Új privát üzeneted érkezett!

Szió Mindenki!

Tegnap csak reggel tudtam befogni a babanetet,olyan bosszantó :cry:

Gratulálok én is az átfordulos babáknak,Jubi és Gesztenye ti írtátok hogy hátról -hasra fordulnak a bébik,nálunk ez fordítva van:Laura hasról hátra forgolászik,persze nem olyan sűrűn de így is jó.

Bujka,végre aludt Beni és te is :wink: Nem kell a hülye alvásvizsgáló!

Siba,elnézve kisfiad gyönyörű világító kék szemét ,Laurának már bizti nem lesz az.Idáig kék volt aztán most napról -napra váltó:először szürkéskék ,zöldes,most meg mintha barnába menne át.(enyém barna,apjáé zöld)Szóval már nem is kell megkérdeznem ,mikor alakul ki a szem szín.

Timi,láttam ám én is az új vonalzót, Merci nagyon helyes és Martin is nagyon fotógén. :wink:

Beuka,hú ez a riasztó valóban riasztó :!: Nekünk is csak az elején riasztott ,míg nem tudtuk jól beállítani,azóta nem.Nem tudom hogy meddig fogjuk használni.Éjjelente ha felébredek mindig megnézem hogy pittyeg e a zöld lámpa,meg napjában többször is megnézem ,mikor Laura alszik,hogy bekapcsoltam e ? :oops: :roll:

Üdvözlöm az újakat!

Jadey,ne keseredj a fánk miatt,írtam a főzős topikunkba egy másik fánk receptet:nem kell bele élesztő :lol: de ez nem is olyan szalagos fánk.Nagyon fini,rózsafánk címen keresd :wink:

Kata,te is jössz ám egy fánk recepttel,kiváncsian várom.
Hogy vannak a lányok?Meg a súllyuk után szeretnék érdeklődni,meg az iránt hogy mi finomakat esznek?

Edi,a fánkot nem lehet megunni :wink:

Melódia,mizus?

Lehet hülye kérdés ,meg borzasztó,meg mit gondolok de megkérdezem:Szerintetek mennyi idős baba utazhat repülőgépen?Nem káros e ott fent a nagy légnyomás meg ilyesmi??

Tegnap játék közben véletlenül Laura fejére ejtettem egy műanyag micimackót :cry: nagyon megijedt és sírt is,de szerencsére megnyugodott,lett is egy piros folt a helyén de reggelre eltünt és ma megint vigyorgott micire :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gyógykívánságokat, végül nem is jött ki olyan nagyon ez a betegség, nem baj lett helyette másik: tegnap 110-150 között volt a pulzusom. Este elmentem dokihoz és kaptam Betalocot, valamint hétfőn kivizsgálásra kell menni - remélem azért semmi komoly. Allergiás vagyok a háztartási vegyszerekre, és hosszú idő után tegnapelőtt használtunk először, még reménykedem, hogy csak attól volt.
Majd kiderül.

Nem tudtam visszaolvasni, mert nagyon sokszor nem engedett be a babanet - párszor tudtam benézni, így nem vagyok naprakész...

Gesztenye: gratulálok az átforduláshoz! Jobbulást kívánok neked!

Napraforgó: gyógyuljatok meg mihamarabb!!!

Csengő - kb. egy teáskanálnyi reszelt sajtot eszem, vagy egy teáskanál joghurtot, attól még nincs baja, de ha többet, akkor már bukik. Így elhagytam a tejtermékeket teljesen. Margarint eszem, de abban nincs tej meg nagynéha a salátámra egy kanál joghurtot. Azóta semmi probléma nincs. Mikor még nem tudtam erről az allergiájáról kakaótól kezdve, joghurtot, kefírt mindent ettem, Zsoltikám meg állandóan hányt. Anno még írtam is ide, hogy nem tudom miért bukik ennyit. Jó, hogy kiderült. Miért kérdezed, elképzelhető, hogy Bálint is allergiás a tejfehérjére?

Üdvözlet az újaknak! Gyertek minél többször!

Bujka - rád férhetet már az a kis pihenés. Remélem ismétlődik :)

Dorka - így nagyon utólag: Boldog névnapot kívánok!

Kép
nózi
 
 


Sziasztok,
Boróka,
Nagyon nagyon köszönöm a leírást, így már beugrik. Az biztos, hogy az összes születésre felkészítősközül ez a tanfolyás volt a legmegnyugtatóbb. Bár igaz, soha ne legyen rá szükség. A légzésfigyelőnk Baby Control, a Tiva-Megnél vásároltuk. Szerintem mindenki más-másban hisz, én meg a BabySense-ről hallottam a sok "téves" riasztás. Bár én úgy vagyok vele, hogy jobb ha tévesen riaszt. Illetve talán ez nem is téves, épp akkor ritkábban veszi a levegőt...

Linda,
A repülős kérdés sztem nem hülyeség, van a témában külön topic is, azt hiszem a gyermeknevelés alatt. Ott mindenki ajánlja, bár állítólag könnyebb egészen kicsi babával, aki nem mászik, totyog. Nekik nehezebb a bezártság. Élettanilag nem tudom mennyire jó.... légnyomás, stb.Bár engem inkább az aggaszt benne, hogy visszakeringetik a levegőt a sok bacival együtt. Az első sorokban jobb ülni, babával oda raknak.

Beusa
Kép
beusa
 
 

 
 

Szaisztok lányok!

Elöször is gratulálok az átfordulos babáknak!Mi ez ügyben ellustultunk.Egyszer megvolt azota sem csinálja.Inkább ülni akar.Pedig még az korai. :lol: :lol:

Bujka:
Köszike a dicséretet.Marvin kb.2 hete nem alszik éjjel normálissan Egyfolytában forgolodik és nyöszörög Nem éhes az tuti mert megetetem és utánna is folytatja kb fél ora mulva..naggyon kialvatlan vagyok én is reggelente..Van valami tipped mi lehet?

Siba:
Andriska nagyon nagyot nöt ..gyönyörüek a szemei.És a tekintete igazi Kis pasis..Tekintélyt parancsolo..Várjuk a merülös képet..

Beuka:
Huu a riaszto tényleg nagyon ijesztö tud lenni ha megszolal.A mienknek az a naggyon értékelendö tulajdonsága van hogy persze mindig éjjel 2-kor merül le az elem és a szivem majd kiugrik mikor elkezd éktelenül pittyegni.Volt hogy odamentem és ugy felráztam a gyereket szegény azt sem tudta mi van..Az elsö kép Botirol naggyo cuki..

Napraforgo:
Jobbulást a fiuknak..

Gyurma:
Klassz a vonalzod..A receptek meg fantaszikusak..Véres hurka.. :twisted: :twisted:

Nozi:
Neketek is jobbulást

Beusa:
Jajj te félreértettél engem.Nem ugy akartam irni huu milyen jo hogy ennyi tápszerük van a védönöknek napra készen.hanem hogy a mai világban semmit nem adnak ingyen és annyit elosztogatott a védönéni nekünk..Sajnos a tápszerek ára is heroinárban van már..És nekünk az a fö eledelünk.. :( :(

Csengo:
Köszi a drukkot.Majd jövöhéten döl el kit választottak ki.Utánna is bent lesze a regisztrácios bázisukban a kép.Nagyon sok szép baba volt ám..

Linda:
Nos a konyhában keleget a fánkom.Rögtön azzal kezdtem hogy belevágtam 5 tojássárgáját..franko mi??Halászhattam ki 3-at..Végeredményröl késöbb beszámolok..

mennem is kell..Kifut az élesztö... :shock: :shock:

Szioka Mindenkinek..

jaa a vonalzot Merci cserélte ki én észre sem vettem... :shock: :shock:
Vendég
 


Tina!
Most nézem a vonalzótok nagyon szép.
Marvin oldalát most néztem meg először, úgy hogy be van kapcsolva az erősítő, nagyon szép ez a zene ami szól, közben nézem Marvin fürdetését és majdnem sírok, nagyon megható...
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Beusa,köszi az infót,megnéztem és elolvastam az oldalt.Igaz 2001.ben írták őket de sok hasznosat megtudtam.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!

Jubi Nagyon érdekes a cikk! Betegség :( ugatva köhögés :? mielőbbi jobbulást Jazinak!! Gratulálok a forduláshoz! Ügyesek vagytok!
Köszönjük a bókot :)

Csengő ha tudnád, hogy én mennyiszer gondolok arra, hogy a következő babánk biztos nem lesz ilyen nyugodt, és akkor lesz nemulass…
Szegény Miki. Figyelte a liftet :roll: olyan édes…
Anyós :wink: köszi, megnyugodtam…(minden napra produkál valami érdekeset..)

Dorka köszönöm, hogy leírtad a lélegeztetést! Remélem én is hogy SOHA nem kell használnunk! Legalább van már némi fogalmam.

Gesztenye Gratulálok a forgáshoz! Barni a hasmenés alatt hányszor kakil egy nap?

Edi már épp akartam írni, hogy majd tegyél fel képeket. Akkor várjuk!
Úgy látszik a babákat nem annyira zavarja a kibukott cucc újra szájba vétele, pedig már néha tényleg hányás szaga van :shock:
Köszönjük a bókot. Most olyan 6 kiló környékén van Boti. Azt a fintort örülök, hogy sikerült elkapnom :)
Hova készültök külföldre?

Ági annyira jó hogy Matyi így szereti a Hugit! Örülök, hogy mindig elolvasol, és ha már azzal segítek, hogy képben vagy, akkor nagyon örülök neki!!!! (konkrét dolgokban úgysem nagyon tudok senkinek segíteni :()
lelkifurid van, hogy nem jutsz el idáig, ne viccelj! Én tuti nem fogok tudni jönni, ha már két gyerkőccel leszek itthon :?

Melinda egyáltalán nem baj, hogy Magatokról írtál, főleg, hogy ilyen jó dolgokat! Gratulálok az alváshoz! Látod, lehet, hogy Beni egyszerűen csak többet szeretne „shoppingolni” :lol: négykézlábazás :lol:
jaj olyan jó ez az időszak, amikor az ember rendezgeti be a házat (csak ne kerülne annyiba :? )

Linda Laurának barnul a szeme? Bár ha Neked is barna, akkor lehet rá esély… nálunk mindkettőnknek „kékes” (van benne szürke és zöld is)
Nálunk apa kérdezi mindig, hogy bekapcsoltad? Én persze mindig bekapcsolom. Azt hiszem már rutin. Csúnya gonosz micimackó :evil:
A repülőgépen már mi is nagyon sokat gondolkodtunk (én utálok repülni). De végül letettünk róla. Biztos, hogy lehet repülniük, bár nem hiszem, hogy olyan jót tenne a légnyomáskülönbség. Tavaly Horvátországban találkoztunk egy magyar családdal ,akik repcsivel mentek ki, a baba 4 hónapos volt. A nászutunkkor Rodoszra egy hat hónapos babát vittek. Akkor én is megnézem majd azt a topicot :)

Nózi! Jaj ez a pulzusos dolog nem hangzik jól! Mielőbbi jobbulást!

Tina! Forgolódás :(
Nem értem, hogy miért nem valamilyen más hangot állítottak be a légzésfigyelőn, ha merül az elem :evil: én is megszívtam már…

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!
Nos kész a remekmüvem:ugye nem baj ha dicsekedek vele?Linda örök hála a receptért.Tényleg az élesztö futatással lehetett gond eddig..Én egy kicsit felturboztam a közepébe raktam lekvárt/csokit.. :P :lol:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edi:
Merci csinálja az oldalt de sajnos nagyon nincs ideje frissitgetni a képeket..

Nagyon szép idö van irány sétálni.. :D :D
Vendég
 


Juborka!
Nálunk csupán azért látta a párom is a nagy attrakciót, mert ő is beteg és itthon volt (már az egész családon átment a vírus, jó mi?). Először azt hittük, hogy csak véletlenül fordult meg, de miután visszafordítva többször is megcsinálta már nem kételkedtünk benne :lol: . Egyébként előzőleg már napok óta próbálkozott a fordulással a játszószőnyegét és nagyon morci tudott lenni, ha nem sikerült :lol: .

CzMelinda!
Barni is hasról hátra fordult meg először kb. 2-3 hete. Egyébként amikor mi tavaly repültünk, akkor egy kb 3 hónapos babócával utaztak a szülők és előre ültették őket. Ahol nem egy országban laknak a szülők és a nagyszülők, ott elég gyakran repülőznek a kicsik és nem lesz tőle semmi bajuk. Én anno még terhesen is repültem (mondjuk az más volt).

Nózi!
Vigyázz magadra és ne idegeskedj, hátha akkor jobban leszel. Remélem nem komoly a dolog.

Tina!
Nem lehet, hogy a fogacska mocorog az íny alatt és azért nem tud aludni Marvin, mert fáj neki? Nálunk nagyon úgy néz ki, mégha a közeljövőben nem is fog kibújni, de nehezen viseli (állandóan nyálazik, nagy erővel rágja az ujjamat, mert a rágóka természetesen nem jó neki :roll: és elég nyűgös tud lenni).

Beuka!
Nálunk anno egy nap 2-3 alkalommal volt kaki (2 délelőtt, 1 du vagy este). Amikor hasmenése volt, akkor minden szopi után volt egy nagy adag folyós termés (napi 6-7 alkalommal) és látszott, hogy szenved a görcsöléstől. A gyakoriság és az állag az, ami hasmenésre utalhat.

Tegnap körömvágás után :!: , úgy megkarmolta az arcát Barni, hogy kb. 3 centis vonalat húzott a pofiján :shock: . Most tisztára úgy néz ki, mint Winettou (valószínűleg nem így írják, de nincs erőm utána nézni, sorry)

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Na jó lányok, nem bírom tovább!!!!! :oops: Hanyadik oldalon van ez a recept??????? Nem találom.... :roll: :lol: :lol: :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


LENTIEKET TEGNAP ESTE ÍRTAM! MEGINT NEM MENT A BNET :( :(, ELKÜLDÖM MOST, AZTÁN VISSZAOLVASOK :)

Hello Csajok!

Üdv az újaknak! Remélem nem lesz újabb bajuszösszeakasztás, apropó hol lehet biorépát kapni? :) :)

Ákata kedves, jó ez a sok mozgás, utazás, de azért vannak rémálom részei. A cuccolás botrányos, szerintem egy 10 tagú családnak elegendő szajrét pakolok be minden alkalommal, pedig a fürdetővödör utaztatásáról már leszoktattam magam. Bepakolás 2 óra, hazaérkezés után kipakolás újabb két óra, arról nem beszélve, hogy amíg a garázsból felcuccolunk, lift nélkül, harmadik emelet, mindkét szülőrabszolga úgy fújtat. Talán majd a rutin segít hosszútávon és az hogy egyszer tényleg csinálok egy olyat, hogy csak a legszükségesebbeket visszük. Ami még szar, hogy a Mókus Siófokig még csak csak elvan (bár a múltkor egy baleset miatt este tízig álltunk az M7esen), de a Békéscsabai menet eléggé ki van centizve. Ágy mindkét helyen van, fürdetni meg simán a nagykádban szoktunk, jobb híján. A játszótéri ikres anyuka ismerős mondta, hogy ők csak egyszer mozdultak ki több napra, de akkor 2 kocsival voltak kénytelenek menni. Szegények! Gondolom a többgyermekes szülők tudnának részletekkel szolgálni :)

Beuka, anyós átjárkálása reggel..rémes... én reggel olyan harapós tudok lenni, hogy szerintem gyorsan leszokna a reggeli látogatásról. :) Főleg mostanában!

Apropó, segítséééég!! Elromlott a gyerekünk! Kb. 2 héttel ezelőttig végigaludta az éjszakát, de mostanában 1kor, 3kor, 5kor is szopizik, tehát nem alszom két óránál többet (leborulok előttetek Bujka, Szkata és társaik, akik 5,6 hónapja így nyomjátok).. Aszongyák adjak neki több tápszert, pedig miután kiszopizta magát, annyit adok, amennyit csak kér. Tényleg megoldás lehet a nagyobb cumisüveg? Most úgy csinálom, hogy 120 tápit bekeverek és aztán még hozok 60at, ha kéri. Egy hete már almát is eszik, ma már 5 kanállal befalt a jó kis bioalmából. A tejem maradt amennyi volt, ahhoz képest, hogy jó 3 hónapig 40et tudtam kifacsarni magamból, most már 70 is kigyün. (Nekem is nagyon bejött az elektromos szívó, Ákata is ajánlotta és még valaki, a kézitől már totál ki voltam borulva).

Mielőtt a szóhasmars gyanújával illettetnék, köszöntöm az újakat, gyarapodunk, gyarapodunk, helyes helyes.. :)

Dorka, Siófokon nem volt ilyen fakszni, gondolom ott lasszóval fogdossák az embereket a világ legdrágább bébiúszására (4500/alkalom a baba és a két szülő) és onnan kevertünk át a pesti egységbe, gondolom ezért nem kellett bemutatóóra meg ilyenek. A víz 32 fokos. A leöntögetés a csaj szerint tök felesleges én is mondtam nagy boldogan, hogy csináljuk és jól beégtem vele...

Jubi, nem semmi, hogy Jazi forog. A mi kis mókusunk semmi jelét nem mutatja, hogy meg akarna fordulni, 1 hónapja még a csípőjét úgy forgatta, hogy azt hittem beindul, azóta semmi, de sebaj, türelmes vagyok. Viszont ma felfedezett egy olyan hangot, amit biztos valamilyen majom műsorban hallott és egész nap hangosan sikít, nagyon kemény, meg lehet zabbantani.

Edi78, 24 bocs, hogy összekevertlek Benneteket (névmemóriám egyébként is nulla, családi örökség)

Gesztenye, örülök, hogy Barni is javul!

Sok pusz mindenkinek, a hétvége necces lesz, jön az egész família 2 napra és szombat este nagyszabású táncos házibulit rendez az egyik barátnőm (az örökkévalóságig áldott legyen Katám neve) hogy a sok magába fordult kismama és kispapa végre kimulathassa magát. Már kikészítetrtem a magassarkút, melyet feltételezhetően 5 perc után fogok lerúgni magamról, mert kétlem, hogy talppárnácskáim nagyon örülnének a plusz 10 kilónak, amiket így rájuk nyomok. :)
Jaj és apát is figyelmeztetnem kell, hogy ne próbálkozzon kivételesen az emeléses rokielemekkel! (na ez volt a szarkazmus helye, embert ilyen bénán táncolni nem láttatok mint engem.. ) :)

Na tényleg lépek!!!! :)

Kép
siba
 
 


Sziasztok lányok!

Nálunk sem volt tegnap bnet egész nap!!!!!!! Ma végre van :wink:

NEM ÉR!!!! MÁR MEGINT EGY FÁNKOS SIKERSZTORI :roll: PEDIG MÁR OLYAN JÓL VOLTAM LELKILEG :lol:

Melinda, Tina, és a többiek, akiknek sikerült :meddig hagytátok kelni?? Lehet, hogy kipróbálom az élesztő nélkülit, pedig nekem ez tetszik.. Köszi Linda a másik receptet is! Majd beszámolok róla.

MINDENKINEK KÖSZÖNET A TÁMOGATÁSÉRT :lol:


Tina: Én nem vittem a gyerekeket, mesélj milyen volt, volt már egyáltalán?! Mit szóltak Marvin hajához??? Merci is szeretne modellkedni? Az alkata az megvan hozzá!


HATALMAS GRATULA PÖRGŐ.FORGÓ BABUCIKNAK!!!

Nózi: Ne idegesíts, az elég komoly gyógyszer!! Én is allergiás vagyok a hypo származékokra, de ilyen tüneteket még ne mprodukáltam, max. vörös lett a kezem és viszketett.
Gyógyulj meg!

Beuka: Rönciék jól vannak, Mírácska nagyon szép és szuperédi! Majd teszek fel képeket! Röncinek sikerült kellő kitartással elegendő tejcsit termelni, már mindent kipróbált és a legutolsó, vmi szuperkapszula (more milk vagy mi a neve( segített, így már nem kell pótolnia tápival. REMÉLEM SENKI NEM ÉRTI FÉLRE EZT A HSZ-EMET :roll: :lol: :wink:

Mi ma voltunk a ligetben, édeshármasban, apa dolgozott, viszont most eldobott minket meg értünk is jött. Bementünk Jade kedvéért séta után az állatkerti játszóházba, Bencus kifejezetten élvezte! Majd dobok fel képeket, ha feltöltöttem a gépre. Elképzeltem, hogy hamarosan együtt mehetünk majd oda, egy jó kis állatkerti séta után közösen! :wink: Van pelenkázó és etetőrészük külön. Persze én publicszoptattam, észre se vették, olyan ügyesen betakaróztunk. Csak egy kislány szúrta ki és édesen mosolygott ránk percekig :lol:

KépKép
Kép
jadey
 
 


MA kimozdultam akaratomon kívül :roll: Tibi köhög és felajánlottam neki, hogy kocsiba vágódok a két gyerkőccel és hozok neki a Pólusból kürtös kalácsot, amolyan lelki gyógyírt. (ha már a fánkom befuccsolt :shock: ) Mire ő, hogy jó, majd vigyáznak a Bencusra. Neeeem, én nem hagyom itthon és mivel Jade is szeretett volna jönni, így ő sem marad. Szó szót követett, aztán meg lettem gyanúsítva, hogy nem bízom benne, mint apukában, stb... Jade is mondta, hogy nyugodtan bízzam Tibire Benibabát... Hmmmm. Jó, mondom 15 per c alatt simán megjárom. Aztán apjuk kitalálta, hogy vegyek még neki cigit, amit tök máshol lehet kapni a Póluson belül, ja meg ugorjak már be a Média marktba laptop egérért, mert tönkrement. Újabb vita, hogy ez már egy óra.... A végén végiggondoltam ,és elmentem... Persze percenként telcsivégen voltunk... A cigi már nem fért bele, mert Tibi hívott, hogy Bencus sírdogál és izgatottan nézeget körbe, keres a lakásban, hogy hol vagyok :roll: 2 perc alatt hazaértem :lol:
Mondtam neki, hogy még szerintem pici ehhez, ráadásul még én sem igénylem, hogy külön legyünk. Jadenél másfél év volt, mire eljött az az idő, hogy egy kicsit egyedül szerettem volna lenni, de biztos ez is mindenkinél más. :wink:

KépKép
Kép
jadey
 
 


Siba: én is arra tippeltem volna, hogy többre van szüksége, meg lehet, hogy fogzik, akkor is hasonlóakat szoktak produkálni. Nyugi, majd "megjavul". Alma: Én csak megnyalattam Bencussal , hát azt a fanyalgást.... Még assssszem várunk vele egy picit.

KépKép
Kép
jadey
 
 


Siba!
Az elektromos mellszívót még Nózi és én is nagyon ajánlottuk, mert bejött nekünk.
Nekünk Barni 3 és 1/2 hónaposan kezdett el éjszaka újra felkelni (addig 23-tól 5-6-ig aludt), úgyhogy akkor én is többször szoptattam. Sőt a barátnőméknél is ez volt, pedig ott tápszeres a babóca. Úgy néz ki, hogy egy újabb fejlődési szakaszhoz ért Andris és azért igényli a sok szopit. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy mennyit eszik este, mert mi is mindig jóllakattuk Barnit. Egyébként még mindig tart, de már csak egyszer szokott pluszba felkelni és remélem hamarosan újra a régi lesz :roll: . Sok sikert és energiát az éjszakázáshoz és drukkolok, hogy ne tartson soká.


Jadey!
Jó lehetett az állatkerti játszóházban. Már én is nagyon szívesen sétálgatnék az állatok között, mert annyira imádok ott lenni.
Én már 2-3 alkalommal elmentem vásárolni Barni nélkül, de szerencsére eddig még jól viselte a dolgot (ha az első nem sikerült volna, akkor én se hagytam volna többet egyedül :roll: ). Gyuri egyébként kifejezetten élvezte, hogy ő vigyázhat rá :lol: .

Gesztenye
Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Quito, Edit!
Kitartást a nyüszihez! Biztos a foguk izélgeti Őket :( Beni is eszméletlen módon rág mindent, rágókat, plüssjátékot, ujját, Marci autóit, úgy sajnálom szegénykét ilyenkor.
Gratula a hófordulótokhoz! :D

Dorka!
Tényleg nem semmi a Ti (nem)alvásotok is :shock: Nálunk az esti lefekvés a nagyon gázos mostanság (egy időben egész jól ment), a fürcsi utáni evést (3/4 9-9) nagy elánnal kezdi, aztán abbahagyja, bámul-vigyorog rám, na ilyenkor se alvás, se evés. Játék, vagy Gábor ringatgatja, aztán ha bekómál, újra cici. Ha le is teszem az ágyba, félóra és tuti felkel. Még 2-3 ilyen menet és végleg bealszik. Aztán éjjel 2-3 alkalom a norma, ami a felkelések, azaz evések számát jelzi. Ez a pár alkalom, hogy csak 1-szer kelt, maga volt a kánaán :D Hasonlóakat kívánok Nektek is!!!
Nappal délelőtt a cicin alszik félórácskát, aztán a séta közben fél-1 óra sikeredik vagy a bkocsiban, vagy a kenguruban. Ha szerencsém van, akkor délután még sikeredik fél-1 óra ténylegesen az ágyban :roll:

Beusa!
Nálatok a doki és a védőnő mire jutott a vita után, hogy mikor kell újraoltani? Mi talán mostanság, a féléves kora után kapunk értesítéset a tüdőgondozótól, hogy leellenőrizzék...

Beuka!
Az ujjszopitól max. 1-2 alkalommal öklendezett Benyó még a legelején 2-3 hónapos korában. Most inkább akkor van gond, amikor az öklét kívánja lenyelni :shock:
A többi kérdésedre (négykézlábazás, éjszakai alvás) már válaszoltam is, tudtomon kívül :wink:

Zsófica!
Én eddig úgy hallottam, hogy a tejsűrítőt a lefejt tejcsibe, tápiba kell keverni. De jó, ha nem kell fejéssel vacakolnod. Milyen formátumú ez a cucc? Én azt hittem, hogy por, de azt hogy nyeli be a babó? :shock:

Jubi!
Az "öngyilkos csecsemő" iszonyatos :cry:
Gratulálok a forduláshoz!!! :D :D :D Ügyik vagytok!
Jobbulást! Sajnálom a lappangó betegséget, sajnos ilyen előfordul. Nálunk Marcinál esett meg hasonló, csak az durvább volt.

Csengő!
Még szerencse, hogy mi tisztában voltunk vele, hogy Marci egy tündérbaba és nem nagyzoltunk Vele és a saját "tökéletességünkkel" :lol: , mert most jól pofára estünk volna :lol:
Mosódió passz.

Gesztenye!
Gratula a forduláshoz!!! :D

Edit!
Sajnálom, hogy nem vagy teljesen megelégedve a bútorral :( De azért képet kérünk, és majd megnyugtatunk :wink:
Persze, Beni nem fog elfogyni... De azt a keveset, amit régen is evett, most még 3-4 óránként sem hajlandó megenni :roll: A pelusai sincsenek túlzottan tele néha :( Most a jobb mellemet nem akarja elfogadni :cry: Annyira szeretnék már cirka 2-3 hét normál evészetet.

Folyt. köv!

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Rozsagi! :wink:
Én nem is tudom, hogy mit csinálnék, ha még Marci sem aludna napközben rendesen. Talán kifutnék a világból? Lehet! :shock: Részvétem.
Épp előbb írtam Editnek, hogy eddig is keveset evett, de legalább gyakran, most meg ezt a keveset is alig akarja ritkábban megenni. Persze nem minden nap, meg amikor kómás, akkor magamra kapom és etetem. Most (már sokadszor) a jobb mellem nem kell Neki :roll: Pelenkázó? Lehet, hogy kipróbálom, mert az Benyónak is nagyon bejön, ott mindig vigyorog: biztos tudja, hogy fürcsi lesz utána nem sokára :lol:
Én a mai napig hordatom a kaját, Párom pedig napközben valami meleget eszik a mhelyen, este pedig vagy (meleg)szenyó, vagy tojásrántotta, vagy valami gyors (tészta+kész trutyi, hús+kész trutyi+rizs stb). Ez van! De bízom benne, hogy a nagyobb házban már én is tudok főzni...


CzMelinda!
Már biztos utazhat Laura repcsin. A babák "reptetésénél" az a fontos, hogy fel- és leszállásnál jó itatni/szoptatni őket a légnyomás változása miatt, nem dugul be a fülük. Meg sokkal jobb dologgal vannak elfoglalva :lol:

Nózi!
Ennyire allergiás vagy a vegyszerekre?! :shock: Hú, ez nagyon gáz lehet!

Tina!
Ha nem változtattál kajcsit, rendszert Marvin lefekvése előtt, akkor tutira foga bántja Szegénykét :( Azért lehet zavartabb az éjszaka. Drukkolok, hogy hamar elmúljon!
Merci :wink:
A fánk nagyon guszta :D

MSE!
Sajnálom az éjszakázást :( Ez sajnos előfordulhat, hogy "elromlik" a gyerkőc. Marci 7-8 hónapos koráig 1, max. 2 alkalommal kelt, majd 9-10 hónapos kora körül ordítva kelt és a fél éjszakát a szobájában töltöttük. Aztán, mintha mi sem történt volna, újra szépen aludt. Andrisnak lehet, hogy csak a foga indult meg, vagy egyszerűen csak egy kis összebújásra van szüksége. Kitartást!!! :D
JÓ BULIZÁST!!!

Jadey!
Már épp hiányolni akartalak!
Klassz lehetett a ligezetés, játszóház, meg miegymás :lol:
Örülök, hogy Röncinek is sikerült a tejcsi :D , sokat gondoltam Rá emiatt is.
A Pólusos "kimozdulás" elég "izgalmasnak" tűnt :lol: Marcinál nekem is elég sokára jött el az idő, hogy az egyedüllétet kívántam, de most valahogy Beninél már elég gyakran megfordul a fejemben. Ja, nálam az egyedüllét azt jelenti, hogy Beni a másik szobában van :lol: Másra hagyni én is nagyon parázok 8) Eddig egyszer voltunk kettesben Gáborral sétálni: Anyuék vigyáztak mindkét gyerkőcre. Azért párszor telefonálhatnékom támadt 8)

Na megyek, mert megint hosszú lettem.

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok!

bocsánat, kicsit eltűntem, de tapétavásárlás, és babnyűglődés miatt nem tudtam jönni.

Gesztenye, sajnálom a betegséget! :( gyógyuljatokmeg! Gratula a forgáshoz!!! :D

Beuka, jaj, nagyon rossz lehetett a légzésfigyelős riasztás! de hálistennek nincs semmi baj! mi nem vettünk, mert háton altatok, és nem akartam elektromos kütyüt alátenni, de hason alvásnál nagyon jó, hogy van. Anyós-én jól kijövök az enyémmel, és bejelentés nélkül nem jön, de félig meddig efyütt is él velünk (apósom már meghalt sajnos), és nem zavaró. Sőt, segít egy csomót.

Beusa, üdv köztünk! én imádom a járókánkat, 120x120-as, szóval extra nagy, és gergő egész nap benne van, ez neki egy afféle gigantikus játszótér. Elférnek a játékok, sőt, ha nagy ritkán alszik napközben, akkor a járókában alszik. így főzésnél, fürdésnél, vagy ha ajtót kell nyitnom, biztonságban van. Napközben azért ki szoktam venni és leterítek egy plédet, azon játszunk, de a járóka is biztos pont.

Jadey, gratula Bencus forgásához is! :D én sem szívesen megyek el itthonról Gergő nélkül, de ha muszáj, akkor is igyekszem a köv. etetésre visszaérni. Ma kabátot vettünk Apával, addig nagyi őrizte gergőt, mert ebben a járványos időben nem szívesen viszem emberek közé.
Röncitől képet kérünk!!! gratula a tejcsihez, ezek szerint tényleg jó ez a more milkes bogyó.

Csengő, de jó, hogy rendbejöttetek!
:D
Melinda, nekünk sem fakadt ki a bcg...újraoltás lesz. Tej miatt ne stresszelj, és meglátod, ömleni fog!!
Nemalvás: Gergő napközben max. 1 órát alszik...valszeg ezért alszik este 11-től reggel 8 ig...úgyhogy én nem panaszkodhatom. Kitartás, remélem, rendeződni fog az alvókája! viszont nagyon ügyesen shoppingol a drága!!!! :D

Dorka, van már laboreredmény? drukkolok!

Zsófica, megragadott a rántott csirkecomb édesbús filozófiája...gondolom, a grillezett csirkeszárny hasonlóan fennkölt jószág...ehhez képest galád módon ma jól megebédeltünk egy csomót...úgyhogy most már az örök metafizikai mezőkön szárnyalnak. (és a profanitás csúcs: a csontokat megette a 2 antiházőrző ebünk..) :wink:

Livi, nem tudok adalékot a haszontalanságokhoz, mert nálunk Apa nagyon józan gondolkodású, és kiváló érzékkel redukálta le a legvadabb bevásárlólistát is...és igaza volt! :D
Fontosak: kiságy, járóka, kiskád, pelenkázólap, vagy komód, babakocsi. Az ikában nagyon jó játékok vannak,nincs lenyelhető rész benne. Azért a plüsspatkány és a plüssdenevér kicsit gáz...

Jubi, jaj, de ügyesek vagytok forgásügyben!!! :D jó trükk ez a pelenka! a köhögés viszont nem jó hír, gyógyuljatok meg! A cikkek nagyon jók voltak...a szeretet tényleg csodákra képes az emberi közelséggel együtt.

Siba...ez a szemszín...gyönyörű!

Beuka, Boti édes kis vasgyúró!

Nózi, azért ez a betaloc durva...és mindig igy kiugrik a pulzusod, vagy csak egyszeri volt? Allergia:én is gondolkodom, hogy milyen környezet-és emberbarát tisztítószerek vannak...pl. ablakra ecetes víz, súrolás sütőporral (vagy szódabikarbónával???? jaj, nem tudom...)

Tina, Merci nagyon szép kislány! és számtech zseni is, ahogy látom...nekem a vonalzóm feltevése is keményen igénybe vette kis szürkeállományomat... :oops: :D A fánk meg ínycsiklandó....nyammm!

Jadey, ha még nem fogadtad kebelbarátoddá az élesztőt, próbáld meg az égetett fánkokat! A churros egyszerű, gyors, finom, ohne élesztő, és a túrófánk is nagyon könnyen elkészíthető!

Linda, mi is hasról hátra forgunk! mivel geri utál hason lenni, nem nagyon érdekelt az ellenirányú forgásban. :D

Szamóca, üdv itt, már békeidő van, szerencsére!!! és az is marad, jöhet biorépa, biovíz, biolevegő, de még biológia is!!! :D

Gesztenye, mi is gyakran úgy nézünk ki, mint egy pápua törzsfőnök...ha a körme nem extra rövid, akkor két pillanat alatt kidekorálja magát... :D
milyen a hasmenéses kaki állaga és színe? lehet, hogy gergőnek is az van, de nem vagyok biztos benne...mindenesetre nem görcsöl.

Siba, valszeg azért ébred, mert már kevés neki a tej. elvileg ez az egyik oka, a másik a fog lehet. lehet, hogy a hozzátápi a megoldás, de kiváncsi vagyok, mit mond a dokid meg a védőnő. Mi is sikongatunk, meg nyávogunk, berregünk, és ogü-zünk.
tök jól hangzik a táncest! én tűsarkúban nem tudok járni, sosem tudtam, mindenem fáj benne.

mi most nem leszünk kb. másfél hétig, mert itt tapétáznak, meg lesz egy kis falbontás is, meg festés...még a penészmizéria miatt. (már kiszáradt, és nem teszünk oda bútort, na meg bevetjük a ceresit párastopot is). Dédiéknél vagyunk, már alig várják a dédunokát...agyon lesz kényeztetve :D

ja, és Gergő ma hason kinyomta magát!!!


vigyázzatok magatokra, és a babákra is! a betegek gyógyuljanak, a nemalvók aludjanak, fogacskák ne fájjanak!

puszi mindenkinek!

Angel
Vendég
 


Quito, Edit, kitartás a nyűgihez! nálunk most egy nyuszi amortizálódik, a füle is rongyosra van rágva, meg a lába is, pedig csak az a rágókás... :D
Vendég
 


3 újabb kép az én szőke, kékszemű kisfiamról...


ritka pillanat_alvás délelőtt, ujjszopival, majomkirállyal, és pamperses plüssvízilóval... :D

Kép


Anya, én már olyan, de olyan erős vagyok!!!!

Kép

majd én is babanetezhetek, ha már tudok ülni? Lécciléccilécci... :D

Kép
Vendég
 


sziasztok,
BCG: Hm, kicsit megnyugtat, hogy nem csak minket érint...azt mondták nekünk, hogy valszeg 6 hónaposan kapja meg újra, de tüdőgondozót nem emlegettek....

Tejcsi szaporításra szerintem a napi egy üveg alkoholmentes sör és a Laktoherb tea válik be legjobban. A Soproni Ászok Szűz kifejezetten sörízű és nálam tényleg csodát tett. Most már tejadásban is gondolkodom, csak itt nem igazán megoldott.

Bocs, most csak röviden.
Nyugodalmas jóccakát Nektek.

Beusa
Kép
beusa
 
 


Hm, visszaolvastam a balhés oldalakat.... :( :shock:
Visszavontam a tejadás - problémámat.
Sőt kissé elbizonytalanodtam: akkor ide miről is lehet írni? :?
A topic címe alapján elég egyértelműen lazának tűnt, lehet, hogy tévedtem..
Jó éjt

Beusa
Kép
beusa
 
 


Beusa, el ne menj!!!!

az a topik már nem ez a topik...az majdnem befulladt, de végül újraélesztettük. Akik kapcsán a balhé kirobbant, már nem írnak ide.

itt mindenki teljesértékű anyuka, tök mindegy, mivel/mennyit/mikor/hogyan etet.

A tejleadás jó ötlet, ha bevállalod a vizsgálatokat (vérvétel, stb), és hivatalosan is leadó leszel, akkor még kereshetsz is vele.

A soproni szűz ízlik nekem is a legjobban! és nekem is lecsúszik a másfél liter laktoherb... :D

Szóval ne aggódj, itt már béke van!!! :D Ez tényleg laza topik, mindenről írunk, képet teszünk föl, kajákat is közlünk, ügyes-bajos dolgainkat osztjuk meg egymással. örülünk, hogy jöttél! :D

Edi, az okos könyvem nem tud túl sokat a kiütésekről...azóta elmúltak?

zöldessárga, nyákos kakiról tud vki vmit??? BOCSI.... :D

Pussz,
Angel
Vendég
 


Beusa!
Az már a múlt! Nem tévedtél, mindenről lehet írni, legfeljebb a tanácsokat mérlegelik, de nem biztos, hogy megfogadják. Ezt végülis mindenki maga dönti el. Ne aggódj, remélhetőleg most már nem lesznek ilyen összezördülések, legalábbis megpróbáljuk elkerülni.

Angel!
A hasmenéses kaki színe változó lehet (világos zöldtől a sárgáig), állaga főleg folyékony (nincsenek benne olyan apró darabkák) és nagy mennyiségű (néha még a pelus sem tudja felszívni :shock: ).
Az utolsó képen Gergő tiszta apja :lol: .
Priviben elküldöm a telcsiszámom, hogy tudjuk egymással tartani a kapcsolatot. Esetleg te is elküldhetnéd nekem, mielőtt átmenetileg elbúcsúzol a nettől.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok Lányok!

Én is gratula az átfordulásokhoz. Az én manóm is próbálkozik már. Bár ő útál hason feküdni, tehát valszeg nem nagyon fogja aktválni magát.

Tina, Máté is ücsörög, bár nem nagyon szeretem engedni neki. De ő erőlködik, ha sikerül belekapaszkodnia az ujjamba felhúzza magát. Ha nem hagyom hisztizik. Azt mondta a védőnőnk, hogy hagyjam neki nyugodtan, mert amit a gyerek magától csinál az nem árt neki.

Légzésfigyelő riasztásról annyit, hogy a mienk kb. egy hete hajnal fél 3 körül jelezte, hogy fogy az elem. Úgy ugrottam ki az ágyból, mint akit megmart a kígyó. Persze jó elem sehol, úgyhogy a digitális gépből vettem ki az akkut. Az első hetekben nekünk is riasztott sokszor, volt úgy, hogy fél óra alatt 5-6-szor. A frissen kaszabolt hasammal nem volt egy élmény ilyenkor kiugrálni az ágyból. Aztán rájöttünk, hogy az a baj, hogy az ágy lapján kis lyukak vannak és amiatt nem működik rendesen. Asztalossal vágattunk egy akkora lapot amekkora a matrac és azt rátettük az eredetire, majd arra a légzésfigyelő érzékelőit. Azóta nem riaszt.

Kérném a tanácsotokat.
Már 2 hete eszegetünk sütőtököt meg sárgarépát krumplival délelőtt. Délután almát körtével, illetve próbáltam az őszibarackot, de azt nem eszi meg. Viszont 3 napja az alma-körtét sem, délelőtt viszont a sütőtök-sárgarépa-krumpli megy. Szerintetek mi lehet a baj? Lehet, hogy sok még neki a napi két kiegészítő kaja. Persze ilyenkor is kap tejcsit hozzá, mégsem eszik meg semmi gyümit.

Köszi a segítséget.

Jóccakát

goodfairy
 
 


goodfairy: Bocsi, én még nem üdvözöltelek. Akkor Üdv! :lol:


beusa: Ez nem esett túl jól... Én nem fogok könyörögni Neked, de azt hittem ,Te is jól érzed magad közöttünk és befogadtunk, nem? Az az előttieket is visszaolvastad, amikor annyit szurkoltunk egymásnak és drukkoltunk minden babáért, szinte együtt éltünk át mindent a fogantatástól idáig? Ha nem, akkor olvasd el azokat is.
BOCSI, HOGY "KIAKADTAM", DE MÁR KEZDTÜK ELFELEJTENI, MEGEMÉSZTENI ÉS AKKOR ELŐKERÜL ISMÉT A SZENNYES. :roll:


Angel: annyira szép Gergő! Jade is tisztára odavolt érte, nézedette és mondta: Jajjjjjjj, de cuki, jujjjjjjjjjjjjjjjjjjjj de cuki :lol:

KépKép
Kép
jadey
 
 


beusa: Félre ne érts, tényleg szívesen fogadtunk és szívesen látunk továbbra is!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!!!

Bencus tegnap este először pancsolt igazán a kádjában, annyira, de annyira tetszett neki :lol:


JELENTEM, MA ÚJRA KÍSÉRLETEZEK A FÁNKKAL!!Anyukám szerint tuti, hogy az élesztődolognál dőlt meg az első akcióm :roll:

Segítség!!! Meddig kell keleszteni??? Simán és kiszaggatva is?

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok lányok!
Jadey:
Az élesztöt én ugy csináltam ahogy Linda tanácsolta:Élesztöt szétmorzsoltam rászortam egy teáskanál kristálycukrot,3deci tejjel be a mikorba..a tetéjére kevés lisztet szortam..langyosra melegitettem és a gáz mellet a melegnél megkelesztettem amig szép magasra habosra fel nem jött..Ha kevés a(langyos!!) tej akkor annyit adj még hozzá hogy jol verhetö tészta legyen ... A tésztát pedig addig keleszted amig nem lesz olyan szép szálas levegös.Valojában én mikor kiszaggattam nem vártam szinte semmit mert mire végeztem és megtöltöttem addigra az elsök kész voltak szépen puffadtak...
Remélem sikerül...sok sikert...

Késöbb még jövök csak benéztem..
Vendég
 


szép napot, lányok!! :lol:

Hűű, de pangás van, mindenki fánkot süt?? :wink:

én meg szégyenlem pofimat, mert már régen voltam! :oops:
Olvasgatni még tudok, de mire írnék, valami mindig közbejön, vagy valaki közbeszól!! :wink:

Hát én a fánkba bele se kezdek, egyrészt még soha nem csináltam, másrészt, anyum istenit csinál, ha nagyon ráéhezünk, őt fűzzük meg!! Én csak főzök, néha örülök, ha az is összejön!! általában azok is gyorsak, és ütősek!! :lol: Kettőt már beírtam a kajcsis topicba, és ezúton szeretnék elnézést kérni azoktól akik nem ehetnek tejszínest!! :cry:

Jadey!!

Képzeld, én tegnap 2 és fél órát távol voltam Pistikétől, fodrásznál, úgy, hogy nem telefonáltam!! :!:
Rábíztam apára, meg anyósra, elég jól bírták a kiképzést!! :lol:
Igaz végig ott járt az agyam, deakkor se telóztam!! :wink:
Apára elég jól rámerem bízni, meg tudja vigasztalni, ha nagy a bendzsó!! :lol:
Mivel már megy nálunk a hozzátápi, azon se idegeskedtem, hogy éhezik!!
Elég jól haladunk, az alma-banánt már nyeli, mint kacsa a nokit!!
De éjszaka kizárólag csak szopi van!!

Voltunk vissza a dokinéninél is, holnap visszük a laborba a pisijét, reméljük minden oké vele!!

Most egy picit a kukija van megduzzadva, azért ijedtem meg egy kicsit tegnap, mert ahogy sírt, láthatóan dagadt fel neki! Mondtam is neki, hogy ezért tartottam én a kukis dolgoktól, mert nem értek hozzá, hogy mikor kóros!! azt unkább nem írom le, hogy apa mit válaszolt!! :oops: :lol:

Angel!!

Nyákos kaki: esetleg fogzás?? :roll:

Beusa!!

ide mindenről lehet írni, azok akik néhány témától megsértődtek, már elmentek, mi bírjuk a kiképzést, és nem vagyunk sértődősek!!Tehát bátran mindenről!! :lol:


Gesztenye!!

Boldog születésnapot kívánok!! Remélem jól vagytok!! jó lenne majd beszélgetni megint, meg a talit összehozni!!

Mentem, mert üvöltés van...
Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Szevák!

Aha, szerintem sok buba van úgy pl. a forgással, hogy megmutatja "hali, már ezt is tudom ám", dagasztja egy kicsit a szülői keblet, majd hetekig, hónapokig (?) pihenteti a témát. Ábel 3 hónaposan forgott ide-oda, most csak nagyon ritkán.
Olvastam valahol, hogy ilyenkor -meg akkor is, ha egyáltalán nem forog- másban feljődik, más területeken munkálkodik: érzékelés, fogás, beszéd és persze gondolkodás. Úgyhogy mindenképp készíti a következő meglepetést. A forgás már lejárt lemez.

Bujka: a tejsűrítő pép, inkább gél, és baromi undorító. Eredetileg por alakban létezik, azt kell vízzel összekeverni, és már létre is jön a fantasztikus nedü. Elkezdtük enni, hááát, azóta kicsit más állagút bukik, de ugyanannyit. Más hangja van, amikor a padlón csattan. Még kísérletezünk.

Siba, milyen volt a buli? Mmmmmmmmmmm...sárgultam.

Többetekhez csatlakoznék. A mi gyerekünket is elcserélték. Legalábbis éjszakára nem az eredeti van itt. OKé, soha nem aludta át az éjszakát, de a kétóránkénti kelés tényleg meglepő. Ő viszont nem éhes, mert ha elkezdem szoptatni bealszik. Én is.

Fog-ügyekben tapasztaltabbaktól szeretném kérdezni, hogy mit érzek, látok, ha jön. Mármint a fog. Jó hogy esetleg többet sír, de mik a kézzel-, ujjalfogható jelei?

Jó hétvégét, már ami maradt belőle,
zsófi

Kép
zsófica
 
 


Sziasztok, Lányok!

Nagyon sűrű napjaink voltak, ezért nem tudtam jönni. A leglényegesebbet ragadnám csak ki (mingyá' kelnek a lányok): Lilike tegnap lezuhant az ágyról :cry: :cry: :cry: Fürdés előtt voltunk, meztelenül feküdt, egy popsikendőért álltam fel, és mig elfordultam, puff! Arra az iszonyú puffanó hangra fordultam meg, ott feküdt a hátán, meztelenül a laminá(l)t padlón. Aztán üvölteni kezdett. Majd úgy két perc múlva nevetni :shock: Rohantunk be velük (merthogy Lizát nem hagyhattuk otthon) a János sebészetére, csináltak röntgent. Nem mutatott semmit, hál' Istennek. Kedden vissza kell mennünk megmutatni a gyereket. Egyébként már a kocsiban sem volt kutya baja sem, de biztos, ami biztos...

Lányok, én eddig se hagytam egyedül a gyerekeket az ágyon, mióta meg tudnak fordulni, de bevallom, egy popsitörlő fél percet igénybe vevő elvételénél nem raktam be a kiságyba - már nagyon bánom. úgyhogy akinek pörög már a babája, fogadja meg a tanácsomat: egy perce se hagyja egyedül az ágyon...

Kicsit visszaolvastam, gratula a pörgés-forgásért a babócáknak,
na meg a fánkokért... Nem feledtem ám a recpetet, talán ma este végre hozzájutok... (Férjem ma pótolja akórházi kanyar miatt elmaradt esti melóját, ezért igérni nem tudom, sajna.)

Röncinek drukkok mennek a tejhez! Nekem is úgy a 8. hét táján ért be a sok fejés gyümölcse, úgyhogy hajrá!

Siba, sztem is a fogzás, nálunk most Lizánál jött elő. Én ma főztem egy kis kamillateát, lehűtöttem, és a fülpiszkát belemártva a hideg kamillával bekenegettem az inyét. Úgy láttam, jól esik neki.
Mi nyáron balcsira megyünk majd, de előtte leviszünk mindent. Csak nekünk még a két kutya is ott van :shock:

Hozzátáplálás: a lányok azóta is a reszelt alma-anyatej mixet kapják, ahogy látom, egyre jobban bejön nekik. Az étvágyukat az anyatejtől nem veszi el, viszont nem kell szélcső, van széklet magától is... Holnaptól megpróbálkozom egy kis krumplival.

Goodfairy, sztem ha nem kell a bébinek a gyümölcs, ne erőltesd. Lehet, hogy a zöldségpüré jobban izlik neki. Nálunk az anyatejes alma hosszas kisérletezés eredménye volt, tej nélkül meg sem ették, csak fanyalogtak, a zölségpüré meg végképp nem kellett. Szóval próbálkozni kell...

Na megyek, megnézem a csajokat... Bocsánat, ha vkinek nem irtam, sajna nem volt időm most végigolvasni mindent. És üdv az újaknak, nagyon jó, hogy bővülünk!!

Igyexem ma még jönni.

Puszi - Kata

Üdv az újaknak!

ákata2
 
 


Siba,
bioboltban (ahol az almát vetted) répa nincs? Biztos tudnak hozatni... Répával ám jó vigyázni (vegyszer miatt), még a bioval is.
Nálunk egyébként árulnak almavelőt (bio), gondoltam már, hogy veszek, nem kéne pepecselni a gyümölccsel, de nincs ráirva, hűtőben meddig áll el. Az eladó szerint másfél hétig, de mi van, ha nem?! :roll:

Linda,
a lányokat ma mérjük, én is kiváncsi vagyok, látszik-e picit a hozzátáplálás... Majd este megirom a méreteket, úgyis szeretnék már hosszt is mérni.

Puszi - Kata

ákata2
 
 


Angel, Gergő mióta szopizza a hüvelykujját? Cumival éltek?

Kép
zsófica
 
 


csinaltam fankot stop mindmegettuk stop :oops:
fogzas jele, ha leharapja az ujjadat :P stop nalunk mindkettonel ez volt stop
csengo
Vendég
 


Ja, mar nekem is eszembe jutott, hogy jo lenne csinalni egy uj tablazatot, melybe beirjuk a szuletesi mereteket (tomeg es hossz) es a feleves adatokat is. Mert ugye vannak itt spagetti es gomboc babak, de nalunk pl. szuletett gombocbol lett a spagetti feleves. Atlagolhatnank a havi gyarapodast is es akkor latnank hogy mennyire mashogy fejlodnek a bebik.

Ha hulyeseg irjatok meg! Nekem mar nincs vesztenivalom, ma osszetort alattam a szek :cry:

bocsi a duplazasert
Vendég
 


Csengő!
Nekem tetszik az ötlet, már akartam vmi hasonlót én is javasolni. :D
Edit
(holnap jövök részletesebben, amikor apa dolgozik :lol: )

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Tina marha jól néznek ki a fánkok! Ügyes vagy! A csoki a közepében! Nyammmm

Gesztenye Mennyi idős terhesen repültél? Honnan gondolod, hogy a közeljövőben nem bújik még ki a fog? Nektek is doki mondta?
Nem tudom eldönteni, hogy nálunk hasmenés volt-e :? volt olyan, hogy pelenka már nem volt rajta és úgy „kakiltattam” és eléggé vizesen jött ki a cucc. De nem kínozta különösebben hascsikarás. Nem tudom, na mindegy figyelem továbbra is. Végül Te mit vetettél be ellene?
Kaparás :( nálunk is lett reggelre.

Emese az a két-két órás cuccolás nem lehet semmi :?
hiába vagyok én harapós reggel, nyúl vagyok én azt a szemébe mondani…
éjjeli felkelések :( hátha beválik a több kaja! Drukkolok! Milyen volt a buli?

Jadey akkor gratula Röncinek, és várjuk a képeket Miráról! Tök jó lehetett a liget + az állatkert! Én már megpróbáltam párszor itthon hagyni apával Botit (max 1 órára), hogy szokjon egy kicsit hozzá is, sajna a legutóbbi nem sikerült túl jól. Ahogy beültem a kocsiba felébredt, és rájött, hogy nem evett eleget. Szegény apa ugye nem tudta kielégíteni. Annyira el volt keseredve, alig győztem vigasztani, hogy Ő nem csinált semmit rosszul!
Hogy sikerült a fánk?
Mit értesz pancsoláson? Csak azért kérdem, mert Botit azért fürdetjük már nagykádban, mert a lábával kirugdosott egy csomó vizet a nappali közepére, de a kezével alig kapálózik, és egy mukkot sem szól, de vigyorog. Ez az, vagy nálatok rendes hancúr van?

Angel nagyon cuki, és milyen ügyes, a szőke herceg! Lassan beszerezhetitek Neki a fehér lovat :D
Jó dédizést! Nekünk volt már nyákos kaki, nem tettem semmit. Már nincs.

Gf. Egyszer Kata feltett egy cikket, amiben az áll, hogy nem biztos, hogy a bab akarja már a hozzátápit. Lehet, hogy nálatok a gyümi még nem jön be?

Melódia örülök, hogy jöttél! Akkor ezek szerint már teljesen jól vagytok (kivéve a vizelet eredményt, mert az még nincs meg) ? A kuki nem hangzik túl jól.

Linda teljesen beleültetted a bogarat a fülembe ezzel a repüléssel!

Kata leesés :( elhiszem, hoyg megijedtetek, de a lényeg, hogy rendben van Lili!

Zsófi Nem nekem szólt a kérdés, de pofátlanul én is válaszolok :roll:
Boti 3 hónapos korától (nemrég volt) szopizza az ujját, cumit az itthon töltött 2. Naptól használtunk, de már kezd háttérbe szorulni.

Csengő gratulálok a fánkhoz!

Én elvállalnám a táblát, ha nem ragaszkodik hozzá más. Csak egyezzünk meg mi legyen benne!
Apropó, mi lehet IZÁval????

Orsi????

Nagy valószínűséggel éjjel volt Boti fogantatásának 1 éves évfordulója :lol:

Jó éjt! Bea

ps ízi rájder öcsém :wink: :wink:

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Ezt még tegnap irtam, de elküldeni nem tudtam.Tegnap akartam irni, de nem jött be a babanet.
Képzeljétek kismanó megfogta a macit, amit még karácsonyra kapott. Most felraktam a feje fölé, azzal játszik.

Melinda
Jo lenne tényleg ha feltennéd a receptekhez az élesztős trükköt.

Gyurma
Nem hangzik jol a nyers hurka.

Beuka
Nagyon jok a képek Botiról, nekem a középső tetszik. Ez normális hogy megijedtél, én meg akkor kaptam szívbajt, mikor a fején volt a takaró, lekaptam róla nagyon gyorsan, aztán láttam nincs semmi baj.

Beusa
Szia! Én is a Szt. Imrében szültem, október14-én. Te kinél szültél? Én nagyon meg voltam elégedve mindennel a kórházban, kedvesek voltak és segítőkészek. Én a Szőnyi dokinál szültem, a szülésznőm meg Váradi Ilona volt. Legközelebb is hozzájuk fogok menni majd. Te miket tapasztaltál?
Nekünk van járókánk, használjuk is, mert később jo szolgálatot fog tenni, ha nem akarok mindig a gyerek után rohangálni.

Szamóca
Szia! Te is Szt Imrés vagy. Te kinél szültél?

Edit78
Köszi a tippet, majd kipróbálom.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Lányok,

három recepttel gazdagitottam a csodálatos gyűjteményt!
Csorog a nyálam az olvasott kajáktól...

Beuka,
jaj de klassz, tündér vagy, hogy elvállalod a táblázatot!
A mi méreteink: (ma volt mérés)
Liza: 6830 gr,
Lili: 7400 gr.
A hosszal gondban vagyunk, mert azt nemigen lehet pontosan mérni (utálják, ha kinyújtom a lábukat), de 69 és 64 centi körül lehetnek.
A lányok egyébként 40-170 gr. között hiznak hetente, rapszodikusan.

Mennem kell, Liza hisztis szegény...

Puszi - Kata

ákata2
 
 


Lehet hogy Artinak is a foga jön? Nyáladzik, harapja a kezem, és akkor is rágja a kezét, ha nem éhes. eddig csak akkor rágta ha éhes volt.

Beusa
Ne menj el!! Itt bármiről lehet beszélgetni, de persze főleg a babákról van szó általában. Nem fogjuk leharapni senkinek a fejét.

Angel
SZőke herceged nagyon aranyos!!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Hello Mindenkinek!

Gesztenye, emlékeztem én, hogy valaki még javasolta az elektromos fejőt :) szóval nekem nagyon bejött a kézi fejéstől már tényleg úgy éreztem magam mint egy tenyészállat és a csuklóm is kikészült. Köööszi még egyszer mindenkinek!

Jadey, az az igazság, hogy amikor egyszer(!) elmentünk moziba fektetés után, az harmadszorra jött össze, mert kétszer elmismásoltam indulás előtt 10 perccel, olyan nehéz volt itthagyni a prücsköt, pedig akkor még átaludta az éjszakát, de most már "rákaptunk" a különprogramra. Egyszerűen csak jó kettesben lenni hetente egyszer és a nagyszülőkön látom, hogy milyen sokat jelent nekik, anyukám már remegve várja a pillanatot, amikor egyedül maradhat a szerelmével. :) Olyan jó látni, hogy a kisfiunk ennyi embernek okoz örömet. A dédnagymamája (már ismeritek :)) hetekre kicserélődik, amikor egy pár órát nála töltünk. Meg néha azt vesszük észre, hogy hét közben eztsem, aztsem beszéltük meg:)

Bujka és a többiek is, köszi a tanácsot, szóval szerintetek a foga? Mondjuk iszonyú sokat nyáladzik, de ez gyakorlatilag már kb 2 hónapja zajlik, a kakiján semmi különösebbet nem vettem észre. Hát sebaj, ez is bizonyítja régi elméletemet (mármint amennyire 4 hónap alatt valaki képes elméleteket gyártani) miszerint, ami tegnap igaz volt, annak akár az ellenkezője is igaz lehet holnap. Alvás, cumit egyik nap szereti, másiknap nagy ívben repül, egyik cumisüveget nem fogadja el egy hétig, aztán igen stb.

Zsófica, köszi, minden kisnyanyának receptre írnám fel az ilyen lájtos bulikat. A party isteni volt, nem olyan mint a régi időkben persze, amikor nagyszabású, örületes, néha durva házibulikat rendeztünk, de volt nagy tánc és tök sokat röhögtünk és ez volt a lényeg. :) Már maga az a feeling, hogy apával megyünk a rakparton, üvölt a zene és hangosan énekelünk a kocsiban tök jó volt, de persze a telefonomat kb. 1 percenként néztem meg.Ja és még vicces volt, hogy megbeszéltük a banyákkal, hogy a gyerekekről nem beszélünk és 2 perc után visongva mutogattuk az egymás telefonjában lévő képeket, meg röhögtünk, hogy emlékszel amikor a Nono fél éves volt, milyen kövér volt stb....

Jaj, Ákata, Lilike a kis kamikaze, örülök, hogy nem lett semmi baja! Gondolom, hogy mennyire megijedtél! Az almát nem boltban vettem, mert nem találtam sehol, ismerőstől kaptam. Azt hiszem a Fény utcai piacon van hétvégén bio piac, eddig ezt a linket találtam.http://www.vegetarianus.hu/bolt.html kerestem a nagycsarnokban is, de nem találtam. Jaj, tudom, a Mammutban van egy óriási biobolt, a kettőben azt hiszem, ott láttam, majd megkérdezem a vegabionaturálmamma barátnőmet, mert ő csak ott vásárol.

Csengő, köszi, ujjharapdálás is van, akkor tényleg lehet, hogy ez fog ügy... Juj, de izgi. Viszont szerintem a súlygyarapodós tábla..az egész méricskélés ügyet mamaparáztatónak tartom, de lehet, hogy ezt csak azért mondom, mert a miénk spagetti, pedig 4,40el született. :) Persze azért kiváncsi is vagyok, mert a táblázat elég sokat változott!

Na megyek, kicsit leamortizált ez a hétvége bsszus :) Fél kettőkor ledőltem, fél háromtól beindult az óránkénti cickózás :) Persze nem panaszkodom, már látom magamat 18 év múlva, ahogy izzadva várom, hogy kattanjon a zár hajnalban :)

Szép hetet mindenkinek! A jövő héten prezentálom a merülős képet Borókának és megmutatom, hogy milyen ajtós cuki járókát és etetőszéket szerváltam használtan a neten. Ez volt az önreklám helye, ezennel eldugultam!

Kép
siba
 
 


Beuka

Én majd szerdán irom a paramétereket. Akkor lesz a 4 hos oltás, és mérés is lesz.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

bocsi, de csak Melódiának szeretnék írni...

Melódia!
Nem ijesztgetni akarlak, csak segíteni! Pistikének pisilésnél volt ez a kukidagadás és a sírás? Ha igen, akkor szerintem nézesd meg dokival, mert lehet, hogy a szűkület olyan mértékű, hogy nem tud kiürülni a pisi és "lufisan" pisil. Erre oda kell figyelni. Ha nem pisiléssel függ össze a dolog, akkor nem szóltam semmit! :wink: És remélem, hogy ez a második eset áll fenn!


Puszi Mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Babátlan programok:
nálunk is megvolt az első házibuli pénteken. Márminthogy mi mentünk a bébik nélkül. Anyu itt aludt, bevállalta az este 10-es etetést (hagytam lefejt tejet, meg fürallefelle tápot - hát mindkettőt bevágták a csajok, döbbentünk is a férjemmel). Klassz volt lecserélni a macinacit és a csájnizpólót dögös göncre, meg belőni a sérót és válogatni a nem lejárt sminkek között... Tutajosnak éreztem magam a reparálás után - és az ismerős csajok is nyomták a bókokat, igaz, egy régi ismerősöm (férfiember) végigmért, és megkérdezte, várjuk-e a következőt - hát igen, derékban még nem vagyok az igazi... Éjjel egy tájt értünk haza, és olyan jó kis szerelmespáros volt a hangulatunk, kézenfogva dzsesszeltünk a bulin, meg smároltunk... Hiányzott már nagyon a különprogram. És büszke vagyok magamra, mert csak egyszer, és az előre megbeszélt időpontban hivtam fel anyut (főleg azért, hátha alszanak már a csajok :wink:). És fentiektől eltekintve nagyon klassz volt kicsit "kinézni a világba"... Örülnék, ha gyakrabban lehetne ilyen kimenőnk, csak a nálunkalvás problémás, mert irtó ócska a vendégágyunk, sajnálom szegény anyut, de mellettem még rosszabb dolga lenne, mert nem tudna aludni a fejőtől meg a lámpától. Sebaj, majd megoldjuk, veszünk egy jó kis ágyikót...
Jadey, én szerdán megyek fodrászhoz, akkor a férjem egyedül lesz a csajokkal. De ha minden kötél szakad, utánam tolhatja őket, mert a fodrász két sarokra van :wink: Anyu egyébként korábban is vigyázott már 1-2 órára a lányokra, és nem volt semmi gond.

Na megyek, Lilikém brummog, lehet, éhes már (megint).

Ja, Csengő, ne izélj már, alattam is esett szét szék, pedig akkor alig voltam 60 kiló...

Puszi - Kata

ákata2
 
 


Járóka-témához:
nekünk is van, csütörtök óta, és a lányok nagyon szeretik (pedig féltem, hogy csak most kapják, nehogy "késő'" legyen). Ami a helyigényt illeti, korábban én is úgy éreztem, hogy nem akarom mesterséges kordában tartást, de aztán most rájöttem, hogy sokkal szabadabbak a járókában, mint az ágyon, ahol folyton terelnem kell őket (nehogy leessenek), a járóka meg teli van jobbnál jobb játékokkal. Csak az a gáz, ha kilóg a lábuk, mert még nem tanulták meg visszahúzni :wink:
Ja, nálunk a földön nem lehetnek, mert nagyon hideg a laminá(l)t, szőnyeg meg nincs, mert rém nagy a por, és úgy nem tudnám tisztán tartani... Sz'al egyelőre marad az ágy és a járóka.

Jó éjt, puszi - Kata

ákata2
 
 


Hali Csajok!

Köszi a kajcsis tanácsokat.

Ákata, megpróbálom tejcsivel az almát, hátha... Ha nem eszi meg úgy sem, akkor nem erőltetem, majd pár hónap múlva ismét, talán akkor már ízlik neki.

Beuka, igen, úgy néz ki a gyümi nem kell.

Holnap megpróbálok zborsót adni neki, azt is ajánlotta a védőnő.

Jadey, az én manóm rendszeresen "külön utakon jár", holnap is anyósommal lesz délután, múlt héten csütörtökön amíg én manikűrösnél voltam anyu vigyázott rá. Nálunk ez nagyon jól működik. Először én is kissé ideges voltam, bár tudtam, hogy nem lehet semmi gond, és nem is volt. Mamáknak nagyon jót tesz lelkileg ez a kis kettesben az unokával lét (fú ez szép magyaros lett :oops: ), meg fontosnak is érzik magukat. Ja, és ami a lényeg, hogy ezzel elértem azt is, hogy nem szólnak bele semmibe. :lol:

Beuka, bevennéd a táblázatba Máté manót is? Születési paraméterek: 3630 gr, 50 cm; 4 hónaposan 6950 gr, 63 cm. Köszi

Jó éjt mindenkinek, majd holnap beszámolok a kajcsis fejleményekről.

goodfairy
 
 


Szép estét (sírásmenteset) mindenkinek!

Siba:
Hú, de izgulok, milyen cuccosokat vettél!? Mostanában állandóan a netet bújom klafa etetőszékre vadászva,de én nem találok. Remélem nem Te vagy, aki levadásztál a múltkor az orrom elől egy prima pappát 12 ezerért! :D
Buli miatt nagy irigység, a rendszeres heti kimenők miatt még nagyobb.
Talán emiatt jó, hogy más is meg tudja etetni Andrist.
Nálunk minden ilyen próbálkozás továbbra is céklafejű hisztibe fullad. Sőt a hévégén már, ha a szobából tettem ki a lábam ordítás volt.
Korai kötődés? Ki tudja.

Beuka: súlyunk 4500 volt és 55 cm, most 6840 és nem tom a centit. De majd reggel megmérem. Köszi!

Angel: a vér és vizelet eredmények teljesen jók, nem is vérszegény a manócska. A kaki holnap lesz meg.
De már jól vagyunk majdnem 100%-ban!

Éjszakai felébredések: voltam a kisnyanyás előadáson az alvásról, ahol megtudhattam, hogy 3,5 4 hósan csökken az egyben végigaludt éjszakai órák száma.
És ezt mi is tapasztaljuk.

Bujka: nagyon bejöttek az alvós jókívánságaid. Mert most két alkalommal is Bendus csak egyszer kelt fel és rögvest visszaaludt - nem kellett játszani félkómásan.
Amúgy van ötleted, hogy Beni miért nem hajlandó szopizni/enni?

Beuka: Amúgy nem szoktam játszani vele éjszaka, de ő viszont kurjongatva játszik magában. én meg bolyongok az ágy és a konyha meg gyerek között várva, hogy lefáradjon.

Megvarrtam a babaerszényt és ma ki is próbáltuk - és nagyon jó. Fogok tudni főzni, csak beleteszem, nem kell kötözgetni. Annyira kreatív vagyok!
:lol:

Jó éjt.

D.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Á_kata: kicsi lánka zuhanása nagyon nem való egy (másik) anyai szívnek sem. Úgy megijedtem, miközben olvastam, hogy mi lett szegénykével... De ezek szerint szerencsére semmi komoly!

Siba: Biopiac van minden szombaton a Villányi út szélénél a MoM park mögött a MOM Műv Ház kertjáben. Ez a legnagyobb Bp-en.
Amúgy péntek délutánonként meg a Mammutban van biozöldség árusítás.

Csngő: Mosódió - ismerősöm 3 gyerekkel csak ezt használja, és ő ajánlja. Viszont ők Németo-ban veszik, mert ott sokkal olcsóbb. Esetleg e-bay?
De itthon a Hold Boltban lehet kapni a Kosztolányi D. tér mögött a nemjuteszembe milyen utcában sok más környezetbarát termékkel egyetemben. nagyon jó az a bolt.
Megvan: NAPRA BIOBOLT / HOLD BOLT Szabolcska Mihály u. 5 Tel.: 06/1/446-5627

Na mostmár muszáj aludni-aludni.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Jó reggelt!

Gyorsan írok pár sort, mert nemsokára megyünk az usziba,Laura meg még húzza a lóbőrt :wink:

Tegnap Györökön voltunk a nagymamámat ünnepeltük aki 80 éves volt,hála Istennek minden rendben van vele,leszámítva mikor frontok jönnek meg azt a kevés hipohonderkedést ami ilyentájt jellemző az öregekre.Voltak a rokonok is, torta tüzijátékkal,kaja ,pia,virág sőt a mami is sütött sütit :lol:

Timi,nagyon jól néztek ki a fénkjaid:ügyes vagy :lol:

Csengő,te is ügyi vagy ,gondoltanm hogy mind elfogyott :wink:

Hetti,beírom majd az élesztős trükköt a receptékába,meg lehet a fánkosat is.

Livi,a fánk receptem a 240. oldalon van :wink: Hajrá :!:

Melódia ,jó hogy írtál,szegény Pistike mennyi macerának van kitéve. :cry: Remélem most már minden rendben lesz.

Kata,(ahogy írta Siba :kis kamikaze,)remélem jól van Lilike.Húúúú én is alig mertem továbbolvasni :cry: Most már biztonságba lesz(lesznek) a járókában,ami igencsak hasznos neked hisz 2 gyermekre kell egyszerre figyelni.Ezek után én sem hagyom egyedül többé Laurát :!:
Örülök hogy jól éreztétek magatokat a bulin!
Lányok súllya elég szép,furi ez a fél kilós "lemaradás" :wink:

Angel,aranyos a herceged :wink: Nekünk is van vizipacink :wink: És mi az a kezén aza izé bigyó lyukas plüss barnás valami?Csak nem egy óriás játék fánk :lol:
Írtad hogy Geri is 5x eszik egy nap már elég régóta,leírnád esetleg hogyan tellik egy napotok,mikor eszik....persze ha nem baj :oops:

Jadey,neked is akartam írni,húú,de elfelejtettem mit is.Hmmm, akkor fogadd szeretettel ezt a vigyori pofát :lol:

Köszi a repcsis infót mégegyszer mindenkinek,még megálmodjuk mi lesz :wink:

Na lépek mert készülődni kell.Tényleg Beuka,nem jöttök Páhokra?

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?