Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát már igencsak régen jártam erre, de egyszerűen nem találtam meg ezt a fórumot már egy ideje.
Most én is egy pár tavaszias képet készítek mert átalakítás volt nálunk és a régi képeket szeretném lecserélni olyanokra amit én készítettem. Szerettem volna feltenni pár fotót a munkáimról de valami miatt nem sikerül. azt hiszem túl nagy a mérete. A legbüszkébb egy nászajándékra vagyok amit a legjobb barátnőm esküvőjére készítettem. Kb.60x60as a mérete és halvány sárga alapon készítettem a fehér árnyalataival és pasztel szinekkel. A képen menyasszonyiruha, kesztyű, csokor, meghívó, gyürű és az időpont látható.Próbálkozom még a kép feltételével. plussz egy gyűrűtartó párnát is készítettem az esküvőre.

Kedves Fioona! Gratulálok a pocaklakódhoz, kívánom hogy minden simán menjen.

Üdv:

Kép



móni
bedmona
 
 


Sziasztok! Gandi oly annyira sikerült együttérezni, hogy Nekem is elég húzós hőemelkedésem van ( már a rendes láz határát súrolja) , piszokul fáj a torkom , a fülem, meg a fejem és jó gyengének érzem magam. Remélem a lánykám nem kapja el. Még varrni sincs kedvem. Elég pocsékul vagyok. Ráadásul az idő is pocsék. Ez a nyamvadt szél borzalmas. Lánykám szerintem fogzik. Jó nyűgös. A szelet sem igazán bírja:(.Hát majd csak lesz valahogy ez a nap is..Te jobban vagy? Pontosabban Ti jobban vagytok?
makviraga
 
 


Mák!
Isten bizony nem én küldtem felétek a bacikat :roll: Sajnálom, hogy beteg lettél :cry: Én még ma is pocsékul vagyok, 2 napja egyfolytában fáj a fejem, pedig már nem tudom hány fájdalomcsillapító van bennem. (pedig utálom a gyógyszereket, de ez most nagyon fáj) És én is tökre le vagyok gyengülve, köhögni már nem is merek, mert olyanokat hasít a mellkasomba, meg a fejembe :cry:
Azért tegnap még csak elővettem a varrnivalót, az uram meg is jegyezte, hogy így kell pihenni ? :oops: :lol: Ma viszont még nem varrtam, csak feküdtem egész nap. A gyerekeket elvittem a dokihoz, de szerencsére ők jól vannak, bár a hétre szabadságot kaptak az oviból, mert azt mondta a doki, hogy még nem tudni, merre fordulnak, javulnak v. rosszabbodnak. Eddig ők jobban bírják, mint én. :lol: Hátha a kicsi lányod nem kapja el, de ha mégis, szerintem ők sokkal jobban viselik, mint mi. Legalábbis az enyémek.

Bedmona!
Üdv :lol: Azért próbálkozzál még csak azokkal a képekkel, mert rendesen felkeltetted a kíváncsiságomat. :lol: Biztosan gyönyörű lehet, már magam elé képzeltem :lol: A mintád megvan még? Mert annak is örülnénk. Igaz lányok? :wink:

Na lépek gyerekeket fürdetni, mert Apa ma megint nincs. Tegnap még jó, hogy itthon volt, olyan szépen elrendezte este őket.

Andi

Kép
gandi75
 
 

 
 

Sziasztok!
Gandi tudom hogy nem te küldted:), ez fel sem merült bennem. Tudom, hogy az efféle baciknak kb. 10 napos lappangási ideje van és én 9 napja taliztam két kicsi gyerekkel is akiknek 39 fokos láza volt és ugyan csak levertek voltak. Én is szépen alakulok. ...már 38 felett van nálam is. Mindegy... Remélem lánykám jól felszerelt ellenálló képességgel. Mondjuk tavaly novemberben voltam egyszer dögrováson ugyan így, lázasan 3-4 napig, neki semmi baja nem lett,pedig akkor is kettesben voltunk otthon. Nagyon vigyázok rá. Csak mondjuk nem tudok annyit nyüzsögni körülötte mint amúgy. Szegénykém ma többször is járokafogságra lett ítélve, mert amúgy rajtam lógna, vagy rosszalkodna és folyton össze kell szedni ( hol a konyhában a járólapon hasal, hol az asztalon gyűjtögeti a terítőt, mindennel ami rajta van, hol a piszkos pelusos vödröt pakolássza..stb.)
Amúgy elvagyok, varrni nekem sem volt kedvem, mézes teával próbáltam feküdni. Párom 7körül jött meg, onnantól övé a babucink. Nagyon kis rendes a férjikém és végre picit elfeküdhettem, felugrálás nélkül.Lapítottam is rendesen. Mondjuk a fejfájást okozhatja ez a nagyon erős szél is nem? Nekem ilyenkor sokszor migrénes fejfájásom van, Nem bírom a szelet. Mondjuk most a láz is rásegít. Én is vettem be gyógyit, mert muszáj volt. Holnap megint ketten leszünk a lánykámmal és addig összébb kéne kaparnom magam. Na húzok aludni. Sziasztok!
makviraga
 
 


Sziasztok!Nagyon sajnálok mindenkit akit elkapott ez a nyavaja.Nekem is van egy kislányom most lesz 1 éves de szerencsére minket elkerült de a foga most jön a 8. azért mindig van valami nálunk is.Én most a kislányom fényképéről készült másának fogok neki állni.(ha megjön a rendelt fonal) addig egy kisterítőt hímezek a szobájába.Mindenkinek jobbulást!
mucsalucsa
 
 


Sziasztok! Mucsalucsa! A fogzás az tényleg nagyon rossz, az én kislánykámnak most a 9. fogacskája van készülőben, hát rendesen kínlódik szegénykém és veszedelmes is, mert folyton mindent rág. Múltkor valamelyik kacat vacakon ( valamiféle rakocsgatós plüssös játék) megtaláltuk a teljes foglenyomatát:).No most húzok, mert rosszalkodik valamit megint ott a tv körül.Túl nagy a csend. Sziasztok!
makviraga
 
 


Sziasztok!

Üdvözlöm az újakat, régi újakat. :D

Bedmona köszi a gratulációt! :lol: Én is kíváncsi lettem. Nem lehet, hogy Opera böngészöd van? Nekem néha nem tölti fel a képeket, olyankor átmegyek másik böngészőre.

Andi pihenni igenis varrva kell, én is azt teszem, a doki mondta pihenjek amennyit tudok, és szerintem a hímzésre értette. :lol:

Sajnálom, hogy betegek vagytok. :(

Én már a középső minta kontúrozásánál tartok, igaz ez a legegyszerűbb is, pont azért kezdtem azzal. Lánykám mindig lesi, és mondja, hogy "szépn-szépn" Fordítom: szép-szép :D

Nagyon élvezem, ahogy rajzolódik ki a minta. Páromnak is tetszik, de megjegyezte, hogy ezért nem lehetne annyit kérni, amennyi időbe tellik megvarrni. Mondtam neki az a jó, ha pikk-pakk készlenne, egy idő után nem lenne hova alkotni.

Megatláltam a közvetlen linket a DMC-Vénusz váltótáblázatról, beteszem, hátha kell még valakinek.
http://www.stitchdirect.co.uk/Venus2DMC.htm

Jó öltögetést, és jobbulást mindenkinek!

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Sziasztok!
Fiona:)! Helyes, hogy már kontúrozol, én is olyan résszel szoktam kezdeni mindig, hogy sikerélményem, legyen, mert különben nem is jó. Meg hát akkor mit látnak a férjek ugye?:). Egyébként jó humora van a férjednek.:) Mondjuk igazából nagy dícséret is amit mondott, mert felbecsülhetetlen értéket képvisel a munkád a számára.:)Meg hát hogy a lányka is így dícsérget. Én tuti leolvadnék. Fannikám most pár hete kezdte el, hogy megcirogatja az arcomat, kezemet, itt ott, olyan kis cicásan bújós korszaka van ( végre már nem tép) és folyton elolvadok, mert annyira kedves. Ezekért a pillanatokért érdemes varrni, meg anyukának, meg feleségnek lenni nem?

Egyébként én már megmaradok :)..hőemelkedéssel, de már varrós kedvemben:).Tegnap este nagyon cefetül voltam, de most egy picit jobb. meg ma a lánykám is olyan tündér, hogy képzeljétek már most alszik..ez csoda...mondjuk csak el ne kiabáljam..Szegénykém ma olyan fogfájós:(.

No mindenkinek további szép napot, akarom mondani estét!
makviraga
 
 


Sziasztok!

Nem tudom milyen lehet a böngészőm, de próbálkozom csak sikerül feltenni ezeket a képeket. :?

Gandi75! Igen, megvannak a mintáim, de én újságból készítettem a képeimet. Már próbáltam keresni a neten ezt az újságot vagy mintáit,de nem találtam. Ez a SUSANNA nevü újság. Ha kell a minta szivessen elpostázom a másolatát. Ebben az újságban DMC -s színkódok vannak. Kaptam az egyik kisboltban egy átváltótáblát a Anchorra de valahogy nem azok a színek jöttek ki mint a képen volt. Így hát szemre nézem és a képekszerint próbálom összeválogatni a színeket. Nem könnyű viszont az Anchorn minőséget nagyon szeretem , mert jó vele dolgozni és szép fényes.

Minden beteg anyukának és babának jobbulást kívánok! :wink:

Hál'Istennek minket még nem ért el ez a nyavajás járvány.

Fioona! Nagyon édes a baba centid. Gondolom Lilla örül a kistesónak. Majdnem egyidős a kisfiammal a kislányod. Ő mikor született? Gyönyörű kislány..

Üdv:

Kép



móni
bedmona
 
 


Jé tényleg! Ahogy látom 1 hét, és 2 nap van köztük. Lillus júli 31-én reggel született.
A képekket nagyon várjuk! :wink:

Mák, igazság szerint értelmetlennek tartottam kiszedni a keretből, hogy később visszategyem a konturozáshoz. :D
Apa mikor meglátta milyen lett a Micimackó, majdnem dobott egy hátast, hogy milyen szuper. :D Lillától nem bízom el magam, múltkor a boltban a cipőfűzöknek lelkesedett, hogy milyen szépek. :mrgreen:

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Hello!

Jelentem, már kifelé tartunk az influenzából. Ma már olyan kisördögök voltak a kölykök, hogy nem győztem veszekedni velük. :oops: Mi lesz még holnap, mikor Apa délelőtt aludni szeretne, mert éjszaka dolgozik :roll:

Bedmona! Először megvárom, hátha sikerül feltenned a képeket, és ha úgy van, akkor majd megbeszéljük, hogy kaphatom meg a mintákat. O.K? Tényleg olyan nagy különbség van fonal és fonal között? Én még csak a Puppets-et használtam, szerintem nem is láttam még másfajtát :oops: :cry: Hát, egy kicsit még amatőr vagyok :oops: :roll: Majd ha lesz egy kis időm, meg eljutok olyan helyre, ahol van többféle fonal, akkor szétnézek, és kiművelem magam egy kicsit. :lol:

Na megyek, lezuhanyoztatom őket, mert már szétszedik a lakást.

Este megpróbálok varrni is, mert ma egész nap utánuk futkostam, és nem érkeztem. Sőt még délben sem voltak hajlandóak aludni, pedig akkor lett volna egy kis időm. :wink:

Andi

Kép
gandi75
 
 


Sziasztok!
Teázgatok, netezgetek...olvasgatom miket írtatok.

Bedmona köszönjük szépen! Én javulok rendesen. Ma nem voltam lázas sem.

Fiona igazi sikerélményed van akkor:). Én is úgy szeretem amikor férjikém megdícsérget, az olyan jó. Mindig nyúlok 10 cm-t a büszkeségtől.

Gandi én próbáltam a DMC, Anchor, Puppets fonalakat is. Most meg hamarosan a Venust fogom használni. A DMC, Anchor tényleg szép fényes, széles színskálával, de min. dupla annyiba kerül mint a puppets és a venus.Sőt... Én a puppets-t 65 Ft , a Venust 75 Ft-t vettem a DMC 155 Ft.És az Anchor sem olcsóbb. Mondjuk szerintem ez is egy lényeges szempont. Nagy árkülönbség van azért ha mondjuk 30 színből kell varrni egy mintát. Megjegyzem becsomósodni egyformán betudnak:), néha szoktam vele kínlódni amikor lesz egy kis gubancból nagyobb lesz és esetleg nem azonnal sikerül észrevennem, hogy valahol hátúl megakadt..Az viszont tagadhatatlan, hogy a DMC és Anchor minőségi fonal gyönyörű fényel, és én arany , illetve ezüst osztott hímzőfonalat nem találtam a puppetsből, sőt egy csomó szín nincs is. Pontosabban nincs olyan nagy árnyalatválasztéka. Mondjuk pont emiatt szeretném kipróbálni most a Venust, mert ennek egész sok színe van.Szerintem egyébként a Puppets és a Venus is szép a varrásokban:).Tényleg valaki már próbálta a Madeirat? Hogy az milyen? Azt hiszem az is valami drágább fonal, de még sosem vettem. Persze ez csak az én véleményem:).

No megyek, mert lánykám tentire vár. Ehhez meg kellek, hogy picit összebújjunk, mesézzünk. Sziasztok! Jó éjszakát!Mák
makviraga
 
 


Sziasztok! Még egy percre beugrottam . Ismeri valaki a Max in the Adirondacks című macsekos képet? Itt egy cirmos cica fekszik nagy rumli közepén.Férjikémnek tetszik a kép. Á sikerült feltöltenem a kép lebutított változatát..Szóval ezt keresem. Próbáltam rákerseni, de nem jártam nagy sikerrel. Mondjuk nekem olyan hely is jó lenne ahol rendelni lehet. kártyás fizetős és csak a leírását fonal nélkül. Én egy ilyen oldalt ismerek, de ott nincs meg ez a kép:(.

Kép
makviraga
 
 


Sziasztok! Szeretném megkérdezni,hogy valaki rendelt-e már a neten roltex-től fonalat és ha igen akkor mennyi idő múlva kapta meg a csomagot?
És még egy kérés a tesomnak szeretnék hímezni egy órát de nincs hozzá mintám valamikor olvastam,hogy valaki csinált ,ha lenne valakinek mintája és elküldené akkor megköszönném.De az is jó lenne ,ha tudnátok valami lelőhelyet ajánlani.Köszi
Én amugy eddig maradék fonalal hímeztem de most vénuszt rendeltem remélem lesz minden árnyalat és jó lesz a fonal,mert félek,hogy olcsóbb és a minőségén is meglátszik. Sziasztok![/quote][/url]
mucsalucsa
 
 


Sziasztok!

Mucsalucsa a januári keresztszemes magazinban van óra, teás motívumokkal. Én most Vénusszal varrok, nekem tetszik. Volt még itthon nekem is maradék Poppets, az nem tetszett annyira, bár van vagy 15 éves. :roll:

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Sziasztok! Szeretnék felvetni egy témát, csak nem kötődik egyátalán a keresztszemes öltésekhez, de azért érdekelne a véleményetek. Azért nem akarom másik fórumra vinni, mert veletek fecsegek leginkább itt és a ti ezzel kapcsolatos véleményetek érdekelne. Mit szóltok?Mák
makviraga
 
 


Mondjuk rólunk a babáinkról szól.Tehát ily módon kapcsolódik hozzánk.
makviraga
 
 


Mák! :)
Többiek nevében nem nyilatkozhatok, de engem nem zavar, ha nemcsak a keresztszemesről értekezünk. Jöhet a kérdés :wink:
Azt hiszem már írtam, hogy ez természetes dolog, hogy a legtöbbet a gyerekekről tudunk beszélni. (volt olyan időszakom, hogy más témám nem is volt CSAK a gyerek. Ja és csak az ikrek, mert én olyan különleges élményként éltem meg, hogy ikreink lettek)
Szóval, csak kérdezz, és ha tudok, írok a tapasztalataimról.

Sajnos nálunk Gréti visszaesett. Ma dolgoztam, Anyukámmal voltak a gyerekek, és mire hazajöttem, mondta Anya, hogy Gréti egész nap feküdt, még aludt is, most estére visszalázasodott, pedig már 3 napja semmi baja nem volt. Gergő még tartja magát. Olyan elesett volt szegény Grétikém, a szeme teljesen beesve, csillogott a láztól :cry: Nagyon sajnálom őt :cry:

Most még dolgozok egy kicsit (egy ártáblázatot kellene szerkesztenem), aztán végre varrok egy kicsit. Egész nap erre szoktam várni, hogy mikor lesz már este, és ülhetek le egy kicsit lazítani. :roll:

Andi

Kép
gandi75
 
 


Sziasztok!
Gandi ehhez némi előzmény is tartozik, talán picit hosszúra sikeredik majd. Gondolom ti is találkoztok bosszantó gyerekeknek vásárolt termékek minőségi hibáival, amik sokszor a gyerekek biztonságát is veszélyeztetik akár. Nálunk volt minden féle a lassan 11 hónap alatt. Nem vittem vissza soha semmit a vásárlás helyszínére, mert nem fecséreltem rá az időt és kellemetlennek is érzem, meg hát ismerjük a magyar mentalitását a vevőszolgálatoknak. Attól függetlenül, hogy nem érzem magam hibásnak az adott termék minőségi gondjával kapcsolatosan és persze nem gondolom, hogy a gyerkőc felel mindezért, de ugyan akkor bosszant, hogy folynak ki az ezresek.Mint persze mindenben, de mondjuk a gyerekcuccok nagyon drágák. No most a min 4 agyon nyomatott termékkel kapcsolatosan több esetben is jelentkeztek problémák és ez az utolsó az etetőszékkel kapcsolatos. Nem volt egy nagyon olcsó dolog és rendkívüli mód zavar, hogy nincs biztonságban a gyerekem, pedig hát én úgy érzem, hogy a pénztárcánkhoz mérten a maximálisat próbáljuk kihozni. Nem hinném, hogy ez egy olyan tétel amit mondjuk 3 hónap után újra ki kéne adnom, vagy vennem kéne hozzá mindig újabb és újabb alkatrészeket amivel biztonságossá tehetem. Balfácán módon olvasgatom néha az anyukáknak szóló magazinokat és hát ha valaki nézegeti tudja, hogy tele van ezekkel a termékekkel, és ezek beszerzési helyeivel. Nem akarok márkákat írni szándékosan, mert nem akarok hitelt rontani semmilyen cégnek.No tegnap felbuzdulva írtam egy emailt 4 forgalmazónak, két tipikusan baba üzletláncnak, és a 3 magazinnak amik csöpögnek ezektől a termékektől. Valahol úgy érzem unalmas már, hogy mi szülök balga módon vesszük meg a dolgokat a gyerekeknek, az általunk vélt lehető legjobbat nyílván mivel előre kipróbálni nem tudjuk csak a leírások és a helyszínen kipróbált, megnézegetésre hivatkozva és akár véletlenszerűen is rányúlsz olyan dolgokra amik selejtek. No eddig egyetlen választ kaptam. Hozzáteszem felvállaltam a teljes nevemet. A hölgyike egy főszerkesztő, aki némi mellébeszéléssel miután lemákvirágázott az email címem alapján a következő 3 éveseknek szóló dumát írta, az emailemre, ami arról szólt hogy milyen problémákat észleltem, nem kérek anyagi kártérítést, csak pusztán nagyobb figyelmet, illetve nagyobb felelősség vállalást az előállításnál, az anyagok kiválasztásánál, a reklámoknál idézem tulajdonképpen az egészet:

"Kedves Mákvirága, Tisztelt Asszonyom!

Elolvastam kedves és részletekbe menő levelét. Kérem, engedje meg, hogy pusztán arra válaszoljak, ami az általam vezetett magazinra vonatkozik. Kérem, olvassa el figyelmesen a lap végén található impresszumot, melyben leírjuk, hogy "A hirdetések tartalmáért felelősséget nem vállalunk". Lapunk színvonalát és fogyasztói árát nagymértékben meghatározza, hány hirdető szavaz neki hónapról hónapra bizalmat. Amennyiben kevesebben tennék ezt meg, lapunk ára több ezer forint is lehetne, és minden bizonnyal papírminőségét is jelentősen rontani kellene.
Tudja, amennyiben a reklámtörvénybe nem ütközik, nincs hatalmunk cenzúrázni a hirdetéseket. A Bergon babakocsik gyártójának pedig eljuttatjuk gratulációját.
Gyermeke neveléséhez sok erőt, boldogságot kívánunk!

Üdvözlettel:

Bálits Éva
Főszerkesztő
Kismama magazin
"

Na most őszintén szólva picit felbosszantott a levél, mert nem érzem magam idióta anyukának, akiknek el kell mondani, hogy hogyan működik a kapitalista piac, azért az alap dolgokkal anyuka létemre is tisztában vagyok, tudom, hogy a reklámokból élnek meg és nem ők a felelősek, de ugyan már ha egyszer nekünk, a gyerekeinkről szólnak mért nem törik kicsit össze magukat, hogy olyan cégek is bekerüljenek, akik valóban minőségi termékeket árulnak a gyerekek számára. Ezért egy picit ironikus levélben kapott tőlem választ és elhatároztam, hogy nem hagyom magam ennyivel lekezelni, mert igen is valamennyire felelőséggel tartoznak.Gondoltam összegyűjtök pár véleményt ezekről a termékekről, hiszen bizonyára mindenki vásárolt már. És őszintén szólva kizártnak tartom, hogy semmilyen minőségi próblémával nem találkozott. Aztán gondoltam ezt összegezve mellékelem neki az email címére, hogy picit olvasgathasson, átgondolhassa a fényes papíros sztoriját. Gondoltam csinálok valami kérdőivet, meg egy fórumot. Még nem tudom, hogy pontosan hol, de megteszem. Illetve utánna járok ismerős jogászoknál, hogy mennyire lehet ezeket konkrétan leírni mármint márkanévvel meg ilyesmi. Nem vagyok az a kifejezettem lerázható típus pláne ha felbosszantanak és bevallom őszintén most dühös vagyok. Nem vagyunk milliomosok a férjemmel, igen is számít mennyit költünk a gyerek használati dolgaira, attól függetlenül, hogy mindene megvan. Nem azért mert nem adjuk oda neki mindenünket, de hát az egyik rész az csak GYED mint gondolom sokunknál is. No ebben a témában szeretnék véleményeket. Akár az email címemre is..és ha megvan a fórum annak az elérhetőségét is fel fogom tenni. Mák
makviraga
 
 


Ja igen Gandi és hát jobbulást a lánykádnak!!
makviraga
 
 


Egyébként vicces, mert ezek után beregisztráltam az itteni c6re csak kiváncsiságból. 24 anyuka volt fenn nyílván nem mind rám figyelt és legalább 5 állt elő röpke negyed óra alatt pl. ugyan azzal a cumisüveggel való, ugyan azon problémával. Azért ezt nem tartom véletlennek.
makviraga
 
 


Sziasztok! Ugye nem miattam tűnt el mindenki? Merre vagytok?Képzeljétek elkészültem a víztornyos képpel. Felrakom ide:). Nekem nagyon tetszik. Most már a lánykámnak varrom az lufis egérkés képet.
Nagyon nagy a csend.Azért remélem előkerültök.Sziasztok! Mák

Kép
makviraga
 
 


Sziasztok!
Mákvirág nagyon szép lett de mennyi idő volt megcsinálni?
Én most álltam neki a kislányom képének de előre félek 37x24-es a kép és 40 színből áll bele se merek gondolni mikorra lesz kész.
sziasztok!Mucsalucsa!
mucsalucsa
 
 


Sziasztok!Mucsalucsa nem volt vészes. Kb. Másfél hónap, de nem folyamatosan, minden nap tudtam varrni. És ha igen is akkor is max. 1-1,5 órákat, meg közben tvztem is:).
makviraga
 
 


Sziasztok!

Mák jó lett aképed. Egész hamar kész lett!
Az én mérőm is alakúl, de most elakadtam. Hogyan kell (jól) készíteni a franciacsomót!!!????? :shock: :shock: :shock:
Innen okosodtam, de a kivitelezés nem megy. :cry:

http://www.victoriasampler.com/VS_Club/Animations/index.asp

Mindig rossz helyre esik az a frány csomó. :cry: :cry: :cry:

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Sziasztok! Fiona! Nekem is volt ebben a mintában és az elején nem is értettem, de a leírásban egészen követhető volt és nekem így összejött.Ha a képen nézed vannak ilyen kis miniatür fehér ( ez látszik leginkább), meg lila, sárga pöttyök ezt kellett franciacsomóval. Próbálom lefényképezni, csak behaltak az elemek a gépben..
makviraga
 
 


Fiona túl nagy a kép mérete és egy picit homályos is, ezért emailben küldöm. Hátha úgy jobban látod. Nem tudom ide feltölteni. Talán segít.
makviraga
 
 


Az nem tudom mennyire fog látszani, de a második képen azt mutatja hogy közvetlenül mellé visszaszúrja a tűt és ezen a tűre jó szorosan behúzza ezt a hurkot és utánna húzza csak át a tűt az anyagon..Ezt most lehet hülén mondtam el..Én is jó sokat szöszöltem mire megértettem. Csak ha nem a tűn hurkolod jó szorosra ezt a hurkot és úgy húzod le akkor nem oda esik a csomó ahova akarod.
makviraga
 
 


Mák most olvaslak itt is. A mail hamarabb ment, de látom előtte már válaszóltál itt. :D Kipróbálom este! Majd beszámolok, ment e a dolog.

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Fiona! Ok:).Én is elég sokat időztem vele, mert az elején nekem sem akart összejönni, de aztán belejöttem.
makviraga
 
 


Sziasztok! Rájöttem erre a képátméretezésre így felrakok még két képet amit a lánykám falára varrtam. Az első szépséghibás, mert nem varrtam körbe azt a lábát amit emel ezért 3 lábasnak néz ki. Mentségemre szolgáljon, hogy a mintán nem volt jelölve és csak a falon vettem észre hogy nem stimt. Visszaszedhetném, de úgy gondolom ettől lett egyedi:):):)

Kép

Kép
makviraga
 
 


ja igen akit érdekel a minta a www.varrohaz.hu honlapján megtalálja.
makviraga
 
 


szia makvirag!

Nagyon szépek a képeid, de írd már le nekem hogyan méretezed át a képeket, mert egy jó ideje próbálkozom, hogy tegyek fel én is képeket a munkáimról de nem sikerül. Tudnál nekem segíteni? :oops:
Előre is nagyon köszönöm.
Nagyon tetszik a víztornyos képed. Honnan töltötted le? Mekkora a mérete? Olyan élethű az egész. Szeretem az ilyen képeket. Hány szálas fonallal vartad?

Várom a segítséged, a képfelrakásban ha lehetséges.

Üdv:

Kép



móni
bedmona
 
 


Szia Bedmona! A víztornyos kép nem letöltött minta, azt megvettem..Nem itthon egy hosszabb időt kint töltöttünk Londonba és akkor. Az több féle szálas.van ahol 1 ,2 ,3 szállal félkeresztszemes, van ahol 2 szállal keresztszemes és vannak benne ezek a francia csomók. Ha szeretnéd a mintát akkor szívesen lemásolom és postára adom, mert ahogy így látom a dig. kép nem bizti, hogy sikerül, bár azt is megpróbálhatom. A mérete: 13x 18 cm.

A képfelrakást meg a köv. képpen csináltam nekem Microsoft Photo Editor nyítja meg a képet, ez a képnézegető progim. Itt a menüsorban van egy Image alpont és ezen belül egy resize. Ott megadtam ezt a 600x600 pixelt és aztán a file alpontban save as-szel mentettem és kész a mini kép:).Ami fent nem is olyan mini.:)

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Én arra lennék kíváncsi, hogy te keretezed a képeket, vagy viszed profihoz?

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Fiona:)..Azt hittem ez látszik, mert némelyik picit ferde..Én keretezem.Ikeás tök olcsó keretek + vékony A4-es színes picit keményebb papír.Azt hiszem ezekre még lehetne nyomtatni:), kreatív boltban szoktam ilyeneket venni.:).Sajna nincs pénzem keretezésre, meg hát egy idegennek nem is szívesen adnám oda a munkáim, így én csinálom.:)

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Na majd, ha képet készítek, kérek tanácsot, már előre érzem. 8)

Viszont most mást kérdeznék. Ilyen helyekre mit öltsek?

Kép

Milyen színt? Vagy hagyjam üresen, és csak a fekete tűzőöltés legyen ott?

Mák (nem baj, hogy így szólítalak?), kipróbáltad már a Vénuszt?
Azt hallottam van egy újfajta fonal, szintén Vénusz körüli áron, 447 színben. Rosace a neve.

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Fiona még nem próbáltam ki a Venust, mert most egy egérkét varrok Fanninak és ezt is ott vettem kint, fonallal együtt..Szerintem az alatt pötty van.....vagy én fele felét varrnék....fent az x lent a pötty.

Nem baj ha máknak szólítasz:).Mák vagyok:):).
Rosane-ról meg még nem hallottam. Te hol hallottál róla?

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Állítólag olyan szép fényes, mint a DMC, és hajszálnyit a minősége jobb mint a DMC. :? Mondjuk én nem hímeztem még DMC-vel, nem tudom mekkora a különbség. A hírdetése benne van a februári Keresztszemes Magazinba.
Kébzeljétek nem lesz elég a fonalam. :( Után kell rendelnem. :cry:

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Na, a minősége annyi pénzért, persze a Vénusztól jobb hajszálnyit. Bocsi, elírtam. :oops:

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Fiona:)!
Semmi baj én is néha melléírok, annyi mindenre kell figyelni.
Ma elég rossz hangulatban indult a napom:(.Csajókám tentizik, ami nála nagyon ritka, remélem nincs semmi baja, én meg mivel most megint végigértem a házimunkán... főzni sem kell, mert tegnap du azt is megejtettem... amit meg kéne ott a Fanni alszik, így nem zargatom, jobb híján varrogatok, netezgetek.
Hol tartasz a varrogatásban? Bár ahogy a tegnapi kérdésedet nézem ez itt pont micimackó pocija:).

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Kép
Itt tartok! Ez már a 2. mackó. És még lesz egy!!!!

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Fiona! Wow!!! Nagyon szuper:)Te is jó gyorsan haladsz azért!!Majd én is felteszem az egérkémet.

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Sziasztok!
Egy kicsit eltűntem. Írni már nem volt energiám esténként, de olvastalak Titeket.

Mák! Gyönyörű a víztornyos képed. Mutattam a páromnak, azt mondta, hogy ez nem is keresztszemes :lol: Mondtam neki, hogy márpedig az :lol: Szóval nagyon szép, és milyen hamar elkészültél vele :roll: Ne röhögjetek ki, de én kb. 1 éve varrom a naptárat. :oops: Majd a végén felrakom, hogy hol járok vele.
A macskás képek is tök jók, azokat sem lehetett egyszerű megvarrni, de nekem nem nagyon jönnek be. :oops: Bocsi, de hát ízlések és pofonok .....

Fioona! A Te magasságmérőd is szuper lesz. Az előző oldalon megnéztem a mintát, amit felraktál, és azért Te is egészen jól haladsz.

Majd keretezésről is dumálunk egy kicsit? Illetve már kérdezek is. Ti ki szoktátok mosni a kész munkát? Vagyis persze hogy ki kell, de kézzel átöblítitek, vagy gépben mossátok ki? Keményíteni szoktátok? Az én naptáram akkora lesz, hogy nem is tudom, hogy fogom bekeretezni.

És akkor itt tartok most:

Kép

Andi

Kép
gandi75
 
 


Andi én nem is keretbe tenném, hanem olyasféleképpen készíteném textillel, mint a falvédőket. De persze engem is érdekel a dolog, mert nem igazán tudom miként is lehet kivitelezni ezt házilag. Elképzelésem van, de azt sokszor felülírja a gyakorlat! :roll: :mrgreen:
Én csak kézi mosást tervezek, gépbe nem hiszem, hogy bemerem tenni. Annyit dolgozok vele! :roll: :D
Keményítést még életemben nem készítettem.
Tuti jó lesz a naptár! Kicsik biztos odáig lesznek! Titokban varrod, vagy figyelemmel kísérik a folyamatot?

Én is kérdeznék. Tudom, hogy nem ildomos, de vajon lehet keverni a fonalfajtákat? Itt nem kapni Vénuszt, és úgy néz ki összevissza 2 fonalat kéne vennem, ami ugye 140Ft, ehhez képest a postaköltség hozzá 360 lenne. :( 500 FT 2 fonalért? :x
Szóval DMC(vagy)Anchor-Venusz kombináció nagyon elütne???? :oops:

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Sziasztok!
Gandi nekem is nagyon tetszik a víztornyos kép!Az tényleg keresztszemes, de szerintem attól olyan szép, hogy kombinálva van a szálak száma, a kereszt és félkeresztszemesek, a francia csomók. És szerintem ahhoz képest ahogy kinéz nem is olyan bonyolult. Sok félkeresztszemes van benne.Gyorsan lehet vele haladni:):):):)...

Én különben nem szoktam szőrözni. Eddig mindegyiket bedobtam mosógépbe:):):)...igaz nagyon lightos kímélő programra, 30 fokra, de eddig semmi bajuk nem lett..szerintem ez majdnem csak ilyen öbligetős rövid program, de hát ezek nem is nagyon koszolódnak varrás közben.Keményíteni én nem szoktam, kimosom, leszárad kivasalom ((ezt ruhazsepivel, gőzzel, bár a Venuson ezt én nem próbáltam, de arra 95 fokos mosást írnak, hogy annyit bír) és szevasz, persze ez nem jelenti azt, hogy ezt így kell csinálni és kézzel kimosva biztosabb, hogy nem sérül meg ( bár nekem az eddigi képeim mind úsztak a mosógépben és semmi bajuk nem lett:)). Keretezésre meg mint mondtam korábban nekem nincs pénzem ezért magam szoktam csinálni. Ikeás natur fenyő keret, valamilyen színes nem túl vastag papír aminek azért van tartása, picit vastagabb, mint egy normál papír,fogok egy szikét, aztán picit méricskélek, nyiszi, nyaszi és kész..Néha picit ferde, de eddig még mindenkinek tetszett aki itt élőben a falon is látta őket. Mondjuk az hozzá tartozik, hogy a szobánk bútorai lakkozott fenyők így ez megy is ide:).
A macsekok nem mindenkinek tetszenek, de én úgy gondoltam, hogy a lánykámnak bejönnek majd:).Most lufis egérkét varrok neki:).Biztos ismeritek ezt a képet is.

Kép

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Fiona! Ja azt nem tudom, hogy a venust mennyire lehet kombinálni..attól függ mennyire találod meg azt az árnyalatot amivel eddig varrtál.

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Mák elég bonyolultnak tűnik a világító tornyos leírásod. Hogy még a cérna számmal is kombináljak! :shock: Na, az odébb lesz! De tényleg csudás lett az eredmény.
A fonalat úgy kombinálnám, hogy külön blokkban lenne csak. Nem mackón belül. Érhető? Olyan zagyvának tűnik így leírva. Azt hiszem, bemegyek az itteni boltba, és hozzánézem.

Már fejben a következőt tervezem. :D Az ilyen rácsvédő lesz kiságyba. Időben kell rendelni fonalat is, és persze megtervezni is idő. Van valamilyen jópofa mintátok, amit rá lehetne hímezni? Egyenlőre nincs komolyabb elképzelésem. Azt se tudom, hogy telibe hímezném, vagy csak szalagot. Szóval bármi jöhet! Ha nem vagyok túl pofátlan. :oops:

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Fiona! Nekem egy vékony szalag van:).Gólyák:).Lány meg fiú gólyák:):):)..Ilyen kis sematikus, repülősök...Szerintem azért praktikusabb a szalag, mert így is rengeteg idő volt, arról nem beszélve, hogy a szalag szegett és könnyebb rávarrni, nem bomlik....ha gondolod majd lefényképezem.Van egy másik is az takaron vannak szalagon anygalkák, meg van szalagos rajzosabb gólyás takarónk is...sőt van egy ami nem szalag csak elefánt van rajta...szétnézek.......és egy csomó mintám is van...Nézek neked hivatkozást, hogy én honnan szedtem ilyesmiket, bár gólyáim és az angyalkák papíron vannak, de ha tetszik szívesen elküldöm postán..... majd küldök emailben is egy párat, ami mondjuk nekem tetszett, ha akarod...
Mondjuk én telibe semmiképpen nem varrnám, mert azért ez a kongré anyag nem olyan puha....szalagot, vagy foltokat..

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Mák köszi előre is. Telibe csak az anyagot értettem én is, egy bonyolúltabb, minta akár zaklató is lehet. Ahogy te is írtad, "foltokban" tennék rá esetleg valamilyen "élet képet"'. Vagy a szalag. De ahhoz meg, kellene találnom valami szép anyagot, ami nem nagyon van itt. :(
A fotót várom, és esetleg ötlete adó linkeket is. Nem tudom miért, én nem találok ilyet! Vagy csak nem jó helyeken keresem?

KépKép
KépKép
fioona
 
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?