Új privát üzeneted érkezett!

Fehérje és folyadék.....
A megtapadásban nincs szerepe.
Ami miatt mégis ezt gondoljátok, az az az összefüggés, hogy e kettőnek a hyperstimuláció kezelésében van szinte kizárólagos szerepe / az enyhe és középsúlyos formánál, a súlyosnál már trombózisprofilaxis is van és más szükséges dolgok/ És mivel tudjuk, hogy a hyperstimuláció valahogy "segíti" a terhességet ezért gondoljátok, hogy akinek mondták a fehérjét és terhes lett, a fehérjétől lett az. Pedig nem, hanem a hyperstimutól. Mert lehet, az orvos sem mondta részletesen, hogy miért kell, csak egyszerűen terhesség lett a vége :lol:
Súlyosabb formánál már a vénásan adott fehérje is kell mindenképp.
Enni a nagyon enyhe formának a megelőzésénél talán van jelentősége.

tulajdonképpen fokozott tüszőszám esetén, amit már az első- második uh-n látni / 10 felett/ meg lehet kezdeni a sok husi evést, és a napi 3-4 liter folyadékot. De ha az ösztrogénszint nagyon magasra szökik, akkor már infúzióban kell úgyis. Nem elég csak enni.
Kevesebb tüszőszámnál csak azért egyétek a grillcsirkét mert finom :lol:
A fokozott folyadékbevitel is ezt a célt szolgálja.
Hyperstimuláció esetén az erek folyadék-áteresztő képessége/permeabilitás/ extrém mértében megnő, az érfalakon a folyadék kilép a küső terekbe / hasi ,esetleg mellkasi folyadékgyülemek/ . Hogy az erekben lévő nyomás újból nagy legyen, ehhez kell egy nagy molekulatömegű fehérje, és erekben lévő megnövelt folyadék - azaz sok ivás, vagy infúzió. Így állítható vissza a nyomás és csökkenthető az áteresztőképesség miatti kilépő víz mennyisége. Ez dióhélyban a hyperstimu, és kezelésének egy része.
/Hú, megpróbáltam köznyelven leírni, remélem sikerült./
Icsilyának abban igaza van, hogy a szokásosnál egy literrel többet igyatok, a szervezetet segíteni kell a hormonfröccs feldolgozásában minden stimulált esetben.
harcimokus

Na most sikerül?

Kép

Krisztián 8 hónapos
Nyuszipuncs
nyuszipuncs

Nyuszi :D
sikerült :lol: :lol:

Harci :D
örülök, hogy benéztél.
jah, bennem fel sem merült, hogy a sikerrel kapcsolatban merült volna fel ez a folyadék+fehérje páros :shock:
nem látok a sorok mögé :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya

szia Orsi! :wink: :wink:
bennem is csak azért, mert napi tapasztalatból tudom, hogy ez a hiedelem, de hogy miért azt is értem, félreértés csak.
Ezért írtam...
Te ritkábban találkozol lombikos asszonyokkal mint én, csak ezért nem gondoltad. :wink: :wink:
végülis nem gond az ha a hyperstimuról is szót ejtünk, elég ritkán kerül szóba.
harcimokus

Kicsit ritkábban :wink:
persze, így jó, hogy tiszta víz került a pohárba :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszönjük Mókuska! Így már tök logikusnak tűnik.

Épp flesh-elek! Nemrég szúrtunk Nyuszipunccsal együtt! Nagyon ügyik voltunk.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Zöldcoca és Nyuszipuncs!
Nagyon "irigykedem" hogy ti már szúrtok! :lol: :lol:
Megy a temérdek pozitiv drukk! :)

Petitpois!
Sok info elhangzott ezzel az új stimuval kapcsolatban.
Én biztos nem merném elsőre kipróbálni! :? Pláne, hogy sosem kaptam még hormon injekciót.
Nekem egyetlen dolog, ami nagyon gyanús az, hogy fizetnek érte. :shock: Még ilyen gyógyszer vizsgálatról nem hallottam.
Azt tudom, hogy vannak "juttatások", pl.: fizetik az utadat, de pénzt nem szoktak (szabad) adni. Ez tilos!

Harcimókus!
Nagyon szépen köszönöm az infokat :D
Nagyon kedves tőled! :)
Amikor először jártunk a Kaáliba, figyeltem az ott dolgozó hölgyek arcát és találgattam, hogy melyik lehetsz TE? :D De mivel fogalmam sincs, hogy nézel ki, nem jöttem rá! :lol:

Pussz. Mindenkinek! :)

6cn.
Vendég

Kavics :D
Nyugat-Európában bevett szokás, hogy fizetnek érte.
és mivel ők is eur-ról beszéltek, ezért valószínűleg külföldi cég szervezi a humán kísérleteket.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok:

Tisztára örülök mert megszületett az uj vonalzóm. Igaz hogy csak segítséggel.

zölddisznó: Köszönöm szépen a segítségedet a vonalzóhoz!!!!
Pénteken nem érsz oda hamarabb? :?:

harcimókus:
Nagyon sokat jelent nekünk hogy figyelemmel kisérsz minket, s olyan kérdésekre kapunk választ tőled amit nem tudunk. Szeretném megköszönni neked a folyadékkal és a fehérjével kapcsolatba a tájékoztatást. Igazábol én még kezdő vagyok ezen a téren és igen sok megválaszolatlan kérdés áll még előttem. De jó hogy te itt vagy és azok a lányok akik már kicsit tapasztaltabbak itt.
Mindenkinek köszönöm a segítséget és a szurkolásokat!!!!

Kép

Krisztián 8 hónapos
Nyuszipuncs
nyuszipuncs

Sziasztok! Jó rég jártam erre, csak hogy frissíteni lehessen a táblázatot infók, Tegnap febr 9.-én megvolt a második punkcióm. 5 petét szívtak le, abból mára rendes IVF-el 2 megtermékenyült, ha minden jól megy hétfőn visszatérnek mamihoz!!

Remélem mindenki jól van. Lehet, hogy majd visszaolvasok, ha lesz egy kicsi kedvem.

Puszi Ági
Ági28

Aranykavics, Nyuszipuncs!
aki nagyon-nagyon bátor, és ír nekem mélt vagy privit, az mind megudja, ki vagyok. Igaz csajok?
És a személyes drukkomat élvezhetik....ami bizony terhességhez szokott vezetni. :wink: :lol: Ez is igaz, ugye?
na mára eldugultam.
Coca! ügyi voltál! :wink:
harcimokus

Tanusithatom, hogy aki Harcika személyes figyelmét élvezi, mind babás lesz! :wink: Ezért is kell Hozzá fordulni! :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Nyuszmusz! nagyon szívesen. Lehet, hogy előbb ellógok! Pszt! Akkor 11.30-ra már ott is leszek.

Ági! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Köszi Móki!

Lányok! Legyetek bátrak! Nem bánjátok meg!!! :wink:

Kép
zölddisznó

Köszike zölddisznó rám is fér!! :-)
Ági28

Sziasztok!
Nem véletlen, hogy még mindig fent vagyok. Ma fél kettőtől este hétig minimális megszakítással aludtam! :shock:
És most egyáltalán nem vagyok álmos! :?

Harcika!
Nálam ez nem bátorság kérdése csak nem tudtam, hogy mennyire vennéd "jónéven" ha "zaklatnálak" :D
Mivel eddig csak a konzultáción vagyunk túl, egyszer jártam a Kaáliba :)
Mindenképpen meg szeretnélek ismerni! :) És a személyes drukkodat igénybe fogom venni! :D

Icsilya! :)
Az az igazság, hogy foglalkoztat ez az "új" módszer. :) Nem szeretném kipróbálni, de kíváncsi vagyok, hogy pontosan miről is szól.
Valóban, az I. fázisú gyógyszervizsgálatok esetében fizetnek, mert ott egészséges önkénteseket vonnak be. Ezt a magyar Eü. törvény megengedi. A többinél (II-IV fázis) már nem elfogadott, hogy a betegnek fizessenek. Bár nem tudom, hogy egy "meddő" párt egészségesnek vesznek e? :roll: Erre még nem jöttem rá! :lol: :lol: Ha egészségesnek(?) veszik őket, akkor fizethetnek.
Engem a PCOSmal betegnek tituláltak. (Megjegyzem: csak az LH/FSH arányom magasabb és inzulin rezisztenciám van, de az összes hormon eredményem jó). Nem engedték, hogy vért adjak! :shock: Ugyan nem kizáró tényező a PCOS, de mégsem engedték! Ideges is voltam tőle! :lol: (Én egészségesnek érzem magam! Az is vagyok! :lol: )

Ismeretlen eredetű meddőség esetén, elvileg (remélhetőleg gyakorlatilag is) mindkét felet kivizsgálták, tehát egészségesek, csak a baba nem jön.
Ha a nőnél endokrin probléma van (PCOS, vagy más), akkor már beteg!
Ha petevezető elzáródás van, akkor egészséges?
És ha a pasi rossz sperma eredményt produkál?
Ezek az én megválaszolatlan kérdéseim! :)

Olvastam, hogy vizsgád lesz!
Kína 5 évi sz.r termését kívánom! :) Elég lesz? :lol:

Jó éjt Nektek!

6cn.
Vendég

nekem is személyesen drukkolt harcika!és láss csodát!!!!

Kép

Kavics :D
jogosak a kérdések :D :D
én az egésszel csak annyit akartam mondani, hogy nem biztos hogy egyltalán a magyar eü tv. alá tartozik az egész projekt. Ha nem magyar a cég, akkor nehéz már megfogni.
az egészséges/nem egészséges kérdés meg tényleg elég érdekes. pl. egy elzáródott petevezetős nő az én szemeben ebből a szempontból egészséges. Egy pasi akine kevés a spermaszáma, de emögött hormonális ok áll, akkor nem az, ha "csak" kevés, akkor az.
No, de ugye ezer ok lehet, amit még akár nem is tudunk, hogy állhat mögötte.

(szerintem a tapasztalatok nagyon azt mutatják, hogy ahol ismertelen eredetű meddőség miatt volt lombik, ott az első baba után összejött a spontán is, akár nem is csak 1... vagyis itt erősen pszichés meddőségről van szó... no, de akkor meg ha a pszichoszomatikus betegséget betegségnek vesszük, akkor ez is az :lol: :lol: ..... na, nem fejtegetek ám tovább :D :D :D)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya!
Köszönöm a válaszodat! Kép
Úgy látom hasonlóan látjuk a dolgokat! Kép

Kellemes hétvégét (vasárnapot) kívánok Nektek!

Pussz

7cn.
Vendég

Sziasztok Lányok !!

Tudjátok tegnap délutántol olyan jó kedvem van ,hogy madarat lehetne velem fogatni csak sajnos nem tudom mitől?! Lehet hogy rám így hatnak a hormonok?

zöldcoca:
Az jó lesz de addig még ugyis beszélúnk szerintem.

harcika: Köszi a drukkokat én azt hiszem mindnyájunkra ráfér!!!!

Kép

Krisztián 8 hónapos
Nyuszipuncs
nyuszipuncs

Nyulacska! Nem ér mást szúrni! :wink:

Kép
zölddisznó

zöld coca:

Ezt a hangulatomra érted ?

Kép

Krisztián 8 hónapos
Nyuszipuncs
nyuszipuncs

Sziasztok!

Harcika! Neked mi a véleményed a gynevacról? Vannak tapasztalataid ezen a téren?
Vendég

Sannah szia!
igen , vannak gondolataim, de csak priviben írnám meg, annak, aki kéri. A Gynevac mindig is képlékeny téma volt.
neked megy a privi.
Ha elolvasod érted majd, hogy kinn nem írom.
harcimokus

Sziasztok
Orsi!!
Úgy emlékszem, hogy neked volt fagyibabás lombikod. Itt injekcióznak is, vagy gyógyszert szedetnek?!Hányadik napon teszik vissza? Bele számít a támogatottba, vagy nem??

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Kagyló :D
ha van spontán peteérésed akkor nincs se injekció se gyógyszer.
csak repesztő szuri, hogy pontosan tudjanak számolni, és a transzfer után utro/duphaston/progiszuri mikor hogy.
A ciklusodtól függ, hogy mikor van a transzfer UHk alapján határozzák meg.
A TB 5 be akkor számít, ha kéred, ha nem, akkor ki kell fizetni az árát ez a kaáliban most 50e Ft, ha jól tudom.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszönöm Harcika, ment a válasz priviben.
Vendég

Mókuska! Énisénisprivibengynevac!

Kép
zölddisznó

Vendég

Vendég

Sziasztok, üdv mindenkinek!

Először írok ide, bár egy ideje olvaslak benneteket.
Múlt héten voltunk először a Kaáliban konzultáción. Azóta vérvételhegyek, és 3 nap múlva HSG. Ha minden OK, akkor márciusban nekilátunk az első inszemnek. Nagyon izgulok már a HSG-től is, mi lesz még itt később??? Persze pozitív vagyok és elsőre sikerülni fog:-)
Mindenkinek hatalmas drukkokat küldök!
Üdv,
gabi
gabi_

Icsilya! A fagyibabásoknak nagyobb az "esélye"?
Vendég

Sannah :D
nem, tudtommal ugyanannyi. A felengedés ami ott a kritikus pont.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Mindenkinek sok-sok pozitív energia! :lol:

Szia Gabi!

A Kaáliba mész? Én is szerdán megyek. Mi volt az a sok vérvétel Neked?
hanna30

Köszönöm Icsilya!
Vendég

Szia Hanna!
Az átjárhatóságit a saját orvosom csinálja az Imrében, egyszer neki kellett egy teljes vérkép, a konzultáció után pedig a Kaáliba kellett egy 3. napi vérvizsgálat a hormonszintekhez.

Lenne egy kérdésem hozzátok!
Elmentem a Kaális papírommal a saját dokimhoz, hogy kell HSG. Ez volt most szerdán. Adott egy papírt, amin a háziorvosomat megkérte, utaljon be vérvételre, vizeletvizsgálatra, meg utaljon be hozzá a kórházba. De csak egy napom volt mindezt elintézni, hogy még beférjek a következő ciklus előtt a HSG-re (mert persze pont most utazunk el egy hétre, de azt meg nem akartam kihagyni). Szóval, elég neccesen lettek meg a beutalók időre. Ezt mások is így csinálják, vagy van bejáratott forródrót, ahol ezeket intézitek?
gabi_

Gabi :D
mindenki így csinálja.
annyi különbség lehet, hgy pl. nekem minden beutalót megadott a nőgyógyászom. de a kaális papírral direktbe sehova sem tudsz menni.
max. a magánklinikálra, de akkor meg fizetni kell.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Gabi!

Akkor értem. Nelem csak a 3. napi vérvizsgálat volt.

Az átjárhatóságit pedig a Kaáliban csinálja a dokim, ezért ebben nem tudok segíteni.
hanna30

Orsi!!!
Köszönöm!!!! :lol: :wink:

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Hanna!

Az átjárhatóságit neked milyen módszerrel csinálják?
Vendég

Sannah!

UH-os vizsgálat. A doki azt mondta, max 5-10 perc és nem fog fájni. Max olyan, mint egy mensi görcs. Bővebbet én sem tudok, de szerdán megírom, ha gondolod. Igaz, tuti biztos van itt olyan, akinek így csinálták.

ui: Nem olvastam utána. Apa letiltott. :lol:
hanna30

Gabi,
Üdv közöttünk én is márciusban fogok inszemezni. Nekem a növérem nödokija szokott segíteni ha kell pl a hsg-t is ő csinálta.
Vendég

Sziasztok na a hír szombat reggeltre 5 petéből kettő termékenyült meg rendes IVF-el, de ma reggelre egy picike maradt, és 11-re megyek érte!!
Ági28

Sziasztok!

Gabi,
üdv itt! :)
Így megy, mert magándoki nem utalhat be közvetlenül.
A chlamydiát és hormont a nődokimmal csináltattam a kórházban, a vérvételt és az EKG-t a körzetin keresztül, oda vittem a kaális beutalót. A hsg-n már túlvoltam az első konzultációra, kórházban csinálták.

Szia Hanna! :wink:
A vérkép nekem csak a punkció előtt kellett az altatáshoz.

Holnapután! :wink:

Pandácska,
neked most inszemes ciklusod van v. kihagytok egyet? :oops:
angel37

Bocs, Pandácska, már látom: március :), az előbb vhogy csak a hsg-s rész jutott el az agyamig! :roll:

Ági,
drukk az egynek, ő biztos nagyon tuti! :)
angel37

Ági28,
Mennek a drukkok neked :!: :!:

Angel,
Most a természetre van bízva meg egymásra ami jobban tetszik mint a katéteres megoldás :lol: :lol: Csak kár hogy eddig még nem hozott sikert :roll:
Vendég

Pandácska,
nekem is jobban tetszene a katéter nélküli! :?

Ahogy elnézem a ciklusnapodat, hajrá!! :wink:
angel37

Angel,
Csinálok ma egy ovus tesztet mert feszít a hasam meg szurkál lehet ma repedek :roll:
Vendég

Ági!!
Gondolok rátok! Drukkolok!
lona1

Sziasztok Csajok!

Megy a drukk ezerrel!!!! :lol:
hanna30

Pandácska,
úgy tudom LH csúcsra jelez a teszt, az meg repedés előtt van kb két nappal! :wink: Szal ne ijedj meg, ha nem jelez! Mindenképp mindent bele! :)

Lona,
ezer éve nem jártál erre!
Mi újság van veled? :)
angel37

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?