babanet...most az. :) Ma ügyi kislány voltam: csináltam délelőtt töltött gombát, bepaníroztam a férjemnek a gyeremaci-sajtját (már ki is sütöttem, el is fogyott), és épp az előbb botmixereltem le Petinek a mangót, egy banánnal, de tennem kellett bele cukrot, mert nagyon fanyar volt. Mára tervben van a gofrisütés is, kaptam egy receptet rá, remélem, idő is akad majd.

Tegnap este nagy felindulásomban kézzel megírtam a férjem adóbevallását. :) Ma feladom, elvileg 1 hónap, és utalják a pénzt... A bnőm párjának számítóggépel csináltam meg, lényegesen gyorsabb volt. :o
Ja, délután voltam "böngészboltban" (a mamám szava a turira :) ), vettem egy csomó rugit Petinek, 80-86-osak.

Képzeljétek, tegnap hívtak a Plébániáról, hogy mikor lesz a gyerek keresztelője, mert csak az év van beírva. Mondom tudom, de egyébként márc. 25. Erre a hölgy közli, de akkor szombattól felkészítés van. Erre én, hogy engem úgy tájékoztattak, hogy márc. 10.-17.-24. az időpontok...a végén megegyeztünk, hogy akkor márciusban megyünk.

Reni, köszi, de már mindegy. Nekem ez a jövedelemkorlát meghatározás fel sem tűnt, csak most, hogy Wawel írta. :o Most már be van borítékolva, megkapják postán, legalább nem kell bemennem, hogy leadjam.
Nálunk a család elég vegyesvágott, nekem és anyukámnak érzékenyebb a bőrünk, pedig anyának barna a szeme, apukám és öcsém kevésbé ilyen, pedig apukámnak kék a szeme. Ferinek sötét a bőre és a szeme, ennek ellenére Peti rám ütött. :D
Én reggel negyed nyolckor indítottam el Mosó Masát. És most indítottam el a férjem munkásruhájával ismételten.

Gabella, mi a baj Lackóval? Egyébként én is vinném Petit, de egy fotózásért nem mennék fel vele... :( Pedig őt is szokták csodálni, hogy milyen kisfiús. Ja, és nálunk is az van, ami nálatok: mi nem vagyunk "feltűnőek", de a fiunk tökéletes lett. :D
Én is pontgyűjtő vagyok, majd elmegyek, és veszek valamit még márc. közepéig, még 5 pont kell, aztán meg kedvezménnyel tisztítószert vásárolok.

Juca, nagyon édesek a képek Kingáról.
Egyébként biztosan jobban jártál a sima szüléssel, gondolom, Kinga is érezte, hogy így lesz a jobb! :)

Wawel, neked is köszi. Ahogy írtam, nekem ez a netes bevalláson fel sem tűnt (érdekes, a papír alapún igen). Már csak azt nem értem, hogy ettől függetlenül miért nem írta be a program a kedvezményt, aztán navigált volna el a kitöltendő melléklethez. :o De így jó lenne, csak tegnap este, mikor néztem a bnetet, nem volt jó, de akkor már készen volt egyébként is a bevallás. Így nem kell nyomtatni, mert eredendően neten küldtem volna be (van ügyfélkapunk), de talán jobb, hogy nem próbáltam, állítólag sok vele a gond.

Marcy, én nem olvasom a blogot, de az tény, hogy általában a Siesta cipőket javasolják. De igazából annyi a lényeg, hogy legyen lábboltozat kialakítása (ez már mindegyikben van szerintem), meg hogy tartsa a bokáját. Állásnál még nem kell, csak ha már rendesen lépeget...ezt nekem a védőnőnk mondta, megkérdeztem, mikor Peti megtanult felállni.

Katus, OK, csak furcsállom. Habár ha Kata megszenvedte a himlőt, biztosan jobb lesz így Pannának is!

Tandika, igen, a kullancs ellenit egy éves kor után lehet, ill. ha nagyon muszáj, akkor talán korábban, de hogy pontosan mikortól, az passz. Petinél pont jó, mert máj. 24-én betölti az egy évet, és utána a tanácsadáson be is adatom neki.

Na most ennyi.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

most csak gyors bekukk, mert fáradt vagyok.

Anita: a ház alapterülete a dupla garázzsal együtt 177 négyzetméter, a lakóterület 136. Az ablakok, a bejárati ajtó, a garázsajtó már bent vannak, most rendelték meg a csempéket, járólapokat a nővéremék, azért mentünk, hogy megnézzük milyet, na meg persze hogy egy kicsit kikapcsolódjunk.
A családi ház egyenlőre a mi esetünkben is csak álom :( , nekünk sem kellene túl nagy.

Tandika: oltásokra visszatérve. Jövő héten kedden megyek tanácsadásra, akkor tudok a dokival személyesen beszélni, utána már tisztábban látok :) . A kullancs elleni oltást nem akartam 1 éves kor elött beadatni, terveim szerint akkor kapja meg Marci, amikor óvodába megy, de ezt már korábban is írtam.

Megyek, olvasok egy kicsit, kihasználom a nyugit :) .

Mindenkinek szép estét!

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Látom, ismét nem túl nagy a forgalom hétvégén :-(

Szegény Kíra két hónapos kora óta eddig minden hónapban kapott oltást, de most már csak kettő van hátra, úgyhogy 8 hónapos korára "elfogy". Utána nem is tudom, mikor van a következő kötelező. Talán 1 évesen???

Marcy, a kullancs ellenin én csak amiatt gondolkodtam, hogy mi elég sokat szeretnénk majd kirándulni, meg egy hétre talán eljutunk nyaralni valami hegyekbe, egy erdő közepén pihenni egy kicsikét. Amúgy is, ha jó idő lesz nyáron, sokat leszünk a Balatonon olyan füves-mezős-lakókocsis környezetben. És a gyerekorvos felhívta a figyelmet, hogy az anyukák mindig csak akkor gondolnak kullancsra, ha erdőről van szó, pedig sok faj a fűben is él, akár a füves játszótéren is belemehet a gyerkőcbe. Csak az a bajom, hogy ezt akkor már tavasszal lenne érdemes beadni, de Kíra csak júliusban lesz egy éves. Majd megkérdezem, mit gondol. Én egyébként nem is akartam ezt az oltást, abból kiindulva, hogy bennem egész életemben két darab kullancs volt. De kiderült, hogy a páromat viszont nagyon szeretik, őbelőle sokat szedtek ki gyerekkorában. Nem tudom, hogy a kullancsok "szeretete" összefügg-e a vérrel, de Kíra az apja vérét örökölte, úgyhogy jobb félni... :-)

tandika
 
 


Sziasztok!

Mindjárt kész az ebéd: húsleves, rántott karaj, finom falat, sült krumpli, párolt zöldség, párolt rizs. Mióta Peti bevezette a fél 7-es ébredést, 7-kor már vonulunk a konyhába főzni. Pedig jobban kultiválnám, ha visszatérne a 8-kor ébredős régi rendszerhez. :D

Felbuzdulva azon amit Katus írt, hogy B.csabán az önkormányzat kifizeti a nem kötelező oltások egy bizonyos százalékát, elhatároztam, hogy a jövő héten bemegyek a polgármesteri hivatalba és fogok tenni ez ügyben lépéseket!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

péntek-szombat anyuméknál voltunk, úgyhogy csak most tudok beszámolni a filmsztárrá válás rögös útjáról. :) Na szóval, amikor az unokatesóm hívott felhívtam az egyik nőcit akinek a száma itt is meg volt adva. Mondta, hogy reggel nyolc és fél12 között fél óránként vannak időpontok, így megbeszéltük, hogy fél12re megyünk oda. Én ez alapján azt hittem, hogy minden babára fél órát szánnak, de rá kellett jönnöm, hogy naiv vagyok :)
Bementnk, volt még rajtunk kivül pár baba é solyan volt az egész mint egy futószalag: ki kellett tölteni egy papaírt a baba adataival és a mi elérhetőségünkkel, majd készítettek pár digi fotót a lányról, oszt mentünk. Mi voltunk az ötvenkettedikek és még utánunk is voltak páran, szóval nem táplálpk nagy reményeket, bár természetesen szerintem Pancsi volt a legszebb:)) Ha őt válasszák, akkor 25ig hívnak, ha nem őt, akkor nem jeleznek vissza.

Viszont ennél sokkalsokkal lényegesebb hírünk, hogy nem bírtam szerdáig várni, így Pancsi manó ma elfogyasztotta élete első almját :lol:

Az első pár falat után már tátotta a száját és úgy tűnik nagyon ízlett neki. Juhéééé!

meteor
 
 


Mi ez a pangás?
Mi már bejártunk ungot-berket a párommal. Azt hittem lesz mit olvasni, mire haza érünk. Lidl-ben és Tescoban voltunk nagybevásárolni. De megfogadtam, hogy a férjemmel többet nem megyek vásárolni. Eszetlenül mindent dobál a kosárba. Semminek nem nézi az árát. Elköltöttük 2 óra alatt az egész havi kosztpénzt! Ráadásul sokmindent csak a pénztárnál fedeztem fel. Mármint, amiket sutyomban bepakolt.
Anyukám vigyázott Petire a két és fél órás távollétünk alatt. Azt az örömöt, amikor megérkezünk, háát azt nem adnám semmi pénzért! Sikerült vennem a tescoban Kecskeméti szilva desszertet. Natúr gesztenyét kerestem égre-földre, de csak Tesco fitt cukormentes gesztenyemaszát találtam. Majd holnap kipróbáljuk. Ja, és vettem mangót. Kiváncsi leszek a fogadtatásra.
A gesztenyéhez nyersen rakjátok a meggyet vagy párolva???????????

Reni
Kép
prenata
 
 


Csajok !

Szerintetek lehet szoptatás alatt fogyi teát inni?

Reni
Kép
prenata
 
 


Rita, azt lehet tudni, hogy milyen reklámhoz vagy mihez válogattak?
Sajnálom, hogy ez a két nő csak későn este küldte a telefonszámát, ha korábban tudom, szerintem én is elviszem Kírát. Unokatesód honnan tudott róla? És nem mondták, máskor is szokott ilyen válogató lenni?

Pancsinak gratula az első almihoz! Nagyon ügyi, ha már most tátotta a száját, így tovább!!! :-)

Reni, mi is szereztünk Kecskeméti szilvát, jobbanmondva anyósomék hozták a hétvégén Szombathelyről. :-)
Pont jókor, mert az utolsó két napban sajnos éppen szükségünk is van rá.

Én ugyan nem értek hozzá, de szerintem a fogyiteával azért légy óvatos. Amúgy biztos rá kell, hogy írják, ha terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott. Van rajta valami ilyesmi?

Én még nem adtam gesztenye-meggyet Kírának, de mivel más nincs itt, válaszolok: azt az infót kaptam korábban a csajoktól, hogy ők csak összeturmixolják a gesztenyét a magozott meggyel, főleg, ha a meggy fagyasztott, akkor enged annyi levet, hogy nem is kell hozzá semmi más.

Egyébként csajok, elfelejtettem írni, hogy nekünk szerdán nagyon nem jött be a gesztenye. Szegénykém ugyan tátogott, hogy kér, de aztán az első 3 kanál után ki is hányta, pedig direkt nem tettem hozzá meggyet, hanem csak anyatejjel kevertem. Majd 1-2 hét múlva megpróbáljuk mégegyszer :-(

tandika
 
 


Tandika!

még nem vettem teát, de régen amikor ittam, nem emlékszem, hogy túl sok leírás lett volna rajta!

Köszi a gesztenyés infót!

Képzeljétek, ma amikor hazajöttünk a Tescoból és a gyereket tisztába akartam raknik, mit látok? Anyukám fordítva adta rá a pelust. A gumis rész volt a hasánál. Azt hittem bepisilek a nevetéstől! :mrgreen:

A másik sztory: Kérdem a férjem, miután szépen felöltöztem, hogy nagyon kövér vagyok? Erre a kedvesem válasza: Á, nem annyira!

Katus!
Holnap szorítok nektek!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Reni!
Köszi a tippet a gyümivel kapcsolatban. Amúgy az ébredés nálunk sem mindig szülőbarát, előfordul, hogy Kende fél hétkor nekiáll berregni, meg sziszegni, meg hegyetmászni - rajtunk... :D Én a meggyet még a nyáron pépnek lefagyasztottam, és ha kell egy darab, kimelegítem, és úgy adom neki, de sztem mehet neki nyersen is. Fogyitea: passz.... Ja, és a gesztenyéről: anyósom a múltkor a Metróban vett egy csomag fagyasztott, főtt, egész gesztenyét, kilós kiszerelésben, 1800 pízér. Nem volt olcsó, de azóta is megvan a négyötöde, mert csak néhány szemet használok belőle.

Meteor!
Gratula az első falatka almához, és drukkolok, hogy Pancsi kerüljön be! :)

Ex!
A rendesen lépeget-kategória mit takar? Csak azért kérdezem, mert én már szoktam a kezénél fogva vezetgetni Kendét, baromira élvezi, hogy felfedezheti a világot, lehet, hogy ilyenkor kéne egy kis cipő a lábára???
Kölcsönkérhetem az öcsédet a hétvégére? :twisted: :lol:

Wawel!
Gratula Kornélnak, nagyon ügyi ő is!

Gabella!
Nagyon szépek a gyerekeid!

Nálunk a kórházban reggel fél nyolc körül fürcsiztették a gyerekeket, aminek akkor örültem különösen, amikor hajnalban sikerült végre elaludni... :twisted:
A vírusos agyhártyagyulladás elleni oltást sztem mi is be fogjuk adatni Kendének.

Ma Kende elég nyűgös volt, sztem fogzunk újra, az alsó kettesek tűnnek a következő befutónak... :wink: Kíváncsi leszek az éccakánkra... :roll:

Ja, és ha a gyerekméretekről volt szó, voltunk méretzkedni: 8350 gramm és 70 cm a drágám, úgyhogy ő az izmos-húsos-kategóriába tartozik... :D

Pussz!

Kép
Kép
norwell
 
 


Üdv!

Tandika, 15 hósan van kötelező oltás. Peti eddig megúszta 4 oltással. :) Egyévesen megkapja a kullancs ellenit, aztán 15 hósan az előírt szurit. Igaz, a kullancs elleni oltás 3 részből áll...majd kiböjtöljük.
Nálunk az őszibari lágyította meg Peti székletét, pénteken már csömöre lehetett a baracktól...ez meg is látszott a tegnapi kakiján.

Reni, hajrá! Én nem tudom, Szegeden mi a helyzet, de én nem is vagyok érintett e téren. Reni, én holnap adom Petinek a mangót. Ja, én most cukros gesztenyét adok majd neki, és ala natúre keverem majd hozzá a felolvasztott meggyet. A védőnőnk szerint egyébként is kell bele valami édesítő, mert a meggy alapból fanyar.
Fogyi-tea: szerintem nem célszerű, mert szvsz ezeknek kétféle hatása van, vízelvonó és hashajtó. Ami szintén folyadékcsökkenéssel jár.
Felolvastam a pelenkás sztorit az öcsémnek. Gondolom elégedett, hogy nem csak ő ilyen "béna". :D
Édes a férjed...

Meteor, gratula az almaevéshez!

Na lépek, ma valahogy rossz a közérzetem, délután aludtam is, pedig ilyen elég ritkán szokott előfordulni.

Ági

Ui: anyósom alkotott Petinek, íme (telefonos kép):
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Norwell, az öcsém üzeni, hogy jópénzért megy. :lol:
Cipő: hát próbának nem ártana, valahol azt olvastam, hogy az a jó méret, amibe ha beleteszed a lábát a babának, a sarkánál még be tudod nyomni az ujjadat. De azért kérdezd meg a dokitokat vagy a védőnőt.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Reni!
Szerintem várjál még a fogyasztó teával mert exnek igaza van a víz elvonást illetően.
Köszönöm a szorítást rám fér nagyon, 9:00-re megyünk a bölcsibe.
Ma 1 órát maradunk együtt a csoportba, holnap viszont már ugyanennyi időt fog egyedül eltölteni Panna.( Hát mit mondjak remeg a gyomron, voltam már jobban is.)
Ilyenkor azt mondom magamban, hogy végülis egészséges a gyerekem és ez a legfontosabb, a többi dolog pedig "részlet kérdés".( Azért nem kívánom senkinek ezt az "elválás kérdést".)

Ex!
Peti nagyon csinos az új szerkójában.

Meteor!
Hajrá Panni, ha rajtam múlna én őt választanám ki mert annyira bájos kislány.

Most megyek, majd ha hazajöttünk beszámolok.

Kép

Kép
katus73
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?