Új privát üzeneted érkezett!

Enyémke :), ez nagyon kedves megszólítás. Most el is lopom átmenetileg Lillótól.
Enyémke ma egész sokat aludt és most sírás-rívás nélkül pikk-pakk letettem aludni. Na kíváncsi leszek az éjszakára.
És fele Sinlaccal dúsítva ma megette a krumplifőzit, mert egyébként nincsen barátságban krumpliékkal. :D

Én még nem dobtam ki bodyt, pedig épp tegnap is eljátszottuk a dolgot. Frissiben megsikálom Vanish szappannal, aztán beáztatom Vanishes vízbe és kimosom. Ha elsőre nem is, de még1x ismételve eddig mindig sikerrel jártam.

Anid,
Naci ügyben majd egyeztetünk. Ugye jól emlékszem Újpest tájékán laktok?

Azért remélem tali is lesz hamarosan, mert az azt jelentené, hogy mindenki gyógyult, happy és jól érzi magát. :P
Dorkáék miatt hamarosan apás talit is kell szerveznünk, hogy az ő párja is lássa hogyan működik az apa-fia/lánya kapcsolat igazából, hátha ihletet kapna végre. :wink: Nem lehet így könnyű. Az apák néha azt hiszik a gyerekek 10 évesen születnek, amikor már csak focizni kell velük. :lol:

Lizii,
Üdv köztünk. :) A dokidról majd az illetékesek írnak értekezést, de addig is jó pocakosodást.

Joenak és Botinak továbbra is jobbulást!
És persze minden betegeskedőnek!
Kép

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok

Lilló
köszönjük a köszöntést!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
Most olvastam először a hozzászólásaitokat, órákig lenne kedvem még itt maradni, meg kérdezgetni.
De először azt szeretném kérdezni, hogy szült-e valaki közületek 2003. augusztus 7.-e körül, 2004. november 8.-a körül, illetve 2006. március 8.-a körül? Jó lenne kideríteni, hogy ismerjük-e egymást, vagy találkoztunk-e a kórházban.
A többi kérdésemet majd legközelebb, mert nagyon fáradt vagyok. 3 kicsi gyerekkel egy szeles, esős nap után teljesen kivagyok. Remélem, holnap jobb idő lesz, és lehet menni sétálni.
Jó éjt!
Zsu
muzsu
 
 

 
 

Sziasztok!

Remélem mindannyian jól vagytok. Úgy le vagyok maradva megint, múlt héten nem tudtam gép közelébe kerülni, és annyit termeltetek, hogy még csak átfutni volt időm... Próbálom azért bepótolni a lemaradást.

Kgk köszi, hogy gondoltál rám. Még egyben vagyunk, igaz a férjem szerint a hétvégén már babázhatok... Ez egy olyan megérzése... gondolom. Nevettem, amikor azt írtad, hogy ez annyira a dokinkra vall "minek nekünk szülésznő..." Remélem ti is jól vagytok.

Joe, nagyon sokat gondolok rátok, vigyázzatok magatokra és legyél nagyon erős. A sok rossz után most jó fog következni, csak tarts ki.

Kép

Szia Lizii, üdv köztünk. Sajnos a dokidat nem ismerem személyesen, azonban idáig én csak jókat hallottam róla itt a fórumban. Biztos lesz aki segíteni tud.

Jó éjszakát mindenkinek!

Renáta

Kép
renatac28
 
 


Elfelejtettem megkérdezni, hogy haskötőt (hasfogót) szülés utánra hol érdemes venni?

Renáta

Kép
renatac28
 
 


Halihó!

Prücsök
Igen, Újpesten lakunk, s ha jól tudom apátok a DunaPláza felé dolgozik!!? :lol: :lol: :lol:

Apás tali vicces lenne, othagyjuk a csemetéket, mi meg iszkiriÍÍÍÍÍÍÍÍí :lol: :lol: :lol:

Renáta
Nekem spec fásli szolgált haskötőként, illetve jégtönlő és nagyon jól bevált!

Zsu
Hát el is hiszem, hogy fárasztó votl a tegnapi nap!
Nekem az egyke sok problémát okozoztt!

Helló Lizi!

Erika!
Nagy gratula afiacskádnak!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Zsu,
üdv köztünk! Én tavaly májusban szültem, de elképzelhető, hogy lesz valaki, aki márciusban... ha tippelnem kellene, valahova Ágiboszi Pepéje és Dorka Nobrbija közé tenném a márciust....

Haskötő,
nekem anyu hozta be a kórházba, és úgy emlékszem, valami kismamaboltban vette horribilis összegért. De azt hiszem, Lillának van valami pénztárcakímélő trükkje - talán valami spec. bugyi--- nem emlékszem pontosan, majd ő megírja.

Lányok,
ma elővettem a Jutka féle nevetős trükköt. Amikor az ember nem húzza fel magát, inkább röhög. A helyzet: Máté minden előjel nélkül tüsszentett. De pont akkor, amikor a kiskanál almapüré a szájába ért.... a többit a fantáziátokra bízom.

Üdv,
R.

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok:)

Joe

Kitartás, remélem már Te is jobban vagy és Botinál is elmúlt a hétvégi visszaesés. Sokat gondolok rátok és szoritok értetek.

Muzsu/Zsu

Üdv közöttünk:) Ha voltál terhes paton is akkor mondjuk 2003ban találkozhattunk mert én akkor elég sokat töltöttem bent és augusztusban pont bent voltam (104es szoba). Ugyanezt 2006. február végére mondhatom,ha mondjuk még szülés elött bent voltál esetleg, 24 én szültem a kisfiam.
Le a kalappal elötted három ennyire kicsivel :):)

Erika

Boldog szülinapot a nagy legények:):) Tehetnél majd fel ha van kedved képeket:):):)

Anid

Megdöbbentő volt számomra a lista a megszüntetésre itélt sulikkal kapcsolatban, köztük van az én középsulim is, ezek akik ezt kitalálják nem normálisak ez tuti: szüntessük meg a szakképzést, mindenkinek legyen "diplomája" és majd azzal nem fog munkát kapni... sebaj majd az EUból meg importáljuk a szakmunkásokat... bocsi nem akartam senkit untatni, csak már kikivánkozott belőlem...

Viszont imádom olvasni az irásodat, csak igy tovább és minél többet légyszi:):)

Ranpo/Évi

Hogy álltok a kajcsival, elkezdted a hozzátápit elöbb, vagy még várakozó állásponton vagy?

Rita

tökéletesen egyetértek veled a rossz anyaság - jó anyaság témában. Ez is kezd már kb olyanná vállni, mint a modellek által keltett hamis "testkép elvárás" főleg a fiatalok körében.

Ami meg az anyatej hatalmát illeti arra csak azt tudom mondani, hogy nem mindenható :wink: :lol: Főleg hogy most pl majd 4 hétig nem birtunk kilábalni a takonyból , pedig még bőszen cicimánia van Pepénél...

Renáta

Orvosi segédeszköz boltban lehet kapni, de előfordul gyógyszertárban is, ha nem te mész el venni, akkor a csipőd méretét ad majd meg, mert az a méret fontos hozzá.

Mágnes

Nálunk még a mai napig előfordul baleset badynál és mindig kijön a cucc belőle. Egy titka van: frissiben kell kimosni, vagy legalább beáztatni, én bevallom kicsit drágának tartom a wanish szappant, helyette a jó kis caolás mososzappant használom és tökéletes, nagyon kevés folt az amivel nem bán el (az almát eddig még semmivel sem sikerült eltüntetnem sajna, bár már javasolták a rozsdafolt kiszedőt de még nem probáltam ki)

Timi

Mikor mész vissza melozni ujra? Hanna baba hogy van? Zsoltinál hogy alakulnak a dolgok?

Lizii

Ács doki szakmailag nagyon jó, éppen ezért nagyon sokan járnak hozzá, szerintem ebből kifolyólag már annyira "bensőséges" orvos beteg kapcsolat már nem tud száz százalékig kialakulni, itt most a lelki oldalra gondolok legfőképpen. Szerintem nagyon jó ötlet amit Emma is irt, hogy készíts listát a kérdéseidről és a rendelésen szépen tedd fel őket, biztos megválaszolja lelkiismeretesen mindegyiket. De ha te ugy érzed hogy váltanod kéne, akkor tedd meg, mert a legfontosabb most te vagy és hogy bizz a dokidban és hogy stresszmentes legyen a terhességed.

Prücsök

"enyémke" nagyon tetszett, jó fejek vagytok Lillával :) :) :) :)
Rendbejöttetek már? Krumplit hogy adtad eddig neki hogy nem gyere be volt?

Talival kapcsolatban mi meggyógyultunk, szal tőlem és felőlem mehet. Apás talit én is támogatnám, főleg azzal a felállással amit Anid irt :lol: :lol: Apák egy kupacba gyütjve, gyerköcök a kezükbe nyomva mi meg iszkiriiiiiiiiiiiiiiii :):):)

Dorka

Honnan sikerült összeszedned a beeeeeeeeet?
Apás dolgot nagyon megértem, kb hasonló a felállás nálunk is. Irigylem Ritust hogy a párja ennyit segit neki, nálunk max a főzés és a ritka porszivózás ami belefér apa életébe, a főzés után persze a mosogatás az enyém :twisted:

Én is vágyom már vissza dolgozni, azért kimeritő 4 év gyerekgügyögést hallgatni, igy nagyon is átérzem hogy másra is vágysz.

Gabek

tök jó hogy ilyen rugalmas a munkahelyed, nagyon irigyellek érte, ha esetleg van egy kis üresedés nálatok, akkor szóljál :P :lol: :lol:
Nekünk lesz a legjobb dolgunk, mert igy tőled első kézből értesülhetünk majd gyerekes programokról :)


Mi jól vagyunk már hála , apa visszament melozni, gyorsan eltelt az egy hét szabi :( Utálom hogy ilyen pocsék az idő, mert igy nem merem kivinni őket, mert nincs kedvem ujra csöpögő orrokat szivni, meg gyógyszert adagolni, lehetne már egy kis szélmentes nap, mert a hideg nem baj, szépen fel lehet rétegesen öltözni.

Peti ezerrel megy, mostmár tök magabiztos, sőt eddig a lépcsőn felfelé mászott, mostmár menni szeretne felfelé, fogja a falat és szépen pakolgatja a lábait, édes nagyon, a fordulónál mikor megáll pihenni olyan mint egy kis öregember ahogy nyelvlógatva liheg és nézz rám hogy most felveszel vagy végignézed hgoy felszenvedem magam :P :P

Danival változó, hol jobb napja van hol rosszabb, de már kezdi elfogadni játszótársnak Pepét, olyankor jó nézni őket, meg hallgatózni, hogyan magyaráz neki.

Most ennyire futotta mert kezdődik a nap:):) Talit döntsétek el, szivesen látlak titeket, vagy mennénk, ahogy alakul.

puszi

Ági és a fiúk[/b]

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Rita,
megmondhatod a férjednek,hogy az én férjem is megcsinálja azokat a dolgokat amit leírtál.Legtöbbször ő csinálja,én a gyerekeket rendezem,de a nagyokat néha ő fürdeti.Az esti vacsit is mindig ő készíti.Igaz cserébe elvárja,hogy ne menjek sehova amikor már mindenki itthon van.Tehát az összes gyerekre nem igazán tudom itt hagyni.Az elintézni valókat mindig úgy kell ütemeznem,hogy du.ra ne maradjaon semmi,amiért el kellene mennem itthonról.Néha vannak kivételek,de ez nagyon ritka.Tehát nálunk meg van a rendszer és próbáljuk betartani,hogy egyikönknek se legyen mit felhántorgatni a másikkal szemben.

Sajnos nálunk megint beteg Hanna.Az a kis nátha ismét ráment a fülére.Most reggel megint felszúrták neki,mert folyott belőle a genny.Teljesen tanácstalanok vagyunk.Lehet,hogy kap egy tubust a fülébe,ami el tudja vezetni a váladékot.


Joe,
sokat gondolok rátok.Remélem Boti javult már.Hát ez a hányás már nem hiányzott a legyengült szervezetének. :cry: Várom a jelentkezésedet az állapototokról.Remélem te már jobban vagy,és tudod őt ápolni.

Az újakat üdvözlöm!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Muzsu: 2006. március 11-én szültem császárral, nem tudom, hogy ismerjük-e egymást?

Köszi Lányok!Most már látom, hogy nem nekem vannak extra elvárásaim az apával szemben :wink:

Ági;hogy honnan szedtem? Sajna nem volt ráírva előre :oops:

Saara: sajnos tényleg nincs segítségem. Anyukám 2 éve hunyt el.
Szóval csak a párom családja van, vagyis anyukája. Nincs különösebb bajunk egymással, vagy legalábbis nem mondja, de azért mégsem az én Anyukám!

Apukájával nem tudom milyen volt a kapcsolata, mert ő sincs már közöttünk.
De a lényeg az, hogy anyukája eléggé elkényeztette, (mint az enyém engem, )és ugyan ezt várja el tőlem is.
Nagyon sokmindent megcsinál (ami férfi dolog), de a gyereknevelés nem ide tartozik :cry:

Nekem egy barátnőm van, aki most ment vissza dolgozni a gyed-ről+építkeznek, úgyhogy nincs valami sok ideje :cry:

Az, hogy kész tények elé állítsam, nem tűri jól!

Az is baj,hogy nem tudnék milyen kész tényeket felsorakoztatni az előbbiek miatt.

Rita: tényleg becsüld meg a párod!

Anid:az a baj, hogy nálam már túl sokszor van itt a hiszti manó, a múltkor már ott tartottunk, hogy befejezzük.
CSak a Norbinak nem tudom, hogy mi lenne a legjobb :roll:

Apás tali, az jó ötlet!

Dugulok!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Egy gyors kérdés!!!!

Ha a pelusban olyan kristálydarabokat találok,m int pl. a só vagy cukor az mitől van?????Menjünk orvoshoz??


Hannának jobbulást!
Akkor a műtét felesleges volt?
A csövet hogy teszik oda?
Szegénykém, nagyon fájhat neki! Jobbulást nektek is!

CSerági
Hogy szedted össze a himlőt,
Kiscsajszi védett?
kibírod a viszketést, vagy övsömör formájában aktivázálódott, Nekem a terhesség utolsó két hetében volt övsömöröm!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Anid, nem kikristalyosodott pisirol van szo? Nekunk olyan szokott lenni. Szerintem Nektek is az van, es azt gondolom ez teljesen normalis.

A ferj temahoz: az en ferjem is mindenben besegit a gyerekek meg a haztartas korul is, meg foz is, ha kell. Legtobbszor persze megkerem, de ha latja, hogy faradt vagyok, akkor magatol is megteszi.

Tovabbi szep napot mindenkinek:
P

Kép
Kép
panzej
 
 


Panzej

Köszi
De, szerintem az, csak nem tudtam jobban megfogalmazni.
Mitől van??

Kép
anid
 
 


Sziasztok megint,
Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást és a bátorító szavakat. Erősen gondolkodom a dokiváltáson, már fel is hívtam a Kútvölgyiben a Vida dr-t, akit sokan ajánlottak.
Emma8, azért megnyugtattál, köszönöm Neked. Csak a tisztánlátás végett: A kérdéseimet mindig összeírom, Ács doki meg is válaszolja. Nem ezzel van a baj. Hanem mivel első babáról van szó, kérdéseim vannak persze, viszont mindenre nyilván nem tudok rákérdezni, mert nem tudom, mi a köv. lépés, nincs tapasztalatom. Persze olvasgatok irodalmat (pl. most már itt is követem az eseményeket:-) De akkor is furcsa, hogy egy doki nem szól laborról, terheskönyvről, védőnőről, stb... Miután a 2 héttel korábban teherbe esett barátnőm meséli, épp milyen vizsgálaton volt, én Ácsnál rákérdezek, nekem nem kellene mennem, erre ő: ja, még nem volt? Persze, menjen el... Szóval biztosan jó szakmailag, csak nem alapos. Ha ezt a privát rendelőjében így teszi, milyen lehet a klinikán? A héten még elmegyek hozzá, de lehet, hogy utána váltok. Azért köszönöm nektek, lehet, hogy még beszámolok, hogy alakult vele a dolog. Lizii
lizii
 
 


Sziasztok!

Szólanom kell, mert Dorkánál nagyon komoly a helyzet meglátásom szerint.

Mindenekelőtt részvétem édesanyád halála miatt. Nagyon szomorú, hogy nem lehet melletted, de biztos, hogy minden lépésedet egyengeti odafentről és nem engedi, hogy rossz dolgok történjenek veled!

Ennyire komoly a nézetkülönbség apával, hogy már a befejezésen gondolkoztok? :shock: :shock: :shock: :shock:

Nem tudom, mennyire lenne jó ötlet, de én sok mindent megértettem a férjem viselkedéséből attól, hogy az anyósommal beszélgettem néha. Te nem tudnál vele beszélni? Megkérdezni, hogy a párod anno milyen gyerek volt, kipuhatolni óvatosan, hogy milyen gyerekkori élmény hatására lehet ilyen ellenséges. Lehet, hogy az ő saját anyja rontott el valamit, nem? Bár irod, hogy nagyon elkényeztette.

Persze nem azt mondom, hogy árulkodj a férjedre az anyukájánál, mert a párkapcsolatottk magánügy, anyósnak semmi köze hozzá.

Zárójel: nálunk úgy néz ki a dolog, hogy a férjem legtöbbet Botival kapcsolatban segit, illetve bevásárol, intézi a hivatalos rohangásznivalókat. A háztartás az én business-em.


Timi!
Sajnálom, hogy Hanna megint beteg. Nagyon makacs lehet ez a dolog nála! Én ugyan nem vagyok egészségügyben jártas, de nem lehet, hogy az orvosa nem vett észre valamit?
Tudod, anno emlitettem, hogy ismerek egy nagyon jó fülészt itt Bp-en, hozzá jár az egész család. Az öcsémnek régen nagyon sok problémája volt és ez a doktornő rakta őt helyre. Ha gondolod, hogy megmutatnád neki Hannát - csak, hogy lássa még egy orvos, talán nem árt - irj privit és elküldöm a számát!


Renáta!
Juuuuuuuuuuuj, hát, ha betöltöd a 38-ik hetet, akkor már jöhet a törpike gond nélkül! De izgi, kiváncsi vagyok, férjednek milyenek a megérzései! Ezek szerint nagyon várja már a babáját! Ez tök aranyos!
Mindenesetre, ha hirtelen eltűnsz és sokáig nem jelentkezel, akkor tudni fogjuk, hogy bejött az előrejelzés!

Joe!
Mi is küldjük a manókat nagy számban kisBotidnak. Szegény kis pocok, remélem, most már javulni fog. Nem lehet, hogy a gyógyszerektől hányt? Azóta hogy van? Te hogy birod?
Sokat gondolunk rátok mi is!


Anid!
Ilyen kristályos dolgot már én is találtam pelusban. Azt gondoltam, hogy a pelenka anyaga ázott szét és foszlik. Mivel ez leginkább a Liberonál fordult elő, lecseréltük. Most Pampers-t használunk és ebben nem nagyon fordult még elő kicsi kristályka.
Lehet, hogy az egész hülyeség, én ezt vettem észre :oops:


Időjárás ügyében csatlakozom Ágihoz, fenébe az orkánnal! Tegnap mi is bent ültünk egész nap, Boti ilyenkor megvadul estére, úgyhogy ezt nem szeretem!
:twisted: :twisted: :twisted:


Hát, most ennyire futotta, puszi mindenkinek!

Kinga
kgk
 
 


Hello!

Anid,
a kristalyok azért vannak, mert "kiszabadultak" a pelusbol. Ha felvagod a halot az egyik pelusodon és beleöntesz egy pohat vizzet meglatod, tiszta kristaly lesz az egész. Ez szivja fel a pisit és a kakilét.
Azt ne kérdezd, h mi ez az anyag, nem tudom. :(

képzeld, az egyik ismerösöm az egyik suliban dolgozik, amit meg akarnak szüntetni. EGyedül neveli a lanyat, tök csoro és juliusban elvileg helo. Nagyon kegyetlenül bannak velük, semmi fix infot nem kapnak, nagyon szar...

Dorka,
sajnalom, h ez a helyzet nalatok! Nem lehet könnyü dolgod. Monor amugy milyen hely? Nem tudnal ott összeismerkedni mas anyukakkal?
Anyosoddal nem lehetne megbeszélni, h egy kicsit többet segitsen?
Mas: En par napja elkezdtem ujra tornazni itthon és nagyon jo göz levezetésére, utana sokkal jobban érzem magam, tudom ajanlani! Erdeklödöm nem tud-e vmelyik ismerösünk dvd-t masolni, akkor szivesen masolok neked, ha érdekel. Utanajarok és szolok.
Csak egy ötlet: csaladterapeutahoz (igy modjak, nem tudom..)nem akartok elmenni? Semmi tapasztalatom ilyen téren, csak eszembe jutott, h segithet, ha van egy harmadik semleges személy, aki segit megbeszélni a dolgokat. :?

Rita,
jol csinalod a dolgokat a férjeddel :)!! Van egy baratnöm, akinél szintén a pasi takarit. Nalunk nem, inkabb én csinalom és nem csesztettem Zolit utolag. Detto a mosassal.
Viszont bevasarol, befizeti a csekkeket, övé a haztartas adminisztracioja, leviszi a kukat, fürdeti Vincét, eteti vacsinal, övé az ablakpucolas és az a'gy melegitése :lol:

Akosnak boldog elsö szülinapot kivanok utolag! :D

Agi,
jo, h meggyogyultatok! Pepe nagyon édi lehet lépcsözés közben!
En is a jo öreg mososzappannal szedem ki a foltokat, nagyon jol müxik. Rajta lehet hagyni, ha makacsfolt és 60 fokon mosni a ruhadarabot. Nekem igy mindig kijön.
Tényleg rögtön kell kezelni, ez a titka.

Zsu üdv itt és gratula a 3 lurkohoz!

Lizii, szia :)!
A dokidat ne ismerem. Nekem szimpi volt, h KGuilia ikrei természetes uton születtek nala (azt hiszem). Tehat ezek szerint nem az a tipus, aki egyböl csaszaroz.
Egyébként szerintem sok doki van, aki magatol nem nagyon mond semmit. Kérdezni kell! Jo ötlet a lista :)

Joe, mi a helyzet veletek???? Drukkolok, h javuljatok!

Hannanak jobbulast kivanunk!!!!!!!!!!!!!!!!

Renata, drukkolok neked, mar szép nagy pocakod lehet :)!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Én is itt vagyok egy kicsit, bocsi, ha mindenkinek nem tudok reagálni.

Az újaknak üdv itt, Ács dokit nem ismerem, és azokban az időpontokban sem szültem a klinikán. :D

Ági, köszi a sok,sok infót, ma postáztam nekik a papírt, de elvileg már felfogták a dolgokat és kiírtak. Úgy néz ki, csak a 30 napot várom meg, úgyhogy ha a héten megigénylem a tgyást mondjuk 16-tól, azt lehet így előre? És akkor az nap a céggel is közölném, hogy köszi eddig kellett.

Joe, szomorúan olvastam rólatok. Remélem most már valami megmarad Botiban, és hamarosan jobban lesztek. Sok-sok erőt küldök Neked, Botinak meg gyógymanókat. Ha tudsz értesíts minket, hogy mi újság.

Ákos Bencének boldog szülinapot kívánunk!

Renáta, már tényleg nagyon a végén jársz. De jó! Utánad már én következem. Mikor szoktál ctg-re járni?

Timi, sajnálom Hanna babát, nem lehet könnyű. Pedig én is azt hittem hogy most már nem lehet ilyen baj. Neked is kitartás, hogy végre megtaláljátok az okát.

B. Szilvi, bocsi hogy nem is válaszoltam Neked. Köszi a privit, meg a listát. Milyen volt az Eta? Nekem is már fel kell hívnom a héten.

Prücsök, majd írom a mailt.

Huncut, egyfolytában próbálom elküldeni a meghívót, de mindig azt írja ki hogy a dokumentum nem tartalmaz adatot. Nem tudom miért csinálja ezt velem, pedig már csak pár napig használhatom fel. Még megpróbálom a bátyám gépéről, hátha az enyémmel van baj.

Én már elég jól vagyok, Jencike eddig még szerencsére nem kapta el. Ha minden igaz a hétvégén költözünk, és nem tudom, hogy ott mikor lesz internetünk, de majd a bátyámtól próbálok jelentkezni.
Addig is legyetek jók.

Puszi

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok:)

Dorka

Bocsi félrenéztem és azt hittem te irtad a bárányhimlőt, ezért kérdeztem hogy honna sikerült összeszedned a beeeeet :oops: :oops: :P

Apa dolog terén szerintem üljetek le és probáljatok egy olyan dolgot ki: hogy mindenki leirja egy lapra hogy mit várna el a másiktól, mit szeret a másikban, mi az amit szeretné ha javitana a másik a hozzáállásában, utána meg olvassátok el és beszéljétek meg. Sokszor leirva könnyebb mint kimondani és igy talán közelebb jutnátok a megoldáshoz, amivel a házibéke és a te lelked is egyensúlyba kerül.


Lizii

Megértelek, főleg azért is mert első babás vagy és nem várható el tőled hogy te figyelmeztesd mindenre a dokit, mert ha ezt kéne csinálni, akár elmehetnék mi is dokinak :P . Ilyenkor érzékenyebbek is vagyunk mindenre és sokkal de sokkal több törödésre vágyunk, a lélek is a testünk része igy azt is ápolni kell. Hallgass a megérzésedre és cselekedj aszerint.

Ami meg a vizsgálatokat illeti a következő: a 12. héten kéne egy vérvétel és egy tarkóredővizsgálat uhvál. A védőnőhöz általában havonta kell menni, ahol legtöbbször súlygyarapodást néznek, vizeletet nézz meg hgy ne legyen benne fehérje, vagy egyéb problémás kiválasztás, vérnyomást mér, az addigi dokileleteket átnézi és beirja az eredményeket a kiskönyvbe. Ezek általánosságok, mindenütt vannak helyi sajátosságok, ami szerint ez eltérhet.

Bármiben kétségeid vannak nyugodtan kérdezz tőlünk, megprobálunk segiteni.

Kgk

Nem csodálom hogy estére már nem birsz Botival, én már azt várom mikor rakhatom már ki az udvarra Danit, mert a fürdetési időre már kezdek hasonlítani egy házisárkányra :twisted: :twisted: két igen eleven kölök mellett. (megjegyzés: Dani most is az ablakban ül, huzgálja reluxát és bámul kifelé, és az ezredik miértet teszi fel, hgoy mért nem megyünk ki)

Anid

Egyrészt a kristályok a pelenkából is szármázhatnak, másrészt van amikor a pisiből is kiválik valamennyi, ami ugyanigy viselkedik.

Sára

Szegény ismerősöd, nem hiszem hogy "emberek" hozzák ezeket a döntéseket, semmi megalapozottság nincs mögötte, csak kapkodás és fejvesztett tűzoltás ami számomra lejön belőlük :(:(:( Egyre több család megy tönkre, kerül a megélhetési gondok mocsarába, miközben egy hajszálvékony réteg még gazdagabb lesz és dörzsöli a tenyerét....

Hogy álltok a vegyél fel tegyél le napi programmal? És a kajcsi kedv visszatért már?

Rita

Elképzeltem a műveletet, gondolom azért festeni nem kell utána :):)

Lilla

Le se tagadhatod hogy éheztett a gyereket :lol: :lol: és azért spejzol, hogy tuti legyen neki mit enni :) :P :P :P :D


Timi

Szegény Hanna baba, ez nem jó hír, ezek szerint nem sokat ért a műtét? :( Homeos doki esetleg??


Nah megyek mert Thomast akar nézni Dani, miközben Pepe gumikacsát majszol :lol: :lol: pedig negyedórája ettünk almaszószt és halacskát :):)

Lányok nincs valakinek egy üres spaaros pontgyüjtő füzete???
Másik kérdésem: akik liberoznak és beküldték a nyuszikat, azok közül kapott már valamelyikötök nyulbábos kérdőivet??? (első a teki, második a kiskönyv, harmadik a nyulbáb).

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Jééé! Tényleg Liberónk van, de ez csak a maxira igaz, most váltottunk a 7 kg-s kategóriára, bár még a csajos nem érte el! Vajh ez mikor jön el???

A szaros kölyök leszarja az általam főzött lötyiket! Uyganazt csinálom,mint amit Hippesék, de prüszköl a házikosztól!
A nagyanyja térde kalácsát! :twisted:
A mű kaját meg megeszi! Legalább megél majd a menzán! Én a jövő nemzedékét nevelem!!!!

Immáron harmadszor hányja le a szőnyeget! Levonom a zsebpénzéből! Írom ám!!!!Na jó, plusz pont, hogy feltöröl a nagyszobában és az előszobában!
:lol: Akkor ma egalité a számla!


Hol a jó idő?????????,,????

JA! Kisnyanya: fókuszos díszpicsa: házassági évfordulóra a férjem meglepett egy londoni utazással, vittük a nyaikat is! Az anyád!

Engem az lepne meg, ha egy héten nem zördülnénk össze apjukkal! Pl: tegnap: A hpolnapi vacsi ügyében megint a ruhákon lovagoltam: kinyúlt seggű macinadrágról váltanék nőcis ruhára, mire ő: jó vagy így is! Mire én: Mikor voltam szerinted úgy igazán rendesen felöltözve?
Mire ő: Hááát rég, talán tavaly!
Kész voltam! Ennek örömére bánatom tiramisuba fojtottam!!!

:lol: :lol: :lol:

Kép
anid
 
 


Sziasztok

Előszőr is mégegyszer köszönjük a köszöntéseket!
Képet csak akkor fogok tudni felrakni ha apjuk lekicsinyíti őket.

Saara
és magad tornázól fejből, vagy valamilyen videóra - DVD-re?

Mi ma már tudtunk sétálni egy jó nagyot, igaz a napocska nem sütött ki, de így Ákos utána az elmúlt napokhoz képest gyorsan elaludt az ágyikójában.

Sziasztok

Erika

Ja és nálunk is apjuk ha szükség van rá vigyázz gyerekre, főleg mikor pestre kell mennem dokihoz, mert ő nem akar jönni velem. Inkább itthon marad gyerekkel és ellátja. Ő szerinte én nem jól osztom be az időmet, de azért azt már többszőr is elismerte, hogy ő nem tudná ezt csinálni a gyerekkel, hogy mindennap itthon lenni ellátni stb.. Sajna nekem sincs kire hagyni mert az én szüleim kb. 300km-re laknak tőlünk, igaz az anyós vigyázz néha rá, csak nála meg a szövegét nem nagyon szeretem, mert mindig ugyanazok a témák, úgyhogy ő a végszükség tartalék.

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Dorka

Elég gyakran meglátogatom a honlapot, ui. a barátnőmnek 9 hónapos a kisfia, internet hozzáférése nincs, itt pedig sok hasznos infót be tudok gyűjteni neki. :shock:
Sajnálattal olvasom a veled történteket! Ha gondolod, nagyon szívesen segítek, vigyázok a Picúrra, vagy talizhatnánk, ha gondolod! Ugyanis monori vagyok! Igaz, már 36 éves, 2 nagy fiam van (17 és 13 évesek). De ez nem hiszem, hogy gond, nem érzem magam annyinak!!
Egy szem barátnőm 1 hónapja kiköltözött Svájcba a kisfiával, férjével együtt. Most én is nagyon egyedül érzem magam, ráadásul nem is vagyok igazi monori, elég kevés embert ismerek itt! Titeket szívesen olvaslak, fel tudjátok dobni az ember lányát. :P

Ha gondolod, írj privit, és megbeszéljük a többit! :D :lol:

Anikó
ani23
 
 


Sziasztok!
Nálunk is sokat segít apa, együt szoktunk fürdetni, ő böfiztet. A tisztába rakást még nem merte bevállalni, de nem sürgetem, majd ,ha késznek érzi magát.
Néha azért észreveszem magamnom, hogy mikor már nagyon fáradt vagyok, többet várnék el Apától, de aztán rájövök, hogy tulajdonképpen ő egész nap dolgozik, ő is fáradt, és hát megszoptatni mégsem bírja helyettem. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Halihó!

Ági: én is hiányolom a nyúlbáb kérdőívet. Már régen összegyűjtöttem rá a figukat, de nem küldik. Teki, kiskönyv már megvan.
Egyébként azt tudtátok, hogy már nem teki az első ajándék, hanem egy kisvirág van helyette? A barátnőm most küldte be és ő már kisvirágot kapott. Lényegében ugyanolyan, mint a teki, és ugyanazt tudja.

Túrórudi papír kell még?

Dorka: Elhiszem, hogy így nagyon nehéz Neked. Ezt nagyon át kéne beszélnetek a pároddal, mert nagyon rossz a szemlélete.
Nagyon sajnállak, mert nem lehet könnyű Neked. Édesanyád hiánya önmagában is szörnyű lehet, nemhogy ilyenkor, mikor segítségre lenne szükséged.
Nem akarok tanácsokat osztani, mert számomra elég ismeretlen az a helyzet, amiben vagy. De ha tudok valamiben segíteni, akkor nyugodtan keress meg, ismered az elérhetőségeimet. :wink:

Zsunak meg rakok egy táblát, h lássa ki mikor szült. :)

Lilla
Kép

Vöcsök, Lívi brékó-brékó!!! Mi van Veletek???

lilló
 
 


Tudtam, h valamit elfelejtek...

Renáta: Én nem haskötőt vettem, hanem hasleszorítós bugyit. Hát annyira nem költségtakarékos (Triumph - van ára), de azt majd a későbbiekben is fel tudod használni, ha el akarsz rejteni egy kis pocakot. :wink: Tudod, mint Bridget Jones :) Szülés után elég sokára megy le a pocak.

Kitartás, már nincs sok hátra! Mennek a drukkok!

lilló
 
 


Sziasztok!

Ákosnak boldog szülinapot!

Timi: Így is beteg még,hogy kivették a manduláját??? Ezt nem értem!
Lehet hogy tényleg el kellene mennetek egy másik orvoshoz. Hátha.

Anid: Azért jobb lenne Katának ha az általad csinált löttyöt enne. Mégis csak Te állítod össze. Abban tuti nincs semmi hozzáadott adalék.
Ha már unod a melegitő nacit, akkor szerintem nyugodtan vegyél fel kicsit csinibb ruhát, akár közös vásárláshoz, sétáláshoz.
Nekem nagyon sokat nyom az egómon, ha a hétvégi vásárláshoz egy kicsit kiöltözöm. És apa is nagyon örül neki. Szerintem a Te párod is nagyon fog neki örülni, márcsak azért is, mert Te örülsz magadnak. :-) Ez érthető?

Ági: Csodálla hogy két fiú mellet ilyen részletesen tudsz írni.
Én csak akkor merek leülni a gép mellé, ha már elaludt a fiam.
Örülök, hogy végre meggyógyultatok!

Lizii: A dokidat én sem ismerem. De ha bármilyen kétséged van afelől hogy nem akarsz Nála szülni, vagy nem bízol meg benne 100%-kig, akkor szerintem válts! Én is egy olyan dokinál kezdtem, aki elküldött egy vizsgálatra és közöltéd velem hogy nekem ez a leletem már megvan,és mit keresek ott (mindenzt 3 óra várakozás után) Na én ekkor döntöttem úgy hogy otthagyom. És idejöttem a Klinikára és itt találtam egy nagyon tüneményes orvost, és tuti hogy nála fogom szülni a köv. babámat is, mert maximálisan megbízom benne. Tőle semmit nem kellett kérdezni, Ő mindent mondott magától. És ritka, de nem a pénzre hajt!!!

Dorka: Szerintem is üljetek le, és beszéljétek meg a dolgokat. Mert a keserű tüske csak még jobban fertőzz!!!
Eszembe jutott valami: Norbi születése előtt is ilyen volt???
Mert nekem vagy egy ismerősöm, akiknél az volt a probléma, hogy a fiuk születésük előtt minden renben volt, de aztán, apa nem tudta elfogadni, azt hogy már hárman vannak. Szerette a fiát, de nem tudta feldolgozni azt hogy nem ő van már a középpontba, és nem igazán tudott, sem a gyerekkel, sem pedig a mamával ezek után kijönni.
Ennek a helyzetnek a javítására mind a két félnek lépnie kell.
Anya: apucinak igen is meg kell hagyni az elsőbbség érzését. Mindig is Ő lesz a családfő,és csak utánna jön a gyerek. Tudom hogy ez így elég kemény, de sokat segít.
Apa: be kell tudni fogadni az új jövevényt, és el kell fogagni, mint a lényed részét.
Hát röviden ennyi.
(bocsánat ha egy kicsit hosszú volt)

Egyébként nálunk Apa nappal dolgozik vagy főiskolán van, este pedig tanul vagy piheni a hármas élet hátrányait. (családapa, dolgozik, tanuló). Így nálunk semmiben sem segít. Fürdetésnél van ő is ott. Vagy éjszaka ha már 10x kelek fel, akkor felkeltem hogy egy kicsit foglalkozzon Ő Imrével mert én már nem bírom.
De én ezzel nem is akarok vitatkozni. Elvégre Ő dolgozik én pedig a családdal foglalkozom, ill. a háztartással ill a főiskolával (mert van még egy évem). Meg van szegénynek elég gondja, nem akarok még én is rázúdítani házimunkát.

Mágnes:body-t még én sem dobtam ki, de szarosak már mi is voltunk szó szerint nyakig. Ma például Imre combjánál folyt ki a kaki :shock: . És a lába lett szép sárga a lábujjától a pocakjáig.
:lol: Mondanom sem kell, hogy fürdés lett belőle.
A ruháját pedig azonnal hideg vízbe áztatom és utánna megdörzsölgetem mosószerrel, és kimosom a többi ruhával. Így általában kijön.

Na most már dugulok!

Tündi és Imi

Jah még annyi, hogy Imi nagyon nyűgös volt idáig, (5hónap) és rá kellett jönnöm hogy keveset aludt napközben. Mióta áttértünk a magától való elalvásra, sokkal többet alszik és sokkal jobb kedvű!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Sziasztok!

Dorka,
most olvasom, milyen nehéz lehet neked! Esetleg azt is megtehetnétek, hogy végső esetben anyósra bízzátok Norbit, és elmentek valahova apával kettesben. Mikor voltatok utoljára? Biztos, hogy rátok fér.

Az én uram ám meg azért ilyen takaírtós, mert kicsit rendmániás... van azért ennek hátránya is. :oops: :lol:

Anid,
esetleg próbálj banánt rakni a kajába. Nekünk banánnal minden csúszik. Aztán egyre kevesebb banán, és egyszer csak megszereti az adott kaját.

Azért örülök, lányok, hogy jó hírekről számolhatok be apának, hogy milyen a többi apa! De ezt a talit a pasiknak tényleg össze kéne hozni.

Ági,
festeni nem, csak a nadrágomat vanish-ezni.

Pusz,
R.
Helyes, küzdj, és öltözz ki! Mióta magassarkú csizmában séttáltatom a gyereket, 2 százalékponttal emelkedett a hangulatindexem!

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan:

Dorka, nem tudom lattad-e, a babaneten van egy Monori anyukak nevü topik a "lakohely szerint" alatt. Bemasolom ide a linket.

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 3&start=50

Aniko, üdv itt!

Huuu Tünde (olyan szép neved van, nagyon szeretem!), elolvastam a soraidat és tiszta lelki furom lett, h kihasznalom Apat :(

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Halika!

A kajával azért nem állunk olyan rosszul, csak én jókat röhögök rajta ahogy eszik és ezt kihasználja, az apjával nem ilyen! :oops: :oops: :?

Apa életfilozófiát tanít: Valahol már megszületett a férjed, akit nem engedek be.... bibíííí
Szegénykéim. Ez kemény csata lesz, előre röhögök apán(magamon), mikor jön az első udvarló, hogy fogun kkukucskálni!

Kép
anid
 
 


Ez aztán a termékeny nap!
Mi jelentem 3 ébredéssel megúsztuk az éjszakát és 1,5 órás hajnali felvesz/letesszel elértem, hogy csak 1x, 6 órakor ébredt szopizni. :D Remélem a mai éjszaka is hasonlóan jól telik majd.
Holnap megyünk Saraék homeos dokijához, mert a nátha-köhécselés nem akar múlni.
Krumplit amúgy minden féle formában próbáltam: sütve, főzve, párolva, margarinnal, kész bébiételként, sehogy sem komálja. :( Csak Sinlaccal dúsítva csúszik.

Tündi,
Tegnap este rájöttem, hogy 6 hósnál kisebb babáknál nem is szabad felvesz-letesszel altatni. :oops: Bocsi, hogy nem kapcsoltam előbb. Még jó, hogy hallgattál a jó kis anyai ösztönödre! :wink:

Nálunk apa játszik Blankával és elviszi sétálni, ez a beosztás, de nem bánom, csak legyen itthon. :P Amúgy meg minden ügyet ő intéz.

Anid,
Igen, apa a Plázánál húzza az igát OTPéknél. Most ért haza. :roll: Végre!!!! :D

A legújabbat nem is mondtam: Blanka integet! :P Mondjuk még nem mindig integetési céllal, de tüneményes.

Timi,
Szegény Hanna! Én sem gondoltam, hogy a műtét után még bármi problémja lehet a fülével. :( Jobbulást neki! Remélem sikerül megszabadulnotok azért végleg ettől a frányaságtól!

Dorka,
Szorítok, hogy jóra forduljanak a dolgok apával!

Na kész a vacsi, megyek és aztán pihi. Szép estét mindenkinek! :wink:
Prücsök

prucsok
 
 


Lilla!
Köszi a táblázatot, nagyjából már átfutottam.

Ágiboszi!
Én is feküdtem bent 2003-ban a patológián, de már nem emlékszem, hogy hanyas szobában. Ha jobbra fordultunk, az utolsó szobában. De én júliusban voltam 2 hetet, utána hazamehettem és otthonról mentem szülni.

Majd átbogarászom a táblázatot!

Renáta!
Én is hordtam azt a borzalmas küllemű bugyit, nagyon szerettem mind a háromszor. 9 ezer forintésrt vettem egy kismamaboltban, valami német speckó márka, de már nem jut eszembe. A Kismama újságban is volt akkor hírdetésük, de már nem tudom megnézni, mert kidobáltam őket, és nem olvasom már. Majd gondolkodom a nevén (bár kismama szinten hülyülök!)

Jó éjt!
Zsu
muzsu
 
 


Sziasztok! :)

Tegnap végleg hazaengedtek minket a kórházból! :)
Remélem most már minden rendben lesz.

Köszönök minden lelki segítséget, támogatást!

Ritának, Timinek külön is! :)

Még jövök mesélni, de egyedül vagyok Botival és nincs nyugtom. Végre!!! :lol:

Puszi Mindenkinek!

Joe és Boti

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Jó reggelt:)

Muzsu

Akkor tuti találkozhattunk bent, mert én június elejétől feküdtem bent 8 hetet, tehát bent voltam még bőven júliusban is, majd hazamehettem végre és a kontroll cukorvizsgálatnál ujra bentfogtak két hétre :( Ha jobbra kellett fordulni és az utcsó volt, akkor a 101 esben voltál, az 3 ágyas volt, én meg jobbrafordulva az elsőben voltam, az 6 ágyas szoba volt.

A kismama hülyüléssel nem vagy egyedül, nekem látványosan csökkentek az agysejteim száma, sokszor alapdolgokon mélázok el, mire eszembejut végre.

Joe

Nagyon jó hír,hogy végre otthon vagytok. Gondolom ez most édes teher hogy nincs nyugtod, Boti most minden pillanatot be szeretne pótolni, amíg nem volt veled:):) Azért pihenj is egy kicsit, főleg ha sikerül elaltatnod a fiatalembert, ne akkor akard megváltani a világot és rendet tenni meg hasonlók, hanem aludj te is vele:):)

Prücsök

Majd mesélj légyszi a homeos dokiról, nagyon gondolkodom hogy Danit elvinném, hogy állapitsák meg mi az alkati szere, meg egyéb megfontolásból is.

Sára

Elárulnád nekem is az elérhetőségét a homeos dokinak, meg mesélnél róla ha van időd egy kicsit priviben. köszi előre is:)

Nem tudok rájönni az istenért se hogy mért ébred meg Pepe folyton hajnali fél kettő és fél három között, de szinte minden éjjel az elmúl másfél hónapban :( Már kezdek kicsit zombi lenni, mert én meg pont akkor vagyok egy álmodási szakaszban és nagyon rossz utána visszaaludni, márha sikerül. MEgyek, probálok lakást varázsolni, mert jön a barátnőm a kisfiával és végre tracspartizhatunk.

puszi

Ági

Ui: ki mit főz ma?? leheljünk már ebbe a régi szokásunkba életet :lol: :lol: Krumplistészta lesz a mai menű, mert egy hete csak ezt hajtogatja Dani :):)

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok

Ágiboszi
rakok fel képet, de csak Ákos tortájáról tudok (amit én csináltam), mert nem találom hogy apjuk hova rakta a gyerekről a kicsinyített képeket. De ha meglesz róla is rakok fel.
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1170229683.65.jpg[/img]

És a segítségeteket szeretném kérni, a kis drágám eddig is nagyon rossz evő volt (vagyis eddig is amit 1x megevett azt már utána jó ideig nem, volt mostanában olyan alkalom is hogy 4-5 félével próbálkoztam, de utána már feladtam és azt mondta neki hogy jó, akkor most éhezni fogsz), mert nem akar enni - sem az üvegeseket - sem az én főztömet, kiveri a kezemből - és ezt addig műveli míg békén nem hagyom, csak az a baj, hogy nem a súlyáról hírs, végülis nem csont és bőr, de nem is pufok, vagyis pont ideális, de hát ügye ebből ha fogy akkor mi lesz vele. Szerintetek mit adjak neki, mivel próbálkozzam, a vacsi még nála ezen okok miatt még mindig HA tápszer (ezt megissza).

A segítségeteket előre is nagyon köszönöm.

Sziasztok

Erika[/img]

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Előről :twisted:

Anid: milyen pelust használtok?
Úgy látom végülis tök mindegy, mert a Liberoról is azt írta valamelyikőtök.
Nálunk a Pampers szokott kidurranni és akkor vannak zselés szemcsék mindenhol.

Betegeskedőknek GyógyÓriások!!!
Most a környezetemben elég sok gyereknek kellett kivenni az orrmanduláját, mert állandóan beteg volt.

Timi:ennek köze lehet a pe... oltáshoz?(bocsi,de nem tudom a nevét :oops: )

Joe: örülök, hogy hazaengedték Botit, remélem most már jól van!

Erika:ari a torta! Boldog Szülinapot Ákosnak!

Rita: szombaton voltunk 2 éve először ketten valahol.
Igen, a rendmániának, tisztaságmániának vannak hátulütői is, de amíg ő megcsinálja addig nincs gond!

Lilló:köszi,majd élek vele!

Manó:Neked is köszi a gondolatokat!
Köszönöm mindegyikőtőknek a tanácsokat és az együttérzést!!!!

Ági: köszi a leírós ötletet!
Mi sem kaptunk nyúlbábot!

Ani23: köszi! Írok!

Rita:
Kgk:sokszor érzem úgy,hogy itt van Anyukám, csak éppen lehet nem értem a jelzéseit.
Igen,sajna tűz és víz vagyunk.Lehet vonzzák egymást az ellentétek, de együtt élni elég nehéz dió, ha csak nem változik meg mind a kettőtnk 360 fordulatban.
Ez így volt a Norbi előtt is.Amikor a Norbi kopogtatott már külön voltunk.
Nagy beszélgetés, majdnem minden feladása után ideköltöztem vidékre.
A Norbi miatt döntöttem így, de ha nem maradtunk volna együtt akkor, akkor is megtartottam volna.Anyu előtte fél évvel ment el és abban a lelkiállapotban, és végülis most is úgy érzem, hogy Őt küldte maga helyett.(lehet hülyeség :oops: )
Szóval én vállaltam, bár a párom a későbbiek folyamán többször mondta, hogy szerinte ő jobban akarta a Norbit,mint én.
Kérdezi, hogy azok akik egyedül nevelik a gyerekeiket, hogyan oldják meg, ha én nem tudom?!
És erre mondom, hogy igen, csak éppen elvileg én nem nevelem egyedül :roll:
Anyukája csak azt rontotta el, hogy mindent a feneke alá tett és mindent elnézett neki.

Saara:a családterapeutára gondoltam már én is, csak nem tudom hol keressem.
Dvd-t tudok én is másolni, csak tornázni nem tudok a Norbitól.De azért köszi!
Köszi a monori linket!

Dugulok!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Immáron Pécsről köszöntlek bennetket --- képzeljétek minden gond nélkül le tudtam jönni Mátéval, pedig csak az út egyharmadát aludta végig.

Dorka,
naggyon nehéz lehet a pároddal! Biztos, hogy az ellentétek vonzzák egymást, nálunk pont a rendrakással van így, én vagyok az a "zseni", aki átlát a káoszon, a férjem meg nem tűri.... ebből adódik nálunk a nézeteltérés meg a rendcsinálás---- ha gondolod, megkérdezem az egyi kollegám a családterapeutáról, igaz, ők a gyereküket vitték, mert a gyermek rettegett a tévétől (ezt mondjuk nem csodálom).

Erika,
csodálatos tortát csináltál! Elmondod majd nekem, hogy kell? Május környékén aktuális lesz nálunk is.

Joe,
örülök, hogy otthon vagytok. Amit írtam, azért továbbra is él.

Képzeljétek, Máté írtó boldog itt Pécsen. Egyrészt sok néznivaló van, másrészt vanb egy 1,5X1,5 m-es járóka, hát az szuper.

Na, megyek, ebéd van (és nem én főztem!!!).
Pusz,
R.

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gyógymanókat és a biztatást.
Sajnos mi sem tudjuk mi ez az egész!
A műtétkor nem volt beteg Hanna,sőt pénteken voltunk kontrollon és akkor is rendben volt a füle.Nem hiszem,hogy tévedett a doki,mert mindig alaposan megnézi,mikroszkoppal mind a két fülét.Igazából ő sem érti 2 nap múlva miért lett ilyen.Most vénásan kapja az antibiotikumot,mert eddig minden egyes alkalommal 2 adag különböző gyógyszer kellett neki,ami 2 hétig tartott és most inkább ez mellett döntöttek.Most reggel és este megyek be a kórházba és adatom meg a gyógyszert.Van egy branülje,így nem kell szurkálni állandóan szegényt.De ma kaptam egy jó hírt,a kórház kapott ingyenes mintát a pneumo oltásból,és azt mondta a gyerekosztály vezetője,hogy egyet megkaphatunk mi.Így nekünk csak a következőt kell megvennünk,mert 1-2 év között ugye kettő jár.De még a meningitis ellenit se kapta meg a betegségek és a műtét miatt.Majd egyszerre a kettőt megadatom.De még most úgysem lehet,mert beteg,meg a műtét után csak 4 hét múlva kaphat oltást.
De a főorvos asszony is nagyon rendes volt,mert egy pár dolgot megbeszéltünk arra vonatkózóan,hogy jobban védjük az immunrendszerét Hannának.

Joe,
örülök,hogy már otthon!És,hogy Boti is jobban van.Ha lesz időd írj!

Pusz mindenkinek!

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok

Rita
tortalap: én vizes piskótát szoktam sütni, amit most téglalap formájú formában sütöttem meg - és formára vágtam, vagyis egy ilyen autó - mozdony szerüséget hoztam össze belőlle,
krém: belül diós krém van - én vajból és cukorból szoktam kikavarni +főző krém helyett (mert nekem sose sikerül) 1 tasak vanília pudingot csinálok - és mikor kihűlt a kettőt összekeverem
bevonat: lehet kapni marcipán tégelyeket vagy minek hívják, és ezzel vontam be + olyan csokis ostyarudakkal is díszítettem
csak ennyi volt az egész

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Lizi- nekem is Ács doki az orvosom és én csak jókat tudok róla mondani neked. A lényeget mindig mondta és soha nem beszélt mellé. Én megmondom neked őszintén hogy mikor hova kell menni, nekem ált-ban a védőnő mondta, ugyanis előbb mentem hozzá, aztán a dokihoz. Na és ugye a beutalókat is a védőnő adja meg minden ilyesmit.

Joe! - nagyon örülök, hogy már jobban vagytok.

Ákosnak nagyon nagyon boldog boldog szülinapot!!!

Dorka!- teljesen megértelek van, hogy apa nálunk is úgymond ellustul és azt hiszi, hogy én azért vagyok, hogy mindent én csináljak, na ekkor jön a kiborulás meg egy kis egészséges veszekedés, aztán minden megy a régi kerékvágásba.

Ja és a képek!

Ilyen volt:
Kép Kép

És ilyen lett : :D
KépKép

Na jó tovább nem foglalom a helyet.

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok!

Hát megjártuk ma Tolnát-Baranyát és íme itt vagyok.
A homeos doki nagyon kedves és szimpatikus volt. Egyelőre valami köhögés elleni szirupot kaptunk és azt mondta, ha nem javul, menjünk vissza. De azt hiszem azért szirup nélkül is javul lassan, mert tegnap éjjel is csak 2x ébredt fel és 1 óra alatt sikerült visszaaltatni (pedig nem is sírt, csak folyton dünnyögött), így ismét csak hajnali fél 6-kor, azaz 1x volt szopi. :D Ujjjééé!!!

A dokiról amúgy azt érdemes tudni, hogy Budaörsön és a 11. kerületben (Kőréberek Tóváros) is rendel, de B.örsön ingyenes a rendelés, talán mert a városi eügyi központban van... de ide is időpontot kell/érdemes kérni.
De mi ez az alkati szer dolog? Homeopátiából még nem sikerült kiképeznem magam, de kéne beszerezni valami könyvet. Javaslatok?

Joenak és Botinak hatalmas éljen a felgyógyuláshoz! :wink: :lol: Nagyon örülök nektek! És Áginak igaza van, tessék kipihenni együtt az elmúlt heteket gyorsan!

Dorka,
A sógoroméknak a védénő javasolt anno családterapeutát. Nem tudom a tiétek milyen, de esetleg kérdezd meg. Vagy a háziorvost...
De azért 360 fokot ne forduljatokmindketten, mert akkor ugyanott lesztek, csak pepitában. :wink:
Azt megkérdezhetem, hogy apukád sincs már köztünk? Vagy vele nem olyan jó a kapcsolatod?

Most elmegyünk sétálni, kihasználjuk ezt a csodaszép időt! :)
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek az ötletekért haskötő ügyben, még megpróbálok utánajárni. Szerintetek tényleg nagyon nagy szükség van rá? Mi történik, ha nem használom?

Kinga (Kgk)
Én is azt mondom, hogy juuuuuuuuuuuuj. Már kezdek parázni.... Majd meglátjuk a férjem mennyire ért a megérzéshez :)

Angyalka,
Jelenleg hetente 1x járok CTG-re. A héten éppen holnap reggel kell mennem és lesz még egy UH is (alig várom...). Az utóbbi 2 hétben péntekenként voltam.
Igen én is most néztem meg a táblát és látom, te vagy a következő, mármint utánam :)

Joe és Boti
Nagyon örülök a jó hírnek :)

Köszönöm a jókívánságokat és drukkokat mindenkinek. Lassan én is csatlakozhatom a "nagyokhoz".....

Betegeskedőknek mennek a gyógymanók!!!!!!!!!

Továbbra is jó napot mindenkinek!

Renáta

Kép
renatac28
 
 


Kinga (Kgk)

Küldtem neked egy pü-t.

Renáta

Kép
renatac28
 
 


Renata mennyi az a reggel, én 8-ra megyek.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


HELLÓ CSAJOK!!!!!

Joe
Örülök, hogy jól vagytok! Szeretgessétek egymást!!!!!!!!!!!!!!

Kismamik
Hajrá, mindjárt itt a ti időtök! CSomagot újra átnézni és hajrá!

Mesa/Erika
Ugye hogy repül az idő??? Mintha most szültetek volna nem?


Hát nagyon jól sikerült a vacsi, az Iparművészeti Múzeum gyönyörű volt, a zene és a játék ( zenekar bevonta a népet is a muzsikálásba) isteni. Kaja közepes, aztaltársaság szuper!
Képzeljétek, hogy a körasztalok szépen feldíszítve és a közepén mindegyiknek 12 pohár vízzel. Mint kiderült, mindegyik asztalom más-más mennyiségű volt a víz a poharakban, mert be voltak hangolva! Ilyen pohárkocogtatás volt! A zenekar egyik tegja lekottázta különböző népek kedvelt zenéit és kivetítőn a karmester mutatta,hogy hányas számú asztalnak kell kocogtatnia a poharát!
Vicces volt, de így összehozta az asztaltársaságokat, olyan jól sikerült, hogy mi hatan utolsóként jöttün kel!

Ja! És csini lettem végül!:))))))

Igazán boldog volt ez az este.
Apa most vitte haza a bébiszittert (barátnőm), a gyerek szó nélkül elaludt egy idegennel, mondjuk annyira fáradt volt, hogy a tejcsijét már sírva itta meg (ma nem aludt csak a kocsiban, míg elmentem a barátnőmért és hazaértünk), utánna átöltözős büfi volt és 8-tól alszik!
Édes pofa! Mondjuk mi paráztunk az apjával, hogy mi lesz, de semmi nem volt!
Nagyszülőket beizzítjuk és jönnek jövő hétvégén és mi megyünk el vacsizni!

Igenis kell ez ez!
Persze, hogy könnyebb volt régen, hisz több generáció élt együtt, de így szanaszét a világban! Brrr...


Dorka

Mi apával 16 éve vagyunk együtt, ebből 9 éve élünk együtt.
Nagyon sokáig ketten voltunk, s a baba is nehezen jött össze, így mikor megszületett el kellett fogadni mindkettőnknek a harmadik személyt! Sajnos nagyon sok vitával járt/jár!

Ági javasolt módszere sokat segíthet! Minden nagyobb döntés helyzetben megcsináljuk pro és kontra rovatot! Segít a tisztánlátásban!

DE!!
Csak a gyerek miatt, és a gyerek "érdekében" nem ér fenntartani egy kapcsolatot! Neked sem jó és a manód is megsínyli!

Ne adjátok fel magatokat, mert igenis vonza egymást tűz és víz! (Mi is így vagyunk)
De beszélnetek kell és kikapcsolódnotok!!!!!!(szex, rock and roll...stb)
Nagyon sok munka áll előttetek, ha igazán akarjátok egymást!

NA megyek, mert holnaptól ketyeg a tornabérletem, és 8kor kezdődik a biciklióra! Röhely! Fizetek, hogy biziklizzek! Normális vagyok??????

Kép
anid
 
 


Sziasztok

Anid
igen nagyon rohan az idő, még csak most születtek, épp egy éve jöttünk haza a kórházból, hihetetlen hogy már mekkora, és milyen ügyes, és okos!!

Nem raksz fel képet hogy milyen csini voltál?

Mi ma éjjszakától újra tanuljuk az alvást, mert az elmúlt éjjszaka hihetetlen volt!! Úgyhogy újból jönnek az órdítós éjjszakák, már apjuknak be is jelentettem, hogy ha úgy gondolja aludjon a nappaliba, igaz ide is áthallani, de mégsem olyan hangos. Remélem pár nap alatt újra végig alussza az éjjszakákat.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Most jöttem haza CTG-ről és UH-ról és egy kicsit szomorú vagyok. Emily fejjel felfele van, így valószínű császárom lesz :cry: Nem tudok a császárról semmit, végig a rendes szülésre készítettem fel magam :oops:
Holnap találkozom a dokimmal, kiváncsi leszek ő mit mond.
Köztetek volt olyan, akinek megfordult a babája 38 hetesen?

Angyalka,
én 7.30-ra mentem, akkor biztos, hogy láttuk egymást. Én az utolsó ágyon feküdtem, fekete felső volt rajtam. Valaki bejött a 8 órások közül, amikor a vérnyomásomat mérték. Lehet, hogy te voltál? Az utolsó ágyon az ablaknál?

Legyen mindenkinek szép napja, most megyek és utánajárok, milyen is egy császár....

Renáta

Kép
renatac28
 
 


Heló!

Bocsi a más témáért,de valaki tudna segíteni?

Kaptam jó pár Nestle bébikaját 6 hóstól adhatót , csak nem tudom mi van bene: (glutén és tej érdekel, érzékenység miatt) Ingredients: Eau de cuisson, pommes de terre, horicots verts 24%, viande de dindonneau certifié 8%, semoule de riz, oignons, sel, huile de colza, huile de tournesol. Sans gluten. Ja és még ez van rajta kipipálva: acides gras essentiels és teneure en sel limitée

Erika
Azért olyan nagyon fotogén nem lettem!

GYerekek, majd beszartam a biciklin, de azóta már kitakarítottam ,megsütöttem a kenyeret, főzöm a gyerek kajáját, mosok!
Felpörögtem!

Holnap meg daru kell, hogy felálljak! :roll: :oops: :lol:

Prücsök
Naci ügyben tudunk egyeztetni???

Tali a jövő héten??????
NAAAAAAAAA...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Renáta
Dokidat fagass ki jó alaposan!
de az is lehet, hogy babaád meggondolja magát!
Spec nekem is császár lett, fejvégű fekvésű volt, cak az utolsó pillanatban a tolófájások alkalmácval kifordította a fejét Kata!
Na volt sietés a műtőbe! full altatá és gyerek kikapás!
Ha nem változik a fekvés legalább van időd felkészülni, jó alaposan utánajárni, nekem megijedni sem volt időm!

De sosem tudhatja az ember lánya!


LISTÁVAL MENJ A DOKIHOZ A CSAÁSZÁROS SZÜLÉSRŐL! Ha van fogadott szülésznőd, őt is keresd fel! ÉS kérdezz minket! A csajok közül van akinek EDA-s császára volt és ők többet tudnak erről!

Amit én tudok mondani:

1. Miután felvittek a gyermekágyra, minden felkelés előtt nyújtóztasd ki a lábaidat, mejd húzd fel térdhajlításba és egy kicsit mozgasd át magad!
2. Inkább két kanál hashajtót kérni és szépen időben elindulni a WC-re, ha pukit érzel, mert a cifrafosás utolér, és lehet pironkodva ágyathúznod! (Én 4 kanállal kaptam, s khm néha a folyosói budig jutottam, mikor mentem a reggeli szuriért, de írtó gyorsan rendbejött a hasam!) Ez a lényeg!
3. HAskötő legyen, sebet nem zavarja!
4. Mellszívó, s használni, már ahogy ehet, kb. amint gyermekágyon vagy és megszeretgetted a gyereket és voltán WC-n! ( ne foglalkozz a csecsemősök mit mondanak! Fejjjjjjj!!!!!!!!)
5. Innentől ugyanaz van, mit a sima szülésnél!
6. Ha netalán teljes altatás van, már az őrzőben ne hagyj békét a nővérnek, és kérd a gyereked!!!!!!!
Én bármelyiket elhozhattam volna, majd egy nap múlva láttam agyereket, szombat du. szültem, vasárnap délben láttam meg! Ha nincs rajta név, a hízlaldából azt hozom ki, amelyiket akarom ( na jó ez kis túlzás volt)
7. Fél literes ásványví legyen veled, az őrzőben nézik mennyit ittál, cumisüvegjellegű a tuti!
Most ennyi, de még gondolkodom!
8: Szép varrást kérj! :lol: :lol: :lol: ( Na jó, ne apa nevét írasd fel!)

Kép
anid
 
 


Hello Lányok, Asszonyok!

Ma történelmi nap van, a gyermek később kelt mint én. Fél nyolckor arra ébredtem, hogy fúj ez a kellemes kis szellő :roll: és hogy a gyerekem hogy-hogy nem jelentkezett még be. Hát még 8-ig húzta a lóbőrt. Isten tartsa meg a jó szokását. Igaz volt fent valamikor egyszer éjszaka, de kis szopi után visszaaludt.

Lányok! Ha le akarom szoktatni az éjszakai szopiról akkor azt hogyan csináljam? Mostmár sokan mondják, és kezdem elhinni, hogy ha nem szopizik éjszaka, akkor nem éri neki meg felkelni. Odáig már többször eljutottam, hogy megcsináltam a teáját éjszakára, de aztán nem volt szívem odaadni neki, mert ahogy bemegyek hozzá - persze áll már a kiságyban kötelezően (mióta tudunk állni, azóta ez van) - nyújtja felém a kis karjait és már tátog mint a kisfecske. Most nyomjam bele a cumisüveget??? Na ahhoz nincs szívem. Főleg, hogy nem is tud cumisüvegből inni, mert már kezdetektől poharazunk. Ha pohárból kínálom meg, abból biztos nem lesz visszaalvás.
Esetleg van valakinek valamilyen fájdalommentes ötlete?

Renáta: Ne keseredj el, a császár nem a világvége. Én is jobban szerettem volna természetes úton szülni, de császár lett a vége. Úgy látszik ez volt nekünk megírva a nagykönyvben, így elfogadtam. Inkább legyen császár, mint egy beteg vagy - hú még leírni is rossz - halott baba. Persze a Kismama újságban a szuperanyukák ezt másként látják, de hidd el nagyon hamar fel lehet dolgozni.
Az én jótanácsom - bár Anid már nagyon jól leírt egy csomó dolgot - hogy beszéld meg a dokiddal, hogy hadd kapjál EDA-t és ébren legyél a műtétnél. Nekem nagyon sokat jelentett lelkileg, hogy ébren voltam végig, és azonnal láttam a babámat, és már szülés napján kétszer is megkaphattam.
Ami tényleg rossz, hogy császárnál nem nagyon indul be a tejcsi, csak pár nap múlva, de ezen lehet segíteni fejéssel.
De egyébként az is lehet, hogy még megfordul. Hallottam már ilyenről is.
Fel a fejjel!!!

Mesa: De nagy lett már Luca! nagyon szép kiscsaj lett belőle.

Úristen Angyalka, ti már ctg-re jártok???? Nemrég jelentetted csak be, hogy Jencikének tesója lesz. Hogy megy az idő!

A taliban én bennevagyok. Mikor menjünk és hová? :lol:

puszi
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok

Renáta
nekem EDA-s császárom volt, igaz nekem 2 óra szülőszoba megfigyelés (CTG) után mondták hogy akkor most szülünk. Ne félj tőle utána 5 nap a rossz, de csak az ágyból való felülés a horror. A többi minden OK, főleg az hogy a csaszi után még 3-4 napig kapod a csövön keresztül a fájdalom csillapítót, és az nagyon jóóóóó. Nekem tényleg csak az első 5 nap volt rossz (felülés).

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Renata
Jó neked mert lélekben felkészülhetsz erre is- arra is. Én nem is gondolkoztam, sőt semmit sem olvastam a császárról, mégis az lett. De én nem bántam meg, van ebbek is előnye pl. a te gyereked nagyon szép lesz, semmi pirosság rajta, nagyon szép lesz az arca és a fejformája is, ja és nem szenvedsz a szülésnél. Amíg beadják az érzéstelenítőt az fáj egy kicsit, de onnét semmi. Ha lehet ne altatásos császárt kérj, én végig fent voltam, nekem ez is nagy élmény volt :)
A haskötő azért jó, mert hamarabb visszamegy a hasad, de ha nem akarod nem kötelező.


Dorka
Nekem még az jutott eszembe, hogy anyukám mondása szerint "Könnyű egy férfit elengedni, megtartani a nehéz".
Nekem még az is eszembe jutott, hogy mi lenne ha hétvégén kivennél 1 nap szabit a kis Norbitól és eljátszanátok, hogy az apuka az anyuka. Vagyis Te pl. egész nap könyvet olvasol, otthon vagy de mégsem mész a közelébe, a férjed pedig ellátja a gyereket mindenben, akkor is ha sír, akkor is ha éhes stb. Kérdezhet tőled, hiszen Te ott leszel, csak épp neki kell mindent megcsinálni. Majd rájön, hogy mekkora felelősség ez és nem könnyű meló. Szerintem az a baj, hogy ezt csupán beszélgetéssel nem fogja tudni átérezni, és ezért nem is érti meg.

Joe
Ha Botit lefektetted légyszi írj néhány sort, hogy mi van veletek, mert nagyon izgulunk értetek.

Tényleg, jövő héten tali? Anid felvetése jó ötlet :lol:

Anid
A Nestlé kajádban nincs glutén, a többi fordítást Sárának átadom.
De van benne só :-(


Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok

Ágiboszi
ha minden igaz akkor most sikerül felraknom képeket
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1170351323.38.jpg[/img]
[/img] Kép

Sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?