Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jaj, nem értem, mért megy mindenhol mostanában a vitázás, duzzogás, elköszönés! Én viszont néha magamat érzem bunkónak, mert nem olvasok el alaposan mindent, csak mazsolázgatok, aztán meg nem is reagálok mindenre, csak magunkról regélek... A képeket viszont mindig jól megnézegetem, és nagyon édes-cuki-pofák a gyerkőcök.

Most is magunkkal kezdem! Este, nagy örömömre a disznóvágás után szerencsésen már 9-kor elaludtunk, de nem örülhettem, mert Mesi felkelt 11-kor, 1-kor, aztán 4 előtt, és azóta fent is van... Brühühühü! Nagyon fáradt vagyok!

Valaki kérdezte,(bocsi, wavel, vagy norwel???:oops: ) hogy is van ez a Meskete. Hát, igazából Doba Emese a kislánykám hivatalos neve, de a tesója folyton újabbnál újabb beceneveket ad neki. Úgy kezdődött, hogy Mesi-baba, aztán Mesi-csaj, Kiccsaj, Kiccsillag, aztán hallotta a déditől, hogy Mese-Mese-Meskete, így jött a Mese-csaj, Mese, Meskete-te-csaj, Mesicske, Meskecske, Meski, Mesketi, Mesketke, Meskite, Emeske, Esemeske... És én még naívan azt hittem, az Emesét nem lehet agyon becézgetni :P :lol: :D

Ex: ugyan kocsink van, bár csak Lada, de sajna, én nem tudok vezetni, úgyhogy családostól kéne nekiindulni a nagy Budapestnek, ahol egyébként nem voltam 5 éve!!!!!! Nem is hiányzik egyébként. De azért csavarogtunk mi is sokat, főleg, még Mese születése előtt. 2000-től 2004-ig Szabadszálláson laktunk, onnan haza 120-150 km-eket tettünk meg, akár télen a 2 hónapos Lackóval is. Szóval sokat kocsikáztunk vele. Mesi meg 8 hónapos pocaklakóként volt velünk Debrecenben, de most vele még csak 60 km-re anyósoméknál voltunk. Igaz, 4 és 5 hónaposan már lakodalomba is vittük. Tavasszal egy barátnőmékhez készülünk Tatára, egy másikhoz Debrecenbe, úgyhogy akár egy pesti balhé is beleférne, csak egy ilyen út egy napba sűrítve sok, Bp-n meg nem tudom, ki fogadna be minket 4-ünket egy éjszakára.

Bocsi, ha sok voltam! Ja! Még egyet! Képzeljétek, megint nyertem a Kismamában egy könyvet! Csak még nem kaptam meg, de szombaton már láttam magam a nyertesek között!

Most megyek reggeliztetem a csajt, meg eszek én is valamit.

Puszka!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Juca!
Köszi, hogy megosztottad velem a "pályafutásodat".
Inkább nem fűzök kommentárt hozzá.

Pogi!
Sajnálom, hogy elmész de ha te így érzed akkor csatlakozom Exhez: pá-pá.
Személy szerint hiányoltalak de ennek azért nem adtam hangot mert régebben nehezményezték itt páran a "hiányolást".

Rájöttem, hogy a éjszakai felkeléseket az esti gyümölcs okozta Pannánál, legfőképpen a banán.
Amióta a gyümölcs helyett tartalmas húsos "főzelék" van azóta megszűntek a sűrű felébredések.
Három napja így járok el és csodák csodájára nem kel föl csak egyszer kb.: 3-4 óra körül és akkor sem kell megszoptatnom csak egy kicsit simogatni. (este 8-kor fekszik le aludni)
Jó, hogy 2 gyerekes anyukaként rájöttem erre a problémára közel a 8 hónaphoz. :shock:
De lagalább megtaláltam a problémát.

Reni!
Hol van pontosan ez a császáros topik, szeretném elolvasni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Kata!

Ebből is látszik, hogy nincs két egyforma gyerek, mert én is egész máshogy csinálok mindent Mesivel, mint Lackóval.

Újként én nem tudok beleszólni a vitás témába. Bár irtó régi felhasználó vagyok, de én inkább a csetre jártam régen, aztán átszoktam az nlc-re.

Szilvás bébiételt én láttam a dm-ben meg a rossmannban is, de valamiért még nem mertem még venni. Mondjuk nekem van a fagyasztóban egy kis saját termésű szilva is meg meggy is, de még csak a meggyből adtam Mesinek.

Ja! Este én, bár szoptatom Mesit rendületlenül, tejpépet szoktam adni. Le merem írni, mert itt kultúráltan lehet vitázni! :lol:

Nem tudom, mit akartam még... Majd még jövök.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Pogi! És a "régiek"!

Tempora mutantur et nos mutamur in illis (ti. változnak az idők, és velük változunk mi is).
Tudom, hogy nem volt benne semmilyen ilyen árnyalat, de én így érzem. Már leírtam, hogy a változással cserélődnek az emberek, ami egy fórumban totál normál. Viszont én érzek ezekben a "teátrális" elköszönésekben, mint "ez a fórum már nem ugyanaz, nem ugyanazt jelenti" stb. egy kis élt. Persze. Mások az emberek, mitől lenne ugyanaz? Ez attól még nem jobb, nem rosszabb, pusztán nem ugyanaz. Ha valaki nem találja a helyét, keres mást, ha valaki csatlakozik, az azért jön, mert tetszik neki a hely. Sajnálom, hogy elmész, sajnálom anyuci gyerekes beszólását. Valószínű, ha igazán marasztalna valami, nem mennél, mint ahogyan a többiek sem. Az meg, hogy a valós düh tárgyát nem fedeztük fel, bocsesz, de mint ahogy Kofa osztályfőnöke mondani szokta "néma gyereknek anyja kínja". Nekem sem esett le, hogy a helyesírás csak ürügy, az igen, hogy valóban nem szoktál ennyire felpaprikázódni, és beszólni. Spongyát rá!
Blogot olvasom (néha bele is kotyogok, ha nem baj:-). Ugyanógy kíváncsi vagyok Bogyeszra, mint Tapicsekre :-)

Ja és a nekem nem ír senki, engem nem hiányol senki, a másik fórumon is előjött. Ha valaki nincs forgalomban, annak nem is reagálnak az emberek. Végülis ha nincs kérdés esemény, arra mit reagálsz? Persze, hogy feltűnik, ha nincs valaki, de nem fog senki kérdezgetni, bizonyára oka van, ha akarja elmondja az illető.

Bocsesz mindenkitől, ez kijött, ezt gondolom lehet velem vitázni, evvan.

Reni!

Bál szupi volt, most viszont jön egy vendég kiscsaj az anyujával, sürgök-forgok :wink: Torta nagyon fincsó!!!!

tjuca
 
 


Juca! De ugye, azért az olyan néha eltűnő és visszajövő emberkékre nem haragszotok, mint én? :D
gabella
 
 


Sziasztok!

Reni, Kíra is fogatlan, bár fehér csík már van. Az is valami, nem?

Anita, pont most olvastam valahol, hogy ha a gyerkőc fogzáskor hajlamos cicirágásra, érdemes kipróbálni azt a módszert, hogy cicizés előtt (és persze kézmosás után) az ujjaddal jó erősen végigdörzsölöd az ínyét. Ez megnyugtatja, mert kicsit elzsibbad neki, és szopi közben talán már arra fog koncentrálni, amire kell.

Ja, és boldog hófordulót nektek!!!

Pogi, szerintem nem azért nem tettük szóvá, hogy nem jöttél, mert nem tűnt fel! A többség szerintem úgy gondolja, mindig mindenkinek van elég elfoglaltsága a neten kívül is, természetes ha néha néhány nap kimarad. Ha alszol rá még egyet, és még mindig úgy gondolod, hogy elmész, akkor további boldog babázást Neked. Ha máshogy gondolod, akkor visszavárunk….

tandika
 
 


Gabella!

Én cseppet sem haragszok senkire, kedvelem akik írnak, azért írogatok. Ha valami nem tetszik, megjegyzem. Nem ugrottam még senki torkának, az enyimének sem ugrott senki, max. jön megy némi ugratás 8)
Másodszor én is visszatérő vagyok, és lehet lelécelek, ha besűrűsödik a program, és vagy visszajövök, vagy jön majd ketteske, vagy jön egy újabb meló, ki tudja mi lesz hónapok múlva???

Na megyek, mert lakás még romokban.

tjuca
 
 


Lakás itt is szalad, de én meg hulla álmos vagyok, így inkább itt lógok... Ha jön még valaki...
gabella
 
 


Sziasztok,

jó sok történés volt itt péntek óta:) Sajna hétvégén szinte semmi időm netezni, meg olyankor ha itthon vagyunk a férjem birtokolja a gépet.

Hát nem volt egyszerű a hétvégénk. Pénteken voltunk babaúszáson másodszorra. Pancsinak nagyon bejött, alá is lett egy kicsit merítve. Rettentően élvezte, végig vigyorgott és folyamatosan ficergett a vízben.
Ez után gondoltam én balgán majd biztos rettentő gyorsan el fog aludni és milyen jó lesz ez nekünk, mert vendégeket vártunk. Hát ugye ember tervez, a gyermeke meg végez :) Merthogy Pancsi alvás helyett legújabb tudományával az üvegrepesztő hangon történő üvöltéssel szórakoztatta inkább a társaságot. Mivel én a kaját próbáltam összedobni, ezért tesóm barátnője dajkálta, akit egyébként imád, de most senki nem volt jó, úgyhogy végül cseréltünk, én babaáztam, tesóm baresznője, meg a férjem meg főztek :D Szerencsére mondjuk profi a párom is.
Aztán végre elaludt Pancsi és elmentek a vendégek is, tesómék nálunk aludtak, ami csak annyiban volt picit kényelmetlen, hogy ők aludtak a nappaliban, így én a kisszobában a babzsák fotelben szopiztattam a lyányt amikor éjszaka felébredt és az nem annyire kényelmes mint a kanapé. Vagyis rettentő kényelmes, csak felállni belőle....
Azért másnap nagyon jó volt, hogy ott voltak, mert délelőtt még Pancsi nygös volt, így négyen cipeltük felváltva.

Este meg a barátnőimmel taliztam, este héttől volt dumaparti, tej le volt fejve gondoltam legalább 11-12 ig tudok maradni. Hát fenét :) Pancsi megint bekavart. Mielőtt elindltam evett majd elaludt, majd felébredt nyolckor, betólta a lefejt 150ml, újra elaludt, hogy 9kor megint éhesen ébredjen :)
Szerencse, hogy öt perc sétányira voltunk, mert így hazasétáltam és letettem. Az éjszaka további részében másfél óránkénti ébredést hajtott végre. Én nem tom mi volt vele, de a hétvégénk minden volt csak pihenés nem :)

Hát nálunk ilyen szépségek történtek.

Viszont ezen az anyuci3 dolgon le vagyok döbbenve. Na mindegy elitbunkó vagyok én is, ez van :D

Tali ötlet viszont nagyon jól hangzik, úgyis kiváncsi vagyok jó pár emberre és babóra.

Gabella,
ezek a becézések jók nagyon :) Egyébként mi is azért választottuk a Panni nevet, mert az már maga is becézett, aztán mégis van egy csomó viccesebbnél viccesebb neve.

Tandika,
grat Kíra új tudományaihoz!

Juca,
azt a sütireceptet nem írnád le még egyszer, vagy esetleg a blogban? kösziköszi előre is!

meteor
 
 


Sziasztok!

Tandika: köszönöm a tippet cicirágásra! Ki fogom próbálni, mert néha már elviselhetetlen. :( Kornélnak is fehér csíkocskája van, de én még nem reménykedem, hogy hamarosan jön a fog. Holnap megyünk tanácsadásra, majd megkérdezem a doktornőt! Köszönjük a jókívánságot!

Ex: biztos vagyok benne, hogy nálatok is szépen le fog zajlani a keresztelő. Peti nagyon ügyes baba! Majd várom a képeket is!

Pogi: lehet, hogy rosszul, de azt a kis élt én is éreztem a hozzászólásban, mint Juca. Néha ilyenkor elgondolkodom, hogy vajon mi lehet a baj. Bízom abban, hogy azért el-elolvasol minket, és ha valami tetszik, vagy csupán csak kikívánkozik belőled egy kis írnivaló, akkor még jelentkezel!

Amandi: nagyon boldog hófordulót nektek is!

Renin felbuzdúlva megyek adóbevallani!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Wawel!
Kornélnak boldog hófordulót!

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok Lányok,

ma reggel Marci egy kicsit nyűgös, nem tudom mi lehet vele, lehet, hogy egy kis alvás jót tenne neki, remélem sikerül elaltatni.

Antia: Kornél nagyon helyes a képeken :) , testvéreddel nagyon hasonlítatok szerintem, a torta hihetetlen guszta :lol: . Megkívántam...

Ex: jól bevásároltatok, ha 10.000 Ft felett rendeltetek, de egy ideig nem lesz gondod vele :lol: .

Katus: olyan jó, hogy nincs nálatok éjszakai felkelés, lassan nekem is át kellene térnem az esti főzelékre, mert Marci nagyon sokszor ébred :( .

Juca: látom nagyon egy a véleményünk, először elkezdtem én is írni vmi nagyon hasonlót, de aztán fogtam kitöröltem, úgy éreztem nem érdemes jártatni a "csőröm".... Egy kicsit belefáradtam ebbe a nagy búcsúzkodásba, én is úgy gondolom, addig írjunk ide amíg jól érezzük magunkat és örömet okoz, de ha már nem, akkor ne azokat okoljuk, akik itt maradnak....
Egyébként én sem vagyok az a veszekedős fajta, sosem az zavart, ha valaki elment, hanem az, ha úgy volt beállítva, hogy ennek az oka, hogy akik itt maradnak már nem érdemesek az ő társaságukra... :? .

Na de tényleg ne ragozzuk tovább a témát.

Marci közben elaludt, lehet, hogy elkezdek olvasni egy könyvet, bevallom, nem mostanában volt a kezemben... Időm az nincs semmire, arra azért törekedek, hogy a lakás rendben legyen, ha pedig a férjem itthon van, akkor együtt próbálunk vmi értelmeset csinálni.

Mondtam már, hogy úgy néz ki a nővéreméknél is kisfiú lesz :) :) :) ?



Eni

Eni
marcy
 
 


Anita: már akartam írni a korábbi hozzászólásnál, de kimaradt: boldog hófordulót Kornélnak!

Eni
marcy
 
 


Marcy!
Szerintem próbáld ki az esti főzeléket meglátod be fog válni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Én is boldog hófordulót kívánok!

Nálunk Lackóval volt olyan, hogy mikor jött a foga, ordított szopizás közben. A maszír nála is bevált szopi előtt, de én még ezt megspékeltem, és szopi előtt dentinox géllel maszírkáztam. Mesinek meg nem is kellett semmi, és kijött a foga.

Tegnap meg úgy aludt, mint egy csoda! 10 körül babakocsival mentünk a disznóvágásra, és el is aludt, aludt több mint egy órát. Odaértünk, játszottunk, megetettem, aztán a tesóm elvitte sétálni, és elaludt! Nem is gondoltam volna! Dél volt akkor. Azt meg végképp nem gondoltam, hogy ennyit alszik, ugyanis fél 4-ig húzta kint a jóidőben a kocsiban. Éjjel meg 2 óránként kelt szopizni... Na de én legalább tudom, hogy azért kelt, mert tele az orrocskája. :(

Na jó, elmegyek mosogatni.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja, egy kérdés! Talit mikorra tervezitek? És ha esetleg el tudunk jutni, mehetünk mi is? Bocs, ha még nem számítok teljes jogú klubtagnak!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Wavel,

nálam is kimaradt, hogy boldog hófordulót Kornélnak. Tündéri a képeken :)

Én meg már régen raktam fel Pancsiról: íme egy olyan amin családunk két rosszcsontja együtt látható :)

Kép

meteor
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a hófordulós jókívánságokat! Ennek örömére a fiatalúr lassan másfél órája alszik! :D Meg is csináltam az adóbevallásomat és kapok vissza! :lol: Mondjuk én a bérszámfejtőkkel nagyon meg vagyok elégedve, mert már évek óta forintra pontosan számolják az adót, így a lakáshiteles pénzt kapom vissza.

Marcy: sokan mondják, hogy a húgommal nagyon hasonlítunk. Nekünk ez furcsa, mert egyébként külsőre a húgom inkább apura hasonlít, én meg állítólag tiszta anyu vagyok. Olyan szinten, hogy a nagymamám, sokszor mondja nekem, hogy Marianna (anyut hívják így :lol: )

Ezt az esti főzelékezést én is kipróbálom majd. Most éppen ott tartunk, hogy délben főzi, most majd lassan ott kezdem elhagyni a szopit, aztán ma kezdem, hogy délután kap egy kis gyümit, este meg eddig Sinlacot adtam neki, abba raktam még gyümit. Ez utóbbi kettőnél még van szopi is. A többi étkezésünk pedig kizárólag szopi.

Ha jól emlékszem Kittiéknél ma kezdődik a bölcsi! Kiváncsi vagyok, hogy sikerült nekik.

Katus: képzeld még csak most jutott eszembe, hogy nekem is van két ismerősöm is, akik békéscsabaiak. Egy testvérpár, lányok. Az Emese 74-es, az Edit fiatalabb, pontosan nem tudom mennyi dős. Szegedre, az egyetemre jártunk együtt.

Na, megyek. Én is éppen olvasok. Illetve vasalnom kéne, de már 3-4 napja nem visz rá a lélek. Nem tudom hogy vagytok vele, de a házimunkák közül a vasalást ki nem állhatom! :cry:

Üdv: ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Na még egy uttsó szösszenet:

Juca, Marcy, igen, volt benne él, de amúgy ismét totálisan félreértettétek amit írtam. Biztosan azért mert nincs hangsúlyozás.
Ez van.
Nem okolok én senkit az ittmaradottak közül, nem írtam ilyet, h nem vagytok "érdemesek a társaságomra". Az ok valszeg ÉN vagyok, mert ÉN érzem azt, h már más lett a státuszom, ami miatt ÉN döntöttem úgy, hogy inkább szkájpizok. Ettől nem rosszabb vagy jobb a fórum mint régen, csak más, és itt kevésbé találom a helyem.
Nyilván már arra sem emlékeztek, h én voltam az aki leginkább ellene volt a "teátrális" elköszönéseknek (Pilt is jól lehordtam miatta). De hamár írok, mert miután Anyucika drága ilyet írt, hogy "eggyik kis taknyos" meg hogy "elit bunkó társaság" meg hogy "na csak kerülnék vele kapcsolatba lehet ,hogy megtépném" és téma lett itt is, gondoltam, írok. Amúgy tényleg minden lelépő nélkül akartam eltűnni egy időre, kivárni, hogy alakulnak itt a dolgok.
Harag nincs, és nem örökre megyek (na ez megint jó teátrálisra sikerült... basszus), továbbra is fenntartom, h ha esetleg lenne mit írnom, jönni fogok, csak most egy ideig pihizek.
Remélem, h ezt már nem értitek félre.
Téma lezárva, érezzétek jól magatokat, folyt szkájpin. Aki szeretné, bővebben is kifejthetem h konkrétan mi az ami Juca szavaival élve "nem marasztal", nem szeretném ezzel tovább tömni a topicot.
pussz!

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Katus!
Ti is ma kezditek a bölcsit, ugye? Majd írj, hogy hogy viselte Panna?
A főzeléket még én sem próbáltam este, de nem nagyon merem, mert Peti így is annyit pukizik, hiába délben eszi. Ez a manó még a krumplitól is ratata versenyt csinál. :mrgreen:

Anita!
Boldog hófordulót Kornélnak!!!

Rita!
Úgy látom Pancsa még mindig "Budhás"! :lol:

Katus!
Szülészetek, kórházak- császárral szültem.

Képzeljétek, fánkot csinálok. Életemben először! Kíváncsi leszek mi sül ki belőle!

Reni
Kép
prenata
 
 


Wawel!
Csak nem Kovács Emese? Milyen egyetem?

Reni!
Jövő héten kezdődik a bölcsis beszoktatás.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Reni: fánk! Ügyi vagy! Én sem próbáltam még sosem! Nincs hozzá bátorságom! Majd írd meg milyen lett!

Katus: Danczik Emese. JATE.
Nem irigyellek a bölcsis beszoktatás miatt! Kiváncsi leszek majd Panna hogy viseli. Szurkolok!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Itt egy friss fotó! :-)

Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Üdv!

Gyorsan leírom, aztán megyek: szóval még sincs szilvás bébikaja a netes Rossmann boltban, hívtak, hogy mit tegyenek helyette a csomagba.
Nekem végül is nem gáz, ha helyettesítik. Amit javasolni akartam, az a szilvabefőtt, leturmixolva. Jó tudom, cukros, stb., de vész esetére egy-két alkalommal szerintem megfelelne, aki babájának szüksége van rá.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Anita!
Boldog hófordulót Kornélnak, és gratula a sikeres keresztelős hétvégéhez!

Katus!
Milyen főzeléket adsz Pannának esténként? Pont most gondolkodtam, hogy a felébredéseink kb. fele éhség miatt lehet, és mit kéne csináljak... Tejpépet nem akarok, egy gyümölcsrizs-félén kezdtem gondolkodni, merthogy a rizs jól tömít, a gyümölcsök meg jöhetnek Misinek minden mennyiségben, és hátha tudnánk kicsit aludni :?

Pogi!
Én is láttam, hogy nem a te stílusod az a kirohanás, de úgy éreztem, ha ezt írtad, nem illik "az orrod alá dörgölni, hogy ilyet nem szoktál", biztos megvolt rá az okod. Blog-olvasó és ritka-skype-os maradok tisztelettel :-)
Ja, és a durva helyesírási hibák nekem is csípték a szemem, reflexből javít a szemem, szerintem szerkesztőségi lektornak kellett volna mennem (bár akkor éhenhalnék mostanság), de én mindig gyáva vagyok a szóvá tevéshez. Most már nagyjából úgyis mindegy :lol:

Mi megtanultunk integetni, és tudatosan gombokat nyomogatni az egyik játékon a hétvégén :-) Ezenkívül kiküzdöttük magunkat az előszobába, ahol is a kutya összenyalt minket. Szó szerint, mert engem is, mikor megpróbáltam a gyereket kihúzni a csapkodó nyelv alól... Fő a higiénia...
Amúgy a szokásos nyűgi van, nyilván a 6. fog érkezik valahol. Hőemelkedése van, időnként nagyon sír, gyakran "csak" nyűglődik, folyton túrja a száját és nyálzik, mint egy csapat véreb.
Viszont időnként angyalian vigyorog az öt csodaszép fogával, és néha elsírom magam, annyira meghatódom a lelkesedésén, amikor meglát és még a füle is mosolyog. Rajtam még dühöng a túlérzékenység.

Voltunk DM-ben, vettem Kecskeméti szilvát, az nekünk is bevált, és egész normális áron volt. Egyszer láttam CBA-ban is, de ott nagyon esetleges, hogy éppen mi van választékban. És vettem körte bébiételt is, kiváncsi vagyok mit szól hozzá. Sajnos a körtefáink kivágásra kerülnek az építkezés miatt, így jövőre már egyáltalán nem lesz körténk. Igaz, idén se volt nagyon jó a termés, valahogy kövecses lett, úgyhogy pálinkafőzdébe ment.

Megvettem a Meglepetést is, este elolvasom a cikket. Ja, és az újságosnál ez volt belőle az utolsó darab :-)

Sziasztok,
Kata

Kép
wkata
 
 


Lányok!

Mindig elfelejtem írni, hogy én is olvastam a Meglepit, szerintem jó a cikk. Csak az lepett meg, hogy azt a következtetést vontam le az alapján, amit a múltkor írtatok, hogy az idézőjelben lévő mondatok sem szó szerint tőletek származnak. Ezt jól értettem?

tandika
 
 


Wawel!
Danczik Emese név nem ismerős.

Wkata!
Mindenféleképpen teszek bele krumplit és csirkehúst mert azok hosszútávon is "benne maradnak" a pocakban.
Ma este azt kapta amit ebédre is: krumpli, répa, zöldség, karalábé, csirkemell.
Nem merek este gyümölcsöt adni mert szerintem a nyers gyümölcstől fájt a hasa éjszaka.
Persze, lehet, hogy semmi összefüggés nincs a kaja és az éjszakai ébredések között mert lehet, hogy a foga fájt ugyanis most jött ki a 2 alsó.
Az viszont igaz, hogy amióta tartalmasabb a vacsora azóta nem kel föl csak 1x Panna.

Kép

Kép
katus73
 
 


Pogi!

Úgy tűnik, én mindent félreértek. :?

Tandika!

Kitti rövidített nálam, és ha azokat, amik pontatlanok úgy közli, ahogy vannak, akkor nem marad a cikknek hely.

Reni!

Leírtam a bált a blogba.
Megírhatom a receptet?

Meteor!

Persze, de most áll a bál, Kingánál lemerült az elem. Inkább a blogba, és oda lehet gyűjteni egyéb fini sütirecepteket is, de ha most szeretnéd, talán az előző oldalon van.

Wawel!

Örülök, hogy sikerült a süti, és nagyon jók a keresztelős képek.

Gabella!

Nekünk is van Mesink az ismerősi körben, és ők is így becézik :-)

Katus!

Kiderült, hogy unokatesóm kislánya egy évesen ment bölcsibe, és nagyon szerette, remélem Panninál sem lesz törés.

Mennem kell fürdetni, elég fáradt vagyok, majd holnap folyt. köv. de csak du.

tjuca
 
 


Juca!

Persze, nyugodtan mehet a recept!

Reni
Kép
prenata
 
 


Kép

Sehol senki?

Végre Peti elaludt. Kopp-kopp. Csak így maradjon. Képzeljétek, ma reggel fél 9-ig aludt. Evett hajnal 4-kor, és felkelt fél7-kor, de megint szopizott és visszaaludt. ilyen már legalább 1 hónapja nem volt. Lehet, hogy attól a két pohár bortól volt, amit tegnap este megittam? :mrgreen:

Ex!
Nekem nem tiszta ez a rossmannos rendelés. Én rámentem az oldalra, de a bébiételeket nem látom, csak 1-2-öt. Azt hittem, hogy mindenféle-fajta van. De mégegyszer belemerülök!

Anita!
A fánk nagyon jól sikerült és mind el is fogyott! :oops: Muszáj leszek megint bekeményíteni, mert stagnál a súlyom. Már egy hete, hogy minden nap eszek valami tilosat. Viszont felbuzdulva a fánkon, most már szívesen belevágok bármilyen kelesztős-pofozgatós tésztába! :lol:
Szerdára pizzát terveztem. Bár az nem olyan nagy szám.

És itt a legújabb szerelem, a foci:
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Ex!
Visszaszívtam. Megvan!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Anita,
Boldog hófordulót Kornélnak is :) Örülök, hogy a végére azért már élvezte a fiatal úr. Mekkora különbség van pap és pap között is: a tietek próbálta szórakoztatni, esztianyóéknál meg senkit se engedett be a tamplomba.

Reni,
a bor tényleg lehet, egyik ismerősöm ha azt akarta, hogy jól aludjon a gyerek, ivott egy kis sört. Valódi focilabdánk nekünk még nincs, de vettem egyet az IKEA-ban, ami méretre akkora, mint az igazi, csak plüss. Nagy a szerelem vele nálunk is. Gratulálok a fánkhoz! Nem olyan ördöngős dolog a dagasztás, csak fárasztó. Egyébként Márknak sincs még foga, és szerintem még egy ideig nem is lesz.

Rita,
nagyon tetszik az a patchwork szőnyeg! Én már hiába takarok le egy nagy területet, Márk mindenhol van, csak azon nem. Gurulva közlekedik az egész lakásban, és már néhány kúszó-mászó mozdulatot is csinál. Látom, nincs igazán szőnyegetek. Szombaton voltunk anyuéknál, és nekik sincs, hát Manó új tapasztalatokat szerzett. Ott nem lehetett mászni, mert mindig kicsúszott a lába, így tolatott csak (amit itthon nem nagyon csinál). Élvezte az újdonságot.

Gabi,
Meskete nagyon komolyan ül az étkezés végén :)

Lányok! wiwen csináltam regisztrációt a "2006 nyári kisbabák"-nak, úgy gondolom, hogy így könnyebben meg tudjuk egmást találni. Ha gondoljátok, jelöljétek meg ismerősnek. Hogy könnyű legyen megkeresni, a becenévhez azt írtam: babanet.

A reggeli kedélyeket borzoló történethez meg nem kívánnék semmit se hozzáfűzni, egyszer már elmondtam az ilyen akciókról a véleményem.

Andi

amandi
 
 


Jó reggelt mindenkinek,

lányok ki vagyok akadva. Anyumék mellett lakik egy csaj, 3 hónapos a gyerek és már eddig is voltak totál hülye dolgai a csajnak pl. van egy csomó teje, de állandóan vízet ad a gyereknek, mert "az ember 70%ban vízből áll,neki is kell" és hasonlók, de nem részletezem, mert csak ideges leszek, erre most a legújabb:
a három hónapos kis picurnak banánt ÉS CSOKIT ad! Normális az ilyen???? És azt monjda, hogy ő is kapott kiskorában nem lett tőle baja, max. a gyerek is édesszájú lesz.
Hogy lehet valaki ennyire ostoba???? Ha nem tud valamit miért nem kérdezi meg a védőnőt?
És ráadásul hétvégén anyuéknál leszünk Pancsival, mivel a férjem elutazik és a csaj akar velem találkozni, hogy mindenféléket kérdezzen és már előre félek, hogy nem bírom ki és rettentő mód lebaszom, hogy miért csinál ekkora marhaságokat.

Most előre gyüjtöm az erőt, hogy normálisan próbáljak ilyeneket megbeszélni vele.

meteor
 
 


Sziasztok!

Gabella, mostanság én is fáradtságot érzek...pedig Peti alapból mondhatom, végigalussza az éjszakát, de az utóbbi napokban fel-felébred, és reggel is már hét táján kukorékol.
Mi az ilyen talikat úgy szoktuk megcsinálni, hogy reggel megyünk, estére jövünk. Már nem is egyszer fordult elő ilyen, hogy Peti reggel evett, elindultunk, és lehetőség szerint fürdetésre próbáltunk hazaérni. De olyan is volt, hogy nem sikerült, kapott egy fél adag kaját, és mikor itthon voltunk, pancsi, másik fél adag kaja, és alvás. :)
És még vmi: nekem van ugyan jogsim (mondhatom, tudok is vezetni), de ha vidékre megyünk mindig Feri vezet. :D
Tejpépet Peti is kap, de ő délutánra. Van, mikor joghurtot adok neki...de már mindent eszik, amit mi, jön könyörögni a pogácsáért, a krumplipüréért, stb. Tegnap pl. a sült sertéscombból falatozott a vacsija után.
Enyim gyerek is szörcsög, én is mindjárt cseppentek neki, aztán anyummal lebírkózzuk. Mert inkább sírjon 1 percet, minthogy rámenjen pl. az arcüregére.

Reni és Tandika, a ti babáitok Petihez képest "csitrik", de még Petinek sincs egy darab foga sem. Tegnap már azt hittem, hogy érzek valamit, de addig kutakodtam a szájában, míg rájöttem, hogy még sincs ottan semmi sem. :(

Meteor, nálunk ezért van két gép, de néha ez is kevés, legalább négy kéne. :D
Ezek szerint Pancsinak nem volt annyira szimpi a dumapartis történés... Nálunk sosem volt ilyen, de nálunk a tápszerrel kicsit könnyebb (volt) a dolog, mert ha kellett, megcsinálta, aki épp Petivel volt, de azért mindig volt rendszer, tehát, ha felkelt, akkor sem kapott enni, csak 2,5-3 óránként.
Látom, szép, nagy ebetek van. :) Mi vasárnap mutattuk be ismét Zeusznak (anyósom német juhásza) Petit. Beengetem a műhelybe, jól körbenyalta a gyereket, aki ezt hatalmas kurjongatásokkal nyugtázta...pedig a fajtájából adódóan nem egy kicsi kutyuska.
Hát a banán még hagyján, adható négy hónapos kortól, Peti sütőtököt kapott korábban, mint négy hónap. De a csoki...

Wawel, Kornélnak nagyon boldog hófordulót. Jók a keresztelős képek, persze, ha majd a miénk is lezajlik, majd én is dobok ide egy-kettőt (a többi megy a képtárba).
Én még nem csináltam meg a férjem adóbevallását, várom, hogy jelentkezzenek az APEH-tól a programmal kapcsolatban, mert rossz. De ha egy-két héten belül nem válaszolnak, akkor elveszem anyukám csomagját, és kitöltöm azt. Neki úgysem kell...
Ha már a névnél tartunk, engem néha mániákusan Marikáznak (anyukámat hívják így), holott én inkább apukám családjára ütöttem. :o

Marcy, nem csak bébiételt vettem. :) De kb. 7-8 ezer forint arra ment el, de nem csak konzervet, hanem pépet is rendeltem. A Hipp most olcsóbb volt így, mint a DM saját márkás terméke!

Reni, újabban Peti is pukiversenyt rendez, de nem tudom, mitől. Most csináltam neki gyerekteát, abban van édeskömény, aztán hátha könnyebb lesz neki. Fánk, nyami-nyami. Nálunk anyukám szokta csinálni, isteni finom.
Én valamikor a kenyérsütő gépet szeretném kipróbálni a kelesztéshez...már lassan fél éve megvan, de még hozzá se nyúltunk. :?

Wkata, lektorként nem halnál éhen. Egyébként röhej, de nem tudom, minek foglalkoztatnak korrektorokat az újságoknál, mikor olyan hibák vannak némely folyóiratban, hogy épp csak ki nem esik az újságból!
Integetés: én elfelejtettem (azt hiszem legalábbis) megírni, hogy Peti vasárnap Zeusznak integetett, mikor kiengedtem az udvarra. Addig sosem csinálta...vagy csak én nem vettem észre?

Amandi, jó ötlet a nyári babás oldal. Mindjárt meg is keresem. Ha befejeztem az irományomat.

Na ha tudok, este jövök.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Rita, nem csodálom, hogy ki vagy akadva, ilyesmin én is átmentem. Engem az anyósom traktált folyton, hogy adjak már neki mást is a tejen kívül. Indoklása: Sógornőm gyerekei (mind a 2) koraszülött volt, és a kórházban már 2 hetes kaptak banánt. A párom meg sokszor szajkózza azt, amit az anyja mond. Akkor lett csak kis békesség, amikor a szurihoz elvittem a páromat is, és a saját fülével hallotta, hogy a dokinő mennyire elutasító a hozzátáplálással kapcsolatban. De még így is szinte napi rendszerességgel megkaptam, hogy én hülye vagyok, és milyen hülye ez az új divat is. Karácsonykor is itt nyaggatott, hogy az ünnep alkalmával adjak neki valamit, mert az a pár hét nem számít... :twisted: Most ott tartok, hogy megmondtam, ha meglátom, hogy bármit is ad neki, akkor abban a percben elköltözöm a gyerekkel, és majd látja, ha jön hozzánk. Nem érdekel a kényelem, nekem Márk a legfontosabb. Sajnos rá tényleg csak így lehet hatni, egyébként nem képes felfogni, hogy mennyire rosszat tesz.

Az a baj, a mamád szomszédjával is, hogy az ő fejét is gndolom az anyja ezzel tömte, hogy nyugodtan adhat. Ilyenkor aztán nem lehet értelmesen beszélni velük. Ráadásul a szülő rossz étkezési szokásait így "örökli" a picúr. A csoki az tényleg nagyon túlzás!!!
Sok erőt hozzá, hogy ne szálljon el az agyad! Azért egy kis fejmosás, lehet nem ártana neki.

Andi

amandi
 
 


jelentem, hogy Jánosi Panna végig aludta az éjszakát életében először. ( 19:30- 6:00-ig)
Remélem nem csak egyszeri alkalom volt.
Tegnap az esti szopinál annyira megharapta a cicimet a 2 kis fogával, hogy ömlött belőle a vér, sajnos egész nap harapdálta csak azok nem voltak ennyire durva harapások.
Ha így folytatódik akkor nagy bánatomra "meg kell válnunk egymástól".

Reni!
Tudom, hogy már nem csinálod a 90 napost de szénhidrátnapon ehetnéd a fánkot és a pizzát is, persze csak mértékkel.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Először is: Pannának gratula! Így tovább!!! :P
Most két napja, mi is csak egyszer kelünk éjszaka, mint a „régi szép időkben”. De a reggeli felkelés nekünk is korai, 8-9 helyett 6-7. Úgyhogy 9-kor már újra alszik a kisasszony.

Katus, azért ha kibírod, ne add fel túl könnyen. Egy anyuka mesélte itt nálunk (neki már 22 hónapos a kislánya, és még mindig szopizik), hogy az első 2-4 fognál volt a legrosszabb, a többi kijövetelénél már csak apró rágcsik voltak, de azok nem is igazán fájtak, és ha már rendesen kibújik 1-1 fog, akkor a fogas babák is nagyon ügyesen tudnak vigyázni a cicire. De hát minden kezdet nehéz. Új helyzet, ehhez is hozzá kell szokni, neki is, nekünk is. És ha harap, el kell venni tőle a cicit, hogy egyértelmű legyen, ezt nem szabad. Most persze könnyen beszélek. Majd ha néhány hét múlva nálunk is kijönnek a fogak, visszatérünk :wink: :roll:

Rita, a férjemnek is van egy kollégája, akik 3 hónaposan Milka csokival etetik a gyerkőcöt, de nem a szülők miatt, hanem saját megfontolásból, „mert nagyon ízlik neki, úgy látszik, szereti”. Hát ők tudják… :shock:

Én bevallom, a terhességem eleje óta egyáltalán nem ittam alkoholt, csak az esküvőmön egy-két korty pezsgőt :oops:

tandika
 
 


Sziasztok Csajok,

Reni: ügyi vagy a fánk miatt :) . Peti nagyon vagány a labdával :) .

Ex: nekünk is van vagy 3 éve kenyérsütőnk, az elején sokszor használtam, de aztán elkezdődött a lakás felújítása és a garázsba száműztük a gépet, naaa, azóta is ott van...

Rita: nem semmi a szomszéd csaj, de szerintem ne idegesítsd magad :( . Természetes, hogy sajnáljuk a gyereket, de mást nem tehetsz, mert mindenkinek megvannak a saját elképzelései, jó, vagy rossz... Ha kérdez vmit, mond el a véleményedet, de hagyd a fenébe szerintem. Úgysem az lesz, hogy jaj de rendes vagy, hogy segítesz, hanem miért oktatod ki... :shock: . Szerintem, ha így etetik a gyereket, akkor agyilag nincsenek a topon, úgyhogy úgyis mindegy...
Pancsika kis gombóc a képen, imádom! Olyan édesek, amikor ilyen kis pufik, később eltűnik a babaháj :( .

Katus: még olvasni is rossz volt, hogy vérzett a melled :cry: , szinte éreztem a fájdalmat. Érdekes dolog ez, hogy a gyerekek tényleg mit kezdenek a fogukkal...

Velünk nem történt semmi érdekes, az éjszakáink továbbra is forgatókönyv szerint zajlanak, éjfélig 3-szor ébredés, utána 2-szer reggelig...

Még nem reggeliztem, úgyhogy most megyek, mert éhen halok :roll: .

Eni

Eni
marcy
 
 


Katus!

Grat az éjszakáért, átküldöm majd Kingát kiképzésre OK?
Nekem is harapta meg ennyire brutálisan a mellemet Kinga. Meg max. 5-ször harapott, na akkor "elbeszélgettünk" miután egyáltalán meg tudtam szólalni. Ezek az alsó fogak kibújásánál voltak, és hála az égnek azóta semmi. Szerintem akkor próbálta használni a fogait, és nem tudta mire valók.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Jó sokáig nem volt babanet!

Katus!
Ez a harapás nagyon brutálisan hangzik. Akkor örüljek, hogy még fogatlanok vagyunk?

Juca!
Tegnap este vegyes gyümis polentát vacsizott Peti. Ízlett neki!

Rita!
Nem semmi a csaj! Én remélem Peti minél később fog megismerkedni a csokival!

Most a mi éjszakánk is jól alakult. Peti szopizott 6-kor és negyed 9-ig aludt tovább.

Na léptem, majd este jövök!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

nem tudom mi volt egész nap, de nem tudtam feljelentkezni!

Pedig a reggeli után még akartam írni, hogy

Reninek nagy gratula a fánkhoz, biztos isteni lett! Én ilyenekkel nem próbálkozom, valahogy ez a bő olajban sütés elrémít:)
Viszont tegnap csináltam Tira Mihályt és isteni lett. Mondjuk én annyira nem szeretem, de most valami olyan verzión gondolkozom, amibe gyümölcsöt lehet tenni.

Juca, a recept pedig a blogban tökéletes lesz. Ott legalább könnyebb bármikor visszakeresni.

meteor
 
 


Sziasztok!

Délelőtt én is próbáltam jönni, de működött babanet. Aztán mentünk tanácsadásra. 8250 g Kornél, a hosszát nem tudom, mert nem mérik. Gondolom annyira nem fontos, inkább engem érdekelne, de majd a párommal megmérjük. Ma egész nap csak nyüszizik. Ilyen rossz még nem volt a napunk. :cry: Amint lerakom a földre játszani, már nyújtja a kezét, vagy sír, hogy vegyem fel. Igazából nem tudom mit csináljak, mert nem szeretném, ha hozzászokna ahhoz, hogy anya állandóan felkapkodja. Így aztán (igaz nagyon nehezen), de ma hagytam sírni.

Rita: ehhez a szomszéd csajhoz én szavakat sem találok, de be kell, hogy valljam nektek, én sok olyannal találkozom, hogy pár hetesen már kezdik a teát, 4 hósan pedig a hozzátáplálást, akkor is, ha lenne tej. Én nem értem az ilyen embereket, mert szerintem szoptatni a világ legegyszerűbb dolga (Amandi kivétel - de hatalmas tisztelet). Mindig konyhakész a kaja. :lol: De nagyon sokan vannak, akik nem így gondolják. Pedig a baba a legfontosabb, és az, ami neki jó. Többen is képesek lennének arra, hogy szoptassanak. Ez az én véleményem. Egyébként anyós engem is traktált már a legelején: adjak neki teát, adjak babapiskótát ... Leszereltem.

Mi a pár átaludt éjszaka után visszatértünk a 2x-i kelésre. A fogát én sem látom, nem tudom, hogy az okozza-e a nyüglődést nála, de idővel majd ez is kiderül.

Ex: én is babateát adtam Kornélnak, Ő is sokat pukizott. Nekem úgy tűnik hatásos lett.


Katus: gratula Pannának! Reméljük megtarja jó szokását!

Én is körbenézek az iwiwen nyári babák címen!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Ismét én! Megtaláltalak benneteket az iwiwen, illetve a 2006 nyári kisbabákat!

Tandika: mit látok - mit látok! A Bródyban végeztél te is?? Én is, ráadásul én most ott is tanítok. Aztán kiváncsiságból megkerestem a tablótokat! :oops: De még úgy sem vagy ismerős. Illetve Te akkor jöttél, mikor én mentem. De talán a húgomat ismered. Ő egyel alattad járt, Stromajer Katalin.

Na, lépek. férj itthon, anya megy gép elől! :D

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Feltettem a receptet, másik kettővel. Írjatok ti is, Reni, beteszed a gesztenyést, nem akartam plagizálni 8)

tjuca
 
 


Sziasztok!

Anita! Egy kicsit hadd védjem meg magam! Nem magyarázkodásképp, csak úgy.... Én is 4 és fél hónaposan kezdtem gyümit adni Kírának, 5 és fél hónaposan pedig zöldséget, pedig volt tejem bőven. És nem azért, mert egyszerűbbnek tartom, mint a szopit (sőt!), és főleg nem azért, mert nem az a legfontosabb nekem, ami neki jó. Hanem mert ilyen hülye parás vagyok, hogy mindig az jutott eszembe, hogy mi van, ha egyszer csak egyik napról vagy egyik hétről a másikra nem tudok vmi miatt szoptatni, és nekiállhatok napi 6-7 alkalommal tápszerezni a gyerekemet. Tudom, hogy nem halna bele, de valahogy ettől mindig megrémültem. Úgyhogy elkezdtük a hozzátápit, de csak és kizárólag olyan célzattal, hogy ismerkedjen az ízekkel. Arra az esetre, ha történne valami...

Mindig vigyáztam, hogy tényleg csak az íze miatt, nem kajaidőben, hanem kizárólag két szopi között félúton, és csak nagyon kis mennyiségeket. Ez nálunk bevált, mert szépen lassan egyre több dolgot evett meg, de közben ugyanúgy 6-7 alkalommal szopizott naponta, mint előtte. Olyannyira, hogy most, amikor már délelőtt kb. 200 g gyümit eszik, délután pedig 150-220g körüli főzit, most is még 6x szopik egy nap. Még délután, amikor a főzeléket eszi, akkor sem telik el 4-4,5 óránál több két szopizás között. Lehet, hogy átestünk a ló túloldalára??? :oops:

Ezt csak azért írtam, hogy ne általánosítsatok. Én korán kezdtem a hozzátápit, de még mindig az anyatejes kaját tartom a legfontosabbnak :-)

Teát pedig születése óta iszik, de csakis babateát. Lehetőleg 100% gyógynövény, cukor nélkül. Kivéve a hipp-es édesköménytea, némi cukorral, de az a pocakfájós időben muszáj volt... :(

tandika
 
 


Anita, már akartam neked írni a keresztelős fényképekkel kapcsolatban, hogy a keresztanya nagyon ismerős nekem. Most már tudom, honnan :-)

tandika
 
 


Amandi, Kisvirág!

Végre rólatok is látok képet! Így azért könnyebb levelezni valakivel, mintha se kép, se hang :) :lol: :P

tandika
 
 


Bejelöltem egy csomó embert :-)

Reni!

Köszi a süti receptet. Tényleg nagyon finom, bár nem az a diétás fajta :lol:

Norwell!

Nem írtam a múltkor, már megint más arcod mutatod, nya mindegy, Téged nem lehet megunni, sóha sóha nem lehet megunni :-)
Nagy sütős, nézz be a blogba, és a házi praktikáidból dobj párat, ha van időd.

Tandi!

Hát Te sem úgy nézel ki az avatarodon, mint a képeken.

Amandi!

Nagyon jó az ötlet :-) Van közös ismerősünk :wink:

Kitti!

Néhány füstkarika a dobozok közül?

Rita!

Gyors süti a blogon. Fogfájás miatt :cry: Tudok jó fogorvost, ha csak az riaszt el. (Kofának az asszisztense jön be :twisted:, bár neki a fogkőeltávolításon kívül még semmit sem csináltak) Drága, de baromi rendes, és nekem még amelyik fogamhoz hozzányúlt, azzal nincs baj, hogy lekopogjam.

Szilvás kaja

SOS helyzetben pestieknek. Az Árkádban van egy nagyon bio bolt, ott vannak sehr gut sehr bio gyerekkaják, és van szilvás is. Mondjuk az ára is sehr sicher :roll: Én inkább a mellette lévő fagylaltozót választom sicher ami Zacher (ja ez a gonosz szénhidrátfüggőségem)

Tea

Lehet orvossal íratni csipkebogyót, és kiváltani a patikában ugyanúgy, mint hársfát vagy kamillát. Ezekben nincs semmi csak a növény, és jóval olcsóbb, mint a bolti filteres.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Pá!

tjuca
 
 


Sziasztok Csajok!

Visszaolvasni még most sem tudlak benneteket igazán mert jelen pillanatban őskőkori betárcsázós internetet használunk ugyanis az ügyfél barát T-online még mindig késlekedik, ami az internetünk bekötését illeti az új lakásban. Nagyon hiányoznak ám a jó kis dumálgatások Veletek.
Gondoltam, leírok Nektek néhány lényegesebb dolgot, aztán megpróbálom fellőni a szupergyors netemen keresztül.

Ádám baba jól viselte a költözést, első naptól tudott aludni az új lakásban, nem zavarta meg a dolog. Csaknem teljesen kinn van két fogincája, a harmadik is kezd kirajzolódni, de emiatt már nem szenved annyira, mielőtt kibújt az első. Én viszont rettegve adom neki oda a cicit mert mostanában állandóan harapdál. No de a nagy változás nálunk: tegnap elkezdtük a bölcsit. Az első nap csak egy órát kellett benn maradnunk, ez idő azonban épp elég volt arra, hogy ez egyik kisgyerek, amúgy üdvözlésképpen fejbevágja a fiamat egy játéktelefonnal, kétszer is egymás után. Sem a gondozónő, sem én nem lehettünk elég gyorsak. El is törött a mécses. Nagyon sajnáltam, ahogy ott ült a gyerekek között megszeppenve a szőnyegen és még a játék keljfeljancsiját is elvették a „régi motorosok.” Csakhogy a felnőttek világában ugyanez van, csak nagyban…Úgy érzem, Ádám túlságosan hamar kénytelen szembenézni azzal, hogy az életben bizony meg kell tudnunk védeni magunkat. Hiszen még nyolc hónapos sincs. Nagyon sajnálom, fáj a szívem, hogy ezt kell tennem vele. De másként sajnos nem megy. Viszont azt megfogadtam, hogy egyéves koráig csak délig lesz bölcsis. Aztán majd meglátjuk, hogy tudom mindehhez tartani magam. Mármint a munka miatt.

Én jól vagyok, csak nagyon fáradt. A költözés kimerített, habár egy szavam sem lehet. A két nagynéném rengeteget segített a takarításban, rendezkedésben, két hétig itt laktak nálunk, csak ma mentek haza vidékre. Már most hiányzik a gondoskodásuk. Képzeljétek, minden nap főztek nekem, akár kislány koromban. Jó volt.

Elvileg legkésőbb két hét múlva ismét lesz netem, de már nem merek ígérni semmit. Ez a szolgáltató amilyen gyors, lehet, hogy legközelebb a gyerekek érettségijéről fogok veletek normálisan beszélgetni. Vigyázzatok magatokra, remélem, mindenkivel minden oké. Sokat gondolok Rátok!


Puszi Mindenkinek:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Nagyon nyügik vagyunk mostanság. Írni nem igen tudok. Olvasni is csak felületesen, így nem is igen szólok hozzá most semmihez.

Az Iwiwen rátok kerestem :) Tök jó volt megnézni benneteket. Amandi jó ötlet volt ez :)

Tea: én is iratom a csipkebogyót és ha jól emlékszem olyan 80 ft. :D Kende nagyon szereti.

Megyek is, mert altatni kéne.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?