Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

:evil: Tegnap este írtam egy hosszút erre meghalt a babanet... :evil:

Mir, 120-at esztek! Ez igen! :D Kérünk képet :!: :!: :wink:

Bee, jobbulást!

Norka, elolvastam MekkElek cikkét - nekem sincs PCO-m... :evil: Hogy engedhetnek egy ilyen kuruzslót betegek közelébe?!
A Petrányis talira hugommal ketten tutira megyünk de lehet hogy még betársul hozzánk valaki!

Kincs, nagyon ügyi voltál! :) És klassz hogy rendben vagy!

Lafi, üdv a táblicskuban! :wink:

Kandika, nálunk "mekdönci" :wink: Én amikor terhes voltam tonnaszámra zabáltam a szendóikat (és a gyrost, pizzát...) azóta csak néha egy-egy saláta.

Kavicska, vörös hajú magyarázatára egy vicc :wink: :lol:

Szőke anyukának és barna apukának vörös gyereke születik. Anyuka kétségbe esve kéri a szülészt hogy segítsen kimagyarázni apukánál a dolgot.
Doki félrehívja apukát:
-Látta már a babát?
-Igen... Nagyon vörös...
-és milyen gyakran szeretkeztek?
-Hát... Elég ritkán...
-Na látja! Jól berozsdásodott...

Hőm ma feljebb ment (36,85) Tüdőszűrésre kéne mennem :shock: 10. dpo - teszteljek vagy még felesleges?

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Jó reggelt!
Én azért kövér vagyok, nem is kicsit, bár nem szőrös, csak szőrösebb, de az is igaz, hogy nekem nincsenek olyan pattanásaim, sőt egyáltalán nincs is.
Sajnos, én is össze voltam keveredve, de aztán itt helyre raktak, szóval ne agódj, lesz megoldás, és nem vagy ostoba!!!!

Viszont és olyan hülye vagyok, hogy csak na.
Ma reggel kivételesen kocsival mentem dolgozni, mert du. hazamegyek a szüleimhez.
Esik eső, na de nem baj.
Szépen be is értem, ügyes kislány voltam, merthogy utálok Pesten vezetni, pláne, hogy a város egyik végéből a másikba kell jutni....
Na mindegy, aztán megérkeztem.
Almácska előbányászva a kocsi aljáról, aztán beindultam.
Kávét főztem, előpakoltam. Aztán hopp, hol a kocsikulcs....Rohangáztam, kerestem, kimentem az esőbe a kocsit átkutattam, végigjártam az utat, amit reggel tettem a kocsitól a bejáratig.Semmi.Na mégegyszer.Semmi. Kabát, táska, kézitáska kipakolva.Semmi. Pótkerék átnézve. semmi.
Na akkor már kéász voltam.Mindenki kereste.Semmi. Na ez van. Átáztam, ideges voltam.Na mindegy, gondoltam. De jó, hogy pótkulcs nálam (mert mindig nálam van hosszú út esetén).
Erre kabát elpakolás előtt, zsebbe benyúlás, és hopp az egyik ujjam nem jött ki.egy körömnyi lyuk volt rajta, amit eddig észre sem vettem, olyan pici.
Na és a kulcs???Hát átment rajta.....
Olyan pici a lyuk, hogy ki sem fért a kulcs belőle.Szóval bemenni bement,kijönni nem.
Na így jártam, jól indult a napom.
Vendég
 


Sziasztok!

Bee!

Igen, Dr. V-hoz járok a pcos.hu-ról.
Voltam egy Dr. S-nél is, aki még diabetológus is "endokrinológussága" mellett ééééés mikor felvetettem neki a metformint, tájékozottnak tűnt meg minden, még repi mintát is adott volna, de sajnos nem volt neki. Mindemellett közölte, hogy nem fogja felírni nekem a m-t, csak ha tuti cukorbeteg vagyok. Erre mondtam, oké, csináljuk meg a cukorterheléses és inzulin vizsgálatot..."míííí? inzulin? minek azt? elég csak a cukor..." Na, akkor már lejjebb hagyott a lelkesedésem, de nem hagytam magam...mikor visszamentem vérvételre, örömmel láttam, hogy egy kis cetulkán ott hevert a nevem és egy figyelmeztetés a laboros dokinőnek, hogy inzulint is mérjék meg. A maximumot hoztam ki, ezért csináltak éhgyomri és 120' mérést...az eredmény persze nem mutatott ki sem magas cukor sem inzulin értéket...azt persze nem tudom, hogy az mennyire befolyásolta az eredményeket, hogy a 120' alatt nem ültem ott, elmehettem (mondták, hogy menjek nyugodtan) és még a villamos után is rohantam meg minden. Na, lényeg a lényeg, hogy visszamentem Dr. S-hez és közölte, hogy nincs itt semmi gond, stimulációt ajánl, szüljem meg sorban a kívánt számú gyereket és aztán "Diane szedése javasolt"...magamban csak mosolyogtam...
Másnap mentem Dr. V-hoz, teljes reménytelenségben, hogy nekem senki nem fogja felírni a metformint...Ő megnézte a hormonjaimat, inzulint nem is kérte (jaaa, azt "privát" csináltattam Dr. S-nél, pénzért, hogy gyorsított eljárásban meglegyen, mert az "sztk" rendelésen több, mint 1 hónapot kell a véreredményre várni) és kérés-utalás nélkül mondta, hogy felírja a m-t!!!! Meg még azt is hozzátette, hogy nehogy elmenjek nőgyogyihoz, mert azok "mindenbe csak belekotyognak" :D ....

Bocsi, hogy kicsit hosszúra nyúltam. Remélem azért tanulságos, mert én pont úgy jártam, hogy egy tájékozottabbnak hitt (hiszen diabetológus is!!), magánúton felkeresett orvosban csalódtam...aztán persze meglátjuk mi lesz a metforminszedés eredménye :roll: ...és annyira-de-annyira nehéz a türelmet magamra erőltetni, de mi mást tehetnék??? Mindenkinek, aki kérdezi, hogy "mikor lesz már nálatok baba?" azt válaszolom, hogy minden egyes nappal közelebb vagyunk ahhoz a naphoz, mikor megszületik :lol:

Puszi mindenkinek!

Jó munkát,
itt a hétvégeeee!!!!!!

Gy.
jokaliza
 
 

 
 

Mindenki alszik ebben a bánatos időben? :wink:

Lafi :lol: :lol: :lol: A kulcskeresősdid az esőben külön jó móka lehetett!

Jokaliza, a Te sztorid is szép... :evil: De végre jó kezekben vagy!
Nekem nagyon nagy szerencsém volt, az ilyen felesleges köröket megúsztam. Megtaláltam ezt a topikot itt és a lányok rengeteget segítettek nekem, nélkülük biztosan nem tartanék még sehol. Köszönöm Nektek! :lol:

Kavicska, holnap szombat, lehet sokáig aludni! :wink: Kép

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok lányok!

Bocsi, nem tűntem el, csak olvasós funkcióban vagyok.

Volt egy cukorterhelésem múlt héten, és ölég szarok lettek az eredmények. 120 perces cukor 13,2!!! Brrr.....
Viszont!

Képzeljétek el, az éhgyomri inzulinkám lecsökkent 14,5-ről, 10,4-re! És a tesztoszteronom is 6,2 ről 4,6-ra! Tehát!!!! Javulok....
Ettől függetlenül nőgyógyászom terrorizál a clostyzással és a korommal.... :oops: :(


JaJó szar volt, így egy kicsit padlót fogtam én is, mint Ginus!!! Csak én már hetedik éve próbálkozom.....így nem akartam itt negatívkodni....hiszen a tények tények, és télleg javultam....
most fogok amúgy telizni az inzulinértékeim miatt, még sose csináltak terhelésest, és most kifizettem, kiváncsi vagyok rá......nagyon-nagyon....

Amúgy gratulálok a kismamáknak, a mamókáknak, és kérjük a fényképeket, élménybeszámolókat....
minden egyes szüléstörinél itt ülök és nyelem a könnyeimet, és tök eufórikus állapotba kerülök.....olyan csodálatos a természet, és tényleg Isten ajándéka a gyerek!!!
Ajándékot kikövetelni pedig nem lehet, igaz? Csak várni türelemmel, hátha felfigyelnek rám is végre ott fennt.....

Ja, és hőmérőzés....hát le tudnám harapni a hőmérő végét minden reggel, ugyanis szerintem ilyet még nem láttatok, hogy valakinek tök egyenes vonal legyen a görbéje, ugye? Hát nekem az lenne, ha megrajzolnám....még jó, hogy nem EKG!
Egyelőre ennyi voltam....
:cry:
szisza30
 
 


Ezt nem hiszem el!!!!

Tegnap Anyoo sorsára jutottam én is, és most már majdnem a küldés gombon voltam, és megint elszállt!!! :evil: :evil: :evil:

Jövök, és megpróbálom 3X-ra is. de előtte falok valamit!
mamint
 
 


Mamint, én már rutinosan kimásolom amit írtam mielőtt elküldöm... :wink:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


hy.

anyooka pont en is igy vagyok mint te.Ha nem talaom meg ezt a topikot es nem olvasgattam volna errol a betegsegrol tutira bekattantam volna amikor a doki kimondta a PCOt.
Igy viszont tudom hogy mi van,hogy jo gyogyszert kapok es hogy pcosnak is lehet gyereke.sot kulkonosen szepek a pcos gyerekei :lol:
Norka erofesziteseit pedig nem gyozom csodalni.Fantasztikus ember.

Kép
monyo83
 
 


Sziasztok!

Mamint, engem be sem engedett tegnap...eleg bosszanto :twisted:

Szisza, ez tenyleges javulas! Mondjuk a gorbed ne izgasson...Meg total egyenes gorbet tenyleg nem lattam, de a baratnome szabalyos EKG volt, atlag 60 napos ciklusokkal, es megis babas lett.

Jokaliza, nalunk a parom szokott rendszeresen "keressuk meg a kocsikulcsom" felkialtassal eloallni...Emiatt nagyszamu potkulcsunk van dugiba.

Kavicska, lombikra a tortentek utan egyenlore gondolni sem tudok...remalmaimban jon elo :cry: Egyenlore piheno allasponton vagyok, mert oriasi sokk erte a szervezetem....

Mindenkinek jo napot!
alice27
 
 


De látod Alice?
Mégis elég elkeserítő ez a görbe nem?

Hát a pihenés meg nagyon fontos....lelkileg, testileg helyrerázódni.....
szisza30
 
 


Szisza! Javulgatsz szépen! Terheléses inzulinod eredménye remélem ugyanilyen szépen alakul!
Egy görbuszt nem akarsz mutizni?

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Hello lányok !

Ismét fos idő van :twisted: De majd csak jön a tavasz meg a hőgutás nyár :lol:

Szisza, gratulálok a javuló eredményeidhez ! Sajnos a görbéd tényleg nem bíztató, nekem akkor volt ilyen, amikor jó hosszú anovulációs ciklusaim voltam. Remélem hamarosan neked is lesz gyönyörű pé-s görbéd !!

Lafi, én biztosan nagy pácban lennék, mert pótkulcsot nem hordok magamnál.. :) Engem a riasztóból kifogyó elem szokott megszívatni, mert vagy nem nyitja a kocsit, vagy nem lehet a szirénát leállítani. Jöttem már így haza a csúcsban :lol:

Anyoo nagyon tetszett a vicc :lol: Hőd hogy áll ? Nekem 2 tizedet visszakúszott, de görcsölget a pocim..

Alice, megmondom őszintén, hogy teljesen megértelek. Emlékszem, a második lombikomnál, amikor túlstimus lettem én azt mondtam, hogy soha többet... De aztán viszonylag hamar kihevertem. Igaz, azóta nem is volt újabb IVF :lol:

Lányok, lenne egy kér(d)ésem. A férjem fejében van 2 ciszta, nem tudjuk, hogy emiatt vagy sem, de mindennapos fejgörcsei vannak . Tavaly az idegorvos csak legyintett, hogy nem kell vele foglalkozni, mi viszont szeretnénk pontot tenni a végére.
Tudtok ajánlani Budapesten olyan "fejszakértőt", akihez el lehetne menni ? A párom hétfőn megy a körzeti orvosához és szeretnénk egy beutalót kicsikarni belőle, persze célirányosan :wink:

Ha valaki tud segíteni, légyszi dobjon egy pü-t ! Hálás köszönet !!!

mniki
 
 


Niki, hőm detto... :wink: 36,7-ről 36,85-re ment fel... A pocim nem görcsöl, a petefészkemet érzem folyamatosan jobb oldalon. Nem lehet hogy ez a hülye idő is befolyásolja?!
"fejszakértőt" nem tudok, neurológust tudtam nagyon jót a Rókus kh-ban - de nem tudom hogy mi lesz vele, mert ugye az a kórház is a "listán" van...

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Szisza: láttad volna az én görbéimet :)))) 70+ napos ciklusok stb. :) Aztán a baba egy olyan ciklusban jött össze amikor az 50. nap körül volt a Pé és én már épp készültem bevenni a Norcolutot... ez lebegjen a szemed előtt :)))))

(ja... ÉS!!!! mint ahogy kiderült, tökéletes volt a progeszteronom, a méhnyálkahártyám, mindenem... nem is kaptam progipóttlást... mert nem kellett... az első UH-n pedig amikor hivatalosan is megállapították a terhességet egyetlen ciszta sem volt már a petefészkekben... úgyhogy fel a fejjel... fura dolgok történnek néha:)))))))
Vendég
 


Szisza, a gorben tenyleg ne stresszel magad...En egy elrettento pelda vagyok...Gyonyoru gorbeim vannak, oramu pontossagu mensival es baba sehol, pedig a gorbek alapjan mar haromgyerekes anyuka lehetnek...Hidd el, nem ezen mulik...El lehet kapni egy kosza pè-t akar a hetvenedik napon, es gyonyoru baba lesz belole.
alice27
 
 


Lányok, nagyon köszi a bíztatást!

Akkor nem stresszelem magam, ezen a hüle görbén!

Duphastonért megyek sajnos ma....evvan!


Sokkal optimistább lettem, hogy így bíztattok! Köszi mégeccer.....
:lol:
szisza30
 
 


3x-i próbálkozásra:

Zsizsik :)

Kincs! Nagyon nagyon jó híreket hoztál! :)

Kandi, te is HŐS vagy, már most!

Lafi, nekem a hosszú télikabátom telt meg mindneféle vacakkal. Mire rájöttem, hogy nem paranormális tevékenység bújik meg a dolgaim elvesztése mögött, hanem a zseb lyukas, már komoly súllyal lengett a kabát alja. ;)

Kavics, köszi, már jobban vagyok. Most perpill nincs is lázam! De tagnap egy fetygörbét is kitölthettem volna, úgy ingadozott. Kíváncsi leszek mi lesz ma. De már egész jól érzem magam. Kezd uncsi lenni ez a betegágyas dolog. Nem is tudom, mikor néztem ennyi DVD-t, neteztem ilyen sokat. ;)

Hoppá! Szia, örülök, hogy átnéztél ide! Rambóka mindent leírt, amit én is. :)
Tényleg ne ess kétségbe, mert a pco nem annyira vészes, mint, amilyennek először látszik. Én tipikus atipikus pcos vagyok, de az vagyok. A fogigátló elkezdéséig, és abbahagyásáig senki se gondolta volna, hogy az vagyok. Egyedül a hormon eredmények, és az UH árulkodott arról, hogy esetleg pcom lehet. De egy olyan nődokitól, aki még azt sem tudta nekem megmondani, hogy mit jelent az a kifejezés "pcos jellegű petefészkek ábr." mit várjon az ember? :evil: A 2. dokim már tudhatott valamit, csak egy szót se szólt, csupán megzsarolt: ha nem kezdem el az antibogyót, szőrös leszek,kövér és ragyás boszorkány. A vicc, hogy ott ült előtte egy 21 éves, 47 kilós, hízni semmitől se hízó, pattanástalan arcú megrémült lány. Hát persze, hogy kiváltottam azt az átkozott gyógyszert. Amikor abbahagytam, olyan lett az arcom, mint a 14 éves kamasz kissrácoknak. A hormonok nagyon veszélyesek, főleg annál, akinél eleve nincsen rendben az egyensúly.
Mindezt csak azért írtam le, hogy nagyon vigyázz kiben bízol meg!
Nem kívánom, hogy te is pcos legyél, de ha az vagy, az még rosszabb, ha nem annak megfelelően kezelnek!
Ostoba pedig semmiképpen sem vagy! Tökéletesen megértelek! Amikor megtudtam, hogy a hormonjaim nincsenek rendben én is napokig bőgtem.
Szóval mit tegyél: először is válassz egy jó endokrinológust, lehetőleg olyat, aki ismeri a pcot, inzulinrezisztenciát, pajzsmirigy gondokat. Ha kell, én tudok ajánlani egy szuper orvost Bp-n! :)
Ha tudod, már eleve úgy menj el hozzá, hogy viszed a hormon erdményeket, és egy minimum 2 pontos inzulin és cukor terhelést. (Szerintem az egész pcos harcban az inzulin vizsgálatra szóló beutaló megszerzése az egyik legnagyobb csata ;))
És a legfontosabb, nyugodja meg! Lesz baba!:)

Rambóka, hogy aludt az angyalkád?

Most elküldöm.. vajon sikerül???
mamint
 
 


Sziasztok,
előre is bocsi, de hosszú leszek.

Rambóka, válaszolok a kérdésekre, de inkább kezdem az elején: 2,5 évvel ezelőtt az esküvőnk előtt 2 hónappal elmentem nőgyogyihoz, hogy esküvő után szeretnénk babát, szeretném megvizsgáltatni magamat, mert felelősségteljesen, egészségesen szeretnék babát vállalni. Elmondtam azt is, hogy a mensim nem 28 napra, hanem inkább 31-35 napra jön meg. (Olyan nem volt, hogy 70-80 napra,, vagy 2 hétre jött volna meg). Megvizsgáltak, hormont is néztek, a prolaktin szintem 460 körül volt, a határérték teteje 620 (?) körül van/volt. A többi eredményem tökéletes volt. Erre kaptam napi 1/2 Bromo-t. Azóta teljesen jó a prolatinom. (Ja, az LH:FSH arányom: 2,9:2.3=1,26. ) Tehát a Bromo és a PÉ miatt nézett meg a doki minden hónapban a 13. napon uh-val, meg a 24-26. nap között kenetet vett. Itt értelemszerűen a petefészkeimet nézte meg, és mindig csak 1-1 "érésben levő" tüszőt talált. (MAjd hozzátette: ma ne hagyja békén az urát...) Szóval programozottan "kellett" szeretnünk egymást, és egy idő után sajnos áttértünk a "csak gyerekgyártás" miatti összebújásra :? Közben néztek agyalapi mirigyet, hátha adenomám van, emiatt magas a prolaktinom, de nem.

Szóval 1.5 évig így éltünk, majd szóltam a dokimnak, hogy ez így nem fog menni, kicsit álljunk le a vizsgálatokkal. Fél év múlva, valami csoda híján terhes lettem. Az 5. héten megállapították, hogy minden oké. Köv. hét, nővédelmi: a baba most 5 hetes, papíromon: élő grav. Jöjjek a jövő héten, majd lesz szívhang. Köv. hét: jaj, el van bújva a pici, majd 10 nap múlva újra megnézzük. Papíromon: élő grav. Rákérdeztem: normális ez? Jó helyen van megtapadva? Ne izguljak, minden oké. Köv hét vége felé arra gondoltam, elmegyek vissza a saját dokimhoz, nézzen meg ő, mert a nővédelmiben letojják az embert. Elmentem hozzá: 4-5 hetes terhességnek felel meg az állapotom, a lényeg, hogy elhalt a baba :cry: , bár szívműködés sem indult be. Diagnózis: missed ab. Nem véreztem, volt émelygésem... Szóval egy világ omlott bennem össze.... Ez volt aug végén. Utána 6 hétre megjött, majd 33 illetve 43 napra. A 43 nap baromira idegesített, így elmentem a dokimhoz: bal petefészkemben 45 mm ciszta. Hurrá :? . 2 hét múlva kontroll: 26 mm. Most kedden kontroll: az a ciszta eltűnt, de mindkét petefészkemben apró folliculusok Bal ovarium: 30x18mm, jobb:28x18mm. És a jobb petefészkemre írta, hogy pco. Adott vérvételre beutalót, hormonszinteket néz, aztán majd meglátjuk. Ennyiben maradtunk.

NA most válaszolok a kérdésekre: majdnem 2 évig hőmérőztem, 1-2x nem volt pé-m, LH tesztet sosem próbáltam. Mást nem szedtem, csak napi 1/2 Bromot, az abortuszig. Hüvelyi és hasi uh-n is néztek, főleg azért is, mert hátrahajló a méhem.

Tüneteim? 31-35 napos ciklusok, nem vagyok egyáltalán zsíros bőrű, sem pattanásos, szőrösödésem sehol nincs (persze a szokásos igen :lol: ), remegéses, szédüléses, gyengüléses rosszulléteim nincsenek. A csokit szeretem, sokszor eszem, de nincsenek zabálási rohamaim. A fejem havont a 1x, max 2x fáj. Mensikor 1-2 napig fáj a hasam, derekam. Pánikrohamom, szapora szívverésem nincs, hőhullámom talán 1-2x, enyhe hasmenésem nemrég volt 1-2 hétig. Depresszióm nincs, bár a munkahelyem miatt sokszor stresszes vagyok. Súlyfeleslegem? 169 cm vagyok, és most 64 kg. Egyenletesen eloszlik rajtam, a fenekemre és a hasamra híztam, de tavalyhoz képest 5-10 kg van rajtam. De nem híztam hirtelen. Anyukám 50 évesen lett cukorbeteg, meg akkortájt lett magas a vérnyomása. Ennyi.

Légyszíves írjátok meg a véleményeteket, mit gondoltok erről. Előre is köszi

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá
 
 


Hoppá!

Nos, nem én vagyok a topik pcos szakértője, de egy-két dolog, amit írtál gyanús:
- csokit szereted, gyakran eszel, de nem viszed nagyon túlzásba
- fenekedre és a a hasadra:!: hízol
- anyukádnak ezek szerint 2. számú diabétesze van és magas vérnyomása

A többihez:
- nekem se volt kéz remegés, pánikroham. Ez nem minden pcosnak van. A kézremegés annak lehet a jele, hogy magas az inzulinod, emiatt nagyon alacsonyra esik a cokrod. A pánikrohamnál pedig felmerülhet a pajzsmirigy alul/fölül működés.
- ciklus: nekem kifejezetten rövidek, bár nem szabályos. Ha jól tudom van itt pár lány, akinek szinte órára pontosan jön meg.
pé, nálam is volt elég gyakran. Ezért butaság az a nézet, hogy a pcos = meddőség. Lehet segítség nélkül is teherbe esni. Sőt a babát kihordani is.
- vetélés: Mivel a pcosoknál a hormonok felborulnak, így nem csak a teherbeesés nehezebb, hanem a baba megtartása is. Ezért jó, az, ha magát a rendszert javítod meg, mert akkor nem csak a baba jön össze könyebben, hanem a kihordása is biztonságosabb. Persze lehet progit pótolni, plusz egyéb hormonokat, de talán az nagyobb kozkázattal jár.
mamint
 
 


Sziasztok!

Kincs :) !Örülök az átjárhatóságodnak :) és annak is, hogy a TSH-d beállt :), az 1,6 nagyon jó eredmény!

Rejo, Rambóka! Cukik a babák :D , annyira aranyosak együtt a képen.
Rejo, megtaláltad a csavarokat? 8) Bármikor szívesen elugrunk érte :)

Babancs! Mindenképpen ismételtesd meg a terheléses cukrot, elsőre nekem is rossz lett, másodszorra meg semmi gáz nem volt vele. Amúgy nagyon tettszik amit Csakegy írt erről az egész mizériáról. Én is diétáztam 5 hétig tök feleslegesen. Szóval járj utána. PM-eddel mi van? Szedsz most bogyókat rá?

Zsizsik! Annyira jó,hogy ilyen aktív vagy, így gyógyul a leggyorsabban a lábad, ha nem otthon számolod az órákat :) .

Hoppá! Üdv köztünk, jó helyre kerültél, a csajszikák biztosan segítenek majd. Nekem is azt írta Mekk Elek, hogy tehén szindrómám van, közben meg pajzsmirigy alulműködés miatt volt cisztás a petefészkem. Emlékszem ugyanilyen viharokat kavartam, mikor jöttem a topicra Mekk Elek diagnózisával... Szóval felejtsd el amit mondott.

Egyre fáradtabban vagyunk..., sokat keményedik a poci. Szedem a magnéziumot, viszont a vastól nagyon székrekedéses vagyok :? . Aludni nagyokat tudok, kezdenek fura álmaim lenni, le se merem írni..., mindenféle babákat szülök, igazából jó felébredni.
Puszi mindenkinek és nagyon szép hétvégét, remélem kevesebb eső lesz.
nóra1
 
 


Mniki!

Pajzsmirigyre nem szedek semmit, rendbejöttek az értékeim.
A cukrommal gondoltam, hogy valami nincs rendben..a 12 hetes terheléses cukornál tök rosszul voltam a cukros löttytől..hasmenés ezerrel. Most meg kifejezetten jól esett..már ez is gyanús volt, hogy úgy becuppantotta a szervezetem.
Na meg az ebéd előtti kézremegés..ha már kicsit később ebédelek, rosszul vagyok. Biztos meg kell majd ismételni a cukornézést. Nem kizárt persze, hogy vizsga után helyreáll a cukrom. De az is lehet, hogy csak rosszabb lesz.
A diéta a súlyom miatt jól jön..elég rossz 155 cm-en lassan 70 kg-ot cipelni.

Kép
babancs
 
 


Sziasztok,

Hoppá, de jó, hogy átnéztél ide is !!! Szia !!! Őszintén remélem, és kívánom, hogy ne pco legyen a problémád, de ha neadj'isten mégis az, hidd el, hogy hamar rendbe fogsz jönni, és ugyanúgy szépen teherbe fogsz estni és kisbabádat kihordani, mint itt a csajok (lassan :wink: ) többsége ....!

Micsoda rémtörténetek vannak, te jó ég..... :shock: :shock: :?

Megkaptam a brace-t, ez egy ilyen járógipsz funkciójú izé a lábamon, olyan, mint Darth Wader (talán így kell írni) csizmája vagy egy robot lábfeje..... :lol: :lol: :lol:
Ezzel együtt el vagyok most keseredve egy kicsit, nagyon, mert felvázolták a jövendőt: 6 hétig kell ezt az izét hordanom, jövő hét szerdáig továbbra is fél lábon ugrálás és mankózás, akkortól elkezdhetem terhelni, és szép lassan elkezdhetek ráállni, majd a 6 hét elteltével leveszik, és elkezdődik az "igazi" munka, ami még további 1,5-2 hónap. Utána lesz megint teljes értékű a lábam. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Brühühühühü. Szerintem én időközben talán még terhes is leszek. Talán nyárra már megint lehet rendes cipő a lábamon. :cry: :cry: :cry:
zsizsik
 
 


nóra: ha székrekedést okoz a vas, állj át a Ferrocomp fortéra!!!!! Én iszonyú érzékeny vagyok a vasra, a legkisebb mennyiség is székrekedést okoz de ezzel nem volt gond... (a védőnőm meg ledöbbent, hogy milyen gyorsan elkezdett javulni a vérszegénységem... tehát biztos, hogy hasznosul... mondjuk az is tény, hogy nem az összes mert a vasszintem meg kifejezetten magas... úgyhogy most leálltam vele egy időre...)

babancs: ne ebédelj később :)))))))))) Nekem ezt írták elő (szénhidrátot direkt nem írok csak a GI-ket amiket a 2. dietetikussal okoskodtunk ki)...

Reggeli: 7:00-8:00 között (7 az ideális... nekem 8-nál előbb még soha nem jött össze:) CSAK lassú CH : GI < 50

Tízórai: 10-11 körül (itt nem kötelező betartani a kajálások közti 3 órát, ha éhes az ember egyen): CSAK lassú CH: GI<50 (na ehhez képest a diabetológus 50% gyors, 50% lassút írt fel... ). Én itt sokszor csak almát szoktam enni (főleg ha nincs étvágyam vagy úton vagyok... a lényeg, hogy egyen valamit az ember... )Ja... ettől a Sotés dietetikus hülyét kapott, mert hogy gondolom én, hoyg tízóraira almát eszek... (hát úgy, hogy ez marhára meg sem birizgálja a cukrom...)

Ebéd: 13-13:30 között (na ez nekem általában 2 körül van, de az már végső határidő... de mivel előtte csak keveset evett az ember, ha éhes, akkor előrébb lehet hozni). Itt nekem főleg lassú CH-t írtak elő de egy kis gyorsabb is megengedett... (itt nálam már nem szokott gond lennia cukorral)

Uzsonna: 16:00-16:30 között (na ez is tolódik nálam:))))) de itt be kéne tartani a 3 órát, hogy legyen ideje lemennie a cukornak a normál szintre) Ide nekem csak gyors CH-t írtak fel... de én tojok rá magasról és almát eszek... (a hülye Sotés dietetikus szerint az alma gyors CH... csak mert gyümölcs... ez rohadt gáz) (asszem ide jöhetnek be a tejtermékek)

Na meg ott a vacsora 19-19:30 között (na ez nálam sokszor este 9-ig is tolódik, de az már tényleg nagyon késő és nem is egészséges... viszont előrébb tolható mert előtte csak egy könnyű uzsonnát evett az ember) (ez is főleg lassú, minimális gyors CH-val... de nálam ez is hót mindegy... általában kenyeret eszek valamivel ami aztán nem lassú mégsem befolyásol semmit...)

Egyébként a Sotés dietetikus attól is tépné a haját, hogy az ember pl. kisétkezés és nagyétkezés között nem tartja be a 3 órát... de könyörgöm... az pont azért kisétkezés... logikus, hogy a cukor is hamarabb esik...

Szóval nagyjából így néz ki egy diéta... (persze CH-val feltuningolva:)

Viszont vannak benne megfontolandó és praktikus dolgok is... én pl. világéletemben rendszertelenül ettem így meg rákényszerítődök a rendszeres evésre (hízok is tőle... a nagy átlaggal szemben :) ).. ami majd a szoptatás alatt lesz állítólag jó... mert az én régi szokásaim mellett necces lett volna a dolog...
Vendég
 


ja és Babancs: most meg fogsz lepődni, de én a 150 CH-s diéta mellett kifejezetten hízok :))))) (aszongyák, ha az ember jól válogatja össze a kajákat - GI szerint- és arra is odafigyel, hogy amit eszik egészséges legyen akkor ez van :) (bár engem lehet, hogy mutogatni fognak emiatt :))))))))

zsizsik: kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


ja... én most 54 kilóra lettem mázsálva a védőnőnél (+9,5 kiló eddig... és még hátravan néhány hét... most vagyok 33+4 )
Vendég
 


(úristen... nincs is hátra olyan sok..... pááááááááááááááááááááááááááááánik...............)
Vendég
 


Csakegy!

Köszi, hogy leírtad a diétás étrendet. Nekem egyébként olyan nassolás-szerűnek tűnik ez a gyakori evés. Én is almával hidalom át az étkezések közötti szünetet.
Amúgy meg lehet benne valami, hogy a "jól összeállított" diéta mellett is lehet hízni. Apósom cukros, ő pl. azt csinálja, hogy egy korpás zsömle mellé megeszik duván 30 dkg felvágottat. Bár inzulinozza magát, de nem szokta kihagyni pl. az aranygaluskát, meg a cukrászsütiket sem, ha ünneplünk.

A kései ebédem meg azt jelenti, ha vendégségbe megyünk elég ciki az asztalra ütni és azt mondani, hogy ennem kell..hol a kaja. Csak itthon tehetem meg, hogy akár fél12kor már ebédelek.

Kép
babancs
 
 


Szia Hoppá!
Üdv közöttünk. Kép

Érdekes a történeted! Kép

Vegyük szépen sorjába. Kép

A testi adottságaid alapján (ha valóban PCOS vagy), akkor te sem vagy tipikus PCOS nő. Kép

1,5 évig ellenőriztek, minden ciklusban beért egy tüsző és a doki nem látott több cisztát.
Magasabb volt a prolaktinod, erre Bromot kaptál, vizsgáltak adenoma irányába, de nem találtak elváltozást (ezek szerint készült agyi MR vizsgálat.). A többi hormon értéked rendben volt. (kíváncsi volnék, hogy pontosan milyen hormonokat néztek és milyen eredmények születtek, mértékegység is fontos lenn. Persze ha megvannak a papírjaid. Kép )

Aztán besokaltál 1,5 év eredménytelenségtől és abba maradt a bromo(?) és a rendszeres dokihoz járás.

Az akkori LH/FSH vizsgálatot a harmadik ciklusnapon nézték?
Ez nagyon fontos, hogy a harmadik napon legyen nézve.

Babás lettél és elvetéltél. Ez mindenképpen jó jel, hogy spontán tudsz babás lenni.

Azóta viszont felborultak a ciklusaid, mértél e hőt a vetélés után? Figyelted e hogy van e peteérésed ezekben a hosszú ciklusokban?

Mindkét oldali petefészekben lévő sok folliculus elég egyértelműen PCOS képe.

Most hormon vizsgálatra beutalót kaptál: mit kér a doki?

Harmadik ciklusnap (esetleg 2-4 ciklusnapi (cn.) intervallum elfogadott)
Ugyanis a következők lennének nagyon fontosak:
LH, FSH, tesztoszteron, ösztrogén, progeszteron, fT4, TSH (ez a kettő pajzsmirigy hormon), cortizol, DHEA-S, SHBG, prolaktin.

Függetlenül a cilklusnapoktól egy 5 pontos - éhgyomri, 30 perc, 60 perc, 90, 120 perces - (rossz esetben 2 pontos: éhgyomri és 120 perces) cukorterhelés vércukor és inzulin vizsgálat lenne szükséges!

A vetélésedet bármi okozhatta. Ha valóban PCOS vagy, lehetett a magasabb prolaktintól (ha valóban elhagytad a gyógyszert), lehet inzulin rezisztenciád (IR), vagy bármi más hormon eltérés. Mivel már régóta nem voltak lekontrollálva a hormonjaid!

Párodat vizsgálták e? Sperma vizsgálat történ e?
Neked volt e valaha HSG (hystero-salpingo-graphia) = petevezető átjárhatósági vizsgálatod?

Úgy gondolom, ha valaki8 ilyen sokáig próbálkozik, ezeket a vizsgálatokat is meg kell csinálni!

Minden esetre nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi van pontosan veled! Kép

Ne felejtsd el: haramadik ciklusnap legyen a vérvétel! Kép

És hőmérőzz!

Nem tudom segítettem e? Kép

Ha gondolod maradj velünk a topikban, itt nagyon sok okos dolgot lehet "hallani", akarom írni, olvasni!

Egyébként én is az a mázlista vagyok, aki a tortúrákat szó szerint megúszta! Kép

Nekünk a tortúra csak most kezdődik! De ebből már gyerek lesz! Kép Kép

Cupp mingyá írok a többikenek is! :)

Bocs a helyesírási hibákért!
Össze vissza ütöm a betüket! :oops:
Vendég
 


Anyooka!
Tetszett a vicc! :lol: :lol:

Szisza!
Örülök, hogy létezel és élsz! :D

Gratulálok a javulásodhoz! Kép
Basszus! én nem is tudtam, hogy ti ilyen régóta próbálkoztok!
MJeg sem merem kérdezni, hogy leírnád e tömören a hét év történetét! :?
Azt hiszem pont az ilyen esetekben van a türelem szónap szőrfelállító hatása. :?

Alice!
Meg tudlak érteni! :? De következő alkalommal már a doki nem alkalmaz long protocollt és remélhetőleg nem fog többé megismétlődni az előző eset. :(

Mniki!
Nem is tudtam, hogy neked is volt hyperstimud! :?
Hogy mik derülnek ma ki! :(
Mi ez a "ciszta" a férjed fejében? Aneurysma:? Vagy milyen ciszta? Hogy derült ki?
Idegsebészt szeretnétek?

Mamint!
Körülöttenm egy csomó ember fosik és hányik. Úgy látom járvány van! :shock: Nem beszélve a rengeteg orrfolyásról és lázról :?

Zsizsik!
Akkor már nincs is sok hátra! Kép De jó, hogy egyáltalán tudod végezni a munkád a gipsz ellenére. Kép

Tegnap én is estem egy óriásit, nyekkentem is, asszem :?
Két térd, csukló, j.o. lábfej. Mindenem fáj. Sántikáltam is egy kicsit.
De szerencsére semmim sem tört el. :? Mindenki rajtam röhögött (valószínüleg mókásan adtam elő :shock: :lol: ) Mert senki sem látta. 8)

Csakegy!
Hihetetlen vagy! Kép Komolyan, nem tudom hány nő csinálná ezt ílyen precizen pontosan végig! :? Kép

Babancs!
Ha szomszédolsz, vagy vendégeskedsz, vigyél magaddal rágcsálni valót, vagy csak egyszerűen közöld a házigazdával, hogy neked enni kell! :shock: Lehet, hogy legközelebb meg se hív! :lol: :lol:

Nóra!
Azt hiszem a fúra álmok együtt járnak a terhességgel! :lol: :lol:
Mikor leszel már állandóan net közelben? :D

Asszem ennyi voltam! Kép

Csók!

5 cn.
Vendég
 


Mamint!Drága vagy!Ezt Neked: Kép
Rambóka!Igen az a Mecdodo,a "dönci "nevet is halottam már :lol: ,na meg a "szendó"-t! :wink: Én a különleges fűszeres hasábot is imádom!(nem tudom mi annak a neve,de kis pikáns fűszer van rásütve)!
Kavicska!Vigyázz magadra....mert. meg fog látszani a gyereken is! :wink:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kép Hazaértünk Kép Kiterülve Kép Szopi után Kép Pulp Fiction Kép Na, mi van kisöreg?
espero
 
 


Na, itten van pár kép a Kismaszatról.
Hamarosan beszámolóval is jelentkezem. :wink:
espero
 
 


Espero! Nagyon szép....és olyan nagy....nem úgy néz ki,mint aki most született pár napja! :lol:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Espero :)
Jaj de gyönyörűséges ez a lányzó..zabálni való! :lol: :lol: :lol:



Tegnap az uh-n+a ctg-n is minden oks volt... :)

Kellemes hétvégét Mindenkinek!
Vendég
 


Jó reggelt!

Ez a ... babanet esténként sztrájkol?! :evil:

Espero, Sára baba nagyon szép! :lol: Hihetetlen hosszú ujjacskái vannak, olyan nőies a kezecskéje! :lol: Kérjük a beszámolót is! :wink:

Kavicska, szombat van!!! :wink: :wink: :lol:

Niki, hőd? Enyém megint 1,5 fokot lefelé ment, olyan szép cikk-cakkos a görbém! Hasam viszont már nem görcsöl...

Mindenkinek nagyon jó hétvégét!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Lányok!
Tegnap majdnem szétvetett a düh, hogy a babanet nem engedett be! pedig olyan jól lehetett volna netezni a lost alatt! :lol:

Espero! :D
Gyönyörű! Nem hiszem el, hogy ő egy újszülött baba! :D
Apukájára hasonlít! :wink:
Nagyon szép arcocskája van! :D Gyönyörűséges! Csak csodálni tudom! :D
Te jól vagy? Sebed? Tejcsi?

Anyoka!
Igen, hétvége! :lol: :lol: Aludtunk is! :lol: Most meg két szelet mézeskenyérrel ücsörgök a gép előtt! :lol: :lol:

(6cn.)
Vendég
 


Ez a dög megint egész nap nem engedett be!!!! :evil: :evil: :evil:
Aztán este mire megírtam a hsz-emet, már nem tudtam elküldeni :evil: , de talán most!

Espero!

Nagyon gyönyörű a Kismaszatod! Édes a felsőajka feletti barázda, meg az utolsó képen az összevont szemöldök! Na és a haja!!!!! :D :D :D


Hoppá!

Kavits megelőzött és mindent leírt helyettem!
Elekkel hiedelmeivel ellentétben a PCO nem mindenkinél alakul ki tinikorban. Ha megnézed a táblázatot vannak páran, akik korábban már szültek egy (más topikokon több) babát, de a következő vhogy nem akar(t) összejönni! Ez egy olyan betegség, melynek sokféle oka lehet (inzulinrezisztencia, hiperprolaktinémia, pajzsmirigy, mellékvese() és a policisztás petefészek csak egy tünet a sok közül. Van olyan PCOS-s is akinek minden tünete megvan, csak éppen a ciszták nincsenek!
Ha csak most jelentek meg a cisztáid, akkor valszeg most kezd vmi elromlani! Ne hagyd a dolgot annyiban, azzal a felkiáltással, h. te (Elek szerint) nem vagy PCO-s!
A háttérben megbúvó hormonális elváltozások valószínűleg már mérhetőek lesznek (ha egyszer már elváltozásokat okoznak a petefészkeiden!), Az LH/FSH arány csak a ciklus 3-5. napja közt értékelhető, úgyhogy, ha nem akkor volt vérvételed, akkor nem igazán lesz informatív a leleted!
A Kavits által írt hormonokat és minimum(!) egy éhomi INZULINT!!!mindenképpen meg kéne nézetni!
Sok sikert! Várom az eredményeidet!


Kandika!

Én már évek óta nem ettem Mekit! Utoljára Spanyolhonban látogattuk, de akkor is főleg azért, mert ott volt légkondi (43 fokban nem utolsó dolog!), meg ott tudtad, h. mit kapsz (spanyol kisboltban vettünk olyan kandírozott gyümölccsel kirakott tetejű kalácsnak álcázott pékipari terméket, amiről kiderült, h. egyáltalán nem édes, sőt semmi íze nincs, pedig nagyon csorgott a nyálunk egy kis sütire! :cry: ). Itthon be sem tesszük a lábunkat, mert a párom utálja, ha olajszagú lesz a ruhája, így évek óta nem ettem egy jó sültkrumplit! De majd a gyerekkel! :wink:

Egyébként - és most mindazok akiknek kemény diétájuk van fogják be a szemüket!! Bocs Csakegy! - a portugáloknak van egy nagyon tuti édességük, forró olajban kisütött kelttészta-csík (olyan lángostésztaszerű, csak hígabb így csorgatható az olajba) amit fahéjjas cukorba forgatnak a sütést követően még melegen!
Cupp-cupp! Mégiscsak kakaóálló billentyűzetet kellett volna vennem! :oops:

Anyoooka!

Még ne tesztelj, csak majd 5 nap múlva! De addig ne is menj tüdőszűrésre!!!! :!:

Mniki!

Nekünk ez a mostani az első riasztós autónk. Jópár hete éppen rohantunk anyámmal vhova, amikor a babaülést kivéve a miénkből, h. áttegyem az ővékébe, a dög autó elkezdett vijjogni és nem lehetett bezárni a távkapcsolós kulcstartóval. Totál pánik, hívtam a páromat, ő éppen 70 km-re tőlünk, a gyerek anyám kocsijában, menni kéne, de a dög csak vijjog! :shock: Mindent végigpróbáltunk, kikapcs-bekapcs, titkos kapcsoló, egyik akkusaru levétele, de csak mindkét ((vagy 3? Már nem is tudom, csak bonyolult volt!) akkusaru levétele után lett csönd. Akkor manuálisan zártam és imádkoztam, h. a 4 lépcsőháznyi emberből, aki szem és fültanúja volt a dolognak, senki ne értesítse a tréleres haverjait, amíg mi távol vagyunk! :twisted: De megvolt a dög, amikor hazaértünk. Nálunk is csak az elem merült le! :evil: Nem igaz, h. nem képesek egy rohadt ledet beleszerkeszteni, :evil: ami jelez, ha merül az elem!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Espero!

Sára nagyon helyes!

Rakok egy pocakfotót. Már egész nagy.

Kép

Kép
babancs
 
 


A babaneten vagy este csinálnak valalmit, vagy akkor rohamozzák (-nák) meg. Elég idegesítő, bár szerencsére teganao nem úszott el üzenetem.

Espero, ez a lányka egyszerűen gyönyörű!!! Sári is egy bizonyíték a sok közül, hogy a pcos nőknek gyönyörű babái születnek!!!
(A nacid nagyon tetszik, pizsi, vagy melegítő?)

Babancs, szép, formás pocid van!

mamint
 
 


Babancs!
Növögetsz szépen! :D

Mamint!
Meggyógyultál? :D

Csajócák, merre vagytok???

Beizgattam a mosógépet! Kép

Pussz.

...vagyok...

6cn.
Vendég
 


Szia Kavits!

Még mindig vagy?

Nem nézted tegnap a Dunán a Gólyamesét?
Áfonya ajánlotta a Családineten. Hát elég megdöbbentő volt!
A nyílt örökbefogadásról szólt.
Amikor ott ül a két nő egymással szemben, az egyiknek minden vágya az a gyerek, amit a másik elvetetett volna, ha még lehetett volna! Hogy ez a két nő hogy tud egymással úgy beszélgetni, h. senki ne bántsa meg a másikat!
A másik csaj, aki egy ikerpárt akar örökbefogadni, már gondozza is őket, amikor a vérszerinti anyuka a papírok aláírása helyett közli, h. még időre van szüksége a döntéshez! (végül aztán örökbeadja a babákat, de okoz pár álmatlan éjszakát az örökbefogadónak!!!!)
Minden tiszteletem azoké, akik egy ilyen eljárást képesek lefolytatni egy babáért! Hogy az utolsó pillanatig Damoklész kardjaként lóg az ember feje felett, h. az örökbeadó meggondolja-e magát! És mi van, ha évekkel később dönt úgy, h. felkeresi a gyerekét? Hiszen ismeri az örökbefogadókat! Persze tudom, jogilag már nem tehet semmit, de egy lázadókorú kamaszt könnyű az örökbefogadó szülőkkel szembefordítani és magához édesgetni! Olyankor ki védi meg az örökbefogadót?
Olyan nehéz dolog ez az egész, nem tudom, h. lenne-e (lett volna-e) hozzá bátorságom!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok !

Két kutyasétáltatás közben, kutyafuttában :lol:

Espero, olyan gyönyörűséges a kiscsajod, tényleg nem olyan, mintha újszülött lenne !! Nagyon köszönjük a képeket !

Rambóka, most nálunk is úgy oldódott meg a helyzet, hogy levettük a sarut és manuálisan zárjuk. Férjem szerint nem is riasztó, hanem a duda ..

7Kincs, gratulálok a HSG-hez ! Örülök, hogy nem fájt !!

Babancs, nagyon szép a pocakod, jó nagy már !!

Anyoo, nekem maradt a hőm. Ha keddig nem indul lefele, reménykedhetek !!!

Láttátok Liptai babaműsorát ma ? Én majdnem végigbőgtem :(


off
Kavicska, ez áll az MR vizsgálati papíron : kb. 1cm coronalis átmérőjű cysta septa pellucidi et cavum Vergae. Jobb oldalon a temporalis lebenyben kb. 1 cm-es liquor tartalmú, éles kontúrú üreg. (silvius cisternában lévő arachnoid cysta ?) Más eltérés az agyállományban nem látható :?
Gondolom idegsebész kéne, az idegorvos adott neki gyógyszert, ami nem használt, majd miután mondta, hogy semmi változás, közölte a férjemmel, hogy csak hisztizik. :twisted: Seggfej !!!!

No, én rohanok, mert a kutya már türelmetlen :)
Puszi csajok !

mniki
 
 


Sziasztok!

Kavics, hááát, tegnap már azt hittem hétfőre teljesen jól leszek, de csak ma kezdődött a java. Kicsit parázom, nehogy arc-, vagy homloküreg gyulladás legyen a vége. Piszok ez az influenza. És rosszul is viselem, mert 10 éven belül ez a 3. alkalom, hogy elkaptam. Nem vagyok hozzászokva. :) Utálok beteg lenni!!!

Rambóka, amit írtál tényleg érdekes. Infrázás közben ment a tv, mivel nem igazán kapcsolom be, fogalmam sincs szombat délelöttönként melyik adón megy jó műsor. Leragadtam az m1nél. Terence Hill egy papot játszott, aki nyomozott egy anya megverésében, és gyerekének elrablásában. A lényeg, hogy anyuka a terhessége elején elígérte a babát, de aztán meggondolta magát. A közvetítő meg, inkább elrabolta a picit. (Olyan cuki volt az a baba!)
Én is pont ezen gondolkodtam. Előre "rendelni" egy babát írtó kockázatos. Egyrészről persze jobb ha tudja az ember, kik, és mik a szülők. A később esetleg fellépő betegségek esetén se rossz, ha megkereshetőek. De ennek tényleg ára van. 9 hónapig tervezel, várakozol, és aztán "anyai ösztönök felébredésére" hivatkozva hoppon maradsz. Borzasztó. De egy kicsit megértem az anyákat is. Becsülöm őket, hogy inkább az örökbeadást választják az abortusz helyett. És Ha tényleg komolyan gondolják, hogy megtartják, akkor mégiscsak jobb a vérszerinti anyukával (+ esetleg a papával is) maradni.
Én mindig azon kapom fel a vizet, hogy Magyarországon nagyon sok állami nevelt gyerek van. Akik 18 éves korukig gyermekotthonban ridegtartásban élnek. Borzalmas lelki sebeket szerezve. Az egyetlen ok, amiért nem kapnak nevelőszülőket, hogy a szülő nem mond le róluk. Elég neki párszor meglátogatni, felhívni, és máris nem nyílvánítható örökbefogadhatónak. De sok helyen ha a szülő a füle botját se mozdítja, akkor se nyílvánítják a gyereket annak. Mert kell a gyerek az gy.otthonokba! Mert egy gy.otthon munkát ad, és a gyerekekre szánt államipénzekből/adományokból kitűnően lehet csórni. Tisztelet a kivételnek, de a tapasztalataim alapján a nevelők baromira nem a gyerekekkel foglalkoznak. (legalábbis, ahova én jártam pár éve, ott leültek egymással beszélgetni, cigizni, ették a gyerekeknek szánt édességeket, és simán, felügyelet nélkül elengedték a városba lófrálni a 8-10 éveseket is)
Sajnálom azokat a párokat, akiknek nem lehet saját gyerekük, de mégjobban sajnálom az otthonokban nevelkedő gyerekeket. A legdühítőbb az egészben, hogy lehetne változtatni, csak egy kisebbségi érdek miatt nem teszik.

Megint sokat írtam. :)
mamint
 
 


Espero: hatalmas gratula :))) Gyönyörű baba... bár én is nehezen hittem el, hogy újszülött :))))))))))))))))))

Babancs: a 30 deka felvágott nem gondolsan összeállított diéta :))))))) Az igazáb jól összeállítottban megvan, max. mennyit lehet enni ebből vagy abból egy héten:)))) (ld. azért a végére nem kéne vastagbéldaganatot kapni csak mert cukros valaki:)))

Skacok... nagy dilemmában vagyok.

Cumisüveg. A mi kórházunk sajnos nem bababarát :( Nagy valószínűséggel éjjel betápolják őket, hogy ne sírjanak (vagy nem adom ki a kezemből éjszakára és akkor nem alszok 5 napig)... vagy ha pl. nincs azonnal teje az embernek... szóval nem várják ki a 3-4 napot... A kórházi cumisüvegről meg rémtörténeteket hallok (ld. túl gyorsan folyik, hogy hamar letudják az etetést, szájpenészt kapnak tőle stb. stb.) Szóval én biztos ami biztos alapon bevinnék magammal egy cumisüveget, hogy ha elkerülhetetlen, hogy szegény babát megtömjék, akkro legalább ne rontsák el a reflexeit + ne kapjon szájpenészt...

Melyiket vegyem meg? Nem kell Lexus, nekem egy sima Toyota is megteszi :))))) Azok közül melyiket érdemes megnézni/megvenni? Mire figyeljek? Mondjuk ez az üveg akkor is jól jön majd ha a lefejt tejjel akarom majd etetni... (bár már vettem egy szilikonos kiskanalat de azzal gondolom rémálom idő az etetés:) Poharat még nem vettem mert fogalmam sincs milyen pohárból lehet egy újszülöttet tejjel itatni (de erre is megköszönnéma tippeket!)...

Előre is köszi!!!
Vendég
 


Sziasztok, köszönöm a sok infót és segítséget. A 3 cn-on megyek majd hormonvizsgálatra.
Egy kérdésem lenne: ugye szerintetek se kezdjem el holnaptól a "csodadoki " által előírt Norculutot szedni?!

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá
 
 


hoppá: Hát... jó kérdés... a helyzet az, hogy a 3. napi vérképhez kell, hogy megjöjjön... DE! ha véges időn belül magától is megjönne akkor én semmiképp se venném be... (én eddig kétszer vettem be... először nem ismertem a hatásmechanizmusát ezért valszeg pszichésen, de az első bogyó bevétele után azonnal megjött :) a második alkalommal -néhány évvel később- bevettem és szenvedtem tőle mint a kutya... úgyhogy...)
Vendég
 


Csakegy, csak támogatni tudlak a cumisüveg bevitelben. + esetleg egy kis "hathatós ráhatással" ráveheted a csecsemősöket, hogy kicsit bababarátibbak legyetek. ;)

Hoppá, Azt írtad rendszeresen megjön, nem várat sokat magára, akor szerintem felesleges.
mamint
 
 


Mindig megjön 31-35 nap körül, tehát ezért is furcsa, hogy ez kellene hozzá...

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá
 
 


Köszönöm, aranyosak vagytok, hogy segítetek. A másik "bajom", hogy baromi hipochonder is vagyok. Ha azt mondják, egy betegség tünete pl. kisujjzsibbadás, tutira nemsokára érzem. :lol: De legalább már előre tudom, hogy érezni fogom :lol:

Szóval, amióta mondta a dokim, hogy pco, azóta mást sem csinálok, mint lógok a neten, és keresek, olvasok. Már nem érzem annyira borzasztónak az egészet. De azért a vérvétel eredményére nagyon kíváncsi leszek.

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?