Új privát üzeneted érkezett!

Hali.

Peti már kap csokit, de nem három hónaposan kezdtük, hanem félévesen. Úgy gondolom, hogyha allergiás lenne vmire belőle, már pöttyös Petink lett volna egy párszor. Hozzáteszem, nagyon minimális mennyiséget kap belőle...vagyis inkább az ilyen "kuncsorgásai" általában pár falat erejéig tartanak, aztán elvonul. :)

Katus, grat. az átaludt éjszakához!
Harapás miatt :(, én nem tud(hat)om milyen érzés, de biztosan nagyon-nagyon fájt.

Tandika, alkohol: én még az esküvőmön se ittam, vagyis összesen egy pohár VBK-t. :o Azóta meg totál alkalomszerűen, de évente max. 4-5 alkalommal, akkor is valami likőrszerűséget iszok.
A tápival mi a gondod??? Egy bizonyos korban sokkal jobb a zöldségeknél a HA tápszer. Az meg amitől félsz, elég ritkán fordul elő szerintem... A teához még annyit, hogy Peti nagyon minimális folyadékot iszik. (A tápszer ugye nála kaja, nincs olyan lehetőség, hogy pár korty szopi szomjoltás gyanánt.)

Marcy, de még azt se tudjuk, hogy egyáltalán bekapcsol-e a kenyérsütőnk! :D Komolyan mondom, ha Feri eltalál szabira, akkor kipróbáljuk. Csak kérjétek számon rajtam, ha egyszer írom, hogy itthon eszi a penész a férjemet, jó?
Babaháj: Peti annak nagyon híján van...

Meteor, ne rémisszen meg a bő olaj, a fánkot sütés után le kell csepegtetni az olajtól, és nem érződik rajta! Én is utálom a zsíros dolgokat (a zsíros kenyéren kívül)...

Wawel, nem lehet, hogy valamije fájt Kornélnak, Peti akkor szokott extranyügi lenni. Aztán jól megnyugatom, pukizik vagy böfizik, aztán minden OK. Néha én is hagytam persze sírni, de Peti annyira izé, hogy csak jobban felhergeli magát.
Egyébként én sem értek egyet a nagyon korai ht-val, ha alapból van mivel táplálni a babát, és az elegendő is neki. (Utóbbi szót azért írtam, mert köztudott, hogy létezik olyan, hogy anyukának egyszerűen nem tápláló a teje, hiába van belőle sok liternyi.)

Tündérpöcök, köszi a füstkarikákat (by Tjuca).
Bölcsi: igazad van, nagyban is ez megy. De ne aggódj, néhány nap, és Ádám majd megvédi magát, ahogy nagyban is működik a dolog, elvileg. Az tuti, hogy az én fiam nem hagyná magát...sőt, ő lenne a Terminátor. :D

Kisviri, jó, hogy legalább jelentkeztél.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Juca!

Írtam a blogba mégegy receptet. Túrós tiramisu. Isteni finom. Legalábbis nekem sokkal jobban ízlik, mint a hagyományos!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Mindig elfelejtem megírni a legújabb fejleményeket: Peti beindult, mint a ringlispir. Már korábban is átfordult 1-2szer, de most már ha lerakom hanyat, lendíti a lábát és már hason is van, ja és ezerrel kúszik hátrafelé és mérges, hogy nem éri el a játékot! :twisted:
Képzeljétek, most már megiszik napi 0,5-1 dl vizet. A csőrös poharat csak rágcsálta ill. szívta, de egyben fújta is a vizet kifelé. Cumisüvegre nem akarom rászoktatni, ha már idáig nem volt rá szükség, szóval kanalazzuk a vizecskét!!! Főzi után ill. pépes kaja után! Holnap megpróbálom pohárból itatni!

Amandi!
Én is csatlakozom Kisvirághoz. Jó ötlet volt az iwiw.

Kisvirág!
Jó, hogy jöttél. Gyere továbbra is ha tudsz!

Kitti!
Gratula Ádinak a fogacskákhoz!

Reni
Kép
prenata
 
 

 
 

Sziasztok!

Ex!
Csokiról ismered a véleményemet, de ezen nem veszünk össze, hiszen mi a híresztelés ellenére nem vagyunk "elitbunkók". :wink:
kenyérsütő nagyon szupesr próbáljátok ki nem fogtok csalódni benne.Egyébként a miénk is 1 évet állt a szekrény alján de mostmár kikerült a konyhába így néha sütünk.

Tündérpöcök!
Bizony az élet a bölcsiben sem könnyebb mint a felnőttek világában, de egy év múlva már Ádám fogja ugyanezt csinálni az új jövevényekkel.
Hétfőn mi is csatlakozunk a bölcsisek táborához, remegve várom.

Reni!
Az elejétől kezdve pohárból adom a vizet Pannának pont amiatt, hogy ne szokja meg a cumisüvegből való ivást.gyakoroljátok ti is meglátod menni fog.

Panna megint átaludta az éjszakát kezdem azt képzelni, hogy ez nem véletlen.

Az iwiwen én is csatlakoztam.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Amandi: tényleg nagyon jó ötlet volt az iwiw! De nem dícsérünk többet! :D Tegnap megkuksiztalak ám benneteket! :lol:

Ex: lehet, hogy fájt valamije, nem tudom. A fülét nem kaparta, így az talán nem, vagy a pocak vagy a torka volt gyanús, de tegnap kétszer is szépet kakilt, a torkát meg a doktornő megnézte és semmit nem talált. Kiváncsi vagyok ma mi lesz. Lehet, hogy az esőt érezte, mert itt szépen esett. Pocsék idő van! Éjszaka már jól aludt! A kenyérsütést pedig számon fogjuk kérni!
:)

Kitti: Édes kis manó! Úgy el tudom képzelni, amint ott csücsül a szönyegen megszeppenve, a többi babó meg már rohangál körülötte!

Reni: Kornél pont olyan, mint Peti. Most az előbb az előszobából szedtem össze. A szoba közepéről kitolatott odáig! Előrefele még nem akar menni neki. Ha valamiben meg tudja támasztani a lábát, akkor nyomja fel magát négykézlábra, aztn ringatózik, de különben semmi. Bár ezek szerint nagyon messze nem vagyunk a mászástól! Peti is ügyeskedik nagyon! Tegnap megvettük a Tvpaprika újságot és tele van fánkreceptekkel! :lol:
Most már megnézem ezeket a receptek a blogban!


Katus: nagyon ügyes Panna. Én is pohárból itattam az elején Kornélt és nagyon szépen ment neki is. Most áttértünk a csőrös pohárra. Az elején töb ment a ruhájára, mint a szájába, de már abból is ügyesen iszik.


Kisvirág: gyere csak, amikor tudsz!

Üdv: ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Hellóka!

Help, hová írjam be, hogy 2006. nyári babák az iwiw-en? Összetett keresés, vagy mi a szösz? Vagy a névhez simán?

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Colett: én a becenévhez írtam, hogy babanet.

Néztem az RTL Klubon a "Csak csajok" c műsort és ott volt egy doktornő, aki azt mondta, hogy nyugodta lehet adni a babának banánt akár 4 hós korától is, csak arra kell figyelni, hogy 1 éves koráig napi egynél többet ne kapjon, mert sok benne a K vitamin és megterhelheti a szívét.

Illetve: lehet sózni és cukrozni, mert így alakítjuk ki a baba ízlését, az édeset meg amúgy is szeretik a babák. Fél éves kortól pl adható babapiskóta vagy kifli. Látta valaki még? Ugye nem én értettem félre? Érdekes, mert én másképp tudtam, de hát persze ahány ház annyi szokás.

Erre beírt egy anyuka, hogy az ő gyereke 5 hónaposan már lecsót evett, most múlt 1 éves és még nem volt beteg! Csak én nem látom az összefüggést? :?: :oops:

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Wawel!
Én is láttam a tv-be, nem értetted félre tényleg azt mondta, hogy lehet cukrozni sózni. :shock:
Komolyan nem értem az ilyen orvosokat és még csodálkozunk, hogy az anyukák mindefélével etetik a csecsemőket.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok,

Amandi,
jól láttad nem nagyon van szőnyegünk. Vagyis a yerekszobában van egy ikeás vidám, meg a nappaliban egy nem túl nagy vastag bereber szőnyeg, azon van rajta a patchwork takaró is, mert különben az is elcsúszna a földön.
Én úgy vagyok vele hogy inkább kivárok és félreteszek és megveszek olyat, ami nagyon tetszik még ha drágább is, mint olyat ami "most épp jó lesz" :)

Juca,
megyek is csekkolni a recepteket!

Katus,
ez a ciciharapós sztori elég kemény! Múltkor én mondjuk azt álmodtam, hogy Pancsi leharpta a mellbimbómat és csak egy lyuk maradt a helyén...ijesztő volt.

Csoki,
én szerintem egy éves kora előtt nem fogok neki adni és hogy ne is legyen kiváncsi rá én sem fogok magamnak venni. Most már különben sem kívánom annyira, mint amikor kezdtem a szoptatást. Akkor simán megettem naponta egy táblával :)

Kenyérsütő,
mi is kaptunk egyet nászajándékba, de mi rendes kenyeret is olyan ritkán eszünk, hogy inkább odaadtam anyunak, ő meg napi szinten használja.
Én mosnjuk a tavaly karácsonyra kapott konyhai csodamasinával voltam úgy, hogy egy éven át csak a turmixgép részét használtam, aztán idén fedeztem fel, hogy van rajta habverő meg sajtreszelő, meg citromfacsaró is. Na azóta ezeket is elkezdtem rendszeresen használni. Van rajta asszem zöldségcentrifuga is, de azt még nem tom hogy kell :) Béna vagyok tudom :)

Wiw,
na most már rákeresek én is!

Anita,
én is hallottam, de nekem furi volt ez a babapiskótás dolog, meg azért a banánon is meglepődtem.

Én a hozzátápit jövő héten fogom kezdeni, már bevallom nagyon várom. Remélem Pancsi egy kicsit kevesebbet fog megébredni, ha délután/este valami szilárdabbat is kap.
Egyébként pedig ezen a héten már elkezdtem a teáztatást is. Van itthon Hippes babateánk és mivel dokihoz kellett mennem és nem bírtam csak 100ml-t lefejni ezért kevertem neki ezt is biztos, ami biztos alapon. Ivott belőle egy keveset és nagyon kis ügyes volt a csőrös pohárból történő ivással.

Remélem most végre mindenre sikerült reagálnom, most megyek Juca-recepteket nézni!

meteor
 
 


Hozzátápi: főleg, ha hasfájós, nem kell hat hós kor előtt kezdeni. Akkor a tápszer menjen, ha nincs tej.

Tandi!

Én nem értem, miért kóstoltattál, persze tényleg ahány ház, annyi szokás. Kétszer voltam nagyon ramaty beteg (calici vagy valami bitang tandemhányósfosós nem tudom szebben írni) totál hulla voltam, de mindkétszer azt mondta a dokinő, hogy szoptassak, vagy adjak fejt tejet (nekem nincs olyanom), és mindkét alkalommal átvészeltük, nem apadt el a tejem. Ha elapadt volna, akkor tápszer lett volna. Szóval emiatt ne izgulj.

Csak csajok. Egyet kettőt láttam, de nem nézem. Egy: hülyét kapok a műsorvezetőktől. Még a vendégek normálisabbak, de ők ált. nem érvényesülnek. A meghívott szakértőket meg legtöbbször másfél mondat után elküldik, vagy baromságokat kérdeznek. Azt a műsort láttam, amiben Lilunak kellett volna pelenkáznia egy halál nyugis két hónapos gyereket. A nyávogásával, meg idétlenségével az agyamra ment, a védőnő meg nem tudta elmondani, amit akart. Aztán láttam egy olyat, amiben a természetes szülést favorizálták, aztán a prof. közölte, hogy nála ha az első császár volt 100, hogy a második is az lesz, és csak ezt hajtogatta. Szóval én nem is nézem, mert ha esetleg vannak is benne jók, a tálalástól elmegy a kedvem, és van benne sok "érdekes" is, miszerint a kismama nyugodtan szolizzon, ha igényli, és a szaunát is lehet, ha bírja. :shock: vagy menjen egy hónappal szülés után kondizni, csak vigyázzon, nehogy izzadjon, mert akkor nem lesz teje. Egy hónappal szülés után nem hogy kondiznom nem kellett, este vártam, hogy bekondizzak az ágyba és szpaty. Szóval B.A. is még elméleti anyuka, de az észt kedvesen, mosolygósan nagyon tudja osztani. 8)

tjuca
 
 


Hellóka!

Én is láttam a tv-t, hát, végülis így is lehet.... Ki tudja???

Csoki: Hát, én meg abba a hibába estem, hogy a Máté azt se tudta mi az, hogy csoki. Aztán 2 évesen húsvétkor alig lehetett leállítani a csokievésről. azóta is imádja, de ritkán kap. Sajna én is imádom, és tök ciki, de zugevő lettem, mert ha rajtakap a fiam, mi az, hogy én eszem, ő meg nem kaphat....

Rita: Hát, én is abba bíztam, hogy a hozzátápi segít az éjszakák átalvásában. Ez nem jött be, talán nektek összejön. Szerintem nem lesz gond, ahogy elnézem a kis hurka lánykádat. :D


Kenyérsütő: Nekünk is van, talán 2-szer használtuk. Jó találmány, csak mi nem nagyon eszünk kenyeret.


Amandi: Na, sikerült megnéznem. Engem is betehetsz, Zentainé Szabó Nikoletta néven "futok".


Mentem, d.e. csak Noival vagyok, de d.u. rohanok Anyuhoz, mert el kell mennie valahová, átviszem a Noit is a Mátéhoz. Mostanában annyira nagy a "szerelem".

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Ja, és kibújt a 6 fogunk, hurrá!!!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Üdv.

Katus, igen ismerem. :) De leírtam, hogy mindenki azt csinál a gyerekével, amit jónak lát...
A kenyérsütőt mi is terveztük kitenni a konyhába, de ezidáig nem került ki.
Hajrá az átaludt éjszakáknak. Mi meg visszafele fejlődünk. Álmában felsír a gyerek, de ha vki nem nyugtatja meg két percen belül, na akkor még rosszabb.
Most alszik, ha felkel, kap tízórait, aztán viszem az orvoshoz, mert nagyon köhög.

Reni, nálunk csak a kanállal evés megy. Csőrös pohárból iszik valamennyit. A pohárból ivással nálunk még az a baj, hogy nem tudok neki olyan kicsit önteni a szájába, amennyit lenyelne. A csőrössel is ez van, erősen megszívja, beömlik a folyadék a szájába, aztán egy része ki is csorog. :o
Tolatással minden OK, majd rájön Peti, hogy előre egyszerűbb, és még a játékait is eléri!

Wawel, a poén: a férjem ma itthon van. Vagyis most elhúzott maszekolni Hmvhelyre. Persze a "szabijának" az a böjtje, hogy holnaptól állítólag irány Pest, de legkésőbb jövő héttől már ott fognak dolgozni.
Talán annyi összefüggés lehet a lecsó meg a betegeskedés mellőzése között, hogy a lecsóban rengeteg vitamin van, ugye paradicsom, hagyma, paprika.
Egyébként ahány orvos, annyi szokás. Peti négyhósan már kapott banános bébiételt, félévesen babapiskótát, a teájába teszek SZŐLŐcukrot, és a védőnő szerint a "savanya" gyümiket is lehet édesíteni. Sőt pl. a spenótra és a sóskára is mondta a bnőmnek, hogy pici sót tegyen a főzővizébe. Szóval itt nem az agyonízesítésről van szó, hanem tényleg csak az ÍZről.
Az instant teával szerintem bánj óvatosan, na azok tényleg agyon vannak édesítve. Én kb. kétszer adtam Petinek ilyet, azt is azért, mert volt belőle itthon termékminta...

Meteor, én épp paplant akarok majd Petinek venni, a férjem szerint ugyanis fázik, este már két pokróc volt rajta. Van egy gyerekpaplanunk, de azzal az a baj, hogy kicsi és "merev", tehát nem simul rá Peti testére.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Hupsz, a babateás rész Meteornak szólt...

Juca, én nem szoktam nézni...habár a császár tényleg olyan, hogy nagyon-nagyon ritka, hogy első után a második természetes úton jöjjön a világra. Sajna...

Colett, nekünk most van itthon AR tápink, ma megkérdem a dokinénit, hogy adhatom-e estére Petinek a főzi után, mert az még jobban eltelíti.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex!

Nem akarlak elkeseríteni, de a kelések sztem a fogzás biztos jelei. Paplan nekünk Auchanos van, ki kell mosni, tiszta pamut, és akkor simulékony lesz.

Colett!

Grat a Noi fogaihoz!

Kenyérsütő: mi mindig abban sütünk kenyeret, kalácsot. Nagyon szeretem, tovább eláll az a kenyér, és azt teszek bele, amit csak akarok.

Hozzátápival én jóval óvatosabb vagyok, mint Ex, de abban egyetértünk, hogy mindenki másképp csinálja. Most kezdek nagyon halványan sót használni, és egyre több fűszert. De tejtermékek, tojás még tiltólistás, és a túró még nekem is. Azt hiszem ebben nem lesz pardon ketteskénél és hármaskánál sem. Édesíteni sóskát meg SINLAC-kal szoktam, azaz azzal sűrítem, és attól édeskés lesz. Csokit addig nem kap, amíg tejet, aztán nyilván nem fog reggeltől estig csokit enni, de egyszer egyszer egy kockányit fog kapni.

Lányok!

Mindenkinek köszi a receptet, még jöhetnek! Nagyon fincsik, és szépen sorban meg is fogom csinálni. :lol: esetleg könnyű gyümölcsös finomságok????

tjuca
 
 


Ex!

Igen ez így van, de valami alternatív téma volt megjelölve, ezek után jött egy rigorózus mindig császározós manus, aki csak erről volt képes beszélni. Állítása szerint az apjánál 2% volt a császármetszés arány, nála a számításai szerint 44%. Alig tudták levinni a képernyőről, aztán meg jöttek a dühödt sms-ek. Ja egyébként tény, hogy kevés orvos vállalja másodikra a sima szülést császár után. :-( Nekem akkora mázlim volt az orvosommal, hogy elmondani nem lehet, ajánlom fűnek fának, mivel később megtudtam ennyire "dühödt" toxémiával 10-ből 10-en vágtak volna, ő mondta próbáljuk meg, és neki lett igaza. :twisted: Követem is, mint egy kis pincsikutya :D
A másik kedvenc adásom: G.Z. előadta, hogy gyertyák között csendben akar szülni. Aztán a Margitban szült, ami elég konzervatív. Végül őt is vágták. Hát igen más az elmélet és más a gyakorlat. Hiába mondta neki ott az orvos, hogy azért készüljön fel egy kicsit arra, hogy azért az mégis egy szülés vizsgálatokkal, CTGvel, előkészítéssel jár, G.Z. csak hajtotta a magáét, hogy mennyire bízik a testében, a gyerekben, és hogy "rutinosan, ösztönösen" megszüli a gyereket minden beavatkozás nélkül.

tjuca
 
 


sziasztok!

bocsi, most nem volt időm végigolvcasni a fejleményeket tegnap óta. Csak két gyors kérdésem lenne a gesztenyével kapcsolatban, ha valaki hirtelen tudna segíteni:

1.) a gesztenyés kaját ti gyümölcs- vagy főzelékidőben adjátok?

2.) a meggyen (és gondolom más gyümin kívül) mivel lehet keverni?

köszi előre is, majd később jövök!

tandika
 
 


Tandi!

Attól függ, mennyi gesztit teszek bele, ha csak geszti, akkor inkább gyümölcs, ha pl. még sütőtök is van mellé, akkor inkább főzelék, de nincs előre elhatározva, ahogy kedvem tartja.

Mehet mellé alma, körte, aszalt szilva (utóbbi nagyon finom, tortakrémnek sem rossz, már az illata is szuper, hangyányi fahéjjal szgfűszeggel) vagy bármi, amit el tudsz mellé képzelni. Később nagyon jól stimmel vele a narancs (szintén felnőtt kajában is megállja a helyét) de én már ettem egyszer ananásszal, az sem rossz, inkább egzotikus. 8)

tjuca
 
 


Juca!

Köszi a gyors választ. Ma kezdjük a gesztit, kíváncsi vagyok, mit szól hozzá...

Az aszalt szgilva neked házi? Mert nekünk is van itthon, de bóti, E202-vel fűszerezve :cry:

tandika
 
 


bocsi a folyamatos elütésekért, de Törpinyek itt tornászik az ölemben, egyfolytában köpköd, közben rugdalózik, a kezével röpköd, és így mindig máshol ér az ujjam a klaviatúrához,mint szretném

tandika
 
 


Az Árkádos vadbiobótból van :lol: de csak egy-két szem kell. Ha még nem adtál neki, akkor de próbáld. Pár percig főzd, aztán turmixold egy kis lével együtt, különben eszencia lesz. :wink:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Kukk be ide: http://www.mamavar.hu/

Aja
aja
 
 


Sziasztok!

Ex!
Nálunk 3 hétig tartottak a felsírós-nemalvós éjszakák és fog még a láthatáron sincs. Viszont 4 éjszakája (kopp-kopp) aránylag jól alszik Peti. 5-6 között szopi aztán fél8-fél9-ig alszik tovább. Persze néha van egy kis nyöszi, de cumival orvosolható.

Én nem láttam a Csak csajokat, mert elhúztam szakadó esőben kerékpárral nagybevásárolni. Mondanom sem kell szarrá áztam. A férjem fogadott azzal, hogy lehet a babának fűzerezni ( ő nézte a tv-t). Mondtam neki, hogy én eddig is fűszereztem: hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel stb. Egyébként ritkán nézem a műsort, mert egyenesen allergiás vagyok a Dombóvári Vanda nyávogására!
Én már rég megfogadtam, hogy senkinek nem szólok bele a gyereknevelésébe-etetésébe. Persze az öcséméknek szólnék, de az más. Sok minden bosszant, de elvileg minden gyerek anyukája egy felnőtt, aki tudja, hogy mit csinál. Én sok mindennel nem értek egyet a környezetemben, de ez van. Már korábban írtam, hogy egy ismerősöm cumisüvegből adta a lefejt a tejet a babának, mert szerinte a babának nem kellett a cici. Van ilyen, de érdekes, hogy az 5 nap kórházlét alatt tudott szopizni a baba. Aztán 1-2 közeli barátjuk finoman megjegyezte, hogy persze, hogy nem tud szopizni a baba, ha az anyuka félti a melle szépségét. Ez nekem eszembe sem jutott, de tény hogy nagyon dekorativ a nőci és szülés után egy hónappal már megint csilli-villi volt. Arról nem is beszélve, hogy mindig panaszkodott, hogy fáradt. Én az első hat hétben napközben is, és este is a gyerekkel feküdtem le. Erre a válassza, hogy ő nem teheti meg, mert: hát, ők nagy társadalmi életet élnek, sokat járnak vendégségbe, nálunk is legalább egy héten 2-3szor vendégjárás van. Ja, kinek mi az első. Nekem a gyerekem. A csajnak 2 hónapig tartot ki a teje. Persze, lehet ha szoptatott volna, akkor sem tart tovább, nem tudni. De tény és való, hogy nálam a pihenés mindennél többet ért az első hónapokban.
Persze, 2hósan elkezdték a hozzátápit. Fél évesen a gyerek már olyanokat evett-eszik, amit én 1évesen kezdenék el. Ez van. Mindenki maga tudja, hogy mit csinál.

Juca!
Nekem vannak gyümis finomságaim, majd összegyűjtöm és megpróbálom estére begépelni!

Bocs, hogy nem regálok, de még el akarok húzni a postára, amíg Peti durmol!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!
Már nagyon régen írtam,de ha időm engedi azért olvaslak titeket.Most is csak ehez a hozzátápihoz szeretnék egy-két szót írni.
A szülés után kaptam egy trombózist aminek műtét lett a vége,Dávid akkor volt 3 hetes.6 hetes koráig tudtam szoptatni,mivel a műtétet csak helyi érzéstelenítébe csinálták(mert szoptattam)és a rossz élmény,fájdalom stb. megtette a hatását és szép lassan elapadt a tejem,pedig rengeteg volt előtte.És jött a tápszer,amit Dávid sugárban hányt ki.Még a speckót is ami erre van.Persze ezeket midenféle vizsgálat követte,de a gyerekemmel nem volt semmi baj,csak éppen a tápi nem passzolt neki.Ilyenkor tűnődik el az ember,hogy akkor mi a fenét adjak neki.Orvosi ellenőrzés mellett,2 hósan próbálkozni kezdtünk.Egy valami kötelező volt,a tej,mert arra szüksége volt.Az én gyerekemnek pedig jöhetett bármi csak kaja legyen.Most kicsit több mint 9 hósan szinte mindent megeszik.Csak a zöldborsó és a babapiski nem megy neki.Az utóbbiért nem kár.Ahogy Ex is írta,a Dávid is kunyerbál,és ebből kifolyólag mi is adtunk már neki csokit.Semmi baja nem lett tőle,mint ahogy a tejtől sem.Talán ebből kifolyólag már van egy kis rendszeresség a kis életében.1/2 7-kor 200 ml tej,1/2 10-10-kor joghurt,12-kor bármilyen főzi csak sok legyen,3-1/2 4-kor gyümi,ebből is jöhet bármilyen,és este 7-kor vagy tejpép,vagy lehet kapni főzés nélküli tejbegrízt(Himmeltau)ezt egy kis gyümivel szokta kapni.Aztán lerakom aludni és reggel 6-1/2 7-ig alszik.És ezért meg lehet kövezni,de attól függetlenül,hogy még mi is a fogatlanok táborát erősítjük bármilyen darabos kaját megeszik,és néha csak,hogy a kíváncsiságát kielégítsük szoktunk adni neki a mi kajánkból is(sült szalonna,melegszendvics,stb).És ezektől sem lett még semmi baja,sőt az én gyerekem még náthás sem volt.
Egyszóval,nem vagyunk egyformák és mindenki maga dönti el,hogy a gyerkőcének mi a jó,és láthatjátok az én példámból a gyerekorvosok sem egyformák.
Még egy valami.A mi védőnőnk azt mondta,hogy ez a sok korlátozás,hogy mit szabad és mit nem csak azóta van mióta beléptünk az Unióba.Ennyi.Ezt nem kioktatásnak szántam,csak gondoljatok bele amíg ti vígan szopiztattátok a babócáitokat,mi kínlódtunk.Én is jobban szerettem volna tovább szoptatni,és akkor én is később kezdtem volna a hozzátápit.Témát lezártam.

ÉS AMI A LEGFONTOSABB:"MINDEGYIKŐTÖKNEK TÜNDÉRI KIS TÖKMAGJA VAN!!!!!
Csak sajnos nagyon gyorsan nőnek.

Ex!Nem tudom felétek van-e Jysk,én ott vettem Dávidnak paplant.Jó kis puha és meleg.Nem volt drága.Vettem hozzá neki flanel huzatot is,így bizti nem fázik.És ez sem volt drága,bár én akcióba vettem.

Azt hiszem egyenlőre ennyi.Sziasztok! Andi

Ui:Még egyszer bocsi a kajás dolgot nem kioktatásnak szántam,csak elmondtam az én álláspontomat.

Kép
Kép
veráska
 
 


Kép

És itt egy kép a nagyfiamról.

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok!

Na, most végre átfutottalak benneteket!

Ex, tápira visszatérve: lehet, hogy nem egyértelműen fogalmaztam. Szóval ha én most nem tudnék valami miatt szoptatni, természetesen adnék tápszert a gyerkőcnek, csak nem napi 6-7 alkalommal, mint ahányszor szopizik, hanem mondjuk 3-4-szer, a többi kajcsira pedig gyümit, főzit, tejpépet és hasonlót. Vagy lehet, hogy nem jól gondolom, hogy akik tápszeresek, már nem esznek 6-7 hónaposan olyan sokszor tápszert??? Peti most hányszor kap naponta? :?:

Amúgy most már nem izgulok tej-ügyben. :-) Ez csak az elején volt, mert több ismerősöm járt úgy, hogy 4, 4 és fél hónapos korig semmi gond nem volt a tejmennyiséggel, aztán hirtelen 1-2 hét leforgása alatt elapadt az egész. De érdekes ez a dolog, mert nálunk a családban szinte senki nem tudott szoptatni, csak 1-2 hétig, és attól mégse féltem sose, hogy a kórházból tápszer-recepttel fogunk hazajönni. Úgy látszik, nálam ez a 4-5 hónap volt a mumus. :oops: De már túl vagyunk rajta. :P :lol:

A hozzátápival kapcsolatban még egy utsó megjegyzés: igaz, hogy mi korábban kezdtük a szokásosnál, de most már szerintem pont ott tartunk, ahol kell. Tehát a többi dolgot nem kapja Kíra előbb csak azért, mert már régóta eszik ezt-azt. Amiről úgy gondolom, hogy csak 8-9 hónaposan lehet adni (pl. ami jobban puffaszt: kelbimbó, kelkáposzta stb.) azzal mi is kivárjuk a 8-9 hónapot.

Katus, mi is az elejétől kezdve pohárból itattuk Kírát, de most valahogy mégsem megy. (ELROMLOTT a gyerekem!!! :( :( ) Egész picinek is már viszonylag szépen ivott pohárból. Utána volt egy időszak, amikor nem tudta tétlenül nézni, hogy én próbálom a számára megfelelő mennyiséget beborítani a szájába, és ő is mindig fogta a poharat, így nehezebben, de azért jól ment. Most viszont rájött, hogy játszani is lehet vele, és ahelyett, hogy inna, elkezd bele buborékokat fújni, vagy megrángatja a poharat, mintha legalábbis csörgő lenne. :shock: Így kénytelen voltam mostanában néha üveget adni a kezébe, mert közben meg szomjas, üvegből elég sokat iszik (önmagához képest). Ugyanakkor nem örülnék, ha majdnem hét hónaposan kezdene el üvegből inni. Szerintetek mit csináljak? :?: Meg lehet valahogy „nevelni”, vagy adjak neki csőrös poharat (ami nekünk nincs, de majd beszerzek), vagy hagyjam rá az üveget és várjam ki, míg magától érdekli megint a pohár???

tandika
 
 


Reni, egyetérünk, hogy mindenki úgy, akkor és azzal eteti a gyerekét, amivel akarja. De azért, ha valaki tudna szoptatni és mégsem teszi, az szerintem is bosszantó. Nekünk olyan ismerősünk is van, akik már a kórházi hazajövetel után éjszaka csak és kizárólag teát adtak a gyereknek, amikor 2-3 óránként felébredt, hogy minél előbb hozzászokjon, hogy éjszaka nincs kaja és átaludja az éjszakát. Ez szerintem egy 4 napos újszülöttel elég durva :shock: :evil:

Kíra még 4 hónaposan is 2-3 óránként kelt éjszaka, és eszembe se jutott, hogy ne adjak neki cicit!

Veráska, ld. Fentieket! Szerintem az teljesen más eset, amikor az ember (lánya) rá van kényszerítve, hogy mást adjon a babának!!! Akkor nincs mit tenni, éhen nem halhat! :)

tandika
 
 


Sziasztok!

Márk már megint olyan szakaszba lépett, hogy alig akar kanalas ételt enni, ezért most megint megy a kínlódás. Most egy kicsit összecsaptak a hullámok a fejem felett, remélem hamar elmúlik, és jobb kedvem lesz.

Veráska,
ha tényleg rendszeresen olvasol minket, akkor tudhatod, mi ilyenek miatt nem szoktunk egymásnak esni, mindenki úgy neveli a saját babáját, ahogy ő azt a legjobbnak látja. Igen, a te eseted egészen speciális, és tényleg lehet így is. Erre a legjobb példa az volt, ahogy anyu szenvedett velem, mert nagyon kevés teje volt, a tápszert meg én is kihánytam tejallergia miatt. Én már 2 hónapos korban, szigorú orvosi ellenőrzéssel elkezdtem szilárd ételeket kapni, és én sem vagyok egy beteges fajta. Azon viszont nagyon meglepődtem, és nem is igazán értem, hogy mitől is hányhatta ki a tápszert, és tehéntejet meg kaphatott? Furcsa eset. Gyere gyakrabban, írjál nyugodtan a kisfiadról. Nagyon helyes kiskrapek. :)

Én egyébként a speciális helyzetem miatt azon aggódtam, kihúzzam a 4 hónapot, és akkor utána már inkább elkezdeném a hozzátáplálást. Szerencsém volt, mert még mindig bőven van tejem, és akár csak azzal is táplálhatnám.

Tandika,
Ismerek én is olyanokat, akiknek 4 hónap körül elapadt a tejük, de ennek mindig konkrét oka volt. Egyiknél az pl, hogy a babát műtötték, aztán nem evett, és ezalatt az ingerhiány miatt ment el a tej, máskor meg a megjelenő mensi megváltoztatta a tejet, a gyerek kiköpte a cicit, és utána már nem is volt hajlandó újrakezdeni a cicizést. Olyat viszont még nem hallottam, hogy csak úgy egyik napról a másikra nem lett volna tej. Sokszor ez inkább szerintem beletörődés is lehet, mert a tejet vissza lehet hozni, lehet újra növelni a mennyiséget. Kivételek persze mindig akadnak.

Andi

amandi
 
 


Sziasztok!
Mostanában nincs időm olvasni, írni. De majd jövök! Addig is ne felejtsetek el! Remélem mindeni jól van!
Puszi:

Mári

Kép
mári
 
 


Lányok, én is küldök képet. Remélem, ezen aktfotók zsűrizése után minket is bevesztek a babaháj-klubba :-)

Kép Fürdés után I.

Kép Fürdés után II.

tandika
 
 


Sziasztok!

Tandika!
Kíra hihetetlenül hurkás csajóka!!! :D

Amandi!
Ne aggódj, ne erőltesd, és majd meg fogja újból kedvelni a kajákat!

Kaján én sem problémázok, valóban mindenki azt csinál a gyerekével, amit akar, max. véleményt cserélünk, és kész. Azért a babapiskóta nekem még mindig meredek...

Veráska!
Nagyon aranyos a kisfiad! Nekünk is van ilyen kis könyvecskénk ;)

Katus!
Már a múltkor akartam kérdezni, hogy az esti etetés hogyan zajlik Nálatok? Mikor és hogyan adod Pannának a főzit? Mert Kendém este, ha nyűgös, nem hajlandó már enni a kanálból, csak a cici kell neki olyankor, de mi 7-kor fürcsizünk, utána már csak a cicire hajlandó...

Most lépek, zuhivárományos vagyok végre... ;)

Pussz!

Kép
Kép
norwell
 
 


Norvell!
Az esti főzeléket 17:30-18:00 körül kapja akkor amikor mi is vacsorázunk.
19:15-körül fürdik és még utána szopizik.

Tandika!
Kira baba tüneményes, gyönyörű kislány.Bárcsak nekünk is ilyen szép bőrünk lenne mint ezeknek a kis angyalkáknak.
Ne izgulj majd helyre fog jönni a pohár kérdés.

Veráska!
Jól eltűntél de örülök, hogy jelentkeztél megint gyere légyszíves gyakrabban.
A műtétedet és a tortúrát a szopival sajnálom, de fő az, hogy találtatok megoldást.Egyébként gratulálok az szép babádhoz.

Juca!
Ezt a G.Z.-s történetet nem is hallottam.Mindíg megmosolyogtatnak az ilyen magabiztos nők akik azt hiszik, hogy amit elterveznek az biztosan úgy is lesz.Sajnos ez nem mindíg jön be.Én meg azon kuncogtam amikor azt mondta, hogy nem gondolta volna, hogy ennyire meg fog vátozni a külsője a terhesség alatt.Mit mondjak szegénykém tényleg eléggé eldeformálódott a végére, de hát ki nem.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus!

Az vesse rá az első követ... 8) Emlékszem még amikor itt is halál hülyének néztek, amikor azt mondtam, hogy a kórházak nagy többségében adnak cukros vizet, meg tápot a kölköknek, és erre kell készülni, de ettől még tud szoptatni az ember lánya, csak ne ott legyen csalódott. Hát mindenki azzal jött, hogy majd ő, meg a bababarát kórházak, kivi lennék, hogy kinek a babája mit nyelt a kórházban. Kinga kapott tápot, mérges is voltam, de lévén nem voltam olyan állapotban, hogy minden percben résen legyek, és le tudjam dzsiadzsózni a csecsemősöket, így csak a kakiján láttam, meg a mérlegen. Ez a magyar rendszer sajna, de legalább nem estem pofára, és tényleg ment utána a szoptatás.
Ja és Kofa a kis gonosz :twisted: :twisted: :twisted: G.Z. se a régi, pá kockás hasika -> erre megpuszilta a hasamat. Olyan jól esett :twisted: :twisted: :twisted: (na nem mintha Kofa valaha látta volna a kockáimat, mert van egy csöpp védőréteg rajta :lol: )

tjuca
 
 


Azt elfelejtettem írni, hogy Panna tegnap megkapta az agyhártya gyulladás elleni védőoltást, nagyon ügyes volt csak egy kicsit pityergett azt is csak akkor amikor a tűt benyomták abba az icike-picike kis combjába.Hősként viselkedett.
hónap múlva megkapja a második oltást és vele együtt a bárányhimlő ellenit is.Remélem addig nem fog a bölcsibe megfertőződni a bari himlővel.
Na ennek aztán éjjel meg is volt a hatása mert szegénykém felkelt fél 1-kot és majd csak 2-kor sikerült elaludnia.
Szegénykémnek biztosan eszébe jutott az oltás.

Kép

Kép
katus73
 
 


Tehát 2 hónap múlva kapja a következőt.

Juca!
Nekem nem voltak illúzióim a kórházat illetően hiszen már a 2. gyereket szültem, tehát tisztában voltam azzal, hogy túl kell "élni" a kórházat és majd itthon én vezényelek.
Szerencsére minden úgy történt itthon ahogy én azt jó előre elterveztem, persze nem kis akaraterő kellett hozzá, hogy Katával ellentétben Panna csak anyatejet kapjon 5 és fél hónapos koráig.
Ezt én sikernek könyvelem el és ettől nagyon boldognak és f@sz@ anyukának érzem magam.
Nekem ennyi elég a boldogsághoz.Hozzáteszem azért volt ami nem a számításaim szerint alakult, pl. az.hogy szerettem volna ha Panna átalussza az éjszakát.Ez csak mostanra sikerült tehát azért van remény.Ahány gyerek annyiféle jellem. :D

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok Lányok,

Veráska: hihetetlen a történeted :( , sokmindenen kellett keresztül menned, de örülök, hogy rendeződött és ilyen gyönyörű babóka mosolyog vissza ránk a fotóról :) .
Csatlakozz újra hozzánk és gyere gyakrabban.

Tandika: Kírát a hurkás kölkök csapat tagja :lol: :lol: :lol: .

Katus: szuper, hogy leírtad, hogy adod a főzeléket, már én is akartam kérdezni. Így nekem is jobb, mert nálunk is nagyon "menő" a cici este és nehezen tudtam volna elképzelni, hogy fürcsi után elkezdjek kanalazni :lol: .
De így már érthető, csak lehet, hogy nem sokat enne a babóka, mert ugye nem sokkal előtte ott az uzsi is :( .

Néhány szó rólunk:
Tegnap fürdés elött a férjem kitalálta, amikor már meztelenül fogta Marcit, hogy rááll a mérlegre Marciva, utána nélküle és akkor már tudjuk is, milyen kis sózsák Marci. Hááát, jelentem 10 kg :D :P . Ez meg is állja a helyét, mert jan. 9-én volt 9300 g...

Tegnap éppen a boltban vásároltam Marcival, amikor egy néni elment a babakocsi mellett, aztán visszalépett, hogy jézusom milyen gyönyörű szemei vannak ennek a gyereknek és ezek a szempillák, mint a műszempilla (ez ragozva, még néhány mondaton keresztül :P ), de nagyon jó érzés volt.

Ma takarítani fogok, most megyek, mert Marci rázendített :o .

Eni

Eni
marcy
 
 


Nagyon értelmes: "Kírát a hurkás kölkök csapat tagja" ... Szóval Kíra a hurkás kölkök csapat tagja :lol: .

Kórház: én is gyártottam különböző elveket mielött bementem a kórházba, beszéltem a szülésznővel, hogy mi hogy fog történni, zajlani, megnézük a szobákat... Aztán Marcika megszületett 4 kg felett és semmi nem menthetett meg a kórházi tápszerezéstől...
Nem tudom, hogy minden kórházban így van-e, de a Szombathelyiben a 4 kg feletti babák 3 óránkét tápszert kapnak addig, amíg az anyuka nem tud szoptatni, nehogy a cukorháztartása összeomoljon...

Egyébként nekem a kórházban nagyon nehezen ment a szoptatás, de erről már írtam akkoriban, itthon már nem volt probléma :) .

Eni
marcy
 
 


Csajok!!!

Most boldog vagyok, az elöbb a kezemben ringattam egy kicsit Marcit, aztán puszilgattam és átvittem a hálóba a nagy ágyba, ahol de. aludni szokott.
Még nem aludt amikor otthagytam - nézegetett - és csodák csodája most, hogy odanézek már alszik.
Régen volt olyan, hogy magától elaludt :) .

Eni
marcy
 
 


Marcy!

Te még ott mered hagyni? Kinga tegnap egyfolytában a le és felmászást gyakorolta :roll: :lol:
Csak, hogy megmutassam milyen magas az ágyunk:
Kép

ja és megcsinálta hálózsákban is :shock: tehát sztem ne hagyd egyedül Marcit!

tjuca
 
 


Sziasztok!

Juca, Marcy!
Most már Petit sem lehet a nagyágyon hagyni. 3 napja úgy beindult a forgolódással, hogy amint lerakjuk az ágyra egyből hasra fordul s kúszik hátrafelé! A pelenkázón meg úgy kell lefoni, hogy tisztába tudjm rakni. Szóval mi is beindultunk!

Kórház: Nálunk nem adtak tápot, "csak" cukros kamillateát. Volt egy szobatársam, akinek az 5. napon sem volt egy csöpp teje sem, akkor adtak először a babának tápot!

Marcy!
Nem értem az összefüggést a tápi és a 4kg felett?!
Letisztázódott már a gyed? A januárinak olyan 78e körülinek kell lenni.

Reni
Kép
prenata
 
 


lefoni= lefogni
Bocs

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni: táp és 4 kg feletti súly: a kismamáknak jobb esetben 2-3 nap után indul be a tejci. 4 kg feletti babák esetében, ha nem kap 2 napig kajcsit, akkor előfordulhat, hogy felborul a cukorháztartása. Leesik a vércukorszintje a babának.
Többet én sem tudok erről, de elfogadtam, most is így csinálnám :) .

Juca: bár a pelenkázón Marci is nagyon aktív és már át tud fordulni a hátáról a hasára, nem igazán aktívkodik az ágyon :) . Fél szemem azért mindig Marcin van :wink: .
Kinga nem semmi, ahogy az ágy mellett áll :lol: .

Eni
marcy
 
 


Gabella: a te babáid is ha jól emlékszem nagy súllyal születtek. Nálatok hogy volt a kórházban, mi volt a módi???

Reni: igen, megoldódott a rejtély és tényleg az adójóváírás volt a bibi :) . Most újra kitöltöm az igénylőlapot és már ebben a hónapban az adójóváírás figyelembevételével számolnak :) .

Eni
marcy
 
 


Marcy!

Az ágynál könnyű, mert alacsony, de egy fénykép kb. egy hónappal ezelőtt készült:
Kép

itt már csapkodott közben fél kézzel. Szóval nagyon legyél résen Marcival!

Reni!

Mi ekkor költöztünk pelenkázáshoz a földre, kivéve, ha Kofa is itthon van. (4,5 hónaposan bezúgott az ágyba. És ez csak rosszabb lesz nálatok is, ez csak a kezdet :twisted: ) Most már megtanultam gyereket méászás közben pelenkázni, meg ülve 8)

tjuca
 
 


Na mármint gyerek mászik, én meg pelenkával kezemben üldözöm, és közben fixálom, meg kenem, ragasztom... Látványnak sem rossz. Ülésnél Kinga ül, én pedig pelusozok. Dokinő: Elnézve Kinga fordulatszámát nem lehet könnyű dolga anya! :roll: :lol:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Nem nagyon van időm, de gyorsan írok a nagy babákkal kapcsolatban.

Az úgy volt, hogy Lackónak adtak teát Szabadszálláson, de már nem emlékszem, hogy tápszert is kapott-e. Utólag nem volt szimpatikus, de aztán Mesivel már úgy voltam vele, nem érdekel, adjanak neki amit akarnak, aztán itthon majd úgyse kap. Orosházán inkább csak cukros vizet adtak, tápszert annyira nem erőltették. De 3. napon már 50-60-70-et evett, akkor már nem adtak neki semmit. Asszem...

Most megyek dolgomra, pusz, sziasztok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

Pancsi gyerek épp elfoglalja magát a játszószőnyegen, úgyhogy gyorsan írok.

Nálunk a kórházban nem hiszem, hogy adtak volna bármit a gyereknek, mert az esti fürdetést kivéve végig velem volt. Be is indult a tejem két és fél nap után.

Reggeli Csak csajok műsor, húúúú a Vandától én is sikítófrászt kapok. A legidegesítőbb amikor múltkor Rubint Rékával volt, akkor egyáltalán nem bírtam nézni az adást.
Az eleján volt egy másik rádiós műsorvezető, ő szimpibb volt, de már azóta nincs és úgy tűnik Lilu sem vált be, úgyhogy most Ördög Nóri a váltótárs....őt egy picit jobban viselem. A meghívott szagértők meg néha tényleg halál idegesítőek :)

Alvásilag mi sem vagyunk a toppon :cry:
Pancsi gyerek az elmúlt két éjszaka is rendszeresen két-három óránként kelt. Én viszont nem szeretném teáztatni. A tea egyenlőre csak akkora van vésztartaléknak, ha nem vagyok itthon és nem sikerül elég tejet lefejnem.

Tegnap elég húzos nap volt, mert reggel el kellett mennem a rendelőintézetbe pár vizsgálatra, délben meg könyvelőhöz és összesen 60+80ml tejet sikerült két nap alatt lefejnem. Szerencsére a rendelőben gyorsan végeztem és egy pici teával kibírta a lány, délben pedig a 80ml tejet tolta be és elég volt neki, amíg végeztem a könyvelőnél.
Tegnap kis tündér volt, egész nap hangja sem volt, ma sajnos sokkal nyűgibb, nem tudom mi baja lehet.
Sajnos én sem vagyok túl jól, kicsit meg vagyok fázva.

meteor
 
 


Sziasztok!

A Rókusban sem adtak alapesetben semmit az újszülötteknek. Amikor Kíra született, akkor kaptak egy kis limonádét, nagyon minimális cukorral (3 dl forralt vízhez egy mokkáskanál cukor, és 1 csepp citromlé), de akkor is csak azért, mert akkor volt hőségriadó. Nem is nagyon volt ruha a gyerekeken, sokszor csak pelus, és betakartuk őket egy textilpelenkával. Vagy max. rövidújjú body. Én kedden szültem, pénteken már jöttünk is haza, mert akkor szólították fel a kórházakat, hogy akit lehet, küldjenek haza, mert kellenek az ágyak a hőség miatt rosszullévőknek.

De ha valaki nem akart limonádét, kérhette, hogy csak forralt vizet adjanak a bébinek.

A nagy súlyú babákat is limonádéval itatták, nem tápszerrel, mert ahogy Marcy is írta, nekik cukor-bevitelre van szükségük.

Tápszert kizárólag végszükségben, és kizárólag az orvos utasítására adtak, ha a 3-4. napon még mindig nem volt tej, és sokat esett a csecsemő súlya.

Én mindenesetre erre is számítottam, mert a szülésfelkészítőn is ezt mondták el, és nem is csalódtam. Szerintem ez így rendjén van.

tandika
 
 


Reni, most látom csak! Boldog hóforulót Petinek!!! :lol: :lol:

Rita, én tegnap nem nagyon tudtam idekoncentrálni, mert szörnyű napunk volt, nem tudom, minek köszönhetően. Ma is elég nyűgös volt a kisasszony (persze megint 1/2 6-kor kelt), de most úgy látszik bepótolja, mert már másfél órája alszik.
:P
Már kétszer kimentem a teraszra megnézni, hogy nem fújta-e még el a szél, hogy még mindig nem kiabál, mert 30-35, max. 45 percet szokott aludni. :roll: De még megvan :-)

tandika
 
 


Sziasztok!

Reni: nagyon boldog hófordulót Petinek! :lol: A túrós tiramisut megnéztem és meg is szeretném majd csinálni valamikor. Bagyon bejön így első olvasatra!

Juca: elképesztő a kiscsaj! Ha jól belegondolok, akkor Kornélnak még 2 hete van, hogy felálljon, ha utól akarja érni a kis menyasszonkáját, de szerintem erre esély sincs, így aztán nem csodálkoznék, ha Kinga baba váltana! :D De igyekszünk! Négykézláb már hintázunk, hátha az is ér valamit! :lol:

Tandika: tündéri Kíra baba! Nagyon édes kis hurkái vannak, de ilyenkor olyan édesek tudnak lenni! Szép kislány!

Meteor: akkor nálatok éjszaka is kinn voltak a babák? Nálunk, ha valaki kérte, akkor csak napközben volt nála a baba, éjszakára elvitték. 9-kor volt az utolsó szopi, akkor elvitték, és reggel 6-kor volt az első szopi, akkor hozták őket vissza. Éjszaka meg gondolom, ha valamelyik sírt, akkor adtak neki vízet. Legjobb tudomásom szerint nálunk a kórhában forralt vizet kaptak a babák. Nekem az 5. napon lett tejem, de én ugye császáros voltam, így később is indult be. Bezzeg utána...! Szerintem még ma is tudnám csak szoptatni, ha épp arról lenne szó. Nálunk a családban erre senki nem volt képes! Büszke vagyok magunkra! :lol:

Amandi: azt hiszem a két lurkó nagyon egy hullámhosszon mozog. Kornél most kezdte el azt, hogy az istennek sem hajlandó anyatejen kívül elfogadni semmit! Pedig eddig olyan szépen evett. Ha meg véletlenül valamit megeszik, akkor a kanalat kiveszi a kezemből és maga csócsálja le a kaját róla. Persze közben könyékig kajás lesz. Hiába szólok rá, akkor meg sírva fakad. Úgy meg nem lehet etetni. Mókuskerék! Biztos volt valami a levegőben a születésük napján! :lol:

Mári: nem felejtünk, gyere csak, amikor tudsz!

Veráska: nem irigyellek, elképesztő történet a tiétek!

Katus: én is megkérdeztem a doktornőnket az agyhártyagyulladás elleni védőoltásról, és nekem azt mondta, hogy mivel Kornél nem nagyon jár közösségbe, ezért majd csak 1 éves kora körül adassuk be, de mindenképpen javasolja. A Ti helyzetetek más, de én is jó ötletnek tartom ezt a védőoltást!

Rólunk: képzeljétek, ma babaúszáson a kislegény egy-kettő-háromra (jó a ritmusérzéke :lol: ) elrúgta magát a faltól, miközben fogtam! Pedig csak a múlt héten gyakoroltuk ezt! Lehet, hogy a sok zenehallgatás megtette hatását? :roll:
Aztán meg berakták őket egyenként egy úszógumiba és megpörgették őket, amíg azt nem látták, hogy elszédültek. Hihetetlen volt látni, hogy utána szaggatott volt a szemmozgásuk! A gyógypedagógus azt mondta, hogy ezen látszik, hogy fejlődik az agynak a szemmozgatásért felelős része! Szóval új tapasztolatokkal tértünk haza!

Na, megyek, mert ma sok voltam!

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?