Új privát üzeneted érkezett!

Kép
szilbee
 
 


Sziasztok!

Ildi: Üdvözöllek közöttünk. :D

Kaja: Hát szerencsére Nellike is megeszik mindent. Egyáltalán nem válogat. Ma én is pl. spenótot csináltam neki és kipróbáltam banánnal. Nagyon ízlett neki. :lol: Bár simán is megette.

Hiszti: Sajnos már most elkezdett hisztizni Nellike. :( Ha valamit nem adok oda neki vagy ha rászólok, hogy azt nem szabad, leül és elkezd sírni. Könnye az ilyenkor nem sok van. De én ilyenkor próbálok nem nagyon odafigyelni, hogy lássa ez nálam nem jön be. Nem is szokott sokáig tartani. Ha abbahagyja akkor meg odamegyek megölelgetem, megpuszilom és elmondom neki, hogy miért nem szabad azt csinálni vagy elvenni.

Kép

Kép

Kép
Jó éjszakát mindenkinek.
Puszi

Kép
agica1119
 
 


Sziasztok!

Na itt van mégegy kis számítógép guru! :lol: :lol: Kép

Lányok !
A végén még azt vesszük észre,hogy már a gyerkőcök írogatnak a topikban rólunk, hogy kinek milyen az anyucija!! :lol: :lol:

Kaja: valamit akkor nagyon elronthattam ezzel a kajálás dologgal,de azért próbálkozom tovább, hátha előbb-utóbb megszereti!

Más!
Nem tudom hallotatok-e róla, hogy a Széchenyin a zöld házban indult egy baba-mama klub! Minden hétfőn 10 órakor kezdődik! Én is csak séta közben hallottam más kismamiktól. Csak azért írtam le ,hátha esetleg valakit érdekel! Én gondolkoztam rajta,hogy el kellene menni jövőhéten! Egy kis közösség nem árt Franciskának!

Üdv mindenkinek Franci & Hajni

Kép
Vendég
 

 
 

Sziasztok!
Tegnap találtam erre az oldalra. El is terveztem, hogy írok de eddig csak a képeket és az eddigi üziket néztem. Nagyon jók!!! Még nekem is bele kell jönnöm. A kisányom, Szonja 2006. szeptember 14. én született.Hamarosan lesz kép is.Üdv mindenkinek.

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Szia Kati!
Várjuk Szonja képeit! Amúgy szép neve van a lányodnak!! :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Mano!
Minden babának más az ízlése. Nem rontottál el semmit. Másoktól is azt hallottam, hogy egy kis párolt almával vagy (nem pocifájós babáknál) banánnal ízestik a zöldséges kajákat is.
Egy másik topikban az egyik anyuka, minden kajába rakott gyümölcsöt, mert csak úgy ette meg a csemete.
Idővel még igényelni is fogják a gyerkőcök, hogy csak natúr párolt zöltséget egyenek. Mindennek eljön az ideje. Most is nagy kedvenc nálunk a párolt répa, pedig korábban nagyon utálta.
szilbee
 
 


Bocsi... :oops:

Üdv Kati!

Én is szeretnék több infót kapni rólatok!!
szilbee
 
 


:?: Lányok!
Mit gondoltok, mikortól érdemes nem rácsos ágyban altatni a gyerkőcöt? Levente lába mostanában állandóan beakad, mert kezd neki kicsi lenni az ágy. Ezért kérem a véleményeteket!
Előre is köszi a hsz-okat! :)
szilbee
 
 


Sziasztok!

Üdv Ildi és Kati!

Ildi, merrefelé laktok Szandán? Én is Szandán lakom, azért kérdem :) Mi itt a laktanya közelében.

Szilbee! Én is pont erről beszéltem Anyuval a hétvégén, kérdeztem szerinte mikortól lehet rendes ágyban altatni a gyereket. Ő azt mondta 2-3 éves kora között. De nem hiszem hogy olyan sokáig várni fogunk vele, mert kényelmetlen lesz Marcinak ha még nő egy kicsit. Szerintem lehet vele próbálkozni hamarabb, főleg ha Levente elég önálló.

Szia Hajni! Én is pont tegnap láttam a Zöld Házban kiírva, hogy lesz baba-mama klub. (Mivel ott vizsgáztam 8) )Kíváncsi vagyok milyen lesz! Ha mentek, meséljétek el!

Üdv
Judit&Marci

Kép
judit_79
 
 


Sziasztok!

Judit!
Azok a szép kék szemek ennél a fiúnál,hát kész vagyok teljesen! :D Majd elújságolom milyen volt a baba-mama klubb!

Szilbee!
Köszi a biztatást!Holnap kipróbálom a banános spenótot,remélem ízleni fog neki.
Én már láttam olyan kisheverőt aminek meg van magasítva az oldala hogy ne essen le a csemete ha nagyon forgolódik.Mert ez a rácsos ágy ez tényleg nagyon kicsi. Meg kell próbálni.

:D Szia Kati!!! :D
Üdv itt a topikban!Várom én is ám a képeket Szonjáról!
Ti nem jöttök el hétfőn a baba-mama klubba??

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi a dícséretet és az érdeklődést. Most van egy kis időm, cappuccinót iszok és netezek, ritka alkalom. Na de nem panasznak szánom. Nagyon aranyos képeket raktok fel. Trixivel (a nagyobbik lányom) ezeket szoktuk nézegetni.Szonja ma kapott egy fisher price rázó és hintaszéket. Talán ebbe el lesz addig még teszek-veszek itthon. Ha más program nem lesz mi is elmegyünk baba-mama klubba.
Üdv mindenkinek!

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Sziasztok!

Üdv az "új kismamáknak". Kép
Örülök, hogy így gyarapszunk!

Kati! Nekem is egyből az jutott eszembe, ami Szilbee-nek. Gyönyörű neve van a kislányodnak. Tuti gyönyörű maga a hölgy is. Alig várjuk, hogy lássuk! :lol:

Ildi! Írj még magatokról! Mivel foglalkoztál a babóca előtt?

Hajni!
Nagyon örülök ennek a baba-mama klubnak. Engem érdekel! Mi nem??? :oops:

Szilbee! Úgy örülök ennek a banános tippnek. Lilló sem eszi meg a zöldséget olyan nagy előszeretettel. Ugyanabban a cipőben járunk, mint Hajniék. :cry: Bár ma megette a zöldborsó főzit. Úgy örültem neki. :P

Judit! Stipi-stopi nekünk Marcika vőlegénynek. Ezek az igéző szemek. Húha, lesz gondod a csajokkal, azt hiszem. :lol:
Miből vizsgáztál?

Megyek kiteregetek, mert lejárt a mosógép fél órája! :?

Kép

Azt hiszem alhadartam mindent. :oops:

Hexe

Kép
diehexe
 
 


Sziasztok! Szia Ildi, Kati!

Én most kezdem Zsófinak a szilárd kajához szoktatást. Adtam neki banán-, almapürét és most vettem boltit is. Eddig nem túl nagy sikerrel folyt az etetés, de ebbe sem vagyok biztos, mert lehet végül evett eleget, csak nem tudom mi az elég.. :oops: A kanállal nem igzán tud mit kezdeni, csak öszeszorítja a száját. Ha engedem "játszani" a kajájával, akkor tegnap kiszopizta a bébiételes üvegből :roll: Szóval, tudnátok valami jó tanáccsal ellátni?

Köszi! Ewa
ewa
 
 


Sziasztok!

Hexe, aranyos volt amit írtál! :D Hát igen, én is minden nap rácsodálkozok, hogy Marci milyen gyönyörű, és mekkora kék szemei vannak, dehát én elfogult is vagyok :)
És amilyen mosolya van hozzá....
Dehát ahogy a képeket nézem, jó dolga is lesz, mert szebbnél szebb kislányok közül válogathat majd!

Amúgy pénzügyből vizsgáztam kedden. Egy egyéves pénzügyes tanfolyamot végzek, nyáron lesz vége.

Szia Ewa! Szerintem nem kell aggódnod az etetés miatt, Zsófika még abszolút időben van, hogy elkezdd a szilárd kajára szoktatást. Én is kb 5 hónaposan kezdtem a gyümölcsökkel. Marcika először meg se akarta kóstolni az almapürét. Utána egy pár hét múlva már hajlandó volt, de eleinte jobban szerette az üveges bébiételeket mint a rendes gyümölcsöt. (Alma-banán, sütőtök) Először persze csak pár kanállal eszik, aztán fokozatosan többet.
Szóval ne aggódj, mert hát végül is megette, tehát szereti nem?
Ja és Marci is egy jó ideig úgy evett kanálból, mintha szopizna, csücsörítette a száját :) És nem győztük kanalazni, mert mi az hogy abból nem jön olyan folytonosan a kaja, úgy mint a tej.
Nagyon édes volt. Aztán arról is leszokott.

Van valaki akinek kéne iwiw meghívó? Tudok adni egyet.

Sziasztok

Judit
judit_79
 
 


Sziasztok!

Bea!
Hogy érted azt,hogy ( Mi nem??? :oops: ) nem értem!
:( Kép

Ewa!
Először nem szoktak olyan sokat enni a bébik,szokják az új ízeket.Én eleinte csak keveset adtam és utána még rászopiztattam,hogy biztos jól lakjon,aztán mindíg növeltem az adagot,most meg már lassan kevés egy üveg bébikaja!Tudja ő,hogy mi az elég ne aggódj!
A múlthéten volt nálam a védőnő,és ő mondta,hogy azok a kisbabák akik szopiznak később barátkoznak meg a kanállal.Mondjuk nállunk nem volt ilyen probléma,ezt csak azért írom ,hogy ne aggódj mert a védőnő szerint ez teljesen rendben van.Majd megszokja!
Azt,hogy kell elképzelni,hogy kiszopizta a bébiételes üvegből?? :)

Más!
Franci tegnap este belázasodott,és reggel is volt hőemelkedése,délután viszem a dokihoz!Remélem csak a foga miatt van,mert egyébként más tünet nincs,de akkor is aggódom,nem szeretem ha lázas a gyerek! :cry: Most alszik de nem tudom meddig tud ,mert ebben a házban valaki mindíg kopog minden nap! :x

Sziasztok! Szép napot mindenkinek!

Kép
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Annyira meghatódtam, amikor megnéztem az oldalt, és ennyire kedvesen fogadtatok, hogy a kicsikémnek elfelejtettem elindítani a dvd-t.

Magunkról annyit: Férjnél vagyok, már a második, az első sajnos nem sikerült. Most viszont nagyon jól választottem, remek ember a párom. Az első házasságomból van egy kislányom Anita, ő tíz éves lesz áprilisban. Kettő és fél lesz a kisfiam, Imike, vele vagyok itthon gyesen. Na és el ne felejtsem, van még egy picink, igaz ő még a hasamban van. Kisfiú lesz ő is a neve már meg van: Péter Bálint. A Ruhaipari Szki-ban dolgoztam a titkárságon. Sajnos nem mehetek vissza, pedig nagyon szerettem ott dolgozni, de határozott időre voltam felvéve és amikor kiderült, hogy terhes vagyok Imikével, sajnos veszélyesztetett terhes, nem hosszabbították meg a munkaviszonyomat. SAJONS!

Szandán lakunk a Gátőr úton, lassan egy éve cseréltünk . Amúgy bent laktunk a városban, előtte meg a Széchenyin. Ancsika oda jár iskolába a Széchenyi Gimibe, most negyedikes.

Kedves Ewa!

Szerintem nem kell erőltetni, semmit a kajálásnál, minden babának megvan a maga ritmusa. Egyszerre mindig csak egy keveset adjál neki, ha ízlik, akkor úgyis kérni fogja. Ne váltogasd sűrűn az ízeket, állítólag a babák az édeset szeretik. Etetés közben adjál neki inni is, mert lehet, hogy könnyebben elfogadja. A kanál egyelőre csak játék a számukra, engedd, hogy a Te szádba is betegye és dícsérd meg, örülj neki, meglátod utánna a saját szájába is beleteszi.
A táplálásnál a legfontosabb a türelem, főleg azért, mert sokáig kell még próbálkozni, hogy kitaláld mit is szeret igazán.

Remélem valamit én is tudtam segíteni.

[/b]

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Judit
A Gátőr úton lakunk, a Szanda abc utcájában. Igaz, hogy nemrég költöztünk ide, én régi szandai vagyok. Itt nőttem fel.

Ti hol tudtok itt sétálni? Ez egy kicsit szívfájdalmam, hogy nem lehet hosszan sétálni, mert a mi utcánk elég hosszú ugyan, de nem túl széles. Régebben a Szandabuci felé mentünk, de mióta nem babakocsizunk, nincsen sok alternatívánk. Kicsit visszasírom a széchenyis éveket, mert ott olyan jó volt sétálgatni, ismerősökkel találkozni. de azért szerencsére nem vágtuk el végleg magunkat, mert anyukámék ott laknak, és ha nem is gyakran, de szoktunk "haza" járni. Nyáron sokat bicikliztünk, de most nem lehet, nemcsak az idő miatt, hanem már nem merek a hasammal.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Szia Ildi! Pusszancs!

Hajni, remélem gyorsan lemegy Franci láza, és nincsen semmi komolyabb baj!
És Bea "Mi nem" kijelentésén én is elgondolkodtam, mi akar az lenni, de: "Mi nem" érdkli őt?-akarta kérdezni.
Ugye Bea? :lol:

A hozzátáplálás nekünk is úgy kezdődött, hogy eleinte csak fél üveggel kellett neki -no, meg nem is mertem többet adni-, utána már az egész, aztán már felturbóztam almával vagy krumplival, attól függ, mi volt az alap. Ez jó pár hét alatt zajlott le. És utána mindig szopi volt.

Engem meg őrületbe kerget a lányom! Minden szir-szart, amit talál, egyből vesz a szájába! De egyik sem a játéka, vagy ami nem lenne veszélyes egy ilyen pici számára. Meddig tart ez a korszak náluk?Aztán meg jön hozzám, nyújtogatja a nyelvét, hogy vegyem le róla. Még ez a szerencse!! Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok!

Ildi! Hogy hol sétálunk? Hát az utcákban, választhatunk hogy melyiken induljunk el :D Én is azt sajnálom csak, hogy igazából nincs hova menni sétálni, meg játszótér se nagyon (bár állítólag a központban vagy 1, de én még nem jutottam el oda), pedig biztos vannak itt gyerekek, mert 2 ovi és 1 bölcsi is van Szandán.

Van hogy csak lemegyek bóklászni Marcikával a ház mellé, babakocsi nélkül. De a sétához nekünk persze még kell a babakocsi, mert ahhoz kicsi még, hogy sokat gyalogoljon.

Elin! Tünemény ezen a képen (is) Lilcsi. Hát az hogy mindent a szájába vesz elég sokáig is eltarthat. Ismerős amit írtál, mert Marci is elég sokáig szinte mindent a szájába vett volna, most már azért kezd leszokni róla (szerencsére), de olykor még mindig meg akarja kóstolni a tárgyakat. Persze a játékait rágja, az nem baj, de volt amikor papírdarabokat kellett kihalászni a szájából. A papírt még mindig szereti, úgyhogy figyelni kell.
judit_79
 
 



Heló,még új vagyok itt 5hónapos kismama vagyok igaz nem Szolnoki,de szolnokhoz közeli.Érdekelne mit tudtok Georgevics Jánosról,ő lenne a fogadott orvosunk.[/b]
katlina
 
 


Szia Nóri!

Ma be akartunk menni a városba, de reggel, pont amikor elkezdtünk volna készülődni eleredt az eső. Tegnap is így jártunk. Most, hogy már nem használjuk a babakocsit, kicsit lassabban mozgunk, de már nem is tudnám megemelni Imikét a kocsival. Olyan a hasam, mint aki lenyelt egy ötkilós dinnyét. érdekes, de Anival és Imikével valahogy nem enniyre a hasmra "híztam".
Már a 23. hétben járunk, és még csak 3 kilót híztam, no nem mintha anorexiás lennék.

Most szabadon garázdálkodhatok a netem, mert alszik a kifiam, de jajj nekem ha felébred. Azt mondja: Anya haggya, ne gép.

A férjem meg van ilyedve, hogy nem beszél a gyerek, hát igen nem a legjobb a szórendeje, de állítólag a fiúk később tanulnak meg beszélni. Már angolul taníthatnánk.

Én, mi most azzzal kínlódunk, hogy használja a bilit. Szerintem én toltam el a nyáron, mert a kaki már ment a bilibe, csak a pisi nem és sajnos kevés volt a kitartásom, és a napi negyedik szőnyeg suvickolás után, ami ment két hétig, feladtam. Muszály volt feltakarítani, mert olyan erős volt a szaga, mint az oroszlán ketrecben.
Anival nem volt ilyen probléma, már közel két évesen szobatiszta volt. Mire bölcsibe ment, már olyan ügyes volt.
Na de azért nem adom fel, vettünk egy zenélő bilit, de fiú lévén, rögtön az érdekelte, hogy hol jön ki a zene. Egyből megfordította, precíz műszaki érzékkel és már el is távolította az elelmtartó tetejét.
Valaki írta, hogy csak állva tud a kicsije kakilni. Imike is így szokta.


Most befejezem, írjatok. Ja és hol lehet a topikra írni?


Szecskás csajok!

Tudtátok, hogy a Karczag László és a Botár közé TESCO épül?
Engem nagyon meglepett. Szerintetek jó ötlet? Anyukám és még mások a Botárról lakossági tiltakozást szerveznek minden fórumon.

Állítólag a focipálya területén lenne,egy kicsi élelmiszerjellegű TESCO és az utat, ahol olyan jó sétálni egészen a gyógyszertárig, azt kettévágnák, kb. a most folyó építkezésnél. Én csak köldökzsinórnak hívom azt az utat, mert amikor a Karczag Lászlón laktunk, csak átszaladtunk anyáékhoz a Botárra. Nem a TESCO itt a probléma, hanem az, hogy már nem kell ennyi bolt, főleg nem annak az árán, hogy a zöld területek egyre csak fogynak.
Várom a hozzászólásokat.

És mi szegény szandaiak elégedjünk meg a központban a COOP-pal, amit azért nem mindenkinek olyan könnyű megközelíteni. Inkább kimegyünk a CORA-ba, de mivel nincsen kocsink, nem ott szoktunk nagybevásárolni. Pedig azt szokták mondani, hogy a CORA-t szandának és a kertvárosnak építették, csak az a baj, hogy egyiktől sem indul CORA járat.
Úgy oldjuk meg a nagybevásárlást, hogy hónap elején, vagy apukám, vagy apósom elvisz minket a PENNY-be. Ott megvesszük a legszükségesebbeket, utánna meg vagy a százasba, vagy az Intibe amire még szükség van.

Képzeljétek!

Kaptam iwiw meghívót, de vagy én vagyok nagyon béna, vagy csak kevés a kitartásom, de én még nem találtam rajta ismerőst. Már egy csomó szolnokit megnéztem, de úgy látszik én nem ismerek senkit.

Remélem én is nemsokára tudok képeket mutatni nektek, de meg kell várni Imike keresztapukáját, hogy hazajöjjön külföldről, mert neki vannak olyan kütyüjei amivel produkálni lehet a képeket.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Szia Katlina!

Üdv neked.
Nekem Georgievics / lehet nem jól írtam le a nevét bocsi / a tanácsadó orvosom, igaz még csak kétszer láttam. Nem csinált nagy ügyet a tanácsadásból.
Én a 23.hétben járok, te mikorra várod a babát?
Ha minden összejön Zobokinál fogok szülni, igaz a másik két gyerkőcöt Varga Dudásnál szültem, de sajnos ő eléggé lerobbant és már nem vállal szülést.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Mano!
Számolj majd be róla, hogy gyógyulgat Franciska! Remélem nem influenza... kop-kop-kop

Csajok!

Gyes-ből azért meg tud élni egy két gyerekes család? Tudom hülye kérdés, de mégis... Annyi itt a kismama, hogy komolyan kedvet kaptam hozzá! ;) Meg ugye fél év és 29 vagyok. Jó lenne 30 előtt még egy gyerek, de nem tudom, hogy az anyagiak hogyan jönnének ki. Olyan bizonytalan minden. Én már most bevállalnék még egy gyerkőcöt, de félek a pénz miatt... :? Sz'al ezért kérdem!
szilbee
 
 


Ildikó!
Nem tudom írtad e... de azért mgkérdem! Lehet már tudni a baba nemét?
szilbee
 
 


Sziasztok!

Üdv az újjaknak:)

Szilbe!
Én-mi is egy Gyest kapunk meg 2 gyerekre családi meg a férjem fizuja. Látod mi is élünk. Sőőt most veszünk lakást ha visszakapjuk az előző banktól a papírokat végre. Ami ugye azt jelenti, h hitelünk is lesz a rezsi mellé. Most apukámmal lakunk, de kicsi ez a lakás ennyiünknek. Meg ugye szülővel együtt élni úgy, h már gyerek is van nem az igazi :wink:

Bölcsiről hírek??? Valaki....?

Gergő és Milán is betegek lettek. Mindkettőnél 39,5 körüli láz ami csak addig ment le míg a lázcsillapító hatott. Akkor is csak 37,5-re. Ez 3 nap utánna jött a köhögés:((( Ami még tart. Hát az éccakai alvás már naon-naon hiányzik.

Üdv mindnkinek:Zsú

KépKép
KépKép
geromilo
 
 


Sziasztok!!!!
Üdvözlök minden új topiklakót én is!!

Annyi mindent írtatok nagy hirtelen nem is tudom hol kezdjem :roll:
Francikának nagy nagy gyógypuszi remélem semmi komoly baja nincs a pici lánynak.
Gyors tipp egy főzi:őszibarackos burgonyás csirkemell
1 szem burgonya,1 kocka csirkemell ez együtt jó puhára főzni majd bele a turmixgépbe és rajt,majd fagyasztott őszibarackot teszünk bele és máris kész..nagyon fini és bármilyen más gyümivel elkészíthető.
Dia csak a gyümölcs alapú főzeléket hajlandó a "mai napig" megenni,semmi sós főzit nem eszik sőőőőt ,hogy tovább menjek még húst sem hajlandó enni.
Ildi!
Mennyi idős a kisfiad????Lehet írtad már csak elkerülte a figyelmem..akkor bocsi ha megint rákérdeztem csak a bilizés miatt érdekelne.
Szilbee!!!
A Gyesből képtelenség megélni ahhoz a párodnak nagyon jó kell keresnie...szegény férjem nekem is állandóan maszekol valahol ,hogy legyen mindenre pénzünk....sajnos aki kitalálta hogy mennyi Gyes jár az nem élt még ennyi pénzből..
Kép

KépKép
diÁcska
 
 


szia Ildikó!
Hát nekem ő a fogadott orvosom az eggyik ismerősöm ajánlotta,igazándiból rosszat nem tudnék rá mondani,de még is kíváncsi lennék mások véleményére is.Amúgy 21hetes vagyok és ha minden igaz nála is szülök.Azért mentem hozzá mert volt egy vetélésem és akkor is hozzájártam,így nem kellett mindent elmondani tudta az előzményeket
katlina
 
 


Judit!
iwiw-meghívót küldenél a b.nőmnek? Ugyanis én már 2-t elküldtem neki, de sosem kapja meg. Nem tudom, miért? A 2. amit küldtem, majd 21-én jár le. Megadom priviben a mailcímét, oké?
Hát akkor én megőszülök, mire elmúlik ez a szedegetős-csipkedős korszaka Lilcsinek! :roll:

Gyesből mi sem fogunk tudni megélni, úgyhogy bölcsis lesz Lilcsi is. Nálunk ugye még apa keresete sincsen, 28 a gyes+12 a cs.pótlék=40E Ft meg a csekkekre elég.
Azt tudjátok, hogy lehet csinálni, hogy bölcsibe bevinni babát játszani? Egy ismim mondta, hogy valaki beviszi a gyerekét 1-2 órára, hogy játszhasson a többiekkel.
Úgy vigyorog Lilcsi minden gyerekre, igényelné már a társaságukat...

Ildikó! Milyen topikra akarsz írni? Nem értem, mit szeretnél? Vagy topikot akarsz nyitni?

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Elin!!!
Ezt hívják a bölcsiben játszócsoportnak,tudod már 1000éve vadászok valami jó helyre :wink:

Ildikó!
Ezt a topik dolgot én sem értettem :idea:

Gergőnek és Milánnak is jobbulást!!!!
Kép

KépKép
diÁcska
 
 


sziasztok

Szilvi.

Én mint tapasztal Gyes-ből sínylődő már tapasztalat,hogy nem lehet megélni,vagyis úgy,hogy Apát most még annyit sem látjuk mint előtte.de még örüljünk,hogy egyáltalán van munkája.Hozzáteszem azt sem tudom,hogy milyen munkahely viseli el azt az Anyukát,akinek 2kicsi gyereke sokat beteg.
Nekem az volt a szerencsém,hogy pici Sziszim épp jókor jött pénz szempontjából is,mert ugye ha letelt volna a Gyedem Zsoltival és akkor születik akkor már vele végig Gyest kaptam volna,de így mivel 9nappal kevesebb mint 2év van köztük,így Sziszi 2éves koráig Gyedet kaptam (persze az első 168napban Tgyás-t).

Amúgy üdvözlet minden új érkezőnek.gyertek ám gyakram és érezzétek jól magatokat. :D

A Széchenyis Tescoról én annyit hallottam,hogy már majdnem végleges,hogy megépül.de a Tesco vállalta,hogy játszóteret és parkot fog építeni + parkosít kárpótlásul.én gyakran járok a városrészben,de azt tényleg az ott élők érzik,hogy jó lesz-e nekik.Az én vél.az,hogy el van látva a környék elég bolttal.A Tescoba meg legtöbben nem 1kg kenyérért mennek be...de nemtudom. Azt viszont igen,hogy ha nem lenne kocsink,akkor én kb 1évben 1* mennék Corába,Tescoba stb.stb,akkor a legközelebbi kisboltot választanám.

Mellesleg senkinél nem támad még az influenza? nálunk Zsolti már túl van rajta,Sziszi alakul,én benne vagyok.

Pusza mki
ANdi

KépKép
KépKép
cleo27
 
 


Köszönöm, hogy megosztottátok velem a véleményeteket, tapasztalatotokat!
Hát akkor még halasztjuk a baba-project-et. :cry: De amint visszamegyek dolgozni (már ha addig találok valamit), akkor azonnal belevágunk. Tényleg! Ha valaki hall angol szakos tanári állásról. az szóljon már nékem! Örök hálám üldözné az illeőt...! :)


No hát akkor minden betegnek nagyon gyors gyógyulást!
szilbee
 
 


Sziasztok!

Én is minden kis, és nagy betegnek jobbulást kívánok, és mindenkinek köszönöm a jókívánságokat!
Reggel adtam utoljára lázhúzót Francinak,és nem ment fel a láza egész nap! Voltunk dokinál,a tüdeje tiszta,a torka mintha kezdene pirosodni,és jön alul-felül a foga. Ott mutogatta a doktornő a gyerek meg közben üvöltött,mert a spatulát előtte teljesen lenyomta a torkára!Úgyhogy most NUROFEN-t kell szednünk egy pár napig,és ha nem javul jövő héten vigyem vissza! :( Hát remélem javulni fog, mindenesetre legalább már láza nincs!
Kép

Elin!
Ne is mond,Franciska meg mostanában mindent le akar nyomni a torkára. Bevesz egy játékot a szájába,és nem rágcsálja hanem addig tömi bele a szájába még nem ötlendezik! Ha nincs játék akkor a kezét akarja megenni! Pedig mondtam neki,hogy nem jó dolog a bulémia! :lol: :lol:

Diácska!
A receptet ki fogom próbálni,köszönöm szépen! Szóval a te kislányod is édesszájú mint az enyém! :lol: Mondjuk Dávid sem szerette annak idején csak az édes dolgokat,de mikor nagyobb lett elfogadta!

Katlina!
Üdv a topikban,és gratulálok a születendő bébihez!Gergovicst nem ismerem,de akinél Ildi fog szülni Zoboki az nagyon jó orvos,szakmailag is ,és emberileg is! Mikorra várod a babát? :lol:

Ildi!
Jó választás a Zoboki doki!A Tesco-val kapcsolatban én itt lakom a Botáron,és nem örülök neki,egyrészt mert itt vannak egymás hegyén hátán a boltok (Plus,Penny,Coop,Lidl,) van itt minden,na meg a játszótér,és a focipája miatt sem! Annak idején mikor felröppent ez a téma,én is aláírtam egy lapot,hogy nem akarjuk,de azt mondják mostmár meg fog épülni!Nemhogy parkosítanának,vagy csinálnák meg végre a járdákat normálisan,hogy ne törjön ki a babakocsi kereke!Tiszta hepe-hupa az egész! Anyukád melyik lépcsőházban lakik?

A gyed-gyes témába nem akarok nagyon beleszólni,én számolgattam,és hát biztos megtudnánk belőle élni ha nem lenne más választás,de nagyon-nagyon szűkösen! :( Hát igen annak kellene ennyi pénzből megélnie aki ezt a hatalmas nagy összeget kitalálta,és jóváhagyta!Biztos nem ennyi pénzből él mint mi,sőt még lehet gyermeke sincs!

Na mostmár lépek,mert késő van!

MINDENKINEK PUSZI!

Kép
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok! Én is hallottam az influenzáról, de bízom benne, hogy el fog kerülni minket.

Elin! Küldd el a barátnőd e-mail címét, küldöm a meghívót.
Nálam meg az a helyzet, hogy szinte minden ismerősöm fent van már az iwiw-en, aki meg nincs, az nem is akar. :)

Üdv,
Judit
judit_79
 
 


Csövi csajok!

Már tegnap este írni akartam nektek, de nem tudtam rámenni az oldalra. Imike nemrég kelt fel és ilyenkor nekem is muszály ott lennem, mert mindig sírva keres, pedig én már jóval korábban keltem.

Szilbee!

Szerintem érdeklődj utánna, mert kár lenne hiányos információkra alapozni a gyermekvállalást. Ha a két gyerek között több mint két év a korkülönbség és gyesen vagy akkor a pici megszületésétől te ugyanúgy jogosult vagy a gyedre, persze a tgys után, mert megvan a 180 nap biztosítási időd, ezt az első bébi előtti munkaviszony igazolja. Mivel a gyed is munkaviszonynak számít, így folyamatos ezért ugyancsak mehetsz gyedre. Én passzív jogon voltam gyeden, mivel a terhességem alatt szűnt meg a munkaviszonyom és veszélyeztetett terhes voltam. így én a tb-től kaptam a gyedet. remélem jó hírt közöltem, de azért érdeklődj utánna.

Diácska!
A kisfiam szeptember 15-én lesz három éves.

Hajni!

Anyukámék a Botár 2-ben laknak a földszinten. lehet, hogy őppen ő volt nálatok aláírástgyűjteni. Igazi mindenki anyukája és én nagyon büszke vagyok rá. Tulajdonképpen őket nem nagyon zavarná a TESCO felépülése, mert a másik oldalra néz az ablakuk, de mivel rengeteg sok más embert érint a dolog és a z én anyucikám nagyon szociális ezért elszántan küzd többed magával. A felszínen úgy látszik, hogy nem történik semmi, de biztosíthatlak, hogy minde eszköz akezükben van ahhoz, hogy megvétózákk az építkezést.

Szia Nóri!

Hogy van Lilcsi? Anyukámmal mindig emlegetjük! Olyan gyönyörű!Igazán büszke lehetsz rá!

Judit!

A laktanyánál laktok?
Ott laknak Imike keresztszülei.

Katlina!

Nekem is volt vetélésem, nem is egy kettő. Ancsika és Imike születése között. Az első annyira megrázott, hogy ráment a házasságom, a második is szörnyű volt, de a párom átsegített rajta, és utánna született az én kis drága kisfiam. Állandó orvosi felügyelet alatt álltam.
Nekem a szülésznő ajánlotta Zobokit, és meg is vagyok elégedve vele. Csak tanácsadásra ne kéne járni. Utálom. Főleg azért, mert kedden délben van. Délben!!!!!
Csak úgy todok menni, ha anyuci is jön velem és ő vigyáz addig Imikére.
A múltkor is elaludt a kocsiba mire a városba értünk. Már 11-re kell menni, de az orvos csak 1/2 1- re jön. Röhely. üldögöljél ételn, szomjan és még a gyerekedet is vidd magadddal, vagy vigyázzon rá más.

Pusszancs mindenkinek, a beteg manóknak meg jobbulást.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Szilbee!

Bocsi, neked még üzenem, hogy a következő babát akkor vállaljátok amikor mind a ketten egyformán szeretnétek és ne csak az anyagiakkal számoljatok. Elárulom, hogy 31-on túl is van élet én, lassan fél éve gyakorlom.

Szerintem sokkal nehezebb feladni egy munkát és gyereket vállalni, mint most egy kicsit szűkíteni a nadrágszíjjon.
Utánna már hidd el sokkal könnyebben fog menni a munkakeresés is, mert nem azon gondolkodsz, hogy szeretnél még egy gyereket, de vajon mit fog a munkáltató hozzá szólni?
És az idő sem sürget!
Na meg, ha találsz egy tűrhetően jövedelmező munkát, sokkal nehezebben szánod rá magad arra, hogy feladd, hiszen az anyagilag is jobb, most viszont tudod, hogy így is megéltek, amíg kicsi mind a kettő nem jár annyi anyagi kiadással.

Remélem nem nagyon zavaros amit írtam!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Szia Ildi!

Igen itt lakunk a laktanya közelében. Rögtön az első társasház ahogy befordulunk az útról. Amelyik merőlegesen van.

Emlékszem én is utáltam tanácsadásra járni, tök fölöslegesnek tartottam. Ott ücsörögni és várni az orvost csak azért, hogy vérnyomást meg súlyt mérjenek. Az utolsó hetekben meg minden héten kellett menni, az volt a legrosszabb. :?

És tudod már, hogy fiú lesz vagy lány? És mi lesz a neve?
judit_79
 
 


Szilbee!

Elírtam csak 30 vagyok. Na már magamat is öregítem!
Én is paráztam a 30-on túli szüléstől, de már nem.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Igen tudjuk, kisfiú lesz.
A neve is megvan Péter Bálint.
Amúgy egész éjszaka ugrált, és hamarabb kelt mint én. Vagy táncos lesz, vagy focista.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Én értem amit írtál a második gyerekről, és lehet hogy igazad van! Én is sokat gondolkodtam, hogy mikor ideális a második gyerek, de eddig úgy ha most lenne a következő, akkor még3 év itthon maradás, és nagyon kiesnék a munkából. És inkább dolgoznék pár évet előtte. De van igazság abban amit írsz.
Először két év korkülönbséget akartunk mi is, de ez most már tolódik :) Két kicsi gyerekkel én nem bírnék el úgy, hogy gyakorlatilag nincs semmi segítségem. Marcika legyen egy kicsit önálló. Hallottam olyan megfogalmazást is, hogy az ember nem játszótársat szül a gyereknek, hanem testvért, szóval nem baj ha nagyobb a korkülönbség :)
judit_79
 
 


Sziasztok!

Hogy vannak a kis betegek? Remélem hamar meggyógyulnak!

Gyeshez, mi nem tudnánk megélni belőle, de szerintem az nagyon elkeserítő, ha már mindenről le kell mondani csak, hogy tudjak venni kenyeret meg pelenkát :-(

Zsófi úgy szopizik bébiételes üvegből, hogy a szájához teszi, szopizik én meg kanállal lapátolom a szája felé a kajcsit. De ez is csak egyszer volt.. minden esetre valamit csak sikerül vele etetni, mert 4 napig nem volt kaka, most is csak hőmérővel és képzeljétek majdnem szilárd! ennek most örülnöm kell? én örültem, csak a kicsit sajnáltam, hogy ilyen nehezen szabadult meg tőle.

Katlina: én G. dokival egyszer találkoztam tanácsadáson. igazából nem tudok róla semmit, de nekem nem volt szimpi, mert nem tudott semmit a terhességemről és rólam, nem is kérdezett, mégis felülbírálta az én orvosomat. remélem szerencséd lesz vele. nekem is volt vetélésem Zsófi előtt, meg csúnya petefészekcisztám is.

Zobokiról én is csak jót hallottam.
ewa
 
 


Ildikó
Ennek már anno utánajártam az index fórumán. A biztosított időszak nem elég ahhoz, hogy GYED-et kapjak, mármint azt amit most is (összegét tekintve), mivel ha belépek a GYES-be attól kezdve abból számítják ki a köv. gyerek után a GYED-et... Ezért mondják lényegében, hogy az első gyerek 2. életéve után szülő nők, akik nem mennek vissza dolgozni, hanem GYES-ről mennek szülni csak GYES-t kaphatnak.
De azért köszi a bátorítást. Egyébként mind a ketten szeretnénk második babót, a párommal. Bennem azért merült fel hogy jó lenne mihamarabb, mert voltak korábban műtéteim minek köszönhetően már csak egy fészkem van és ki tudja mikor adja fel a szolgálatot. Sajna a szűk családi körömben most két éve volt egy ilyen eset... De párommal megegyesztünk hogy várunk kb. fél évet és amint találok valami jó melót, azonnal beleadunk apait-anyait...

Ewa
Banánt adtál Zsófinak? Attól szokott bent ragadni a kaka (persze ez is baba-függő, nem mindenkinél fordul ez elő). Próbálkozzatok ilyenkor egy kis sütőtökkel és öszibarackkal.
szilbee
 
 


Lányok!
Nem tudja valaki, hogy hova költözött a Diák könyvesbolt?
szilbee
 
 


Szilbee
köszi a tippet! mindenben volt banán, amit adtam neki

az Új Néplapban olvastam mostanság (remélem ne ma Metro-ban), hogy az egyik nyelviskolában keresnek angoltanárt. ha gondolok megkeresem
ewa
 
 


Ewa
Köszi! Assz'em pont azt küldte el délelőtt Judit is... A BP nyelviskola, ugye?
szilbee
 
 


Szilbee!

A keresztapám könyvelő most tőle érdeklődöm, mert nekem is azt mondták a Tb-nél, hogy én már csak gyesre mehetek, de van egy barátnőm, igaz ő 2005-ben szült, de a két gyerek között több mint 2 év a korkülömség és már gyesen volt amikor Janika megszületett, és utánna ugyan -úgy igényelhette a gyedet.
tehát nekem egy kissé zavaros. Eddig úgy számolták, hogy a megelőző évben kell meglenni a 180 nap biztosítási időnek, ha jól emlékszem.
Szégyellem, tanult tb ügyintéző vagyok, de már akkor sem szerttem, igaz jó eredménnyel végeztem, és értettem is, de soha nem dolgoznék ebben a szakmában.

Az INKOTERMS -nél régebben kerestek angol nyelvtanárt, ha gondolod kérdezz rá a volt Néplap székház mögött van az irodájuk.

Pá még most ebédelünk!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!

Ildi!
Mi is a Botár 2-ben lakunk, az anyukád a földszinten rögtön a bejáratnál balra? Ha igen akkor tudom ki Ő,imádja az én kis Franciskámat szoktunk beszélgetni ha összefutunk,tegnap is beszéltünk.És utánna a párommal megbeszéltük,hogy milyen aranyos,és mindketten nagyon kedveljük!Biztos Ő lehet az mert néha láttam,hogy a kisunokáját tologatta a ház körül,így mostmár gondolom Imike volt az.Büszke is lehetsz rá!! :lol: :lol:

Ewa!
A banán Franci pociját is megfogja!Szilbee jól mondja,az őszibarack ilyenkor csodákra képes!Édes lehet Zsófi a hogy szopizza ki az üvegből a kajcsit! :lol:

Most mennem kell mert Franci már éhes lesz!
Majd még benézek este ha eleludt!

Pusszancs!
Vendég
 


Ildikó!
Köszi az infót!
Ez tényleg nagyon érdekes. Megpróbálok utánajárni.
Megtennéd, hogy megkérded a barátnődet, hogy pontosan az első gyerek után hány hónappal szült? Esetleg volt e valami spéci dolog az ő gyed-ének a kiszámításánál! Előre is köszi!
Nekem tutira megvan a 180 napom. Hú nagyon jó lenne, ha nekem is így megoldható lenne.
szilbee
 
 


Judit! Nézd meg itt a fórumon az üzeneteidet! Tegnap is elküldterm a címet, de most megint! Köszi előre is!

Hajni:ismerős ez az önhányatás is :lol: :lol: ! Ez engem nem is zavart annyira, no, de a nagyanyját...! Az érzékeny minden ilyenre, sokszor majdnem ő taccsolt ki, míg Lilcsi kanálnyelősdit játszott. De azt hiszem, a mi lányaink messzi vannak még az anorexiától :lol: !

Ildikó: Jól van a kiscsaj, köszi szépen! Ma egy kissé megáztunk, remélem nem lesz beteg. Majd ha egyszer elmegyek hozzátok, majd úgy rendezzük, hogy anyukád is ott legyen! O.K?

Szilbee: melyik Diák k.bolt szűnt meg? Amelyik az Adyn volt, vagy amelyik a Fehérkereszt patika után?

Katlina: Nekem meg Jakab volt a tanácsadó dokim, az is mindig mást beszélt, mint Balogh. Ezt meg is mondtam Baloghnak, az meg mondta, hogy csak őrá hallgassak. Ami jogos is volt, mert akkor legalább nem zavarodok össze én sem a több helyről jövő infótól. Tehát, ha neked Georgievicset ajánlotta valaki, mert meg volt vele elégedve, próbáld ki te is. Persze Zobokit nagyon dicsérik itt, de én már róla is hallottam rosszat, meg minden orvosról. Nem szabad ezek alapján döntened! Elmész hozzá, ha szimpatikus, úgy érzed, megbízol benne, akkor maradj nála. Ha nem, keress másikat! Vannak rengetegen.

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Elin!
A Baross-on. Persze a párom mondta így ez nem biztos... tudod, férfiből van... :?

Zsú!
Bölcsiről még semmi infó sincs.
szilbee
 
 


Hajni!

Igen, igen Ő az, az én anyucikám! Látod milyen kicsi a világ? Szerintem már mi is találkoztunk!

Szilbee!
A barátnőmnek a harmadik gyerek és a második között azt hiszem három hónap van, tehát már gyesen volt, amikor a harmadik megszületett. Négyóra után fogok telefonálni keresztapámnak, majd átadom az infót.
Ja megkaptam a visszaigazolást az iwiwre köszi, de én azt hiszem, hogy nem fogok csúcsokat döntögetni a rendszerben.

Katlina: az első ultrahangon Jakab volt, akkor voltam 16 hetes, de nem vittem az AFP eredményt és elég ideges lett. Még azt se mondta meg, hogy mi a bébi neme. Lehangoló volt. Aztán mikor másodjára mentem 20 hetesen, akor azért csesztek le, mert nem fabruár 7-én mentem, hanem egy héttel hamarabb, amikorra Jakab visszahívott, mert most az a trendi, hogy a 22-dik héten visszatapsolnak, de Faragó volt és kellemesen csalódtam benne. Persze lehet, hogy azért volt olyan, mert a szülésznő segített bemenni / amúgy rokonom, már a szülésznő / .
Zobokinál akkor voltam, amikor megállapította a terhességet, utánna két hétre rá, amikor vérezgettem . Nagyon rendes volt, azt mondta, ő csak akkor fog visszarendelni a magánrendelésére, ha indokolt. A kórházban pedig bárki megnéz ultrahangon. Hétfőn érdemes menni 1/2 12 körül, akkor már nem nagyon vannak.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?