Új privát üzeneted érkezett!

A kocsmázás nálam azt jelenti, hogy legurítok egy sört és befalok egy zsíros deszkát, miközben haverokkal dumcsizok :-)
A kocsmázás alternatívája a shoppingolás, salsa, kozmetikus, szóval minden olyan, amit gyerekkel nehezebb, de nem lehetetlen. MI is voltunk vacsizni kettesben, esküvőn, és több bulin (kóruspartin) hármasban. Szóval nekem szükségem van arra, hogy néha kilibbenjek itthonról. Sokan így néztek ránk :shock: mikor az éppen három hónapos gyerekkel elmentünk csibetáborba Sátoraljaújhelyre (Karinthy gimi elsőseinek "összeszoktató" tábora), 300 gyerek közé. Nagyon jó volt, Kinga hihetetlenül élvezte, mindig volt mit csekkolnia a kabrióból, a nap nagy részén kint volt a szabadban, mi meg pihiztünk. Szóval biz. értelemben nagyon meredek dolgokat csinálunk, de a gyerek veszi az adást, nekem meg nagyon kell.

Ex!

Azért nem árt, ha mégiscsak magázni is megtanítod, az olyan ciki, amikor egy 50-55 éves férfit lesziáz egy 3-4 éves gyerek. Persze ez csak szvsz.

tjuca
 
 


Juca, persze fog magázódni is tanulni, de egy kisebb gyerek, amíg csak tanulja a beszédet tapasztalataim szerint egyféleképp köszön. Persze 3 évesen már nem árt, ha tud csókolomot is köszönni, hiszen az oviban se sziáz mindenki mindenkit. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Marcy!

"Saját kozmetikusom" ezen jót kuncogtam mert életemben egyszer voltam kozmetikusnál akkor amikor az esküvőmre sminkeltek ki.
Tudom, hogy fontos lenne egy nőnek kozmiba járni de valahogy erre soha nem futotta a költségvetésünkből.( fodrászhoz is félévente 1x tudok eljutni a fent említett okból kifolyólag)

Szerencsére nagy fodrásztehetséggel áldott meg a sors : magamnak festem a hajam és elég jól be is tudom szárítani.

köszönés: Kata lányomat arra nevelem, hogy a felnőtteknek csókolomot köszönjön.Ha nagyobb lesz akkor természetesen a nála idősebb férfiaknak jó napot kívánokot fog köszönni.

Kép

Kép
katus73
 
 

 
 

Jó reggelt,

tegnap este fél nyolctól ma reggel hétig "csak" 5× kelt fel Panni.
Már komolyan nem tom mi lehet a gond, mit kellene máshogy csinálni. Néha az az érzésem, hogy szomjas, néha hogy éhes is. Tegnap este mondjuk a foga miatt nem volt olyan nyűglődés, mint a azt megelőző éjszakákon.

Katus,
szerintem ha van a közeletekben kozmetikus akkor menj le hozzá és konzultálj vele. Szerintem nem lesz szükség túl sok kezelésre, viszont az eredmény látványos és talán ennyi még belefér.

Kozmetikushoz - pedig rokon - én is max évente-kétévente egyszer jutok el. Bár mondjuk gyantáztatni havonta kéthavonta elmegyek.
Fodrász: kéthavonta egyszer, bár mostanában egy copffal oldom meg a kérdést. Nekem a "luxus", hogy néha elmegyek pediküröshöz :)

Kocsmázás: na igen, nálam is inkább a beszélgetésen, mint a sörön van a hangsúly :)
Mi amikor Pancsi négy hetes volt első nagyobb sétára a borfesztiválra mentünk fel a Várba. Mondjuk ez a férjemnek munka volt, mivel borokkal foglalkozik. Nekem meg nagyon jól esett végre kimoccanni. A Manó szinte végigaludta, amikor meg nem akkor nézelődött nagyokat, de másfél óra után én voltam aki rettentően elfáradt :)
Azóta pedig a barátiankkal is megpróbálunk inkább esti bulizós helyett délutáni találkozós, együtt ebédelős-vacsorázós programokat szervezni.
Én egyébként rettentően élvezem ha jönnek hozzánk és főzhetek, de azért néha-néha kell az is, hogy kimozduljak.

Juca,
szerintem a gyereknek kifejezetten jót tesz, ha kiskorától kezdve szocializálva van, sok emberrel találkozik, sok embert lát maga körül. Én úgy vettem észre ismerősök nagyobb gyerekein, hogy az ilyen babaák sokkal nyitottabbak, barátkozóbbak lesznek kicsit nagyobb korban.

meteor
 
 


Katus! Ex!

:lol: Én is így gondolom. És itt jön a bikfic, hogy felnőtt ember az, aki kétszer magasabb, mint adott csimóta, így mi is vénnek érezhetjük majd magunkat, bár én már megszoktam a csókolomokat. Egyszer egy 14 éves fickó, még az előző lakásunkban nagyon zavarba akart hozni, és jó hangosan lecsókolomozott egy diadalittas vigyor kíséretében. Én meg szemrebbenés nélkül mondtam, hogy ne csak a szája járjon, akkor tegye is. Mindezt Kofa is hallotta. Azóta sziáz :twisted: :twisted: :twisted:
Ja persze annak idején én is szórakoztam a csókolommal, nekem is van vaj a fülem mögött :wink:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Milyen előre gondolkodók vagytok!!! Bennem még nem merült fel, hogy milyen köszönést fogok tanítani Misinek :lol: :lol: :lol:
Nálam ez nem probléma, mert én nagyon hamar (11 évesen) elkezdtem a felnőtt méreteimmel rendelkezni (súly, magasság, nemsokára a kebelméret is), ezért borzasztó hamar magáztak felnőttek is, nem tudván elsőre eldönteni pl. liftbe beszálláskor, hogy felnőttes kislány vagyok, vagy kislányos arcú felnőtt :lol: :lol: :lol:
Megint horror este és éjszaka volt, és most spec gőzöm sincs, hogy mi volt a baj :cry: :cry: :cry:
Szörcsögött, aztán fájlalta a hasát, szopizni nem akart, szomjas nem volt, a cumit kivágta a fenébe (szörcsögésnél ez szokott lenni, mert akkor ha szívja a cumit, nem kap levegőt), spricceltem az orrába, akkor kicsit jobb lett, de mire elaludt volna, addigra elkezdett csuklani, majd fogfájni... Utóbbi két történést én már nem voltam képes ébren átélni, mert 2 óra küzdés után odaadtam a férjemnek, hogy most egy kicsit ő jön... Nálunk ezt este-éjjel lehet (már ha itthon van az ember), mert ő bagoly, én meg pacsirta típus vagyok, reggel az orráig nem lát el, nemhogy gyerekezni tudna, de éjjel most fent volt vele még egy órát, aztán felkeltett, hogy adjunk gyógyit Makinak. Aztán tudtunk aludni 3 órát, aztán megint valami fájhatott neki, mert a hajnalt végig nyögte-forgolódta, aztán reggel lett és felkeltünk. Apa elhúzott dolgozni, én meg zombiként kóválygok, de Maki most jobban van. A joghurtra már vigyorgott is.
Mondjuk a szélvihar, ami itt most van, biztos nem fog használni a napi hangulatának...

Most nyüszög, úgyhogy megyek.

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Marcy, nagyon édes a tegnapi képen apával! Két boldog férfiú!

Juca, korral szerintem mindenki ígyvan. Valahogy mások mindig jobban öregszenek, mint mi magunk. :-) Ezért rajtuk lehet jobban észrevenni. :wink: Ráadásul én most töltöttem a 29-et, és valamiért ez a szám annyira nem szimpi nekem. Hülye vagyok, mi? Tényleg inkább lennék 30, mint 29. Majd eljön az is, tudom…

Doktornéni-védőnő téma: nálunk nem volt választás. A védőnő körzetes, a doktornénit pedig muszáj a körzetest választani, mert nálunk kerületen belül van egy megegyezés a gyerekorvosok között, hogy egymás körzetébe tartozó betegeket nem vesznek át. Tehát max. a szomszéd kerületbe tudnék járni… Ez van :(

Reni, apa nálunk sem nagyon szokta észrevenni, hogy éjszaka hányszor van ébredés. De reggel mindig megkérdezi, és ha nagyon sokszor, akkor együttérzően néz rám :oops:
Azért ha már nekem túl sok, és felébresztem, hogy most már biztos őt hívja a kislánya, akkor nagyon rendes, átmegy és altatgatja. Ha negyed óra eltelik eredmény nélkül, akkor áthozza közénk 8)

tandika
 
 


Ha őszinte akarok lenni, nekem eddig az otthonról eljárkálás – úgy értem, gyermekmentesen – nem hiányzott. Bármit kellett elintéznünk, bárhova utaztunk, mindig vittük magunkkal Kírát is, örültem is mindig, hogy anyatejes, mert ha úgy adódott, egyszerűen csak félrevonultam és szopizhatott. Ez így olyan egyszerű!!! :lol: :lol: :lol:

A barátokat persze mi sem hanyagoljuk, de Kíra születése óta ők jönnek hozzánk. Most majd változik ez a helyzet, mert az egyik barátnőmről kiderült, hogy babát vár, úgyhogy nemsokára már mi megyünk :D

Babás barátokkal pedig most már felváltva.

És egyetértek Ritával, kifejezetten jót tesz neki a sok ember. Bár Kíránál most érkezett el az az időszak, hogy most nem örül feltétel nélkül minden látogatónak, hanem először csak a szeme sarkából figyeli, és 5-10 perc múlva, ha már megbarátkozott, megszólítja az illetőt, ránevet, és onnantól minden rendben. Ti is átestetek ilyenen? :?:

tandika
 
 


Rita: erről a Várban való sétálásról jutott eszembe, hogy mi is, amikor Marci kb. 1 hónapos volt részt vettünk a Savaria Karneválon, ahol éppen elmélyülten nézegettünk, babakocsiban az alvó kis Marci, amikor hirtelen éppen mellettünk (kb 20 m-re) 6 légiósnak öltözött katona elsütött egyszerre 6 puskát :shock: :shock: :shock: . A frászt hozta ránk, hát még Marcira, na gyorsan elspuriztunk, még mielött újabb sortűz következett volna :) . Azért jó volt :lol: .

Kitakarítottam :P , Marci tízoraizott, most a járókájában nézeget, ebéd után pedig irány babázni a barátnőmhöz :P . Remélem Marci élvezni fogja a társaságot, bár alapvetően barátságos, mosolygós mindenkivel (egyenlőre :P ) .

Apával a kép tipikus, volt kitől örökölnie Marcinak a kis mosolygósságát és jókedvét. Ezért is imádom többek között a férjem, optimista fajta :wink: .

Csajok :P ! Ma jelent meg a Meglepetés, amiben benne vagyunk, de én még nem láttam, csak a nővérem mondta :P . Ha kíváncsiak vagytok, akkor én szóltam :wink: :P !

Most megyek, harapok valamit, éhes vagyok, mint a farkas.

Tényleg, kinél mi a menü mára??? Én túrós tésztát kajcsizok, nyamm-nyamm. Babóka délben sütőtököt, egyébként rájöttem tegnap este, hogy csak cseresznye van nálam lefagyasztva, nagyon ízlett Marcinak tízóraira, persze keverve.

Eni

Eni
marcy
 
 


Marcy!
A csresznyével lehet, hogy várnod kellett volna még 2 hónapot mert hasfájást okozhat főleg a héjja.de ha nincs semmi baja tőle Marcinak akkor mehet.

ebéd: nekem ma keményítő napom van a fogyókúrába így szárazbab levest eszek természetesen kolbász nélkül.(de azért belefőztem a kolbit)

A meglepetést terészetesen meg fogom venni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Panna pedig a levesből kiszedett répa,krumpli, zöldség, karalábé, zeller keveréket.

Kép

Kép
katus73
 
 


Megvettem a Meglepit!

Kitti!
Jó a cikk!

Juca, Marcy, Rita!
Szuperek a képek!!!!

Peti ebédje: sült gyümik( alma, körte, szilva, barack) krumplival sűritve csirkehúsival.
Apáé: milánói makaróni.
Enyim: egyelőre meresztem a szemem apa ebédje után, de egyébként főtt krumpli. :?

Reni
Kép
prenata
 
 


Legfrissebb képünk (tegnap esti):
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

voltunk kint, mivel mindenképp el kellett mennem a postára, hát majd el fújt a szél. Tiszta szerencse, hogy Pancsit extrán öltöztettem: harisnya, nadrág, űrhajós cucc + pléd, mert süt a nap, meg nincs hideg, de volt olyan, hogy meg kellett állnom, mert annyira fújt.

Meglepetést én is megvettem, tetszett a cikk, bár nekem volt két dolog amin meglepődtem (hiába Meglepetés magazin :) ) az egyik az volt, hogy teljes néven szerepeltünk: erről nem igazán volt szó, nekem elég lett volna szimplán ha csak Ritáznak.
A másik, hogy kicsit úgy volt az én munkahelyem/esetem beállítva, mintha állandóan túlóráztatnának minket a cégnél, pedig azt írtam Kittinek, hogy ez egy projekt munka volt, aminek az ideje alatt előfordultak túlórák vagy hétvégék....
Gondolom az volt a koncepció, hogy kellett egy "rossz" egy "közepes" meg egy "jó" példa, de mivel én csak jót tudtam írni a cégemről ezért most kicsit hülyén érzem magam.

meteor
 
 


Csajok!

SOS!
Valaki képben van bérszámfejtés ügyileg?
Konkrétan az érdekelne, hogy a GYED-emből (nov.22.-től kapom) miért vettek figyelembe számított adóelőleget kedvezményként? Tegnap megcsináltam az adóbevallásom és egy az egyben visszakell fizetnem azt, amit kedvezményként megadtak. Oké. De ha erre az évre is így csinálják és késbe dőlök!!! ( A munkahelyem nem TBkifizetőhely, így csak az FPP-t tudnám megkérdezni, de rossz a tapasztalatom velük kapcsolatban!)
Képben van valaki? Help, plízzzzzzzz!!!!
Wkata?!

Reni
Kép
prenata
 
 


és= én

Reni
Kép
prenata
 
 


Rita: kiváncsi leszek én is a cikk szövegére, mert Kitti azt ígérte, hogy mielött megjelenik elküldi, de aztán mégsem :( .
Este jelentkezem :P . Gondolom volt neki is egyéb gondja.

Ahogy a nővérem olvasta a "főcímeket" a nyilatkozatok mellett (csak ennyit olvasott fel) én is azt szűrtem le, hogy 3 különböző esetet mutatnak be, még gondoltam is, hogy milyen jól összejött ez a 3. Sajnálom, ha nem igazán ez volt a mondanivaló lényege. Kiváncsi leszek az enyémre is.

Eni

Eni
marcy
 
 


Eni,

te voltál a "jó" :) ja és te csak Enikőként szerepelsz, nálam gondolom az emil címből tudta a teljes nevem.
Mondjuk pont ilyen szempontból lett volna jó, ha előtte tényleg átküld :(

meteor
 
 



Sziasztok!

Marcy: jó, hogy szóltál, megyek majd megvenni a Meglepetést. Most már én is kiváncsi vagyok a cikkre!

Itt nagyon fúj a szél, még majdnem a babakocsival is elfújt, pedig nem vagyok nádszálvékony. :lol:
Le se merem írni (mivel azonban mégis leírom, elég bátor vagyok, mert lehet, hogy ezért "megvernétek"), de Kornél két napja fél 10-től 7-ig alszik!!! :!: :lol: :lol: Úgyhogy lányok csak azt tudom mondani, hogy egyszer mindennek vége lesz, a rossz éjszakáknak is. Csak attól félek, hogy akkor majd nektek lesz jó, és nekünk rossz! De kibírjuk! :D

Nekem a kimozdulás hiányzik, akár babával, akár egy-két órára nélküle. Egy kis vacsi, egy kis uszi, egy kis mittudoménmi. Félreértés ne essék, nem a kicsivel van bajom, csak úgy mennék valamerre. De mivel apa éjjel-nappal dolgozik, sokszor még hétvégén is, ezért erre nem sok esélyt látok. De ilyenkor mindig arra gondolok, hogy majd a nyáron egy hétre elmegyünk nyaralni, hármasban, és az felejthetetlen lesz! :D Hogy hova, azt még nem tudom! Ötletek?

Reni: megmondom őszintén, hogy meglepődtem azon, amit írtál a visszafizetésről. Bár most már lassan ott tartok, hogy semmin sem lepődöm meg. A könyvelőnk épp most hívott, hogy a magánnyugdíjpénztári befizetések a vállalkozóknál, átkerültek az APEH-hez. DE: nem az ajkai APEH küld csekket, hanem a veszprémi vagy a fehérvári. Igen ám, de ők nem tudnak a dologról. :?: :?:

A msáik: kedden voltam fogamzásgátlót felíratni, 500 Ft csak a receptírási díj! Így aztán én már semmin sem lepődöm meg! Csak fizetek, mint a pengős malac! :cry:

Édesek a babócák! Kornél sem egy hurka Gyurka, bár pocakja van! Olyan, mint az apjáé! :) Kedden mi is megyünk méreckedni, nagyon kiváncsi vagyok hol tartunk.

Na elköszönök, megnézem mit süssek keresztelőre. Ha valakinek van könnyen elkészíthető sütije, várom a recepteket és az ötleteket!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Wawel!

Világ leggyorsabb, bár nem a legszebb sütije. (bögre-> kb. 3,5 decis, szóval nem a legnagyobb, de nem is csésze)
1 bögre púpos rétes liszt
1 bögre lapos cukor
1 bögre tej
1 bögre (csomag) kókuszreszelék
1 tasak sütőpor
Ezeket összekeverni, és zutty bele a lisztezett vajazott tepsibe, és közepes lángon előmelegített sütőben megsütni. Mikor szaglik tűpróba. Én magában is szeretem, de pl. nutellával megtöltve nagyon jó. MIndennel együtt háromnegyed óra alatt kész, bár nem torta.

Meglepetésre én is kivi vagyok, pláne, hogy ezek szerint én vagyok a rosszarc 8)

tjuca
 
 


Juca, te vagy a Rossz, Eni a Jó, akkor én vagyok a Csúf :)

meteor
 
 


Rita!

Na beletömöm Kingába az uzsit, aztán beszerzek. Amúgy a játékosból kimaradt a büdös zokni, valamilyen oknál fogva rajong a zokninkért :-P

Blogon polenta receptek, már akit érdekel.

tjuca
 
 


Sziasztok!

A mai napon nálunk is pálfordulás történt, több szempontból is:

1.) éjszaka Kíra este 8-tól reggel 1/4 8-ig aludt, egy 10 perces szopival 1/4 5-kor :lol: :lol: :lol:

2.) ma megivott másfél deci teát, pedig 40-50 ml szokott lenni a két (!) napi adagja. :shock:

Nem tudom, mi történhetett, pedig a napirendünk ugyanolyan volt, mint eddig, ugyanazt ette, mint tegnap, ugyanannyit aludt napközben is. És mégis. Vannak még csodák. Szerencsére. :mrgreen:

Nyaralással nekünk szerencsénk van, mert tavaly volt az esküvőnk, kaptunk nászajándékba két helyről is Neckermann utalványt (még jó hogy nem két különböző cég utalványát, mert akkor kétszer kéne nyaralnunk). Márciusban jár le, úgyhogy addig be kell fizetnünk az utat. Úgy néz ki, Olaszországba megyünk, hogy legyen Kírának jó nagy homokozó… :wink:

Anita, egyébként ez a recept-díj úgy látszik, rendelő-függő, mert én is voltam gyógyszert feliratni, igaz, be se mentem a dokihoz, csak az asszisztensnőnek mondtam, hogy mi kell, és odaadtam egy papírkát az adataimmal, de nem kértek egy fillért se.

A keresztelőre mi rendeltünk egy tortát, azon kívül csak sósat sütöttünk (sajtos rúd, pogi), mert azzal nem kell annyit pepecselni, mint pl. a krémes sütikkel.

tandika
 
 


Reni!

Semmiképpen se aszalt szilvával kezdjetek, hanem valami jól bevált gyümölccsel. Ha Peti még nem evett kukoricát, én inkább délben adnám a puliszkát, az esetleges hasfájás (bár szerintem nem lesz tőle) ne éjjel kínozza. Még egy utolsó tipp először sok gyümölcs, kevés kukó, aztán már csak ízesítésképpen. Én a spenótot akarom keverni kukorica kásával, mert akkor talán kevésbé lesz a spenótnak fű íze. :twisted:
Leírtam a blogba is, de hátha itt olvasod.

Most megyünk azaz elfújatjuk magunkat a széllel.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Itt nagyon fúj szél! Lassan teljesen beszorulunk a lakásba a hülye idő miatt.

Juca!

Irigyellek, hogy ilyen "bevállalós" vagy! Mámint hogy mindenhova elmersz indulni Kingával. Amióta be kell bugyolálni a gyereket nálam a sima séta is megerőltető. Kezdődik ott, hogy másodikon lakunk (lift nincs). Elindulok, egyik kezemben az overálos kicsúszni készülő gyerek, vállamon táska, másik kezemben pléd. Ajtóban mindent egy kézbe, ajtót zárom. Emeletről le, pince előtt megtorpanás, megint mindent(kit) egy kézbe, pinceajtót nyit, babakocsi kitol, ajtót zár, majd gyereket bele a kocsiba. Ha szerencsém van nem csúszik ki a gyerek a kezemből. Már egyszer-kétszer majdnem sikerült, de szerintem csak én vagyok ilyen béna.

Tegeződés: Az én édesapám erősen konzervatív és magázódás(tessékelés)párti. Én a szüleimet sem tegezem, ill, anyukámat már igen kb. 10 éve, de a nagyszülőket nem tegezem sem én, sem az öcsém. Egy unoka tegezi őket, de erősen bántja a fülem, amikor hallom. Persze tudom , hogy a tiszteletet meg lehet adni tegezve és magázva is. A munkahelyemen mindenki tegez mindenkit. Nekem furcsa volt 55-60 éves kollegákkat tegezni. Volt egy kolleganőm (velem egyidős), aki olyan pofátlanul beszélt az idősebb kollegákkal, hogy kinyílt a bicska a zsebemben. Talán ha nem tegezi őket, akkor nem hangzott volna nekem olyan drasztikusnak. Nem tudom.
Viszont nemrég egy rokon óvónő volt nálunk és apukám megkérdzte, hogy a gyerekek ugye nem tegezik őket? Erre a válasz: dehogynem, sőt még sokan az iskolában is tegezik a tanitónénit, de ők nem szólnak rá, mert csak egy gyerek!!!!!!!!
Azért ez már túlzás!

Anita!
500 ft egy gyógyi felírás. Ez most komoly? Magándokinál vagy sztk-ban?

Reni
Kép
prenata
 
 


Juca!
Köszi.

Reni
Kép
prenata
 
 


Marcy!

Sikerült venni 7 gabonából pelyhet? Ha igen, akkor légy szí írd már a pontos nevét!
Köszi.

Reni
Kép
prenata
 
 


Hello csajok!

Reggel vettem egy meglepit,hogy megkukkoljam Kitti milyen cikkeket ir,és lám,ott tündököltek benne a csajszik,meg a bébik!!! :D :D :D :D
Nagyon TUTI minden!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Hello!

Juca: köszi a receptet. Ki fogom próbálni!

Tandika: látod-látod! Tényleg vannak még csodák. :lol:

Kérdezni akartam tőletek, hogy volt-e valakinél, hogy a babó hason fekve homorítani kezdett. Kornél, mint az eszelős úgy csinálja, és közben nagyokat nyög. Kezét teljesen kinyújtja, lábát az égnek emeli és homorít. Nem tudom, hogy ezzel mit szeretne. :?: Lehet, hogy valamit így kezd el csinálni, de mit?

Viszont nagyon ügyes, mert ha kitámasztom a lábát a kezemmel, akkor felnyomja magát négykézláb és hintázik, aztán nagy elánnal hasra puffan. :lol: Egyedül még nem csinálja, mert a lába kicsúszik alóla. :)

Reni: magán dokinál volt az eset.

Pil: kezded meghozni a kedvem a Meglepetéshez, de ma már nem jutok hozzá. Sebaj, majd holnap. Pedig a kiváncsiság már majdnem elemészt! :wink:

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Üdv!

A gyerekem 8970 gramm és 75 cm! Megint nyúlt egy centit... :o
A tápszerünk dobozonként 600 Ft-tal lett drágább, ez még viselhető. De a dokinénink jótét lélek, és beírta Peti kórtörténetébe, hogy bukásra hajlamos (pedig nem), így ha beválik, felírja nekünk a Milumil AR tápszert (valaki bevitte, hogy neki nem kell, én meg elhoztam, próbára), ebből 500 gramm csak 675 Ft.
Akit esetleg érdekelnek a tápszerárak, itt fent vannak: https://www.gyogyinfok.hu/venyiro/

Katus, nekem pl. van saját kozmetikusom, de hozzá csak fazongyantáztatni járok. :) Sminkelni engem is háromszor sminkelt végzett kozmetikus, egyszer mikor esküvőre mentünk, aztán meg az esküvő próba és "éles" smink készült szakértő kezek által.

Juca, igen, ez a "csókolom" érdekes kérdés...engem néha kaputelenfonban szoktak lecsókolomozni öcsém haverjai, én meg beleszólok, hogy azt talán nem kéne, akkor leesik nekik a húszfillér. :D

Wkata, én most Danoninot tervezek Petinek venni, de ahhoz el kéne másszak a Tescoig, amiből csak holnap lesz valami. Akkor majd veszek mangót is. Jó neked, az én férjem csak holnap jön haza, így a rossz éjszakánkat én viseltem egyedül. Peti kb. 15X felkelt, reggelre zombi voltam, ilyen car éjszakánk a születése óta nem volt! Ő napközben pótolta a kimarad tentit...én nem.

Tandika, hogyhogy nem veszik át a gyerekeket???? SZABAD orvosválasztás van...igaz, gyerekorvost 1 éven belül csak egyszer lehet váltani, kivéve a költözés miatti "kényszerváltás".
Petinek már kb. 3-4 hónapja van olyan, hogy szimpi vagy nem az illető. Ha nem, akkor sír, ha meg igen, akkor értelemszerűen vigyorog. Emberbarát. :)

Marcy, de jó, hogy szóltál...én tökre elfelejtettem. De sebaj, holnap még biztosan lesz az újságosnál, majd megveszem. Éreztem, hogy valamit elfelejtettem!

Reni, téged lassan fel kéne jelenteni szeméremsértésért. :D Egyébként lassan Petiről is kéne csináljak egy friss aktfotót...
Nem egészen értem a GYED-es kérdésedet. Mi a gond?
A séta miatt ne aggódj, mióta ilyen szeles az idő, nem vittem ki Petit babakocsival, de inkább azért, mert nem megfordítható tolásirányos a járgányunk, és a szembeszelet a drágaságom utálja. De nem is hiányolja...
Az iskolai tegezés tényleg túlzás. Én a nagyszüleimmel úgy vagyok, hogy csókolomot köszönök nekik, de a beszédünk nem magázódó jellegű. De pl. anyósomat és apósomat magázom...őket nem tudnám tegezni, nem jön a számra!

Wawel, a nyaralás igen erőteljesen pénztárca-függő. A DM-es bababónusz programban pl. kétféle kuponom van jelenleg (igaz, nem fogjuk felhasználni), az egyik a Lővérekben használható fel, a másik meg akármelyik Danubius Hotels-hez tartozó szállodában.
Magándokinál voltál??? Mert TB-s orvosnál még nincs vizitdíj, receptdíj meg egyáltalán nem lesz. Előbbi esetben pedig olcsón megúsztad, én kb. 5 éve fizettem egy receptért 1000 Ft-ot, igaz, a gyógyszer nem volt drága. Közben látom, hogy magánzónál voltál. Az én dokimnak is van magánja, de én elvből nem megyek magánorvoshoz, a rendes TB-s rendelésén felírja, azt kész.
Nálunk a keresztelőn torta nem lesz, majd rendelek sütit a kedvenc cukrászdámból.
Homorítós akciói Petinek is voltak egy ideig, de már leszokott róla. Azt, hogy mitől volt, és miért csinálta, nekem is homályos, de baja nem lett tőle. :)

Na mára ennyi voltam, azt hiszem. Csak kilencig bírjam ki, akkor beszélek a férjemmel. Remélem, Peti is hamar elalszik.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Pil!

Köszi! Jó, hogy azért kukkolsz minket.

Elolvastam a cikket, szerintem jó lett, nekem nem volt semmi eltúlozva nagyon korrekt maradt rövid változatban is. Két tévedés van, nem az üzemorvosnál derült ki a baba, hanem miatta, mivel kellett tüdőröntgen, ezért előtte hajnalban csináltam tesztet, a másik, hogy akkor még nem tudtuk, hogy Kinga lesz, sőt azt sem, hogy lány vagy fiú, és álneveink voltak köztudatban-> Anna vagy András :lol:

tjuca
 
 


Reni!

Elfelejtettem írni, hogy a mai képen teljesen máshogy nézel ki, mint az avatarodban. Mintha 15 évvel fiatalabb lennél, és sokkal szebb, bocsi, azt hiszem a hajad, nagyon meglepődtem, tök szép vagy. A másik ilyen (ha olvassa) Esztianyó. Az avatarában tök ABBÁs, nagyon hardcore a szemüvegében, de a keresztelős képeken meg olyan kedves arca van, mintha nem is egyezne a két ember. Na kinél lesz még ilyen volt, ilyen lett??? :lol: :lol: :lol:

tjuca
 
 


Juca!
Köszi a bókot! :oops:
Megcsináltam Petinek vacsira a puliszkát, de csak 4-5 kanállal csúszott. Mostanában mindenféle szilárd kajcsinak hisztizik estefelé, így uzsira fogja kapni, az uzsi gyümit pedig délelőtt. Legfeljebb lesz elővacsi szopi és utóvacsi szopi!

Ex!
Az a bajom a gyeddel, hogy "túl sok" pénzt utaltak, alig vontak le valamit belőle!!!
Rendes a dokitok tápszer ügyben!

Na megyek én is elrakom magam holnapra!

Reni
Kép
prenata
 
 


Jó reggelt!

Csoda történt: Pana éjjel 1x kelt föl és csak egy kicsit kellet simizni a fejecskéjét és vissza is aludt még enni sem kellett adni neki.8 na ezt jól megfogalmaztam)
Arra gyanakszom, hogy a vacsorára elfogyasztott 1 üveg alma+banán+csirke, összekeverve 1 db főtt krumplival és egy fél szál fehérrépával összekerve tette meg a hatását.
tegnap éjjel ugyancsak 1x kelt föl akkor adtam neki egy kis hígitott tápszert.
A védőnő javasolta, hogy próbáljam meg éjszakánként azt, hogy egyre hígabb tápot adok neki ami pár nap múlva víz kell, hogy legyen.Majd rá fog jönni, hogy nem érdemes a víz miatt éjjel felkelni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Hú Katus irigykedem!

Az én Pannám ma "csak" háromszor, ami a tegnapi öt után egész jó, de azért a hajnali negyed hatosát kihagytam volna :)

Juca,
örülök. Nekem csak azért van gondom ezzel a teljes név kiírással, mert egyfelől nem is ez a nevem: ez csak a leánykori, másrészt valahogy én nem szerettem volna semmilyen formában megjelentetni a teljes nevem. Ne kérdezd miért, ez csak ilyen perszonál hülyeség :)
Na mindegy, most már megjelent és a lényeg úgyis az, hogy a nagymamik boldogan vásárolják és láthassák az onokát az újságban :D

meteor
 
 


Katus!

Hajrá Pannus!!! Én pedig irigy-irigy!
Mi sokszor keltünk, már nem is számolom. Én alapból is rosszul aludtam a szél miatt.
Katus!
Panna hányszor kap egy nap főzeléket? Vagy te a fő étkezst tetted át vacsira?

Reni
Kép
prenata
 
 


Marcy!
Még korábban kérdezted ( :oops: ), hogy a bébitaxi nem árt e a falaknak. Peti még nem tudja hajtani, de ha már az is menni fog, akkor sem igazán tud majd kárt tenni, mert az 52nm-ünkön nincs szabad falfelület! Max. a bútroroknak mehet neki, de majd jól megnevelem! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Rita!

Nekem is a lánykori nevem, de én így mutatkozom be, kivéve, ha nagyon fontos odabiggyesztenem a Kovácsnét. Tegnap este mondtam anyunak, hogy vegye meg a meglepit, mert benne van a húgom jobb melle. 10 perc múlva hívott a húgom :shock: :lol: 8)

tjuca
 
 


Reni!

Panna eddig ebédre kapott húsos főzeléket vacsorára pedig gyümölcsöt sinlaccal.
Tegnap délben kapott főzeléket hús nélkül és este pedig a fent említett húsos variációt.
Azt hiszem, hogy ezentúl délelőtt fog gyümit kapni délben és este pedig főzeléket hátha ettől "háborítatlanok" lesznek az éjszakák.

Kép

Kép
katus73
 
 


Üdv!

Katus, nekünk is jobb éjszakánk volt, mint a tegnapi, igaz, fél kettőig felkeltem Petihez egy párszor, de utána bealudt nyolcig. :)

Reni, hát a GYED-ből vonnak SZJA-előleget, és nyugdíjjárulékot is. A GYED maximált összegével számolva, ami tavaly kb. 87000 Ft volt (pontosan passz), levontak belőle 6660 Ft SZJA előleget (az adómérték 18%, de lejön belőle 9000 Ft adókedvezmény), és 8,5% nyugdíjjárulékot, ami 7438 Ft. Tehát ezeket kell(ene) levonni belőle.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Csajok,

még mindig nem olvastam a Meglepetést :( , csak a nővérem olvasta fel (talán majd ma), de ha

Juca a Rossz, Rita a Csúf :) , akkor én vagyok az Idióta :D .
Munkahelyen pihenni :shock: . Ilyet azért nem írtam, de egyébként semmi gondom az egésszel, tényleg az a lényeg, hogy a nagyszülük, dédnagyszülők büszkék az ő unokájukra :lol: .

Kitti: utólag is köszönet, hogy az újságban való megjelenéssel örömet szerezhettünk a nagyiknak :) . Nélküled ez nem sikerült volna :) .

Reni: nagyon szupi a közös kép Petivel :) . Egyébként nem sikerült vennem gabona pelyhet, akartam is írni, hogy bosszantott, bár számítottam rá, mert ahogy írtam korábban a védőnő jelezte, hogy esetleg hiánycikk.
Majd megkérem az egyik barátnőmet Pesten, hogy szerezzen be és amikor jönnek Szombathelyre hozzon néhány zacsival :P .

Katus: nagyon ízlett a cseresznye kutyulmány Marcinak, nem lett semmi gond. Ma azt hiszem kipróbálom ebédre a tököt krumplival.

Ex: szép szál legény Petike :) . Nagyon arányos.

Éjszakai ébredés: én már azzal is ki vagyok békülve, hogy éjfélig többször ébred, de éjjel csak egyszer a hajnali 3 órás. A reggeli 5 óra fél 6-os ébredést már nem is számolom :) .

Tegnap voltunk barátnőméknél, ahogy írtam, mellékelek néhány képet :P :

Kép

Kép

Kép

Kép


Eni

Eni
marcy
 
 


Ex!

Eü járulékot nem kellene vonni?
Közben rájöttem, hogy azért lesz befizetendő adóm, mert úgy számoltak a gyedet decemberre, mintha egész évben azt kaptam volna és a Tgyást és a táppénzt nem vették figyelembe( pedig azt is tőlük kaptam, nem a munkahelytől!- sőt ők küldték az adópapírokat is, szóval simán ki tudták volna jól számolni). Több adót kellett volna vonniuk. Pláne, hogy a Tgyás és táppénz is majdnem 3X annyi volt, mint a gyed!

Reni
Kép
prenata
 
 


Még valamit elfelejtettem:

nem tudom, hogy szoktátok-e nézni a Csak csajokat az RTL Klub adásán.
Az agyhártyagyulladás elleni védőoltásról volt szó, én eddig is tudtam, hogy beadatom Marcinak, de most teljesen meg is erősítettek benne.
Igaza volt a dokinőnek, hogy tiszta hülyeség, hogy mindig azzal vagyunk elfoglalva, hogy milyen mellékhatása van az oltásnak, nem azzal, ha megkapja a betegséget, akkor min kell átesnie a gyereknek szerencsésebb esetben :( .
Egyébként a legveszélyeztetebbek az 1 év alatti gyerekek, utána pedig az 5 év alattiak.

A következő tanácsadáson Marci megkapja, utána kb. 2 hónapra rá pedig a bárányhimlő ellenit.

Na most már lelövöm magam.

Eni

Eni
marcy
 
 


Eni!

Miért lennél idióta. Nálunk volt kanapé, és ha a főnököm nem volt benn, én bizony volt, hogy elterültem pár percre. Így történt, hogy aki a főnök távollétében volt a főnök, közölte: Judit, a feleségem 16 kilót szedett fel a terhessége alatt, és utána egy grammot sem adott le. :wink: Majd letelepedett a bokámhoz (hosszú kanapé) meglátta az alsó lábszáramat, és férfi létére megkérdezte, hogy megérintheti-e. Onnantól mindig jött, hogy fel van-e polcolva a lábam, meg hogy ott a kanapé. Hát ő egy öreg róka számos unokával, de állítása szerint ilyen ronda lábat még nem pipált. Párszor mondta a főnökömnek, hogy engedjen haza, a főnököm meg csak húzta a száját, holott nem egyszer túlóráztam. Hiába nő, single, és nem is szép, ehhez még a modora is olyan, hogy mindenkit elmar maga körül, de erről csak ő tehet. Kingát párszor bevittem, ő olyankor heves munkába kezdett, csak sajnálni tudtam. Viszont főnökhelyettes pasi ámuldozva nézte, hogy min. 20 kilót leadtam, és véknyabb vagyok, mint baba előtt, pedig ő megmondta :lol: na nem locsifecsizek, nekem nem volt olyan nagyon könnyű a meló, de az előző melóhelyemnél jóval könnyebb, mert ott teherbe sem tudtam esni, annyira kigyepálták az idegeimet. (a reformok előszeleként pü vonal m ft-okról osztozkodni, úgy, hogy kitől mit vonjunk el, és már senkinek sem lehetett hazudozni, mert mindent elsütöttek. Nekem nem vette be a gyomrom, ezért léceltem le.) Sok beszédnek sok az alja, cikk helytálló a részemről, biztos én nem vagyok egy egyszerű eset. Ja és mivel kiderült, hogy baba, így az éves szerződésemet nem dec. 31-ig, hanem csak máj. 31-ig írták alá, úgy, hogy Kinga május 30-ra volt kiírva. Korrekt nem? Mondjuk el is küldhettek volna, de nagyon kellettem, így nem küldtek. Visszaút nincs, egyelőre nem aggodalmaskodom, majd lesz valahogyan.
Köszi Kitti a cikket!

tjuca
 
 


Juca: én közbeszerzésekkel foglalkoztam és amit előre lehetett tervezni azt gyorsan meg is csináltatták velem, de én szerettem nem volt gond :) .
A munkatársaim mind fiatalok, szuper csapatunk volt/van, úgyhogy én nagyon szerettem/szeretek ott dolgozni. Ezért is költözött Pestről inkább Szombathelyre a férjem, mert én nagyon nehezen hagytam volna ott a kollégáimat :) .

Csajok: ami a lényeg, hogy most néztem csak bele Marci baba szájában és mit látok :P , kibújt az első fogacskája :) :) :) . Mindezt úgy, hogy igazából se sírás, se semmi, csak annyi felkelés, amit a korábbi hsz-ban írtam :) .
Olyan boldog vagyok!!!!!!!!!!!!! Egyszerre hívtam a férjem és a nagymamit :P !

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, de nálunk folyamatos nyűg van, fogzás, ha igaz, nekem meg folyton fáj a fejem, talán frontérzékeny lettem.

Vettem én is meglepit, tetszett is a cikk, és Rita munkahelyéről egyáltalán nem a rossz jött le, hanem az, hogy bár néha túlórázott, azért nagyon rendesek voltak vele.

Marcinak gratu a fogacskához, remélem, lassan Mesinek is kibújik.

Puszi mindenkinek! Szép hétvégét!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Üdv!

Reni, amit írtam, azt az OEP honlapjáról néztem le, ott az van leírvam, ami. Gondolom eü. járulékot azért nem vonnak, mert eü. ellátás a GYED (ahogy a TGYÁS is), és maguknak nem szednek le pénzt abból, amit ők adnak.

Marcy, grat. a fogacskához.
Nálunk Peti továbbra is csak a kullancs elleni szurit fogja megkapni. Egyébként beszélgettem egy ismerősömmel, ő feliratta az agyhártyagyulladás ellenit, én mondtam neki, hogy Petinek nem adatom be.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Marcy!
Gratulálok Marcika első fogához!!!
A fényképeken pedig nagyon édesek a kicsik.

Juca!
Hol dolgoztál te tulajdonképpen?

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Szokták mondani, hogy minden csoda 3 napig tart. A mienk csak egyig tartott :( :( :(
A jól sikerült tegnapelőtti éjszaka tiszteletére tegnap este majdnem éjfélig nem aludtunk szinte egy szemet sem, majd hajnalban ettünk és keltünk. Persze Kíra 9-kor már újra aludt, és délig fel sem ébredt. Mi pedig itt kómázunk Apával.
:evil: Már előre félek a mai éjszakától, hogy mikor fog ez a gyerek elfáradni, ha délben kelt fel???? :?:

Viszont többhónapos várakozás után Kíra tegnap átfordult a hátáról a hasára is :P

Reni, Katus! Mi is először késő délelőtt-délben ettük a főzit és délután a gyümit, de egy-két hete mi is „megfordítottuk”. Most 11-kor van gyümi és délután, ahogy kijön, 3 körül főzit. Ez nálunk sokkal jobban bevált. :)

Lányok, ez az agyhártyagyulladás melyik típusa, amiről beszéltek. A pneumococcus elleni? Vagy a régebbi fajta (nem tudom pontosan, meningo-, mneningo- vagy hasonló coccus)?

tandika
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?