Új privát üzeneted érkezett!

Ildikó!
Nagyon köszi a segítséget! :)
Én is írtam megint az index fórumára, hátha tud segíteni Szakbarbár, a topik szakértője.
Majd megosztom veletek, hogy mire is jutottunk.
szilbee
 
 


Kezdhettem előlről..... :twisted: Már egy csomót írtam, amikor kidobott a server... :evil:

Szóval....

Sziasztok!

Alig győzlek olvasni benneteket. :P Komcsi jegyzeteltem.... :lol:

Üdvözlöm az új kismamikat! :lol: Örülök, hogy így gyarapszunk ( minden téren értve ). :lol:

Judit:[/b] Pénzügyi ügyintézőire jársz? És a Perfekthez? Én itt végeztem a mérlegképest. Utáltam a sulit, mert akkora fejetlenség volt. Most mi a helyzet?

Jobbulást minden kis és nagyobbacska betegnek!!!

Hajni:
Remélem Franciska már nem lázas. Lehet, hogy azért volt olyan komolyka amikor itt voltatok, mert már bujkált benne a betegség? Ki a doki nénitek?
Én már kezdtem azt hinni, hogy csak nálunk fúrnak-faragnak, kopognak állandóan. Egyszer összedől a házunk a sok fúrt lyuk miatt. Persze akkor fúrnak, amikor Lilló alszik ( azt a fél órát ) és annyira fél ettől a hangtól. :cry:

Elin: Három dolog jut eszembe, ami meg tud mosolygtatni, ha xar hangulatom van: 1. Lillóm 2. csoki :cry: 3. Lillcsikéd :lol: :lol: :lol: Imádom...
Jól gondoltad, azt akartam írni: Engem minden érdekel! :oops:

Ildi: A TESCO miatt mérges vagyok én is. Remélem soha nem épül fel. A zöld egyre kevesebb a Szecskán és nem hiányzik a sok-sok bolt mellé. Már a Plusszban is csak lézengenek a vásárlók. A TESCO titkok könyv olvasása után még az a kevéske szimpátia is eltűnt belőlem, ami volt. Gusztustalan... , hogy mik vannak ott, jobb nem is tudni róla....
Nincs ismerősöd az IWIW-en? Keress meg bennünket a Szilbee szupi kis táblázata alapján, máris lesz egy pár!!! :lol:
Zobokiról én is jót hallottam. Nekem Úri Szabó volt a dokim ( szupi volt !!! ) és azért imádkoztam, hogy ha pont nyaralni fog a szülés idejében, akkor Zoboki legyen az ügyeletes. Ő volt a tanácsadó orvosom és csak jót tudok róla mondani.

Szilbee:
Örülök, hogy a szülésen gondolkodtok... Rajta!!!
A BP-ről van némi infóm, ott nyelvvizsgáztam. Szerintem tök jó kis csapat, bár a vezetője ( Bozsó Zoli ) elég szigorúnak mutatkozott. A tanárok nagyon kedvesek voltak.

Geromilo: Vettél már pelust a piacon? Most a CORA-ban 37 Ft-ra jön ki a Huggies ( igaz csak a midit néztem ). Baba hetek vannak....
Jobbulást a srácoknak. Jó magas lázuk volt, ugye már nem lázasak ők sem?

Cleo: Neked is jobbulást! Javasolom a kalap- illetve páros izzadás kúrát! :wink:

GYED és GYES:
Megkönnybültem, hogy nem csak nekem tragédia szintű ez a probléma. Én úgy gondolom, hogy elég nehéz a már elért és megszokott életszínvonalat lejjebb adni. Persze lehetséges, de azért vannak határai. Mi mindig megpróbáltuk a lehetőségeken belül a legjobb alapanyagot megvenni a konyhához. Próbálunk egészségesen élni ( zöldség, gyümölcs, szárnyas hús, hal, tejtermékek, stb.... ). Iszonyat drága így fenntartani egy konyhát. Mi kb. 60 ezer Ft-ot költöttünk eddig a havi fenntartásra ( konyha, tisztálkodás, takarítás, stb... ). Most nem jut ennyi és gőzöm sincs mit ne vegyünk meg... Akár melyik ujjam harapom, fáj! El vagyok keseredve nagyon. :cry: Valamelyikőtök írta, hogy aki ezt kitalálta, az nem ennyiből él. Hát nem, neki még a kávéjáról sem kell gondoskodnia ( még számlát sem kell kérnie szegénynek, mert sietnie kell és olyan abszurd ---- ezt idéztem ), ingyen adja neki az állam, mert elszámolja magának. A hétvégén étteremben eszik a családja, nem kell az asszonynak főznie, mert azt is el tudja számoltatni az állammal. Hát ez a helyzet....

Na, jó hosszú voltam.... Megyek játszom Lillóval, mert már türelmetlen a szentem... :lol: Jaj, a távirányító....

Hexe

Kép
diehexe
 
 


Ildi! :)
Ja tényleg! Az iwiw ismerőseim között is vannak babanetes topiklakók.
szilbee
 
 

 
 

Sziasztok Csajok!

Végre le tudtam tenni Franciskát,ma még alig aludt valamit és borzasztó nyűgös volt! Levittem egy kicsit a levegőre de most ott sem érezte túl jól magát,úgyhogy feljöttünk ,és most végre alszik!
Ma sem volt már láza (kop-kop-kop) remélem estére sem lesz,de ma nagyon kikészített,nagyon nyűglődött,ráadásul ma apa sincs itthon szolgálatban van. Még jó,hogy Dávid itt van mert,ő mindíg el tudja szórakoztatni egy darabig!

Ildi!
Igen találkoztunk már egy párszor mikor itt voltatok anyukádéknál,nekem nagyon jó az arcmemóriám emlékszem rátok!Hát igen kicsi a világ. :lol:

Szilbee!
Látom lecserélted a képet Leventéről,nagyon aranyos!! :lol:

Na ennyi volt az alvás mennem kell.
Sziasztok
Vendég
 


Csövi csajok!

Szilbee: megkérdeztem a kereszteapám, de nem lettem okosabb, úgyhogy még megkérdezem a régi tanáromat, hogy ő hogyan látja a helyzetem/ tünk.

diehexe: Örülök, hogy neked is van hozzászólásod a TESCO ügyében. Érdekelne az a TESCO titkok könyv.

megadnám az privi elérhetőségeimet, de nem tudom hogyan tegyem közkincsé, szerintem erre gondoltál Szilbee, amikor írtad, hogy nem adtam meg elérhetőséget a topikon. Na ez a topik ügy.
SEGÍTSETEK lécccci, ahogy Imikém mondaná.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Ildikó!
Milyen elérhetőségre gondolsz?
szilbee
 
 


Sziasztok Csajszik!

Hűha, megint mennyi olvasnivaló!
De az a jó :)
Ez a GYED-GYES kérdés most engem is foglalkoztat, mert nem mindegy az biztos!! Jó lenne tisztába lenni vele, csak az ilyen dolgokat valahogy nem nagyon reklámozzák. Majd én is megpróbálok utána nézni az interneten.

Elin, nem kaptam meg egyik privát üzidet sem :(
Nem értem, miért.

Hexe! Én is a Perfektnél tanulok és a pénzügyi ügyintézőit végzem. Én nem vettem észre hogy fejetlenség lenne, csak az volt néha kellemetlen, amikor túl sok embert raktak egy osztályterembe (összevontak két csoportot) közös órákra, és akkor nagyon zsúfolt volt. Amúgy nem rossz, időben tájékoztatnak és szerintem a tanárok is jók.

Jó éjt mindenkinek,

Judit
judit_79
 
 


Szilbee!

Csak arra gondolok, hogy lehet nekem a saját email címemre is küldeni üzenetet. Azt hol adhatom meg? Elég ha itt a topikban megírom?

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Én is a Perfektnél tanultam, még 2003-ban. Hát akkor volt nagy fejetlenség! Anyukámmal jártunk, én munka mellett, de mint már írtam én nagyon útáltam.

Én is szívesen tanulnék valamit, leginkább az irodavezető, titkár tanfolyam érdekelne.
Amúgy felsőfokú oktatásszervező vagyok, de nem dolgoztam benne.Viszont sok hasznát vettem a titkárságon, ahol dolgoztam. Egyszerűen imádtam.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok Csajok!

Ildi,Elin!
Bejelöltelek titeket az iwiw-en! :D Remélem nem baj? :oops: Csak titeket találtalak meg Szilbee-nél!

Lányok ha valaki megtud valami biztosat erről a gyed-gyes témáról írja le feltétlen,mostmár engem is nagyon érdekel,bár én most nem akarok másik babát,de jó ha tisztában van vele az ember!Mert Juditnak teljesen igaza van,hogy az ilyen dolgokat soha nem reklámozzák az illetékesek!
Úgy örülök,hogy most megint beindult a duma party,a múltkor már kezdett kicsit ellaposodni,de hál istennek ez nem tartott sokáig! :lol:
Senki ne tünjön ám el!!Olyan jó kis csapat gyűlt itt össze szerintem.Én ha nem írok akkor is olvaslak titeket,csak van mikor nem tudok hozzászólni a témához (ritkán).
Például most is csak össze-vissza írogatok! :oops:
Lépek is,lefürdök aztán ágyba teszem magam ki tudja milyen éjszakánk lesz!

Jó éjt mindenkinek!!
Vendég
 


[quote]E írta:gyetlen nap munka nélkül is lehet megint maximális gyeded, ha ezt a béred engedi, mert ha 0 bérezett nappal szülsz a gyesbe, akkor a következő tgyás és a gyed alapja az aktuális szerződés szerinti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese és ez épp a maximális gyedet jelenti.

A tgyásnak is ez lesz az alapja, így az nem lehet korlátlan, mert ahhoz már legalább 180 bérezett nap kellene, de ha most maximális gyedhez vagy szokva, akkor a minimálbér kétszereséből számított tgyásnak örülni fogsz, mert az nettóban egy kicsit több ennél (mivel nem vonnak belőle nyugdíjjárulékot, amit a gyedből meg igen.)
szilbee
 
 


Ezt írta Szakbarbár a fórumon, csak nem volt billentyűzetem, hogy írjak hoozá hsz-t!
Sz'al tényleg úgy van, hogy Ildikó is írta, de azért megkérdezzük személyesen is, de majd jogszabályokkal felfegyverkezve, mert néha olyan "okos" emberek ülnek ott...

Itt az én kérdésem is, a teljesség kevdéért...:
[quote]K írta:edves Szakbarbár!

2005.07.26-án született a fiam. Előtte meg volt a biztosított időszakom és a legmagasabb fizuból számolták a GYED-et. 2007. júliusától (ponsotabban a köv. hónaptól) már GYES-en vagyok. Mi kell ahhoz, hogy a második gyerek születése után (ami egyenlőre még csak tervben és nem úton van) újból GYED-et kaphassak (és ha egy mód van rá, ne a legalacsonyabb összeggel) anélkül, hogy visszamennék dolgozni.

Előre is köszönöm a válaszod!
Üdvözlettel!
Szilbee!
szilbee
 
 


Sziasztok!

Hiába jegyzeteltem, Ewa, neked meg elfelejtettem üzizni, hogy Lilikének is megfogta a banán a haskóját és nálunk a Fruttapura alma-szilva püré vált be. 100 % gyümölcspüré, állítólag. :shock: 4 hónapos kortól adható. Nem a legolcsóbb, de most a CORA-ban akciós 500 valamennyiről 300 valamennyire van leárazva és 4 db van egy csomagban. Lilló is bogyókat kakilt, úgy sajnáltam, mert látszott rajta, hogy erőlködik, és ez hozta meg az eredményt. :lol:

Ildi: Írok neked privid a TESCO titokkal kapcsolatban. :wink:

Judit: Én már azt sem tudom mikor jártam a Perfecthez? :lol: Olyan régen volt! De kb. 1995. körül. Nekünk sajnos nem voltak jó tanáraink. Nem is tanultam meg, amit kellett. A fősulin tanultam meg könyvelni, mert mérlegképes létemre gőzöm sem volt hozzá!!! :oops:
Szerencsére akkor már ennek a rossz időszaknak vége. Sok múlik a tanáron! :!:

Sziasztok!

Hexe

Kép
diehexe
 
 


Sziasztok.

Csak bekukk és nagyon kellemes hétvégét kívánok mindenkinek.
Gyönyörűen süt a nap,sétáltunk is egy jó nagyot,sőt,még a 2 szorgalmas gyermekek az építkezést is folytatja.

Hexe.én is mérlegképest végeztem-csak én a közgében jártam.Jó lenne valamilyen tanfolyam,de olyan drágák.. :? Én valamilyen minőségbiztosítási dologban gondolkoznék,de a tb is érdekel-hisz ebben is doliztam 8)
Ja,engem is érdekelne az a Tescos titkos könyv :lol: -el tudom képzelni bizti csupa jó dolog róla... :lol:

pusza mki.

KépKép
KépKép
cleo27
 
 


Szia Ildi!Én nemigen tudnék mondani egy dokiról sem semmit,mert csak ehhez az egyhez járunk.Telefonon mindíg megmondja mikorra menjünk és így nem is várok egy percet sem,de ha gondom van akkor is hívhatom bármikor!
Viszont az első terhességemnél Svéd Attilánnál voltunk,akitől bőgve jöttem ki,úgy beszélt velem mint egy útszéli kurvával(A borítékot nem is adtam neki oda)!



Most viszont a legutólsó ultrahangon történ egy érdekesség a 17hetes Bpd megeggyezett a 20hetessel,később vettem észre hívtam az orvost így most jövőhéten mehetek megint egy ultrahangra ami persze megnyugtat mert ez a biztos,de nem Georgevics vizsgál hanem valaki más,mert azt mondta "több szem többet lát"de azt mondta valami elírási hiba lehet,de addig csak nem vagyok olyan nagyon nyugodt
katlina
 
 


Csövi csajok!

Szilbee, hogy tudok a szakbarbárral kapcsoaltba kerülni? Nekem elég speckó a helyzetem, ugyanis a terhesség alatt szűnt meg a munkaviszonyom, utánna vagy két hétig voltam munkakerülő és a munkanélküli járadékból számolták ki a gyedem. Így voltam passzív gyeden.

Tényleg igazatok van, nem reklámozzák ezeket a dolgokat, pedig nem mindegy mennyiből tengődik az ember.

Cleo, Hajni köszi az iwiw jelölést.

Elin! SOS nem tudtam megnyitni a TESCO titkot, mert valami féreg próbált a gépbe mászni, biztos a TESCO féreg, ami megszökött a csomagolás elől. HA HA HA de vicces vagyok!!!!

Megvan, vagyis volt a böjtje a tegnap reggeli nagy heverészésnek. Imike nem aludt tegnap egész nap, este még tíz órakkor velünk nézte a póker döntőt a tv-ben. Reggel meg, dehogy reggel, 3/4 4 kor sírt, hogy ő mesét akar nézni. Le kellett menni a nappaliba, de persze nem volt mese még olyan korán. Ivott egy kakaót és elaludtunk.
Kilenckor keltünk, ő frissen és vidáman, és már kevésbé frissen és vidáman, mondhatni nyomorultul.

Most meg rászabadultam a gépre. Egész délelőtt Ancsika ült előtte, mert csak hétvégén netezhet.

Már nagyon izgatott a kis drágám, mert márciusban lesz a városi kötélugró verseny, és nagyon készülnek rá. Tavaly megyei első, és országos 15. lett a korosztályos versenyben.
Az idén már kupát is nyert. Olyan ügyesek ezek a gyerekek.

Pusza mindenkinek

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Katina!

Szerintem fő a nyugalom!!!!!!

Nekem is előfordult már, hogy Zoboki mért egy adatot aztán négyhét múlva az uh-n közel ugyanazt az értéket mérték. Szerintem függ attól is, hogy mennyire van elfáradva az orvos, és az is lehet, hogy nem pontosan onnan mért mint ezőlőleg.
A 22. héten úgyis megismétlik az uh-t.

Mocorog már a pici? Még nem is írtad, hogy fiú lesz, vagy lány? Van már nevetek?
Papás szülés lesz?

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


SZIASZTOK LÁNYOK! Kép

Képzeljétek Franciska megevett ebédre egy üveg sárgarépapürét csirkehusival! :lol:
Aki nem tudja annak azért elmondom,hogy ő a zöldségféléktől mindig öklendezett eddig! Hurrá, úgy örülök! Ja és nem kevertem neki bele semmit! :lol:

Érdekes amit ez a szakbarbár írt,azért jó ezeket a dolgokat tudni!Csak az a baj ha tényleg nem felkészülten megy be az ember az illetékes hivatalba,biztos megmagyarázzák,hogy az nem úgy van! :?

Ildi!
Nem igazoltál vissza az iwiw-en! :cry:
Egyébként nem is gondoltam volna rólad,hogy te ilyen jó humorú csaj vagy! :P

Katlina!
Ne idegeskedj,minden rendben lesz! Majd írd meg mi volt a dokinál! Nem is tudtam,hogy ez a Svéd ilyen bunkó! Hál istennek nem volt hozzá még szerencsém!


Kép KELLEMES HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!!! Kép
Kép
Vendég
 


Hajni!

Írtam neked az iwiwen. Lehet, hogy nem így működik????!!!!

Na már megint a szellemi színvonalam fitoktatom!

Amikor Imikét szültem, nagyüzem volt a szülőszobán. Öten szültünk egyszerre, és volt egy császáros is.
Svéd volt az ügyis. Minden nap bennt volt, lehet még éjjel is. Kölcsönadtam neki a telefontöltőmet, mert ő otthon hagyta. Alig bírtam viszaszerezni. Szerintem jó fej. Persze nekem ennyi vele kapcsoaltban a tapasztalatom.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Ildikó!
Itt a fórum linkje:
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=64144215
Csak előtte regisztráld magad! Általában 1 napon belül válaszol... persze most hétvége is van...
szilbee
 
 


Szilbee!

Most olvastam a szupi kis táblázatodat. Tök jó.
Anyósom a Mester úton dolgozik, a Keror kft-nél.
Amúgy köszi az infót!

Geromilo, Hajni, Elin, Diácska, Ewa,bocsi akit kihagytam, hol vagytok?

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Katlina!

Itt vannak Petike 20 hetes adatai: BPD: 49 mm, FL: 32 mm,THQ: 50 mm.

Hasonlítsd össze, ha akarod, remélem megnyugtat.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok Lányok, Asszonyok!

Katlina: Ne aggódj az UH miatt, ilyen esetem nekem is volt. Az orvosok is emberek, és tévedhetnek, pláne, ha nem életbevágó az ügy. :lol:
Én is leírom a mi adatainkat:
BPD: 48
FL: 32
THQ: 45
Nekem is ez volt a mániám. Mindig kérdezgettem, hogy ez jó-e? Az volt a legnagyobb félelmem, hogy túl nagy lesz Lilike. Az utolsó hónapban már 4 kg-sra saccolták, aztán 3,5 kg-val és született. :)

Ildi:: Szóval ti is póker rajongók vagytok. :lol: Szomorúan olvastam, hogy már volt a döndő, lemaradtuk róla. Melyik adón, a Sport1-en néztétek?

Hajni: Örülök, hogy Franciska barátkozik a zöldséggel. Melyik fajta bébiételt adtad neki? Mi holnap próbáljuk ki először a husisat. :lol: Ma bevágott tízóraira egy 190 gr-os alma-áfonyát, uzsira meg 200 gr. banános tejbepapit. :lol:
Ha ilyen jó az étvágya Franciskának, akkor már tényleg nincs baj. Beteg gyerek nem eszik jól!

Akit érdekel a TESCO titok, az írjon privit és megbeszéljük. Nem köztéma. :wink:

Jó éjt mindenkinek!

Hexe

Kép
diehexe
 
 


Szia Hexe!

Igen a sport 1-en volt tegnap, hajnalban lesz az ismétlés.
Mi annyira rákaptunk, hogy zsetonokat is vettünk, persze csak itthon játszunk.

Igazad van a TESCO-val kapcsolatban, majd írok neked privit is.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!

Most kerültem gép elé megint, mert délben is írtam, aztán elszállt az egész. Meg aztán az agyam is ettől...

Hajni: Még közös ismerősöket is találtam! 2-t! Meg is lepődtem! Amúgy miért lenne baj, hogy bejelöltél?? Erről szól a dolog, nem?

Judit, nem kérik a meghívót az iwiwre! Azt mondta kedvese szegény b.nőmnek, hogy ne regisztráljon, mert aztán kap mindenféle vírusos emailt az ő (pasi) sz.gépére. Most nem állok le tán magyarázkodni, hogy nem kap semmilyen levelet, ha nem akar... ennyi. Azért köszi.

Katlina: Nekem is mondta annak idején Balogh doki, hogy ekkor meg ekkor menjek, hogy majd többen is megnézzék, "több szem többet lát" alapon, pedig semmi baj nem volt. Szerintem csak azért, hogy ne sikoljon el a szemük (vagy hogy kell ezt írni?) a rutin miatt.

Amúgy én Svédnél szültem. Nem volt fogadott dokim, ő volt SZERENCSÉRE az ügyi-doki. Csak jót tudok róla mondani. Szülés előtt egy nappal is találkoztam vele, elég pokróc a modora, de nem vettem a szívemre. És az ügyelete után szabadságra ment, Pesten volt valami konferencián, de hazajött, hogy kiszedje a varrataimat. De egyszer beszélgettem egy anyukával míg az NST-re vártunk, ő a 3. babáját szülte nála, csak és kizárólag.

Bea: Majd írd meg, hogy druszánk is sötétzöldet produkált-e másnap az áfonya-almától! Én ott filóztamm a kakis pelus felett, hogy mit adtam én ennek a drágának, hogy ilyen színűt nyomott?

Ildikó: Most akkor megvan a Tesco titok? Már akartam kérdezni, hogy meg van-e még az a videó, mikor hazamentünk a kórházból, vagy már letöröltétek?
Emlékszem, tavaly is milyen izgalomban volt Ancsi a versenyek előtt. De biztosan idén is ügyes lesz! Puszi neki, meg egy kalap ...!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Már akartam kérdezni: ismeritek ezt az oldalt? www.okosbaba.hu/cikkek/
És ha valaki igen, mi róla a véleménye?

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Szia Elin!

Nem kell holnapig várni! :lol: Már van eredmény.... :lol: Sötétzöld :!: :lol:

Ewa: Ez is gyógyír lehet Zsófikának! Mármint az alma-áfonya Mildi bébiétel!

Tényleg!

EWA HOL VAGY? :?: :?: :?:

Hexe

Kép
diehexe
 
 


Ja.... Megnézem ezt a honlapot, én eddig nem találkoztam vele. :shock:

Kép
diehexe
 
 


Sziasztok!

Itt ám vagyok veletek, naponta többször is, csak mindig mire elolvasom az újabb hozzászólásokat, már követel a gyerkőc és nem tudok beírni :D :oops: Nagyon klassz, hogy így nekilendült a topic :!:

Hexe: mire olvastam a csodaszert, már vettem őszi-alma, sütőtökpüré, kertigyümi, meg még nem is tom mit, csupa nem banánost. de ha ezek sem könnyítenek,akkor jöm a szilva, amit írtál! az nem baj, ha ennyire variálom?

Hamarost én is kereslek titeket az iwiwen,csak jussak el oda!

Katlina: nálunk 20. hét BPD: 50, THQ: 49, FL: 31
én Erdődihez jártam, ő UH-ban profi, a kórházban is ő csinálja keddenként.

Gyes/GYed/szakbarbárhoz, nekem ezek sose érthetők. én annyira hülye vagyok a jogi nyelvezethez, hogy hiába, amit Szilbee is közzétett, nekem tolmács kell még így is :oops: :oops: :oops:

Zsófi megy a kompjával!!! :-)
ewa
 
 


sziasztok!!!

Mindig elolvaslak titeket:-dcsak írni már lusta vagyok:-D

Az iwiwen én is fenn vagyok ha érdeklek valaki:-D Kovács Bernadett néven:-)kebaba a becenevem:-D
Ha akartok bejelölhettek de ha nevet írtok én is szívesen bejelöllek.

Bár mindenkit elolvastam de én nem tudom hogy mi ez a tesco relytéjjel vagy mi ? felvilágosítanátok evvel kapcsolatban? mert ha ugy van engem érdekelne? ;-) csak igy a szavakból nem tudom kihámozni
:shock: de azért hülyének ne nézzetek :oops:

Aztán olvastam itt dokikról, meg emberekről, most már én csak azt tudom írni hogy minden ember már és mindenkinek más a szimpi:-D
jah meg persze az még minidg igaz hogy vannak jó és rossz dokik:-D véleményt nem tudok alkotni, mert mindenkinek van valami jó és van rossz is:-D

Katina!
Hát szerintem csak elírták, vagy más orvos csinálta két vizsgálatot? Mert azt viszont hallottam hogy minden orvos máshogy mér ( mármint más technikával vagy valahogy igy) és hogy azért más az eredmény.... mindegy az kíváncsi vagyok . Remélem minden oké!!!!

Vona ildikó!
ha minden marad ugy ahogy most van jövöre lehet tanítani fog Zoboki.

Elin!
Hát Lili nagyon aranyos avval a két kis copfijával:-D

Amugy nekem elkezdödött a suli:-( a félévem az jól sikerült 4,7 es lett az átlagom remlem kapok érte egy kis ösztöndíjat:-D
Bettike nagyon jól szerencsére eddig nem beteg, bezzeg mi az apjával nagyon köhögünk , folyikaz orrunk fáj a torkunk stb.
Elegem van az ISpán krt.-as buszpályával rendszerint egy félórával később érek haza mert mindig lekésem a csatlakozást:-(
Bettike nagyon sokat beszél, rengeteg mondókát ismer, hát nem is tudom szám szerint mennyit de 10 nél többet az biztos:-D tanuljuk a jobb kéz bal , jobb lább bal dolgot. számolgatni is szokott néha:-)
Hogy hívják engem hogy hívnak apját.
most egyenlőre több nem jut eszembe. puszi a babáknak
szép napot!
Betty

Kép
kbernadett
 
 


Betty!

Te ismered Zobokit? Mit fog tanítani?
A TESCO-ról csak annyit, hogy a szecskán akarnak egy élelmiszerjellegű boltot a Karczag László ás a Botár küzé. Lakossági tiltakozás kezdődött és aláírásokat gyűjtenek, hogy megakadályozzák az építkezést. Egyenlőre úgy látszik van némi esélyük erre.
A bejárat a karczag felől lenne, ott lennének a parkolók is, 56 db. Az áruszállítás is ott folyna, a üzlet Botár felőli oldalán pakolnák az árukat.
A bolt mögött a parkoló autók közelében alakítanának ki egy játszóteret.

Na ez a lényeg!
Valójában teljesen mindegy, hogy mit építenének, a lényeg az, hogy a szecskára már nem kellene mégtöbb bolt. Inkább építsenenk uszodát, az biztos nem zavarna senkit.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Szia Ildikó köszönöm a választ!!
hát egy szülését láttam, szülészet nőgyógyászat de ezt pontosan nem tudom hogy mi a tantárgy neve.
személyesen nem ismerem, de amit hallottam róla az csak is jó!!

Jah és hasonló nagyságú lenne mint a Tesco meg a cora?
HÁt tényleg sok bolt van már igy is szolnokon, lidlek, cora, tesco, pennyk, meg még a coop és cba boltok is. Az uszoda tényleg nem volna rossz. Vagy valamit ami a gyereknek való.

Ti szolnok nem tudtok valami játszóház szerű valamit, vagy olyan foglalkozásokat ahova el lehet vinni a babákat?

puszi Betty

Kép
kbernadett
 
 


Sziasztok Csajok!

Tegnap már nem sikerült este belépnem,biztos nagyon zsúfolt volt a rendszer! Közben meg annyit írtatok,hogy nem győztem olvasni!Úgy örülök egyébként,hogy itt ennyire zajlik az élet! :lol:

Ildikó!
Örömmel közlöm veled összejött az IWIW ismeretségünk! :lol: :lol: Megy ez neked! Kép

Elin!
Van közös ismerősünk a lányokon kívül?nem is figyeltem de meg fogom nézni,tudod kicsi a világ!Megnézem majd az okosbaba oldalt ,és mondom a véleményem,csak előtte gyorsan írok nehogy közbe Franci felébredjen!

Bea!
Mi az Univer,és ritkán a kecskeméti bébiételeket,és desszerteket vesszük ,ja és én is szoktam venni a dm-ben olyan" frutta" vagy milyen desszertet!Meg a Nestlének a desszertjei is nagyon finomak!Nem tudom tudod-e,hogy a gyümölcsös,és vaniliás tejpépet fel tudod íratni a dokinővel és olcsóbban hozzájutsz ha szeretitek!Franciskának a vaniliás izlik nagyon!

Ewa!
Nem baj,hogy variálod a kaját,az a jó ha más ízeket is megismer!
Édi lehet ahogy kotor a kompal! :lol:

Most mennem kell mert Franci felébredt!Ha tudok még ma jövök és friss képeket is teszek fel a picilányról!

Puszi mindenkinek!
Kép PÁPÁ
Vendég
 


Sziasztok!

Hajni! Köszi az infót. De jó, hogy beszélünk róla. Lilike is imádja a vaníliásat ( is ). Viszont a kecskeméti bébiételek nem jönnek be neki. A Mildi viszont mind a kedvence. :lol: Szólok Ágicának is, mert Nellike is szereti a vaníliásat. Tök jó, megyek, fel is íratom. :lol:

Hexe

Kép
diehexe
 
 


Sziasztok!

Bébi kaja:
Mi Kecskemétit nem adtunk Leventének, mert tartalmaz hozzáadott cukrot is.

Ewa!
Ha jól értem ez az egész azt jelneti, hogy ha nem mész vissza dologzni, tehát egyetlen napod sincs a munkáltatód által fizetve, ugyanakkor a 180 nap biztosított időszakod megvan és a GYES idején szülsz, akkor a GYED-et a munkahelyeddel szerződésben rögzített összegből számolják ki.

Ildikó!
Sikrtült infót szerzned Szakbarbártól?

Elin!
Még nem sikerült jobban elmélyednem az oldalban, amit feltettél, de érdekesnek tűnik.
szilbee
 
 


Csövi csajok!

Hajni! Igen, igen, igen ott vagy az ismerőseim között. Vak tyúk is talál szeget! Ha...haaa

Andinak köszönhetően megtaláltam szinte az összes osztálytársamat, akikkel valaha együtt jártam suliba. Alig birok már ülni a hátsómon, sőt a család is legszívesebben kizárna a kertbe.

Szilbee, még nem tudok semmi közelebbit sajna.

Ancsika és Imike útálta a Mildit, ők a kecskemétin nőttek fel. Amúgy teljesen ugyan az mint az univer. Egy a gyártó cég.

Most már befejezem egyenlőre, mert megutál a családom és ez nagyon kínos lenne, hoszen it kerülgetjük egymást egész nap.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!!

Elin, ez érdekes, én még sose kaptam semmilyen vírusos levelet az iwiw miatt (kop-kop), de mindegy, akkor ha valakinek mégis kéne meghívó, az szóljon! Még asszem 19 napig érvényes.

Majd én is megkereslek ám titeket, de most pont nem engedett fel az oldalra.

Hexe! Én meg remélem, hogy most megtanulok könyvelni, mert én meg a fősulin nem bírtam megtanulni a számvitelt. :oops: Itt a tanfolyamon is elég gyorsan kell haladni, mert csak fél év van rá, de úgy érzem, hogy legalább gyakorlatiasabban tanítanak.

Tegnap Marcival sétáltunk a faluban. Most már jön gyalog is velünk, csak önállósítani akarja magát, és nem hajlandó kézen fogva jönni ám! Néhány hét alatt nagyon sokat fejlődött a járásban! Nagyon édes volt, tegnap az utcán meglátott egy elszabadult kacsát. Utol akarta érni és elszántan követte. :D Én meg szaladhattam utána.

Kajában már egyre inkább azt követeli, amit mi eszünk (egyik nap lecsót evett például) de még adom neki a bébiételeket is, szerencsére jó étvágya van. Örömmel olvasom, hogy a Ti babóitokkal sincs gond ilyen téren :)

Én is ismerem a Svéd doktort, ő volt bent ügyeletben a műtétnél a fogadott orvosom mellett. Amúgy nem emlékszem rá, csak névről.
Az én fogadott orvosom az Emődy doktor volt, őróla még csak jókat hallottam.

Sziasztok, jó éjt!

Judit
judit_79
 
 


Sziasztok!

Segítsetek légyszi!!!
Megírtam a szöveget, rákattintottam az előnézetre és eltünt.
Csináltam vonalzót, elküldtem a freemail címemre és most akkor mi van?
Előre is köszi: Kati

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Szép hetet mindenkinek!

Kata: A vonalzód címét másold át a profilodban az aláíráshoz! Úgy fog működni. Az url=http kezdetűt.
Az, hogy miért tűnt el az előnézet után a hozzászólásod, azt nem lehet tudni.... velünk is történnek ilyen "rejtélye", bosszantó dolgok. Azért kitartás!! :P

Lányok, láttátok tegnap este a National Geographikon az Élet az anyaméhben-t? Az ikrek fejlődéséről volt most szó benne, hát valami fantasztikus volt. Volt benne egy 2 iker, akik 2petéjűek voltak, egy 3-as iker, akikből 2 egypetéjű+1 tesó volt, meg egy 4-es egypetéjű iker, ők is spontán termékenyültek meg. Olyan jó volt megint nézni őket!! Bár továbbra sem irígylem az ikres anyukákat! Tényleg, azt is mondták, hogy valószínűleg minden 8. tehesség ikerterhesség, csak aztán az egyik felszívódik.

Hajni: Szepike az osztálytársam volt általánosban.

Hexe: nézegettem a honlapotokat! Nagyon édes Lillód! És tuti kis rucujai vannak! Még mindig a netről vásárolsz?

Na, most megyünk sétálni, mert Lilcsi már itt háborog mellettem. Még sokra viszi ma, mert reggel nem volt hajlandó visszaaludni tejcsiivás után, tehát biztos nyűgibb lesz, meg már megint megtalálta a virágföldet is. Mint 1 mocsári teknősnek, olyan volt a szája :cry:

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Elin!
Az "Együtt alvással a bölcsőhalál ellen" cikk nekem nagyon érdekes volt! A köv. gyerkőcnél már lehet én is így csinálom az első időszakban! Már ha azt Levente is megengedi majd! :lol:
szilbee
 
 


Elin!
[quote]T írta:ényleg, azt is mondták, hogy valószínűleg minden 8. tehesség ikerterhesség, csak aztán az egyik felszívódik.


A gyenge idegzetűek NE OLVASSÁK TOVÁBB!


Ez valóban így van! Én és az ex-cystám rá a példa! Amikor 15 évesen kivették a fészkemet, mert egy gyerekfő nagyságú cysta volt rajta, kiderült hogy csontszövet és hajszál volt benne. Elég morbid, de a meg nem született testvérem volt bennem. :? :(
szilbee
 
 


Sziasztok! :D

Végre gép elé kerültem. Elaludt az én nagy 1 éves és 1 napos lányom.

Tegnap megvolt a szülinapi buli.
Estére jól elfáradtam.
Csüt-pénteken sütit sütöttem, szombaton a torta készült, vasárnap délelőtt főzés 1000-rel. Délre jött a szűk család. (nagyik, tesóm és a felesége)
Fújtunk 40 lufit. Óriási sikere volt. :D Apróbb ajándékokat kapott (és egy borítékot a nagyszülőktől) búgócsigát, buborék fújót, kisautókat, (a baba nem nagyon köti le de az autók igen)
A montessori toronnyal legalább fél óráig játszott. A végén a lábára rakosgatta a karikákat. :lol:
Nagyon élvezete a délutánt. A szülinapi tortába sikerült bele nyomni a lábát. :roll: Mielőtt kérdeznétek ez hogy jött össze, leírom. Szerettünk volna otthon csinálni egy családi képet (Timi,apa, én és a torta) Bementünk a nappaliba, leültünk a kanapéra, előttünk az asztalon a torta. Az ünnepeltnek nem tetszett ez a felállás..semmi kedve nem volt fotózkodni. Össze vissza mocorgott hisztizett hogy ő aztán nem. Addig-addig míg belerugott a tortájába. Szerettünk volna a családnak adni egy képet rólunk..szerettünk volna..
Végül nem kínoztuk tovább, inkább felvágtuk a tortát. Csak úgy gyűrte befele két kézzel.

Röviden ennyi a tegnapi napunkról.

Ma már voltunk sétálni. Újabban megy az ajtóhoz és menne mindig valahová. De nem a babakocsival hanem ő egyedül :shock: .. lehet hogy még nem is írtam de már megy kb két hete és elég stabilan. Megtanult ráülni egyedül a kismotorjára, olyan ügyes a drágám. Csak beszélni nem akar, a hintán (hinte) kívül csak halandzsázik.

Most forralt bort kortyolgatok... nem kell főznöm, maradt tegnapról. Juhééj :lol:

Rakok egy pár képet. Inkább a kamera forgott, így nem készült sok fotó, az a pár se lett valami jó :x ..

Timi és a lufik..
Kép

vigyázz torta, szétrúglak
Kép

olyan fincsi, mind megeszem
Kép

ezek a varázslatos buborékok hová tünnek??
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Szia Szilbee!

Én azt még nem is olvastam, csak most, hogy te írtad.
Az okos baba programra céloztam(http://www.okosbaba.hu/az-okos-baba-programrol.html), és még a letölthető fájloknál vannak érdekes dolgok, amik a babákat fejleszthetik.
Mert eddig azt hallottam, hogy nem érdemes előbb megtanítani a gyerekeket bizonyos dolgokra, mert akkor az iskolában nem tudják majd lekötni a figyelmüket. Mivel már azokat a dolgokat ismeri a gyerek.

Amúgy még mindig 1 kezemen meg tudnám számolni, hányszor aludt mellettem Lilcsi. Lehet, hogy engem jellemez, de még pólyás korában, mikor magam mellett hagytam, éjjel arra ébredtem fel, hogy hol a gyerek. Akkor már az ágy szélénél volt, majdnem lerúgtam az ágyról szegényt. Nemhogy "fészekszerűen körbevettem volna". Akkor megfogadtam, hogy ha nem muszály, akkor nem veszem magam mellé.

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Szilbee
Ilyet már én is hallottam. A klinikán az egyik csajnak taaláltak valami hasonlót mint neked csak neki ha jól emlékszem a méhében/nél.

Judit
Nálunk már Timi nem hajlandó megenni a bébiételeket. Hisz ő már nagylány, semmi pépes! CSak felnőtt kaja :?

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


JUJ! TIMINEK AKKOR UTÓLAG IS BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Kép

Írhatnál gyakrabban is, akkor időben értesülhetnénk a nagy eseményekről is (járás)!
elin
 
 


Timi!
Nagyon Boldog Első Szülinapot Kívánunk!

Kép
szilbee
 
 


Elin

Nincs időm. :cry: A kiscsaj nagyon lefoglal. Általában csak az olvasásig jutok. :|

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Nagyon Sok Boldog Szülinapot Kívánok Timikének!!!!!!!! Kép Kép

KépKép
diÁcska
 
 


Kép
Itt a tábli!
Sikítson aki még nincs rajta vagy valamit elírtam neki!!!!!
szilbee
 
 


BOLDOG SZÜLINAPOT, TIMIKE!!!

Kép
Petri, szerintem jók lettek a képek, és nagyon aranyos a szülinapos! Hát igen, az első szülinap biztos, hogy emlékezetes marad! :D
És milyen kajákat adsz neki, ha már nem eszi meg a bébiételt? Ugyanazt kapja amit ti esztek? Én valahogy kicsit óvatos vagyok ezzel, mert félek hogy túl fűszeres lenne Marcikának a mi kajánk. Vagy annyit nem enne belőle, hogy jól is lakjon vele. Én nem is főzök minden nap. Egyelőre csak kóstolás szinten kap "felnőtt" kaját. Bébiételből az abszolút kedvenc a Mexikói csirke zöldségekkel (Mildi) Kis ínyenc :)

Mi is néztük tegnap az ikrekről a filmet, nagyon jó volt! Utána az állatokról is volt ugyanez a sorozat, azt meg felvettem.

Üdv,
Judit
judit_79
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?