Új privát üzeneted érkezett!

Kép
ilyen ügyesek vagyunk:)

KépKép
savitri
 
 


Savitri,
annyira jó dolog a háton hordás :) én is tejesen odáig vagyok.
Milyen kendő van a képen?

orsi
orsko
 
 


Savitri,

Nagyon profi! Úgy érzem, tavasszal én is csatlakozni fogok egy háton hordozós tanfolyamhoz! :)
Engem is érdekel, milyen kendő van a képen?

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76
 
 

 
 

Savitri,

Nagyon szépek vagytok!!
A fotó alapján nagyon egyszerűnek tűnik a megkötés, de aztán mégsem boldogulok :roll: na, majd a tanfolyamon :lol:
Engem is érdekelne a kendő típusa

Kata
sz_kata
 
 


Ági segitség!
Új jelenség háton hordáskor, hogy a fáj az oldalam, vagyis a bordáim. MErt ha magasra kötöm, a kendő nem a derekemon, hanem a mellem alatt megy, ott jól megszoritom, és újabban recsegnek ropognak a bordáim, és fáj is hordás közben. Mit tegyek, tegyem lejjebb?

orsi
orsko
 
 


az egy bordó nandus kendő
ez a pót darab, de épp most fogom kölcsönadni
nekem elég az imádott ellaroo (http://www.ellaroo.com/wraparound-carrier.php) 8)

KépKép
savitri
 
 


Orsi!

Nekem is az lenne az első ötletem, hogy rakd lejjebb. Lehet, hogy elértétek azt a súlyt, amikor már lejjebb kell rakni, de mivel megszoktad, hogy attól könnyebb vinni, hogy jó magasra rakod, kétségbeesetten igyekszel minél magasabbra tenni. Hány kilónál vagytok kb.? Ha ez a helyzet, akkor sokkal lejjebb kell rakni, mint ahogy eddig megszoktad. Abba a magasságba, mintha kendő nélkül a hátadra vennéd a gyerkőcöt lovacskázni. Fontos, hogy alaposan terpeszben és felhúzva legyen a lába. Nem csak azért, mert így egészséges neki, hanem mert így sokkal könnyebb is vinni, ha már nehéz őkelme. Ha „becsüccsentetted” terpeszbe a felkötés végén, akkor a lábai a derekad magasságában, a csípődre „ülve” jönnek előre: ez a kényelmes magasság.
Ha megpróbáltad, és nem ez a megoldás, tovább nyomozunk.

hordozo
 
 


Ági,
legutóbbi mázsálás egy hete volt, akkor 6750g volt a bébi. És elég hosszú is már. Kipróbálom a lentebb rakást és referálok.
orsko
 
 


Ági,
háton kellett altatni a kisasszonyt, megvan az első próba. Jó :) igaz, kicsit macerásabb volt megkötni, de csak azért, mert nem a megszokott módon történt, többet kellett igazgatni a kendőt, de utána kénylemes volt. Remélem ennyi volt a baj, és ezzel elmúlt.
orsko
 
 


Savitri,

neten rendelted az ellaroo kendőt?

Kata
sz_kata
 
 


Sziasztok!

Savitri!
Nagyon ügyik és szépek vagytok!
Mi voltunk ma is Áginál, megismertünk még néhány háti hordozási módot. Most már csak válogatni kell... :wink:
A csíkos kendőd nagyon tetszik.

Amúgy mi tuti, hogy beruházunk valami jó kendőbe, de még nem született döntés. Férjem kicsit sokallja az árakat... :roll:

Sz_kata!
Jó a hátonhordozás, tényleg kell hozzá egy tanfolyam.

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Orsi!

Örülök! :)

hordozo
 
 


Osztom az észt kendő ügyben egy másik fórumban. Hát hihetetlen.... átlagos hozzászólások: 1. jaj én annyira szerettem volna, de mit csináljak, a gyerekem nem szeret kendőben lenni; 2. nem birja a derekam; 3. nem sikerül megkötni
és ezt nem csak ott, azon a fórumon tapasztalom. MEgyünk akárhová, kirándulni, buliba, vendégségbe, mindenhol körülcsodálnak, hogy milyen klassz, ahogy Villőt feldobom a hátamra, és elnyomnak egy elnéző mosolyt... szegények, még babakocsira sem telik.... pedig de, van az is, csak nem használjuk :)
orsko
 
 


Orsi!

Mi sem babakocsizunk, szerintem nem is nagyon fogunk :lol:
Pedig első gyerkőcnél még ezerrel tologattuk, akkor tényleg nem bírtuk megkötni a kendőt... :sad:
De most sokat utánaolvastam, neten keresgéltem és láss csodát, sikerült. :lol: Szerencsére az előre kötés nem ördöngős dolog. De csak rövid ideig élvezhettük a hihetetlen súlygyarapodás miatt :roll:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Ezt muszáj feltennem... :lol: :lol: :lol:

Kép

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


csajok, van valakinek ilyenje:http://www.kozycarrier.homestead.com/ vagy kötős kenguruja? nekem annyira tetszik, kíváncsi vagyok, hogy vált be!!!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok!

Savitri,

Nagyon szép ez a bordó nandus, és valahogy másnak tűnik a kép alapján az anyaga, mint ami nekem van, régi zöldes. Mintha puhább és vékonyabb lenne.

Ági,

Gerincproblémás anyukától kaptam levelet, kérdezte, milyen hordozót vegyen négyhónapos kislányhoz, most elsősorban altatáshoz szeretné használni. Én a hordozókendőt javasoltam, kétvállasan, és ezt a cross cradle carry linket küldtem még el neki, mint lehetséges hordozást. http://www.wrapyourbaby.com/crosscradle.htm
De gondoltam, megkérdezlek, mint szakértőt, te mit javasolnál.

Livi,

Nekem van kötős kengurum, de ez gondolom nem számít. :) Nálunk bevált, egyszerű és kényelmes.
Boldogan mondanám, hogy van Kozy-m is, de semmi reményem, hogy az ember beleegyezzen. :(

Orsi,

Nagyon édes a fiad, és milyen jó apuka lesz belőle! :)

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76
 
 


Szaisztok!

Nekünk is van kötős kengurunk, bár nehéz nekem ezt a nagyfiút hosszan cipelni (mindenféle eszközzel nehéz már), de rövidtávon szívesen ringatom - fogzós-taknyos múlt héten a nappali alvásokat ebben sikerült megoldani, előtte kicsit roptuk benne a Kolomposra, mosogattunk, takarítottunk, majd egy-másfél órát szundított a csemegém - egyébként csak fél órát szokott. Hiába, a mamameleg áldásos hatása :)

Nekem nincs bajom a babakocsival, sőt, mivel mi elég messze lakunk mindentől, egy-egy pesti utazást-vásárlást nem is tudnánk másként megoldani. De a kendőt/kötős kengurut is szeretjük. Szerintem nem kell ezt a két dolgot feltétlenül elválasztani egymástól. Ezt most csak azért írom le, mert az érdeklődő embereket elriaszthatjuk ettől a topiktól, azt az érzetet kelve bennük, hogy csak a kendő a jó és a babakocsis anyák még nincsenek a megfelelő úton. Tudom, hogy ez itt nem szándéka senkinek, de egy frissen betekintő ember esetleg úgy is érezheti.

indianyo
 
 


hehe, Lívia, dehogynem!!! a te oldaladon buzdultam fel újra, hogy nekem is lesz...majd a nyáron. kíváncsi vagyok a véleményekre, mert apát győzködom vele, és így könnyebb!! :wink:

nekünk is van babakocsink, bár másfél évest babakocsiban tolni...hát, nem tudom, nekem nem megy! most a pocakom miatt az apja hátára kötjük a gyereket.

a kötős kenguru azért is tetszik, mert a magamfajta totálbénák is (remélhetőleg) fel tudják venni hátra a gyereket!
:D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
szulokhaza
 
 


babakocsi: kicsi csecsemőnél szerintem semmi nem indokolja a babakocsit. Nem nehéz, nem ficereg, nem akar lemenni, stb. A fiamat még tologattam is, akkor még befolyásolhatóbb voltam, de Villő eddig kétszer volt babakocsiban, amikor anyukám vitte el a bébiket sétálni. Tőle, és anyósomtól nem várom el, hogy kendőzzenek, de azt igen, hogy engem hagyjanak békén. Most valahogy mindkettőjükre rájött a dili, és sajnálnak, hogy mennyit cipelem a lányomat, és csesztetnek, hogy tegyem kocsiba. De majd megértik, hogy nem. Persze ha nagyobb lesz, és nehezebb, és több kilós bevásárlást intézek, és nem autóval, és nem kell buszozni, és ha....... na akkor majd beültetem a kocsiba. Talán. de lehet, hogy nem....
orsko
 
 


Sziasztok!

Pindi és Livi jóvoltából most van egy kölcsön-Ergóm, meg egy kölcsön-kötős kengurum. Az Ergot nem sikerült még egyedül a hátamra vennem :oops: , illetve úgy éreztem, hogy nincs eléggé magasan a háta (a gyerek hátán), vagyis a kabát biztosan felgyűrődött, és nem tudtam megigazítani. A kötős kengurut sikerült a hátamra vennem (azzal a módszerrel, ahogy a kendővel is felkötöm a gyereket: a kenguruval együtt dobtam a hátamra). Viszont az az egy mozdulat, amivel a buszon előre veszem, hát az azért nem egy mozdulat, legalábbis küszködtem a hosszú pántokkal, elöl aztán nem is kötöttem meg, nehezen tudtam szorosra visszavenni a hátamra, amikor elaludt, nem is akartam zargatni azzal, hogy a hátamra forgatom, hanem elöl kötöttem meg... Szóval elgondolkodtam azon, miért is akarom előrevenni a gyereket a buszon, amikor jól elvoltunk eddig úgy is, hogy a hátamon maradt :D Na, de azért az nagyon tetszik a kötős kenguruban és az Ergoban, hogy a gyerek egész hátát borítja (én tibeti módon kötöm hátra a kendőt).

GyeZsu
gyezsu
 
 


én is használok babakocsit, többnyire szekérként, minden cuccunk benne. Jó dolog, hogy csak a gyereket kell magamra aggatnom, szatyrokat pótkardigánokat...stb nem.
de a picurt (6,4 kiló :lol: ) nem tenném bele. Főleg nem ilyen hidegben :shock: Folyton azon aggódnék, hogy megfagy.
Viszont a kétéves leánnyal meg nem indulnék el babakocsi nélkül, mert sose lehet tudni mikor jön rá a hoppáré és hát Ivánnal a hátamon, nem jó móka még csípőn cipelni Hanát is.
hát nem is nagyon ültem még bkv-n mióta 2 gyerek van a háztartásban :oops: bár van egy 2 kilós babakocsim ilyen esetre.
Tényleg vajon jóanyám hogy oldotta ezt meg kendő nélkül??


Livi, kötős kenguruval pontosan úgy kell felvarázsolni a hátadra a gyereket mint kendővel. Le kell mondanod a totálbéna címről :lol:
bár most hogy nézegetem a kozy-s oldalt, talán úgy is lehet mint az ergoval :roll:

KépKép
savitri
 
 


[quote="savitri"]
írta:
savitriLivi, kötős kenguruval pontosan úgy kell felvarázsolni a hátadra a gyereket mint kendővel. Le kell mondanod a totálbéna címről :lol:
bár most hogy nézegetem a kozy-s oldalt, talán úgy is lehet mint az ergoval :roll:


arra gondoltam én nagy okosan, hogy talán a pántokkal könnyebb kombinálni, mint a hosszú kendőszárakkal, miközben a gyerek a hátamon van.

közben lehet, hogy meggondolom magam az Ergo-t illetően...valahogy nincs olyan közel a testemhez a gyerek, mint a kendőkben. erről mi a véleményetek?

ja, és még egy kérdés: a rugalmas kendő mennyire meleg nyáron? tavaly nyáron a nandu kendőt is csak bikinifelsővel használtam... :oops:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Orsko,

teljesen egyetértek veled, ami a babkocsit illeti. El sem tudnám képzelni, hogy egy pici babát beletegyek. De persze, egy nagyobb, már szaladgáló gyerkőccel más a helyzet.
Ja, és én rávettem anyámat a kendőzésre, bár izgult hogy majd megmosolyogják :lol:

Savitri,

bkv - val közlekedni nekem nagyon kényelmes, főleg, mert nem kell parkolóhelyet keresgélnem. Bababkocsival viszont egyszerűen lehetetlennek tartom a tömegközlekedést :shock:

Osoa,

ez a kép :lol: :lol: önmagáért beszél :lol:
sz_kata
 
 


Lívia!

Gerincproblémás anyukának négy hónapos gyerekével: ha hordozás, a kendő a legjobb megoldás lehet, de ekkora gyereket már szigorúan háton! Ha kisebb lenne a gyereke, sem hiszem, hogy azt a kötést ajánlanám neki, amit belinkeltél, mert az egy kicsit aszimmetrikusan terheli az anyukát amiatt, hogy fekszik benne a baba. A hátfájós anyukák erre nagyon érzékenyek. Inkább talán olyat ajánlanék, amiben függőlegesen van a baba.

GyeZsu!

Én mindig úgy bkvzom, hogy a hátamon van a kicsi, nem izgatom rajta magam.
Mi szól neked a tibeti mellett? Miért nem használod azt a háton hordozást, amit felül Szavitri is a képen, ha tetszik, hogy a hátát tartja a hordozó?

Livi!

Nem ördöngősség feldobni a hátadra a gyereket, csak annak tűnik! Van néhány trükkje, amit ismerni kell, és kell hozzá némi gyakorlat, ami elkerülhetetlen, ha csinálja az ember. ;) Még nem találkoztam olyannal, aki meg szerette volna tanulni és nem sikerült!

hordozo
 
 


Kata, egy gyerekkel még én is vígan jártam a várost. Nagyon jó volt. Hana ráadásul kendőben még az éhségét is elfelejtette, szóval volt szabadság rendesen. :)
de a kétgyerekes létet még csak most tanulom és még nem jutottam odáig, hogy felmerészkedjek egy metróra vagy buszra.
Bár ha a hátamra kötöm Ivánt, akkor még az is lehet, hogy feltudom tenni a buszra a 2 kilós babakocsit amiben a 11 kilós lányom ül. :roll:
...hmmm nem is tudom, talán tavaszra már jobban megbarátkozik a gyaloglással


a nyári kendőzés nálam se ment zökkenőmentesen. Tulajdonképp akkor került elő a babakocsi. Én egyébként pont azért vettem fel pólót a bikinifelsőre, hogy valami szívja az izzadtságot. Csak akkor volt nagyon ciki, ha épp levettem magamról a dedet és ott álltam egy hatalmas nyakamtól a köldökömig érő izzadság folttal.
Már olyanokon gondolkoztam, hogy feltalálom a frottír előkét kimondottan kendőzős anyukáknak :lol: de aztán maradt a babakocsi, szeptemberben meg szépen visszatért a kendő. És dejó volt újra :D

KépKép
savitri
 
 


Sziasztok!

Én azért is szeretek bkv-zni, mert nem kell a gyereket az autósülésbe be- és kitenni+öltöztetni és kendőbe fel, majd le. Ezért inkább tömegközlekedünk és a nagyfiam ráadásul imádja. :lol:

Ági!
A Lana kendők átlagban milyen szélesek? 60cm? Erről nem találtam infot. A tanfolyamon az a világoskék kendő, amit Te használtál sokszor, rendelhető? Nem látom a színek közt.

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Sziasztok!

Savitri, én a piacra megyek babakocsival (a hároméves nagylány ül benne, a kicsi a hátamon), hogy a cuccokat tudjam hova pakolni. A buszra úgy szállunk fel, hogy a gyereket kiszállítom a babakocsiból, a babakocsit összecsukom, és így megy a gyerek+babakocsi együttes felrakása. Mindez persze egy legegyszerűbb sportkocsival, aminél a fő szempont az volt, hogy könnyű legyen. A csomagokkal együtti visszafelé buszozást nem sikerült még megoldani - szerencsére a nagyszülők félúton laknak a mi lakásunk és a piac között, odáig még el lehet sétálni. Egyébként nálunk 2 év 1 hónap van a két gyerek között, terhesen már nemigen vittem Katát kendőben, viszont mentünk addig is, szóval lényegében 1,5 éves korától kénytelen gyalogolni - de nem volt ezzel semmi gondunk.

Ági, az az igazság, hogy ezzel a tibetivel mi jól elvagyunk. Azon is gondolkodtam, hogy nem így-e a legkönnyebb, mert így egymás mellett van a lába (én nem hurkolom át rajta a kendőt, csak simán a feneke alatt viszem), teljesen rám simul. A kötős kenguruban, Ergoban, meg ha jól sejtem, a többi háton hordós kendős kötéssel, szét van a lába, ettől szerintem automatikusan hátradől, és nehezebb magamhoz szorítani, ami viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy könnyű legyen vinni. A hát takarása: nekem kell az érzés, de a stólával megoldom. Egyébként egyszer próbáltam még Katával a másik háton hordós kötést, de nem sikerült, aztán mire Misut hátra volt praktikus kötni, már jó volt neki a jól bevált tibeti.

Szóval ha őszinte akarok lenni, olyan nagyon nem vagyok motivált arra, hogy váltsak, de mindenképp ki akartam próbálni az alternatívákat, és nem is adom fel egykönnyen :)

GyeZsu
gyezsu
 
 


GyeZsu!

Igaziból nem azért írok, mert bármi változtatásra szereténlek rávenni, csak érdekelt, hogy Neked mi vált be és miért. Nekem az a tapasztalatom, hogy pont akkor könnyebb vinni a gyereket, ha a lába terpeszben van. Ha elég szorosan van megkötve, akkor nem tud hátradőlni, mert nincs hova. Ha lábak nincsnek terpesztve, akkor a gyerek „rá van tapasztva” a hátadra (látványra ilyen, ha megnézed oldalról), mintha „pillanatragasztóval ragasztottad volna oda”. Ha terpesztve van a láb, és jó magasságba van rakva a gyerek, akkor olyan, mintha a kendővel „a válladra lenne akasztva” és a derekadra-csípődre ülne. Így sokkal könnyebb vinni általában. Sok múlik a részleteken. Persze van, hogy én is a tibetit használom.

hordozo
 
 


Livi! Ergoval miért ne lenne közel a gyerek a testedhez? Ezt nem értem... :shock:

Én nagyon szerettem, hogy az Ergót előre lehet venni, mert én mindig leülök a bkv-n, ha hosszabban megyek rajta, buszon különösen. Nem azért, mintha nem tudnék állni, hanem szerintem úgy a legbiztonságosabb, ha gyerek elöl, anyuka pedig menetiránynak háttal ül.
Még egy előny: háton hordozott gyereket menet közben meg lehet szoptatni! (Az én fiam 16 hónapos koráig kizárólag szopott, úgyhogy ez szempont volt...)

Ági, meddig fontos, hogy terpeszben legyen a lába (csípője, gerinc terhelése szempontjából)? Amíg nem tud egyedül állni?

Pindi
pindi
 
 


Orsi!

Hivatalosan azt találtam, hogy a Mangó, Óceán és Menta néven futó kendők 75cm szélesek, de lemértem az én Óceán kendőmet és én 80cm-nek mértem. A többi kendő úgy tudom kicsit kesekenyebb, az enyémet 70cm-nek mértem, de lehet, hogy hivatalosan 65cm-es szeretett volna lenni. Utánakérdeztem a kedvedért, hogy jól tudom-e mindezt. A Lana nagyon vigyáz rá, hogy a kendője nehogy rövidebb vagy keskenyebb legyen, mint ahogy ígéri, és előfordul, hogy kevésbé mennek össze az első mosáskor, mint amennyire szánták. Ezért lehetnek a gyakorlatban hosszabbak, szélesebbek kicsit, mint ígérték.
Nálam az Óceán fedőnevű kendőt láttad, és igen, az rendelhető. Megnéztem, és a honlapon az a minta sajnos szürke, pedig láttad, a valóságban milyen szép kék. :(

Pindi!

A terpesz a gerincnek nem számít szerintem, csak a csípőnek. Igaziból mindig szoktunk rá figyelni, nem tudok egy kort mondani, hogy mikortól nem számít. Minél kisebb a gyerek annál fontosabb, az biztos. Én úgy érzem, az önálló állás kora még kevés ahhoz, hogy azt mondjam: mindegy, már olyan nagy! Amikor meg nagy, akkor meg azért is szoktam figyelni rá, mert nekem sokkal könnyebb úgy vinni, ha terpeszben van a lába. Miért kérdezed? Mi az az élethelyzet, amikor gond terpeszben hordozni?

hordozo
 
 


[quote="pindi"]L írta:pindiivi! Ergoval miért ne lenne közel a gyerek a testedhez? Ezt nem értem... :shock:


hát, nem is tudom, lehet, hogy rosszul fogalmaztam, arra gondolok, hogy valahogy a kendő jobban odaszorítja a babát a testhez, az ergo-s képeken azért ez annyira nem látszik. no, mindegy, nincs ergo-m és lehet, hogy nem is lesz, ezért ez csak feltételezés.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Pindinek van Ergoja, gondolom, ezert nem erti, hogy miert ne lenne kozel a gyerkoc a testhez. Nekunk is van, ugyhogy engem is meglepett, hogy miert is ne lenne kozel a gyerkoc. Amikor en ugy ereztem, hogy nincs eleg kozel, huztam a panton, es jo volt.:)
biobaba
 
 


Ági!

Köszi, hamarosan döntünk.
Közben megtaláltam a lana honlapját és ott viszont kék az óceán szín. :)

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Sziasztok!

Olvasgatom a fent említett honlapot és olvasom azt az infot is, hogy hasfájós babánál is nagyon ajánlott hordozni.

Személyes tapasztalatunk az, hogy az első hetekben Zsombor szenvedett a szelektől és a kakinál is. Elég hamar elkezdtük hordozni naponta pár órát és arra lettünk figyelmesek, hogy a hordozás után mindig kakilt egy jót :) és simán, tehát nem szenvedett már ettől.
Aztán már nem mindig kakilt kendőzés után és hamar elmúlt a "szeles" időszak is. Látható volt a változás. Nagyon nyugodt baba és ha ébren van, általában mosolyog és "beszélget".

Nagyon örülök, hogy a második gyerkőcnél nem adtam fel, hanem kitartóan kötöztük a kendőt és most már biztos, hogy ameddig bírjuk, hordozni fogjuk Zsombort. Annyira jó! :lol:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Sziasztok!

Livi, csatlakozom Pindihez es Biobabahoz.
Kozelebb nem nagyon lehetne a baba, rajtad simul a kis teste (nincs anyag kozted és okozotte, mint a kenguruknal). Ugyanugy mint a kendonel lehet allitani a pantok hosszusagat, tehat lehet szoros vagy lazabb az "összetapadas".
Mi nyaron szépen összeizzadtunk.

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


sziasztok!
az én tündérkém 8,5 kiló és nem tudom háton hordozni, mert kitépdesi a hajamat.
Hason jó, bírnám is, de nagyon ritkán marad annyira nyugton, hogy tudjak is csinálni vmit. Korábban lehetett vele teregetni, főzni, pakolászni, kellemeset a hasznossal, de már nem csak kinyúlkál, kibújik, hanem ki is ugrik (hirtelen fel és hátra dobja magát) a szoros kötésből is és ha nem fogom meg, kiesik. Ha ezt a kunsztot a hátamon bemutatja, mivel kapom el?
Már attól félek, hogy le kell mondani az itthoni kendőzésről (sétánál kiválóan elvan benne). Ez így van, megnőtt és kész?
tarkabab
 
 


ja, sétánál is csak hason tudom vinni :(
tarkabab
 
 


Sziasztok!

Köszi a választ, Ági!

Tarkabab,

Semmi ötletem sincs, csak együttérezni tudok. :( Nálunk is eljött ez a pont, amikor csak úgy maradt meg házon belül a kendőben, ha folyamatosan mentem, vagy beszéltem hozzá. És nagyon veszélyes lett a kapkodás minden után.
Remélem, nem fognak a többiek megkövezni: itt jött el az az idő nálunk, hogy napi kb. 15 percet egy kölcsönkért rácsoságyban töltött, amíg a piszkos/veszélyes házimunkát elintéztem. Kapott lábost, játékot, mesekönyvet, beszélgettünk, elvolt.
Később, amikor kezdte megérteni, hogy óvatosabb legyen, , megint jött a kendőbe. És persze mindig, amikor nyűgös-álmos volt.

OFF: nagyon jó a blogod!

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76
 
 


Szia Tarkabab! Sorstársam hajrángatásban és ficánkolásban. Rövid ideig bírjuk mi is csak, közben táncolunk, rugózunk, forgunk, különben hajtépés és hadonászás megy hosszú méltatlankodással kísérve. Kizárólag a fogfájós, lázas időben tud rajtam elaludni. Talán most tényleg nincs itt az ideje az otthoni kendőzésnek.

indianyo
 
 


Sziasztok,

Régen jártam erre de azért követtem az eseményeket.
Viszont lenne egy önbizalomnövelő kérdésem!
kb. 2 hónapja egy megfázásos időszak óta csak rajtam alszik a lánykám hasamon hátamon van hogy másfél órát és ezenközben nem tudom letenni. megpróbáltam de nem megy. Engem a dolog annyira nem zavar mert olvasok közben vagy babanetezek de akárkinek mondom kiröhög szó szerint. És biztos viccesen hangzik hogy rajtam alszik a gyerek napközben nem tudom. ???És kezd elmenni a hitem hogy így van jól. Ráadásul a kiságyat sem használjuk hanem velem alszik ami nekem nagyon jó de ha ezt is megemlítem valakinek akkor szörnyülködnek. Légyszíves írjatok egy kis biztatást hogy nem baj hogy hordozva alszik a babám.
Már csak kétszer alszik naponta és mivel a délelőtti alvás séta közben van az természetesen rajtam tölti. Viszont itthon a délutáni alvás is így megy. Nektek nem volt ilyen időszak sosem? Az esti altatással semmi gond, szopi megfordul és alszik csak napközben. Szerintetek kinövi. Lehet hogy nem ide kellett volna ezt írnom hane az alvás topikba ?
tabajd
 
 


bocs lemaradt az aláírás köszi Laura
tabajd
 
 


Tarkabab!

Biztos nem végleges ez a helyzet! Érdemes időről időre próbálkozni, csodálkoznék, ha nem „nőne újra bele” a dologba. Nem hiszem, hogy ez megoldás, de van egy érzésem, hát megkérdezem: biztos, hogy elég szorosan van megkötve a hátadon? Látnom kéne persze a kötést, de nehéz elképzelni, hogy egy elég szoros kötés ne legyen biztonságos. Persze a picik sokmindenre képesek, biztos, hogy van ilyen is. Nincs olyan recept, ami mindig, mindenkinek beválik. Nektek most más jön be.

Laura!

Őszintén csak azt tudom írni, amit vársz: szerintem minden tökéletes úgy, ahogy csinálod. Jó Neked, jó a babának – szuper! Egyszer le fog rólad kerülni, meg ki fog kerülni az ágyatokból – amikor ott lesz az ideje. Az én lányom is rengeteget aludt rajtam és én is sokáig nem tudtam lerakni, velünk alszik, és jó nekünk.

hordozo
 
 


Szia Tabajd,

ez a kedvenc témám :wink: :lol: bár én is bizonytalan vagyok, de talán kapsz megerősítést:
Peti fiam csak kendőben alszik napközben, illetve olykor szopizás közben. Napi két órát sétálok, azt szinte végig alvással tölti, aztán még délután alszik így egy fél órát. Sőőőt, ami már végképp szemöldököket mozgat, egy ágyban is alszunk éjjel :lol: Három hónapos koráig rajtam aludt, de most már ez nekem nem annyira kényelmes, és szerencsére úgy veszem észre, neki sem. Szóval, most már "csak" mellettem alszik.
Na, megynugtattalak? (mondjuk, nem tudom, a te gyerkőcöd milyen idős, de azért én azt gondolom, hogy előbb utóbb visszasírjuk ezt az időszakot :wink: )

Kata
sz_kata
 
 


Még annyit, hogy nekem nagyon nehéz volt megkötni a kendőt, agyalni a csúszó csomón, miközben a gyerek ordít. De egyszerűen ÉLETBEVÁGÓ volt, hogy megtanuljam, mert Peti nagyon sírós volt, csak kézben nyugodott meg, és hát ugye, a kezemre meg szükség volt/van :lol:
Szóval, a kendő kötés nem egyszerű az elején, de aki tényleg szereti hordozni a babáját, annak menni fog.
sz_kata
 
 


Tarkabab,
huh, micsoda ficánka lehet a lányod :) kiugrani a kendőből nem kis teljesitmény

Laura,
jó helyen jársz, ha megerősitést vártál :) Én szintén nagyon sokat altatom magamon a kicsit, éjjel egy kupac van, stb... és ez jó. Bár a kislány, mivel második a sorban, időnként kénytelen magától is elaludni, mert van, hogy odáig sem jutok el, hogy egyáltalán magamra kössem...
Kiságy: első gyerek előtt el sem tudtam képzelni, hogy mi másban aludhat, mint kiságyban, mert ezt láttam mindenhol, tehát beszereztünk egyet (igaz, azt sem tudtam elképzelni, hogy babkocsi nélkül is lehet létezni). A férjem viszont valami elemi erejű gyűlületet érzett a rácsos kiságyak iránt, valszleg gyermekkori élményből kifolyólag. Kaptunk egy kölcsönbölcsőt, ami a fiamnak nagyon jó volt kb 5 hónapig, aztán kinőtte. Persze megpróbáltam kiságyba szoktatni, de nem túl lelkesen, és végül az lett, hogy egy nagy matracon aludt el, és én az éjszaka közepén, amikor hivott szépen átvándoroltam hozzá. Aztán szerencsére a férjem rájött, hogy gyerekkel együtt aludni jó dolog, és közösitettük a hálószobát. A kicsi már ebbe a rendszerbe született bele. Most olyan az elrendezés, hogy a mi ágyunk egyik oldalán van a nagyfiú heverője, a másik oldalán a kislány ágya, ami rácsos, csak az ágy felöli rács le van szerelve. Szóval van is rácsoságy, és nincs is :) Persze a kicsi még nem alszik ott egész éjjel, az első ébredéskor mellém veszem, mert kénylemesebb, és melegebb. A későbbiekben, amikor már elég nagy lesz, hogy megvédje magát, mi a két gyereket egy ágyban szeretnénk altatni.
Bocs, hogy hosszú lett és nem idevaló...

orsi
orsko
 
 


Ági,
csak el akartam újságolni, hogy a lentebb kötés óta teljesen kényelmes megint a hordozás :) meg vagyok döbbenve, hogy szinte egyik napról a másikra változott meg a dolog. Elötte csakis nagyon magasan volt kényelmes.

orsi
orsko
 
 


Laura, ha ennyi megerősítés még nem volt elég, íme még egy: az én fiam ugyanilyen volt, csak rajtam aludt el, de őt még este is ringatni kellett, utána ment a kiságyba, első ébredéskor (16 hónapos koráig 3óránként szopott, éjjel is) magunk mellé vettem, velünk aludt reggelig.
Aztán másfél éves kora körül volt egy nagy váltás, akkor választódott el teljesen, azóta ha lefekvés idő van (akár nappal, akár éjjel), csak lerakjuk az ágyába és elalszik. A szobából kiküld, végigalussza az éjszakát, reggel átjön hozzánk, de nem fekszik közénk. Hát mit mondjak, néha hiányzik...

Amikor mindenki azt mondta, hogy 3évesen is ringatni kell majd, megkérdeztem a nővéremet (3 gyerek anyukája), hogy szerinte mit kéne tennem. Ő csak annyit mondott: "olyan kis idő az életedből, amíg ringathatod"...
Már most érzem, hogy mennyire így van. Csatlakozom Katához, vissza fogod ezt még sírni...

De ez már tényleg off, bocs.

Pindi
pindi
 
 


Ági!

Én is úgy szeretem, ha "ül" rajtam a gyerek. Csak amiatt kérdeztem, amit Gyezsuval beszéltetek, gondoltam, hogy mivel Misu már szépen áll, ezért jó a tibeti, már nem fontos a békapóz.

A gerincet meg valahol olvastam, hogy a felnőtt gerincre jellemző "S" forma ívei kb. egyéves korra alakulnak ki, addig a békapóz azért is fontos, mert a kendő így a baba gömbölyű hátát tökéletesen megtámasztja.

Csúszócsomó: ahogy hallom, ez sokak kedvét vette már el a kendőzéstől... :? Pedig milyen jól meg lehet lenni nélküle!

Pindi
pindi
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?