Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Judit! :)

Ne izgulj, minden ok lesz a szülésnél!!!!
Nagyon drukkolok, hogy minden szépen alakuljon!!!!

Babus! :)

Tényleg milyen volt a buliiiii? :D


Timika! :)


Húúú de cuki Kristóf!!!

Mi jól vagyunk, Lívi annyira jó gyerek mostanában, egy angyalka!!!
Játszik, alszik, és eszik is, ha nem is sokat :D
És egész jól szót fogad és még egyelőre nem hisztizik....

Mea
mea
 
 


Sziasztok!

Timika
Tibi dolgozik napközben, ő nem tud most velem UH-ra rohangálni, így nem látta a babát, de én is alig. Nem az én dokim volt UH-n, így nem akartam húzni az időt, mert a doki tiszta beteg volt. Olyan elmosódott képeket láttam csak a monitoron, persze gyakorlott szemnek biztosan nem volt az. Nincs sima fényképezőgépünk csak digi, de ezt nem viszem magammal melóhelyre, mert onnét mentem ebédidőben, meg írtad, hogy azzal nem lehet jó képet csinálni, ezért meg nem fogunk másikat venni. Ráadásul a monitor amit én látok, a bal oldalon van szinte teljesen a fejem fölött oldalt, ebből a szögből meg igen nehéz lenne lefotózni. Nevek továbbra sem téma, majd szólok, ha az lesz :)
Azt megbeszéltük Tibivel, hogy a 18 hetes genetikaira mindenképpen együtt megyünk, majd úgy kérek időpontot, hogy ő is ott lehessen. Na meg azután a 4D-re is :)

Judit
Tiszta para vagy! Késő bánat... tudod :wink: Ne parázz, stresszeld magad, ezzel cseppet sem jutsz előbbre! A lényeg, hogy minden rendben van veletek, és akármilyen is a szülésznő vagy akármennyire is idegeskedsz, az a baba onnan hamarosan ki fog bújni, benn nem marad az biztos :lol: Nyugodj meg, próbáld meg még a hátralévő időt relaxálással is tölteni, az biztosan megnyugtat valamelyest. Tudom, nem sok időd van, de napi fél órácskád Atti mellett talán akad.
Eszem ágában sem lett volna felelőtlennek nevezni téged az úszás miatt, mert egyébként én is imádok úszni, és biztosan tök jó testmozgás kismamáknak! Tesóm az első gyerekével szintén hatalmas pocakkal simán úszkált tóban. Szóval jó ez, nincs ezzel semmi baj, csak hangosan gondolkodtam, felejtsd el, jó? Menj úszni a héten is ha szeretnél! :)

Olyan rég raktam már fel ide képet, de most megpróbálkozom az ígért 12 hetes pocakossal :) A kép vasárnap reggel felkelés után nem sokkal készült, így nézzétek el nekem a fejszerkezetemet és a pizsit :lol: Dehát ebben az időben reális a pocakméretem :)

Kép
Kép

Tündi
tündi30
 
 


Tündi,
szép poci! :) Örülök, hogy minden rendben a babával! :)

Judit,
Böröndi Zsuzsát csak hallomásból ismerem, és úgy sem tudok róla sokat, sajnálom! Talán kérdezd meg az Istvános topikban, ott tutira ismeri valaki! Most még nem választottam szülésznőt, Csabinál Böszörményi Bea ugrott be a választott szülésznőm helyett, aki éppen szabin volt. Nem volt rossz, de az az igazság, hogy engem mindenki zavart, aki bejött a szobába, csak akkor éreztem jól magam, amikor a férjem volt ott egyedül. Szóval lehet, hogy nem is választok szülésznőt (arról nem is beszélve, hogy az én dokim csinál gátvédelmet is saját maga, szóval ehhez sem kell a szülésznő). De majd még megbeszélem a dokimmal is, hogy ő hogy gondolja. Sajnálom, hogy csalódtál a kórházban, nekem nagyon jó élmény volt a szülőszobán (a LeBoyer-ban szültem), sokkal kellemesebb hely volt, mint a Schöpf-Mérei.
Mi Üllőn lakunk, most költöztünk ide decemberben.

Timi,
köszi a pocidicséretet! :) Képek... Hát, újabban úgy vagyok vele, hogy inkább nem teszek fel nyilvánosan fényképet a családról, látod, én is fejetlenül kerültem be. :) De küldtem priviben. :) Kristófod nagyon cukorfalat, főleg az elmélázós képen tetszik. :)
Homeopatát én is kipróbálnám, hátha tud segíteni.

Babus,
neked is köszi a pocidicséretet! :) Csatlakozom a többiekhez: hogy sikerült a buli?

A Gyed/Gyes téma még egyszer, ezt egy barátnőm írta:
A legalább 160 nap nem munka kell, hogy legyen, hanem biztosítási jogviszony. Persze ez a legtöbb esetben az, hogy dolgozik az ember lánya és be van jelentve.
Viszont a GYED és a GYES is biztosított időszak.
Ha nem megy vissza dolgozni, abból csak annyi hátránya van, hogy az utolsó bérrel ellátott időszak alapján számolják a TGYÁS és a GYED összeget.
De amint szabira megy, dolgozik ... és nem tudja/ nem is akarja végig dolgozni, akkor ugye lesz táppénz is és akkor lehet, hogy a GYED-e két évig kevesebb lesz és összességében akkor már nem is éri meg.
Ezt ki kell számolni.
A kérdés az az, hogy rövid és hosszú távon melyik a jobb ill. nekik kell eldönteni, akarnak-e esetlegesen rövidtávú előnyöket a hosszú távú hátrányára.
Ha jó magas a bejelentett fizetése, akkor pénzügyileg lehet, hogy a visszamegy papíron éri meg jobban.
Csak akkor meg ott van az, hogy ha csak a két (vagy több) gyerek után megy vissza, akkor jobban jöhet a nagyon sok szabi egyben.
Én nem venném ki a szabimat akkor, amikor amúgy GYES miatt itthon lehetnék. (Azt nem tudom, hogy ha megszakítja a GYES-t, akkor is görgethető-e az évek alatt felgyülemlett szabi, vagy akkor azzal kell kezdenie, hogy kiveszi, de legalábbis nem viheti át a következő évre csak bizonyos határidőig különben pénzzel megváltják. Mert ugye onnantól hogy munkaviszonyban van, a munka törvénykönyvének a szabályai érvényesek.)
Nem hinném, hogy ezek az elvek alapjaiban változtak volna.
Bár ki tudja.
Ha valami máshogy van már, akkor a www.magyarorszag.hu -n tuti le van írva, csak nem feltétlen úgy, hogy ez meg az változott, hanem már csak az újak vannak fent.

A többi barátnőm meg Szakbarbárt ajánlja, hihi...

Minden jót!

Kóbor
kóbor
 
 

 
 

Tünde!

De cuki a pocid :wink:

Kóbor!

Köszi az infot! :)

Mi jól vagyunk, csak sajnos nem sok időm van írni, mert állandóan intéznivaló van az új ház miatt.

Május 1-ig kell készen lennie, és még vana zért hátra meló bőven.
Mellette Lívivel is foglalkozni, így elég sok ez egyszerre.
De igyekszem a lépést tartani majd Veletek :wink:

Meg ugye egy ideig majd nem lesz netünk sem :cry:

Na megyek, mert Lívi alszik, addig lehet csinálni valamit :lol:

Mea
mea
 
 


Sziasztok :D

Tündi
Nagyon szép kis pocid van már :lol:


Most gyorsan bemásolom, amit már előre megírtam, mert Kristóf ébredezik, többre reagálni sajnos, most nincs időm, de holnap megpróbálok újra jönni :lol:

Tegnapelőtt voltam Pesten a dokinál megbeszélni Kristóf hányós-ügyeit.
Sokra most se jutottunk, minden eredménye negatív (kivéve az IgA-t, aminek a szervezet védekezőképességében van szerepe, ha kevés, hajlamos a fertőzésre, és ami lehet, hogy most csak kivételesen lett alacsony, amiért pont akkor épp náthás volt, vagy sajna alapból is alacsony, és akkor ez magyarázza, hogy nagyon könnyen elkap minden felsőlégúti betegséget, ha ez van, nincs mit tenni, ezt kívülről pótolni nem lehet. Mindenesetre majd a gyerekdokinknak mondom, hogy csináljunk egy ezirányú vérvételt akkor, ha épp makkegészséges, hogy meglássuk, akkor milyen értéket mutat.)
De ez a hányás tekintetében nem számít, az azzal kapcsolatos eredmények tökéletesek, egyedül a neurológián lehetne még megnézetni, egy egyszerű fizikális vizsgálat, reflexek, stb., merthogy egyes neurológia betegségek tudnak ilyen alattomosak lenni, de dokinéni erre sok esélyt nem lát, így abban maradtunk, amíg újból nem fordulnak elő halmozottan ezek a hányások, addig ezzel várunk.
Közben még beszélgettem kellett egy gyerekpszichológussal Kristóffal, iszonyú jófej 50 éves nőci volt, kitárgyaltuk az egész gyereket :lol: , szerinte semmi nagy gond nincs vele, még rátértünk egyéb témákra is, mint esti cumisüvegezés, szerinte ez az egyik legtovább eltartó szokásuk a gyerekeknek, akár 4-5 éves korukig is eltarthat, és elvenni tőlük nem túl jó ötlet, pláne, Kristóf esetében, mert ezzel megbontanám az esti rituálékat, amik pedig most még fontosak, és ezzel csak frusztrálnám, amitől esetleg megint hányna.
Bilizésre is azt mondta, bőven ráérünk majd erre nyáron. Az ő gyereke is anno rettegett a bilitől, nem is próbálgatták, el is tette, aztán 2-2,5 éves kora körül, nyáron elővették és 1 hét alatt szobatiszta lett , ahogy Kóbor is mesélte, úgyhogy remélem igaza lesz és mi is hasonlóan járunk majd :lol:
A pszichológus nőci szerint a rendmániája sem kóros, bár szokatlan, szerinte inkább arra kell majd figyelni, hogy 4-5 éves korára elmúljon, mert akkorra már fel kell fognia, hogy a dolgok változnak, nem minden állandó.
Ja, és állítólag nagyon okos gyerek lesz :lol: , merthogy sosem a játékaival játszik :lol: Na jó, ezen csak jót mosolyogtam. Merthogy kérdezte, hogy mi a kedvenc játéka, mire mondtam, hogy igazából a játékok nem kötik le, csak minden olyan, ami nem kéne, kábelek, csavarok, telefontöltők, stb. A fürdőjátékai helyett is csak a rengeteg üres flakonjával játszik. Erre fennhangon megjegyezte, hogy "naggyon jó!!!" :lol: Pedig nekem még lelkiismeretfurdalásom volt, hogy a sok készségfejlesztő játák, formabedobók, stb. nem kötik le, pedig a nőci szerint tök hülyeség ilyeneket venni a gyereknek :?
Na mindegy, ez hosszú lett, a lényeg,hogy tök jó volt pszichológussal beszélgetni, és ahhoz képest, hogy idős, abszolút nem egy konzervatív csajszi, mindenben egyetértett velem, és talán még abban is megerősített, hogy nem csinálok mindent rosszul :D Még az e-mail címét is megadta, írjak, ha bármi kérdésem van vagy ha egyszerűen csak írni akarok :D Jó néha ilyen emberekkel találkozni :D



Hétfői buli megvolt :lol: Lakás egyben maradt :lol: Nagyon jól sikerült, volt torta, zene, buli, tánci :lol:
Teszek fel néhány képet:

Mindenki ámul-bámul a torta láttán:
Kép
Kép
Kép

Dizsi van :lol: , Kristóf pogácsával a szájában nyomja :lol: :
Kép

"Panni, felkérhetlek egy táncra? :lol: ":
Kép

Egy anyukával is táncra perdült :lol: :
Kép

Végül kifáradva, anyával:
Kép Kép


Babus
[/i]

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk CTG, es 2ujjnyira ki vagyok nyilva. Meg hazaengedtek :) Fajasaim delelott szepen, rendszertelenul voltak, most mar nincsenek. A doki meg egy hetet mondott, hogy jo lenne rahuzni, mivel tegnap toltottem a 36. hetet. Hat majd meglatjuk, szerintem hetvegen meglesz :)

Tundinek fogok irni, ha meglesz Andris. Remelem Tundi elvallalod, hogy ertesited a lanyokat.

Megyek csomagolni :)

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Jó reggelt!

[b]JUDIT HÍRADÓ
Hajnali 5-kor megérkezett András Álmos, 2900 gr, 54 cm. Nagyon jól vannak, a kissrác ügyesen próbálkozik a szopizással :)

Kértem, írjon majd pár szót, hogy milyen volt a szülés, amitől annyira félt, és mégis milyen gyorsan túl lett rajta :)

Tündi
tündi30
 
 


Sziasztok!

Babus
De jó buli lehetett! Aranyosak a gyerkőcök nagyon :) A torta is szép, remélem, legalább olyan finom is volt :) Kipihentétek már? :)
Hát nekem kicsit magas ez az IgA vagy mi, reméljük, csak a mostani megfázása miatt volt eltérő. Ezt a hányásos dolgot nem lehet, hogy kinövi hamarosan? Ha nem, akkor valami oka biztosan van, nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz rájönni az okára :(

Mea
Nagyon pörgős napjaitok vannak, de milyen szuper lesz az új házban lakni!!!!!!!!!! Május 1-ig ha elkészül, akkor rögtön be is tudtok költözni, vagy még utána lakhatási, stb. dolgok kellenek? Na a költözés még nem lesz semmi :) Livike is biztos segít majd ;)

Nicol
Hogy ál a kistesó project? :)

Tündi
tündi30
 
 


Judit!

Nagyon sok boldogságot kívánok, erőt, kitartást és örömet, ami "hajt", hogy megoldd a nehézségeket. :lol: Kép

tjuca
 
 


Judit!

Gratulálunk, és sok sok boldogságot kívánunk!!!!!


Tünde!

Május 1-ig be is költözünk mindenféleképpen, mert innen meg ki kell.
Hát húzósak a napok, főleg páromnak mert ő ott is dolgozik, meg a munkájáit is csinálja, szegény....
De haladunk jól.
Csak utána meg neki kell műhelyet építeni, és telket találni hozzá.

Mea
mea
 
 


Judit
Hatalmas gratula Andris babához!!! :lol: :lol: :lol:
Sok boldogságot, sok tejcsit és jó egészséget!!! :lol: :lol: :lol:
Kép



Babus


Kép
babus2005
 
 


Judit,
nagyon sok boldogságot Andrishoz! :)
Kóbor
kóbor
 
 


Judit :) Mi is nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánunk Andrishoz (na meg jó sok tejcit)!!!!

KépKép

KépKép
timika
 
 


Judit!

Ezen a csatornan keresztul is nagyon nagyon sok boldogsagot kivanok Nektek Andrishoz! De jo, hogy tul vagy rajta, igaz?



Babus,
vegulis nagyon jo, hogy semmit nem talaltak Kristofban, ami rendhagyo volna. Valoszinuleg tenyleg kinovi majd. Es ha a cumisuvegezest nem jo abbahagyni, akkor nincs mast tenni, elfogadni a helyzetet es takaritani :oops:

Nagyon kemeny lehet ezzel egyuttelned, engem annyira megviselt Mate 1 heten keresztul tarto hanyasa, hogy minden este remegve teszem le aludni, hogy ugye nem hanyasra ebredunk majd az ejszaka kozepen? Ugyhogy megertelek es szerintem nagyon jo, hogy kivizsgaltattatok a dolgot!

Nicol,
nagyon drukkolok a kistesohoz, remeljuk hamarosan egy ujabb pocakost koszonthetunk!

Mi tegnap voltunk UH-on, mivel en is elkezdtem a 30. hetet. Nagyon megy az ido, teljesen meg is remultem, hogy sehol sem tartunk meg a bevasarlassal es ha Judit is 36. hetre szult (es annak idejen Babus es Nicol is hetekkel hamarabb), akkor elgondolkodtato, hogy nem kellene-e csipkednunk magunkat?

Szoval az UH-n minden rendben volt szerencsere, olyannyira, hogy 1400 gr korul kellene lennie a kisasszonynak, de o mar inkabb 1700gr-ra novekedett, igy megnyugodtam nagyon, hogy nem lesz kissulyu baba meg akkor sem, ha 1-2 hettel elobb kiszedik belolem.

Mate egyebkent nagyon jo fej, baromi szorakoztato mostanaban vele lenni. Mindenaron beszelni szeretne, mar nem csak a szavak elso szotagjat mondja, hanem 2-3 szotagu szavakat is hasznal es osszeirtam, kb 50 szavas szokincse van, amit hasznal is. Utanozni minden szot utanoz, de ezeket nem hasznalja meg. Tunderi, csak kezdodik az a korszak, amikor nagyon kell koncentralnunk, hogy most mit is mond.

Az egyetlen nehezseg mostanaban az, hogy ha alszik rendesen delutan 1,5-2 orat, akkor este 10- 1/2 11-ig ebren van es ennek ellenere 6-1/2 7 kozott ebred. En kelek hozza allandoan, mivel ugysem tudok aludni rendesen, cserebe viszont delutan en is ledolok vele, mert a labaim nehezen birjak a gyurodest es 1 hete folyamatos hanyingerem van, annyira fent van Maja a gyomromban.

Hat ennyi, puszi mindenkinek!
Vanda
vanda72
 
 


Sziasztok :lol:

Tündi
Visszatérve a múltkori dologra, egyáltalán nincs harag, maximálisan igazad van :D , totálisan egyetértek veled, tudom, te tényleg csak jót akarsz :D és köszi a "fejmosást" :lol:
De sajnos azt hiszem, én már csak ilyen vagyok és ilyen is maradok.
Bár most egyelőre nem idegesítem magam a kistesó-dolgon. Ugyan már a 46.napon tartok :? , még egy hetet várok, bár fogalmam sincs miért, ugyse fog megjönni a mensim magától, már valahogy nem is számítok rá, aztán jövő hétfőn elmegyek nődokihoz, az már az 55.nap lesz, akkor azért már rá kéne kicsit segíteni a dologra. Aztán a többit már előre tudom. Egy kis Norcolut, hogy megjöjjön, aztán pár hét múlva UH, hogy van-e peteérésem, persze nem lesz, aztán vissza doki, megint nem fog megjönni magától, megint Norcolut, aztán Closty, utána UH-ok, vérvételek, stb... :?
De mindegy, lesz aminek lennie kell. Nekem márpedig kell egy kistesó, és lesz is, punktum, ebben még az én nem normális hormonháztartásom sem akadályozhat meg :evil:


Kóbor
Köszi az infókat gyes, gyed ügyben. Talán már icipicit átlátom a dolgokat.
Elvileg ugye az lenne a legjobb, ha valaki gyes alatt lenne terhes, és akkorra, mire lejár a gyes, megszületne a tesó. Közben pedig nem menne vissza az ember lánya sem táppénzre, sem szabira, hanem valahogy kihúzná addig azzal a nevetséges gyes összeggel, utána viszont maximális gyed-et kapna újra a kistesóval.
Legalábbis én ezt szűrtem le a te, és a Családinet oldalán a Szakbarbár írásaiból. Persze meglehet, hogy még most sem látok túl tisztán.
Azt pl. nem tudom, mi van akkor, ha mondjuk 7-8 hónapos terhesen lejár a gyesem, (mert mondjuk csak nyáron jön össze a kistesó) és kénytelen vagyok a hátralévő időben táppénzre menni vagy a maradék szabimat kivenni. Akkor már szívás van és kevesebb lesz a kistesóval a gyedem?


Vanda
Örülök, hogy Maja ilyen szépen növöget :D
Hihetetlen, Judit után most te következel :lol: Nemsokára megint babázhatsz :lol:
Úúúgy irigyelek minden pocakost és pici babást :D

Úgyhogy ha valaki pici babás el lesz havazva a sok teendőtől, szívesen vállalok babamegőrzést :lol: :lol: :lol:

Amikor szerdán Pesten voltam a dokinál, a Tűzoltó utcai gyerekklinikán, bementem Kristóf keresztanyukájához, egyben a főiskolai barátnőmhöz, aki a PIC-en dolgozik (koraszülött-intenzív). Hát, én már teljesen elfelejtettem, hogy milyen pici babák is vannak.
Eszter épp egy 1100gr-os babát etetett, akit ők már egymás között csak "óvodásnak" neveznek :lol: , mert 500gr körül született és már duplájára hízott, gépi lélegeztetés nélkül elvolt, tehát már "nagy" gyerek :lol: , hatalmas fekete haja volt, gyönyörű gombszemei voltak, annyira édi volt :lol:
Mondjuk ledöbbentem, mert őt és egy másik csöppséget is alig látogatnak a szüleik. Oké, Egerből szállították ide őket, mindkettőt, nincs valami közel, a szülők nem valami gazdagok, de akkoris. Ha az én gyerekem pár száz grammosan született volna (de akárhány grammosan is) és élet-halál között lebegne (de ha nem is), ágyúval se lehetne kirobbantani az inkubátora mellől, ha kéne, az utcán aludnék, de akkoris mellette lennék. Szerintem ez annyira természetes :?
Alig 1 kilós teremtések, de azt se tudja, ki az anyja, csak fehérruhás emberkék sürögnek-forognak körülötte, csöveket, szondákat, tűket dugdosnak beléjük, kézbe nem veszi őket senki, (merthát nagyon nem vehetik, mert secperc alatt rosszul lennének). Szeretetet a jobb nővérkéktől kapnak, a kevésbé jóktól nem. Olyan picik és már annyit szenvedtek. Én úúúgy sajnálom őket. Talán nem véletlen, hogy én is hasonló helyen dolgoztam :D
Bocsi, már megint elkalandoztam :?


Szóval, Kristóf is már egész szépen mondogatja a szavakat, szinte mindent, amit mi mondunk, és olyan édesen :lol: Bár néha még nehezen érthető, idegenek szinte semmit nem értenek belőle, én vagyok a magyar hangja :lol:

Alvás nálunk egyelőre nem mondom ki, hogy milyen (babonából :lol:, inkább szűrje le mindenki :lol: ). Este 8-kor már horkol, annyira álmos, hogy 5 percet énekelek neki, aztán beesik az ágyba és horkol is, egészen másnap reggel kb. fél 8-ig. Ennek ellenére nagyon álmos mindig, remélem nincs semmi baja, már-már gyanúsan kókadt mostanság. Közel 12 óra éjszakai alvás után déli 12-kor már annyira álmos, hogy alig tud ebédelni, sokszor szinte alig eszik, és már alszik is, átlag 1 órát, de este 6-ra már megint zizi, annyira nyűgös, hogy fél 7-kor már vacsi, fürdés és alvás :lol:


Mea
Jó neked, hogy Livi még nem hisztis.
Kristóf már csinálja a műsort mostanában. A legmenőbb, hogy egyszerűen nem akar levetkőzni, miután hazajöttünk valahonnan. Ruhástól üvölt, ha pedig levetkőztetem, akkor megpróbál visszaöltözni, persze nem megy neki, közben pedig üvölt. Ilyenkor egy párszor elmagyarázom neki a dolgokat, aztán hagyom üvölteni. Miután vagy 10 percig kihisztizte magát, jön az elterelő hadművelet, Samu babával :lol:


Na ma is megírtam a kisregényemet :lol: Most már pucolok :lol:


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Babus
A nekem írt üzidből a legutolsó mondatod a lényeg!!!!!!!!!! :) A többi nem számít, hidd el!

Vanda
30. hét után milyen gyakran kell menned UH-ra? 2 hetente, majd hetente?

Lányok
Szeretném kérdezni, hogy ti annak idején hogy mondtátok el a melóhelyen, hogy babát vártok? Jövő héten szeretném bejelenteni, csak egyszerűen keresem a szavakat :)

Ma nagyon pörgős napom volt :) Nem keltem túl korán, kis reggeli, majd indultam bevásárolni. Közben eszembe jutott, hogy van 1-2 nadrágom, szövet meg nehéz selyem, amiket átalakíthatnék kismama nacivá, mert így nem tudom őket hordani, pedig szerettem mindkettőt. Az egyik fekete, a másik sőtétbarna. MOst, hogy látom, hogy van megvarrva egy kismamanadrág, csak a hasrészéhez kellett vennem pamut passzé anyagot, és szerintem meg tudom csinálni :) Sajnos fekete anyagot nem kaptam, csak sötétbarnát, így egyenlőre azt fogom megvarrni holnap. 1000 Ft volt az anyag, gyakorlatilag ebből megvan az új gatyám :) Nagyon belelkesedtem ezen, mert van más varrnivalóm is, apróságok, de hogy holnap legyen rá időm, ma takarítottam mint a kisangyal, mostam, főztem is. El is fáradtam, nemrég végeztem (ja, és egy 1,5 órás ebéd utáni alvás is belefért apával :)), de holnap már szinte csak a varrás van :) Meg tök jó idő volt ma, lehetett rendesen szellőztetni, ez is energiát ad :)
Remélem, ti is jól vagytok! :)

Tündi
tündi30
 
 


Sziasztok!

Tündi :) Ne haragudj, neked még nem is gratuláltam a pocihoz! :lol: Olyan jó érzés, ugye? Emlékszem, olyan vicces volt, mikor Kristóf behelyezkedett az egyik oldalra és felmás volt a pocakom :lol:

Vanda :) Tényleg nagyon megy az idő, nemsokára neked is két babád lesz már :lol: Te ugye biztosan császárral fogsz majd szülni?

Babus :) Nagyon édesek a manók a képeken!!! Szép volt nagyon Kristóf trotája is, ő meg egy olyan vagány kissrác! Nagyon helyes! :lol:
Teljesen egyetértek azzal, amit írtál a pici babák kapcsán, én sem tudom, milyen szülők azok, akik nem a lehető legtöbb időt töltik ezekkel a pici babákkal! :evil: :evil: :evil: Viszont érdekes amit írtál azzal kapcsolatban, hogy nem lehet őket felvenni, mert pl. a Gyermek születik c. könyvben le van fényképezve egy kb. 28 hetes kislány, ahogy az apja mellkasán fekszik és közben lélegeztetőgéppel lélegeztetik. :roll:
Örülök, hogy Kristófnál semmi szervi baj nem derült ki és hogy a pszicholoógus is ilyen jókat mondott róla! :lol:

Mi csütörtökön voltunk fül-orr-gégészeten, azt mondta a doktornő, hogy a gyulladás már lement Kristóf füléről, viszont a megnagyobbodott orrmandula miatt a dobhártyája még mindig nem szellőzik rendesen :( Szóval továbbra is nagyon bízom a homeopatában, akihez hétfőn megyünk... :roll:

KépKép

KépKép
timika
 
 


Tündi :) Akkor jó varrogatást holnapra!!! :lol: Bár nem tőlem kérdezted, de nekem nem kellett gyakrabban UH-ra menni, ha minden rendben van, szerintem semmi sem indokolja, meg a babák nem is szeretik! Nekem volt a 28., 32. és a 36. héten, meg szülés közben, mikor kiderült, hogy megfordult :(

KépKép

KépKép
timika
 
 


Sziasztok!

Eloszor is leirom, mit beszeltem Judittal delutan:
Maga a szules gyors volt es tulajdonkeppen zokkenomentes. Hajnali 1-kor kelt 6 perces fajasokkal, majd elindultak a korhazba. A dokija 4 korul beert es 5-re mar meg is volt Andris. Csak a szuleszno foglalkozott vele, a doki szinte hozza sem nyult, mivel sikerult gatvedelemmel szulnie, igy meg varras sem kellett.
Iszonyatosan fajt, jobban, mint Attival, ugyhogy most eppen ugy gondolja, hogy nem lesz harmadik baba (szerintem meg igen, de ez maradjon koztunk :oops: ).
A mehosszehuzodasok is sokkal fajdalmasabbak a masodik szuleset kovetoen, mint Attival.

A korhaz maga viszont nem tetszik neki, oriasi atmeno forgalom volt a 6 agyas szobaban, nem voltak a szobatarsak es a latogatok tekintettel arra, hogy 2 napja nem aludt. Sot olyan kedves apuka is volt a szobaban, aki maszkkal az arcan volt bent orakig, mivel beteg. Oriasi parasztsag az ilyen, elnezest a maganvelemenyert...

Igy most atkerte magat egy 1 agyas, fizetos szobaba, de itt legalabb nyugi van es tud pihenni, van TV es a latogatoi fotelbol elvezhetik a tarsasagat. Ja, es meg annyit mondott, hogy rengeteg kisbaba kap maris antibiotikumot, mivel fertozeseket szednek ossze lepten nyomon. Hat ennek nem orulok egyaltalan, de jobb felni, mint megijedni! (Ha valaki nem ertene, en is itt fogok majd szulni :shock: )

Tundi,
nem kell gyakrabban menni UH-ra, elvileg a 36. hettol meg ugyis van mar ctg, emiatt kell majd besuriteni a randikat a dokival.

De jo neked, hogy tudsz varrni! Most eppen megint erzem ezen hianyossagomat, mivel Mate kezdi kinoni a halozsakjat, viszont a kovetkezo meret (74-es utan), ami ugyanilyen vastagsagu 116-os. Szerintetek lehet ez vagy hulyenek neztek a Brendonban?

Timika,
en biztosan csaszaros leszek, bar nem tudom mi van akkor, ha beindul a szules a csaszar kiiras elott?

Babus,
nagyon igazad van ezzel a latogatassal kapcsolatban. Mikor Mate "lakott" a Tuzoltoban, mi is megdobbentunk, hogy csak mi es egy masik anyuka latogattuk naponta tobbszor is a babainkat, volt olyan kisbaba, akinek 2 het alatt nem is lattuk a szuleit.
Szamomra nagyon megdobbento volt, amikor egy 600gr-os baba volt Mateval egy szobaban, hogy mennyire baba mar egy ekkora picike is. Mindene megvan, teljesen ember, csak joval kisebb meretben. Szegenyke mondjuk masnap mar nem volt ott...

Na megyek aludni, vegre Matekank este 10-kor hajlando volt alomra hajtani a fejet... Kezdem a lampazast, igyekszem kikuralni a nathamat, mert nagyon feszit a fulem es az arcuregem.

Ti egyebkent hogyan vedekeztek ez ellen a szemet influenza ellen? En ugy felek tole, mert ha elkapom, semmi gyogyszert nem szedhetek terhesen ugy tudom...
Latod Babus, en meg ilyenek miatt paraztatom magam...

Vanda
vanda72
 
 


Sziasztok!

Ezer meg egy eve nem jartam erre, de ilyen nagy hireket nem hagyhatok szo nelkul...

Judit :)
Gratulalunk Andris babahoz, nagyon sok boldogsagot kivanok nektek!

Tundi :)
Nem is tudom mit irjak, alig akartam hinni a szememnek, amikor meglattam a vonalzodat!!! Neked is oszinte gratulaciom!

Babus :)
Orulok, hogy Kristofrol semmi komoly problema nem derult ki. Hihetetlenul nagy srac mar, irto aranyasak a szulinapos kepek! Igy utolag is nagyon sok boldog szuletesnapot kivanok neki!
A korhazi latogatassal kapcsolatossal kapcsolatban csak annyit, hogy en akkor akadtam ki, amikor a lanyok mellol a kisfiut azert nem vitte haza az anyukaja egybol amikor lehetett, mert este meg meg akarta nezni a rogbimeccset... Az 1 het alatt amig ott volt a kissrac 3x, ha feljott, pedig egesz nap 1 emelettel lentebb volt...
Bar azt is hozza kell tennem, engem se ertett meg mindenki, hogy miert vagyok ott reggel 9-tol este 10-ig...

Vanda :)
Tok jo, hogy Maja ilyen szepen novoget... azert nem biztos hogy kapkodnotok kell a bevasarlassal, ha jol emlkeszem Mate se kapkodta el a kijovetelt... Tenyleg, programcsaszar lesz, vagy megvarja a doki amig magatol is beindul? Jobbulast!

bgy
 
 


Sziasztok :D

Tündi
Én már nem emlékszem pontosan, hogyan mondtam el a munkahelyen. Szerintem semmi extra, megmondtam, hogy babát várok és hogy egyúttal szeretnék elmenni táppénzre, mondjuk ez egy intenzív osztályon, a sok beteg baba között nem is volt kérdéses.

Timika
Én is láttam ezt az apuka mellkasán fekvős baba képét, de szerintem ez még Magyarországon nem igazán elfogadott. Még az anyukáén sem. Itthon leginkább az a gyakorlat, hogy amíg monitoron, gépen, infúzión oxigénen van a koraszülött baba, addig az inkubátorban van, ott is etetik, cumisüvegből vagy fecskendőből, szondából. Ha már elvan oxigén nélkül, akkor max. kiveszik kicsit onnan, hogy az anyuka kézben fogja, de gyakran még nem bírják. Ha már nagyobb a baba, akkor ugyan nincs feltétlenül inkubátorban, de a monitorok, infúziók, még mindig behatárolják azt, hogy az anyuka kezében legyen sokáig. Na meg az osztály rendje is, sok helyen nem engedik az anyukákat sokáig bent lenni.
De mindezektől függetlenül, ha az én gyerekem lenne ott, de ne legyen soha, én akkoris minimum az inkubátora mellett állnék, ameddig csak lehet.


Vanda
Hálózsák ügyben tuti átvertek, nekünk szinte minden méretben volt már, és nagyon jó meleg (télire én is csak ilyet vennék), plüssféle anyagból készült, 80, 86-os, most épp 98-as körüli van, kettő is, az egyiket egy kis itteni bababoltban vettem, a másikat Pesten a C&A-ban (abban amelyik az új Buy-Way bevásárlóközpontban van)

Gyöngyi
Neked is köszi a szülinapi köszöntést :lol:


Mea
Livinek holnapra NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!! :lol:
Kép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Még két dolog kimaradt :oops:

Timika
A múltkor kérdezted, Bioptron lámpánk nincs, nem is tudok róla semmit.
Az Aloe First egy hidratáló, nyugtató, gyulladáscsökkentő spray. A leírása szerint bőrsérülésekre, égésekre, vérzés- és fájdalomcsillapításra, haj- és fejbőrproblémákra, torok, fül és orrüregi problémák kezelésére szolgál.

Judit
Sajnálom, hogy nem voltak jó tapasztalataid a kórteremmel kapcsolatban, tényleg nagy bunkóság beteg apukákat, de egyáltalán bárki egészséges hozzátartozót is beengedni a kórterembe.
De a lényeg, hogy most már a külön szobában jól érzed magad :lol:



Babus

Kép
babus2005
 
 


Babus :) Most légyszi nehogy véletlenül magadra vedd, amit írok!!! Tudom, hogy ez itt Mo-n még nem elfogadott, de hogy miért az számomra rejtély. :roll: Ha egyszer nyugaton működik, nem értem, itt miért nem lehet alkalmazni... :roll: :evil: Sajnos még mindig nem érzik, hogy mennyire fontos a babáknak a szülők közelsége! :cry:
Egyébként ha ne adj Isten az én gyerekem is ilyen helyen lenne, én is biztos ott lennék legalább az inkubátora mellett...

Köszi az Aloe-s infot! :lol:

Vanda :) Szerintem nem okozna problémát az sem, ha a kiírás előtt indulna meg a szülés, bemennél a kh-ba és megcsinálnák a műtétet, nem?

Lányok! Akartam már többször is kérdezni, hogy Judytékról tud vki vmit?

KépKép

KépKép
timika
 
 


Sziasztok!

Pár napig nem járok erre és micsoda hír vár :D .

Judit!
Gratulálok Andris babához! Sok-sok boldogságot és tejcsit kívánok!
Kép

Sajnálom a rossz kórtermet, de ez az egyágyas biztosan sokkal jobb. És a jólsikerült gátvédelemnek is örülök, nagyon jó szülésznőd lehetett :D

Tündi!
Nagyon szép pocod van! :) A babaproject folyamatban van, ez az első próbálkozós hónapunk. Majd hó végén kiderül hogy sikerült-e. Remélem jól sikerült, de ha nem akkor sem leszek szomorú, ritka hogy elsőre összejön. Vivivel szerencsénk volt e téren. Én a munkahelyemnek a terhességet telefonon mondtam el, mivel kórházba kerültem kis vérzés miatt. De szerintem ezt a legtöbb munkahelyen megértik. :lol:

Vanda!
Nagyon klassz, hogy Maja ilyen szép nagy lány lesz. Remélem vele kevesebb gondod lesz kajaügyileg mint Mátéval. Vivi is 1-2 hónapja kezdett el szavakat mondani. Ő is sok szónak először az első szótagját mondta ki, de eközben, simán kimondta hogy "szétszedte" amikor sikerült a baba sapiját levenni. Sokáig ez volt az egyetlen teljes szava, majd egyik napról a másikra gyönyörűen kezdte mondani a szavakat. Most 21 hónapos és már tőmondatokat is használ és énekel is. Sokszor mondja, hogy, 'te is gyere', 'alszik a baba' és a 'hinata palinta alszik a Mazsika' énekelve. :lol: Este ha lefektetem az ágyába magának énekli a csicsija babáját.

Babus!
Nagyon jó fej pszichonógussal találkoztál. :lol: A babazsúros képek nagyon jól sikerültek. Olyan nagy fiú már Kristóf. :D A closty miatt ne keseregj, ha így lehet majd csak babád, akkor így lesz, ettől se te, se a gyerek nem lesz kevesebb. A bilizést szerintem is ráérsz nyáron elkezdeni. Én Vivit reggel ébredés után és délben ébredés után is wc-re ültetem és akkor oda pisil és nagyon is örül neki. Fülig ér a szája ha sikerül. De már többször is előfordult, hogy szolt napközben, hogy pisi és akkor a wc-be pisilt. Pl: a kakit csak pelusba akarja kinyomni. Már adtam rá kisbugyit amikor nagyon fájt neki, hogy abba könnyebb lesz, de hozta a pelust és mutatta, hogy kaka oda. A barátnőm kislánya tavaly nyárom már mindig a wc-be pisilt 20 hónapos kora körül, és most télen megint csak a pelusba hajlandó, pedig már közelebb van a 2,5 éves kórhoz.

Mea!
Én sok boldog névnapot kívánok Livinek!

Babások!
Székrekedésre nincs valami jó házi receptetek? Vivi nagyon nehezen kakil, sokat sír miatta és közben kiabál, hogy 'kaka fáj'. :cry: Úgy sajnálom szegényt. Már a glicerines kúpot is próbáltuk, de az se nagyon hatott.

Dobok pár képet is.
Kép
Kép

Nicol

Kép
nicol
 
 


Sziasztok!

Na ki van mar itthon? :)
Hazakertem magunkat, mert az egyagyast el kellett hagynunk :( Itthon legalabb en szabalyozom a latogatokat.
Rohanok pihenni, mert a korhazban nem sok idom volt.
Ha pihentem majd irok reszletesen.
Koszonjuk a gratulaciokat!

Kepeket itt tudtok nezni: http://kepek.sytes.net/ocsipapo

es amugy Vanda tenyleg nem lesz itt tobb teso :) (vagy lehet igazad van :)) Majd kiderul :)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Judit!
Nagyon jó, hogy már otthon vagy! :D
Olyan édes a kis Andris a képeken, nem lehet betelni vele :lol: .
Olyan kis törékeny, picike, nagyon emlékeztet a lányomra. És nagyon boldognak látszol a képeken, sugárzol rajtuk! :D Pihenj sokat és persze izgatottan várom a beszámolót!

Nicol

Kép
nicol
 
 


Köszönjük a névnapi köszöntéseket!!!!

Puszi

Mea
mea
 
 


Judit :)
Nagyon edes Andris! Tenyleg hihetetlenul boldognak latszol a kepeken. Atti is hihetetlen nagyfiu mar! Sok boldogsagot meg1x!

Nicol :)
A lanyok egy idoben homeos bogyot szedtek a szekrekedesre, mondjuk akkor meg sok lehetoseg nem volt, de ugy tunt segitett nekik. Ha jol emlekszem Aesculus hippocastanum volt az egyik fele... a masiknak majd utananezek, nem emlekszem igy hirtelen. Nekem egyebkent az aszalt szilva nagyon bejott, illetve a zabkorpa is. Ebbol olyan tejbepapi fele cuccot lehet csinalni, mezzel es mazsolaval, nagyon fini.
Vivi is nagylany mar, nagyon edes a kepeken. :D Nekunk is van hasonlo pizsink, csak hableanyos es zold. :wink:

Mea :)
Sok boldog nevnapot Livinek!

bgy
 
 


Gyöngyi!
Köszi az infót. Megkérdezem a patikában van e. Amúgy a zöld pizsi is megvan nekünk, de az még nagy egy kicsit. Olyan igazi kislány ebben a pizsiben. :lol:

Ma voltam a Vivivel angol órán. Úgy élvezte, az összes gyerek közül ő volt csak aktív és csinálta amit a oktató kért :lol: . Nekem nagyon tetszik ahogy tanítják őket, csupa játék és vidámság. Akinek vannak ezirányű tervei annak nagyon ajánlom ezt a nyelviskolát, minden kerületben van. Ja és még egész megfizethető is.
Itt tudjátok megnézni: www.gyerekangol.hu

Nicol

Kép
nicol
 
 


Nicol!
Mi is jarunk ilyen angolra az Attival :) Nem mertem mondani, mert sokan hulyenek tartanak. Mar ma is elmentunk volna, de kicsit gazos volt az ejszakank :)
Amugy koszi, tenyleg nagyon boldog vagyok!

Mindenkinek koszonjuk a gratulaciot, dicseretet.

Szulestortenet:
Mar hetfon eros fajasaim voltak, de akkor meg nem gondoltam komolyan, hogy kozel van a fiam szuletese. Mivel a doki nem latott aznap, igy ugy dontottunk, hogy penteken visszamegyunk CTG-re. Ekkor mar 2ujjnyira ki voltam tagulva, de a doki meg egy hetet josolt. Delutan rendszertelen fajasaim voltak. Rettegtem, hogy nem fogom felismerni az igazit. Amikor az utolso ruhat is betettem a csomagba, es hajamat is megmostam a fajasok abbamaradtak.
Hajnal egykor arra ebredtem, hogy nagyon eros fajasaim vannak. Ezek mar 6percesek voltak. Feltem felhivni a szulesznot, mert alig ismertem, 2szer talalkoztunk. Sajnaltam ilyen keson felebreszteni. Gondoltam hatha megint abbamaradnak a fajasok. Inkabb a korhazat hivtam, ahol kozolte egy holgy, hogy nem telefonalni, hanem jonni kene. Elbucsuztam Attikatol (persze aludt-es ez a kep volt vegig elottem vajudaskor), anyumtol, majd elindultunk. kb. 2korul ertunk be turheto fajasokkal. Megvizsgalt az ugyeletes szuleszno (6cm volt a mehszaj), es hivta a szulesznomet. kb 3 bent is volt. Vizsgalatnal burkot repesztett (ami most abszolut nem fajt, nem ugy mint Attival) Hivta a dokit. Megkerdezte, hogy nem probalnam-e ki a kadat. Na jot rohogtem, mert egy nappal elotte mondtam azt, hogy en aztan be nem ulok a kadba, mert ket verolegeny sem tud majd kihuzni onnan. Vegul kadban kotottem ki, es a fajasok kozott jokat nevettunk ezen az Attival. Kepzeljetek, tenyleg segitett!!!! Ajanlom mindenkinek! Kb egy oracskat, lehet kevesebb volt, ezt mar nem tudom. Addigra a doki is megjott. Megvizsgalt (szuperul, nem ugy mint a regi) Labdara ulhettem at, ami most abszolut nem segit, nem ugy mint Attinal. Ezek utan nagyon felporogtek az esemenyek. A fajasok ekkor mar elviselhetetlenek voltak, de vegig csak 2percenkent jottek. 5ora elott par perccel kertem az Attit, hogy szoljon a dokinak, szulesznonek, mert mar nagyon faj, es valami nem stimmel. Bejottek, felfektettek. Na ekkor jott a poklok pokla, mert gatvedelemmel szultem. A fajasnal tagitott, es ez nagyon fajt. Azt kertem, hogy inkabb vagjanak. Atti vegig fogta a kezemet, es biztatott. Nelkule nem sikerult volna. Ekkor az Andriska feje becsuszott a szulocsatornaba. Ezt a dokitol tudom, mert ugy ereztem szetrepedek, es megnyugtatott, hogy ez normalis ilyenkor. A kovetkezo fajasig rengeteg ido telt el, en igy ereztem (kb.2-3perc) Mar rettegtem a kovetkezo fajastol, mert a gatvedelem erdekeben visszakellett tartanom a nyomast. Jott a fajas, ez volt a legdurvabb. Utana mar csak azt ereztem, hogy kirepul a gyerek. Szo szerint, alig tudtak elkapni. Ekkor mar sirtunk Attival, a megkonnyebulestol, oromtol, fajdalomtol. Most mar nem mondtam, hogy na meg 3 ilyet, mint az elso szulesnel, mert hiaba volt rovid az egesz, de annal fajdalmasabb volt.
Eletem masodik legszebb elmenye, amikor a mellemre tettek a kicsit. Olyan szerencse ert, hogy 3oran at ott is hagytak. Persze lemertek, feloltoztettek, es ugy hagytak ott.

Attit egy ora utan hazakuldtem, szegeny mar nagyon faradt volt. 8kor lekerultunk a csecsemosreszre. Andrist elvittek vizsgalatokra.

5 agyas szobaba kerultem. Csak ketten voltak akkor meg, de a hozzatartozoik annal tobben voltak. Ide barki bejohetett. Hihetetlen, hogy egy 35.hetre szuletett, egy hete bent fekvo gyerekhez beteg hozzatartozo jott. Amikor szoptattam a kicsit 5pasi vonult be rammosolyogva, es jol megbamulva. Dobbenet! Ezek utan egy anyuka nyitotta rank az ablakot. Hat ezek utan azonnal 1agyasba kerettem magam. Csak hat ez nem ingyenes 10eft/nap. Azt meg nem irtam, hogy a belso agyon egy beteg baba fekudt, aki antibiotikumokat kapott a combijaba. Hogy fertozo volt vagy sem en mar meg sem mertem kerdezni.

Hetfon azert jottunk haza sajat felelossegre, mert vissza kellett volna mennem tobbagyasba (le volt foglalva a szoba csaszarosnak, ezt tudtam akkor amikor atmentem) Nem kockaztattunk, itthon tudom szabalyozni a latogatokat.

Tejci annyi van, hogy nem kell szivja, folyik magatol. Szerintem ez nem tart majd sokaig, mert ket gyerek mellett, egyedul nagyon nehez lesz helytallni. Igaz szuper jo ferjem van, aki rengeteget segit, de dolgoznia kell. Ma 40-60ml szopizott, es mellette meg 80 tudtam fejni. Szerencsere meg suru is. Annyira sarga mint a madartej.

Ejszakak:
nappal alszik, es ejszaka kell, ugyan ugy mint a battya. Atti annak idejen a pocakfajas miatt kelt fel. Andriska is ugy nez ki. Mar vettunk infaclt, es ki is probaltuk. Remeljuk segit majd szegenynek.

Attika a batyo:
imadja! Allandoan puszilja, olelgeti. Nagyon boldog! Persze bevonjuk mindenbe. Olebe tesszuk, pelusozasnal ott van, o adogatja a pelust, a popsitorlot. Szoval mindenben segit.
A legnagyobb boldogsaggal az tolt el, hogy eddig a fiam kizarolag apas volt,es most allandoan olelget meg puszilgat.

Lassan befejezem a beszamolot. Gondolom mar untok. Nekem most kezdodik az esti muszak. A nappali este 8kor veget ert. Igy volt egy kis idom megirni a tortenetet mig emlekszem ra.

Hihetetlen, hogy par napja azon paraztam, hogy fogok szulni, most meg mar itt szuszog a draga.

Holnap megyunk vissza a korhazba valami pko-ra. Erdekes, hogy a teli babakat elvileg hetekig nem lehet levegore vinni, de mi azert vigyuk be. En tudom, hogy ez a vizsgalat kotelezo, de a doki nenink ma mondta, hogy O is meg tudta volna csinalni. Na mindegy. Igyekszem a korhazat gyorsan elfelejteni.

A dokival es a szulesznovel maximalisan meg vagyok elegedve. Nem is volt szerencsere sok dolguk. 2orat voltak csak nalam :)

Megegyszer bocs a hosszu beszamoloert
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Judit
Annyira jó volt olvasni téged :lol: Minden mondatodból a boldogság sugárzik :lol: Nem is úgy tűnik, mint aki most szült és mint aki egy fáradt kétgyermekes anyuka lenne, hanem csupa vidámság, boldogság és kiegyensúlyozottság jön le az írásodból :lol:
Nekem úgy tűnik, ezt a szülést összességében is sokkal jobban viselted, mint Attinál :lol:
És annyira csodaszép kisbaba Andriska :lol: Atti pedig már olyan helyes nagyfiú és annyira jó, hogy így szereti az öcsikéjét :lol: :lol: :lol:

És azt már olyan rég kérdezni akartam, hogy Attit akkor átköltöztették új ágyikóba? Gondolom nem vettetek új kiságyat. És hogy viseli? Tetszik neki?

És a kórházi másik baba antibiotikumáról jut eszembe. Azt elég sok kisbaba kap, leginkább akkor, ha az anyukánál még a fájások beindulása előtt elfolyik a magzatvíz, mert ilyenkor fokozott a fertőzésveszély a babára nézve, ezért adnak neki a megszületése után megelőzésképpen egy pár napig antibiotikumot, izomba, úgy ahogy láttad, a combjába.


Nicol
Nagyon édes Vivi :lol:
Egyébként, ugye véletlenül se haragszol meg :D , de a két képen olyan, mintha egy lány-fiú ikerpár lenne, totál egyformák, de az első képen olyan lányos, olyan Vivienes :lol: , a másodikon pedig detto ugyanaz, de olyan kisfiús arcvonásokkal, még a haja is fiúsabbnak tűnik és kisfiúsabb öltözékben is van :lol: :lol:


Timika
Judyt a Gyereknevelés/Ikrek topikba szokott írogatni, ott olvastam még január végén, hogy épp költöztek.


Rólunk.
Kristóf csak megbetegedett. Pedig a múltkor már örültem, hogy egy kis enyhe náthával megússzuk. Pár napig el is múlt minden, aztán hétfőn hirtelen elég pocsékul lett, borzasztóan köhögött, asztmatikus hörghurutja lett, kapott rá gyógyszereket, de még rosszabbul lett, iszonyúan köhögött, szó szerint mindent kihányt, a gyógyszert, a folyadékot, mindent, egy nap vagy 20-szor biztos hogy hányt, már attól féltem, kiszárad. 2 napig alig aludt valamit. Állva is köhögött 2-3 percente, de fekve szinte egyhuzamban. Köhögésre ébredt és már hányta is össze az ágyát a köhögéstől. Nagyon szenvedett szegény. Közben már a pocakját is fájlalta, gondolom a sok köhögéstől meg hányástól. Meg lázas is lett, mondjuk nem vészes, 37,9 volt egyszer, de akkor is. Na meg dől a nózijából a váladék. De egyetlen szerencsénk, hogy már úgy megszerette az orrszívót, hogy ő szereli össze a porszívóval, felül az ágyra vagy a kisszékére és mutatja, hogy melyik orrlyukával kezdjem, akár hosszú percekig is hagyja. Volt, hogy hajnali fél 6-kor ébresztett, hogy anya, vúúú(ez a porszívó :D )
Így szerdán újból visszavittem a dokihoz, az asztmatikus hörghururjára rárakódott még egy hörghurut, ami már nagyon közel áll a tüdőgyulladáshoz. Újabb gyógyszereket kapott, a köhögéscsillapítót kúpba kapta (hogy ez eddig miért nem jutott eszünkbe? Ezentúl tuti, hogy ilyet fogok kérni neki, ha köhögni fog. Bár Kristóf fantáziája elég nagy, mert ezt meg sokszor egyből kikakilja, ha fent nem tud, legalább lent megszabadul tőle :lol: , de legalább hébe-hóba bentmarad és már az is rengeteget segített, egyetlen kúptól már szinte abbamaradt a köhögése)és egy sokkal erősebb antibiotikumot. És ezek már csodát tettek, tegnap egy délután annyit javult, hogy már csak este hányt egyszer, az éjszakát végig aludta, még az esti tápi is bentmaradt és ma is ivott már 2-szer tápit, merthogy kaja még nem kell neki, úgyhogy ezen él. Ja, és most is már közel másfél órája alszik :lol: És még egyet sem köhögött :lol: Ki van merülve már biztos :D
Úgyhogy remélem most már csak javulhat :lol:



Babus

Kép
babus2005
 
 




Sziasztok:)

Meg vagyunk ám mi is,mármint ha fel tünt, hogy régen jártam erre!!!

JUDIT:)

Gratulálok Andrishoz nagyon aranyos baba:)
Gondolom nem lehet 1szerű két gyerekkel??
Örülök,hogy minden rendben van veletek,vigyázz nagyon a babákra na meg persze magadra is!!!!

Nicol:)

Vivi is egy tünemény,és ő is elég sokat nőtt ahogy láttom a képeken.
És mekkorra haja van???
Nekünk még mindig kicsike a hajunk:)
És amiről beszéltünk a multkor msnen,nagyon remélem hogy nem tart sokáig náluk ez a hisztis korszak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mea:)

Utólag is boldog névnapot Livinek:)
Ő is nagyon sokat változott mióta nem láttam őt!!
Ő nem hisztis??
Azt hiszem a multkor nagyon dicsérted őt,hogy milyen jó kiscsaj!!!

Babus:)

Kristófnak is NAGYON BOLDOG 2.születés napot kivánunk:)
És sajnálom,hogy ilyen beteges szegényke!!!!
De annak örülök,hogy semmi szervi baja nincs!!!!
Ez nagyon megnyugtató!!!
És még iszik TÁPSZERT????????
Mi már nagyon rég óta nem iszunk tápit, azt hiszem 1 évesen kapott utoljára tápit!!!
Végül is nekem szerncsém van ,hogy Viki imádja a kakaót,meg a tejcsit.

Rólunk:)

Hiszti-hiszti-hiszti ezerrel ez minden napos nálunk:(
HA vmi nem ugy van ahogy a kiscsaj akarja elkezd verekedni:(
Játunk két helyre is baba-mama klubba és ott nagyon sok hülyeség ragad rá!!!
Ez a csapkodás is!!!
De remélem előbb utobb leszokik róla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evéssel kisebb nagyobb gondok vannak!!!!
De türhetően eszik.
Nagyon sok szót mond már simán érteni hogy mit mond!!!

Sétálni nem szeret,csak kicsal, hogy menjek ki vele kinnt meg feljön az ölembe,ha nem veszem fel leül az útközepén és elkezd hisztizni!

Szereti nagyon a baba társaságot de nem ám a csajokét, hanem a kisfiúkat
:oops:

Nálunk kistesó az tuti egy dbig nem lesz!!!

Akik benne vannak a kistesó projektbe annak sok-sok sikert kivánunk:)

megyek,mert szét szedi a csajom a szobát:)

Kép

Kép
edinka
 
 


Edina
Köszi neked is a szülinapi köszöntést :D
Igen, Kristóf még iszik tápit, egyrészt, mert ragaszkodik hozzá, reggel és este kiköveteli magának. Sem a tejet, sem a kakaót, de még ezeket a dobozos Milkiway, Mars stb. italokat sem issza meg, így kénytelen vagyok neki ezt adni.
Másrészt nekünk mind a védőnő, mind a gyerekorvos azt mondta, hogy 2 éves korig mindenképp a tápszer ajánlott, mert addig még szüksége van a benne lévő ásványi- és nyomelemekre, és egyébként is, a tehéntej adását ne sürgessük.


Sajnálom, hogy ennyire megy nálatok a hiszti. Kristóf is tud cirkuszolni, de annyira nem vészes. Általában hülyeségekből csinál hisztit, pl. nem akar levetkőzni, miután hazajöttünk valahonnan. Én ilyenkor egy párszor elmondom neki a tényállást, ha nem segít, márpedig ilyenkor nem szokott, akkor hagyom üvölteni, aztán pár perc múlva elterelem valamivel a figyelmét.
Utcán szerencsére még nem csinált műsort. Bár ami késik, nem múlik :D
Sétálni ő is csak kb. 1 hete sétál, de nagyon nagy távokat, akár a fél várost végigsétálja, de közel 2 éves koráig, leginkább csak babakocsival mentünk mindenhová, max. a ház körül sétálgattunk gyalog, de ilyenkor is sokszor volt, hogy noszogatni kellett, hogy keressük meg a cicát, nézd ott egy vau, és hasonlók.


Képet nem teszel fel Vikiről?


Most már mennem kell, pasik érkeznek a fürdésből.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Hahó!

Megint jól elmaradtam, de betegek a kölkök, egyelőre takony, de mintha a köhögés sem lenne távol...

Babus,
klasszak a bulis képek, Kristóf simán idősebbnek néz ki, olyan vagány! :)
Gyeses dologgal kapcsolatban nem biztos ám, hogy neked akkor a legjobb, ha gyesen maradsz, nekem úgy jött le, hogy ez attól is függ, hogy mennyi a fizetésed. Mert ha sok, akkor eleve a táppénzre, utána meg a tgyásra magasabb összeget kapsz, és aztán megint megkapod a max gyedet, de ehhez bizonyos összeg felett kell lennie, na, ezt nem tudom megmondani, mennyi, ehhez kell szakembert megkérdezni. Meg aztán ki tudja, lehet, hogy az idén tényleg sok mindent megváltoztatnak, utána kell járni mindenképpen, hogy neked hogy éri meg.

Timi, Babus,
a Schöpf-Méreiben szült az én dokimnál egy lány, azt hiszem, a 30. hétre, és nála alkalmazták egy idő után ezt a kengurus módszert, ott pihizett fél-fél órákat a baba a meztelen mellkasán. :)

Vanda,
influenza megelőzésére és kezelésére is nagyon jó az Oscillococcinum nevű homeopátiás szer, ezt terhesen is lehet szedni. Ma már a legtöbb gyógyszertárban kapható, nem csak a homeosokban, mert rájöttek, hogy milyen hasznos. :) A gyerekeknek is ezt javasolta a dokinénink, amikor betegek lettek.

Nicol,
Vivi igazi kis hölgy, főleg a rózsaszín szerkóban! :) Székrekedésre van egy szirup, talán Laevolac???, ezt tudtommal kisgyerekek is szedhetik. Amúgy meg egy kávéskanál lenmag összetörve, joghurtban vagy szendvicsre szórva; szilvalekvár esetleg segíthet.

Judit,
hát ez jó gyors szülés volt! :) Örülök, hogy elégedett voltál a dokival és a szülésznővel, annak már kevésbé, amiket írtál a kórházról... Nagyon boldognak tűnsz, jó olvasni! :)

Betegeknek jobbulást!!!

Csabi is beszél már egyébként, jól le is vagyok döbbenve, lévén a nővére csak 21 hósan kezdte. Már kezd kétszavas összetételeket használni. :) És ő is tud hisztizni, csapkod, dobál, és üvölt, ez is eléggé ismeretlen a nyugodt lánykám után... :D

Na, megyek, mert megjöttek a kölkök a fürdésből.

Kóbor
kóbor
 
 


Sziasztok!

Judit, hatalmas gratula Andrishoz!!! Ügyesek vagytok! A 3. gyerkőcöt meg lesz még időtök meggondolni. Egyébként is szerintem hamar halványulnak a szülés emlékei :-)

Babus, utólag is boldog szülinapot Kristófnak!

Kép
szdorka
 
 


Babus!
A kék szerkókban sokan fiúnak nézik a lánykámat, hiába a piros kabát. De ha már ingyen kapjuk őket az unokatesójától, akkor hordjuk is, így nem kell annyi ruhát megvenni. Kristófnak javulást kívánok. :)

Edinka!
A hiszti még tart nálunk is. Vivi úgyan nem csapkod, de nagyon tud toporzékolni. Egyhelyben állva veri a lábait a talajhoz és visít közben. Meghát az akaratosságát is elég nehéz letörni.
Séta: Vivi egy darabig jön magától, aztán mászik föl rám, de ilyenkor elterelem a figyelmét, pl: nézd ott egy szép levél, vegyük föl stb. Mire már el is felejti, hogy fel akart jönni az ölembe. És megyünk tovább. Sokszok viszünk labdát is és azután fut hogy megfogja. Nameg sokat motorozik séta helyett. :lol:

Judit!
Engem is néztek már hülyének az angol miatt, de én nem veszem fel. Mindenki máshogy gondolkodik. De amikor hallottam egy háromévest angolul beszélni, 10 hónap tanulás után, azt mondtam megéri. És nem is kívánnak tőlük sokat. Vivit eddig magam tanítgattam itthon az angol szavakra és nagyon is érti őket. Sőt amit éppen csinálunk, vagy játszunk én mindig elmondom neki angolul és utána magyarul is. És már most ha angolul kérek valamit, hogy hozzon ide, érti és hozza is.
Amúgy hogy telnek a napjaitok? Bírod két gyerkőccel?

Kóbor!
A levolac szirupot már három napja kapja és nem hat rá. De nem hagyom abba, dokinéni szerint 10 napig használjuk és nézzük meg segít-e. Tegnap már a 4. nap volt kaksi nélkül, így kúpot is kapott, és még így is nehezen szánta rá magát. Sajnos se a lenmagos se a lekváros dolgokat nem eszi meg. Vettem neki szilvalekvárt is, azt se kostólta meg... :cry:

Nicol

Kép
nicol
 
 


Nicol!

Mekkora már Vivi! :)
Ngyon ari!

Babus!

Jobbulást Kristófnak!!!

Edina!

Várunk képeket Vikiről!!! :)

Igen, Lívi egyelőre (még!!!) jókislány!
Nincsenek még nagy hisztik.

Judit!

Nagyonédes Andriska!
Te meg nagyon stramm anyuka vagy!!! :)

Na megyek, mert a drága nem akar elaludni .....
Azért gyorsan lekopogom....

Mea
mea
 
 


Sziasztok :lol:

Nicol
Érdekes, amit az angolról írtál, nem is gondoltam volna, hogy ilyen hatékony ez a módszer.
Én abszolút nem gondolom, hogy ez hülyeség lenne. Nálunk egyébként nem is tudok róla, hogy lenne ilyen. Bár én inkább német-párti vagyok, angolt is tanultam, 6 évig, de mégse sikerült soha megszeretnem :D


Dorka
Neked is köszi :D
Nem kapunk képeket Márkról? :lol:


Kóbor, Nicol, Mea
Kristóf köszöni szépen :lol: Már jobban van, csak tiszta váladék szegény, olyan hurutosakat köhög, hogy rossz hallgatni.
Mára viszont én is csatlakoztam hozzá, fáj a fejem, torkom és olyan nyomi vagyok :cry:


GYES/GYED ügyben:
Ma végre felhívtam a munkahelyemen a TB Osztályt, ott van egy rendes nőci, kértem, magyarázzon el nekem mindent, úgy, hogy én, mint tök hülye is megértsem :lol:
Most a rám eső részét írom le, mert azt fogtam fel, teljesen, azt hiszem :lol:
Szóval, ha valakinek a minimálbér kétszeresét meghaladó (azaz jelenleg 131000Ft) fölötti bruttó bére van, akkor az a következő gyereknél maximális GYED-et fog kapni. (ha kevesebb, akkor nem tudom pontosan, akkor talán kevesebb lesz, mint az előző gyereknél volt, de akkor is lesz GYED, olyan nincs, hogy nincs)
Én szerencsére ez fölött vagyok (nem sokkal, 148600Ft), bár, bele kell még kalkulálni, hogy jövőre emelkedni fog a minimálbér (merthogy a kistesó már csak valószínűleg jövőre fog megszületni), de azt mondta a nőci, annyit tuti nem fog emelkedni, hogy meghaladja az én bruttó béremet.
Szóval ez idáig nekem nagyon kedvező.
Viszont, ha összejön a kistesó, nem éri majd meg elmennem táppénzre, mert ugyan jóval több lenne, mint a GYES, viszont utána 2 évig a GYED kevesebb lenne, mert akkor már nem vonatkozna rám az, amit fentebb írtam (a maximális GYED-ről)
Helyette a kistesó születéséig GYES-en kéne maradnom.
Számomra a legkedvezőbb az lenne, ha a kistesó Kristóf betöltött 3 éves koráig megszületne, azaz 2008.január 27.-ig. (ez azt jelentené, hogy igencsak haladni kéne a kistesó-projekttel), mert ez esetben, ugyan a terhesség alatt maradnék GYES-en, és kapnám azt a nevetséges 23ezret, de a megszületése után maximális GYED-et kapnék (ami jelenleg már bruttó 91ezer+ a 2 gyerek után járó családi pótlék), a TGYÁS pedig a fizum 70%-a lenne, ami szintén nem olyan rossz összeg.
Egy gond van, ha nem jön össze időben, és kicsúszok a GYES-ből, vagyis pl. 6-7 hónapos terhes leszek, amikor lejár a GYES. De, ha mázlim van, és a fennmaradó időre, ami még hátravan a terhességből, elég az addig felhalmozott szabim, ez még 100% bérnek számít, ezzel még járni fog a maximális GYED.
A még nagyobb gond akkor van, ha a kistesó olyan sokára jön össze, hogy már a GYES is és a maradék szabadságom is elfogy, ekkor viszont kénytelen vagyok táppénzre menni a szülésig hátralévő időben, még ha csak pár napról van is szó, amikor is stornó minden, és már nem érvényesek rám a max. GYED-ről írtak, és ebben az esetben a szülést megelőző 180 napomat veszik majd alapul, ami kevesebb pénzt fog jelenteni.
Egyetlen dolgot nem tudok, hogy a GYES/GYED 3 évére végig jár elvileg szabi, vagy sem. Mert a nőci valami 40 napot, azaz 2 hónap szabit emlegetett, dehát 3 évre elvileg 60 nap járna, plussz még, ami 2004-ben megmaradt, merthogy én 2004.júliusa óta vagyok itthon, és akkor, ha jól emlékszem, nem vettem ki még az összes azévi szabimat, illetve augusztusban akartam, amikor mentünk a Balcsira, de közben összejött Kristóf és eljöttem táppénzre, így még az a szabim is megvan. Elvileg.
Márcsak azért érdekelne, mert így még +1 hónap haladékom lenne. Ami ugyanis nálunk számít, mert ki tudja, mikorra jön össze a tesó.
Bár, akárhogy is számolgatok, a GYES jövő év január 27.-én lejár, utána még min. 2 hónap szabi, (de remélhetőleg több), az már március vége, április eleje. Az meg, hogy odáig megszülessen a tesó, azt jelenti, hogy június közepéig-végéig össze kell jönnie a tesónak.
Vagyis, van rá 3 hónapunk :? Elég esélytelen.
Mindenesetre hétfőn fél 5-re megyek nődokihoz, aztán lépünk az ügy érdekében :?
Hajrázni kell nagyon :? Remélem semmi komoly, csak egy kis Norcolut, Closty. Bár kétlem, hogy összejönne ilyen gyorsan.
És mit csináljak Kristóffal, ha épp az UH szerinti peteéréskor jön a foga vagy épp beteg és esély sincs a gyerekgyártásra :? :?
Hamarabb kellett volna észbe kapni és belefogni a kistesó-projektbe. Most már késő bánat :?



Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Babus, inkább nem terhelem a topikot a képekkel, de itt lehet találni párat :
http://community.webshots.com/user/szdo ... =community
A kistesó projekthez meg drukk, a tapasztalatok alapján akinek az első nehezen jött össze, ott a második már egyszerűbb. Remélem nálatok is így lesz!

Kép
szdorka
 
 


Dorka
Nagyon gyönyörű kisbaba Márk :lol: Szerintem hasonlít Kristófra még pici korában :lol:
És jó nagy pocid volt :lol:
Én úgy sajnálom, hogy nekünk nem készültek rögtön a szülőszobában képek, sajna a fényképezőnket kölcsönadtuk anyóséknak, akik épp akkor nyaraltak(teleltek :lol: ), merthát nem volt betervezve, hogy 3 héttel korábban születik Kristóf, így csak másnapra tudtunk keríteni egyet.

Amúgy nem hiszem, hogy nekünk a kistesó rögtön összejönne, ugyanis december végén hagytam abba a fogigátlót, és azóta se jött meg, már az 52.nap, persze nem baba miatt, gondolom ugyanaz, mint Kristóf előtt, a peteérés hiánya, legalábbis remélem, hogy nem nagyobb baj miatt.


Most megyek, mert sietek, igyekszünk időben letenni Kristófot, ma pótoljuk a Valentin-napot :D , akkor ugyanis beteg volt Kristóf, és kimaradt, ma este viszont, ha elaludt Kristóf, átjön anyukám vigyázni az álmára, mi pedig elmegyünk étterembe, utána pedig itthon filmet nézünk :D


Babus

Kép
babus2005
 
 


Babus!

Nagyon drukkolok, hogy összejöjjön még nyárig a kistesó!!! :wink:
És köszi a Gyed leírást, most már nagyjából én is értem.

De szerintem ha ki is csúsztok az időből, akkor a minimálbér 2x -sével számolva sem lesz vészes amit kapsz.(kb. 60000 körül, nem???)

De azért remélem összejön úgy, ahogy szeretnétek!!!!!!!!!!

Kislányt szeretnétek most??? :)

Mea
mea
 
 


Dorka!

Meglestem én is a képeket, nagyon cuki baba Márk! :)

Mea
mea
 
 


Sziasztok!

Judit,
nagyon szep kicsibabad szuletett ismet! Ahogy a kepeket neztem es lattam, milyen szep nagy es a kormei is milyen hosszuk azon gondolkodtam, hogy vajon mire valo a 9. honap az anyamehben, ha 8 honap alatt is teljesen "elkeszul" egy baba?
Hogy birod egyebkent a kikepzest? Rengeteget gondolok Rad/Ratok! :D

Babus,
sajnalom, hogy Kristof igy kiutotte magat! Meg Teged is, mert magambol kiindulva szornyu, min megy keresztul az ember egy beteg gyerkoccel!
De remelem a mai Valentin-nap karpotol mindenert! :oops:

Edinka,
Mate is tapszeres meg javaban es en is ugy tudom, hogy 2 eves koraig szinte adni KELL nekik a tapszert, mert nagyon fontos dolgokhoz jutnak hozza belole.

Kobor,
Nektek is jobbulast, remelem nem utottetek ki magatokat nagyon?
Mekkoranak szuletett a baratnod kisbabaja, aki 30. hetre szuletett?

Nicol,
valoszinuleg nem fognak segiteni a kovetkezok sem, ha maga a hashajto ennyire hatastalan, de azert leirom, sosem lehet tudni. Mate pont az ellenkezoje Vivinek, o napi 3-4x kaksizik, igy nala pont arra kell figyelnem, hogy csak ritkan adjak neki pl. oszibarack konzervet, szolot vagy Actimelt. Ot ezek mind meghajtjak, es ha Vivi esetleg valamelyiket ezek kozul szivesen eszi/issza, artani biztosan nem fog neki. Sok sikert! :roll:

Mea,
Livinek en is nagyon boldog nevnapot kivanok utolag is!

En ma eszmeletlenul rosszul voltam, azt hittem, megszulok. Olyan gyomorfajasom volt, ami lehet, nem is az volt, mert szinte az egesz hasam fajt. Nem gorcsolt, hanem olyan erzes volt, hogy az egesz be van kemenyedve, csak nem hagyta abba nehany perc mulva, hanem hajnaltol delutan 3-ig folyamatosan fajt. nagyon rossz volt, mozogni is alig birtam. Aztan kicsit ledoltem es jobb lett, de azota folyamatosan hanyingerem van. Remelem csak azert van ez az egesz, mert Maja valami nagyon furcsa pozban fekszik bennem.

Egyebkent jol vagyunk, olvaslak Benneteket rendszeresen, csak mivel Mate 10 utan alszik el mar honapok ota, egyszeruen nem birok mar erot meriteni az irashoz!

Sziasztok,
Vanda
vanda72
 
 


Nicol!

Amit még érdemes megpróbálni: nagyon sokat igyon...
Őszibaracklé (jobbak a prémiumok 50% gyümölcs papíron, bár én vízzel felengedve ittam), müzli, körte körte körte. Utóbbi mindennel mehet, és általában eszik a válogatós gyerekek is. A túlzott szénhidrát is okoz egy kis hasmenést, bár az a fogakat teszi tönkre, de ebéd közepén kell adni, meg utána tiszta víz, és fogmosás. De ha Vivi eszi a gyümölcslevest, esetleg müzlis süti, vagy zabpelyhes süti. Kingát sem éri utól az ihlet, és amikor nagy elánnal szoptattam, akkor nekem is kellett hashajtanom, több hektó őszibaracklevet nyomtam magamba, de végül használt. Remélem mielőbb megoldódik a helyzet, és nem azért tartja vissza a kakát, mert már eleve fél a fájdalomtól szegényke :-( Ami még nálunk menő: spenót, abban is a fokhagyma ami hajt, meg úgyáltalában a kajáiba sütök hagymát. Mennem kell...:-)

tjuca
 
 


Vanda,
köszi kérdésed, a gyerekek valahogy extra gyorsan javulnak (kopp-kopp-kopp)! Viszont Csabi tegnap jól beverte a szemhéját, alig kerülte el a szemét a szék széle, jó csúnya...
A barátnőm fia Csabi után nem sokkal született, szóval nem túl pontosak az emlékeim, de úgy rémlik, hogy elég nagy volt, 1800-1900g körül.

Babus,
akkor nagyon drukkolok a kistesóhoz! :) Ne görcsölj azért az időhatár miatt, nehogy azért jöjjön nehezen!

Nicol,
de kár, hogy a lekvárosat sem eszi meg, mert most jutott eszembe még, hogy van valami Tamarinlax? nevű lekvár, ami direkt hashajtó, bár nem tudom, gyereknek adható-e. Esetleg palacsintában? Sütiben? Vagy aszalt szilva? Szilvalé?
Az én lányomat rózsaszínben is fiúnak nézik... :? De majd ha egyszer megnő a haja! :wink:

Na, megyek is, nagy munkában vagyunk a férjemmel, parafát ragasztunk a lépcső mellé a falra. :)

Kóbor
kóbor
 
 


Sziasztok :lol:

A tegnapi utó-Valentin napunk kicsit későre csúszott :?
Kristóf megint hányt, különösebb oka nem volt rá, csupán azért, mert vagy 50-szer rászóltam az esti altatás-éneklés közben, hogy ne dugja le az ujját a szájába (félve, nehogy ettől hányjon), mivel nem hallgatott rám, sőt, egyik keze a torkában, másikkal meg a nyakamat fojtogatta (de szó szerint, borzasztó érzés), kézzel lefogni lehetetlen volt, így nem maradt más, a lábam közé fogtam a kezét. Na ettől elbőgte magát, nem sokáig, fél perc volt az egész, én persze egyből pátyolgattam, tereltem el a figyelmét, mert tudom, nála a sírás=hányás. De már késő volt. Megnyugodott ugyan, énekeltem is neki tovább, mintha mi sem történt volna, de egy köhintés és vitt mindent, beterítette a szobát a taccs... :(
Rutinos takarító lévén :? gyorsan felsikáltam mindent, de aztán meg már nem akart elaludni, negyed 10 volt, mire elaludt, fél 10 után mentünk el az étterembe. Utána persze már a filmnézésre sem maradt energiánk :(
Reggel persze totál nyűgi volt, fél 8-kor ébredt, de neki ez kevés, ő, ha nincs meg a 11, de inkább a 12 óra egybefüggő, éjszakai alvása, akkor másnap zombi. Mondanom se kell, ma délelőtt is az volt, nem is kicsit:?


Kóbor
Csak az a gáz az egészben, hogy az ember ne akkor akarjon gyereket, amikor akar és amikor minden feltétel adott, hanem akkor, amikor az anyagi érdekek megkívánják.
Nem azt mondom, hogy én most nem szeretnék nagyon kistesót, de mennyivel jobb lenne, ha jönne, amikor jönni akar és nem kéne azon idegeskedni, hogy időben összejön-e.

Mea
Persze, a 60ezer se semmi, de azért a max. GYED+ a 2 gyerekre járó családi pótlék együtt jó 100ezer körül van, az azért nem kis különbség, pláne amikor az embernek már 2 gyereket kell eltartania.


Vanda
Azért pihizzél sokat, nehogy valami baj legyen!
Hányadik hétben is jársz?


Babus

Kép
babus2005
 
 


Na, férj kisajátította a munka dandárját, van egy kis időm, aztán megyek ebédet készíteni. :)

Babus,
teljesen igazad van abban, amit mondasz, tényleg gáz, hogy az anyagiakat is figyelembe kell venni a gyerekvállaláskor. :? Én is úgy vagyok vele, hogy van most a hitelünk is már, és ha akarunk még egy babót (a harmadik után kiderül, egyelőre igen), akkor úgy kell csinálni, hogy 2 éven belül szülessen, hogy ne legyek gyesen...
Ez a hányás olyan durva, nem tudom, én hogy bírnám... Kitartás, hátha elmúlik idővel!

Vanda,
tényleg, nem is írtam, hogy vigyázz magadra! Remélem, ma már jobban vagy! Valami hülye front van, én is érzem... Magnézium nem segít ilyenkor, amikor nagyon kemény a hasad?

Kóbor
kóbor
 
 


Kóbor
4 gyerkőcöt terveztek? :shock: Nem semmi :D De tök jó :D , igazi nagycsalád lesztek :D
Én Apucimat még a második miatt is győzködni kellett :?



Babus


Kép
babus2005
 
 




Sziasztok :)

Babus:)

Sajnálom,Kristófot nagyon,de tudod,hogy mi jutott eszembe?
Nem lehet az,hogy az esti Tápi nem kellenne már neki,és ezért jön neki vissza???
Lehet,nem éhes vagy tele a pocija és már nem birja megemészteni.
Nem okoskodni szeretnék csak most,hogy olvastam ez jutott eszembe!!!
Amikor nekem Viktória taknyos és köhög is egyben nálunk ekkor van hányás,ahogyan köhög szegényke!!!
Olyan rossz láttni,mert ő sem tudja mi is történik vele :roll:

Örülök,hogy azért még volt erőd el menni az étterembe!!!
És egy kicsit kikapcsolodtál:)
Hát igen Viki is zobi,emlitettem.
De hát gyerekek,mit tehetünk?! :lol:

Kóbor:)

Azt hittem,rosszul láttok,hogy ti 4 gyerköcöt akartok:)
Sok sikert hozzá :D

Dorka:)

Nagyon aranyos a kisbabód,és tényleg hasonlit Móni Kristófjára :lol:

Holnap teszek fel képet,most nincs erőm,csak megakadta a szemem Babus irásán:)


Kép

Kép
edinka
 
 


Lányok!
Mindenkinek köszönöm a hashajtos tippeket! Igen sokat ki is próbáltam belőle. Legjobban a 50 %-os baracklé jött be, azt hajlandó meginni és kakil is tőle. Az egyetlen hátránya hogy még kevesebbet eszik, nagyon elveszi az étvágyát. Nameg adom minden nap mellé a Normaflore nevű készítményt is. A műzliből csak a Cini Minist (fahéjjas) eszi meg de csak mint a ropit tej nélkül szemezgeti. Próbáltam joghurtba szilvalekvárt is keverni nem sok sikerrel, talán ha 2 kanállal evett belőle. Szörnyű vállogatos lányom van :cry: Most már szinte minden nap produkál egy kis kakit. Tegnap pancsi közben mondta hogy 'kaki' én meg nem hittem neki. :? Mondtam is neki nevetve kakilj csak! És tényleg kakilt, bele a fürdővízbe, így még egy plussz zuhanyzás is kellett :lol: .

Babus!
Szörnyű lehet ez a sok hányás. Én már megőrültem volna tőle. Érdekes ez a GYED/GYES dolog. Kevés a magyar népesség, de inkább akadályozzák azt, hogy az ember fia vállaljon több gyereket. És sajnálom, hogy a Valentin napotok sem sikerült igazán jól. :(

Kóbor!
A lekvár semmilyen formában nem jön be. A palacsintát meg se kostólja, a sütiket se. Abszolút nem édesszájú, persze kivétel a túrórudi és a kinder csoki. Az csúszik!

Tjuca!
Valószínűleg a fájás miatt halogatja a dolgot, mert sokszor már reggel mondja, hogy "kaka fáj" és csak este szánja rá magát sok-sok noszogatásra, hogy megpróbálja kinyomni, pedig általában simmán jön ki. :cry:

Amúgy szerintetek érdemes elkezdeni bugyival próbálkozni, ha már napi 1-2 alkalommal szól, hogy pisilnie kell? Sokszor csak a nagy játszás miatt nem veszi észre hogy kell.

Nicol

Kép
nicol
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: