Új privát üzeneted érkezett!

Niki: szia ! pont mikor elküldtem a hsz-t, jutottál eszembe, hogy neked nem is írtam, éppen hiányolni akartalak, hogy merre vagy ! :lol: :lol:

Ne legyél szomorú, nem tudok mit írni, hogy miért ne, de az nem jó, ha egy ilyen mosolygós szép lány, mint te, könnyekkel a szemében üldögél a monitor előt !!! :wink: :lol:
Niki, előbb-utóbb lesz MINDENKINEK !! Ez tuti !!!
zsizsik
 
 


Hát skacok... éhgyomri 4,4, reggeli utáni 5,1

Lehet, hogy tényleg igaz, hogy a 32. héttől javul a helyzet?

Hmmmm....

(viszont még a héten keresnem kéne egy jó diabetológiát... ahol nem szekálnak és nem nézegetik piros tollal a kezükben a diétás naplóm és elhiszik, hogy otthon pont annyit mértem mint amennyit a naplóba is beírtam... na nem mintha olyan nehéz lenne a gép alapján leellenőrizni... )
Vendég
 


Csakegy, írtam pü-t!

Kép

Kép
anyoooka
 
 

 
 

anyoooka: köszi, megkaptam :) :) :)
Vendég
 


csakegy, de jó!!!!!

lányok, ráálltam a mázsálóra. eddig híztam 1,5 kilót. hm.
megvolt a vérvétel. de szereznem kellett hozzá egy gyulai dokitól is beutalót...így átloholtam a szülészetre, felloholtam a másodikra, és belelihegtem (szó szerint) egy doki nyakába mit szeretnék, és adott. rendes volt.
ja, és adimetet is felírta a régi háziorvosom. úgyhogy tiszta szerencsés nap:)

veszek ma egy vércukormérőt.

Zsizsik, holnap hívlak, vmikor délelőtt. És dumcsizunk. Nyugi, ez sajnos egy ilyen állapot, othton vagy, ráérsz gondolkodni, és ez egy idő után nnnnagyon nem jó!!!! de kitartás! fogyid hogy megy?

üdv mindenkinek, szép napot!!!!!!
dimet
 
 


mniki:
honapután is jössz?én megyek, ha van kedved, összefuthatun.én mindig leghátul vagyok, nem szeretek elől lenni. fekete melegítő sé póló van rajtam.:)
Vendég
 


dimet: milyen mérőt veszel?

2 félét akcióznak mostanában, azokhoz tudsz 10 e. alatt hozzájutni... Az Accucheck az egyik - állítólag pontos, megbízható, viszont nekem azt mondták, hogy ha véletlenül inzulinos lesz az ember, nem jár hozzá TB-s tesztcsík, a másik a D-Cont personal amihez jár viszont megoszlanak róla a vélemények... (nekem D-Cont van és annyi a tapasztalatom, hogy a hozzá adott tesztcsík akár a kukában is végezhetné, annyi vér kell hozzá - így azonnal új tesztcsíkot kell hozzá venni... így meg jó kérdés, melyik is éri meg valójában... ha viszont inzulinos az ember akkor nem mindegy, hogy egy doboz 400 Ft vagy 3000... és hetente 1 doboz elmegy olyankor) Igaz, nem szabad ebben gondolkozni :)))))

(ami viszont necces és érdekelne a többiek véleménye: egy dobozban 50 tesztcsík van, ami 3 hónapig jó a felbontás után! Na szóval szerintem normálisan az ember havonta csak 1-2 csíkot lő el csekkolásra.. szerintetek honnan lehet néhány darab csíkot szerezni? A gyógyszertárakban nem adnak egyenként sajna ...)
Vendég
 


na, a munkahelyi dologgal kapcsolatban annyi lett, hogy a kolleginával megbeszéltem a dolgot. a kisfőnökkel nem tudtam.
mindebből arra jutottam, hogy hagyom sz egészet, mert úgysem jutok semmire, szembesítéssel meg max csak hisztit érek el. inkább megjegyzem magamnak és majd az élet eldönti alapon, kiderül kinek volt igaza.
tán ez a legjobb, nem???
nekem sem hiánycikk most a stressz, idegeskedés.
Vendég
 


Lafead: engem is támadtak már hátba... én is megbeszéltem a kollégámmal... ő is mentegetőzött de legalább nem tagadta, hogy ő kavarta a xart... azóta óvatos voltam vele... (és ő sem kavart többet... )... és úgy voltam az egésszel, hogy úgyis babát akarunk, lexarom...

(egyébként én anno emiatt munkahelyet is akartam váltani... de végül a józan ész győzött... megvártam a prémiumosztást... úgy voltam vele, hogy ha nagyon alacsony akkor lelépek... aztán nem volt az... úgyhogy...)

Szóval szerintem morogd ki magad, aztán kezeld óvatosan a kisfőnököt is és a kollégádat is...
Vendég
 


csakegy:
köszönöm!!!!
végül én is erre jutottam.figyelek, aztán majd meglássuk. én is el akartam menni, mován szar hely, de aztán józan ész döntött reggel. ha babát akarunk, kell egy biztos hely, ahonnan el lehet majd menni.meg a mai világban örülni kell ennek a mhelynek is. de szar érzés, mondjuk, de mindegy.
és szörnyű, hogy ilyen előfordulhat, asszem naiv vagyok még nagyon.
legalábbis anyukámék mindig ezt mondják:(
Vendég
 


Sziasztok!


Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül zavarlak Titeket ilyesmivel, de szeretnélem megkérni Titeket, hogy szavazzatok a kisfiamra. Már csak 2 nap van hátra, és 75 szavazattal vagyunk lemaradva az elsőtől. Talán még behozható.
Légyszives még szavazzatok még ma és holnap! Esetleg szóljatok néhány ismerőseiteknek is, hogy szavazzannak a Mátéra.

http://www.jatekfutar.hu/szavazolap.html

Referencia szám: 2006_00776 Máté

Köszönöm, hogy szavaztok.

Zsani

Jaaaa....és a kisfiam is írt Nektek:)

Anyukám azt mondta, rajtad múlik, hogy enyém lehet-e az a sárga quad, aminek a fényképét már lassan egy hónapja mutogatja nekem, kérlek ha nem felejtesz el és nem nagy kérés gondolj rám még 2 napig, nagy örömet okoznál nekem…

Máté
Vendég
 


Zsizsik, Te szegény ! Megértem, hogy bedepiztél, nehéz az ágyhoz- kötöttséget elviselni. De már 1-gyel kevesebb hét van hátra !! És február elröppen, jön március, a Ti hónapotok !!!!
és igen, tudom, hogy mindenkinek lesz.. :wink: Puszillak !

Lafead , holnap is megyek, majd írok pü-t :wink:

Nekem is elég gáz most a munkahely. Nincs munka, egész nap megy a láblógatás. Ez pár napig még jó érzés lehet, de ha már hetek, hónapok óta így van... :roll: Lassan eldől mi lesz, bár bevallom 12 év után nehezen viselnék bármilyen változást..

mniki
 
 


Csakegy, köszi a tippet.
nálunk melóhelyen van vércukormérő, szóval, ha szeretnél 1-2 csíkot, akkor postázok neked. majd megnézem,hogy bent milyen vércukormérő van. de lehet anyósom tud nekem szerezni, így nem kell megvennem.
ja, de nem jóóó...mármint, az 1-2 db-os. mert a melóhelyi olyan,hogy minden dobozhoz van egy "kód" és csak azzal lehet használni. de nem értke hozzá, majd utána járok a témának.
és Csakegy, evés után mikor nézed a cukrodat? rögtön, vagy egy órával utána???
dimet
 
 


Segítsetek!

Mennyi ideig "érvényes" egy hormonos beutaló????
És ti mit csekkolnátok le a helyemben? Tűű a szokásosokat kérte, de arra gondoltam, ha már csapolnak, nézzenek meg minden fontos dolgot. Hmmm?
mamint
 
 


A kód ahhoz kell, hogy ahhoz állítsa be az ember a cukormérőt (minden mérőcsíktípusnak más a kódja...)... legutóbb én is csíkot cseréltem és elfelejtettem kódot változtatni :) Aztán csak lestem, hogy 7.7 az éhgyomrim ami lehetetlen :) :) :)

Nekem a kaja megkezdése után 1 órával kell mérnem és 7.0 alatt kell lennie... (máshol 1,5 órával utána nézik, olyankor azt hiszem 6,8 a határ - bár valahol annak is elég 7 alatt lennie... ami azért fura mert szerintem fél óra alatt elég sokat változik a cukor... )
Vendég
 


szavaztam!!!!
szép a kisfiad, nagyon!!!!
Vendég
 


Mamint, 1 hónapig érvényes a beutaló !

mniki
 
 


Lafead

Köszönöm a dícséretet és a szavazatot a Máté nevében is. Minden szavazat számít, tényleg nagyon rendi vagy!

Máté és Zsani - a beültetés elötti, és utáni érzések topikból
Vendég
 


Szia Zsani!
Jóképű kisfiad van. Szavaztam rá! :)


Espero!!!!

Holnap nagyon szorítok.
Itt mindenki intenziven fog rád gondolni! :)


Zsizsik kedvesem!
Meg tudom érteni elkeseredésedet!
Én is félnék egy gipsztől! :lol: :lol: :lol:
De mire kilábalsz ebből az áldatlan állapotból már teljesen jól leszel az Avandamettől és kezdheted a "babagyártást" :)

Lara!
Hogy állsz??? MI van veled! Komolyan én ezt az állapotot nagyon nehezen viselem! :?

Most visszaolvasok! :)

Mert elfelejtettem. :)

Az uarm be akar cipelni az ágyba, de én még nem vagyok álmos.

Most egy kicsit rosszúl érzem magam, mert a fürdőt kéne sikálnom, helyette a körmeimet festegetem :shock: :shock: és verem a billenytűzetet. :roll:

24cn.
Vendég
 


Szia Zsani!
Jóképű kisfiad van. Szavaztam rá! :)


Espero!!!!

Holnap nagyon szorítok.
Itt mindenki intenziven fog rád gondolni! :)


Zsizsik kedvesem!
Meg tudom érteni elkeseredésedet!
Én is félnék egy gipsztől! :lol: :lol: :lol:
De mire kilábalsz ebből az áldatlan állapotból már teljesen jól leszel az Avandamettől és kezdheted a "babagyártást" :)

Lara!
Hogy állsz??? MI van veled! Komolyan én ezt az állapotot nagyon nehezen viselem! :?

Most visszaolvasok! :)

Mert elfelejtettem. :)

Az uarm be akar cipelni az ágyba, de én még nem vagyok álmos.

Most egy kicsit rosszúl érzem magam, mert a fürdőt kéne sikálnom, helyette a körmeimet festegetem :shock: :shock: és verem a billenytűzetet. :roll:

24cn.
Vendég
 


Lafi, Mniki!
Hogy micsoda két sportlédi van a topikban. Kép Csak nehogy úgy járjatok, mint Zsizsik. :roll: Rambóka megmondta, hogy a sport veszélye tevékenység! :lol:
De most komolyan! :)

Rambóka!
Nem teccel nekem!
Nagyon keveset vagy!
Nagyon hiányollak!
Mi van felétek? Betegek vagytok? Vagy mitől van ilyen kevés időd?
Vagy valamiről lemaradtam?

24 cn.
Kavics
Vendég
 


voltam dietetikusnál:)

Hát... mindent tisztáztunk, átbeszéltünk (az összes eddigi diétásnaplómat átnézte), pontosítottunk a diétámon:) Megdícsért a jól összeállított reggelim miatt :) (ez az az ominózus reggeli amiért a másik banya jól leszúrt...) + a jó értékeim miatt is.

Tökéletesen elmagyarázta mi hogyan működik (aminosavaktól a kutyafüléig), hogy mit mivel kell kombinálni ha nem eszek húst, hogy az teljesértékű fehérje legyen, elmondta, hogy ha aznap nincs hús, mennyi sajtot / tojást stb. egyek (megjegyzem, szerintem ennyit eddig is ettem... igaz tényleg nem tudatosan)

Átnéztük, hánykor kéne reggeliznem, mi van ha tolódik a kajálás stb. stb.

megállapította, hogy a hivatalból kijelölt dietetikusnak fogalma sincs a GI-ről, hogy mi a különbség a gyors és a lassú szénhidrát között + egyszerűen nem tud különbséget tenni a simán diétázó és az inzulinra fogott páciensek között... (mondanom se kell, hogy ismeri... )

Mondta, hogy akkor én most vagy vezessek "kettős könyvelést", tehát magamnak írjam mikor mit ettem és az értékeket (ezt szigorúan!), a banyának meg azt amit látni szeretne (kihagyva pl. ha étcsokit is ettem vagy kicsit eltolva, hogy mikor ettem stb.)- vagy váltsak mert ennek így tényleg nincs értelme. Ő is kihangsúlyozta, hogy kötelező az orvosi felügyelet, tehát ha tudok még a héten keressek egy másik orvost vagy próbáljam meg itt kihúzni... hát én inkább a másik orvosra szavazok.

Azt is elmagyarázta, miért magasabb az éhgyomrim ha a laborban mérik, miért mérek nagyon alacsony éhgyomri után még ugyanannyi kaja mellett is határérték körüli/feletti evés utánit, mikor nem kell betartani a 3 óra várakozást a kaják között stb. stb.

2 órán át ott voltunk... és összesen 3000 Ft volt a konzultáció...

Úgyhogy ha valaki komolyan diétázni akar (vagy komolytalanul:) akkor szóljon, megadom az elérhetőségét...
Vendég
 


Kavicska: én is a körömlakkra szavazok a sikálás helyett :))) hidd el, sokkal többet ér a lelkednek a kilakkozott köröm mint egy kisikált fürdőkád :) :) :)
Vendég
 


Espero
Sokat gondolunk rád!!!


Kavicska
Én is csatlakozom Csakegyhez! :D

Zsizsik
Egy tipp:gipszes lábadat feldobod jó magasra,így nem fáj,és mehet a sex is.Apának meg magyarázd el,ilyen extrém sexért mások fizetnek,ő ingyen élvezheti,milyen egy mázlista! :oops: :D

Kincs
Köszike!Nem voltam túl ügyi,csak 2-s lett :oops:

Visszaolvasni felületesen sikerült,így nem is tudok rendesen reagálni mindenre.Bocsánat! :oops:

KépKép

KépKép
okr
 
 


[size=24][size=18]Espero:drukk, kezedben lesz a baba hamar!!!! :P [/size][/size]

Kavicska:
na az, hog sportlédi, kissé erős. majd akkor leszek az, ha ledobok úgy 20-30 kg-t, az meg nem most lesz.... :cry:
de hát mindegy, majd csak lefogyok. kevesebbet zabbantok és jobban odafigyelek.
osztom azt a vélemányt, hogy ne sportoljon az, aki egészségesen akar élni... :D most is így gondolom, de hát ami musz, az musz... :wink:
amúgy ajánlom, jó. nem annyira fárasztó, mint egy ugri-bugri, és mégis marhára izomlázam van.na jó, még csak 2x voltam...

csakegy: :D ,hogy megoldódtak a dolgok és végre valaki figyel rád, páciensre és nem lózungokat beszél!!!!

pussssz
Vendég
 


Hűha... Espero babája holnap mikor születik? Mikorra kell a legtöbb drukk?

Drukk, drukk...

lafead: ja ja :) mondjuk én vagyok a hülye mert eredetileg is ehhez a dietetikushoz akartam menni, csak a Sotén valahogy minden adott volt így azt hittem, hogy nélküle is menni fog... igazából ment is volna (OK, a húsevés tényleg nem... de megnyugtatott, hogy ne aggódjak, a baba úgyis elvesz mindent ami neki kell, max. nekem lehet bajom ha nem eszek elég fehérjét), de így azért sokkal jobb :))))
Vendég
 


az a lényeg, hogy kiderült a kedves emberkék "jóindulata és kedvessége" és még időben le tudtál lépni.
mert az mégiscsak szemét és aljas dolog, amit mondtak neked!!! :twisted: meg egyáltalán,nem tehetik meg, hogy így beszéljenek emberekkel...nincs lelkük?vagy mi a fene?nagyon ki tudok az ilynetől akadni.
az én véremet pl. elhagyták a laborban...és még csak azt sem mondták, hogy bakfitty, csak annyit, hogy na és?majd leveszem mégegyszer, kb. akkor mentem oda utoljára...
na lényeg a lényeg, jó, hogy megoldódtak a dolgok!!!! :D
Vendég
 


jó éjt mindenkinek!!!!!!!!!!!megyek aludni, hogy újult erővel keljek hajnalban, hogy a marha jó munkahelyen élvezzem az életet :x
Vendég
 


Nahát Lafi!
Micsoda derülátás a munkahellyel kapcsolatban! :lol:

Norka!
Láttam a laborjaidat!
Ettől a LH/FSHtól símán lehetne PÉd.
Hogy haladsz az Adimettel?

Láttam a Kaálisba válaszoltál! :) Már gondolkodtam, ha nem írsz megírom nekik, hogy itt megtalálnak. Azért én úgy érzem, hogy Te nagyon is közénk, ebbe a topikba tartozol! :)
Nem akarlak kisajátítani és arról sincs fogalmam, hogy máshova milyen gyakran írsz (mivel én más PCOS topikot már csak olvasni sem olvasok :roll: ) De szerencsére ide szinte naponta írsz :)
Úgyhogy részemről: IDE TARTOZOL! :)
Vendég
 


Csakegy!
Fantasztikus ez a diétás!

Muszáj beszélnem vele!
Asszem legközelebb mikor felmegyek pestre kérek tőle időpontot, hogy állítsunk be nekem egy GI diétát! De én csak du. érek rá. :roll:

No, majd mindenképpen jelentkezem a számért és névért. :)
Vendég
 


Mniki, köszi! De ez milyen pofátlanság már! Ha 3. napost akarok, akkor vagy mázlim van, és az 1. napon rendel a doki, vagy elkapom privátban. Mert egy pcos általában nem tudja, mikorra időzítsen; fogadjunk, ha kb félidőben elbaktatok a beutalóért csak azért is kimarad egy hónap... Na, de majd valahogy megoldom.

Rambóka, csak nem elindult Gergőbaba? Gyanúsan keveset írsz!

Espero, nagy nagy drukk holnapra!

Csakegy, örülök, hogy ez az orvos megnyugtatott! Megtennéd, hogy elküldöd a paramétereit privibe? Engem is felcsigázott ez a diéta kérdés.

Puszi és jó éjt!
mamint
 
 


Fú skacok... megint :) Ő nem orvos, hanem dietetikus :) Ő abban segít, hogy mit egyen az ember ha ez vagy az a baja van... (igazából szerintem fontosabb, mint az orvos... vagyis az orvos nálam csak azt mondta meg, hányfelé elosztva mennyit...a többi a dietetikus dolga volt... lett volna... bár nem volt nehéz dolga az orvosnak, mert a kórházi protokollnak megfelelő szénhidrátmennyiséget írta elő nekem :) )

Aki kérte annak megy a privát üenet!!!!

(ja... mi is délután voltunk nála...)

Én nagyon bírom ezt a dietetikust... (egyszer már jártunk nála a férjem miatt és akkor is iszonyú hasznos volt, még recepteket is adott :) egyszer meg az egyik rákszervezet betegnapján tartott főzicskélős előadást :)
Vendég
 


Sziasztok!

Andi!
Légysz tegyél a tábla aljára. Felmászok, lemászok. :lol:

Kép
lara26
 
 


Megőrülök csajok! :roll:
Én még mindig nem alszom ! :shock:

Du. 5-6 között ittam egy kávét. Kép Hát pörgök is rendesen! Kép

Csakegy!
Köszi szépen az infot! :)
Vendég
 


Jó reggelt! Kép


Espero!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++


Kandika!
Merre vagy?

Menni kő dógozni! :roll:
Egy kissé álmosan! :?

Cuppp Mindenkinek!

Jók legyetek!

Kavics
(25 cn.)
Vendég
 


Espero! ++++++++++++++++++++

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Honnan tudjuk majd, hogy Espero babája megszületett?

Espero: Drukk :))))))))
Vendég
 


Espero, hajrá, hajrá!!!

csakegy, az érdekelne, hogy a mérés között miért vannak különbségek.
én ma reggel mértem, 4,7. mindjárt megmérem reggeli után 1 órával.

De tök jó,hogy ez a csaj legalább normális volt.
pápá
dimet
 
 


Szió!

Espero!!! Gondolok ma rád, kuldom a pozitiv energiákat ++++++
Vendég
 


Sziasztok!

ESPERÓ az en drukkjaim is úton vannak már ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Kép


Lányok aki Norcolutozott érzett cici fájdalmat??? Érzékenyebb vagyok rá,vagy nagy volt a dózis??? :lol: Eddig norcoluttól nem éreztem ilyet.. :?
Vendég
 


Sziasztok! :lol:

Espero megy a drukk ezerrel! :lol: :lol: :lol:
(végre megint lesz egy szüléstöri, amin lehet szipogni.)

Na végre Csakegy! :lol: Bár közelebb lenne Pest..... :roll:

Kavics most aztán elgondolkodtattál. :roll: Valóban lassan már egy éve itt vagyok. Viszont úgy érzem, hogy volt egy felesleges fél év ebben az egy évben. :twisted: :twisted: Hamarabb kellett volna emelt adagot szednem......
Nem boldogultam a fertiliycommal. Regis gondjaim támadtak. De amint lesz pár nyugodt pillanatom, akkor nekidurálom magam újra. De most megpróbálom leírni: Egyenes csík (3 napig uazt mértem) volt, aztán jött egy pé-nek kinéző fefele emelkedő, ami másnap hatalmasat zuhant :lol:

Rambóka, Rejóka, Norka! Tán betegek a csemeték??? :cry:
Hogy eltűntek a francia lányok is..... :roll:

Okriszti gratula vizsgáidhoz! Nem semmi csajszi vagy te!

Norka! Lenne egy butyuta kérdésem. Előre mondom, hogy nem vagyok egy számteches spíller! :roll: Szokásom, hogy a Petrányi-féle Kérdezz-felelek leveleit elolvasom. Ma vettem észre, hogy történt valami a levelekkel. Mondjuk az én levelemben eltűnt az a rész, hogy "szégyellem magam kollegáim miatt", meg hogy " komoly erőfeszítés kell ahhoz, hogy valaki teljesen elzárkózzon a tudomány haladásától", stb....
Annyira tetszett ez a rész! :lol: :lol: :lol: :lol: Olyan élvezettel olvasgattam! :oops:

Vöcsök olvasol bennünket? Villám Vili jó baba? Szopik rendesen?? Kiváncsi vagyok ám Mir csodaszép Vincéjére is!

Zsizsik! Most rossz. De ennél már csak jobb fog következni! Lekerül a gipsz, s a gipsz alól előkerül megint a fitness és sex istennő!!! :lol: :lol: Lesz hancúr, lesz testmozgás, s tombolni fognak a hormonok is! Fel a fejjel, már nincs sok hátra!!!

31.-e van. :lol: :lol: Lehet hogy ma vagyok utoljára ezen a melóhelyen. :lol: :lol:
S csak azért örülök ennek, mert ha a fentiek is velem vannak, akkor sikerült egy jobb minden szempontból, nyugodtabb melót találnom. Jobban mondván ő keresett meg. :lol: :lol: 8) Így aztán várakozok. Miközben szétvett az öröm belülről.

További szép napot!

Bee

ui: Ella és Lara! Olyan ügyesek vagytok!!! Nagyon tetszik a művetek!
beebeey
 
 


Kincs nekem hol fájt a cicm, hol nem a Norcolut mellett. Fogalmam sincs miért, vagy miért nem.
Nem sokra mentél velem. :lol:

Ginuska veled mizu??
beebeey
 
 


dimet: egyszerű (asszem :) ):

Otthon az éhgyomri előtt nem mocorogsz, nem égetsz cukrot stb. Ha bemész a kórházba akkor mocorgás, stressz, időeltolódás a megszokotthoz képest... elkezd zuhanni a cukrod... ha pedig jól működik a májad, SOS előszedi a tartalékokat és elkezd cukrot termelni... az pedig szépen felviszi... (én valszeg ezért nem szoktam pl. hipózni... mert nagyon gyorsan reagál a májam... még az is lehet, hogy ezért nem hízok...)

Megjegyzem nálam megbosszulta magát, hogy két napon át tartottam magam a sotés dietetikus hisztijéhez (ld. ha csúszás van, kimarad egy kajálás...) Ma hajnalban már arra ébredtem, hogy iszonyú éhes vagyok... 2 óra fetrengés után visszaaludtam... és hát persze reggel is iszonyú éhes voltam... a 7:30-as éhgyomri cukrom meg már 4,9 volt... (és ilyenkor szokott magasabb lenni a reggeli terhelésesem is, mert nem elég az amit a reggeli kivált, még a májam által termelt extra cukor is ott a véremben... bár ha pont a mélyponton reggelizek akkor még durvább a hatás... tehát az orvosok bazinagy diétáztatása pont az ellenkező hatást váltja ki... Valszeg azért jobbak a reggel 8-as reggeli utáni eredményeim mint a 7:30-as utániak, mert addigra a máj cukortermelése pont lelassul mert már kompenzálta az alacsony cukrom...)... szóval ma reggel így már 5,7 lett a reggeli utánim... szemben a tegnapi 5,1-es értékkel (úgy látszik tegnap 8:30-ra már pont lecsengett a májam akciója... a 7:45-ös reggeli meg simán lehet, hogy telitalálat...)

Mondjuk kiszámoltam, hogy tegnap jó, ha 110 CH-t sikerült bevinnem úgyhogy nem csoda, ha éjszakára kiéheztem... (hála egy ostoba hisztis dietetikusnak...)

Nálam egyébként valószínűleg tényleg másképp működik a belső óra :)))) (csak most nincs idő kikísérletezni...)
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Áfi ajánlására kereslek meg Titeket. Tegnap estétől hajnalig olvasgattam az utolsó oldalakat, nagyon tetszik a csapat.
Ezúton gratula minden már babásnak és a leendő babásoknak drukkolok - sokat gondolok Rátok ismeretlenül is!!! Áfi! Neked külön gratulálok, ezt a szuper hírt a magán mélben nem említetted... :lol:
Magamról: 30 év, tavaly márc.-ban igazolt PCOS (szinte minden tünetem megvan, nődoki szerint tankönyvi példa vagyok, hurrá! :D , tehát itt a helyem :? ...), azóta diétázom, dokiról-dokira járok, magyarázgatok, győzködök, metforminért könyörgök, stb. - gondolom pont Nektek nem kell ismertetnem a viszontagságokat... Hogy egy újabb reménysugárral szolgáljak mindenkinek, a Jézuskától karácsonyra egy gyönyörű ajándékot kaptunk: most 7+2 :D :D :D
Én kis hülye korrekt elmondtam az endokrinológusnak, aki eddig felírta a metformint, úgyhogy most már csak az első trimeszter végéig volt hajlandó ellátni - persze azt is csak úgy, mintha nem tudna a terhességemről. Szeretném végig szedni a metformint, ezért kérlek Titeket, ha valakinek van akár egy levél elfekvő készlete is, szóljon, megveszem! A dokim ugyan 1 csillagos a pcos.hu-n, most mégis befékezett, ezért nagyon örülnék, ha valaki tudna ajánlani olyan bp-i dokit, aki a továbbiakban is felírná a metformint. Kérlek, szóljatok, ha ismertek ilyet!!!
Igazából csak a 13. hét után akartam világgá kürtölni a jó hírt, mert azért parázok rendesen (volt némi bevérzés, van állandó hasfájdogálás, a hétvégi mise kellős közepén pedig egyszerűen elborultam - elég gáz volt...), de a szükség ugye törvényt bont. Fura, hogy még a nagyszülők sem tudják, míg Petrányi doki és Ti már igen. :)
Ja, tegnap ám nagyon közel voltatok a kis pocaklakóhoz, mert közte és a hason lévő laptop között, vagyis köztetek csak a pár centis hájréteg terült el... :D
És egy másik téma: a nődoki progeszteront írt nem árt, de lehet, hogy használ alapon, Petrányi doki viszont inkább lebeszélne róla. Valakinek van ehhez kapcsolódóan ismerete, tanácsa?
Bocs a bőséges írásért!

Előre is köszi mindent!

Kriszta
brendon
 
 


beebeey!

1év??? én lassan 2. éve vagyok itt. és??? ez nem verseny. 3,5 éve várjuk a kis jovevényt :) De tudom, hogy csak ido kérdése, és magamhoz olelhetem a kisbabámat.

Egyébként sok sikert a munkahelyváltáshoz!

Velem mi van? Semmi. és azt hiszem ez most igy van jól :)

Puszi nektek
Vendég
 


brendon: van elfekvő Adimetem (850mg)... (ráadásul elég sok, szerintem minimum 80 tabletta)...

Mondjuk annyi, hogy én nem tudom hol tudnám odadni, 99%, hogy érte kellene jönnöd (Bp. XVI.)

Ha ez így OK akkor szólj és küldöm a számom.
Vendég
 


Espero: drukk!

Csakegy: azért nem semmi, hogy ennyire képben vagy, én sehol se vagyok hozzád....
a jó dietetikust a honlapra, amúgy nem lehetne feltenni? Sokunkra ráférne, vagy mondjuk amit neked elmondott csakegy, azzal kapcsolatban valami tájékoztatást.

Zsizsik: kitartás a gipszben.....eccer, csak leszedik


Mir: te olyan csendben megszültél, hogy nem is hallottunk rólad, vagy csak nekem kerülte el a figyelmemet? Jól vagytok?

Rambóka?

Norka? Mi a helyzet pé fronton? Lh teszt fals?

Ella: veled mizújs?
mikor szülsz....

Kavics, 7kincs?Helyzet?

Akit kifelejtettem annak is jó napot kívánok!

Úgy emlékszem volt itt valaki, akinek nem hatott megfelelőképpen a meforal....
Milyen gyógyszert kapott helyette, és miért?
Jelentem 70 kiló vagyok, csak hogy büszkélkedhessek egy kicsit 15,4 kiló fogyás....
Viszont csináltam egy hülyeséget.....cukorterhelést meforal mellett, tudom nem kellett volna, csak kiváncsi voltam, hogy reagálok e a gyógyszerre.......hát, marha magasak lettek a cukraim.....mi a véleményetek lányok? Előfordulhat, hogy nem rendeződök a meforaltól?
Előre is köszi!
szisza30
 
 


szisza: jó ötlet... úgyis fel kell majd még hívnom, hogy hogy állnak a cukraim... (bár szerintem örülne neki ha felkerülne a honlapra... én úgy látom, hogy neki ez az élete, tehát inkább misszió nála a tanácsadás, mint megélhetési forrás...)

Ja igen skacok: azt tudom, hogy az egyik rákszervezet betegnapján ő csoportos előadást / konzultációt is tartott, és azért 10e Ft-ot kért (az nyáron volt, most nem tudom mennyi de nem lehet olyan nagyon drága - egyébként meg tök legálisan, számlával csinálja!)... szóval akár azt is meg lehet csinálni, hogyha van hová menni, egy csapat összeáll és felkéri egy ilyen tanácsadós előadásra kérdezz-felelekkel a végén... ha sok ember összegyűlik, akkor fejenként alig kerül valamibe...
Vendég
 


Csakegy: Köszi, ez szuper hír, légyszi küldd a számot, a világ végére is elmegyek érte!
Köszi!
brendon
 
 


szisza: érdekes... nekem metformin mellett még jók voltak a cukraim (legalábbis a terhesség elején a 18. hét körül egyszer nem éhgyomorra mentem hanem vagy 2 deci tejeskávé + kakaóscsiga meg még ki tudja mi után 2 órával és akkor ez úgy 5,6 lett... tehát nem lehetett olyan katasztrofális.. . talán... )

Egyébként engem is ez a kérdés foglalkoztat mostanában... tehát, hogy terhesség előtt senki sem nézett nálam terhelésest csak éhgyomrit... így fene tudja, mi is történik valójában a háttérben... de metformin mellett fals eredménynek kell kijönni... bár én inkább falsul jó eredményre tippelek mint túl magasra...

Na most én is kíváncsian várom a többiek véleményét...
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?