Új privát üzeneted érkezett!

Timi,
én is remélem, hogy szép lesz :lol:
Ha majd lesz kanapénk, várunk Titeket :wink:

Unique,
ciki, nem ciki, engem még most is ki tud akasztani Andor. Reggel, ahogy kilépek a bölcsiből, máris hiányzik, alig várom, hogy este legyen és babusgathassam. Mégis ki tudok akadni, amikor másfél órán át csak fókahangokat ad ki és mutogat és semmi sem jó neki. De azért napközben találkozom emberek, beszélgetek, dolgozom (és szeretem a munkám) és ez feltölt annyira, hogy sokkal jobban élvezem az együtt töltött pillanatokat, mint amikor a 24 órás Andor-szolgálat volt. De ne értsétek félre, azt is imádtam, minden perc, amit vele töltöttem-töltök maga a csoda. Csak néha elfáradok és akkor sokkal nehezebb. Szóval, Unique nyugi, nagyon jó anya vagy, csak Te is elfáradsz néha. És ez nem baj, anya vagy, de egyben feleség és partner is. Ez pedig kifacsarva nem megy. Pihenj egy kicsit :lol:

Lara

KépKép
lara77
 
 


Bocsi Lányok, hogy így ismeretlenül...:)

Zsebikének szeretnék gratulálni a tündéri babáihoz!!! Sokszor eszembe jut a Beültetés előtti, utáni-ból az a rengeteg lelki támasz, amit anno Tőled kaptam.
Legyetek nagyon boldogok így együtt, Isten hozott, Balázs és Eszter!!! :) :) :)
hajnesz
 
 


Lara!

Szívesen meglátogatunk benneteket akkor is, ha még nem lesz kanapétok. A hátsónk alá jó egy párna is. Mi fokozatosan gyűjtünk be mindent. Már 4 éve lakjuk a kis otthonunkat, de még mindig kell vennünk vmit.



Az egésznapos otthonlét a babával mindenkinek"unalmassá" válik, vágyik felnőttek közé. Még nincs is kisbabánk, de én már most közöltem az Imivel, hogy havonta egyszer elmegyek egyedül vhova 2 órára (mozi, kávézó). Ha feltöltődik az ember, sokkal jobban tűri, ha a gyerek nyűgös. Azt, hogy az ember tiszta ideg, gyorsan megérzi a baba, és a férj is.


Timi
latimi
 
 

 
 

Latimi,

kfarkas1@enternet.hu

Lara,
puszi! szuper lenne ha februárban költözhetnétek!

Icsilya,
esetleg ha tudsz valamit Zsebiről- írtad, hogy bemész hozzá szerdán- ennek ha minden jól ment 2 napja, szóval ha tudsz írj róluk már Zsebesünk hozzájárult.

Pá Farkasok J
farkasok
 
 


bemásolom ide is:

voltam ZSEBInél. Ő jól van, más a sebe is egész jó, külső szemmel nézve jól mozog. Babák haladnak, Eszti jó sokat eszik, Bazsit még szondázzák, mert gyenge. Szerencsére semmi fertőzés, egyéb gond nincs.
ezek alapján én azt gondolom, hogy amint megeszik a szükséges folyadékszükségletet ki lesznek dobva és mehetnek haza.
Jah, babók már nem vesztik a súlyukat, már híztak tegnap.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Orsi!

Ne haragudj, hogy kijavítalak Zsebikével kapcsolatban.

Mind a két baba nagyon kis ügyi, már mind a kettő cumisüvegből hamikázza az anyukájuk tejcsijét. Napról napra többet esznek, most 60ml/két baba az adagjuk egy evésnél. Zsebike nagyon sok tejcsit tud fejni (Hál Istennek), már a fagyasztóba hozza haza az apukájuk!!!!

Mégegyszer bocsi, hogy bepofátlankodtam.

Mindenkinek jó babavárást, jó babázást, és aki még nem babás annak sok szerencsét.

Ha gondoljátok néha írok róla.

Tücsök (Zsebi nővére)

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Tücsök :D
igen, nem tettem hozzá, hogy ezek SZERDAI hírek voltak :D :D
örülök, hogy azóta ennyire ügyesek.
és a mennyiség is már szuper!!!

én azt számoltam, hogy 40 ml/ evés lenne a súly alapján az adagjuk.

Infúziót kapnak még, mit tudsz erről?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :)
Köszönjük a híreket Zsebiről! :) Pocakfotót kapunk? És friss képet a srácokról? :)

Tücsök :)
Köszönjük Neked is! Zsebit pusziljuk, és ha nem gond Neked, vérjuk az új híreket! :) Gratulálok a sok tejcihez!

Lara :)
Valahogy én is így érzem, amit Te leírtál. Valószínűleg elkezdenék utánanézni a munkába visszamenetelnek, ha nem lenne a férjem, aki kicsit elvárja, hogy itthon legyek Laurával még egy ideig. Persze ez így nem teljesen igaz, hiszen nagyon szeretem ezt a kis Pöttömöt, csak szerintem mostanra kezdtem egy picit besokallani. De már sokkal jobb, a héten voltam 2x tornázni, 1x bevásárolni, nagyon klassz!

Timi :)
Havi 1x? Inkább heti 1x, nem? (még emlékezni fogsz rá, amit írtam... :) :) )

Többiek, lányok!
Merre vagytok? Hogy vannak a gyerekek? Olyan kihalt ez a topic. Ne má.... :(

Puszi

KépKép
unique
 
 


Szerintem már nem kapnak semmit, legalább is én így tudom, de majd beszámolok.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Sziasztok,

Nálunk még mindig nincs áttörés......nem tudom meddig bírom....a gáz jövő hét után lesz, mikor Zoli 1 hétre elmegy síelni :(:(:( Már minden nagyszülő bevan izzítva...de én így is nagyon izgulok.....Persze tudom hogy túl fogjuk élni azt is......

Unique,
Én minden reggel hétkor 'besokallok'....meg szinte minden második pelenkázáskor.....szerintem ez normális :):):) Azért imádom az én kis perpétum mobilémet......
Érdekes, én el sem tudnám képzelni hogy visszamenjek dolgozni...mondjuk ilyen éjszakák mellett ki sem bírnám, de egyáltalán nem hiányzik....pedig pont most kaptam egy kis munka-ajánlatot egy régi ismerőstől..... fene tudja hogy lesz-e még kistesó...most kell kihasználni az időt, utána még úgyis vár ránk legalább 25 év munka.....

Erika,
Máténál ugyanez a helyzet játék téren....kizárólag a vezetékek, kapcsolók, hifi, számítógép érdekli, na jó, a koszos cipők, papucsok és a parketta szegélyléc is megteszi.... a játékok viszont max 2 percig érdekesek...kicsit megrágjuk aztán nagyívben eldobjuk....... ilyenek a fiúk ? :):):):):)

Lara,
Tök jó hogy jelentkeztél, képzeld már Zoli is kérdezte hogy mi van veletek :):):)
örülök hogy Andor fiú a gyógyulás mezejére lépett :) Költözéshez drukkolok, aztán megyünk ám háztűznézőbe !! Majd viszünk párnát :)
Taliban is benne lennék, csak előtte pár kávét be kell nyomnom (vicc volt, továbbra is csak 1 kávét iszom naponta :( )

Farkasok Juditja,
Nagyon el voltál te is tűnve :(:( Akkor legyen a március a te hónapod.....mostmár tényleg rajtad a sor !! Viola nem segít mostanában ?

Zsebikééknek továbbra is sok jót kívánok, tök szuper hogy van elég tejci és tud fejni (húúú, én hogy utáltam fejni...) remélem hamarosan hazamehetnek már !

Norkáról tud valaki valamit ?? Teljesen eltűnt...fogadjunk hogy tanít :( Kíváncsi vagyok pedig Bogi vasgyúró babából mi lett mostanára....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok.... :D

Visszaosonhatok közétek egy pár percre ? :)
Rossz a lelkiismeretem,persze, mint a fene. Mindig olvastalak egyébként benneteket, legalább 3 naponta... átmentem fórumozóból csendes olvasóba, szurkolóba.
Zsebiéknek nagyon örülök, és várom, hogy mihamarább személyesen jelentkezzen, boldog anyaként.

Ne haragudjatok az eltűnésemért!
Nehezen tudom megmagyarázni. Inkább azt mondhatnám, szétforgácsolódtam. Sok topikon követem az eseményeket, hogy segíthessek főként PCOS lányoknak, de lassan már nem tartozom igazán sehova. Képtelen vagyok megjegyezni a sok sorsot, nincs erőm ahhoz, hogy mindenkihez személyesen szóljak. Pedig csak úgy az igazi. Hát így jártam.

Bogival sokat kínlódtam mozgásügyben, és csak december eleje után, féléves kora betölte után jött az áttörés. Novemberben kezdtem besokallni, mert csak cipeltem mindenhova 9,5 kg-osan, de szinte semmit nem csinált a stabil kis zömökös ülésen kívül. Rendesen még mindig nem volt nyújtva a bal keze, spiccelt, feszült, nyaka féloldalt, nem fordult oldalra sem fektében, borzasztó volt. :( Már azt hittem, irány a Pető Intézet. S aztán egy karácsonyi előtti szombaton hirtelen elkezdett hemperegni a kanapén, majdnem leesett, mert csak álltam ott a döbbenettől (FarkasJudit, azon a szombaton, amikor össze is futottunk!! nem vagy te véletlenül boszi?? )... és ez lett belőle :lol: :

Kép

Kép

Szóval csak azt tudom mondani: minden elismerésem a Dévény módszer iránt! Nagyon kemény, és mi már túlvagyunk a 20.alkalmon, és még menni kell mikor Bogi lábra áll, de megéri, hogyne érné meg.
Hála égnek, a mozgása beindultával a súlynövekedése is lassult, mostmár "csak" 10 kg. :lol: és 73 cm. Még mindig barokkos combjai vannak. Azt kell mondjam, ő nincs még 8 hós, de a 11-12 hós ismerős kisfiút lazán felöklözi. :shock: :?

Egyébként még soha nem voltunk betegek (2 napos taknyolást leszámítva), ez ahhoz képest, hogy csak 5 hós kor végéig szopizott, elég szuper. Eszik már mindenfélét, válogatni is elkezdett őnaccsága, a céklát ő is utálja, Kriszta. :lol:
Kriszta, írtad, hogy Máté érdeklődése milyen, hát Boginál szakasztott ugyanez van. Internetes modemet szerel, elosztót nyaldos, meg még a macskát is tépkedi, de a játékai nem érdeklik egy cseppet sem. Lehet, ez a normális.

Ami engem illet, nem tanítok. Tanítottam az őszön heti kétszer, elég volt, nagyon elfáradtam, meg aztán mindig azon aggódtam éjszaka, nehogy Bogi felébredjen hajnalban, hogy aztán már reggelig ne is legyen értelme visszafeküdni, mire mennem kell suliba. Elő is fordult ilyen, a diákok mosogatórongy, tikkelő szemű tanárt kaptak.
Helyette maradt az alkalmi cikkírás, a PCOS ügy. Ez utóbbiban azért vannak fordulatok, mert éppen holnap hozunk létre alapítványt, hogy ne csak honlapon legyen róla információterjesztés. Viszem Bogit ügyvédhez. :P De megszokta már, azért mi nem vagyunk otthonülős típusok, és szerencsére nagyon jól viseli. Szeret tütűzni, városban levegőzni. Csak ne lenne olyan nehéz a kis feneke. :?

Ja, a nappali alvás már nekünk sem nagyon megy... :roll: olyan kis alvások vannak, maximum 40 percek, ami pont arra elég, hogy elkezdjek valamit csinálni, de aztán már pittyeg is a bébiőr. Semmiféle napirendhez kötött alvás nincs így, ahogy esik úgy puffan, csak az evés időpontok állandóak. Ahhoz ragaszkodik. :lol:

Kriszta, részvéttel figyelem az éjszakázásos kalandjaitokat. Megvallom őszintén, nálunk is ez volt, a 7 évvel fiatalabb öcsém éjjeli bagoly volt 2 éves koráig. Azt mondja mindenki, hogy a fiúk ilyen szempontból sokkal rosszabbak, mint a lányok. :? kitartást kívánok! Sajnos tanácsot nem tudok adni, én sem vagyok az a keménykedős, sírva hagyós típus!

Unique, nem akartam belekotyogni sosem, de így utólag mondom, hogy jól teszed, amit mostanában elkezdtél. A gyermeknek nem érdeke egy teljesen kisajátított, elzombisodott anya, mert nem attól lesz jó anya.
Bár kicsit önmagam ellen beszélek, ugyanis nekem sincs Bogit egyáltalán senkire se hagyni, nagyszülők messze vannak, férjem állandóan dolgozik. Teljes szimbiózisban vagyunk, de nekem attól könnyebb, hogy elég sokat viszem magammal mindenfele. Bogi szerencsére rugalmas, és hát, nem sok választása van. néha előfordul, hetente 1-1szer, hogy a férjemre hagyom, amikor olyan ügyek szólítanak, de az inkább este van (olyankor ő fekteti le).

Na mennem is kell, babáknak pusszantás: Norka
Vendég
 


Végre Öreglány (Snori),
Hát nem tudom, hogy én voltam-e a boszi, bár ez jóleső érzéssel tölt el! Talán te is beboszizhatnál már nekem egy gyereket, bár sose lehet tudni mit hoz a sors. Szuper hogy Bogi - higgyétek el tényleg szép kis emberpéldány- a mozgás útjára lépett, tessék a kitartás és a szadizmus meghozta gyümölcsét. Így kell ezt csinálni!
Ami az alapítványi dolgot illeti ha segítségre van szükséged akkor ezúttal jelentkezem.

Kriszta!
Köszi a drukkot, de el kellene döntenem, hogy mit is akarok az élettől, mert mostanság elemeimre hullottam. Nekem gyerek nélkül is megy ez!

puszi Farkasok
farkasok
 
 


Sziasztok lányok! Mit tapasztaltatok: mennyit érdemes várni a 2. gyerek lombikja előtt, szoptatás után? Marcell kisfiunk flottul az első lombikra született, lassan 18 hónapos és persze szereténk kistesót. Egy (ez kicsit luxus, tudom) gondom van csak Bubu szopizik még 21/2x naponta és a 2. próbálkozást még munkába állás előtt szeretnénk legalább elindítani.

pp
 
 


PP :D
nekünk Krizsa doki anno azt mondta, ha már nem szoptatok és utána megjött az első ciklus, akkor vághatunk bele.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

PP
nekünk is a babánk Ákos elsőre sikerült, most volt 26-án 1 éves, és én 27-étől szúrom magam Kistesó ügyben, igaz nekem Ákos csak 6 hó-ig szopott, utána megmakacsolta magát.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Norka,

Éreztem ám én hogy titokban olvasol minket :):):):) Örülök hogy Bogi babánál beindult a mozgás, tényleg mindenki dicséri a Dévényt:)
Ugyan a kép kicsit homályos, de azért nem tűnik elveszettnek a csajszi :) A cipelésért meg minden elismerésem....mi most tartunk kicsivel 9 kg fölött, és nekem rettenetes nehéznek tűnik :(

Igen, én is úgy hallottam hogy a fiúkkal nehezebb, meg tudom hogy sok helyen semmi sem működik csak az idő- 2 éves korig...próbálok reménykedni, hogy nálunk nem így lesz :( Mi lett volna ha vissza akarnék menni dolgozni ? Szerencsére nem akarok....

Azért örülök hogy nem tanítasz-bár ez hülyén hangzik, de legalább nem hajszolod túl magad....és néha nyugodtan írhatnál, akkor is ha nem tudsz mindenkihez személyesen szólni....csak egy pár sort hogy ti hogy vagytok :) Úgyis tudjuk hogy mindenki szét van esve a babákkal....


A mostani Kismamában van egy tök jó cikk az olvasói levelek között a legvégén, hogy hasonló adottságú(rossz alvó) kétemberes ikrek után a harmadik gyerek milyen nyugodt baba lett.....szóval tesó ügyben van remény :)

PP,
kistesó ügyben én úgy tudom hogy a mensi után 3 ciklust kell várni, legalábbis így volt Melcsinél asszem...
Orsi, te rögtön az első ciklus után kezdtél tavaly, nem emlékszem már....


Farkasok,
Hát igen, ha te sem tudod mit szeretnél, úgy egy kicsit nehezebb a helyzet.....akkor gyorsan szedd össze magad márciusig !!!! Nehogymá hiába drukkoljak ! :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok

A segítségeteket szeretném kérni, a kis drágám eddig is nagyon rossz evő volt (vagyis eddig is amit 1x megevett azt már utána jó ideig nem, volt mostanában olyan alkalom is hogy 4-5 félével próbálkoztam, de utána már feladtam és azt mondta neki hogy jó, akkor most éhezni fogsz), mert nem akar enni - sem az üvegeseket - sem az én főztömet, kiveri a kezemből - és ezt addig műveli míg békén nem hagyom, csak az a baj, hogy nem a súlyáról hírs, végülis nem csont és bőr, de nem is pufok, vagyis pont ideális, de hát ügye ebből ha fogy akkor mi lesz vele. Szerintetek mit adjak neki, mivel próbálkozzam, a vacsi még nála ezen okok miatt még mindig HA tápszer (ezt megissza).

A segítségeteket előre is nagyon köszönöm szépen.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika13; Icsilya köszi a válaszokat.
Erika13: az 1 éves kor hatalmas vízválasztó +kisfiú. Gyerkőcöknek sok dolgot kell összerendezni az okos kis buksijukban ebben a korban, ez válogatósdi általában átmeneti. De lehet, hogy fogzás áll a háttérben?
Szerintem a leghatásosabb a türelem, semmi új íz, hanem a régi bevált cuccok, aztán újra lehet próbálkozni. [/b]

pp
 
 


Én is, mint a többi el-eltűnő, sokszor olvaslak benneteket, csak mire válaszolnék, már mennem is kell Dani őurasága miatt.
Bocs, ha ezt írom, de nekem megnyugtató, hogy többen is végigmentek ugyanazon, mint mi anno. Biztatásnak írom, hogy változni fognak!

Kriszta :-) Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön az éjszaka megoldása, majd meséld már el, mi is volt a módszeretek. Ami meg a játékokat illeti, hát nálunk is minden más sláger a játékon kívül. Bár most rákapott az építőkockára (főleg én építem, ő rombolja), de már ez is haladás, hogy nem csavarhúzózik (édesen mondja a nevét, nekem úgy hangzik, hogy hávájú), szerel, kalapál állandóan. Nemrég kapott kisvonatot, azt is szereti. Szóval kezd játszani, de még igényli, hogy valaki más is ott legyen vele.

Erika :-) Először is sok boldogságot kívánok kicsi fiadnak. Úgy látszik mindkettőnknél a bébikaja a mumus, hiszen ezért is adtam el (neked), mert Dani nem és nem ette. Bizonyára van már jó pár foga Ákosnak, tán próbáld meg nem kanállal etetni, hanem tedd ki elé a főtt zöldségeket hosszában ketté-négyfelé vágva, meg a husit kisebb darabokban és egyen ő annyit, amennyit akar. Dani sem egy Michelin reklám, nins is rajta hurka sehol. :-( A vacsora a fürdés után nálunk is még mindig tejecske. Inkább hagyd éhezni (tudom nehéz látni, hogy nem eszik), mint hogy próbálkozol 4-5 félével. 2 evés között meg teán, vizen, gyümölcsön kívül semmit ne adj. A gyümölcs jó étvágyhozó nálunk kaja előtt 1-2 órával.

Norka :-) Az elején nagyon csodálkoztam, hogy mi mindent bírsz baba mellett, de ezek szerint kicsit sok volt. Nem baj, szerintem időben rájöttél. Az nagyon jó, hogy tudod mindenhová magaddal vinni Bogit és ő még élvezi is. Az alvás nálunk is úgy volt, míg Dani 2x aludt, hogy örültem, ha már 40 percet aludt, mert nála a limit általában 2xfél óra volt. Mióta 1x alszik, azóta ez fordult, most már simán bealszik 2-3 órára is. (Bár erről még regélhetnék sokat, mi most épp a nappali alvásátszokáson vagyunk (ezen a 2-3 órán), mert eddig 5-6 órákat is bealudt, majd hajnalban 2 órát szórakoztatott), szóval nyugi, lesz ez jobb is. Bár kezdem osztani azok véleményét, akik azt mondják, hogy alvásban is meg kell lennie a napi rutinnak. Én is "ahogy esik, úgy puffan" módszerrel tettem le eddig és tán ezért is aludt be szinte minden nap. De még most kezdtük, 4-5 napja, úgyhogy bővebbet nem tudok még mesélni erről.

Lara :-) Tudod, hogy a talikban én mindig benne vagyok, csak eddig mindig közbejött valami (utazás, betegség, stb.) Szóval tőlem lehet, a gyerekeknek meg úgyis jobb, ha kevés bútor van a szobában. Pontosabban a felnőtteknek jobb. :D :lol: :)

Zsebike :-) Nagyon drukkolok nektek, hogy a babákkal minden rendben legyen és minél hamarabb hazamehessetek. Én bizony nem örültem, hogy ilyen hirtelen születtek meg de a korukhoz képest nagy súlyuk optimistává tesz. Olvastam, hogy már van sok-sok tejcike és eszik is a babák, ennek viszont nagyon örülök. Térjetek haza épségben, egészségben.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Judit :-) Még mindig szorítok neked/nektek nagyon. A babán kívül is vannak problémák? Vagy a baba utáni vágy generálja a többit?
Drukkolok, hogy legyél túl rajtuk hamar. :!:

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Sziasztok

PP - Woodi
az a baj hogy ő sosem volt jó evő, hol megeszi az üveges, hol nem, hol az én főztömet is megeszi hol nem.
De az utóbbi időben már a gyümölcsöt sem hajlandó megenni, kb. 1-2 hete a Milli túrókrém volt a nyerő, de csak pár napig, van hogy már a mi kajánkat is megkostóltatom vele, előszőr OK, de pár nap múlva azt is kiveri a kezemből, de soszor csak széttrancsírozza az ételt - bármi lehet az - zöldség - gyümölcs - hús --széttrancsírozza esetlég még meg is rágja és utána kiköpi, vagy elhajigálja (mint a középkorban az uraságok - csak nálunk nincsenek kutyák akik megegyék őfelsége szétdobált ételét), már próbáltam sokszor hogy adok az ő kezébe is kanalat - de legutóbb felsértette a végével a belső pofiját, úgyhogy már ötletem sincs hogy mit csináljak, már tényleg csak az van hogy ha nem akar enni hát akkor nem eszik ez lesz (kiváncsi leszek csütörtökön a dokinéninél a mázsálásra, hogy mennyit fog nyomni, mert szerintem még 9kg sem lesz)
fog: van már neki 6 db, az lehetséges hogy most megint bújik valahol, de kiflit és kekszet sem akar majszolni, ezeket is félig-meddig meg gyömöszöli - elrágcsálja és utána eldobja.
ivás: inni szerencsére még iszik, teát szoktam adni neki üresen, vagy bio almalevet, vagy ha sok más gyümi összegyűlik mert ügye nem eszi meg akkor azoknak a levét, (sajna cumisüvegből de a leveket legalább dönti magába amíg van)

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Szia Pp!
Nekem azt mondta Krizsa, hogy amikor abbamarad aszopi és megjön, utána még 2 vérzést kell megvárni, tehát gyakorlatilag 3 vérzés után kezdhetitek a hormonvizsgálatokat.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Ha nem baj akkor megint megmutatom az én kis Bogárkámat!

[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1170348976.84.jpg[/img]
[/img] Kép

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!
Nagyon kis kópé fiacskád van Neked!
És látom igazi ráncigálni való vezeték erdője is van, mintha csak a mi asztalunkat látnám!
Te még tárolod járókában Ákost? Mi bizony 8 hónapos korában szétszedtük, azóta már rég el is adták a fiuk :lol:
Azért nem látszik nagyon éhezőnek. Biztos vannak jó és rossz evő gyerekek, csak én vagyok olyan szerencsés talán, hogy mindkettő jól eszik. Vagy csak családi vonás :oops: :shock:
Norka!
Bogi profi mászó lett! Előbb-utóbb minden medve kinövi a bocs(-)korát :wink:

Magunkról: ugy néz ki, kisfiunk lesz!
Pörike fáradhatatlanul halad egyre feljebb. Kezdetben odarakta a lavórt a szék mellé, hogy fel tudjon mászni, mostanra azonban lavór nélkül is megy már, majd a székről 1 ugrással az asztalon terem :shock: Gondolom a következő a szekrény teteje lesz :shock: :shock: Az alsó polcok közül egyet már leüritettem a naccsasnak, oda szokott beülni mostanában :lol: A kanapéra meg felteszi a bébitaxit, további mászsá céljából, de ezt nem szoktam helyeselni.
Kapott Apától 1 piros motort, és azzal teker az utcán, időnként vészjóslón felemelve az első kerekét, mint a nagyok :lol: Már nagyon megy Neki.
Állandóan felhuzza a pólómat, hogy ott a baba, és nem lehet Tőle elolvasni 1 babás ujságot sem, mert meg van veszve a babákért, amiket lát benne. Az utcán minden babakocsiba be kell nézni.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 



Sziasztok!

Kriszta :)
Hogy áll Máté az alvás-projekttel?
Hát igen, szó mi szó, most kell hamarjában szülni még egy gyerkőcöt :) :) Te leadtad már a kilókat? Máté szopizik még?

Norka :)
Jó olvasni a soraidat. Én is jártam így, hogy egyszerre több helyen olvastam, próbáltam követni mindenkit, de ez lehetetlen. Gyerekkel főleg. be kell érni azzal, h pár emberrel tartsd a kapcsolatot. Még ez is nagy dolog, szerintem. :)
Nagyon ügyes Bogi, hogy így fejlődik! le a kalappal a kitartásotok előtt!
A bébiszitter tényleg jó ötlet volt, már áldom magam érte. Pénzben nem olcsó, de megéri. :)

Melcsi :)
Gratulálok a kis kukishoz! Ez már akkor tuti? Név van már?

Erika :)
Nagyon helyes fiú Ákos! Én is boldog szülinapot kívánok neki, így utólag is! :)

pp :)
Nem sok egy kicsit 18 hónaposan még szoptatni 2 1/2x egy nap? Bírod még?


RENOKA :)
MI VAN VELETEK? TESSÉK NÉHA BENÉZNI HOZZÁNK!!!

KépKép
unique
 
 


És rólunk:

Laura már felhúzza magát félig ülő helyzetből állóba. Ha tud kapaszkodni, meg is áll egy jó darabig. lassan jön a vég kezdete.... :twisted: Amikor elindul.... :)
Tegnap mértem: 8.040g.

Ennyi. :)

KépKép
unique
 
 


Sziasztok

Köszönjük a köszöntéseket és a dicséreteket.

Ákos 12 hónaposan és 6 naposan volt 77cm és 9100g (1 pelenkával + 1 badyval), így ma reggel voltunk vérvételen és vizeletet is kellett vinni (hát a vizelet szerzés elég érdekes volt, mert hiába raktam fel neki este azt a zacsit, reggelre mégis minden a bugyigatyában volt, úgyhogy reggel több mint fél óra harc után szerencsésen lepisilt és következett a következő 3/4 órás harc az üveggel, de sikerült)

Azt szeretném kérdezni, hogy amikor nagyon nyűgös és 2 kézzel borzolja a haját, és ezzel a mozdulattal a füleit is, akkor a füle fájhat, vagy inkább lehetséges hogy jönnek a rágó fogai és azok hatnak ki a fülére is esetleg. Vagy én gondolom rosszul.
A napközbeni alvás ismét horror, de lassan már az éjjszakák is azok.

Melcsi
nem raksz fel képet kicsi lányodról????
Olyan édes lehet amint ügyködik.
Járóka: már nem marad meg benne egy jó ideje, de játék tárolónak még jó - annak használjuk, mert rengeteg játéka van (régen féltem, hogy szegénynek nem lesz mivel játszania, de a játékok nem is nagyon érdeklik, inkább a számítógép és az egér - ha innen elviszem kitör a balhé és ordít mint akit nyúznak.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Unique!
Gyönyörüen halad Laura, a neheze most kezdődik, erre felkészülhetsz!
Hát hogy tuti-e, az majd a szüléskor kiderül :lol: De az a doki volt (Győrffy Mátyás), aki azt mondta Emesére, hogy 150% lány.
A név már rég megvan, Lukács Dés lesz a neve, egy nagyon jó emberről emlékezve igy.
Erika!
A vérvétel azért kellett, mert alacsonynak érzik a sulyát Ákosnak?
Nem tudom miért piszkálja a fülét, ha az fájna, biztos sirna. Lehet hogy tényleg a foga miatt van.
Mi is azért szedtük szét a járókát, mert már csak a játékok lapultak benne.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Szia Melcsi

igen a súlya miatt kellett a vérvétel, de főleg azért mert ügye amúgy is rossz evő, de mostanában még a rossznál is rosszabban eszik.

Szia

erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok,

Erika,
Hát nem irigyellek az evés mizériáért....mindenkinek van valami keresztje úgy tűnik. Bár szerintem a képeken teljesen vidámnak és kiegyensúlyozottnak tűnik Ákos....nem ez lenne a lényeg ?, mi van akkor ha nem nagy evő....én arra tippelek - persze csak megérzés - hogy nem pont azért nem akar enni, mert te annyira erőlteted ?? Én a helyedben kipróbálnám hogy pár napig tényleg csak annyit adni neki amit megeszik - azért csak van valami kedvenc kajája, nem ?- és ha éhes lesz, előbb utóbb úgyis enni fog... Bár én ebben egyáltalán nem vagyok otthon, Máténál legalább ezzel nincs gond - kivéve hogy mostanában képtelen a fenekén ülni, 1 percig nyüszít amíg beszíjazom az etetőszékbe (első fél percben leültetni próbálom, a másodikban pedig átdugni a kezét a szíjon) de utána amint meglátja a tálkán a kaját már nyitja is a száját :):):):)

Unique, Woodi,

Sajnos túl nagy eredményeket még nem értünk el alvás terén.... az egyetlen kézzelfogható hogy már nem kell 2-3 alkalommal éjszaka szopizni, csak egyszer adok neki 4 óra körül.....de továbbra is sokszor fenn van, teljesen összevissza hogy mikor és meddig, általában minden másnap van egy-egy alkalom amikor 1-2 órán keresztül ébren van mire újra visszaalszik......néha viszont képes 4-5-6 órákat is egyben aludni, de ez a max.....tegnap este nyolctól kettőig aludt, csak egyszer kellett egy pillanatra a szájába tenni a cumit (utána ki is köpte egyből) viszont 2.40-4 óra között megint virrasztottunk, a végén cicizéssel, utána megint 7ig aludtunk....

Vettem egy újabb könyvet is alvás témában....ez most a sírni hagyni egyre hosszabb ideig elvre épül...tudjátok, először 3 percig, aztán 2 perc vigasztalás, aztán 5 perc sírás 2 perc vigasz, aztán 7 perc sírás....amíg el nem alszik..... ezt is megfutjuk majd, de csak ha apa visszajött a síelésből....

Unique, szoptatni még mindig legalább 4 x kell a drágát, de este a tejcsi mellé még 230 ml (210 viz+por) Mildi rizses tápszert is iszik Máté....valahogy este sosem mertem csak szoptatni, hátha akkor azért nem alszik mert nem eleget szopizik....és most itt tartunk...de szerintem az összes szopi mennyisége nem lehet több 300 ml-nél, inkább csak nassol a drága, meg cumizik/szomjat olt, nem hiszem hogy egyszerre többet inna 70-nél....

Sajnos a kilók rólam egy tapodtat sem mozdulnak, bár sajnos elég sok édességet is eszek...minden nap vigasztalnom kell magam hogy ezt az éjszakát is túléltem...reggelire kakaó kaláccsal, délután süti/csoki a kávé mellé...és sajnos tornázni sem tudtam még menni, mert bár a nagyik be vannak fogva, de én olyankor vagy alszom, vagy vásárolni megyünk vagy egyéb intézni valóért....

Woodi,
Az eddigi módszer annyi volt hogy felébredéskor nincs cici, nincs kiságyból kivétel, sétálgatás....csak az ágyban visszafektetni, hátsimi, duruzsolás, cumidugdosás (ezt lehet nem kellene, de enélkül sehogy se megy egyelőre) Az első három napon benn aludtunk mellette a szobában, de utána visszatértünk a saját ágyunkba és onnan futkározom, mint régen....de mint fent írtam, csak a szopit sikerült elhagyni, az ébredéseket nem...
Ahogy olvasom nálatok sem rózsás a helyzet etéren..... ebben az új könyvben volt, hogy nem szabad napközben olyan sokáig aludni hagyni, mert akkor tuti nem alszik éjszaka, inkább ébreszd fel....nálunk a nappali alvások max 2*1-1,5 óra, de van amikor az egyik alvás nálunk is 30 percre sikerül....ez van...de én ezt túlélném, ha az éjszakát végig aludná...

Melcsi,
Gratula a kukishoz :):)
Járóka nálunk is csak játéktárolónak van sajnos....mindig abban reménykedtünk, hogy majd később jó lesz ha ülni fog, ha állni fog, de mindig utálta Máté....:(:(


Húúú, de hosszú lettem....ki kell használmi az időt hogy apa nincs itthon és ide tudok ülni a gép elé :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Erika,
Máté is szokta a fülét/haját marcangolni mikor éjszaka nem tud elaludni...egyik éjjel annyira tépte hátul a haját hogy két véres karmolás lett reggelre a buksiján...ez csak rossz szokás, pótcselekvés, nem hiszem hogy a füle fájna...csak nem tud mit tenni magával és így vezeti le a feszültséget....én próbálom lefogni, simizni a kezét ilyenkor...

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Bocs, de nem bírom ki hogy néhány képet ne tegyek fel....:):):)
Segítek teregetni :)
Kép
ugye milyen nagyfiú vagyok ?
Kép
az etetőszék is jó mászóka
Kép
a legjobb játék a kádban
Kép
bárcsak bemászhatnék
Kép
tudom hogy ezt sem szabad :)
Kép

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Szia Kriszta

Nagyon édes Máté, és gyönyörű fiatal ember!
igazán kedven kajája, amit mindig megeszik nincsen sajnos.
De szerintem sem a füle fáj, mert máshol leírták hogy hogy lehet megnézni, hogy mit kell nyomni, és ma ott nyomkodtam neki de nem reagált rá, igaz ma minden OK volt, minden téren - evés - alvás. Szerintem inkább a foga jöhet hátul valamelyik rágó, és attól szenved, mert végülis eddig minden fogért megszenvedett szegénykém.
Azért jó neked, hogy Máté ilyen jó evő, és vele mi a gond - mi a keresztetek?
Amúgy ha semmi baja akkor mindig ilyen vidám, csak akkor ordít ha a számítógéptől elviszem de akkor mint a sakál ordít.


Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Kriszta!
Jó kis kópé Máté, továbbra is rászolgál a nevére :D
Mintha Emesét látnám némelyik képen (WC papir, mászás, teregetés pl)
Most akkor kettesben vagytok? És hol van hó :?:
Erika! Nem tudom, lehet hogy jelentős különbség, de Emesém 9,60 volt 1 éves korában.
Tudod már a vérvétel eredményét?
Én ugy vagyok az evéssel, hogy -bár Emese alapvetően jó étvágyu-, ha valamikor nem akar ugy enni, inkább ráhagyom, de harcolni nem fogunk. Aztán a következő evés általában jól zajlik.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Erika,

Hát az alvás, az a mi nagy keresztünk :(:(:( De tegnap éjszaka csak egyszer volt fenn, igaz, akkor megint másfél órát...de legalább a többi kilenc és fél alvással telt :)

Melcsi,

Alapvetően kettesben, de a hétvégén itt aludt az anyu, meg anyósomék is be vannak osztva, meg néhány barátnő is, úgyhogy remélem nem lesz nagyon gáz :):)
Olaszországban van hó, Sella Rondán, 70 cm, állítólag szuperek a pályák és süt a nap :):)
Sebaj, márciusban megyünk mi is Mátéstól, nagymamástól Ausztriába 5 napra :):):)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok

Melcsi
vérvételi eredményért holnap megy anyósom, úgyhogy hozzám csak kedd reggel érkezik meg (ekkor hozza haza apjuk)
amúgy szombat reggel óta kerek a világ, minen OK, evés - alvás, nagyon remélem hogy sokáig így is marad, bár erre a remény nem sok, mert még 14 fog hátra van,

Kriszta
Ákos az elmúlt éjjszakát átaludta, csak az a baj hogy reggel 6-kor én még álmos vagyok, de ő már este fél8-kor meg alszik, mit akarok én még szegénnyel - mennyit aludjon? de amúgy ő 1x-2x szokott felsírni és ha nem fáj semmilye vissza is tudom simán altatni. és alszik is.

Sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!
Az a szerencse, hogy a fogak kibujása nem folyamatos, lehet hogy lesz pár nyugis hetetek :wink:
Kriszta!
Irigy-irigy!
Én is uatznék, de most megint kihagyjuk. Tavaly Emese nagyon pici volt, fürdeni mentünk Gyulára 1 hétre, tavalyelőtt estem Vele teherbe. szóval rég nem jártam 1 jó kis hideg hegyi helyen.
Jövőre állitólag elmegyünk sielni, a következő babaprojektet tavaszra tervezzük csak :lol: Emesének már illő lesz silécet adni a lábára. Én egyébként nem tudok, de imádom a hideget, a hegyeket, és azt a látványt, ahogy a fiuk épp a célbaérés előtt 3 méterrel seggelnek el :lol: :lol: . Jókat fényképezek, teát töltök Nekik, napozok és himzek közben, olyan hamar eltelik a sipályán a nap.
Te tudsz?
Uradról van hir, egészben van?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok! Hú de sok szép baba van ezen az oldalon (is).

Erika: ne aggódj! Ákos tök kiegyensúlyozott babának tűnik. Ránézésre a súllyal sem lehet akkora gond :D Mennyire maradtok el a görbéktől és tényleg mi a vérvétel eredménye? Ilyenkor egyébként mit vizsgálnak?
Füles dolog: Marci nálunk klasszisan úgy vakargatja a füle mögött a buksiját, ahogyan az apja, de ezt már születésétől fogva.

Kriszta: nálunk is az éjszakai gyakori szopások és ébredések okoztak gondot. Nálunk az vált be, hogy nem kapott szopit, nem vettem ki az ágyból, ha felállt gyengéden visszafektetem, simogatom dudolok egy speckó neki költött jó monoton dalocskát addig míg el nem alszik.Fokozatosan toltam ki a szoptatások elhagyását, december elején kezdtem és kellett 3-4 hét míg stabilizálodott a helyzet és nem kell fel 22h, 24h, 3h-kor. Viszont maradt még egy hajnali 4-5 közötti, egy reggeli és persze a fürdetés utáni szoptatás.(1/221h). Kellően következetesnek kell maradni.

Unique: sok is, meg nem is a szoptatás. Ha nem tudnám, hogy szeretnénk kistesot, akkor nem is gyorsítanám be annyira az elválasztást. Pont ez egyébként a lelki dilemmám. Marci nem kap(hat) tápszert. Valahogy megpróbálom gyengéden forszírozni, hogy neki erre már nincs szüksége (már hogy volna, mikor a 3. szava (apa, autó után) a cici volt?!)

pp
 
 


Erika :D
érdekes ez a vérvétel téma... Levi 8 kg volt, és senkiben sem merült fel... mondjuk jó régen nem is csináltak nála labort.
(apropó: hgy vesznek vért egy ekkora gyerektől? tőlünk utoljára csecsemőkorban vettek... de most el sem tudom képzelni)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

vérvétel: eredmény megvan, csak az anyósnál, nem régen hívott, és pár érték az alsó határ alatt van.

Melcsi
azért szerencsére akkor most ő is pihen és nem szenved a fájdalomtól

PP
súlygörbe: ha jól néztem akkor alsó határon van a drágám
amúgy ő is kiskorában is birizgálta a fülét, sokszor volt hogy reggelre a feje alatt még a pelenka is véres volt, a füle pedig tiszta véres és varras (még jó hogy nem lány, mert a fülbevalót már rég kitépte volna a füléből, nekem már jó néhányszor megtette)

Icsily
vérvétel: mi nem a helyi SZTK-ba vittük (Dorogra) hanem Esztergomba a laborba, mert tudom hogy ott átküldenek a gyerekosztályra és ott az ápolónő vesz tőle vért, igaz most előszőr megnézték hogy esetleg ők megpróbálják, de megnézték a könyök hajlatát és azt mondták hogy inkább mennyünk át. Az osztályon pedig felfektetik a vizsgáló asztalra, egy srác lefogta a testét az apja a lábait fogta, a nővérke pedig a kézfejéből vett vért, de nem sírt - nagyon jó fiú volt.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

ZSEBI HÍRADÓ!


Képzeljétek olyan szuper a helyzet, hogy holnap jönnek haza! HURRÁ! HURRÁ! HURRÁ!

Gondolom, majd ha a babócák engedik jön és ír nektek egy pár sort!

Sziasztok

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Zsebikééknek nagyon örülünk, végre hazatérthet a kis család :):):) Mekkorák egyébként most az ikrek ?
Húúú, nagyon várom a beszámolót képekkel, bár biztos most teljesen el lesznek havazva egy darabig :(

Melcsi,

Igen, én tudok síelni, bár nem vagyok a pálya ördöge, csak óvatos duhaj :):) A fiúk biztos hamar ott fognak engem hagyni -mármint ha Máté is tud majd.... Én is nagyon szeretem a hegyeket, a napsütést, a csendet, meg a forralt bort is :):):)
Tavaly én is kihagytam, ez is csak pár nap lesz most, de sebaj.....jövőre sem bánnám annyira ha ki kellene hagynom a kistesó miatt :):):)

Apa jól van, minden este beszélünk, remélem szombatig nem töri lábát....

PP,

Hát a helyzet nálunk is hasonló, sajnos már eltelt 3 hét, de nem tűnik úgy hogy normalizálódna a dolog....én az elejétől azt mondtam hogy csak 4 óra után szopizhat, de ezek a több órás sírdogálások nem akarnak megszűnni. Tegnap megint fenn voltunk fél 1-fél 3 között, de mivel ez túl korai volt a szopihoz, kénytelen volt álomba sírni magát...Annyira kis Kos, hogy az utolsó 20 percben már ülve aludt, de lefeküdni nem volt hajlandó, ahányszor próbáltam elborítani, mindig kinyitotta a szemét és sírt, pedig már hulla fáradt volt......
Aztán 6.20-ig aludt, akkor szopizott, és még egy órát ráhúzott, de ugye igy is csak 10 óra jött ki összesen....

Képzeljétek, hétfőn meg a babakocsi emelés közben jól meghúztam a derekamat, azóta úgy fáj hogy alig tudom Mátét emelni, meg a kiságyba betenni....Ma vettem Voltarent, be is kentem már kétszer magam, mire elolvastam hogy terheseknek és szoptatós anyáknak nem szabad használni...most mit csináljak ? ha nem kenem be éjszakára, akkor nem fogom kibírni....Ennyi idős korban már csak nem fog annyira ártani Máténak ??? Holnap felhívom a védőnőt....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok!

Immár itthonról írok. Jól telt az első nap. :) Túl az etetésen gyorsan bekukk hozzátok.

Eszti most 2310 g Balázs 2240 g a hosszúkat nem tudom mert nem mértékmeg.

Boldog vagyok és hihetetlen hoy itt vannak és hogy hogy vértek el odabent. A pocak más most hiányzik.

Anyatej jut mindkét babámnak de szopizni még ne tudnak mert nagyon kicsik hozzá, de nem adjuk felpróbálkozunk.

Puszi mindenkinek !

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi!
Végre otthon! Gratulálok!
Megható volt olvasni a soraidat :P
Puszi,
Fanni
fanni73
 
 


Zsebi, gratulálok!!! Sok boldogságot a 2 csöppséghez!
kisegér
 
 


Zsebi
Gratulálok!
Sok tejcsit és egészséget kívánok!!!!
Hírt adhatok rólad a másik fórumon?

Kép
anid
 
 


Zsebike,

Gratulálok és minden jót, sok energiát és kitartást kívánok nektek otthonra :):):) Remélem anyukád veletek lesz egy darabig.....
A picik pedig olyan gyorsan megnőnek majd hogy észre sem veszed :(
Ha valamiben tudunk segíteni, csak gyere :):) Persze gondolom főleg Orsi és Stella fog tudni jó tanácsokat adni, de mi többiek is igyekszünk :):)


Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Zsebike!
Itt is hatalmas gratula, és várjuk a képeket!
Kriszta!
Remélem hogy jövőre megint ki kell hagynod a sielést :wink:
Mátéd látom nem adja fel! Kérdés hogy ki birja tovább? 2 dudás van 1 csárdában :shock:
Mit mondott a védőnő?
Erika!
Minden vérben van valami ami nem tökéletes, kérdés hogy mik azok amikből kevesebb van. Mikor mentek dokihoz ezügyben?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebi!
Gratulálok a csemetéidhez, és minden jót kívánok Nektek.
Éden
Éden
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: