Új privát üzeneted érkezett!

Szirom, én is nézem a tévéműsort, hogy mikor vasaljak. :D :D Pontosabban, amíg a gyerekek pihennek délután hol lesz valami normális műsor, mert kb háromórányi cucc vár rám. Úgyhogy marad estére is bőséggel. :? (travel chanelt nem szereted? Vagy a spektrukot? Nekem vasalásra ezek még tetszenek...Bár a travel néha nagyon amcsi...)
Maja még mindig alszik... :shock: Nem mondom, hogy mint csecsemőkorában, mert akkor sem aludt ennyit egyhuzamban... :)

vakond jelmez is klassz!! :D megyek, kipakoltam a konyhát, már "csak" ki kéna takarítani és visszarámolni...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita! Dehogynem, szeretem azokat, is, de ez volt a legjobb :wink: Bírom az átalakítós műsorokat, tudod, átalakítjuk a szobád, a ruhád vagy a kerted. Néha nagy csodákat látni :lol: De ez a Design kommandó az átlagnál jobb volt szerintem, meg humoros is, és tényleg klasszakat csináltak.
TV Dekót is nézek néha meg Paprika tévét, meg a Viasat Historyt, ha olyan a műsor, vagy akármelyik ismeretterjesztő műsort, Discovery, National G, stb. Csak a krokodilosokat utálom, tök uncsik és annyi film van róluk...

Nálatok milyen jelmezek lesznek?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Maja tündér volt (természetesen :)) náluk már meg is volt a farsang, Bernát meg Rumcájsz lesz most csütörtökön. Adél csak jön a buliba szerintem, amíg nincs igény, nincs jelmez!! :D Maja ruháját turkálóból szereztem, mejd megmutatom, szerintem nagyon klassz, Bernátnak meg piros nadrágot, kalapot, mellényt kell varrni... A kalap a nagy kihívás!! :shock:
Kép

De nálatok mi ez a többnapos parádé??? :D Pizsamaparti??

Ildi hol van??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 

 
 

Rita! Nálunk rendezvénysorozat lesz :lol: Végülis a farsang az nem egy napból álló ünnep, hanem egy időszak. És ha még elmondanám, hogy ma farsangi fánkot kaptak ebédre :wink: Miksa először csak porcukorral ette, aztán állítólag megkóstolta a (számára döbbentesen folyós, kenhető, eddig fujj) lekvárt. Tudjátok, mondtam már, hogy semmi szószállagú izét nem eszik (kivétel a főzelék). Namost nekem ezt direkt mesélte mosolyogva az óvó néni, de a kölyök a kocsiban letagadta, hogy lekvárt evett :lol:

Végülis nálunk mindig sok rendezvény van, mindig kitalálnak valamit. A múltkor mackókiállítás volt és minden gyerek kapott egy szalaggal összefűzött füzetecskét macis versekből, meg nemezeltek mackót, festettek mackót, satöbbi. Szerdán lesz játszóház is a hupikék napon, hívtak, hogy menjek be mütyizni én is. Úgyhogy megyek, úgyis kíváncsi vagyok.


Rumcájsz kalap :lol: nem tudod levenni valamiről a mintát? Nekem pl. van egy ilyen (drapp) kalapom, az iwiwes képeken rajta van Miksa ebben a kalapban. Elég közeli kép, nézd meg esetleg!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Lányok, van egy kérdésem: nálatok mennyit tévéz(het)nek a gyerekek??
Nálunk kb. napi fél óra van, általában este vagy délután, csak dvd (illetve nagy-nagy ritkán valami állatos film a tévében). Vannak kivételes napok, amikor több, ha például kapnak egy új filmet, vagy ha különösen szerencsétlenek és nem tudnak magukkal mit kezdeni.... :)
Szerintetek ez sok? Én néha kicsit sokallom, nem tudom...
Azon kapom magam, hogy sokszor azért engedek a kérésüknek, mert akkor egy kicsit nyugi van (csúnya dolog, ugye? :oops: ) meg ha betegek, akkor kicsit szintén többet lehet, mert akkor tudom, hogy nekem is az esik jól, meg az olvasás, de ez nekik még nem megy, ugye... Csak ha én olvasok. De ezt is szégyellem, mert Majának, Bernátnak szerintem sokkal többet olvastam, meg nézegettünk könyveket, mint Adéllal. Valahogy a mesefilmekben könnyebb közös nevezőt találni, mint a könyvmesében, ott Adélnak még a rövidebb történetek lennének érdekesek, amit a nagyok unnak, ami meg nekik való, azalatt Adél dumál, lehetetlen figyelni.

Másik: nektek mennyire kitartóak a gyerekeitek a játékban?? Engem olyan sokszor bosszant, hogy (különösen Maja, mostanában Bernát is többször) elővesz valamit, két percig játszik vele, aztán fél óra lófrálás, megint két perc valami játékféle... Mindent igyekszem végiggondolni, kevés a hely? túl sok a játék?? keveset játszom velük?? zavarják egymást?? Ez mind lehet, de az is lehet, hogy egyszerűen ilyenek, vagy ez egy korszak...

Mi a véleményetek??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Kérek szépen egy kis ránk-gondolást, mert nagyon meg vagyok ijedve... Majának délután 40,1 volt a láza, nagyon le van pukkanva szegény, már algopirint is kapott, most megint mérem. Zsolt olvas neki éppen. Úgy félek az éjszakától...
Van egy gyerekorvos barátnőm, vele vagyok telefonos kapcsolatban.. Majd mondom tovább...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita! Drukk, szorítás, gyógypuszi :wink: Reméljük, csak egyszeri dolog volt ez a nagyon magas láz!
Nekem a szülőotthonban annak idején azt mondták, hogy a délutáni láz bír a legmagasabb lenni. Mondjuk Miksánál én hajnalban figyeltem meg, utána rögtön követi ezt a délután.

Pussz!

Ui: úgy volt, hogy az uram dolgozik ma éjjel, de meglepett és hazajött a névnapomra :lol: Úgyhogy nincs is időm :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Rita,
drukkolunk, hogy lemenjen a láz! Hú, ez tényleg nagyon magas! És sok energiát nektek!!!

Zsoltika is lázas :( Igaz, nem ilyen magas, de nagyon rosszul alszik, már többször ébredt :( Holnap nem megyünk tücsökzenére :(

Szirom,
akkor boldog névnapot Neked! :):):) De jó, hogy az urad így meglepett! :D

pgaboka
 
 


Szirom, nagyon boldog névnapot kívánok!!

Rita, én is drukkolok, hogy hamar lemenjen Maja láza. Remélhetőleg éjszaka már nem lesz!

Gabi, Zsoltikának jobbulást!

Holnap igyekszem bővebben írni, meg visszaolvasni, mert kissé elmaradtam...

Jó éjt!
mira80
 
 


Jó reggelt!!!

Visszajöttem :D

Szirom, neked boldog névnapot tegnapra :wink: :D
Kép

Rita, hogy van Maja???

Szirom, Gabi, hogy vannak a gyerkőcök? Olyan ciki, mert azt hiszem, hogy Natka kis fikijétől lettek betegek :oops:
Nálunk meg szombat reggelre Olivér olyan köhögős lett, hogy néha megfullad :shock:
Ráadásul két éjszaka a pofámba köhögött egész éjjel, semmit nem is aludtam tőle.
Bár én nem kaptam el megint.


majd jövök bővebben, még túl reggel van, Nasika azt hitte 5 órakor, hogy reggel van, de aztán mégiscsak elaludt
vas
 
 


Rita! Hogy van Maja?

Gabi! És Zsoltika?

Azt nem is írtam tegnap, hogy a 26-os csoportból 8-an voltak tegnap oviban, és még egy kisfiút délben haza kellett vinni, mert rajtais kijött a betegség. A többi csopot is hasonló, alig vannak, úgyhogy egy csoportba terelték őket tegnap...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Ildi! Nem hiszem, hogy tőletek van, hisz Miksa miután hazajöttünk, azonnal takizott. Bár csak picit és azóta is csak picit. Nincs olyan horror orfolyás. Korai lenne a péntek nappalhoz képest, szerintem pár óra alatt nem jön ki. De írtam az előbb, hogy mi van az oviban, úgyhogy ne emészd magad.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Oksi, nem emésztem, végülis Olin is szombat reggelre jött ki az egész.
Ha már előbb ilyen, akkor el se indultam volna vele. :roll:
(ja, meg tali se lett volna :? )

ahhoz képest, hogy az előbb indultam volna a dolgomra, még mindig itt vagyok.Közben Olika orvosságot kért a drága, kapott is ambroxolt, eddig stodalt kapott, de az már nem segített. :roll:

tegnap este Leventének is fájt a feje :roll:

ja, visszaszedtem több, mint fél kilót 3 nap alatt :shock: :?
viszont ma reggelre megjött(éljen!!! :wink: ), és akkor a napokban meg csúszni fognak rólam a kilók :wink: (ezt várom minden hónapban, mert ilyenkor semmi erőlködés nélkül lemegy legalább másfél kiló :lol: :lol: )


Motiot, örülök, hogy hazaértetek szerencsésen :D

na, majd jövök még, most tényleg kikapcs
vas
 
 


gyorsan pár kép:

a torta
(made by Horváth cuki :wink: )
Kép

bájos arccal hallgatom após pajti szövegét :shock: :lol:
Kép

Dédmami a két legkisebb dédunival :D (Szombathely)
Kép


óriásmaci kiscsajjal :wink: :D
Kép

vas
 
 


Jó reggelt!

Köszönöm szépen a drukkokat, Maja ma már sokkal jobban van. Tegnap este még felkerestük a barátnőmet, Majának piros a torka, de a tüdeje tiszta. Az ijesztett meg igazán, hogy nagyon sóhajtozott délután, hogy nem kap levegőt... Attól féltem, hogy tüdőgyulladás, de nem szerencsére. Éjjel állandóan a homlokát tapogattam, egyszer kapott gyógyszert, mára meg kicserélték. :) Anyukám itt van velünk, most elvitte az egészségeseket sétálni. Rájuk fér, már majd kidöntötték a ház oldalát... :D

Ildi, fél kiló az semmi egy vendégeskedős hétvége után, ne viccelj!! Nekem a fentebb említett programok után másféllel (!!!) mutatott többet a mérleg! De a nagyja már vissza is ment. :shock:

Szirom, úúúúgy szégyellem, egész nap eszemben volt, hogy mondjam, de elfelejtettem mégis... Most mondom:

BOLDOG NÉVNAPOT TEGNAPRA!!!

Kép

(Jól telt remélem!! :) )

Mindjárt jövök!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Jó reggelt mindenkinek,

Szirom, utólag is nagyon boldog névnapok kívánunk neked!!!! Remélem jól megünnepeltétek tegnap este :wink: :lol:

Majának, Zsoltikának, Olikának jobbulást!! Remélem hamar meggyógyul mind a három apróság és senki más nem lesz beteg.

Ildi, jók a képek, Natika nagyon édi. Torta is jól néz ki.

Szirom, viszed azért Miksát oviba? Én tuti meggondolnám, hogy vigyem-e. Kinek hiányzik megint egy betegség?
Mi most jól vagyunk, Ábel hála Istennek nem lett otthon beteg, mondjuk szerintem az antibigyó kúra miatt, amit épp akkor fejeztünk be, mikor indultunk haza.
Viszont most érzem egy kicsit a füle mögötti nyirokmirigyeket, mintha meg lennének duzzadva, az enyßemek is fájnak, valami azért akkor mégiscsak van. :cry:
Örülök, hogy beindult a dokinál is a dolog, hogy gyógyszert kaptál. Látod, ha tényleg ennyi a baj, akkor pikk-pakk babás leszel és együtt pocakosodunk, én megmondtam!!! Apát meg tessék csak rávenni a kiskatonavizsgálatra :wink: :lol: .

Csajok, Márti merre jár? Lemaradtam valamiröl?

Mamacka, üdv közöttünk! Nagyon ügyes vagy a leadott kilókkal! Én sajnos most egy darabig még hízókúrán vagyok :lol: :lol: :lol:

Húúú lányok, én annyira rosszul vagyok minden nap, hogy iszonyat. Ábellel is émelyegtem egész nap az elején, de nem emlékszem már rá, hogy ez ennyira rossz volt. Vagy talán most erösebb. Iszonyat!! Reggel kezdödik és estig, míg el nem alszom tart. :cry: Ha evésre gondolok, akkor azonnal tudnék rohanni hányni, ha azért valamit leeröltetek akkor jobb, akkor tudok enni is egy idö után. Addig jó, míg eszem, aztán megint kezdödik kb fél óra múlva. Brr! De remélem már nem tart sokáig.
Egyébként ma megyek dokihoz, ez lesz az elsö terhesgndozás :wink: Kíváncsi vagyok a dokira, mert az utóbbi két alkalommal nekem olyan gyorsanak tünt minden, nem is figyeltek rám igazán, se a doki, se az asszisztensnö. Képzeljétek, mikor kértem új idöpontot, mondja, hogy május 6. Kiröhögtem, hogy bocs, de TERHES vagyok, az egy kicsit késö lenne már... Erre nagyot nézett, de ö adta egy perccel elöbb a kezembe az ultrahangos fotót a petezsákról. Hát nem tudom. Lehet, hogy aznap volt nagy pörgés, majd ma meglátjuk. Ha ma sem érzem magam olyan biztonságban és jó kezekben, akkor szerintem váltok. Pedig a doki nagyon jó és nagyon kedves. De sajnos az eü-reformok az év elejétöl itt is meghozták a gyümölcsüket. :cry: Dokik csak azt nézik, hogy hogy tudnak jól kijönni a dologból.

Rita, kérdezted tegnap, hogy sok-e a fél óra tv. Szerintem nem. Ha jó dolgokat és hasznosat néznek, leköti öket, akkor miért ne? Három, lassan négy gyerköc mellett te is megérdemelsz ennyi szabadidöt, nem? :wink: Ábel is sokszor olyan, hogy belekezd valamibe aztán pár perc múlva már mással akar játszani. Csak nagyon kevés olyan dolog van, ami sokáig leköti. A szöszmötölös, gondolkodós, koncentrálßos dolgokért van oda.

Ja, még Gabinak akartam írni, hogy örülök, hogy a férjed hazajött a kórházból! Remélem hamarosan jobban lesz tényleg. Ápolgasd csak szegényt!
Kilóidon nem gyözök ámulni, hogy csinálod? Csak a szopival ment le ennyi? Én bele sem merek gondolni, hogy a kiinduló sokból mennyi lesz a végére, remélem a derekam azért még bírni fogja, ha nem, akkor nagy gáz lesz. Vagy marad a diéta.
De otthon nem szedtem magamra semmit, mert már otthon is volt hányinger, ezért nem ment az evés.

Na megyek, mert Ábel gyurmázik, nem tudom hova keni bele egyedül...

puszi mindenkinek

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Rita, te norbizol egyébként?
Mennyire tartod be? 3-ast eszel?
Ügyes vagy ám te is nagyon!!! :wink:

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Motiot, szia!!

Csak röviden, mert a kicsik hamarosan itthon lesznek, meg most beszéltem háromnegyed (!!!) órát a barátnőmmel, ma még nem nagyon hatékonykodtam... :oops:
Háááát, igyekszem figyelni, este sokszor nem eszem, vagy csak nagyon keveset, reggel sokat, ebédre meg mikor hogy. De vannak napok (hétvégén főleg), amikor nem törődöm annyira azzal, mit eszem, ez rögtön nagyon meg is látszik, de figyelve (persze sokkal hosszabb idő alatt... :? ) visszamegy. De beszélni már csak nektek beszélek róla, mert szegény férjem nagyon unja. :) :oops: .
Igaza van... :)

Köszi a választ a tévé-témával kapcsolatban! A többike véleményét is várom!! :wink:

Gabi, végül kiderült, mi baja volt a férjednek????

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita, ne má, hogy fél óra tv miatt itt lelkizel!!!!!(én le se merem írni, hogy nálunk mennyit megy a tv :oops: )
Gyöngyvasalóval akkor játszik, ha szólok neki.De van olyan játék, amit karira kapott, és még le van fóliázva :roll:
Ezért írtam egyszer, hogy nem kap játékot többet(amin fennakadtatok)
Hát kapott, de ez lett a sorsa.
Van, amivel egyszer játszott, van ez a bontatlan, és sorolhatnám......................... :roll: :roll: :roll:

Motiot, nem semmi a dokid se!! :roll:
Szerintem annyira túl vannak terhelve, hogy már azt se tudják, hogy a saját anyjuk kicsoda :shock:
Olivér is gyurmázik éppen :D

Jó hír, hogy Maja jobban van :D

Én meg annyira álmos vagyok, most döntöttem magamba egy bödön kávét, de simán eltudnék aludni.
Natus elbólintott a földön. :D
Képkere köszi a dicsit, még rakok fel.

Gabi, Szirom, jók lettek azok is, amiket ti csináltatok nálunk!!!! :D

Gabi, kiskád bejött?????? :D
vas
 
 


Nektek sem volt jó a babanet??

Ildi, én is vívódtam egy darabig, hogy aludjak-e délután, de győzött a lelkiismeretem: vasalok... :? Kávéval... :)
És Levente mit szeret játszani?? Mit csinál otthon? Azért kérdezem, mert mondom, nálunk is gond néha, lehet, hogy fantáziátlan vagyok, hátha mondasz nekem jó tippeket!
Olyan játék nálunk is van, amit karácsonyra kaptak és már el is tettem érdeklődéshiány miatt... :? Jövőre okosabb leszek, nem kívánságok fognak teljesülni, hanem majd mi kitaláljuk, mi legyen a a meglepetés. Maja például kért babát, azóta ott ül az a szerencsétlen a kád szélén, néha fürdik, de ennyi...

Ildi, még egy: minigrillben te miket készítesz?? Zöldségen kívül... Múltkor tettem be húst, de olyan száraz lett, mint a cipőtalp... :(
Vannak tuti receptjeid???

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Hahó!

Nem ment már megint a bnet :evil:

Köszi lányok a gratulákat, nem emlékeztetőnek mondtam ám, hanem csak eldicsekedtem az urammal :lol: Mondjuk elmesélem mellé, hogy Miksa azt hitte, hogy övé a virág, mondta ugyan, hogy boldog névnapot, de a csokrot nem akarta odaadni. Aztán mikor végre megkaptam, akkor hisztizett, amikor pedig vízbe tettem, akkor méginkább. Ssírt, hogy "ne tedd bele, mert megfulladnak a virágok", de végülis csak vissza akarta kapni. Ezért a jelenetért mondjuk kár volt... :roll:

Motiot! Jó vacak lehet, de legalább hírt ad magáról a kismanód :wink: Közben meg azért tök jó is persze :wink: De nem hánysz ugye? Álmos is vagy? Hogy bírod Ábellel?
Doki: hát elég érdekes. De akkor ott se jobb a helyzet. Máj. :lol:
Majd írd, hogy mi volt ám!

Kérdezted, hogy viszem-e Miksát oviba. Persze, nem tarthatom itthon csak azért, hogy el ne kapjon valamit. Akkor sose menne. Mindig beteg valaki a 26 gyerekből ám :wink: Meg itthon is elkaphatja, meg a boltban, meg a szomszédtól, akárhol. Szóval megy. Főleg, hogy holnap hupikék törpikés nap van (én is megyek, mert megkértek a játszóházhoz, a kölök tökre örül), holnapután a boszikeresős pizsamanap, aztán meg a jelmezbál. Csütörtökre sütit viszek, addigra iratkoztam föl. A változatosság kedvéért sütök pogit, csak apróra szaggatom, azt nem szoktam elrontani :wink: A csajok ettek belőle a talin.
Tegnap megvarrtam neki a fehér sapkát a törpikés jelmezhez (meg egy kiscsajnak is), ma meg vettünk pólót, hálistennek kaptunk igazi hupikéket a Decathlonban. Plusz fehér harisnya kell még rá, és így megy be holnap. Vicces lesz ezt ráadni az öltözőben :lol:

Rita! Klassz, hogy Maja jobban van :D
Szerintem se sok a félóra tévé. Simán belefér. Nálunk az a baj, hogy hiszti van, ha kikapcsolom, és akkor hiába volt félóra nyugi, ha utána elrontja egy nagy kiakadással. De azért kikapcsolom, csak én se mindig félóra után, bár annyi nálunk is a terv :oops:

Gabi! Ti hogy vagytok?

Mamacka! Én is akartam kérdezni, hogy a muffin hogy lesz olyan levélszerű?

Mira! Ígértél hosszabb levelet :wink:

Márti! Hahóóó!!!

Menek vakondruhát tervezni :wink: Azért ezzel nagyot fogok szívni, már előre látom :roll: :wink: De élvezem :wink:
Lányok, Auchanban voltunk még ma délelőtt, vannak ovisméretű jelmezek, rengeteg tündér, királylány meg hasonló, láttam sellőt, Micimackót, kisegeret, elefántot, macit, nindzsaizét, répát, bohócot, stb. 2 ezer valamennyitől majdnem 10 ezerig. Ha valakinek sürgős lenne :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Rita, nekem se volt jó(mármint a babanet)
Én aludtam (győztek az álommanók, és elvittek magukkal :lol: )2-től 3-ig :lol:

Hogy mit szeret játszani???? :roll:
Semmit!!!
Mikor B.füreden voltunk, volt egy tenyérjóslógép, belerakta a tenyerét, és azt írta a gép,hogy"semmittevéssel tellnek a napjaid" :lol:
Jót röhögtünk, hogy mennyire igaza van :lol:
Mit szeret csinálni?
Tespedne egész nap a tévé előtt, meg számítógépezne(de az mostanában tiltott zóna).
Szekálja OLivért állandóan, he eljátszanak kivételesen együtt, annak is az a vége, hogy valamelyik tuti bőg.
Társasjáték nuku, kratív játékok óne.
Lusta dög.
Még játszani is lusta.
(mindig azt mondom neki, hogy megszületni is lusta volt-16 órát vajúdtam vele :lol: )
Kapott Oli egy garázst karira, 3 napig játszottak vele.Kaptak rajztáblát, szintén 3 nap.És tudnám sorolni. :roll:
3-4 naponta új dolgokkal kéne elhalmozni őket, hogy nyugalom legyen.
Az autózás azért még megy.
Van gipszkiöntő, odáig eljutottunk, hogy ketten kikevertük, megszáradtak, fele ki lett festve, de a mágnest még nem kapták meg a hátukra, azt s e tudom, már hol vannak.
vas
 
 


na, ezt jól elküldtem a send gombbal véletlenül :roll:
vas
 
 


Szóval nem tudok ötleteket adni.
nem csak a te gyerekeid nem akarnak játszani, nyugi.

Ha mindennep játszóházba vinném őket, kétezerért, na , ahhoz lenne eszük :D :roll:

Minigrillt tök régen nem használtam.Hús nekem nem száradt ki.Öntöttem rá az elején egy kis olívaolajat.
Szoktam benne kolbászt, virslit sütni, gombát, cukkinit, melegszenyát, pizzát(fagyasztottat), bagettot, husit, halat...

Szirom, jó izgi hét lesz az oviban :D
vas
 
 


Most megint azon vívódom, hogy ébresszem-e őket, vagy sem.Ugyanis 2-kor aludtak el.
Örülök, hogy alszanak és csönd van. :D
Levente meg kibírja 5-ig a suliban.
Legalább nem szenved itthon az unalomtól :lol:
vas
 
 


Ildi, a csönd az bizony nagyon jó tud lenni!! :lol:
De én most már ébresztetem Adélt Maja által :lol: . Különben hosszú lesz az este... :shock:
Virsli, kolbász jó ötlet, meg lehet hogy a húsban volt a hiba(disznó), talán a csirke nem szárad ki, nem??
Megyek én is nekiesek ennek a rumcájsz-cuccnak, jajj de nem fűlik hozzá a fogam... Legszívesebben moziba mennék az urammal például. :lol: :lol: Vagy a kádban olvasnék egy órát... Kép Na, nem álmodozgatok tovább, megyek a dolgomra...
Holnap meg tortát sütök a farsangra, díjnak :shock: , szóval ki is kell néznie valahogy... :) Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Ildi! Akkor fél 5-ig hagyhatod őket, nem? :wink: Enyim gyerek most kiabál, hogy felébredt.

Játékügy, még gyorsan: Miksa legtöbször autókat tologat vagy a vonatokat, illetve azokat a mütyi teletubbies-kat utaztatja rajtuk most megint, akiket még anno én csináltam. Elég jól épít már sínpályát és szereti a puzzle-t. Csak amink van, azt már csukott szemmel is tudja, kell most már másik. Könyvet is nézeget időnként, de azt inkább scak akkor akarja, ha már menni kéne aludni. Viszont sokszor ő is megunja ezeket, és akkor nyűglődik. Akkor kellek én is hozzá, de akkor semmi se jó. Hiába építek olyan sínpályát, de olyat... és akkor szétszórja, kiborítja a vackait,d e pakolni már nem szeret :roll: Festeni meg nekem nincs mindig kedvem :oops: vagyis pakolni utána.
Ja, és szeret a főzésben segíteni. Tésztát mindig adok neki gyúrni, csak akkor a lisztet is szórja, mindegy :roll: :wink: És imád diót és sajtot darálni, akármennyit ledarálna.
Ildi! Miksa még játszik a garázzsal, főleg reggel, ha indulunk az oviba :roll: De sokszor vonatokat tesz bele :wink: Egyébként ha normális időpontban menne a Thomas a tévében, és meg bírnánk nézni, akkor félórékat nyernék, mert akkor megint rákattanna a Thomasra és a pályáira, házaira.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Rita! nekem tök jól bejött tortára az a Katica csokibevonó. A tej.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


felébredtek, akkor húzunk..................

tejes katica tényleg jó

:D

majd jövök...........................
vas
 
 


És a torta milyen alatta Szirom?? Mit tettél bele?? A katicát csak megolvasztottad vagy kell hozzá valami??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Köszönjük, egész jól van Zsoltika! Tegnap végül nem vittük el dokihoz este, de ma már igen, mert éjszaka elég vacakul volt. Lázasodott, sokszor ébredt, sírt, taknyos, tüsszög, köhög... De nem nagyon!

A doki meg semmit sem talált! Tüdeje tiszta, torka sem piros :) Mondjuk örülök, hogy nem kap ab-t vagy más gyógyit, de azért remélem, tényleg semmi, nehogy még rosszabb legyen esetleg... Paramama :D

Így aztán sétáltunk, igaz Zsoltika nagyjából végig a fellépőjén utazott, nem melegedett ki, remélem, este már nem lesz lázas.


Ildi,
igen, nagyon jó a kiskád! Csak mindig úgy jött ki, hogy egyedül fürdettem Lacust, akkor meg nem fotózgatok... Pedig már szerettem volna feltenni egy képet a pancsikolós bébimről :D
Képek szuper jók :D

Motiot,
szegénykém, ez a rosszullét :( De hát ez ilyen, legalább tudod, hogy minden rendben odabent :D Én is émelyegtem az elején, még fogytam is... De azért nem volt olyan vészes, a 12-ig hétig meg elmúlik (remélem).
A dokid elég gáz... Az enyém is elfoglalt, de ilyet nem tapasztaltam!
Kilóim: köszönöm a bókot :):):) Én is csodálkozom néha, hiszen Zsoltika születése után csak híztam és híztam... Persze igyekszem figyelni, nálam főleg a cukros üdítők voltak a ludasak (ezt már sokszor írtam), na most olyan nincs, csak szökőévente 1x :D Se gyümilé, se más finomság, csak amit én készítek (facsarok), és víz. Slussz, passz. Ja, és sokat számít szerintem, hogy rendesen étkezek, ez alatt az ebédelést értem. Az itt van délre, és meg is esszük. Ez úgy megy, hogy szinte minde napra levest is rendelek, ami nagyon bőséges, sok, és marad belőle estére is egy kicsi. A főételt Zsoltikával ketten esszük, abból is mrad néha... És hetente átlagban 2x salátát is rendelek, az a vacsim, ez valami húsos sali. Ma pl. cézár-salit kaptam. Ezt nem fogyókúrás céllal hozatom, hanem azért, hogy egyek zöldséget is, magamnak elkészíteni nincs időm :(
És ha mindenáron édességre vágyom, azt igyekszem reggel enni, vagyis délig.
Hát ezek a "szabályaim", vagyis nálam így megy. Ja, és a torna! Ritkán ugyan, de szoktam :)

Rita,
örülök, hogy jobban van Maja :) Tévézés: hát, nálunk is elég sokat megy, félóránál tuti többet. Na de tényleg nincs időm annyira Zsoltikára, mint eddig... Lacus nagyon sok időmet leköti. Ő ugyanis csak és kizárólag séta közben alszik... Itthon, ágyban csak perceket. Így nagyon nehéz, hisz itthon mindig ébren van, vagy pelusozom, vagy szopi, vagy hordozom, a házimunka is rám vár, főzni szerencsére nem kell... Szóval nem könnyű. De a tévé csak akkor megy, ha Zsoltika kéri, és akkor sem sokáig, amint lehet, kikapcsolom.

Szirom,
de jók ezek a jelmezek! Vennénk mi is, bár nekünk már van tigris :D Nagyon ügyi vagy, hogy ilyen jókat varrsz!

Mennem kell, Lacus már nyűgi... Zsoltika is folyton a karomat cibálja...

pgaboka
 
 


Rita!

Szerencséd van, most gépeltem be valamelyik nap :lol: . Ez volt Miksa szülinapi tortája. A Katicába talán vaj kell, ha jól emlékszem (nem margarin!) Rá van írva a papírjára, én szigorúan úgy csináltam.

Gesztenyetorta

Tészta: vizes piskóta 8 tojásból.

8 tojás, 16 ek. cukor, 8 ek. víz, 16 ek. liszt, sütőpor

A 8 tojássárgáját kikeverjük habosra a 16 evőkanál cukorral. Apránként hozzáadjuk a 8 kanál vizet, és amikor már szép habos, akkor hozzátesszük a 16 ek lisztet, amit előtte elkevertünk a sütőporral. Fölverjük a 8 tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk azt is. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, kilisztezett formában sütjük. (Ez egy viszonylag nagy tortaformába való adag, de lehet kevesebbet is készíteni, arányosan osztva az alapanyagokat.)

Töltelék: 2-3 csomag gesztenyepürét habosra keverünk vajjal (kb. 5 dkg.), cukorral, vanillincukorral, rumaromával ízlés szerint.
Ezzel töltjük meg a tortaformát, illetve vonjuk be kívülről. A tésztát én háromfelé vágtam, de ez függ attól, hogy mekkora adagról van szó.

A tetejét Katica tejcsokis bevonóval vontam be, a tetejét pedig habfix-szel elkevert tejszínhabbal díszítettem.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok mamik egy kis OFF beszámoló... másik topikból átmásoltam mert már nincs erőm még egyszer... mennem kell aludni lassan azt sem tudom mi az...
Az utóbbi két napot kórházban töltöttük... :(

Fiam a végére már annyira jól lett, hogy szétkapta az egész rendszert! :) :lol: ezért gyorsan hazaküldték! :)
Sok dolga igaz nem volt vele mert már szét van esve :cry:

Lányok ez az egész olyan szinten elrettentő, hogy rosszabb már nem is nagyon lehetne... és mégis lesz :cry: hisz még ez se lesz... :(
Anyák a földön alszanak a gyerek mellett,... matracot tilos bevinni vagy földön vagy az asztalon alszanak... Hála Istennek Áron mivel szopizik kaptunk ágyat de csak úgy ha kell másnak akkor akár éjjszaka is felkeltenek...
Az egész épület esik szét.... kosz mocsok... naponta egyszer töröltek fel valami tömény hipós löttyel... (terjengett a klórgáz)
Betettem a gyereket a ketrecébe egyből elkezdte nyalni a rácsot... gondoltam a körülményekre tekintettel ezt sem nagyon takarítják, elkezdtem... jobb híjján popsitörlővel letörölgetni... mondanom sem kell, hogy még hányásnyomok is voltak rajta... :(

No de kezdem az elején...
Este mire elkezdtem fürdeni Áron felsír... gondoltam a szokásos... apja rémülten behozta a fürdőbe... a gyerek tetőtöl talpig csupa hányás volt nemtudom ennyi hogy fért bele... eleinte reménykedtem, hogy talán ennyi volt, kihányta amit beevett, ugyanis nem volt nyűgös, de egyszercsak öklendezés és folyt tovább a trutyi... szegényem még vagy négyszer...
Olyan édes volt nem sírt csak pislogott a nagy szemeivel... felhívtam a doktornőt... éjjel fél tizenkettő volt :oops:, hogy most mit csináljak... azt mondta vigyük be a Lászlóba... biztonság kedvéért felhívtuk a kórházat ott közlik, hogy beutaló nélkül nem foglalkoznak velünk... :shock:
kérdem honnan vegyünk beutalót éjjnek évadján...
(No ná, hogy ez a beutalósdi is a kormány ámokfutásának köszönhető... friss remek rendelet ami megint csak segít az emberek baján...)
...mondjuk, hogy a doktornő küldött minket ide...
...hát ő nemtudja de ide ne jöjjünk a nélkül...
...ekkor férjem egy kicsit megemelte a hangját, hogy na ne szórakozzanak ... kérdezte, hogy akkor az ügyeletre vigyük? vagy hívjunk mentőt? (ezt háromszor kérdezte meg, mert nemkapott egyértelmű választ, a nő csak azt hajtogatta, hogy beutaló kell.... egyszerűen annyit kellett volna mondania, hogy hívjuk ki előbb az ügyeletet... megjegyzem így utólag jobban is jártunk volna...)
Azt mondja minek mentő nincs kocsijuk?... de van... így végül bevittük...
...morcosan fogadtak...
...a beutalót pótoljuk...
...ezt tudnia kellet volna a doktornőnek... bla-bla
Ha mentőt hívtunk volna nem kellett volna a beutaló
Felvették a gyereket no akkor már megbántam, hogy egyáltalán bevittük... :( :cry: nem volt nagy baj, kicsit volt csak kiszáradva... hála Istennek fosiba nem ment át a dolog, láza sem volt... de sajnos még egy éjjszakára bennt tartották... :(
Másnapra tiszta pötty lett, szerintem az agyonfertőtlenített ágyneműtől... :( de ez a kissebb rossz... örülök, hogy nem szedett össze semmi egyéb fosósat...


Na szóval így néznek ki kórházaink ahova a gyerekeinket vihetjük... és akkor még egyenlőre örülhetünk, hogy van hova vinni...
Persze kinézni is azért néznek így ki mert már nulla költségvetésből gazdálkodnak... arra megy ki az egész, hogy ezt is eladják... (és a jónéppel beetethessék, hogy ugyan már ezért nem volt kár) de ennek az egésznek mi isszuk meg a levét...
Itt jegyzem meg a kórházi személyzettel nem volt semmi bajunk nagyon kedves nővérkék voltak, az éjjszakás doktornéni is olyan kedves volt a gyerekkel, hogy majdnem elolvadtam... Áronom pedig egy hős volt...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
reggeli
Kép

Áronom
Kép
Itt már jól volt befalt egy egész üveg főzit... ennyit itthon sem szokott
Kép Kép
Kép
Nagyon rácuppant a cukros teára... eddig jóformán azt sem tudta milyen egy cumisüveg :lol:
Kép
Kicsi manóm vele sírtam amikor megszúrták... nemgondoltam, hogy ezt ilyen rosszul fogom viselni anyaként... Kép Kép

hazafelé
aznap már annyira jól volt... egyszerűen nem bírtam vele... ugrált az ágyikóban! :)

Kép


Most megyek aludni mert ezt két napja nem volt módom gyakorolni... :)


Még annyit, hogy ma két lépést tett kapaszkodás nélkül és a telefont pedig a füléhez teszi és mondja, hogy hööö hööö cuki
No meg mikor kérdezem, hogy Áron cicit kérsz? Nevet és próbál utánozni szi szi szerintem ez lesz az első szava! :lol: vagy már most az???? :o

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Hú, Mamacka nagyon sajnálom ami Veletek történt és amit át kellett élned! Belegondolni is rossz... Kiderült, hogy Áron mitől hányt?

Motiot, remélem hamar elmúlik a rosszullét, mert tudom milyen borzalmas! Nekem Andrissal nagyon sokáig tartott. A 14.héten még mindig hánytam és rosszul voltam. De szerencsére ezek a rossz emlékek pikk-pakk elmúlnak!

Szirom, milyen a hupikés-törpikés nap az oviban? Minden gyerkőc beöltözik törpikének? Aranyos lehet! :) Meg biztos jó nekeik a változatosság.

Rita, fél óra TV szerintem sem sok, bár biztos nehéz lehet kikapcsolni, és utána megy a hiszti, ahogy Szirom írta.

Ildi jók a képek. A torta meg nagyon ötletes volt. Hogy érted azt, hogy peregnek le a kilók? Ha megvan akkor?
Én most kicsit depis vagyok, mert ha csinálom rendesen akkor szépen megy lefele, de ha bűnözök akkor meg iszonyúan visszaugrik és utána olyan nehéz megint nekifogni és elérni újból azt a súlyt amit már egyszer elértem... Lehet, ha édességet eszem akkor azt tényleg délelött kéne? Tudnál tanácsot adni, hogy hogyan legyen eredményesebb a kúra?

Ma megint eljutottam kozmetikushoz. Nagyon jó volt, már ráfért a bőrömre és még szempillafestésre is jutott idő. :)
mira80
 
 


Sziasztok!

Mamacka! Nagyon sajnálom Áront, hogy ennyire vacak betegséget kapott ki, ennyire rosszul volt, és végül kórházban kötöttetek ki. Szegénykének jobbulást mielőbb! Reméljük, nem viselte meg nagyon!
Sajnálom, hogy nem írtad, hogy végülis mi baja volt szegény kicsinek, mert elterelte a figyelmedet a politikai helyzet. Vírus? Baci? Gyomorrontás?

DE: mi itt nem szoktunk politizálni. Mindenkinek megvan a véleménye, ebben biztos vagyok. Abban is, hogy az nem is feltétlenül egyezik másokéval.
Én különösen ügyelek erre, de zavar, hogy egy kisbaba betegségét össze kell hozni azzal, hogy valaki nem szimpatizál a jelenlegi kormánnyal. Én se maradéktalanul, megjegyzem. Annyit azonban hozzátennék, hogy az a fal nem az elmúlt 5 évben rohadt így le, és hogy lehet, hogy a lépcsőház így nézett ki, mint kb. 10 fotón feltetted, de az alsó néhány képen azért nekem barátságosnak tűnik a kórház. Az olyan fotókból kevesebb van. A takarítás nem kormányfüggő, maradjunk annyiban, a reggeli meg már 15 éve így néz ki egy kórházban. Írtad, hogy a személyzet is rendes volt. Ez a lényeg, és nem más. A kisfiad egészsége a lényeg, hogy minden rendben van, klassz dokik és nővérek vették körül, vele maradtak a szülei (ha kényelmetlenül hát úgy, de ez x éve sem volt másként, ehhez egyik kormány sem tette hozzá semennyit se, több mint egy évtizede). A politika egyik másik topik tárgya. Szerintem.

Ez az én véleményem, talán a többiek mást mondanak.

Ui: a cukros te a miért kellett? Főleg, ha fostizik a kicsi?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Mira!
Hupikék nap: fehér nadrág vagy harisnya mindenkin, kék póló, fehér sapi. Miksának kikészítettem a napszemüvegét is, mert abban olyan "okoskás":) Az óvónénik és a dadák is beöltöznek. Nem tudom a pontos programot, de holnap mindenkit ebbe a hacukába öltöztetnek a szülei reggel. Lesz játszóház, ragasztgatás, festés, stb. Majd elmondom, mert én is ott leszek. Még nemtom, kék pólóban menjek-e :wink: Érdekel, rég csináltam ilyesmit ekkora kölkekkel. Pedig van papírom a Felsőfokú nép játék- és kismesterségképzőből :wink: Viszek fényképezőgépet :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Jó reggelt!!!

Mira, a torta azért óra formájú, mert az öreg órásmester.
Persze, hogy 60 éves lett, az még passzol is egy órához. :D

Nálam a kilók(na, jó csak kb. 1-1,5)tényleg leugranak, miután abbamaradt a mensesem.
Vízvisszatartás, vagy mi a szösz.
Előtte napokig nem megy le semmi kilócska, aztán utána meg hirtelen egy csomó. :D

Mamacka, nagyon sajnálom, ami Áronnal történt,.
Mi is voltunk ebben a kórházban 2003. májusában Levetével, ugyanilyen volt.Tök ugyanez a módi, alvás, ahol akarsz (én a reggelire nem is emlékszem)
Engem pl. szó szerint leba**tak, hogy miért volt a fejem az ágyon, mert egy széken ülve aludtam, fejemet Lev mellé tettem.
Szóval ez nagyon bántotta a szemüket. :shock:
Az enyémet meg más. :(

Gai, jó, hogy a doki semmit se talált Zsoltikánál.
Én se vittem el Olivért.
Még összeszed több bacit.
Múltkor Natasával jártam így.Leventét vittem, erre a picur meg összeszedett valamit a váróba. :?
Fürcsis képet azért várjuk :D

Rita, tényleg vicces volt, hogy Lacus majdnem akkora , mint Nasa.
Ő 7,50, Natka meg 7,90-8 kiló körül van.
Aztán van köztük 6,5 hónap :lol:

Mira, ez tipikus jojo effekktus szerintem amiről beszélsz.
Ha egy nap többet eszel, mint előtte, azt a szervezeted már plusznak veszi, és elkezd megint raktározni.Ez így egy ördögi kör.
Ha napokig keveset eszel, ehhez a szervezeted hozzászokik, megelégszik a kevesebb energiabevitellel, tehát fogysz.Aztán másnap sokkal többet eszel, csokik, szénhidrát tömkelege, akkor ez neki már plusz, és plusz súlyban jelenik meg.
Ezért kell egyformán enni.
(jókor pofázok, nekem is visszajött hétvégén) :roll: :lol:
Próbálj meg 5-ször enni egy nap, elosztva a kajákat.
Kicsi adagokat, de ötször.Ami hízlaló, azt próbáld délelőttre tenni.
Du, meg valami nagyon light-osat.
Uzsi pl, 0%-os , cukormenets joghurt, vacsi meg valami 1-es kajcsi.

Nasika sír, hali :D

vas
 
 


Jó reggelt!

Mamacka, nagyon sajnálom, ami veletek történt! Soha többet ne ismétlődjön!!! Kiderült, hogy mi baja volt Áronnak?

Szirom, jó napot nektek!! Majd mesélj, milyen volt!!
((((Én nem éreztem úgy, hogy Mamacka politizált volna, ezek a tények sajnos. Az biztos, hogy nem most alakult így, de pillanatnyilag azért valóban nagy a gáz. Én a tegnap esti híradó alatt eléggé kétségbeestem, hogy ha beteg lesz valamelyik gyerekem, hová fogom vinni. A közeli szép, jó, színvonalas gyerekkórházakat bezárják, marad a János, ami... Ez nekem nem elsősorban politika, hanem aggodalom. Szüléssel kapcsolatban ugyanez. Nem kell vérre menő vitákat folytatni természetesen - szerintem mi nem is tudnánk :) - de a véleménycsere sokszor jólesik. Van egy nagyon kedves barátnői köröm, ahol szintén nem politizálunk, de az aktuális kérdéseket néha kitárgyaljuk. Kinek ez a véleménye, kinek az, de ettől még semmi nem változik. Na, ennyi, így is lehet, hogy túl sokat beszéltem... De remélem Szirom, nem bántottalak meg!!))))
Még valami: Múltkor írtad, hogy te nem repkednél 31. héten... Elgondolkodtattál, kicsit kezdek én is félni. Jövő héten megyek dokihoz, de lehet, hogy még a héten felhívom. Az már kiderült, hogy a terhességgel kapcsolatos eseményekre nem lehet ekkor más biztosítást kötni... :shock: . Ezt nem is értem. :shock: Talán attól félnek, direkt külföldi állampolgárt akarok szülni? Lehet, de nem így van!! :)

Mira, ez nekem is így van, említettem is, hogy hétvégén kb másfél kilóval mutatott többet a mérleg!! :shock: Tegnapra meg lement. De tudom, hogy idegesítő mindig ugyanannyira lefogyni, amin már voltál egyszer... :? Igen, édesség délelőtt, én is akkor eszem csokit, ha már muszáj... :D . Délután néha szoktam enni norbirudit vagy pudingot, ha édességre vágyom. A mai reggelimet el sem mesélem :) , délben cukkini meg gomba lesz tejfölös sajtos cuccban (a lányoknak tésztával), utána kávé, vacsora meg mondjuk kefír vagy keménytojás. Meg a következő reggelire gondolok... :lol:

Motiot tarts ki! Bár más választásod nincs is szerencsére! :) Egyél, ha kívánod, én is az elején négy kilót híztam három hónap alatt, azóta két hónap alatt egyet, most már tudok figyelni egy kicsit. Ne gyötörd magad, pihenj, hamar elszalad ez a nehéz időszak, aztán megint fitt leszel és tevékeny.
Nem is meséltem azt hiszem, hogy jártam pénteken: Kitaláltam, hogy amíg itthon vagyok iskola nélkül, kicsit előre dolgozom (vagyis inkább utólag... :oops: ) és szépen végigtakarítom a lakást. Kezdtem a gyerekek hálójával, több mázsa régi papírt, rongyot... vágtam ki. Pénteken a fürdőnek álltam neki, az üveg szappantartót feltettem a tükörszekrény tetejére. Szép rend volt már, kinyitottam valamiért a szekrényt, leesett a szappantartó, bele a mosdóba és KILYUKASZTOTTA!! Szerencsére nem alul, oldalt van a lik, de meg is repedt, újat kell venni. :? Hétfőn sikerült a konyhát úgy kipucolni, hogy nem keletkezett kár... :) De izgultam... :)

Gabi, a tévé nálunk is így van, magamtól ritkán vetem fel, de ha már így megnyugtattatok, nem fogok ezen sokat meditálni. Motiotnak írt súlykarbantartó tippjeidet én is elraktároztam magamnak. Nekem eddig a szoptatás sem fogyással sem hízással nem járt, de ha figyelek nyilván könnyebben mennek majd le a fennmaradt kilók is. Hát asszem eleinte én is rendelni fogok kaját. Tényleg ki lehet már választani úgy a heti étrendet sok helyen, hogy finom is legyen meg egészséges is, de ne durranjon ki tőle az ember.
Tornának szégyenszemre nem álltam még neki... :oops:

Rumcájsz jelmeze már majdnem kész, még megyek megvarrom a mellényt is. Aztán teszek fel képet. Adél mégis beöltözik, kisbaba lesz... :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Azért nem írtam mert nem is nagyon tudtak mit mondani... valószínűleg benyelt valami vírust oszt pötty...
Legközelebb ha ilyen lesz akkor biztos elöbb megpróbálunk b vitamint aztán ügyelet... de nekünk a dokinéni mondta, hogy vigyük be... akkora nagy kavar van senki bnemtudja mi a dolga...
Azért a politikai helyzetről írtam mert szerintem ez az igazi gond!
Nem vagyok sem fideszista sem semilyen ista.... ezt leszögezem... én egy anya vagyok aki szeretné ha élhető lenne a hazája, aki szeretné ha a gyerekének lenne jövője ennyi!

Áron már jól van szétszedi a házat! :)
cukimanó

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Azért nem írtam mert nem is nagyon tudtak mit mondani... valószínűleg benyelt valami vírust oszt pötty...
Legközelebb ha ilyen lesz akkor biztos elöbb megpróbálunk b vitamint aztán ügyelet... de nekünk a dokinéni mondta, hogy vigyük be... akkora nagy kavar van senki bnemtudja mi a dolga...
Azért a politikai helyzetről írtam mert szerintem ez az igazi gond!
Nem vagyok sem fideszista sem semilyen ista.... ezt leszögezem... én egy anya vagyok aki szeretné ha élhető lenne a hazája, aki szeretné ha a gyerekének lenne jövője ennyi!

Áron már jól van szétszedi a házat! :)
cukimanó

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Ildi
Én is csak azért kaptam reggelit mert a szoptatás miatt negem is fel kellett venni az osztályra, de mondták hogy ha jön másik beteg engem azonnal elküldenek...
A szomszéd apukát nemérdekelte, hogy tilos ő vett egy matracot! Igaza is van!
Én pedig egy ágyban aludtam Áronnal! Nem szóltak érte! meg úgy általában velem kedvesek voltak a személyzettel jók a tapasztalataim...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Rita
Miért is kicsi a világ?
Kíváncsi lettem ám!
...de püt azt nem kaptam...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok,

Mamacka, nagyon sajnálom, ami Áronnal történt, de írtad, hogy ma már nagyon jól van és ez a lényeg.
Én sem szoktam politizálni, most sem teszem, na meg nekemne is járjon a szám, hiszen nem Mo-n élek. De azért megjegyjzem, hogy minden egyes lakalommal rettegek, ha hazamegyünk, hogy Ábel benyel valamilyen nagyobb bacit és kórházba kell vinnem. Azt hiszem, akkor inkább azonnal beülnék az autóba és 8 óra altt itt lennék vele és itt vinném be. Egyszerüen nem tudnám elviselni az otthoni állapotokat. Tényleg a kórházon múlik a legtöbb, hiszen takarítani, kidíszíteni stb. nem a kormánynak kell, de azért nagy nagy szerepe van annak is a mai helyzetben. Itt mindenesetre olyan egy gyerekkórház, mint egy óvoda, sok szép játékkal, benti játszótérrel, kedves képekkel. Hát ettöl mi még nagyon messze vagyunk. Itt természetes, hogy az anyuka is bent marad a gyerköcel minden további nélkül kapsz ágyat is.
Hála Istennek mi még eddig csak az ügyeleten voltunk kórházban, nem szívesen élnék a vendégszeretetükkel sem itt, sem otthon, függetlenül a körülményektöl :wink:

Szirom, teszel te is képet Miksáról a törpike-jelmezben ? Biztosan nagyon cuki!

Rita, neked meg már hétfön akartam írni, de valahogy mindig elfelejtem, hogy nagyon nagyon köszi a csomagot, megkaptuk és Ábel imádja! Nagyon aranyos könyv, mégegyszer köszi!! :lol:

Tegnap este voltam dokinál, minden rendben van, a kiszámolt szülési idöpont tökéletesen megegyezik az uh-n mért adatokkal napra pontosan, dobogott a kicsi szivecskéje, söt kalimpált a kis lábacskáival meg a kezecskéivel, olyan jó volt látni!! De valahogy még mindig nem tudom igazán elképzelni, elhinni, hogy baba nö a pocakomban :shock: , olyan hihetetlen, mert itt van már Ábel és a kismanót meg még nem érzem. De nagyon nagyon örülök, hogy minden rendben van és már most imádom a picúrt!

Na megyek, mert kicsit le kéne pihennem, míg a gyerekem alszik :wink:

puszi mindenkinek

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Rita
A gyereket maga után vonszolós sztorin azt sem tudtam sírjak vagy nevessek... :) :(

Látom ti is betegek voltatok... örülök, hogy Maja is jobban van (olyan aranyos ez a név)

A jelmezekre kíváncsi leszek... én is alig várom, hogy majd jelmezeken gondolkodhassak...

A fogyásos dologhoz... te gondolom jóval magasabb vagy! azért az sokat számít ám!

Gabi
Szerintem nagyon ügyes voltál a kilókkal kíváncsi leszek nekem, hogy sikerül másodszorra...

Amúgy én a kórházban is csináltam ám... megkértem a férjem hozzon be párszem főtt krumplit, a levesből meg kieszegettem a borsót...




Nagyjából megpróbálok egy kicsit jobban visszaolvasni amíg alszik... edig elég felületesre sikeredett...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Szirom
Az előbb valahogy csak az elejét olvastam...
...sajnálom, hogy így nekem ugrottál szerintem a politika nem egy félelmetes mumus mint ahogy beállítják, hogy az emberek inkább messziről elkerüljék és megegyék amit eléjük tesznek... szerintem politizálni nem több mint elgondolkodni az életünkön... ezt pedig szerintem mindannyian megtesszük...
Párt politizálásba nem kezdtem valóban nem gondolom, hogy ez a fórum annak lenne a helye... ráadásul sajnos azt sem hiszem, hogy másik párt olyan nagyon sokat tehet a nagytőke irányít mindent... de azért az sem mindegy, hogy próbálnak e ellene tenni vagy ez az érdekükkel megeggyezik...
Egyszerűen arról van szó mint ahogy az előbb is írtam, hogy anyaként igenis felelősnek érzem magam.... és kétségbe vagyok esve, hogy mi az amit én tehetnék..

Persze-persze... mindenre az a válasz, hogy ez eddig is ilyen tyar volt... de ez nem igaz! Tudod azt kívánom bárcsak nem kellene megtapasztalnod de félek előbb-utóbb sajnos rá fogsz jönni....
Nekem eddig még nem tudta senki megmagyarázni, hogy mi értelme van ennek; (azon kívül ami nyilvánvaló, hogy a hiányt pótolni kell, de miért is jelentkezett ekkora hiány)
Azt, hogy 100 kilométeres körzetben nem marad kórház mert bezárják őket... mi lesz a szívrohammal kórházba szállítandó emberekkel vagy egyéb sürgős esetekkel? Vagy akár a beindult szülésekkel... Emberek fognak meghalni és szerintem e mellett nem lehet elmenni... és erre nem lehet mondani, hogy ez eddig is így volt, mert nem igaz.... persze eddig is hullott a vakolat, de most már kórház se lesz amiről hullhatna... teljesen ellehetetlenítik a működésüket; persze nem az elmúlt 5 vagy 10 évről beszélek, hanem az elmúlt 50-ről!!! és persze nem a kormánynak kell takarítani, de a pénzt az államtól kapnák, amiből megtehetnék, hogy rendbe tegyék.
És igen a kisfiam egészsége a lényeg, pont ezért aggasztó a helyzet, azért is emeltem ki, hogy nem az orvosokkal van a baj, hanem azzal, hogy nem kapnak semmilyen támogatást, amúgy máshogy értelmezted az egészet semmi bajom nem volt a reggelivel egyszerűen lefotóztam az átadó helységet, de azért azt sem gondolom, hogy ez így a normális, és ha ez eddig ilyen volt akkor vajon mi lesz ezután...
...és akkor itt most nem állnék meg...
Bezárnak 150 éves iskolákat... eddig talán még az oktatás volt amire még úgy ahogy büszkék lehettünk... és nem igaz, hogy nem működnek hatékonyan, 38 fős az osztálylétszám... ezentúl 90 lesz???? Már eddig is sok volt, hiszen bizonyos létszám felett lehetetlenség kellően figyelni rájuk, vannak tanítási tapasztalataim... hova fogjuk a gyerekeinket beíratni? Én nem tudok nem foglalkozni mindezzel...
És bocsánat, hogy kijött belőlem, de belecsöppentem és gondoltam megosztom veletek is, azért eddig is szó volt másról is mint a fogyókúra... gondoltam a betegség kapcsán belefér...



Azt hiszem, hogy ti már sokkal összeszokottabb csapat vagytok... inkább nem is zavargok.... sajnálom pedig szimpatikusak vagytok... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Ildi, köszi a választ és a tanácsot! Igyekszem megfogadni.
Csak néha tényleg hihetetlen, ha a egy picit megfeledkezem magamról akkor szinte kezdhetem elölről az egészet. :(

Natinak miket adsz már? A főzelékekre gondolok.

Motiot, örülök, hogy minden rendben volt az UHn. A rosszullétekkel hogy állsz?

Rita, köszi Neked is a bíztatást! Mit főztél ma? Cukkini+gomba tejfölös cuccban? Leírnád pontosan? Jó lenne tanulni...
mira80
 
 


Hahó!

Mamacka! Amit leírtam, azt most is úgy gondolom. Erről a témáról valóban nagyon hosszan el lehetne beszélgetni, de én itt nem szeretnék. Viszont azt a képriportot nem hagytam szó nélkül, mert nem tetszett a megközelítés. Ennyi. Én sem vagyok elégedett, sőt, de ennyire keserű sem. A kórházakról pedig sajnos többet tudok, mint nagyon sokan, mert (a talin meséltema csajoknak) nagyon-nagyon sok időt töltöttem már életemben kórházban. Szerencsére a gyerekkel még nem kellett kórházban lennünk.

De emiatt el ne menj, amit én leírtam. Annyi volt, hogy én most is úgy érzem, hogy te politikai színezettel írtál, én meg azt mondtam, hogy ne tedd, és valóban nagyon nem tetszett, amit írtál, illetve ahogyan írtad, és ezt nem is rejtettem véka alá. Ennyi történt.

Most gyorsan két kép közkívánatra. Muszáj képeket válogatnom, mert szeretnék nyomtatni a többi gyereknek is:
Kép
Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom, Miksa NAGYON ÉDES!!! :D
mira80
 
 


Mira, inkább nem írom le, nem lett guszta :) , de finom volt azért. Csak a tojást rosszkor tettem bele... :) De semmi különös, póréhagyma, gomba, cukkini együtt párolva (wokban, de ez nem lényeg) a végén egy főzőtejszín, sajt (füstölt mozzarella), só, bors, tárkony. Rengeteg lett, dugig laktam, ma már asszem nem is eszem mást.

Mamacka, szerintem nem kell emiatt búcsúznod, nemá!!! Ez csak más topikokban divat! :) Szirom még nem is válaszolt neked, azt még várd meg legalább. :) Te most benne voltál, persze, hogy felzaklatott, engem is, pedig csak a híreket hallgatom. Beszéljétek meg inkább!! NA.

Motiot, ne köszönd :oops: , de örülök neki!! :) Sokszor még én sem tudom felfogni, hogy a negyedik ül a hasamban, pedig az enyém már igencsak jelez! :) Majd ha kint lesznek biztos nem tudunk elfeledkezni róluk!! :D

Felhívtam a doktoromat, nem mondta, hogy ne repkedhetnék, csak előtte is látni akar. Ez most jó vagy rossz :shock: ?? Emlékeztek, hogy be voltam rezzentve nyáron, most meg még jobban... De nagyon hülyén hangzik, hogy azon merengek, milyen lesz az urammal kettesben, ne haragudjatok! :oops: :oops: Ezután már BIZTOS jó darabig nem lesz ilyen!

Ildi, aszittem jössz még!

Beszti, írsz majd nekünk (nekem) beszámolót az életetekről? Mindenre ki vagyok éhezve, ami egy négygyerekes család életét illeti. Napirend, nagy gyerekekre jutó idő, (pihenésre jutó idő hahaha), férjre jutó idő, háztartásra jutó energia, satöbbi. Mesélj!!

Megint nagyon elkanászodtam, egy csomót ülök a gép előtt. :( Kicsit fékezem magam, de csak máshol, itt ugyanannyit örülhettek nekem!! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Na, közben itt vagy te is Szirom. :) Rám sem haragszol??

Milyen volt a napotok? A gesztenyés torta nagyon jól hangzik, köszönöm, de asszem ezt inkább magunknak készítem el hétvégén :) (vagy is-is). De a gyerekeknél az oviban a pudingos a sláger, lehet, hogy az lesz katicával. Arra nagyon kíváncsi vagyok!! Eredményről majd beszámolok.

Pussz!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?