Új privát üzeneted érkezett!

Marcy!
A d vitaminnal kapcsolatosan itt Békéscsabán is ugyanaz a módi mint nálatok.

Tandika!
Az én kis Pannám is dörzsöli a szemét és tépi a fülét amikor álmos, szerintem ez életkori sajátosság.Így legalább tudjuk, hogy álmos és szeretne lefeküdni.

borsó: én most kedtem el adni neki szigorúan paszírozva, szerintem nyugodtan lehet almát is keverni hozzá, meg krumplit.
Eyébként én minden új ízhez szoktam almát tenni mert azt szereti és így könnyebben elfogadja az újabb ízeket.

bölcsi: tegnap megvolt a szülői értekezlet, könnyebben átvészeltem mint ahogy számítottam rá.Kibírtam sírás nélkül.

Kép

Kép
katus73
 
 


Heloo lányok!

Gabella: nem irigyellek a nyűgi miatt. Mi úgy látszik lassan megyünk kifele belőle (talán nem kiabálom el), de engem nagyon megviselt. Mintegy 2 hétig csinálta és semmi sem volt jó a drágámnak.

Tandika: Kornél nagyon nehezen kezdte a hozzátápit. Próbálkoztam, semmi., aztán 2 hét múlva újra próbálkoztam. Akkor fogadta el először a szilárdat. Már majdnem 6 hós volt. Azóta viszont mindent eszik, amit elé rakok. Anno még Pogi írta le miket ad Bogyeszkának. Egy kis ízelítő:
sütőtök (natúr vagy krumplival), sárgarépával uez. Alma, alma gesztenyével, cékla, én adtam neki rizst is (de más is), alma burgonyával, meggy gesztenyével, őszibarack, és ezek változatai. Szinte minden mindennel keverve ízlésesen. :D Eddig minden bejött. Igaz a cékla kevésbé, de evett abból is. A legjobban nálunk a sütőtök válik be és az almapüré burgonyával. Ezeket hihetetlen módon falja a kis torkos! :D

Marcy: hihetetlen irigy vagyok a tesódékra a ház miatt! Bárcsak mi is ott tartanánk. :cry: Azokat az újságokat én is imádom nézegetni és olvasgatni. Nagyon jó ötletek vannak bennük, de én ilyenkor csak álmodozni szoktam. Egyébként a védőnő nálunk is azt javasolta, hogy az ebédet lassan váltsam ki és ott már ne szoptassak, aztán lassan du. is adjak neki gyümit, majd vacsinál kap pépet, és azt mondta, hogy az utolsó szoptatás, ami elmarad az a reggeli. Még a hajnalit is előbb el kell elhagyni, és vízzel kiváltani. Igaz még csak ott tartok, hogy próbálkozom az ebédet kiváltani Kornélnál, aztán szépen fokozatosan a többi jön majd.
Nálunk a D vitamint 2 éves korig mondják, hogy adni kell.

Most jöttünk meg sétából, és a picurom új szokásokat vezetett be. A babakocsiban elalszik, igaz, hogy kínlódások árán. Aztán nem ébred meg, ha kiveszem, és szépen nyitott ablaknál alszik tovább. Egy hét alatt már vagy harmadszor csinálja! :lol: A hétévégén ismét levágattuk a haját. Hihetetlen, de nem volt egy hangja sem. MAjd igyekszem felrakni róla képeket! Sőt, képzeljétek el, hogy amikor unokatesóm hátul vágta a haját, még le is hajtotta a fejét! :) Most igazi zsiványos arca van.

Na, lépek, csinálok egy kis házimunkát, mert még mindig alszik! Kihasználom az időt!

Szép napot mindenkinek: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Vagyok ám én is, csak inkább olvasó üzemmódban, mert nincs túl sok történés nálunk!

Az éjszakáink változatlanul szarok. Peti félóránként nyöszörög, reggel egyre korábban ébred. Nincs tekintettel az anyjára! :cry:
Ma éjjel kipróbáltam, hogy nem megyek oda hozzá, amikor nyöszörög, hátha visszaalszik, de egyre hangosabb lett, így kénytelen voltam kikászálódni az ágyból és a kis buksija helyett a lábát kezdtem el simizni félkómásan, mert 180 fokot fordult a kiságyban a drágám! :lol: Huuu, hogy én milyen mérges vagyok éjjelente ( van is lelkifurdim! :oops: ), még szerencse, hogy reggelre elpárolog!

Katus!
Már akartam kérdezni, hogy a kajáltatás, hogy megy a bölcsiben? Vinni kell pempöt? Vagy külön főznek minden korcsoportnak? Vinni kell pelust? Szóval hogy mennek ezek a dolgok. Mettől meddig fogsz dolgozni? És mikor szokott még szopizni Panna?

Szerintetek ha a főzelék után nem kap Peti cicit csak 1-2 korty vizet (többet egyébként sem iszik), akkor kibírja a következő kajcsiig. Lenne 1-2 hosszadalmasabb elintéznivalónk és a késő délelőtt- kora délutánt vennénk igénybe. Mert Peti általában fél11-től 12-13-ig alszik, aztán ebédel és legközelebb 3-4 körül kap gyümit. Szóval lenne 4 szabad órám. Csak ez a cicifüggőség kiborít néha és vannak dolgok, amiket Peti nélkül könnyebb elintézni.

Reni
Kép
prenata
 
 

 
 

A laza csávó:
Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Látom téma volt a szopikiváltás!
Nálunk így zajlik egynap:

-éjjel nyugi szopik ( száma változó mostanában, normál esetben reggel fél 6 körül, aztán alvás 8-fél 9-ig)
- 8 körül szopi
- fél 11-kor cicin elalvás
fél 1-1 körül főzelék, utána szopi
- fél 4 körül gyümi+ szopi (szopiba általában elalvás)
- fél7-7 körül főzelék vagy pép plusz szopi
- 9-kor szopi

Persze az ebéd és a vacsi utáni szopi is csak egy pár korty, szerintem ezért is ki kellene váltani vizzel. Már ha meginná! De már azon is agyaltam, hogy lehet, hogy nem is szomjas!

Tandika!
Én borsót bébiételben adtam Petinek. ( Borsópüré csirkehússal - azt hiszem), de utána pukiverseny volt egész nap!

Reni
Kép
prenata
 
 


Csajok!

Tessék felrakni képeket a babákról!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Preni!

Panna4x szopik és 2x eszik szilárdat egyenlőre.
A bölcsiben külön fognak neki főzni vagy vesznek bébi ételt.Természetesen csak olyan ételeket fognak neki adni amit én "engedélyezek".
Az ételért természetesen térítési díjat kell majd fizetni, elvileg naponta 4x kapnak kaját a bölcsibe.

Pelenkát, popsitörlőt és popsikenőcsöt én viszek.

A férjemé is és az én munkaidőm is 7:30-tól 16:00-ig tart, pénteken pedig7:30-tól 13:30-ig.

Reggel együtt visszük majd a lányokat bölcsibe, oviba (egymás mellett vannak) autóval és délután együtt megyünk értük.
Elég hosszú időt fog szegénykéma bölcsibe eltölteni de nincs segítségünk sajnos.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Próbálok gyorsan mindenre reagálni:

Ex, nálunk biztos nem a cumisüveg miatt van a cicifújás, mert mi nem cumizunk, egyelőre egyáltalán nem tápcsizunk szerencsére. Úgyhogy ez csak olyan szórakozás-féle, még dúdolni is szokott hozzá :lol:

Gabella, nyügi miatt :(
Én is már várom egy kicsit, hogy kijöjjön végre az a fogacska. De sokszor eszembe jut az is, hogy most minden nyűgöt erre fogunk, és lehet, hogy nem is ez a baja. De hát, reménykedjünk…

Katus, az alma-dolog nálunk is bejött, lehet, hogy így fogom ma megpróbálni a borsót is előszörre.
Mikor kezditek a bölcsit? Igazából, azt hiszem én lemaradtam a történet elejéről: hogy miért is kell bölcsibe mennie? Muszáj visszamenni a munkahelyedre, vagy a Te döntésed?

Anita, köszi a tippeket. Nálunk is a sütőtök és a krumpli-alma a nyerő, de még holtversenyben van velük a cékla is :D

Reni, nem irigyellek. Bár mi is egyre korábban kelünk (két napja már 6-kor), de éjszaka azért nagyjából nyugi van. Kíra is ugyanazt csinálja: nyögdécselés közben teljesen megfordul a kiságyban, a cumiját pedig lehetőleg a szoba közepéig hajítja, és akkor tuti nem tud visszaaludni. Nekem is mindig be kell mennem hozzá, ha ilyen van :-(
Nem tudsz lefejni egy kis tejet? Azzal biztos meg lehetne oldani a problémát…

Tandika

tandika
 
 


Nálunk a kajcsik úgy zajlanak, hogy én a gyümit és a főzit is „félidőben” adom, tehát két szopi között félúton, mert még nem eszik túl nagy adagokat. Nálunk ez a menetrend:

6-kor szopi (mostanában ezzel együtt fel is kelünk)
fél 10: szopi
11: gyümölcs
1: szopi
3: főzi
5: szopi
8: szopi
éjjel változó, de általában éjfél és 2 között egyszer szopi

tandika
 
 


Sziasztok,

én még nem vagyok magamnál. Újabb horror éjszakán vagyunk túl. Szerintem legalább 10× felkelt Panni és mivel egy szobában alszik velünk nem hagyhatom sírni.
Szerencsére a férjem nem ébredt fel, saccra azt mondta, hogy nehéz éjszaka lehetett, mert 3× hallotta, hogy mászkálok...hát még ha tudná mennyire nehéz volt.
Mondjuk kaja belőle tényleg csak háromszor volt, a többi alkalomsétálgatás, elringatás és viszonylag gyorsan vissza bírtam tenni aludni, de baromira lefáraszt, amikor épp, hogy lefekszem és máris megint nyügizik.
Most már tuti, hogy a foga a hunyó. Látni még mindig nem látom, de alul érzem, hogy recés a kis ínyében.

Katus,
bölcsi miatt nagyon sajnállak. Én tuti, hogy bőgtem volna, de reméljük nagyon kedves dadus nénik fognak Pannára vigyázni!

Reni,
Peti nagyon cuki kis vagány!

Marcy,
tesódékra ház miatt én is irigykedem! Ezeket az újságokat én is imádom. Sőt nekem már fejben megvan, hogy milyen lesz majd egyszer a házunk.
Pölö azt tegnap találtam ki, hogy a konyhapult nem fa vagy kő lesz, hanem beton, mert egy honlapon láttam ilyeneket és nagyon tetszenek. (Meg a mostaniban fa pult van, amiért eddig oda voltam, de múltkor tesóm eláztata és elkezdett penészedni, szóval most favédő lazúrt keresek :( )
Jaj, de jó nektek, hogy benne vagytok a tervezésben! irigyel-irigyel-irigyel!

Hozzátáplálás,
mi még csak anyatej projekten vagyunk és úgy döntöttem, hogyha a fene fenét eszik akkor is kibírom még ezt a két hetet Pancsi hat hós koráig.
Aznap úgyis akarok menni méretzkedni (hű, ezt most jól írtam?) majd akkor egyeztetek védőnénivel. Szerintem mi is almával + krumplival fogunk kezdeni, aztán majd kiderül.
Már várom ám nagyon!

Most - bizonyos oknál fogva :) - totál üres az agyam, úgyhogy ha kihagytam valakit akkor bocsi.

meteor
 
 


Katus!

Így már értem. Akkor a 4 szopi inkább estére-éjjelre és reggelre korlátozódik?

Huuu, Katus! Nagyon nem irigyellek lelkileg. Én, amióta Peti megszületett , nagyon pityergős lettem. Ha látok egy aranyos gyereket a tévében, már könnyezek, ha meg még valami baja is van, akkor bőgök. Ez a bölcsi dolog meg, huuuuuuuuuuuuuu!!!!! Én hiper-szuper érzékeny lettem!

Reni
Kép
prenata
 
 


Meteor!

Ha most kezdeném a tápolást sütőtökkel indítanék, mert az alma fog. Én persze ezt nem tudtam, és Kinga meg csak szenvedett... Én is kivártam a fél évet, jó volt így, és mindig szépen evett a lány nem volt vele gond.

Katus!

Kipróbáltad a mangót? Kingánál nagyon bejött, de csak ritkán kap, egyrészt mert drága, másrészt, mert kb. annyi vegyszer van benne, mint a banánban, amit szintén nagyon komál. Kis dél-amerikai majmócim van.

Képek (fogmosós) a blogon, most ide külön nem tenném fel. Kornélról várom a csibészest! 8)

tjuca
 
 


Tandika!
Most írom le utoljára mert a csapból is ez folyik.
Tehát az én munkahelyemen teljes fizetés jár a szülési szabadság idejére és a táppénzre is. Ezért én végig teljes pénzt kaptam.Az én fizetésemre is szükség van ahhoz, hogy ki tudjuk fizetni a sok hitelünket és meg tudjunk élni.Ha gyedre mentem volna akkor pont kajára nem maradna ami nélkül ugye nem lehet élni (mert a hiteleket és a rezsit ki kell fizetni!!).
Tehát ahogy lejárt a szülési szabadság (20 hét) utána én nem mentem gyedre hanem elkezdtem kivenni a megmaradt sima szabadságaimat és ezekkel eddig tudtam húzni.

Én lennél a legboldogabb ha itthon maradhatnék Pannával és nem kellene visszamennem dolgozni )egyébként nagyon szeretem a munkámat).
Sajnos ez így alakult.Ezt én már akkor tudtam amikor Panna megfoggant úgyhogy tudatosan próbáltam készülni erre a nehéz embert próbáló lépésre.

Juca!
Nem próbáltam még a mangót pontosan az általad elített probléma miatt .Milyen igaz, hogy a babán is ugyanebbe a cipőbe jár azt pedig gondolkodás nélkül adom.Szép kis anyuka vagyok.

Reni!
Az a baj, hogy én is extra pityergős lettem és ez sajnos nem fog a munkám javára válni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Újból jöttem. Felrqakom a hajvágós képeket! Aztán megyünk usziba! :)
Hajvágás előtt

Kép

Hajvágás közben:

Kép

Hajvágás után:

Kép

Majd este benézek még!
Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Katus!

Kinga kétszer evett eddig mangót, banánt meg két három naponta. Sajnos mindenben van méreg, nem tudjuk burokban nevelni. A krumpliban nitrát van (céklában is), meg általában mindent műtrágyáznak, de ezen nem fogom az idegeim őrölni. Ha bio anya lennék, éhenhalna Kinga. Odafigyelek, hogy mit eszik, de nem tudok mindent kizárni. Ma pl. karfiolos-brokkolis-répás főzeléket evett husival, benyomta.
Már akartam kérdezni, hogy mi a szakterületed a yardon?

tjuca
 
 


Juca,

köszi a tippet, akkor azzal indítunk!

meteor
 
 


Wavel,

tündérpumukli :)

meteor
 
 


Civil ruhás vagyok, bűnügyi területen dolgozom.

Kép

Kép
katus73
 
 


Meteor!

Feltettem a "cáfolatot" a blogba. ->IgNobel :lol:

Wawel!

Olyan nagyon azért nem sikerült megkopasztanotok a legényt, én sikeresebb voltam Kofával :wink:

tjuca
 
 


Sziasztok!

A mai napunk eléggé szét volt esve. Először is reggel telefonált a védőnő, hogy akkor ma jönne. Montam neki, hogy csak 11 után. Márk persze nem bírta ki ébren, elaludt, de alig 10 perc múlva jött a védőnő, amire felébredt.Délben meg nem lehetett kimenni a szél miatt, így benn is csak másfél órát aludt. Most szunyált el megint, így az egész nap nyüglődésből állt, hogy ő fáradt.
A párom, mikor meghallotta, hogy jön a védőnő, értetlenkedett, hogy minek, amikor 1 hete voltunk a dokinéninél tanácsadáson. (ő épp másik védőnővel van párban). Mondtam neki, hogy pár hónapja, amikor én morogtam emiatt, amikor ráaásul 1 napon, vagy egymás utáni nap jöttek, akkor le lettem hülyézve, hogy miért nyavajgok, ha valaki idejön a lakásba. A válasz: most már kezdi érteni miről beszéltem. Ez gyors volt :D
Az evési gondokra mondott pár dolgot, mit próbáljak, de amikor mindenre rávágtam, hogy már megvolt, akkor ő is csak tanácstalanul állt. Okosabb nem lettem.

Az evészet továbbra sem a favorit nálunk, jobb napokon van, hogy 1 órás bohóckodással sikerül negyed üvegnyi kaját belecsmpészni.
Akinek szintén nemrég kezdett el enni a babája, mennyiket eszik meg? A doktornő nekem azt mondta 100-at kéne, bár nem tudom ez gramm vagy ml, és hogy étkezésenként, vagy egész nap elosztva?

Juca,
a mangót én is próbáltam, és egész "csúszós" volt Márknál. Tényleg mindenben van valami méreg, ha folyton ezen agyalnánk, akkor megzakkannánk. A legújabb nézőpont szerint már a banán is allergén, mert az is déligyümölcs. :roll:

Katus, kitartás. Remélem a dadusok aranyosak, és jól gondját fogják viselni a pici lánykádnak.

Rita,
én is így voltam vele, hogy ha nem feltétlen muszáj, akkor amint betölti a 6 hónapot, elkezdem a hozzátápit. Mondjuk nálunk az evés eddig is problémás volt (csak üvegből hajlandó enni, nem cicizik), és így a mostani tapasztalatokkal, lehet, hogy korábban elkezdhettem volna. Nálunk még el fog tartani egy darabig, amíg ki lehet váltani egy-egy étkezést. Répával sem árt vigyázni, az is fogós. Ha almát adsz, akkor a sárgát vedd, az a legédesebb. A körtéből meg az a jó, ami már szinte a kezedben szétfolyik.

Anita,
Kornél nagyon csibészes lett. Mi még mindig nem rendelkezünk nagy hajkoronával, annak örvendezünk, hogy már kicsit lehet fésülgetni. :D

Kisviri,
fentebb is írtam, szóval próbálkozom én a kanalas dolgokkal, csak a fiam nem nagy partner benne. Kivártam a 6 hót, és már 3 hete kínlódunk. Néha nagyon el is keseredem, de csinálni kell.

Reni,
Tényleg vannak olyan dolgok, amit gyerek nélkül sokkal gyorsabban, egyszerűbben megjár az ember. Én, amióta ez a hozzátáplálási mizéria van, alig tudok kimozdulni, mert fejek-etetek, és a kettő közötti nyúlfarknyi idő nem elég csak kb arra hogy felöltözzek.

Szombaton volt Márk dédijének a 86. szülinapja, és a fiatalúr nagyon aranyosan viselkedett. Járt kézről-kézre, egy szava sem volt a sok ember ellen. (kb 20-an voltunk). Tündéri kiskölyök. :)

Andi

amandi
 
 


Szió Mindenki.

Tökre piszkálja a csőröm hogy sosincs időm visszaolvasni titeket, mert ugye most nincs adsl internetünk...
De!Élek, fáradt vagyok, Ádámnak kijött a harmadik foga, a lakás kezd otthonossá válni.
Legyetek jók.

Tsók:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Üdv!

Gabella, én Petinek passzírozatlanul adtam a borsót, egyáltalán nem viselte meg! Viszont a mai spenóttól eszméletlen jókat durrog, épp most cseréltem ki alatta a fürcsi utáni pelenkát. :D
Egyébként én botmixerelek a gyereknek, mert úgy kicsit darabosabb marad.
3-400 pelenka Peti kb. 2,5-3 havi adagja. Egyébként nem sok tényleg. De úgy vagyok vele, hogyha jó, akkor most veszek belőle.

Wawel, enyim gyerek is mindenevő, a céklát is megette krumplival és csirkemájjal tarkítva. A sütőtököt általában minden gyerek szereti, mert édes. A sárgarépát Peti natúran nem eszi meg...
Szopihoz nem értek, de ha lehetőségem volna rá, én az estit hagynám el utoljára. Vagyis este még kapna Peti cicit, az anyatej nyugtató hatása miatt... Nálunk anyum csinálta ezt öcsémmel, akkor bevált. :)
Tényleg csibészes lett Kornél. Petinek még nincs ennyi haja sem!

Reni, én teljesen megértelek, csak nálunk én azt viselem nehezebben, ha Peti fél nyolc helyett pl. fél hétkor nyöszizik, vagy korábban. Ilyenkor kikecmergés az ágyikóból, Peti magam mellé tesz, akkor alszik még egy kicsit. Én már nem annyira, mert félek, nehogy fejjel leessen az ágy végén, szóval csöbörből vödör. :)
Nálunk Peti 3-4 óránként eszik, de utóbbi csak akkor fordul elő, ha nagyon bealszik, mert én akkor nem keltem fel. Szóval szerintem Peti kibírná ezt az időt, de biztos, ami biztos alapon hagyj neki valamit otthon.
Úgy látszik, hogy a víz nem ivása Peti-szokás. :D Peti se kéri, pedig ő már csak reggel és este kap tápszert, a többi kajája szilárd.

Tandika, csak írtam, nálunk szerintem (ahogy írtam) azért csinálta, hogy több tejcsit csalogasson elő a cicimből, csak épp nem jött össze.

Juca, én is gondolkodtam, hogy veszek majd mangót Petinek, ugye a múltkor írtatok róla. De hogy a fenében kell megcsinálni???

Amandi, nálunk úgy van, hogyha a mi dokinéninknek van tanácsadása, ott a saját védőnőnk van, így mi nem járhatunk úgy, ahogyan ti.
Szerintem a 100 szilárdból inkább grammot jelenthet. Elsőre egy étkezésre szerintem sok, de Márknak elvben ennyit inkább egy étkezésre kellene megennie. Persze, ha még inkább csak próbálkoztok, akkor én azt csinálnám, hogy 1 napra beosztanék egyféle valamit, kb. 200 grammnyit, és folyamatosan kínálnám neki egész nap.
A banánról ezt már én is hallottam, de én a bébiételek után megyek, aszerint meg négyhós kortól adható, Peti már akkor ette.

Kitti, foghoz gratula. Remélem, mihamarabb berendezkedtek, és lesz ADSL net is.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Katus!
Iszonyú lehet ez a bölcsi-dolog, még úgy is, hogy másodszor csinálod végig… :cry:

Reni!
Nem igazán értelek, miért kellene Petinek leszokni az evés utáni szopiról, miért kéne kiváltani a szopit vízzel? Én, amíg szopik Kende, nem nagyon adok neki semmilyen más italt, vizet is csak akkor, ha homeós bogyót adok neki (üveges gyümilevet meg abszolút nem).

Meteor!
Bizony az a fogacska lesz, ha már érződik a rece! Azt én már úgy számoltam, hogy kinn van a fogacska, sztem Pancsinál is ez a helyzet! Meglestem a blogot, tök jó!

Juca!
Nálunk a sütőtök is okoz egy kis székrekedést… :wink: Úgy tudom, hogy az is fogós…

Wawel!
Nagyon jó lett Korni új haja! :D

Amandi!
Eleinte Kende is csak minimális mennyiségeket evett meg (és bizony van úgy, hogy most is csak pár kanál csúszik le, hangulatától, fáradtságától függően). Ne erőltesd, mert attól nem lesz jobb, magától rá fog jönni, micsoda nagy muri az evés! :P

Kitti!
Gratula a foghoz, és a költözéshez is, biztosan hamar bekötik az ADSL-t is.

Ma voltunk baba-mama klubban. Kende bemutatta mindenkinek az álldogálótudományát, meg megsimogatta a barátnőjét, Zelmát is. :) Tudja, mitől döglik a légy! :D Aztán egyszer csak felállt az egyik pad mentén, és laza mozdulattal leborította a sós ropit. Ez még oké is, csak hogy egy a földön maradt, nem vettük észre, csak én, azt, hogy Kende jóízűen ropogtatja… :shock: A frász tört ki… Jó, hogy van hat foga, de azért ezzel még várunk…

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Még élek, csak már alig :shock:
Maki egész tűrhetően van, csak én lettem valahogy nyamvadt, pedig most még aludni is normálisan sikerült.
Fő hírünk: Misi a fejébe vette, hogy igyekszik utolérni Kendét, megérkezett az 5. foga is és továbbra is vadul nyálzik és kotorászik a szájában, DE a másik oldalon...

Katus, Reni!
Én is halál bőgős lettem, pedig korábban nem voltam ilyen :-(
El fog ez múlni, Katus? Kata születése után meddig voltál extra érzékeny?

Andi!
Most többet fejtem, mert néhányszor anyukám vigyázott Misire, és kellett az ellátmány távollétemre is, hát, abszolút minden tiszteletem a tiéd a fejés miatt!!! Őrült sok idő a fejés, a fertőtlenítés, Misi már alig alszik, a köztes idő semmire nem elég, ezt végigcsinálni hihetetlen nyomást jelenthetett. Ha befejezitek majd az anyatejet, rengeteg időd lesz hirtelen :-)
Hozzátápi: kezdéskor 3-4 hétig alig pár kanál gyümölcsöt evett Misi, többet nem volt hajlandó, és elég lassan állt át a komolyabb mennyiségekre. Nálunk a gyümölcsök a nyerők, meg a sütőtök, mert az is édes. Főzeléket magába még egyszer sem evett meg, főzeléknek minősülő dolgot eddig csak almával vagy barackkal együtt tudtam csak a szervezetébe juttatni.
Van a közelben egy lány, akinek a kisfia szintén nem akar átállni a szilárd kajára, pedig 10 hónapos is elmúlt már. Mondjuk ő originál fogyasztja az anyatejet, szóval a lánynak nem gond. Nem mindenkinek megy gyorsan ez az átszokás.
Ja, és a védőnő nálunk mindig a dokinénivel van egyszerre rendelésen. Igazából itt van 5 doki és 10 védőnő, és értelemszerűen 2 védőnői terület tartozik egy orvoshoz, és így is rendelnek. Már egész rég volt nálunk a védőnőnk, pedig ő nagyon kedves hölgy. Biztosan sok kisbaba van most a körzetben. Vagy itt nem is járnak ki 6. hó után, nem tudom.

Anita!
Kornél nagyon aranyos!!! És (lehet hogy ezt csak én látom így) sokkal idősebbnek tűnik a haja miatt, nem? Olyan kisfiús, mintha már 1 éves is elmúlt volna. Misi haja még csak most kezd valamelyest nőni, a képeken meg alig látszik, mert szőkésbarna, seszínű. Gondolom később majd olyan középbarna lesz, mint az enyém. Talán majd a kistesó (ha lesz) örökli apa fekete haját. :-)

Kitti!
Gratulálunk a 3. foghoz!!! Ádi kezd belejönni a fognövesztésbe :-)
A beköltözéshez szintén gratula, legyetek nagyon boldogok a saját otthonban!

Na, megyek zuhanyozni, aztán eldőlök... most annyit bírnék aludni, mint egy medve...

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Wkata!
Ha emlékeim nem csalnak a szoptatás befejeztével egy kicsit enyhült az extra érzékenységem, de nem tűnt el teljesen.Természetesen amikor megfoggant Panna onanntól kezdve megint fokozódott.

Szorítsatok mert 9-re megyek a bőrgyógyászhoz és kivágja az arcomon az anyajegyemet.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus!

Szorítok! Majd meséld el. Nekem is van egy a szemöldököm felett, de kicsit félek levetetni, nehogy megmaradjon a helye.

Reni
Kép
prenata
 
 


Katus!

Nagyon szorítok, nekem is mennem kellen már anyajegy vizitre, mert megint van egy gyanús :cry:

Ex!

Mangót megpucolod késsel, majd lefejted a magról (ha nem jön le késsel kivágod, mint a nem magvaváló őszibarackot), botmixer, és már tápoltathatsz is. Vigyázz, mert Neked nem hagy semmit, ha jó mangót veszel!

tjuca
 
 


Lányok!

blog-> egyik csaj a játékokról kérdezett, ki mikor mit vesz/csinál/játszik... én leírtam az enyimét 8) ha van kedv, idő, energia plíz :lol:

tjuca
 
 


Norwell!

Kingánál a tök lágyít :shock: meg ezt is olvastam valahol, na most légy okos Domokos :D

tjuca
 
 


Sziasztok!

Katus, köszi az infót. Sajnálom, hogy így alakult. De tudom, hogy ez rajtad sajnos nem segít. Reméljük, Panna könnyen beleszokik az új helyzetbe, és akkor mindenkinek könnyebb…

Lányok, a banánról egyébként azt olvastam, hogy a szárából ellentétes végét (kb. 1,5-2 cm) le kell vágni, azt nem szabad odaadni a gyerkőcnek, mert ott gyűlik össze benne a sok permetszer és egyéb vegyszer. És akkor a maradék része elvileg nem olyan vészes. Én legalábbis elhittem ezt, és így nyugodta vagyok banán-ügyileg.

Amandi, én úgy tudom, gyümiből 80 g egy adag, főziből 150 g. Szerintem mondjuk felesleges méregetni, csak idegesíted magad. Úgyis gyerek-függő. Én kíváncsiságból lemértem 3-4 alkalommal. Eredmény a következő: Kíra a gyümölcsöt nagyon szereti, ma megevett pl. 100 g barackot (üveges bébidesszert) és hozzá egy egész banánt(!) (kivéve az utsó két centit), úgyhogy tuti volt 230 körül, vagyis négyszeres adag. Gyümit dec. eleje óta eszünk. A főzit viszont nem nagyon szereti, január 2-án kezdtük. Céklából és sütőtökből megeszik szűk 150-160 g-ot, de ami nem annyira ízlik, vagyis az összes többi, általában csak 50-70 g, vagy annyi se. Úgyhogy kitartás, majd alakul.

Tandika

tandika
 
 


Amandi, persze a fentiek már "normál" adagok, odáig azért el is kell jutni, és ez idő :)

Tegnap kezdtük mi is a borsót, úgy tűnik, ízlett neki, mégsem evett, csak talán 8 kanállal. Ma folyt. köv. :-)

Nekünk mondjuk szerencsénk van a főzinövényekkel, minden van a nagyiknál lefagyasztva, a kertből, így nem kell félnem a nitrátos krumplitól és társaitól, mert szerencsére a nagyiknak nyáron időhiány miatt nem futott permetezésre. Műtrágya pedig szóba se jöhetne náluk! Teljesen bio :-) Még jó, hogy ők már előre gondolkodtak (főleg az anyósom, akinek már van egy két és fél éves unokája), mert én még nyáron, szülés előtt és alatt nem igazán foglalkoztam ezzel, hogy mit fog enni a gyerek januárban :lol:

Tandika

tandika
 
 


Sziasztok Csajok,

az utóbbi néhány napban nem tudtam olyan sűrűn jönni, ahogy szerettem volna :( .
Most visszaolvastam, ami elmaradt.

Katus: remélem szép lesz a helye az anyajegynek, a nővéremnek a hátáról és a hasáról vettek le egyet-egyet, de nincs megelégedve :( . Mondjuk pihennie kellett volna, de volt vmi akkoriban, ami miatt szinte egyszerre utána autóba kellett ülni és vezetnie, lehet, hogy ez is hozzájárult...

Juca: mostanában a blog olvasására sem volt időm, de talán du. benézek és írok néhány sort, kevem van, csak időm nincs :( .

Norwell: baba-mama klubb miatt irigy vagyok :) . Éppen tegnap kérdeztem az egyik barátnőm, hogy mi járunk-e. Egyenlőre nem, de ami késik, nem múlik. Szeretném megvárni, amíg Marci biztosan ül, mert akkor nem lenne annyira fárasztó :) .



Reni: Marci a kezdetektől fogva elfogadja kajcsi után a vizet. Én úgy vagyok vele, hogy nem akarom cicifüggővé tenni, ezért adok neki vizet + hogy minél elöbb megszokja. Később, amikor nem lesz cici, nem akartam volna teával tömni, ezért már korábban elkezdtem néhány korty vízhez szoktatni. Ráadásul a főzelék után kifejezetten jól esik neki az enyhén langyos vizecske. Annyit teszek a cumisüvegbe, ami nekünk kb. másfél korty lenne... és azt sem issza meg teljesen, csak néhány kortyi és kész is a vidám kisbaba :lol: .
Mindenki maga érzi, hogy hogy szeretné csinálni, szerintem az, hogy reggel, tízórai után, uzsi után és este szoptatom bővel elég neki, ráadásul ott van még az éjszaka is :) . Marci ilyen tekintetben nagyon aktív éjszaka :) .

Hozzátáplálás: Tandika, képzeld, Marci is tegnap kapott először borsót és az is a nagyik által korábban lefagyasztott volt. Én krumplival és egy kis frissen turmixolt almalével kevertem (az almalé azért kellett, mert nagyon sűrű volt). Én nem passzíroztam, egyszerűen csak a legnagyobb fokozaton leturmixoltam. Marcinak ízlett, bár eddig szinte nem is volt olyan, ami nem. Múlt héten ettük a céklát, az is nyerő volt :) .
Holnap és holnapután sütőtök lesz keverve vmivel.
Azt hiszem holnap reggel próbálom ki a meggyet gesztenyével, csak azt nem tudom, hogy főzzem-e a meggyet, vagy elég, ha csak leturmixolom, miután felengedett??? SZERINTETEK???

Banánnal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni: nálunk nagyon bejön, nem hiszem, hogy különösebb baja lenne a babáknak tőle, bár biztos itt is vannak különbségek, egyik gyerek érzékenyebb, mint a másik. Nekünk pl. szorulást sem igazán okoz semmi...

Kata: nem ér nyamvadtnak lenni :) ! Küldök egy kis energiát :lol: !

Marci most alszik, utána kajcsi aztán egy nagy séta lesz. Szépen süt a nap, öröm ilyenkor a levegőn lenni :) . Mindenkinek további szép napot, ha tudok, akkor még jelentkezek :) .

Puszi
Eni

Néhány kép Marciról, dőlés közben :lol: !

Kép

Kép

Kép

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Itt is gyönyörűen süt a nap, úgyhogy valószínűleg, ha felébred a fiatalúr, akkor mi is megyünk sétálni.

Marcy: én csak felengedtem a meggyet és turmixoltam, nem főztem meg. Hozzáadtam a gesztenyét és egy keveset a meggy felengedett levéből, hogy lágyabb legyen. Kornél nyelte, mint kacsa a nokedlit. Igaz, az apja is megkóstolta, de ő elcsodálkozott azon, hogy ezen mit lehet enni. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a férjem még a mákos tésztához is rántott húst kérne! :D Milyen csinos a kislegény! :)

Ebéd után én is adok vizet Kornélnak, és megissza. Egyet értek Marcyval, hogy mindenki maga tudja. Én azért adok vizet, mert az a legjobb szomjoltásra. Néha kap teát is. Gyümölcsleveket csak nagy ritkán. Talán eddig egyszer kapott csak. Azzal még várok.

Majd lassan mi is kezdjük kiegészíteni az ételeket, úgyhogy nálunk is jön majd borsó és a többi is. Azzal kapcsolatosan így még nem tudok nyilatkozni, de örömmel olvasom, amiket írtok, és tanulok belőle.

Igyekszem még benézni!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Én a gyümölcs és a főzelék után szoktam adni Kírának teát, de csak 2, max. 3 kortyot iszik belőle. Úgy egyébként pedig egyáltalán nem iszik. Úgy látszik, a napi 6x szopi kielégíti a folyadékszükségletét.

Lányok, a meggyet ti veszitek, vagy házitermés?

Tandika

tandika
 
 


Sziasztok!

Kezdek befordulni az éjszakai nemalvástól! Tegnap 11 volt, mire Peti elaludt. Gondoltam, most biztos beájul reggelig. Egy fenét! Legalább 20-szor kelt és reggel 7-kor már ébresztőt fújt. Ekkor átmentem a páromhoz, hogy én még 1 órát alszom, ővé a gyerek. Erre ő odament Petihez, elmondta neki, hogy maradjon csendben és kivonult a konyhába kávézni! Férfiak!

Amandi!
Nálunk főzelékből 150-180 g fogy el egy kajálásra, gyümiből 100-150ml gyümölcstől függően. Kezdetben kb. a felét ette minden mennyiségnek. Nálunk a banán nem megy, pedig már a kezé be is adtam egy darabot. Csak jól szétmarkolászta. Érdekes, mert az almás banános frutaputát megeszi, pedig szerintem rémrossz. Így mi főleg almát-kötét-barackot-szilvát eszünk. Szerintetek meggyet milyen más gyümivel lehetne adni, mert magában savanyú?

Anita!
Kornél kész férfi ezzel a hajzuhataggal! :lol:

Marcy!
Marcika jó kis húsi legény! Akár Peti!

Tegnapi sztár aktfotónk!
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

megjöttünk a sétából :) .

Tandika: meggy nálunk házi termés, sőt cseresznyét is fagyasztottunk le, úgyhogy szerintem vegyesen kapja majd a babóka, úgy talán nem lesz olyan savanyú. Egyébként egyenlőre fogalmam sincs milyen íze lesz a gesztenyével együtt :lol: .

Ma el szeretnék menni Tescoba a férjemmel, hogy vegyek 7 gabonából álló pehelyből, amit állítólag ott lehet venni. Megemlítettem a védőnőnek és mondta, hogy nagyon jó, csak a többi anyuka panaszkodik, hogy nem mindig lehet venni (hiánycikk :shock: ). Kiváncsi leszek szerencsém lesz-e. Ebből szeretnék még hozzákeverni a meggyhez.

Reni: én ugyanúgy voltam, mint te, amikor voltak ezek az álmatlan éjszakák és későn fekvések. Azt hittem, amikor mondjuk úgy fél 11 körül aludt el (elötte hatalmas jókedv és rugdalózás, nem tudom nálatok hogy zajlott előtte), hogy na most aztán reggelig alszik, hát kb. 10-szer kelt éjszaka. Mostanában éjfélig kel kb. 2-3-szor, aztán negyed 3-kor és 5 órakor. Ez a divat mostanában :lol: .

Banános kajcsik nálunk nagyon bejönnek, egyébként szerintem is azok a legfinomabbak :) .

Reni: igen, nagyon jó húsban van Marci, kis döncinek szoktam csak nevezni. Peti és Marci itt a két húrki-murki, még talán Rita Pancsája veszi fel velük a versenyt :lol: :lol: :lol: . Éljenek a hurkás kölkök :lol: :lol: :lol: .

Dobok még egy képet :) .

Kép

Eni
marcy
 
 


Reni!

Tudom, hogy nem vígasztal, de ez csak egy átmeneti állapot. Most nálunk javul a helyzet, "csak" három-négyszer kel Kinga, de arra is volt már példa, hogy csak kétszer kelt fel.

Meggyet bármivel lehet adni, pl. gesztenyével, almával, körtével, de megpárolva magában sem olyan rossz, vagy rizzsel. Én Sinlacot adtam hozzá, Kinga betolta. Ma Sinlacos sóska volt, és nem győztem lapátolni, pedig az is savanyú.

tjuca
 
 


Sziasztok!

A műtétet túléltem remélem jól sikerült.Kb 15 perc alatt kivágta az orvos és össze is varrta majd tett rá összehúzó tapaszt.
Jövő héten pénteken szedi ki a varratokat addig nem érheti víz :shock: .
Kaptam bele két lidocain injekciót így semmit nem éreztem az egészből.
Azt mondta az orvos, hogy biztosan megfog látszani a vágás de idővel halványodni fog.Veszek majd varratszedés után Zeraderm krémet (szilikonos) és azzal fogom kenni állítólag nagyon hatásos, halványítja a műtéti hegeket.
Egyébként attól is függ, hogy mennyire marad meg a sebhely, hogy milyen az alany szövetállománya.
Az enyém szerencsésnek mondható ugyanis a 2 császármetszésre egy nagyon vékony halvány fehér csík emlékeztet, ugyhogy abban reménykedem, hogy ez sem fog nagyon memaradni.
Továbbá festem az arcomat tehát az is fog rajta takarni valamicskét.

A meggyet én nem főztem meg hanem felengedés után összeturmixoltam a gesztenyével és ha jól emlékszem almát is tettem hozzá ( mint mindenhez :lol: )

Kép

Kép
katus73
 
 


Ja az éjszakák nálunk is katasztrófálisak kezdek én is zombi üzemmódba átmenni.Oda húzom a kiságy mellé a fotelt és onnan simogatom a királykisasszonyt.
Egyszer csak vége lesz ennek remélem.

Kép

Kép
katus73
 
 


Marcy!

Nagyon csibészesen mosolyog apa és fia!!!!
Hát, igen a Marci és Peti is hurka-gyurka! Bár Peti mostanában sokat nyúlt. Kíváncsi leszek a súlyára! Két hét múlva lesz mérlegelés!

Katus!
Az arcodon hol volt az anyajegy?

Juca!
Végig néztem Kinga képeit! Tündérke!!!
Milyen lakásban laktok? Valami újépítésű lakópark? Elég tágasnak látszik!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni!

Aha így is lehet mondani :lol: kb. 28 éves panel lakótelep. 74 nm2, át lett alakítva, és nagyon jó az elrendezése. Erre futotta, de én szeretem. Mondjuk bútoraink nincsenek, de idővel az is lesz majd.
Peti, Marci, és Pancsa mellett Kinga olyan, mint egy kis nádszálvékony csontkukac :wink: Nagyon csinik, én is ilyen voltam :lol:

tjuca
 
 


Marcy!

Az apa biztos, de ki lehetett az anya? :lol:

Hú, most lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de ahogy elnézem a képeiteket, főleg a pasikét, akkor kezd lekoccanni a korom. Én ha magamra nézek, még mindig egy tinit látok, pedig nem nézek ki úgy, csak az maradt bennem, de ha elnézem a párjainkat, akkor leesik, hogy jé beléptünk a középkorúak körébe, bennem még mindig a vézna gimis skac kép él, pedig Kofa is vállas, meg szőrös (na jó most a feje kevésbé, miután megtéptem), de akkor is, a kortudatommal nem stimmol valami. Veletek nincs ilyen? Én még az anyuka státuszt sem érzem, mikor Kingával rallizok. A múltkor egy hangyát nézett ki magának ( a baba-mama klubban), és csak annyit nyögtem ki, hogy jó ízlése van, fehérjében gazdag a hangya. Látnotok kellett volna a reakciókat. Én szerintem még nem értem bele az anyukakorba biz. szempontból soha nem is fogok talán.

Nya nem nyekergek, pláne nem ekkora hülyeségeket, majd a blobga 8) :lol:

tjuca
 
 


Üdv!

Norwell, Kendének jó étvágya van. Peti már mindent kap a pacalon kívül. Ma pl. anyukám pizzás táskájából majszolt el némi tésztát, most meg csokit eszik. Ropit csak azért nem adok neki, mert ugye nincs foga, meg nagyon morzsás.

Wkata, újabb foghoz gratula. Nálunk még mindig semmi...de már írtam, hogy nekem is egyévesen jött ki az első. :)
Nálunk 3 védőnő van és 2 doktornéni. Én a körzeteset választottam Petinek, így ezért is van egyszerre a védőnő meg a doki. Mert ugye a védőnő mindig "körzetes", azt nem válaszhatod, de orvost igen, és ha ahhoz viszed tanácsadásra, ott értelemszerűen más van mellette.
Már írtam, hogy az én férjem kicsinek szöszi volt, most meg sötét a haja, mint az éjszaka. :)

Katus, sajna én nem drukkoltam, most olvastam az üzit, de remélem, minden jól ment! Tavaly a nagyapámnak vágtak ki egyet a vállából, ami után műtétek sora következett... :? Ferinek meg szemölcsei vannak...már citálom a bőrgyógyászatra, de nem tudom, mikor járok sikerrel.
Neked akkor nagy szerencséd van, nekem még eléggé látszik a műtéti heg...szerintem így is marad.

Juca, köszi a "receptet".

Most hogy említettétek a baba-mama klubot, előszedtem a múltkori papírt, amit a védőnő adott, van tőlünk nem messze egy fejlesztő csoport hétfőn és pénteken 9-12 óráig, lehet, hogy a jövő héten elmegyek Petivel...

Marcy, meggyhez passz, de ha fagyasztva volt, ereszt annyi levet, hogy elég legyen csak turmixolni...szerintem. Most szombaton féláron lesznek a fagyi gyümik a Sparban, lehet, hogy veszek én is meggyet, és csinálok Petinek én is meggyes-gesztenyét.
Látom, a fiad imádja a fotelt. :)
Gyümilét Peti is ritkán kap, habár épp most az van neki felesben az itatópohárban. Eddig már megivott belőle 50 ml-t. :)
Meg kell állapítsam, hogy Marci apájától csak az Y kromoszómát örökölte. :D

Reni, a férjed elég demokratikusan megoldotta a dolgot. Nálunk is hasonlóan működik a dolog esténként, szólok a férjemnek, hogy most ő menjen a gyerekhez, erre ő nekiáll csi-csi-csi-zni, ami a gyereket nem hatja meg, így kelhetek fel.
Látom, nektek is még heges a BCG-oltás helye. Jó a sztárfotó!
A banán Petinek csak mostanság kezdett magában nyerő lenni, pedig 4 hósan már keverve kapta mindennel.

Ági

Ui: Peti is a gebék táborát gyarapítja, holnap viszem méretni.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Juca!

Ezzel az érzéssel nem vagy egyedül, pedig már én is közelebb vagyok 31-hez, mint a 30-hoz. A múltkor épp mondtam a páromnak, hogy ha már Peti nem lesz cicifüggő, majd lepasszoljuk a szüleimnek, mi pedig mehetünk a barátokkal kocsmázni. Aztán gondoltam bele, hogy lehet, hogy majd kinéznek minket a tizenévesek, de sebaj!
Arról nem is beszélve, hogy a szomszéd 10 éves kislánya csókolomot köszön. Már majdnem mondtam neki, hogy tegezzen, de aztán belegondoltam, hogy én is arra fogom nevelni a gyerekemet, hogy felnőtteket ne tegezze.

Emlékeztem én, hogy már korábban írtad, hogy panelban laktok, de amikor néztem a képeken, hogy milyen tágas, meg hogy a konyhában be van építve a mosógép ( a miénk is), na meg a kádatok sem éppen panelfürdőszobai méretű, akkor jött a ?, hogy lehet hogy félreemlékezem! Mindenestre klasszul megcsináltátok!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni!

Én a múltkor is csak néztem, amikor Meteor elment kocsmázni :shock:

Én pocakosan is voltam, meg Kingával is többször :twisted: Nyáron a hőségben én biza sörözgettem. Borsodban, mikor mentünk a csibetáborba a 3 hónapos lánnyal, és betértünk egy ivóba, és megkérdeztem, hogy a lányomat hol tudom megitatni, kérdezték mivel, mondtam csak pálesz kell, kenyér van nálam. Mikor mondtam, hogy csak viccelek... aztán nem volt egy budi, ahol szoptathattam volna, így kinn az ernyő és a leanderek társaságában. Volt ott vagy négy fickó, mind eliszkolt. Az egyik majdnem bebringázott az árokba :lol: :lol: :lol: De szabadtéren pl. a Vagonban voltunk vagy 3-4-szer. Szal engem nem tart vissza a ded, hadd szocializálódjon a kis kocsmatölti. :twisted:

tjuca
 
 


sziasztok,

már harmadszorra járok ma erre, de a kisasszony mindig azt a pillanatot választotta ébredésre, amikor kezdtem volna írni.

Reni,
tudom nem vigasztal, de pocsék éjszakákban sorstársad vagyok éppen :) Bár tegnap csak az esti elaltatás volt katasztrófa - fél 10kor nagy üvöltés után elaludt, fellélegeztünk, én be a kádba, de 10 percig sem lehettem ott már kezdte megint. Végül beadtam neki fájdalomcsillapítót. Éjszaka viszont csak kettőször ébredt, viszont az hosszú cicizés volt: én bealudtam mellette a kanapén :)
Ma voltunk sétlni egy nagyot és napközben csak kétszer fél órát aludt, úgyhogy most beájult, de már rettegek előre.
Ja és múltkor én azon akadtam ki, hogy kaja után odaadtam az apájának ringatásra, amig elmentem -volna - fürödni, de öt perc után már jött, hogy üvölt a gyerek és ő ezt nem bírja :) Ja, hogy én egész nap vele vagyok...hát az más tészta :)

Marcy,
dicséretet köszönjük és a tagságot is a hurki klubba :wink: két hét múlva megyünk méretzkedni, hát kiváncsi leszek :)

Juca,
már a blogban is írtam, Kinga viszont kis légtornász :)

Katus,
örülök, hogy minden rendben. Azt hallottam, hogy a kozmetikákban levő biotron lámpával világítva is szépen eltüntethetők az ilyen heggek. Ha gondolod kiderítek bővebb infót: unokatesóm kozmetikus.

Egyébként amióta folyamtosan terítéken vannak a különböző bébikaja receptek én állandóan éhes vagyok, amikor a topikot olvasom :) Tiszta szerencse, hogy nem fogyózom, bele is őrülnék :D

Kocsmázás kapcsán: hát nekem rettentő jól esett. Nem csak a sör, bár az is nagyon, de inkább a hangulat, meg hogy két órát egy kicsit a régi-én lehettem. Persze utána rongyoltam haza abba a valóságba, ahol kisgyerekes anyuka vagyok :)
Ja és Juca, ne izgulj én is hasonlóan érzem magam, még lélekben 20éves vagyok és olyan furcsa néha belegondolni, hogy igazából már 30as vén matróna lettem :D
Ja viszont a kocsma ahol voltam szerencsére nem tinikkel volt tele, hanem nagyjából mikorunkbeliekkel. Meg is kérdeztem az ismerőstől, akivel taliztam, hogy ez minden nap ilyen, vagy csak mások is ma jöttek könyvet kölcsön adni (merthogy ez volt a tali indoka :))
Olyan furcsa volt belegondolni, hogy ez csak egy hely és még van biztos jóval több a városban, ami egy csütörtöki napon így tele van...

meteor
 
 


Reni!

Az arcom jobb oldali részén van illetve volt az orrcimpám vonalába, az orromtól kb2 cm-re.Az anyajegy 7 éve még teljesen lapos de mostanra eléggé kiemelkedett ezért döntöttem az eltávolításáról.
Egyébként maga az anyajegy kb. 4 mm x4 mm-es tehát nam valami nagy de negem egyre jobban zavart.
Hiába nőből vagyok.

Kép

Kép
katus73
 
 


Meteor!

Megköszönöm ha megkérdezed bár az igazság az, hogy nem tudom honnan szerezhetnék bioptron lámpát.
Jól lenne egyet vásárolni mert nagyon sok mindenre jó de sajnos most nincs felesleges 40-70.000.-ft-unk.

Kép

Kép
katus73
 
 


Hali!

Én korban pont a ti ellentétetek vagyok. :) Nem tudom, miért, de nem vágyom kocsmázni, bulizni, stb. Persze nem vagyok begyöpösödött, értem, mire gondoltok...

Reni, nekem is van, aki csókolomot köszön, engem zavar. Én nem nevelem magázásra Petit, egy kisgyerek úgyis mindenkinek egyfélét mond. Na szerintem az inkább egy szia legyen...ha magamból indulok ki.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Katus: a bioptron lámpa tényleg nagyon jó, különösen a friss hegekre. Ha nincs rá keret, akkor a kozmetikákban néhány 100 Ft-ért minden nap is akár meg lehet bioptron lámpázni. A kozmetikus biztos adna tanácsot, hogy hány percig kell/érdemes egy-egy alkalommal lámpázni.
Érdemes lenne neked is a kozmetikusoddal beszélni, mert biztos jobban meg lehetne vele beszélni, mintha csak úgy egy új kozmetikusnál elmondanád a kívánságodat, de az sem lehetetlen.
Az én kozmetikusomnál van erre lehetőség, de sajna Szombathelyen :( .

Kocsmázás: a kocsmázás nem éppen az én világom (bár tudom, hogy teljesen modern értelemben), de azért vannak dolgok, amik hiányoznak. Mi amikor még nem született meg Marci azzal ünnepeltük a szüli- és névnapunkat, hogy elmentünk vacsorázni kettesben. Nagyon élveztük, utána mindig hazasétáltunk (akkor még nem volt autónk) és mindig azzal nyugtattuk magunkat, hogy igazából nekünk nem is hiányzik az autó, mert biztos akkor is használnánk, amikor csak 100 m-t kellene gyalogolni, így pedig milyen szuper, mert édes kettesben sétálgatunk :P . Hozzáteszem, hogy kb. 8 évig sétálgattunk így édes kettesben hosszabb-rövidebb távokat :) .

Ami hiányzik, az a salsa és a mozgás. A szaunázás, a ..... na inkább nem folytatom, jól érzem magam így is, imádom Marcikát, szeretek vele lenni :) .
Megpróbálok babás kikapcsolódást találni. Holnap megyünk a barátnőmékhez, ahol 2 baba van, egy 4 éves és egy másfél :) . Nagyon várjuk már :) .

A korommal már nem is foglalkozom, most hogy már 3-sal kezdődik... :) .

Na, elég a nyavalygásból :P , mindenkinek szép estét!

Eni

Eni
marcy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?