sziasztok!
nem tudok képet fölrakni, mert túl nagy és paint-ben nem tudok kicsinyíteni
de az apukája már rakott föl az iwiw-re egyet, Kulcsár Attila (záhony) néven megtaláljátok.
de majd még próbálkozom ha lesz időm.
A szülésről:
hát ugye az úgy kezdődött, h múlt hét pénteken délelőtt voltam a dokinál, még írtam is, h semmi jele gyereknek, nagyon jól elvan ott bent. ezt így is éreztem egészen késő estig, amikor is csak fáradt és nyűgös voltam. Lefekvés után két perccel kb éreztem egy olyan pukkanásszerűt és elindult a magzatvíz ezerrel. mondtam a férjemnek irány a kórház, de még előtte zuhanyoztam meg ilyenek, azért nem tudtuk egyből indulni, mert annyira folyt a magzatvíz, hogy csak na. aztán nagy nehezen összekaptuk magunkat és irány a kh. kb hajnali 1-re értünk be. a fájások elég lassan kezdődtek és természetesen tágulni se nagyon tágultam. A rendszeres fájások olyan 3 körül indultak (nekem már akkor végem volt). ráadásul az ügyeletes doki beszaratott, h annyira el van tűnve a méhszájam nem is látja, és h nem tágulok semmit. a szülésznő is biztatott, h készüljek föl olyan 12 óra vajúdásra. pedig én már ekkor mondtam a férjemnek, h nem bírom tovább valahogy szedjék ki, nem érdekel hogy. ja és persze egyfolytában mondogatták, h mindjárt itt a dokim, majd ő megmondja mi legyen (akkor még nem tudtam, h a Balcsiról indult el). 5 körül megint megnézett ez ügyeletes és még mindig azt mondta semmi, nem látja a méhszájat. ekkor feküdtem bele a kádba, az egy kicsit jobb volt. de a dokim még mindig sehol. a végén már azt kérdeztem a férjemtől hogy hol a f...-ba van már mert két órával ezelőtt is már a sarkon tartott. Végül olyan fél 7 körül futott be, gyors megnézett és mondta, h minden rendben 3-4 ujjnyira tágultam. szépen álljal föl és sétálgassak, h tudjon lefele jönni a baba. Komolyan én ekkor már azt kiabáltam h nem akarok több fájást, mert meghalok. Aztán a labdán fejeztem be a vajúdást a férjem masszírozott (közben kimentek egyett kávézni a dokival, akivel végig halál jó fej volt tudta melyikünknek mire van szüksége).
A férjem szerint olyan 7.15 körül kezdtem el tolni. hát én nem tudom, ki hogy van vele, de nekem biztos kellett minimum 10 tolás mire kijött Lili 8.23-kor (pedig egy csomóan mondták a környezetemben, h 3-4 tolásra kijött a babó). Szóval én úgy gondolom, h nagyon megszenvedtem, pedig azt mondták, h teljesen átlagos szülés volt minden tekintetben.
Mikor kivették egyből a hasamra rakták, apukája sírt mint a záporeső , a dokibácsink meg fényképezett
Utána apuci elvágta a köldökzsinórt, megfürdették és apuka kezébe adták míg engem varrtak. akkor már én is kezdtem kissé összekapni magam, elkezdtem fényképezni (így utólag elég morbid volt, h éppen varrnak én meg fényképezgetek
)
3 napra kicsit besárgult és még nem tudott igazán enni mert nem volt csak egy kis előtejem, úgyhogy megijesztettek egy kissé, hogy nem jöhetünk haza, meg tápszerezni kell stb. kissé ki is buktam mert annyira sajnáltam szegényt, h nem tudom rendesen etetni, ráadásul annyira szétszívta a cicimet, h nem is nagyon tudtam mellre tenni. de aztán összekaptuk magunkat és haza is jöhettünk szerdán, kezdett helyreállni a rend.
Most annyi a problémánk, h az egyik cicimből nem nagyon akar jönni a tejcsi, pedig tegnap még nem volt semmi gond. ráadásul Lili még mindig nagyon sokat alszik, éjszaka is csak egyszer kelt föl, és nappal is költeni kell, h egyen. ez egy kicsit aggaszt mert így nem nagyon tud termelődni a tejem
hirtelen ennyi jutott most eszembe, képet majd próbálok még rakni, ha nem megy akkor majd az iwiwre vagy vhova teszek föl.
A kórházról még annyit, h mindenki nagyon aranyos volt, a a dokink Erdélyi Zsolt is, az ügyeletes szülésznő Makarászné Andi is, és a csecsemősök is nagyon sokat segítettek (igaz a szopizásnál mindeni mást mondott, hogy hogy csináljam
)
szóval én nagyon meg voltam elégedve szinte mindennel és mindenkivel. ráadásul úgy, h aznap 6-an szültünk úgyhogy volt dolog rendesen
kicsit hosszúra és összevisszára sikeredett, csakhát eléggé kapkodok még egyelőre
szép napot mindenkinek!
murphyke