Új privát üzeneted érkezett!

Ewa, nem minket láttál a Corában - sajnos. De egyre több manapság már a vörös baba, úgyhogy nem nehéz azt hinni, hogy minket láttál. Amikor én születtem (37 éve), akkor még jóval kevesebben voltunk. Sajnos én azóta már kiszőkültem-barnultam, de 18 évig én is vörös voltam.

Fanna, nem jár hozzátok a védőnő? Attól is megtudakolhatod, hogy ilyen helyzetben muszáj bemenni tanácsadásra? Viszont az nst már a baba érdeke, azt csak nem kéne kihagyni.

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok kismamák,

köszönöm a mocorgásos tapasztalatokat, vasárnaptól most már érzem én is napi rendszerességgel :D Igaz, az intenzitás (szerintem) még nem az igazi... de nem leszek telhetetlen :)

üdv:
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


sziasztok!!!
vagyok ám én is
csak olyan jól el játszogatunk itthon a kis törpémmel, hogy nagyon
De azért szoktalak olvasgatni benneteket :-)
bár most nem is igazán tudok mit írni.
majd olvasok és ha lesz olyan téma akkor írok is
sok puszi a pindúroknak :-D

Kép
kbernadett
 
 

 
 

Sziasztok!

Betti, örülök, hogy rajtunk tartod a szemed :D
Ma voltunk a Brendonos babamoziban (ma reggel kértem időpontot, meg is lepődtem, hogy már ma tudtunk menni...), és bár picurkánk pofijából semmit sem láttunk, az alfelét nem szégyellte előttünk: nagyon úgy tűnik, hogy kislányunk lesz! :lol: Hm, ezexerint mi most rontjuk a kínai fogamzásnaptár statisztikáját...
Olyan aranyos volt a kis drágám, befészkelte magát a méhlepény alá, és bármit csináltam, rendületlenül ott is maradt :) Nagyon nyugodt babuci, nem csoda, hogy alig érzem :)

üdv:
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok!

Baldwin!
Akkor halk gratuláció a kislányhoz. Majd ha megint megmutatja magát, akkor hangosan is gratulálok! Vagy ez már 100%?

Ma voltunk CTG-n, szinte semmi fájást nem mutatott a gép, de szerintem nem is érezte volna, ha lett volna is, mert Ati-baba kezelésbe vette a vizsgáló korongot és azt ütötte verte, rúgta. Néha majd meg süketültem, mert ki volt hangosítva a kis szívhangja, és mikor belerugott, iszonyat hangosan reccsent a gép is.
Szóval rémes is volt, meg vicces is.
1 hét múlva mehetünk megint.
Ja, és Apa is bejött, ott őrizte a kis feleségét, olyan édes, úgy imádom!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
vica1982
 
 


Szia Vica!!
Az még nem is baj, ha ilyenkor nem mutat fájást a gép! Ráér még. Mikor az én pincúrom elemében volt és telibetalálta a korongot, akkor is volt rohanás a szülésznők részéről. Jöttek hallkabbra venni a gépet. :lol:
Ki van mostanában az nst-n? Még mindig az a nagyhajú barna csaj? Az olyan aranyos!!! Ilona, azt hiszem.
Hogy fogsz értesíteni minket, ha megszültél? Ha megadom priviben a számomat, küldesz 1 sms-t??

Judit! Lilcsivel ughyanez volt a helyzet! 32 hetesen nem mutatta meg a dr-bácsinak a pofiját, akárhogy is "piszkálta". Belefúrta az arcát a placentába. Később meg még a kezét is odatette. Viszont a szebbik felét azt mutogatta. Erre mondtam anno, hogy "szemérmes kis k..va".
elin
 
 


Sziasz!

Elin: nagyon jó a képed :lol:

Balwin: gratula!!! akkor ugye nem Andriska lesz? :P Van már nevetek?

Vica: azért csak van Atinak még ideje! Tényleg mókás lehetett,egyre intenzívebb ilyenkor az ember-lányának kapcsolata a babujával! :wink: Gyűlnek a közös élmények.

Itt a hidegfront,jól vannak nálatok a Pocaklakók?

üdvi

fanna3
 
 


Sziasztok!

Örömmel zsebelem be a gratulációkat :-)

Vica, amennyire biztos lehet ilyen korban, akkor biztos...a doki elég határozott volt, és amennyire én laikus szemmel meg tudom ítélni, punci az, nem töki :) Aztán persze lehet, hogy majd jól meglepődünk a szülőszobán :D Kicsit irigyellek, hogy már ilyen közel vagy...

Elin, nekem is hasonló gondolat jutott eszembe a kis gyönyörűségünkről 8) Aztán meg elérzékenyültem, amikor dokibácsi azt mondta a placentábafúródásra, hogy "hogy szeretgeti anyucit"...
Csatlakozom Fannához, cool a kép :D

Fanna, van, Anna Luca. Kettőnk kedvenc nevei :-) A vonalzóm egyelőre marad, babonából...mondjuk nem tudom, milyen babona, de még nem szeretném megváltoztatni :-)
Pöttömkénk jól van, délután/este aktivizálja magát :) Már most átvette a szülei életritmusát...kb. 20 hét múlva meg majd nekünk kell alkalmazkodni :D

üdv:
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Judit, csudiszép neve lesz a lányodnak, ha tényleg az lesz!!! :lol: Én mindenesetre drukkolok! :oops:
Tényleg, milyen jó az is, hogy "szeretgeti anyát"! Lilcsi most is szokta csinálni, csak kívülről. Tisztábatevés után, mikor felültetem a pelenkázón, 2 kézzel belekapaszkodik a ruhámba és fúrja belém, a hasamba a pofiját, közben morog neki. Édes...
Amúgy én is nagyon érzelgős lettem terhesség alatt, pedig amúgy egy kemény nő voltam. Szülés után csak fokozódott a dolog, de mostmár azért helyreálltak a hormonjaim.

Ezt a képet amúgy 1 telefonra telepíthető Java progival csináltam. Vagy 10-15 féle torz képet csinál 1 képről.

POCAKOSOK, VIGYÁZZATOK EBBEN A CSÚSZÓS IDŐBEN!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Aranyos lehet! :-) Remélem az én picim is megmarad bújósnak idekint is...legalább pár évig :-)
Ezt a hormonális dolgot én is nagyon érzem - pl. sosem voltam sírós, de kb. egy hete bármitől képes vagyok bömbölni...félelmetes...

Hehe, nekem sztem Java progi nélkül is működne egy hasonló kaliberű önarcképem elkészítése :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziaztok!

Balwin: én ezzel a névválasztással......sokáig úgy gondoltam ha lányom lesz,persze hg úgy fogják hívni mint engem,de én mostanra 26 év alatt meguntam magamon az Annát és fogalmam sincs mit adtam volna helyette.(nálunk mindenkit így hívnak)Még jó hg fiunk lesz :roll: Komoly feladat ez!!!! Az egész kis életét meghatározza....

Csajok,Milyen a gyerekszobátok? A héten fekve itt babaszobadekorációkat kutattam és szívesen vennék 1-2 házilag kivitelezhető aranyos ötletet. Egyelőre dekorgumit vetettem és abból próbálok kis figurákat gyártani (bárány,csiga,béka stb.)

üdv.

fanna3
 
 


Kisherceg, gyere már és írj ,milyen volt a szülés, milyenek a hétköznapok??!!
Sokat gondoltam rád, mikor eltűntél. Remélem jól vagytok!!

Fanna, nekem is Anna a 2. nevem, de csak akkor használom, ha muszály. Nem szeretem. Most a lányom nevében mégis benne van. Lehet, tudatalatt mégiscsak tetszik?? :roll:

Gyerekszobánk egyenlőre nincsen. Vagyis van, csak még nem aképpen funkcionál. Még egy ideig egy szobában lesz velem. De azért díszítettem én is a babasarkot. Varratam az ágya köré a falra pár csillagot, holdacskát. A falon is voltak képek, míg ágylakó volt. Aztán már fütyült ezekre a dolgokra, úgyhogy kárbaveszettnek tartottam, hogy ilyenekkel töltsem az időt, ami felesleges lesz. Míg terhes voltam, persze én is azt mondtam, hogy majd ezt csinálok, meg azt, de örülök, hogy ide-ide tudok ülni a gép elé, meg normálisan elvégezni a mindennapi feladatokat.
De persze, ha az embernek van, aki segítsen, mindjár másképp fest a dolog.

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Fanna, Elin: nekem tetszik az Anna név, de igazság szerint ez a párom kedvence. Ő már régóta úgy volt vele, hogy ha egyszer lánya lesz, csak Anna lehet. Én meg úgy, hogy csak Luca. Egyikünk sem engedett, így lesz két neve a kicsinknek :)

Gyerekszobánk még nekünk sincs, áprilisban költözünk ki a hálószobánkból, kifestetjük, és az lesz kislányunk birodalma. Dekorációt illetően még csak a textileknél tartok :)
Tényleg, Szolnokon hol érdemes bababútort vásárolni?

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok!

Balwin! Bár nem teljesen ez volt a kérdésed, de mi a gyerekszobát tapétáztattuk. Szép zöld alapon szép színes elefántok vannak. Ha fájdítani akarod a szíved, akkor a Tesco után (a másik oldalon, az Abonyi úton) van egy sárga ház, ahol tapétákat árulnak. Mi onnan rendeltük a tapétát katalógusból. Azért írom, hogy fájdítod a szíved, mert egyszerűen nem lehet választani közülük, annyira csodás mind! De esetleg egy bordűrt tehettek fel a kicsi szobájába, még ha nem is tapétáztok.
Bababútort mi sajnos bebuktuk. A Maja diszkontból vettük (piaccal szemben egy udvarban). A kiságy pöpec, de a pelenkázó szekrény... Viszont szép pelenkázót láttunk utánna a Ficánkában, a Művelődési Ház mögött. Szívem szerint a Brendonból vásároltam volna... Bár vettünk ott dolgokat (a bútoron kívűl mindent), babakocsit, ápolási cikkeket. Olyan rossz, hogy itt Szolnokon ezek az üzletek nem tudnak megélni. Itt az állomásnál a Ficánka is bezárt. Ja, és szép kiegészítőket lehet venni a Baross út elején (az állomás felöl), a lenti üzlethelyiségek egyikében is nyílt egy bababolt.

Mocorog a kicsi, lassan befejezem. Kisherceg nekem is annyit eszembe jut! Jó lenne, ha bejelentkezne, de most még fontosabb dolgai vannak! :lol:

Üdv mindenkinek!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Kép Babuci szobája

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Kép Új kép Balázsról

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


SWENSON, hát te merre vagy elveszve? Remélem, jól vagytok!!

Nóri
elin
 
 


Sziasztok!

Olga, Balázs babának nagyon huncut szemei vannak :)
Bár nem túlzottan rajongok a tapétáért, a gyerekszobákban nagyon tetszik! Tök aranyos figurákkal készítik őket. De a tapétázást mindenképpen kilőttük, mert 1-2 éven belül szeretnénk nagyobb lakásba költözni, és hát az eladáshoz ilyen szempontokat is (átfestetni könnyebb, mint áttapétáztatni) figyelembe kell venni sajna. Úgyhogy azt hiszem marad a festés, megspékelve valamilyen jópofa, gyerkőcös bordűrrel :) Vagy még esetleg pingálok mesefigurákat is a falra... :roll:
A Brendon nekem is szimpatikus, az áraik már nem olyan nagyon - de azért erősen gondolkodom rajta, hogy mégiscsak érdemes lenne beruházni. Azért még szétnézek alaposan :)

üdv:
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok!

Olga!

Nagyon jó a babaszoba! Tetszik Balázskának is? :)
Nagyon jók a képek, amiket felteszel róla. Vagy nem si lehet rossz képet csinálni egy ilyen szép kisfiúról?:)

Mi még sehogy se állunk vele, illetve pár nap híjja van, mert a pelenkázót és a kiságyat Apa csinálja. A kiságy az ó kiságya lesz felújítva, a pelenkázót meg vágattuk bútorlapokból. Ha kész lesz, hozok róla képet. Annyit sürgetem, hoyg csináélja már, de olyan munkái vannak, miket a Baba születése előtt be kell fejeznie. És azzal nyugtat a Drágám, hogy ha bemegyünk szülni, neki utána lesz itthon 4 napja, és akkor befejez mindent. Megnyugtató... :?

Kisherczegről tud valaki valamit???

Elin!
Nem Szolnokon vagyok CTG-n, hanem a régi magándokimnál. Közelebb van és nincs sorállás. :)
De aranyos lehet Lilcsi ahogy hozzádbújik és morog!!!! Úgy várom már én is. :P

Fanna!

Igen, van még idő, csak jó volna tudni, hogy mégis milyen erősnek számít, mikor tényleg görcsöl a hasam. Mert szokott. Egyre többször és egyre erősebben. majd meglátjuk. Van egy elgonolásom. Mensi előtt pont egy héttel mindig kiborultam. Most 2 napja megvolt a nagy kiborulás, lehet, hogy 5-6 nap múlva szülök?

Sok puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
vica1982
 
 


Sziasztok!

Már régen írtam, de azért olvasgattalak Benneteket!

Vica!
Ne izgulj! Az a görcs össze sem hasonlítható semmivel sem, biztosan érezni fogod, hogy most van itt az ideje. (Egyébként engem haza akart küldeni a szülésznő, hogy csak jósló fájásom van, hiába mondtam Neki, hogy rendszeres, az NST sem mutatott semmmit, végül 2 óra hossza múlva már kint is volt Gréti.) Hajnali egykor arra ébredtem, hogy úgy görcsöl a hasam egy pár másodpercig, mint amikor a menzi 2., 3. napján "úgy" nagyon görcsöl, és aztán elmúlik, majd figyeltem az órát, és másodpercre pontosan 7 percenként, majd 5... újra megismétlődött, a görcsök pedig egyre hosszabbak voltak. Van akinek még a dereka is fáj, de én abból kimaradtam. Szóval nyugi! Biztosan érezni fogod, hogy ez most már egy kicsit más, és itt az ideje indulni!

Ismeritek az egyszervolt.hu-t? Nagyon kellemes kis honlap, sokféle zenével, mondókával, Nalunk Gréti is nagyon kedveli, de úgy veszem észre, hogyha hallgatjuk, és énekeljük a dalokat, akkor Leti is felébred, és mocorog, remélem azért, mert Neki is tetszik!

Sziasztok!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Sziasztok!

Vica:aranyos hg ezt mondod :lol: de azért csak ne szüljetek még!!! Nem tudom mennyire forognak egész nap ekörül a gondolataid,de már az enyém is,így meg főleg hg itthon vagyok és figyelem magunkat... :roll:
Lehet én gondolom rosszul,de nem tartom magamnak olyan veszélyesen fontosnak hg 40 hétre szülessen Nimi. Hülye vagyok? Úgy érzem hg már most teljesen "készen " van,de mondjuk azért úgy 5 hetet még szeretnék neki....biztos ami biztos. Csajok, hülye vagyok?
Vagy csak nagyon várom.....

Babaszoba ügyben: Mi néztünk a centrum oldalában,nem volt túl kedves egyik eladó sem,sőőőőőt!! a 160 ezres árról nem is beszélve(1 akasztós,1kiságy,1pelenkázó)és még a minősége is olyan nyeszletten összecsuklós volt.
úgyhogy családilag eldöntöttük hg rendes fenyőbútort vettünk a plázával szemben,sokkal nagyobb a hely benne,a pelenkázó polccá csukható össze és örök darab. Bababútor kilőve:)....Még az ágyikó hiányzik.
Dekoróció: gumidekor figurák,most készülök egy üvegfesték szélcsengőhöz,mesés puzzle a falon.Aztán meglátjuk mi az ami igazán tetszik majd a Drágámnak. Mondjuk már azon gondolkodok hg hg fogom a gázcsövet egy év múlva lombos fává alakítani és állatokat pakolni alá :wink:

Nálatok is úgy van,volt,hg ahány orvos annyiféleképpen számolta a heteiteket? És akkor hülyének néz mindegyik hg milyen anyuka az ilyen hg még saját magának sem tudja kiszámolni....pedig állítólag egyforma a naptáruk...vicces,vagy inkább szomorú....

Na jósokat dumáltam.
Hátha tavaszodik.

üdvi

fanna3
 
 


Sziasztok!

Most látom, hogy a tegnapi levelem eltünt. :(
Na, mindegy. Rövid leszek, mert babuci a kezemben van. Szerintem a legjobb módszer a hetek számolására, ha beírod a naptáradba a szülés várható idejét, és aztán csak visszafelé lapozol, és 40-től visszefelé írod be a heteket. Nekem így derült ki, hogy a terhesgondozóba elszámoltak egy héttel. :)

Na üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Héééééééééé!!!!!!!!!!!!!!!

Hol vagytok?

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Georgevics Jánosról tudtok valamit mondani
katlina
 
 


Szia Katlina!

Sajna én nem ismerem ezt az orvost.
A többiek el vannak veszve, de mostmár hátha magukhoz térnek!

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok!

Én még élek 8) Épp most kezdek belemászni egy náthaszerűségbe :?

Katlina, még nem hallottam ennek az orvosnak a nevét. Mondjuk nem is vagyok "idevalósi" :)

Fanna, nekem még nem volt gondom a kiszámolósdival, minden orvosnál stimmeltünk. Úgy látszik kifogtad a legokosabbakat :wink:
A fenyőbútorokkal én is szimpatizálok, már ki is néztem neten egy kiságyat! :)

Vica, ti még egyben vagytok? :) Vagy bejött a menzis elgondolásod?...

üdv:
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok!

Nagyon csendes mostanában a topik, ne hagyjátok kihalni, írjatok!!!!

(Jó hogy én mondom ezt, aki már elég régóta nem jelentkeztem, ugye? :oops: :wink: )

Bocsánat, hogy most nem név szerint reagálok, illetve nem mindenkinek, de nincs erőm annyit visszakeresni. Egyébként mindent olvastam, csak válaszolni nem nagyon volt energiám.

Mi jól vagyunk -Elin nagyon köszönöm a hiányolást!- úgy érzem fizikailag most jobban tartom magam, mint Botonddal. Ezt most gyorsan le is kopogom! Ebben a tavaszi télben délelőtt állandóan úton vagyunk a kisfiammal, délután alvás, főzés, este újra csak játék, séta vagy családlátogatás, úgyhogy mire elalszik a kicsikém legfeljebb csak olvasni van erőm. Enikével is minden rendben van, sokat mozog a Drágám, s a doki szerint ő sem lesz kicsi baba.

Betti! Te is jó rég voltál erre! Vizsgáid? Kicsi lányod?

Balwin! Gratula a kislányhoz!!!

Vica! MI VAN VELETEK???? EGYBEN VAGY MÉG????

Olga! Hát a te kicsi fiad? Mivel telnek a napjaitok?

Elin! Hát a ti napjaitok? Mit csináltok Lilcsivel?

Fanna! Ti hogy vagytok? Összepakoltál már?

További jó hétvégét!

Botond Kép
EneseKép
swenson
 
 


Sziasztok!

Swen: Még nem pakoltam össze,az az igazság sok dolgot még meg is kell venni. Hogy itthon vagyok,többnyire az ágyban,ez lassan halad...... :?
Meg az én dokim is folyamatosan azt mondogatta hg Nimike is szép nagy fiú,sőt legutóbb közölte is hg felkészülhetünk a császárra is mert már most akkora hg nem tud megfordulni és még faros a Picúrom. És így első szülésre ki sem nagyon férne szerinte. Azért én még bízom a természetes útban,de nem akarom "ráerőltetni",jöjjön úgy ahogy neki kényelmesebb.
Nálatok? Enike hogy van?Megfordult? És ha igen,érzel különbséget? Én mostanában nagyon nehezen kapok levegőt,remélem hamarosan meglesz a méh leszállása.

üdv Mindenkinek!!!!!!!!! :lol:

fanna3
 
 


Na végre, egy kis élet!

Fanna! Szóval nagy babára számoltok! Szedsz terhesmultivitamint? Én Elevitet szedtem, de a 28-30 hét körül az orvos leállított, mert a mi babánk is nagynak mutatkozott. Igaz, sokan szülnek 4 kilós gyereket, de nekem ez a 3620 g is elég volt! Egyébként a miénket mindig fejvégűnek látta, és hál' Isten úgy is maradt szülésig.

Swen! Köszi, mi jól vagyunk. Két hete kaptuk meg a 2 hónapos szúrit. Ha mát írtam akkor bocsi. Képzeljétek combikába kapják mostmár és nem lázasodnak be! Az én kis vasgyúró fiam nagyon ügyes volt! Ő ugyanis hosszmérésnél kezdett el sírni, mikor a védőnővel "feszítettük" az asztalon a centi mellett. :cry:
Egyébként kisfiam határozottan komolyodik alvás terén. Szigorúan leteszem szopizás, büfizés, tisztábatevés után a kiságyba, és legtöbbször elalszik magától, apuka persze ölben altatja, á, mi nem zavarjuk össze a gyermeket! :lol: Egyébként mindennap megyünk az ebédért az iskolába, kicsit sétálunk, aztán megy ki a szomszéd néni erkélyére. Megmondom összeintén az első három hónap éjszakázása nagyon kikészített minket, de mostmár talán egyre jobban bírjuk. Mondjuk ma éjszaka csak 2* kelt fel enni. Az is igaz, hogy a másodiknál, 5 után már nem aludt vissza. Na mindegy.

Kismamák, élvezzétek még ki ezt a pár hetet a nagy pocakkal! És mostmár tessék elkezdeni pakolni! Én nagyon frontérzékeny voltam, néhányszor vaklármáztattam apukát és az orvost! :lol:

Na üdv mindenkinek!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Szia Olga!

Én olyan jót nevettem a leveleden!!.....

Nálunk a Papi szép vasgyúró, Nimin nem is csodálkozok........
Engem már rég leállítottak a multivitaminnal, mondván hg vasat és magnéziumot kell szednem és ezek így ütik egymás felszívódását. És most szedsz valamit? én gondoltam majd szoptatásnál újrakezdem.....bár tudom hg keményem étvágyat csinál,amúgy sem vagyok csontos :( mán így is jóval túlmutatok a "normálison"reggel mértem és elájultam. Bár nem látom magam kövérnek csak súly szerint,hogy van ez......... :roll:
Te visszaálltál már az eredeti súlyodra?
Akkor most hány órát alszol összvissz egy nap?? és szülés után??
Ez jó,így kell a Gyermekben rendszert csinálni :lol: :lol: :lol: :D :D :D

Anna

fanna3
 
 


Sziasztok!

Anna! Azért szorítok nektek, hátha Nimród baba csak befordul ahogy kell, de igazad van, a lényeg hogy mindketten egészségesen legyetek túl a nagy találkozáson! Vásárolni meg fogj be nyugodtan egy segítő családtagot, barátnőt, a lényeg hogy pihenj sokat!

A terhességi vitaminokkal kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy Botonddal végig szedtem, s ő 4100 gr-mal született. Ehhez képest most az első három hónapban szedtem be két doboz Elevitet, meg azóta még egyet, úgy hogy abból még most is van pár szem. S ahogy hasonlítom Enike uh-os értékeit, hát nem sokkal kisebb mint Botond. Úgyhogy szerintem ez inkább genetika. Én például 4300 gr-mal születtem anno, s anyukám nem szedett semmit.

Enike egyébként már pár hete befordult, úgyhogy remélem úgy is marad. Különbséget most talán annyit érzek, hogy fizikailag jobban birom magam, mint Botonddal. Karácsony környékén volt nehezebb, biztos a sok készülődés miatt, de néhány hét után, most újra futok-szaladok, na persze módjával. S ami a lényeg, hogy jól is alszok! Remélem ez így is marad!!!

Még én sem pakoltam össze, most elhatároztam, hogy először is összeírom, mi kell, az alapján már könnyebb lesz, s úgy a hátralévő hetek alatt csak nem felejtek el semmit.

Olga! Húú de utáltam én is ezeket a szurikat! Jobban megviselt, mint a babát. :oops: Nagyon ügyesek vagytok az esti elalvással kapcsolatban, bár nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ez még sokat fog változni. Nálunk legalábbis igazi rendszer sokáig csak a fürdetési időponttal volt, utána a szopik meg elalvások ideje elég sokat változott, főleg a fogzásnál. De persze ez csak az én tapasztalatom, lehet hogy ti sokkal jobban csináljátok vagy jobban alakulnak nálatok ezek a dolgok! Az éjszakázás meg persze, hogy őrült fárasztó, főleg, hogy mellette szalad a lakás, főzni kell meg sok egyebet...s bizony meg kell tanulni, hogy egy pici baba mellett muszáj rangsorolni a dolgokat, mert különben az anyuka kikészül. Úgyhogy szerintem pihenj amikor csak tudsz, a többi minden ráér!!!!

Ezért javaslom én minden első babás anyukának, hogy bizony használják ki az utolsó heteket a hosszú és önfeledt pihenésre, magukra és a párjukra, mert a baba megérkezésétől bizony nagyon kell az erő mindenre. S már a második terhességnél se engedhető meg ez a "luxus", úgyhogy ilyen jó időszak többé nem lesz.

Na elég az észosztásból ,meg a bölcselkedésből! :oops:

További szép napot mindenkinek!

Botond Kép
EneseKép
swenson
 
 


Elfelejtettem...

Katlina! Nekem Dr. Georgievics a dokim, kérdezz bátran, ha tudok segítek!

Botond Kép
EneseKép
swenson
 
 


szia swenson!
Igazándiból annyira kérdésem nincs,mert megvagyok vele elégedve csak nem ismerem nem tudom mennyire alapos a vizsgálatoknál.Mert néha olyan gyorsan végzünk az ultrahangon,hogy az hihetetlen,amúgy meg akármit kérdeztem tőle még idáig azokra türelmesen válaszolt.Csak szerintem nem mindíg van "képbe" :D
katlina
 
 


Swenson, a frászt hoztad rám!! Légyszíves, még egyszer ne tűnj el így igazolatlanul! Nem az én idegrendszeremnek való ez a bizonytalanság!
Lilcsivel minden oké, egyre hisztisebb és kiszámíthatalanabb a kiscsaj! Az éjszakai riasztások nem csitultak, szerintem így is lesz, míg a fogai jönnek. 2 hetes kora óta mindig végigaludta az éjszakákat, november óta, mióta a foga elkezdett jönni, azóta vannak esti műsorok. Ez van...

Olga: Mi az, hogy a szurit mostmár a combba adják??? Tudtommal eddig is oda adták. Már nekem is 37 éve. Vagy nem a bcg-t és társait mondod?

Ezek a magzatvédő vitaminok szerintem csak kereskedelmi fogások. Az én anyám korában sem volt semmi ilyen,sőt, ő még cigarettázott is velünk, de a bátyám 4300-zal, én meg 4500-zal születtünk. És van aki szedi a vitamint, és mégis kisebb súlyú babát szül, vagy korábban. Nem hiszem, hogy túl nagy szerepet játszik a vitaminkoktél a dologban. De persze minden kismama egészséges szép babát akar, és természetes, hogy mindent beszed, amire azt mondják, hogy ettől minden oké lesz. Nekem is a szkepticizmusom és a csóróságom szabott határt.

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok!

Csak visszaszállingózik mindenki :wink:

Magzatvédő multivitaminokhoz: igazából csak a folsav fontos belőle, sok orvos is fölöslegesnek tartja rendes táplálkozás mellett. Én azért szedem böcsülettel a Gravidát...

Olga, swen, én spec igyexem kihasználni a hátralévő heteket, de ez azért nem is olyan könnyű :) Már most minden a baba körül forog. Azért tervezek pár édesketteskiruccanós hétvégét a szülésig :wink: Már szilveszterkor is itthon voltunk, úgyis ez volt az utolsó kettesben eltöltött...legalábbis úgy 14-15 évig :D

Olyan jó olvasgatni az anyukák írásait, igyekszem is elraktározni a tapasztalatokat :)

üdv:
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Csajok! :D :D
Most olastam egy másik topikban, hogy 11-én
Vicának megszületett a kisfia! :D :D :D
szilbee
 
 


Vica, nagy-nagy gratula Atti babához! :D Gyere majd élménybeszámolni :D

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Azta! Most meg már annyit írtatok, hogy jegyzetelnem kell! :lol:

Anna! Újra elkezdtem szedni az Elevitet, de én nem hízok tőle. Jelenleg a szülés előtti súlyomhoz képest +3 kilóm van. :x
Illetve még vasat (Maltofer) szedek. Sajna én nap közben nem tudok aludni, úgyhogy tiszta hulla vagyok, Elin megmondhatja! Ha elalszok napközben, akkor olyan összetörve, rossz közérzettel, kedvvel kelek fel, ráadásul este nem tudok elaludni, és ezen úgy felhúzom magam, hogy hajnalig fent vagyok. Szóval próbáltam párszor, de nekem nem jött be. Úgyhogy ha már 2 óra hosszat tudok aludni egyhúzamban és még utánna egy másfelet, akkor nagy az öröm. Sajna, Balázs ma éjszaka megbosszúlta az előző éjszakát. Egy-másfél óránál nem aludt többet éjszaka. Bezzeg délelőtt óta meg csak enni kelt fel. Nem tudom elhinni (persze elhiszem Elinnek és másnak is) mikor valaki azt mondja, hogy neki már x hetesen végigaludta a gyerköc az éjszakát. Az enyém miért nem ?!?!

Elin! Hát lehet, hogy hülyeséget írtam? A BCG-t vállba kapta egy naposan, de ezt a 2 hónaposat már combba. Anyósom várt ránk a váróban és mikor mondtam neki, akkor mondta is egy anyuka, hogy ez csak 2-3 éve van igy. Én nem emlékszem hová kaptam. :lol:

Hát minden jót mindenkinek!

Vicának én is gratulálok a fiúcskához! Remélem majd ír nekünk.

Sziasztok!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Olga: Én is csak onnan tudom, hogy mi újság, hogy anyukám mondta, hogy vigyek mindig vizesruhát, és azon nyomban borogassam be vele a combiját, mert akkor nem lesz láz és ő is így csinálta nekem anno. Csak akkor még nem 4 hetente adták, hanem 6.
De a baránőm 14 éves fia, mikor kicsi volt, neki is a combjába szúrtak.

Vicának én is gratulálok! Nem tudom, nekünk miért nem írt?

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok!

Nagy Gratula Vicáéknak!!!
Kíváncsiak vagyunk nagyon!!!
( a vonalzója a 39.hétben van)


Anyukák: Nemrég láttam egy riportot a Streptococcus oltásról. Abban az volt,hg ez az oltás kb 30.000 Ft-t,és ugye a TB nem támogatja,mindenkinek önállóan kell beadatni.
Azt is mondták hg a 0-5 éves korú gyermekek a legveszélyeztettebbek. Mit tudtok erről és ti beadatjátok??

Hűűű..... :? én ettől a nemalvástól kezdek megilyedni! Már egy hónapja amúgy is összevissza jár az órám. Hol hajnal egykor alszok,hol hatkor,hol napközben....teljesen felborultam :oops: de lesz ez még ígyse???? mi???!!!!! És tudom hg nem lehet általánosítani,de kb ? hónapos korra áll be a baba egy alvási ritmusra?

Üdvi

fanna3
 
 


Elin!
Abba a másik topikba sem ő írt, hanem egy másik topiklakó... Tudod, korábban a melóhelyéről írt, mert otthon nincs netük. Biztos írni fog milhelyst gép közelbe kerül... Remélem mihamarabb, mert már nagyon kíváncsi vagyok, hogy jól vannak e!!!
szilbee
 
 


Köszi Szilbee, közben én is rákerestem a dologra! Abban a topikban is nagyon drukkoltak neki!! :lol:

Olga: közben rájöttem, hogy én is hülyeséget írtam! Nem a bcg-t kapják havonta a combiba, hanem a dipertét meg még valamiket.

Fanna! Ne ijedj meg a nemalvástól! Megtanulsz lemenni zombiba, és menni fog. :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok!

Katlina! Én totál meg vagyok vele elégedve. Szerintem is elég laza doki, de megbízható, bármikor kereshetem, s minden kérdésemre válaszol kimerítően. Nekem az uh-ok is alaposak, megnéz mindent amit kell, s magyaráz, mutogat. A vizsgálatokat nem viszi túlzásba -mármint a kézit- de ennek én külön örülök. Leleteimet sem nagyon nézi, de ha én bármit rossznak találtam, alaposan megnézte s mindig megnyugtatott. Gondolom azért ilyen laza, mert a kiskönybe úgyis beírnák ha gond lenne, illetve úgyis szólnék, ha valami aggaszt. Botondot is nála szültem, bejött, végig ott volt és nagyon-nagyon kedves és segítőkész volt. Varratkiszedést is ő csinálta, bevallom nagyon féltem tőle, mert a varrás az eléggé fájt, de meg sem éreztem. Úgyhogy én maximálisan elégedett vagyok vele, tényleg csak ajánlani tudom.

Elin! Igenis értettem, többé nem tünök el, csak ha szülök! :D :D :D
Akkor Lilcsi nagyon úgy működik, mint Botond, nálunk is egy fél évig semmi gond nem volt az alvással, azóta meg....A fogzás nagyon bekavart, aztán jön pár hónap-hét ismét átaludt éjszaka, utána meg megint van ébredés. Ilyen az anyák sorsa.
:wink: De úgy érzékelem a soraidból, hogy azért tudod kezelni a problémát, s ez nagyon-nagyon jó!!! :D

Balwin! Az természetes, hogy már most minden a baba körül forog, én csak azt tanácsoltam, hogy tényleg pihenj minél többet, akár egyedül, akár kettesben, mert bizony elég fárasztó ám nagyon édes időszak következik az életetekben! S tényleg a lényeg, hogy pihenj, s raktározz az erődből minél többet! A munka megvár. :wink:

Szilbee! Köszi a jó híreket!!! Hatalmas gratula Vicáéknak, jó egészséget nekik!!!!! Én is várom a beszámolót türelmetlenül! :D :D :D

Olga! Annyira meg tudom érteni a lehangoltságodat! Nálam is voltak kiborulós napok, időszakok, még így is, hogy Botond fél évig tényleg jó éjszakai alvó volt. Tényleg csak annyit tudnék neked tanácsolni, hogy amikor csak teheted pihenj, dőlj le, ha nem is alszol, de lazíts!!!!! Este meg bízd nyugodtan egy-két órára szopi után az apukájára Balázskát, s törődj egy picit magaddal!!! Muszáj néha kikapcsolódni valahogy feltöltődni!!!! Sok-sok erőt kívánok ehhez, sajna ez az alvás elég húzós dolog és változó még akár három éves korban is, de hidd el hétről-hétre azért csak könnyebb lesz!!! :wink:

Fanna! Remélem nem rémisztettelek meg nagyon az alvásos-nemalvásos leírásaimmal, de ahogy Elin is írta mindenhez hozzá lehet szokni, s az idő tényleg segíteni fog!!!!! Ne görcsölj ezen előre, ezt is meg fogjátok oldani mint minden mást a babával!!!! :wink:

Streptococcus: bocsi ha hülyeséget kérdezek, de ez az agyhártya? Ááááá mielőtt erről írnék inkább rákeresek, de ezt elküldöm.

Botond Kép
EneseKép
swenson
 
 


Fanna!

Rákerestem, remélem jól értelmeztem és tényleg a gennyes agyhártyagyulladás elleni védőoltásról beszéltél. Mi a doki javaslatára beadattuk Botondnak ahogy egy éves elmúlt. Egy éves kor alatt ha kiírta a doki, akkor azt hiszem ingyenes vagy jelentősen támogatott volt ez 2005-ben legalábbis. Ha egy éves kor alatt adják be az háromszori szurit jelent, egy éves kor felett egyet. Ezért csinálta a doki úgy, hogy egy éves kora előtt felírta -ingyenes vagy nagyon olcsó- egy éves kor betöltése után meg egy szuriba beadta. Ez legalábbis 2005-ben volt, nálunk. Hogy most mi a helyzet nem tudom.

Botond Kép
EneseKép
swenson
 
 


Oké Swenson :lol: ! De apától akkor is kérünk jelentést!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Swenson!

Igen,erre gondoltam. Bár infóim szerint a strept. nem csak az agyhártyagyulladást okozhatja,hanem egyéb más komoly betegségeket is! Pl.tüdőgyulladásnak is indulhat Hát igen,ez a nehéz hg mikor is adják ezt be........csak a szülőkön múlik! Megelőzni könnyebb mint a súlyos szövődményeket megvárni! Úgy meg pláne hg a gyerekorvosok véleménye is eltérő lehet....


Igen :lol: én is szívesen olvasnék apukás beszámolót amíg az anyuka nem tud írni :lol: Érdekes lenne ha bekapcsolódna vki.......hihi

fanna3
 
 


Sziasztok!

Oltás téma: Mi is be akarjuk adatni. Igaz, a múltkor csak a védőnőtől kérdeztük, aki azt mondta, hogy kb. 15 ezer forint. De ezt fejből mondta, úgyhogy nem biztos infó. A baktérium okozhat: hashártyagyulladást, ízületi gyulladást, vérmérgezést, arcüreggyulladást, agyhártyagyulladást, középfülgyulladást, tüdőgyulladást és szélsőséges esetekben halált is.
Dr. Mészner Zsófia az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója: " A pneumococcus évente több mint 700.000 öt év alatti gyermek halálát okozza a világban. Magyarországon pedig évente több ezer gyermeket betegít meg, akik közül ötvenen súlyos, életveszélyes pneumococcus fertőzést kapnak..."

Ajánlott oltási sémák:

Életkor; Alapoltás; Emlékeztető oltás; Vakcina típusa

2-6 hónaposok; 3 oltás min.1 hónap időközzel; 2.életévben; konjugált

7-11 hónaposok; 2 oltásmin.1 hónap időközzel; 2.életévben min.6.hónappal a 2.után; konjugált

12-23 hónaposok; 2 oltás min.2 hónap időközzel;nem szükséges; konjugált

2-5 évesek;1 oltás; nem szükséges; konjugált

(Konjugált vakcina: nem tartalmaz élő vagy elölt baktériumot.)

Anna! Az utolsó hónapban a nem alvással ugyanúgy voltam, mint te! Hajnal 3-5-ig csak számoltam a bárányokat. Még mondtam is páromnak, hogy a természet szokat az éjszakázáshoz! :lol:

Na üdv mindenkinek!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Szió Olga!

:) Nagyon felkészült vagy!!! Nem tudtam ezt így megfogalmazni.......
Újszülöttkorban,de persze később is, nem okoz-e bármilyen károsodást (még oan picik) az oltás,vagy nincs-e rossz mellékhatása? Mit modott a védőnő? Én nagyon erősen gondolkodom rajta már az elején! Felháborító egyébként hg pénzbe kerül!!!!!Nem mintha ez befolyásolná a beadatást de akkor is!!!!!!!




zombinyuszi

fanna3
 
 


Sziasztok!

Fanna! Nekünk az oltással kapcsolatban a doki azt mondta, hogy egy év alatt akkor javasolja, ha nagy a kockázata a fertőzésnek pl. járvány van, nagyobb testvér aki közösségbe jár s esetleg fertőzhet, vagy bárki más fertőző családtag stb. Mellékhatásról a doki nem tudott... De nyilván jó lenne ha ezeket a kérdéseket megbeszélnéd a ti gyerekdokitokkal, s ha megbízol benne, akkor csak úgy csináljátok, ahogy ő javasolja.

Botond Kép
EneseKép
swenson
 
 


swenson!

Köszönöm az "információt"megnyugtatott,pont tegnap voltam ultrahangon és teljesen meglepőttem,most minden védőnői bejegyzést megnézett elég sok mindenre rákérdezett,és most az ultrahang is tovább tartott mint szokott.Mondta,hogy nem nagyon szokott fölöslegesen vizsgálgatni(kézi)aminek én is örülök,majd ha legközelebb megyek akkor viszont megvizsgál :(
Volt már nála egy terhességem ami sajnos nem tartott túl sokáig,10hetesen felszívódott,utána ő műtött meg,de akkor is jött a szobába kérdezgettet hogy érzem magam,vele sétáltam át a műtöbe(így a nővéreknek fel sem tünt hogy megműtöttek,csak a mikor a párom szólt nekik hogy már fel is ébredtem az altatásból)szóval nagyon emberséges volt
katlina
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?