Új privát üzeneted érkezett!

Zsandi:kicsavarogtad magad???? :lol:

Barbi:milyen volt a szülinap????Mérlegelés eredménye?????Dokinő kifaggatása sikerült?????

Zsuzsi:szerintem sajtot már adhatsz , a többit passzolom, mert én a túrót is csak múlt héten kezdtem el adni.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Méretek: súlya 9360, hossza 75.
A tejtermékekkel még mindig várunk, a bárányhimlő oltásra azt mondta a dokinéni, hogy csak 1,5 évesen. (én azt olvastam, hogy 9 hónapos kortól, de mindegy hiszek neki)
És nagyon boldog vagyok, mert a dokinéni úgy ítélte meg, hogy az Ádám kaphatja a pneumo... oltást támogatottan. Van jó oldala is, hogy koraszülött volt és milyen sokáig volt intenzíven. Ugye? :? Sosem gondoltam volna.
De a lényeg, betudom adatni neki és nem kell annyira sokat fizetni. És ennek most úúúúúúúúúgy örülök!!!

Zsuzsi, éjszakáink dettó mint a tiétek. Óránként kel. :cry: Már éjjel nem bírtam cérnával és odavettem magam mellé. Na nem mintha így aludt volna, de legalább nem kellett ugrálnom.
Már nincs ötletem, de a dokinéni szerint megint úton van egy-két fogacska, az lehet a ludas.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibolya 2012.11.18 08:23-kor.
bibolya
 
 

 
 

Sziasztok!

Nos, remélem most hagynak a gyerekek egy pár percet arra, hogy legalább bejelentkezzek, bár ébren vannak éppen, és a fülhallgatót rángatják.

Timi!
Szörnyű még olvasni is, hogy Hanna baba megint beteg, megint a füle, megint fel kellett szúrni! Elhiszem, hogy tanácstalan vagy, nagyon-nagyon remélem, hogy sikerül hamar megtalálnotok a megoldást, vagy egyszerűen megoldódik ez a sok betegség magától. :?

Barbi!
Örülök, hogy megkaphatjátok olcsóbban az oltást, mikor javasolta a dokitok? Mikor fogja megkapni Ádám? Szép nagy baba, jó kis méretek.

Julcsi!
Én is nagyon megnézném azt a bizonyos képösszeállítást, úgyhogy várom. :wink:

Játék:
Nálunk sincs túl hosszú egyedüli játék, igénylik, hogy szórakoztassam őket. És csupa olyan dolog élvez előnyt a méregdrága játékokkal szemben, mint légycsapó, vezetékek, újság, és sorolhatném a tiltott dolgokat. A játékoknál nálunk most az a sláger, hogy ütögetik őket egymáshoz. Vagy az asztalhoz. Vagy a tévéhez. :shock:
A bébitaxi továbbra is Nr. 1., szerintem Flóra egész álló nap tudna rajta ülni, Marci meg tolná. Ehhez viszont ki kéne mennünk a repülőtérre, hogy alkalmas pálya legyen, mivel itt mindig szembe jön egy küszöb, egy asztal, egy szekrény, stb. Ha nem egy nagyon forgalmas út mellett laknák, kiraknám őket az utcára, simán eljönnének mellettem a boltig. :lol:

Jaaj, nem emlékszem, hogy ki-mit írt még az előző oldalon, de sajna most nincs is időm visszanézni, majd talán délután.

Ibolya! Kép
Örülök, hogy ránk találtál, gyere gyakran, és mesélj magatokról. Látom van egy sulis csemetéd is, úgyhogy te is a kétgyerekes anyukák életét éled.

Tegnap jól sikerült a bp-i útunk, végül eljött velünk egy barátunk is, így míg Zsolti a dolgát intézte, mi végigjártunk jó sok helyet. Végre vettem a manóknak gumitalpú zoknit, ma van a főpróba, teljesen jól funkcionál egyenlőre. Este fél 8 körül értünk haza, így a fürdés tegnap elmaradt :oops: , helyette gyors vacsi volt, aztán már aludtak is. Szerencsére reggelig.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok!

Tegnap estére Kriszta betaknyosodott és állandóan tüsszentett. Az orra ma is folyik, és néhányat tüsszentett is, de azonkívül, hogy most kelt fel, mégis úgy néz ki, mintha egész nap nem aludt volna, semmi jele sincs betegségnek. Jó a kedve, játszik, na, mondjuk a kajájából néhány falatnyit meghagyott, de ilyet még szokott.

Hogy minden tökéletes legyen, István már délben hazajött, mert fáj a feje, a háta, a lábaiban nincs erő és szörnyen aluszékony. Nála a hűlésnek a jelei ezek.

Látom, ti se iparkodtatok nagyon.

Barbi, örülök, hoyg Ádám megkaphatja a szurit ingyen. És szépek a méretei. Hozzá hasonlíva Krisztát ezek szerint a lányom sincs elmaradva nagyon, anyósom szerint meg egyenesen ducinak :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: mondható: 9 hónap 1 hetesen volt 9240 g és 76 cm.

Andi, örülök, hogy sikerült a csavargás. A fürdés miatt meg szerintem nem kell pirulnod: én nem fürdetem krisztát minden este, sőt, van amikor csak minden harmadik napon van fürcsi. Hisz az arcát-nyakát úgyis minden nap többször megmosom, a popsiját is legalább kétszer vízzel mosom le (vagy ahányszor kakil) így fölöslegesnek tartom a minden este való fürdést. Hajat úgysem mosnék neki mindig.

Ibolya, üdvözöllek! Én is később csatlakoztam a csapathoz. Gyere még mesélj magatokról, és írj minél többször. Mi finomat ebédeltetek? (Le szoktuk írni a manók aznapi ebédjét, illetve minden kajáját.)

kriszta reggel narancsleves joghurtot kapott kukoricapehellyel és búzacsírával, ebédre pedig halas krumplit (3 közepes krumpli, 1 szigorúan szálkátlanított halfilé, 2 cikk fokhagyma, majd a végén 1 kávéskanálnyi vajat és egy jókora szelet sajtot is belekevertem. Nagyon finom lett, és ez kb. 2 adag. A maradékot lefagyasztom.)

Valamit akartam még Zsuzsinak, de mire leírtm a nevet, már elfelejtettem... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Ezt elküldöm és visszanézem az előző oldalon...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Persze, megvan. Túró, sajt.
Sajnos tényleg nem lehet eligazodni sem a könyveken, sem a neten található írásokban, és a gyakorlatban is mindenki picit másképp csinálja.

Én a túrót 7 hónaposan kezdtem adni Krisztának, és nem túl gyakran. Kb.1-2x hetente. Gyakrabban kb 9 hós korától adom, de most ismét kevesebbet kap, mert múlt héten bevezettem a joghurtot.
A sajtot valamikor 8 hós kora után kapta. Szerintem bármelyikkel kezdheted, ha nem volt a családban tejallergia. Ha mégis, akkor ajánlatos 1 évig várni.
Ha adni kezded, az elején érdemes kevesebbet adni, és 1-2-3 napig figyelni, hogyan reagál rá. Ha semmi elváltozás, kiütés, vagy bármi más tünet, akkor bátrabban adhatod. Néhány nap, esetleg 1-2 hét eltéréssel (ha óvatosabb vagy) bevezetheted mindkettőt, sőt aztán jöhet a joghurt is.
Kiemelem, ez a személyes véleményem, illetve én így csináltam. (A rossz tapasztalat miatt ezt muszáj volt kiemelnem. :roll: :roll: :roll: )

Na, megyek, mert kriszta nagyon elcsendesedett, kíváncsi vagyok, mit csinál!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Juhé!!!!
Nem kell protkóra gyűjtenünk, Flórának kocog az első fogacskája! Ezek alapján gondolom, lesz több is. :D

Andi
Kép
zsandi
 
 


Andi, nagy-nagy gratula! Látod, látod? Tudja a lányod, hoyg drága a protkó, inkább mégis fogakat növeszt magának!
És ha egész éjjel aludt, akkor még simán is jött. remélem, minden következő fogacskát ilyen egyszerűen úsztok meg!:)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Zsandi:naná majd Flóra lesz az egyetlen egyfogú királylány, nem?????????????????? :shock: :lol:
Az tuti legurulnának veled a boltig!!!!Ami késik nem múlik!!!! :lol: 8)

Ibolya:üdv. itt köztünk......én néha elgondolkodom, hogy csak ennyien vagyunk akik tápos csibéket nevelünk vagy a többi anyuka nem jár erre????????????? :shock: :wink:
Mesélj!!!Hol szültél, merre laktok????

Edith:sajnálom, ezt a nátha szerű valamit!!!!Remélem hamar túl lesztek rajta!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gyógymanókat és a biztatást.
Sajnos mi sem tudjuk mi ez az egész!
A műtétkor nem volt beteg Hanna,sőt pénteken voltunk kontrollon és akkor is rendben volt a füle.Nem hiszem,hogy tévedett a doki,mert mindig alaposan megnézi,mikroszkoppal mind a két fülét.Igazából ő sem érti 2 nap múlva miért lett ilyen.Most vénásan kapja az antibiotikumot,mert eddig minden egyes alkalommal 2 adag különböző gyógyszer kellett neki,ami 2 hétig tartott és most inkább ez mellett döntöttek.Most reggel és este megyek be a kórházba és adatom meg a gyógyszert.Van egy branülje,így nem kell szurkálni állandóan szegényt.De ma kaptam egy jó hírt,a kórház kapott ingyenes mintát a pneumo oltásból,és azt mondta a gyerekosztály vezetője,hogy egyet megkaphatunk mi.Így nekünk csak a következőt kell megvennünk,mert 1-2 év között ugye kettő jár.De még a meningitis ellenit se kapta meg a betegségek és a műtét miatt.Majd egyszerre a kettőt megadatom.De még most úgysem lehet,mert beteg,meg a műtét után csak 4 hét múlva kaphat oltást.
De a főorvos asszony is nagyon rendes volt,mert egy pár dolgot megbeszéltünk arra vonatkózóan,hogy jobban védjük az immunrendszerét Hannának.

Barbi,
jó,hogy gondol ilyenekre is a dokinénitek és örülök,hogy megkapjátok olcsóbban.Azért én is kilobbizom vhogy,hogy a másodikat írják fel olcsóbbra.Nem mindegy még így se,hogy mennyit fizetek,mégha egyről van szó akkor sem.

Edith,
a párom is eü.ben dolgozik,műtős-szakasszisztens,népnyelven "műtősnő"de azt mégsem mondhatom rá,hogy nő!!!
:lol: Szóval asszisztál a műtőben a dokiknak.

Ibolya,
üdv.köztünk.Gyere gyakran és akkor hamar felveszed a ritmust. :lol:

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Jaj csajok én tegnap öregedtem pár évet!!!!Gondolkoztam, hogy leírjam-e, dehát nyugodtan ellehet ítélni engem, hisz nem vagyok tökéletes....szóval pelusoztam a fiamat, a kiscsaj játéktelefonjával játszott, leesett, ezt konstatáltam felvettem az elemet ami kiesett belőle..kimentem kidobni a kakis pelust, mire visszaértem nyammogott valamin a fiatalúr!!!Benyulok a szájába hát 1 elem volt!!!!Kivettem és nézem azt a vacakot,,hát 3 db való bele!!!!Kerestem mindenhol, de nem volt meg...annyira ideges voltam, meg mérges magamra...sírtam mint a záporeső persze a manók jöttek vígasztalni :lol: , felhívtam a dokit mondta, hogy menjünk be az SZTK-ba meg kéne röntgenezni!Apukámat hívtam jött azonnal a melóhelyről, mert tudtam , hogy Zsombi nagyon fáradt, nem bírnék kettejükkel(úgyis volt elaludt a kocsiban)A gégészetre irányítottak, ott megnézték nem dugta-e be az orrába vagy a fülébe, aztán a röntgen!Nem mutatta a lelet, hogy lenyelt volna valamit, szóval akkor csak felszívódott az a vacak vagy nem tudom hova tűnt............de én kivoltam teljesen...persze a 2 manó élvezte ezt a kis kirándulást én meg teljesen lefáradtam!!!!Pedig szoktam figyelni nagyon , hogy ilyen pici mütyűröket ne hagyjunk elöl és tessék........ezt az ellenségemnek sem kívánom...és tudom ám, hogy nem vagyok tökéletes anya, de ez nagyon elkeserített!!!!
Még mindíg nem térek magamhoz!!!! :? :(

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Rakhatnátok képeket attól biztosan jobb kedvem lenne!!!!!
Te is Ibolya!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti!

Írtam mail, de egyenlőre nem ment át, majd azért egyszer talán megkapod.
Hú, nem semmi ez az elemes sztori, szerintem én is szívinfarktust kaptam volna. Azért a lényeg, hogy jól végződött. Azóta sincs meg a harmadik?
Ez mindenkivel előfordulhat ugyanúgy, mint egy bugyuta esés, amiben megüti magát a gyerkőc, miközben éppen mellette állunk. Sajnos nem lehet mindent kivédeni, bárcsak úgy lenne!

Edith!
Remélem nem lesz semmi komoly Krisztánál az orrfolyásból, tüsszentésből, és párod is hamar rendbe jön. Most már múlhatna ez a tél, és jöhetne a tavasz (persze milyen tél?), hogy ne legyen ennyi betegség.

Timi!
Végre egy jó hír, hogy megkaphatjátok az oltást ingyen. A második is meglesz valahogy. Akkor talán ez a megoldás a sok fülgyulladásra, kívánom, hogy így legyen!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Márti, nem a te hibád! Jó, hoyg nem történt semmi baj! Az elem meg valahonnan előkerül! kriszta is rágott már elemet. Denem lett baj, szerencsére. Én a benne lévő savtól vagy mi a franctól féltem, de IStván nevetett, azt mondta, ezekben nincs sav. NYugodj meg! És hogy felvidulj, néhány tegnapi és mai kép: :) :)

A hóban:

Kép .

A vetkőzés:

Kép .

"Dolgozz porszívó!" :wink: :wink: :wink:

Kép .

Kütyümütyük, amiket a lányom azonnal megrohamoz, ha szabad az út. Ez Istvánnak a szobája, ami olyan, mint a hadszíntér, amikor valamit dolgozik, szerel. :roll: :roll: :roll: Tegnap épp lakkozott valami fadobozt.

Kép .

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Timi, tnyleg jó hír ez az ingyenoltás. Bárcsak a fülecskéje is hamarosan végleg meggyógyulna Hannának! :) Sok gyógypuszi neki!

Andi, itt tél van!!!!!!! nem túl nagy a hó, de egész délelőtt azért havaott . és mínuszban vannak a fokok is. Még nem kívánom a francba a telet, de ha már december óta lenne, eddig biztosan unnám! :roll: :roll: :roll:

Na, megyek, mert elaltattam valahogy Krisztát. Jujj, mmost jut eszembe. Elaludt, egyszer meg csak egyből felvisított és az arcához, füléhez kapott. Meg is ébredt, sejtettem, hoyg a kibújni készülő 8. foga, a bal rágó. Vittem a zselét, hogy bekenjem, és már át is tört az egyik csücske. Szerencsére a gél elzsibbasztotta és hamar vissza is aludt. Nemsokára ébresztem, mert megyünk a városba, és muszáj vinnem őt is.

kellemes délutánt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:tündéri az lánykád, nekem az első kép tetszik nagyon olyan vigyori, kicsattanós!!!!Nagyon jó!!!
Nálunk meg 10 fok volt, mikor sétáltunk!!!! :lol:
Gratula a fogacskához, akkor ez gyorsan ment!Lehet hogy ezért folyik a nózija!!!!

Timi:ha a Hanna nem jogosult erre az oltásra akkor senki!!!!(na jó még az Ádám :wink: ) szegénykém mióta szenvedtek ezzel!!!!Azt a másik kettőt is nyugodtan adhatnák támogatottan!!!! :evil:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Hát, ez sem az én napom.
Sikerült szinte az egész családdal összekapnom, én nem is tudom, de szerintem ennyire hülye család a földön nincs mégegy. :evil:
Mindegy, túlteszem magam rajta és nekiállok mosogatni. :?

Timi, borzasztóan örülök, hogy Hanna megkapja az oltást ingyen. Ha valakinek jár, az ő.
Akartam már írni, de mindig elfelejtem :oops: , hogy az egyik kollégám kislányának tettek ilyen tubust a fülébe. Neki is borzasztó sok baj volt vele, volt, hogy hetente többször szúrták. Talán egy évig volt bent a tubus, utána kilökődött, de legalább addig nem volt gond a kislány fülével, szépen kitudott tisztulni. Utána pedig már nem is kellett újabb, lassacskán helyrejött a füle.

Mártikám, sajnos ez mindenkivel előfordul. Talán azzal nem, aki félválról veszi az egészet, alig néz rá a gyerekre, az meg játszik mindenféle veszélyes dologgal. Na, azzal sosem történik ilyen baleset.
Amikor a hugom pár hónapos volt, ketten álltunk az anyuval a pelenkázónál és persze a kisasszony fejjel előre leesett. Egy másodperc töredékéig fordultunk mindketten félre és ő leesett. Szerencsére nem lett baj, de mi is rettenetesen megijedtünk.
A barátnőm akkor 2 éves kisfia pedig a tűzforró tejbegrízbe tenyerelt bele. Képzelheted szegény anyja mit érzett, pedig ha valaki maximálisan odafigyel a gyerekre, akkor az ő.

Andi, örülök, hogy jól telt a tegnapod, kicsit kikapcsolódtál! :lol:
Ja, és gratula az egyfogú Flórának!!!

Julcsikám, hogy álltok? Bírjátok még?

Edith, tüneményes a kis piros arcocskájú Kriszta. Mit szólt a hóhoz? Az Ádámot nem igazán érdekelte.
Azért ez gáz, hogy oda kell írni a mondat végére, hogy én így csinálom, és ez a személyes véleményem. Nem? :wink:

Edit? Remélem csak azért nem írsz, mert ezer dolgod van, és nem azért, mert még mindig betegek vagytok?!

Szia Ibolya. Ha lesz egy perced várunk szeretettel!

És most elmentem mosogatni!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibolya 2012.11.18 08:25-kor.
bibolya
 
 


Köszi csajok a támogatást!!!! :wink: :lol:

Nekünk is ma húzós napunk van, kicsi fiam extra korán kelt, azóta másfél órát szunyált a lánykám meg mostanában a fejébe vette, hogy nem alszik délután!!!! :shock: Amíg Zsombi szundított addig főztem, úgyhogy nem volt megállás!!!! :roll:

Barbi:tudod a családját nem válogathatja meg az ember!!!! :shock: :?

Ibolya:a nem tervezett babákról a Timi tudna mesélni!!!!! :wink: :lol: :lol: :lol: Le is írta szerintem még a topik elején!Vecsés az nincs is messze!!!! :lol: Sajnálom, hogy beteg Gergő!!!!Jó lenne meggyógyulna már minden babó!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibolya 2008.11.18 09:06-kor.
bibolya
 
 


8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibolya 2008.11.18 09:07-kor.
bibolya
 
 


Ibolya:van valami beceneved, amit szeretsz????Vagy ez az??? :wink:
Szóval szépek a manók nagyon, milyen nagy már a lánykád, nem semmi!!!!Kicsi fiad egy napon született a párommal! :lol:
Van kedved elmesélni, hogy miért lettetek táposak????Ha nem az sem gond, nem vagyunk inkvizíció!!!! :shock: :lol:
Testvér féltékenység volt vagy van????Biztos sokat segít a lányod!!!!?Mesélj bármiről bármennyit!!!!(inkább sokat :P )

drev:te már átcuccoltál????Vagy csak nincs mihez hozzászolnod????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibolya 2012.11.18 08:27-kor.
bibolya
 
 


Sziasztok!

Ibolya, nagyon édik a gyerekeid! :) Magadról nem mutatsz képet? Könnyebb úgy írni valakinek, ha tudod hogy néz ki az illető. legalábbis én így vagyok vele.
Szerintem nem baj, ha Gergő 10 hónaposan kapott kenyeret, és ha már a ti kajátokat eszi. Kriszta 8 hósan kapott kenyeret és egyáltalán gluténes dolgokat. de még mindig külön főzök neki.

Nem tudom, mi van krisztával, mármint az orrfolyásával. ma is folyt, de se nem javult, se nem rosszabbodott. Este voltunk a városban és voltunk játszótéren. Nagyon élvezte. Most volt először. Most ilyen rövid vagyok, bocs', de holnap reggel korán megyünk édesanyámékhoz, onnan meg mamáékhoz. Veszünk egy egész (levágott) borjút magunknak. lesz mit enni ezentúl is! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Halihó!

Bibolya, üdv közöttünk. Szépek a csemetéid. Én is a II. nőin szültem, neked ki volt az orvosod, szülésznőd? Mesélj magatokról nagyon sokat. Meg ha van kedved/időd olvasgass vissza. Szüléstörténetet is írhatsz, egymásét már ismerjük. Persze csak ha gondolod. :lol:

Edit, ha tudsz adni füstjelet írd meg hogy vagytok!!! Aggódom, de remélem már csak azért nem jelentkezel, mert nincs időd.

Barbi, már nehezen bírom. Ne is mond a családot... Én már előre ki vagyok bukva hogy pár napig( vagy hétig) anyuéknál kell laknunk. Apukám ma is kiborított. Szegényke már nagyon idős és mindig is bura akart engem is tartani. Nem is értem, hogy tudtam felnőni...

Márti, te tiszta buggyant vagy. A gyerekekkel sajnos ilyesmik megesnek. Ha valakit a lenyelt, orbadugott tárgyak alapján ítélnének jó vagy rossz anyának... akkor nem létezne jó anya. Te megpróbálsz figyelni, hogy ne történjenek ilyenek, de sajnos a gyerekek megtalálják a módját. Mondjuk az elemnél én is pluszba beparáztam volna.... De nem te vagy a hibás. Oké ki vagy bukva, ezt el is hiszem, mert megijedtél. De ha ezért a balesetért magadat tartod hibásnak, akkor istnebiza két falvakarás között átmegyek és fenékbebillentelek! Mellesleg szerintem a 3. elemet is meg fogod találni a közeljövőben... valahol szétgurulva.

Andi, gartula Flóra 1. fogához. Lassan az a helyzet fog előállni, hogy a két fogas gyereked a fogaikkal (is) fogják egymást puszilgatni. Szóval ne lepődj meg, ha fognyomokat találsz egyik-másik gyermeked testén. :lol: :lol:

Edith, tök jó, hogy Kriszta már szánkózott. Legjobban az a kép tetszik amelyiken kütyümütyüzik.

Timi, nagyon gáz ez a visszaesés. Vettek már a füléből kenetet? Vagy abból nem derülne ki, hogy milyen baci van már benne állandóan? Nem lehet, hogy valahol valami lappangó izé van a a szervezetében ami nem ölődik ki az antibikára? Bocs ha hülyeséget kérdezek, de nem igazán értek hozzá csak agyalok össze-vissza.

Zsuzsi,a gesztenyés kaják finik!!! A bajom az, hogy egy jó ideje nem látok sehol natúr gesztenyepürét. Pedig már a közelben lévő boltokat megnéztem.

Nálunk az új lakás romokban. Túl lassan haladnak. Legalábbis én még nagyon nem látom a végét. Hát ez van...

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Barbi: örülök neki, hogy ti is megkaphatjátok az oltást. Igazából az lenne a legjobb, ha mindenki jogosult lenne rá. Érdekes, a Szandi sem aludt úgy el köztünk, ha mind a ketten ott voltunk. Szegény apja, már kiszorult a nappaliba.
A nővérem kislánya is 75 cm, de őt nem látom ilyen nagynak. Lehet, hogy azért mert a súlya kevesebb?!

Nem is értem miért mondják az anyuék, hogy a Szandi nagy baba, szerintem inkább, a Nini kicsi a korához képest.

Márti: sajnálom az elemes dolgot. Elhiszem, hogy megijedtél.
Sajnos ilyen tényleg előfordulhat, egyszerűen nem lehet mindent eltüntetni és mindig mellettük lenni. A Szandi a kábelekkel szeret játszani, persze fél szemmel, mindig figyelni kell, nehogy a nyakára tekerje.

Andi: gratulálok Flóra fogához.
Szerintem se gond, hogy kimaradt a fürdés, a lényeg, hogy te jól érezted magadat és kikapcsolódtál. Az már csak hab a tortán, hogy végigaludták az éjszakát.

Edith: kösz az infot. Azt hiszem, akkor elkezdjük kóstolgatni. Bár már egy icipici sajtot és túrót kapott, de az tényleg csak egy borsónyi volt. A családban nem allergiás senki semmire, nem hiszem, hogy baj lehet.
Nagyon jók a képek, olyan gyönyörű kis szőke tündér Kriszta. A Szandi is imádja a porszívót, jön utánam állandóan, ha takarítok.

Ibolya: üdv köztünk! Nagyon szépek a manóid.

Mi ma hatalmasat sétáltunk hármasban, olyan szép idő volt. Persze a kisasszony egy percet sem aludt a babakocsiban csak csendben nézelődött.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Julcsi: ha a hétvégén le tudom passzolni a Szandit anyóshoz, szívesen megyek falat vakarni vagy bármi mást segíteni. :wink: :lol:
Gesztenyét a nővéremék vették a Metroban. Előfőzött, hámozott és nagyon fini még magában is.

KépKép
zsuzsi78
 
 


Még nagyon nem látok ki a fejemből,, de
NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT A KRISZTÁNAK!!!!És jó csavargást mára!!!! :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ibolya:nagyon nehezen éltem meg a szülés utáni időszakot, ha visszaolvasol látod, hogy gyermekágyi depresszióm volt, és igen a lánykám is nehezen rázódott bele abba, hogy már nincs egyedül!!!Főleg, hogy amíg szopizott a kismanó addig egésznap rajtam lógott volna és ezt egy 2 éves nem jól tolerálja!!!De most már minden rendben...bár ugye Szonónak mindíg az a játék kell ami a Zsombinál van, de lassan megtudja védeni az érdekeit a kistöki!!!!Tegnap is megtépte a Szoni haját!!!! :shock: :shock: Csak néztem!!!Úgyhogy lassan majd bunyózni fognak!!!! :? :roll: De remélem csak "lájtosan"!!!Amúgy imádják egymást , ölelkeznek, puszilkodnak...néha a kiscsaj nem is tud meglenni a tesókája nélkül!!!! :wink:

Julcsi :köszi a buggyant jelzőt!!!!Ezt is felírom, már annyi ilyen nevem van!!!! :wink: :lol:

Edit, Zsu:???????? :roll: :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Julcsi,
természetesen a műtétkor vettek ismét kenetet,de eddig mindig más tenyészett ki. :shock: De szerintem amit két hete levettek az már a múlt,mert közben rendben volt a füle,ahogy írtam.Most hétfőn kezdődött megint,szerintem ez most másik baci,de ez az én tippem.Most nem oltották le,mondván két hete volt leoltva.De amit most kap gyógyszer az az eddig visszajött bacik mindegyikére jó.

Ma beszéltem a főorvosasszonnyal,az első oltást nekünk kell megadatni,aztán kell írnia a háziorvosnak egy véleményt,és utána az alapítványon keresztül megkaphatjuk az ingyeneset.Ma nézték a fülét is,még mindig van váladék a dobhártya mögött,de most nem szúrták fel,bíznak az antibiotikumba.Vasárnapig biztosan kapni fogjuk,hétfőn kontroll aztán meglátjuk.

Márti,
nyugi,az elem biztosan máshol van!De azért nem semmi amin keresztülmentél!
Hát igen,a nem tervezett babákról van mit mondanom! :lol: :lol:
De szerencsére én egyiket sem éltem meg rosszul,és a depresszió is elkerült mindig.Helyette az élet ad okot a depresszióra. :cry: Lassan odakerülök én is,de megpróbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz,de ez lassan már nem fog sikerülni!

Ibolya,
nagyon édesek a gyerekeid.Nálunk szerencsére nem volt komolyabb féltékenység,az "újabb"jövevény érkezésekor.Ami volt/van az szerintem egészséges féltékenység.Gyere gyakran,hogy megismerjünk.

Edith,
KRISZTÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNOK!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Edith, boldog hófordulót Krisztának!!!!

Márti, szívesen aggatok én rád bármit ebben nagyon jó vagyok. Hallanád a csajokat néha hogyan hívom... :lol: :lol: :lol: Tudod lassan becenév szótárt fogok kiadni, amiből szándékomban áll meggazdagodni és akkor megnyithadod a pékségeteket.

Timi, nagyon gáz ez a valami. Nem értem hogyan fertőződhet meg újra és újra valamivel a kicsilány. A nagyobbak hazavinnének valamit? Eszméletlen ez az egész!!! Tudom, hogy könnyű mondani, de tarts ki. ÉS gyere bátran lelket kiönteni ha szükségét érzed. Okosak mi sem nagyon tudunk lenni, de melletted állunk!!!

KépKép
kgiulia
 
 


Timi:ne is mondd!!!!Eddig én bíztattam a páromat, de most már én sem látom kicsit sem derűsnek a jövőt!!!!Még csak a tanfolyamra jár a lelkem ami minden nap van, de már most látjuk előre, hogy másodállást kell majd vállalnia...és akkor megint keveset lesz itthon!!!! :cry: Nem tudom mi lesz!!!!De gyere te is panaszkodj én tutira együtt érzek veled!!!!Főleg még ez a visszajáró fülnyavaja sem tesz jót nektek!!!! :(

Julcsi:oké megvárom azért míg meggazdagodsz!!!!Addig gyakorolhatsz rajtam!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Krisztának nagyon boldog hófordulót kívánunk!!! :P

A kedvem szar, a szél fúj úgyhogy a séta kimarad, az éjszakáink továbbra is borzasztóak... de legalább most nem beteg senki. (kopp-kopp)
Jó pozitív vagyok ma, nem? :?
Bánatomban takarítok. Jó kis feszültséglevezető.

Julcsi, nem lesztek kész két hét alatt? Biztos muszáj anyudékhoz költözni?
Tudunk valamiben segíteni?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Edith!
Kriszta babának nagyon boldog hófordulót kívánok! Szupi képeket tettél fel, az elsőn olyan nagy már Kriszta, minta nem is ma lenne 10 hónapos. Gyönyörű kislány.
Tényleg milyen nagy hó van felétek, nálunk meg verőfényes napsütés, bár ma állati nagy szél is kíséri.
Jó mamázást mára! Mi újság Kriszta orrfolyásával? Remélem már elmúlt.

Ibolya!
Nagyon szép gyerekeid vannak, szuperek a képek.
Szerintem sem gáz, ha lassan a ti kajáitokat eszi Gergő, hiszen lasan 1 éves. A kenyér meg simán mehet.

Julcsi!
Jó munkát nektek, vezéreljen a romos lakás láttán, hogy pár héten belül egy nagyon szép, tágas otthonotok lesz. Megéri! Majd csak túl lesztek ezen is. Kitartás!

Barbi!
Remélem feldobott, hogy tiszta lett a kégli.

Én most annak örvendezek, hogy tegnap meg ma olyan ügyi voltam, hogy minden ruhát kimostam (a nagy szélben frankón meg is száradtak), és KIVASALTAM. Kép Kép Nem emlékszem mikor volt olyan utoljára, hogy nem állt egy halom vasalatlan a hálószobánkban. Ma délelőtt még ment egy adag mosás, de abban a gyerekek kabátjai, sáljai, sapkái, csizmái voltak, úgyhogy azokat nem kell vasalni, ha megszáradnak, vagy ha mégis, az nem tart tovább 5 percnél.

Andi
Kép
zsandi
 
 


:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibolya 2012.11.18 08:27-kor.
bibolya
 
 


Ibolya!
Gergőnek is mennek a gyógymanók!

Pár kép a törpekommandósokról

Ketten egy ágyban
Kép

Flóra puszija
Kép

Játék
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Ibolya:sajnálom, hogy rosszabbodott a helyzet, akkor te sem pihentél túl sokat!!!!!Nálunk most mióta átcuccoltak a manók Zsombi nem ébred!!!Gyorsan lekopogom...így csak a kiskakaskodással van probláma!!! :wink: :lol:
Nálunk Zsombi imádja a porszívót koslat utána és ha befejezzük a takarítást akkor sír!!!! :shock: :lol:


Zsandi:édesek a manók...látom az utsó képen játszik a 3 gyereked!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Új hobbija:a pohárba röhögés!!!! :P :lol: 8)
Csőröspohárral nem tud mit kezdeni, se szeleppel se anélkül, így most ezt probálgatjuk, de nem igazán csukja be a száját...csak nevet!!!!! :wink:
Ja és mostanában nem iszik túl sokat, csak a gyümilevet, teát-vizet nem akar!!!!Csak tudja , hogy mennyi kell neki, nem?????Meg a tápi, meg a gyümi, meg a tejpép!!!Kezdjek parázni???? :shock: :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Szia Ibolya, üdv itt :)

Csak gyorsan írok, mert Kata még alszik és indulni kéne a Népligetbe :s

Lányok, Bence szombat óta nincs itthon, úgyhogy ügyintéztünk, takarítottunk, szekrényt raktunk rendbe, ezért nem tudtam ám jönni:) No meg feltöltötte ma kiscsaj tavaszi ruhatárát, olllllyan dögi lesz :)

Viszont beteg :( Látom vannak sorstársaim. Egyik reggel kis tüsszögéssel kezdődött, estére taknyos volt, és olyan csúnyán köhögött, hogy néha még hányt is. Javulgat, de sajna még ne maz igazi. Ráadásul szegénykémnek jön a két felső foga, de úgy meg van dagadva az ínye hogy attól félek szétdurran :shock: :shock: :shock:

Az egyiknek látszik már a hegye, remélem reggelre kint lesz neki:)

Alszik szerencsére rendesen, tegna peste sírt fel egyszer, de bekapcsoltam neki újra a zenét és visszaaludt (vivaldira alszik)

Ennyi voltam, tényleg rohanok, mert 3/4 hatra érnek be Orsiék és szegény le se tud szállni a buszról a 3 gyerekkel (Kamilla, Bence, Panka)

Majd dobok este képeket is van ám jópár új:)

Pusz

Jaj Márti, köszi a hiányolást :)
Jaj és Krisztának én is boldog hófordulót kívánok!!!!

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Ma jól elmentünk kaját venni, az 5 perces út alatt mind2 manó bealudt!!!!De aztán kénytelenek voltak felébredni!!!! 8)
Barbikám és Zsandi felém is járhatnátok takarítás és mosás ügyben!!!!Én mostanában nem győzök főzni!!!!Minden hamar elfogy!!!! :roll:

Zsu:nincs mit :wink:

Ibolya:és akkor több gyerkőt már nem is terveztek???? :lol:
Párod mit dolgozik????És te előtte???

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ibolya, akkor a Sote-s dokiddal annyira nem voltál megelégedve. Szülésznőd volt? Etát ismered? Nekünk nagyon szerencsénk volt a szülésben résztvevőkkel.

Zsu, sajnálom, hogy betegeskedtek! Viszont akkor 50%-ban feltőltődtél. :lol:

Barbikám, nagyon édik vagytok, hogy ennyire segítenétek. De az a helyzet, hogy még én se nagyon tudok tevékenykedni. Én már mázolnék, meg ilyenek, mert pamacsolni tudok. De a szakik ledurrogtak, hogy még nincs itt az ideje. Én nem tudom, ők most valahogy más dimenzióban látják a dolgokat, számomra érthetetlen logikával gondolkoznak. A gáz az, hogy a nagyszobába van minden bezsuppolva és addig ott még a tapétát sem lehet leszedni, mert a cuccokat nem tudjuk hova rakni. Az anyuékhoz költözést tuti nem ússzuk meg. Ugyanis itthon bedobozolni sem tudunk semmit ha a csajok itthon vannak. Merthogy akkor a dobozokat (vagy a gyerekeket) nem tudom hova rakni. A lányok meg ugye már igénylik a teret és nem zárhatom őket a kiságyba. De nemsokára lesz nagyobb lakásunk. Ha tudtok segíteni ígérem szólok. Mellesleg István jön dolgozni, nekünk ti ezzel segítetek. :lol: :lol: :lol:

Andi, imádnivalóak a "kicsik". A csajoknak is tetszettek a képek. Livi kivágta a hisztit amikor továbblapoztam a képekről.

Márti, szerintem a napi 2X200 ml tápi meg a kajákkal bevitt folyadék elég kell neki lenni. Lehet, hogy ő kevés vízzel és kevés alvással működik. (És elemmel. Bocsi ez tudom rossz poén, tudod mint a füstjel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
De tényleg valaki nem tudja mennyi egy ekkora gyerek napi folyadékszükséglete?

KépKép
kgiulia
 
 


Olyan hisztit levágott a kiscsaj, hogy majdnem levitte a hajamat!!!!Aki nem alszik délután az így jár!!! :roll: :? De most már alszik legalább!!!! :P

[color=indigo]Julcsi: 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) DE VICCES VAGY!!!!!!! :wink: [/color]

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na ez se sikerült :shock: , úgyhogy megyek pancsizni!!!!Joccakát!!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Tény, hogy nem sikerült, de legalább vicces!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibolya 2012.11.18 08:30-kor.
bibolya
 
 


Ibolya:dehogy haragszom!!!!! :shock:
:lol: :lol: Épp ezért kérdeztem, hogy valaki írjon valami értelmeset!!!!AZ meg egy dolog, hogy van egy "nagy " lányom, de mikor a Zsombinak fehéredett az ínye akkor is itt kérdezősködtem, mert a kiscsaj fogait sosem nézegettem mikor bújik ki, mert ő nem szenvedett vele...igaz a Zsombi sem nagyon!
Tényleg milyen lesz a Gergő szülinapja????
Nem lehet gyereketek?????EZ JÓ!!!!!!! :lol: 8)


Sok sok puszi az egy hónap múlva 1 éves Marcinak és Flórának!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


A vicces Julcsiról jut eszmbe!!!Mikor visszamentünk a gégészetre az ügyfélszolgálatos nő így jelentett be:"Itt van az elemes!" :lol: :lol: :lol: :lol:
A nővérem meg elmesélte a főnökének, mert pont ott volt, mikor hívtam, hogy most mit csináljak.A pasi a következőt humorizálta:"Szokott ez a gyerek éjjel aludni???" Nővérem mondta, hogy persze csak néha felébred!AZt mondja erre"Na most már nem fog" :shock: 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


a segítségek:
Kép


apához bújva:
Kép

a fiókba ülős Zsombi:
Kép

a vonat:
Kép


huncutka:
Kép

mosom már mosom:
Kép


égnek áll a haja:
Kép

mesét olvasnak:
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márt, süni Zsombi nagyon király!!! Meg a családi kép is tetszik, csak téged hiányollak róla!

Ibolya, szép ez a papírotok van róla...

KépKép
kgiulia
 
 


Ugye, ugye, hogy milyen ügyi vagyok. Az előbb nem akartam ám elküldeni...

Boldog hófordulót a fiú, lány ikreinknek!!!!!!!!

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!!!

Még nem olvastam mindent vissza, mert már amúgy is lejárt az időm. :roll: :roll: :roll: A képeket viszont megnéztem, és ollllyan aranyos minden manó!. Aztán majd szavazok is! :wink: :wink: :wink: :wink:

Még most is hulla vagyok. 10 előtt keltem fel, :oops: de két átalvatlan éjszaka van a hátunk mögött. kriszta legjobb esetben óránként kelt, és életében először, ma éjjel odavettem magunk közé, mert már túl nehéz volt, hogy 10 percenként járjak hozzá be. Sőt, a tesóm is vele aludt egy szobában, és ő sem tudott így pihenni. A foga kínozza nagyon. Az a tegnapelőtti rágó. tegnap megjártuk a rokonságot, és gazdagodtunk egy borjúval (44 kg volt, de még ajándékoztunk is el belőle) és két kakassal.! Aztán beszámolok részkletesebben is.

NAgyon köszönöm a köszöntéseket Krisztának! :) Bizony, 10 hónapos már a manóm. És mindjárt egyéves :cry: :cry: :cry: :wink: :wink: :wink:

NAgyon sok gyógypuszit küldök a betegeskedőknek. Kriszta nincs rosszabbul, ma reggelre besűrűsödött a cucc az orrában, de most szívtam ki először. Viszont betaknyosodtam én is. És István sincs a legjobban.

Na, megyek, mert vár a borjú és a kakasok, hogy zacsikba osztogassam, de még a fagyasztót is el kell rendeznem a befogadásukra.

remélem, délután/este tudok jönni.

Puszi minden anyának, manónak!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?