Új privát üzeneted érkezett!

Wish!
Milyen formás kis pofija van a babókádnak! Gyönyörü!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:K Arra gondoltam, hogy itt tudatos irtás folyik. Lehet ugy is szurni, hogy sikerüljön elvetélni...

ezt azért Te sem gondolhatod komolyan.

a történet tényleg elég felháborító, de ilyenre nem is gondolj.

a másik... szúratni és Hajdú drnőn kívül senkivel sem hagynám magam, ha bármiért is kellene... ő meg nem hibázik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish! De szép!!! És kis pufi arcocskája van, nagyon édes!
Orsi! A súlybecslés pozitív irányban is eltérhet, nem? :lol: Én ha levonom a becsült 2500g-ból a 600gr-ot, még akkor is 1900 gr marad a 10 nappal ezelőtti becslésnél, hát... hozzá meg nem is merem adni, mert az meg már ÓRIÁS lenne.
A tanfolyamot kérdeztem... melyik vizsgával kezdesz? Nekem még kettő van, a nemzetközi meg az adótervezés. (Sajnos május-júniusban :twisted: :twisted: :twisted: )

dkata
 
 

 
 

Kata :D
Adótan I. ART. (febr. 13)
az eltérés bármely irányba lehet. nálunk 400 gr-ot jósoltak a 2 ygerek közé, Zsebinek meg 600 grammot... és hát mindkettőnknél szinte grammra egyformák lettek a babák.
(Zsebiéknél Esztit pontosan mérték, mint utólag kiderült, nálunk meg Levit)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, azt akartam ezzel mondani, hogy Zsebiéknél a nagyobbnak vélt babát mérték pontosan, nálunk meg a kisebbnek véltet :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én is az ART-tal kezdtem... csak most volt egy éves szünet, mert én őrült a mérlegképessel csináltam együtt+ új munkahely+babaprojekt, és egyszercsak eljött az idő, mikor egy napra esett az adótan III és a számvitel vizsga... Na ott abba dönteni kellett, akkor most melyiket folytatom. Úgyhogy maradt 2-2 vizsgám. :cry:

dkata
 
 


:D a mérlegképes nekem a diplomámmal megvan. Idén végre már regisztrálhatok is, letelik a nyomorult 3 év.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Érdekes, amit írtál, mert nekem most a méhlepény miatt ugye fontos, hogy a folyamatos gyarapodás látszódjon a babánál.

dkata
 
 



dkata írta:Érdekes, amit írtál, mert nekem most a méhlepény miatt ugye fontos, hogy a folyamatos gyarapodás látszódjon a babánál.

nálunk folyamatosan mondták a különbséget. Tehát nem kialakult a végén egyszer csak valamelyik UHra, hanem végig megvolt, hogy Levit kisebbnek mérték (10 grammal ő lett a nehezebb :D).
Levinek kicsi a feje Máté fejéhez képest, és ovális is... ezért pl. a BPD-je lényegesen kisebb, Máténak golyófeje és viszonylag nagy feje van.
a súlybecslésnél a BPD elég erős súllyal van, így az simán eltolhatta. (és Levi már 1 cm-re rövidebb is volt, tehát valószínűleg at FL is kisebb volt nála valamivel).

tehát az a fontos, hogy a tendenciát nézzék, mert a program ugyanaz, amivel számolnak, ha 1 UHn nézik mindig a babát, és a babának valószínűleg végig hosszúkás/kerek a feje és az átlaghoz képest hosszabb/rövidebb a combcsontja... így használható maga a súlygörbe, csak a konkrét értéket nem kell véresen komolyan venni.

amúgy a 2600 gr szerintem talán minimálisan kicsit sok a 33. héten... de nekem van 2 olyan ismerősöm is, akik a 36. héten 3 kg-s babát szültek.
(no, meg a 4 kg feletti babák sem az utolsó héten rántják fel azt a +1 kg-t :))

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Te mire gondolnál? Vagy pl. amikor azt hallod, hogy a 18 éves már végeztethet müvi meddővé tételt? Vagy a lombikprogram leredukálásáról mit gondolsz?
Én meg megmondom őszintén. Valakiknek mi magyarok még mindig sokan vagyunk. Tapnyaló és kiszolgáló népnek elég kevesebb is, és ha lehet az értelmesebbje tünjön el. Maradhat az aki vég nélkül nézi a brazil sorozatokat meg a reklámokat. A gondolkodók nem tesznek jót a programnak. Nem tartom magam tul okosnak, de ez a véleményem.
Bocs az offért.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Köszi a dícséreteket. Ezek szerint nem vagyok túl elfogult ;)

Orsi :)
Legkésöbb a születéskor kiderül mekkora :) Ezen a képen talán nem látszik, de a mozgó képek alapján szerintem elég kerek feje van. A 31 hetesnek jött ki átlagra a méretei alapján, egyedül a combcsont hosszára írta gép a 29+4-et, a többi mint 30-32 hetes méret volt.
De hát ez a legkevesebb, nőjön csak akkorára amekkorára jól esik neki, majd csak megszülöm valahogy ;)
Jah és farvekvésben volt egyelőre, bár még bőven van ideje forogni.

wish
 
 


Én azt számolgattam, h a nagyfiam 37+4-re született 3450 gr-mal, akkor a bébi 25 dkg-os heti hízásokkal pont ott lenne a 37. hétre. Végül is lehet. De a barátnőm gyerekét is 3,5 kg-ra becsülték és 2800 gr lett. De nekem most minden héten uazon a gépen mér az orvosom, a legutóbbi szülési időpontot febr. 21-re tette a gép a baba mérete alapján. De ezt a 2505 gr-ot most a hivatalos sztk méricskélésen mérték, bele is kötöttek, hogy a magzatvédő vitamintól, meg h biztos cukorbeteg vagyok, ja de a méhlepény meg tök gáz, biztos dohányzok. Tehát rossz a méhlepény, mégis megnőtt a gyerek, ez is rossz. (Az nem tűnt fel nekik, h. az első mérést kivéve a baba mindig nagyobb, és a legfelső határt verdesi.) Ezért nem foglalkozok velük.

dkata
 
 


melcsi,
próbálj megnyugodni! :? Örüljünk annak, hogy legalább kiderült ennek a furcsa történetnek a háttere, ami végül is önmagáért beszél; láthatod, nem veled van a gond. Megértem, hogy a legrosszabbra gondolsz, de azért nem szabad hagyni eluralkodni a sötét gondolatokat, mert nagyon elgyengítenek. Szerintem "csak" annyi van, hogy a pénz mozgatja a világot, és minden e körül forog, nem az emberi tényező körül. Sajnos én is pont most kőkeményen benne vagyok egy ilyen ügyben, bár más téren, de pontosan tudom, mit érzel. Nem szabad elkeseredni, fel kell venni a harcot ez ellen. Erősnek kell lenni. Én próbálok arra gondolni, hogy a gyerekeimnek is ezt kell mutatnom, mert ha ilyen tendenciák erősödnek a világban, nekik majd még erősebbnek kell lenniük.

wish,
nagyon édi a baba. Jó, hogy már ennyire jellegzetesen kirajzolódik a pofija.

kata, icsilya,
hihetetlenek vagytok a tanulmányaitokkal meg a vizsgáitokkal! 8) Nem semmi! Tegnap én is elrohantam, beiratkoztam egy gépíró tf-ra. Legalább ezt is tudni fogom, ha már a diploma ma már semmit nem ér. Egyből helyrebillent ettől a lelkivilágom: azt álmodtam, hogy az egész munkahely a bunkó főnök ellen fordult.

KépKép
pompomlány
 
 


Hú, ma vagyok félidős!!! De jó látni! Na, innentől már visszaszámlálás van! :P De jó-de jó!

KépKép
pompomlány
 
 


Wish

nagyon édi a babád. olyan kifejlettnek látszik, mintha csak napjai lennének hátra a megszületésig :D

Kata

nagyot nőtt a pocid, mióta utoljára tettél fel képet.
a szoba+babakocsi nagyon szép. mennyibe kerül egy ilyen babakocsi?

Pompi

de jó neked, mostmár tényleg visszafele kell számolnod.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Melcsi drága! Igaza van Pompinak, ne idegesítsd magad a hülyeségükön. Te csak vigyázz a pocaklakóra meg Emesére.

Pompi! Cuki vagy, ahogy örülsz a félidőnek! Bennem ez olyan kettős érzés: örülök, hogy telik az idő (mert a vetélések miatt iszonyúan féltem a babát), és várom, hogy a karomban tarthassam. A másik viszont az, hogy imádom, hogy a pocakomban mocorog, és élvezni akarom minnél tovább...

Zsuzsi! a babakocsit egy kis bababoltban találtam, máshol nem is láttam. Az ára attól függ, h veszel-e hozzá hordozót, stb. A miénkhez minden van, esővédő, szúnyogháló stb. ez így 90 ezer volt. Ha nem kérem a hordozót, akkor talán hetvenvalamennyi lett volna. Én a Bergont néztem még, attól ez kb. 20 ezerrel volt drágább ( ha ahhoz is veszek hordozót), és annak csak textilmózese van, ez meg levehető, 3 fokozatban dönthető mózeskosár. De ebben kb. 20 cm-rel magasabban van a baba és nekem ez nagyon fontos volt (és ahogy írtam, nagyon könnyű manőverezni vele). Ami ugyanezt tudja pl. Cam-ben, azt 170 ezerért láttam! (Megjeggyzem, szívem mélyén 2 gyerekre ruháztam be a babakocsit ill. babaágyat illetően, de nem tudom, h. egy kisbaba mellett merek-e még egyet vállalni, hisz most is milyen zűrös. De a szívem azt mondja, igen! :lol: )

dkata
 
 


zsuzsi,
hát igen, én is úgy éreztem az elején, hogy jaj de lassan telik az idő. De ne aggódj a pocakméretet illetően, szerintem nekem kicsi az átlaghoz képest (de mondjuk nem bánom). Simán van rá esélyed, hogy a tied előbb fog látszani.
A ma délelőttöt egyébként itt töltöttem a gép előtt a különböző kismamás honlapok átvizsgálásával.
Találtam egy hirdetést, hogy keresnek szép kismamákat divatbemutatókhoz. Aki kedvet érez: http://www.kismamaruha.hu/ (ezen belül a Pintácsi Viki babaruha-kollekcióját nézd.

melcsi,
neked találtam egy fórumot, ahol két AFP-s topic is van. Olvasd csak el, hogy szidja mindenki ezt a vizsgálatot!
http://mama-baba.freeweb.hu/ikrek.html

kata,
így vagy úgy, most már nagyon közelinek érezheted magadhoz a babát, akár belül, akár kívül fog mocorogni. Innentől már nem lehet semmi baj!

Puszi: Pompi

KépKép
pompomlány
 
 


Lányok,

Ti tudtok valamilyen statisztikáról azzal kapcsolatban, hogy a lombik babák neme kb. milyen arányban oszlik meg? amióta figyelemmel kísérem ezeket a fórumokat, nekem úgy tűnik, hogy nagyobb arányban születnek fiúk lombikból.

Kata

köszi a sok infót. igaz, hogy időben nekem ez még távoli, de már most olyan szívesen olvasgatok babakocsikról, kiságyakról stb.
fogalmam sincs, hogy milyen szempontok alapján kell babakocsit venni, hisz nekem még nincs gyerekem, de 3 kerekűt akarok majd, az biztos :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! Én is 3 kerekűt akartam, de sajnos ez sokfunkciósban nagyon megdobja az árát. Sima sportkocsiban vannak már olcsón 3 kerekűek, de én csak vízszintesbe teszem bele az újszülöttet. Meg hát én fogom tologatni, nekem kell h. megfeleljen. A baba boldogsága nem ezen múlik, de az egészsége a rugózás, a magasan ülés miatt igen. Én is szívesen nézegettem mindig a babaholmikat, a gimis egyetlen lógásom is emiat volt. Mikor kérdezte az osztályfőnök, hol voltam filozófia óra helyett, nem mertem bevallani, h babaruhákat nézegettem... :lol: :lol: :lol: Ez volt az egyetlen lógásom. :lol:
Pompi! Olyan aranyos vagy! :lol:

dkata
 
 


Zsuzsi! Bőven van még időd, de nézegessél, legalább el tudod dönteni, mit szeretnél venni. Látod, én ha nem vettem volna meg, most már nem tudnám. És megmondom őszintén, nagyon bántana, h nem én vettem meg, nem én csináltam meg a szobát... Tudom, h hülyeség, de ilyen vagyok.

dkata
 
 


Zsuzsi :D
lombikos biológus ismerős szerint ugyanúgy 50-50% ca. nincsenek többségben a fiúk.
Nálunk icsi volt mind és most 2-1 az arány. a bnőmnél is icsi volt 1 fiú - majd 1 vegyespáros született.
Krizsa doki is azt mondta, amikor megkérdeztem, hogy az ő tapasztalata szerint 50-50 ca.

nálam a babakocsinál fontos, hgy pici legyen a váza, ezért a lapra csukódó hagyományosak szóba sem jöhettek, mert 1) ott az egész babakocsit vinni kell, akkor is, ha csak a hordozót használjuk 2) marha sok helyet foglal és nehéz is általában.
a 3 kerekűek nekem is tetszenek, ezért is kötöttem ki a quinny buzz mellett. (esetleges befutó még a quinny speedi, nem tudom eldönteni, hogy előre elég a kisebb kerék, vagy jobb lenne az elöl is nagykerekűt venni)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ne haragudjatok, hogy idepofátlankodok, az egyik barátnőm kérésére néztem utána a Quinny Buzz, illetve hasonló babakocsiknak, és a kereső ezt a topikot is beadta, így beleolvasgattam.

Dkata,
Nagyon tettszik a babakocsitok, megírnád helyileg hol vettétek?

Icsilya,
Én ismerek olyan kocsit aminek a a hordozója átalakítható "mózessé" (a felénél hajlítható), és mindkét alakjában beköthető az autóba:
http://www.jane.es/seguretat/index.php? ... ixcup&id=1
És erre a vázra is rátehető:
http://www.jane.es/construye/index.php? ... categoria=
myra
 
 


lányok!
tudtok nekem segíteni_?azon filózom, hogy ez 993,3 béta hcg jó nekem?ezt kedden mérték,szerdán volt egy hete hogy nem jött meg.
úgy néztem a neten,hogy jó ha magas,ha alacsony,méhenkívüli is lehet.csak azért figyelem ennyire,mert nekem az volt 2 éve.hétfőn megyek uh-ra és nagyon szeretnék már látni valamit!!!!
lola29
 
 


Lányok, nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a dícséreteket. Eleinte aggódtam, hogy az én hasam miért olyan nagy, de mostmár örülök neki, és büszke vagyok rá! :lol: Biztos ilyen fajta vagyok! :lol: Amúgy 5 kilót híztam eddig, dehát a lombikok miatt +10-zel kezdtem a terhességet.

Pompi,
igen, elköltöztünk, de már alig várjuk, hogy mehessünk haza. A tanulást lassan elkezdem, bár semmi kedvem hozzá. Úgy döntöttem, nekifutok az államvizsgának, aztán legfeljebb a babánk közbeszól. Adahtnál egy kis tanulási energiát :) A tanfolyamnak vége lesz, mire meglesznek a babák? Nektek vannak már neveitek? Vásárolni mikor kezdtek?

Orsi,
nekem is nagyon tetszik a Quinny Buzz, csak én mindenképp 4 kerekest szeretnék, és olyat, aminek a fülére lehet szatyrokat is akasztgatni. Én ezért a chiccot és a peg peregot nézetm ki. Amúgy nekem is kell mózeskosár, ami rögzíthető autóba is, és ezeknek van. Nekem a mozgólépcsőzés miatt kell a 4 kerék.

Wish, Kata,
nagyon szép fotókat kaptatok a babáitokról! Biztosan szép gyerekek lesznek!

Melcsi,
az 1,7 bhcg tökéletes! Amúgy az én orvosom is el van ájulva a Ferenczitől, hogy mekkora nagy agya van, és milyen jó a szakmában! :D
20140901102739
 
 


Lola,
én még nem is gratuláltam neked a csodababához! Gratulálok, és szerintem ne izgulj, biztosan jó helyen van!
20140901102739
 
 


Lola

nekem a 14. napon volt 290. tehát azon a napon, amikor meg kellett volna jönnie.
neked e szerint a 20 napon volt 993. a Hcg kb kétnaponta duplázódik.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok!


Melcsike! Én tudom, hogy Te nem vagy sem ideges, sem ingerült, legfeljebb másképp látod a világot, mint sokan mások.
Biztos vagyok benne,hogy nem lesz semmi baj. Veled nem történhet rossz!!!
Fanny
fanny01
 
 


myra írta:Icsilya,
Én ismerek olyan kocsit aminek a a hordozója átalakítható "mózessé" (a felénél hajlítható), és mindkét alakjában beköthető az autóba:
http://www.jane.es/seguretat/index.php? ... ixcup&id=1
És erre a vázra is rátehető:
http://www.jane.es/construye/index.php? ... categoria=

Köszönöm, én is ismerem, de a jane matrix töréstesztje minősíthetetlenül rossz (a BBC creatis 5*os, ez meg 1-t kapott :( )... így szóba sem jöhet nálunk.

Lola :D
Már most kezded a parázást????
mivel nem tudod, mikor fogant a baba, mikor ágyazódott be... nincs viszonyítási alap.
TÖKÉLETES!!!!
ha méhen kívüli a betaHCG az első 6 héten kb. ugyanannyira is képes emelkedni, és csaka 7. héten csökken.
Ne agyalj ennyit!!!!! lesz még bőven aggódnivalód.

Hajni :D
a PegPeregonak a Pliko 3 modular sistem nekem nagyon szimpi és az 4 kerekű és aggatós fajta. nézd meg! :D
Mozgólépcső 4 kerék? ez hogy függ össze? én elég sokat mozgólépcsőztem, de az első kereket csak felfelé használod, lefelé
úgyis meg kell billenteni a kocsit, hogy ne boruljon ki előre a gyerek, akkor csak a 2 hátsó kerekén áll.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


köszi a válaszokat!
igazatok van!mostantól kezdve nem élhetem úgy az életem,hogy mindenen aggódom!
lola29
 
 


Pompi!
Köszi! elolvastam őket, és az az igazság, hogy találtam 1 nyugtalanitó irományt, ahol 1 apuka leirta hogy 0,67 MOM-mal down-os babájuk született.
Azrét valami szöget ütött a fejembe. Krizsa azt mondta, mikor felhivtam, hogy az UH-n arra figyeljek, mit mondnak, megvan-e mind a 4 szivkamra, mert akkor tuti nem az. Nekünk megvan. És annak a babának ott a másik topicon nem látták ezt?
Egyébként a baba azt sugja belülről, hogy nagyon is egészséges, ne izgassam magam és én hallgatok is Rá. Na és ha az ember mégis elmegy, és kiderül valami, akkor hogyan lép tovább :?: :?: :?:
Na ez hülyeség is, mert én bizom az UH-kban, és főleg Krizsában, és persze jó AFP-nél is lehet gond. És velünk nem fog semmi rossz történni!
Tehát kifelé haladsz? Ez nagyon jó, mindjárt sokkal gyorsabban telik az idő. Élvezd csak minden percét, olyan hamar eltelik!
Kata!
Bennem is hasonló érzések kavarognak az idő mulásával kapcsolatban :D
Hajni!
Elfelejtettem tegnap a nagy bosszankodásban, megdicsérni a védőnődet! Nekem a már meglévő gyerekemet márciusban látta utoljára a régi néni, az uj pedig még szeptember óta nem ért ide :? Ez lenne a dolga a védőnőnek, szépen sorravenni a picivel kapcsolatos teendőket, várható problémákat. Ezekre sajnos kevés védőnő figyelme terjed ki, a legtöbben megelégszenek az adminisztrálással.
Orsi!
Remélem nem tartasz nacionalistának vagy ilyesmi. A tegnap leirt véleményem nem frissen fogalmazódott meg bennem, de sajnos megerősitést nyert. Ma persze, tiszta fejjel már nem vagyok annyira ideges, illetve lehiggadtam, de a véleményemet fenntartom.
Különben elképesztően sok kismamának van rossz AFP lelete, és ez a dokim szerint annak köszönhető, hogy kihagyják az érték megállapitásánál a béta-HCG értékét.
Lola drága!
Amint látod, a terhesség előrehaladtával mindig van min izgulni még tapasztalt terheseknek is. És elárulhatom Neked, hogy a valódi izgalmak a bébi megszületésével kezdődnek csak! :wink:
És 2x ugyanaz nem történik meg Veled! Ez tuti!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
nem tartalak, a kettőnek nincs igazán köze egymáshoz.... csak az ilyen összeesküvéselméletekben nem hiszek, ennél sokkal racionálisabb a gondolkodásmódom.

AFP: elavult vizsgálat, ez a fő gond. Sok a változó és könnyen el tud csúszni a szám. nem a betaHCG a lényeg, nyugaton nem is alkalmazzák.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :D
Na jól van, csak azóta nem is szóltál hozzám.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


nem tudtam rá hirtelen mit írni :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi!
köszi a biztatást!remélem igazad lesz,mert akkor szerzek egy kötelet!
Orsi!
most ezt velem kapcsolatban írtad melcsinek,vagy valamit összekutyulok?(összeesküvéselmélet)
lola29
 
 


Orsi!
jól van mégegyszer figyelmesebben elolvastam.nem rólam van szó.
Melcsi!már mint ha nem lesz igazad,akkor szerzek kötelet.
a terhesség járhat dekoncentráltsággal?
amúgy mindig álmos vagyok,fáradt és éhes!a melleim leszakadnak.
éjjel rosszat álmodtam,felriadtam.
lola29
 
 


melcsi,
látom, megtaláltad az egyetlen negatív hozzászólást a harminc jó között. Jó, persze, nyugtalanító... én is olvastam. De azt se felejtsük el, hogy ezt az egy hozzászólást egy apuka írta. Anyát még nem hallottam úgy beszélni még beteg gyerekről sem. De tényleg nem mellékes a kérdés, hogy és ha gond van, mi a következő lépés?
Mondjuk, nekem mikor beírták azt a hülyeséget a genetikai t.ban, és beparáztam, akkor egyből úgy néztem a gyerekekre, hogy mekkora boldogság, ha csak rájuk nézek, de! milyen rettentően szomorú, ha egy beteg kisgyerekkel kell szembesülni nap mint nap. Akkor, abban a pillanatban én úgy voltam, hogy nincs mese, megcsináltatom az amniot. De mondjuk én a két baba miatt is féltem tőle; nálam ugye kétszer akkora az amnio kockázata.
Gondold át, és ne aggódj sokáig ezen. Néhány hét múlva meglátod, már nem is fog foglalkoztatni ez a dolog.

hajni,
6 hetes a tanfolyam, a végére leszek ugye 26 hetes, úgy tervezem, majd onnantól kezdek el vásárolgatni. Persze nálunk is ez nagyban függ a lakáscserétől és a felújítástól, úgyhogy lehet, hogy végül is már 30 hetes leszek, mire be tudunk költözni. Mondjuk először úgy terveztem, hogy majd a nagyobb dolgokat a férjem vegye meg, amíg én a kórházban leszek. Az a jó, hogy abszolút megbízom az ő ízlésében.
Megvannak már a nevek, csak nem tudtam beírni a vonalzómba: Benedek és Norina. Nem akartunk különlegeset, aztán mégis csak így tudtuk elkerülni, hogy egy ismerősünk se jusson eszünkbe.
Kilók: nemtom hol az a 10 kg plusz, amit az elején felszedtél, én nem látom! :)
Nem jársz a MÁV-ba terhestornára véletlenül?
Figyu, tanulási energia: +++++++++++++++++++++++++++++++++

babakocsis lányok,
nekem sikerült megtalálni az ikrekhez azt a babakocsit, ami álmaim álma lehetne... Lehetne... csak éppen 150 ezer Ft.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

dkata, :D

KépKép
pompomlány
 
 


lola,
ez mind "OK"-tünet a terhességhez. :?
Tegnap én is nagyon elszégyelltem magam, mikor jött haza a férjem a munkából, én meg épp aludtam, a lakás szanaszét, vásárolni se voltam még... ilyenkor belegondolok, hogy ikrekkel ezt hogy fogom csinálni? Remélem, szárnyakat adnak majd és megtriplázzák az energiáimat! :wink:

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok Lányok :D

látom,megy a baevásárlási láz :D :D :D :D :D én is így vagyok ezzel a dologgal,de csk még virtuálisan :wink: igaz,az anyukm,már nem tudott ellen
állni 2 bodynak,így megvette :lol:
Pomi,azt a babakocsit én is néztem,aminek a linkját bemásoltad :) Soroksári úton van egy Baby Outlet,ott 100000Ft,de kiegészítők nincsenej hozzá :cry: és szerintem így nagyon drága,mert + 2 hordozó hozzá :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: nem is megyek bele.Tény,hogy nagyon könnyen mozgatható :)
Én Peg Perego-kat néztem,de használtan,amik már 60-80000Ft körül szép állapotban megvásárolható.
Babaszoba apróba szoktam mézelődni.
De hát az álom ez a tipusú kocsi,ami idei modell és ez is kb 120000-140000Ft körül van :) Duette SW
http://www.pegperego.com/
Én már nem szertnék ezekre a horror tanácsadókrakitérni,de ugyanolyan érzéseim voltak,mint neked,amit leírtál a beteg babával kapcsolatban!
Én többet erről nem írók,nem kérdezek,mert csak a babákat bantanám vele,és magamat idegesíteném ls ez senkinek nem tesz jót!!!

Lola,mintha magamat látnám a terhesség elején
:) mivel a babák 4.beavatkozásra jöttek össze,eleinte elsem hittem,hogy velem megtörténhet,hogy kersztet vessen a tesztem. :) Aztán semmilyen rosszuléteket,mellfájásokat is csak hébe --hóba produkáltam és már lelki szemeim előtt láttam,hogy valami tévedés lehet,biztosan összecsélték az adatokat stb....és biztos csak képzelődök.
Most így visszagondolva,az 1 trimeszterre,tényleg nem lett volna szabad annyit aggódni,mert a java,ahogyan Ti is írtátok most kezdődik,és ahogyan Norka írta nekem az egyik privi levelében,idézem"Majd meglátod, amikor már kint lesznek a kicsik, és valamiért majd nagyon aggódsz, akkor is erőt veszel magadon, hogy előttük bohóckodj és kiegyensúlyozott legyél. Tedd most is ezt, mert mindent éreznek."

Melcsi,örülök a jó eredményednek :D :D :D :D :D :D

Wish,nagyon édibédi a babád :D :D :D :D :D és ahogy valaki írta,nagyob szép fejlett :)
Ugye,hogy milyen kedves a doktornő a 4D-ben?
Én tényleg csak jót tudok mondani arról a helyről :D

KépKép
napszemcsi
 
 


lola29 írta:a terhesség járhat dekoncentráltsággal?

simán :lol: :lol: :lol: én már mindenhova notesszel megyek :)

Pompi :D
nekünk ilyen volt az első kocsink. hatalmas szerelem volt :D :D
de az árhoz még 1-2 dolog.
1) a tetőket külön kell megvenni
2) a lábzsákot külön kell megvenni

ez még hozzájön a váz +2 ülés árához, plusz a 2 hordozó :(

de hogy jót is írjak. Én eddig akárhányszor néztem láttam használtan eladót ill. ha gondolod, megkérdem attól a lánytól, akinek én eladtam és jó ismerősöm, hogy mikor akarja eladni, mert lassan ők is kinövik.
(a mi összeállításunk váz+2ülés+ lábzsák+2creatis hordozó+lábzsák a hordozóhoz+2 tető, amire esővédőt lehet cipzárazni, szerintem olyan 120-130 körül az egészet meg tudnád venni tőle..., a színe baby blue... vagyis skék-vkék kombináció)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


orsi,
hú, de jó lenne! Megkérdeznéd a lányzót? Előre is köszi!
Ugye jól vettem az adást, hogy ez a kezdetektől használható fekvősnek és később ülősnek is ugye? Kb. mennyi idős korig?

napszemcsi,
én még csak nézelődtem, de nekem is az anyukám vásárolgatott már, "nem tudtam megállni" címszóval. Hiába mondom neki, hogy ne vegyen egyforma cuccokat, eddig csakazértis mindenből két ugyanolyat vett! :(
Nemtom, tudod-e az én babáim nevét. Most fedeztem fel, hogy milyen hasonlóak a tieidhez: Norina és Benedek. :D
Köszi a Soroksári utas tippet, majd lehet, hogy elnézek oda!
Ma megemeltem egy ilyen hordozót a Tesco-ban, hogy mégis milyen súlyú... háááát, nemtom! Szerintem baromi nehéz. Én ezeket a testre köthető hordozókat nézegetem. Mondjuk egy egyes babakocsit majd kapunk ajándékba, mózeskosárral. Eleinte úgy is terveztem, hogy én nem fogok szerencsétlenkedni ilyen széles ikerkocsikkal, az egyiket a tolom, a másik rajtam. De ha megkapnám ezt az álmaim kocsiját, úgy persze minden mááás... Majd meglátjuk, hogy állunk anyagilag felújítás után.

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
úgy van, hogy az elején a hordozóval használható, mert az ülése nem teljesen vízszintes, de én 2 hótól már simán beletettem a kölköket.
Ha olyan helyen laksz, hogy nem kell váltani, akkor 3 évig simán jó lehet akár... de ikreknél az, hogy meddig jó egy babakocsi csak használat közben derül igazán ki - pl. hova jársz bevásárolni, mennyire kell a mozgólépcső, milyen szélesek az ajtók, hogy jutsz ki az utcáig... stb.-
én 1szer váltottam egy könnyebb kocsira, akkor adtam el a BBC-t. de 2 lányt is tudok, aki 2.5 évig használta.

a tolom + kenguru is működik, én 1 évre úgy jártam a fiúkkal gyógytornára heti 2x, teljesen jó... bár hosszabb sétánál kényelmesebb, ha mindkettő a kocsiban pihen.

a hordozó tényleg nem könnyű, de anyagból van :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hali!

Olvasgattam, hogy mit merre szereztek be. A soroksári outletről jó tudni, hogy tulajdonképpen a brendon outlete és mint magyarországon az outlet általában azt jelenti, hogy hibás, vagy hiányos termékek. Ez elsősorban a bútorokra igaz, ki van írva, hogy mi a hiba, ha szemfüles vagy akkor picileütéssel, sokkal olcsóbban elcsíphetsz jó dolgokat. Bár az azért viccesen hangzott, hogy egy kis hintaló 10ezer helyett csak azért 2000, mert az egyik talpa kitörött. :) bár lehet hogy ügyes ember megtudja csinálni, vagy a gyereknek jó lesz az egyensúlyérzéke. :)
Babakocsit nézni még érdemes elmenni a könyves kálmán körútra állítólag jó árban vannak kocsik, sajna pont lemaradtam róla, mert szombaton csak 13 óráig van nyitva, de a kirakaton bekukucskálva láttam pár ikreset, igaz egymásmelletti, de én arra hajtok.

katyerina
 
 


Pompi! Abba a kocsiba én is beleszerettem, persze a szimpla fajtába és 3 kerekűben. Az is ebben az árban volt, amit írtál, csak én mindenképpen akartam mózeskosarat is, így 200 fölé került volna az egész... úgyhogy feladtam. De ezt az ikreset is láttam, nagyon szuper! Ha Orsi visszaszerzi Neked... :lol:
Én ma megint egész nap feküdtem, mégis keményedik a hasam... Konyakot is ittam, már megint. Szegény gyerek, ha majd szoptatok is innom kell, hogy fokozatosan leszoktassam?!
Holnap megyek a dokihoz, szorítsatok, hogy minden rendben legyen, és kapjunk még egy hetet...
Szép estét mindenkinek!

dkata
 
 


Köszönöm az összes dícséretet, leginkább a babára és a pocakra vonatkozóakat!

dkata
 
 


Kata :D
én 2 hétig kaptam infúzióban alkoholt - napi 3-4 palack csöpögött le... egész normális ygerekeim lettek :lol: :lol:

a BBC kocsival még én is vacillálok. nekünk a loola volt az egyes kocsink, amikor a gyógytornászhoz jártunk, mert arra rá tudtam pattintani a hordozót, és azt nagyon imádtam - azt is, ahogy a twinclubot.
csak ott az a bajom, hogy nincs hozzá talp, a creatist meg viszonylag hosszabb idő bekötni.
meg a BBCnek olyan szép színei vannak :) (a buzz színeivel nagyon nem vagyok kibékülve, valami drapposat szeretnék, nem rózsaszín fullányosat)
(imádom egyébként azt a márkát :) :) )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lola!
A terhesség más állapot, ez az agyi képességek átmeneti gyengülésére is igaz :lol:
A kötél is jól jöhet majd később, ha hátra kell kötni a gyerek sarkát mert olyan betyár :wink: :lol:
Pompi!
Én alapvetően nagyon optimista vagyok, a velem történt sok rossz dolog ellenére. Most az a gondom, hogy ez a p*csa csak elérte, hogy bennem legyen a zabszem, az egészséges mértéken felül is. Remélem pár hét mulva tényleg csak 1 kellemetlen epizód lesz.
Orsi!
Cipeled az egyiket, a másikat meg tolod :?: :shock: Szerintem az nem valami kellemes a hátadnak! Én régebben sétálgattam Pörivel kenguruban, igaz még csak 8 kiló volt, de azért nem volt olyan jó, már el is tettük a kistesónak.
Katyuska!
Lábatlan hintaló :lol: :lol: :lol:
Zsebikéék látom szépen haladnak. Hazajövetel?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
Levi 1 évesen volt 8 kg :shock: akkor hagytuk abba a gyógytornát.
a kenguru a hátnak jó - ha jó a kenguru - mert a vállon van a súly és a hátat nem terheli. A versenysport miatt a combom és a hátam-vállam nagyon erős, én meg sem éreztem, pedig domról le, majd fel mentünk :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Csajok! :lol:
Loptam a babáktól 2 percet, hogy írjak Nektek!
Először is köszönöm Mindenkinek a gratulációkat, bár nem tudtam mindet elolvasni! :lol:

Farkasok :lol: köszi Neked is! Puszi :D

Zsebimama :lol: :lol:
Nagyon sok boldogságot és kitartást és sok-sok energiát kívánok Neked Eszter és Balázs babákhoz!
/ne izgulj egyszer biztosan eljön az idő és mi is végig fogunk aludni egy éjszakát, bár ez nemtom' mikor lesz :D :D :D /
Remélem jól vagy te és a babák is, majd írjál, ha lesz egy perced igyekszem visszaolvasni.

Orsi :lol: úgy látom punis lesz a két fiú mellé! Tök jól csináltátok!

Puszilok Mindenkit!
Boldog babavárást Nektek!

Hali

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Kata! Drukkolok a mai dokihoz! Ha tudsz, írj privit, mert ide nem igazán szoktam benézni, de érdekelne, hogy mi van veletek!! :D

babaimádó
Kép
babaimado
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: