Új privát üzeneted érkezett!

JóRegg!

aanda,
jó hallani rólad is! :D Kár, hogy a babázók már csak ilyen ritkán jelentkeznek! Várjuk a képeket! :)

katyerina,
köszi az infót. Ma elmegyünk anyukámmal megint körülnézni babakocsi-ügyben. Ő a Lehel térnél tud valami diszkontról, ott kezdünk, aztán ami még belefér...

zsuzsi,
örülök, hogy veletek is minden rendben. Vérvétel-eredmény még nincs?

Tegnap voltam szülés-előkészítő előadáson az Uzsokiban. Nagyon jó volt, egy fiatal dr.nő tartotta két szülés közben. Nagyon frappáns és lényegretörő volt, csupa olyan részletre tért ki, ami könyvekben nem nagyon volt. A többi előkészítőn eddig azt éreztem, hogy ez azoknak van, akik nem szeretnek olvasni. De ez most végre más volt. :? Egyre jobban meg vagyok róla győződve, hogy jó kórházat választottam! :)

KépKép
pompomlány
 
 


Nem volt netünk 2 napig, alig győzök visszaolvasni!
Zsebike!
De jó hogy otthon vagytok! Gyönyörködjetek Bennük és legyeket nagyon boldogok Velük! Remélem hogy továbbra is nyugodt kisbabák lesznek, bár gyanitom, már csak tapasztalatból is, hogy majd otthon azért kibontakoznak :wink:
Zsuzsi!
Na örülök hogy Te is tulvagy az izguláson! Feküdnöd kell?
Lola!
Igazán szép kis petezsákod lett! Növesztgesd szépen továbbra is a kis bébit!
Katyuska!
Szóval kislányok? Nagyon nagy gratula!
Napszemcsi!
Igen, nekem is azt mondta Krizsa, hogy a 4 üregü szivre kell figyelni, hát nálam 2 orvos is megállapitotta hogy van.
Erika!
Köszi az infot, akkor azért Te is megnyugodhatsz!
Pompika!
Igen, igen, bár elképzeled, érzed, tugdos meg minden, de azért a maga valóságában akkor kezded felfogni, amikor Veled van, Melletted szuszog. Vagyis Neked mindjárt 2 is :D . Ezért kicsit megfoghatatlan ez a "befelé nézés" pocakosan.
Orsi!
Igaz, hogy Dezső sokat van Emesével, de persze napközben én deformálom szegényt :lol: Ennek ellenére pl. a kitartása, az önbizalma, egyáltalán a határozott hangja, mozdulatai, amikben nekem lenne példamutató szerepem, na azok is teljesen mások, mint az enyémek. Én simán lemondok dolgokról, nem vagyok határozott, sokszor alkalmazom a "majdcsak lesz valahogy" elvet, és Ő bizony nem ilyen, nagyonis az apjára ütött! Néha érzem a köztünk feszülő ellentétek hullámait, ugy tud a szemembe nézni, hogy érzm, a vesémbe lát, és ez nagyon hátborzongató érzés, márcsak a korát tekintve is :shock: De jól megvagyunk, imádjuk egymást, csak el kell fogadnom, hogy Ő más jellem. Egyébként a fiammal is igy voltam/vagyok, mostmár ugye majdnem felnőtt, de már rég beláttam, hogy legfeljebb csak az életem példáját mutathatom, klasszikus értelemben "nevelni" hát az nagyon nehéz iyen fafejü egyedeket. Végülis a férjemmel is azért vagyunk meg ilyen jól, mert képes vagyok alkalmazkodni a dominanciájához, és cserébe rengeteg odafigyelést, szeretetet kapok, na meg azt, hogy nem nekem kell gondolkodni a jövőn, mert azt Ő már rég elrendezte. Igaz, én férjhez is ugy mentem Hozzá, hogy azért Ő, mert biztonságra vágyom, és ne nekem kelljen gondolkodni, mert akkor már egyegül is maradhatnék annyi erővel.
Ehhez képest ez a lány komoly fejtörést fog okozni majdan a kérőjének :wink: Mert Ő olyan domináns egyéniség, mint az apja, csak nőben. Nem tudom, hogy viselik ezt a komoly, határozott szándékkal rendelkező férfiak. Ha lesznek még ilyenek 20 év mulva :lol: De azt sem akarom, hogy papucsférjet találjon.
Katyuska!
Látom kezded felfogni a tanácsok lényegét! Hogy az ember fejében káosz legyen! Legjobb is lesz, ha az érző anyai szivedre hallgatsz, mert megmondhatom, hogy a rövid kórházi tartózkodás alatt, ha 2 gyerekorvos van, még azok is egymásnak ellentmondó tanácsokat fognak adni! Hagyd sirni- ne hagyd sirni, adjál Neki pótlást- ne adjál, és ez igy megy.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


ja,
és lesz egy film az ikrekről "Élet az anyaméhben" címmel vasárnap (febr. 11-én) 21 órakor valami NGC film-csatornán. Én azt se tudom, mi az. Van ilyen valakinek?

KépKép
pompomlány
 
 

 
 

Pomi,ez a Nationál Geographic Channel.
Én már nagyon várom az adást :D :D :D :D :D :D :D
Én is gondoklodtam szülés felkészítőn,de inkább elsősegély tanfolyamra szertnék elmenni.
http://www.leghajo.hu/
nehogy pánikba essek ha valami van a kicsikkel :wink: de majd még meglátom :)
Az Uzsoki tényleg jó kórház, :wink: van koraszülött osztálya is?
Jó mászkálást Neketek,csak nehogy nagyon elfáradj :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Táppénz-ügyben:
én sem vagyok szakértő. De azt hiszem a lényeg, hogy nem az összes mhely táppénz-kifizető hely! Ha a tiéd nem az, akkor sajnos nem olyan egyszerű az ügyintézés.....

Képzeljétek, 5 nap alatt lett pocakom!!!! :D Vasárnap majd rakok fel képet :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Napszemcsi! Ha eddig dolgoztál, akkor az első 15 napot a munkáltató fizeti és betegszabadság a neve. Utána jön a táppénz, amit ha a munkahely tb kifizetőhely, akkor ők utalják (és megkapják a tb-től), ha nem akkor egyenesen a tb-től kapod. A betegszabi a béred 80%-a, a táppénz 70% (és majd a szülés utáni 168 napig is ezt kapod), utána lesz a gyed, amit szintén így számolnak, de felülről korlátos, max 87500 Ft. Kérdés, mikor és mennyire emelték meg a béredet... Bizonyos esetekben a táppénz lehet magasabb a betegszabinál (mert a betegszabit azt a jelenlegi bérből számolják), a táppénzt pedig az előző évi járulékalapból. Pl. nekem így volt, mert a régi munkahalyemen sokkal többet kerestem, azután kaptam most a táppénzt, ami így meghaladta a tavalyi fizetésemet... (arről nem beszélve, hogy a járulékemelés után a nettó fizetésem csökkent volna, míg a táppénzből nem vonnak járulékot, de adót igen). Szerintem bővebben-értelmesebben Orsi tudja ezt leírni. :lol:

Zsuzsi! De jó, hogy hazaengedtek és minden oké! Maradjon is így, pihenj sokat!

Erika! Érted "mindjárt" szorítani kell!!! :D

Aanda! Most nézem, h már 9 hetesek a fiúk!!! Kérjük azokat a képeket, teljesen lemaradunk!

Melcsi! Sokat gondolok rád! Mindig az jár a fejemben, hogy bírod a tempót pocakkal, Emese mellett... Én is szeretnék még egyet, de most a vége elég nehéz nekem, nem tudom, hova tennék egy kis szaladgálósat!

Tegnap megszegtem a szabályokat, kicsit vasaltam meg teregettem... Utána másztem az ágyba a lelkiismeretfurdalástól... De már csak 1 hét, utána már szabad lesz mindent!!! :lol: Ha még egyben leszünk, mert a keményedések változatlanok.

dkata
 
 


Kata,köszi az infókat :) mostmár értem a dolgokat :) :) :) :)

VIGYÁZZ magadra,és bírd ki ezt a pár napot ami még hátra van :wink: utánna vasalhatsz,takaríthasz amennyit csak akarsz :roll:
nincsen segítséged,aki ezeket a teendőket eltudná látni ebben a pár hétben??

KépKép
napszemcsi
 
 


Napszemcsi! Sajnos nem nagyon van segítségem, amióta kórházban voltam, senki nem mosott fel nálunk... A gyereket épp most próbálom rávenni, hogy porszívózzon ki... A párom éjjel-nappal dolgozik, annyit van itthon, mikor alszik. :cry: Az anyukám főz ránk, ami nagy segítség, a párom meg bevásárol.Ennyi. Most derült ki, hogy azért elég sok mindent én csináltam itt (mindent). Egyébként az is csoda, hogy valamit segítenek anyáék a gyerek miatt, mert ugye ők megmondták, minek nekem még egy gyerek! Magamnak csináltam, oldjam is meg! (Melcsi, itt is sokat gondolok rád!) Megjegyzem, rosszabb pillanataimban tényleg felmerül bennem, hogy csak én szeretem-akarom igazán a babát. De már ezt sem bánom. Ilyenkor sírok egy kicsit, de Ő már a pocakból is megvígasztal, oda bújik, ahol a kezem van. Hát még ha itt lesz, mennyire szerethetem!
Bocs, hogy leírtam ezeket a depis gondolatokat.

dkata
 
 


jaj Kata,nem akartam,hogy rossz érzéseid legyenek :( sajnálom,hogy a szüleid így gondolják a baba dolgot :cry:
De fel a fejjel,mert tényleg mindjárt itt van a Te kis vígszod :) aki már ennyire tudja vígasztalni a mamát a pocakon belül,milyen anyás lesz majd odakinn :wink: :) :D
Takarítást és az egyéb házimunkát t@jd le magasról :wink: amihez kedved van és persze energiád,csak azt csináld :!: :!: :!:

KépKép
napszemcsi
 
 


Napszemcsi! Semmi baj nincsen! Aranyos vagy... nem is csinálok semmit, csak ami nekem/nekünk jó! Majd később megcsinálok minden "kötelezőt".
És egyébként is: egyszer fenn, egyszer lenn. Sokszor épp azért sírok, mert annyira örülök annak, hogy itt van a pocakomban ez a kis drága, és eltelt 9 hónap, és még mindig alig hiszem el, hogy annyi sikertelenség után itt van nekem... :P

dkata
 
 


Kata

Táppénz ügyben fontos szerintem az is, hogy a tárgyévet megelőző év lezárt 4 negyedévének az átlagjövedelme a számítás alapja.
tehát ha valaki a vége fele jelentette be magát többre, az nem sokat javít az átlagon (azt hiszem ezt írta Napszemcsi). persz ezt is ki lehet játszani, de ha valaki már táppénzre vetette magát, akkor késő.
Gondolom rossz lehet, hogy semmit nem tudsz csinálni, mostmár én is ismerem ezt a kiszolgáltatott helyzetet, ui. mostantól semmit nem csinálhatok, feküdnöm kell rengeteget, s mindig várnom kell, hogy valki megcsinálja itthon a házimunkát.
de harmadjára már nem vérezhetek be.

Pompomlány

a vérvételnek nincs még eredménye, hetek múlva lesz, mert a vért valahova elküldték.
Az élet az anyaméhben fantasztikus dokumentumfilm, volt már többször a NGC-n, én fel is vettem videórra, meg is szoktam nézni alkalmanként.

Melcsi

már Te is túl vagy a félidőn? pedig most jelentetted be, hgoy terhes vagy. nincs pocakképed? Te még nem tettél fel.

Erika,

neked mikor lesz a punkciód?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Kata :D
ennél értelmesebben??? :lol: :lol:
a tb-hez egyáltalán nem értek. a százalékokat tudtam, meg azt, hogy elég hosszú az átfutási idő, ha a TB utal.

Ma megvettem Lili első ruháját. egy gyönyörű fehér kis piké rugdalózót :) úgy gondolom, a hűvösebb nyári napokon tökéletes lesz :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Orsi
nagyon szép lehet a ruhácska

Zsuzsi
punkció: hétfőn megyek délelőtt UH-ra, akkor kiderül

sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Orsi! :lol: :lol: :lol: Én se értek hozzá, csak amennyi a tapasztalatom az életből, meg amit "okultam" az adótanácsadón...
Zsuzsinak sajnos igaza van, kis fizetésemelés a táppénz előtt nem sokat segít az előző éven, nálam azért segített a másfél hónap előző munkahely, mert 3x annyit kerestem... :cry: Csak bezárták...
Orsi! Szép lehet a ruhácska! Vizsgára készülsz? Én képtelen vagyok odafigyelni, főleg fekve.
Végül én se vittem vissza az 56-os fehér rugdalózót, amit karácsonyra kaptunk, így a drágámanak van két fehér +1 kék 56-os, a többi nagyobb. Nem mertem kicsiket venni, így is bajban leszünk a kombidresszekkel, mert abból meg hiába vettem 56-68-ig vegyesen, szinte tök egyforma méretűek. Itt mérgelődtem, mikor összemértem őket. Van olyan 62-es, ami kisebb mint az 56-os. :cry: Úgyhogy majd folyamatosan mérem a gyerekhez őket. Most épp attól félek, sok a 62-es ruha, és ha mégis kicsi lesz a gyerek, nyáron nem adhatok rá plüss rugdalózót... Na mindegy, inkább a bőség zavara legyen, mint hogy nincs mit a gyerekre adni... Azóta már kötöttem még 2 pulcsit, meg még egy takarót is... Biztos ami biztos. :lol:
Ma a párom megvette a hősugárzót is, úgyhogy már csak 1 rendes csillár kell.

dkata
 
 


Kata :D
TBnél még nem tartok :lol: :lol:
tanulom az ART-t, de Lili eléggé utálja :) mindig tiltakozik :)
ha bent vagyok az irodában, érdekes módon nem tiltakozik ennyire.

ne aggódj a rucikon. max. 2 szopi között kiugrasz 1-2 ruhácskát venni :) :)

én készülök azért 56osokkal is, mert genetikusan is olyan 3 kg körülire van méretezve a gyerek, akkor meg kelleni fog.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nálam meg 3,45kg körülire van méretezve, ami tartható is, ha előbb születik. Akkor rövid ideig jó lesz az 56-os. Ha nem, akkor... :cry: Viszont van egy csomó kölcsön-ruhánk is, kisebb méretben, de tudom, hogy azok jó része egy 4 kilós gyerekre már nem jó. Szegény barátnőmtől így kaptuk (4,15 kilóval született a gyerek): "ez nem volt rajtunk soha, mert kicsi volt, ebben hoztuk volna haza, de nem ment rá", stb. :lol:

dkata
 
 


sziasztok!
olyan jó nézni a vonalzót,már 7 hetes vagyok!

Kép



Orsi, Kata
A saját születési súlyotokból következtettek?
Én sok olyat láttam, hogy sokkal nagyobb lett a bébi, mint anyukája meg apukája.... És nálunk 3,60 és 4,55 amiből ki kell indulni :D Szóval 56-os cuccokat majd ne vegyek??? :D

Tegnap felderítettem a környék kismama boltjait. Beszereztem egy sportos gatyót, és elegáns feketét + 2 felsőt (összesen 15eszer ft -ért). A Margit krt -on van a Christina Mode, ott 3000 ft-ért vannak nagyon klassz, elegáns ingek! Úgy örültem, mert általában, a kiamamacucc drágább mint a normál, itt meg annyiért szereztem be ezeket, amennyiért még normált sem kapnék :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


kata,
nagyon szépek a szopis képek, köszi!
Sajna ebben a naagy kapitalista világfelfogásban mindenhol a "csak magadra számíthatsz"-elv érvényesül. Tényleg elképesztő, mennyire érzéketlenek az emberek egymás iránt. De ne sírj, ti ott lesztek egymásnak a babával, és ez majd erőssé tesz. :)

napszemcsi,
fel is hívtam gyorsan tegnap a léghajó-programot, nekem is már régóta tervben van, csak még nem döntöttem, hogy Léghajó, vagy Aranytíz vagy Madarász u-i kórház. Nem is tudom, a M. u-i kórházban tartanak-e még...
Gyanakodtunk, hogy az NGC a National Geo, aztán valamit félrenéztem. De most már látom, ott van az újságban. Talán anyóskoma fel tudja venni.

emma,
gratula a növekvő pocakhoz! Csak így tovább!

lola,
nagyon szép a 7 hetes vonalzód!

icsilya,
minket is tegnap kapott el a "na most már nem bírjuk tovább a nem-vásárlást" és vettünk 2-2 db 56-os rugit. Őrjítő, hogy a Kedves Ismerősök ilyenkor elkezdenek nekem jönni a babonákkal, én meg kedvesen megmagyarázom nekik, hogy nem lehet a rosszra készülni, mikor a babák egyszer csak itt lesznek és ruha-bútor-kocsi kell nekik. Hát valamikor meg kell venni!

Amúgy tegnap ráálltunk anyukámmal a babakocsi-témára. Voltunk a Lehel térnél, a Csalogány u-ban, a Könyves K. krt-on és a MiniManóban. Sajna még mindig ugyanaz a véleményem: minden kocsi bazinehéz volt. A Csalogány u-ban volt egy, ami a kerekei miatt könnyen kezelhető, de azt még mindig nem tudom, hogy és hogy viszem fel-le az elsőről + a két gyerök. Az eladó megpróbálta bemagyarázni, hogy az ikres kismamák sosem egyedül sétáltatják a babáikat. Persze... mert apuka mindig otthon van és segít.... akkor ki keresi a pénzt?
Arról nem is beszélve, hogy a csomagtartónkba tuti egyik se fér be.
Most azon a véleményen vagyok, hogy az első hat hónapra veszek valami használt tankot olcsón, aztán meg már azért vannak a kis sport-babakocsik. Minek szenvedjek 3 évig egy 15 kilós kocsival?

Ki is írt az iker-kengururól? Majd számolj be róla, ha megérkezik, jóóó?

KépKép
pompomlány
 
 


emma1976 írta:Orsi, Kata
A saját születési súlyotokból következtettek?
Én sok olyat láttam, hogy sokkal nagyobb lett a bébi, mint anyukája meg apukája.... És nálunk 3,60 és 4,55 amiből ki kell indulni :D Szóval 56-os cuccokat majd ne vegyek??? :D

szülőkéből, meg abból, hogy ált. nálunk nem óriások az újszülöttek.
szerintem azért kelleht az 56os.

de az, hogy kell-e az 56os nagyban függ a babák hosszától. Az én fiaim 4.5 kg-sak voltak 2 hónaposan és még a 62es hatalams volt rajtuk, mert csak 51 cm-esek voltak.

tehát önmagában a súly ekvés.

mert pl. ők 2300 grammal 44 cmrel születtek, a bnőm ikrei 2300 grammal és 53 cm-rel születtek... egészen más ruhák kellettek így rájuk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


pompomlány írta:icsilya,
minket is tegnap kapott el a "na most már nem bírjuk tovább a nem-vásárlást" és vettünk 2-2 db 56-os rugit. Őrjítő, hogy a Kedves Ismerősök ilyenkor elkezdenek nekem jönni a babonákkal, én meg kedvesen megmagyarázom nekik, hogy nem lehet a rosszra készülni, mikor a babák egyszer csak itt lesznek és ruha-bútor-kocsi kell nekik. Hát valamikor meg kell venni!

tudod én meg erre mit mondtam??.... ha baj történne az lenne a legkisebb bajom, hogy a gyereknek már van x db rugija és a babakocsiját is emgvettem az ebayen, mert nagyon jó vétel volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok:)

Pomi,Katyerina írta az ikres kengurút,de Ő Amerikából hozatja :? ,amiből én arra következtetek,hogy nem kapható itthon :? :?
Ma megyünk megnézni a babkocsit :) találtam róla még képeket,amin rajta van,hogy a hordizót hogyan lehet feltenni.Nagyon nagy lázban vagyok,hogy milyen :D :D :D
Alkuképes adolog az írta a lány :wink:
Ahogy néztem ,több babakocsival is foglalkoznak és egyéb dolgokkal,pl:lábzsák,hordozók stb.Van olyan ami új,újszerű.Többen írták, akik már vásároltak tőle hogy nagyon korrekt.
Tegnap amikor beszélt a férjem vele,elkezdett sírni a babája :) aki most 4 hetes :) :) :) :) :) :) :)
Beírom a linket ahol megtudod nézni a dolgokat,aha érdekel :wink:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=145644
174 képtől a 177-ig az a babkocsi,amit néztünk:)
Tegnap apa lemérte a bejárati ajtót és pont befog férni :)
Végül bejelentkeztél a Léghajó programra?
Én is akarok írni Nekik
:P tegnap meg is beszltem a férjemmel,hogy megyünk,csak időpontot kell egyeztetni:)

Lola,gratulálok a 7.héthez :D :D :D :D

Zsuzsi,pihenj sokat :wink:

Lányok,köszönöm ,tb-s tanácsokat,mostmár értem a dolgot.
A cégünk nem kifizetőhely,ezért várhatok a tb-re mire utalja a pénz :idea:

KépKép
napszemcsi
 
 


Sziasztok!

Jöttem a szülésem történetével melyet a párom írt le de nekem annyira tetszik hogy nem is írok én mást. Ezen kívl csak annyival tudnám kiegészíteni hogy kimondhatatlan érzés mikor meghallja az ember felsírni a babáját még így is hogy több mint egy napot kellett várnom a személyes találkozóra. ami nem úgy sikerült ahogy én azt anno gondoltam mert borzasztó egy anyai szívnek inkubátorban csövekkel teli látni a gyerekét kire oly sokáig várt.?:

2007 január
anyuci pocijában az óra lejár.
tizen-kilenc hajnal
én Gomány Balázs......jaj-jaj,jaj.
Édesanyánk sírdogál
a magzatvízünk folydogál.
Apa-Anya gyorsa-gyorsan
Balázs vize elfolyóban!
Eszter vagyok maradnék
de a tesókám éhezék.
Anya készül, apa készül
Hová megyünk ilyen merészül?
Beülnek az autóba,
Balázs burka apadóba.
Anyucikánk hangja remeg,
olyan picik lesznek!
Ránk gondol, de mi tudjuk,bizonyítjuk,
8 hónapig ettünk-ittunk,erőssé váltunk.
Megérkezünk egy folyosóra,
itt már jártunk ultrahangra.
Apa csönget,.....SZÜLŐSZOBA?!
akkor mi????ma????
Anyucival megyünk,egy szobába,
hideg folyadék a hasára.
Jönnek nénik, bácsik,
apa hoool van, hiányzik!
Nagyinkkal vár egyetemben
jönne-jönne közelünkbe.
Apa bejön,anyát látván,
könnyek gördülnek az arcán.
Megérkezett a dokibácsi,
láttuk már dee... ki a bácsi?
Szüleinknek szélről mesél
az esti vihar talán ,BALÁZS VESZÉÉÉLY!!
Doki bácsi:CSÁSZÁR
Jöjjünk már!
Apa Anyát borogatja,
simogatja.
7 órakor
Jönnek, kérdeznek,
mi lesz a neve a gyerekeknek?
Halkan mondják:Balázs , Eszter
Ezt még megkérdezik mégegyszer.
Anya 7-kor gördül ki a szobából,
Most tudtuk meg igazából...
Kijövünk a vad világba
De Szüleink tárt karjába.
7 óra tizenhét
Balázs vagyok 34. hét.
A hugica két percre,
Gomány Eszterke



Ez volt eddigi történetünk,a többit szüleink szerkesztik!

üdvözlettel:

Gomány Eszter és Gomány Balázs

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Emma! Én is mint Orsi, a családi születési súlyokat vettem alapul, meg a nagyfiamét, aki 3450gr volt, mikor 37+4-re megszületett. Mindenki azt mondta, biztos el volt számolva (de nem, csak viszonylag nagy volt). És rá az 56-os ruha ha jól emlékszem tényleg rövid ideig volt jó. Itt is vannak különböző megoldások: olyan gatyó, aminek nincs lábrésze, hanem adsz rá zoknit (persze ez felcsúszik + macerás), vagy harisnya + kombidressz variáció, bár én ezt nagyobb, mászós korában szerettem, nem akadt be a lába össze-vissza a ruhába. De szerintem is kell egy pár 56-os (hacsak nem lesz óriásbébid :lol: ), mert a 62-esbe nem talál vissza a kicsi lába, ha túl nagy rá a ruha. De majd kérdezz rá kb. 2 hónap múlva, és beszámolok, az Neked még időben lesz a bevásárláshoz! :lol:
Babonákkal meg nem foglalkozni! Ha én utólsó pillanatban akartam volna vásárolni, akkor most semmink se lenne, mert már januárban feküdnöm kellett. Ikresek meg előbb szülhetnek, és higgyétek el, a vége nehezebb, mint az eleje, jobb akkor már gyönyörködni a kész dolgokban, mint mászkálni. És ha van valami alkalmi vétel, mint Orsinak a kocsi, vagy nekem az egész babaszoba, akkor miért venném meg később, többért? Vagy szülés után kéne kirohanni a kórházból kiságyat venni a gyereknek, mert akkor már nem lehet baj? Baj mindig lehet, ha így állnánk hozzá, szerintem nem lenne Kaális babavárók fóruma, mert a kis pockok nem is lennének a pocakunkban! A jó és szép dolgokra készüljünk lányok, ez viszi előre az életet. Jó vásárlást és nagyon szép beszerzett dolgokat mindenkinek!

dkata
 
 


Zsebi!
Köszönjük szépen a történetet és a képet, édes kis manócskáid vannak! Még egyszer gratulálok és sok erőt, egészséget, szeretetet kívánok Nektek!

dkata
 
 


Zsebi nagyon jó a szülésed története :) a párod ügyesen leírta versben :)
a babák egyszerűen gyönyörűek :) mikor készült róluk a kép?

KépKép
napszemcsi
 
 


Zsebike!
Gratulálunk költtörpnek! :lol: Nagyon édes :lol:
A picúrok meg gyönyörűek :lol: :lol: !
És sokadszorra nagyonn sok boldogságot a két kis lurkó felneveléséhez!!!!! :P :P :P
Puszi nektek: Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsebike
Itt ülök a mhelyen és folynak a könnyeim.....
Olyan csodálatos kis család vagytok

Kép
Kép
emma1976
 
 


Nahát, aszittem mekkora hírrel jövök... de hát Zsbike teljesen letaglózott a képekkel meg a verssel! :P
Zsebi! Nagyon arik vagytok!!!

Na, azért muszáj eldicsekednem... Nem fogjátok elhinni, mi történt ma: VETTEM BABAKOCSIT! Hurrá! Nem hiszitek el, hogy el voltam már kenődve, hogy akkor 14 kiló alatt nem találunk. És akkor egy oszt.társam mondta, hogy ők milyet vettek, és ahogy nézegettem a hirdetéseket ma, ott volt egy pont ilyen köztük. Persze kép meg szinte minden nélkül. De én amúgy megtaláltam ezt a típust neten, így tudtam milyen. És nem fogjátok elhinni: újszülött kortól jó, vízszintesig dönthető, és mindössze 7,8 kg! Annyira boldog vagyok! Itt meg tudjátok nézni:
http://bababolt.echt.hu/babakocsi/graco?cid=22725

napszemcsi,
még nem jelentkeztem be a Léghajóra, mert nálunk is a férjem most nem ér rá. Mindig szombatonként van amúgy, ha jól emlékszem, fél10-fél 3-ig. Mostanra volt még hely, meg 2 hét múlva.

KépKép
pompomlány
 
 


ja, és a kocsi még az autónkba is befér! :D Nagyon boldog vagyok!!!

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi! Gratulálok a kocsihoz! Ugye, milyen jó érzes? Gondolom, tologattad is már... :lol: :lol: :lol: És még mennyit fogod! :lol:

dkata
 
 


Pompi :D
ez egy jó kocsi :D
nekünk ennek a duopsport változata volt... tök jó :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Napszemcsi,

Megkérhetlek arra, hogy a hordozó számát- kódját felírnád, mert nekünk mint már írtam pont ilyen kocsink van, de nekünk azt mondták hogy nem létezik hozzá hordozó....de ha mégis akkor így kód alapján könnyebben tudnánk keresni akár még külföldön is... : :D nagyon jó lenne találni ilyet :lol:

Zsebike,
olyan csodásan írtátok le a történeteteket, még egyszer nagyon sok boldogságot kívánok, és még annál is több tejcsit.

J
pbj12
 
 


kata, icsilya,
köszi, hogy együtt örültök velem! :) Tologatás még nem nagyon volt, egyből szétszedtük kimosni a huzatokat. De a képre mindig rákattintok, ott nézegetem. 8)

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok lányok! Kép

Csak szivom magamba a sok informáciot kocsi meg mindenféle ügyben!Igaz nekem nem ikres kell majd de mindig megnézem a linkeket amiket felraktok!!!
Sajnos én nagyon rossz kocsit választottam anno de most majd jobban körbejárom a dolgokat!

Zsebike! :D
Csodálatos a szüléstörténet!
És gyönyörüek a babák! Kép Kép

Melcsi! :D
Én hajnalban kelek fel olyan 4 körül és folyamatosan jár az agyam! :shock:


Andi! :D
Várjuk a képeket a fiukrol!!!

Zsuzsi! :D
Örülök,hogy már otthon vagy!!

Erika! :D
Drukkolok nagyon!!!

Kata! :D
Hu de szuper már betöltötted a 36 hetet!!!!
:D
Orsi!
Szép nagy pocakod van!!

Pompi! :D
Gratulálok a babakocsihoz!!!!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Zsebike!
A könnyeim potyognak. Gyönyörü vers, és a végén a főszereplők csak még szebbé teszik!
Bizony, a folytatást Ti irjátok! És az is nagyon kerek lesz!
Napszemcsi!
Azt a táppénzt kb. márciusban fogod megkapni, de után jön majd rendesen havonta.

Az Élet az anyaméhben c. film gyönyörü, a 9 hónapot követi nyomon 4D UH segitségével. Én már többször láttam, legutóbb kb. Emese születése körül volt ha jól emlékszem. Ideje felelevenitenem, köszi hogy felhivtátok a figyelmemet :D

Vásárlásról.
Én majd csak ugy a 30. hét körültől...
Egyszer már voltam olyan buta, hogy vettem 1-2 zoknit, meg 1 plüssállatot és a karácsonyfa alá tettem. És sokat kellett várni, mire valaki végre hordhatta... Mert akié lett volna, az angyalka lett :cry:
Azóta nem teszek ilyet.
De persze nem attól függ... Ezt én is jól tudom. És mégis.

Kata!
Szóval ezért csuklom ennyit :lol:
Hát be kell valljam, hogy estére azért elfáradok, Emese után szaladok rendesen, nincs mozgáshiányom :lol:
A szülőkről meg! Mintha valami hasonlóság lenne :shock: Emesére november óta 1x sem vigyáztak, igaz nem is kértem, de eszükbe sem jutott. Oldjam meg magam, én akartam. És ez igy is van, persze... Heti 1x eljönnek, megállapitják hogy rendesen nevelem, elpanaszolják, hogy milyen elfoglalt a szegény nyugdijas életük, és fél óra után hazamennek. Nem szokták megkérdezni, hogy vagyok, nincs-e szükségem segitségre,semmit.
Ja, nem próbáltál még ülve vasalni? Mondhatom, hogy kényelmes megoldás, a ruhákon nem látszik, hogy enm állva lettek kivasalva. Évek óta igy vasalok.
Remélem még egyben vagytok, minden nap számit.
Pompika!
Gratulálok a babakocsi vételhez! Ez olyan nagy lépés, az ember már beleképzeli a bébi/ke/t
Anikó!
Te sose irsz Magadról. Bár lehet hogy már csirázol az ágyban :lol: De a célért megéri.
Wish :?: :?: :?: Rég láttalak...
Zsuska!
De jó hogy megvagy! Lassan jönnek Nálad is az AFP izgalmak brrrrr.
Lola!
Szépen telnek a napok Nálad is! Rókakoma?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Pompi! Szopis képek alatt szöveg is van, hátha segít az először szoptatóknak. Én végigolvastam, biztos ami biztos! Jó, hogy írtad a kocsihuzat-mosást, az még nekem is hátra van, de az első hetekben úgysem sétálunk még, majd kimosom.

Melcsi! Még egyben, szerencsére. Bár ma már keményedett a hasam 4 percenként is, aztán most megállt... A szülésznő azt mondta, akkor menjek be, ha 5 percenként keményedik. Hát most várok.
Szülők: nekem a gyerekemre nagyon sokat vigyáznak, sőt szerintem túl sokat "akarják", és mindent megkap, mindent szabad... Ami nagyon gáz, mert én meg nem is tudok róla. Utána meg hallgatom, hogy ők nevelték fel. Pedig csak a vizsgáim idejére "adtam" kölcsön, kb. 10-13 évvel ezelőtt, a többi "önkéntes" tőlük. Csak akkor miért kell a fejemhez vágni?! Általában nem rajongok az ötletért, h ott van, mert bár tudom h jó helyen van + imádják, de elrontják... (És itt jön, amit írtam, minek még egy gyerek, ennek adjak meg mindent! Szerintem meg nem így megy. Mikor az exférjeméknél született a baba, akkor is arra neveltem a gyereket, h ez a legfontosabb, h most már van egy testvére, akivel összetartoznak.)

A legnagyobb baj, hogy mindenki influenzás! A gyerekem, a párom... Azt hiszem, eddig tartott a fekvés, és tutira el fogom kapni, akkor pedig nagy bajban leszek. Már a dokit is felhívtam, azt mondta, csak 3x1 Algopirin mehet, meg hűtőfürdő, ha lázas lennék. Elég gáz, nem tudom, mi jöhet még... Most folyton szellőztetek, h kimenjenek a vírusok. :lol:

dkata
 
 


Kata :D
hát én is elég xarul vagyok :cry: :?
az algopirint én is tudom, be is van készítve... kapar a torkom, és iszonyúan gyenge vagyok.
kedden vizsgáznék, de ma még erőm sem volt elővenni a tananyagot. :cry: :cry:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Együttérzek! Belehalnék egy vizsgába! (Ezért nem is vállaltam az 5 órás számvitel vizsgát novembenben.) Írásbeli v. szóbeli lesz? Bár ha most mész bele a betegségbe, a kedd elég közel van... Nekem is a torkom kezd fájni, szerintem hozok mézet az ágyba, meg a fejem nyom. Nekem még Sinupret drazsém van, nyákoldó, homeopátiás, 3X2-t kell nyomatni, de még nem dugul az orrom. De a gyerek már úgy köhög, h "öröm" hallgatni...
Én attól félek, ha így szülök, alapban sem kapok rendesen levegőt, akkor hogy nyomok? Ha meg szülök, a babát oda se adják, míg beteg vagyok! Szóval most még nagyon bent kéne maradni az én kis drágámnak.
Kitartás, és jobbulást! Pihenj és aludj, ha van rá mód.
(Egyébként a bébi feje teljesen lent van, reggel óta érzem, ahogy a szeméremcsontnál forgatja...)

dkata
 
 


Lányok!

Volt valaki a Madarász utcai légzésfigyelős tanfolyamon? Leírnátok, hogy milyen volt, merre mennyi mikor??? köszi

Az ikres kengurut én hoztam fel ujra.
az amerikai, nekem ez aszimpatikusabb, praktikusabbnak tűnik
http://www.4coolkids.com/carriers/maxim ... mSection=3

De van német verzió is, nekem ez kevésbé szimpi, boltban nem kapható, rendelhető, vagy az ebay-en használtan megcsíphető.

http://www.weego.com/english/weego-twin.htm

Bár engem sokan lehurrogtak az ikerkenguru miatt, én továbbra is kötöm az ebet a króhoz, hogy lépcsőn sokkal nagyobb biztonságban jövök le, ha rám vannak kötve, mintha bébihordóval, vagy mózeskosárral egyensúlyoznék lefelé, pláne, hogy régi öreg lépcsőházunk van ahol egyszerre csak egy mózeskosárral férek el. Amugy tudom ajánlani, hogy próbáljátok ki, hogy tudtok lefelé közlekednei 2db közepes sporttáskával, amit megtöltötök kb 2,5-4 kg súllyal :), úgyhogy nem ütitek oda a korláthoz vagy a lépcső aljához! :)

Orsi! Kata!

jobbulást!
Kata, te már annyira parázol, hogy szerintem már attól leszel beteg, pedig nem is az első szülésed lesz :) (bocsánat, nem akarok bunkó lenni), nagyon szorítok neked :wink:

Zsebike!

Édesek a babák! Nagyon sok boldogságot!

Hajniról tud valaki valamit?

katyerina
 
 


Katyerina :D
nem lehurrogás :D inkább nálam tapasztalat.
én kenguruztam 8 hónapig Levivel a gyógytorna miatt. Szerintem a 2 súlyban nagyon sok.
a mi lépcsőházunk is iszonyú szűk volt, és csak úgy tudtam lemenni a 2 hordozóval, hogy az egyiket előre emeltem a másikat hátulra... de szerintem biztonságosabb nekik a hordozóban.
csak azért írom, hogy a 2 gyerek már nagyon könnyen kibillenti az embert az egyensúlyából - eggyel is egyébként, pedig az enyém elég jó-.
persze én nem mondom, hogy ne vedd meg, mert otthon nagy hasznát lehet venni, de a lépcsőzést gondold meg.

(egyébként meg a hordozót 2 gyerekkel mindig odaüti valahova az ember, ha szűk helyen megy... de attól a gyereknek semmi baja nem lesz)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata,Orsi!
Jobbulást Nektek!
Én nagyon félek az influenzától, ezért csak a legszükségesebb esetben megyünk zárt térbe, emberek közé (pl. a Sparba). Emesét is féltem, meg nekem se jönne jól... Be szoktuk oltatni magunkat sok év óta, de idén elmaradt. épp most hallottam, hogy a tavalyelőtti virussal azonos, hát akkor be voltunk oltva, ha az még hat 1 kicsit az idén, akkor nyert ügyünk lenne...
Kata!
Neked akkor még nem szabad szülni! Dokid megjött a szabiról?
Katyuska!
Nekem ugyan csak az 1 Emesém volt kengurus, de nekem biztonságot adott, mert 2 emeletet kellett levinnem, ha ki akartam vinni, és sokkal jobb volt a kenguruban, mint kézben, később meg már kapaszkodott is.
Mostmár egyedül lemászik rákban :D
Persze nem tudom duóban milyen az ilyen?

Megnéztem a müsort, és látom, hogy ikres változata lesz annak a filmnek, amit láttam tavaly, nagyon érdekel, megnézem ha hagyják a férfiak. Sőt utána az állatok babavárásáról is hasonló dokumentumfilm lesz.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
jah, én nem félek tőle, meg mi járunk mindenhova ettől függetlün, csak most épp rosszkor jött ez a levertség.
mi oltatni nem szoktunk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


helló!
csajok az érdekelne hogy ti dolgozok e a terhesség alatt hogy meddig!icsilya orsit tudom,de ő más kategória-szupernagyi lánya

Kép


pont az influenza miatt kérdezem én is.mivel naponta 100 munkanélkülivel találkozom,akik betegen is jönnek,és prüszkölnek rám,félnek ha nem jönnek nem kapnak pénzt.
amúgy se nagyon steril a környezet!

Kép


Lola :D
a fiúkkal én csak a 15. hétig dolgoztam, de akkor az államvizsga miatt vonultam betegállományba, mert a munka+ikerterhesség azért nekem is sok.
most meg azért nekem az nagy rugalmasság, hogy csak napi 4-6 órát vagyok maximum bent ill. akármikor hazajöhetek, ha fáradtnak, álmosnak érzem magam.
szóval hagyományos 8 órás melót én sem csinálnék így a 2 pasi mellett - ezért sem mentem vissza dolgozni a régi munkahelyemre.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


lola,
én pont emiatt a mindenféle (influenza, calici) vírus miatt örülök, hogy már kiírtak az elejétől fogva. Pont a körzetinél ültem, amikor arról olvastam, hogy mennyire veszélyes a babákra, ha a mama influenzás, úgyhogy el is küldtem a férjemet beoltatni.
Én meg jó szorgosSan szedtem a Gravidát (magzatvédő vit.), még a mai napig be-bekapok belőle egy-egy szemet, remélem az is véd minket egy picit.

melcsi, kata, orsi,
vigyázzatok magatokra!

katyerina,
köszi a kengus képeket, nagyon cukik.
Hajniék a felújítás miatt 2 hónapra albérletme költöztek. Egyszer jelentkezett, jól van, készül az államvizsgára.

melcsi,
hát igen, a babakocsi már egy nagy lépés. De nekem is az a szimpi, amit Orsi mondott, hogy ha gond lenne, az lenne a legkisebb, hogy már vannak cuccok. A lakást már amúgy is elcseréltük, hitellel a nyakunkba. Nem tudunk úgy csinálni, mintha mi sem történne...

Tegnap a Claudia Babavilág c. műsorában a koraszülöttekről volt szó. Ott úgy mondták, hogy 24 hetes kortól (és 500 g-tól) már annak számítanak a babák és életben maradhatnak. A "Terhesség hétről hétre" c. könyvben még 28 hét van. Ezek szerint szemmel láthatólag fejlődik az orvostudomány. Persze isten ments, hogy ilyen korán szülessenek.

kata,
hogy állsz a mozgásokkal? Sokat mozog még a baba? Vagy már kevesebbet?

KépKép
pompomlány
 
 


orsi,
azért a vizsgákra tett erőfeszítésed nem semmi! Én szégyenszemre félbehagytam most még a gépírás-tanulást is, mert soknak éreztem, hogy minden nap bemenni ezért a belvárosba + ott ülni a köhögős emberek között. Kívánom, hogy abbamaradjon a torokfájásod és visszatérjen az energiád! :wink:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
azt hiszem 1990es évek elején változott meg ez a 28ról 24 hétre. Régen tényleg ennyi volt a koraszülés/vetélés határa.
de azért ehhez sem ragaszkodtak előtte sem görcdsösen, mert én tudok 1 olyan 16 éves lányt, aki 26 hétre született, és ép és egészséges.
szóval nem tudom, mi volt akkor a rutin.

szerintem is, azért köhögős emberek közé menni veszélyes. én is most azon sakkozom, hogy mi legyen a fiúkkal.
mert betegnek nem betegek csak köhögnek, viszont ha a bölcsiben felüti magát az influenza, akkor így félig egészségese nagy valószínűséggel beleesnek...
lehet, hogy itthon maradnak a jövő héten - bár akkor tuti lőttek a vizsgámnak.
(meg vp. megyében még nincs influenzajárvány... szóval lehet, hogy semmit sem úszunk meg akkor, ha itthon maradnak)
mind1 kapják az oscillo-t aztán majd lesz valahogy.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: