Új privát üzeneted érkezett!

Ayse:

Hát ja. Másfél évvel ezelőtt mikor Zsuzsa apaságiját intéztem, még kellett. Most már állítólag modernizálódtak az anyakönyvvezető hivatalnál, és computeren le tudják kérni az információt. Mondjuk felhívhattam volna őket előre, de én csak mentem a másfél éves információ alapján. De mindegy, ez legyen a legnagyobb baj.


Ppanna:

Az a gáz, hogy már nem kamasz. :evil: 20 éves, de a stílusa néha hagy maga után némi kívánnivalót...


Maresz:

Épp körkérdést akartam feltenni, hogy kinek a gyerkőce milyen mennyiséget hajlandó megenni. Tudom, nem mérvadó két gyereket összehasonlítani,de kiváncsi lennék a szórásra... mert azt halljuk, hogy Ayse Andrisa meg Barbi Leonkája nagyon jól eszik,de én kiváncsi lennék, a kisebb étkű babák mennyit esznek egy nap. És hogy mit!!!

Úgyhogy...



Körkérdés!
Leírnátok, hogy kinek miből mennyit eszik a babája? Mi a reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora menü egy tipikus nap, és milyen mennyiségek fogynak?


Nyuff, megyek aludni... eddig mindent csináltam csak nem az esettanulmányomat írtam. Nem utolsósorban kifizettem David egészségügyi biztosítását, ami ugyan rohadt drága és privát és nem fedezi a szemműtétet, azért lehet remélni ha valami baja lesz ezután, azt nem kell életünk végéig zsebből fizetni. :evil:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Majola!
Ha ez megnyugtat, Andris is nagyon hamar elkapta az első megfázást, aztán szép sorjában a többit. Azzal vígasztaltam magam, hogy a közösségbe viszont már edzett csatalóként mehet. Annácska természetesen edzett királylányként. :)

Köszönöm a hsz-eket suli ügyben, én is hajlok a keményebb helyzetre. A probléma az, hogy Lili lasú, ezt mondják az ovónénik. Iszonyú alapos, de lassú. Persze ez változhat. Lassú és felületes. :twisted: Ja nem, gyors és alapos. Hát majd megálmodom. Meg újratárgyalom a két barinő anyukájával, akikkel együtt szeretnénk beiratni a lányokat.

ayse
 
 


Zsuzsa!
Szegény Anna, remélem hamar jobban lesz :(
Hát igen, szerintem is nagyon messze van.....nem is erősködöm, hogy oda menjünk....

Róki!
Na azért Leon étvágy se volt a toppon mostanában, de pl. ma rengeteget evett :D
Reggeli: Mindig 2 deci kakaó, utána vagy egy fél szelet kenyér, ma pl. csak egy túrórudi
Tizórai nem mindig van, attól függ, mikor kel Leon: ma a cora-ban megevett 2 babapiskótát és egy fél kiflit.
Ebéd: Egy nagy tál bableves zöldségekkel, tejföllel, kb. 3 deci, de már nem kell turmixolni. Van amikor nagyon keveset eszik ebédre, csak pár falatot.
Uzsi: 3 mandarin, fél alma, kifli. Ált. mindig gyümölcs, a mennyiség nagyon változó
Vacsi: Óriási adag tejbegríz kakaóval. Ez ált. mindig normális mennyiség, eszik üveges bébikaját is néha, szendvicset, vagy amit főztem.
Szerencsére neki is elindult a súlya felfelé, 6 hónap után....

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 

 
 

Dekorcsíknak egy kis híja lett, az ajtó kögött. Egész be kell hajolni, hogy látszódjon. De állítólag lehet mégiscsak kapni. Úgyhogy a hiány pótolva lesz. Egyelőre beraktuk a szőnyeget és ott szaladgálnak a gyerekek. Nagyon élvezik. Ha már jól megszerette/hozzászokott, akkor az ágyikója is átkerül. Már hozzászoktam a színhez. Vidám :).

Barbi!
A férjem ma találkozott egy régi tanítványával, aki hazaugrott államvizsgázni (vendéglátó) a Virgin-szigetekről és már megy is visza. Valahogy nem vágyik ide. De hogy méééééért?????? :twisted:

ayse
 
 


Rókica
Brigi étvágya eléggé rapszódikus. A mai mennyiséggel meg voltam elégedve, ez így nézett ki:
Reggeli: gyümölcslé, 2 virsli kevés kenyérrel
Tízórai: fél körte
Ebéd: kb. negyed zacskó rizs borjúhússal+ az én csirke gyrosomból kunyerált még
Uzsonna: jesszus, már nem tudom mit evett, de valamit biztos
Vacsora: egy nagy tányér marhahús leves (én ma főztem) sok répával és tésztával, fél üveg Hipp-es almás palacsinta.
+ az esti szopi. Szerintem már nagyon kevés tejem van, mert alig nyel közben, de már fürdés közben cuppog, hogy tudjam mire számítsak :wink:
Ezért nem is ajánlkoztam, hogy fejek neked, mert mellszívóval alig pár csepp jön. De hála Majolának és az Eszterláncos anyukának Zsuzsa kapja a gyógyító nedüt.

Kép
Kép
maresz
 
 


Ayse
Virgin-szigetek. Jól hangzik.
Már írtam, hogy mi is erősen elgondolkodnánk, hogy körülnézünk valahol külföldön, de a Brigivel nem merjük bevállalni. Így tűrűnk és szenvedünk. Bár tudom, hogy Barbinak és Katinak ez nem megnyugtató, de Férjnek is minden évben csökkentik a fizetését. Nem panaszkodom, így sem keres rosszul, de a munka évről évre több (reggel f7-kor megy el itthonról és este 7 előtt ritkán látjuk) és a fizetésén ez egyáltalán nem látszik meg, sőt .... :?
Szobáról kérünk képeket. Brigi szobája is kétszínű. Alul kék, felül sárga és Micimackós bordűr van középen.

Kép
Kép
maresz
 
 


Jó reggelt lányok!

Róki, nálunk ez annyira változó, hogy inkább nem írom le, mert csak inkább megtéveszt... :? :)

Kép

Kép
prüntyi
 
 


most legyetek csak igazán büszkék rám,mert egy kiadós lánybuli után,2kor dőlve be az ágyba és 5kor nyuszit átpakolni mi ágyunkba,6kor készülődni és 7kor már a reggeli" ébresztő órán"izomkodni......na ez a nem semmi......jól vagyok! :roll: :shock: :lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Nyúlné!

Na ez a nem semmi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lányok!

:( :( :(
Lénának csak fölment a láza éjszaka :( :( , adtam neki kúpot...
Azért aludt..
Viszont nagyon nyűgösen ébredt...és rám is hányta az 1 deci tápiját... :( :(
Jaj de nem tetszik ez nekem....nemhogy javulna, hanem még romlik is.... :( :( :(

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Jaj de nem tetszik ez nekem...

Lénám nyitott szemmel fekszik a habtapin és öleli maccot :cry: :cry: :cry:
Ő soha nem szokott a földön heverészni..még kiskorában sem.... :cry: :cry: :cry:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Megann,

Szerintem ne aggodj, ha valami pang is Lenaban, amit a laz jelez is, akkor biztosan lefarasztja a szervezetet! Had pihenjen, Balazs is sokkal light-osabb, ha beteg. O is ledol barhova alukalni, pihenni. Ha pedig nem javul a helyzet, akkor szerintem vidd vissza es talan egy fulvizsgalatot is megerne a dolog nem? Meghat valoszinuleg az ut is kifarasztotta!

Ayse,
A mi iskolankban van egy ilyen kisfiu, tavaly egy osztalyban volt Mattal, aki szinten nagyon okos, csak rettenetesen preciz es lassu. Tavaly nem igazan jol alakult az eve, sot-a tanarneni nem igazan volt turelmes vele es allando harcban alltak az anyukaval! Most egy eszmeletlen nyugodt tanarnenit fogott ki ebben az evben es osztalyelso! Nagyon nehez kerdesek ezek, hiszen mindenki a legjobbat akarja a gyerekeinek epp ezert meggondolom, hogy Balazst inkabb maganiskolaba iratom, mert hat meg itt kulfoldon is megvan a sulya ezeknek az iskolaknak. Meg itt nem igazan tetszik nekem a rendszer az allami iskolakban, hogy minden evben szetvalasztjak a gyerekeket, mas osztalytars es mas tanarneni.

Nemesek,
Hat eleg dramaian hangzik ez a dramai szak :oops: :lol: Valoban hulyeseg meg szakosodni, hiszen latom Matthieun is, hogy elkezd valamit, utana meg megsincs hozza kedve. Legyen altalanos kepzes mindenbol es ha a gyerek jobb valamiben, akkor lehetne szakkorokkel kompenzalni a dolokat, nem?
Matthieu is elkezdett rajzolni, de par honap utan abbahagyta, nincs kezugyessege, megha szerettem is volna, akkor sincs! Viszont focizik, teniszezik(velem), es judozik mar harom eve. Ezt imadja es nagyon ugyes. Mar narancssarga ove van.
Elvan a ket fiu egymassal? Olvastam amit Kornelrol irtal, nem reagaltam ra, marmint arra, hogy neha eleg durva mas gyerekkel! Szerintem ezen minden kisfiu atesik, az enyem is tepte a hajat a kisebb gyerekeknek a dadanal, neha eszrevettem, hogy akarattal felloki oket, de mar nem csinalja. Majd kinovi a tied is, ne felj! :oops:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Aniko!

Meg vagyok döbbenve azon amit irsz....
MINDEN ÉVBEN SZÉTVÁLASZTJÁK AZ OSZTÁLYT???????ÉS LECSERÉLIK A TANITONÉNIT?????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Te jó ég...mik vannak.....mire jó ez??????????
Nem pont az a jó hogy megismeri az osztálytársakat a tanitónénit és évekig a biztonságot nyújtó megismert közegbe tér vissza a gyerek minden nap???????? :? :? :?

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Juci,
Koszi, keresztlanyom negy eves.

Rokica,
Hat korkerdesre valaszolva, nem is tudom, most Balazs is elegge rapszodikusan eszik! Egy jobb alkalommal
reggeli: 2-3 dl kakao
pici ureskalacs vajjal, egy fel szelet gepsonka,
tizorai; gyumolcs 1 mandarin
ebed: egy tanyer husileves(teszta+zoldseg+husi) majd utana megeszik deszertkent egy kisebb joghurtot vagy valami kompotot
uzsonna: gyumolcs vagy joghurt(ok), nehany babapiskotaval vagy keksszel vagy tejet iszik
vacsora: egy tanyer leves
lefekveskor pedig megiszik vagy egy teat vagy egy kis tejet meg.


Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Aniko!

Léna:Konzultáltam telefonon dokinénivel..továbbra is kitart hogy hét vége felé vigyem vissza kontrollra.....

Csak én itt tépelődöm meg rágódom, mert még soha nem volt ilyen Léna......ijesztő hogy ennyit fekszik és alszik.... :roll:

Rókica:
Mivel mi kisevők vagyunk, ezért ne legyen támpont a mi menünk, ok???

Reggeli:
Készitek 2 deci tápis tejet(amiből megiszik 1 decit, ritkán 150 millit, mégritkábban az egészet)
Tizórai: Nem kap, mert akkor nincs ebéd...(ha látom hogy csak 1-2 felé lesz ebéd, akkor max egy fél joghurt...
Ebéd:1 bébiételes üvegnek megfelelő valami...de még ez sem fogy el teljesen sosem...utána túrórudi vagy valami kis nasi....de ez sem fogy el teljesen sosem..
3 kor: 2 deci kakaó amiből szintén csak 1 deci fogy általában, vagy még annyi sem..
Uzsi:gyümi....vagy mixelek neki géppel vegyesen, vagy mandarin 1-2 db(pici), vagy 3/4 banán.....de mennyiségre ebből sem fogy el egy üveggel(bébiételes)
Vacsi: egy üvegnyi valami...mondjuk vasárnap este megevett kb másfél rántott csirkecombot(alsó), tegnap már nem egész 1-t..
viszont utána még lement egy krémtúró..

Napközben teácska...2-3 deci...

Hát ennyi..

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Megann,

Pontosan igy erzek en is mint te! De itt ez a szokas, azt mondjak, hogy igy jobban alkalmazkodik majd a gyerek es jot tesz neki, mert nem ragad le ugyanannal a baratnal, meg megismer mas "modszert", ugye minden tanar maskeppen tanit stb. Le voltam dobbenve mar ovodaban ez van nalunk, bar ott meg ugye "ismerettseg leven" megjatszottuk, hogy egyutt maradjon legalabb a legjobb barataival, de most o masodik osztalyos otthoni szempontbol nezve es a mostani osztalya katasztrofalis es a tanarnenije meg egy nagy " :evil: :evil: ". Nagyon nehez volt az elejen, mert egy ideig nem is volt kedve menni iskolaba, mivel nem ismert senkit az osztalyban :cry: Persze alkalmazkodik szerencsetlen, persze, hiszen nincs mas valasztasa :cry:
A maganiskolakban viszont, ahol harom eves kortol vagyis kiscsoporttol egeszen negyedikes iskolas koraig ugyanazokkal a gyerekekkel megy vegig, bar a tanarokat allitolag itt is valtjak. De csak ovoda-iskola szinten. Meghat harom nyelvu oktatas, angol kozepso csoportol es szamitogepes ismeretek nagycsoporttol.
Sajnos Matthieu nem akar atmenni, pedig sok ismerosunk van ott is, dehat megertem, ha nem is az osztalyaban, de legalabb az iskolan belul jo sok baratja akad, meghat ugyis elkoltozunk, igy nem akarom mar bolygatni. Ket evet mar kibir igy, utana ugyis megy a felsobe.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Sziasztok!

Megcsináltam az ebédet, Panni alszik, így most lelkifurdalás nélkül ülhetek ide!.
Megann
Léna láza :cry: :cry:
Szívzörej ügyben elég felületesen olvastam vissza.Ha sietek, sajna csak kardinális szavak ragadnak meg az agyamban, pl.Nálatok:láz, szívzörej, doktornéni :oops:
Muszáj lenne jegyzetelnem, de nem mindíg van rá időm,Azért igyekszem képben lenni.És cupp-cupp puszikat Léna homlokára!
Anikó
elég érdekes, ami Franciaországban a suliban megy! :shock:
Kérdezted az antibiotikumot:ha hallójárat gyull.-van, akkor gyógyszeres pici csíkocskát raknak a fülbe, naponta contr, cserélik.Középfülgyull.-nál is így kezdődik-sokszor elég-és nem adunk antibiot.-ot.A köv,fokozat+csík+ABI, a végső-felszúrják a fülét, tenyésztésre váladékot vesznek, és ennek megfelelően, milyen antibiotikumra érzékeny a kitenyészett baci, kap gyógyszert.
Nyúlné
büszkék is vagyunk RÁD! :D
Majola
Annácskának jobbulást!
Pannival mi szerencsére nem igazán látogattuk a dokikat, talán 2x-ha volt beteg.Épp tegnap beszéltük férjemmel, hogy ha bölcsis lesz, kijut neki is a különböző köhögös, taknyolós, fosós-hányós dolgokból.
Barbi
Új-Zéland hmm, jól hangzik!
Szerintem, ha volna ismerősünk külföldön, én lehet elgondolkoznék, hogy kimenjünk-de Csaba hallani sem akar erről, így kérdés megoldva-szívunk itthon tovább....
Ayse
Lilinek jobbulást, Neki is pussz-pussz!Nagyon ügyi vagy fogyókúra ügyben, hajrá!!!!!!


Érdekes, nem könnyű ez a suli, tanítónéni választás.
Itt a faluban nálunk meg különösen.(látjátok, ez is hátrány a városi gyerekekhez képest-de ez van)
Minden évben 1-max.2 első osztáy indul.Abból nem igazán nehéz eldönteni, hogy melyiket válasszuk majd.Az ismerősöktől sokat hallom, hogy egy-két oszt.főnök igen megkülönbözteti a gyerekeket, a szerint, hogy milyen a szülők anyagi helyzete.És ez annyira kiakaszt.ez úgy annblokk jellemző a falunkra.
Mondjuk én még az óvónénin gondolkodom, de ott is akad egy-két érdekes személy..Hogy tudatosan, vagy tudat alatt e nemtudom, de beíratkozásnál(két ovi van nálunk), szétválogatják a gyerekeket :tehetőssebb szülök, és kevésbé tehetősebb szülők csemetéi szerint! :(
Jó mi?

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Aniko!

Továbbra is meg vagyok döbbenve.... :shock: :shock:
A véleményem szerint "alkalmazkodásra edzeni" a gyereket ráér jóval később is...nem 6-8 éves korban :evil: :evil:
Persze én dilettáns vagyok a gyermekpszihológiához......úgyhogy nem nagyon dumálhatok....de nekem jó volt mindig ugyanazokhoz a gyerekekhez bemenni....

Lemaradtam, vagy szenilis vagyok... :shock: :shock: hová költöztök 2 év múlva??????????

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Totka!

Szintén meg vagyok döbbenve :( :( :(
Micsoda világ.......... :( :(

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Beleolvastam a masik topikba es Pruntyinek a kerdese nekem is megfordult a fejemben!

En is feltennem itt akkor,
Nalunk az ovoda nem kotelezo harom eves kortol??????? Mert itt ha van testver, ha dolgozol, ha nem, de be kell adni az oviba!
Akkor most hogy van ez??

Ayse,
Koszi! :lol: Na, mennyi ideig tornaztal ma?? Reggelire barmit ehetsz, azt meg leadod a nap folyaman! Ebedre mar kevesebbet es hat utan mar ne legyen csak nehany ligh-tosabb dolog.
En ma raallatam egy kellog??? fogyira. Van ugye a kellogsnak egy K-s nevu termeke, amihez kiadott egy programot, szamitogepen van kapcsolatban egy scottchal, aki segit fogyni. Tornagyakorlatok, tanacsok stb. Na nem tudom mi lesz belole, de a ritmus, reggel egy bogre kellogs, ebed ket bore kellogs es vacsorara lehet enni allitolag amit akarunk, (persze nem csaszarszalonnat :lol: ). De nekem ez talan bejonne, mivel eppen tegnap irtam, hogy en este tudok csak enni :roll: nyugodtan! Majd meglatom!
Gazszamla :evil: :evil:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Léna még mindig alszik......

Nem tudom...jól van ez igy????????
Egy fél órát, vagy egyet volt csak fönt..most meg úgy alszik mint ha 3 napja nem aludt volna..... :(

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Panna tegnapi menüje:
reggeli:1 sz.vajas kenyérbél+4 sz.szalámi+3!!csemegeubi-meg van hülyülve érte.
tízórai:2 kivi
ebéd:kb.2 dl almaszósz, 6-8 csipet párolt csirkemellel
uzsi:1 túrókrém
vacsi.2 dl tej+jó sok Nesguik, csokis gabonapehely.
Napi 4-5dl.tea, csapvíz, Kubu, mikor mi.

Ma felvágottas kenyeret reggelizett(a kenyér héjját nem eszi meg), 2 mandarint tízóraizott.Ebédre borsófőzit főztem, tükörtojcival, kíváncsi leszek, mennyit fog enni belőle.

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Megann
hát ilyen hülye világ ez, férj szerint ez már csak rosszabb lesz, pedig Ő optimista!És akkor én még jó helyzetben vagyok, hány, de hány ismerős család majd meg bolondul, hogy honnan kérjen kölcsön, kajára, számlára stb, stb.De ez van.
Panni kétszer volt lázas, akkor Ő is rengeteget aludt.

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Anikó!

Nálunk nem kötelező!!!! 3 évesen óvodába adni a gyereket, elég (illetve akkor már kötelező) 5 évesen, arra a bizonyos 1 évre, mielőtt suliba megy, az ún. iskolai előkészítőbe.
De megfordítom a dolgot, és most jön a szomorú része a dolognak:
mivel nem kötelező, sajnos nagyon sok helyen az óvodában is elutasítják a gyereket, mondván az óvodának sem kötelező 3 évesen felvenni (hivatkozhatnak bármire, de nagyjából arra, amire ugye a bölcsinél is szoktak, ahová szintén nem kötelező bevenni a gyereket)

Szóval ez a helyzet, az unokatesóm kislánya 5 éves, Szentendrén, a 12 óvodából sehová sem vették fel, különböző indokokkal...
Szentendre jegyzőjéhez kellett fordulni, mert ugye itt már nem volt mese, a kislánynak menni kellett oviba...
Aztán jegyzői utasításra felvették mégis valamelyikbe.


Gergő kaja:

Reggel kb. 6-7 között megissza Gergő a kb. 260 ml tápszert.
Alszunk tovább, majd ébredés, ráncba szedjük magunkat, és együtt reggelizünk.
Általában megeszik egy szelet kenyeret, vajjal megkenve, sajttal, felvágottal.
Aztán délelőtt nem kap semmi mást, nincs uzsi (általában fél 9 -9 felé reggelizünk), különben nem lenne ebéd.
Valamikor fél 12 és 12 között ebédel Gergő.
Na, az igen tetemes mennyiség, kb. megeszik annyit, mint mondjuk én.
Szerencsére nagyon jó étke van...
Viszont nincs két féle kaja nálunk hétköznap, úgyhogy délben mindig csak egyfélét kap, de nagyon fontos, hogy az főtt étel legyen.
Próbálom variálni, hogy egy héten egyszer legalább legyen vmi tészta, legalább 2x főzelék, és persze húsis kaja is legyen bőven.

Mostanában ebéd után nem adok neki semmit, hanem amikor felébred, akkor szokott kapni egy joghurtot, vagy krémtúrót, vagy ilyesmit.
Na, ez nem tetszik neki, hogy nagyon hamar elfogy, úgyhogy ma is, kb. a krémtúró után negyed órával elkezdtem neki mandarint pucolni.
Le is csúszik ilyenkor neki 5-6 db. Addig eszik, amíg látja, hogy van...:) :) :)

Délután még egyszer kap vmi gyümölcsöt, általában banánt, vagy almát, néha őszibarack befőttet.
És nálunk általában este jöhet a kölesgolyó, vagy valami light-osabb keksz, vagy ropi. (Gergőnél ez a nap fénypontja:))

Vacsira nem kap szilárdat, szintén tápszert kap, és szintén 260 ml-t.

Folyadék: a cumisüvege azt hiszem 250 ml, ezt legalább 3x töltöm neki újra egy nap, de van, hogy négyszer. Inni vízet iszik...

Most csak ennyire van időm (apának meglepetést csinálok), később majd jövök még...

Kép
kuha
 
 


Totka!

Úgy látszik, ez az uborka nagyon megy a gyerekeknél, Gergő is imádja a csemege uborkát!!!

Kép
kuha
 
 


Kuha!

Hűűűű milyen meglepi????? :D :D
Aranyos vagy...bármi lesz is, férj biztos örülni fog neki :) :wink:

Aniko!

Kuha nagyon jól összefoglalta a nagy magyar valóságot oviügyben.. :? :?
A mi "falunkban" is igy van..(nekem olyan mintha Budapesten laknánk, mert ugye a városhatáról 2 km-re van a községtábla).
Na szóval ha itt valakinél van kistestvér, sőt akár nagymama, stb más megoldás, nem veszik be a gyereket az oviba, mert kb 200% os a túljelentkezés....
Sokan beviszik 16.kerületbe, Zuglóba...de ugye oda is protekcióval..
Aki meg kimarad az meg megszivta... :evil: :evil:

Bölcsiről meg ne is beszéljünk, mert ott talán még kevesebb a hely mint az oviban... :? :?

Kuha!
Megint fel vagyok háborodva....
Hogy rokongyereket még igy sem vették fel első körben...
Nem is értem....hogy hogy fordulhat elő ilyen.. :evil: :evil:

Léna:
11ig hagytam aludni, majd felkeltettem,1 deci tápit adtam neki elmentünk az ebédért meg gyógyszertárba, aztán hazajöttünk...
Szemlátomást nagyon jól lett :shock: :shock: :shock: ,mert már csak azt csinálta megint amit nem szabad :twisted:
Egész jól bekajált tojáslevesből....és aztán 2-től aludtunk egyet.... :) :) És már a kakaón is túlvagyunk :P
Nem is értem, hogy hogy lehet hogy reggel olyan volt, mint aki egész nap fel sem akar kelni, aztán miután jót aludt, megint rosszcsontkodott :shock: :roll: :roll: :roll: :roll:
Férj megigérte hogy hazajön időben mert el kell mennem az

Auchanban..mert Léna ekcéma szerűség nem múlik, le kell cserélnünk a mosószereket...orvosi javaslatra... :roll: :roll: :roll:
Remélem igy már helyreáll a bőre..

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Bedoglott a babanet, nem jott be, ezt meg delelott irtam :evil:
Totka,
Mit foztel??? Adj nekem otletet!!
Fulgyuszira azert kerdeztem ezt az antibikas dolgot, mert mar cipom kivan, hogy uaz megy allandoan, ha meg van fazva, ha barmilye van, itt kontroll nelkul megy az antibogyo!Persze gyorsan meggyogyul, dehat ket het mulva meg megint beteg! Fogas kerdes ez, dadam mellette van, en inkabb ellenne. Egyebkent meg sajnos mennunk kell vervetelre, mert a nyirokcsomoi csak nem akarnak eltunni, bar szepen visszahuzodtak azert, de dokim meg akarja tudni, nincs-e valami rejtett baj. Meg meg egy, hallottal mar errol, fiam torkaban a mandulak mellett van egy feher "potty". szuletesetol ott van es nagyobbodik, nem szivodik fel. Mennunk kell specialistahoz, megnezni, es felvetodott, hogy le kellenne szivatni!! Marcius elejere kaptam idopontot!! Mi a fene lehet ez??
Ovoda, hat megkulonboztetes anyagi szempontokbol???? :roll: :?:
Mi sem voltunk eppen gazdagok odahaza, de en ugy erzem, ez nem volt a mi idonkben. :cry:

Megann,
Igen, elkoltozunk ferjem ohajara :lol: :lol: az ocean melle. Regi vagya volt ez es most ugy tunik minden osszeallt hozza, koltozunk a vallalattal egyutt :lol: :lol: Ugyhogy nemsokara remelem hobbikent a teniszeses melle bevetem a buvarkodast meg a szorfozest is :lol: :lol: a gyerekekkel!

Barbi,
Uj-Zeland valoban messze van, dehat par evig??? miert ne, ha lenne lehetoseg. Gyerekekkel persze sokkal nehezebb ilyet tervezni es veghez vinni, dehat egyszer elunk es nem rossz neha megismerni es megismertetni mas kulturat. Ha van lehetosegetek, legalabb egy probat megerne nem?


Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Kuha
Koszi az osszefoglalast :oops: Nalunk is van neha tuljelentkezes, de akkor nyitnak meg egy csoportot es annyi engedmeny van, hogy aki nem dolgozik, annak kiscsoportban nem "kotelezo" otthagyni a gyereket delutan. ??????????? Nem tudom mit mondjak, eleg drasztikusak azert, lasd rokongyerek :roll: :?: Ha nem vettek volna fel, akkor nem mehet iskolaba sem? Vagy nemsokara mar iskolaba is csak protekcioval lehet menni??

Megann,
Na latod, csak szuksege volt pihenesre :roll: Hagy rosszalkodjon csak, az azt jelenti, hogy jobban van!!*

Hulye kerdes:
Megann, hogy csinaltad a tojaslevest??

Jok ezek a leirasok, meg csak osszehasonlitas szempontjabol is, meg legalabb ad nemi otletet, mit is keszitsunk dedjeinknek :roll: :?:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Két pillanatom van mig Zsuzsa megissza az alvás utáni rizstejét... majd eset jövök újra.

Csak azt akartam írni, voltunk reggel a vérvételen meg a laktóz teszten (és ezzel egyidejűleg David szemvizsgálatán, tök jó volt), és az fújkás teszt alapján Zsuzsa nem laktóz érzékeny egyáltalán, és nincs is a beleiben semmiféle kóros baktérium. Úgyhogy ez legalább kipipálva. Viszont ez a teszt sokkal brutálabb mint amit én elképzeltem... éhgyomorra kell odamenni, ami azt jelenti hogy mivel 8-ra mentünk, hajnali 4 után csak vizet kaphatott, és 8 órakor megitatják vele a fél deci cukros lötyit, utána pedig 3 órán keresztül étlen-szomjan kellett lennie és negyedóránként, majd félóránkét belefújni (bömbölni) a maszkba. Ez utóbbi nagyon ment nekünk. :? Szóval szerintem ez egy kisgyereknek nagy tortúra, nagyobb mint amire számítottam.

És a vértesztnek majd csak 2 hét múlva lesz meg az eredménye...

Na eddig (se) tartott Zsuzsa türelme, úgyhogy megyek.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


:evil: Januarban ferj bejelentette, hogy megyunk egy hetre a Kanari-szigetekre! Sajnos nem tud elszabadulni a vallalattol, egy eleg nagy beruhazas miatt, meg mennie kell Kinaba is a szallitonkhoz. :twisted: :evil: Mondjuk, nem is volt igazan kedvem, de Matthieu nagyon el volt kenodve, mire sogornom volt olyan rendes es elviszi magukkal egy hetre sielni :P :P Ugy orultem neki, legalabb o "nyaral" egyet. Mi meg megyunk majd egy hosszu hetvegere utanuk :roll:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Tényleg, Megann!!!

Csurgatod a tojást a levesbe, vagy egybe teszed bele???

Meglepi Apának:

Van egy listánk, Excel fájl-ban, az összes DVD-nkről. Muszáj volt, mert megszüntettük a DVD-s polcot Gergő miatt, és vettünk inkább egy hatalmas DVD tartó bőröndöt. Oda meg csak a lemez fér bele, a tok nem.
MIndegy, pont tegnap kerestünk pár lemezt, hogy kölcsön adjuk, és a listából kellett silabizálni, hogy melyik melyik.
Erre mondja Robi, hogy ha lesz valamikor indőnk, meg kéne csinálni, hogy a listába bele írjuk azt is, hogy kik a főszereplők, meg hogy milyen típusú film. (JA, gondoltam, majd a több száz filmbe egyenként belenézünk, hogy ki tudjuk írni a menüből.. . Jó móka lesz, gondoltam).

De most támadt egy hatalmas öteletem. Rámentem a DVD kölcsönző oldalára, ahonnan kölcsnözni szoktam, és egyesével beírogatom a film címét, és rákeresek... És ott kiad minden infót, hány perces, főszereplő,a film tartalma, stb.
És azt szépen bemásolgatom a mi kis listánkba...
Ma egész nap ezt csináltam, és még a felénél sem tartok...

De nagyon fog neki örülni, az tuti...

Kép
kuha
 
 


Ppanna,

Sajnalom, hogy nem jott ossze az utatok! De mihamarabbi gyogyulast fiucskadnak es mar utazhattok is!!
Vigyazzatok viszont, mi mindannyian beleestunk abba a ny......dek hasmenos virusba!!! :evil: Fegyverkezz fel gyogyszerekkel, amiket egyebkent is hasznalsz!!
Szerettem volna megkerdezni, mivel te is hasonlo helyzetben vagy, hogyan beszelsz a fiaddal! Csak magyarul, vagy neha angolul is??

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Sziasztok!

Lénának, Melinek jobbulást! :D

Kaja:

El vagyok hülve, miket írtok.
Bubus ált. hajnalban 5-6 körül szopizik, visszaalszik, majd 1/2 9-9 körül szopizik, és felkel.
Reggeli: kb. fél szelet kenyér, 1-2 szelet szalámi v. sonka, kicsi sajt, esetleg uborka, 2/3-1 Túró Rudi
Tízórai: Nem mindig van, ha van, banán, alma v. buláta, köles
Ebéd: kis tányér leves, (kb.1,5 dl) tegnap pl. zellerkrém, aztán egy kis rakott krumpli szerintem 10 dkg se volt (vagy ami van)
Uzsonna: Gyümölcs, köles, esetleg keksz, ha nagy ritkán van.
Vacsi:Vagy déli kaja, ha kéri, ha nem, akkor kenyér, felvágott, sajt.

Ja, napközban is szopizik, nem tudom mennyit, de bizti nem keveset, mert vizet is alig iszik.

A gyümölcsökkel bajban vagyok, a banánon kívül nem eszik meg szinte semmit, néha 1/3 almát, egy-két gerezd narancsnak vagy mandarinnak kiszívja a levét, aztán ennyi. :cry: Pedig nálunk mindenki szereti a gyümölcsöt.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Kuha!

Hűűűűűűű de találékony vagy.....
Egy csomó időt megspóroltál...leginkább a család idejéből.. :D :D :D

Aniko!

Azta micsoda tervek.. :D :D Irigykedem is nagyon :oops: :oops: imádom a nagy vizeket.. :oops: :oops: :D :D

Róki!

Hűűűűűűűűűű gondoltam hogy nem lesz egyszerű menet ez Zsuzsával...
Gyorsan felejtsétek is el..ha már ilyen negativ az eredmény akkor pláne..
Ez azért jóhir :P

Mi kardiológiára március 1 re kaptunk időpontot :? :? :? :? :? :? :?
Remélem tényleg valami ártalmatlan dolog van a szivzörej mögött...

Nekem meg elő kellene szednem az angol könyveimet..mert siralmas a tudásom.... :( :( :(
Annyira szégyellem magam, hogy nem tudok egy kukkot sem normálisan beszélni kinai sráccal...
Na meg mostmár a családjukkal is kell majd karattyolnom HongKongban..úgyhogy tiszta ciki lesz....
Ott az oviban már mindenkinek kötelező az angolt tanulni...lévén ugye HongKong britt gyarmat volt, ha jól tudom....

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Itt volt a doktornéni...mandulagyuszi, antibiosz. :( Azt mondta, hogy a barik után sokkal könnyebben összeszednek mindenfélét. Viszont a jó hír, hogy szerinte elmehetünk Sopronba. Mivel szombaton jönnénk, azon gondolkodom, hogy eltolnám egy nappal. Na majd meghányjuk-vetjük.
Sajnálom, hogy hagytam magam megdumálni, hogy ne hívjam ki, a láz már megint jó jelző volt (hallod Rokica?).

Megkérdeztem a tanítónénikről is, és egyértelműen azt mondta, hogy a tyúkanyó. Azt is mondta, hogy ha újra kezdhetné (nagy lányai vannak), őt nem érdekelné különösebben, hogy nagyon sokat tudjanak negyedikre, inkább a szerető légkör a fontos. És még hozzátette, hogy látja az elsősein, hogy stresszeltek, sokat fáj a fejük, betegesek. Meg hogy amivel egy "jobb" osztályban többet tanulnak, az pillanatok alatt behozható. Egyébként anyukám is ezt mondta, meg a hugaim is.

Anikó!
Ez a francia oktatási rendszer egy kissé katonásnak tűnik. A kisebb falvakban, ahol csak egy osztály van, gondolom nem osztják szét a tanulókat. Akkor a többiben mért ragaszkodnak hozzá? Meg ez a kötelező ovi :shock: :shock: :shock: . Mintha az állam jobban tudná nevelni a kicsiket, mint a szülők. Érdekes, az egyik kedvenc sorozatunk francia, a címe: A helyettesítú tanár. Abból valahogy nem ez a szigorúság jött le.

Ma már éheztem mint a kutya, a tornának még nem feküdtem neki. :evil:

ayse
 
 


Kuha!

Na éppen ezért nem merek nagyon ugrálni az oviban, mert nekem még van egy eladó ANdrisom. Ha nem vennék be, nagyon meglennék lőve.

ayse
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a reakciókat kaja ügyben... tényleg változó mennyiségek, és ami a legmeglepőbb számomra, hogy mennyi belőle még a folyékony kaja (mármint kakaó, tápszer, tej). Én meg pont úgy voltam vele, hogy a folyékony kaja nem kaja, egyen szilárdat. Igaz, Zsuzsa éjjel issza meg a maga fél liter folyékony kaja adagját, de pont emiatt pláne nem akarok neki napközben is adni, bár ébredések után (reggel és a délutáni alvás után) jól jönne, mert azonnal jobb kedvre derül ha van egy kis tápláló lötyi a pocakjában. Majd szeretném leszoktatni az éjjeli ivászatról, de lehet ez nem mostanában fog bekövetkezni. Szilvi előtt már reménytelen, és Szilvi után pedig visszaesést várok, akkor is ha nem kezd el ő is szopizni. Ha meg elkezd szopizni, akkor valószínű egy ideig őt is kell majd éjjel szoptatni Szilvi mellett még.

És hát szomorúan olvasom, hogy mindenhol minimum két étkezés alapja a tejtermék, merthogy szerettem volna ötleteket "lopni" de hát azt nekünk nem szabad.

Göndörzsóf, szerintem meg teljesen természetes ha Bubus még sokszor szopik hogy a szilárd kaja mennyisége nálatok kevesebb.

Nálunk mostanában úgy néz ki, hogy

reggeli 8 óra tájban: margarinos kenyér a standard, néha próbálok lekvárt rárakni, de sósan jobban szereti. Ebből változó hogy mennyi, egy félkilós vekni szeletből általában egy szeletnek a belét eszi ki, de van hogy csak felet, és van hogy kettőt is.

tízórai olyan 11 körül: általában gyümölcs (banán) vagy egy pogácsa vagy valami hasonló péksütemény, zsömle belét kicsipegeti, ilyesmi

ebéd alvás után 2-3 óra tájban (csúszunk): hát ami éppen van itthon, nagyon változó... legrosszabb esetben még egyszer margarinos kenyér paradicsommal, bár próbálok ilyenkor főtt kaját adni neki, de ilyenkor csak olyat hajlandó amit eleve szeret, "kisérletezni" csak akkor szokott ha mi is ülünk mellette és eszünk ugyanazt. Ilyenkor a standard az mondjuk főtt tészta paradicsomszósszal meg egy virsli, ez mostanában általában lecsúszik.

uzsonna 4-5 óra tájban: gyümölcs vagy pattogatott kukorica vagy ropi vagy mindegyik. most a pattogatott kukorica nagy sikert aratott. banánból max egy felet eszik meg, szóval ilyen adagok, egy nagyobb görög narancs negyedét, vagy 1-2 szem mandarint

vacsora 6:30-kor: amit mi is eszünk, azt kapja... ma pl nagyon vegyes volt a vacsora, mert szinte nem volt itthon semmi... úgyhogy két paradicsom magját kiszipkázta és a húsukból is evett egy pár falatot, evett másfél szelet füstölt sonkát (ezen is csak csodálkoztam, mert a főtt sonkát nem kéri, de ezeket az érlelt sonkákat úgy tűnik szívesen rágicsálja), egy kis tálka levesmaradékból kiette a zöldségeket, és evett egy fél csemege uborkát és egy fél szelet margarinos kenyér belét. És evett egy pár harapás teljes kiőrlésű rozskenyeret amit tőlem kunyizott, erre is csak nagy szemet nyitottam, hogy egyáltalán nem köpte ki, mert azért elég karakán íze van.

De tegnap pl megevett egy méretes szelet (illetve két kisebb szelet) székelykáposztába tunkolt kenyeret, plussz a székelykáposztából is evett, és akkor utána két szem mandarin, és egy egész pohár mandarinlevet amit a maradék pucolhatatlan mandarinból facsartam...

Ja, és akkor lefekvéskor kezdődik az ivászat. 150 ml-s adagokban kapja az anyatej-rizstej kombinációt, ennél többet nem is szokott egyben meginni (sajnos, mert ha mondjuk meginná este a 250 ml-t és reggelire a 250 ml-t mint Kuha Gergője, és végigaludná közben az éjszakát, az mindját szülőbarátabb megoldás lenne, mint amit ő csinál, hogy lefekvéskor 150, kb 11-12-kor 150, hajnali 3 felé 150 és aztán reggel 5-6-kor 150).

De lehet megpróbálok odaadni neki 250-et estére, mert utána még szokott vizet is inni, lehet még van hely a pocijában. Azért csökkentettem eredetileg 150-re az adagját, mert a tápszert egyre gyakrabban kihányta, de hát most már tudjuk hogy mi miatt.


Laktóz:

Hát igen, jó hogy ez legalább negatív, bár a végeredmény szempontjából tökmindegy, mert úgyse kaphat tejterméket, sőt, ezek szerint mégannyit sem, mintha "csupán" laktóz érzékeny lenne. Mert a savanyított tejtermékek laktóz tartalma kisebb a tejhez képest, de fehérje ugyanúgy megvan mindkettőben, és ugyanabban a formában, a fehérje nem bomlik le a savanyítás alatt. Úgyhogy tejterméket sem kaphat. Ezt mondjuk tudtam/sejtettem eddig is, mivel a fél pohár natúr joghurttól ugyanúgy hányt mint a babatejtől vagy a teljes tejtől.

Amire igazán kiváncsi vagyok, az a vérvizsgálat eredménye, hogy milyen ételekre allergiás. És hát arra a leginkább, hogy kimutatja-e a tejfehérje allergiát. Mert ha nem, akkor nagyot fogok nézni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Egész délután nem engedett be ez a :twisted: jhfasédjkghdféjkg :twisted: babanet. Pedig lett volna időm, mert Dani jó nagyot aludt.

Voltunk ma méredzkedni. A sok hammahammának meg van az eredménye. 10420 gramm és 79 centi lett a kis törpicsekből. :)

Most megpróbálok visszaolvasni. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Sziasztok!

Beteg babócáknak jobbulást!!!!

Mi jól vagyunk, sokat járunk anyumhoz.
Szinte alig vagyunk itthon...
Tegnap meg Pestre mentünk és megvettük a parkettát a házba + kinéztük a csempéket, szanitereket.

Már tök jól kitaláltuk mi milyen lesz, és most a 2. építkezés alatt nem is vitázunk, mert már nagyjából összehangolódtunk ízlésünkben :)

Úgy-hogy tök jó, hogy már "nincs dolgom, intéznivalóm" költözésig :D költözés+pakolás, azt meg imádom :D

Kuha! :)

Kérdeztem múltkor, hogy mior mehetünk, de nem válaszoltál?!?
Vagy ne menjünk??? :(

Mea
mea
 
 


Nyúlné,
Tényleg nem semmi! Büszke lehetsz magadra! :)
Kisnyuszi orra rendbe jött?

Megann,
Biztos, hogy a láz miatt volt Lénád olyan bágyadt ma. Ez természetes, csak te még szerencsére nem találkoztál ilyennel. Kiszívja belőle az erőt. Az alvás gyógyít, látod, jobban is lett délutánra.
Drukk, hogy hamar meggyógyuljon! Dani küld nekik sok gyógypuszit! :)

Ayse,
Iskola ügyben én is Anikó véleményén vagyok. Ha Lili megfoltoltabb, kicsit lassúbb, mert precíz, akkor lelkileg jobb lenne neki a tyúkanyós tanitó néni. Lehet, hogy stresszelne a versenyistállóban. Közben olvasom, hogy már te is ezen a véleményen vagy!
Jobbulást nekik! Remélem, az üdülésetek jól fog telni a betegség ellenére is.

Aniko,
De rossz ez a rendszer, hogy évente szétválasztják a gyerekeket! A keresztlányod nagyon édes kislány és gyönyörű a haja! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


most nem lesznek nagybetűk, mert egy kis éjjeli bagoly csuklik a vállamon :)

...aki jobban van, azt hiszem, de majd holnap a doktornéni is nyilatkozik erről.

mai kaja,
reggeli...kis kenyérke sonkával (máskor sajt is, de most tejtermékmegvonás van paramama miatt)

tizórai...egy alma és egy körte

ebéd...jó sok húsleves, tésztával, répával, és 2/3 csirkecombbal

uzsi...ismét kis leves, mert kérte és néhány keksz (amúgy joghurtos túró szokott lenni)

vacsi...tojáskrémes kenyér, paradicsom

ááááá, megyek dajkálni, nem nyugszik a kis makifejű

KépKép

KépKép
majola
 
 


Sziasztok!

Egész nap orvosoknál voltunk. Délelőtt Natit vittem le a körzeti dr. nénihez, aki elküldött bennünket mellkas röntgenre és laborba is, mivel levett tőle némi torokváladékot.
Még mindig köhög, főleg éjszaka és a dr. néni úgy gondolta, jobb ennek most már utána nézni, mert ugye ez már 3. hete tart.
A röntgen szerint bronchitise van. Vissza kellett mennünk a dr. nénihez, aki ezek után felírt Natinak antibigyót.
Ezután gyógyszertárba is mentünk, aztán haza.
Fél 8 előtt mentünk el itthonról és 11-re értünk haza.
Nagyon ki voltam akadva...
Kicsi makim megint olyan jó kislány volt, csak akkor sírt, amikor a dr. néni meghallgatta a mellkasát. A röntgen alatt egy szava sem volt, csak nézett körbe, majd megzabáltam!
Délután pedig én mentem nőgyogyóhoz. Vittem Natit is, Apa nem is volt biztos, hogy odaér. De végül odaért és együtt jöttünk haza.
Volt ott egy kisfiú, nemsokkal múlt egy éves.
Nati rögtön lecsókolta a gyereket, nagy sikert aratva ezzel a várakozók körében.
Aztán szépen nekiálltak sült krumplit enni, amit a kisfiú anyukája hozott egy mekiből. :lol:

Ayse!
Jobbulást Lilinek!
Örülök, hogy azért mehettek Sopronba!

visszaolvasok!

Andi&Nati


KépKép
duda
 
 


Ayse!

Lili :(
Hát akkor azért ő már biztos jobban lesz 1-2 nap múlva..
Milyen antibogyót adnak manapság a gyerkőcöknek???
Ugye régen maripen volt a sláger....

Duda!

Bronhitis :( :( :(
Hát ez gáz, de legalább megvan a bűnös...
Elégedett vagy egyébként az orvosotokkal???
Csak mert pont ezen agyaltam, hogy ma a telcsiben mondtam a dokinak hogy milyen rosszul van Léna, erre meg sem lepődött, gondoltam hátha ad még valami gyógyit vagy valami..de nem...
Remélem tudja mit csinál.....lehet hogy tényleg ennyire gáz virusok vannak, hogy már meg sem rökönyödik ha egy gyerek rosszabbul lesz még több nap után is...
Csóksztory :P :P :P

Benianyu!

Valószinű hogy észrevétlen módon megérkeztek Dani gyógypuszijai, talán akkor jöttek be a házba, amikor kivittem a szemetet :P :P :P
Léna délutántól teljesen jól volt....szokásos módon idegesitett engem...természetesen minden szekrényt megtámadt amit nem szabad...a konyhaszéken állva lopkodta az asztalról a tilosabbnál tilosabb dolgokat :twisted: :twisted:
Viszonylag jól is vacsizott...és majdnem hang nélkül, láztalanul aludt el.. :) :) :)
Azért majd megyek ellenőrizni :roll: :roll:
Olyan jó lenne, ha meggyógyulna hamar....
Tényleg nagyon be voltam/vagyok kakálva...mert ez a felállás nekem tényleg új...és nagyon nem tetszik :roll: :roll: :roll:

Mea!

De szuper hogy ilyen hamar elkészültetek...
Férjed roppant hajtós lehet, ha még a rengeteg munka mellett ennyire gyorsan haladtatok a házzal is....
Remélem azért Livire is maradt ideje
Én ma épp megint kiakadtam...mert amig elmentem Auchanba, addig férj "elfelejtett" inni adni Lénának :twisted: :twisted: , mert csak heverésztek a földön, mert éjjel fél 3 ig dolgozott, igy fáradt volt...és kiesett az agyából hogy lázas beteg a gyerekünk és folyton itatni kell.. :evil: :evil:
Ezt nagyon nehezen viselem hogyha a gyerek szendvedi meg a sok melót.... :( :( :(
Amúgy meg ez az ára a sok utazásnak....
Ha épp nem utazunk,akkor férj nem sok mindenre kapható itthon...mivel ugye nincs is itthon...hogy rendben legyen a meló amig nem vagyunk itthon...

Na most én is lelépek...megyek tényleg előkotrok valami angolnyelvű irományt....

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Ja lányok...

Többen kérdeztétek a TOJÁSLEVEST...hogy hogy is csinálom....

Hát úgy csináltam hogy beültem az autóba, levágtattam a helyi étterembe és 540 ft ért megvettem a napi menüt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tojásleves, paprikás hússzelet tésztával....

Egyébként úgy csinálom, hogy belefolyatom a tojást a levesbe és villával szétkavarom.
De pl anyukám szokta úgy is, hogy nem kavarja szét, és akkor ott van egészben a levesben az amőba-tojgli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Zsuzsa!
Milyen köptetőt javasoltak apósdokiék?

Nati hami:
reggeli:egy szelet kenyér+szalámi+sajt vagy 1 bögre tejpép+1joghurt
tízórai: ha a reggeli kenyér volt, akkor 1 joghurt, ha nem, akkor gyümi
ebéd: kb egy bébiételes üvegnyi hami
uzsonna: vagy gyümi (1banán, 1narancs, 1körte stb), vagy krémtúró
vacsora: 1 szelet kenyér+krémsajt, szalámi, vagy májkrém, mikor mi.

Andi&Nati


KépKép
duda
 
 


Megann!
Ha pár nap után rosszabbul van, akkor sztem az lehet a bakteriális felülfertőzöttség jele. És akkor antibigyó. Egyébként sok orvos ezért ad a vírusra is azt, hogy elkerüljék ezt e felülfertőzést. Ezen persze lehet vitatkozni, de ha visszaesik, akkor azért én már inkább az antibigyó pártján vagyok.

Lili nevében köszönjük a jobbulás kívánásokat!

MeginnMegann!
Milyen könyvből tanulsz?
Mit szeretnél fejleszteni? Szókincs, beszéd? Nyelvtan?

Rokica!
Ha Zsuzsa ennyire ragaszkodik a folyékony táplálékhoz, és mint látszik, nem kirívó eset itt, akkor nem lenne jobb, mégis napközben adni neki? Hátha akkor éjszaka mégse kelne fel. És így is úgy is megkapja.
Tudom, most könnyű nekem, mert ANdris eszik, de Lili abszolúte nem volt hajlandó enni, azt itt leírt legkisebb mennyiségnek is jó ha a felét megette. Oszt mégis itt van. Lehet, hogy most Zsuzsának erre a nagy mennyiségű folyékony kajára van szüksége. Tavasszal-nyáron könnyebb lesz átszoktatni a szilárdakra, akkor annyiféle lehetőség van, a boltban pedig a sok szép áru láttán az embernek megjön az ihlete a főzéshez.

ayse
 
 


Duda!
Jobbulást Natinak!
Ha kell a gyógyszer, akkor kell. És pikkpakk jobban lesz tőle.
Csókjelenet :). Hiába, akkor ő már érett nőként vezethette be a kis taknyost a szerelem tudományába! :P

ayse
 
 


Andi, Prospan szirup a neve. És azt is mondta, hogy a lándzsás útifű tényleg nagyon jó, de aki allergiás, annak lehet, hogy nem, mert a parlagfű rokon. És még azt, amit a dokinénink is, hogy köptetőt 5 után ne adjunk, mert zavaró az éjjeli alvásnál.
Most elbizonytalanitottál, mert julcsi ezer éve köhög, néha elmúlik, néha visszajön, hurutos. Két hónapja is ez volt, akkor antibigyótól múlt el. lehet, most is kellene. Dokinéni nem mondta.
Natinak jobbulást!

És Lénának és Lilinek és Dávidnak, és persze Melinek is, akiről jó lenne már hallani valamit. Maresz?

Julcsi imádja a sapikat, ezért vendégségben kalapot tettek a fejére:
Kép

Itthon meg manónak öltözik Anna sapkájában:
Kép

És Anna, ismét a fürdőkádban, mindig akkor jut eszembe fotózni...persze, végre van szabad kezem:
Kép

KépKép

KépKép
majola
 
 


Rokica,
En is az Ayse allaspontjan vagyok egy kicsit, amikor soraidat olvastam. Nekem Balazs, amikor beteges mint most is, szereti kikerulni a szilard kajakat, azokat is, amiket szeret pedig es helyeben en sokszor adok neki tejet.Mint ma este is, ket oran keresztul cirkuszolt(megy az alvastanitas) pedig mar annyira faradt volt, hogy elaludt az etetoszekben es csak a tejet kerte!Probald meg, hatha!!

Ayse,
Akkor jo, ha dontottel

Benianyu,
Engem sem engedett fel

Megann,
Ne legyel mar olyan szigoru ferjjel :roll:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Duda,
Jobbulast Natinak, szegenyke megszenved ezzel a franya kohogessel.
En is antibigyo ellennes vagyok, fent irtam, de valoban Balazs is jobban van mar, vagyis hat csak jo valamire :oops:

Majola,
Julcsi nagyon szep kislany es anyam, abban a kalapban, ugy nez ki, mint valami kisasszony :lol: :lol: Anna meg ennivaloan kis duci :lol: :lol: :lol: :lol: jaj, nagyon aranyos!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Megyek aludni, hulla vagyok!!
Jo ejszakat!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?