Új privát üzeneted érkezett!

Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga,
olyn jó karácsonyi hangultot keltenek a képeid! Köszi! Kép

Snoopy,
Xavér? Ödön? Patríciusz? Esetleg Alajos? Kép

Erika,
gratula Tomi beszédfejlõdéséhez! Kép Küldhetnél már róla fotót a listára! Kép

Dia,
nem tudom, nem értek hozzá. Ötletem sincs, de remélem, hamarosan vége lesz. Kép

Szile, Andi,
jó hogy végre jelentkeztetek, és írtatok magatokról. Kép Mégmégmég!

Evey,
nem írtál. Kép Hol vagy? Kép A számladolgot még nem tudom.

Momo,
te is hiányoztál! Akkor a mi macskánk is degenerált? Basszus, az a h***e csak nem megy be a bélelt kuckójába, inkább megfagy. Ezért benttartjuk a fürdõben éjszakára, de odakakil majdnem minden éjjel a földre. Írjál, ha kiderül, mi van a méhszájaddal! Kép

És mindenki más is hiányzik, aki nem ír!!! Tessék írni, irgumburgum! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok,

csak jöttem elzengeni mérgemet...
H.lye szomszéd mos kezdett el fúrni, gondoltam, hogy ez azért mégse, szerencsére Tomi nem ébredt fel, de mi van ha igen, no meg, ha most nem szólunk, akkor legközelebb mi lesz????
Szóval felmegyek, hogy ezt komolyan gondolja-e, mire közli, hogy már csak egy lyuk van hátra.. mondom, hogy de este 9 van... Mindenesetre azóta csend van, én meg rendesen rosszul érzem magam, mert szólni, mertem.
Szerintetek velem van a baj, én nem vagyok toleráns, vagy az emberek egyszerûen csak lesz.rják a másikat? Tisztelet a kivételnek.
Most én "rettegjek", hogy holnap belém rúg-e a szomszéd vagy úgy tesz, mintha semmi nem történt volna? Amúgy egy fiatal - kb. 30-as - srácról van szó, akinél nagyjából itt lakik a barátnõje is.

Na megyek lehiggadni, puszi:
Erika
kerika
 
 

 
 

Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem, kezdek bekattanni a munkától.....
Tegnap (ma) éjfél után még gyönyörû papírcsipkekivágású betlehemes képet gyártottam, 1 körül feküdtem le. Majd MA, amikor végre alhatnék reggel sokáig (kölykök csöndbenlevésre beidomítva), 6-fél7 között arra riadok, hogy akkor most hogy is fogom XY gyerek anyukáját rábeszélni, hogy ne 1x járjanak be hetente, hanem 2x és 2 órára, mikor fogom megvarrni a könyöksínjét, és kiket melyik csoportfoglalkozásra osszak be, hol találok fényképes illusztrációs szakkönyvet, amin bemutathatnám X anyának, hogy "ilyen volt - ilyen lett", kiket fotózzunk és filmezzünk, hogy jobban dokumentáljuk a fejlõdésüket stb. stb.
Én a világért sem bírtam visszaaludni!!!!!
Szerintem ez már kóros! Kép Kép

Ma este 6-kor kaptunk ingyen jegyeket a 7-kor kezdõdõ elõadásra a Nagycirkuszba...párom persze dolgozott, én meg dühöngtem, hogy nbem tudok odamenni autóval, lemaradunk az elõadásról stb.
Aztán nagy merészséggel mégis nekivágtunk, és odaértünk !!! Kép Nagyon büszke voltam magamra! Kép
Ha nem hisztizek 20 percig, pont kezdésre odaértünk volna, de így is jó volt.
Bár az állatos produkciókat nem nagyon bírtam, a többi tetszett. Gyerkõcök nagyon élvezték, még Eszter is, hangosan kacagott és tapsolt.
Nagy fájdalma volt, ezt mondogatta hazafelé, hogy "a ronda bohóc nem adott neki lufit! És nem is tudott beszélni sehogyan sem...."

Jó kis este volt!
Sziasztok
Edó
edóka
 
 


Erika,
na nehogymár te érezd rosszul magad! Kép

Edó,
elképzellek, amint hisztizel. Kép Én is szoktam. A párom olyankor szigorúan rámszól, hogy haggyam már abba a hisztit! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


hagyjam - bocsi. Kép

V.
Virág (fiore)
 


Sziasztok Lányok!

hetente azért csak ideérek én is....

Szóval alakulunk. Már egy egyedül fürdetést is bevállaltam a múlt héten, mert a párom dorbézoltKépKép
Olyan jó volt, Panka sokat segített és 1/2 9-kor mindkét gyerek ágyban volt. Bár Zsófi csak 1 körül aludt el. Még mindig fáj a hasija, nagyon sokat eszik továbbra is, remélem elmúlik, mert ritkán alszik el éjfélkor, inkább utána.

Snoopy! Örülök a második fiúnak is, majd összeeresztjük õket a lányaimmal, Panka úgyis bukott a nyáron Zsombira. Jobban van már?
Panka egyre töbször szopizik, gömbölyödik is szépen tõle. De nem bánom. A terhesség alatt végig cicizett, bár a 3. hónaptól elfogyott a tejci, de 2 percig, mint szertartás erejéig végig szopizott. így könnyebb volt visszaédesgetniKép

Dia! Haláli a lányod szövege!

Madárka! Gratula a pocaklakóhoz! Tudok 2 gyereket dajkálni, de a pici kézben van, mert a kendõ nekem nem vált be, a kengurunk meg kényelmetlen.

Erika! Jól bevállaltad magad. Ne izgulj, minden rendben lesz. A fõ, hogy ne hagyd el a humorodat. És a türelmedet sem. Ez a kettõ csodafegyver és mindenben segít. Vannak nálunk is nyûgösebb napok, néha nagyon álmos vagyok, de olyan aranyosak a gyerkõcök, hogy mindent megérnek Kép

Momo! A fenti neked is szól. A párod mikoe ér haza? Ilyen sokat dolgozik? Muszáj sokat emelgetni Timit?

Evey! Jobban vagy már? Katinak mond meg, hogy írjon már.

Na megyek, mert felébredt a kisasszony. Szép napokat és jó készülõdést:

PZSM
PZSM
 


Sziaztok!

Nyugi, PZSM, nekem csak egy gyerkõcöm van, de én is csak hetenként jutok íráshozKép

Lányok, köszönöm a "csak" hármasomra érkezett reagálásokat, nagggyon jól esettKépKépKép

Nálunk annyi, hogy Csonginak folyik az orra, és újabb hiszti korszakát éli. Nagyon kis akarnok lett, de hát ez van. Én meg tanulok, karácsonyi bevásárlásokon töröm a fejem, fõzök, takarítok (mínusz 10 fokban ablakot) szóval van strapa, na.

Ma véletlen megkaptam a karácsonyi meglepetés ajándékomat. A férjem elment vásárolni, és amikor jött hazafelé, összefutottunk a lépcsõházba, mi pont mentünk levegõzni Csongival. Meglátom a kezében az adidas dobozt, és kérdem, hogy vett magának cipõt (már rég akar). Na, erre nem tudott hazudni, kiderült, hogy nekem vette. Marha jól néz ki, tecccik nagyonKép Azért megígértem, hogy majd azért alátesszük a karácsonyfánakKép

Bocs, hogy csak magunkról írtam, ha lesz egy kis idõm próbálok majd másoknak is reagálni, most megyek, mert várnak a könyveimKép

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Végre meggyógyult a nagyfiam, mehet oviba arra a pár napra, így talán jobban marad idõm a lakás rendbetételére.
Erre ma mit hallok, látok? Bizony, bizony a kicsi köhög és folyik az orra. Kép

A párom is dögrováson van, fáj a dereka. Marad minden rám, én meg ezt utálom, mert teljesen leblokkolok, ha hírtelen minden a nyakamba szakad, ahelyett, hogy megráznám magam mint a kistyúk és szaladnék tovább.

Évi!
Csonginak jobbulást! Kép Kép Kép Te meg meg ne fázz az ablakba! Én is szidom magam, hogy amikor jó volt az idõ és nem fagyot, megpucolhattam volna.
Jó neked, hogy a párod mer így szabadon vásárolni. Én eddig két cipõt kaptam így és mind a kettõ kicsi lett. Kép

PZSM!
Milyen pózban alszik Zsófi? Hason nem szeret aludni? Hátha segít a pociján. Különben meg csak három hónapig kell kibírnod állítólag addig kinövik. Kép

Edó!
Ezt a bekkatanást ismerem, csak nálam éjjel egy és kettõ között van, másnap meg állva elalszom.

Erika!
Nem veled van a baj. Sajnos ilyenek lettünk emberek. Annyira rohanunk hajtjuk az életet, hogy sokszor elfeledkezünk hány óra van.
Tomi szájára egy gyógyító! Kép
Nekem a kicsi volt/van olyan, hogy elesik rögtön elharapja a száját. Most már rutinos vaygok, de legelõszõr én is megijedtem, honnan jön az a sok vér.

Virág, és többiek is!
Szívesen a képeket, bár aggódtam egy kicsit, hogy kívágtok majd vele együtt. Azért találtam ki nektek, hogy fenntartsuk a topic jó hangulatát, mert valóban nyár óta egyre egyre kevesebbet írunk magunkról és ebbe a lev. lista szerintem nem befolyásoló tényezõ.

Snoopy!
Üdv. a két kukacosok között. Ne aggódj vannak itt a topicban facér csajok is, majd összepárosítjuk õket.

Én amikor a másodikat vártam, anyukám mindenáron belém akarta beszélni, hogy Sárika lakozik bennem. Amikor újságoltam neki az UH után, hogy kukacos és nem Sárika szegény egy pillanatig megnémult.

Dia!
Ne izélj már! Hogy maradna el a Karácsony! Szeretet mindig van, ahhoz nem kell pénz. Kép .) Kép

Most, hogy korán sötétedik, az enyimek is állandóan szellemeset játszanak. A nagy sose mondta, hogy félne valamitõl, de a kicsi mostanában nálunk is rákezdte, hogy fél a sötétben, pedig nem ijesztgette senki vele.

Szile!
Ne legyen lelkiismeret furdalásod. Kép Én sem mindig találok érdekes programokat. Van amikor egész hétvégén esz a fene minket itthon.
Kettõvel is el fogsz bírni. Kép
Szerintem is fontos az önmagunkkal való foglalkozás.

Andi3!
Tánc, de jó neked! Kép Helyileg hova jársz?
Hideg. Nálunk van fûtés, mégis hideg van. Lakótelep. A barmok amikor jó idõ volt fûtöttek mint az õrült. Közben átállították az elszámolást, és kitalálták, hogy spórolnak a fûtéssel, hogy ne legyen olyan nagy a számla. A + 15 fokban 23-24 fok volt ami akkor marha meleg volt most a -10 fokban van 20 fok ami kevés, mert fázunk rendesen.

majd folytatom, de elszólítottak a fiaim,

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Tettem fel új képet a profilomba, tegnap készült.

Virág
Virág (fiore)
 


Virág!

Ezek a mosolyok! Kép

PZSM!
No, rendben van, majd párosítunk. De attól nekem itthon még sokáig három pasival kell élnem kisebbségben. Kép

Nekek, nevek. Köszönjük a tippeket. Szebbnél szebbek. Kép
A Zalán versenyben volt anno, de akkor minden ismerõs azt mondta, hogy csak ellenszenves Zalánokat ismer, ezért nem mertük megkockáztatni...

Ma már jobban van a huligán. Holnap bölcsi. Hátha sikerül kitakarítanom...

Itt sok a hó! Nálatok? Adriéknál gondolom több Kép

Snoopy
snoopy
 


Virág!
És hogy lehet megnézni? profilodként nekem csak az emilcímed jön beKép((((
Fel a fejjel virágszálam! Kép Kép Kép

Edó
edóka
 
 


Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Virág!

Lehet, hogy felteted, de beikszelni elfelejtetted? Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Helló!

Virág én tegnap még megtudtam nézni, ma már nem?!
Meg is állapítottam, hogy tündéri kis vigyorgós gyerkõcök, fõként Ráhel tetszett,...nekem is március 14-én van a szülinapomKép
El ne menj innen is mert irgum-burgum!!!!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

Virág feltette a képet, gyönyörûek a gyerkõcök Kép én még láttam, csak sajnos le is vette, az incidens után. Kép

Már tegnap délben sem volt ott.
Sajnálom...

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Hála Diának, Edónak, Pelének, Jucának, Évinek, Lieselnek, és még ki tudja, kiknek, úgy döntöttem, mégsem szabadultok meg tõlem. Kép Mindenkinek köszönöm, hogy szerettek, és a BARÁTAIM vagytok. Kép A profilomba visszateszem a képet.

Virág
Virág (fiore)
 


Szia Virág!
Örülök, hogy itt maradtál! Kép A gyerekeid még mindig gyönyörûek! Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Nem értek semmit...Mármint Virággal kapcsolatban.Valaki felvilágosítana?Már ha közöm van hozzá.Bea
Névtelen
 


Virág ! Cupp, cupp, cupp, cupp! És vedd úgy, hogy közben a nyakadba ugrottam. Kép Kép Na nem teljes súlyommal... Kép Örülök. Kép
Liesel
Liesel
 


Virág!

Örülök, hogy elõkerültélKépKépKép! A gyerekeid még mindíg nagyon helyesek!

Holnap megyek dokit látogatni, meg cukorterheléses vérvételre. Kicsit izgulok, nehogy mán karácsonykor kelljen diétáznomKép. Mivel egyedül megyek fel Pestre, végigjárom az összes boltot, és annyit költök, hogy csak naKép. Csak az a baj, még mindíg nem vittem el a lottó fõnyereménytKép.

Jó éccakát
Momo


Momo
momo
 
 


cory, Liesel, Momo, köszönöm. Kép

Bea,
hát nehezet kérsz. Talán tudod, hogy van egy levlistánk, és ez forgalmas volt az utóbbi két napban. De akármi is történt ott (bocsi, ez a lista nem véletlenül zárt), arra nagyszerû volt, hogy rájöjjek, milyen jó is, hogy van a babanet, és néhány felszínesebb barátság számomra elmélyült. Neked is jót tehetne talán, ha nem csak olvasnál, de írnál is. Kép Na? Mesélsz magadról, magatokról?

Momo,
nagyon remélem, hogy soha nem leszek cukorbeteg, mert abba belepusztulok. Kép Imádok kajálni, fõleg az édességekért vagyok oda. Szorítok, hogy minden rendben legyen. Kép Pussz:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Virág! Örülök, hogy jelentkeztél. Szerintem egy veszekedés sem ér annyit, hogy egy egész társaságot veszítsünk miatta. És ezt értem MINDKETTÕTÖKRE!!!

Momo! Ne izgulj, biztos minden rendben lesz, idd csak meg a löttyöt.Kép

Puszi:

Dia
Dia
 


Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Liesel!
Miért, nem ugrasz a nyakába Kép hisz már tök jól nézel ki.
Tényleg tornázol még? Nekem is kéne csak kevés az akaratom.

Cory!
Mindennap eszembe jutsz, de mindig elfelejtem emgkérdezni.
Ma mit fõztél?

Momo!
Dokihoz szorítok. Kép Kép Kép
A pénztárcádra vigyázz, nehogy más költse el!!!

sziasztok

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

A havazás kicsit keresztül húzta a számításaimat, de attól nem tartott vissza, hogy elmenjek táncolni. (Bigacsiga, eddig a Fonóba járatm, most a Sörház utcába.) Babakocsi kilõve, friss hóban nem ment a dolog, maradt a kendõ. Nem volt egyszerû a téliesített Lucát belevarázsolni, de sikeresen eljutottunk a hévig. Egy idõ után persze Luca is inkább gyalogolt, nem haladtunk túl gyorsan.

Virág! Nem sikerült ma telefonálnom, pedig készültem... Örülök, hogy itt vagy. Kép

Évi! Valami rémlik, ha pontosan megálmodom a választ, holnap megírom. Kép

Momo! Cukorterheléshez szorítok. Jó pénzköltést! Kép

Azt hiszem, ideje aludnom, már nem látom a betûket.
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Bigacsiga: tegnap zöldborsófõzeléket csináltam. Most kimaradt egy hét, mert elég szarul voltam a köhögéstõl, és Balu alvás ideje alatt inkább én is aludtam.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Virág!
Nem véletlenül írtam a levlistán, hogy nehogy már itt hagyjatok bennünket.
Meglepõdtem, hogy képes lettél volna így elpártolni tõlünk. Örülök, hogy végül máshogyan döntöttél. Szeretjük, hogy itt vagy. Hiányoztál volna.
Bár az, hogy nem tartottál a barátaidnak minket, egy kicsit rosszul esett.

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!

Az elmúlt két napban volt alkalmam egyik kedvenc szenvedélyemnek élni, hiányolom is azóta egyfolytában Emesét, tavaly vele tárgyaltuk eme szenvedélyt. Természetesen a hóeltarkarításra gondolok. Én tényleg élvezem, még most is, szerencse, hogy a szomszédok még mindig nincsenek beavatva a gyarapodási projektbe, szegény páromra igen görbén néznének, vagy nem? Õt mindenesetre úgy tûnik, nem zavarja Kép.

Momo, cukros lötyire szorítok, én tegnap estem túl rajta. És nagyon nem vágyom rossz eredményre, pont Karácsony elõtt. Belegondoltam -olvasgatván más topikokat -miként ehetnek, akiknek ez rossz, hát brrr, kipusztulnék egy-két nap alatt. Nálam a tészta, a süti -bár inkább a keksz, meg házi süti, mintsem cukrászdás- meg a csoki az alapélelmiszer, ezután még jöhet minden más lisztes-krumplis kaja.

Tegnap kihagytam a melót, úgyse értem volna csak délre fel (hétfõn meg a hó miatt döntöttem ugyanígy) így aztán a karácsonyi ajándékok nagyrésze végre megvan. ÚÚÚgy szeretnék egyszer már egy olyan karácsony elõtti idõszakot, amikor ráérek, van hozzá anyagom és ötletem, és napokon- heteken át , igazi karácsonyi hangulatban együtt készülgetünk, díszeket, ajándékokat, sütiket csinálunk egész decemberben.

Zsóka, remélem pöttyöskék jobban vannak. Anyósomék felõl is jött a melegen kell tartani, azzal, hogy ha nem jön ki kívül rajtuk, akkor belül jönnek ki a pöttyök, a belsõ szerveken. Nem tudom, lehet ebben bármi, tényleg belül is lehetnek pöttyösek???

BigacsigaKata: nagyon klasszak a képeid, mindig figyelmeztetnek rá, hogy nyakamon a Karácsony! Kisebbik fiadnak jobbulást!

Megyek enni, sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok Lányok!

Most csak gyorsan, mert áááálmos vagyokKépKép

Liesel!
Nekem tavaly volt kötözõs kendõm, de sajnos nem vált be, mármint nekem nem volt kényelmes. Elcseréltem Anikóval egy kengurura, de az is rém kényelmetlen.
Érdeklelne még, hogy vaj'h a karikás kendõ-mint utolsó mentõöv- milyen lehet, kipróbálnám. Van erre náld lehetõség? Mert ha az is kényelmetlen, akkor nem adnék ki érte annyi pénzt. Írhatsz magánba is az udvari@mail.matav.hu-ra, hogy meg tudjuk-e oldani. Sajna Zsófi hasfájós és egész nap kézben lenne, különben sír. Panka ezt nem veszi jó néven, õ is üvölt, meg nem is tudok semmit kéz nélkül csinálni.

Köszi elõre is.
PZsM
PZsM
 


Ildi,
igen, belül is pöttyösek, ami az jelenti, hogy a légcsövük, nyálkahártyájuk is, és még ki tudja, milyük. De hogy ezt befolyásolja-e a kinti meleg, nem tudom, nem hiszem.

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

De jó, hogy én már csak a konfliktus "végére" estem be. Tegnap letölöttem a 110 levelemet és döbbenten olvastam. Hát ennyit errõl. Itt is ott is van igazság. Örülök, hogy Virág itt van és Madárkát is szivesen olvasom tovább. Az én életfilozófiám mindenkit elfogadni olyannak amilyen. A magam 27 évével nincs vmi nagy élettapasztalatom, de ezt az utóbbi pár évben a saját káromon tanultam és ajánlom másnak is. KépKépKép

Ma voltam ultrahangon 18. hét, genetikai ultrahang. nem azért, hogy dicsekedjek, de gyönyörû gyerekem van KépKépKép És egészséges mint a makk. 16 cm. Olya édes volt KépKép Én pedig boldog. Aztán jövök haza este és itt vár egy óriási meglepetés, a szerelmem megvette azt a kanapét, amit együtt kinéztünk karácsonyra. 24-én szerette volna felhozatni, de senki nem vállalta. Nagyon jó napom voltKépKépKép Amikor hazaértem Bp-rõl Lili alig akart leszállni róla, pedig mikor a mamáéknál van nem nagyon foglalkozik velünk. Úgy tûnik szülõhiánya vanKépKép Pedig imád mamázni

Évi! Te tényleg káromkodsz a levlistán. Hogy te miket nem tanulsz... KépKépKép

Snoopy! Gratulálok az újabb fiúhoz, aranyos volt, ahogy írtad a kisfiad reagálását. KépKép Nekünk meglepi babánk lesz...

Bigacsiga! Imádom a képeidet.

Virág! Szépek a gyerekeid nagyon KépKép

Most megyek, puszi:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok,
Igen Ildi, ahogy Virág írta. Nálunk Ábelnek pl. a torka tele volt hólyagokkal Kép. Emesénwek nem tudom, mert orvos nem látta, de amikor beszéltam az orvossal, õ azt mondta, mindenük tele lehet, a beleik, a nyelõcsövük, mindenük. Kicsit rosszul lettem a gondolattól KépKép.
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!
Hú, micsoda forrongások vannak itt, kezdek irigykedni a levlistátokraKép
Virág
megnéztem a gyerkõcöket! Nagyon büszke lehetsz rájuk! Hogy vettétek rá õket az egyenvigyorra? Az egyenhajról nem is beszélveKép Ja, én is nézem néha a bigbrothert, nagyon jó kis pszicho tanulmány...
PIldi
A melegben tényleg jobban kijönnek a pöttyök. Az biztos, hogy belûl is vannak, a minél jobban ki kell hozni a pöttyöket magyarázat asszem az, hogy el kaphatja mégegyszer, akit nem döntött le teljesen. De ez nem biztos, csak rémlik.


Végre megjött!!! Igaz, hóeltakarításban mi is erõsek vagyunk, mivel nyeles telken lakunk, tehát kb. 2oo métert kell kirobbantani csak a kapuig. Ebben a sógorom és én jeleskedünk, a sógornõm nem ismeri fel sem a gereblyét, sem a lapátot (kezdem azt hinni, hogy a kertet sem), a férjem meg sosincs itthon.

Olyan ritkán van idõm leülni ide a gép elé, szóval úgy szégyelem magam, hogy nem igen van idõm reagálni senkinek semmiére, mindig mondom a magamét bele a nagyvilágbaKép
Akkor leadom a helyzetjelentésünket:
Panna minden 2 hétben beteg, meghoztam a döntést idén (sõt, lehet, hogy tavaszig) nem megy bölcsibe, nagyon leharcolnak a beteségei, többet elvesz belõlem, mint amit kapok.
Ennek örömére lecuccolunk holnap balcsira, hogy a hárralévõ két hetemet tanulási kómába tölthessem. Ma tökéletesítettem a puskagyártásomat, van kb. 2o cm pusim. Meg idegbetegségem, de mindegy...
Gyermekem megnézte a minimaxon a Barbie, mint Rapunzel címû remekbe szabott alkotást. Mivel videóra is felvettük, MINDEN NAP egyszer megnézi!!! Teljesen kész vagyok tõle, nem igazán tudom kezelni ezt a dolgot, nem tudom legtöbbször lebeszélni róla stb. Most ott tartok, hogy a napi egy belefér. Viszont komoly szituációs játékokat játszik, babáival elõadja a filmhez hasonló jeleneteket, párbeszédeket stb. Mondjuk a filmmel magával semmi baj nincs (azon kívül, hogy csöpög, mint állat), viszont látom már a film következményit: barbie baba, barbie ház stb. Dehát ezért vagyok anyuka, hgy megoldjam eme problémákat.

Ajándékok!
Mindenkinek megvettem mindent, szószerint, hiszen anyám részérõl nõvéremnek, Pannának, férjemnek, ugyanígy nõvérem részét mindenkinek, férjem részérõl mindenkinek, meg szóval minedki helyett én vásároltam, szóval tele a bilim!

Úgy néz ki, hogy februártól dolgozom viszonylag szabad beosztásban, úgy örülök neki!

no rohanok
Puszi mindenkinek
sziasztok
L.
lenocs
 
 


A tippem bejött...Madárkának volt Virággal konfliktusa tv ügyben+egyedül Madárka az aki be mer szólni Nektek topiclakóknak is.Ez most akkor azt jelenti,hogy Madárka írásait nem élvezhetjük tovább?Kár lenne...Bea
Névtelen
 


Bea!

Nem jött be a tipped.
Nem szólt be senki senkinek. Beszélgetünk és ez mindenkinek a javára vált. Virág is és Madárka is jelentkeznek amikor gyermekeik, idejük és az ünnepek elötti hajtás megengedi.


bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Hát ha Te mondod.Bár elég nehéz Anikó szavait félreérteni.
Névtelen
 


Sziasztok Lányok!

Na mit szóltok a hóhoz? Annyit rajzoltam más nektek, de végre már meg is mutatta magát egy kicsit. Tavaly úgysem volt igazán hó.

A kisebbik fiam (3é) nagyon élvezte/élvezi. Tavaly még nem tetszett ennyire neki, most meg fekszik a hóba, ugrál, sikítozik, nyalja a havat, az ég felé fordítja a kis tátott száját, hogy bele essen a hó.
Borzasztó boldog, föl le húzgálja a kesztyûjét, mert szeretné a kezével markolni, de rá kellett jönnie, hogy nagyon hamar majd le fagy a keze.

A nagynak kedden jött az óvodás angyal. Nagyon szép ajándékot készítettek nekünk szülõknek. Egy mély piros borítékos képeslapot kell elképzelni amin elöl van egy arany keretes ablak. Az üveg helye ki van vágva és a túloldalon van egy gyertyás csengõs fenyõág kép. Bár mi kaptuk a képet, õ õrizgeti (logikus õ csinálta) és boldogan mutogatja mindenkinek.

Nagyon szépen fel van díszitve az egész óvoda, szinte öröm bemenni. A faliujságokon meg nagyon ötletes dolgokat láttam. pl. az egyik csoportban mézes sütik vannak kirakva és rá van tûzve mindenkinek a fényképe. Még a minicsoportosok is dolgoztak, gyertya, fenyõ, csilag minták vannak kivágva és a kis ujjukkal arany ezüst festékkel ki van pöttyözve. A mi csoportunk meg zöld papírbõl fenyõt hajtogatott, szinespapírból meg házat és olyan helyesek a sok kicsi ház a kicsi fenyõvel.

Kedden szánkóztunk is, van egy domb elõttünk onnan csúszkáltunk nagyokat. Még én is felültem a szánkóra. Tiszta nosztalgia volt.

Ma már csak hógolyóztunk, mert a legtöbb helyen elkotorták a dombról meg lecsúszkálták a havat, de így is jót szórakoztunk. A kicsi simán beáll a nagy lovak közé és õ is dobálja a muníciókat.

Remélem a téli szünetben lesz még több hó is + eljutunk még valami nagyobb lejtõkre is.

A kisebbik fiamnak most indult meg igazán a beszélõkéje. Nem mintha eddig nem beszélt volna, de most folyamatosan mondatokban beszél mint akit felhúztak. És kombinál, majd meg veszek a röhögéstõl.
Ma is a közértbe. Megbeszéltük, hogy azért vettünk zöldborsót, hogy levest fõzzünk belõle. Kicsit még kérdezgetett gondolkodott majd tök kárörvendõen elkezdett vihogni és megjegyezte hihihi apa megette a levesedet a hûtõbõl. Magyarul azt gondolta ki azért kell levest fõzni, mert az apja megette ami a hûtõbe tanyázott. Sajnos így netten keresztül nem jön át, de látnotok kellett volna ahogy világosság gyúlt a kis fejében, röhögött és ugrált, mert rájött a rejtélyre.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kedves Névtelen!

Elég legyen a csámcsogásból! Itt fejezzük be és pont.

Inkább írjál magadról, a hóról, az ünnepi készülõdésrõl.


bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


bigacsiga Kata, Kép
elképzeltem a kicsi fiadat, azzal a gyönyörû pofijával ahogy röhög. KépKépKép


Lenocs,
de jó, hogy újra írtál! Stílusod a régi. Kép Egyenvigyor: ha tudnád, hány kép készült... Kép Lazíts, ha tudsz, élvezd a havat (ha reggelig el nem olvad), az ünnepek hangulatát. Addig már nem találkozunk, úgyhogy most kívánok neked és családodnak boldog karácsonyt! Kép

Anikó,
nagyon jó téged is újra olvasni. Köszönöm, és gratulálok a gyönyörû pocaklakódhoz! (Szerintem kislányKép Na nem tudom, mire alapozom, csak úgy gondolom.)

Meglepõ idõpontban itt. Tegnap négykor keltem Ráhelhez, mindjárt ágybahullok, eddig sütöttem. Nagyon jó volt.
Jesszusom, most látom, mit írtan tegnap! Milyük. Kép Bocsi. Na elteszem magam. Pusz:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Anikó, a levlistát olvastam elõször, és éppen panaszkodtam, hogy magatokról nem írszKép Örülök, hogy gyönyörû gyerkõc lakik a pocakodban! Én egy hétördög kiskölköt kívánok NektekKép Csongi is imád a mamájánál lenni, most már minden héten egyszer ott fog aludni, mert én hetente vizsgázom (pl holnap, szorítsatok). És bár alig akar hazajönni, itthon csak én kellek neki, de szó szerint szeretget, puszilgat, simul, meg lehet enni. Élvezem, hogy így kimutatja az érzelmeit!

Lenocs, szerintem szívesen befogadunk a levlistára, csak az a baj, hogy Napocska a "kezelõje" õ meg "eltette" magát karácsonyig. Azért gondolom, ha be szeretnél lépni, lesz itt aki tud segíteni. Ajándékokkal hasonló a helyzet. Én imádok vásárolni, de hogy két család kiterjeszkedõ ágának! Szétszakkadt az agyam, mire mindenkinek kitaláltam valamit!
De most tök nyugi van, már csak csomagolni kellKép
A vizsgákkal meg hasonlóan állok, mint Te! Ki az a nem normális, aki december-januárra találta ki a vizsgaidõszakot?!

Hó. Na, én balga elõszedtem a szánkót. Csongi le sem akar szállni róla. És fõként azt szereti, ha szaladok vele, és jóóó gyorsan megy. Ja, és van egy új szó: Homber!
Amúgy tök jó, mert már rohadtul unatkoztak a játszótéren a gyerekek. Nem tudtak magukkal mit kezdeni. Végre egy kis változatosság.
Tegnap Csongi kihozatta velem a labdát. Nekem kellett rugdosnom, felfelé a fához, hogy hulljon a hó. Csongi annyira szaladt a labdához, hogy esett egy nagyot a fûrészporos járdán. Nem is az eséstõl kezdett el sírni, hanem hogy tiszta kosz lett a kesztyûje. Levettem róla, erre sima kézzel nem mert hozzányúlni semmihez. Gondolom hideg volt.
Ja, és látta ahogy egy kiskölyök kiborult a szánkóból, erre õ elkezdte utánozni, de magától. Szóval az én 21 hónapos gyermekem fürdött a hóbanKép

Iboly, ide írom, nagyon jól esett a szöveged a "káromkodásról"Kép Anikó, szintúgyKép

Kata, nagyon édes lehetett a fiad. Imádni fogom ezt az idõszakot!

Virág, elutaztok?

Ildi, nálunk jobb volt a helyzet, vércukor terhelés ügyben, mert egy kiflit, és 2 deci tejet kellett megenni-meginni. Remélem minden oké lesz nálatok, és Momonál is, én is nehezen tudtam volna a csokijaimról lemondani!

Mára ennyi, holnap szorítsatok, hogy tudjak puskázniKép

Sziasztok

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Évi,
mibõl gondolod? És szorítok. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Bigacsiga: "Tavaly úgysem volt igazán hó." Háááát, mifelénk ez így egy kicsit túlzás... volt olyan, hogy reggel 7-kor elindulva fél 9-re értünk az oviba, meg 10-re az Örsre, csak akkora volt a hó. Igaz, a városban már tán ma se látszik a hó, nálunk meg azzal kezdõdik a reggel, hogy ki hányszor csúszik el, mire kiérünk a buszhoz! És ha minden úgy megy, ahogy szokott, akkor ez a hó itt is marad tavaszig. (na jó, tavaly szilveszter elõtt volt egy adag olvadás, lett is belõle akkora pocsolya, meg abból utána jégpálya, természetesen a járdákon, hogy csak na!) Szóval gyertek ki kirándulni a külkerületekbe, itt sokkal tovább van hó!
Gyermekeim olyan hóembert csináltak, aki lány, és üldögél a teraszon, lógatja le a lábát (kíváncsi vagyok, mikor fog lepottyanni a lába, reggel még megvolt).

Wartburg tegnap hazajött, sebváltó mûködik, az jó. Elveszett a világítás visszajelzõ, de sebaj, inkább világítás legyen, mint visszajelzõ (az egész elektronika el szokott rendre veszni, van egy biztosítékdobozka, ott mindig kontakthibás valami). Viszont rezeg az egész kocsi, amire anyósom: nekem ez fel sem tûnt, a trabant mindig ilyen... Ez a Wartburg meg azóta ilyen, amikor nyáron lagziban voltunk, és 24 órán belül kb 10 órát kocsikáztunk, valami 600 kmt (nagyobb felét éjjel). Akkor kezdte, hogy kis sebességekben rángat, na ezirányban a legutóbbi szerelés -meg jövet-menet - óta tovább romlott, de szerelõ szerint ez így jó ahogy van. Hát én nem vagyok tök nyugodt.
Srácoknak ma van utoljára rendesen suli, holnap már csak elsõ óra, utána karácsonyi program. Azért jellemzõ, ikreknél ez az elsõ óra matek felmérõ lesz!!! (normális az ilyen tanár??? most nem azért, mert abszolút nem izgatja a srácokat, nem készülnek külön rá, nem gond nekik, de akkor is!)

Pötty ügyi infókat köszönöm!

Estére doki, van egy pár zûrös leletem (ez az, amikor az embernek panasza nincs, csak tünete), szorítsatok, hogy épkézláb megoldások jöjjenek ki belõle! (vérnyomás, vérkép, cukrot még nem tudom, pocsék vizelet lelet, van mindenfélém)
Babóca úgy döntött, most már ideje duhajkodni, és kirúgni a ház oldalát. Ezt különösen buszon ülve szereti tenni, amikor a kabát miatt hozzá sem férek rendesen, hogy megböködjem egy kicsit, húzza már odébb magát. De totál az oldalamon jön kifele, hogy hogy kerül oda? :-)

Sziasztok:
Ildi

u.i.:Emesérõl tud valaki valamit?

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Úgy tudom, hogy van itt pár Lõrinci. Mi most költöztünk Lõrincre, két hónapos terhes vagyok, Lõrincen vagy a környéken rendelõ megbízható nõgyógyászt keresek. Ha tud valaki ajánlani kérem írjon. Sajnos e-mail címet nem tudok adni. Elõre is köszönöm. Erika
Névtelen
 


Sziasztok!

A cukorterhelésem tök jó lett, a méhszáj zárt, úgyhogy gyógyszer nem kellKép. A babát megkukkoltuk UH-gal, mert a múltkor az egyik veséjében tágulatot láttak, de nem lettünk okosabbak, mert a gyermek a medencémben ült a popsijával, így a csont leárnyékolta a kérdéses részeketKép. Mellesleg alig lehetett lemérni bármilyét is, úgy ficánkoltKép. Gyanítom, ez sem lesz egy sarokba ültethetõ baba.

üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!
PZSM, van egy karikás kendõm, amit Benkével használtam, ha az megfelel, oda tudom neked adni. Bár általában a kötözõs csak akkor nem kényelmes, ha valahogy nem igazán jól van installálva. Kép Ebben is szívesen segítek.
Bigacsiga, tornázgatok még , de ettõl még megviselné szegény Virágot, ha a nyakába ugranék. Sose voltam egy manöken alkat. A tornától izmosodom, szóval ami lemegy háj, kg-ban az visszajön izomban. De ez nem is baj, mert a súlyom sose zavart, ha a hasam kockás volt. Na, azért még nem kockás, de nyárig még lehet. Kép A ruháim már érdekesen zsákszerûen állnak rajtam, de inkább tavaszi, nyári ruhákat vennék majd. Addig valahogy kibírom. Szóval érdemes tornázni, lesz eredménye, de kitartás is kell.
PIldi, remélem nem lesz gond a leletekkel. A Warcsinál idõnként kontaktspray-vel befújva azokat a biztosítékokat automatice javulás érhetõ el. A rángatás, rezgés nekem gyanús, én megnézném a kocsi felfüggesztését, gömbcsuklók, lengéscsillapító, mielõtt leszakad. Ha menet közben a lábaddal alulról ütemes ütéseket is érzel, akkor pláne érdemes, mielõtt szétveri az egészet és féltengelyes lesz.
Momo, de jó, hogy minden rendben. Kép Hát, ha már most ilyen ficánka, mi lesz késõbb? Kép
Évi, jó lehetett Csongi, ahogy leborult. Éppen véletlenül tudom hogyan néz ki az ilyen, mivel Benke is produkálta ezt. Elõször véletlenül kiborult, de utána azt hitte, ez a szánkózás lényege. Kép Sajna, csak az ablakból láttam, de azért jót mulattam, mert a nagypapa nagyon meg volt illetõdve. Kép
Lenocs, csak nyugalom. Kép Valahogy úgyis túlleszel rajta. Kép
Nálunk még mindig pihi volt. Kiderült, hogy tüdõgyulladásom volt, azért éreztem magam ilyen sz...l. Azért csak sikerült végre megvarrnom a karácsonyi függönyöket. Nemrég egy nagykerben hozzámvágtak a maradék karácsonyi vászonból. Így most karácsonyi függönyöket varrogattam, meg az ablakközökben a szigetelõpárnákat is bevontam ilyennel. Még terítõ is lesz. Kép És szerintem még az ajándékokat is ezzel fogjuk letakarni. Úgysem szeretem a csomagolópapírokat. Mondtam is nekik, hogy remélem jövõre tavaszi és nyári anyagokat is selejteznek majd. Így mindig a megfelelõ évszak hangulatában pompázhatunk.
No megyek, még megnézem az állatokat, mert nagyon hideget mondanak éjszakára.
Üdv,
Liesel
Liesel
 


Sziasztok!

Megnéztem a Télapu c. filmet a moziban. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus, karácsonyi filmeket. Nagyon édes volt, nem az a látszik, hogy ez a 2. rész. Jól szórakoztunk a barátnõmmel, míg Lili apucijával itthon. A kicsi a hasaban meg rugdosott ezerrel, nagyon hangos volt a mozi, biztos nem tudott aludni KépKép

Momo! Ez jó, hír, de az nem, hogy nem tudták megnézni azt a foltot. Mikor mentek legközelebb?

Lányok! Ha én kihagyom a cukorterhelést abból gáz lehet? Mert Lilivel mikor megcsináltattam rosszul lettem a víztõl, alig tudtam magam összeszedni, az eredményem pedig tökéletes lett. Szóval gond, ha elbliccelem?

NévtelenBea! Mit jelent az, hogy be mer nekünk szólni? Mert mi itt olyan dolgokat írunk, amihez "be kell szólni?". Nem értem. Egyébként meg felesleges találgatni tényleg nem lehet félreértelmezni amit írtam.

Évi! Aranyos vagy, hogy hiányoltál. Mostanában lusta voltam jönni. Pedig én már a nagytakarításon is túl vagyok, és még isibe sem járok. A pocakom hatalmas, ma megint nõtt és a kicsi sokat mozog, bár a mai nap volt a legtöbb mozgás. Az álomkór nem szûnt meg, bár már nem annyira durva. Minden délután alszom Lilivel, ha nem akkor nagyon fáradt vagyok már 7-kor este. Lili reggel 7-1/28 körül kel, aztán pörög délutánig, az alváshoz én is szigorúan ragaszkodom. Bár van olyan, hogy elmarad, de akkor nem vagyunk itthon, vagy a mamáéknál van felpörögve ezrrel. Na akkor már 7-kor alszik. De akkor nem olyan nyugodt éjjel. Örülök, hogy már alakulnak az éjszakáitok Csongival, kívánom, hogy maradjon ez így. Írtad, hogy egy örökmozgót kívánsz nekem, hát Lili sem pihen egy percet sem, jó lenne egy kicsit nyugisabb gyerek másodiknak. Bár Lili hálistennek szótfogad, de attól függetlenül iszonyatosan mozgékony és nagyon igényli a non-stop foglalkozást, még, ha csak szimpla beszélgetésrõl van szó fõzés közben. De jó látni ennek a gyümölcsét, mert gyönyörûen beszél, ragoz, egyre szebben énekel és a mesekönyveket, amiket gyakran olvasunk, már félig õ is elmondja. na most jó sokat írtam... KépKépKép

Virág! Múltkor megkérdeztem a pocaklakómat, hogy kisfiú-e vagy kislány és a kislány szónál rúgott egy nagyotKépKépKép Vagy csak bebeszéltem magamnak KépKép

Bigacsiga! Ezek szerint még van reményem, hogy a Lili jövõre szeretni fogja a havat, mert az idén csak nyavajgott, hogy havas lett a kesztyû és vizes a keze KépKépKép

Lenocs! Gratula a munkához!

Jó éjt mindenkinek:

Anikó
Gerianikó
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?